تارا فایل

روانشناسی بازی برای کودکان زیر 5 سال و بالای 5 سال




نام درس:روانشناسی بازی
موضوع:(کودکان زیر5سال و بالای 5 سال)
استاد:
ترم 3 کارشناسی آموزش ابتدایی
دانشجو:

فهرست مطالب
خمیربازی 4
شرح کامل بازی: 5
ارزش های بازی: 5
2-ارزش اجتماعی: 6
3-ارزش های آموزشی و تربیتی: 6
4-ارزش اخلاقی: 6
5-ارزش درمانی: 6
اسم بازی:هفت سنگ 7
شرح کامل بازی: 8
ارزش های بازی: 8

خمیربازی
• اسم بازی:خمیربازی
• لوازم بازی:خمیربازی
• تعداد نفرات و سن مناسب و جنسیت برای بازی:
• خمیربازی می تواند هم بصورت فردی وهم گروهی صورت گیرد.
• سن مناسب برای خمیربازی 3تا5سال است این بازی ممکن است درسنین بالاتر با هدف های خاصی صورت بگیرد.
• این بازی هم برای دختران و هم پسران مناسب است

شرح کامل بازی:
خمیربازی ماده نرم وشکل پذیری است که برای بازی بچه ها درخانه یامدرسه استفاده می شود.
خمیربازی یکی از سرگرمی های محبوب و آموزنده برای کودکان است.خمیربازی قاعده ی خاصی ندارد بلکه آن ها قادر خواهند بود هرطور که خودشان می خواهند باخمیربازی بازی کنند چون بازی قاعده خاصی ندارد و کودک آزاد است.
خمیربازی برخلاف اسباب بازی های دیگر که به طور معمول برای کودکان ساخته می شود بسیار مفید است از آنجایی که کودک هرطور بخواهد با آن بازی می کند وتمام کنترل بازی دردست کودک است همچنین خمیربازی در بهبود کودکانی که بیش فعالی دارند بسیار موثر می باشد.

ارزش های بازی:
1-ارزش جسمانی:خمیربازی در کودکان می تواند باعث تقویت دست ورزی عضلات دست وانگشتان آن ها شود.کودک ازینکه می تواند باکمک دستانش اثری خلق کند احساس لذت میبرد واعتماد به نفسش افزایش پیدا می کند.
قوه ی تفکر وخلاقیت کودک را پرورش می دهد باعث افزایش توجه وتمرکز کودک می شود.

2-ارزش اجتماعی:
کودک اگر این بازی را باگروه همسالانش انجام دهد یاد می گیرد که چطور بافردی غیر از اعضای خانواده اش رابطه اجتماعی برقرار کند وچطور با کمک او این بازی را به شکل دونفره انجام دهد.

3-ارزش های آموزشی و تربیتی:
خیلی از مفاهیم آموزشی و تربیتی را حین بازی می توان به کمک کودک آموزش داد مثلا می توان یک ایده نمایشی باخمیربازی داشته باشیم و درقالب بازی به کودک یک روش تربیتی را آموزش داد مثل ساخت مسواک وخمیر دندان به کمک دندان رفته تا از دست کرم نجاتش بدهد.

4-ارزش اخلاقی:
کودک دوست دارد که رنگ های خمیربازی اش باهم ترکیب نشوند چون معمولا بد رنگ می شوند بنابراین تلاش می کند که خمیربازی هایش نو وتمیز بماند به این ترتیب کودک درس خوب نگه داشتن وسایلش رایاد میگیرد.

5-ارزش درمانی:
بازی باخمیر و له کردن و گلوله کردن آن به تخلیه روحی کمک میکند اگربخواهیم ناراحتی کودک راازبین ببریم می توان خمیری به دست او داد
فشاردادن خمیر و به شکل های مختلف در آوردن آن باعث ازبین رفتن ناراحتی واحساسات کودک می شود.
اسم بازی:هفت سنگ
لوازم بازی:هفت عدد سنگ صاف و تخت-یک عدد توپ
تعداد نفرات وسن مناسب وجنسیت برای بازی:
تعدادنفرات 4تا16 نفر
سن بازیکن ها از6تا15 سال
این بازی هم برای دختران وهم پسران مناسب است.

شرح کامل بازی:
بازیکن ها به دو گروه تقسیم می شوند سنگ ها روی هم چیده می شوند و یکی از گروه ها به عنوان پرتاب کننده توپ بازی راشروع می کند شروع بازی به این ترتیب است که باید ازفاصله ی نسبتا دور توپ را به طرف سنگ ها بیندازند گروهی که توپ را پرتاب می کند باید سعی کند کمترین مقدار سنگ را بیندازد چون دراین صورت راحت تر می تواند بازی را تمام کند وظیفه گروه دوم هم این است که نگذارد تیم پرتاب کننده سنگ های ریخته شده را دوباره روی هم بچیند وباید باتوپ به آن ها بزند هرکدام اربازیکنان تیم مهاجم که توپ به او برخورد کند ازجریان بازی کنار می رود به این ترتیب اگر هیچ کس ازتیم مهاجم باقی نماند بازی به نفع تیم مدافع و اگر سنگ ها روی هم چیده شوند بازی به نفع تیم مهاج تمام می شود.

ارزش های بازی:
1-ارزش جسمانی:
حرکات دویدن وجست وخیز کردن دربازی هفت سنگ بیشتر اجرا می شود این بازی از هماهنگی چشم و دست و تعقیب دیداری بالایی برخوردار است بازی هفت سنگ به تمرکز فراوانی نیاز دارد درنتیجه قدرت تمرکز،تصمیم گیری و برنامه ریزی را درکودک تقویت می کند همچنین موجب بهبود سرعت عمل ومهارت هایی مثل دویدن می شود.

2-ارزش اجتماعی:
این بازی دسته جمعی است پس رشد اجتماعی وطبیعی کودک را فراهم می کندوسرعت انجام وعکس العمل هایش رابالا می برد ضمنا بامفاهیمی نظیر رهبری،همکاری،شکست وپیروزی آشنا می شود.

3-ارزش های آموزشی وتربیتی:
قانون پذیری یکی ازچیزهایی است که کودکان دراین بازی یاد می گیرند برای اینکه بازی ادامه پیدا کند وبازی به دعوا کشیده نشود باید بچه ها بین خود یک سری قوانینی داشته باشند که همه به آن عمل کنند.

4-ارزش اخلاقی:
کودک یاد می گیرد برای اینکه دراین بازی حضور داشته باشد باید نقش خود را درگروه خوب ایفا کند باعث به هم ریختگی بازی وایجاد دعوا بین اعضای گروه نشوند.

5-ارزش درمانی:
باتوجه به اینکه بازی هفت سنگ یک بازی حرکتی،گروهی و هیجانی است ازگوشه گیری کودک جلوگیری می کند باعث نشاط درکودکان،دوست یابی و صمیمیت بین کودکانمی شود ودرنتیجه باعث رشد شخصیت آن ها نیز خواهدشد.

امام کاظم علیه السلام:
پسندیده است که فرزند درکودکی به بازی و جست وخیز
بپردازد تا دربزرگسالی بردبار و با وقار باشد.

5


تعداد صفحات : 10 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود