تارا فایل

طرح درس و روش تدریس ریاضی اول، تم24 حل مسئله های چند مرحله ای و ساعت تقریبی


نکات آموزشی، روش تدریس و طرح درس
کتاب: ریاضی
پایـه: اول دبستان
تم24 : حل مسئله های چند مرحله ای و ساعت تقریبی

مقدمه
در صفحه آغازین تم24 دانش آموزان با فرش و برخی از مسائل مرتبط با آن آشنا می شوند. همچنین فراگیران به مفاهیم و مهارت های مختلف در مورد فرش پی می برند. آموزگار در مورد فرش و سایر صنایع دستی ایران نکاتی که به نظرش می رسد را به دانش آموزان گوشزد می کند.

( مفاهیم: تقارن های افقی و عمودی، الگویابی در حاشیه فرش ها، الگوهای هندسی در طراحی فرش – مهارت ها: کشف الگوهای هندسی به کار رفته در طراحی فرش ها، طراحی کردن یک فرش توسط دانش آموز). صفحه آغازین با صفحات داخلی درس ارتباط دارد. در ادامه برخی از این ارتباط ها آورده شده است.
* تعداد گل های شبیه به هم در فرش را باکمک تقارن بشمارید. قسمتی که مشخص نیست را هم در محاسبه وارد کنید.
* با کمک شابلون روی فرش الگویی رنگی و متقارن رسم کنید.
* برای این تصویر یک داستان بسازید.
* با کمک تصویر چند مسئله جمع وتفریق بسازید.
* اگر برای بافتن نصف فرش ۲۰ دسته پشم رنگی به کار رفته باشد، برای بافتن کل فرش چند دسته پشم رنگی به کار خواهد رفت.
* اگر برای بافتن نصف فرش از ۲۰ دسته پشم رنگی ۱۲ دسته به رنگ قرمز باشند، برای بافتن کل فرش چند دسته پشم قرمز لازم است؟

اهداف
* شمارش رو به عقب ۶ تا ۶ تا، با استفاده از رسم شکل یا محور اعداد
* راهبرد زیر مسئله و حل مسئله های چندمرحله ای
روش تدریس
1. به دانش آموزان ۳۶ تا چینه به صورت ۳ بسته ده تایی و ۶ یکی بدهید. سپس از آن ها بخواهید ۶ تا ۶ تا بردارند و هر بار عدد حاصل را بیان کنند تا الگوی شمارش ۶ تا ۶ تا رو به عقب تمرین شود.
2. داستانی که به تصویر آغازین بخش مرتبط باشد بیان کرده به گونه ای که در آن داستان شمارش ۶ تا ۶ تا رو به عقب یا معکوس مطرح شود و از دانش آموزان بخواهید آن را با اشیاء مدلسازی کرده و حل کنند.
3. در انجام فعالیت این صفحه از دانش آموزان بخواهید با کمک محور اعداد شمارش رو به عقب ۶ تا ۶ تا را انجام دهند. سپس در مورد حل مسئله از آنها بخواهید به ۳ مسئله کوچک توجه کنند و برای پیدا کردن پاسخ هر قسمت شکل بکشند یا از روش های دیگری که می دانند استفاده کنند.
توصیه های آموزشی
١. خواندن صورت مسئله توسط دانش آموزان مجدداً تاکید می شود. می توانید به دانش آموزان بگویید اگر مسئله در انتها به این صورت مطرح می شد که با برداشتن مدادهای آبی و زرد چند مداد برایش باقی ماند، تشخیص مسئله های کوچک دو مرحله ای به عهده دانش آموزان بود. اما در کلاس اول دبستان مسئله های کوچک به دانش آموزان داده می شود تا با فرایند حل مسئله چند مرحله ای آشنا شوند.
٢. مجدداً تاکید می شود شمارش ۶ تا ۶ تا به صورت ذهنی موردنظر نیست و این کار فقط با شکل یا اشیاء یا محور انجام می شود.
٣. در کشیدن شکل برای حل مسئله لازم نیست شکل مداد رنگی رسم شود. یک دسته ده تایی به صورت یک مستطیل و ۲ تا مربع کوچک نشان دهنده عدد ۱۲ خواهد بود و در کنار آن ۶ مربع کوچک دیگر رسم شود پاسخ مسئله ( ۱) داده شده است. با خط زدن مربع ها به نمایندگی مدادهای زرد و آبی پاسخ مسئله ( ۲) مشخص و با شمارش مربع هایی، که خط نخورده اند، پاسخ مسئله ( ۳) پیدا می شود.

اهداف
* تمرین خواندن ساعت دقیق
* تشخیص اینکه زمان از یک ساعت مشخص گذشته است یا خیر و بیان دقیق تر زمان
* درک صحیح از پیوستگی زمان و بیان تقریبی ساعت
روش تدریس
1. ماکتی از ساعت طراحی کرده و ساعت های مختلف را به دانش آموزان نشان دهید و از آنها بخواهید عددهای مربوط به ساعت را بیان کنند. سپس با حرکت عقربه دقیقه شمار عبارتهای ساعت از…. گذشته است یا کمی به….. مانده است را آموزش دهید.
2. با مراجعه به تصویر آغازین بخش در مورد مدت زمانی که بافتن یک فرش به طول می انجامد، توضیح دهید. برای مثال می توانید بگویید یک کارگر فرش باف از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ کار می کند. بعد از ناهار و نماز دوباره از ساعت ۱ بعد از ظهر تا ۵ بعداز ظهر کار می کند. یعنی اگر در روز ۸ ساعت کار کند بافتن یک فرش چند ماه زمان نیاز داد.
3. در انجام فعالیت این صفحه ابتدا خواندن ساعت های دقیق را انجام دهید، سپس با توضیح حرکت عقربه های ساعت شمار که از یک عدد عبور کرده و یا به عدد بعدی نرسیده از دانش آموزان بخواهید تمرین های قسمت پایین را انجام دهند.
توصیه های آموزشی
* هدف از این صفحه آموزش خواندن ساعت با دقیقه نیست.
* اوقات مختلف شبانه روز فرصتی است که توجه دانش آموزان را به زمان و خواندن ساعت جلب کنید. برای مثال کلاس درس صبح ساعت ۸ شروع می شود. زنگ دوم قبل از ساعت ۱۰ تمام می شود. مدرسه وقتی تعطیل می شود که ساعت از ۱۲ گذشته
است و مثال هایی به همین ترتیب می توانید طرح کنید.
* در حل فعالیت های این صفحه در مواقع دیگر به داشتن درک و تصویر درست از زمان تاکید کنید. برای مثال به مرور دانش آموزان از یک یا دو ساعت درک درستی داشته باشند.

اهداف
* طراحی الگو توسط دانش آموزان
* درک تقارن نسبت به محور افقی و عمودی و کامل کردن شکل
* نوشتن با حروف اعداد تا ۹۹
* خلاقیت در طراحی یک شکل متقارن
روش تدریس
1. ابتدا از دانش آموزان بخواهید با تا کردن تعدادی کاغذ آن را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنند. سپس در یکی از این قسمت ها یک شکل بکشند و با تا کردن و فشار دادن پشت کاغذ طرح خود را در طرف دیگر کپی کنند همین کار را با تا کردن بعدی انجام داده و دو شکل بالا را در قسمت پایین کپی کنند تا موضوع تقارن نسبت به دو خط افقی و عمودی بهتر درک شود.
2. به تصویر آغازین بخش نگاه کنید و از دانش آموزان بخواهید فرش را به ۴ مستطیل مساوی تقسیم کنند، سپس نقطه ای را در یکی از مستطیل ها مشخص کرده و نسبت محورهای افقی و عمودی قرینه های آن را پیدا کنند. در مورد شکل های قرینه ای که در این فرش دیده می شود با دانش آموزان گفتگو کنید.
3. فعالیت این صفحه را با توجه به دستور کار کتاب انجام دهید، سپس نوشتن عدد به حروف را تمرین کنید.
توصیه های آموزشی
١. از دانش آموزان بخواهید در یک ردیف بعضی از اعداد ۱ تا ۹۹ را که شما اعلام می کنید، بنویسند و در ردیف دیگر همه این اعداد را به حروف بنویسند.
٢. در هنگام رنگ کردن خانه شطرنجی از یک رنگ استفاده کنند تا قرینه کردن رنگ ها به یک مسئله تازه برای دانش آموزان تبدیل نشود.
٣. در صورتی که دانش آموزان فعالیت مورد نظر کتاب را به درستی انجام دادند از آن ها بخواهید بقیه شکل را با خلاقیت خود کامل کنند و شکل زیبا و متقارنی خلق کنند.

اهداف
* تشخیص اشکال هندسی همراه با نام آنها
* توانایی نوشتن نام اشکال هندسی
* پرورش خلاقیت با طراحی یک شکل با استفاده از ابزار شابلون و رسم شکل های هندسی
روش تدریس
1. شکل های هندسی مربع، مثلث، دایره و مستطیل را با مقواهای رنگی بسازید و به کلاس ببرید و نام آنها را روی تخته بنویسید و املای این واژه ها را آموزش دهید.
2. از دانش آموزان بپرسید چه شکل هایی در تصویر صفحه آغازین این بخش دیده می شود؟
3. از دانش آموزان بخواهید با استفاده از شابلون در قسمت مشخص شده یک طراحی از یک خانه یا آدمک یا طرح مورد علاقه خود داشته باشند. بعد از طراحی بیان کنند که از چه اشکال هندسی استفاده کردند و چند مرتبه.
توصیه های آموزشی
١. در کلاس درس و محیط مدرسه توجه دانش آموزان را به شکل های هندسی جلب کنید و از آنها بخواهید شکل هایی را که می بینند، نام ببرند.
٢. املای این واژه را با دانش آموزان تمرین کنید.
٣. با رجوع به صفحات قبلی کتاب درسی از دانش آموزان بخواهید این ۴ شکل را در صفحات مختلف کتاب پیدا کرده و نام ببرند.
4. پس از اینکه دانش آموزان مصادیق مختلف این ٤ شکل را در اطراف خود (کلاس یا منزل) بیان کردند، (برای مثال مستطیل: تخته کلاس. دایره: چرخ ماشین) از آنها بپرسید کدام یک از این ٤ شکل بیشتر دیده می شوند؟

اهداف
* حل مسئله با استفاده از چوب خط یا رسم شکل
* توانایی نوشتن عبارت جمع یا تفریق در هنگام حل مسئله
* تمرین پیدا کردن پاسخ جمع و تفریق عبارتها با کمک چوب خط یا شکل
روش تدریس
1. ابتدا برای دانش آموزان مسئله هایی مطرح کنید و از آنها بخواهید با استفاده از اشیاء ملموس مثل چینه آن را حل کنند. عبارت جمع یا تفریقی را که انجام داده اند، بنویسند.
2. حال به صفحه آغازین بخش برگردید و برای بافتن فرش مسئله هایی را طراحی کنید و از دانش آموزان بخواهید با استفاده از اشیاء ملموس مسئله را حل کنند. برای مثال می توانید بگویید برای بافتن نیمی از فرش ۷ بسته نخ قرمز استفاده شده است، برای بافتن تمام فرش چند بسته نخ قرمز لازم است؟
3. با تاکید بر خواندن صورت مسئله توسط دانش آموزان از آنها بخواهید مسئله ها را حل کنند و به نوشتن عبارت جمع یا تفریق تاکید کنید.
توصیه های آموزشی
١. از دانش آموزان بخواهید بعد از حل مسئله عبارت جمع یا تفریق را بنویسند و پاسخ را با جلونویسی ارائه کنند.
٢. از این صفحه نوشتن عبارت های جمع و یا تفریق مرتبط با مسئله خواسته می شود. البته در صورتی که دانش آموزان مسئله را با رسم شکل یا چوب خط حل کرده اند، آنها را تشویق کنید، اما به مرور از خود آنها بخواهید نوشتن عبارت جمع یا تفریق و نوشتن پاسخ با جلونویسی را نیز یاد بگیرند.
۳. وقتی عددها چند رقمی می شوند و امکان محاسبات سریع ذهنی وجود ندارد، کم کم دانش آموزان به اهمیت نوشتن عبارت جمع یا تفریق پی می برند. تا آن زمان اصرار بی مورد در نوشتن عبارت جمع و تفریق بی حاصل خواهد بود.

اهداف
* تمرین راهبرد زیر مسئله
* تشخیص زیرمسئله ها در یک مسئله دو مرحله ای
* تمرین نوشتن عبارت های جمع و تفریق و جلونویسی
* تمرین تشخیص سبکی یا سنگینی اجسام و مقایسه آنها
روش تدریس
1. اجسام مختلفی به کلاس ببرید. همچنین می توانید از اشیایی که در کلاس موجود است، استفاده کنید. دو شیء را به دانش آموزان بدهید تا در دست بگیرند و بگویید کدام یک سبک تر یا سنگین تر است. به این ترتیب کاربرد این واژه ها را تمرین کنید. همچنین در مقایسه چند شی می توانید واژه های سبک ترین یا سنگین ترین را نیز به کار ببرید.
2. با نمایش مجدد تصویر فرش در مورد سبک یا سنگین بودن انواع فرش ها با دانش آموزان گفتگو کنید. برای مثال فرش های پشمی دستباف سنگین تر از فرش های ماشینی هستند.
3. در انجام فعالیت های این صفحه از دانش آموزان بخواهید پس از خواندن صورت مسئله مراحل حل آن (یا همان زیر مسئله ها) را تشخیص دهند. در این مسئله ها بخشی از عملیات مورد نظر جهت راهنمایی و همچنین آموزش نحوه نوشتن پاسخ ها آمده است. در پایین صفحه نیز تشخیص اجسام سبک و سنگین مورد نظر است.
توصیه های آموزشی
١. از دانش آموزان بخواهید ابتدا در هر مرحله حل مسئله را به صورت کلامی توضیح دهند.
٢. برای تشخیص سبکی و یا سنگینی اشیاء ابتدا به دانش آموزان دو شیء بدهید که با یکدیگر مقایسه کنند سپس ۳ شیء و در انتها ۴ شیء را با یکدیگر مقایسه کنند تا مقایسه جرم اجسام برای آنها به صورت تقریبی مفهوم شود.
٣. مسئله های مشابهی برای دانش آموزان طرح کنید و توانایی آنها را در حل مسئله و به خصوص تشخیص زیر مسئله ها و مراحل حل بسنجید. در صورتی که مسئله را با رسم شکل به درستی حل می کنند در خصوص نحوه نوشتن عملیات و عبارات جمع و تفریق سخت گیری نکنید اما به مرور نوشتن عبارات را از دانش آموزان خواستار شوید.

تفکر و تعقل
خود: بیان تعدادکلاف های نخ ,صحبت درباره ی طرح ونقش آن, پیدا کردن الگوهای موجود در قالی , فهم ارتباط بین داشتن مهارت و سرعت در انجام کار ,صحبت در زمینه ی نحوه ی درست شدن نخ , این که چه تعداد افراد می تواند روی قالی کار کنند و ظرف مدت چند روز قالی به اتمام می رسد و…
خلق: نقش ریاضیات در بوجود آمدن یک اثر زیبای هنری مخصوصا قالی و فرش , ارتباط بین تعدادافراد ومدت زمان چیدن یک قالی, ارتباط بین تعداد وسایل و افراد مشغول به کار
خلقت: رشد خلاقیت در ایجاد طرح ونقشه ی جدید و جذاب ونقش طرح ونقشه ی نو و متفاوت در استقبال مردم , تفکر درتنوع محصولات ( فرش ها) ایجاد ترکیب رنگ های جدید در به کار گیری از آن در قالی و فرش ها
خدا: فکر کردن به این موضوع که طراحی و نقشه کشی یک قالی کاری بس مشکل و از عهده ی هر شخصی ساخته نیست و از این موضوع پی به قدرت خداوند در طراحی این جهان و خلق نعمت های متنوع وگوناگون
ایمان
خود: فعالیت و کار علاوه بر ایجاد رابطه ی حسنه با دیگران و شور نشاط و شادابی (مفهوم عبارت از تو حرکت از خدا برکت) که منجر به محکم شدن ایمان الهی می گردد محکم تر می کند.
خلق: استفاده از مفاهیم ریاضی برای ایجاد یک ارتباط کلامی صحیح در حین کار
خلقت: داشتن شور وشوق برای فراگیری نحوه ی بافتن قالی , تعداد چین ها و گره های موجود درقالی و گفت و گو درباره ی نحو ه ی عرضه به بازار
خدا: رسیدن به این باور که جهان با این همه عظمت در نقش های زیبایش پر است از اشکال هندسی ومحاسبات ریاضی , اگر دقت نظر داشته باشیم و درست بنگریم.
علم
خود: مهارت انگشتان دست در چیدن قالی , مهارت نقشه خوانی و اجرای آن , اجرای دقیق طرح و نقشه بر روی قالی , نحوه ی نصب چهارچوب قالی و نخ های اولیه , نقش فراگیری کمک های اولیه در محیط کار
خلق: استفاده از اشکال هندسی و اعداد در طراحی یک نقشه ی زیبا , شناخت انواع قالی (3 * 2 و 4 * 3 و… )
خلقت: با استفاده از وسایل (مداد , دفتر شطرنجی , خط کش ,مداد رنگی و… ) یک طرح قالی بکشد. ویا با چوب های کوچک و وسایلی چون میخ و کلاف نخ یک دار قالی در مقیاس کوچک بسازد.
خدا: ما نه تنها در بیان ازخداوند تشکر می کنیم و می گوییم (خداوندا از تو به خاطر همه چیز ممنونیم) بلکه با انجام کارهای خوب و نیکی به پدر ومادر و دیگران عملا از خدا تشکر می کنیم
اخلاق
خود: شمارش همکاری ها وکمک های حین کار کردن , شمردن محبت وعطوفت اسلامی در حین کار و نیز موقعی که آسیب دیدگی متوجه یکی از اعضا می شود.
خلق: دقت در کار برای انجام دادن یک کار به طور صحیح و دوری از مهمل کاری , به گوش گرفتن صحبت های افراد با تجربه برای بهتر نتیجه گرفتن از کار و احترام متقابل
خلقت: به مواردی اشاره کند که بتوان با به کار بستن آن ها در استفاده ی بهینه از قالی اهتمام ورزید. یا اگر قالی توسط کودکی کثیف شد چگونه بتوان آن را تطهیر کرد.
خدا: شمردن چند مورد استفاده ی درست از نعمت های الهی و به کارگیری در جهت محبت بین انسان ها با یکدیگر و بیشتر شدن رابطه ی آن ها با خداوند متعال

* هدف کلی
آموزش اشکال هندسی (دایره، مربع، مثلث)
* اهداف جزئی
1 – آشنایی با نام اشکال هندسی
2- آشنایی با کاربرد شکل های هندسی
3- درک و ارتباط بین شماره گذاری نقطه ها در یک شکل هندسی
* اهداف رفتاری
1. نام اشکال هندسی را بیان کنند. (کلامی)
2. در فعالیت گروهی حس همکاری داشته و نیز به بهداشت کلاس توجهی خاص داشته باشد. (نگرشی)
3. در بین اشکال هندسی شکل مثلث را تشخیص دهند. (مهارت ذهنی)
4. در زنگ نقاشی بتوانند اشکال هندسی ( مربع، مثلث، دایره) را ترسیم کنند و رنگ آمیزی نمایند. (مهارتی)
5. اشکال هندسی را با خمیر بازی درست کنند. (مهارتی)
* وسایل مورد نیاز
تخته سیاه، خمیر بازی، جدول تهیه شده و مدل کلاس به شکل U و تشکیل گروه های 4 نفری، دفترچه ثبت فعالیت های گروهی، کارت امتیاز با شکل و عناوین جذاب
* روش تدریس
دریافت مفهوم
* ایجاد انگیزه
معلم با بیان داستان زیر ایجاد انگیزه می کند.
یکی بود یکی نبود، یک باغ میوه ای بود که خیلی سر سبز و با طراوت بود و درختان میوه فراوانی داشت. روزی درخت سیب به باغبان گفت: به نظر تو بهترین درختی که میوه دارد کدام است؟
باغبان گفت: همه ی درختان زیبا هستند، ولی درخت سیب ناراحت شد و گفت من از همه بهتر و زیبا ترم. چون میوه های من به شکل گرد ( دایره ) هستند. و خیلی شکل زیباتری نسبت به گلابی که شکمش بزرگ است دارم.
باغبان گفت: تنها تو میوه گرد نیستی! بلکه درخت گیلاس و آلبالو و شلیل و درختان زیاد دیگری می شناسم که میوه یشان گرد هستند ( شکل دایره)
درخت سیب خندید و گفت راست می گویی آنها هم میوه هایشان به شکل دایره است، بعد باغبان گفت کوهی را که در دور دست است می بینی؟
درخت سیب گفت: بله. باغبان گفت خوب نگاه کن ببین شکلش چیست؟ گفت به شکل دایره نیست.
باغبان گفت درست است به شکل مثلث است. حالا به بدن مترسک خوب نگاه کن، آن چه شکلی است؟ گفت نمی دانم، باغبان جواب داد شکل آن مربع است.
درخت سیب با لبخند گفت: پس امروز من یاد گرفتم که فقط شکل دایره وجود ندارد. بلکه شکل های مربع و مثلث هم وجود دارند.
* ارزشیابی ورودی
معلم از درس قبل سوالاتی می پرسد و تمامی دانش آموزان را درگیر پاسخگویی می کند.
از دانش آموزان می خواهیم به اطرافشان نگاه کنند و نام شکل های که می بینند را بگویند.
همچنین پرسش های زیر را از دانش آموزان می پرسیم.
1. میوه هایی که به شکل دایره (گرد) هستند را نام ببرید: سیب، انار و شلیل
2. از دور، کوه به چه شکلی است؟ مثلث
3. یک ساعت دیواری به چه شکلی است؟ مربع یا دایره
* ارائه درس
گام اول: بعد از ایجاد انگیزه، شکل های مختلف ( دایره، مثلث، مربع ) را که در اندازه ها و رنگ های مختلف با مقوا درست کرده ایم را به گروه ها می دهیم.
بعد از هر گروه می خواهیم با دقت این شکلها را نگاه کرده و دست به دست کنند.
به دانش آموزان می گوییم به دقت شکلها را نگاه کرده سپس چشمانشان را بسته و آن را در ذهنشان مجسم کنند.
بعد از تشویق گروه ها، می خواهیم اسم هر شکل را آموزش دهیم. کارت دایره را بر می داریم و به بچه ها نشان می دهیم
دانش آموزان ممکن است جواب دهند که این شکل گردی است. در جواب می گوییم در ریاضی هر شکل اسمی دارد و نام این شکل گردی نیست بلکه دایره است
سپس از دانش آموزان می خواهیم که کارت دایره را بالا ببرند و چند بار تکرار کنند دایره. مربع و مثلث را هم بدینگونه آموزش می دهیم.
گام دوم: خمیر های بازی را در اختیار دانش آموزان قرار داده و می خواهیم که شکلهای شبیه دایره، مثلث و مربع را با خمیر درست کنند و با این اشکال طرح های مختلف بسازند. مثل آدمک، خانه و…
گام سوم: از دانش آموزان می خواهیم که خوب در کلاس دقت کنند و شکل های مربع که در کلاس وجود دارد را پیدا کنند
دانش آموزان دقت کرده و شکل های مختلفی از جمله تخته پاکن، دفتر، کتاب، میز و… را نام می برنند.
معلم آنها را راهنمایی کرده تا شکل های درست را بیان کنند.
* ارزشیابی تکوینی
از گروه ها می خواهیم که با انگشتان خود در هوا شکل های مربع، دایره و مثلث را بکشند و نام آنها را تکرار کنند.
* ارزشیابی پایانی
شکل دایره و مربع و مثلث را با خمیر درست کنند.
هر گروه با مشورت هم شکل های مربع – دایره و مثلث را روی ورقه بکشند.
* ارائه تکالیف
الف ) تکالیف تمرینی: تمرین صفحه مربوطه در کتاب درسی را حل کنند.
ب ) تکالیف خلاقانه: با رنگ گواش در منزل شکل دایره و مربع را بکشند.
ج ) در منزل نقاشی بکشند و از شکل های مربع، مثلث و دایره در نقاشی استفاده کنند.

عنوان
خیلی خوب
خوب
قابل قبول
نیاز به تلاش
شمارش معکوس اعداد 6تا 6تا را روی محور نشان می دهد.

مسئله ی چند مرحله ای را با کمک راهبرد زیر مسئله حل می کند.

تقارن را با توجه به محور افقی و عمودی تشخیص می دهد.

اعداد را تا 100 با حروف و رقم می نویسد.

از رسم شکل در راهبرد حل مسئله استفاده می کند.

نوشتن عبارت جبری جمع یا تفریق برای مسئله می نویسد.

اشکال هندسی را به یکدیگر تبدیل می کند.

ساعت را تقریبا دقیق می خواند.

ساعت را با عبارات کمی گذشته یا کمی مانده می خواند.

اشکال هندسی را با نامشان رسم می کند.

مسائل چند مرحله ای را حل می کند.

از راهبرد زیر مسئله استفاده می کند.

مسئله را تشخیص داده و مراحل حل آن را به صورت کلامی بیان می کند.

1. جواب جمع ها و تفریق های زیر را به دست بیاور و علامت < = > بگذار

2. نام شکل های زیر را بنویس

3. با توجه به هر ساعت جاهای خالی را کامل کن.

4. هشت کیوی و هفت پرتقال در ظرف بود. میهمان ها 6 میوه را خوردند. چند میوه در ظرف باقی مانده است؟

5. علی 9 بادکنک در دستش بود. 4 بادکنک علی به هوا رفت. علی چند بادکنک دارد. ( با کمک محور)


تعداد صفحات : 11 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود