تارا فایل

مقاله پراش الکترونی


مقدمه:
پراش الکترونی از الکترونهای برگشتی(EBSD) روشی است که برای بدست آوردن اطلاعات کریستالوگرافیک از یک نمونه در میکروسکوپ SEM است.در این راهنما سعی شده است که مفید بودن این تکنیک و مکانیسم آن توضیح داده شود.
مواد کریستالی و ریزساختار آنها:
مواد شناخته شده مانند فلزات، مواد معدنی و سرامیکها جزء مواد کریستالی هستند. در مواد کریستالی اتمها که تشکیل دهنده ماده هستند، در فضا به صورت متناوب تکرار می شوند.
به شبکه 3 بعدی از نقاط که اتمها در این نقاط قرار گرفته اند، شبکه کریستالی می گویند. البته مشخص است که اندازه اتمها و فاصله بین گروههای تکرار شونده اتمها بسیار کوچک است. برای مثال در فلز آلومینیوم، اتمها در گوشه ها و وجوه یک مکعب قرار گرفته اند. هر ضلع مکعب طولی برابر 0.405 نانومتر (هر نانومتر برابر ۹-۱۰ متر است) دارد.
در مقیاس اتمی ساختار کربستالی مواد بسیار منظم و با قاعده است. برخی اوقات اتمها می توانند تشکیل تک کربستال ایی را می دهند که حتی در مقیاس میلیمتری دارای ساختار یکنواخت می باشند. همه ما شکل ظاهری کریستالهای طبیعی معدنی مانند کوارتز را می شناسیم. در این موارد شکل و تقارن کربستال نشان دهنده وجود نظم و قاعده در ساختار اتمی است. همچنین تک کریستالها را می توان به روشهایی ساخت. برای نمونه، قرصهای سیلیکونی تک کریستال مورد استفاده در صنایع میکروالکترونیک را می توان نام برد که دارای پهنهایی تا 30 میلیمتری هستند.
سلول واحد آلومینیوم. اتمها در گوشه ها و مرکز وجوه مکعب قرار گرفته اند
سلول واحد آلومینا شامل اتمهای آلومینیوم (قرمز) و اکسیژن (سبز)

مواد معمولا تجمعی از دانه های تک کریستال هستند

ساختار کربستالی قابل مشاهده در یک قطعه ریختگی
به هر حال ساختار کربستالی فقط در فواصل کوتاه یکنواخت است. معمولا مواد متشکل از توده ای از دانه های تک کربستال هستند. برخی مواد به نام پلی کریستال معروف هستند که اندازه دانه ها می تواند از چند نانومتر تا دانه هایی که به چشم غیر مسلح قابل دیدن باشند، متغیر باشد. حتی در تک کریستال ها هم دانه ها دارای شبکه کامل و بدون نقص نیستند و می توانند دارای نقایصی باشند که اثر قابل توجهی بر رفتار مواد دارند. ریزساختار یک ماده وابسته به اجتماعی از دانه ها با یکدیگر به همراه دیگر اجزای میکروسکوپی از قبیل حفرات و آخال ها می باشد. مواد مهندسی از قبیل فولادها و آلومینیوم مواد پلی کربستال بوده و درنتیجه استفاده از روشهایی که بتوان ساختار این مواد را به صورت کامل و با آنالیز کرد، ضروری است. از نقطه نظر EBSD دو فاکتور مهم در مواد پلی کریستال وجود دارد که در آنالیز کردن این مواد کاربرد دارد. نخست اینکه در مواد پلی کریستال، کریستالها در دانه های مختلف دارای جهت گیری (Orientation) متفاوت هستند. یعنی اینکه لبه های شبکه کریستالی در دانه های مختلف دارای جهت گیری متفاوت هستند.در این باره بیشتر توضیح خواهد داده شد. دوم اینکه مواد پلی کربستال شامل مناطقی هستند که دانه های مختلف همدیگر را ملاقات می کنند، که به این نواحی مرزدانه می گوبند.
الگوی پراش
در روش EBSD ستونی از الکترونها در SEM به سمت بک نمونهً کریستالی که تحت زاویه خاصی قرار گرفته، هدایت می شود. در اثر برخورد الکترونها با اتمها در شبکهً کریستالی واکنشهای مختلفی رخ می دهد و برخی از الکترونها از نمونه خارج می شوند. اگر یک صفحه فسفری فلوئوروسنت در نزدیکی نمونه قرار دهیم، الگویی روی صفحه تشکیل می شود که علت تشکیل آن اختلاف در میزان شدت الکترونهای خارج شده از نمونه بواسطه تغییر جهت آنها است.
به این الگو، الگوی پراش گویند که ظاهری جالب دارد.
تقارن و ظاهر الگوی پراش مرتبط با ساختار کریستالی نقطه مورد بررسی است که اشعه به آن برخورد کرده است.
اگر کریستال بچرخد(به عبارت دبگر جهت گبری آن تغییر کند) مشاهده می شود که الگوی پراش جابجا می شود.
پارامتر شبکه در مواد-عیوب
عیوب
در داخل یک تک کریستال یا دانه ، ساختار کریستالی کامل نیست. ساختار دارای عیوبی مانند جای خالی است، جائیکه یک اتم کلا حذف می شود و یا نابجایی ، جائیکه تکامل ساختار در طول یک خط گسیخته شود . مرز دانه ها در پلی کریستالها را می توان از لحاظ دو عیب ، در شبکه کامل مورد بررسی قرارداد.
عیوب کریستالی در مشخص کردن بسیاری از خواص مواد مهم هستند. مانند سرعت نفوذ اتمی و استحکام مکانیکی.
ما می توانیم از یک مدل توپی shot model برای گرفتن یک عکس از عیوب کریستالی استفاده کنیم .
این مدل از تعداد زیادی توپ کوچک تشکیل شده که از یک دریچه وارد یک لایه (شکاف) میان دو صفحه شفاف می شوند. آنها مانند اتم ها در داخل کریستال عمل می کنند و می توانند نمونه های مشابهی از عیوب را نشان دهند.
زمانیکه shot model بصورت افقی نگه داشته می شود که توپها بتوانند آزادانه حرکت کنند، ساختار حاصله مانند مایع است.

مدل توپی بصورت افقی قرار داده می شود. توپها ساختاری شبیه مایع ایجاد می کنند.

به محض اینکه مدل برای عمودی شدن کج شود. توپها نزدیک هم جمع می شوند. این امر کریسالیزاسیون را تداعی می کند. یک یا دو توپ ممکن است بالای بدنه اصلی بوسیله نیروهای الکترواستاتیک معلق بمانند. این با بخاری که بالای کریستال یافت می شود قابل مقایسه است.
در بعضی نقاط توپها نواحی با ساختار فشرده ایجاد می کنند. ضربه زدن به مدل باعث می شود توپها بازچینی ناقص تری داشته باشند، مخصوصا در بالای قسمت جامد. این به دیفوزیون شبیه است. در چنین نمونه هایی ضربه با فعالیت حرارتی مقایسه شده است. گاهی عمل دیفوزیون باعث می شود و دانه به هم بپیوندند یا برای بعضی دانه ها منجر به رشد آنها می شود. تطابق دادن شکل زیر رفتار مدل توپی را زمانیکه بوسیله ضربه زدن بازچینی شده نشان می دهد که از حالت پلی کریستالی با تعداد زیادی دانه کوچک شروع شده و با دانه های بزرگتر پایان یافته ، وجود جاهای خالی را در ساختار فراموش نکنید.
با دقت بیشتر ممکن است بتوان یک تک کریستال ساخت البته زمانیکه تمامی توپها یک نمونه واحد تشکیل دهند. توجه کنید که دیفوزیون بیشتر در بالای توپها انجام می شود، همانطور که شکل نشان می دهد آن ها به سمت وسط و زیر نمی توانند به آسانی حرکت کنند.
حتی در یک تک کریستال یا نمونه های با دانه های درشت هنوز هم جای خالی هایی وجود دارند، همان طور که در مدل توپی هم نشان داده می شود. این مسئله مستلزم وجود آنتروپی است. در همه دماهای محدود در کریستال تا حدی بی نظمی وجود خواهد داشت. توپها در داخل یک دانه چیدمان خود را برای رسیدن به یک سطح فشرده تنظیم می کنند. در فلزات ساختار فشرده ای اتم ها ساختار بسیار رایجی است. این الگو نمونه ای است از شبکه هگزاگونال فشرده (hcp ) و مکعب فشرده.
توجه کنید که در مدل دو بعدی هر توپ با 6 توپ دیگر در تماس است. در یک کریستال سه بعدی ، مانند یک نمونه واقعی آن، هر توپ با سه توپ دیگر را در صفحه بالایی و سه توپ در صفحه پایین در ارتباط است.

close-packed plane
در مدل توپی توپها در حالت نرمال بصورت پلی کریستالی شکل می گیرند.

یک پلی کریستال دارای نواحی کریستالی ( دانه ها) است که بوسیله مرزدانه های بی نظم بهم متصل شده اند. توجه کنید که چیدمان اتمها در مرز دانه ها در مقایسه با خود دانه ها بی نظم است. در یک مرزدانه ساختار معمولی کریستال به وضوح به هم ریخته بنابراین مرزها نواحی پر انرژی هستند. حالت ایده آل کم انرژی یک تک کریستال خواهد بود.
پلی کریستالها از یک مذاب بوجود می آیند. زیرا کریستالیزاسون از تعدادی مرکز جوانه زنی شروع می شود. این کریستالها به رشد خود ادامه می دهند تا با هم برخورد کنند. از آنجا که دانه ها تا قبل از اینکه به هم برخورد کنند هم جهت نشده اند ، بنابراین احتیاجی ندارند که لزوما برای تبدیل به یک تک کریستال با هم ترکیب شوند، از این رو به صورت پلی کریستال در می آیند.
پس از کریستالیزاسیون جامد تمایل به کاهش مرز و در نتیجه کاهش انرژی درونی بوسیله رشد دانه دارد. این امر فقط با انجام یک پروسه نفوذ اتمی در جامد امکان پذیر است. این دیفوزیون در دماهای بالا بسیار سریعتر انجام می پذیرد ، زیرا واکنشی است که با دما فعال می شود.

پارامتر شبکه در مواد
مطلب حائز اهمیت این مبحث تفاوت میان تک کریستالها ، پلی کریستالها و جامدات آمورف است.
این موضوع برحسب درجه تناوب و نظم اتمی توضیح داده شده است. تک کریستالها در سر تا سر حجم خود دارای نظم پر دامنه هستند. پلی کریستال ها در هر دانه دارای نظم و تناوب هستند و جامدات آمورف در حالت کلی بی نظم هستند فقط گاهی به میزان خیلی جزئی از خود نظم نشان می دهند.
تفاوت ساختارهای اتمی می تواند روی خواص ماکروسکوپی تاثیر بگذارد. یک تک کریستال می تواند ان ایزوتروپی نشان دهد. ما ان ایزوتروپی خواص مکانیکی را در ژیپس و ان ایزوتروپی خواص نوری در کوارتز را بررسی کردیم. پلی کریستالها همچنین در هر دانه از خود ممکن است ان ایزوتروپی نشان دهند.
همانطور که در مورد نمونه میکس شده کوارتز فلدسپاری که میان صفحات پلاریزه گر قرار دادیم مشاهده شد. جامدات آمورف خواص مکانیکی و نوری ان ایزوتروپ ندارد، زیرا در لایه های اتمی خود ایزوتروپ هستند.
در همه ساختارها ممکن است عیوب وجود داشته باشند.آن ها شامل جاهای خالی و مرز دانه ها می باشند و در جاهایی رخ می دهند که تکرار منظم و با قاعده ساختار به هم ریخته باشد.
آنالیز بافتTEXTURE
یکی از اولین زمینه های استفاده از روش EBSD در مورد آنالیز بافت مواد بود. همانطور که می دانیم بیشتر مواد پلی کریستال هستند. از طرفی دانه ها درمواد پلی کریستال معمولا به صورت تصادفی جهت یافته نیستند. بیشتر دانه ها نزدیک به یک جهت خاص خوشه ای می شوند. مسیر جهت دار شدن خوشه ای دانه ها را بافت ماده گویند. بافت ها بواسطه مسیرهایی که دانه ها از مذاب و یا حالت دیگر فرآوری ماده شکل می گیرند، بوجود می آیند.
در یک تک کریستال خواص فیزیکی بسته به جهتی که این خواص اندازه گیری شوند، تفاوت می نماید. بنابراین، خواص فیزیکی مواد پلی کریستال بستگی به توزیع جهت گیری های کریستالی موجود در ماده دارد.
شکل پذیری مواد ورقه ای به شدت وابسته به بافت ماده داشته و بنابراین مراحل فرآوری در راه رسیدن به به ماده نهایی به دقت تحت کنترل بوده تا بافت مورد نظر به دست آید.
برای نمونه، بافت در ورقه های آلومینیومی مورد استفاده در قوطی های نوشیدنی به دقت کنترل می شود، در غیر اینصورت بخش بالایی قوطی ناصاف و سطح آن ناهموار خواهد شد. بیشتر خواص مواد الکترونیکی و مغناطیسی وابسته به جهت گیری کریستالی دارد. مثلا، هسته ترانسفورهای الکتریکی به نحوی بافت دار می شوند تا افت انرژی در ترانسفورماتور کاهش یابد. به علت اینکه EBSD جهت کریستالی را مشخص می نماید،داده های حاصل از آن را می توان در آنالیز بافت ماده نیز به کار برد. در این راه روش EBSD مکمل روشهای استاندارد اندازه گیری بافت با استفاده از پراش پرتو X می باشد. اما روش EBSD پیشتر هم می رود، چون با آن می توان بافت یا بافتهای موجود در ماده را با ریزساختار آن مرتبط ساخت. به علاوه، تغییر بافت از محلی به محل دیگر در ماده را به راحتی می توان مطالعه نمود. گسترش بافت در سطح ریزساختاری را می توان با این روش بررسی نمود.

سمت چپ: نمونه با جهت گیری تصادفی دانه ها(بدون بافت)
سمت راست:نمونه با جهت گیری غیر تصادفی دانه ها(دارای بافت)
مرزدانه ها
مرزدانه های فصل مشترک بین دانه ها هستند. این مرزها در مشخص نمودن چگونگی کاربرد یک ماده اهمیت زیادی دارند، زیرا ساختار اتمی در منطقه باریکی نزدیک مرزدانه با ساختار اتمی داخل دانه متفاوت است. وقتی که جهت گیری دانه تغییر می کند، ساختار مرز نیز تغییر می یابد. به علت اینکه EBSD جهت گیری کریستالی را اندازه گیری می کند، این روش قادر است بواسطه تغییر جهت گیری در هر دو طرف دانه مشخصات دانه را تعیین نماید. مطمئنا به علت وجود تعداد زیاد دانه در ماده اندازه گیری فقط یک دانه کافی نخواهد بود. EBSD توانایی اندازه گیری جهت گیری چندین هزار مرزدانه را داشته تا داده های آماری مناسبی از نوع مرزدانه موجود در ماده به دست آید.
این نوع اطلاعات با توجه به اینکه جهت گیری مرزدانه ها اثر مهمی بر خواص مواد دارند، از اهمیت خاصی برخوردار هستند.
برای نمونه، خوردگی و شکست می تواند از مرزدانه آغاز شود. برخی جهت گیری مرزدانه ها مقاومت بیشتری در برابر این پدیده ها نسبت به دیگر جهت گیری ها ازخود بروز می دهند. روشهای فرآوری مواد که سبب ایجاد مرزدانه ها با مقاومت بیشتر می شوند، می توانند سبب تولید مواد با خواص بهبود یافته شوند. این گونه روشها گاهی اوقات به نام مهندسی مرزدانه معرفی می شوند. یک نمونه از این مواد، بیشترکردن عمر الکترودهای سربی در اسید باتری است که در ماده به نحوی فرآوری می شود که کسر بالاتری از نوع خاصی از مرزدانه ها درآن ایجاد شود.

مدل نشان دهنده جهت گیری کریستالی درنقاط A و B در هر دو طرف یکمرزدانه می باشد. مشاهده می کنید که کریستال حول بزرگترین قطر در مکعب دوران کرده است. این نوع خاص از مرزها به دوقلویی معرف می شود.
جمع بندی
1- در مواد کریستالی اتمها به صورتی که در فضا بطور متناوب تکرار شوند، مرتب شده اند.
2- مواد پلی کریستال تشکیل شده از تجمع دانه های تک کریستالی هستند. بسیاری از مواد مهم مهندسی و معدنی پلی کریستال هستند
3- ریز ساختارها مجموعه ای از دانه ها، و دیگر اجزایی چون رسوبات و حفرات هستند.
4- الگوی پراش الکترونهای برگشتی روشی در میکروسکوپ الکترونی روبشی جهت اندازهگیری جهت گیری کریستالی است.
5- نقشه جهت گیری کریستالی توسط روش EBSD قابل جمع آوری بوده و هرگونه ابهام در تشخیص دانه ها و مرزدانه ها با استفاده از این روش از بین می رود.
6- دانه ها در مواد پلی کریستال معمولا به صورت تصادفی جهت دار نیستند و بافت موجود در این مواد خواص ویژه ای را به ماده می دهد.
7- EBSD یک روش مهم در آنالیز بافت ماده می باشد زیرا این روش اجازه مطالعه رابطه بین بافت و ریزساختار را به محقق میدهد.
8- مرزدانه ها فصل مشترک بین دانه ها در مواد پلی کریستال هستند. مرزهای تشکیل شده بین دانه ها با جهت گیری خاص نسبت به دانه دیگر می تواند خواص مناسب را به ماده بدهد.
9- EBSD قادر است این مرزها را تعیین مشخصات نموده و توزیع نوع مرزهای مختلف در یک نمونه را تعیین نماید.
10- روش EBSD یک روش آنالیز ساختاری می باشد.by متالورژیست در 5:23 PM آنالیز مواد

ضد آب کردن بتن با فناوری کریستالی
مواد شیمیایی کریستالی مقاومت بتن را بهبود بخشیده , هزینه های نگهداری را پایین آورده و دوره استفاده از بنا ر ا افزایش می دهند.از پی , کف طبقات و پانل های پیش ساخته خارجی تا بناهای آبی و زیربناهای شهری , بتن یکی از عمومی ترین مصالح مورد استفاده در ساخت و ساز می باشد. هرچند از ترکیب دانه های سنگی , سیمان و آب ناشی می شود, ولی اغلب مستعد خرابی با نفوذ آب و ترکیبات شیمیایی می باشد.
این تاثیرات مخرب را می توان با استفاده از فناوری ضد آب کردن کریستالی دور کرده و پایایی و دوام ساختار بتنی را بهبود بخشیده و با این وسیله هزینه های نگهداری دردراز مدت را کاهش داد. این مقاله چگونگی اجرای یک سطح عالی را با مخلوط های بتن , مواد و ترکیبات سبک توضیح داده و چگونگی اقتصادی بودن این روش را به طراحان حرفه ای نشان میدهد.
چگونگی عملکرد فناوری ضد آب کردن کریستالی
فناوری کریستالی دوام و کارایی ساختار بتن را بهبود بخشیده ، هزینه های نگهداری آن را پائین آورده و با محافظت کردن بتن در مقابل تاثیرات مواد شیمیایی مهاجم ، طول عمر آن را افزایش می دهد. این کیفیت کارایی بالا از راه کار با فناوری کریستالی منتج می گردد. زمانیکه فناوری کریستالی در بتن استفاده می گردد ، ضد آب کردن و دوام بتن را با پر کردن و مسدود ساختن منافذ ، شیارهای موئین ، شکافهای بسیار ریز و دیگر سوراخها بوسیله یک فرم کریستالی بسیار مقاوم حل نشدنی ، اصلاح می کند . این ضد آب بودن بر پایه دو واکنش ساده شیمیایی و فیزیکی اتفاق می افتد . بتن ماده ای شیمیایی است و زمانیکه ذرات سیمان هیدراته می شوند ، واکنش بین آب و سیمان باعث می شود [ بتن ] شروع به سختی کند ، توده ای صلب گردد.همچنین واکنشی شیمیایی با مواد پنهان داخل بتن اتفاق می افتد .
ضدآب کردن کریستالی ، مجموعه ای از مواد شیمیایی دیگر را در [ بتن ]جمع می کند . زمانیکه مواد شیمیایی اجزاء سیمان هیدراته شده و مواد شیمیایی کریستالی در حضور رطوبت قرار می گیرند ، واکنشی شیمیایی اتفاق می افتد ، محصول نهایی این واکنش ساختار کریستالی غیر قابل حلی می باشد .
این ساختار کریستالی فقط در مکان های مرطوب می تواند اتفاق بیفتد و بدین ترتیب در منافذ ، شیارهای موئین و ترک های ناشی از جمع شدگی بتن شکل خواهد گرفت . هرجایی نشت آب صورت پذیرد ضد آب کریستالی با پر کردن منافذ و سوراخها و شکافها ایجاد خواهد گردید.زمانیکه ضد آب کریستالی در سطوح همانند یک پوشش یا همانند عملکرد پاشش خشک روی دال بتنی تازه بکار گرفته می شود ، فرایندی به نام انتشار شیمیایی رخ می دهد. طبق نظریه انتشار ، محلول با دانسیته بالا میان محلولی با دانسیته پائین جا خواهد گرفت تا این دو متعادل گردند .
بدین سان ، زمانیکه بتن قبل از اجرای ضد آب کردن کریستالی با آب اشباع می شود ، یک محلول با دانسیته شیمیایی کم بکار برده شده است و زمانیکه ضد آب کریستالی در بتن بکار گرفته می شود ، محلولی با دانسیته شیمیایی بالا روی سطح آن ایجاد می شود که فرایند انتشار شیمیایی را راه اندازی می کند ، ضد آب کریستالی با جابجا شدن میان [ محلول با دانسیته پائین ] به تعادل می رسد .
مواد شیمیایی ضد آب کریستالی میان بتن پخش شده و در دسترس اجزای سیمان هیدراته قرار میگیرد و اجازه می دهد واکنشی شیمیایی اتفاق افتاده ، یک ساختار کریستالی شکل گیرد و همانند ماده شیمیایی ادامه می یابد تا میان آب پخش گردد . این رشد کریستالی ، پشت مواد شیمیایی مهاجم شکل خواهد گرفت . واکنش تا جایی که ترکیب شیمیایی کریستالی آب را تمام کرده و یا آن را از بتن خالی کند ، ادامه می یابد .انتشار شیمیایی ، ترکیب بوجود آمده را در حدود 12 اینچ به داخل بتن انتقال می دهد . چنانچه آب فقط 2 اینچ در عمق بتن جذب شده باشد ، در این صورت ماده شیمیایی کریستالی فقط 2 اینچ پیشرفت خواهد کرد و سپس خواهد ایستاد .در صورت ورود مجدد آب به بتن از چند نقطه دیگر در آینده ، با واکنش شیمیایی مواد ، قابلیت پیشروی تا 10 اینچ دیگر وجود دارد .
بجای کاهش تخلخل بتن همانند تقلیل دهنده های آب و روان کننده ها و فوق روان کننده ها ، ماده کریستالی ، مواد پرکننده و مسدود کننده سوراخها را در بتن به منظور ایجاد یک بخش بی عیب و پایدار از سازه ، بکار می گیرد.فرم کریستالی در داخل بتن وجود دارد و به صورت نمایان در سطح آن نیست و نمی تواند بتن را سوراخ کرده و یا به صورت های دیگری نظیر اندودها و یا سطوح پوششی آن را خراب کند .ضد آب کریستالی در برابر مواد شیمیایی با PH بین 3 تا 11 در برخوردهای ثابت و 2 تا 12 در برخوردهای متناوب بسیار مقاوم می باشد. این ماده دمای بین 25 – درجه فارنهایت [ 32- درجه سانتی گراد ] و 265 درجه فارنهایت [ 130 درجه سانتی گراد ] را در یک حالت ثابت تحمل می کند .رطوبت ، نور ماوراء بنفش و میزان اکسیژن هیچگونه اثری بر روی توانایی عملکرد محصول ندارد .
ضد آب کریستالی محافظت در مقابل عوامل و پدیده های زیر راایجاد می کند:
مانعی برای تاثیرات CO ، CO2 ، SO2 ، NO2 ، گازهای خورنده و نیز کربناته شدن می باشد. کربناته شدن فرایندی است که گازهای خارجی پدیده خوردگی را در لایه های بتن ایجاد میکنند.آزمایش کربناتی نشان می دهد که افزایش شکل کریستالی جریان گازهای داخل بتن را کاهش می دهد . کربناتاسیون حالت قلیایی خمیر سیمان هیدراته شده را خنثی نموده و محافظت آرماتورها در مقابل خوردگی از بین میرود.محافظت کردن از بتن در مقابل واکنش توده های قلیایی [ AAR ] با رد کردن آب به فرایند آنها در نتیجه واکنش توده ها آزمایش انتشار گسترده یون کلراید نشان می دهد که ساختار بتنی که با ضد آب کریستالی محافظت گردیده است ، از انتشار کلراید ها جلوگیری می کند. این ساختار از فولادهای تقویتی بتن حفاظت کرده و از خرابی های ناشی از اکسیداسیون و انبساط آرماتورها پیش گیری می کند.
بسیاری از روش های سنتی حفاظت بتن نظیر اندودها و دیگر پوشش ها ، ممکن است در دراز مدت مستعد خرابی از آب و ترکیبات شیمیایی گردند در صورتیکه فناوری کریستالی منافذ و شیارهای ناشی از فرایند خودگیری و عمل آوری بتن را بسته و بتن را مقاوم می نماید.
انواع بناها و کاربرد مناسب فناوری کریستالی
فناوری حفاظت و ضد آب کردن کریستالی در دو شکل پودر و مایع وجود دارد. سه روش به کارگیری متفاوت شامل :
استفاده کردن بر روی یک ساختار موجود به عنوان مثال یک دیوار سازه ای یا یک دال کفترکیب مستقیم با مقدار بتن در کارگاه همانند یک افزودنی پاشیدن مثل یک پودر خشک ، کاربرد سبز یا بدون رطوبت ماده خشک روی سطح بتن.

منابع:

http://imsc.blogfa.com/cat-47.aspx

9:27
http://metallurgist.wordpress.com/2007/05/04/
1:32
http://www.xypex.com
Architectural Record , jan 2006 issue

فهرست مطالب
مقدمه: 1
مواد کریستالی و ریزساختار آنها: 1
ساختار کربستالی قابل مشاهده در یک قطعه ریختگی 3
الگوی پراش 4
پارامتر شبکه در مواد-عیوب 5
عیوب 5
پارامتر شبکه در مواد 10
آنالیز بافتTEXTURE 11
مرزدانه ها 13
جمع بندی 15
ضد آب کردن بتن با فناوری کریستالی 17
چگونگی عملکرد فناوری ضد آب کردن کریستالی 18
منابع: 23

9


تعداد صفحات : 23 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود