تارا فایل

بررسی ویژگیهای چربی مورد استفاده در خوراک دام و طیور


 ویژگیهای چربی مورد استفاده در خوراک دام و طیور
مقدمه
از چربیهای غیرقابل استفاده در تغذیه انسان می‏توان بعنوان منبع انرژی برای تغذیه دام و طیور استفاده نمود . معمولا هرگرم چربی خالص 9/3 کیلوکالری انرژی تولید می‏کند و در مقایسه با سایر مواد انرژی‏زا , چربیهای قابل هضم 2/35 برابر بیشتر از کربوهیدراتها و پروتئین‏های قابل هضم انرژی تولید می‏کند . این گونه مواد قابلیت هضم غذا را بالا برده و اشتهای حیوان را زیاد می‏کند .
علاوه بر این چربیها دارای مقادیر قابل توجهی اسیدلینولئیک و ویتامین‏های محلول در چربی می‏باشد که از نظر تغذیه بسیار حائز اهمیت است . با توجه به مراتب فوق چنانچه استفاده از چربیها بطور صحیح صورت گیرد افزودن مقداری از آن به جیره غذائی مقرون به صرفه خواهد بود .
1 ـ هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگیهای چربی مورد مصرف در خوراک دام و طیور است .
2 ـ تعریف
چربیهای مورد استفاده در تغذیه دام و طیور از دو منشا بدست می‏آید .
2-1- منشا حیوانی : عبارت از چربی است که از لاشه حیوانات در کشتارگاهها پس از فرآیند صنعتی به صور مختلف مورد مصرف قرار می‏گیرد .
2-2- منشا گیاهی : عبارتست از اسیدهای چربی که از مراحل تصفیه کارخانجات روغن نباتی بدست می‏آید .
3 ـ ویژگیها
3-1- ویژگیهای فیزیکی
3-1-1- رنگ : برحسب منشا و نوع چربی رنگ آنها فرق می‏کند . رنگ چربیهای حیوانی از سفید تا قهوه‏ای روشن متغیر است در صورتیکه رنگ اسیدهای چرب آزاد گیاهی قهوه‏ای تیره است .
3-1-2- بو : چربی مورد استفاده باید دارای بوی مخصوص بخود بوده و عاری از بوی تند و فساد باشد .
3-2- ویژگیهای شیمیائی :
3-2-1- ویژگیهای شیمیائی چربی حیوانی و اسیدهای چرب باید مطابق جدول شماره یک و دو باشد .

4 ـ نمونه‏برداری و روشهای آزمون
نمونه‏برداری و روشهای آزمون باید طبق استاندارد ملی ایران شماره 493 انجام گیرد .
5 ـ بسته بندی و نشانه گذاری
5-1- محصول باید در ظروف خشک , سالم ـ تمیز که غیرقابل نفوذ بوده و بر محتویات خود بی‏اثر باشد بسته بندی گردد .
5-2- نشانه گذاری :
هر محموله باید اطلاعات زیر را همراه داشته باشد .
5-2-1- منشا مورد استفاده ( حیوانی , گیاهی )
5-2-2- نوع و مقدار آنتی اکسیدانهای بکار برده شده
5-2-3- وزن خالص به کیلوگرم
5-2-4- شماره سری تولید
5-2-5- نام و علامت کارخانه تولیدکننده
5-2-6- تاریخ تولید

6


تعداد صفحات : 5 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود