تارا فایل

مقاله ایدز و افسردگی در زندانیان


این تحقیق در مورد ایدز و افسردگی در زندانیان در 139 صفحه و شامل رابطه بین ایدز و افسردگی ، ایدز،افسردگی، روانشناسی، hiv، افسردگی درون زاد ،نظریه های زیست شناختی،الگوهای شناختی افسردگی،افسردگی واکنشی،ا و منابع می باشد.

مقدمه
یک بررسی نشان می دهد همواره تعداد زیادی از مبتلایان به ایدز از بروز اختلالات روانی به دنبال بیماری رنج می برند که “افسردگی” مهمترین علت مشاوره روانپزشکی در این بیماران است. بر اساس مقاله ای که توسط “میترا قسیمی” و “نرگس رحمانی” در اولین همایش سراسری ایدز از پیشگیری تا نوتوانی ارایه شد، بین ۴تا ۴۰درصد بیماران ایدز از افسردگی رنج می برند که علایم آن با توجه به نوع شخصیت ، داشتن تاریخچه روان رو موقعیت روانی استرس زا در افراد مختلف متفاوت است.

افسردگی شایعترین علت مشاوره روانپزشکی در بیماران مبتلا به ایدز است

یک بررسی نشان می دهد همواره تعداد زیادی از مبتلایان به ایدز از بروز اختلالات روانی به دنبال بیماری رنج می برند که “افسردگی” مهمترین علت مشاوره روانپزشکی در این بیماران است. بر اساس مقاله ای که توسط “میترا قسیمی” و “نرگس رحمانی” در اولین همایش سراسری ایدز از پیشگیری تا نوتوانی ارایه شد، بین ۴تا ۴۰درصد بیماران ایدز از افسردگی رنج می برند که علایم آن با توجه به نوع شخصیت ، داشتن تاریخچه روان رو موقعیت روانی استرس زا در افراد مختلف متفاوت است.

همچنین بر اساس این مقاله اضظراب یک احساس ناخوشایند و نامتناسب است که معمولا با علایم فیزیولوژیک همراه است.بیماران مبتلا به عفونت ویروس ایدز به هر نوع اختلال اضطرابی مبتلا می شوند. با پیشرفت بیماری ایدز در بیمار احتمال افزایش افسردگی بالا می رود که در کنار آن شیوع اعتیاد و وابستگی دارویی نیز در این دسته از بیماران افزایش می یابد.

بر این اساس بیش از نیمی از بیماران که به تازگی ایدز برای آنها مطرح است اعتیاد دارویی دارند و در واقع بیماران کنترل مصرف مواد و دارو را از دست داده اند. بر اساس این مقاله شیوع جنون در مراحل انتهایی ایدز حدود ۱تا۵ درصد است که علل آن در بیماران مبتلا به ایدز شامل اختلالات روانشناختی اولیه (اسکیزوفرنی،دوقطبی)،اختلالات روانشناختی ثانویه (مصرف مواد مخدر)، مسمومیت عصبی روانی ثانویه با مصرف داروهای ضد ویروس،شیمی درمانی،عفونت های قارچی،ویروسی ،باکتریای است.

ایدز و افسردگی
همچنین “خودکشی” نیز موقعیت روانی شایعی است که در بیماران مبتلا به ایدز بروز می کند.

بر این اساس “مشاوره” فرآیندی است که از درهم آمیختن علم و هنر به دست می آید و برای حل یک بحران تشکیل می شود و در این خصوص توسط سیستم های مراقبت بهداشتی و اجتماعی رسمی و غیر رسمی خدماتی ارایه می شود. انواع مشاوره (بحران،حل مشکل،تصمیم گیری ) در کاهش علایم عوارض روانی ایدز به کار می رود.دارودرمانی،روان درمانی حمایتی،شناخت درمانی و رفتار درمانی نیز در درمان این عوارض نقش مهمی دارند.

ایدز از طیف وسیعی تشکیل شده است که در یک قطب آن سندرم های شدید ایدز و در قطب دیگر عفونت های بدون علامت مطرح است و این بیماران نسبت به تمام اختلالات طبی دیگر از جمله عفونت،تومور و سندرم های عصبی روانی آسیب پذیر هستند.

نتایج منفی بیماری روی سلامت روان افراد تاثیر گذاشته و سبب بروز عوارض روانی در بیماران می شود.این عوارض کیفیت زندگی افراد را کاهش داده و خطر بروز روابط جنسی غیرایمن و رفتارهای انتقال دهنده ایدز را افزایش می دهد.

تعداد افراد مبتلا به تا مهرماه سال ۱۳۸۴در ایران به ۷هزار و ۵۱۰ نفر رسیده که از این تعداد ۷هزار و ۱۴۵نفر مرد بوده اند. کشورهای جنوب صحرای آفریقا بیشترین آلودگی به ایدز را درخود جای داده اند و در آسیا نیز کشورهای چین و هند از وضعیت نگران کننده ای برخوردار هستند. اولین همایش سراسری “ایدز از پیشگیری تا نوتوانی” اول و دوم اسفندماه سال جاری در تالار امام علی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

مبتلایان به ویروس HIV به دلیل طردشدگی از جامعه دچار اختلالات روانی می شوند که شایع ترین آنها افسردگی است.
زهرا زری مقدم کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت استان مرکزی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه بیماری HIV درمان قطعی ندارد و داروهای نگهدارنده تنها از انتشار ویروس جلوگیری می کنند که این امر نیز می تواند افت جسمانی فرد را در پی داشته باشد، گفت: متاسفانه بیماری HIV و ایدز گذشته از رنج بیماری با نوعی انگ اجتماعی برای فرد همراه است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه این بیماری بواسطه تزریق و در برخی موارد به دلیل انجام رفتارهای جنسی پرخطر به افراد منتقل می شوند، جامعه پذیرای این بیماران نیست و با دید منفی به آنها نگاه می کند. البته طرد کردن این بیماران و نگرانی از مبتلا شدن به این بیماری در ارتباط با این افراد، ناشی از عدم آگاهی جامعه است، چراکه ویروس HIV یا بیماری ایدز از طریق دست دادن، ارتباطات اجتماعی، روبوسی و … منتقل نمی شود، اما این عدم آگاهی باعث شده است که این افراد دچار طردشدگی از جانب جامعه شوند.

این کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت استان مرکزی با تاکید براینکه این نگاه منفی جامعه و نداشتن اطلاعات باعث شده است که این افراد خدمات مناسبی دریافت نکنند و به تنهایی دچار شوند، افزود: افسردگی شایع ترین مشکل و اختلال روانی است که برای افراد مبتلا به ویروس HIV بروز می کند و جامعه در ایجاد این اختلال نقش اصلی را دارد.

زری مقدم با بیان اینکه این شرایط آینده خوبی را برای آنها در پی ندارد و علاوه بر افسردگی بازخوردهای منفی جامعه اختلال هایی چون اضطراب و استرس را برای آنها رقم می زند، گفت: جامعه هنوز نیازمند آگاهی در خصوص این ویروس است و رسانه باید تلاش بیشتری در خصوص تبیین کردن روش های انتقال و درمان این ویروس داشته باشد.

وی تاکید کرد: باید باورهای غلطی که در خصوص این ویروس در جامعه تسری یافته است، کنار برود و مردم بدانند که ویروس HIV هرگز با روبوسی و دست دادن و ارتباطات اجتماعی منتقل نخواهد شد.
این کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به تغییر الگوی انتقال این ویروس از تزریق به ارتباطات جنسی که می تواند قشر جوان را بیش از گذشته در معرض خطر قرار دهد، اظهار کرد: با توجه به اینکه ارتباطات جنسی محافظت نشده امروز عامل اصلی شیوع و انتقال ویروس HIV در بین افراد است، لازم است که اطلاع رسانی کافی در بین دانش آموزان و دانشجویان صورت گیرد.

وی با بیان اینکه خوشخبتانه دانشگاه علوم پزشکی اراک دوره های مهارت زندگی را برای دانشجویان و مخاطبین خود برگزار می کند که می تواند تاثیر مثبتی در آگاهی بخشی به آنان داشته باشد، گفت: علاوه بر این کلینیک مبارزه با بیماری های رفتاری به صورت رایگان مشاوره ارائه می کند.

زری مقدم پذیرش بیماری از طرف بیمار را یکی از راهکارهای مناسب و موثر در کنترل و جلوگیری از پیشرفت بیماری عنوان کرد و افزود: در خصوص این بیماری عموما داروهای ضد ویروسی به منظور جلوگیری از انتشار ویروس در بدن و کنترل آن تجویز می شود، اما در کنار اقدامات درمانی برای سلامت جسم باید برای سلامت روان این بیماران تلاش بسیاری صورت گیرد که این امر از طریق مشاوره میسر است.
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت استان مرکزی تصریح کرد: این بیماری از نظر جسمی به سرعت فرد را از پای نمی اندازد، اما این افراد از نظر روانی باید برای جلوگیری از بروز افکار منفی و اختلالات افسردگی و اضطراب به صورت مستمر تحت درمان قرار گیرند و در درجه اول بیماری خود را بپذیرند، چراکه این مهم کمک شایانی در درمان جسمی و سلامت روانی آنها خواهد داشت.

در سال 1981، ویروس HIV عامل بیماری ایدز شناخته شد. تا سال 1983 تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری در آمریکا بیشتر از تعداد کشته شدگان در جنگ ویتنام گزارش شد. در نیویورک در گروه سنی 25 تا 30 سال، در هفته، 100 مورد مرگ ناشی از بیماری ایدز گزارش می شود. این بیماری، در دهه 1990 سایه مرگباری بر آفریقا افکند و تا سال 2002، 45 میلیون نفر به این بیماری مبتلا شدند که هنوز 30 میلیون نفر از آنان زنده اند. تاکنون راه های تشخیصی و درمانی متعددی برای این در سال 1981، ویروس HIV عامل بیماری ایدز شناخته شد. تا سال 1983 تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری در آمریکا بیشتر از تعداد کشته شدگان در جنگ ویتنام گزارش شد. در نیویورک در گروه سنی 25 تا 30 سال، در هفته، 100 مورد مرگ ناشی از بیماری ایدز گزارش می شود. این بیماری، در دهه 1990 سایه مرگباری بر آفریقا افکند و تا سال 2002، 45 میلیون نفر به این بیماری مبتلا شدند که هنوز 30 میلیون نفر از آنان زنده اند. تاکنون راه های تشخیصی و درمانی متعددی برای این بیماری پیشنهاد شده است، که اگرچه در افزایش طول عمر فرد موثرند، اما هرگز نمی توانند خون فرد را از ویروس HIV پاک کنند.

میزان شیوع اختلالات روانی در بیماران HIV مثبت
نتایج حاصل از پژوهش هایی که در زمینه اختلالات روانی در افراد HIV مثبت صورت گرفته است، نشان می دهد که بیش از نیمی از مبتلایان به ایدز که به مدت 12 ماه از داروهای ضدویروس استفاده می کنند، به اختلالات روانی دچار شده اند. در زنان HIV مثبت نشانه های افسردگی همراه با شکایت های جسمی وجود دارد، که باعث سرعت بخشیدن به سیر پیشرفت بیماری خواهد شد. در طول 7 سال، مرگ ومیر زنان HIV مثبت که نشانه های افسردگی را داشتند، 2 برابر بیشتر از سایرین گزارش شد.

اختلالات خلقی ناشی از ایدز
واکنش های هیجانی در ارتباط با بیماری ایدز با شدت متفاوت ظاهر می شود. بیماری از آغاز (مثبت بودن آزمایش) تا شروع عفونت های فرصت طلب، فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. وضعیت خلقی فرد مبتلا به ایدز از احساس اندوه، اضطراب یا عصبانیت تا بروز اختلالات افسردگی و اضطرابی شدید تغییر می کند. افسردگی، شیدایی، اندوه و سوگواری، اضطراب، احساس گناه و تغییر در عملکرد جنسی از جمله اختلالات خلقی اند، که فرد HIV مثبت با آن درگیر است.

افسردگی
در افراد HIV مثبت، علائم و نشانه های افسردگی به صورت کاهش میل به موضوعات مورد علاقه، بی خوابی، کاهش انرژی، از دست دادن اشتها یا پرخوری که به کاهش وزن می انجامد، گریه کردن، وجود افکار خودکشی، از دست دادن میل جنسی و اختلال در تمرکز بروز می کند.
البته، بعضی از این نشانه ها با عفونت به وسیله ویروس HIV مرتبط اند. از جمله، کاهش اشتها که می تواند با اثر گذاشتن بر بیماری دستگاه گوارش و تهوع ناشی از مصرف داروها تغییر کند. غش کردن در مراحل اولیه یا پیشرفته بیماری به دلیل مصرف داروها یا کم خونی ناشی از بیماری بروز می کند. همچنین افزایش ترس از مرگ، تفکر درباره آن را سبب خواهد شد. ناراحتی فرد همراه با تفکرات منفی، افسردگی، اختلال در شناخت، کاهش حافظه و عدم تشخیص زمان و مکان دیده می شود.

شیدایی
به طور معمول در بیمارانی که سابقه اختلال خلقی ندارند، یا در خانواده خود، نمونه هایی از آن را ذکر نمی کنند یک حمله مانیک که با مصرف موادمخدر یا عفونت CNS توسط ویروس HIV همراه است، به ویژه در مراحل پایانی بیماری دیده می شود. بعضی از عفونت های فرصت طلب از جمله توکسو پلاسموز، هرپس و مننژیت به بروز اختلالات خلقی دوقطبی کمک می کنند. لازم است که اختلالات خلقی ناشی از مصرف موادمخدر از اختلالات تشخیصی تفکیک شود.

غم و سوگواری
پی بردن به نتیجه آزمایش و مثبت بودن آن، در کنار از دست دادن کار، ترس از مطرح شدن و از دست دادن یک آینده روشن، به امتناع از انجام مراقبت های بهداشتی، خودداری از دریافت خدمات درمانی و اختلال در روابط جنسی می انجامد. رایج ترین موضوعی که به افراد HIV مثبت آسیب می رساند، از دست دادن دوستان و افراد مورد علاقه است. از آن جا که اندوه بیماران مبتلا به ایدز چندوجهی است، تاثیرات چندوجهی بر فرد می گذارد. یاس، تضعیف روحیه، بی نظمی در خواب، آشفتگی عاطفی، تفکرات مزاحم و مصرف موادمخدر در بیماران مبتلا به ایدز که با مرگ دوستانشان روبرو شده اند، دیده می شود. به علاوه احساس اندوه، ترس از شدت پیشرفت بیماری را تشدید می کند.

فهرست:
مقدمه 2
ایدز و افسردگی 3
میزان شیوع اختلالات روانی در بیماران HIV مثبت 5
اختلالات خلقی ناشی از ایدز 6
افسردگی 6
شیدایی 6
غم و سوگواری 7
اضطراب 7
روان پریشی 7
عصبانیت و احساس گناه 8
تغییر در عملکرد جنسی 8
تاثیر افسردگی بر پیشرفت بیماری چیست؟ 9
خطرات مرتبط با افسردگی درمان نشده چیست؟ 10
اختلال خلقی دو قطبی : 14
روش های کنترل و درمان ایدز 22
بیمار تا چه حد مایل به پذیرش منطق درمان است؟ 85
فرضیه فرعی 126
منابع 136


تعداد صفحات : 139 | فرمت فایل : Word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود