تارا فایل

تحقیق در مورد قرارداد خودروی ال 90


ال 90
قرارداد خودروی ال-۹۰ و تاسیس "رنو پارس" در آخرین روزهای سال ۸۲ نهایی شد. این طرح به طور کلی از سوی کارشناسان مناسب و مثبت ارزیابی شده است، اما برخی ابهاماتی را نیز درباره آن مطرح کرده اند. رنو تمام نیروی خود را برای تبدیل شدن به چهارمین قدرت خودروسازی جهان، کنار زدن رقیب دیرینه خود پژو در ایران و خاورمیانه و همچنین در اختیار گرفتن بازار غرب آسیا، به وسیله طرح ال-۹۰ در ایران به کار گرفته است. البته رنو با این اقدام غیرقابل پیش بینی، به دلیل این که با خرید سهام نیسان، سامسونگ موتور و داکیای رومانی متحمل بدهی شده، ریسک یک سرمایه گذاری بزرگ در ایران را نیز پذیرفته است.

از سوی دیگر به گفته اغلب کارشناسان، این قرارداد در صورت اجرا شدن درست، سبب جهش صنعت خودروی ایران می شود. ویسه این قرارداد را سبب بیمه شدن صنعت خودرو ایران در مواجهه با جهانی سازی می داند. وی چندی پیش در توضیح درباره این قرارداد به خبرنگار ایسنا، گفته بود: "تکنولوژی ساخت خودرو و پلات فورم که ۶۵ درصد آن را تشکیل می دهد؛ در طرح ال-۹۰ به ایران انتقال می یابد. در این طرح از همان ابتدا کار انتقال تکنولوژی صورت می پذیرد، از ویژگی های مهم این طرح که در طرح های قبلی وجود نداشت، انتقال مهندسی خودرو به داخل کشور است." ویسه گفت: "دانش طراحی خودرو و پلات فورم در طرح وانت ال-۹۰ که یکی از خودروهای مجموعه X90 در ایران است، در این طرح به کشور انتقال خواهد یافت." رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع کشور تاکید کرد: "در این طرح حدود ۳۵ تا ۴۰ قطعه ساز اروپایی با قطعه سازان ایرانی جهت تولید قطعات ال-۹۰ در ایران مشارکت می کنند و از این طریق دانش ساخت قطعات خودرو به ایران انتقال می یابد و بیش از یک میلیارد دلار در بخش قطعه سازی کشور سرمایه گذاری خواهد شد." همچنین علیمرادلو، رئیس هیات مدیره شرکت رنو پارس، نیز در توضیح بیشتر درباره قرارداد ال-۹۰ به خبرنگار ایسنا گفت: "در طرح خودروی ال-۹۰، ۱۵۰ هزار نفر اشتغالزایی در واحدهای خودروسازی، قطعه سازی و مهندسی ایجاد می شود."

وی افزود: " در طرح ال-۹۰ حدود ۱۴۰ هزار نفر در بخش قطعه سازی اشتغال ایجاد خواهد شد و ۱۵ هزار نفر نیز در شرکت خودروسازی وابسته به رنو پارس و ایران خودرو- سایپا مشغول به کار می شوند. حدود ۶۰۰ نفر نیز در بخش های مهندسی رنو پارس مشغول به فعالیت می شوند." وی گفت: "در گام اول قطعات بدنه، بلوکه موتور و تزئینات داخلی در ایران ساخته می شود و در پایان طرح موتور و سیستم انتقال قدرت و شاسی به طور کامل ساخت داخل می شود." وی وظیفه شرکت رنو پارس را طراحی قالب و ساخت قالب، سرمایه گذاری برای ابزار مخصوص، ایجاد خطوط مونتاژ و کارهای مهندسی طرح و همچنین راه اندازی خودروسازی نیوکو دانست.
علیمرادلو ادامه داد: "رنو پارس در کارهای مهندسی و کیفیت، بازاریابی و خدمات پس از فروش ال-۹۰ نیز فعالیت انجام می دهد. گروه های مهندسی رنو پارس برای تولید و انتقال دانش فنی و ساخت قطعات این خودرو در ایران شامل یک گروه مهندسی موتور و سیستم انتقال قدرت و دو گروه در بخش گروه مهندسی خودرو برای تولید و ایجاد خطوط مونتاژ این خودرو خواهد بود." وی گفت: "در ساخت بدنه هم از بدنه سازی هایی مانند سایپاپرس برای تولید بدنه استفاده می کنیم بدنه در کارخانه های قطعه سازی در ایران تولید و برای مونتاژ نهایی و اتصال به هم به کارخانجات ارسال می شود، البته بسیاری از بدنه سازی ها باید توسعه یابند." وی درباره تهیه قطعات و انجام کارهای مهندسی قطعه سازی در رنو پارس گفت: "تیم های مهندسی در رنو پارس در حال شکل گیری است و سیستم تامین قطعه کاملاً متفاوت از سیستم سابق در ایران خواهد بود." وی تاکید کرد: "در این طرح شرایط سختی بر قطعه سازان حاکم خواهد بود و تنها قطعه سازی در این طرح از آنها استفاده می شود که قطعه را به موقع تحویل دهند و براساس استاندارد کیفیت و قیمت که شرکت رنو فرانسه می خواهد تولید قطعه کند."
همچنین جعفری استاد دانشگاه علم و صنعت، درباره از بین رفتن احتمالی بعضی از قطعه سازان در طرح ال-۹۰ گفت:"پژو جی. ال. ایکس در سال های آینده با قیمت ۸ میلیون و پراید با قیمت ۴ میلیون تومان به بازار عرضه می شود. در این بازار رقابتی با این جامعه قطعه ساز و با این قیمت ها، اگر شیشه بالابر چینی ارزان تر از ایرانی بود، رنو پارس از او می خرد." وی ادامه می دهد: "البته این ابهام وجود دارد که اگر فرانسوی ها می خواهند مدیریت کنند آیا این ۲ هزار قطعه ساز ایرانی را می توانند تحمل کنند یا خیر؟ برای پشتیبانی خطوط تولید پلات فورم مشترک ایران خودرو و سایر خودروسازان آمادگی را برای این فعالیت اقتصادی انجام داده اند؛ آنانی که قطعه سازان زیرپله ای را ارتقا دادند و سیستم بخشیدند برای این پلات فورم مشترک چه می کنند؟ باید به این فکر بود اگر رنو- نیسان این دو هزار قطعه ساز ما را حذف کردند چه به دست آورده و چه از دست می دهیم. به همین دلیل باید دید برای چهار عامل کیفیت، سرعت، خدمات و قیمت که زنجیره تامین ما باید به نمایش بگذارد مدیریت پلات فورم چه اندیشه و چه راهبردی را در نظر گرفته است؟"
منافع مشترک ایران و فرانسه در قرارداد ال -90

قرارداد خودروی ال-90 و تاسیس رنو پارس در آخرین روزهای سال 82 نهایی شد. این طرح به طور کلی از سوی کارشناسان مناسب و مثبت ارزیابی شده است، اما برخی ابهاماتی را نیز درباره آن مطرح کرده اند.

رنو تمام نیروی خود را برای تبدیل شدن به چهارمین قدرت خودروسازی جهان، کنار زدن رقیب دیرینه خود پژو در ایران و خاورمیانه و همچنین در اختیار گرفتن بازار غرب آسیا، به وسیله طرح ال-90 در ایران به کار گرفته است. البته رنو با این اقدام غیرقابل پیش بینی، به دلیل اینکه با خرید سهام نیسان ، سامسونگ موتور و داکیای رومانی متحمل بدهی شده، ریسک یک سرمایه گذاری بزرگ در ایران را نیز پذیرفته است.

از سوی دیگر به گفته اغلب کارشناسان، این قرار داد در صورت اجرا شدن درست، سبب جهش صنعت خودروی ایران می شود.

مهندس ویسه این قرار داد را سبب بیمه شدن صنعت خودروی ایران در مواجهه با جهانی سازی می داند. وی چندی پیش در توضیح درباره این قرارداد، گفته بود: تکنولوژی ساخت خودرو و پلت فرم که 65 درصد آن را تشکیل می دهد، در طرح ال-90 به ایران انتقال می یابد. در این طرح از همان ابتدای کار انتقال تکنولوژی صورت می پذیرد، از ویژ گی های مهم این طرح که در طرح های قبلی وجود نداشت، انتقال مهندسی خودرو به داخل کشور است.

ویسه گفت: دانش طراحی خودرو و پلت فرم در طرح وانت ال-90 که یکی از خودروهای مجموعه X90 در ایران است، در این طرح به کشور انتقال خواهد یافت.

رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع کشور تاکید کرد: در این طرح حدود 35 تا 40 قطعه ساز اروپایی با قطعه سازان ایرانی جهت تولید قطعات ال-90 در ایران مشارکت می کنند و از این طریق دانش ساخت قطعات خودرو به ایران انتقال می یابد و بیش از یک میلیارد دلار در بخش قطعه سازی کشور سرمایه گذاری خواهد شد.

همچنین علیمراد لو، رییس هیات مدیره شرکت رنو پارس، نیز در توضیح بیشتر درباره قرارداد ال-90 گفت: در طرح خودروی ال-90، 150 هزار نفر اشتغالزایی در واحدهای خودروسازی، قطعه سازی و مهندسی ایجاد می شود.

وی افزود: در طرح ال-90 حدود 140 هزار نفر در بخش قطعه سازی اشتغال ایجاد خواهد شد و 15 هزار نفر نیز در شرکت خودروسازی وابسته به رنو پارس و ایران خودرو- سایپا مشغول به کار می شوند. حدود 600 نفر نیز در بخشهای مهندسی رنو پارس مشغول به فعالیت می شوند.

وی گفت: در گام اول قطعات بدنه، بلوکه موتور و تزئینات داخلی در ایران ساخته می شود و در پایان طرح موتور و سیستم انتقال قدرت و شاسی به طور کامل ساخت داخل می شود.

وی وظیفه شرکت رنو پارس را طراحی قالب و ساخت قالب، سرمایه گذاری برای ابزار مخصوص، ایجاد خطوط مونتاژ و کارهای مهندسی طرح و همچنین راه اندازی خودروسازی نیوکو دانست.

مهندس علیمراد لو ادامه داد: رنو پارس در کارهای مهندسی و کیفیت، بازاریابی و خدمات پس از فروش ال-90 نیز فعالیت انجام می دهد. گروه های مهندسی رنو پارس برای تولید و انتقال دانش فنی و ساخت قطعات این خودرو در ایران شامل یک گروه مهندسی موتور و سیستم انتقال قدرت و دو گروه در بخش گروه مهندسی خودرو برای تولید و ایجاد خطوط مونتاژ این خودرو خواهد بود.

وی گفت: در ساخت بدنه هم از بدنه سازی هایی مانند سایپاپرس برای تولید بدنه استفاده می کنیم بدنه در کارخانه های قطعه سازی در ایران تولید و برای مونتاژ نهایی و اتصال به هم به کارخانجات ارسال می شود، البته بسیاری از بدنه سازی ها باید توسعه یابند.

وی درباره تهیه قطعات و انجام کارهای مهندسی قطعه سازی در رنو پارس گفت: تیم ها مهندسی در رنو پارس در حال شکل گیری است و سیستم تامین قطعه کاملا متفاوت از سیستم سابق در ایران خواهد بود.

وی تاکید کرد: در این طرح شرایط سختی بر قطعه سازان حاکم خواهد بود و تنها قطعه سازی در این طرح از آنها استفاده می شود که قطعه را به موقع تحویل دهند و براساس استاندارد کیفیت و قیمت که شرکت رنو فرانسه می خواهد تولید قطعه کند.

همچنین دکتر جعفری استاد دانشگاه علم و صنعت، درباره از بین رفتن احتمالی بعضی از قطعه سازان در طرح ال – 90 گفت: پژو جی. ال. ایکس در سال های آینده با قیمت 8 میلیون و پراید با قیمت 4 میلیون تومان به بازار عرضه می شود. در این بازار رقابتی با این جامعه قطعه ساز و با این قیمت ها، اگر شیشه بالابرچینی ارزانتر از ایرانی بود، رنو پارس از او می خرد.

وی ادامه می دهد: البته این ابهام وجود دارد که اگر فرانسوی ها می خواهند مدیریت کنند آیا این 2 هزار قطعه ساز ایرانی را می توانند تحمل کنند یا خیر؟ برای پشتیبانی خطوط تولید پلت فرم مشترک ایران خودرو و سایر خودروسازان آمادگی را برای این فعالیت اقتصادی انجام داده اند؛ آنانی که قطعه سازان زیر پله ای را ارتقا دادند و سیستم بخشیدند برای این پلت فرم مشترک چه می کنند؟ باید به این فکر بود اگر رنو-نیسان این دو هزار قطعه ساز ما را حذف کردند چه به دست آورده و چه از دست می دهیم. به همین دلیل باید دید برای چهار عامل کیفیت، سرعت، خدمات و قیمت که زنجیره تامین ما باید به نمایش بگذارد مدیریت پلت فرم چه اندیشه و چه راهبردی را در نظر گرفته است؟

اما مهندس علیمرادلو نظر دیگری دارد و می گوید: تولید مناسب و تکنولوژی تولید قطعات با کیفیت مناسب و براساس علم روز در این طرح به قطعه سازان انتقال می یابد و بسیاری از قطعه سازان ایران وصل به زنجیره قطعه سازی رنو شده و از مجموع کل قطعات تولیدی در ایران 30 درصد صادر می شود.

بعد از امضای تشکیل رنو پارس بسیاری برای همکاری با شرکت رنو پارس و انتقال تکنولوژی به قطعه سازان داخلی ابراز تمایل و آمادگی خود را اعلام کردند.

یکی از موارد مهم پروژه مدیریت خارجی حاکم بر طرح است که از طرفی اتصال ایران به زنجیره جهانی خودرو را باعث می شود و سبب صادرات خودرو و قطعات آن به میزان بالا و از طرف دیگر انتقال دانش مدیریت نوین به ایران می شود.

دکتر مدرس رضوی استاد گروه مهندسی خودروی دانشکده فنی شهید منتظری مشهد می گوید: برای این که شرکت رنو فرانسه طرح ال-90 را در ایران طبق مفاد قرارداد به بهترین نحو اجرا کند، باید بازار خودروی ایران را با تولید با کیفیت و واردات با تعرفه مناسب رقابتی کرد و به دلیل اینکه فرانسویان سهم مدیریتی در تولید خودروی ال-90 دارند به نظر می رسد با رقابتی شدن بازار خودروی ایران طرح به بهترین نحو اجرا شود و تولید این خودرو نیز مطابق تکنولوژی و استانداردها انجام گیرد.

وی این طرح را در مجموع مناسب ارزیابی کرد و گفت: مدیریت فرانسوی طرح می تواند سبب افزایش دانش مدیریت داخل و به بهترین شیوه انجام شدن طرح شود آنچه سبب شده مدیریت فرانسوی رنو به این صورت وارد بازار ایران شود، گرفتن بازار ایران است و نه تنها سود این طرح.

وی در پاسخ به این سووال که انتقال دانش فنی در این طرح را چگونه ارزیابی می کنید؟ گفت: در انتقال دانش فنی باید دانست روش شرکت های بزرگ همیشه محتاج نگاه داشتن شرکت های کوچکتر به بعضی از علوم و دانش های فنی است.

وی ادامه داد: باید در کنار طرح ال-90 و طرحهای مشابه آن که ایران را به زنجیره جهانی خودرو وصل می کند به دنبال پروژه هایی مانند سمند و طراحی داخلی نیز بود و انجام این طرح ها در کنار هم با نسبت مناسب و مطالعه شده سبب رقابتی تر شدن بازار و به نحو مناسب اجرا شدن هر کدام از این پروژه ها خواهد شد.

لازم به ذکر است، این خودرو توسط بعضی مسوولان امتحان شده است راحتی این خودرو کمتر از پژو405 از نظر تعلیق و راحتی در رانندگی عنوان می شود ولی موتور این خودرو از نظر قدرت و ضریب تراکم مناسب برای گازسوز شدن است. قدرت موتور خودرو 110 اسب بخار بوده که توانایی کسب استاندارد یورو 4 را دارد.

9


تعداد صفحات : 9 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود