بسم الله الرحمن الرحیم
آیین نامه آموزشی دوره های کاردانی و کارشناسی
شرایط ورود و نامنویسی
شرایط ورود
ماده 1: شرایط ورود در دوره های کاردانی، کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته)، کارشناسی ارشد پیوسته و دوره های دکتری عمومی پزشکی، داروسازی، داندانپزشکی و دامپزشکی، اعم از دوره های روزانه و شبانه به شرح زیر است :
1ـ مجاز بودن به تحصیل از نظر قوانین و مقررات جاری کشور و داشتن شرایط عمومی ورود به آموزش عالی، برابر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی.
2ـ داشتن گواهینامه پایان دوره متوسطه از داخل یا خارج کشور، مورد تایید وزارت آموزش و پرورش (باتوجه به نظام جدید آموزش متوسطه) یا برابر آن برای آموزشهای حوزوی (مطابق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی) و با داشتن گواهینامه دوره کاردانی برای ورود به دوره کارشناسی ناپیوسته که حسب مورد به تایید وزارت فرهنگ و آموزش عالی یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد.
شرایط ورود
3ـ پذیرفته شدن در آزمون ورودی.
تبصره : در برخی از موارد و براساس آیین نامه های مصوب مراجع ذیصلاح بجای آزمون ورودی، روشهای دیگری برای پذیرش استفاده می شود . مثل پذیرش بدون کنکور در مقطع کاردانی سال 84 و 85 و پذیرش استعدادهای درخشان و…
4ـ سپردن تعهد خدمت براساس ضوبط قانون آموزش رایگان یا پرداخت شهریه مطابق تعرفه و مقرراتی که از طریق مراجع ذیربط صادر می شود.
نامنویسی
ماده 2: پذیرفته شدگان آزمون ورودی، موظفند در مهلت هایی که توسط دانشگاه اعلام می شود، برای نامنویسی و انتخاب واحد مراجعه نمایند. عدم مراجعه برای نامنویسی در نخستین نیمسال تحصیلی پس از اعلام نتایج آزمون، انصراف از تحصیل تلقی خواهد شد.
دستورالعمل ثبت نام و مدارک لازم برای ثبت نام
نظام ترمی
مقطع کاردانی و کارشناسی پیوسته
ثبت نام پذیرفته شدگان
1- ثبت نام قطعی: در زمان مقرر به اداره آموزش مراجعه نمایند.
2- ثبت نام با تاخیر : در زمانهای مشخص شده در تقویم آموزشی جهت ثبت نام با تاخیر مراجعه نمایند.
3- منصرف از تحصیل : چنانچه پذیرفته شدگان به هر دلیل در زمان مقرر جهت ترم اول مراجعه نکنند منصرف از تحصیل محسوب خواهند شد.
وظایف مسوولین مراکز آموزشی در هنگام ثبت نام پذیرفته شدگان
کلیه مراکز مجری دوه های ترمی موظفند لیست سازمان سنجش پذیرفته شدگان را مطابق با فرمت نشان داده شده از دفتر آزمون تهیه و برروی کل سطر نام پذیرفته شده منحصرا با ماژیک فسفری نارنجی High Light نمایند.
مطابقت مندرجات لیست سازمان سنجش با مشخصات پذیرفته شدگان اعم از شناسنامه، معدل و … با مدارک معتبر و درج لیست (مطابق نمونه) در پرونده دانشجویان.
وظایف مسوولین مراکز آموزشی در هنگام ثبت نام پذیرفته شدگان
براساس دستورالعمل ثبت نامی و در زمان مقرر شده در تقویم آموزشی نسبت به دریافت مدارک لازم از پذیرفته شدگان اقدام نموده و پس از تکمیل مدارک از پذیرفته شدگان ثبت نام نمایند.
مدارکی که کلیه پذیرفته شدگان در هنگام ثبت نام می بایست به مراکز آموزشی ارائه نمایند
1. تصویر تمام صفحات شناسنامه و اصل آن جهت مطابقت
2 .6 قطعه عکس 4*3 تمام رخ زمینه سفید رنگی و جدید
3. تصویر پشت و روی کارت ملی و اصل آن جهت مطابقت
4. مدارک مربوط به شاغلین :
اصل فرم شماره 1 دفترچه آزمون یا گواهی اشتغال به کار که توسط مقام مسئول محل کار تایید شده و یا فرمی که فحوای کلام آن همان مطالب فرم شماره 1 باشد.(مخصوص شاغلین)
تصویر حکم کارگزینی یا قرارداد معتبر انجام کار(اصل آن جهت مطابقت) (مخصوص شاغلین)
گواهینامه پایان تحصیلات
5. اصل و تصویر گواهینامه پایان تحصیلات متوسطه (کاردانی)/پیش دانشگاهی (کارشناسی پیوسته) (برای کلیه پذیرفته شدگان آزاد و شاغل).
این داوطلبان می توانند با اصل گواهی موقت پایان تحصیلات متوسطه/پیش دانشگاهی ثبت نام نمایند در صورت عدم صدور گواهی موقت می توانند با ارائه فرم شماره 2 ثبت نام نماید.
داوطلب موظف است حداکثر تا شروع نیمسال بعد اصل گواهینامه پایان تحصیلات متوسطه /پیش دانشگاهی را به مرکز آموزشی خود ارائه دهد.
درصورتی که زمان دریافت دیپلم/پیش دانشگاهی همان سال
پذیرش بوده و به هر دلیل اصل مدرک ارائه نگردد
داوطلب موظف است حداکثر بعد از پایان یک ماه اصل گواهینامه پایان تحصیلات متوسطه /پیش دانشگاهی را به مرکز آموزشی خود ارائه دهد.
این داوطلبان می توانند به طور مشروط با اصل گواهی موقت پایان تحصیلات متوسطه /پیش دانشگاهی ثبت نام نمایند
داوطلب موظف است جهت ثبت نام فرم شماره (2) دفترچه راکه ممهور به مهر و امضاء اداره آموزش و پرورش منطقه، رئیس دبیرستان یا هنرستان باشد. همراه با فرم استشهاد محلی (مطابق با فرمت زیر)تحویل دهد
زمان دریافت دیپلم /پیش دانشگاهی ما قبل سال پذیرش باشد
در صورتی که اصل دیپلم /پیش دانشگاهی مفقود شده باشد
فرم استشهاد محلی
مدارکی که کلیه پذیرفته شدگان در هنگام ثبت نام می بایست به مراکز آموزشی ارائه نمایند
6. ارائه کارت پایان خدمت یا کارت معافیت دائم یا پزشکی دائم یا نامه ای از سازمان وظیفه عمومی ناجا که مشخصاً تاریخ پایان خدمت قید شده باشد.(مخصوص آقایان)
و یا ارائه گواهی از یگان مربوطه برای پرسنل رسمی شاغل در نیروی نظامی و انتظامی به همراه کپی و اصل کارت شناسایی شاغل.(مخصوص آقایان)
مقررات وظیفه عمومی
براساس اعلام رسمی سازمان وظیفه عمومی نیروی انتظامی پذیرفته شدگان مرد لازم است درزمان ثبت نام یکی از ضوابط زیر را دارا باشند:
کارت پایان خدمت.
کارت معافیت کفالت یا پزشکی دائم و یا کارت معافیت زمان صلح با فرم کامپیوتری.
کارت معافیت موقت در مدت اعتبار مندرج در کارت .
پرسنل شاغل رسمی در نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران با ارائه گواهی موافقت از یگان مربوط.
فارغ التحصیلان و دانش آموزان سال آخر دوره متوسطه روزانه و شبانه نظام قدیم آموزش متوسطه و همچنین فارغ التحصیلان دوره پیش دانشگاهی نظام جدید آموزش متوسطه متولد سال 1369 و بعد از آن در پذیرش دیماه 1387.
تبصره : این افراد برای ثبت نام احتیاجی به اخذ دفترچه آماده به خدمت ندارند.
مشمولان دیپلمه اعزامی در نیروهای نظامی و انتظامی در هر مرحله از خدمت وظیفه که باشند، به شرط نداشتن غیبت قبل از اعزام به خدمت و نداشتن سابقه تحصیل در مقطع بالاتر از دیپلم می توانند با گرفتن برگه ترخیص از پادگان محل خدمت نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.
مقررات وظیفه عمومی
ثبت نام و شرکت در آزمون متولدین نیمه دوم سال 1368 (1/7/1368 به بعد) که به صورت حضوری مدرک پیش دانشگاهی اخذ نموده اند،با اخذ برگ اعزام به خدمت بدون مهر غیبت که تاریخ اعزام انان نیمه دوم سال 1388 خواهد بود بلامانع است.
مقررات وظیفه عمومی
متعهدین خدمت در وزارتخانه ها وسازمانها که پس از انجام تعهد خدمت معاف می باشند در صورت ارائه موافقتنامه از بالاترین مقام وزارت یا سازمان متبوع، بدیهی است با شروع تحصیل تعهد آنان قطع شده و پس از اتمام تحصیلات باید بقیه خدمت مورد تعهد را در وزارتخانه و یا سازمان متبوعه به اتمام برسانند.
طلبه دارنده دیپلم کامل متوسطه به شرطی که شورای مدیریت حوزه علمیه قم تایید نماید که معافیت تحصیلی در حوزه، پوششی برای ادامه تحصیل در دانشگاه نمی باشد.
مقررات وظیفه عمومی
تذکرات مهم در رابطه با مقررات وظیفه عمومی مقاطع کاردانی
الف- دانشجویان انصرافی دانشگاهها (از جمله دانشگاه جامع علمی-کاربردی) و موسسات آموزش عالی کشور (اعم از دوره های روزانه، شبانه و یا نیمه حضوری ) و همچنین دانشگاه پیام نور ، مراکز تربیت معلم وابسته به وزارت آموزش و پرورش و دیگر موسسات آموزش عالی (موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی ، دانشگاه آزاد اسلامی و .. ) که از معافیت تحصیلی استفاده کرده اند ، در صورت قبولی حق ثبت نام ندارند.
ب- افرادی که دارای دیپلم کامل متوسطه نظام قدیم و یا گواهینامه دوره پیش دانشگاهی نظام جدید آموزش متوسطه می باشند و از معافیت تحصیلی موسسات آموزش عالی اعم از دولتی و غیردولتی مصوب استفاده می کنند ، حق ثبت نام ندارند.
ج- سقف سنوات تحصیلی در دوره کاردانی حداکثر 3 سال وکارشناسی پیوسته 6 سال می باشد، بدیهی است دانشجویانی که طی مدت فوق موفق به اتمام دروه تحصیل نشوند معافیت تحصیلی آنها ملغی شده و شرایط ادامه تحصیل را از دست خواهند داد.
د- تحصیل همزمان در دو رشته و یا دو دانشگاه بر خلاف مقررات بوده و سبب لغو معافیت تحصیلی خواهد شد.
ه- از شروع به تحصیل سربازان حین خدمت قبل از ارائه معرفی نامه از سوی وظیفه عمومی خودداری شود.
تذکرات مهم در رابطه با مقررات وظیفه عمومی مقاطع کاردانی
دریافت برنامه ثبت معافیت تحصیلی
جهت دریافت برنامه ثبت معافیت تحصیلی به ادرس www.msrt.ir مراجعه نموده سپس به بخش امور دانشجویان داخل مراجعه کرده و نرم افزار و دستورالعمل ثبت معافیت را از انجا دانلود می نمایید
مدارکی که کلیه پذیرفته شدگان در هنگام ثبت نام می بایست به مراکز آموزشی ارائه نمایند
7. کپی برگه ترخیص از خدمت پذیرفته شدگان مشغول خدمت
و برگه درخواست معافیت تحصیلی برای کلیه پذیرفته شدگان مرد بدون کارت معافیت یا پایان خدمت
مدارکی که کلیه پذیرفته شدگان در هنگام ثبت نام می بایست به مراکز آموزشی ارائه نمایند
8. مراکز موظفند در هنگام ثبت نام اصل فیش تاییدیه تحصیلی را از دانشجو اخذ و حداکثر تا پایان پودمان اول اصل تاییدیه تحصیلی را مطابق با فرم نمونه در پرونده دانشجو قرار دهند.
مغایرت معدل(کاردانی)
الف- چنانچه معدل مندرج در لیست سازمان سنجش کمتر از مدرک معتبر (اصل دیپلم، گواهی موقت) ارائه شده باشد، ثبت نام بلامانع است.
ب- چنانچه معدل مندرج در لیست بیشتر از مدرک معتبر ارائه شده باشد مرکز آموزش می باید موضوع را به واحد آزمون اعلام نماید.
نکته) در صورتی که معدل درج شده در لیست سازمان سنجش با اصل گواهی موقت مطابقت ولی با اصل دیپلم مطابقت نداشته باشد (و بالعکس) ثبت نام بلامانع است .
نکته) درخصوص ثبت نام شدگان با فرم شماره 2 نیز پس از دریافت اصل دیپلم مجددا مطابقت داده شود.
مغایرت معدل(کاردانی)
دانشجویانی که نتیجه بررسی مغایرت معدل آنان پس از تایید سازمان سنجش مثبت اعلام می شود می توانند با نظر شورای آموزشی در همان ترم اول ثبت نام نمایند ولی در صورتیکه موفق به ثبت نام در ترم اول نگردند می توانند از نیمسال بعدی نسبت به ثبت نام و انتخاب واحد اقدام نمایند. ضمناً نیمسالی که ثبت نام ننمودند در سنوات تحصیلی محسوب نمی گردد.
تذکر مهم3: براساس مصوبه 729 جلسه شورای عالی آموزش و پرورش درج معدل کل در گواهینامه داوطلبانی که دارای دیپلم تطبیقی می باشد الزامی است بنابراین متقاضیان بدون داشتن معدل کل دیپلم مجاز به شرکت در دانشگاه نمی باشند.
در خصوص موارد مغایرت مشاهده شده از طریق سایت دانشگاه و مطابق دستورالعمل ارسالی از مدیریت آزمون اقدام شود
دیپلم تطبیقی
اعلام مغایرت معدل(کاردانی) دستورالعمل
سهمیه شاهد،ایثارگر،…
ثبت نام از پذیرفته شدگان صرفا در سهمیه پذیرش شده امکان پذیر است و مغایرت نوع سهمیه (آزاد ، شاغل و ایثارگر) قابل بررسی نمی باشد.
ثبت نام آن دسته از داوطلبانی که با استفاده از سهمیه ایثارگران، شاهد،… پذیرفته شده اند، به صورت مشروط و ثبت نام قطعی آنان منوط به تایید نهایی سهمیه ایشان توسط ارگان مذکور می باشد . بدیهی است چنانچه سهمیه مذکور توسط ارگان ذیربط مورد تایید قرار نگیرد قبولی آنان ملغی می گردد
سهمیه شاغلین
داوطلبینی که از سهمیه شاغل استفاده نموده اند موظفند فرم شماره (1) دفترچه را تکمیل و به مراکز آموزشی ارایه دهند در صورتی که این فرم توسط مراکز انتقال تکمیل نمی گردد داوطلبین باید گواهی اشتغال به کاری ارایه دهند که فحوای کلام فرم شماره (1) را دارا باشند.
تصویر حکم کارگزینی یا قرارداد همکاری و اصل آن جهت تایید تصویر
نامنویسی
ماده 3: دانشجو موظف است در هر نیمسال، در زمانی که دانشگاه اعلام می کند، برای ادامه تحصیل و انتخاب واحد به اداره آموزش مراجعه کند. عدم مراجعه دانشجو برای نامنویسی بدون اطلاع و عذر موجه، در یک نیمسال، بمنزله انصراف از تحصیل است. در صورت تاخیر و یا عذر موجه، حق انتخاب واحد وادامه تحصیل را در آن نیمسال ندارد.ولی این نیمسال جزو مدت مجاز تحصیل وی محسوب می شود.
تبصره – دانشجو موظف است عذر موجه خود را در خودداری از نامنویسی ، یا دلایل مستند، به طور مکتوب در اولین ماه بعد از آغاز هر نیمسال تحصیلی، به اداره امور آموزش دانشکده [[ موسسه یا مرکز آموزش علمی- کاربردی ]] اطلاع دهد.
منع تحصیل همزمان
ماده 4: دانشجو در یک زمان حق نامنویسی و ادامه تحصیل در بیش از یک رشته و در هر رشته بیش از یک گرایش در یک یا چند دانشگاه [[ موسسه یا مرکز آموزش علمی- کاربردی ]] را نخواهد داشت. در صورت تخلف، از ادامه تحصیل در یکی از رشته های انتخابی به تشخیص کمیسیون بررسی موارد خاص وزارت محروم و سوابق تحصیلی وی باطل اعلام می شود و دانشجو در این حال موظف است کلیه هزینه های مربوط به رشته حذف شده را مطابق تعرفه های تعیین شده به دانشگاه [[ موسسه یا مرکز آموزش علمی- کاربردی ]] ذیربط بپردازد.
منع تحصیل همزمان
تبصره : دانشجویان ممتاز (استعدادهای درخشان)، از شمول این ماده مستثنی هستند.
تعریف دانشجوی ممتاز، و ضوابط اجرایی این تبصره، توسط شورای هدایت استعدادهای درخشان در آموزش عالی تعیین و ابلاغ می شود.