طرح توجیه فنی، مالی و اقتصادی
تولید پوشاک
طرح تولید لباس کودک
فهرست مطالب
عنوان
1- معرفی محصول
1-1- نام و کد محصول
1-2- شماره تعرفه گمرکی
1-3- شرایط واردات
1-4- بررسی و ارائه استاندارد ملی یا بین المللی
1-5- بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول
1-6- موارد مصرف و کاربرد
1-7- بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول
1-8- کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کنندهمحصول
1-9- شرایط صادرات
2- وضعیت عرضه وتقاضا
1-10- بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون و محل واحد ها
1-11- بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توس عه در دست اجرا (از نظر تعداد، ظرفیت، محل اجرا، میزان پیشرفت فیزیکی وسطح تکنولوژی آنها و سرمایه گذاری انجام شده اعم از ارزی و ریالی و مابقی مورد نیاز)
1-12- بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا نیمه اول سال 85 (چقدر از کجا)
1-13- بررسی روند مصرف از آغاز برنامه
1-14- بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم تا نیمه اول سال 85 و امکان توسعه آن (چقدر به کجا صادر شده است)
1-15- بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم
3- بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها
4- بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی شامل بر آورد حجم سرمایه گذاری ثابت به تفکیک ریالی و ارزی
5- میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و محل تامین آن از خارج یا داخل کشور قیمت ارزی و ریالی ان و بررسی تحولات اساسی در روند تامین اقلام عمده مورد نیاز در گذشته و آینده
6- پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح
7- وضعیت تامین نیروی انسانی و تعداد اشتغال
8- بررسی و تعیین میزان تامین آب، برق، سوخت، امکانات مخ ابراتی و ارتباطی (راه- راه آهن- فرودگاه-بندر…) و چگونگی امکان تامین آنها در منطقه مناسب برای اجرای طرح
9- وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی
10- تجزیه و تحلیل و ارائه جمعبندی و پیشنهاد نهائی در مورد احداث واحد های جدید
11- منابع و مراجع
مقدمه
پوشاک که یکی از نیازهای اساسی انسان محسوب می گردد، همواره فکر بشر را به خود معطوف داشته است. این نیاز که در ابتدا تنها به منظور حفظ بدن از گزند گرما و سرما و جانوران و سایر آدمیان به کار می آمد، رفته رفته جایگاه در خور توجهی یافت و تنوع و تغییرات زیادی را تجربه کرد. چنانکه انواع و اقسام پوشاک با کاربرد های مختلف و برای پوشش اندام مختلف ایجاد شد.
یکی از انواع پوشاک مورد استفاده، لباس کودک است. این پوشش که برای محافظت از کودکان بکار می آید دارای انواع گوناگونی است که تحت تاثیر شرایط جوی، فرهنگ و آداب هر جامعه مورد استفاده قرار می گیرد.
به دنبال وقوع انقلاب صنعتی، صنعت نساجی دستخوش تحول اساسی شده و تکنولوژی نوین منجر به ارتقای ظرفیت و توان بهره برداری از این صنعت شد. در این راستا ماشین آلات پوشاک نیز هر روز شاهد تغییرات چشمگیری بوده و در سالهای اخیر ماشین آلات مجهز به مغز های الکترونیکی پیشرفته جهت تهیه و یا بافت انواع پوشاک در اندازه و رنگها و طرحهای متنوع به کار گرفته شد.
معرفی محصول
محصول مورد نظر در این گزارش انواع پیراهن بچه گانه میباشد (البته ماشین آلات قادر به تولید انواع پیراهن زنانه و مردانه نیز میباشند).
الگوی کلی لباس شامل قطعات مختلف (تکه های بریده پارچه) برای تهیه لباس و اضافه کردن وسایلی نظیر زیپ و دگمه برای راحتی پوشیدن و بیرون آوردن لباس، تزئین لباس با استفاده از بخیه کاری در سطح آن و دوختن جیب میباشد.
بسیاری از تکنیکهای تولید لباس طوری طراحی شده اند که ظاهری تکمیل شده و بدون تغییر به لباس بدهند. مثلاً بسته به نوع پارچه، نوع لباس و استحکام مورد نیاز از تزئینات لازم که ضمن دادن استحکام کافی به لباس، ظاهر آنرا مناسب و خوشایند نماید، استفاده میگردد.
علاوه بر این دوخت درزهایی که سبب اتصال قطعات مختلف لباس به هم میشوند و اتصال لوازمی نظیر آستر، دگمه، زیپ، نوار الاستیک به لباس، که ضمن استحکام، به شکل ظاهری و زیبایی لباس بیافزایند، .[ از جمله کارهایی است که در خط تولید انواع پیراهن انجام میگیرد[ 1
نام و کد محصول
محصولات این واحد شامل انواع لباس کودک بوده و طبق لوح فشرده وزارت صنایع به ترتیب دارای کدهای ISIC 18101240 و 18101242 می باشد. کدISIC انواع لباس کودک در جدول 1 ارائه گردیده است.
شماره تعرفه گمرکی
لباس کودک تحت تعرفه های مختلفی وارد و یا صادر میگردد و تعرفه اختصاصی برای این محصول گزارش نشده است. در ذیل به عمومی ترین تعرفه های گمرکی مربوط به پیراهن و لباس کودک اشاره میگردد:
تعرفه های 6103، تعرفه های 6104 ، تعرفه های 6105 ، تعرفه های 6106 ، تعرفه های 6108 ، تعرفه های 6110 ، تعرفه های 6111 ، تعرفه های 6112 ، تعرفه های 6114 ، تعرفه های 6117 ، تعرفه های 6203 ، تعرفه های6204 ، تعرفه های 6209 ، تعرفه های 6210 ، تعرفه های 6211 ، تعرفه های 6217 ، تعرفه های 6307 ، تعرفه های 6309 .
شرایط واردات
در جدول 2 شماره تعرفه گمرکی و حقوق ورودی محصول درج گردیده است.
بررسی و ارائه استاندارد ملی یا بین المللی
استانداردهای رایج پوشاک را میتوان به رعایت اندازه های استاندارد در لباس، دارا بودن برچسب، حداقل طول درز لباس، تعداد بخیه ها در هر سانتیمتر، طول زیپ لباس، تعداد بخیه برای دوخت دگمه مربوط دانست.
در جدول 3 استانداردهای ملی پوشاک ارائه گردیده است.
بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول
در شرایط عادی قیمت لباس نظیر سایر کالاها تحت تاثیر عرضه و تقاضا تعیین میگردد. از آنجائیکه پوشاک دارای تنوع بسیاری در هنگام عرضه میباشند و قیمت آن تحت تاثیر جنس پارچه، نوع دوخت، طرح و مدل لباس و غیره میباشد، لذا در این گزارش به بررسی قیمت آن پرداخته نشده است.
موارد مصرف و کاربرد
در ادامه به بررسی انواع پیراهن بچه گانه پرداخته میشود.
در جدول 4 اندازه ژاکتهای بچه گانه دوخته شده بر حسب سانتیمتر ارائه گردیده است.
در جدول 5 اندازه بلوزهای بچه گانه دوخته شده بر حسب سانتیمتر ارائه گردیده است.
در جدول 6 اندازه پیراهن دخترانه دوخته شده بر حسب سانتیمتر ارائه گردیده است.
در جدول 7 اندازه شلوار بچهگانه دوخته شده بر حسب سانتیمتر ارائه گردیده است.
بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول
در مورد کالاهای جایگزین لباس کودک از نظر کاربرد نمی توان جایگزینی برای آن در نظر گرفت ولی از نظر جنس پارچه مورد استفاده می توان از انواع پارچه های پلی استر، کتان، پنبه، پشم طبیعی و … استفاده نمود.
کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول
کشور ترکیه و چین از عمده ترین کشورهای تولید کننده پوشاک در جهان می باشند لذا در ادامه به بررسی صنعت نساجی و پوشاک ترکیه پرداخته می شود. از سال 1980 صنعت نساجی و پوشاک ترکیه، یکی از مهمترین صنایع ایجادکننده گردش پولی و موفق ترین صنایع در اقتصاد ترکیه می باشد. از آن سال تغییرات وسیعی در صنعت مذکور نظیر سیاست صادرات بیشتر، سیاست به روز بودن تولیدات اتفاق افتاده است.
صنعت نساجی و پوشاک به عنوان صنعت پیشرو نقش مهمی در عملکرد صنعتی و اقتصاد ترکیه دارد. در سال 2006 حدود 38 درصد از کل صادرات ترکیه مربوط به صنعت نساجی و پوشاک بوده است. در بین صادرات این بخش، صنعت پوشاک با سهم 68 درصد، بیشترین رتبه را داشته است. در همین سال 7 درصد از کل واردات ترکیه مربوط به صنعت نساجی، پوشاک و چرم می باشد. از واردات این بخش صنعت نساجی با سهم 79 درصد بیشترین رتبه را به خود اختصاص داده است.
کشورهای اروپایی دارای بیشترین سهم در صادرات (45درصد) و واردات (44 درصد) با ترکیه بوده اند .
کشورهای آسیایی سهم 33 درصدی در واردات ترکیه دارند که چین با سهم 5 درصد و کره جنوبی با سهم 6 درصد بزرگترین واردکنندگان آسیایی هستند.
کشورها و شرکتهای دارای تکنولوژی خط تولید لباس کودک
از آنجائیکه مناسبترین روش برای تهیه لباس کودک روش متداول دوزندگی و خیاطی با استفاده از ماشین آلات متداول نساجی می باشد و امکانات و سطح تکنولوژی برای تهیه پوشاک در بسیاری از کشورها موجود است، بنابراین نیاز به خرید تکنولوژی نمی باشد و کشورهای متعددی از جمله کشورهای چین و ترکیه و آلمان تولیدکننده و مصرف کننده این محصول میباشند.
شرایط صادرات
صادرات انواع لباس کودک تحت تعرفه های گمرکی 4818، 6102، 6104، 6105، 6106، 6108، 6110، 6111، 6113، 6114، 6117، 6203، 6204، 6205، 6206، 6207، 6208، 6209، 6210، 6211، 6217، 6812، انجام می پذیرد.
بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون و محل واحد ها و تعداد آنها و سطح تکنولوژی واحد های موجود، ظرفیت اسمی، عملی، علل عدم بهره برداری کامل از ظرفیتها، نام کشورها و شرکت های سازنده ماشین آلات مورد استفاده در تولید محصول
در ادامه به بررسی بازار داخلی انواع لباس کودک پرداخته میشود:
ظرفیت و میزان تولید داخلی انواع لباس کودک
طبق اعلام برنامه پنج ساله چهارم توسعه می بایست سالانه کشور رشدی هشت درصدی را تجربه نماید.
بر مبنای این اصل که دولت جهت رفع بیکاری و رسیدن به چشم انداز بیست ساله می بایست این قانون را اجرا نماید که در قسمتهای مختلف از جمله صنایع نساجی و پوشاک اقدامات گسترده ای صورت پذیرد. لذا می بایست زیر ساختهای لازم جهت گسترش این صنایع فراهم گردد.
فرضیات در نظر گرفته شده:
– وزن هر متر مربع پارچه در حدود 170 گرم می باشد. در صورتیکه ابعاد پارچه مورد نظر برای لباس کودک یک متر مربع در نظر گرفته شود وزن پارچه مورد نیاز برای تولید هر دست لباس کودک حدود 170 گرم خواهد بود.
– وزن سایر ملزومات لباس شامل دکمه (چهار عدد دکمه هر کدام به وزن 5 گرم)، نخ دوخت ( 50 متر
برای هر لباس)، سلفون ( 10 گرم برای هر لباس) و مقوا(20 گرم برای هر لباس) جهت بسته بندی حدود 50 گرم برآورد میگردد.
با توجه به محاسبات بالا تقریباً وزن یک لباس کودک بسته بندی شده حدود 220 گرم برآورد میگردد.
در حال حاضر حدود 101 واحد تولید کننده لباس کودک در کشور وجود دارد که مجموع ظرفیت تولید آنها حدود 7670 هزار دست لباس کودک میباشد.
در جدول واحدهای موجود هر استان به همراه ظرفیت واحدها لیست شده است.
با توجه به تاریخ بهره برداری واحدهای جدول بالا روند تولید انواع لباس کودک طی سالهای گذشته
بدست خواهد آمد که در جدول زیر نشان داده شده است.
همانطور که ملاحظه میگردد تولید انواع لباس کودک از حدود 4305 هزار دست در سال 1380 به 7670 هزار دست در سال 1385 افزایش یافته است.
در جدول 9 عرضه انواع لباس کودک طی سالهای گذشته مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به رشد 8 درصدی پیش بینی شده در برنامه چهارم توسعه کشور، پیش بینی عرضه واحدهای موجود طبق جدول زیر خواهد بود.
مطابق جدول فوق در حال حاضر میزان تولید انواع لباس کودک حدود 7670 هزار دست بوده است که با پیش بینی رشد 8 درصدی در این صنعت، به حدود 11270 هزار دست در سال 1390 خواهد رسید.
بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توسعه در دست اجرا ( از نظر تعداد، ظرفیت، محل اجرا، میزان پیشرفت فیزیکی و سطح تکنولوژی آنها و سرمایه گذاری انجام شده اعم از ارزی و ریالی و مابقی مورد نیاز )
علاوه بر واحدهای فعال، طرحهای در دست اجرا و توسعه ای نیز در سالهای آتی به بهره برداری خواهند رسید. بر اساس پیشرفت فیزیکی این واحدها زمان راه اندازی آنها تخمین زده شده است و نتایج آن در جدول زیر آمده است.
بر اساس آمار مندرج در لوح فشرده وزارت صنایع و معادن تعداد 37 واحد صنعتی با پیشرفت بیش از 40 درصد در دست احداث می باشد که ظرفیت اسمی و درصد پیشرفت هر یک از واحدها بشرح جدول زیر میباشد.
تاریخ بهره برداری از طرح های با پیشرفت بیش از 80 درصد تا پایان سال 1386، بین 60 تا 80 درصد در سال 1387 و واحدهای بین 40 تا 60 درصد در سال 1388 فرض شده است. درصد استفاده از ظرفیت طرحهای در دست اجرا برای سال اول 80 درصد و به ترتیب در سالهای آتی 90 و 100 درصد در نظر گرفته شده است. بدین ترتیب ظرفیت طرحهای در دست اجرا طی سالهای آتی طبق جدول زیر برآورد شده است.
بر اساس نتایج جداول بالا روند تولید انواع لباسهای کودک در طی سالهای آتی بشرح جدول زیر میباشد.
بنابر این ظرفیت واحدها در سال 1388 حدود 14181 هزار دست لباس کودک برآورد میگردد که این میزان با توجه به بهره برداری رسیدن واحدهای در دست اجراء به حدود 16106 هزار دست در سال 1390 خواهد رسید.
بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا نیمه اول سال 85 (چقدر از کجا)
واردات انواع لباس کودک تحت تعرفه های گمرکی 6103، 6104، 6105، 6106، 6108، 6110، 6111، 6112، 6114، 6117، 6203، 6204، 6209، 6210، 6211، 6217، 6307، 6309 انجام می پذیرد.
در جدول 14 میزان واردات انواع لباسهای کودک طی سالهای اخیر ارائه گردیده است.
میزان واردات انواع لباس کودک در سال 1384 با در نظر گرفتن متوسط وزنی 220 گرم به ازای هر دست لباس، حدود 32380 هزار دست برآورد گردیده است.
بررسی روند مصرف از آغاز برنامه
بررسی روند مصرف ظاهری انواع لباس کودک
برای بررسی تقاضا اطلاع از وضعیت گذشته ضروری می باشد و استفاده از شاخص مصرف ظاهری یک روش برآورد معمول می باشد و از رابطه مقابل بدست می آید:
C=Y+M-X-K
که در آن:
: C مصرف ظاهری
: Y تولید داخلی
: M واردات
: X صادرات
: K موجودی انبار
بر اساس رابطه بالا مصرف ظاهری انواع لباس کودک طی سالهای گذشته در جدول زیر لیست شده است.
مطابق جدول بالا در حال حاضر مصرف ظاهری انواع لباس کودک حدود 25649 هزار دست برآورد میگردد.
موارد مصرف انواع لباس کودک در ایران با توجه به نرخ رشد جمعیت و آمار و اطلاعات مربوط به کودکان زیر هشت سال در ادامه بررسی شده است.
در جدول 16 میزان جمعیت کشور بر حسب گروههای سنی مختلف ارائه گردیده است.
بر طبق جدول فوق میزان جمعیت کودکان زیر 9 سال در سال 1385 حدود 10966 هزار نفر برآورد گردیده است.
فرضیات در نظر گرفته شده برای برآورد میزان مصرف لباس کودک:
– فرض اینکه هر کودک در بدبینانه ترین حالت نیاز به دو دست لباس در سال داشته باشد.
– فرض اینکه رشد جمعیت در کشور حدود1.62 درصد باشد.
با فرضیات بالا میزان جمعیت کودکان زیر 9 سال در سال 1390 به حدود 14300 هزار نفر خواهد رسید.
بنابراین در حال حاضر میزان تقاضا برای انواع لباس کودک حدود 21932 هزار دست بوده که این میزان با توجه به رشد جمعیت کودکان زیر 9 سال به حدود 28600 هزار دست لباس کودک در سال 1390 خواهد رسید.
بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم تا نیمه اول سال 85 و امکان توسعه آن (چقدر به کجا صادر شده است)
امروزه صنعت پوشاک در تمامی ممالک پیشرفته و کشورهای توسعه یافته به عنوان یکی از صنایع شتاب دهنده اقتصاد کشورها و تاثیرگذار بر سیاست های تولید و اشتغال به شمار می رود و اهمیت آن تا آنجاست که در پاره ای از موارد موجب جهت گیری ها و موضع گیری های سیاسی بالاترین مقامات کشورها میگردد. صادرات این صنعت به عنوان یکی از پراهمیت ترین اقلام صادراتی می تواند تاثیر بسزائی در رشد صادرات کالاهای غیر نفتی و بالا بردن و رشد تولید و درآمد ناخالص داشته باشد. یکی از راه کارهای بسیار مهم و اثر بخش در رشد کمی و کیفی تولید و صادرات پوشاک، توجه به تولید صادراتی همگام و همسو با تغییر و تحولات چشمگیر این صنعت در تکنولوژی، ابزار، فنون و روشهای تولید و مدیریت تولید می باشد و چنانچه هدف گیریها و برنامه ریزی های صادراتی در این صنعت وجود داشته باشد، ضمن ارتقاء سطح کمی و کیفی محصولات داخلی و رضایت مصرف کنندگان، بی شک می تواند موجب حفظ و ثبات بازارهای هدف و ایجاد بازارهای جدید برای صادرکنندگان گردد. در جدول 17 میزان صادرات انواع لباس کودک ارائه گردیده است.
صادرات انواع لباس کودک تحت تعرفه های گمرکی 4818، 6102، 6104، 6105، 6106، 6108، 6110، 6111، 6113، 6114، 6117، 6203، 6204، 6205، 6206، 6207، 6208، 6209، 6210، 6211، 6217، 6812
بر طبق جدول فوق میزان صادرات انواع لباس کودک در سال 1384 حدود 11830 هزار دست برآورد میگردد.
بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم
در بخش قبلی میزان صادرات انواع لباس کودک ارائه گردیده است. بر طبق جدول 17 میزان صادرات لباس کودک حدود 11830 هزار دست برآورد گردیده است.
بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها.
مراحل تولید پوشاک با توجه به سفارشی که برای تولید گرفته میشود شامل مراحل ذیل میباشد:
الف – قسمت برش پارچه
ب – قسمت دوخت
ج – قسمت اطوکشی
د – قسمت کنترل کیفیت و اتبار محصول
در ادامه به بررسی هر یک از مراحل تهیه لباس کودک پرداخته میشود.
الف – قسمت برش پارچه
قسمت برش، قسمتی از کارخانه تولید پوشاک است که برای برش پارچه طبق الگوی مورد نظر، قبل از قسمت دوخت قرر گرفته است. پارچه از انبار پارچه به قسمت برش آورده شده و روی میز برش بصورت یک لایه یا چند لایه بر ر وی هم پهن می شود. سطح میز برش بایستی کاملاً صاف باشد. برای این منظور بوسیله ماده ای نظیر شمع پوشیده میشود.
پارچه ممکن است بوسیله دست یا ماشین بر روی میز پهن و لایه های متوالی بر روی هم قرار داده شود ولی قبلاً با در نظر گرفتن مقدار سفارش، اندازه لباس و سایر عوامل نظیر الگو، پارچه با عرض مناسب انتخاب و طول هر لایه بایستی محاسبه گردد تا حداقل ضایعات پارچه و دور ریختگی حاصل شود و در نتیجه قیمت تمام شده لباس به حداقل ممکن برسد.
پس از پهن کردن پارچه روی میز برش در طول و ارتفاع مورد نظر که طبق حجم سفارش محاسبه گردیده، عمل علامت گذاری روی لایه پارچه انجام می گیرد تا به کارگر برشکار امکان دهد که طبق الگو و به نحو مقتضی اقدام به برش پارچه نماید.
پس از پایان علامت گذاری، عمل برش انجام می شود و وسیله مورد استفاده بستگی به نوع سفارش، طول و ارتفاع لایه ها و مهارت برشکار دارد و ممکن است قیچی دستی، قیچی برقی، ماشین برش متحرک، ماشین برش ثابت (مشابه ماشین اره چوب بری) و یا ماشین برش قالبی در مراحل مختلف برش جهت جداسازی قطعات لباس طبق الگوی مورد نظر توسط برشکار بکار رود. پس از برش کلیه قطعات، آنها متناسب با سیستم تولید در قسمت دوخت، به آن قسمت فرستاده می شود.
ب – قسمت دوخت
در قسمت دوخت کارخانه اتصال مختلف قطعات لباس صورت میگیرد که بطور خلاصه شامل بر قسمتهای زیر است:
1) اضافه کردن وسایلی نظیر زیپ و دگمه و … برای راحت پوشیدن و بیرون آوردن لباس و تزئین لباس است.
2) تجزیه یا جز به جز کردن عملیات دوخت که با این عمل هر کارگر فقط وظیفه دارد که در مدت زمان کوتاهی عمل مورد انتظار را سریعاً انجام دهد و این عمل را برای لباسهای متوالی تکرار نماید، بطوریکه پس از انجام عملیات مختلف توسط یک گروه کارگر قطعات لباس به هم متصل شده و لباس تا حدودی شکل می گیرد.
3) خصوصیات پارچه و نوع آن که یکی از عوامل موثر در تعیین مشخصات ماشین دوخت مصرفی در کارخانه، سوزن مورد مصرف، نوع بخیه و درز، مقدار کشش نخ و نوع نخ مورد استفاده میباشد.
4) ماشین های دوخت و تجهیزات آن بایستی متناسب برای تولید لباس مورد نظر باشد.
5) کارگران و مهارت آنها.
ج – قسمت اطوکشی
یکی از ملزومات اصلی برای شکل دادن به یک لباس طبق طرح و مدل مورد نظر اطو کشی پس از خاتمه تولید (دوخت) می باشد. اثر مستقیم این عمل جلب نظر مردم در موقع پوشیدن لباس و ایجاد ظاهری تمیز و مرتب در لباس می باشد که هر چه لباس از نظر کیفیت و طرح با ارزش تر و تولید و هزینه اش بیشتر باشد و کار بیشتری ببرد لزوم انجام عملیات اطو کاری بیشتر است.
در زیر احتیاجات یک ماشین اطو جهت دستیابی به نتایج کامل و رضایتبخش به شرح زیر است:
الف) بخار از ضروریات اولیه برای نرم کردن و قابل انعطاف نمودن پارچه می باشد تا امکان شکل گیری پارچه مطابق طرح و الگوی مورد نظر میسر باشد.
ب) پس از بخار دادن، بایستی عمل پرس کردن بر پارچه اعمال شود تا شکل پارچه و حالت الیاف تثبیت شود.
ج) پس از پرس، بایستی لباس خشک شود تا حالت خود را پس از اطو و پرس نگه دارد این عمل معمولاً توسط دستگاه مکش یا تخلیه به منظور بخار زدائی و سرد کردن پارچه انجام می شود.
بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی شامل بر آورد حجم سرمایه گذاری ثابت به تفکیک و اینترنت و UNIDO ریالی و ارزی (با استفاده از اطلاعات واحد های موجود، در دست اجرا، و بانک های اطلاعاتی جهانی، شرکت های فروشنده تکنولوژی و تجهیزات و…)
ظرفیت طرح
بر اساس پیش بینی های بخش بازار انواع لباس کودک کمبود آتی این محصول حدود 12500 هزار دست برآورد گردیده است. با توجه به حداقل ظرفیت اقتصادی طرح (بر اساس متوسط ظرفیت واحدهای تولیدی و طرحهای در دست اجراء) که در حال حاضر 75000 دست میباشد، پیشنهاد مشاور برای احداث این واحد بر مبنای 75000 دست در سال میباشد.
برآورد سرمایه گذاری ثابت (Fixed-Capital Investment)
سرمایه گذاری ثابت طرح شامل موارد زیر می باشد :
1- زمین
2- محوطه سازی
3- احداث ساختمانهای صنعتی و غیرصنعتی
4- انشعابات
5- تاسیسات زیربنایی
6- تسهیلات خدماتی و وسایل نقلیه
7- هزینه خرید تجهیزات و ماشین آلات اصلی مورد نیاز
8- هزینه های متفرقه مربوط به تجهیزات اصلی
9- هزینه نصب تجهیزات و ماشین آلات اصلی و جانبی
10- هزینه های قبل از بهره برداری
11- هزینه های پیش بینی نشده
زمین
مساحت m2
قیمت واحد (ریال)
قیمت کل (م. ریال)
1700
95000
161.5
محوطه سازی
ردیف
شرح کار
مقدار کار
قیمت واحد
(ریال)
کل هزینه (م. ریال)
1
تسطیح و خاک برداری
1700
21000
35.7
2
حصارکشی (دیوار با ارتفاع 5/2 متر)
200 متر
105000
21
3
خیا بان کشی و آسفالت
400 متر
150000
60
4
سایر
500
45000
22.5
جمع
139.2
ساختمان
ردیف
شرح
مقدار
واحد
قیمت واحد(ریال)
کل هزینه (م. ریال)
1
سالن تولید
500
مترمربع
1400000
700
2
انبار مواد اولیه
100
متر مربع
1400000
140
3
انبار محصول
100
متر مربع
1400000
140
4
ساختمانهای اداری، رفاهی، خدماتی برای هر نفر پرسنل اداری حدود 20 متر به علاوه فضاهای عمومی مانند ، نمازخانه و سلف
100
مترمربع
1500000
150
جمع
1130
تاسیسات زیربنایی
عنوان
شرح و توضیحات
قیمت (هزار ریال)
برق رسانی
شبکه داخلی، سه فاز 200kw ، به همراه تا بلو برق و کابل کشی
85
آب رسانی
هزینه حفر چاه ( یا شبکه داخلی، حق ا نشعاب آب) لوله کشی 4/3 اینچ
27
سوخت رسانی
حق انشعاب ، لوله کشی گاز
35
وسایل گرمایش وسرمایش وایمنی
بخاری، کولر، کمکهای اولیه
30
ارتبا طی
تلفن ثابت 2 خط
10
جمع
187
لوازم اداری
ردیف
شرح
تعداد
قیمت واحد(ریال)
قیمت کل(م. ریال)
1
کامپیوتر و متعلقات
2
6000000
12
2
میز اداری و متعلقات
3
1500000
4.5
3
کمد و بوفه
2
700000
1.4
5
ملزومات اداری و سایر موارد
–
0
15
جمع
32.9
ماشین آلات و تجهیزات
ردیف
عنوان دستگاه
تعداد
قیمت واحد(م.ریال)
قیمت کل(م. ریال)
1
ماشین برش اره ای
4
143
572
2
قیچی کوریس عمودی
5
59
295
3
میز برش
4
2.5
10
4
ماشین راسته دوز
12
26
312
5
اورلوک پنج نخ ریمولدی زیگزاگ
5
92
460
6
مادگی دوز
5
143
715
7
ماشین دگمه دوز
4
150
600
8
اطو پرس
12
1.8
21.6
9
بسته بندی
–
–
55
جمع
3040.6
هزینه نصب و راه اندازی (3- 5% ) ارزش کل ماشین آلات
152
جمع کل
3192.6
بر این اساس سرمایه گذاری ثابت طرح 5794 میلیون ریال برآورد شده است. شرح هزینه های سرمایه گذاری ثابت طرح در ادامه آورده شده است.
میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه و محل تامین آن از خارج یا داخل کشور قیمت ارزی و ریالی آن و بررسی تحولات اساسی در روند تامین اقلام عمده مورد نیاز در گذشته و آینده.
در جدول 27 میزان مصرف مواد اولیه، قیمت مواد اولیه و محل تامین مواد اولیه طرح تولید لباس کودک به ظرفیت 200000 دست ارائه گردیده است.
پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح
در مورد مسئله مکان یابی احداث واحد و یا طرح، مدلها و روشهای متعددی وجود دارد که پارامترهای بسیار مهم، اساسی و موثر در دستیابی به محل مناسب اجرای طرح دخالت می کنند. از مهمترین پارامترهای موجود در این رابطه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
– نیروی انسانی (جمعیت کاری و اداری مورد نیاز جهت ایجاد اشتغال)
– قیمت زمین (ارزانی زمین و دستیابی به مساحت زیاد و قابل تامین)
– معافیت مالیاتی (جهت افزایش میزان سوددهی طرح)
– دستیابی به منابع تامین مواد اولیه (پارامتر بسیار مهم در طرحهای پتروشیمی)
– دسترسی به پایگاههای جهانی (جهت صادرات محصول و واردات مواد مورد نیاز)
– امکان تامین موارد تاسیساتی همچون برق و سوخت مورد نیاز
با توجه به اینکه بازار مصرف این محصول در داخل کشور در نظر گرفته شده است و وجود امکانات زیربنایی و نیروی انسانی ماهر در شهرهای بزرگ و بویژه از لحاظ دستیابی به مواد اولیه و بازار مصرف، لذا پیشنهاد می گردد که واحد تولیدی انواع لباس کودک در شهرک های صنعتی اطراف شهرهای بزرگ کشور احداث گردد.
وضعیت تامین نیروی انسانی و تعداد اشتغال
با توجه به نوع محصول و مواد اولیه این کارخانه که همیشه در دسترس بوده و نوع استفاده محصول، تعداد روز کاری این واحد 300 روز در سال می باشد. این واحد دارای یک شیفت کاری می باشد.
در این کارخانه 30 نفر پرسنل شامل کلیه پرسنل اداری و تولید در یک شیفت کاری مشغول بکار می باشند. که در جداول زیر شرح آنها آورده شده است.
بررسی و تعیین میزان تامین آب، برق، سوخت، امکانات مخابراتی و ارتباطی( راه- راه آهن – فرودگاه- بندر … ) و چگونگی امکان تامین آنها در منطقه مناسب برای اجرای طرح
در یک مطالعه جامع، بررسی و انتخاب محل مناسب جهت اجرای طرح، به نحوی که از جهت فنی امکان پذیر و هم از جهات اقتصادی باصرفه باشد، کاملاً ضروری و اجتناب ناپذیر است.
وجود امکانات زیربنایی در منطقه احداث طرح از عوامل موثر در جذب بهتر نیروهای متخصص و کاهش هزینه خدمات به حساب می آید.
دسترسی به آب قابل شرب، وجود شبکه برق شهری و پست های برق فشار قوی، وجود دانشگاه و مراکز تربیت نیروهای متخصص، امکان بهره گیری از راه های آسفالت، راه آهن و فرودگاه و نیز دسترسی به شبکه توزیع گاز از جمله امکانات زیربنایی به حساب می آیند که وجود آنها در منطقه احداث طرح به نحو موثری در کاهش هزینه ها دخیل می باشد.
در جدول زیر مصرف سالانه آب و برق واحد آورده شده است.
وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی
الف – حمایت تعرفه گمرکی (محصولات و ماشین الات) و مقایسه با تعرفه های جهانی
در اغلب واحدهای تولیدی بخشی از ماشین آلات از خارج از کشور تامین می شود. این ماشین آلات پس از تستهای اولیه و عدم مشکلات فنی از طریق گمرک وارد کشور خواهند شد. حقوق گمرکی که در حال حاضر برای این گونه ماشین آلات وجود دارد حدود 10 درصد قیمت ماشین آلات خارجی می باشد.
از طرف دیگر واحدهای تولیدی که محصولات آنها به خارج از کشور صادر می شود، مستلزم پرداخت حقوق گمرکی می باشند. خوشبختانه در سالهای اخیر برای ترغیب تولیدکنندگان داخلی به امر صادرات مشوقهایی برای آنها تصویب شده است که باعث شده است حجم صادرات افزایش یابد.
ب – حمایت های مالی (واحدهای موجود و طرحها)، بانکها و شرکتهای سرمایه گذار
یکی از مهمترین حمایت های مالی برای طرح های صنعتی اعطای تسهیلات بلند مدت برای ساخت و تسهیلات کوتاه مدت برای خرید مواد و ملزومات مصرفی سالانه طرح می باشد. در ادامه شرایط این تسهیلات برای طرح های صنعتی آمده است.
1- در بخش سرمایه گذاری ثابت جهت دریافت تسهیلات بلند مدت بانکی اقلام ذیل با ضریب عنوان شده تا سقف 70 درصد سرمایه گذاری ثابت در محاسبه لحاظ می شود.
1-1- ساختمان و محوطه سازی طرح، ماشین آلات و تجهیزات داخلی، تاسیسات و تجهیزات کارگاهی با ضریب 60 درصد محاسبه می گردد.
1-2- ماشین آلات خارجی در صورت اجرای طرح در مناطق محروم با ضریب 90 درصد و در غیر این صورت با ضریب 75 درصد محاسبه می گردد.
1-3- در صورتیکه حجم سرمایه گذاری ماشین آلات خارجی در سرمایه گذاری ثابت کمتر از 70 درصد باشد، اقلام اشاره شده در بند 1-1 جهت دریافت تسهیلات ریالی با ضریب 70 درصد محاسبه می گردد.
2- این امکان وجود دارد، طرح هایی که به مرحله بهره برداری می رسند سرمایه در گردش مورد نیاز آنها به میزان 70 درصد از شبکه بانکی تامین گردد.
3- نرخ سود تسهیلات ریالی در وام های بلند مدت و کوتاه مدت در بخش صنعت 12 درصد و نرخ سود تسهیلات ارزی Libor + % 2 و هزینه های جانبی، مالی آن در حدود 1.25 % مبلغ تسهیلات اعطایی و نرخ سود تسهیلات ارزی برای مناطق محروم 3 درصد ثابت می باشد.
4- مدت زمان دوران مشارکت، تنفس و باز پرداخت در تسهیلات ریالی و ارزی را با توجه به ماهیت طرح از نقطه نظر سودآوری و بازگشت سرمایه حداکثر 8 سال در نظر گرفته می شود.
5- حداکثر مدت زمان تامین مالی از محل حساب ذخیره ارزی برای مناطق کم توسعه یافته و محروم 10 سال در نظر گرفته می شود.
علاوه بر تسهیلات مالی معافیت های مالیاتی نیز برای برخی مناطق وجود دارد که به شرح زیر می باشد:
1- با اجرای طرح در شه ر ک های صنعتی، چهار سال اول بهره برداری 80 درصد معافیت مالیاتی شامل طرح خواهد شد.
2- با اجرای طرح در مناطق محروم 10 سال اول بهره برداری شرکت از مالیات معاف خواهد بود.
3- مالیات برای مناطق عادی (به جز شهرک های صنعتی و مناطق محروم) 25 درصد سود ناخالص تعیین شده است.
تجزیه و تحلیل و ارائه جمعبندی و پیشنهاد نهائی در مورد احداث واحد های جدید
محصول مورد نظر در این گزارش انواع پیراهن بچه گانه میباشد (البته ماشینآلات قادر به تولید انواع پیراهن زنانه و مردانه میباشند). الگوی کلی لباس شامل قطعات مختلف (تکه های بریده پارچه) برای تهیه لباس و اضافه کردن وسایلی نظیر زیپ و دگمه برای راحتی پوشیدن و بیرون آوردن لباس، تزئین لباس با استفاده از بخیه کاری در سطح آن و دوختن جیب میباشد.
مطابق مطالعات انجام گرفته در بخش بازار ظرفیت تولید واحدهای فعال لباس کودک در سال 1384 حدود 5099 هزار دست بوده که این میزان با به بهرهبرداری رسیدن واحدهای در دست اجراء به حدود 16106 هزار دست تا سال 1390 خواهد رسید.
میزان واردات و صادرات لباس کودک بر اساس آمار و اطلاعات گمرک در سال 1384 به ترتیب حدود 32380 و 11830 هزار دست بوده است.
در حال حاضر میزان مصرف لباس کودک در کشور با توجه به آمار کودکان زیر هشت سال کشور حدود 21932 هزار دست بوده که این میزان با توجه به رشد جمعیت کودکان زیر 9 سال به حدود 28600 هزار دست لباس کودک در سال 1390 خواهد رسید.
بنابراین با توجه به بررسیهای انجام شده به نظر میرسد سرمایه گذاری برای تولید لباس کودک جهت بازار داخلی جذاب و مقرون به صرفه باشد. لذا با توجه به کمبود 12500 هزار دستی لباس کودک طی سالهای آتی، پیشنهاد احداث چندین واحد 75000 دستی لباس کودک در شهرکهای صنعتی اطراف شهرهای بزرگ کشور میگردد.
محاسبات
مالی و اقتصادی
1-
زمین
مساحت m2
قیمت واحد (ریال)
قیمت کل (م. ریال)
1700
95000
161.5
2- محوطه سازی
ردیف
شرح کار
مقدار کار
قیمت واحد (ریال)
کل هزینه (م. ریال)
1
تسطیح و خاک برداری
1700 مترمربع
21000
35.7
2
حصارکشی (دیوار با ارتفاع 5/2 متر)
200 متر
105000
21
3
خیا بان کشی و آسفالت
400 مترمربع
150000
60
4
سایر
500 مترمربع
45000
22.5
جمع
139.2
3- ساختمان سازی و ابنیه صنعتی و غیر صنعتی
ردیف
شرح
مقدار
واحد
قیمت واحد(ریال)
کل هزینه (م. ریال)
1
سالن تولید
500
مترمربع
1400000
700
2
انبار مواد اولیه
100
متر مربع
1400000
140
3
انبار محصول
100
متر مربع
1400000
140
4
ساختمان اداری، نگهبانی سرایداری
100
مترمربع
1500000
150
جمع
1130
4- تجهیزات و ماشین آلات خط تولید
ردیف
عنوان دستگاه
تعداد
قیمت واحد(م.ریال)
قیمت کل(م. ریال)
1
ماشین برش اره ای
4
143
572
2
قیچی کوریس عمودی
5
59
295
3
میز برش
4
2.5
10
4
ماشین راسته دوز
12
26
312
5
اورلوک پنج نخ ریمولدی زیگزاگ
5
92
460
6
مادگی دوز
5
143
715
7
ماشین دگمه دوز
4
150
600
8
اطو پرس
12
1.8
21.6
9
بسته بندی
–
–
55
جمع
3040.6
هزینه نصب و راه اندازی (3- 5% ) ارزش کل ماشین آلات
152
جمع کل
3192.6
5- وسایل دفتری و آزمایشگاهی
ردیف
شرح
تعداد
قیمت واحد(ریال)
قیمت کل(م. ریال)
1
کامپیوتر و متعلقات
2
6000000
12
2
میز اداری و متعلقات
3
1500000
4.5
3
کمد و بوفه
2
700000
1.4
5
ملزومات اداری و سایر موارد
–
0
15
جمع
32.9
6- تاسیسات عمومی و تجهیزات جانبی
عنوان
شرح و توضیحات
قیمت (م. ریال)
برق رسانی
شبکه داخلی، سه فاز 200kw ، به همراه تا بلو برق و کا بل کشی
85
آب رسانی
هزینه حفر چاه ( یا شبکه داخلی، حق ا نشعاب آب) لوله کشی 4/3 اینچ
27
سوخت رسانی
حق انشعاب، لوله کشی گاز و . . .
35
وسایل گرمایش وسرمایش وایمنی
بخاری، کولر، کمکهای اولیه
30
ارتبا طی
تلفن ثابت 2 خط، همراه 2 خط
10
جمع
187
7- وسایل حمل نقل
ردیف
شرح وسایل
مشخصات فنی
تعداد
قیمت واحد (م.ریال)
قیمت کل (م. ریال)
1
وانت بار
–
1
140
140
4
سواری
–
1
100
100
جمع کل
240
برآورد سرمایه ثابت
الف- هزینه های سرمایه ای
شرح
مبلغ (م. ریال)
زمین
161.5
محوطه سازی
139.2
ساختمان
1130
ماشین آلات و تجهیزات
3192.6
وسایل د فتری و آزمایشگاهی
32.9
تاسیسات
187
وسایل حمل و نقل
240
پیش بینی نشده (5% اقلام بالا)
254.16
جمع کل
5337.36
ب- هزینه های قبل از بهره برداری
شرح
مبلغ (م. ریال)
هزینه های تهیه طرح، مشاوره، اخذ مجوز، حق ثبت قرارداد بانکی (4% هزینه سرمایه ای)
213.5
هزینه آموزس پرسنل (1% کل حقوق سالانه)
16
هزینه های راه اندازی و تولید آزمایشی (15روز هزینه های آب، برق و سوخت، مواد اولیه، حقوق و دستمزد)
227.2
جمع
456.7
سرمایه ثابت = 5794 میلیون ریال
(مجموع هزینه های سرمایه ای و هزینه قبل از بهره برداری)
1- مواد اولیه مصرفی سالانه
ردیف
شرح وسایل
مشخصات فنی
تعداد
قیمت واحد (م.ریال)
قیمت کل (م. ریال)
1
پارچه پیراهنی
عرض یک متر
75000 مترمربع
50000
3750
2
نخ دوخت
عاری از عیب و پارگی
3750 قرقره
10000
37.5
3
دکمه
مناسب با مدل پیراهن
300000 عدد
300
90
4
سلفون
جهت بسته بندی اولیه
800 کیلوگرم
25000
20
5
مقوا
جهت بسته بندی اولیه
1600 کیلوگرم
10000
16
جمع کل
3913.5
2- برآورد هزینه آب و برق مصرفی
شرح
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالانه
هزینه واحد(ریال)
هزینه کل(م. ریال)
آب مصرفی
مترمکعب
5
1500
2700
4.05
برق مصرفی
کیلووات ساعت
150
45000
300
13.5
سوخت مصرفی
گازوئیل
لیتر
0
0
160
0
گاز
مترمکعب
160
24000
300
7.2
بنزین
لیتر
20
6000
1000
6
جمع
30.75
3-
برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی
ردیف
نیروی انسانی مورد نیاز
تخصص و میزان تحصیلات
تعداد
متوسط حقوق ماهیانه (هزارریال)
جمع حقوق سالیانه(م. ریال)
1
مدیر طرح
لیسانس
1
4500
54
3
کارشناس تولید
فوق دیپلم – لیسانس
1
4000
48
4
کارمند اداری، پشتیبانی، حسابدار
دیپلم تا فوق دیپلم
1
3400
40.8
5
کارگر فنی ماهر(تولیدی)
دیپلم
11
3400
448.8
6
کارگرفنی نیمه ماهر و ساده
سیکل – دیپلم
10
3200
384
7
راننده
زیر دیپلم
1
3400
40.8
8
نگهبان و سرایدار و آبدارچی و منشی
زیر دیپلم
2
3200
76.8
جمع
30
1093.2
مزایا و حق بیمه کارفرما در سال به میزان 45% کل حقوق سالیانه پرسنل
491.94
جمع کل
1585.1
4- برآورد هزینه استهلاک
شرح
ارزش دارایی (م. ریال)
درصد
هزینه استهلاک سالیانه
(م. ریال)
محوطه سازی
139.2
5%
6.96
ساختمان
1130
5%
56.5
ماشین آلات و تجهیزات
3192.6
10%
319.26
تاسیسات
187
10%
18.7
وسایل حمل و نقل
240
10%
24
وسایل دفتری و آزمایشگاهی
32.9
10%
3.29
پیش بینی نشده
254.16
10%
25.4
جمع کل
454.11
5- برآورد هزینه تعمیرات و نگهداری
شرح
ارزش دارایی (م. ریال)
درصد
مبلغ (م. ریال)
محوطه سازی
139.2
2%
2.784
ساختمان
1130
2%
22.6
ماشین آلات و تجهیزات
3192.6
5%
159.63
تاسیسات
187
10%
18.7
وسایل حمل و نقل
240
10%
24
جمع کل
227.714
6- برآورد سرمایه در گردش
عنوان
شرح
مبلغ (م. ریال)
مواد اولیه و بسته بندی
مدت 1 ماه مواد اولیه
326.12
حقوق و دستمزد
2 ماه حقوق و مزایا
264.18
تنخواه گردان
1 ماه هزینه انرژی و تعمیرات و نگهداری
21.54
جمع
611.84
7-
هزینه های تولید سالیانه
شرح
مبلغ(م. ریال)
هزینه مواد اولیه و بسته بندی
3913.5
هزینه حقوق و دستمزد
1585.1
هزینه انرژی (آب ، برق، سوخت)
30.75
هزینه نگهداری و تعمیرات
227.714
هزینه پیش بینی نشده تولید (5 درصد اقلام بالا)
287.85
هزینه اداری فروش(1% اقلام بالا)
57.57
هزینه تسهیلات مالی (2% مقدار وام سرمایه ثابت)
115.88
هزینه بیمه کارخانه (دو هزارم سرمایه ثابت)
11.56
هزینه استهلاک
454.11
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری (20% هزینه های قبل از بهره برداری)
91.34
جمع کل
6775.374
8- قیمت تمام شده محصول
قیمت تمام شده محصول = ظرفیت تولید سالیانه / جمع هزینه های تولید سالیانه
قیمت تمام شده برای هر دست لباس بچه گانه 33.87 هزارریال می باشد.
9- میانگین قیمت فروش :
ردیف
محصول
واحد
میزان تولید
قیمت متوسط فروش
قیمت کل (م. ریال)
1
لباس بچه گانه
دست
200000
50000
10000
جمع کل
10000
10- محاسبه نقطه سر به سر
شرح هزینه
هزینه متغیر
هزینه ثابت
هزینه کل(م. ریال)
مقدار
درصد
مقدار
درصد
مواد اولیه و بسته بندی
3913.5
100%
0
0%
3913.5
حقوق و دستمزد
554.785
35%
1030.315
65%
1585.1
هزینه انرژی
24.6
80%
6.15
20%
30.75
تعمیرات
182.17
80%
45.54
20%
227.714
پیش بینی نشده
244.67
85%
43.18
15%
287.85
اداری و فروش
0
0%
57.57
100%
57.57
هزینه تسهیلات مالی
0
0%
115.88
100%
115.88
بیمه کارخانه
0
0%
11.56
100%
11.56
هزینه استهلاک
0
0%
454.11
100%
454.11
استهلاک قبل از بهره برداری
0
0%
91.34
100%
91.34
جمع هزینه های تولیدی
4919.725
1855.645
6775.374
درصد در نقطه سر به سر = 36.53%
هزینه های تولید و مقدار تولید بر اساس 100% ظرفیت محاسبه گردیده است.
برآورد هزینه های سرمایه گذاری طرح
ردیف
شرح هزینه های سرمایه گذاری
انجام شده
هزینه های باقی مانده
جمع کل(م. ریال)
شرکت(م. ریال)
بانک(م. ریال)
شرکت(م. ریال)
بانک(م. ریال)
1
زمین
0
0
161.5
0
161.5
2
محوطه سازی
0
0
139.2
0
139.2
3
ساختمان
0
0
565
565
1130
4
ماشین آلات و تجهیزات
0
0
0
3192.6
3192.6
5
تاسیسات
0
0
0
187
187
6
ابزار و تجهیزات دفتری و آزمایشگاهی
0
0
32.9
0
32.9
9
وسائط نقلیه
0
0
240
0
240
11
هزینه های قبل از بهره برداری
0
0
456.7
0
456.7
12
هزینه های پیش بینی نشده
0
0
254.16
0
254.16
جمع هزینه های ثابت
0
0
1849.46
3944.6
5794.06
سرمایه در گردش
0
0
122.37
489.47
611.84
جمع کل هزینه های سرمایه گذاری
0
0
1971.83
4434.07
6406
نحوه سرمایه گذاری
شرح
سهم متقاضی
تسهیلات بانکی
جمع(م. ریال)
مبلغ
درصد
مبلغ
درصد
سرمایه ثابت
1849.46
32%
3944.6
68%
5794
سرمایه در گردش
122.37
20%
489.47
80%
611.84
جمع کل سرمایه گذاری
1971.83
31%
4434.07
69%
6405.84
1- سرمایه: (م. ریال)
ثابت: 5794
درگردش: 611.84
2- سود وزیان ویژه
سود و زیان ویژه = 3224.6
ارزش افزوده ناخالص 5828
ارزش افزوده خالص 5282.6
نسبت افزوده ناخالص به فروش 58.3%
نسبت ا فزوده خالص به فروش 52.8%
نسبت افزوده خالص به سرمایه گذاری کل 0.82
3- سرمایه ثابت سرانه:
193.1
4- کل سرمایه گذاری سرانه:
213.53
5- نرخ بازدهی سرمایه:
48.5%
6- دوره برگشت سرمایه:
1.72
یک سال و نه ماه
جدول زمانبندی طرح
ماه
شرح عملیات
سال اول
سال دوم
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
0
اخذ مجوز های مربوطه و تهیه زمین
*
*
*
*
اجرای عملیات ساختمان سازی
*
*
*
*
*
*
نصب تاسیسات
*
*
*
خرید و نصب ماشین آلات
*
*
*
*
*
*
محوطه سازی
*
*
خرید مواد اولیه و راهاندازی آزمایشی
*
*