تارا فایل

پاورپوینت ایمنی انبارداری



ایمنی انبارداری

تهیه و تنظیم :
مهندس عبدالصمد احمدوند

وبلاگ :
www.jalali-hse.blogfa.com

رعایت نظم و ترتیب در چیدن کالاها و مواد مختلف شیمیایی و نیز نظافت عمومی انبارها جزء اصول اولیه ایمنی انبار داری بوده و بایستی دقیقا" رعایت گردد.
حتی الامکان بایستی در انبارداری تجانس کالاها و اجناس مد نظر قرار گیرد بطوری که بتوان با نصب تابلوهای راهنما بخشهای مختلف انبار را از یکدیگر مجزا نمود.
اجناس سنگین و نیز مایعات شیمیایی یا مواد خطرناک بایستی در طبقات زیرین قفسه ها نگهداری گردند.
کالاها و مواد طوری در طبقات چیده شوند که در هنگام برداشت امکان دسترسی به کالاها و مواد قدیمی تر وجود داشته و زودتر مورد استفاده قرار گیرند.
www.jalali-hse.blogfa.com

حتی الامکان از تحویل گیری ظروف و یا جعبه های حاوی موادی که دارای فرسودگی، پاره گی و یا نشتی مىباشند جهت انبارداری بایستی خودداری شود، در غیر اینصورت اینگونه موارد بایستی در محلی جداگانه (خارج از انبار) نگهداری شده و سریعا" مورد استفاده قرار گیرند.
از چیدن مواد شیمیایی مختلف (نامتجانس) در کنار هم در طبقات اکیدا" خودداری شود.
از تحویل گیری و انبارداری مواد شیمیایی به حالتهای مختلف (جامد، مایع و گاز) که فاقد پلاک مشخصات بوده و به عبارتی شناسایی نشده اکیدا" خودداری شود.
www.jalali-hse.blogfa.com

چنانچه در طول مدت زمان نگهداری مواد شیمیایی در انبار نشتی و یا پاره گی در ظروف آنها مشاهده گردید، بایستی سریعا" نسبت به خروج آن از انبار اقدام و محل آلوده را با دقت تمیز نمود.
جهت نگهداری اشیایی که داری سطوح صاف نمىباشند (مثل لاستیک اتومبیل و غیره) بایستی به منظور جلوگیری از ریزش و لغزش تدابیر لازم جهت نگهداری آنها در طبقات اتخاذ نمود.
نردبانهای مورد استفاده در انبار علاوه بر اینکه باید امکان دسترسی به بالاترین طبقات قفسه ها را فراهم سازد بایستی به منظور جلوگیری از سقوط، انتهای بالایی آنها به قفسه ها قلاب شود.
www.jalali-hse.blogfa.com

هر عملی که باعث ریخت و پاش مواد در انبار گردد ممنوع مىباشد. لذا کلیه اجناس (چه در هنگام تحویل گیری و چه در هنگام تحویل دهی) بایستی بصورت بسته بندی باشد.
بطور کلی استعمال دخانیات در انبار اکیدا" ممنوع می باشد.
تمام اقلام و کالاها بایستی روی سطح کاملا" صاف چیده شده و حداکثر ارتفاع مجاز کالاهای مختلف دقیقا" رعایت گردد.
چیدن اقلام در مسیر بالابرها و مسیر رفت و آمد عمومی پرسنل، اکیدا" ممنوع است و کالاها باید در محلهای مناسب چیده شود
لبه جعبه های چیده شده باید روی هم در یک راستا بوده و لبه یک بسته از بقیه بسته ها بیرون نزند.
www.jalali-hse.blogfa.com

چیدن بشکه های حاوی مواد محلول صنعتی بر روی یکدیگر ممنوع مىباشد (در موارد استثنایی چیدن بشکه های مذکور بر روی یکدیگر تنها با اجازه کتبی مسئول ایمنی مجاز مىباشد.)
کلیه مواد شیمیایی که در اثر مجاورت با یکدیگر احتمال فعل و انفعالاتی داشته و در نتیجه تولید خطر یا گازهای خطرناک مینمایند و یا سبب آتش سوزی و انفجار میشوند باید در انبارهای مجزا و یا بطور مطمئن دور از یکدیگر انبار شوند. لذا لازم است که قبل از انبار کردن مواد شیمیایی شناسنامه ایمنی مواد را کاملا" بررسی نموده و مسئول ایمنی نیز در جریان قرار گیرد.
بشکه ها یا ظروف مایعات خطرناک در انبار روباز باید در سکوهای سیمانی ، آجری و… نگاهداری شود.
www.jalali-hse.blogfa.com

بشکه های محتوی اسید باید در محل خنکی انبار شود. سرپیچ این بشکه ها را باید با احتیاط کامل برای تخفیف فشار داخل بشکه ها باز کرد و دوباره بست و این عمل را هفته ای یکی دوبار در صورت لزوم تکرار نمود.
– بشکه ها و ظروفی که برای مایعات خطرناک بکار مىرود باید قبل از پر کردن از نظر نشت بطور دقیق مورد معاینه قرار گیرد و اگر با مایع دیگری پر شود قبلا" با محلول خنثی کننده و بخارات و یا آب مقطر کاملا" شسته شده و خشک گردد و بعدا" مورد استفاده قرار گیرد. از نگهداری موادی که در مجاورت با یکدیگر تولید فعل و انفعال شیمیایی حرارت زا یا گازهای قابل اشتعال و انفجار و یا سمی مىنماید، در یکجا بایستی خودداری نمود.
www.jalali-hse.blogfa.com

هر نوع مواد شیمیایی بایستی دارای مشخصات لازم باشد که نام، خصوصیات و دستورکار استفاده از
آن و خطرات آن ماده را مشخص کرده باشد و در روی ظروف محتوی آن ماده نصب گردد.
ظروف حاوی مایعات شیمایی را نباید رویهم چید. اما مىتوان آنها را در طبقات پایین تر قفسه بندی قرار داد.
چنانچه ظروف خالی مواد شیمیایی به انبار مسترد میگردد بایستی آنها را دقیقا" شستشو نمود تا عاری از مواد شیمیایی گردد.
چنانچه ظروف خالی مواد شیمیایی به انبار مسترد میگردد بایستی آنها را دقیقا" شستشو نمود تا عاری از مواد شیمیایی گردد.
www.jalali-hse.blogfa.com

ظروف پر را باید دور از ظروف خالی و با فاصله از یکدیگر انبار نمود.
در صورت ریخت و پاش مواد شیمیایی در کف انبار بایستی بلافاصله بنحو مقتضی و با مواد مناسب نسبت به خنثی سازی مواد ریخته شده و سپس نظافت محل اقدام گردد. لذا در انبارهای مواد شیمیایی باید همیشه مقداری ماده خنثی کننده بی خطر متناسب با نوع مواد موجود در انبار، وجود داشته باشد. (مثلا" در انبار اسید همیشه باید مقداری آهک در دسترس باشد)
www.jalali-hse.blogfa.com

چون بخارات مایعات خورنده یا فلز یا آلیاژهای بکار رفته در ساختمان انبار، فعل و انفعالات شیمیایی نموده و گاز ئیدروژن متصاعد می نماید باید قسمتهای فلزی ساختمان را رنگهایی که مانع فعل و انفعالات بخارات این مواد با فلزات است رنگ نمود و نیز ساختمان انبارها باید طوری باشد که گازهای ایجاد شده در محفظه های سقف آن باقی نمانده و از انبار خارج گردد.
مواد اکسید کننده (اکسیدها، پرمنگنهاتها، کلراتها، پرکلراتها، یداتها، کروماتها و غیره) باید شناخته شده و آنها را در یک انبار دور از موادیکه دارای خاصیت اکسید شوندگی هستند نگهداشت.
www.jalali-hse.blogfa.com

کلیه مواد مولد اکسیژن را باید از محلی که مواد قابل احتراق یا قابل اشتعال نگهداری شود، دور نگاه داشت.
از آنجایی که استفاده از روشهای متداول اطفاء حریق برای مقابله با آتش سوزی مواد اکسید کننده چندان موثر نمىباشد لازم است که به هنگام انبار نمودن این مواد دقت کافی بعمل آید تا آنها را در محلی کاملا" مجزا و بدور از سایر مواد خصوصا" مواد قابل اشتعال نگهداری نمود.
موادی که در حرارت معمولی ممکن است در مجاورت هوا یا بخار آب، مشتعل یا منفجر گردند را باید در محلی جدا از سایر مواد نگهداری نمود.

www.jalali-hse.blogfa.com

برای گرم کردن این قبیل انبارها از شوفاژهای برقی ضد اشتعال، شوفاژهای بخار و یا از جریان هوای
گرم و خشک باید استفاده نمود. بطور کلی استفاده از هر گونه شعله باز در انبار ممنوع مىباشد.
محل چیدن مواد اکسید کننده را باید در طبقات بالای انبار اختیار نموده و از مواد دیگر مجزا داشت.
استعمال آتشهای باز، جوشکاری و کلیه اعمالی که ممکن است موجب ایجاد جرقه در انبار شوند فقط با مجوز کتبی مسئول ایمنی امکان پذیر است.
کلیه مسئولین انبار بایستی با نحوه کار وسایل و تجهیزات آتش نشانی آشنا باشند.
www.jalali-hse.blogfa.com

شماره تلفن مرکز آتش نشانی (نزدیک ترین مرکز) بایستی در کنار تلفن انبار با خط قرمز نوشته شده باشد و جهت اطلاع عموم افراد این شماره تلفنها بایستی بر روی تابلوهای فلزی نوشته و در محوطه خارج از انبار نصب گردد.

بزرگترین وبلاگ بهداشت حرفه ای :
WWW.JALALI-HSE.BLOGFA.COM

www.jalali-hse.blogfa.com


تعداد صفحات : حجم فایل:85 کیلوبایت | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود