تارا فایل

نقش سرایدار و خدمتگذار در سلامت دانش آموزان


نقش سرایدار و خدمتگذار در سلامت دانش آموزان
در مدارسی که اصول بهداشتی رعایت می شود (مدارس سالم) دانش آموزان نه تنها توانایی بیشتری برای یادگیری دروس خود دارند، بلکه مطالب بهداشتی ای
می آموزند که در تمام عمر به آن ها کمک می کند تا از بیماری های قلبی، صدمات مغزی و یا حتی سرطان پیشگیری کنند. آموزش صحیح بهداشت در مدارس توسط معلمان دوره دیده، باعث افزایش آگاهی دانش آموزان
در ارتباط با ارتقاء سطح سلامت و پیشگیری از بیماری ها،
دسترسی به اطلاعات صحیح بهداشتی، محصولات و سرویس های بهداشتی، رفتار سالم، توانایی برقراری ارتباط با دیگران، افزایش توانایی تصمیم گیری و تعیین هدف در زندگی می گردد.
امروزه برای سنجش وضعیت سلامت و بهداشت جامعه، به وضعیت عملکرد بهداشتی افراد بهای بیشتری داده می شود تا تکنولوژی و سرویس های پزشکی که در آن جامعه ارائه می گردد و تحقیقات نشان داده است که آموزش بهداشت در مدارس می تواند
نقش بسزایی در این رابطه داشته باشد. به همین دلیل آموزش بهداشت در مدارس یکی از اولویت های اصلی در برنامه های بهداشت کودکان و جامعه می باشد.

در حال حاضر در بسیاری از کشورها، برنامه ایجاد مدارس سالم شامل موارد زیر می باشد:
۱- پیشگیری از صدمات و جراحات ناخواسته
۲- بهبود و ارتقاء سطح فعالیت های فیزیکی در تمام عمر
۳- بهبود و ایجاد عادات غذایی سالم و بهداشتی
۴- جلوگیری از اعتیاد و مصرف سیگار
۵- آموزش بهداشت در مدارس جهت جلوگیری از ایدز
این حق تمامی دانش آموزان است که در محیطی امن و سالم به آموختن بپردازند و برنامه پیشگیری از صدمات و جراحات ناخواسته جهت کمک به این مهم طراحی و اجرا می شود.
روش های فعال پیشگیری از این صدمات به سه بخش عمده تقسیم می شوند:
۱- قبل از وقوع حادثه (مانند رعایت نکات ایمنی جهت پرهیز از تصادف با وسایل نقلیه)
۲- در زمان وقوع حادثه (مانند استفاده از کمربند ایمنی در اتومبیل)
۳- بعد از وقوع حادثه در جهت کاهش شدت صدمات (مانند دسترسی سریع به سرویس های پزشکی) همچنین روش های غیر فعال جلوگیری از صدمات (روش هایی که به دخالت خود فرد بستگی ندارد) نیز نقش بسزایی در کاهش این موارد دارند؛ مانند ایجاد محیط امن برای دانش آموزان، مثل استفاده از زمین های چمن برای محیط ورزشی آن ها و در تمامی روش های فوق، مدرسه نقش و مسئولیت بسیار مهمی به عهده دارد.
شاغل این پست با رعایت اصول و موازین شرعی و اسلامی و مطابق مقررات اداری و مالی، زیر نظر مدیر آموزشگاه عهده دار وظایف مشروحه ی ذیل می باشد :
بیتوته در تمام ایام سال اعم از روزهای تعطیل و غیر تعطیل در محل مدرسه.
حفظ و حراست ساختمان و وسایل و تجهیزات موجود در آن در تمام طول شبانه روز و ایام تعطیل.
ارائه گزارش های لازم از وضعیت ساختمانی و غیره به مدیر آموزشگاه در صورت لزوم.
سرایدار موظف است تعلیمات لازم در مورد آتش نشانی و دیگر ضرورت های مربوط به حفظ ایمنی محیط را با شرکت در دوره های آموزشی مربوط فرا گیرد.
مراقبت در حفظ بنا و بازدید مرتب پشت بام ها و آبریزگاه ها و مراقبت از تجهیزات و اثاثیه و آماده نگهداشتن مدرسه از لحاظ تامین رفاه دانش آموزان در مورد تهویه، آب آشامیدنی، سلامت محیط، حفظ شرایط بهداشتی و مراقبت از فضای سبز و غیره بر اساس دستورالعمل های مربوطه و زیر نظر مسئولین مدرسه و ارائه ی گزارش سریع در مورد وجود هر گونه کمبود در این زمینه ها به مسئولان امر.
رعایت مراتب ادب و اخلاق اسلامی و رفتار مناسب و آبرومندانه در همه ی فعالیت های روزانه به خصوص با همکاران، دانش آموزان و اولیاء آنان و احتراز از هر گونه داد و ستد با دانش آموزان.
تمیز نگاهداشتن محیط مدرسه.
انجام سایر امور ارجاعی مربوط عنداللزوم.
سرایدار در انجام وظایف خود در مقابل مدیر مدرسه مسئولیت دارد و به همکاری و اجرای دستورات در حدود مقررات ملزم می باشد.


تعداد صفحات : 3 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود