بسم الله الرحمن الرحیم
عنوان
فناوری و کاربرد رنگ های نانو در ساختمان
دانشگاه بوعلی سینا
سال 95
ارائه دهنده
مقدمه
بدون شک شما هم در سال های اخیر، کلمه ی نانو را زیاد شنیده اید. فناوری جدید و نوینی که توجه دنیا را به سمت خود کشانده است و در اکثر علوم و حتی وسایل و لوازم مختلف خود را جای داده است: از علوم پزشکی و اعصاب گرفته تا صنعت ساختمان و معماری و شهرسازی. و حالا ما می خواهیم به معرفی رنگ های ساختمانی نانو، یکی از مصالح ساختمانی که با تکنولوژی نانو ساخته شده است، بپردازیم. پس با چیدانه همراه باشید تا ببینیم فناوری نانو چیست و برای ساختمان ها چه ارمغانی آورد. رنگ آمیزی یکی از ساده ترین و شاید ابتدایی ترین کارها برای تغییر دادن دکوراسیون منزل شما می باشد، بی شک هر خانه ای بعد از مدتی نیاز به کمی تغییر و ترمیم دیوارهای کهنه و کثیف دارد. در این مطلب با هم به بررسی انواع رنگ ها در زمینه ی رنگ و نقاشی ساختمان می پردازیم. پس اگر برای دکوراسیون منزل خود یک تغییر ساده اما اساسی و در عین حال مقرون به صرفه می خواهید در این مطلب با چیدانه همراه باشید.
رنگ پلاستیک
این رنگ از قدیمی ترین نوع رنگ ها بوده و با کیفیت های مختلف در بازار وجود دارد. رنگ کردن با آن بسیار آسان است و فقط باید دقت کنید که رنگ آماده شده بسیار غلیظ یا رقیق نباشد، چرا که در صورت غلظت بالا رنگ به خوبی بر روی سطح پخش نمی شود و پس از خشک شدن اثر قلم مو یا غلطک را باقی می گذارد. و در صورت رقیق بودن باید چند سری عمل رنگ زدن را تکرار کنید و ممکن است در جریان این رنگ آمیزی مدام خود را سرزنش کنید!
در کل این رنگ ها برای پوشش سقف ها مناسب بوده و برای پوشاندن نقص ها گزینه ی بهتری است اما دوام کمتری دارد.
مزایا رنگ پلاستیک
* با آب مخلوط می شوند و نیاز به حلال های نفتی ندارند.
* رنگ های پلاستیک درجه ی یک قابل شست و شو می باشند.
* سرعت در رنگ آمیزی و اتمام کار در این رنگ ها زیاد است.
* بوی زننده ای همانند رنگ های روغنی ندارند.
* این رنگ ها زود خشک می شوند .
* این رنگ ها مات بوده و ایراد های دیوار ها و سقف ها را تا حد زیادی از بین می برند.
معایب رنگ پلاستیک
* آب گریز نبودن آن زیرا آب را به خود جذب می کند.
* زود چرک می شود و قابل شست و شو نمی باشد.
* قابل استفاده بر روی آهن آلات مثل در و پنجره و نرده نمی باشد.
مطلب پیشنهادی:۱۰ دیوار و نرده متفاوت برای حفاظ حیاط و باغچه
رنگ های روغنی:
این رنگ ها نیز از رنگ های سنتی و قدیمی محسوب می شوند که هنوز هم برای رنگ آمیزی درب و پنجره بهترین گزینه محسوب می شوند. حتی در مواقعی که از رنگ های دیگر برای زیبایی درب های فلزی استفاده می شود از رنگ های روغنی به عنوان آستر عایق و زد زنگ استفاده می شود. این رنگ ها به سه دسته ی مات، نیمه مات و براق موجود است که با هم مزایا و معایب هر یک را بررسی می کنیم.
رنگ های روغنی براق
از مزایای این رنگ مقاوت بالا، ماندگاری، و پوشش خوب آن است و به همین دلیل گزینه ی مناسبی برای در ها و پنجره ها محسوب می شود، و به دلیل براق بودن نور را منعکس می کند و سبب روشنایی بیشتر فضا می شود. واز معایب آن است که موج و ایراد های گچ کاری را مشخص می کند.
رنگ های روغنی مات
از مزایای این رنگ این است که به علت مات بودن نور را منعکس نمی کند و ایرادات گچ کاری را تا حدودی نشان نمی دهد. از معایب آن است که مثل رنگ براق صد در صد قابل شست و شو نبوده و به راحتی نمی توان آن را پاک کرد و جای دستمال روی دیوار باقی می ماند، از معایب بعدی آن این است که پوشش کمتری دارد و بوی آن نسبت به رنگ براق بیشتر است.
رنگ های روغنی نیمه مات نیز بین این دوسته قرار می گیرند.
رنگ مولتی کالر
این نوع از رنگ ها قابل اجرا بر روی تمامی سطوح است. رنگ های مولتی کالر دکوراتیو بوده و یک لایه ی نازک بر روی سطوح ایجاد می نماید و بسیار مناسب برای سطوح گچ، سیمان، بتون، آهن، آلومینیوم، چوب، رنگ، سنگ، شیشه، کاشی، پلاستیک، رنگ روغن و…. است.
مزایای مولتی کالر
بافت ویژه این رنگ و مات و کم جلا بودن آن، مشکلاتی از قبیل موج و خرابی سطح زیر کار دیوار را در خود محو می کند. از آن جایی که ذرات معلق هوا و دودها را به خود جذب نمی کند، برای محیط های پرترافیک و یا پر رفت و آمد مانند راه پله ها بسیار مناسب است. در صورت آسیب دیدگی به سادگی با حداقل مواد و به بهترین وجه ممکن قابل ترمیم است. در مدت کوتاهی خشک می شود، بدون بو است، ضخامت کمی دارد، قابلیت اجرا بر روی تمامی سطوح بدون رنگ پریدگی و زرد شدن را دارد.
مطلب پیشنهادی:۱۱ راه حل برای رهایی از آلودگی صوتی در منزل
رنگ بلکا
از آن دسته از رنگ های است که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است و جایگزین مناسبی برای رنگ و کاغذ دیواری است در واقع نوعی پوشش سلولوزی است که از الیاف طبیعی همچون پنبه ساخته شده است.
مزایای رنگ بلکا
این پوشش نیاز به زیر سازی ندارد و به راحتی عیوب زیر کار را می پوشاند، عایق حرارتی و برودتی خوبی است، سبک است و تنوع رنگ آن بالاست بدون بو و حساسیت است، قابل شستشو است و به راحتی با کف شامپو فرش می توان آن را شست و با رزین های مخصوص می توان آن ها را ضد آب نمود. عایق رطوبت است و ترک نمی خورد. این پوشش بر خلاف رنگ و کاغذ دیواری به آسانی قابل ترمیم است.
مطلب پیشنهادی: انواع طرح کاغذ دیواری و تاثیر آن در دکوراسیون داخلی
رنگ پتینه
پتینه کاری هنری است که در آن با استفاده از رنگ ها و ابزار مختلف بافت های بصری زیبا و جذاب بر روی سطوح مختلف ایجاد کرد. از سری پوشش های جدید که به رنگ های دکوراتیو معروف می باشد که این قابلیت را برای شخص فراهم می کند تا بتواند سلیقه، تفکر، و حس خود را در آن دخیل کند و ناچار به پذیرش طرح ها و مدل های کارخانه ی سازنده ی کاغذ دیواری ها نباشد به این ترتیب خانه هر کس همان طور رنگ آمیزی و تزئین می شود که او می اندیشیده و می پسندیده است.
مزایای رنگ پتینه
از مزایای آن نسبت به رنگ های ساده عموما دل نشین تر است، صد در صد قابل شست و شو است و بر روی هر سطحی قابل اجراست، نسبت به رنگ های ساده نظیر سفید دیرتر کثیفی و غبار را نشان می دهد. پایداری آن تا زمان تعویض رنگ مورد نظر می باشد.
مطلب پیشنهادی:دیوار دکوراتیو با سنگ آنتیک در دکوراسیون داخلی حمام!
رنگ اکرلیک:
این رنگ ها بسیار متنوع اند و برای ایجاد بافت در سطوح بسیار مناسب اند، چون غلظت بالایی دارند و به سرعت خشک می شوند، رنگ اکرلیک انعطاف پذیر است و به همین علت روی تمام سطوح قابل اجراست، این رنگ ها که به دلیل دارا بودن پایه ی آب از رنگ های روغنی ارجحیت دارند. در تمامی رنگ ها و انواع مات، براق و نیمه براق عرضه می گردند اما نسبت به رنگ های روغنی از براقیت کمتری برخوردارند.
مزایای رنگ اکرلیک
می توان پوشش فراوان و کاهش نیروی انسانی را نام برد، علاوه بر آن فاقد حلال های نفتی مضر می باشد، صد در صد قابل شست و شو با انواع شوینده ها و ضد عفونی کننده ها، بدون بو هستند و مقاوم در برابر زردی و رنگ پریدگی، جایگزین قطعی برای انواع رنگ های روغنی.
معایب رنگ اکرلیک
عدم امکان استفاده برای درب ها و چهار چوب ها
عدم تهیه طیف های مورد نظر مشتریان توسط استاد کاران
رنگ ساختمانی به آن دسته از رنگ هایی گفته می شود که عمده مصرف آن
در پروژه های عمرانی بوده و جدا از مسئله حفاظت سطحی
با زیبایی شناسی هم ارتباط مستقیم دارد. رنگ های ساختمانی
معمولا بصورت رنگ های آلکیدی روغنی، اکریلیک واتربیس و رنگ های پلاستیک ارائه می گردند.
با توجه به آلودگی هایی که رنگ های آلکیدی روغنی برای محیط زیست ایجاد می کنند،
بازار مصرف رنگ های ساختمانی به سمت رنگ های پایه آبی سوق یافته است.
برای رنگ آمیزی داخل یک ساختمان باید چند پارامتر را در نظر گرفت.
اول اینکه اگر سطح زیر کار سیمانی بود، نباید از رنگ های آلکید روغنی استفاده نمود.
زیرا ماهیت این رنگ ها اسیدی بوده و هیچ گونه سازگاری
با سیمان که دارای ذات قلیایی است، ندارد و پس از مدتی جدایی حاصل شده
و پوسته می شود. به همین دلیل باید از رنگ های ساختمانی اکریلیک پایه آبی و یا رنگ های پلاستیک استفاده نمود.
بسیاری از مردم خواهان محصولی با قابلیت شستشو بوده
که می توان گفت این رنگ ها اگر از کیفیت مناسب برخوردار باشند انتظارات مصرف کننده
را برآورده می نمایند. عمده رنگ های ساختمانی بر خلاف رنگ های صنعتی با فام سفید تولید شده
و مصرف کننده با توجه به سلیقه خود می تواند با استفاده از خمیر پیگمنت های موجود،
آن را به فام دلخواه تغییر داده و مصرف نماید.
رنگ آمیزی خانه
معمولا در ساختمان ها از رنگ آلکید روغنی جهت رنگ آمیزی نرده ها
و چهار چوب دربها و پنجره ها، برای سقف نیز از رنگ پلاستیک و برای دیوارهای داخل
و همچنین بیرون و نمای ساختمان از رنگ ساختمانی اکریلیک پایه آبی استفاده می شود.
دومین مسئله مهم در رنگ آمیزی یک ساختمان، زیر سازی مناسب می باشد
که استفاده از پرایمر اکریلیک بجای روغن الیف ( در دیوارهای رنگ نشده ) و نیز گرفتن ترک ها و حفره های زیر کار
با استفاده از بتونه های با کیفیت، پیشنهاد می گردد. آخرین مرحله، رقیق کردن رنگ و اجرای صحیح بر روی سطح می باشد
که می توان با مطالعه دستورالعمل روش استفاده، که بر روی قوطی درج شده است،
آن را به نحو احسن انجام داد.
گروه صنعتی و شیمیایی ریف ایران در زمینه تولید و نوآوری رنگ های ساختمانی پیشتاز بوده و بطور گسترده ای در سطح کشور فعالیت می نماید.
هاویلوکس و فن آوری:
تحقیق و توسعه بمثابه موتور محرکه توسعه و پیشرفت همه جانبه، همواره در سیاست ها و برنامه های شرکت رنگسازی هاویلوکس، بعنوان یک اصل بنیادین مورد توجه بوده و دارای اهمیت ویژه است. این شرکت دارای آزمایشگاه های تحقیق و توسعه مجهز در همه زمینه های فعالیت، اعم از رنگ های ساختمانی، رنگ های صنعتی و پوشش های حفاطتی، رزین های آلکیدی و آلکید بهبود یافته، پوشش های پودری و بالاخره رنگ های پایه آب می باشد.
همچنین شرکت رنگسازی هاویلوکس بمنظور بهره گیری از فن آوری روز دنیا، با تولیدکنندگان معتبر جهانی همکاری مستمر دارد. بنحوی که از سال 1378 با شرکت هیوندای HYUNDAI کره جنوبی همکاری تکنولوژیک داشته و پوشش های پودری را با استفاده از دانش فنی آن شرکت تولید نموده و توسعه داده است. همچنین از سال 13844 همکاری استراتژیک شرکت هاویلوکس با گروه شرکت های کاپارولDAW – CAPAROL آلمان در قالب انتقال دانش فنی و حق امتیاز علائم تجاری برای تولید و عرضه نسل جدید رنگ های ساختمانی پایه آب آغاز گردیده است.
نانو و نانوتکنولوژی چیست؟
در ابتدا به صورت کلی ببینیم خود نانو و فناوری نانوتکنولوژی چیست و چه تعریفی دارد؟ واژه "نانو" که در اول کلمه نانوتکنولوژی هم قرار دارد، معنای لغوی آن یک بیلیونیوم هر مقیاسی است. مثلاً نانومتر، یک بیلیونیوم یک متر است. در این فناوری می توان اتم ها و مولکول ها را در ابعادی بزرگ دید و آن ها را با شیوه ی دلخواه و با برنامه ریزی هدفمند، دوباره کنار هم چید و ماده ای جدید تولید کرد. با نانوتکنولوژی می توان بدون محدودیت، چیزهایی جدید آفرید. طبق گفته ی بزرگان جهان، فناوری نانو یکی از دستاوردهای اصلی و فناوری های مهم قرن ۲۱۱م می باشد که باخودش انقلاب صنعتی جدیدی را آورده و خواهد آورد.
رنگ نانو را بشناسیم!
خب! حالا که با نانو و نانوتکنولوژی آشنا شدیم، ببینیم که رنگ نانو چیست و چگونه ساخته شده است؟ رنگ نانو همان طور که از نامش پیداست، محصولی است که با تکنولوژی نانو ساخته شده است و دارای خواص بسیار مفید و متعددی می باشد. این رنگ دارای رزین آکریلیک می باشد و در آن از نانو کامپوزیت که عایق ترین ماده در دنیاست، استفاده شده است. این رنگ ها دارای دو نوع شفاف و رنگی می باشند. که البته نوع رنگی آن با اضافه کردن رنگدانه رنگ های دلخواه درست می شود.
ویژگی های رنگ نانو
رنگ های نانو دارای ویژگی های مختلف و متعددی می باشند. ویژگی هایی که باعث می شود این محصول خاص شود و طرفداران زیادی برای استفاده از آن پیدا شود.
رنگ نانو محصولی مایع است که امکان استفاده از آن توسط هر نوع وسیله ی رنگ آمیزی میسّر است. این محصول با استفاده از روش های آسان و سریع قابل اجرا بوده و به صورت تک جزیی و بدون حلال مصرف می شود. گاهی هم تنها حلال آن آب است. نانو عایق تنها عایقی است که می توان از آن به صورت رنگ بر روی سطوح فلزی و غیر فلزی توسط پیستوله، برس و رول های نقاشی استفاده کرد. بنابراین می توان با صرف هزینه کم و هیچ گونه تغییری در فضای ساختمان از اتلاف انرژی جلوگیری نمود.
یکی از ویژگی های نانو عایق ها که آن ها را از سایر عایق ها متمایز می کند، این است که می توان از آنها به راحتی در ساختمان های در حال بهره برداری نیز استفاده نمود، بدون آن که در ظاهر ساختمان تغییری ایجاد شود.
رنگ نانو عایق ساختمانی با داشتن مقاومت عالی در مقابل گرما و سرما، از پایداری در برابر عوامل جوی و اشعه UVخورشید نیز برخوردار است.
در ادامه به ذکر برخی از ویژگی های رنگ ساختمانی نانو می پردازیم:
* رنگ آمیزی و عایق کاری دیوارها، کف و سقف ساختمان
* صرفه جویی در مصرف انرژی سرمایش و گرمایش
* رنگ پایه آب، بدون نیاز به حلال (دوستدار محیط زیست)
* عایق رطوبت: آب گریز، مقاوم در برابر نفوذ باران و رطوبت محیط
* قابل استفاده در نمای بیرونی و بام ساختمانها به دلیل مقاومت بسیار بالا در شرایط جوی مختلف
* دارای قدرت چسبندگی بالا بر روی سطوح فلزی، چوبی، گچی، سیمانی، بتنی، گالوانیزه و سایر سطوح
* قابل شستشوی آسان با آب و صابون و آب باران حتی
* مقاوم در برابر رشد باکتری ها، کپک و قارچ
* قابلیت استفاده به صورت بی رنگ (شفاف) متناسب با جنس سطح
* دارای قابلیت اضافه کردن رنگدانه پایه آب جهت تبدیل به رنگ های متنوع
* ضد اشعه UV خورشید
* دارای قیمت مناسب و قابل رقابت با رنگ آمیزی معمولی
* روش اجرای بسیار ساده با استفاده از قلم مو، رول و اسپری
* پایداری و ثبات رنگی فوق العاده
* تنوع بسیار رنگ ها و امکان سفارش رنگ دلخواه
* بافت های بدیع و متنوع جهت برآوردن خواسته های طراحان
* قابلیت و امکان تنفس پوشش
* مقاومت بسیار بالا در برابر هوازدگی و محافظت از ساختمان
* مقاوم در برابر آلودگی های محیطی و زیست محیطی مانند باکتری، قارچ، جلبک و …
* پایداری در مقابل ذرات آلاینده معلق در هوا
رنگ نانو چه کاربردهایی در ساختمان دارد؟
پوشش نانو یا رنگ نانو علاوه بر کاربردهای متعددی که دارد، دارای دو کاربرد اصلی در ساختمان می باشد: یکی عایق بودن و دیگری محافظ بودن. رنگ های نانو عایق، به صورت مایع هستند و به وسیله ی قلم مو حتی به راحتی بر روی سطح دیوارها و نما قابل اجرا می باشد که عایق بسیار خوبی برای رطوبت و حرارت می باشند. رنگ های محافظ نانو شفاف هستند و به عنوان محافظ بر روی سایر بخش ها استفاده می شود. این پوشش های محافظ نانو، معمولا بر روی نمای ساختمان اجرا شده و باعث می شود سطح کمتر دچار خاک گرفتگی و آلودگی شود و ظاهر اولیه ی خود را حفظ کند. در ادامه با یکدیگر برخی ازموارد مصرف رنگ های نانو در ساختمان را می بینیم:
* دیوارهای داخلی و نمای ساختمان
* سقف و کف ساختمان
* کف استخر
* اتاق های فنی و کنترل
* زیر شیروانی
* کانال های تهویه هوا
* عایق کاری کانکس و کانتینر
مزایای رنگآمیزی نمای ساختمان با رنگ نانو
در بالا با تعدادی از ویژگی های رنگ نانو آشنا شدیم و از خصوصیات مثبت بسیار زیاد آن تا حدودی آگاه شدیم. اکنون با توجه به آن ویژگی ها، برخی از مزایای استفاده از رنگ نانو در نمای ساختمان را به صورت تیتروار با هم مرور می کنیم:
* نمای ساختمان شادابی خود را در رنگهای متنوع حفظ میکند.
* به علت اجرای پوشش نانو، نما دچار رنگ پریدگی نمیشود.
* نما هرگز کثیف نمیشود.
* نمای رنگ شده هرگز رطوبت را به خود جذب نمیکند.
* رنگ نانو باعث می شود که نمای ساختمان به عایق حرارتی مناسبی تبدیل شود.
مواد و مصالح ساختمانی دارای دنیایی از تنوع و گستردگی می باشند. اگر می خواهید بیش از پیش با این جهان گسترده ی معماری و ساختمان آشنا شوید، به دسته بندی مواد و مصالح بروید و سایر مطالب مرتبط را در آن جا بخوانید. منتظر نگاه زیبایتان هستیم.
رنگ نانو عایق محصولی است که با کمک فناوری نانو موفق شده است در عین برآورده ساختن مسائل زیست محیطی ، عایق کاری حرارتی با پوشش لایه نازک را به همراه مقاومت در برابر نم و رطوبت و رشد کپک و قارچ ، یکجا به ارمغان آورد.
این رنگ دارای رزین آکریلیک پایه آب می باشد که در آن از نانوکامپوزیت Nano Silicasol XL100 که عایق ترین ماده دنیاست استفاده شده است.
رنگ نانو عایق ساختمانی اولین محصول گروه صنعتی نانوفن می باشد که در سال 89 تجاری سازی شده و به بازار مصرف معرفی گردید. تولید این محصول فناورانه حاصل سه سال تلاش بی وقفه و تحقیقات گسترده کارشناسان این شرکت در بخش تحقیق و توسعه می باشد که نتیجه آن منجر به تجاری شدن این محصول و همچنین ثبت دو اختراع در حوزه نانوپوشش ها گردید.
رنگ نانوعایق ساختمانی با داشتن مقاومت عالی در مقابل گرما و سرما ، از پایداری در برابر عوامل جوی و اشعه UVخورشید نیز برخوردار است و با استفاده از روش های آسان و سریع قابل اجرا بوده و به صورت تک جزیی و بدون حلال مصرف می شود .
استفاده از رنگ نانو عایق در ساختمان می تواند تا 40% موجب کاهش هزینه های سیستم های گرمایشی و سرمایشی شود. همچنین رنگ نانو عایق موجب افزایش عمر تاسیسات ساختمان می گردد و در یک دوره میان مدت باعث کاهش هزینه های ساختمان از جمله رنگ آمیزی مجدد ، هزینه های ناشی از صدمات رطوبت ، نم و رشد کپک و قارچ و در نهایت هزینه های مربوط به مصرف انرژی می گردد
مشخصات محصول:
* رنگ آمیزی و عایق کاری دیوارها ، کف و سقف ساختمان
* کاهش مصرف انرژی و اصلاح الگوی مصرف
* صرفه جویی تا 40 درصد در مصرف انرژی سرمایش و گرمایش
* رنگ پایه آب ، بدون نیاز به حلال و دوستدار محیط زیست
* پوشش ضد نم و رطوبت ، آب گریز ، مقاوم در برابر نفوذ باران و رطوبت محیط
* قابل استفاده در نمای بیرونی و بام ساختمانها به دلیل مقاومت بسیار بالا در شرایط جوی مختلف
* با چسبندگی بالا بر روی سطوح فلزی، چوبی، گچی، سیمانی، بتنی، گالوانیزه و سایر سطوح
* دارای قابلیت تنفس رنگ و پوشش
* قابل شستشو با آب و صابون و راحتی تمیز نمودن سطح
* مقاوم در برابر رشد باکتری ها ،کپک و قارچ
* قابلیت استفاده به صورت بی رنگ (شفاف) متناسب با جنس سطح
* دارای قابلیت اضافه کردن رنگدانه پایه آب جهت تبدیل به رنگ های متنوع
* ضد اشعه UV خورشید
* دارای قیمت مناسب و قابل رقابت با رنگ آمیزی معمولی
* روش اجرای بسیار ساده با استفاده از قلمو ، رول و اسپری
* سطح پوشش هر گالن (4 لیتری) حدود 15 مترمربع با 3 بار پوشش و ضخامت 0.2 mm
موارد مصرف:
* دیوارها داخلی و نمای ساختمان
* سقف ساختمان
* اتاق های فنی و کنترل
* زیر شیروانی
* کانال های تهویه هوا
* قاب فلزی پنجره ها
* عایق کاری کانکس و کانتینر
مزایای نانو عایق
برخی از مزایای نانوعایق نسبت به عایق های سنتی
1 – رنگ نانو عایق آدا برخلاف عایق های سنتی از3مکانیسم برای عایق سازی بهره می برد .
2- عایق های سنتی تنها هدایت حرارتی را کاهش می دهند درصورتی که رنگ نانو عایق آدا بازتابش بسیار بالا،نشربسیار بالا وهدایت حرارتی پایین راهمزمان داراست ،لذا با ضخامت بسیار کمتری از عایق های سنتی کارایی بالاترز خود نشان می دهند.
3- رنگ نانو عایق بطور همزمان اثرات عایق حرارتی ،صوتی ،رطوبتی وخورنده گی را نشان می دهد که منحصر به فرد
است.
4- رنگ نانوعایق برخلاف عایقهای پلیمری شعله ور نمی شوند .
5- عایق نسل جدید برخلاف عایقهای سنتی در رطوبت بالا کارایی خودرا از دست نمی دهند .
6- این عایق قابل اجرا در سطوح محتلف وشکافهاست که مزیتی نسبت به عایق های دیگر است .
7- نانو عایق آدا بدلیل انعطاف پذیری در بازه دمایی 35- تا 2000درجه سانتی گراد موجب محافظت سطوح ساختمانی در مقابل انبساط وانقباض اقلیمی است.
8- طول عمر این عایق بسیار بیشتر از عایقهای سنتی می باشد .
9- بدلیل ضخامت کم عایق فضای مفید قابل استفاده در محیط های کاری بیشتر خواهد بود.
10- عایق حرارتی ، عایق صوتی ،عایق رطوبتی،ضد خورنده گی ،ضد تشعشع،استفاده سهل وآسان ،تعمیر ساده ،طول عمر 20سال ،ضد اسید
کاربرد ها :
بیرون وداخل خانه ،روی نماهای ساختمانهای بلند مرتبه جهت کاهش مصرف انرژی ،عایق کاری لوله های سرد وگرم در موتورخانه ها،مخازن نفت وگاز ،دودکش های حرارتی ،کانکس های فلزی ،کانتینرها،واگن های قطار ،سقف اتوبوس ها،سقف کارخانه جات روی ورق های کالوانیزه،
شرکت آدا اولین تولید کننده نانوعایق که بطورهمزمان اثرات عایق رطوبتی ،حرارتی وصوتی وضد خورندگی را نشان می دهد که منحصر به فرد است وباکمترین ضخامت و برعکس عایق های سنتی یک میلی متر از نانوعایق می تواند مقدار دما را 50درجه سانتی گراد کاهش دهد وبیش از50%درصد از امواج صوتی رامهار کرد واجرای 200میکرون ازنانوعایق درنمای بیرونی به میزان95%از کل انرژی تابشی خورشید رامنعکس میکند واجرای یک میلی متر ازنانوعایق در دیوار وسقف با نشربیش از 98%از امواج حرارتی سبب دورکردن حرارت تولید شده در ساختمان ازدیوارها وسقف وبرگرداندن آن به داخل ساختمان می گردد.این نانوعایق تنهاعایقی است که بدون نیاز به لوازم دیکر روی تمام سطوح کاشی ،سرامیک،بتن،فلز و…قابل اجرا می باشد.برعکس عایق های سنتی بدلیل ضخامت کم فضای مفید قابل استفاده در محیطهای کاری بیشتر خواهد بود.کاهش هزینه های عایق کاری ،زیرا با یک تیر دو نشان می زنید هم عایق بوده وهم به جای رنگ می توان به کار برد.باتوجه به بازه دمای بین35-تا200درجه سانتی گراد کاربرد گسترده در صنایع وصنعت ساختمان و…شده است.این رنگ برتر از رنگ های مانند رنگ نما ورنگ جوتن ودیگر رنگ های نما که تاکنون استفاده می شد می باشد زیرا ضمن داشتن تمام مزایای رنگ های نما دارای مزیت های دیگر مانند(عایق رطوبتی ،حرارتی وصوتی وضد خورندگی) را دارد.
عایق رطوبتی کف ،عایق دیوارهای خارجی وداخلی،پوشش عایق نما با پلی استایرن ،عایق لوله های گرم وسرد،عایق مخزن های داغ،عایق رطوبتی استخر،عایق سقف اتوبوس های شهری،عایق سقف قطارها،عایق کاری موتورخانه ها،عایق کانکس های فلزی،عایق مخازن نفت وگاز،عایق سقف کارخانه جات،عایق سقف مرغداری ها،عایق های رطوبتی و حرارتی نانو هورسان جایگزینی مناسب و قابل اطمینان نسبت به عایق های قدیمی می باشد. با توجه به ماندگاری حداقل 15 ساله و همچنین نحوه اجرای بسیار راحت این محصول با تقاضای فراوان کارفرمایان ساختمانی روبرو نموده است .
استفاده از این نوع رنگ عایق که با تکنولوژی نانو در حال تولید میباشد در دنیا نیز از استقبال قابل توجه ای برخوردار بوده که علاوه بر طولانی کردن عمر مصالح ساختمانی, عایق رطوبت،عایق صوت ،عایق حرارت و عایق الکتریسیته مزایای دیگری نیز دارد که به اختصار به آن اشاره میکنیم. .
عایق رطوبتی نانو ، هورسان قابل استفاده در پشت بام،نمای ساختمان،حمام،سرویس بهداشتی، استخر و آبنما و غیره …. میباشد .
پوشش نانو یا رنگ نانو دو کاربرد اصلی در ساختمان دارد . بعضی از پوششهای نانو عایق هستند ، بدین معنی که از آنها برای ایزولاسیون استفاده میشود . در واقعی عایقی که به صورت مایع است و به وسیله قلم مو براحتی برروی سطح قابل اجراست ، کاربرد دیگر رنگ یا پوشش نانو ، نوعی محافظ بر روی بخشهای دیگر است ، برای مثال اجرای پوشش نانو بر روی نمای ساختمان باعث میشود متریال اصلی محافظت شود ، سطح کمتر دچار آلودگی و خاک گرفتگی گردد و ظاهر اولیه خود را حفظ کند .نمای ساختمان هرچه که میخواهد باشد آجر ، سیمان ، رنگ ، سنگ ویا حتی شیشه 29739 بار
با استفاده از رنگ نانو در نمای ساختمان ، دیوارهای خارجی دیگر کثیف نخواهند شد .
رنگ های نانو تکنولوژی به علت خواص تمیز کنندگی فتوکالیکتیکی ، کثیف نمی شوند. آنها اجازه نمیدهند ذرات کثیف از قبیل نیکوتین یا لکه های کربنی بر روی رنگ ظاهر شود و در سطوح خارجی ساختمان ذرات کثیف از طریق واکنش با نور آفتاب و به لطف ذرات نانو و ساختمان متخلخل رزین به ترکیبات بی ضرر co2 ، آب ، نمک های نیترات و سولفات تبدیل می گردند ، این نمک ها سپس توسط باد و آب باران از روی سطوح برداشته می شوند.
تولید نانو رنگ های پلیمری جهت عایق کاری حرارتی و ضد خوردگی
خوردگی و همچنین اتلاف حرارتی در اجسام و مواد بکار رفته در صنایع گوناگون همچون صنایع هوایی، صنایع کشتی سازی، صنایع هسته ای، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بسیار هائز اهمیت بوده و اگر به موقع مورد توجه قرار نگیرند، می توانند باعث ایجاد زیان ها و خطرات جبران ناپذیری از نظر اقتصادی، میزان مصرف انرژی و همچنین زیست محیطی شوند. رنگ نانو عایق برای عایق کاری دیوار ها، سقف، تاسیسات، لوله ها، مخازن و غیره به کار می رود. این رنگ به روشهای بسیار ساده اسپری، رول و یا قلمو اعمال می شود و عایق حرارت می باشد.. رنگ نانو عایق در بخش صنعت و ساختمان سازی به عنوان عایق حرارتی لایه نازک (در ابعاد میکرون) به کار می رود.
پیش زمینه طرح :
این عایق به صورت لایه ای نازک است که هدایت حرارتی پایین و چسبندگی بالا دارد و به طور همزمان قابلیت محافظت از خوردگی و انتقال حرارتی را دارا می باشد. این رنگ حاوی ذراتی با پرزهای فراوان است که از خشک شدن ساختار سل ژل حاصل می شود. این پوشش از دو بخش اصلی تشکیل شده است: 1- تشکیل کامپوزیت با ساختار نانو حفره: بعد از خشک شدن ساختاری با پرزهای فراوان حاصل می شود که پرزها حداقل % 80 آن را تشکیل می دهند . این نانو کامپوزیتها در بستری پلیمری قرار می گیرند و قابلیتهای ویژه ای به آن می دهند. 2- رزین پلیمری:30% این فیلم نازک عایق را یک ترکیب پلیمری تشکیل داده که ذرات نانو ساختار در آن پخش شده اند در واقع این رزین پلیمری به عنوان بستری برای ذرات نانو ساختار عمل می کند. اندازه پرزهای تشکیل شده در حدود nm 5-4 می باشد و اندازه کامپوزیت با ساختار نانو حفره 500-5 میکرو متر و ترجیحاً 15-5 میکرومتر می باشد که در حدود 90- 80% پرزدار هستند که این را می توان توسط حجم هوای اشغال شده در این پرزها اندازه گیری کرد. شرکت دانش بنیان نانو عایق با استفاده از محلول نانو سیلیکا (Nano Silica sol) موفق به تولید رنگهای نانو عایق شده است. همچنین اعلام کرده اند که با استفاده از این رنگ، عملیات عایق کاری 130 متر از خطوط انتقال سیال با دمای فرآیندی 55 درجه سانتیگراد مربوط به واحد نمک زدایی نفت خام استخراج شده از چاهی واقع در نزدیکی شهر اهواز در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب آغاز شده است. در سطح جهان نیز شرکت Inc Silicachem آمریکا تولید کننده نانو کامپوزیت Nano Silicasol XL100 می باشد که جزء اصلی در رنگ نانو عایق است. این ماده طوری طراحی شده است که قابلیت عایق کاری، مانع حرارتی و ضدخوردگی را با تشکیل واحدهای گسسته و با پرزهای فراوان با دانسیته ای پایین فراهم می کند که با محبوس کردن هوا از انتقال حرارت جلوگیری می کند و جنس ماده تشکیل دهنده آن به طور ذاتی هدایت حرارتی پایینی دارد ( به علت داشتن ضریب انتقال حرارت کم). این ضریب به 0.017 W/mK می رسد و پایداری بالایی در برابر انتقال حرارت از خود نشان می دهد.
فرصت ها :
جلوگیری از اتلاف انرژی و کاهش خوردگی در صنایع نفت و گاز
برنامه زمانبندی :
یک سال
اهداف مورد نظر
دست یابی به دانش فنی تولید رنگ نانو عایق و مواد اولیه آن
رنگ تولید شده، پلیمری و بر پایه فناوری نانو و همچنین مناسب برای شرایط سطوح صنعت نفت و گاز باشد
رنگ مورد نظر دارای خاصیت عایق حرارتی و ضد خوردگی باشد
فاز های مورد نظر
تعیین و ساخت نانو ماده مورد استفاده در رنگ
تولید رنگ با استفاده از نانو ماده تولید شده در مقیاس آزمایشگاه
بکارگیری رنگ به عنوان عایق حرارتی و ضد خوردگی
بررسی و اندازه گیری مقاومت های لازم
بومی سازی مواد اولیه به منظور کاهش قیمت محصول نهایی
روکش نانو
اگر نمای ساختمان شما تمیز و نو میباشد (یا در حد نو) فقط اجرای نانو را توصیه میکنیم. شما میتوانید با کمترین هزینه و بالاترین تکنولوژی نمای ساختمان خود را سالها تمیز و نو نگهدارید.
زمانی که املاحی مانند نمک و گچ و سولفات ها در خاک زیادتر از حد معمول باشند آجر دچار شورهزدگی میشود و هنگامی که شوره خیلی زیاد شد لعاب روی آجر را برداشته و آجر نما دچار ریزش میشود. که این امر فقط به نوع خاک بستگی دارد برای رفع این مشکل میبایست محلول نانو را قبل از اجرای نما روی آجر بصورت پاشش اجرا کنید. حال اگر مقدار املاح اضافی (گچ و نمک) خیلی زیاد نباشد این محلول بدون تغییر رنگ در آجرنما میتواند از شورهزدن و پوسته شدن جلوگیری کند اگر از حد معمول زیادتر باشد آجر نما بصورت خیلی ضعیف پوسته میکند.
آجرنما
آجرنما در عین زیبایی یکی از ارزان ترین مصالح ساختمانی است . با پوشش نانو روی آجرنما ، شما عمدا نمیتوانید آجرنما را کثیف و فرسوده نمایید. حتی اگر هر آلودگی مخلوط با آب را روی آن بریزید. آجرنمای ضد آب هرگز کثیف و فرسوده نمی شود و شوره نمی زند.
شیشه و کامپوزیت
با اجرای پوشش نانو روی شیشه و کامپوزیت از نفوذ جرم و آلودگی جلوگیری میشود و باعث نو ماندن آن می گردد. تصور اینکه هیچ قطره آبی روی نما نمی ماند اشتباه است و در حقیقت این پوشش باعث می شود سطح نما آب گریز شود و دیرتر کثیف و زودتر تمیز گردد.
شیشه اتومبیل
بعد از اجرای نانو روی شیشه اتومبیل در یک روز بارانی آب باران به صورت جیوه از روی شیشه اتومبیل عبور میکند و شما دیگر به برف پاکن نیاز ندارید.
سنگ
سنگ یکی از زیباترین مصالح ساختمانی است و اجرای پوشش نانو روی انواع سنگ مانع کثیف شدن و جذب رطوبت در آن میگردد. سنگ های تراورتن و مرمریت به علت بوجود آمدن آهک در آنها تخریب می شوند.
سنگ های گرانیت از نوع گل پنبه ای آب را جذب میکند و تغییر رنگ میدهد. سنگ ها به علت وجود رگه های آهن و انواع ناخالصی ها بعد از نصب دچار زنگ زدگی می شوند. اجرای پوشش نانو از بروز این مشکلات جلوگیری میکند.
بناهای تاریخی
احیای بناهای تاریخی با تکنولوژی نانو یکی از افتخارات ما می باشد. در این روش منحصر بفرد نمای ابنیه تثبیت شده و سپس شستشو و مرمت می گردد و در نهایت اجرای پوشش نانو انجام می شود و ابنیه قدیمی که از مصالحی مانند کاهگل ، آجرهای قدیمی ، ساروج و کاشی های معرق و .. استفاده شده با نانو حالت طبیعی خود را بدست می آورد.
سیمان
اجرای پوشش نانو موجب تمیز ماندن و مانع از کثیف شدن نماهای سیمانی و رنگ شده میگردد.
کاهگل
کاهگل یکی از قدیمی ترین مصالح ساختمانی است که در بیشتر مناطق کشور ما از آن استفاده می شود. کاهگل نانو به دو روش قابل اجراست.
1. زمانی که در حال کاهگل کردن سطوح ساختمان می باشید:
در این روش مواد را میکس کرده و با کاهگل مخلوط می کنیم که از اطمینان بیشتری برخوردار است زیرا تمامی ضخامت کاهگل دارای مواد نانو می باشد و در عین حال سازه تنفس میکند.
2. روش اجرای نانو روی کاهگل :
در این روش پس از اجرای نانو سیلیکون روی بنای کاهگلی ، کاهگل ضد آب میشود.
آب بندی استخر و آب نماها / سرویس حمام و دستشویی و آشپزخانه
اجرای مواد روی بندکشی کاشی های استخر و سرویس ها و سپس اجرای نانو باعث آب بندی کامل کاشی ها شده و شما را از پرداخت هزینه های زیاد آب بندی به روش های دیگر معاف میکند.
رنگ آمیزی به روش نانو تکنولوژی
ما افتخار داریم رنگ آمیزی ساختمان را به روش نانو برای همشهریان و هموطنان عزیز ارائه دهد.
رنگ آمیزی ساختمان به روش نانو دارای ویژگی های زیر است:
1. نمای ساختمان شادابی خود را در رنگ های متنوع حفظ میکند.
2. به علت اجرای پوشش نانو ، نما دچار رنگ پریدگی نمی شود.
3. نما هرگز کثیف نمی شود.
4. نمای رنگ شده هرگز رطوبت را به خود جذب نمی کند.
رنگ عایق گرمائی
بهترین گزینه برای رنگ آمیزی داخل ساختمان و بیرون ساختمان ، رنگ آمیزی ساختمان با رنگ نانو عایق حرارتی باعث کاهش هزینه های مصرف انرژی خواهد بود ، نقاشی ساختمان خود را با رنگ نانو عایق گرمائی اجرا نمائید تا آسایش را در هوای گرم و سرد داشته باشید.66942039
تا کنون رنگهای که توسط تولید کنندگان رنگ به بازار ارائه شده بودند دارای یک یا چند تا خواص مفید برای ساختمان را هم زمان داشتند ( البته منظور از داشتن یک خاصیت ، دارا بودن حداقل 70 درصد آن خاصیت را نسبت به مبنای مقایسه در نظر می گیریم) ولی تا این اواخر رنگی ساخته نشده بود که خاصیت عایق حرارتی داشته باشد
و لذا درصنعت و ساختمان هرکجا که نیاز به پوشش عایقی داشتند از پشم سنگ ، پشم شیشه ( برای تاسیسات) پلی اورتان پاششی و پلی استایرن ( بصورت پانلی برای نمای ساختمان دراین اواخر بیشتر استفاده می شد و عایق حرارتی خوبی می باشد اما دارای مشکلات و سختی های اجرائی نیز می باشد) استفاده می شد.
با توجه به منابع محدود انرژی و نیاز روز افزون به توسعه ، مبحث انرژی و تامین منابع جدید انرژی ، از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار شده است. مسلما آلودگی محیط زیست در اثر سوخت های فسیلی نیز به نوبه خود ، خط بطلان بر برخی منابع سوخت زده و اعمال مقررات سخت گیرانه ، بحران انرژی را دو چندان نموده است، یکی از بهترین روشهای حفظ منابع انرژی ، جلو گیری از اتلاف انرژی است . گسترش نیاز به استفاده ازعایق کاری جهت جلوگیری از اتلاف انرژی و کم کردن هزینه های مصرف انرژی ، نیاز به یک رنگ عایق که ضمن داشتن خصوصیات دیگر ذکر شده برای رنگ ، دارای خواص عایق حرارتی نیزباشد( درحد پلی اورتان و پلی استایرن)احساس می شد.
با استفاده از آخرین دستاورد های تکنولوژی در رنگ سازی رنگی حاصل شده است که اکثریت خواص ذکر شده دربالا را به یکجا و به نحو احسن دارامی باشد. این تکنولوژی برای اولین بار توسط ناسا به دو شرکت آمریکایی فروخته شد و به مرور در بازار های آمریکا و جهان رسوخ کرد. رنگ نانو عایق آدا کامپوزیتی پیشرفته که از مواد سرامیکی و پلیمری در ابعاد نانومتری و میکرومتری تشکیل شده است و توانایی بازتابش بازه گسترده ای از امواج حرارتی را داراست.
با اعمال تنها یک میلی متر از رنگ عایق حرارتی آدا روی سطح می توان 60 درصد دما را کاهش داده و 50درصد در مصرف انرژی صرفه جوئی کرد.
هزینه اجرای رنگ نانو عایق برای نمای ساختمان درمتراژ های بالا به ازای هرمترمربع 10000 تومان می باشد
* رنگ ضد زنگ و مقاوم دربرابر فرسایش
*
با استفاده از رنگ عایق گرما در سقف ها و دیواره های فلزی می توان از زنگ زدگی و خوردگی جلوگیری نمود و با صرف پول کمتر ، زمان کمتر و تلاش کمتر بهترین بهره را ببریم.
ابتلا به خوردگی ، عدم مراقبت مناسب ، استفاده از مواد نامرغوب ،نصب نادرست و رطوبت بالا فقط چند دلیلی می توانند باشد که شما را به استفاده از رنگ نانو عایق گرما به عنوان راه حلی برای جلوگیری از زنگ زدگی و پوسیدگی ترغیب نماید.
شما با یکبار استفاده از رنگ عایق گرما و سرما برای مدت طولانی زنگ زدگی ،خوردگی و پوسیدگی را ریشه کن می نمایید.
* رنگ نانو عایق ( رنگ بر پایه سرامیکی )
هنگام مواجهه با تغییرات غیر قابل پیش بینی هوا ، محتویات و قابلیت های یک پوشش از زیبایی ظاهری آن مهم تر و حیاتی تر می باشد.
ساختمان ها به خصوص خانه ها، شما را از شرایط آب و هوایی در امان نگه می دارند و شما نیز می بایست خانه خود را در برابر شرایط آب و هوایی حفظ نمایید. یکی از این راه ها استفاده از رنگ عایق سرما و گرما با قابلیت پوشش سرامیکی ، به خصوص در پشت بام شماست.
پوشش سرامیکی ، عایق مناسبی در برابر حرارت و تابش خورشید می باشد .
مقاومت در برابر گرما و حرارت از ویژگی های سودمند پوشش های سرامیکی رنگ عایق گرمائی آدا در عصر تغییرات آب و هواست .
رنگ عایق گرمائی و سرمائی را می توان یک جایگزین مناسب برای تجهیزات خنک کننده برای فراهم کردن یک زندگی راحت معرفی نمود.
قابلیت سرامیکی این پوشش ، سرد خانه ها و تجهیزات شمارا در برابر گرمای خورشید محافظت می نماید.
قابلیت پوشش سرامیک علاوه بر اینکه با جلوگیری از انتقال همرفت و تشعشع در کاهش گرما موثر است ، دارای ویژگی شوک حرارتی می باشد که آن را به یک پوشش سودمند در برابر باران تبدیل نموده است
* سازگار با محیط زیست
* ·آیا نانو عایق سمی است؟
رنگ عایق سرمائی و گرمائی آدا عایق های آدا غیر سمی ،امن ، سازگار با محیط زیست و مبتنی بر آب است.
رنگ نانو عایق آدا مبتنی بر آب بوده و دوستدار محیط زیست می باشد.
* عایق گرمائی
در آب و هوای گرم عایق های حرارتی به عنوان یک خنک کننده با ارزش محسوب می شوند که موجب صرفه جویی در هزینه و مصرف انرژی می شوند.
شما ممکن است بپرسید چگونه ممکن است افراد و ساکنین ساختمان های فلزی مسقف و سازه های دیگر مجبور به تحمل گرما نباشند؟
پاسخ استفاده از رنگ های عایق حرارتی می باشد که با مقاومت برابر حرارت و انعکاس تابش خورشید سبب صرفه جویی در مصرف انرژی می شوند.
قابلیت حرارتی رنگ های عایق گرمائی ،تقاضا برای استفاده از تجهیزات خنک کننده را کاهش می دهد و سبب کاهش مصرف برق و صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. همچنین با جلوگیری از ورود حرارت به تجهیزات خنک کننده کیفیت این تجهیزات نیز حفظ خواهد شد.
رنگ آمیزی نمای ساختمان شامل مراحلی اولیه ای است برای شناسای نوع سطح ساختمان و زیر سازی سطح نما برای آماده سازی در جهت شروع به رنگ آمیزی نما.
این آماده سازی ابتدایی به این صورت است که اگر سطح نمای ساختمان دارای کثیفی و آلودگی است ،در ابتدای امر این آلودگ ها باید از سطح کار پاک شوند وسپس فرآیند رنگ آمیزی سطح نما یا سطح ساختمان انجام شود.اگر این فرآیند به درستی انجام نشود رنگ آمیزی ساختمان به مشکل می خورد.پاک سازی سطح می تواند بوسیله تجهیزاتی از قبیل واتر جت برای شستشوی نما که در این فرآیند آب با فشار بالا کثیفی نما ، رنگ قدیمی و یا پوسته های قدیمی موجود در سطح را از بین ببرد و یا با کارتک رنگ و پوسته های قدیمی تراشیده شود. البته افراط زیاد در این کار لازم نیست خیلی از قسمت هایی که دارای رنگ قدیمی هستند با رنگ جدید کاملا پوشش داده می شوند و از سطح نمای قبلی هیچ اثری باقی نخواهد ماند.
نکته بعدی در رنگ آمیزی سطح نما یا نمای ساختمان شناسایی مصالح به کار رفته در نما است که با توجه به نوع مصالح باید نوع و جنس رنگ انتخاب شود.اگر به قطع از جنس سطح خبر نداریم بهترین نوع استفاده از رنگ های آلکدی است که به بیشتر سطوح از جمله سطوح گچی می چسبد.این در صورتی است که رنگ های لاتکس به خوبی بر روی سطوحی که قبلا رنگ شده اند نمی چسبند و پس از مدتی رنگ ور آمده و از روی سطح نما می ریزند.
میزان رطوبت مصالح نیز باید سنجیده شوند در صورتی که سطح دارای رطوبت است یا باید منتظر خشک شدن آن بود یا باید از مواد مخصوص همراه با رنگ مورد استفاده در رنگ آمیزی نما استفاده کرد.
اکنون به بررسی رنگ آمیزی انواع سطح های نما می پردازیم:
رنگ آمیزی بلوکهای سیمانی : برای بلوکهای سیمانی رنگهای رقیق شده با حلال بکار برید. اگر از رنگهای لاتکس استفاده کنید، آب موجود در این رنگها در بلوک نفوذ کرده و باعث زنگ زدگی آهن موجود در بلوکها میشود و کار نقاشی را خراب می کند.
رنگ آمیزی چوب : برای رنگ آمیزی چوب از رنگهای ترکیبی استفاده کنید. قبل از استفاده از رنگ آن را در یک نقطه از سطح کار امتحان کنید.چون ظاهر رنگ ممکن است گمراه کننده باشد.
رنگ آمیزی فلزات : شما می توانید سطوح فلزی آلومینیومی را با هر پوشش استانداردی رنگ آمیزی کنید. البته ابتدا سطح کار را خوب سنباده بکشید وبشویید. سپس فلز عاری از رنگ و کثیفی را با رنگهای بر پایه زینک بپوشانید.
رنگ آمیزی در و پنجره : برای رنگ کردن در و پنجره و جاهاییکه دوام آنها مهم است، رنگهای براق استفاده کنید. این رنگها رزین بیشتری دارند وبه سطح مورد نظر سختی و استحکام بیشتری می بخشند.
رنگ آمیزی روی شیشه
گلدان ها: امان از این گلدانهای زیبای پشت پنجرهها که در بهار و تابستان زیبایی قشنگی به خانه و حتی کوچهها میدهند… چه چشمانداز دلنشینی است وقتی چند شاخه گل درون شیشهای رنگی قرار دارد.
لیوان های طرح دار: وقتی این روزها هدیه دادن ماگ و لیوانهای جذاب به دیگران مرسوم شده است؛ درست کردن هدیهای اینچنینی کار باور کنید کار سختی نیست. کافی است یک لیوان بردارید و خودتان طرح دلخواهتان را روی آن بکشید.
نقاشی بر روی ظروف شیشه ای: بطریهای آب درون یخچال هم وقتی زیبا باشند نمای قشنگتری به یخچال، روی میز و سفره غذایتان میدهند. کمی رنگ مخصوص شیشه نیاز دارید.
طراحی روی شیشه میز: از میز عسلی کنار مبل یا تکراری شدن نشیمنگاه خسته شدهاید؟ خرجهای زیادی هم دارید که نمیدانید به کدامش اول برسید؟ بهترین کار تغییر دادن با دستان خودتان است. هیچ اتفاقی بهتر از این نیست که خودتان، تنوعی به خانه بیاید.
از مهم ترین فاکتور ها در پنجره های دوجداره، نوع شیشه های مصرفی در آنها می باشد . بسته به هدف کارفرما برای استفاده از پنجره دوجداره، نوع شیشه ای که استفاده می شود تغییر می یابد.
به طور کلی دو فاکتور اساسی در انتخاب شیشه مناسب باید در نظر گرفته شود:
الف – اهمیت عایق صدا و یا عایق حرارتی.
ب – رنگ و نوع شیشه.
جهت ایجاد عایق حرارتی، شیشه های دوجداره شامل از قسمت، شامل دو شیشه ی تک جداره و یک اسپیسر میانی این دو شیشه تشکیل شده اند. برای داشتن عایق حرارتی بهتر، بایستی ضخامت اسپیسر میانی را بیشتر و یا گاز داخل جدار دو شیشه به دقت انتخاب گردد.
شایان ذکر است امروزه با وجود نرم افزارهای محاسباتی و با توجه به پارامترهای موجود در هر منطقه تنشهای حرارتی استخراج و ضخامت شیشه ها محاسبه میگردد.
جهت ایجاد عایق صوتی، در صورتی که عایق در مقابل سر و صدای محیط مد نظر باشد، باید از شیشه هایی با ضخامت بیشتر ویا از شیشه های لمینیت شده استفاده گردد زیرا موج صوت با برخورد به شیشه های ضخیم و یا لمینیت شده بیشتر شکسته شده و عایق صوتی مناسب تری فراهم می کند.
زمانیکه هم عایق صدا و هم عایق حرارت حائز اهمیت باشد، در این صورت با توجه به ابعاد شیشه ها و میزان تحمل صوت و حرارت ضخامت دو شیشه ۴، 6، 8 و یا 10 میلیمتر و ضخامت لایه میانی(اسپیسر میانی) بین آن دو 10، 12، 14، 16، 18و یا 20 میلیمتر انتخاب و از گاز آرگون میانی بین دو جدار استفاده میگردد. البته باید به این نکته توجه شود که داخل جدار داخلی سیستم Air Balance (ایر بالانس) حتما گنجانده شود تا بتوان با توجه به فشار مبنای هر منطقه از کشور فشار داخلی شیشه های تنظیم گردد.
از طرفی رنگ شیشه نیز در عبور ویا عدم عبور گرادیان حرارتی و نسبت میزان عبور آن تاثیر بسزایی دارد. از طرفی استفاده از شیشه های "Low E" و یا "Sunergy" نیز در بازتاب حرارت نور خورشید سهم بسزایی ایفا میکنند.
با افزودن برخی یون های الکتریکی که به صورت یکنواخت در شیشه پراکنده می شوند و یا با پراکنده کردن دانه های بسیار ریز در شیشه (مانند شیشه فتوکرومیک) می توان شیشه های رنگی بدست آورد. شیشه آهک سوددار اگر نازک باشد در چشم معمولی بی رنگ به نظر می آید. افزودن اندکی ناخالصی اکسید آهن (II) تا ۰٫۱ درصد وزنی، رنگ سبز کمرنگ به شیشه می دهد که در شیشه های ضخیم تر یا با کمک ابزارهای نوری این رنگ به خوبی دیده می شود. اما رنگ سبز پررنگ مانند بطری های سبز رنگ از افزودن اکسید آهن (II) و اکسید کروم (III) بدست می آید. گوگرد به همراه کربن و نمک های آهن، باعث بدست آمدن پُلی سولفید آهن و تولید شیشه های کهربایی با بازه رنگ زرد تا نزدیک به سیاه می شود اگر اندکی دی اکسید منگنز به شیشه ای که با آهن سبز شده است افزوده شود، رنگ سبز آن از میان می رود. این ویژگی ها در کارگاه های هنری بسیار کاربرد دارد برخی شیشه ها را به صورت رنگی خریداری می کنند و برخی خودشان به مواد خام رنگ اضافه می کنند.
ظرف شیشه ای رنگی اثر دیوید پاچن
پیشینه
نخستین شیشه ای که پدید آمده همان شیشه هایی بوده که در طبیعت بویژه در منطقه های آتشفشانی بوجود آمده است، شیشه ابسیدین احتمالاً توسط مردمان دوران سنگی استفاده می شده و به دلیل محدودیت منابع آن و نیازی که به ابزارهای بُرنده وجود داشته، به گستردگی در سراسر جهان آن روزگار، داد و ستد می شده است. به هر روی، باستان شناسان بر این باورند که احتمالاً نخستین شیشه در ناحیه ساحلی سوریه امروز، میان رودان یا مصر باستان ساخته شده است شیشه در حدود ۳۶۰۰ سال پیش از میلاد در مصر ساخته شده است شیشه های کهن نور را از خود عبور نمی دادند وبه علت نا خالصی های موجود در آن ها، رنگی به نظر می رسیدند. کهن ترین شیشه ای که تا کنون پیدا شده، خرمُهره ای مربوط به نیمه هزاره سوم پیش از میلاد است و احتمالاً به صورت تصادفی در هنگام فلزکاری (سرباره) یا ساختن سفال، پدید آمده است
شیشه به عنوان یک ابزار تجملاتی باقی ماند و فروپاشی ها و رویدادهایی که در پایان عصر برنز رخ داد باعث توقف گسترش شیشه شد. گسترش بومی روش های ساخت شیشه در آسیای جنوبی در حدود ۱۷۳۰ پیش از میلاد آغاز شد.[۲۰] در چین باستان ساخت شیشه نسبت به سرامیک و فلز احتمالاً آغاز دیرتری داشته. در امپراتوری روم، ابزارهای شیشه ای در منطقه های مسکونی، صنعتی و مراسم خاکسپاری پیدا شده است.
شیشه به صورت گسترده در قرون وسطی کاربرد داشته است. در کنده کاری های باستان شناسی که در سراسر انگلستان انجام شده بود هم در مناطق مسکونی و هم گورستان ها شیشه های آنگلوساکسون پیدا شده بود. در دوران آنگلوساکسونبرای تولید مجموعه ای از وسایل زندگی مانند پنجره، ظرف آشپزخانه و حتی لوازم زینتی، شیشه بکار برده می شد. از سده ۱۰ اُم به این سو، شیشه به صورت رنگی برای پنجره کلیساهای معمولی و جامع مورد استفاده قرار می گیرفت. کلیسای سن-دنی و کلیسای جامع شارتر دو نمونه شناخته شده این کاربرد است. تا سده ۱۴۴ ام میلادی معماران به استفاده از شیشه های رنگی برای ساختمان ها روی آوردند مانند بنای سن-شپل در پاریس (۱۲۰۳ تا ۱۲۴۸ با آغاز رنسانس و دگرگونی معماری کاربرد شیشه های رنگی بزرگ کم شد و کاربرد آن در خانه های مردمی بیشتر شد. با پیشرفت دانش و فن این شیشه ها ارزان تر شدند و کاربرد آن ها همگانی تر و البته امکان تولید ارزان آن ها در قالب های بزرگ فراهم شده بود. در سده ۱۹ ام میلادی و همراه با معماری گوتیک نوین، نگاه تازه ای به شیشه های رنگی شد.
در سده۲۰ میلادی گونه های تازه ای از شیشه به صورت لایه لایه ای، مسلح (مقاوم سازی شده) و آجری به بازار آمد که کاربرد شیشه در ساختمان سازی را افزایش داد. ساختمان های چند طبقه بیشتر از دیوار پرده ای که تقریباً به تمامی از شیشه است، ساخته شده اند. در آغاز شیشه به دلیل نداشتن واکنش با آب و به عنوان ظرف کاربرد داشت اما در پایان سده میانی ویژگی های نوری آن بیشتر مورد توجه قرار گرفت و تولید عدسی، ابزارهای ستاره شناسی و پس از آن ابزارهای پزشکی و دانش، گسترش یافت.
در سدهٔ ۱۹ میلادی در روش های باستانی تولید شیشه، بویژه شیشه های نقش برجسته دگرگونی هایی پدید آمد. این تغییر روش برای نخستین بار از زمان امپراتوری روم پدید می آمد و بیشتر در طرح های نوکلاسیک دیده می شد. در جنبش هنر نو از این شیشه ها به فراوانی بهره برده شد. با گذشت زمان کم کم کارگاه های کوچک شیشه های هنری در همه جا دیده شد.
شیشه در ایران
قدیمی ترین شیشه در ایران متعلق به هزاره دوم پیش از میلاد است. نمونه هایی از هزاره دوم تا مقارن میلاد مسیح شامل عطردان ها، النگوها، تندیس ها و کاسه ها و تنگ های متعدد به دست آمده است. درحفاری های چغازنبیل مربوط به دوره پیش از تاریخ، بطری هایی شیشه ای یافت شده است، که نشان از وفور شیشه در عیلام کهن دارد.
از تمدن مارلیک مهره های شیشه ای که عمر آنها به ۳۴۰۰ سال پیش می رسد، پیدا شده است. همچنین ظروف شیشه ای مایل به شیری در کاوش های لرستانبه دست آمده است. از زمان هخامنشیان آثار شیشه ای چندانی در دست نیست. در آن دوره مهره های شیشه ای ایران در سراسر جهان قدیم معروف بوده که ظاهراً به رنگ سیاه و سفید بوده است.
هنرمندان ساسانی در تراش دادن شیشه مهارت مخصوصی داشته اند. شیشه ساسانی در چین ارج بسیار داشته و به ویژه شیشه لاجوردی را گرانبها می شمردند. جام های پایه دار با نقش حلقه های برجسته از دوره اشکانیان و ساسانیان به جای مانده است.
ظروف شیشه ای دورهٔ اسلامی تحت تاثیر طرح های قبل از اسلام است. در دوره سلجوقی و تا زمان هجوم مغول، افزارها و ظروف های بسیار زیبای شیشه ای از کوره های شیشه گری گرگان بیرون می آمد که به نازکی کاغذ و گاه مینایی و گاه تراشیده و کنده کاری شده است. روزگار سلجوقی اوج صنعت شیشه گری در ایران محسوب می شود. فراورده های شیشه ای این دوران بیشتر شامل ظروف کوچک و بزرگ، عطردان های بسیار ظریف، جام ها و گلدان هایی با فرم ها و اندازه های متنوع و اشیاء تزئینی کوچک به شکل حیوانات و … است. در دوره مغول رونق شیشه سازی از میان رفت و در عوض در این عهد سفالگری و کاشی کاری رونق یافت.
در دورهٔ تیمور رواج شیشه گری قابل توجه است. شیشه گرانی از مصر و سوریه به ایران آمدند و مشابه شیشه های ایرانی به مصر و سوریه رفت. در این دوره دو شهر سمرقند و شیراز از مراکز عمده شیشه سازی در ایران بودند. از این زمان به بعد این هنر روی به انحطاط نهاد تا زمان شاه عباس که با ساختن چراغ های مساجد و بطری ها این هنر دوباره زنده شد. شاه عباس شیشه گران ونیزی را برای احیای این صنعت به ایران آورد. در نتیجه شیشه گری در دوره صفوی رونق دوباره یافت. گاه شیشه را با دمیدن به درون قالب می ساختند و گاه شیشه را می تراشیدند تا به شکل جواهر در آید و یا نقوشی روی آن می کندند؛ و گاهی نیز شیشه را با نقوش درخشان، مینایی و طلایی می کردند. در این دوره کارگاه های شیشه سازی در شهرهای مختلف ایران از جمله اصفهان، شیراز و کاشان دایر شد.
در فاصلهٔ بین سلطنت سلسله صفویه و قاجاریه هنر و صنعت شیشه گری در ایران از لحاظ سیر تکاملی پیشرفتی نداشته است و تا اواخر سلسله قاجاریه و بعد از آن به تدریج ضعیف تر شده است. با ورود شیشه به قیمت ارزان تر و مرغوب تر به بازار ایران، کم کم این صنعت رو به انحطاط نهاد.
ویژگی های انواع رنگ ساختمانی
تا به حال در مطالب مختلف مجله ی انستودیوز با شما از اصول انتخاب رنگ مناسب، رنگ های متناسب در طراحی داخلی خانه و مسائلی از این دست که به انتخاب رنگ می پردازند صحبت کرده ایم. اما تا به حال از انواع رنگ ها سخنی به میان نیاورده ایم، نوع رنگ ساختمانی هم به اندازه ی فام رنگ مهم است و اگر تخصص کافی نداشته باشید انتخاب اینکه کدام یک از انواع رنگ های ساختمانی برای منزل شما مناسب است کمی گیج کننده به نظر می آید. نوع رنگ ساختمانی ای که انتخاب می کنید می تواند تاثیر مهمی در تعیین شخصیت اتاقتان داشته باشد. برای اینکه بیشتر در این مورد بدانید، در ادامه ی مطلب با ما همراه باشید.
اتخاب نوع رنگ آمیزی متناسب در طراحی داخلی خانه
رنگ های پایه آب
بیشتر رنگ های دیواری که امروزه مصرف می شوند رنگ پلاستیک پایه آب می باشند و رنگ های روغنی برای آثار چوبی براق، در، مبلمان و سطوحی که به چنین رنگ هایی احتیاج دارند (مثلا کف) استفاده می شوند. اگر قصد دارید سطحی را که قبلا با رنگ های روغنی رنگ شده را با رنگ های پلاستیک رنگ کنید، دقت کنید که ممکن است رنگ جدید به خوبی روی این سطح ننشیند و جدا شود. در چنین شرایطی پیشنهاد می کنیم سطح مورد نظر را بشویید و با سنباده کل سطح آن را زبر و تمیز کنید و سپس سطح آن را صاف کنید تا رنگ جدیدی که روی آن استفاده می کنید پوسته پوسته نشود.
مزایای استفاده از رنگ های پایه آب
o نسبت به رنگ های پایه روغن آسیب کمتری به محیط زیست می زنند.
o خشک شدن در زمان کوتاه
o انعطاف پذیر با مقاومت در برابر ترک خوردگی
o ثبات رنگ در طول زمان، بدون زرد شدن
رنگ آمیزی منزل با رنگ های پایه آب
رنگ های روغنی
رنگ های پایه روغن دوام بیشتری از رنگ های پایه آب دارند، اما زمان بیشتری هم برای خشک شدن آن ها لازم است و برای پاک کردنشان لازم است از تینر ها استفاده کنید. رنگ های پایه روغن یا از آلکید ها ساخته می شوند یا از روغن بذر کتان، البته برای کاهش قیمت بیشتر از آلکیدها استفاده می شود. معمولاً برای ابزارکاری ها و سطوحی که بیشتر در معرض سایش هستند از این رنگ ها استفاده می شود.
مزایای استفاده از رنگ های روغنی
o جلوه ی براق
o سطح پرداخت شده ی نهایی مسطح
o مقاومت و دوام بالا
رنگ آمیزی منزل با رنگ های روغنی
پرداخت نهایی رنگ ها
درخشندگی رنگ ها بسته به شرکت سازنده ی رنگ متفاوت هستند، اما رنگ ها به طور کلی خصوصیات مشترکی دارند که در ادامه آن ها را ذکر می کنیم:
رنگ مات
رنگ مات سطحی یک دست و بدون درخشش به شما ارائه می کند. این سطح به جای انعکاس نور، آن را جذب می کند و اگر دیوار منزلتان موجدار است یا سطح آن آسیب دیده، این رنگ برای آن مناسب است. البته این رنگ ها عمر کمتری دارند و تمیزکردنشان راحت نیست، از این رو نباید چندان در معرض برخورد و سایش باشند. این رنگ بیشتر برای دیوار و سقف کاربرد دارد.
ویژگی های رنگ مات
o حداقل انعکاس نور را دارد.
o دارای بافت مخملی می باشد.
o آسیب ها، خراش ها و نقائص دیوار را پنهان می کند.
o میزان درخشش آن به عنوان درخشش استاندارد برای دیوارها و سقف پذیرفته شده است.
o تمیز کردن آن مشکل است.
رنگ آمیزی مات دیوارهای منزل
رنگ پوست تخم مرغی و ساتنی
رنگ های پوست تخم مرغی حالتی بین مات و براق دارد و از رنگ مات راحت تر تمیز می شود و گزینه ای مناسب برای کسانی است که نه رنگی براق می خواهند، نه سطحی کاملا مات.
رنگ های ساتنی درخشش بیشتری نسبت به رنگ های پوست تخم مرغی دارند و در مقابل رطوبت مقاوم هستند و برای سرویس های بهداشتی و راهروها مناسبند. از نظر ما بهتر است از این رنگ ها برای فضاهای کوچک با نور طبیعی اندک استفاده کنید. سطح پرداخت شده با رنگ ساتنی برای اتاق های کوچک مثل سرویس های بهداشتی مناسب است، چرا که باعث می شود فضا روشن تر جلوه کند و این روشنایی باعث می شود رنگ استفاده شده بهتر به چشم بیاید.
ویژگی های این رنگ ها
o مقداری بازتاب دارد.
o دوام بیشتری دارد.
o اغلب در فضاهایی مثل حمام و آشپزخانه که لازم است سطوح به راحتی تمیز شوند اما سطح بسیار براقی مورد انتظار نیست استفاده می شوند.
رنگ آمیزی پوست تخم مرغی دیوارهای منزل
رنگ نیمه براق و براق
رنگ های نیمه براق سطوحی مقاوم در برابر رطوبت به شما عرضه می کنند و نور را بازتاب می دهند. این رنگ ها برای کابینت، درها و ابزارکاری ها مناسبند و اثر انگشت و چربی به راحتی از روی آن ها پاک می شود.
رنگ های براق بسیار با دوامند و به راحتی تمیز می شوند. ظاهری شیشه مانند دارند و برای کابینت ها، شومینه ها و مبلمان گزینه ای مناسب هستند. البته باید دقت داشته باشید که این رنگ ها خراش ها و آسیب های سطوح را به وضوح نمایش می دهند و برای دیوار ها گزینه ی مناسبی نیستند، مگر اینکه سطح زیر دیوار را به بهترین شکل مسطح کرده باشید، در غیر این صورت موج ها و خراش های دیوار ظاهری نازیبا در منزلتان ایجاد خواهند کرد.
ویژگی های این رنگ ها
o بیشترین درخشندگی را دارند.
o بسیار با دوام هستند و چندین بار قابل شستشو می باشند.
o معمولاً برای قرنیزها، ابزارکاری ها و درها استفاده می شوند.
o می توانند باعث شوند یک سطح بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و البته باعث نمایش بیشتر نقائص و خراش های روی دیوار هم می شوند.
استفاده از رنگ های براق برای کابینت آشپزخانه
رنگ آمیزی نیمه براق در سرویس بهداشتی
با توجه به ویژگی هایی که برایتان برشمردیم، اگر به رنگ های براق علاقه مند هستید به شما پیشنهاد می کنیم که همه ی دیوارها را با رنگ های براق رنگ نکنید، بهتر است تمام دیوارها را رنگی مات بزنید و نهایتا برای ایجاد نقطه ای کانونی، یکی از دیوار ها را با رنگ براق مورد تاکید قرار بدهید. با این کار می توانید به خوبی روحیه و جو فضای خانه را تعیین کنید. رنگ های مات حسی آرامش بخش و بافتی طبیعی به شما ارائه می کنند و رنگ های براق انرژی و هیجان را وارد فضا می کنند، پس استفاده ی توامان از این دو رنگ می تواند فضایی متعادل و جذاب برایتان به ارمغان بیاورد.
ایجاد نقطه ی کانونی در فضا به وسیله ی رنگ آمیزی براق
همچنین می توانید از رنگ های براق برای رنگ آمیزی سقف منزلتان استفاده کنید؛ این کار باعث می شود ارتفاع فضا بیشتر به نظر بیاید.
استفاده از رنگ های براق در سقف منزل
یکی دیگر از ایده های جذاب برای رنگ آمیزی دیوار منزلتان، استفاده از رنگ های مات و براق در کنار هم با استفاده از شابلون است.
استفاده از رنگ های مات و براق در کنار هم
امیدواریم این مطلب که از بعدی فنی به انتخاب رنگ منزل می پرداخت برای شما مناسب بوده باشد. اگر سوال دیگری در مورد انواع رنگ های ساختمانی دارید، حتما آن ها را از طریق بخش مشاوره دکوراسیون با همکاران ما در میان بگذارید تا در زمان مناسب پاسخگوی شما باشیم.
نخستین نکته ای که باید به هنگام انتخاب الگوی رنگی مد نظر داشته باشید، شخصیت خود شماست. سایر سوالات مقدماتی عبارت اند از:
۱) چه نوع فعالیتی قرار است در این مکان انجام گیرد؟
۲) چه نوع رنگ های طبیعی در این مکان وجود دارد؟
۳) به چه مقدار نور احتیاج است؟ این فضا اساسا مکانی است روشن یا تاریک؟
۴) در این جا اساسا مایل به داشتن فضایی گرم یا سرد هستید؟
۵) آیا در پی ایجاد محیطی برانگیزاننده و شاد یا فضایی ساکت و آرام هستید؟
۶) آیا مایلید فضای اتاق بزرگ تر یا کوچک تر از اندازه ی واقعی آن به نظر برسد؟
۷) شکل اصلی اتاق چیست؟ باریک و طویل یا کوتاه و پهن است؟
۸) سقف اتاق بلند است یا کوتاه؟
تصور کنید می خواهید اتاقی را با رنگ های قوی، درخشان و انگیزاننده رنگ آمیزی نمایید. چنین خصوصیاتی معمولا موجب کوچک تر به نظر رسیدن فضای ظاهری اتاق می شود. در اینجا، قرمز، سرخابی، نارنجی و زرد اثر دلخواه شما را دارا خواهند بود. این رنگ ها در اتاقی که فعالیت و جنب و جوش فراوانی در آن ها انجام می پذیرد، بیشترین تاثیر ممکن را بر جای می گذارند. ممکن است مایل باشید تمام آشپزخانه یا بخشی از آن را با چنین رنگی بیارایید. اتاق بازی بچه ها و اتاق های غذا خوری از دیگر مکان های مناسب برای استفاده از چنین رنگ هایی به شمار می روند.
از سوی دیگر، امکان دارد خواهان محیطی آرام تر و راحت تر و ساکت تر باشید. رنگ های سبز، فیروزه ای، بنفش تیره و آبی فراهم آورنده ی چنین فضایی هستند. ممکن است مایل باشید از این رنگ ها در اتاق خواب یا اتاق مطالعه استفاده کنید. این چهار رنگ، باعث فزونی انبساط خاطر و وسعت فکر می شوند.
سقف ها، دیوارها و کف اتاق ها:
نکته ی بسیار مهمی که لازم است به هنگام طراحی رنگ در دکوراسیون فضای مورد نظر به خاطر داشت، این است که رنگ ها معمولا در فضاهای وسیع، غلیظ تر به نظر می رسند.
بهتر است برای سقف ها رنگ روشن تری در مقایسه با سایر بخش های اتاق انتخاب کنید. این کار خصوصا در شب و نبود منبع نور طبیعی، به حفظ نور کمک می کند.
رنگ های رایج برای سقف ها، عبارتند از سفید، سفید مایل به خاکستری یا زرد. با این حال، در صورتی که مایل باشید سقف، کوتاه تر از ارتفاع واقعی اش به نظر برسد، می توانید از رنگی تیره تر از رنگ سایر بخش های اتاق استفاده کنید. در اتاق هایی که سقف های کوتاه تری دارند، می توان احساس صمیمیت و خودمانی بودن کرد، در حالی که ممکن است سقف های خیلی بلند، احساسی از سرکوب شدگی به ما القا کنند و سبب بروز بیماری ترس از فضاهای تنگ و محصور (Claustrophobic) گردند.
رنگ های رایجی که برای دیوارها به کار می روند، بین رنگ های روشن، متوسط و سفید متغیرند. در اینجا نیز دلیل انتخاب چنین رنگ هایی، این است که بتوان از نور، بیشترین بهره را برد. اما اگر امکان ورود نور زیاد به داخل اتاق وجود داشته باشد، به جای آن ها، از سیاه آمیخته های تیره تر استفاده می کنند. افزودن نور مصنوعی به این گونه رنگ آمیزی، می تواند فضایی چشمگیر و جالب توجه را خلق نماید.
رنگ کف اتاق ها، معمولا بین سیاه آمیخته هایی متوسط و تیره متغیر و یا به روشنی رنگ دیوارها می باشد. نکته ای کاربردی که به هنگام انتخاب رنگ کف اتاق ها مد نظر قرار می گیرد، این است که چنین رنگ هایی به حد کافی برای نشان ندادن چرک، لک و فرسودگی تیره باشند.در صورتی که مایل به استفاده از رنگ های روشن تری هستید، آن ها را در بخش هایی از ساختمان به کار برید که حداقل رفت و آمد یا کمترین میزان نظافت را نیاز داشته باشند.
● اتاق ها
اتاق نشیمن
رنگ های اتاق نشیمن را باید بر اساس رنگ های طبیعی موجود در اتاق انتخاب نمود. در وهله ی اول، باید رنگ کف اتاق، شومینه، آجرها یا کارهای سنگی را مورد توجه قرار داد و از تضاد (کنتراست) قوی میان سیاه آمیخته های تیره و روشن پرهیز کرد. چراکه تضادها باعث جلب توجه می شوند و چون معمولا چنین اتاقی را به مطالعه، استراحت، گوش دادن به موسیقی و گفتگو اختصاص می دهیم، میل نداریم هیچ موردی موجب پریشانی حواس ما گردد.
بهتر است پرده یا کرکره هایی را انتخاب کنید که تضاد کمتری با رنگ دیوار همجوار خود داشته باشند. به عنوان اصلی کلی، توصیه می کنیم که برای رنگ مبلمان، قالیچه ها و رویه ی صندلی ها، از درجاتی تیره تر از رنگ دیوارها استفاده کنید. با این کار، طرح اصلی اتاق نشیمن با رنگ ها در هم می آمیزد، بدون آن که تضاد فاحشی میان آن ها به چشم بخورد. می توانید با برگزیدن رنگ هایی مناسب برای وسایلی چون گلدان، آباژور و گیاهان تزیینی، سایه روشن های موثری به اتاق بیفزایید.
اتاق غذاخوری
استفاده از رنگ های روشن و متوسط برای دیوارهای اتاق، فضای شاد و گرم و دوستانه ای را فراهم می آورد. پیشنهاد می کنیم رنگ هایی را برگزینید که با رنگ های طبیعی غذا همگون باشند. از آنجایی که رنگ های خیلی پریده رنگ مانند انواع رنگ های سبز و زرد یادآور بیماری و ناخوشی هستند، بهتر است از انتخاب این گونه رنگ ها برای اتاق غذاخوری بپرهیزید.
رنگ های متضادی را می توان در بخش های کوچکی از این اتاق، مانند رومیزی یا دستمال سفره به کار برد. به طور کلی، در پی یافتن درجات روشن رنگ ها باشید تا بدین طریق، رنگ غذاها به خوبی به چشم بیایند.
اتاق خواب
این اتاق، محلی است برای استراحت کردن و آرامش یافتن. پیشنهاد می شود به جای استفاده از رنگ های متضاد و تند، رنگ های ملایم و ملیحی را برای این اتاق انتخاب کنید. آب و هوای محل زندگیتان را مد نظر داشته باشید. در کشورهای سردسیر، رنگ های گرم انتهای طیف رنگی، رنگ های مناسبی هستند و در مناطقی که آب و هوای گرم تری دارند، رنگ های سرد انتهای دیگر طیف، رنگ های نیرو بخشی به شمار می روند.
اتاق بچه ها
برای بچه های زیر سیزده سال، به منظور ایجاد محیطی شاد و درخشان، رنگ های زرد و نارنجی و قرمز انتهای طیف رنگی پیشنهاد می شود. برای سنین بالاتر، درجات روشن تر طیف های آبی و سبز دارای ارجحیت می باشند. برای چنین اتاقی، نباید از رنگ های تیره استفاده کرد. به نور اتاق توجه خاصی داشته باشید تا بچه ها به هنگام مطالعه، دچار خستگی نشوند.
اتاق خواب های مشترک
در اتاق خواب هایی که مشترکا مورد استفاده ی یک زوج قرار می گیرند، باید الگوی رنگی را طوری انتخاب کرد که مناسب هر دو نفر باشد. پیشنهاد می کنیم رنگ های تیره و تند را به کار نبرید، چراکه این گونه رنگ ها، فضای خیلی سنگین و ناخوشایندی را ایجاد می کنند. برای چنین اتاقی، سفید آمیخته های ملایم و ملیحی، چون سرخابی، گل بهی، لیمویی کم رنگ، ارغوانی ملایم و صورتی را برگزینید، چون رنگ های گرم و آرامش بخشی هستند.
حمام
از آنجایی که معمولا فضای کوچکی را به حمام اختصاص می دهند، توصیه می کنیم درجات روشن و متوسط رنگ ها را برای دیوار برگزینید تا بدین طریق، مکانی دلبازتر و وسیع تر به نظر برسد. دستشویی، وان، توالت و کاشی ها، وسایل تقریبا ثابت و دائمی هستند و شاید بهتر باشد آن ها را نقطه ی آغاز طرح رنگی خود در نظر بگیرید. از آنجایی که سفید و رنگ های مایل به سفید، نماد و مشوق پاکیزگی هستند، آن ها را می توان رنگ های خوبی برای حمام ها دانست. درجات روشن و متوسط آبی، فیروزه ای، آبی سبز و سبز، نماد عناصر طبیعی و تداعی کننده ی تازگی و طراوت آب و فضاهای باز هستند. حوله ها، مسواک ها و مو خشک کن ها، همگی از جمله وسایلی هستند که به کمک آن ها، می توان رنگ های متضادی را مرتبط با طرح رنگی مورد نظر، به محیط افزود.
منبع:
www.elledecor.com
47