تارا فایل

تحقیق تاریخچه شرکت پگاه اصفهان و شرکت صنایع شیر ایران



به نام خدا
تاریخچه ی شرکت پگاه اصفهان و صنایع شیر ایران

نخستین کارخانه شیر پاستوریزه اصفهان در سال ۱۳۳۷ پی‎ریزی و تجهیز گردیده و راه‎اندازی آن طی دو سال به طول انجامید. اصفهان ، همچون تبریز و شیراز ، یکی از سه شهری بود که از سوی وزارت کشاورزی دولت وقت ، برای نصب و راه‎اندازی کارخانه‎های دانمارکی انتخاب شد. منوچهر قانع سهامدار اصلی کارخانه، با کمک ۲۳ کارگر و کارمند تولید حدود ۳۰۰ کیلوگرم شیر پاستوریزه در روز را در خیابان بزرگمهر اصفهان آغاز کرد.

منوچهر قانع از روزهای آغازین با دو مشکل اساسی مواجه بود :
خرید شیر از دامداران
فروش شیر پاستوریزه
در آن زمان مردم هنوز چندان با کلمه "پاستوریزه" آشنا نبوده و چه بسا افرادی که آن را به عنوان "دارو" به خانه می‎بردند. منوچهر قانع، زیر فشار مشکلات مالی، سرانجام مدیریت کارخانه را به صورت کارمزدی به بزرگترین بستانکار خود وانهاد.گلشیرازی دامداری بود که بخشی از شیر تولید شده در دامداری خود و سایر دامداری‎ها را در کارگاه شخصی خویش به ماست تبدیل می‎کرد و بخش دیگر آن را نیز به کارخانه شیر پاستوریزه می‎فروخت.
با تصدی گری او نخستین مشکل کارخانه در تامین شیر از میان رفت وگره فروش تولیدات کارخانه نیز به دست یک توزیع کننده فعال اصفهانی گشوده شد. سرتیپی شیر فروشی بود که پس از بسته بندی ابتدایی شیر در کارخانه خود به کمک دانش آموزان به توزیع آن در سطح شهر پرداخت. او به پیشنهاد کارخانه ، توزیع شیر غیر بهداشتی را متوقف نمود و متصدی توزیع تولیدات پاستوریزه کارخانه شد. ده سال بعد ، در اواخر دهه چهل ، اصفهان به تولید بیش از سه تن شیر در روز نیاز داشت . این تقاضای موثر اندیشه احداث کارخانه‎ای در ۱۵ کیلومتری جاده اصفهان ، تهران را جدی ساخت.
کارخانه جدید در زمینی به مساحت۳۰ هزار متر مربع در سال ۱۳۵۱ به بهره‎برداری رسید. ۱۲۰ نفر در کارخانه جدید مشغول به کار شدند و ظرفیت آن به ۲۴ تن در روز رسید. علاوه بر شیر بطر، شیر کاکائو ، ماست بطر ، بستنی قیفی ، کره پاستوریزه و دوغ بطر نیز به محصولات کارخانه اضافه شد.ظرف مدت ۵ سال ظرفیت کارخانه به۶۰ تن در روز افزایش یافت اما همچنان راه بر گسترش خطوط تولید و توسعه کارخانه باز بود.
آغاز طرح تغذیه رایگان مدارس ، افق تازه‎ای در تولید شیر استریلیزه گشود. دولت برای اجرای این طرح و تامین نیاز گسترده مدارس ، ایجاد کارخانه‎های تولید شیر در شهرهای بزرگ را سر لوحه فعالیت خود قرارداد و فقط در شهر اصفهان ، مشارکت با بخش خصوصی را در این زمینه آزمود.

سرمایه کارخانه شیر پاستوریزه اصفهان۳۸۰ میلیون ریال ارزش گذاری و شرکت تهیه و توزیع به منظور توسعه ظرفیت آن۶۰ درصد سهام کارخانه مذکور را خریداری کرد. به این منظور۳۰ هزار متر مربع از اراضی بخش شمالی کارخانه را نیز خریداری و بدان ملحق نمود.
با تجهیز کارخانه به دستگاههای تولید شیر استریلیزه به ظرفیت هشت تن در ساعت ، مشارکت کارخانه شیر پاستوریزه اصفهان در طرح تغذیه رایگان مدارس از سال ۱۳۵۷ آغاز شد.از اسفند ماه ۵۸ با مصوبه شورای انقلاب اسلامی۶۰ درصد سهام کارخانه در اختیار شرکت سهامی صنایع شیر ایران قرار گرفت و از آن پس به " شرکت سهامی خاص شیر منطقه‎ای اصفهان" تغییر نام یافت.سرانجام با تغییرات حقوقی در ساختار مالکیت شرکت شیر منطقه‎ای اصفهان ، شرکت با نام جدید "شرکت شیر پاستوریزه پگاه اصفهان" تحت پوشش شرکت صنایع شیر ایران ادامه فعالیت قبلی خود را دنبال نمود. محصولات شرکت سهامی صنایع شیر ایران از سال۱۳۸۰ با نام تجاری " پگـــاه " عرضه می‎شوند و محصولات کارخانه اصفهان نیز با نام پگاه اصفهان به بازار راه می‎یابند.
چشم‏ انداز شرکت پگاه اصفهان عبارتند از:
پگاه اصفهان (با بکارگیری نیروهای کارشناسی قوی و کارآمد و بهره مندی از تجهیزات مدرن آزمایشگاهی دریافت شیر خام)علاوه برتامین شیرخام مورد نیازشرکت ، سفارشات شیر سایر واحدهای تابعه صنایع شیررا بصورت پرچرب و یا پس چرخ،خام و یا ترمیزه شده اجابت می نماید. به همین سبب پگاه اصفهان بعنوان بزرگترین مرکز جمع آوری و بارگیری و ارسال شیر خام به سایر شرکت های تابعه و حتی سایرکارخانه های لنبی استان اصفهان مطرح خواهد بود.
به عنوان بزرگترین خریدار خامه، تعیین کننده قیمت روز خامه در بازار استان خواهد بود پگاه اصفهان دارای پنج کارخانه هریک با ظرفیت فرآوری و فروش ۱۲۰ تن شیرخام در روز خواهد بود. پگاه اصفهان دارای سالن های تولید به هم مرتبط و بارگیری متمرکز محصولات (با حداکثر زمان بارگیری ۳۰ دقیقه) خواهد بود. در سال ۹۹ ،پگاه اصفهان در راستای پایداری وتولید ارزش، ۳۵ درصد سهم بازار فرآورده های شیری منطقه ی فعالیت خود را کسب نموده است.
ارزش های سازمانی در شرکت شیر پاستوریزه پگاه به شرح زیر می باشد:
ارزش‏ افزایی برای ذینفعان
درستکاری و اعتماد متقابل
همدلی و هم‏ افزایی
انگیزه و نشاط
حفاظت از محیط زیست و کار
یادگیری و نوآوری
انضباط سازمانی، ایمنی و دقت
حذف مستمر اتلاف‏ها (ناب بودن)
تندآموز و واکنش سریع (چالاک بودن)
یکپارچگی در بکارگیری منابع

اهداف کلان و استراتژی ها
اهداف کلان و استراتژی های شرکت شیر پاستوریزه پگاه اصفهان به شرح زیر می باشد:
۱- افزایش کیفیت و کاهش هزینه های عملیات
۲- فراتررفتن ازسطح انتظارات مشتری
۳- کاهش لیدتایم ها یا چرخه های تولید
۴- سرعت بخشیدن به موضوع معرفی محصولات جدید به بازار
۵- روانسازی و ثبات درتامین مواد
۶- اداره کردن شرکت های جهانی
۷- افزایش شفافیت و دیداری نمودن نتایج عملکرد جهت آشکار کردن فرصت های بهبود
صادرات
حوزه صادرات شرکت شیر پگاه اصفهان با بهره گیری از نیروهای مجرب و متخصص و به پشتوانه کیفیت منحصر به فرد محصولات شرکت شیر پاستوریزه پگاه اصفهان و همچنین با بکارگیری استراتژی های هوشمندانه ، موفق به گسترش روز افزون حضور خود دربازارهای جهانی شده است . صحت این مدعا کسب عنوان صادرکننده نمونه در سالهای ۱۳۸۹لغایت ۱۳۹۶ و در سالهای ۱۳۹۷و ۱۳۹۸ صادر کننده ممتاز می باشد .
احترام به مشتری ، سرعت عمل در ارسال محموله ها، پایبندی به تعهدات ، حضور مستمر در بازارهای هدف ، تنوع گسترده محصولات صادراتی و حفظ کیفیت محصولات به عنوان ارکان راهبردی تفکر فروش از مهمترین عوامل موفقیت حوزه صادرات محسوب می شوند.
دیدگاه استراتژیک مدیرعامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه اصفهان ، حضور مداوم ، مقتدرانه ، منسجم و با کیفیت محصولات شرکت شیر پگاه در بازارهای جهانی می باشد که با توجه به پتانسیل های بالفعل و بالقوه شرکت در حال اجرا و پیگیری می باشد.
محصولات شرکت شیر پگاه اصفهان به کشورهای رو سیه . عراق ، پاکستان ، مالزی ، امارات متحده عربی ، عربستان .افغانستان و بحرین صادر می شود . چشم انداز بعدی صادرات دست یابی به بازار کشورهای آفریقایی می باشد.

آنچه در صنایع شیر ایران رخ داده

کارخانه شیر پاستوریزه تهران، اولین کارخانه تولید و بسته بندی شیر و محصولات لبنی ایران بود که با هدف کمک به بهداشت و تغذیه مردم و توسعه صنعت دامپروری کشور ایجاد شد.با امضای موافقت نامه میان سازمان برنامه و وزارت بهداری و موسسه یونیسف (وابسته به سازمان ملل) در سال ۱۳۳۳ این کارخانه پی ریزی شد.
کارخانه شیر پاستوریزه تهران با اجرای امور ساختمانی و خرید و نصب ماشین آلات و تجهیزات (با ظرفیت روزانه ۴۵ تن) در آبان ماه سال ۱۳۳۶ به صورت رسمی افتتاح و بهره برداری شد.در اولین روز بهره برداری کارخانه، ۴۸۰۰ کیلوگرم شیر خام دریافت و فرآوری شد و اولین محصولات تولیدی کارخانه تهران عبارت بود از:
شیر پاستوریزه در شیشه های یک دوم و یک چهارم لیتری، شیرکاکائو در شیشه یک چهارم لیتری، ماست شیشه ای یک سوم لیتری کم چرب و پرچرب، دوغ شیشه ای یک دوم لیتری، بستنی لیوانی 100 گرمی، بستنی کیلوئی در انواع مزه ها، پنیر بسته بندی در حلب، پنیر پروسس، کره، پنیر خامه ای و کشک بود.

دهه ی 30 و تاسیس شرکت و راه اندازی اولین کارخانه تولید محصولات لبنی صنعتی در کشور در راستای توسعه کمی و کیفی سلامت و بهداشت در جامعه، دریافت و فرآوری بیش از 5 تن شیر با محصولات شیر و ماست شیشه ای و پنیر.

احداث و راه اندازی چنین کارخانه ای در 66 سال پیش تحولی اساسی در صنعت دامداری و دامپروری کشور ایجاد کرد. دیگر مردم با مصرف محصولات پاستوریزه که سلامت و بهداشت جامعه را می ساخت آشنا شده بودند و به همین دلیل وزارت تولیدات کشاورزی در سال 1347 اساسنامه شرکت سهامی صنایع شیر ایران را با زیر مجموعه سه کارخانه در تهران ، تبریز و شیراز تهیه کرد و به تصویب مجلس های اون دوران رسوند.
سال 1349 صنایع شیر ایران در کارخونه هاش با افزایش شدید شیر خام روبرو شد و بر اساس اهداف کارخونه و به منظور حل مشکلات شیر خام دریافتی، طرح توزیع شیر رایگان در مدارس را تهیه کرد و به دولت ارائه داد.این طرح مورد موافقت قرار گرفت و شرکت صنایع شیر ایران عاملی شد برای یک تحول بزرگ در مصرف لبنیات ایران. دیگر صنایع شیر ایران شده بود یک برند ملی که در خدمت سلامت جامعه بود و نسل استخون محکم رو از مدرسه با شیر شیشه ای ساخت.

دهه ی 40 و تثبیت شرکت و گسترش فعالیت ها و افزایش دریافت شیر خام و تنوع در محصولات، تامین خودرو و ایجاد ناوگان توزیع محصولات لبنی برای اولین بار در کشور، برنامه ریزی برای توسعه بازار و فرهنگ مصرف محصولات پاستوریزه.

سال ۱۳۵۲ شرکت تهیه و توزیع شیر ایران با سرمایه بانک های صنعت و معدن و کشاورزی تاسیس شد. در این کارخانه ها بسته بندی پاکتی سه گوش به مدارس ارائه شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با لزوم سامان یابی کارخانه های تولید شیر و فرآورده های آن (بر اساس تبصره یک ماده واحده مصوب سال ۱۳۵۸ و شورای انقلاب اسلامی) شرکت تهیه و توزیع شیرایران با هفت کارخانه در مراکز استان ها در شرکت سهامی صنایع شیر ایران شامل شرکت های شیر منطقه ای فارس، کرمان، خراسان، تبریز، زنجان، رشت، همدان، خرم آباد، شوش دانیال و گرگان ادغام و فعالیت شرکت یکپارچه شد و مقر اصلی آن در تهران قرار گرفت.
با این مصوبه ساخت و راه اندازی سایر کارخونه ها که قرار بود تا 11 واحد بالا برود، آغاز شد وصنایع شیر ایران حضور در همه جای ایران را شروع کرد.

دهه ی 50 و پیشنهاد و اجرای طرح شیر مدارس کشور، تامین و نصب تجهیزات تولید شیر بازیافته برای شیر مدارس، سرمایه گذاری و تاسیس کارخانجات در شهرهای زنجان، گرگان، همدان، کرمان، مشهد، خرم آباد، شوش، تولید و بسته بندی کره پاستوریزه، تولید محصولات استریل ( UHT).

عملیات اجرائی کارخانه شیر منطقه ای کرمان به عنوان اولین کارخانه آماده بهره برداری در سال 1361 به پایان رسید و بعد از آن، دیگر کارخانه ها از جمله گرگان، زنجان، همدان، گیلان، خرم آباد لرستان و خوزستان و گلپایگان با هنر و تخصص کارشناسان داخلی راه اندازی شد.

دهه ی 60 و تامین شیر و فرآورده های شیری در دوران جنگ تحمیلی، تامین و توزیع محصولات کوپنی مثل پنیر، احداث سکوهای جمع آوری شیر در کشور و توسعه کمی شیر خام، راه اندازی کارخانجات کرمان، زنجان، گرگان، گلپایگان، همدان و شوش بدست متخصصان ایرانی.

سال 1379 کارخانه شیر و لبنیات ارومیه خریداری شد و به جمع کارخانه های تحت پوشش شرکت سهامی صنایع شیر ایران پیوست.
سال 1377 هم مدیران به این نتیجه رسیدند که روند این شرکت ملی بیشتر از قبل رو به رشد باشد و کارخانه صنایع بسته بندی و فیلم و پلاستیک به منظور تامین مواد مورد نیاز تولید شیر نایلونی و پنیر UF با ظرفیت 2200 تن در سال به بهره برداری رسید. این اتفاق باعث شد تا علاوه بر تامین مواد بسته بندی کارخانه های تحت پوشش، در رفع نیاز مواد بسته بندی سایر تولیدکنندگان اقدام جدی انجام شود.
مرکز تحقیق و توسعه شرکت شیر پاستوریزه پگاه تهران در سال 1371 به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد و در طول 20 سال گذشته گام های موثری در پیشبرد اهداف شرکت برداشته است که ازجمله آن ها می توان به کمک به کاهش قیمت تمام شده محصولات، تنوع و نوآوری در محصولات، بهبود کیفیت و فرمولاسیون فرآورده های تولیدی، ارائه مقالات پژوهشی با هدف تبیین جایگاه علمی شرکت پگاه در صنعت غذای کشور، تعامل نزدیک تر و بیشتر با دانشگاه ها، همکاری با سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو در تدوین استانداردها، بررسی راهکارهای کاهش مصرف آب و ضایعات شیر با هدف کاهش حجم و بار آلودگی پساب ورودی به تصفیه خانه و بررسی مسائل و مشکلات تولید و ارائه راهکارهای اجرایی اشاره کرد.

دهه ی 70 و توسعه گروه محصولات پاستوریزه و استرلیزه، نصب و راه اندازی خط تولید پنیر یواف به نام شبنم در 5 شرکت و پایه گذاری خودکفایی در تولید و توزیع پنیر و قطع واردات، احداث و راه اندازی کارخانه بسته بندی فرآورده های شیری و تولید ظرف پنیر، ماست و کیسه های نایلونی برای شیر و دوغ، تولید و توزیع شیر و دوغ پاستوریزه در بسته بندی های پری پک.

دهه ی 80 و خلق و معرفی برند پگاه، تولید و توزیع بیش از 500 قلم محصول با نام پگاه و تولید محصولات سلامت به صورت صنعتی و گسترده برای اولین بار در کشور،خرید و راه اندازی خطوط جدید کارخانه شیر پاستوریزه ارومیه، صادرات محصولات لبنی از سال 80 و کسب عنوان صادرکننده برتر و نمونه، منتخب سازمان مدیریت صنعتی بعنوان یکی از صد شرکت برتر ایران، تاسیس و راه اندازی تیم های فوتبال، والیبال و بسکتبال.

دهه ی 90 و تولید بیش از 800 قلم کالا، تولید انواع شیر های طعم دار و انواع نوشیدنی بر پایه عرقیجات سنتی و انواع آب میوه و نکتار، راه اندازی کارخانه شیر خشک و تولید انواع شیر خشک نوزاد 6 ماهه و بالاتر و مکمل غذایی برای کودک، صادرات انواع محصولات به روسیه و کشورهای اوراسیا و کسب عنوان صادر کننده برتر و نمونه ملی و استانی، خودکفایی در تامین بیش از 2هزار قطعه لوازم یدکی ماشین آلات و طراحی و ساخت دستگاه استرلیزاسیون UHT.

پگاه؛ بزرگ ترین تولیدکننده صنعت لبنیات در خاورمیانه
شرکت سهامی صنایع شیر ایران هم اکنون دارای 16 کارخانه تحت پوشش است که تحت مدیریت هلدینگ در 13 استان بزرگ ایران مشغول فعالیت است. از سال 1380 شرکت صنایع شیر ایران با انتخاب برند پگاه و معرفی آن به مصرف کنندگان، تمامی فرآورده های تولیدی خود را با این نشان به بازار مصرف عرضه می کند و واحدهای تولیدی تحت پوشش آن با عنوان شرکت های شیر پاستوریزه پگاه نامگذاری شدند. سهامداران صنایع شیر ایران شامل صندوق بازنشستگی کشوری، شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی (سهامی عام)، شرکت توسعه صنایع بهشهر (سهامی عام) و شرکت سرمایه گذاری گروه صنایع بهشهر ایران (سهامی عام) هستند. هلدینگ صنایع شیر پگاه به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده صنعت لبنیات در خاورمیانه 29 زیرمجموعه تولیدی دارد و در نوع خود در منطقه بی نظیر است.

اولین صادرکننده محصولات لبنی در ایران
یکی از شرکت های زیرمجموعه پگاه، شرکت بازرگانی صنایع شیر ایران است که در سال 1396 برای نخستین بار به عنوان صادرکننده ی ممتاز کشوری انتخاب شد. این شرکت همچنین عنوان صادرکننده ی نمونه ی کشوری را در کارنامه خود دارد. علاوه بر کسب این عناوین سه بار به عنوان صادرکننده ی برتر در سطح کشوری و بارها هم به عنوان صادرکننده ی برتر در سطح استانی انتخاب شده است.
در همایش معرفی شرکت های برتر ایران که در سال 1393شرکت صنایع شیر ایران (پگاه) بین 500 شرکت برتر ایران در گروه صنایع غذایی و آشامیدنی رتبه اول را کسب کرد و به عنوان "بزرگ ترین و موفق ترین صنایع غذایی کشور" معرفی شد. همچنین شرکت های تحت پوشش شرکت صنایع شیر ایران شامل شرکت بازار گستر پگاه منطقه 5 با رتبه 140 ، شرکت بازرگانی صنایع شیر ایران با رتبه 173، شرکت شیر پاستوریزه پگاه تهران با رتبه 177، شرکت پگاه اصفهان با رتبه 268 ، شرکت پگاه آذربایجان شرقی با رتبه 279، شرکت شیر پاستوریزه پگاه گلستان با رتبه 378 و شرکت صنایع بسته بندی پگاه با رتبه 461 در بین 500 شرکت برتر ایران قرار گرفتند.

– دریافت گواهینامه بین المللی استقرار سیستم های مدیریتی ایزو 10002، 10015، 50001 و 5 اس درخصوص رسیدگی به شکایت مشتریان، نظام آموزش، مدیریت انرژی و نظام آراستگی توسط پگاه گلپایگان، پگاه خراسان و پگاه ارومیه
– دریافت گواهینامه مدیریت مواد غذایی ایزو22000 توسط پگاه ارومیه
– دریافت گواهینامه بین المللی ایزو 9001 سیستم مدیریت کیفیت توسط صنایع بسته بندی
– دریافت 64 گواهینامه نشان ایمنی و سلامت از سازمان غذا و دارو
– دریافت گواهینامه رضایتمندی مشتری از کانادا توسط دفتر مرکزی صنایع
– کسب گواهینامه بین المللی استاندارد مسئولیت اجتماعی توسط پگاه گلستان
– دریافت گواهینامه بین المللی سیستم های مدیریتی از توف نورد آلمان
11


تعداد صفحات : 11 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود