تارا فایل

پاورپوینت آموزش فوتبال




مقدمه
فوتبال، جذاب ترین و پر طرفدارترین ورزش دنیا است . اکثر جوانان و بزرگسالان علاقه مند به فوتبال برای گذراندن اوقات فراغت خود ، به این بازی روی می آورند و یا دیگران پای تلویزیون و در میدان ها تماشاگر بازی فوتبال می شوند. بازی فوتبال پر هیجان و زیبا است و انسان را خیلی زود سرگرم می کند ، تا آنجا که در سال های اخیر شیوه های فوتبال نوین ، مردم جهان را بیش از بیش به خود مجذوب کرده است

تاریخچه فوتبال در جهان
بازى فوتبال، امروز قدمتى بیش از دو هزار سال دارد. چین، مصر، یونان و روم باستان را از زادگاه فوتبال مى دانند. در کتب چینى آمده است که در سال هاى قبل از میلاد مسیح، هوانگ تین، امپراتور بزرگ چین، مبتکر بازى فوتبال بوده است. وى تی-سو-چو (یعنى با پا زدن به توپ) را ابداع کرد تا سربازان او باهم مبارزه کنند و به رقابت بپردازند. پس از چندى این بازى به میان مردم راه یافت. توپى که در این بازى مورد استفاده قرار مى گرفت هشت تکه و از جنس چرم بود. این چرم را به هم مى دوختند و درون آن را از پَر، پشم و یا پنبه پُر مى کردند. بازى تی-سو-چو در ابتدا قانونى نداشت. اصل و مبناى بازى هل دادن طرف مقابل و هدف آن بردن توپ به سمت جلو بود.

تاریخچه فوتبال در جهان
در اواخر قرن ششم میلادى بازى تى-سو-چو، از چین به ژاپن برده شد و با شکل و مقررات جدیدى رواج یافت. ژاپنى ها فوتبال خود را کومارى نامیدند و به آن رنگ مذهبى و عبادى دادند. برخلاف تی-سو-چو، کومارى یک بازى بدون خشونت و برخورد و آرام بود. اگر بازیکنى کوچکترین حرکت خشنى از خود نشان مى داد و یا به بازیکن دیگر تنه مى زد فوراً حکم اخراج او صادر مى شد و چنانچه حریف مقابل او را مى بخشید، بازیکن اخراج نمى شد و در بازى باقى مى ماند.

تاریخچه فوتبال در جهان
در قرون وسطى مقررات فوتبال به دست فراموشى سپرده شد. تنها یک توپ گرد در میانه میدان بود که باید از سوى بازیکنان به هدف نه چندان مشخص زده مى شد. این بازى در سراسر قرون وسطى با هیاهو، خشونت و مشت و لگد در سراسر اروپا رواج داشت و خشونت آن به حدى بود که گاهى آن را بازى ناشایست قلمداد مى کردند. از طرف دیگر، نوع و نحوه بازى قرون وسطائى بنا به ویژگى خاص خود بسیار جالب توجه نیز بود و آن اینکه ابتدا مقررات با صداى بلند براى بازیکنان خوانده مى شد و جایزه برندگان در همان آغاز مشخص مى گردید. در این بازى ها، زمین بازى نامحدود بود که گاهى از یک شهر تا شهر دیگرى امتداد داشت و در واقع ابتدا و انتهائى نداشت.

تاریخچه فوتبال در جهان
فواصل دروازه ها گاهى دو دهکده و حتى دو شهر را هم دربر مى گرفت. در بین راه، رودخانه و شهرهاى بزرگ هم مانع محسوب نمى شدند و بازیکنان در میان رودخانه ها و شهرهاى مختلف در صدد ربودن توپ از حریف برمى آمدند. زمان بازى نیز نامحدود بود و گاهى ممکن بود این بازى روزها به طول انجامد و قدر مسلّم تلفات ناشى از این گونه بازى بسیار سنگین و وخیم بود. وجود تعدادى کشته و زخمى در هر بازی، امرى عادى به حساب مى آمد و مانع ادامه بازى نمى گردید. با این وصف در مآخذ مربوط به قرون وسطى یا اوایل قرون جدید، نشانى از اینکه بازى فوتبال، طبق مجموعه اى واحد از مقررات بازى شده باشد وجود ندارد.

تاریخچه فوتبال در جهان
در طول قرن نوزدهم، شکل هاى جدیدترى از بازى فوتبال که با وضعیت و موقعیت اجتماعى و ارزش هاى جامعه صنعتى و شهرى متناسب بود گسترش یافت. در واقع تدوین قانون و مقررات از جمله ویژگى هاى فوتبال در دو قرن معاصر بوده است. انگلستان را در قرن نوزدهم باید زادگاه فوتبال نوین به شمار آورد. قانون و مقررات فوتبال از جمله کاهش تعداد شرکت کنندگان در بازى و تثبیت این تعداد، تعیین اندازهٔ زمین و اندازه توپ، مشخص کردن اندازه و شکل دروازه ها، نصب تور در دروازه ها، تعیین داور و کمک داوران، تدوین گردید.

تاریخچه فوتبال در جهان
در سال ۱۸۶۳ پس از شکل گیرى اتحادیه فوتبال، قوانین تازه اى از سوى فدراسیون هاى فوتبال انگلستان، ولز، اسکاتلند و ایرلند تدوین و اجراء شد. این مجموعه تغییرات، در طى نیم قرن، فوتبال را در سراسر جهان گسترش داد و موجب افزایش بسیار طرفداران فوتبال در قاره اروپا گردید.

تاریخچه فوتبال در جهان
فدراسیون جهانى فوتبال (FIFA ) فیفا در سال ۱۹۰۴ میلادی از سوى انجمن یا فدراسیون هاى ملى فوتبال کشورهاى بلژیک، دانمارک، فرانسه، هلند، اسپانیا، سوئد و سوئیس در پاریس تاسیس گردید. در واقع فیفا، ابتدا داراى هفت عضو در شروع فعالیت بود. اما تعداد اعضاء آن هر سال افزایش یافت به طورى که در حال حاضر در پنج قاره و در سراسر جهان بیش از ۲۰۰ عضو است و هر کشور فقط مى تواند یک عضو داشته باشد. علت این گستردگى در جهان، ساده بودن قوانین فوتبال، جداى از قانون آفساید، نیاز نداشتن به ابزار زیاد و ارزان بودن این بازى است

تاریخچه فوتبال در جهان
در هر قاره، انجمن یا فدراسیون هاى ملى فوتبال، کنفدراسیون قاره اى را تشکیل مى دهند. به عنوان مثال در قاره آسیا کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) در سال ۱۹۵۴ میلادی تاسیس گردیده است و طبق آمار سال ۲۰۰۰ میلادی، چهل و پنج کشور در آن عضویت دارند. کشور ما نیز عضو فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا مى باشد.

تاریخچه فوتبال در ایران
در حدود سال هاى ۱۲۸۰ تا ۱۳۰۰ شمسی از سوى اروپائیان به خصوص انگلستان در ایران توسعه پیدا کرد. واژه فوتبال را دانشجویانى که در اروپا تحصیل مى کردند پس از بازگشت به وطن وارد زبان فارسى کردند. فوتبال در ابتدا در میان انگلیسى هاى مقیم ایران در تهران و برخى از شهرهاى بزرگ و همچنین ملوانان کشتى هاى خارجى در بنادر بوشهر، خرمشهر و بندرعباس و سایر بنادر پاگرفت. در سال ۱۹۰۷ (۱۲۸۶ شمسی) اسپرینگ رایس وزیرمختار انگلستان در ایران، به منظور ایجاد حس رقابت در بازیکنان و جنبه رسمى دادن به بازى ها دو جام براى فوتبال و هاکى تهیه کرد. بدین ترتیب، اولین دوره رسمى مسابقه فوتبال بین سه تیم سفارت انگلیس، بانک شاهى و تلگراف خانه انجام شد.

تاریخچه فوتبال در ایران
البته این بازى در ایران از دوران تاسیس سفارت انگلستان در سال ۱۸۶۵ میلادى در بین کارکنان سفارتخانه انجام مى شد. در آن مقطع تعداد کارکنان سفارت نسبتاً زیاد بود و همچنین انگلیسى هاى زیادى نیز در ایران زندگى مى کردند که براى سرگرمى خود در میدان مشق (اطراف میدان امام خمینى – توپخانه سابق) بازى مى کردند. تماشاى بازى فوتبال براى مردم آن زمان تهران بسیار جالب بود. جوانان ایرانى نیز به تقلید از انگلیسى ها شروع به بازى فوتبال کردند.

تاریخچه فوتبال در ایران
در سال ۱۲۹۹ باشگاه ایران تشکیل شد و همچنین در سال ۱۳۰۰انجمن ترقى و ترویج فوتبال از سوى نخستین معلمان ورزش کشور به وجود آمد. به هر حال جوانان و نوجوانان ایرانى در شهرهایى که انگلیسى ها حضور داشتند مانند تهران، بوشهر، اصفهان، مشهد، بندرعباس، کرمان، کرمانشاه، خرمشهر، زابل، شیراز، تبریز، اهواز، آبادان، بیرجند، همدان، قزوین، رشت، اراک، یزد، قصرشیرین، بروجرد، کرند، مراغه و سایر شهرها با فوت و فن بازى فوتبال آشنا شدند.

تاریخچه فوتبال در ایران
اولین بار در سال۱۳۰۴ شمسی تیم ملى کشور تشکیل و عازم بادکوبه گردید که مورد استقبال بسیار زیاد قرار گرفت. بازیکنان ایران در این بازى ها با پیراهن راه راه سفید و سبز ظاهر شدند و حاصل آن دو باخت ۰-۲ و ۱-۴ و یک مساوى ۰-۰ بود. در سال ۱۳۰۸، ایران میزبان تیم ملى بادکوبه بود. در همین هنگام، دولت ایران تصمیم به چمن کارى زمین محل مسابقه گرفت و زمینى را با بودجه اى که به تصویب دولت رسیده بود به مبلغ ده هزار تومان خریدارى کرد. از این پس، بازیکنان به جاى بازى در زمین خاکی، براى اولین بار بر روى چمن بازى کردند. نتیجه بازى ۰-۷ و ۱-۴ به نفع تیم مهمان به اتمام رسید که خاطره تلخ شکست دوره قبل را براى ایرانیان دوباره زنده کرد.

تاریخچه فوتبال در ایران
در سال ۱۳۲۵ مجمع فوتبال که از سال ۱۳۱۹ تشکیل شده بود به فدراسیون فوتبال تغییر نام داد و در اوایل سال ۱۳۲۶، خواستار عضویت در فدراسیون بین المللى فوتبال (فیفا) شد. این درخواست بیستم دى ماه سال ۱۹۴۸برابر با سى ام دى ماه سال ۱۳۲۶ مورد موافقت فیفا قرار گرفت و فوتبال ایران وارد مرحله جدیدى گردید. این روز براى فوتبال ایران روزى تاریخى به حساب مى آید. از آن تاریخ به بعد، ایران روزى تاریخى به حساب مى آید. از آن تاریخ به بعد، ایران در مسابقات مختلف رسمى نظیر جام ملت هاى آسیا، بازى هاى المپیک، بازى هاى آسیائی و جام جهانی شرکت فعال داشته و چندین بار در جام ملت هاى آسیا و بازى هاى آسیائى به مقام قهرمانى رسیده است

ابعاد زمین فوتبال
اندازه زمین فوتبال دارای استاندارد هایی می باشد. طبق همین استاندارد تنها طول و عرض زمین می تواند متغیر باشد. طبق اعلام سایت رسمی فیفا طول زمین فوتبال می تواند بین ۹۰ تا ۱۲۰ متر باشد. همچنین عرض زمین فوتبال باید بین ۴۵ تا ۹۰ متر باشد. سایر اندازه ها باید ثابت باشد. اندازه طول و عرض محوطه جریمه ، محوطه شش قدم دایره وسط زمین و … به شرح زیر دارای اندازه های ثابتی می باشند.
طول زمین :  ۹۰ تا ۱۲۰ متر
عرض زمین : ۴۵ تا ۹۰ متر

ابعاد زمین فوتبال
دایره وسط زمین :  به شعاع  ۹ متر و ۱۵ سانتی متر از مرکز زمین
نقطه پنالتی: فاصله از خط دروازه ۱۱ متر
محوطه جریمه:  16/5*40/3
محوطه شش قدم : ۵/۵ متر
طول دروازه : 32/۷ متر
ارتفاع دروازه :  ۲/۴۴‬ متر 
 پهنای خطوط زمین : حداکثر ۱۲‬سانتی متر

ابعاد زمین فوتبال

قوانین فوتبال
۱- تعداد بازیکنان : در بازی های رسمی جهان ۲۰ تا ۲۲ نفر می باشد که قبل از شروع بازی ۱۸ نفر روی نیمکت می نشینند و معمولا قراردادی می باشد . ۲- تعداد بازیکنان داخل زمین : ۱۱ نفر ۳- تعداد کل داوران : ۴ نفر ( یک نفر داور وسط – دو داور کنار و یک داور ذخیره ) اگر داور وسط به هر عنوان نتواند داوری کند یا حاضر نشود از داور چهارم استفاده می شود . 4- فاصله نقطه پنالتی تا قوس پشت خط جریمه : ۹/۱۵ متر که موقع پنالتی بازیکنان باید پشت آن بایستند .

قوانین فوتبال
5- مقدار باد توپ : روی چمن از مقابل سینه تا زانو بالا بیاید و یا با فشار انگشت شصت روی توپ 6- وزن و رنگ توپ : محیط توپ ۶۸ الی ۷۱ سانتی متر وزن توپ ۳۹۶ الی ۴۶۳ گرم رنگ توپ سفید سیاه و سفید و در زمین برفی نارنجی و سفید یا قرمز و سفید و … می باشد . 7- شروع بازی : انتخاب زمین یا توپ از طریق قرعه کشی بین کاپیتان های دو تیم انجام میشود.
8- زمان بازی : ۲ زمان ۴۵ دقیقه
9- تعداد استراحت : بین دو نیمه ۱۵ دقیقه استراحت می باشد .
10- تعداد و طول پرچم ها : تعداد آنها ۴ عدد و طول آنها نباید از ۱٫۵ متر کمتر باشد .

قوانین فوتبال
11- تعداد تعویض : ۳ نفر می باشد .
12- طریقه زدن توپ از خارج : توپ را با دو دست از پشت سر و بالای سر پرتاب می کنیم بطوری که پا بلند نشود و داخل زمین نباشد .
13- اخطار: داور کارت زرد را به بازیکن خاطی نشان می دهد هر دو کارت زرد یک کارت قرمز محسوب می شود.
14- اخراج و جریمه آن : با نشان دادن کارت قرمز به بازیکن خاطی او از زمین و نیمکت ذخیره ها اخراج می شود و تیم ده نفره به بازی ادامه می دهد بازیکن اخراج شده از یک بازی بعدی نیز محروم است .

قوانین فوتبال
15- وقت اضافی : ۲ زمان ۱۵ دقیقه و زمانی که گل طلایی زده شود بازی تمام است .
16-نگه داشتن توپ توسط دروازه بان : ۶ ثانیه در محوطه جریمه .
17-دروازه بان به محض دریافت توپ می تواند به هر کجای محوطه جریمه برود و توپ را از خود دور کند .
18-گل زمانی محسوب می شود که توپ کاملا از خط دروازه جدا شده باشد .

قوانین فوتبال
19-در پرتاب توپ از اوت اگر توپ به داخل زمین بازی برخورد نکند تکرار می شود.اگر بازیکن از محل اوت توپ را پرتاب نکند و تغییر مکان زیادی بدهد با تشخیص داور توپ به حریف واگذار می شود.
20-برای مشخص شدن تیم برنده از هر تیم ۵ نفر ضربه می زنند که زننده ی اول با قرعه کشی توسط داور مشخص می شود.
21-بازیکنانی که تا لحظه آخر فوتبال بازی کرده اند حق زدن پنالتی را دارند .

قوانین فوتبال
22- در صورت تساوی در پنالتی ششم و بعدی مشخص کننده تیم برنده خواهد بود و اگر در امتیاز ۱۱ مساوی شوند بازیکنان دوباره به نوبت می زنند .
23-اگر بازیکنی یک کارت زرد از بازی قبل داشته باشد و یک کارت زرد در بازی بعدی بگیرد از بازی بعد از آن هم محروم است .
24-اگر روی بازیکنی که با توپ به طرف دروازه حرکت می کند در قسمت جریمه یا پشت آن خطای عمد شود بازیکن خاطی اخراج می شود که در حالت اول ضربه پنالتی در پی دارد و در دومی ضربه مستقیم زده می شود.

قوانین فوتبال
25-قضاوت به جای داوران مسئول صحیح تعویض بازیکنان اعلان وقت اضافی و نظارت بر تعویض توپ به درخواست دارو میدان از وظایف داور چهارم است
26-اگر وقت بازی تمام شده باشد و داور وسط به دلایلی متوجه نباشد داوران کنار با قرار دادن دست خود روی سینه داور وسط را از این موضوع با خبر می کنند .
27-داور کنار برای اعلان تعوض پرچم را بالای سر حد به طور افقی قرار می دهد و به داور وسط نشان می دهد .

آفساید
آفساید قانونی در ورزش فوتبال است. بر اساس این قانون بازیکنی که در موقعیت آفساید قرار دارد حق مشارکت فعال در بازی را ندارد. بازیکنی در موقعیت آفساید است که در هنگام زدن ضربه توپ توسط هم تیمیش هم جلوتر از توپ و هم جلوتر از بازیکن ماقبل آخر تیم حریف به دروازه حریف نزدیکتر باشد. از آن جا که دروازه بان معمولا نزدیک ترین بازیکن هر تیم به دروازه خودی است، موقعیت آفساید معمولا به معنای جلوتر بودن مهاجم از آخرین مدافع تیم حریف تعریف است. در صورت تخطی از این قانون خطای آفساید اعلام شده و توپ در مالکیت تیم حریف قرار داده می شود.

آفساید
وجود قانون آفساید از تمرکز بازیکنان در جلوی دروازه حریف جلوگیری کرده چون هیچ بازیکنی نمی تواند در نزدیکی دروازه حریف ایستاده و با صبر کردن برای توپ شانسی برای گل زدن داشته باشد و امکان ارسال پاس های بلند به نزدیکی دروازه حریف هم محدود می شود. به این ترتیب مدافعان نیز می توانند از دروازه خودی فاصله بگیرند و در جریان بازی مشارکت بیشتری داشته باشند.

آفساید
ریشه آفساید به مسابقات فوتبال مدارس خصوصی انگلیس در سده نوزدهم می رسد. معمولا قانون آفساید در آن دورانه سخت گیرانه تر از آفساید در حال حاضر اعمال می شد به طوری که در برخی مسابقات هر بازیکنی که جلوتر از توپ قرار داشته باشد «آف هیز ساید» (off his side) محسوب می شد و در نتیجه بازیکنان عملا نبایستی بین توپ و دروازه حریف قرار می گرفتند که مشابه قانون فعلی آفساید در راگبی است. در نقطه مقابل در قوانین فوتبال شفیلد که بین سال های ۱۸۵۷ تا ۱۸۷۷میلادی در شهر شفیلد اجرا می شد و باشگاه فوتبال شفیلد بر اساس آن تاسیس شد، قانون آفساید وجود نداشت و در نتیجه تعدادی از بازیکنان معروف به تمام کننده به طور دائم در نزدیکی دروازه حریف می ایستادند.

آفساید
با پیشرفت فوتبال در دهه ۱۸۶۰ و ۱۸۷۰ آفساید به مهمترین اختلاف باشگاه های فوتبال تبدیل شده بود. باشگاه شفیلد از تمام کننده های خود چشم پوشی کرده و آفساید را پذیرفته بود اما به این شکل که حداقل یک بازیکن مدافع بایستی بین مهاجم و دروازه قرار داشته باشد. اتحادیه فوتبال انگلیس هم نظریه باشگاه کمبریج مبنی بر این که حداقل چهار بازیکن مدافع بایستی بین توپ و دروازه باشند را تلطیف کرده و آن را به حداقل سه بازیکن کاهش داد. در نهایت شفیلدی ها هم قانون اتحادیه فوتبال را پذیرفتند و «قاعده سه بازیکن» به قانون رسمی آفساید تا سال ۱۹۲۵ میلادی تبدیل شد.

آفساید

آفساید

موقعیت و خطای آفساید
موقعیت آفساید
هرگاه بعد از ضربه توپ بازیکن هم دسته بازیکن هر قسمت از بدن بجز دست نزدیک تر را از نفر دوم حریف وخط دروازه باشد در موقعیت آفساید می باشد.
خطای آفساید
بازیکن به خودی خود در موقعیت آفساید قرارداشتن آفساید تلقی نمی شود مگر برابر قانون ۱-در بازی دخالت کند ۲-برای حریف ایجاد مزاحمت نماید ۳- با بودن در آن وضعیت منفعتی کسب نماید.

موقعیت و خطای آفساید

موقعیت و خطای آفساید

جریمه آفساید
برای تخلف آفساید داور یک ضربه آزاد غیر مستقیم از محل وقوع آن به سود تیم حریف اعلام میکند ( قانون ۱۳ – ضربه آزاد ) وطبق قانون ۱۱ فوتبال سه استثناء نیز وجود دارد که آفساید از طریق مستقیم آفساید تلقی نمی شود:
۱- در نیمه زمین خود باشد. ۲-با حریف ماقبل خود در یک خط باشد .۳- با دو حریف آخر در یک خط باشد.

جریمه آفساید
بازیکن زمانی در موقعیت آفساید قرار دارد اگر در نیمه زمین حریف باشد و از توپ به دروازه حریف نزدیکتر باشد و کمتر از دو بازیکن بین او و دروازه حریف قرار گرفته باشد. وضعیت فاصله مساوی با دومین بازیکن حریف نزدیک به دروازه حریف آفساید محسوب نمی شود. در سال ۲۰۰۵ میلادی بورد بین المللی فوتبال تصمیم جدیدی در مورد قانون آفساید تصویب کردند : نزدیکتر بودن به دروازه حریف به معنای این است که هر قسمت از سر، بدن و یا پای بازیکن که از توپ و دومین بازیکن حریف نزدیک تر به دروازه حریف باشد. در این تعریف بازوها شامل نمی شوند.

جریمه آفساید

دریبل
یکی از مهیج ترین صحنه های فوتبال عبور دادن توپ به وسیله دریبل از مدافعان است. هر چند این مهارت قابل یادگیری و بهبود است، هنری است که اغلب بازیکنان ممتاز به صورت فطری از آن برخوردارند.

دریبل
بازیکن دریبل زن باید از مهارتهای زیر برخوردار باشد :  
توانایی در کنترل نزدیک توپ
توانایی در حرکت سریع با توپ
توانایی در تغییر سرعت و جهت حرکت
توانایی در پوشش توپ
توانایی در فریب یار مقابل

دریبل
 توانایی در کنترل نزدیک توپ
اشتباه افراد مبتدی غالباً این است که به جای راندن و هل دادن توپ با پا به آن ضربه وارد می کنند. باید در نظر داشت که دریبل کردن با ضربه زدن متفاوت است.
   محل تماس توپ با توجه به موقعیت بازیکن ممکن است کناره داخلی، خارجی، بخش جلو و نزدیک پنجه پا باشد. برای کنترل نزدیک توپ گام ها کوتاه و تعداد دفعات تماس توپ با پا بیشتر است، در حالی که بالا تنه و سر به جلو متمایل می شود. دست ها حفظ تعادل بدن را بر عهده دارند.

دریبل
 توانایی در حرکت سریع با توپ
هنگام حرکت در فضای باز یا زمانی که بازیکن صاحب توپ از مدافعان عبور کرده است با در نظر گرفتن مسافتش با دروازه مقابل از حرکت سریع با توپ استفاده می کند. در این حالت گام ها بلندتر و ضربه های وارد به توپ شدیدتر است .

دریبل
توانایی در تغییر سرعت و جهت حرکت
شرایط بدنی، به ویژه چابکی، عامل مهمی در تغییر سرعت با توپ است. از تغییر سرعت برای تسریع حرکت با توپ به هنگام در اختیار داشتن فضای آزاد یا فرار و جدا شدن ازمدافعان، همچنین برای کاهش سرعت به هنگام مواجه شدن با حریف استفاده می شود.
برای تسریع درحرکت با توپ بالا تنه را جلو می آورند و گام ها را بلندتر می کنند و برای کاهش سرعت حرکت بالا تنه به عقب متمایل، گام ها کوتاهتر می شود. در هر دو مورد برای هدایت توپ از داخل و خارج پنجه پا استفاده می شود .

دریبل
توانایی در پوشش توپ
پوشش توپ به وضعیتی اطلاق می شود که بازیکن دارنده توپ بدنش را بین توپ و حریف قراردهد، به طوری که یک شعاع حفاظتی به وسیله بدن جهت جلوگیری از رسیدن پای حریف به توپ ایجاد کند.
توانایی در فریب یار مقابل
دریبلی که بدون گول زدن حریف انجام گیرد تاثیر مطلوب خود را از دست خواهد داد. از حرکتهای گول زننده برای پنهان کردن هدف دریبل و مسیر حرکت استفاده می شود.

دریبل

دریبل

دریبل

دریبل

دریبل

انواع ضربه
ضربه روی پا
ضربه نوک پنجه پا
ضربه بغل پا
ضربه سر

ضربه روی پا
در اینگونه ضربه زدن وضعیت بدن کاملا پشت توپ قرار می گیرد، بطوری که نمی تواند دامنه حرکتی زیادی داشته باشد. همچنین در جریان بازی، بسیار اتفاق می افتد که بازیکنی نیاز به عبور توپ از روی محوطه های شلوغ دارد یا در جریان بازی، بسیار اتفاق می افتد که بازیکن باید توپ های در حرکت را بوسیله این تکنیک ضربه بزند.

ضربه روی پا
توپ باید در زیر زانو باشد تا آماده شلیک گردد.
هنگام شوت زدن باید پا ضربه زننده دنبال مسیر توپ را تعقیب کند.
ثابت نگهداشتن مچ پا
اگر بخواهیم توپ پیچ دار بشود محل اصابت توپ باید محور عمودی چپ و راست باشد.
اصول اجرای تکنیک ضربه روی پا
دورخیز کردن
حمل توپ
محل اصابت پا به توپ اگر زمینی باشد محل تلافی محور عمودی و افقی
اگر توپ در حال پرواز باشد محل اصابت توپ زیر محور افقی

ضربه روی پا

ضربه نوک پنجه پا
زمانی که بازیکن فرصت دورخیز نداشته ضربه به توپ با نوک پنجه پا زده می شود و محل اصابت ضربه در آن تکنیک محل تلاقی دو محور عمودی و افقی توپ است . در صورتی که برروی تکنیک بخوبی تمرین شود می توان توپ های دقیقی را با این تکنیک به نقاط دلخواه فرستاد.

ضربه نوک پنجه پا

ضربه نوک پنجه پا

ضربه بغل پا
پاى ضربه از عقب حرکت کرده، با بغل پا به پشت توپ ضربه مى زند. بعد از وارد آوردن ضربه ادامه حرکت پا در جهت مسیر توپ الزامى است. مچ پاى ضربه باید کاملاً محکم نگه داشته شود. پاى تکیه در فاصله مناسب در کنار و امتداد توپ قرار مى گیرد. پنجه پاى تکیه باید در جهت هدف باشد.
وضعیت سر ثابت است و چشم به توپ دوخته مى شود.

ضربه بغل پا

ضربه سر
در فوتبال مدرن کسب مهارت ضربه سر اهمیت دارد. با توجه به یادگیری شدید در زمین، استفاده از سر مکملی مطلوب برای بازی با پاست. بازیکن کامل کسی است که مهارتی یکسان در بازی با پا و بازی با سر داشته باشد.
ضربه با سربه سه صورت ذیل قابل اجراست:
 الف- در حالت ساکن یا حرکت به طوری  که پاها روی زمین باشند .  
 ب- در حالت پرش و حرکت عمودی (پرش به بالا)
 ج- در حالت پرش و حرکت افقی (شیرجه)

ضربه سر
 رعایت نکته های زیر برای ضربه با سر کاملاً ضروری است :
فقط با قسمت استخوانی و مسطح پیشانی باید به توپ ضربه زد.
رمز ضربه قوی و قدرتمند به توپ در انقباض عضلات گردن وکمربند شانه ای است.
با عقب بردن و سپس جلو آوردن سریع بدن باید به استقبال توپ رفت و به آن ضربه زد .
هنگام ضربه هرگز نباید چشم ها را بست، بلکه برعکس چشم ها باید قبل و بعد از تماس کاملا باز نگه داشته شوند.
دستها هنگام ضربه برای حفظ تعادل فورا به عقب برده شوند.

ضربه سر
برای زدن ضربه محکم به توپ با سر باید وزن بدن را تا حد امکان به پشت توپ منتقل و ضربه را به موقع و درست وارد کرد.
اغلب مبتدیان هنگام ضربه چشم های خود را می بندند یا اینکه با عقب کشیدن سر توپ به محلی غیر از پیشانی برخورد می کند و موجب درد و در نهایت ترس بازیکن از زدن توپ با سر می شود. دیگر اینکه اغلب آنان با سر به استقبال توپ نمی روند و توپ با سر آنها برخورد می کند.

ضربه سر

انواع تاکتیک ها
تاکتیک های فردی
تاکتیک های گروهی
تاکتیک های ایستگاهی
تاکتیک های تیمی

تاکتیک های فردی
هرگونه تصمیم گیرى فردی مربوط به اهداف گروهى و تیمى براى رسیدن به نتیجه مطلوب را تاکتیک فردی مى گویند.
تاکتیک هاى فردى شامل موارد زیر است:
بازیکنى که صاحب توپ مى شود باید حمله جدیدى را آغاز کند.
توپى را که پاس مى دهید از آن حمایت کنید.
به استقبال توپ بروید.

تاکتیک های فردی
در زمان و مکان مناسب دریبل کنید.
در حداقل زمان ممکن توپ را کنترل و هدایت نمائید.
بدن را بین توپ و مدافع قرار دهید.
با هر شروع مجدد، حمله جدیدى را آغاز کنید.
بازیکنى که توپ را از دست مى دهد مدافع مى شود.
توپ را همیشه زیر نظر داشته باشید.
در باز پس گرفتن توپ مصمّم باشید.

تاکتیک های گروهی
هرگونه تصمیم گیرى گروهى براى رسیدن به نتیجه مطلوب را تاکتیک گروهی مى نامند. توضیح اینکه تاکتیک هاى گروهى به تدابیرى گفته مى شود که در فضاى محدود و با تعداد محدود انجام گیرد. مانند ۳×۳ در زمینى به ابعاد ۴۰×۳۰ متر یا ۵×۵ در یک سوم میانى زمین است.

تاکتیک های ایستگاهی
هرگونه تدبیر تنظیم شده در شروع مجدد به صورت گروهى و تیمى براى رسیدن به نتیجه مطلوب را تاکتیک ایستگاهى مى گویند.
تاکتیک هاى ایستگاهى در حمله و دفاع شامل:
ضربه شروع بازى
– ضربه دروازه
– ضربه کرنر
– ضربه آزاد
– پرتاب توپ از خارج زمین
– ضربه پنالتى
– شروع مجدد بازى از سوى داور

تاکتیک های تیمی
هرگونه تدبیر تیمى از پیش تعیین شده براى رسیدن به نتیجه مطلوب را تاکتیک تیمی مى نامند. توضیح اینکه تاکتیک هاى تیمى به تدابیرى گفته مى شود که درزمین قانونى و با تعداد بیش از ۶ نفر انجام گیرد. مانند ۷×۷ در نیمه زمین براى اجرا تاکتیک آفساید یا ۱۱×۱۱ در زمین کامل براى اجراء دفاع تیمى است.

دفاع انفرادی
هرگونه تدبیر فردى براى به تاخیر انداختن حمله مهاجم اول یا گرفتن توپ از او رادفاع انفرادى مى گویند.
(( قطع توپ ))
ساماندهی
ابعاد زمین :10*20
وسایل موردنیاز : توپ، قیف تمرینى و جلیقه تمرینى
تعداد نفرات شرکت کننده در تمرین: ۳ بازیکن در هر زمین (یک تغذیه کننده + یک مهاجم + یک مدافع)

دفاع انفرادی
شیوه تمرین
بازیکن 1X به 2X پاس مى دهد. مدافع Oسعى مى کند قبل از رسیدن توپ به مهاجم2X با پیش بینى و تشخیص پاس توپ را قطع نماید
نکات مهم: پیش بینى و تشخیص سرعت و جهت پاس، تصمیم گیرى سریع به منظور قطع توپ ، اقدام به حمله بعد از قطع توپ

دفاع انفرادی

دفاع انفرادی
((جلوگیرى از چرخشِ مهاجم ))
ساماندهی
ابعاد زمین :10*20
وسایل موردنیاز : توپ، قیف تمرینى و جلیقه تمرینى
تعداد نفرات شرکت کننده در تمرین: ۳ بازیکن در هر زمین (یک تغذیه کننده + یک مهاجم + یک مدافع)

دفاع انفرادی
شیوه تمرین
تغذیه کننده، توپ را براى مهاجم ارسال مى کند.
مدافع، اجازه چرخش به مهاجم را نمى دهد.
بعد از هر حرکت وظایف بازیکنان عوض مى شود.
بین حریف و دروازه قرار بگیرد.
فاصله با مهاجم یک دست باشد.

دفاع انفرادی
دیدن هم زمان توپ و حریف
قطع توپ در صورت امکان
مبارزه براى تصاحب توپ در لحظه رسیدن توپ به مهاجم در صورت اطمینان
نکات مهم:
جلوگیرى از چرخش حریف در صورتى که امکان تصاحب توپ وجود ندارد.
خطا نکنید.
مراقبت حریف صاحب توپ از نزدیک
فقط به توپ نگاه کنید و به حرکات فریبنده بدنى مهاجم توجه نکنید.

دفاع انفرادی

دفاع انفرادی

دفاع انفرادی
(( دفاع در مقابل مهاجم ))
ساماندهی
ابعاد زمین :10*30
وسایل موردنیاز : توپ، قیف تمرینى ، جلیقه تمرینى و دروازه متحرک
تعداد نفرات شرکت کننده در تمرین: ۴ بازیکن (۲ تغذیه کننده + یک مهاجم + یک مدافع)

دفاع انفرادی
شیوه تمرین
O1 بعد از ضربه اول به O2 پاس مى دهد.
O2 در یک سوم اول، توپ را دریافت مى کند.
X1 در یک سوم دوم براى دفاع به استقبال O2 مى رود.
نکات مهم:
هنگام نزدیک شدن به مهاجم اول سرعت خود را کنترل کنید.
در خط توپ و دروازه قرار گیرد.
فاصله خود را با مهاجم به ۳-۲ متر برسانید.

دفاع انفرادی
طورى به پهلو بایستید که بازى را یک جهته کنید.
هنگام دفاع و انتخابِ زمان و محل درگیری، صبور باشید.
سرپا باشید و تنها نسبت به حرکت توپ واکنش نشان دهید و به حرکات بدنى حریف توجه نکنید.

دفاع انفرادی

دفاع انفرادی
(( پیشرفت در دفاع ۱×۱ در شرایط نزدیک به بازى ))
ساماندهی
ابعاد زمین :20*30
وسایل موردنیاز : توپ، قیف تمرینى ، جلیقه تمرینى
تعداد نفرات شرکت کننده در تمرین: ۶ نفر (سه مهاجم در برابر سه مدافع)

دفاع انفرادی
شیوه تمرین
تیم مهاجم سعى مى کند، از مدافعان گذشته، توپ را از خطّ عرضى عبور دهد.
تیم مدافع سعى مى کند وظایف دفاع انفرادى را براساس نکات مورد توجه تمرین قبل انجام دهد.
تیم مدافع بعد ازتصاحب توپ بلافاصله حمله جدیدی را آغاز می کند.

دفاع انفرادی

دفاع انفرادی
(( پیشرفت در دفاع فردى در شرایط بازى ))
ساماندهی
ابعاد زمین : دو برابر محوطه جریمه
وسایل موردنیاز : توپ، قیف تمرینى ، جلیقه تمرینى و دروازه متحرک
تعداد نفرات شرکت کننده در تمرین: ۱۰ نفر (۴ مهاجم + ۴ مدافع + دو دروازه بان)

دفاع انفرادی
شیوه تمرین
تیم مهاجم سعى در به ثمر رساندن گل دارد.
تیم مدافع با حفظ اصول دفاع انفرادی، سعى در تصاحب توپ و حمله به دروازهٔ حریف را دارد.

دفاع انفرادی
((کسب لذت و نشاط ))
ساماندهی
ابعاد زمین : دو برابر محوطه جریمه
وسایل موردنیاز : توپ، قیف تمرینى ، جلیقه تمرینى و دروازه متحرک
تعداد نفرات شرکت کننده در تمرین: ۱۰ نفر

دفاع انفرادی
شیوه تمرین
مربى به عنوان تغذیه کننده در نیمه زمین مستقر مى گردد.
بازیکنان به دو گروه تقسیم شده، به صورت یک صف، در سمت راست دروازه قرار مى گیرند.
با پاس مربى به وسط از هر گروه یک بازیکن به سرعت به وسط مى آید.
بازیکن صاحب توپ، مهاجم و بازیکن دیگر مدافع مى شود.
بازیکن مهاجم سعى در گذشتن از حریف و گل زدن دارد.
بازیکن مدافع ضمن رعایت کلیه اصول دفاع انفرادی، سعى مى کند توپ را از مهاجم گرفته، به دروازه مقابل حمله کند.

دفاع انفرادی

دفاع گروهی
هرگونه تدبیر گروهى براى به تاخیر انداختن حملهٔ حریف یا گرفتن توپ از تیم مهاجم را دفاع گروهى مى گویند.
(( پوشش دادن ))
ساماندهی
ابعاد زمین : 20*30
وسایل موردنیاز : توپ، قیف تمرینى ، جلیقه تمرینى و دروازه متحرک
تعداد نفرات شرکت کننده در تمرین: ۶ نفر (دو مدافع + دو مهاجم + دو دروازه بان)

دفاع گروهی
شیوه تمرین
دروازه بان ۱GK توپ را به O1 یا O2 پاس مى دهد.
این دو مهاجم به صورت ۲*۲ بازى مى کنند و سعى مى کنند به دروازه حریف گل بزنند.
اگر دروازه بان توپ را گرفت آن را به تیم X مى سپارد تا آنان به دروازه O حمله کنند.
اگر توپ به خارج رفت بازى از دروازه بان شروع مى شود.

دفاع گروهی
نکات مهم:
فاصله مناسب با مدافع درگیر با توجه به موقعیت مهاجم
زاویه مناسب با مدافع درگیر
ارتباط کلامى با مدافع درگیر
توجه به حریف و توپ
قرار گرفتن بین حریف و دروازه
فاصله مناسب با مدافع اول براى قطع توپ

دفاع گروهی

دفاع گروهی
(( برگشت و پوشش ))
ساماندهی
ابعاد زمین : 20*30
وسایل موردنیاز : توپ، قیف تمرینى ، جلیقه تمرینى و دروازه متحرک
تعداد نفرات شرکت کننده در تمرین: ۵ نفر (دو مهاجم + دو مدافع + یک دروازه بان)

دفاع گروهی
شیوه تمرین
دروازه بان با ارسال توپ به تیم مهاجم O بازى را شروع مى نماید.
تیم مهاجم بعد از دریافت توپ، دست به حمله مى زند.
مدافع X1 به عنوان مدافع اول وظیفه دفاعى خود را انجام مى دهد.
بازیکن X2 سریعاً برگشته، به عنوان مدافع دوم وظیفه پوشش را برعهده مى گیرد.
قرار گرفتن بین حریف و دروازه، و نسبت به حریف نزدیکتر به دروازه
رعایت فاصله منطقى براى قطع توپ، در صورتى که توپ در حال رسیدن به مهاجم دوم باشد.

دفاع گروهی

دفاع گروهی
((هماهنگى در دفاع))
ساماندهی
ابعاد زمین : 20*30
وسایل موردنیاز : توپ، قیف تمرینى ، جلیقه تمرینى و دروازه متحرک
تعداد نفرات شرکت کننده در تمرین: ۶ نفر (سه مدافع + دو مهاجم + یک دروازه بان)

دفاع گروهی
شیوه تمرین
دروازه بان با ارسال توپ به تیم مهاجم O بازى را شروع مى نماید.
تیم مهاجم O بعد از دریافت توپ اقدام به حمله مى کند.
تیم مدافع با توجه به موقعیت توپ و حریف، وظایف تاخیر و پوشش را انجام مى دهد.
تیم مدافع بلافاصله بعد از دریافت توپ دست به حمله زده، از خط عرضى عبور مى کند.
در صورت خارج شدن توپ از زمین، بازى مجدداً از دروازه بان شروع مى شود.

دفاع گروهی

دفاع گروهی
(( گرفتن توپ از حریف ))
ساماندهی
ابعاد زمین : 30*40
وسایل موردنیاز : توپ، قیف تمرینى ، جلیقه تمرینى و دروازه متحرک
تعداد نفرات شرکت کننده در تمرین: ۹ نفر (چهار مدافع + سه مهاجم + یک دروازه بان + یک تغذیه کننده)

دفاع گروهی
شیوه تمرین
مهاجمان بعد از دریافت توپ از تغذیه کننده، اقدام به حمله مى نمایند.
مدافعان ضمن رعایت نکات سایر تمرینات در دفاع فردى و گروهى هر چه سریعتر اقدام به گرفتن توپ و ارسال آن براى تغذیه کننده مى نمایند.
در صورت خارج شدن توپ از زمین، بازى مجدداً از تغذیه کننده شروع مى شود.  مهاجمان، با از دست دادن توپ سریعاً باید از ارسال توپ از سوى مدافعان براى تغذیه کننده جلوگیرى نمایند.

دفاع گروهی
نکات مهم:
نزدیک به توپ فشردگى بیشترى ایجاد کنید و یکدیگر را از نزدیک پوشش دهید.
راه هاى پاس به مهاجمان نزدیک به توپ را ببندید.
لحظه مناسب براى درگیرى و گرفتن توپ را انتخاب کنید.
شانس خود را براى گرفتن توپ با تظاهر به درگیرى افزایش دهید.
مدافعان، بعد از تصاحب توپ سعى مى کنند عمق دفاعى ایجاد کرده، بعد از پاس به عقب توپ را با یک پاس بلند به تغذیه کننده برسانند.
بعد از ارسال توپ براى تغذیه کنند، مدافعان به طور هماهنگ به جلو حرکت مى کنند.

دفاع گروهی

دفاع گروهی
(( هماهنگى در دفاع در شرایط بازى ))
ساماندهی
ابعاد زمین : دو برابر محوطه جریمه
وسایل موردنیاز : توپ، قیف تمرینى ، جلیقه تمرینى و دروازه متحرک
تعداد نفرات شرکت کننده در تمرین: ۱۰ نفر (چهار مهاجم + چهار مدافع + دو دروازه بان)

دفاع گروهی

دفاع گروهی
((کسب لذت و نشاط ))
ساماندهی
ابعاد زمین : دو برابر محوطه جریمه
وسایل موردنیاز : توپ، قیف تمرینى ، جلیقه تمرینى و دروازه متحرک
تعداد نفرات شرکت کننده در تمرین: ۱۴ نفر

دفاع گروهی
شیوه تمرین
بازیکنان در سمت راست دروازه خودى مستقر مى شوند.
بازیکنان به ترتیب شماره گذارى مى شوند.
مربى همزمان با ارسال توپ با صداى بلند تعدادى از بازیکنان را با شماره اعلام مى کند.
بازیکنان اعلام شده باید براى گرفتن توپ اقدام نمایند.
تیم صاحب توپ حمله مى کند و تیم بدون توپ، اقدام به دفاع مى نماید.
تیم مدافع در صورت تصاحب توپ اقدام به حمله و گل زدن مى کند.

دفاع گروهی

منابع
http://mojtabaghorbani.blogfa.com/post/22
http://ofside.ir/
http://arshavin767.blogfa.com/category/11
http://footsalbanoo.rzb.ir/post/38
https://www.aftabir.com/sport/sports/football/history_iran.php

با تشکر فراوان از توجه شما عزیزان


تعداد صفحات : 109 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود