تارا فایل

معماری کاغذی


شیگروبان
معماری کاغذی

زندگی نامه

شیگروبان درسال 1975 در شهر توکیو به دنیا آمد .
آموزش معماری خود را از سال 1980 در انسیتوی معمار کالیفرنیا
و در سال 1982 در مدرسه کوپر یونیون به پایان رسانید .
پس از بازگشت به ژاپن 2 سال با در دفتر سوزکی کار کرد . در سال 1984 دیپلم افتخار از مدرسه کوپر دریافت کرد و دفترکارش را در سال 1985 در توکیو به نام خانه 3 دیواری دایر کرد .
همچنین شیگروبان از سال 1995-1993 استاد افتخاری دانشگاه هند بود.
در سال 1997 برترین معمار جوان ژاپن شد و جایزه jia را دریافت کرد .

شیگروبان در سال 1975 در شهر توکیو به دنیا آمده بین سالهای 80-1977 در انستیتوی معماری کالیفرنیای جنوبی به آموزش معماری پرداخت پس از آن در سالهای 82-1980 در مدرسه معماری کوپریونیون به تکمیل آموخته های خود پرداخت مدت دو سال در دفتر آراتا لیسوزاکی کار کرد .
( 83-1982) و در سال 1984 موفق به دریافت لیسانس معماری مدرسه کوپر یونیون شد . نتیجه مطالعات خود را در سال 1985 منتشر کرد در سالهای 95-1993 استاد افتخاری معماری در دانشگاه هنر ناماه و از 1995 تا 2000 مشاور کمیسیون عالی سازمان ملل در امر مهاجران و پناهندگان بود شیگروبان در سال 1997 برترین معمار جوان ژاپن شد.
بی تردید ، تحصیل در مدرسه کوپر یونیون تاثیر به سزایی در شکل گیری تفکر شیگروبان داشته است او ابتدا علاقه بسیار زیادی به پنج معمار نیویورک داشت و بر اثر همین علاقه به مدرسه کوپریوتیون وارد شد در آن زمان سه عضو از پنج معمار نیویورک جان هیداک پیتو آیزنهن و ریچارد میر در مدرسه کوپر یونسیون تدریس می کردند تاثیر که جان بر شیگروبان گذاشت در آثار اولیه او بسیار محسوس است ( در ادامه بحث به آن می پردازیم)
شیگروبان تلاش خستگی ناپذیری جهت خلق روشهای سازه ای نو از خودشان داد و توانست آثار معماری بدیعی با این روشها به وجود آورد آثار او را می توان به دسته های زیر تقسیم کرد .

طراحی دیوارهای داخلی و خارجی با لوله های کاغذی

در این مرحله لوله های کاغذی بی ارزش در دیواره های خارجی هم مورد استفاده قرار گرفتند اولین ساختمان از سری ساختمانهای لوله کاغذی (1989) است این آلاچیق از 28 لوله کاغذی به قطر 5/32 سانتی متر و ضخامت 185 سانتی متر و ارتفاع 90/2 متر که روی پایه های کوتاهی از بتن پیش ساخته قرار گرفته اند .
تشکیل شده است و فاصله بین لوله ها با پاراینن مخصوص درزبندی شده است .

پروژه دیگری که تمام دیوارهای داخلی و خارجی آن از لوله های کاغذ ساخته شده است پاویون اوداوارا (1990) است این پاویون از 330 لوله کاغذی به قطر 53 سانتی متر و ضخامت پانزده سانتی متر و ارتفاع هشت متر تشکیل شده است. به دلیل محدودیتهای زمانی سازه پروژه از استیل ساخته شد . اما سازه ورودی اصلی پاویون از لوله های کاغذی با اتصالات پیشرفته ای طراحی شده است همچنین از ورقه های نازک شفاهی برای درزبندی بین لوله های کاغذ استفاده شده است . که بدین طریق نوارهای باریکی از نور وارد فضاها می شوند .

طراحی فضاهای داخلی و لوله های کاغذی
در این مرحله استفاده از لوله های کاغذی بی ارزش مورد توجه شیگروبان قرار می گیرد. در طرح نمایشگاه مبلمان و کارهای شیشه ای ( 1986) که به وسیله مورد نظر مدرن نیویورک برنامه ریزی شده بود . شیگروبان در ابتدا به یک فضای نمایشگاهی با سبک فضاهای داخلی و اشاره از مصالح چوبی نظر داشت . اما محدودیتهای مالی مانع تحقق آن شد از آنجا که در پایان نمایشگاه مصالح آن باید جمع آوری می شد . لوله های کاغذی بی ارزش به عنوان یک مصالح آلترناتیو مطرح شده و در پارتیشنها و پانلها و صفحه های نمایش ایستاده از آن استفاده شد .

پتانسیل لوله های کاغذی بی ارزش به عنوان یک ماده ساختمانی از این پروژه شکل گرفت و به عبارتی شروعی برای معماری کاغذی بود او همچنین در طرح نمایشگاهی جهت ارائه تاریک معمار ژاپنی ( 1993 و 1989 ) از لوله های کاغذی جهت طراحی فضای داخلی استفاده کرد . از آنجا که قرار بود این نمایشگاه در نقاط مختلف بر پا شود از چهار نوع لوله کاغذی با قطرهای متفاوت استفاده کرد . تا در هنگام حمل این لوله ها درون هم قرار گیرند و حجم حمل و نقل کاهش یابد .

در این روش از قالبهای چوبی ساخته شده در کارخانه به عنوان عناصر سازه ای استفاده شده است مبلمان ( قفسه ها ) از عناصر ضروری در خانه به شمار می آیند در این روش مبلمان تنها به عنوان یک عنصر تعریف کننده فضاها مطرح نیست . بلکه علاوه بر آن به عنوان یک عنصره سازه ای هم مطرح می شود .
طراحی خانه با مبلمانهای سازه ای

شیگروبان به استفاده از لوله های کاغذی در طراحی فضاهای داخلی یا دیواره های خارجی بسنده نکرد توانست با تقویت این لوله ها و تولید آنها در کارخانه های خاصی، سازه ساختمان را به وسیله این لوله ها طراحی کند.
او در گالری کاغذی ( 1992 ) که به عنوان دفتر کار و گالری موسسه ایسی میاکی طراحی شده است از لوله های کاغذی به عنوان سازه و جدا کننده فضاهای داخلی و خارج استفاده کرد . پلان این گالری که از یک فضای باریک و دراز به طول شانزده متر و عرض 3/5 متر تشکیل شده است به پایه آکوارهای یونانی طراحی شده است . ردیف ستون های جلویی ، سایه های بلندی بر کف می اندازند . که در طول روز تغییر می کند و احساس یک انیمیشن را ایجاد می کنند لوله های کاغذی به کار برده شده در این بنا برای اولین بار به صورت حریق تولید شده اند .
طراحی سازه های کاغذی

شاید ضد حریق شدن لوله های کاغذی بهانه مناسبی برای داوطلبان ساخت کلیسای سوخته شد که به جای آن کلیسا ، کلیسای دیگر بسازند .
پروژه کلیسای کاغذی ( 1995 ) توسط داوطلبانی که عبادتگاهشان در زمین لرزه ای دچار آتش سوزی شده بود . سفارش داده شد اولین خواسته پروژه سادگی آن بود به گونه های که دانشجویان و داوطلبان بتوانند بدون هیچ ماشینی آن را بر پا سازند راحتی باز و بسته کردن هم جزء اولین شرایط بود که جابه جای سازه را در آینده ممکن می کرد مصالح به وسیله شرکتهای زیادی هدیه داده شد و ساخت آن تنها در پنج هفته به وسیله 160 داوطلب انجام گرفت 58 لوله کاغذی در یک بافت بیضی گونه که بر پایه طرح کلیسای بزنینی استوار بود طراحی شد .
در قسمت ورودی فضای بین لوله های کاغذی گشوده تر است به گونه ای که فضای کلیسا کاملا دعوت کننده به درون است به عبارت دیگر ، داخل و خارج را به هم پیوند می دهد شیگروبان درباره این کلیسا می گوید تجربه این ساختمان موقت و کوچک کمتر از تجربه یک کاندرالی بزرگ و باشکوه نیست ( تصویر 8 )

خانه کاغذی ( 1995 ) پروژه دیگری است که در آن از سازه کاغذی استفاده شده است در واقع کل این خانه از لوله های کاغذی به ارتفاع 70/2 سانتی متر و ضخامت 5/1 سانتی متر و قطر 28 سانتی متر ساخته شده است سازه دیوارهای داخلی و خارجی ، مبلمان و حتی سرویسها هم از کاغذ طراحی و ساخته شده اند .

طراحی پناهگاههای کاغذی

این روش برای پناهگاههای موقتی است که برای بازماندگان یک زلزله بزرگ یا مهاجران ساخته شده اند .
در پروژه های که به سفارش کمیسیون عالی حقوق بشر سازمان ملل برای مهاجران در افریقا طراحی شد (1994 ) از چادرهایی که به جای پایه های چوبی یا فلزی از سازه ای با لوله های کاغذی بر پا می شوند . استفاده شده است .
همچنین در یک مجموعه مسکونی موقتی (1995) از جعبه های آبجو ( جعبه های پلاستیکی که از بطریهای آبجو باقی مانده و با ماسه پر شده اند ) برای پی ساختمان استفاده شده است دیوارها شامل لوله های کاغذی هستند. که دارای قطر 108 میلی متر و ضخامت چهار میلی متر بوده و با نوار اسفنجی ضد آب شده اند برای پوشش سقف از یک فرم چادری دو لایه که هم سقف خانه را می پوشاند و هم قابلیت باز شدن برای تهویه را دارد . استفاده شده است .
هنگامی که به شدت به گرما و تاثیرات بازتابی آن در اواسط زمستان احتیاج پیدا کردیم . این مسکن بسیار مناسب به نظر می رسد .

قرار گیری بینابین فضای داخل و خارج در یک خانه ، به وسیله استفاده از ماشین به عنوان بازکننده دیوارها – قابل تحقق است شیگروبان در این دوره آثارش نوعی بازگشت به سنت معماری ژاپنی را تجربه کرده است . فضا در معماری ژاپنی بسیار انعطاف پذیر است و قابلیت تغییر و تبدیل فضاها به کاربریهای مورد نیاز وجود دارد .
نمونه بارز این انعطاف پذیری هیروباهای ژاپنی هستند . هیرونا عبارت است از فضای بازار سنتی ژاپن که دارای عرض راهرو کم و پیچ و خمهای زیادی است . که در حالت عادی به کاربردی خاص خود پاسخ می دهد . اما در روزهای ملی و جشنهای عمومی کل هیروبا و حجره های اطراف آن تا عمق زیادی گشوده شده و پذیرای حضور مردم می شوند استفاده از مصالح سبک در تقسیم بندی فضاها باعث این انعطاف پذیری شده است با توجه به این ویژگی ، شیگروبان در پروژه خانه یا دیوارهای پارچه ای ( 1995 ) توانست به فضایی قابل توجه دست یابد .
بینابین فضای داخل و خارج

زوجی که مشتری این پروژه بودند از گشودگی فضایی خانه سنتی ژاپنی بسیار لذت بردند (آنها می توانند از بالایی یک حصار کوتاه هنگامی که روی یک تراس باز نشسته اند . با همسایگان صحبت کنند.)
دیگری از سبک سنتی ژاپنی با مصالح تکنولوژی معاصر باعث به وجود آمدن فضای وسیعی به سمت جنوب شرق شده است و پرده های وسیعی نمای طبقه دوم و سوم را می پوشانند . در زمستان ، به وسیله یک یک سری درهای شفاف که بینابین پرده و فضای خانه قرار می گیرند . می توان خانه را کاملا پوشاند و از تبادل حرارتی بیش از حد جلوگیری کرد . خانه در حالتی که پرده هایش بسته شده اند، یادآور بسته بندی.

همچنین او در پروژه خانه 5/2 ( 1995 ) که در زمینی به ابعاد 25 * 15 متر مربع طراحی کرده است . زمین را به پنج قسمت 15*5 متر مربعی تقسیم کرده و دو قسمت را برای فضاهای پر و سه قسمت را برای فضاهای خالی برنامه ریزی کرده است . اما مرز بین این پر و خالیها به صورت اعجاز گونه ای از بین رفته است و فضای مهمی که بینابین آنها خلق می شود . هم فضای داخل است و هم فضای خارج به عبارتی انواع متفاوتی از فضا را می توان به وسیله کنترل عناصر متحرک – در شرایط آب و هوایی – تجربه کرد.

خانه بدون دیوار و خانه مربع و نه قسمتی هم پروژهای دیگر است که کوشش شده است مرز بین داخل و خارج محو شود و فضای انعطاف پذیری بسیار زیادی داشته باشد.
در مجموع در این دسته آثار هم می توان توجه و تاکید بسیار زیاد شیگروبان را بر دیوار مشاهده کرد دیوار و پلان آزاد با انعطاف پذیر ، مهم ترین مسائل مطرح در خانه های او هستند .

طراحی سازه های عظیم کاغذی

شیگروبان در استفاده از سازه های کاغذی تا کجا پیش رفت که توانست سازه های عظیم را به وسیله مصالح کاغذی طراحی و اجرا کند پوشش فضایی به ابعاد 22/5*28/7 متر مربع با ارتفاع 8 7متر به وسیله سازه لوله کاغذی اولین تجربه او در سال 1998 بوده است کارفرمای این پروژه یک شرکت خانه سازی با مصالح چوبی بود . که خواستار یک فضای سرپوشیده بزرگ برای نگهداری قطعات چوبی در مقابل تغییرات آب و هوا بود سازه پروژه باید دارای سهولت در نصب باشد تا کارگران همان شرکت بتوانند این گنبد کاغذی را بر پا کنند در طرح این گنبد از لوله های کاغذی با اتصالات چوبی و پیچ و مهره استفاده شده است . شیگروبان ، در طرح پاویون ژاپنی در نمایشگاه هانور آلمان ( 2000 ) هم از سازه های کاغذی استفاده کرد و موضوع اصلی نمایشگاه هانور ، محیط زیست بود بنابراین او تصمیم گرفت که با استفاده ازضایعات صنعتی و کاغذهای بی ارزش به خلق سازه ای عظیم بپردازد او درباره این پروژه می گوید ایده اصلی خلق تونلی از از لوله های کاغذ مانند پروژه گنبد کاغذی بود هر چند گنبد کاغذی به وسیله اتصالات چوبی اجرا شده بود . اما من نظرم را در مورد استفاده از یک بافت پوسته ای از لوله های کاغذی بدون درز با پرفسور فرای اوتو در میان گذاشتم . ایده دیگر استفاده ، از روش ساخت آسان تکنولوژی پایین بود بنابراین ، اتصالات را نوارهای فلزی با پارچه ای طراحی کردیم برای پوشاندن سطح روی پاویون می خواستیم از PVC استفاده کنیم اما PVC را نمی توان از زباله به وجود آورد . به طور کاملا اتفاقی یک کیف ضد آب را کشف کردیم .که مورد پسند مشتریان واقع نشده بود و به کارخانه بازگردانده شده بود .

بنابراین ، با آن کارخانه صحبت کردیم و کیفها را با قیمت ارزان از آنها خریده و در پوسته خارجی از آن استفاده کردیم .
پرسش اصلی پس از مطالعه آثار شیگروبان ، دلایل موفقیت او در حوزه جهانی است . چگونه او توانسته به عنوان یک معمار موفق در سطح جهان مطرح شود .
1-3 آموزش یافتن نزد استادان بزرگ معماری و توجه کردن به سنت و فرهنگ ژاپنی
روش طراحی من شامل استفاده از هندسه در سبک پنج معمار نیویورک و استفاده از خصوصیات هندسی اشکال و استفاده از دیوارهای خلق مکان در سبک هیداک است .

مردم گرا بودن

من به عنوان یک معمار ، خواستار خلق ساختمانهای زیبا در مناطق حادثه دیده هستم می خواهم مردم رابه حرکت وادارم و سطح زندگی آنها را بهتر کنم اگر من این مسیر را طی نکنم . غیر ممکن است که بتوانم یک معماری با معنی خلق کنم و سهم مهم در ساختن جامعه به عنوان یک معمار داشته باشم .

3-3 ایده های معمارانه داشتن

و در پایان با فروتنی ژاپنی اش می گوید می فکر نمی کنم ، معماری هستم که در سیستم موجود تغییر زیادی ایجاد کرده ام . من فقط تکنولوژی و مصالح موجود را با روشی متفاوت به کار می برم .
از مزایا استفاده کاغذ در ساختمان سازی :
1- قابل تجزیه در ساختمان
2- مقاومت بالا و بیشتر از چوب
3- سبکی ( مقاومت در هنگام زلزله)
4- ارزان قیمت
5- استفاده آسان با اتصال راحت
6- سرعت عمل بالا در ساخت
7- شکل دهی متنوع

کلیسای کاغذی

آلاچیق کاغذی

خانه کاغذی

پاویون ژاپن نمایشگاه هانور2000

گالری کاغذی


تعداد صفحات : 25 | فرمت فایل : پاورپوینت

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود