فهرست مطالب
ویژگیهای پودر پر مورد مصرف در خوراک دام وطیور
هدف
دامنه کاربرد
تعریف
طرز تهیه
ویژگیها
عوامل ناپذیرفتنی
نمونه برداری
بسته بندی و نشانه گذاری
ویژگیهای پودر پر مورد مصرف در خوراک دام وطیور
1 ـ هدف
هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگیها , بسته بندی , نشانه گذاری , نمونه برداری و روشهای آزمون پودر مورد مصرف در خوراک دام و طیور است .
2 ـ دامنه کاربرد
کاربرد این استاندارد در مورد پودر هیدرولیز شده مرغ و خروس 1 است که عمدتا " در تغذیه طیور بکار میرود .
3 ـ تعریف
پودر پر محصولی است که از پرهای تمیز , سالم و فاسد نشده عاری از سایر مواد حاصله از کشتارگاه طیور که به کمک فشار و بخار 2 آب هیدرولیز شده باشد بدست میآید محصول به دست آمده بایستی عاری از مواد اضافی باشد لازم به تذکر است که در تهیه پودر پر نباید از مواد تسریع کننده عمل هیدرولیز استفاده شود .
4 ـ طرز تهیه
برای تبدیل پر به پودر عمل هیدرولیز نقش تعیین کننده دارد این عمل در دیگ پخت دو جداره که در داخل مجهز به بهم زن و همچنین دارای دو دریچه یکی در بالا برای ریختن پر به داخل آن و دیگری در زیر به منظور خروج محصول است میباشد . معمولا " پر در داخل دیگ تحت فشار 3 اتمسفر و در حرارت 150 درجه سلسیوس همراه با بخار آب و به مدت نیم ساعت تبدیل به پودر قابل هضم میشود که پس از خشک شدن از دریچه زیرین خارج شده و قابل مصرف میگردد .
5 ـ ویژگیها
5-1 ویژگیهای فیزیکی :
5-1-1- رنگ : رنگ پودر بر حسب نحوه تهیه و رنگ پر از نخودی روشن تا قهوهای روشن متغیر میباشد .
5-1-2- بو : پودر پر دارای بوی مخصوص به خود است .
5-1-3- اندازه : درشتی ذراتپودر پر باید به اندازهای باشد که از الک با قطر چشمههای 2/8 میلیمتر عبور کند .
5-2- ویژگیهای شیمیایی :
پودر پر باید دارای ویژگیهای جدول زیر باشد :
در ضمن ترکیب درصد اسیدهای آمینه مهم موجود در پودر پر به قرار زیر است .
میتیونین (Methionin) 0/5
سیستین (Cystin) 3/3
لیسین (Lysine) 1/05
تریپتوفان (tryptophane) 0/5
ترئونین (Threonine) 3/4
ایزولوسین (Isoleucin ) 2/7
هیستیدن (Histidine) 0/4
والین (Valine) 4/9
لوسین (Leucine ) 7/5
ارژنین (Arginine) 5/2
فنیل آلانین (Phenylalanin) 2/9
گلیسین (Glycine) 5/9
6 ـ عوامل ناپذیرفتنی
6-1- وجود کپک زدگی که با چشم غیر مسلح قابل رویت باشد .
6-2- وجود سموم ناشی از قارچها به خصوص آفلاتوکسین بیش از 30 میکروگرم در کیلوگرم
6-3- وجود آفات انباری
7 ـ نمونه برداری
نمونه برداری مطابق استاندارد شماره 321 ایران انجام میگیرد .
8 ـ بسته بندی و نشانه گذاری
برای بسته بندی پودر پر میتوان از کیسههای چتایی , پلی اتیلن و کاغذ چند لا سالم استفاده نمود وزن کیسهها نباید از 50 کیلوگرم تجاوز نماید . وزن بستهها باید یکنواخت باشد . سربسته باید با ماشین دوخته شود استفاده مجدد از کیسهها برای پرکردن پودر پر ممنوع است .
روی هربسته باید ویژگیهای زیر نوشته یا برچسب شود .
8-1- حداقل پروتئین
8-2- حداکثر چربی
8-3- حداکثر رطوبت
8-4- وزن خالص به کیلوگرم
8-5- نام کارخانه تولید کننده
8-6- تاریخ تولید
1-Galus demesticus
2-Steam jaketed
9