تارا فایل

نمونه گزارش کار دوره کاروزی عمران مقطع کارشناسی – پروژه بازسازی



گزارش کارآموزی
موضوع گزارش:
اجرا و نظارت تخریب و بازسازی منزل مسکونی

واحد کارآموزی:
شرکت ساختمانی مهراز سازه برتر سورنا
شماره ثبت: 32190

استاد مربوطه:

سرپرست واحد کارآموزی:

کارآموز:

مقدمه
دانشجویان عمران در طول دوره ی کارشناسی خود که به طور متوسط 4 سال به طول می انجامد، دروس و اطلاعات زیادی را به صورت تئوری فرا می گیرند. اما آنچه در اکثر رشته های مهندسی و بخصوص این رشته مهم و حائز اهمیت است، داشتن تجربه و سابقه ی عملی و اجرایی در این رشته هاست که فارق التحصیلان این رشته ها را از یکدیگر متمایز می سازد.
با عنایت بر این مهم، درس کارآموزی به صورت یک واحد درس عملی در چارت درسی رشته عمران گنجانده شده است تا فارق التحصیلان این رشته بهره ای چند از کسب تجربه و سابقه عملی در رشته خود برده باشند.
در همین راستا اینجانب در تابستان سال 1393 شمسی که تابستان بین ترم های 6 و 7 بنده بود، اقدام به اخذ این واحد درسی با جناب ……………………………………. نمودم. پس از انتخاب این واحد، به دنبال واحدی برای جذب به عنوان کارآموز گشتم تا اینکه در نهایت با کسب اجازه از …………………………… با شرکت ((مهراز سازه برتر سورنا)) در پروژه ی تخریب و ساخت یک پروژه مسکونی هم قطار شدم. در ادامه به شرح مراحل و عملیات های ساختمانی ای که در مدت حضور بنده در این پروژه صورت پذیرفت می پردازم.

معرفی پروژه
پروژه مورد نظر تخریب و بازسازی یک ساختمان مسکونی ویلایی شمالی در دوطبقه (زیرزمین و اول) به زیربنای هر طبقه 120 متر مربع، واقع در مشهد، خیابان بهشتی، بهشتی 24، پلاک 71 با قدمت 20 سال ساخت است. سیستم باربر سازه دیوار حمال با سقف طاق ضربی است. هدف از عملیات، تنها تخریب و بازسازی نازک کاری های ساختمان و حذف چند ستون از قسمت پذیرایی در پلان خانه است.

شرح پروژه
پس از تحویل ساختمان مذکور توسط شرکت پیمانکار، عملیات تخریب تیغه های داخلی و برچیدن کم درب ها و قاب پنجره ها پس از شکستن شیشه های آن ها آغاز گردید. در همین حین جمع آوری کف سازی دوطبقه، تراشیدن گچ دیوارها و سقف ها به علت نم زدگی و از بین رفتن کیفیت شان، جمع آوری قیرگونی پشت بام و سپس کف سازی قدیمی که با خاک انجام شده بود و جمع آوری موزائیک کف حیاط آغاز گردید که این کارها با فرآیند انجام و حمل نخاله هایشان حدودا یک هفته به صورت گام به گام و اوورلب با دیگر عملیات ها انجام گردید.

در حین جمع آوری نخاله های حاصل از تخریب، دو عدد چاه قدیمی که به منظور فاضلاب حفر گردیده بودند و دهانه یشان دچار نشست شده بود، به کمک قسمتی از این نخاله ها پرگردیدند. پر کردن به این ترتیب صورت گرفت که گام به گام تا ارتفاعی از چاه نخاله ریخته می شد و سپس روی آن آب گرفته میشد تا فرآیند تحکیم به صورت هرچه بهتر انجام پذیرد. پس از آن به میزان 40 سانتی متر از خاک کف زیرزمین به صورت دستی برداشت شد تا ارتفاع مفید کف تا سقف زیرزمین افزایش یابد. در ادامه یک حلقه چاه 12 متری جهت آب باران و آب های آشپزخانه در وسط زیرزمین حفر گردید.
* دلیل اصلی حفر این چاه و عدم هدایت آب های مذکور به شبکه ی فاضلاب شهری، تغذیه سفره های آب زیرزمینی است.
برای برداشتن 4 عدد ستون که در قسمت میانی عرض ساختمان قرار داشتند عملیات ویژه ای صورت گرفت. همانطور که در معرفی پروژه اشاره شد، هدف از برداشت این ستون ها بهبود فضای پذیرایی و فضای در دسترس کاربران ساختمان بود. بدین منظور عملیات جک گذاری زیر تیرها انجام شد تا در حین عملیات نقش ستون های موقتی را برای سقف ایفا کنند. پس از جک گذاری، ضربی سه دهانه از سقف تا روی دیوارهای حمال تخریب شد و بالشتک هایی با بتن دستی بر روی محل نشیمنگاه تیر ها روی دیوارهای حمال اجرا شد.
در ادامه پل هایی با مقطع 2IPE180 که قبلا توسط طراح محاسبه و تایید شده بود و به صورت مونتاژ شده در پروژه خریداری شده بود، روی بالشتک های مذکور قرار داده شد و تیرهای فرعی به کمک جوش به این پل ها متصل گشت. در نهایت جک ها از زیر سقف برداشته، ستون های قدیمی که مقطع قوطی داشتند به کمک فرز برش داده شدند و ضربی دهانه های تخریب شده مجددا اجرا گردید.
در این قسمت تیغه چینی 10 سانتی با بلوک سفالی طبق نقشه های جدید معماری آغاز گردید و در حین آن کم درب ها و فریم پنجره های جدید در جای خود طبق نقشه قرار داده شدند. در حین، اجرای لوله کشی فاضلاب و لوله های آب باران از پشت بام به چاه و لوله های فاضلاب سنگین در مسیر اگو و در ادامه لوله ی آب سرد و گرم جهت استفاده از سیستم گرمایشی پکیج و رادیاتور آغاز و انجام گردید.
پس از آن بر روی پشت بام بالابر نصب گردید و مصالح مورد نیاز برای کف سازی و شیب بندی آن به بالا منتقل شد. کار کف سازی و شیب بندی پشت بام و کف سرویس ها و آشپزخانه آغاز گردید. برای کف سازی از ملات ماسه سیمان، ایزوگام به عنوان عایق آببند، ماسه و کاشی و سرامیک استفاده شد. پس از آن تیغه چینی جانپناه بام به ارتفاع 80 سانتی متر اجرا گردید و روی آن با آستری ملات ماسه سیمان پوشانده شد.
در همین حال کف زیر زمین یک لایه گراویه (شن بادامی) 10 سانتی متری ریخته، پخش و کوبیده شد. دلیل اقدام به این عمل جلوگیری از موئینگی و نشت رطوبت از زیر سازه به کف زیر زمین بود.
نوبت به اجرای رویه های جدید دیوارها و سقف ها رسید و عملیات گچ و خاک بر روی دیوارهای داخلی و سقف ها آغاز گردید. به صورت همزمان اجرای نمای ساختمان با سنگ تراورتن و آجر نسوز و سنگ گیوتین سفید آغاز گردید. در راستای نماسازی عملیات رابیتس بندی برای نمای سر در ورودی حیاط طبق نقشه ها آغاز گردید و انجام شد.
پس از اجرای گچ و خاک دیوار ها، مسیر های عبور لوله های تاسیسات و سیم کشی های برقی مشخص شد و بعد به کمک دستگاه شیارزن این مسیرها حفاری و کنده کاری شد و تاسیسات برقی طبق نقشه ها اجرا گردید.
در ادامه موزائیک کاری زیرزمین و سپس حیاط انجام شد و به صورت همزمان کاشی کاری سرویس های بهداشتی، حمام و آشپزخانه آغاز گردید. پس از کاشی کاری، سفید کاری دیوارها و سقف ها و ابزار گچی دور سقف ها انجام گردید. نصب درب ورودی حیاط و نقاشی آن، کاشی و سرامیک کاری سرویس بهداشتی حیاط، سنگ کاری دور باغچه های حیاط و پیاده رو و اجرای سنگ پله های داخل حیاط در ادامه ی کار صورت پذیرفت.
بازسازی حیاط خلوت در دستورکار قرار گرفت و در ابتدای امر یک لایه آستر ملات ماسه سیمان روی دیوارهای آن اجرا گردید تا پس از خشک شدن روی آن سیمان فیلی کشیده شود و روی کار برای اجرای پوشش گرانولیت آماده گردد.
پس از خشک شدن گچ سفید قسمت هایی از ساختمان، نقاشی آکرولیک آغاز گردید و به صورت همزمان سقف کاذب سرویس های بهداشتی از جنس PVC و به کمک نبشی کشی آغاز و انجام گردید.

گزارش تصویری

طبقه اول در حال تخریب

طبقه اول در حال تخریب

طبقه اول در حال تخریب

سردرب ورودی حیاط در حین بازسازی

نمای ساختمان در حال سنگ کاری

سردرب ورودی حیاط در حین بازسازی

جوشکاری نرده فلزی در نمای ساختمان

سردرب ورودی واحد

عکس های تکمیلی

اجرای کابینت ام دی اف

جعبه تقسیم سیستم گرمایش

کاشی و سقف سرویس

و من الله توفیق…
به نام مهندس هستی

تابستان 1393


تعداد صفحات : 21 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود