تارا فایل

وسایل سمعی و بصری


فهرست مطالب
مقدمه 2
تعریف وسایل سمعی و بصری 3
تاریخچه وسایل سمعی بصری 4
وظایف مسئول سمعی بصری 4
کاربرد وسایل سمعی بصری 5
منابع 6

وسایل سمعی و بصری
مقدمه
در اینکه وسایل سمعی و بصری نقش ارزنده ای در هموار ساختن راه دشوار تعلیم و تدریس بازی می کند تردیدی نیست و کسانی که در سیستمهای پیشرفته آموزشی امکان حداکثر استفاده از این وسایل و مواد را دارند بیش از هر کس به ارزش کمکی آنها اعتراف دارند. ولی آموزش سمعی و بصری را نمی توان و نباید فقط به توصیف وسایل و موادی که در خدمت خویش دارد محدود ساخت. در سالهای اخیر که آموزش سمعی و بصری بصورت یک مطالعه علمی مورد توجه محققین قرار گرفته به این نتیجه رسیده اند آمچه تاکنون به عنوان تعریفآموزش سمعی و بصری متداول بوده ناقص و در مواردی کاملا دور از واقعیت بوده است. از آنجا که تعریف صحیح، اصولی و علمی هر نظام علمی پایه استواری برای استفاده از آن در زمینه های مختلف است و این کار در مورد آموزش سمعی و بصری انجام نگرفته در نتیجه سمعی و بصری از ایفای نقش مهم و اساسی خود باز مانده است. بسیاری از دانشمندان تعلیم وتربیت معتقدند که مهمترین خصوصیت یک مدرس خوب قدرت او در انتقال و تفهیم هدفهای آموزشی به شاگردان و برقراری ارتباط با ایشان است و مدرسی موفق کسی است که با استفاده از روشهای سمعی و بصری ارتباط صحیح و موثر با دانشجویان برقرار کند.
سمعی و بصری برخلاف تصور بعضی تنها مروج استفاده از علائم بصری مثل عکس و اسلاید و فیلم نیست بلکه در برقراری ارتباط صحیح و موثر استفاده از هر دو علامت بصری و لغوی را لازم و ضروری می داند.
مدرس غیر از آشنایی با متن درس باید از هنر بزرگ ارتباط نیز بهرهمند باشد و بداند که چگونه متن درس را جهت یادگیری بهتر به شاگردان منتقل کند.
با استفاده از وسایل و مواد سمعی و بصری می توان نیرو و مهارت مدرس را در تدریس زیاد کرده و ضعف در ایجاد ارتباط و انتقال اطلاعات را به حداقل رسانید.
تعریف وسایل سمعی و بصری
برای آشنایی با مفهوم صحیح آموزش سمعی و بصری می توان طرق مختلفی را در پیش گرفت.
تعریف) از جهت لغوی سمعی و بصری را به صورت زیر تعریف می کنند:
سمعی: عبارت از کلیه تجارب آموزشی است که از راه گوش درک می گردد.
بصری: عبارت از کلیه تجارب آموزشی است که از راه چشم درک می گردد.
چشم و گوش از سایر حواس، نقش مهم تری در یادگیری ایفا می کنند. ۳ درصد اطلاعاتی که ما از جهان پیرامون خود به دست می آوریم از راه حس بویایی، ۳ درصد از راه ذائقه، ۶ درصد از راه لامسه، ۱۳ درصد از راه شنوایی و ۷۵ درصد بقیه از راه حس بینایی است.
با توجه به تعریف فوق در حقیقت سمعی و بصری شامل کلیه تجارب از راه چشم و گوش می شود.
این تعریف کلیه وسایلی که در تعلیم و آموزش نقش دارند مثل کتاب، فیلم و تخته سیاه را نیز در بر می گیرد، البته تعداد وسایل سمعی و بصری متنوع و فراوان است. بجز وسایل رایج مثل دوربین، پروژکتور، اورهد و اوپاک که بر اثر اختراعات و ابتکارات هر روز انواع جدیدی از آنها به بازار می اید.

تاریخچه وسایل سمعی بصری
تاریخچه وسایل سمعی بصری به زمان شکل گیری سینما، صدا و تلویزیون بر می گردد. موضوعات متفاوتی که در این مقاله بررسی می شوند شامل مسئول سمعی بصری، وظایف مسئول سمعی بصری، دوره آموزشی آشنایی با مسئول سمعی بصری، کاربرد وسایل سمعی بصری، وسایل سمعی بصری چیست، رشته روابط عمومی، مسئول روابط عمومی ، استخدام رشته روابط عمومی و مدرک روابط عمومی هستند.
وسایل سمعی بصری | شنیداری-دیداری| صوتی-تصویری ، وسایلی هستند که از آنها برای تهیه و تولید فیلم ویدئو و بخش ها (فایل ها)ی صوتی استفاده شده و دارای خاصیت و ویژگی های شنیداری و دیداری هستند. وسایل سمعی بصری، حوزه های مختلفی را شامل می شوند که عبارتند از :
* حوزه های صنعتی (سازندگان تجهیزات صدا و تصویر)
* حوزه ای فرهنگی (هنرهای خلاق و انتقادی)
* حوزه های آموزشی (آموزش از طریق فیلم و تلویزیون )
* حوزه های سازمانی(مدیریت تولید و بایگانی مستندات)
وظایف مسئول سمعی بصری
وظایفی که بر عهده مسئول سمعی بصری گذاشته شده و انتظار می رود که به بهترین نحوه انجام دهد عبارتند از:
* توانایی استفاده از دستگاه های سمعی بصری
* توانایی آماده کردن دوربین فیلمبرداری برای ضبط فیلم
* توانایی تشخیص عوامل موثر برمحیط کار و تلاش برای تعدیل یا حذف آنها
* توانایی عکس گرفتن از سوژه های مختلف
* توانایی استفاده از وسایل صوتی و تصویری
* توانایی ارتباط موثر با بخش ای مختلف سازمان
* همکاری در مراسم های مختلف برگزار شده توسط سازمان
کاربرد وسایل سمعی بصری
با پیشرفت علم و تکنوژی، جهان وارد عصر تازه ای شده که در آن از منابع سمعی بصری برای اطلاع رسانی، آموزش و پژوهش استفاده شده و فرهنگ جدیدی در حال شکل گیری است. علاوه بر این ، منابع سمعی بصری به کتابخانه ها منتقل شده و سازمانه دهی شان، اهمیت بیشتری پیدا کرده است به طوری که این منابع بهترین انتخاب برای انتقال ساده و شفاف هنر و تمدن محسوب می شوند.
همه وسایل نوشتاری و شنیداری و الکترونیک، از جمله ابزار های ارتباطی و پیام رسانی در روابط عمومی هستند و تعریف ، شناخت و کاربرد وسایل سمعی بصری از زمان های دور و گذشته تا کنون ، اهمیت فزاینده ای داشته است . با توجه به همین امر، باید کاربرد این ابزار را در روابط عمومی بشناسیم تا بتوانیم در جای مناسب از آنها استفاده کنیم.

منابع
1. لوترکن،1371، عکاسی برای مطبوعات فتوژورنالیسم، مترجم، احمد و خشوری، تهران
2. جرالد میلد، بسون(1367)، فن برنامه سازی تلویزیون، مترجم، مهدی رحیمیان، تهران
3. جریس هکنسون، 1372، تکنولوژِ جدید ارتباطی، مترجم داوود حیدری، تهران، مرکز مطالعات و تحقیقات رسانه ها
4. بروکس، کیت، 1387، آموزش فیلمبرداری دوربین های ویدئویی مترجم، رحیم دانایی، تهران انتشارات ارسباران، چاپ سوم
1


تعداد صفحات : 6 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود