کارآفرینی
عنوان پروژه:
صنعت ماکت سازی
استاد مربوطه:
ارائه دهنده:
رشته معماری
مقدمه
امروز در اکثر کشورهای دنیا و تقریباً در تمام کشورهای پیشرفته صنعتی برای استفاده بهتر و شایسته تر از فرصت ها و زمینه های رشد؛ همچنین برای جلوگیری از اتلاف انرژی و توان بالقوه و بالفعل در بخش های مختلف جامعه و نیز برای جهت دادن به چرخه فعالیت های اقتصادی، علمی، سیاسی، اجتماعی و … به برنامه ریزی دقیق تر، منسجم تر و راهگشاتر روی آورده اند و هیچ کاری را بدون بررسی های دقیق مقدماتی انجام نمی دهند، به گونه ای که در چنین جوامعی، امروز صورت فشرده ای از فرداست و حال، آینه تمام نمای آینده است.
ماکت و ماکت سازی (ModEllinG) یکی از مصداق های عینی برنامه ریزی حساب شده در چنین جوامعی است؛ یعنی قبل از شروع به ساخت و تولید هر چیزی اعم از ساختمان، موزه، ورزشگاه، ایستگاه مترو، خودرو، سالن نمایش و حتی صندلی کوچک ناچیز، ابتدا ماکتی از آن تهیه می شود و صورت فشرده تر آن مورد بررسی همه جانبه قرار می گیرد، آنگاه فرآیند تولید و ساخت آعاز می شود.
با ساخت ماکت جنبه های مختلف یک کار اعم از محیطی، بصری ، کارآیی و نقاط قوت و ضعف، بررسی شده، از طریق آن جلوی هزینه های غیر ضروری گرفته می شود؛ به عنوان مثال با ساخت ماکت یک ساختمان و ارائه آن به مشتریان، ارتباط بهتر و آسان تری بین آنها برقرار می شود. ماکت ساز که ممکن است یک مهندس، یک معمار و یا یک هنرمند باشد، هنگام ساخت ماکت از طریق جا به جایی عناصر ماکت به بهترین حالت های ساخت دست می یابد و بدین وسیله قبل از آنکه چیزی ساخته شود، بهترین صورت و نمونه وجودی آن نیز عرضه می گردد.
با این توصیف، اهمیت و جایگاه ماکت و ماکت سازی در گستره برنامه ریزی خرد وکلان جوامع به راحتی قابل درک است. همه ماکت ها تحت عنوان "ماکت های مطالعاتی" معروفند. بنابراین هدف آنها آفرینش ایده های طراحی است و به عنوان وسیله ای جهت پرورش آن ایده ها عمل می کنند.
منبع
"کتاب ابزار، مصالح و شیوه های ماکت سازی"
بند اول
بیانیه آرمان های کارآفرینی
" پیشرفت صنعت ماکت سازی در منطقه "
می خوام از اول شروع کنم، یعنی زمانی که به طور اتفاقی وارد رشته معماری شدم و چیز خاصی (به جز چیزهایی که از برادرم شنیده بودم) در مورد این رشته نمی دونستم. قبل از من برادرم در این رشته تحصیل کرده بود و وقتی ماکت درست می کرد، منم بهش کمک می کردم و به همین دلیل از اون زمان به ماکت علاقه خاصی پیدا کردم.
من خودم ابتدا در رشته دیگری تحصیل می کردم و نمی خواستم رشته معماری رو ادامه بدم اما آرزوم این بود که به عنوان یک ماکت ساز برتر در منطقه شناخته بشم. به هرحال به طور اتفاقی وارد رشته معماری شدم و راهم برای رسیدن به آرزوم هموارتر شد وآموزش های ابتدایی ماکت سازی رو پیش معلمان و استادان معماری ومهم تر از همه، زیرنظر برادرم آموختم و در حال حاضر به دلیل کمبود امکانات مناسب و مقاوم چه از لحاظ کیفیت منابع موجود و چه از لحاظ قیمت منابع، تصمیم به ایجاد یک مرکز بزرگ منابع مورد نیاز معماری در منطقه و شهر خودم رو دارم که از ادامه این مشکلات که گریبانگیر بیشتر دانش آموزان و دانشجویان معماری و حتی مهندسان این رشته شده است ، جلوگیری کنم.
درحال حاضر بیشتر منابع ماکت سازی و معماری به دلیل کیفیت پائین و گرانی محصولات مشابه تولیدی در ایران از کشورهای دیگر از جمله آلمان وارد ایران میشود و من در این زمینه، قصد ایجاد یک کارگاه بزرگ تولید منابع ماکت سازی و یک کارگاه مجزا برای تولید انواع منابع مورد نیاز رشته معماری و هم چنین ایجاد یک مرکز بزرگ در سطح شهر برای ارائه این محصولات برای معماران رو در نظر دارم که با وجود مشکلات بسیار کار چندان غیر ممکنی نیست.
این کار هم موجب اشتغال زایی در سطح شهر خواهد شد و هم نارضایتی بیشتر معماران رو از در دسترس نبودن منابع و گرانی آنها برطرف خواهد کرد و البته مهم تر از همه موجب افزایش شهرت ماکت سازی در منطقه هم خواهد شد.
بند دوم
ایده یابی
همواره افکار خود را روی کاغذ بیاورید و نگذارید از ذهنتان فرار کند. ( دکتر رابینز)
مقدمه
یکی از مسائلی که می تواند یک کارآفرین را کاملاً ذوق زده کند و به هیجان آورد، رسیدن به یک فکر و ایده ی جدید است. محصولی جدید، راهی نو، طرحی تازه و کاری متفاوت می تواند در آنان ایجاد انرژی کند و آن ها رابرای رسیدن به نمونه ی عینی یک ایده ی ذهنی برانگیزد. کارآفرینان معمولاً برا ی انجام کارها و فعالیت های خود از ایده های نو کمک می گیرند. ممکن است این ایده و طرح جدید زاییده ی ذهن خود کارآفرین باشد. در غیر این صورت از ایده های کارکنان خود کمک می گیرد و به استقبال نظرهای بدیع آنان می رود. به عبارتی دیگر مهارت ویژه ی یک کارآفرین، اولا توانایی شناسایی افرادی است که ایده های بکر و عملی در ذهن دارند، ثانیاً توانایی ایجاد فضایی مساعد برای پرورش طرح های آنان است.
بدین ترتیب سازمانی که با مدیریت یک فرد کارآفرین فعالیت می کند مرکزی برای رشد و پرورش استعدادها و ایده هایی ناشناخته است. ایده هایی که بعضاً مضحک و عجیب به نظر می رسد. کارآفرینان بر روی همین ایده ها سرمایه ی فکری، زمانی و مالی می گذراند تا شکوفه شوند. حتی بسیاری از کارآفرینان بر این باورند که یک ایده ی موفق آن است که در ابتدا اعجاب همگان را برانگیزد و حتی آنان را به خنده وا دارد.
با ذکر این مقدمه خواستم که به ایده های خودم عینیت ببخشم و بتوانم راحت تر اونارو مطرح کنم.
ایده شماره 1 :
" تولید مصالح مقاوم در برابر حرارت "
الف – ورودی ) ماکت سازی به عنوان یکی از مهم ترین شاخه های علم معماری به شمار می آید. از این رو وجود مصالح مقاوم و با کیفیت بالا باعث به وجود آمدن ماکت های بسیار خوب و مقاوم می گردد. صنعت ماکت سازی دارای مصالح فراوانی می باشد اما از مهم ترین این مصالح می توان به فوم و یونولیت اشاره کرد که بیشتر ماکت سازان از این دو نوع وسیله در برای ساخت ماکت هایشان استفاده می کنند. هدف ما هم تولید فوم و یونولیت با مقاومت حرارتی و انعطاف پذیری بالاست.
ب – فرآیند ) فوم و یونولیت از مصالح رایج در ماکت سازی به شمار می آیند ولی به دلیل انعطاف پذیری و مقاومت حرارتی پائینشان، در ماکتهای بزرگ و مهم کمتر از آنها استفاده می شود. از این رو شرکت من درصدد تولید نوعی فوم و یونولیت با انعطاف پذیری بالا و با مقاومت حرارتی بسیار بالا است که مقاومت ماکت هایی که از این نوع مصالح ساخته می شوند را بالا ببرد.
ج – خروجی ) ماکتی که مقاومت حرارتی بالایی داشته باشد از لحاظ ماندگاری نیز عمر زیادتری پیدا خواهد کرد. از این رو با تولید این محصولات استفاده از این مصالح افزایش خواهد یافت و البته مقاومت و کیفیت ماکت ها نیز بالاتر خواهد رفت.
ایده شماره 2 :
" حذف چسب از صنعت ماکت سازی "
الف – ورودی ) چسب از دیرباز عضو جدانشدنی از صنعت ماکت سازی به شمار میرفت و در حال حاضر هم به مهم ترین ابزار این صنعت قلمداد میشود.البته عناصر دیگری نیز به جای چسب در ساخت ماکت ها مورد استفاده قرار می گیرد، اما به طور معمول بیشتر افراد از چسب برای ساخت ماکت هایشان استفاده می کنند. ولی به دلیل مشکلاتی که چسب ها برای ماکت سازان ایجاد می کنند ، همیشه ماکت سازان را به دردسر انداخته و آنها را در فکر ایجاد راهی نو برای فرار از چسب و امثال آن می انداخته است.
ب – فرآیند ) به دلیل اینکه چسب یک مایع معمولاً بی رنگ و مرئی است، هنگام چسباندن شی ئی، اثراتی از خود برجای می گذارد و در بیشتر مواقع این امر موجب اذیت و ناراحتی ماکت ساز می گردد. اثراتی که در بیشتر مواقع باعث کثیفی و حتی خرابی ماکت می گردد و ارزش آنرا از بین می برد که با حذف چسب از این صنعت این مشکل به نوعی برطرف خواهد شد.
ج – خروجی ) امروز ما با ارائه یک ایده جدید برای مقابله با مشکلات چسب اقدام کردیم که استفاده از براده های آهن ربا در داخل محصولات ماکت سازی اعم از فوم و یونولیت و مقواهای ماکت سازی و … می باشد که با عنوان "چسب نامرئی"، هنگام چسباندن دیگر اثری از چسب در کار نخواهد بود و ماکت ساز راحت تر می تواند کارش را پیش ببرد و همچنین ماکت هایی تمیزتر و گویاتر از همیشه می توان فراهم کرد. این امر باعث بالا رفتن ارزش ماکت ها خواهد شد و صنعت ماکت سازی رونق دوچندان خواهد گرفت.
ایده شماره 3 :
" بومی گرایی "
الف – ورودی ) یکی از اصلی ترین اهداف من بعد از ایجاد این کارخانه ، بومی گرائی این کارخانه است. یعنی استفاده از متخصصان و کارگران شهر برای پیشبرد اهداف آتی. بومی گرائی چندین سال است که از دغدغه های اصلی دولت به شمار می رود و به همین دلیل در هر شهری که کارخانه ای ایجاد می شود، استخدام افراد بومی بیشتر از سایرین می باشد. از این رو بومی گرائی می تواند به پیشبرد برخی از اهداف این کارخانه کمک کند.
ب – فرآیند ) شاید به ذهن برخی از افراد خطور کند که استفاده از افراد بومی به جز پسرفت در کار چیز دیگری عائد این کارخانه نخواهد کرد، اما در واقع استفاده از افراد بومی از خیلی از جهات به نفع این کارخانه و این شهر تمام خواهد شد. که …
ج – خروجی ) …که از نمونه های آن یکی این است که سطح بیکاری شهر به طرز چشمگیری کاهش می یابد و استعدادهای موجود در شهر نیز کشف خواهد شد و دیگری این که صمیمیت و همکاری زیادی از لحاظ روانی در بین کارکنان ایجاد خواهد شد. و اصلی ترین منفعت آن این است که رضایت اهالی از ایجاد این کارخانه در سطح منطقه بیشتر خواهد شد و کارخانه از این لحاظ در امنیت کاملی خواهد بود.
ایده شماره 4 :
" تبلیغات "
الف – ورودی ) از آنجایی که تبلیغات از موثرترین روش های معرفی کالا به مردم و بالا بردن سطح فروش یک کارخانه به شمار می رود ، شرکت من در راستای پیشبرد اهداف خود در فکر دست یابی به این امر از طرق جدید می باشد.
ب – فرآیند ) از این رو شرکت من در نظر دارد با ایجاد تبلیغات نوین در سطح شهر به فروش بیشتر این کالاها و پیشبرد اصلی ترین هدف این شرکت بپردازد. از این رو ما تصمیم داریم که ابتدا با ایجاد یک هنرستان معماری با نام شرکت و همچنین با همکاری با تیم والیبال این شهر که در سطح کشور از اعتبار خاصی برخوردار است به نوعی به این هدف خود دست یابد.
ج – خروجی ) مطمئناً تبلیغات حرف اول را در ارائه محصولات در دنیای امروزی می زند. اما استفاده از تبلیغات مناسب و نوین به عرضه هرچه بیشتر کالاها کمک شایانی خواهد کرد، البته به شرط آنکه در چهارچوب قوانین موجود باشد.
بند سوم
غربال کردن ایده ها
ایده شماره 1 :" تولید مصالح مقاوم در برابر حرارت "
نقاط قوت ) این ایده از نقاط قوت زیادی برخوردار است که از جمله آنها می توان به : تولید مصالح مقاوم وبا کیفیت بالا ، فراوانی مصالح ، مقاومت در برابر حرارت و قابلیت انعطاف پذیری زیاد و هم چنین عمر زیاد مصالح تولید شده اشاره کرد .
نقاط ضعف ) نقاط ضعف این ایده در مقابل نقاط قوتش چندان چشمگیر نیستند که از مهمترین آنها می توان به : سرمایه زیاد برای اجرای آن که قابل حل می باشد و هم چنین امکان بازیافت آنها کم است اما این مشکل هم در آینده نه چندان دور قابل حل می باشد.
ایده شماره 2 :" حذف چسب از صنعت ماکت سازی"
نقاط قوت ) اصلی ترین نقطه قوت این ایده همین حذف چسب از صنعت ماکت سازی می باشد که مشکل بسیاری از افراد را حل خواهد کرد . تولید مصالحی که بدون استفادخ از حتی یک قطره چسب به همدیگر متصل خواهند شد .
نقاط ضعف ) در هر طرحی مطمئناً نقاط ضعفی وجود خواهد داشت که در این ایده نیز اصلی ترین مشکل همین اعتماد به نوع چفت وبست قطعات ماکت به یکدیگر بدون استفاده از چسب می باشد که کمی مشکل به نظر می آید وممکن است در طولانی مدت قدرت خود را از دست داده و خراب شود . هم چنین مشکلی همیشگی نیز این ایده را هم دربرمی گیرد و آن هم مشکل مالی این طرح است .
ایده شماره 3 : " بومی گرایی "
نقاط قوت ) استان ما به عنوان یک استان مرزی از امکانات کمتری نسبت به دیگر استانها می باشد که با احداث این کارخانه در این استان به نوعی کمبودهای صنعت ماکت سازی در این استان برطرف خواهد شد .در مقابل استفاده از متخصصان و کارگران شهر در این کارخانه موجب کاهش سطح بیکاری استان خواهد شد که به نوعی اشتغال زایی زیادی در استان خواهد کرد .
نقاط ضعف ) پیدا کردن افراد متخصص در استان که کمی مشکل به نظر می آید . از طرفی بودن کارخانه در یک استنا مرزی باعث اختلال در حمل و نقل خواهد شد .
ایده شماره 4 : " تبلیغات "
نقاط قوت ) استفاده از روشی نو در تبلیغات و حمایت از یک تیم شهری با عث افزایش وفاداری افراد شهر به وجود کارخانه در این ضهر خواهد شد .
نقاط ضعف ) از این رو شرکت من در نظر دارد با ایجاد تبلیغات نوین در سطح شهر به فروش بیشتر این کالاها و پیشبرد اصلی ترین هدف این شرکت بپردازد. از این رو ما تصمیم داریم که ابتدا با ایجاد یک هنرستان معماری با نام شرکت و همچنین با همکاری با تیم والیبال این شهر که در سطح کشور از اعتبار خاصی برخوردار است به نوعی به این هدف خود دست یابد.
* با توجه به نقاط قوت و ضعف تمام ایده ها ونوع ایده هایی که بیان شده ، من شخصاً ایده شماره یک را برای اجرای این پروژه در نظر گرفتم چون هم دارای نقاط قوت کارآمدی است و هم نقاط ضعف قابل رفعی دارد و در مقایسه با بقیه ایده ها گزینه مناسبی به نظر می آید .
بند چهارم
امکان سنجی اولیه و انتخاب ایده
" دسترسی به منابع "
منابع مورد نیاز برای ساخت فوم و یونولیت با مقاومت حرارتی بالا در حال حاضر در دسترس می باشد و از این نظر مشکلی برای اجرای طرح وجود ندارد.
" فناوری "
با توجه به اینکه قبلاً نیز در برخی از مصالح ( بلوک های بتنی) از این ایده (مقاومت حرارتی بالا) استفاده شده است ، با کمی تحقیق و پژوهش و البته با استفاده از افراد متخصص ، مشکلی از نظر دسترسی به فناوری نیز روبروی طرح نخواهد بود.
" محدودیت های قانونی "
در حال حاضر این ایده با حمایت ارگانهای دولتی نیز روبروست و از نظر قانونی هیچ مشکلی برای اجرای پروژه وجود ندارد.
" وجود مشتری "
در حال حاضر تنها مشکل ماکت سازان و کافرمایانی که با فوم ویونولیت سروکار دارند ، همین قابلیت انعطاف پذیری کم و مقاومت حرارتی بسیار کم این دو محصول می باشد که با رفع این دو مشکل ، مطمئناً این طرح با استقبال گسترده ای روبرو خواهد شد و مشتریان زیادی را جذب خواهد کرد.
"سرمایه "
تنها مشکل این طرح کمبود سرمایه برای اجرای آن است که می توان این مشکل را هم به طرق گوناگون حل کرد که از مهمترین روش های دفع این مشکل نیز فروش قسمتی از سهام کارخانه و یا جذب یک اسپانسر مالی قدرتمند و یادریافت وام های بلند مدت و …. می باشد.
بند پنجم
تعریف و معرفی ایده
" چرا فکر میکنیم که ایده ما خوب است؟ "
چون باعث حل مشکل اصلی ماکت سازان و کارفرمایان یعنی مقاومت حرارتی و انعطاف پذیری کم این محصولات خواهد شد .
" چه تفاوتی با کسب و کارهای مشابه دارد؟ "
در این طرح هدف ما این است که فوم و یونولیتی بسازیم که قابلیت انعطاف پذیری فوق العاده ای داشته باشد و در برابر حارت آسیبی نبیند و تفاوت اصلی کار ما با کارهای دیگر در این است که می خواهیم اعتماد مردم نسبت به این دو محصول را برگردانیم.
" مشتریان ما چه کسانی هستند؟ "
مصالح ماکت سازی خاص یکی دو نفر و یا گروه های خاصی نمی باشد و از هر قشر علاقه مند به ماکت سازی می توان برای جذب مشتری استفاده نمود. اما اصلی ترین مشتریان ما شرکت های بزرگ ماکت سازی می باشند که اگر به فرآیند این طرح ما پی ببرند مطمئناً برای خرید این محصولات ثانیه شماری می کنند.
" محصول ما چه ویژگی هایی دارد؟ "
همانطور که قبلاً هم گفته شد ، ویژگی این محصولات این است که علاوه بر استفاده از آنها در صنعت ماکت سازی می توان در صنعت ساختمان سازی نیز از آنها استفاده نمود.
بند ششم
تعریف چشم انداز کسب و کار
" پیشرفت صنعت ماکت سازی در منطقه "
وضعیت مطلوبی که ما برای شرکت در نظر گرفتیم تولید این محصولات با کیفیت درجه یک و قیمت ارزان می باشد که باعث می شود این محصولات با صرف زمان کمتری خود را به بازار فروش معرفی کنند.
با توجه به اینکه هدف اصلی ما نیز پیشرفت صنعت ماکتسازی در سطح منطقه و ملی وبین المللی است ، بایستی در تعریف چشم انداز کسب و کارمان اهدافی را در نظر بگیریم که راه را برای رسیدن به این هدف هموارتر کند .
هدف اول ما تولید محصولات متنوع ماکت سازی و توزیع آنها در سطح ملی است . در ادامه اهدافمان سعی داریم به نوعی فوم و یونولیت دست یابیم که قابلیت انعطاف پذیری بالایی داشته باشد و مقاومت حرارتی زیادی را هم داشته باشد .
در ادامه با ارائه این محصولات در سطح بین المللی می خواهیم بازار فروشمان را گسترده تر کرده و در سطح بین المللی هم به یک رقیب جدی برای بزرگان این صنعت تبدیل شویم .
بند هفتم
تحلیل SWOT کسب و کار
ایده شماره 1 :"تولید مصالح مقاوم در برابر حرارت "
نقاط قوت ) این ایده از نقاط قوت زیادی برخوردار است که از جمله آنها می توان به : تولید مصالح مقاوم وبا کیفیت بالا ، فراوانی مصالح ، مقاومت در برابر حرارت و قابلیت انعطاف پذیری زیاد و هم چنین عمر زیاد مصالح تولید شده اشاره کرد .
نقاط ضعف ) نقاط ضعف این ایده در مقابل نقاط قوتش چندان چشمکیر نیستند که از مهمترین آنها می توان به : سرمایه زیاد برای اجرای آن که قابل حل می باشد و هم چنین امکان بازیافت آنها کم است اما این مشکل هم در آینده نه چندان دور قابل حل می باشد.
فرصت ها ) بالا رفتن کیفیت ماکت ها ، ایجاد مصالحی نو ، احتمال فروش زیاد محصولات ، امکان استفاده از این محصولات در صنعت ساختمان سازی ، ایجاد اشتعال
تهدید ها ) وجود حرارت بیش از حد باعث از بین رفتن این محصولات خواهد شد که در حال حاضر در پی جلوگیری از این اتفاق امر می باشیم ، وجود رقیبانی که محصولات جدید و بهتری عرضه خواهند کرد ، امکان کمبود مشتری برای این محصولات و هم چنین کمبود سرمایه کافی برای این کار .
بند هشتم
تدوین استراتژی اجرای ایده جدید
– در تعریف اهداف بلند مدت برای این طرح ابتدا باید دید که این طرح جوابگوی سالیان متمادی را داراست یا نه ، که با توجه به تجربیات شخصی و تحقیقاتی که در این مورد انجام دادم ، متوجه شدم که فعلاً بیشتر ماکت ها از مصالح فوم و یونولیت ساخته می شوند و فعلاً و تا زمان ساخت کالای جایگزینی که بتواند هم مقاومت حرارتی بالایی داشته باشد و هم انعطاف پذیری بالایی داشته باشند این طرح بهترین گزینه برای تمامی ماکت سازان قلمداد می شود و با این حساب می توان در طرح های چندین ساله روی این پروژه برنامه ریزی کرد و سرمایه گذاری لازم را انجام داد.
– در حال حاضر نیاز اصلی مشتری و درکل دغدغه اصلی آنها وجود این نوع محصولات برای انجام پروژه های ماکت سازیشان باشد و این شرکت با تولید این محصولات گام مهمی در تولید ماکت های مقاوم خواهد برداشت.
– در صنعت ساختمان سازی فعلاً جایگزین یونولیت ، بلوک های سفالی و بتنی می باشند ، اما با تولید یونولیت های مقاوم در برابر حرارت ، و به دلیل سبکی وزن دوباره یونولیت به منبع اصلی صنعت ساختمان سازی تبدیل خواهد شد. ولی در صنعت ماکت سازی مصالح فراوانی را می توان جایگزین این منابع دانست که بالا بردن کیفیت این محصولات به این مشکل نیز می توان غلبه کرد.
– فعلاً گزینه ی اصلی برای فروش محصولات در سطح استان محل تولید و استانهای هم جوار می باشد ولی در اجرای هدف های بلند مدت حیطه ی فروش محصولات را در سطح کل کشور نیز گسترش خواهیم داد و اگر به فروش قابل توجهی دست پیدا کردیم و محصولاتمان شاخته تر شدند فروش بین المللی را نیز آغاز خواهیم کرد.
– میزان فروش محصولات نیز با رشد چشمگیری در طرح های بلند مدتمان مواجه خواهد بود . به خصوص وقتی که حیطه ی فروش به سطح ملی و بین المللی برسد.
– در برنامه ریزی اولیه هدفمان تولید منابع با کیفیت خوب برای فروش در سطح منطقه است و اگر این طرح جواب داد در مرحله ی دوم با افزایش کیفیت محصولات به درجه عالی ، محصولات را برای ارائه در سطح ملی آماده خواهیم کرد و در مرحله ی سوم بالا بردن درجه کیفیت محصولات به سطح خیلی عالی و فروش بین المللی است که البته این افزایش درجات هم زمان با فروش در هر منطقه خواهدبود. منظور از افزایش درجه کیفیت همان تولید محصولات ابتدا با مقاومت وانعطاف پذیری نسبتاً بالا و در نهایت با مقاومت حرارت و انعطاف پذیری فوق العاده می باشد.
– مطمئناً در ارائه ی این محصولات با رقبای سر سختی باید مقابله کنیم اما با طرحی که در نظر گرفته شده است می توان بر هر رقیبی و با هر قابلیتی غلبه کرد و با حفظ قابلیت خود و برای سالیان متمادی بر کل بازار حکومت کرد.
بند نهم
امکان سنجی اقتصادی
" ارزیابی بازار محصول "
حجم تقاضای فعلی بازار برای محصولات مورد نظر : از لحاظ حجم تقاضای فعلی بازار برای این محصولات باید گفت که همه ماکت سازان انتظار روزی را دارند که فوم و یونولیت با مقاومت حرارتی بالا در اختیار داشته باشند و از این رو حدس زده می شود که تقاضای زیادی برای این محصولات داشته باشیم.
پیش بینی تقاضای بازار برای سالهای بعد : اگر ساله کیفیت محصولات نیز افزایش یابد مطمئناً تقاضای بازر نیز برای محصولات افزایش خواهد یافت به صورتی که می توان گفت تقاضای بازار برای محصولات چندین برابر خواهد شد.
روند تغییرا ت در ترجیحات مشتریان : یکی از هدف های اصلی ما نیز ارائه ی محصولات با ترجیحات مشتریان می باشد که به نوعی به بهترین پیشنهادات مشتریان بهای ویژه ای پرداخته خواهد شد.
" حجم و تقاضای بازار برای محصولات مورد نظر "
خوب سیاست دولت نیز بر ارائه ی بهترین محصولات از نظر کیفیت می باشد و هدف ما هم تولید بهترین محصولات از نظر کیفیت می باشد که از این رو با مشکل مواجه نخواهیم شد.
هم چنین با توجه به اینکه اکثر محصولات داخلی وارداتی هستند ، با تولیدات محصولات مشابه با کیفیت بالا و با قیمت ارزان تر حجم تقاضا به سوی ما روانه خواهد شد و از این رو ، برای پیشرفت این محصولات هموارتر خواهد شد .
" مکان استقرار کسب و کار "
برای اجرای این طرح باید مکانی در نظر گرفته شود که به سرعت شرکت را برای رسیدن به اهداف بلند مدت خود هدایت کند. از این رو من مکان استقرار این کارخانه را در شهر مرزی خوی در نظر گرفتم تا هم در سطح ملی و هم در سطح بین المللی پیشرفت داشته باشد. اما برای فروش محصولات باید باید چندین شعبه شرکت نیز در شهرهای بزرگی مثل تهران ، تبریز ، اصفهان ، مشهد در ایران و استانبول وآنکارا در ترکیه در نظر گرفته شود.
البته احداث این دفترها در شهرهای بزرگی که گفته شود هزینه هایی دربر خواهد داشت اما با کمی تامل می توان دریافت که با این کار نه تنها شرکت ضرری نخواهد دید ، بلکه راه را برای رسیدن به هدف اصلی شرکت هموارتر خواهد کرد و سود زیادتری نصیب شرکت خواهد کرد.
هم چنین با توجه به احتمال آلودگی زیاد این کارخانه جات و ضرری که به محیط زیست اطراف خود خواهد رساند ما مکان استقرار کارخانه را در بیرون از شهر و در شهرک صنعتی در نظر گرفتیم که مکان مناسبی برای ایجاد یک کارخانه می باشد.
بند دهم
امکان سنجی فنی
" تجهیزات و ماشین آلات "
در مورد تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز باید گفت که این تجهیزات درحال حاضر در کشور آلمان واز بهترین نوعشان موجود می باشند و از لحاظ دسترسی به آنها مشکلی وجود ندارد
" مهارت و تخصص "
ولی از لحاظ مهارت و تخصص موجود برای اجرای این طرح با استفاده از بهترین و مجرب ترین افراد صنعت ماکت سازی ایران می توان به راحتی به دانش ساخت این نوع محصولات دست یافت و در برنامه ریزی اولیه و جزو اولین اهداف شرکت جذب افراد متخصص و ماهر در این زمینه می باشد و در مورد اینکه می توان این تکنولوژی را بسط (توسعه) داد یا نه باید گفت که هیچ چیزی برای ما غیرممکن نیست.
" دانش فنی "
دانش فنی جز اصلی ترین مبحث ها برای یک کارآفرین می باشد ، چون اگر یک کارآفرین از دانش فنی کافی برخوردار نباشد به هیچ وجه در پیشبرد اهداف خود موفق نخواهد بود . به همین خاطر من هم این بحث را جزو اصلی ترین کارهای خودم قرار دادم تا بتوانم به راحتی مسائل پیش رو را حل کنم .
" سازمان و مدیریت "
بودن یک نظم سازمانی و یک مدیریت خوب در هر کاری به رسیدن به اهداف والا کمک شایانی می کند و به همین دلیل ابتدا باید یک مدیر کار کشته باشم تا بتوانم به اهداف خود برسم و اگر کار مدیریت را نتوانم به خوبی انجام دهم ، مطمئناً یک جایگزین مناسب برای مدیریت را انتخاب خواهم کرد تا به من را برای رسیدن به اهداف آتی یاری کند . در ضمن باید یک چارت سازمانی را هم در ابتدای کار تعریف کنم تا هرکس به وظایف خود آشنایی کاملی داشته باشد .
در امکان سنجی فنی کار آفرین باید به سه سوال زیر پاسخ دهد :
1- آیا تکنولوژی مورد نیاز ، قابل دسترسی است ؟
صد در صد این تکنولوژی قابل دسترسی است و با وجود مهندسین و متخصصین مجرب و کار کشته ، به راحتی می توان هر مانعی را از پیش رو برداشت و به اهداف خود که رسیدن به همین تکنولوژی است ، رسید .
2- تکنولوژی مورد نیاز را چگونه و با چه هزینه ای می توان تهیه کرد ؟
هر چیزی با تحقیق و پژوهش به دست می آید و در این مورد نیز تکنولوژی مورد نیاز را می توان با تحقیقات دقیق در مورد تولید محصول مورد نظر به دست آورد . هزینه اولیه کار را نیز می توان ابتدا از طریق وام های بلند مدت دولت و با برنامه ریزی های دقیق مالی بدست آورد و کار را در مرحله اجرا قرار داد .
3- آیا امکان توسعه تکنولوژی وجود دارد ؟
مطمئناً ، چون یک کارآفرین باید این را بداند که قبل از شروع یک کار باید به توسعه محصول خود و یا تولید محصول بعدی خود فکر کند و این کار باعث امکان توسعه تکنولوژی می شود.
بند یازدهم
امکان سنجی مالی
" محاسبه مجموع هزینه های سرمایه گذاری "
الف – خرید زمین ) برای اجرای این پروژه زمینی مورد نیاز است که گنجایش سه کارخانه مجزا برای تولید محصولات متنوع و هم چنین یک انباری بزرگ برای جمع آوری این مصالح و همچنین فضاهای فرعی دیگری مانند دفترر کارخانه و محوطه و… مورد نیاز است که با این حساب به فضایی در حدود پنج هکتار زمین مورد نیاز می باشد که هزینه خرید این زمین معادل20-30 میلیارد ریال می باشد که اگر خرید زمین هزینه ی اجرای طرح را بالا ببرد می بایست از زمین زراعی خودمان در اطراف شهر خوی استفاده کنیم تا هزینه خرید زمین به صفر برسد.
ب – آماده سازی زمین ) برای آماده کردن فضاهای مورد نیاز این محوطه هزینه ای معادل 3 – 5 میلیارد ریال لازم است تا در کوتاه مدت برای آماده سازی زمین پرداخت گردد.
ج – احداث ساختمان و تاسیسات ) برای احداث ساختمان و تاسیسات مورد نیاز برای این کارخانه که شامل سه کارخانه هرکدام به اندازه حدوداً ده هزار متر مربع و بقیه اماکن موجود در محوطه در حدود هزار متر مربع و هم چنین یرا ایجاد تاسیساتی مانند آب و گاز و برق و تلفن ، هزینه ای در حدود 20 – 30 میلیارد ریال مورد نیاز می باشد تا این کارخانه به بهره برداری برسد.
د – خرید ماشین آلات و تجهیزات ) برای آماده سازی ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز شرکت ابتدا باید فهمید که چه ماشین الاتی برای شرکت مورد نیاز می باشند و بعد اقدام به خرید آنها کرد. برای این کارخانه تقریباً هزینه ای معادل 20 – 40 میلیارد ریال برای خرید ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز می باشد.
و – هزینه های سرمایه ای قبل از تولید ) قبل از انجام هر پروژه ای ابتدا باید هزینه های قبل از تولید برآورد شود تا هزینه های لازم برای اجرای پروژه از ابتدا حاضر گردد . در این پروژه و با برآورد هایی که من انجام دادم تقریباً هزینه ای معادل 70-100 میلیارد ریال لازم است تا این پروژه بدون هیچ دغدغه مالی به کار بیفتد .
" بررسی راه های تامین مالی سرمایه گذاری "
در این مرحله از پروژه باید به فکر تامین سرمایه برای شروع کار باشیم و این کار را می توانیم با فروش سهام کارخانه و یا با درخواست وام و یا حتی با جذب یک اسپانسر مالی قدرتمند این مشکل را حل کرد .
" ارزیابی سود آوری سرمایه گذاری "
الف – ارزش فعلی خالص )
ب – نرخ بازده داخلی )
ج – دوره برگشت سرمایه )
د – نرخ بازده سرمایه )
و – تحلیل حساسیت )
ه – تحلیل نقطه سر به سر )
بند دوازدهم
امکان سنجی قانونی
" موضع فعالیت "
در مورد انتخاب موضع فعالیت باید گفت که این طرح از طرح های کاملاً قانونی و اقتصادی می باشد و در حیطه ی فعالیت های شخصی و گروهی محسوب می شود و کار غیر قانونی را دربر ندارد . این کارخانه بدون کوچکترین مشکل قانونی می تواند آینده خوبی را برای خود و کشور رقم بزند .
" مکان فعالیت "
مکان فعالیت این شرکت یک مکان کاملاً تائید شده از سوی دولت می باشد و هیچ منع قانونی ندارد.شهرک های صنعتی در اکثر شهرهای ایران موجود می باشد و اکثر کارخانجات کشور در حال حاضر در شهرک های صنعتی ساخته و حمایت می شوند .
" معافیت های فعالیتی "
در مورد معافیت های فعالیتی همانطور که قبلاً نیز اشاره شده است، قصد داریم با حمایت از تیم والیبال شهر خوی و با استفاده از قانون معافیت ها (که هر شخص حقیقی و حقوقی اگر در فعالیت های ورزشی فعالیت کند از دادن مالیات معاف خواهد شد) از پرداخت مالیات های دولتی معاف گردیم که این امر نیز یک امر کاملاً قانونی است .
" مشوق های سرمایه گذاری "
وجود مشوق های سرمایه گذاری که سرمایه مورد نیاز شرکت را تامین کنند برای چنین شرکت هایی که فعالیت های پر هزینه ای را دارند ، کاملاً ضروری هستند . به همین خاطر من می خواهم با حمایت های سهامداران شرکت و همچنین اسپانسر شرکت و هم چنین کمک های دولتی نیاز سرمایه ای کارخانه را برطرف سازم تا در آینده با مشکلات مالی گریبانگیر نشویم .
بند سیزدهم
امکان سنجی اجرایی
" 1- پیش بینی تقاضای آینده "
در حال حاضر بیشترین فروش ها و بیشترین تقاضاها مربوط به کسانی است که یا محصول جدیدی را به عنوان یک کالای جایگزین ارائه می دهند و یا کالاهای موجود را به بهترین نحو ممکن ارتقا می دهند. به همین خاطر و چون محصولات ما به عنوان یک محصولی که ارتقا یافته و کاربرد زیادی در ماکت سازی و ساختمان سازی دارند ، به احتمال بسیار زیاد با تقاضای زیادی روبرو شود و شرکت هم باید این امر را در نظر گرفته و بتواند جوابگوی تقاضای بازار باشد .
" 2- بازار یابی "
الف – تقسیم بازار ) در قسمت بازار یابی شرکت ، ما مشتریان را به گروه های خاصی تقسیم بندی می کنیم. اول شرکت های شاخص ماکت سازی که مطمئناً با همکاری با آنها می توانیم نتایج مطلوبی در عرصه فروش دست یابیم. دوم فروش گاه های فروش مصالح ماکت سازی که از بزرگ به کوچک بسته به نوع فعالیتهایشان تقسیم بندی می شوند که در درجه دوم از مشتریان این شرکت قرار می گیرند و در نهایت افراد عادی که علاقه مند به ماکت سازی می باشند و تاثیر کمی در فروش محصولاتمان بر عهده دارند.
ب – هدف گیری در بازار ) در این قسمت ما تلاش می کنیم تا با نفوذ به نقاطی که نی تواند به ما برای بالا بردن سطح فروش و شناخت از شرکت کمک کند دست یابیم. به همین خاطر ما بازاریابی غیر تفکیکی را برای عرضه محصولاتمان در نظر گرفتیم تا با عرضه محصولاتمان در همه مناطق آنها را به اقشار مختلف جامعه بشناسانیم.
ج – جایگاه یابی در بازار ) جایگاهی که در بازار باید برای محصول در نظر گرفت باید به طوری باشد که بیشترین فروش را نصیب شرکت کند و شرکت سود فراوانی از این راه بدست آورد . به همین دلیل شرکت ما در نظر دارد که از جاهای کوچکتر به مکانهای بزرگتر برسد و روند صعودی خود را حفظ کند . چون رقابت در عرصه های بزرگ برای شرکت های تازه تاسیس کمی مشکل به نظر می رسد و نباید راه چند شبه را در یک شب تمام کرد .
" 3- انتخاب علامت تجاری "
انتخاب یک علامت تجاری درخور شرکت برای عرضه محصولات کمک شایانی می کند از این رو با استفاده از طراحان ارم تجاری به بهترین طرح منتخب می توان دست یافت . اما برای آغاز به کار شرکت یک آرم تجاری ساده برای شروع کافی است. چونهمیشه ساده ترین طرح ها به بهترین نتایج دست می یابند.
" 4- انتخاب کانال توزیع "
در انتخاب کانال توزیع محصولات شرکت ، من همیشه عقیده داشتم که با عرضه محصولات در هر مکانی می توان به نتیجه بهتری رسید ، چون افرادی هستند که توانایی خرید از مکانهای مختلف (شهرهای دور) را ندارند و به عقیده من باید کانال توزیع شرکت فراتر رود و در هر مکانی گسترانده شود.
" 5- تجزیه وتحلیل رقابتی "
الف – رقبای حاضر در صنعت ) در هر زمینه ای و در هر فعالیتی ، مطمئناً رقیبان سر سختی برای انجام طرح ها وجود دارند اما همیشه باید سعی کرد که خود را دست نیافتنی نشان داد . برای شرکت من رقیبان بزرگی در دنیا و حتی ایران فعالیت دارند مانند shablon و … اما من اگر بخواهم با ترس از آنها عرصه فعالیت را به آنها ببازم ، مطمئناً به نتیجه ای نخواهم رسید.
ب – توسعه بالقوه محصولات جایگزین ) به همین خاطر در نظر دارم با توسعه محصولات خود به عنوان محصولات جایگزین شرکت های فوق ، تا حدی که شرکت های فوق نیز توانایی رقابت با شرکت من را نداشته باشند به فعالیت خود رنگ و بوی خاصی را بدهم.
ج – توان بالقوه برای ورود رقبای جدید ) یک کارآفرین باید همیشه برای مقابله با رقبای جدید خود را آماده کند و با ارتقای کیفیت محصولات خود همیشه در صدر رقابت قرار بگیرد .
د – قدرت چانه زنی عرضه کنندگان مواد اولیه ) با توجه به محصول تولیدیمان و کیفیت آن در بازار باید با برنامه ریزی هایی که برای تولید انجام می دهیم بتوانیم مواد اولیه محصول را با پایین ترین قیمت خریداری کنیم تا ضرر مالی در این مرحله نداشته باشیم .
و – قدرت چانه زنی مصرف کنندگان ) در هر زمینه ای و در هر فروشی ، مطمئناً خریدار به عنوان یک مصرف کننده با استفاده از قدرت چانه زنی خود در پی کسر قسمتی از قیمت محصولات خواهد بود که ما بایستی با ارائه یک محصول بسیار با کیفیت و با قیمت ارزانتر نسبت به بازار امکان چانه زنی را از مصرف کننده ها بگیریم و محصولات را با قیمت های ارائه شده به فروش برسانیم .
از این رو با ورود به عرصه فعالیت به عنوان یک رقیب جدید و هم چنین به عنوان یک عرضه کننده محصول جایگزین ، می خواهم از همان اول به عنوان یک قدرت در این صنعت شناخته بشم.
" 6- مراحل بررسی امکانات و اطلاعات مورد نیاز "
الف – مطالعه محل مورد نظر برای ایجاد کسب و کار)
– مساحت محل مورد نظر برای ایجاد کارخانه بایستی تقریباً در حدود پنج هکتار باشد که گنجایش سه کارخانه و انباری بزرگ و فضاهای جانبی و محوطه را دارا باشد.
– محل مورد نظر در چند کیلومتری بیرون از شهر خوی و در راه خوی-ارومیه قرار دارد که از لحاظ جمعیت فقط کارگرانی هستند که در کارخانه های موجود در این منطقه مشغول کار هستند و از لحاظ سوابق اجتماعی-اقتصادی این مکان جز پرکارترین مکان های شهر خوی است و درآمد خوبی را برای شرکت حاصل می کند .
– صادرات جزو اصلی ترین اهداف ما به شمار می آید که ابتدا با صادرات به کشور ترکیه و سپس در اهداف بلند مدت با صادرات به اروپا و آمریکا و آسیای شرقی می خواهیم به فعالیت شرکت رنگ و بوی بین المللی بدهیم که چندان دور از ذهن نمی باشد . و اما واردات به شرکت هم فقط در ماشین آلات مهم و تجهیزات آنها خلاصه می شود و واردات دیگری برای شرکت در نظر گرفته نشده است .
– صنایع موجود در کارخانه همگی در همین کارخانه تولید خواهند شد و از این طریق هم می خواهیم اشتغال زایی کنیم و هم واردات به شرکت را به صفر برسانیم .
– تسهیلات زیربنایی در شرکت هم کلاً در نظر گرفته شده اند ، تسهیلاتی مانند برق و گاز و تلفن و آب و…
– ایده هایی که در اول پروژه هم به آنها اشاره شد در ادامه تولیدات کارخانه قرار داده شده اند که در صورت پیشرفت کار این ایده ها نیز به مرحله اجرا خواهند رفت .
" 7- برنامه سازمانی "
1- قوانین و مسئولیت ها :
در هر شرکتی و در همان ابتدای تاسیس شرکت قوانین و مسئولیت هایی وضع می شود که کارکنان شرکت براساس این قوانین و مسئولیت ها ، به فعالیت های خود ادامه می دهند . در این مرحله باید قوانینی را در شرکت وضع کنیم و به هر شخصی مسئولیتی را بدهیم که باید با توجه به نوع مسئولیتش آن را به نحو احسن انجام دهد . این قوانین و مسئولیت ها باید طوری وضع شود که هم موازی با قوانین موجود در کشور باشند و هم باعث پیشرفت کشور در سالهای آینده شوند .
2- سوابق تیم مدیریتی :
سوابق تیم مدیریتی در یک شرکت تازه تاسیس بسیار مهم می باشد و من هم برای اداره این شرکت باید یک مدیر با تجربه و کارکشته را در صدر اجرای امور قرار دهم تا کارخانه را در کوتاه ترین زمان به بهترین نتایج ممکن برساند .یک کارآفرین باید برای پیش بردن کارها به طور منظم از مدیران کار کشته و با تجربه استفاده کند تا سازمان کاری را در برنامه اش دارد به نحو احسن پیش برد .
3- تعداد کارکنان :
برای اجرای امور کارخانه به افرادی نیاز مند است که این کارها را انجام دهند و برای تعیین تعداد کارکنان باید دید که کارهای شرکت به چه تعداد نفر نیاز دارد تا آنها را انجام دهند . فعلاً تخمین تعداد کارکنان کمی سخت است ولی با تقسیم بندی کارها می توان تعداد کارکنان را تخمین زد .
" 8- خلاصه مدیریتی "
الف – خلاصه مختصری از طرح کسب و کار :
در این طرح من در نظر دارم با ایجاد یک کارخانه ماکت سازی در شهر خوی و با استفاده از ایده های نو مثل " تولید مصالح مقاوم در برابر حرارت " و " حذف چسب از صنعت ماکت سازی " و " بومی گرایی " و " تبلیغات " صنعت ماکت سازی منطقه را در کشور و حتی در دنیا مطرح سازم و بدین وسیله موجب افزایش شهرت شهر خود نیز در این عرصه بگردم .
در این طرح می خواهم ابتدا با تاسیس یک کارخانه بزرگ ماکت سازی محصولات اولیه این صنعت با کیفیت مطلوب و قیمتی ارزان در اختیار همشهریان و هموطنان خود قرار دهم و سپس با اجرای ایده های خود که اصلی ترین ایده من " تولید مصالح مقاوم در برابر حرارت " می باشد ، در بازار این صنعت به یک رقیب اصلی تبدیل شوم و با استفاده از روش های گوناگون بازار این صنعت را در دست بگیرم و به نوعی بر بازار این صنعت چه در سطح ملی و چه در سطح بین المللی حکومت کنم .
البته رسیدن به این جایگاه شاید کمی دور از دسترس باشد اما اگر تمامی کارها با برنامه پیش روند و تمام حدسیات ما درست از آب در بیایند و محصولات تولیدی ما که به عنوان محصولات ارتقا یافته و با کیفیت تری نسبت به محصولات موجود خواهند بود به فروش خوبی برسند ، مطمئناً راه برای رسیدن به مراتب بهتر از آن چیزی که در نظر داریم نیز میّسر خواهد شد .
ب – خلاصه مختصری از تخصص ها :
صنعت ماکت سازی به عنوان یک تخصص در رشته معماری محسوب می شود و در این صنعت متخصصان زیادی هستند که می توانند مارا برای رسیدن به اهداف خود کمک شایانی بکنند .
در ابتدا ما باید یک مدیر متخصص برای مدیریت شرکت گیر بیاوریم که هم با صنعت ماکت سازی آشنایی کاملی داشته باشد و هم مدیریت قوی داشته باشد تا ما در رسیدن به اهداف خود با مشکل روبرو نشویم .
در نوبت بعد باید به دنبال افراد تکنیسین و متخصص در علم ماکت سازی باشیم که بتوانند ایده های مارا جامه ی عمل بپوشانند و در تولید محصولات مورد نظر به ما یاری برسانند .
در هر پست و مقامی نیز باید به دنبال افراد متخصص باشیم تا کارهای مارا به نحو احسن اداره کنند و نگذارند تا به این پروژه لطمه ای وارد شود ، چون کوچکتریم اشتباهی در انجام امورات موجب پسرفت کار خواهد شد و ضرر زیادی را حاصل شرکت خواهد کرد .
ج – مروری از بازار هدف :
تولید محصول جدید همیشه در بازار فروش خوبی خواهد داشت و یک کارآفرین باید این را بداند هدفی را که در مورد بازار در پیش رو گرفته است باید در راستای توسعه و پیشرفت کار باشد . اگر نبض بازار را بتوان در دست گرفت می توان به سود فراوانی در این راه دست یافت و شرکت را به اهداف بلند مدت خود رساند .
هدف اصلی ما این است که با توزیع محصولات به صورت گسترده در بازار فروش ، این محصولات را به تمامی اقشار جامعه بشناسانیم و بدین ترتیب وقتی محصول ما شناخته شد بر بازار این محصول حکومت کنیم و به فروش خوبی از این طریق دست یابیم .
البته باید در نظر گرفت که رقیبان سرسختی هم در این راه ما را در تنگنا قرار خواهند داد و کار ما را مشکل تر خواهند کرد ، اما با توجه به اینکه شعار اصلی ما هم این است که ترسی از رقیبان نداریم و به فروش محصولات خود نیز اعتماد داریم ، به راحتی می توانیم نبض بازار را در دست بگیریم .
د – مروری از استراتژی کسب و کار :
در تعریف اهداف بلند مدت برای این طرح ابتدا باید دید که این طرح جوابگوی سالیان متمادی را داراست یا نه ، که با توجه به تجربیات شخصی و تحقیقاتی که در این مورد انجام دادم ، متوجه شدم که فعلاً بیشتر ماکت ها از مصالح فوم و یونولیت ساخته می شوند و فعلاً و تا زمان ساخت کالای جایگزینی که بتواند هم مقاومت حرارتی بالایی داشته باشد و هم انعطاف پذیری بالایی داشته باشند این طرح بهترین گزینه برای تمامی ماکت سازان قلمداد می شود و با این حساب می توان در طرح های چندین ساله روی این پروژه برنامه ریزی کرد و سرمایه گذاری لازم را انجام داد.
در حال حاضر نیاز اصلی مشتری و درکل دغدغه اصلی آنها وجود این نوع محصولات برای انجام پروژه های ماکت سازیشان باشد و این شرکت با تولید این محصولات گام مهمی در تولید ماکت های مقاوم خواهد برداشت.
در صنعت ساختمان سازی فعلاً جایگزین یونولیت ، بلوک های سفالی و بتنی می باشند ، اما با تولید یونولیت های مقاوم در برابر حرارت ، و به دلیل سبکی وزن دوباره یونولیت به منبع اصلی صنعت ساختمان سازی تبدیل خواهد شد. ولی در صنعت ماکت سازی مصالح فراوانی را می توان جایگزین این منابع دانست که بالا بردن کیفیت این محصولات به این مشکل نیز می توان غلبه کرد.
در برنامه ریزی اولیه هدفمان تولید منابع با کیفیت خوب برای فروش در سطح منطقه است و اگر این طرح جواب داد در مرحله ی دوم با افزایش کیفیت محصولات به درجه عالی ، محصولات را برای ارائه در سطح ملی آماده خواهیم کرد و در مرحله ی سوم بالا بردن درجه کیفیت محصولات به سطح خیلی عالی و فروش بین المللی است که البته این افزایش درجات هم زمان با فروش در هر منطقه خواهدبود. منظور از افزایش درجه کیفیت همان تولید محصولات ابتدا با مقاومت وانعطاف پذیری نسبتاً بالا و در نهایت با مقاومت حرارت و انعطاف پذیری فوق العاده می باشد.
فهرست مطالب
مقدمه 2
منبع 2
بند اول 3
بیانیه آرمان های کارآفرینی 3
" پیشرفت صنعت ماکت سازی در منطقه " 3
بند دوم 4
ایده یابی 4
مقدمه 4
" تولید مصالح مقاوم در برابر حرارت " 5
" حذف چسب از صنعت ماکت سازی " 6
" بومی گرایی " 7
" تبلیغات " 8
غربال کردن ایده ها 8
امکان سنجی اولیه و انتخاب ایده 10
" فناوری " 11
" محدودیت های قانونی " 11
" وجود مشتری " 11
"سرمایه " 11
تعریف و معرفی ایده 11
" چه تفاوتی با کسب و کارهای مشابه دارد؟ " 12
" مشتریان ما چه کسانی هستند؟ " 12
" محصول ما چه ویژگی هایی دارد؟ " 12
تعریف چشم انداز کسب و کار 12
" پیشرفت صنعت ماکت سازی در منطقه " 12
تحلیل SWOT کسب و کار 13
تدوین استراتژی اجرای ایده جدید 14
امکان سنجی اقتصادی 15
" ارزیابی بازار محصول " 15
" حجم و تقاضای بازار برای محصولات مورد نظر " 16
" مکان استقرار کسب و کار " 16
امکان سنجی فنی 17
" تجهیزات و ماشین آلات " 17
" مهارت و تخصص " 17
" دانش فنی " 18
" سازمان و مدیریت " 18
امکان سنجی مالی 19
" محاسبه مجموع هزینه های سرمایه گذاری " 19
امکان سنجی قانونی 21
امکان سنجی اجرایی 22
7