محصولات کشاورزی از تولید تا مصرف
صفحه 26 کتاب درسی
زراعت : کشت و پرورش گیاهانی که بعد از کاشت دانه حداکثر تا یک سال محصول میدهند ؛ مانند گندم ,جو ,گوجه فرنگی و هویج .
باغداری : کشت و پرورش نهال درختانی است که بعد از گذشت یک یا چند سال محصول میدهد ؛مانند درخت خرما , پرتقال و انار.
زراعت و باغداری را توضیح دهید
2
گندم و برنج را توضیح دهید
گندم و برنج , خوراک روزانه و غذای اصلی مردم کشور ما است .
از گندم , آرد و سپس نان تهیه میشود . گندم گیاهی یک ساله است و به دو شکل پاییز و بهار کشت میشود و کشت آن در همه ی استان های کشور ما رایج است .
3
برنج را توضیح د هید
برنج نیز گیاهی یک ساله است که از نظر شرایط طبیعی در نواحی مرطوب و نسبتا معتدل به دست می اید . بیش از نیمی از برنج کشور ما در استان های شمال کشور تولید میشود .
4
حبوبات و محصولات جالیزی
بعد از غلات ،مهم ترین منبع غذایی ، حبوبات و محصولات جالیزی است که تقریباً در همه ی استان های کشور ما کشت میشود .
کشت در گلخانه را توضیح دهید
امروزه یکی از روش های نو در کشاورزی ، ایجاد گلخانه یا محیط مصنوعی برای کشت گیاهان است . با ایجاد گلخانه میتوانیم هر محصولی را در هر منطقه ی آب و هوایی و در همه ی فصول سال کشت کنیم ؛زیرا آب و هوای گلخانه و گرما و نور و رطوبت را خود ما با دستگاه های مختلف ، متناسب با نوع محصول تنظیم می کنیم . کشت گلخانه در مقایسه با سایر کشت ها از نظر صرفه جویی در مصرف آب بسیار بهتر است . در گلخانه ها انواع میوه ها و محصولات جالیزی ، سبزیجات و قارچ های خوراکی را کشت می کنند و یا گل و گیاهان زینتی پرورش میدهند .
5
باغداری را توضیح دهید
کشت و پرورش انواع درختان میوه در ایران از قدیم رایج بوده است . بخشی از میوه های سرد سیری و هسته دار مانند هلو ، زرد آلو ،آلو ، گوجه وآلبالو به صورت خشکبار و بعضی محصولات گرمسیری مانند خرما و پسته ی ایران به دلیل مرغوب بودن به خارج صادر میشود.
6
پایان