تارا فایل

صنعت چاپ




موضوع تحقیق:

فهرست مطالب

عنوان:

مراحل صنعت چاپ

انواع چاپ

صنعت چاپ و نشر کشور باید ضابطه مند شود

صنعت چاپ ایران نیازمند حمایت جدی از سوی دولت

مرگ خاموش کارگران زیر چرخ های صنعت چاپ

منابع

مراحل صنعت چاپ

آنچه امروز به عنوان تحول صنعت چاپ مطرح است ، تبدیل چاپ به عنوان یک رسانه است . صنعت چاپ جزئی از تکنولوژی ارتباطات است و هر مرکز چاپ برای ادامه حیات در هزاره سوم باید بدون واسطه در دنیای ارتباطات در شبکه گسترده رسانه های دیجیتال جای بگیرد.
اکر درک کنیم که چاپ یک رسانه است و در مرکز تحولات تکنولوژیهای ارتباطی قرار دارد، دیدگاهمان را نسبت به این رسانه به عنوان یک ابزار بازاریابی تصحیح خواهیم کرد.
اگر بدانیم که هزینه چاپ و ارسال پستی یک میلیون بروشور تمام رنگی معادل تنها 5 بار اعلان تلویزیونی است و همچنین چاپ اختصاصی بااطلاعات متغییر بازخورد مشتری را در تبلیغات پستی از 2% به 36% افزایش می دهد، به اهمیت بازاریابی به وسیله پست مستقیم (Direct Mailing) بیشتر پی می بریم . پست مستقیم یکی از ابزار های بازاریابی مستقیم (Direct Marketing) است.
کسانی که حتی به طور مختصر از شیوه های بازاریابی نوین مطلع هستند به ندرت مایلند که از یک پیام و یک نوع تبلیغ برای تمام مشتریان و مخاطبین خود استفاده کنند. اما تا کنون تنها وسیله برای چاپ نسخه های رنگی با کیفیت بالا، چاپ افست بوده است و در سیستم افست هم چاپ تک نسخه مفهومی ندارد
هرچه تعداد افراد در گروهی که برایشان پیام داریم افزایش می یابد محدوده اشتراک بین آنها کمتر شده و ما از سلیقه تک تک مخاطبان دور تر می شویم. وقتی سعی می کنیم پیام ما عده بیشتری را شامل شود، این پیام اغلب آنقدر کلی و ملایم خواهد بود که بدون جلب توجهی از میان بازار ما عبور خواهد کرد.
امکان ایجاد ارتباط تک به تک با مشتریان و مخاطب قرار دادن فرد به فرد آنها با توجه به آنچه نیاز دارند، امروز بوسیله ماشینهای چاپ و دیجیتال فراهم آمده است.
با ترکیب بانک اطلاعاتی که از مشتریان خود در اختیار دارید و سیستم چاپ دیجیتال ، برای آنها نسخه هایی تولید می کنید که از نظر متن یا تصویر و یا هردو متفاوت هستند. بوسیله چاپ با اطلاعات متغیر ما با هر فرد متفاوت مطابق با نیاز او صحبت می کنیم.

بحث چاپ مانند یک زنجیر است که از دانه های متععدی تشکیل شده است . برای رسیدن به تخصص در مورد چاپ (افست) لازم است در موارد متعددی مطالعه ٬ تحقیق و تحصیل نمود. هنرها و صنایع مختلفی دست بدست هم داده اند تا آثار چاپی با کیفیت و با کاربردهای مختلف تولید شوند.

نقاشی و گرافیک :
برای بصری نمودن ایده ها و تفکرات احتیاج به هنر آموزی در این دو زمینه را دارید. تا وقتی نتوانید بخوبی ذهنیات خود را پیاده سازی نمایید ٬ اولین حلقه زنجیر را شل بسته اید …
برای یادگیری این هنر میتوانید در رشته های نقاشی و گرافیک که در سطوح مختلف و در مراکز خصوصی و دولتی به تحصیل بپردازید.
کامپیوتر :
با ورود کامپیوتر به دنیای گرافیک و چاپ ٬ مراحل متعددی از پروسه چاپ ٬ بطریقه کامپیوتری صورت میگیرد.
در مرحله طراحی ٬ اسکن ٬ رتوش و اصلاح اوریژینالها ٬ نمونه گیری ٬ خروجی فیلم یا زینک و بالاخره جدیدا در خود دستگاههای چاپ برای تنظیم رنگها و کنترل فرآیند چاپ.
امروزه شما در هربخش از صنعت چاپ که مایل به فعالیت باشید ٬ دانش و مهارت کار باکامپیوتر و نرم افزارهای مربوطه ٬ جزئی لاینفک از تخصص شما خواهد بود و کسانی که به این ابزار مهم آشنایی نداشته باشند مانند افرادی بیسواد در میدان عمل خواهند بود.
برای یادگیری این مورد نیز میتوانید در دوره های تخصصی گرافیک کامپیوتری که در سطوح مختلف و در مراکز خصوصی و دولتی ارائه میشوند به تحصیل بپردازید.
رنگ شناسی :
رنگ وسیله خوبی برای بیان حالات و جزئیات طرح میباشد . رنگ شناسی هم در مرحله طراحی و هم در مرحله چاپ از تخصص های مهم میباشد .
شما چه در مقام یک طراح ٬ چه با عنوان ناظر چاپ و چه بعنوان یک چاپچی در این صنعت مشغول بکار باشید ٬ تقریبا محال است که بتوانید بدون آشنایی با تجزیه و ترکیب رنگها و همنشینی آنها موفق باشید.
رنگ شناسی هم در مباحث آموزشی رشته نقاشی و گرافیک و هم در مباحث آموزشی نرم افزارهای گرافیکی آموزش داده میشوند ولی برای کسب مهارت در این زمینه احتیاج به تمرین و کارآموزی زیر نظر یک گرافیست ماهر را دارید.
لیتوگرافی :
به مجموعه مراحلی که ٬ طرح شما قبل از آماده شدن برای چاپ ٬ طی میکند را لیتوگرافی (دراصل فتولیتوگرافی) میگویند.
یک طراح یا ناظر چاپ و مخصوصا چاپچی ٬ بسته به سابقه و مهارتش ٬ به درصدی از این مراحل اشراف دارد .این تخصص اورا در شناسایی راههای مختلف برای بهترین انتخاب کمک خواهد کرد . همچنین به رفع اشکالات کار چاپی اش که مربوط به این مرحله باشد کمک خواهد نمود .
کاغذشناسی (بسترشناسی):
شاید به جرات بتوان گفت که اکثریت کارهای چاپی یا بر روی انواع کاغذ ٬ و یا بر روی انواع لایه های پلیمری به چاپ میرسد.
بحث چاپ کاغذ بیشتر مربوط "افست تر (خیس)" بوده و بحث چاپ نایلون و لفافه مربوط به چاپ افست خشک (نایلوپرینت – چاپ فلکسو) میباشند.
در ان بلاگ همواره پیش فرض من چاپ افست تر و چاپ بر روی بسترهای کاغذ و مقوایی است ٬ مگر مواردیکه اعلام شود.
به هرحال چاپ شما بر روی هر بستری که انجام شود ٬ لازم است شما از خواص فیزیکی و شیمیایی ٬ رفتارها و مرکب مصرفی آگاهی نسبی داشته باشید.
چاپ :
در این مرحله ذهنیات یک طراح بر روی بستر مورد نظر منتقل شده و در بعضی موارد ٬ آخرین مرحله از زنجیره عملیات چاپ بشمار میرود.
یک طراح به اندازه آشنایی اش از دستگاه و فرآیند چاپ ٬ میاواند کارهایش را سفارشی تر ٬ مقرون بصرفه تر و یا سریعتر به چاپ برساند.
یک ناظر چاپ اصولا اگر در این مرحله ضعف داشته باشد ٬ شاید اصلا نتواند سفارش بگیرد. چون مشتری برای همین او را استخدام کرده تا کارهایش را بدون عیب و نقص و یا هزینه های اضافی به چاپ برساند.
یک کارگر چاپچی هم که اگر از دستگاهی که با آن کار میکند چیزی نداند ٬ وضع و حالش معلوم است.
چاپ افست و لیتوگرافی
چاپ افست و لیتوگرافی

چاپ افست همواره روشی برای دستیابی به بهترین کیفیت و بالاترین تیراژ است. وجود تمام امکانات لازم برای تولید یک سفارش چاپ افست در خانه چاپ و طرح باعث می شود تا کنترل کیفی به شکل مناسب و قابل قبول در تمامی مراحل امکان پذیر باشد.
دقت در آماده سازی فایل، گرفتن خروجی فیلم و تهیه زینک تاثیر مستقیم و به سزایی در نتیجه کار خواهد داشت و بهره بردن از امکانات خوب عملیات تکمیلی موجود در خانه چاپ و طرح باعث تسریع در تحویل سفارش به مشتریان خواهد بود.

امکانات موجود عملیات تکمیلی در خانه چاپ و طرح عبارتند از :
 برش
 خط تا و پرفراژ
 شماره زنی
 صحافی چسب گرم و صحافی مفتول
عملیات پس از چاپ :
عملیات برای تولید بسیاری از محصولات چاپی ٬ در مرحله چاپ تمام نمی شوند.
به فرایندها و تخصصهای متعدد دیگری پس از چاپ احتیاج است ٬ تا مثلا یک جعبه محصول و یا یک ساک دستی تبلیغاتی آماده برای استفاده شوند.
مراحلی مانند روکش (انواع ورنی و سلفون) ٬ تیغ زنی ٬ برجسته کاری و طلاکوب ٬ قالب سازی ٬ ترموگرافی ٬ جعبه چسبانی ٬ فنرکشی ٬ صحافی و… همگی بعد از مرحله چاپ انجام میشوند. خط تولید چاپ بدون عملیات تکمیلی، انتظار مشتریان را برآورده نمی سازد. از آنجا که ارائه راه حل های مفید کاری به مشتریان ، از اهداف خانه چاپ و طرح است، سعی نموده ایم تا با کامل کردن سرویس های صحافی و عملیات تکمیلی پس از چاپ ، تا مراحل پایانی هر کاری در کنار مشتریان خود باشیم.
بهمین دلیل مشتری ، آسوده از دغدغه های مراحل چاپ و پس از آن ، فقط فایل می آورد و باقی کار را به ما می سپارد.

خدمات پس از چاپ خانه چاپ و طرح عبارتند از :
 انوع صحافی
ممکن است مشتری بخواهد کتاب یا جزوه ای را در تیراژ 200 نسخه چاپ کند. بعد از آماده شدن صفحات چاپی، نسخه های چاپ شده در بخش صحافی خانه چاپ و طرح ، ترتیب شده و با دستگاه چسب گرم با کیفیت بالایی صحافی شده و در زمانی کوتاه تحویل می شوند.
 خط تا
اگر مشتری ما کارت دعوت می خواهد و برای این کار عجله هم دارد، فایل او پس از چاپ در واحد عملیات تکمیلی ، خط تا می خورد.
 برش
دستگاههای برش ، در کنار چاپ دیجیتال و چاپ افست نیز در چرخه گردش کارهای چاپی، علاوه بر کاهش زمان آماده سازی کارهایی که نایز به برش دارند، کیفیتی مطلوب ارائه می کنند چرا که در کنار هم بودن همه خدمات در خانه چاپ و طرح، کنترل کیفی تولیدات را آسانتر می کند.
 لمینیت
* یکی دیگر از خدمات ما در بخش عملیات تکمیلی ، خدمات روکش و لمینیت است. لمینیت را می نوان مکمل چاپ نامید که بر ظرافت و زیبایی کارمی افزاید. علاوه بر این ، روکش لمینیت، مقاومت کارچاپی را بالا می برد و به آن شفافیت نیز می بخشد و در برابر رطوبت، شرایط محیط، خراش و … از آن محافظت می کند.
* طی فرآیند لیمنیشن، سه لایه شامل سندچاپ شده و دو لایه طلق ، طی فرآیند فیزیکی و حرارتی بر روی هم قرارگرفته و در نهایت ، یک لایه خواهیم داشت .
* دستگاه اتوماتیک لیمینیت در خانه چاپ و طرح، کارها را تا عرض 1.20 متر و طول تقریبا نا محدود، لمینیت می کند. برای کارهای کم تیراژ که با چاپ دیجیتال رنگی یا سیاه و سفید اماده شده اند نیز می توانیم به جای روکش یوی یا ورنی از روش لمینیت کردن استفاده کنیم.

انواع چاپ

چاپ دیجیتال رنگی

چاپ دیجیتال دیگر یک پدیده نوظهور تکنولوژیک نیست. این سیستم چاپی همانند زمان ظهورش رقیب چاپ افست شمرده نمی شود و امروز درکنار روشهای دیگر چاپی جایگاه خود را در این صنعت پیداکرده و روز به روز براستفاده از آن افزوده می شود.
فراگیرشدن نشر الکترونیک ، اینرنت و وب کارکردهای چاپ دیجیتال را افزیش داده و به گسترش آن دامن زده است. چاپ دیجیتال تنها راه حلی برای تولید در تیراژ پایین نیست ، بلکه ویژگی هایی نظیر
 تولید درتیراژ لخواه
 تولید با سرعت بالا
 چاپ با اطلاعات متغیر
 چاپ در ابعاد بزرگ
چاپ بر روی مواد مختلف

چاپ دیجیتال سیاه وسفید
به تمام ویژگی های چاپ دیجیتال ، قیمت ارزان را هم اضافه کنید! دستگاه چاپ دیجیتال oce 3165 با سرعت 60 برگ A4 در دقیقه قادر به تولید اسناد چاپی با کیفیت بسیار عالی است. این دستگاه که در واقع یک copier-printer است با سرعتی نزدیک به چاپ می تواند نسخه اصلی را اسکن کرده و در تیراژ دلخواه چاپ کند. از آنجا که تصویر اسکن شده قبل از کپی شدن ترام گذاری و چاپ می شود نسخه های تکثیر شده توسط این دستگاه کمترین فاصله را با نسخه اصلی خواهند داشت.
کیفیت مناسب، سرعت بالا و امکان چاپ در تیراژ پایین این چاپ دیجیتال سیاه و سفید را به روشی کاملاً مقرون به صرف تبدیل می کند. با اضافه کردن امکان چاپ اطلاعات متغیر و هم چنین ترکیب این شیوه با چاپ دیجیتال رنگی تولید نسخه هایی در تیراژ پایین و اقتصادی دست یافتنی است.

صنعت چاپ و نشر کشور باید ضابطه مند شود
صنعت چاپ و نشر کشور باید ضابطه مند شود ، چرا که کتاب و نشر آن نقش بسزایی در توجیه و تقویت مفاهیم و مبانی ارزشی دارد . : شورای انقلاب فرهنگی از سال 1363 به فرمان امام خمینی تاسیس شد و مهم ترین وظیفه آن در حوزه آموزش تحقیقات علم و مسائل مرتبط با آموزش و پرورش و حوزه فرهنگ عمومی و تدوین سیاست و ضوابط در حوزه فرهنگ است .
شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکنون بیش از 1400 مصوبه در بخش های مختلف فرهنگی به تصویب رسانده است. از جمله مصوباتی که با رای شورای عالی انقلاب فرهنگ تاسیس شده است می توان به تاسیس فرهنگستان هنر، علوم پزشکی و زبان فارسی اشاره کرد .
یکی از مصوبه هایی که پس از سالها فعالیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در پی تصویب ان است ضابطه مند کردن چاپ و نشر کشور است و ما در پی آنیم که به مشکلات این بخش رسیدگی کنیم، چرا که کتاب و نشر آن نقش بسزایی در توجیه و تقویت مفاهیم و مبانی ارزشی دارد .
در خصوص فعالیتهایی اخیر شورای انقلاب فرهنگی که مهندسی فرهنگ کشور است. ما باید بررسی کنیم که فرهنگ کشورمان در چه وضعیتی قرار دارد و برای رسیدن به مهندسی مطلوب باید چه دستوراتی را در انقلاب فرهنگی دنبال کنیم . تاکنون موانع و مشکلات بسیاری پیش روی شورای عالی انقلاب فرهنگی بودهاست اما ما در این سالها توانسته ایم با بسیاری از کارهای زیرساختی به این مشکلات پایان بدهیم و امروز با دستاوردهایی که در حوزه انرژی هسته ای، پزشکی و علوم زیستی داشته ایم می توانیم ادعا کنیم که ایران جزء 10 کشور صاحب فن آوری در جهان است و این حرف کمی نیست .

صنعت چاپ ایران نیازمند حمایت جدی از سوی دولت

صنعت چاپ ایران نیازمند حمایت جدی از سوی دولت است. سرویس فنی یک روزنامه شامل بخش های پیش از چاپ، چاپ و امور رایانه یی می شود، در واقع مدیریت فنی، نظارت بر فعالیت های فنی روزنامه تا مرحله ی توزیع را برعهده دارد.
یکی از عوامل مهم در جذب مخاطب، کیفیت کاغذ روزنامه به شمار می آید، اما با توجه به حمایت های محدود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از روزنامه ها بیشتر آن ها با مشکلات بسیاری در تامین کاغذ مواجه اند، این امر سبب می شود دیگر نوع کاغذ روزنامه گزینه ی قابل انتخاب نباشد، بلکه به روزنامه تحمیل می شود. یک نشریه سعی می کند با توجه به درآمدی که دارد کاغذی را برگزیند که هزینه های اضافی را متقبل نشود ، درواقع عوامل اقتصادی عامل تعیین کننده ی نوع کاغذ روزنامه ها هستند. صنعت چاپ ایران بیشتر بر صنایع دست دوم خارجی تکیه دارد، که این امر سبب می شود چاپخانه های ما از نظر کیفیت چاپ روزنامه در سطح پایینی باشند، به ویژه در بخش های خصوصی به جهت امکانات نازل چاپخانه های این بخش، روزنامه ها بامشکلات عمده ای مواجه اند.
باید به طور جدی به بررسی مسائل مربوط به معایب و مشکلات فنی روزنامه ها درزمینه های مختلف پرداخت و دولت نیز حمایت جدی از روزنامه ها بخش خصوصی به عمل آورد.

مرگ خاموش کارگران زیر چرخ های صنعت چاپ

کارگران صنعت چاپ علیرغم زحمات زیاد برای استمرار حرکت چرخ های این صنعت کمترین بهره را می برند . با وجود مشکلات مالی که بسیاری از مدیران چاپخانه ها با آن دست به گریبان هستند بسیاری از کارگزان شاغل در چاپخانه ها کار خود را از دست دادده اند و بنا بر آمار غیر رسمی و به گفته رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران تنها در شهر تهران بیش از پانصد کارگر بیکار شده اند و یا نیمی از آنها به صورت ساعتی به کار خود ادامه می دهند . مدیران واحدهای صنعتی و چاپخانه داران به دلیل رکود در فعالیت های چاپ و نشر قادر به اداره چاپخانه هایشان نیستند و نیمی از این صنعت هم اکنون رو به ورشکستگی گذاشته است . ورشکستگی منظور نظر ما به این معنا است که چاپخانه ها با ظرفیت بسیار کمتر از سودآری خود به فعالیت ادامه می دهند ویا در بیشتر ایام ماه کار سفارشی در دست ندارند . ما به تازگی – دو سال قبل – یکی از جدید ترین سیستم های چاپ خاورمیانه را وارد کشور شد که در نوع خود تحول بزرگی محسوب می شود و با این حساب باید همیشه کارهای چاپی در دست داشته باشیم اما متاسفانه در اغلب اوقات کاری برای انجام دادن در دست نداریم و با این حال مجبور به پرداخت حقوق کارمندان خود هستیم . هم اکنون دیگر بحث پرداخت بیمه کارگران مطرح نیست بلکه برخی از چاپخانه ها تا سه ماه است که به کارگران خود حقوق پرداخت نکرده اند .چاپخانه داران بسیاری را می شناسیم که اگرچه مدتی است کاری برای انجام در دست ندارند با فروش دستگاه های خود حقوق و مزایای کارگران را می پردازند و یا اینکه زیر قرض های کلان یا وام های سنگین بانکی می روند .صنعت چاپ هم اکنون یک صنعت ورشکسته است و حوزه ای که با ظرفیت یک سوم به فعالیت های خود ادامه می دهد در حقیقت ورشکسته است . بسیاری از کارگران چاپخانه ها علی رغم فعالیت در شغلی سخت و زیان آورهنوز از مزایای قانون مربوط به فعالیت های سخت و زیان آور استفاده نمی کنند . این در حالی است که بسیاری ازچاپخانه داران به خاطر مجاورت با موارد شیمیائی و انواع و اقسام رنگ ها و اسید دچار انواع بیماری های پوستی ، سرطان و سایرعلایم مربوط به بیماری هایی که منجربه مرگ زودرس می شود ، شده اند . حق بیمه کارگزان چاپخانه ها بسیار زیاد است و بسیاری از چاپخانه داران با وجود اینکه کارگران خود را از دست می دهند تا مدت ها باید حق بیمه آنها را بپردازند و سازمان تامین اجتماعی به هیچ وجه به این موضوع توجهی نمی کند . دولت می تواند از محل مزایایی که به اشتغالزایی تعلق می گیرد رقمی را به عنوان بیمه به کارگران چاپخانه ها اختصاص دهد تا هم کارگران ازبیمه و بازنشستگی برخوردار شوند و هم فشار مضاعف بر چاپخانه داران کم شود .

منابع:

http://www.pendar.net/
http://shahriar-art1.persianblog.com/
http://www.pdhco.com/

2


تعداد صفحات : 18 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود