تارا فایل

بررسی مساله تجارت زنان




عنوان:
تجارت زنان

ولا تقربوا الزنی انه کان فحشه و ساء سبیلاً
"به زنا نزدیک نشوید، که کار زشت و راه بدی است."
(اسرا – 32)

چکیده
درتحقیق حاضر سعی شده با توجه به بحث امنیت ملی که به عنوان یکی از مهمترین مسائل موجود در یک کشور می باشد به مساله تجارت زنان پرداخته شود که با توجه به عدم دسترسی به ممتهمین از روش کتابخانه ای استفاده شده است..
در فصل دوم به بررسی پیشینه موضوع، در فصل سوم به بیان روش تحقیق پرداخته شده است.
در فصل چهارم به توصیف و تحلیل یافته ها در 9 بخش (ابعاد شکل گیری باندهای فساد- ویژگی اعضا شبکه های فساد – راه های فعالیت باندهای قاچاق دختران (مکان شناسایی) – نحوه فعالیت باند- مهمتریتن مکانها و امواج قاچاق انسان در ایران- فعالیت های برون مرزی افراد فاسد- قوانین و اقدامات- علل فحشاء- شیوه های مقابله ) پرداخته شده است.
در فصل پنجم به آمارهایی در خصوص زنان آسیب دیده اشاره شده است.
در فصل ششم نتایج تحقیق و سپس پیشنهادات ارائه گردیده است.

فهرست
عنوان صفحه
فصل اول: کلیات
مقدمه 2
مساله پژوهشی 3
اهمیت مساله پژوهشی 4
اهداف پژوهش 5
پرسش های تحقیق 7
تعاریف و اصطلاحات 12
فصل دوم: بررسی پیشینه پژوهش 14
فصل سوم: روش پژوهش 16
فصل چهارم: یافته های پژوهش 17
بخش اول: ابعاد شکل گیری باندهای فساد 20
بخش دوم: ویژگی اعضای باندهای فساد 23
بخش سوم: راههای فعالیت باندهای قاچاق دختران 24
بخش چهارم: نحوه فعالیت باند 28
بخش پنجم: مهمترین کانال ها وامواج قاچاق انسان درایران 32
بخش ششم: فعالیت های برون مرزی افراد فاسد 33
بخش هفتم: قوانین اقدامات 35
بخش هشتم: علل فحشا 46
بخش نهم: شیوه های مقابله 57
فصل پنجم: آمارهای موجود زنان آسیب دیده
بخش 1) شغل 59
بخش 2) سن 61
بخش 3) وضعیت تاهل 62
بخش 4)آمار کلی پذیرش زنان آسیب دیده 64
فصل ششم: بحث وتفسیر نتایج پژوهش
بخش 1) نتایج نهایی 66
بخش 2) پیشنهادات 68
منابع و مآخذ 81
پیوست ها 85

مقدمه
از ابتدای دهه 1990 میلادی، موضوع قاچاق زنان در سطح جهانی ابعاد گسترده ای یافت بعضی کشورها در امر واردات زنان یا خروج آن به صورت کالا و کارگر مبنی فعالیت دارند.
استفاده صنفی و ابزاری از زنان در دوره های مختلف از جوامع بشری به منظور بهره برداری سیاسی، مادی و جنسی همواره مورد توجه عده ای از اشخاص مسئول، سیاستمداران، سودجویان مادی و افراد هوسران بوده حتی قبل از ظهور دین مبین اسلام حتی قبل از ظهور دین مبین اسلام دختران به علت اینکه شاید در جنگ ها به اسارت دشمن در آمده در تملک دیگری قرار می گرفتند توسط اعراب زنده به گور می شدند.
متاسفانه در خاورمیانه خصوصاً کشورهای شیخ نشین حاشیه خلیج فارس این جریان رنگ به خصوصی به خود گرفته و یادداشتهای کلان عده ای از مفسدین سودجو را بر آن داشته تا با تشکیل شبکه های سازمانیافته نسبت به شکار دختران و زنان کشورهای منطقه و انتقال آنان به دبی اقدام نمایند. ره آورد و محصول این جریان اشاعه فحشا و منکر در جوامع اسلامی و ریختن دیوار اعتقادات آماد اجتماع و ترویج فرهنگ ابتذال می باشد.
قاچاق زنان یکی از جنایات حائز آثار اخلاقی و اجتماعی قابل توجهی بوده و از رشد فزاینده ای برخوردار است. حسب برخی اظهار نظرها، قاچاق اشخاص امروزه در نیان انواع تجارت، جنایت سازمان یافته سریعترین رشد را داشته و توسط شبکه های ناشناخته اداره می شود.
سعی شده در تحقیق حاضر به بررسی و عوامل و گستردگی موضوع و در انتها به تحلیل یافته ها و ارائه راهکارها و پیشنهاد برای کاهش این پدیده غیر اخلاقی پرداخته تا ان شاءالله در آینده شاهد حذف آن از جامعه عزیزمان باشیم.
بیان مساله
ظاهراً قرن ها از سقوط شیوه برده داری در سراسر جهان می گذرد اما با کمال تاسف باید گفت که شمار بردگان در سال های آغازین قرن بیست و یکم در سایه دکترین نظم نوین جهانی بسی افزون تر در بردگان قرن شانزدهم و هفدهم میلادی است. بردگانی که خرید و فروش می شوند و ناخواسته به پست ترین و شنیع ترین کارها یعنی تن فروشی و روسپی گری تن می دهند.
روسپیگری و انحرافات جنسی از کهن ترین و با سابقه ترین کجرویهای بشری که رد پای آن را می توان در طول تاریخ مشاهده کرد.
مسئله قاچاق اشخاص، معمولاً بر اساس قاچاق زنان، کودکان، یا قاچاق برای بهره کشی جنسی مورد بحث قرار می گیرد در حالی که قاچاق پدیده ای بسیار گسترده تر در سطح جهانی به شمار می رود. به طوری که بسیاری از زنانی که در گریز از فقر و جستجوی یافتن یک زندگی بهتر به ترک خانه و میهن خود دست زده اند، نه تنها به آن دست پیدا نکرده بلکه بیش از پیش در گردابی فرورفته که هیچ راه گریزی نمی توان یافت.
بسیاری از این زنان که اثیر دست قاچاقچیان انسان می شوند، تنها قصد دارند با پیدا کردن کاری نسبتاً پر درآمد خود و خانواده خویش را از فقر شدیدی که گرفتار آن هستند برهانند، اما گرفتار شده و سرنوشتی به مراتب سیاه تر از میهن پیدا می کنند.
انسانهای بی اراده، سرگشته و بی هدف در جامعه، با رفتارهای خارج از عرف و ضد قانون به کانونهای نا امنی و ناهنجار تبدیل شده و با وارد نمودن آسیبهایی به اجتماع، به نوعی زمینه تهدیدات خارجی را نیز فراهم می آورند. لذا این سوال مطرح می گرد که چه عواملی در بروز این مسئله نقش داشته و چگونه و با چه راهکارهایی می توان آنرا کنترل و کاهش داد؟
اهمیت مساله پژوهش
مساله تجارت زنان پدیده ای اجتماعی است که نیاز به پژوهش وسیع و بررسی و کار تحقیقاتی دارد. اگر پیشگیری و درمان نشود با گسترش آن سلامت اخلاقی و اجتماعی را تهدید بلکه دستخوش نابسامانی خواهد نمود.
تجارت زنان و دختران در چند سال اخیر افزایش چشمگیری داشت شماراین این زنان هر سال از 700 هزار تا 2 میلیون نفر درسال برآورد می شود. در بسیاری ازکشورها مجازاتی برای قاچاقچیان انسان وجود ندارد و احتمال شناسایی و دستگیری آنها بسیار اندک است. بهره جویی از روابط جنسی- ابتدائی ترین مسائل انسانی- تا به آنجا پیشرفته که شبکه های اقتصادی "زن" را مانند کالایی صادراتی در فهرست اقلام سودآور قرار داده اند و با تمسک به هر وسیله ای راه را برای کسب درآمد هرچه بیشتر خود فراهم می کنند.
فرهنگ سازی تدریجی درست ترین راه است، اما در برابر هجوم این موج چگونه می توان ساکت ماند؟ جامعه ماتحت شرایط جهانی شدن ومتاثر از برنامه های ضد اخلاقی ماهواره، اینترنت و … و نیز عدم برنامه ریزی برای نسل پویا و تاثیر گذار جهان و عدم به کار گیری انرژی فوق العاده آنان در جهت مثبت اختلافات فراوانی را چه به صورت آشکار و چه به صورت پنهان در خود جای داده که تجزیه و تحلیل وضعیت کنونی منجر به اتخاذ تصمیمات جدید و صدور دستورالعمل هایی است نقش پلیس را در پیشگیری از ناامنی پر رنگ می نماید.
رفتار این افراد کم توجه به جامعه سبب ایجاد بی اعتمادی اجتماعی، انحرافات اجتماعی و شیوع بیماری هایی مختلف گشته، جامعه ای که اکثر افراد آن را جوانان تشکیل می دهند نیازبه مراتب در برابر هر یک از این تهدیدات را داشته و دارند.
بی بندو باری زنان موجب افزایش تعداد بیماران مقاربتی و ایدز، کم شدن آمار ازدواج، افزایش نرخ طلاق، افزایش سقط جنین های غیر قانونی وتولد کودکان می شود که این کودکان به قاچاق مواد مخدر و تن فروشی کشیده می شوند.
اهداف پژوهش
در سطح نظام اجتماعی، مدیریت نیازها شامل بررسی و شناخت نیازها و ذائقه های جامعه، عرصه های تغییر و تحول در نیازها، مشکلات و معضلات در ارضای نیازها، هم راستایی نهادهادر سرمایه گذاری برای ارضای نیازهای واقعی از ضرورتهای اساسی است که در ارتباط وسیعی با امنیت اجتماعی دارد.
اهدافی را که می توان در پژوهش به دنبال آن بود شناسایی دلایل اغفال این افراد قصد و انگیزه ای که از خروج کشور ب آن مرتبط است اغفال صورت گرفته، شناسایی خلاهای موجود حقوقی قانونی فرهنگی و …، ایجاد در روشهای جایگزین و همچنین شرایط چگونه فراهم می گردد تا شخصی از کشور خارج اسناد مدارک تهیه گردد.
این افراد دانسته یا ندانسته وجه بین المللی ایران را در معرض خطر قرار داده و سبب خدشه دار شدن استقلال و تمامیت ارضی گردیده و این سبب می گردد تا پیشنهاداتی گردد تا در مبارزه موثر واقع گردد. همچنین این طرز برخورد سبب ایجاد نوعی آرامش روانی نیز برای خانواده ها می گردد.
با نگاهی به صفحات روزنامه ها و سایت های اینترنتی در می یابیم که در سالهای اخیر قاچاق زنان و دختران و حتی کودکان چه ابعادی رو به رشدی به خود گرفته است و در دورتان پیشرفتهای صنعتی وعلمی مسئله ای نیست که انسان را به فکر چاره جویی نیندازد.
شناسایی زمینه قاچاق زنان، ریشه هاو جوانب مختلف این پدیده و مراکزی همچون آرایشگاه ها و ویدئوکلوپ ها سالن های ورزشی و … و قول های کاذب برای کاریابی اخذ کارت اقامت در خارج و قبولی در دانشگاه ها می باشد.
حال به هر دلیلی فرد به راه کشیده شده برخورد جامعه طوری باید باشد که در فرد ذهنیت ایجاد نگردد که به سمت خلاف خود بازگشته و زمینه برای ادامه کار برای او فراهم شود بلکه شرایطی فراهم شده که احساس امنیت و آرامش بنماید.

سوالات تحقیق
1- به طور کلی برای شکل گیری یک شبکه فساد به چه امکانات نیاز است.
2- زنان و دختران در چه مکانهایی شناسایی می گردند.
3- باندها از چه روشی برای خروج زنان و دختران استفاده می نمایند.
4- قوانین و مقررات موجود در ایران و جهان به چه صورت می باشد.
5- چه اقداماتی در ایران برای جلوگیری از فعالیت باندها و اغفال افراد صورت گرفته است.
بردگی
اخذ کار و خدمات از هر فردی یا تصاحب هویت قانونی و یا شخصیت هر زنی توسط خشونت، سوء استفاده یا وضعیت سلطه گر، بیگاری، فریب و دیگر اشکال زورگویی می باشد.
بهره کشی
شامل بهره برداری از فحشای دیگران، یا اشکال دیگر بهره برداری جنسی، کار یا خدمات اجباری، به بردگی گرفتن یا اعمال مشابه بردگی، استثمار یا استخراج اعضا است.
تن فروشی
فردی است که در قبال اختیار گذاردن جسم خود در برابر افراد دیگر هزینه ای دریافت می کند.
زنان خیابانی
تن فروشی در قبال دریافت پول یا کالا که افرادی شاغل در یک حرفه کاذب هستند حرفه ای که بیشترین ارتباط را با صنعت در حال پیشرفت سکس در جهان دارد.
فاحشه
زنی را گویند که آزادانه و بی پروا در حالی که هیچگونه وسیله دیگری برای تامین زندگی ندارد به طور مداوم و مکرر با هر کس و به اولین پیشنهاد بدون رد یا انتخاب طرف، در مقابل دریافت وجه به عمل جنسی عادی تن دردهد چون منظور اصلی و نهایی خریدو فروش روابط جنسی است.
روسپی
زنی است که از راه خود فروشی امرار معاش می کند و جز این راه در آمدی ندارد و تحت نظارات خاصی پیشرو کار خود ادامه می دهد.
روسپی گری
رفتاری که در برخی از زنان آسیب پذیر ایجاد می گردد تا تقاضای جنسی خود را از دیگران طلب نمایند. روسپیگری، گرچه از حرفه های کهن است، نسبتاً تازه پیدا شده و تاریخ ظهور آن از زمان پیدایش مدنیت و مالکیت خصوصی است.
قوادی
عبارتست از جمع و مرتبط کردن دو نفر یا بیشتر برای زنا یا لواط
پا انداز
افرادی که دو یاچند تن فروش را سرپرستی می کنند.
ترمینال جنسی
عنوانی است که برخی از متخصصان جامعه شناسی به پایگاه قاچاق دختران و زنان جوان به کشورهای دیگر داده اند در این ترمینال دختران و زنان جوان را با وسوسه پولدار شدن و کسب درآمدهای سرشار از ایران خارج و کشورهای آن سوی خلیج فارس به باندهای فساد و فحشا می فروشند.
سند مسافرت یا هویت تقلبی
1- ساختن یا تغییر مادی متقابلانه سندتوسط هرکسی به جز شخصی که قانوناً مجاز به صدور چنین صندی از جانب دولت است.
2- به ناروا از طریق تدلیس، فساد مالی یا اکراه و یا به هر طریق غیر قانونی دیگر صادر شده باشد.
3- توسط کسی غیر از دارنده واقعی مورد استفاده قرار گیرند.
دوسپی
مردی است که در قبال و یا به طمع پول، کالا، خدمات، خدمات جنسی را ارائه می دهد.
دوسپی گری
افزایش تعدادزنان نسبت به مردان موجب شده تا به اندازه هر زن یک مرد وجود نداشته باشد بنابراین حجم تقاضای جنسی زنان افزایش پیدا کرده و رفتاری را در برخی از مردان آسیب پذیر ایجاد می کند رفتاری که می توان آن را دوسپی گری نامید.
قاچاق زنان
1- استخدام، انتقال، حمل و نقل و پناه دادن اشخاص بوسیله تهدید یا زور و یا تقلب به منظور بهره کشی از اشخاص، اسم جدید این جرم (قاچاق زنان) بردگی نوین می باشد.
2- تمام اعمال، استخدام و یا انتقال یک زن در سراسر مرزهای بین المللی برای کار یا خدمات بی حرمتی یا تهدید به بی حرمتی، سوء استفاده، بیکاری، فریب و یا به صورت اشکال زورگویی را در برمی گیرد.
3- اخذ کار و خدمات از هر زنی یا تصاحب هویت قانونی و یا شخص هر زنی توسط عوامل خشونت، سوء استفاده یا وضعیت سلطه گر، بیکاری، فریب و دیگر اشکال زورگویی می باشد.
4- خارج کردن یا وارد ساختن و یا ترانزیت مجاز یا غیر مجاز یا افراد مرزهای کشور با میل یا اجبار و اکراه یا تهدید یا خدعه و نیرنگ و یا با سوء استفاده ازقدرت یا موقعیت خود یا سوء استفاده از وضعیت فرد یا افراد یاد شده به قصد فحشا یا برداشت اعضا و جوارح، بردگی و ازدواج.
5- تحویل گرفتن یا انتقال دادن یا مخفی نمودن یا فراهم ساختن موجبات اخفاء فرد یا افراد موضوع بند 5 پس از عبور از مرز با همان مقصود.
امنیت
دارای تعاریف گوناگونی است که به دو نمونه آن اشاره می شود.
– عبارتست از نیل به سطحی از اطمینان خاطر برای تحصیل و صیانت منافع ملی.
– عبارتست از توانایی کشور در رفع تهدیدهای خارجی علیه حیات سیاسی یا منافع ملی خود.
امنیت ملی
امنیت ملی به معنای امنیت کل یک هویت اجتماعی- سیاسی است. منظور از امنیت ملی توانایی یک کشور در حفظ ارزش های خودی در برابر تهدیدهای خارجی است.
امنیت ملی یعنی دستیابی به شرایطی که به یک کشور امکان می دهد از تهدید بالقوه یا بالفعل خارجی و نفوذ سیاسی و اقتصادی بیگانه در امان باشد و در راه پیشبرد آنرا توسعه ی اقتصادی، اجتماعی و انسانی و تامین وحدت و موجودیت کشور و رفاه عامه فارغ از مداخله بیگانه گام بر دارد.

اصطلاحات
خارج نمودن دختر زیر 16 سال از اختیار والدین بدون رضایت آنها Abduction
سقط جنین و بیرون آوردن جنین از رحمقبل از اتمام مدت حمل Abortion
زنای محصن یا محصنه Adultry
لواط Buggery
امنیت داخلی Domestic security
بهره کشی- بهره برداری Exploitation
اتخاذیه جهانی بر علیه خرید و فروش زنان (یک سازمان غیر دولتی) GAATW
امنیت ملی National Security
سازمان یافته Organized
نیروی انتظامی Police
فحشا- روسپی گری Prostitution
تجاوز جنسی به عنف (لواط- زنا) Rape
تهدیدات امنیت Security Threaths
جرائم جنسی Sexual offences
بردگی- برده داری Slavery
قاچاق- قاچاق کردن Smuggling
قاچاق مهاجران از طریق دریا Smuggling of migrants by sea
قاچاق انسان Trafficking in Human Beings
قاچاق اشخاص – حمل و نقل غیر قانونی اشخاص Trafficking in persons

بررسی پیشینه پژوهش
در این خصوص بررسی های به عمل آمده از پایان نامه های موجود در کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم انتظامی دو پایان نامه با عنوانهای علل فحشا و روسپیگری و شیوه های مقابله با آن که توسط الهوردی نامداری و بررسی فحشا (زنا) که توسط رضا گلستانی انجام شده بوده مطالعه و برداشتهای خود از مطالب آنها را مورد استفاده قرار دادم. همچنین به دانشکده علوم اجتماعی مراجعه که تحقیقی در این خصوص انجام نشده بود. ضمناً به مرکز مطالعات وزارت تحقیقات و فناوری اطلاعات در خیابان فلسطین مراجعه و پایان نامه ای در این خصوص تا کنون انجام نگرفته بود

فصل چهارم : یافته های پژوهش
پیامبر و قرآن متناسب با اوضاع عمر رسالت، گام به گام و واقع بینانه، در جهت تغییر ساختار مرد سالاری و احقاق حقوق برابر برای زنان کوشش به عمل آورده اند. نگرش اسلام به زن و تنظیم حقوق او اینکه حیثیت وی جنبه حق الله داردنه حق الناس حرمت او برای احدی روانیست وهمگان موظف به پاسداری ازمقام زن اند درخلال احکام دینی مشهوداست.
زن انسان است آن هم یک انسان بزرگ زن مربی جامعه است ازدامن انسانها پیدامی شوند مربی انسانها زن است سعادت وشقاوت کشورها بسته به وجودزن است زن با تربیت صحیح خودش انسان درست می کند وباتربیت صحیح خودش کشور راآبادمی کند مبداهمه سعادتها ازدامن زن بلند می شود .زن مبداهمه سعادتها باید باشد .
ظلمی که به زن درفرهنگ غرب وغربی شده وبرداشت غلطی که اززن درآثارفرهنگ وادبیات غرب وجوددارد درتمام دوران تاریخ بی سابقه است . زن راوسیله التذاذ مرد معرفی کرده اند واسمش راگذاشته اند آزادی زن درحالیکه این درواقع آزادی مردان هرزه برای تمتع اززن است آنها زن رابعنوان یک موجود مصرف کننده ی دست ودلباز وکارگر کم توقع وکم طلب ارزان تلقی می کنند لکن اسلام اینها را ارزش نمی داند.
استفاده اززنان همواره مورد توجه اشخاص متمول هوسران بوده وبالطایف الحیل ودسیسه های گوناگون ,قبح فحشاء راازبین برده وبه منظور استیلاء برجوامع ویامردم تمام تلاش خودرادرترویج هنجارشکنی ها وانحطاط اخلاقی به کارمی گیرند .
تشکیل محافل عیش وعشرت درکاخهای شیوخ وبی استفاده ازوجود زنان ودختران ، پرداخت پاداش کلان به دختران باکره درمقابل ازاله بکارت توسط هرکدام ازشیوخ سبب به وجودآمدن باندها وشبکه هایی سازمان یافته جهت نشان وجذب دختران وزنان شده تاباستفاده ازروشهای گوناگون آنان رااز کشورهای هدف به کاخ حکام انتقال وپس ازتمتع شیوخ بوالهوس پاداش وجوه نقدی پرداختی راتصاحب ومبلغی رااز وجوه موصوف دراختیار زنان اغفال شده قرارگیرد .

بخش 1- ابعاد شکل گیری باندهای فساد
1- قوادان (خانم رئیس )
2- رابطین
3- دختران فراری
4- زنان بدکاره (مطلقه – شوهردارو…)
5- مشتریان
نقش قتوادان
نقش زنان قواد در تباهی کشاندن دختران و زنان ایرانی بسیار حائز اهمیت است شبکه های مافیایی با استفاده از قوادان در دبی حتی برای سایر شیخ نشین های حاشیه خلیج و بعضاً برای کشورهایی از جمله تایلند، مالزی و سنگاپور زن ایرتنی اعزام می نمایند، این شبکه که برای جمع آوری زنان و دختران ایرانی از روش های مختلف استفاده می کنند.
1- قوادان حرفه ای و کار آموزده در محیط هایی مثل مدارس، مجموعه های تفریحی- ورزشی، آموزشگاه های هنری، استخرها، سونا، سالنهای بدنسازی، … میهمانیها و پارتی ها با شگردهای خاص و طراحی شده وارد و دختران و زنان انگیزه دار را شناسایی و جذب می نمایند. سپس آنان را ترمیم صورت (جراهی پلاستیک) نزد پزشک متخصص و به آموزشگاه های رقص جهت آموزش رقص- آموزش های موسیقی جهت نوازندگی، مراکز بدنسازی، جهت ترمیم و بازسازی اندام و نحوه همبستر شدن با مردان و … می برند.
2- قوادان در شناسایی دختران جهت اعزام به دبی صرفاً به شهر تهران اکتفا ننموده بلکه، اعزام رابطین و مراجعه به استانهای شمالی کشور، خوزستان، فارس، تبریز، اصفهان، کرج به شکار افراد مورد نظر خود اقدام می نمایند.
3- قوادان ایرانی بعد از شناسایی دختران و زنان مورد بحث عکس های آنها را توسط رابط به دبی ارسال و توسط قوادان ایرانی و عرب عکس ها به صورت آلبوم به شیوخ و سرمایه دارای ارائه می گردد.
4- آلبوم زنان و دختران ایرانی در اکثر هتلهای دبی و نزد قوادان ساکن دبی وجود داشته و افراد متمول با مشاهده آلبوم، فرد مورد نظر را انتخاب و زمینه برای ارتباط ایجاد می گردد.
5- بعد از آماده شدن دختران و زنان مورد نظر از لحاظ وضعیت جسمانی و فیزیکی از طریق آژانس های مسافرتی و توریستی و دفاتر تهیه ویزا در تهران، شیراز، خوزستان، بوشهر و دبی نسبت به تهیه ویزا با استفاده ازرابطین ودلالان خود در سفارت امارات متحده در تهران اقدام و زمینه اعزام آنها را فراهم می سازند.
چارت تشکیلاتی یک دانسینگ در هتل به شرح ذیل است:
1- رقاصه به تعداد کافی و انجام هنرنمایی در حضور مراجعین وتماشاگران
2- خواننده زن ایرانی با صدای مناسب و جذابیت درجهت جلب مشتری
3- نوازنده حرفه ای که بتواند با ساز خود تاثیر مناسب بر روی مشتریان بگذارد.
4- متصدی بار (توزیع کنندگان مشروب) با داشتن تخصص لازم و جذابیت کافی در جهت جذب مشتری
5- تعداد قواد در جهت جذب زنان و دختران و دعوت آنها با دانسینگ به منظور جذب افراد پولدار و سرمایه دار
6- وارد کننده مشروبات قاچاق ایرانی که مشروبات مورد استفاده این دانسینگها را به صورت قاچاق از ایران و سایر کشورها (عراق، ترکیه و … ) وارد می کنند.

بخش دوم
ویژگی اعضا شبکه های فساد
شبکه های فساد به صورت زنجیردار به یکدیگر متصل و روز به روز بر دامنه فعالیت آنها افزوده می شود، به نحوی که برخی افراد رابطه میان دو شبکه بوده و با به طعمه گذاری دختران و زنان فاسد و یا آناده برای فساد، آنان را به درون شبکه های خود هدایت و در اختیار مشتریان قرار می دهند.
سادگی، ناآگاهی، کنجکاوی و برتری جویی نسبت به همسیالان در میان دختران، کمبودها و عقده های روانی، مشکلات مالی و خانوادگی و دوستان ناباب در زنان از عواملی هستند که در اکثر افراد بدکاره حداقل یکی از آنها به عنوان اصلی ترین عامل سوق دادن آنها به دام فساد دیده می شود.
مسلم است زمینه های بروز فساد در دختران نسبت به زنان تفاوتهای آشکار با یکدیگر دارند. معمولاً پس از شروع فعالیت های مفسده برانگیز بروز یک حالت در دختران و زنان بدکاره عمومیت پیدا می کند و آن نوعی بحران هویت و بی تفاوتی است و ممکن است دست به هر کاری بزنند از اینرو علاوه بر ارتباط نامشروع مواردی نظیر صرف مشروبات الکلی، استعمال مواد مخدر، به دام کشیدن سایر اعضا خانواده، بی تفاوتی اموری هستند که در میان اغلب شبکه های فساد مشاهده شده است.

بخش سوم
راه های فعالیت باندهای قاچاق دختران (مکانهای شناسایی)
خرید و فروش انسان (به ویژه زنان) برای فحشا سابقه در دوران قدیم دارد که خرید و فروش مزبور جنبه ای از تجارت بردگان محسوب می شود. قاچاق زنان یک پدیده جدید نیست و خود به تنهایی در اشکال و روش های متفاوت در تمام سنین مشاهده می شود.
یکی از معمولی ترین نوع قاچاق انسان که به دلیل سود سرشار آن مورد توجه باندهای سازمان یافته قرار گرفته قاچاق زنان و دختران برای استفاده از آنها در مکان هایی فساد و فحشا و وادار کردن آنها به روسپیگری و بعضاً به کارگیری آنها به عنوان پیشخدمت و کلفت است.
در خصوص راه های اغفال این دختران می توان گفت: قاچاقچیان، دلال هایی را در مناطقی مانند پارک ها و مقابل مدارس راهنمایی و دبیرستان ها گمارده که با این دختران، طرح دوستی و آشنایی می ریزند و سپس آنها را به مکان های خاصی برده و با وعده های خروج آسان از کشور، درآمد خوب، زندگی بهتر به صورت قانونی و یا غیر قانونی (به صورت جاسازی شده) قاچاق می کنند.
ایستادن دلالان در اطراف یا حوالی سفارتخانه ها و ادارلت کاریابی و دادن پیشنهاد کار پر درآمد به افراد کم اطلاع و نیازمند کار را از راه های دیگر اغفال این زنان و دختران می باشد. همچنین این دلالان دختران کم سن و سال برخی ساکنان روستاها را با پرداخت پول به والدینشان و یا وعده زندگی بهتر(در پوشش همسر) به عقد ازدواج خود در آورده و به قاچقچیان انسان در خارج از کشور تحویل می دهند.
استفاده از اینترنت روش جدید اغفال دختران و زنان توسط باندهای قاچاق است. دلالان و قاچاقچیان انسان ابتدا از طریق گفتگوی تایپی، شنیداری و دادن تصویر خود طرح دوستی با این دختران ریخته و سپس با وعده ازدواج ، کار خوب، در آمد بالا و حتی فرستادن بلیط و ویزا برای دوستان فریب خورده خود آنها را به کشور موردنظر هدایت کرده و در آنجا به قاچاقچیان تحویل می دهند. تحقیقات صورت گرفته در خصوص قاچاق زنان و دختران بیانگر این واقعیت تلخ است که زنان و دختران ساکن در استانهای مرزی کشور توسط خانواده خود ویا همسرانشان به قاچاقچیان فروخته شده و از آنجا توسط این گروه ها برای کار در مراکز فساد کشورهایی چون افغانستان و پاکستان منتقل می شوند.
شبکه تجارت زنان و دختران علاوه بر فعالیت خود در کسشور دبی در داخل ایران نیز افراد تحت پوشش باند را در قالب تورهای سیاحتی به کنار دریا، در شمال و سایر استانهای توریستی به منظور رسیدن به اهداف پلید خود اعزام می کنند.
در اغفال و شکار زنان و دختران علاوه بر استفاده از روش های تحریک روانی، شخصیتی از فقر اقتصادی و فشارهای مالی خانواده ها نهایت بهره برداری را داشته اند.

ایران

پسران خوش تیپ جلوی مدارس دخترانه
تورهای تفریحی

مراکز ارائه خدمات پرستاری درمنازل
کلاس های رقص
ارایشگاه های زنانه
مراکز آموزش هنر پیشگی وسینما
آژانس های نسافرتی و دفاتر هوایی
کلاس های آموزش زبان
آموزشگاه های موسیقی
رستوران های باغی
استخر-سونا-مراکز تفریحی زنان
کلاسها و باشگاه های بدنسازی

حضور در پارکها- ترمینال دختران فراری

(نمودار – 1)
"شبکه تجارت زنان و دختران ایرانی"

اکثر زنان و دخترانی که به دام قاچاقچیان انسانی گرفتار می شوند دخترانی هستند که از محیط خانه متوازی شده و در جامعه سرگشته و رها هستند این افراد خود به چند دسته تقسیم می شوند؛
الف) دختران فراری هستند، دخترانی که به دلیل فقر، بی سوادی، کم سوادی والدین اعتیاد، طلاق، خشونت، بدرفتاری والدین، احساس عدم امنیت، وجود فرهنگ مرد سالارانه و ازدواج اجباری محیط و خانواده را رها می می کنند و رو به سوی کوچه و خیابان می گذارند.
این دختران برای سیرکردن شکم خود به انواع بزره ها روی می آورند، دزدی، زورگیری، روسپی گری، فروش و توزیع مواد مخدر آسیبهایی هستند که موتوجه دختران فراری می شود.
ب) برخی زنان مطلقه و بیوه ای هستند مکه برای تامین معاش روی به این منجلاب می آورند، این زنان زمانی که به دلیل خشونت های همسر، دخالت اطرافیان، فقر، بیکاری، اعتیاد و بی سوادی از همسر خود جدا شده و یا همسر خود را ازدست می دهند. برای امرار معاش به فحشا تن می دهند.
ج) زنان و دخترانی هستند که غالباً از کمبود عاطفه و محبت رنج می برند، این دختران فریب افراد اغواگر را که بیشتر در پارگ ها، تاکسی ها، خودروهای شخصی و جمعی، آرایشگاه ها و محفل زنانه، میهمانی ها و پارتی ها هستند، می خورند، دخترانی که در طمع داشتن زندگی بهتر یا در جستجوی عاطفه گرفتار باندهای مافیایی می شوند.

بخش چهارم
نحوه فعالیت باند
رشد و گسترش شهر نشینی و مشکلات بی شمار اقتصادی، فرهنگی و … زندگی در شهرها را تابع شرایط پیچیده ای نموده که کارکرد سازمان یافته شبکه های مختلف فساد یکی از جنبه های بارز این پیچیدگی می باشد.

شکل گیری یک عمل فساد

افراد وگروه ها
ابزار وامکانات

ارازل واوباش
قوادان
رابطین
دختران فراری
زنان بدکاره
مشتریان
مواد مخدر
خانه اجاره ای
خوروشخصی
مشروبات الکلی
وسایل جلوگیری از بارداری
موبایل
ماهواره- عکس- فیلم- پاسور

نمودار-2
قاچاق زنان و کودکان که غالباً به منظور بهره برداری جنسی صورت می گیرد، یکی از جنایات حائزآثار سوء اخلاقی واجتماعی قابل توجهی بوده واز رشدتکان دهنده ای دردنیا برخوردار است.
به نقل از بولتن "قاچاق زنان در ایالات متحده" از سایت اینترنتی که توسط اینترپول ترجمه و منتشر گردیده است سالانه حداقل دو میلیون نفر عمدتاً زنان و کودکان از مرزهای بین المللی قاچاق می شوند که حدودپنجاه هزار نفر از زنان و کودکان به داخل سرزمین ایالت متحده قاچاق می شوند. خیلی از این اشخاص به بازار تجارت جنسی بین المللی غالباً از طریق زور و فریب یا اجبار وارد می شوند و نهایتاً سر از مراکز فحشا در می آورند. اما می توان گفت به علت زیرزمینی بودن فعالیت های مربوط با قاچاق آمار دقیقی در دست نیست.
قاچاق اشخاص شامل کار اجباری و نقض فاحش معیارهای حقوق بشری و بهداشت عمومی و قواعد کار در سطح جهانی می شود قاچاقچیان اشخاص به طور معمول بابت پیدا کردن کار، تهیه مدارک مسافرتی، محل زندگی، خوراک و مبالغ سرسام آوری از زنان دریافت می کنند و برای کسب درآمد بیشتر آنها را در شرایط بدو محیط های شلوغ نگه داری می کنند.
آسان ترین روش قاچاق زنان استفاده غیر قانونی از مدارک قانونی است. زنان غالباً در پوشش روادید تجاری یا گردشگری به کشوری سفر می کنند اما پس از پایان مهلت اقامت به کشور خود مراجعت نمی کنند.
صرف نظر از نوع روادید، قاچاقچیان در بیشتر موارد زنان را آموزش می دهند که چگونه در مصاحبه برای اخذ روادید پاسخ بگویند، همچنین برای جلب اطمینان مقامات سفارتخانه ها از بازگشت زنان، نامه های کار و صورتحساب بانکی جعلی ارائه می کنند. قاچاقچیان از ترفندهای دیگری مانند به کار گیری چند مسافر غیر قانونی در گروه های گردشگری قانونی استفاده می کنند.
فساد اداری نیز استفاده غیر قانونی از مدارک مسافرتی را اسان می کنند، این فساد بیشتر در میان کارمندان بخش کنسولی سفارتخانه ها و مقامات دولتی که در ازای دریافت وجه از برخورد با قاچاق انسان چشم پوشی می کنند دیده می شود.
دومین راه قاچاق استفاده از گذرنامه های جعلی که معمول ترین آنها روش آن تغییر عکس است. این افراد گاهی اوقات حتی به طور قانونی با این زنان ازدواج می کنند تادر مبادی ورودی بتوانند پاسخگوی مقامات اداره مهاجرت کشور مربوطه باشند.
استفاده از مناطق مرزی پرت و همچنین جاسازی در کامیونها و کشتیهای ماهیگیری از روش های ورود بدون کنترل کشورهای دیگر است. سودهای کلانی که قاچاقچیان به طور فزاینده از طریق ارتکاب جرایم سازمان یافته کسب می کنند این تجارت را به یک تهدید رو به رشد جهانی مبدل ساخته است. زنان و دختران فقیر، از جمله گروه های اصلی مورد هدف قاچاقچیان هستند. برخی از این زنان به خاطر چشم انداز دست یابی درآمدهای بالاتر و فرار از فقر داوطلب این کار می شوند، بقیه وادار و بسیاری از آنها علی رغم میلشان به روسپی گری کشیده می شوند.
متاسفانه گروه ها و باندهایی هم وجود دارند که با جعل اسناد و مدارک، موفق به خروج زنان و دختران، اسکان آنها در خارج از کشور و بهره وری از آنها می شوند. سود سرشار از این کار طمع زیادیی را برای افراد ایجاد می کند.
به منظور اینکه دختران شکار شده نتوانند از سیطره عمل شبکه خارج گردند گذرنامه و ویزای آنان به عنوان گرو در اختیار رابطین هر شبکه قرار می گیرد.
شبکه تجارت زنان و دختران علاوه بر فعالیت خود در کشور دبی در داخل ایران نیز افراد تحت پوشش باندرا قالب تورهای سیاحتی به کنار دریا در شمال و سایر استانهای توریستی به منظور رسیدن به اهداف پلید خود اعزام می نمایند.
در اغفال و شکار دختران بر استفاده از روش های تحریک روانی، شخصیتی از فقر اقتصادی و فشارهای مالی خانواده ها نهایت بهره برداری داشته اند.

بخش پنجم
مهمترین کانال ها و امواج قاچاق انسان در ایران
1- سیر صعودی ورودی اتباع ایرانی به بوسنی هرزگوین از سال 1374 تا 1379 ورود ایرانیان به بوسنیو از طریق کرواسی و اسلوانی غیر قانونی وارد سایر کشورهای اروپایی می شوند.
2- قاچاق زنان در استانهای خراسان و سیستان و بلوچستان که به دلیل همجواری با کشورهای افغانستان و پاکستان رایج شده است پس از خواستگاری عقد به صورت، رسمی، سپس به خانه های فساد و در پاکستان برای کنیزی و روسپیگری فرستاده می شوند. قربانیان هیچ آگاهی از قاچاق شدن خود نداشته اند از آنجا که ازدواج آنها به صورت موقت بوده تنها چند روز پس از ازدواج همراه با اجبار، زور، تهدید و فریب به زاهدان و سپس پاکستان و افغانستان منتقل می شوند.
3- قاچاق زنان و دختران به امارت متحده عربی به چندشکل صورت می گیرد:
– تعدادی از آنها به صورت رسمی خواستگاری می شوند و درازای پرداخت مبالغی به خانواده شان عبور داده می شوند.
– عده ای دیگر دخترانی هستند که ربوده شده، بدون اجازه پدر و مادر از کشوربه بهانه های زندگی بهتر و درآمد بیشتر ادامه تحصیل و یا انتقال به کشورهای اروپایی انتقال داده شده و در آنجا می مانند. تا زمانی که مردان عرب دختران را به همسری بپسندندمشکل وجود ندارد اما مشکل از زمانی ایجاد نمی گردد که دختر وارد شده توسط اعراب مورد استقبال قرار نمی گیرد بنابراین وارد بازار کار شده و به روسپی گری در کاباره ها مشغول می شوند.
– تعدادی هم به همراه پدر و مادر و به صورت کاملاً قانونی از کشور خارج و با ضور والدین و رضایت آنها تن به این عمل می دهند.

بخش ششم
فعالیت های برون مرزی افراد فاسد
در حال حاضر عمده ترین پایگاه های فعالیت نامشروع زنان در ترکیه و دبی متمرکز شده است و گرایش به دبی به لحاظ کسب درآمد هنگفت در طول یک هفته اقامت (به ویژه در میان دختران) علاقه مندان زیادی دارد. یکی از آرزوهای دختران فراری و بدکاره پیدا کردن فرصتی برای آشنایی با رابطین و دلالان و یا خانم رئیس ها برای فراهم کردن زمینه اعزام آنان به دبی است تا بدین وسیله صاحب درآمدهای نامشروع شوند.
میل و اشتیاق برای رفتن به کشور مذکور سبب گردیده دختران را دچار وسوسه کرده و وقتی انجام همه کاره را خود بر عهده می گیرند (گرفتن ویزا، هزینه عزیمت محل اقامت و هزینه برگشت) کمترکسی است که بتواند در مقابل این باصطلاح امتیازات تاب مقاومت بیاورد.
برخی از دستگیر شدگان از شلوغی حضور زنان و دختران ایرانی در دبی و حرص و ولع آنان برای بدست آوردن پول زیاد از طریق روابط نا مشروع خبر می دهند.
قاچاق زنان ادامه همان بردگی دهه قبل است برده داری مه در آن انسان به عنوان ابزار و وسیله استفاده می گردد اما قاچاق انسان در دهه اخیر وجه غالب بهره کشی جنسی از زنان و دختران است.
به لحاظ نزدیک بودن دبی به ایران و داشتن کیلومترها و سواحل آزادچه درشمال خلیج فارس و چه در شمال دریای این مرکز همه فعالیت اقتصادی خود را به سوی ایران نشانه و در همین راستا بسترهای لازم را برای تشکیل شبکه های بین المللی قاچاق فراهم و در زمینه خروج و ورود کالاهای قاچاق به صورت عمده به داخل و خارج ایران را مسیرساخته است.
از سال 1370 به بعد در کشور امارات متحده عربی و خصوصاً دبی با توجه به شرایط منطقه آزاد تجاری و حضور تجار و سرمایه داران خارجی و ایرانی حداکثر دارای گرایش مادی هستند پدیده ای تحت عنوان قاچاق زنان و دختران ایرانی به لحاظ همجواری با شیوه های جدید شکل گرفت و در سال 1375 به اوج فعالیت خود رسید و در همین راستادانسینگها، هتلها و کابارهها با با داشتن ارتباطات قوی با ایرانیان در دبی و داخل ایران فعالیت گسترده خود را در امر وارد کردن زنان و دختران تحت عناوین (رقاصه- خواننده- نوازنده- فاحشه) شروع نموده اند.

بخش هفتم
الف) چارچوب حقوقی و قضایی کنونی در برخورد با مووع قاچاق در ایران
جامعه بشری و احتمالات انسانی، برای حسن جریان حیات و روابط اجتماعی خود، نیازمند قانونی می باشند و محتاج قاعده و ضابطه رفع خلاهای قانونی، اولین گام برای مقابله با آن تعیین شود.
اما در قوانین فعلی مصوب ایران، تعریف روشنی از واژه های کلیدی مثل "روسپی گری" و "قاچاق انسان" ارائه نشده است و در مواجهه با چنین جرائمی از موارد قانونی مشابه و تفسیر قوانین جزائی استفاده می گردد قوانین حاضر در ذیل اشاره می گردد:
1- ماده 621 قانون مجازات اسلامی در باب آدم ربایی با توسل به زور و عنف.
هر کس به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگر به عنف یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگر شخصاً یا توسط دیگری شخصی را بر باید یا مخفی کندبه حبس از پنج تا پانزده سال محکوم خواهد شد. در صورتی که سن مجنی علیه کمتر از پانزده سال تمام باشد یا ربودن توسط وسایل نقلیه انجام پذیرد یا به منحنی علیه آسیب جسمی یا حیثیتی وارد شود مرتکب به حداکثر مجازات تعیین شده محکوم خواهد شد و در صورت ارتکاب جرایم دیگر به مجازات آن جرم نیز محکوم گردد.
تبصره. مجارات شروع به ربودن سه تا پنج سال حبس است.
2- مادخ 135 و 138 در باب قوادی
ماده 135. قوادی عبارتست از جمع و مرتبط کردن دو نفر یا بیشتر برای انجام زنا یا لواط.
ماده138. حد قوادی برای مرد هفتاد و پنج تازیانه و تبعید از محل به مدت 3 ماه تا یکسال است و برای زن هفتاد و پنج تازیانه است.
ماده639. قانون مجازات اسلامی در باب دایرکنندگان مراکز فساد و فحشا
افراد زیر به حبس از یک تا ده سال محکوم می شوند و در مورد بند "الف" علاوه بر مجازات مقرر، محل مربوطه به طور موقت با نظر گاه بسته خواهد شد:
الف) کسی کهمرکز فساد یا فحشا دایر اداره کند.
ب) کسی که مردم را به فساد و فحشاتشویق نموده یا موجبات آن را فراهم نماید.
تبصره. هر گاه بر عمل فوق عنوان قوادی صدق نماید علاوه بر مجازات مذکور به حد قوادی نیز محکوم می گردد.
ماده34 و 35 قانون گذرنامه در خصوص عابرین غیر مجاز و متجاوزین مرزی.
ماده 34: هر ایرانی که بدون گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه از کشور خارج شود، به حسب از یک تا دو سال یا پرداخت جزای نقدی از یکصدهزار ریال تا پانصد هزار ریال محکوم خواهد شد.
ماده 35: هر ایرانی که از نقاط غیر مجاز وارد کشور شده یا از کشور خارج شود به 2 ماه تا یک سال حبس و یا جریمه نقدی از یکصد هزار ریال تا پانصد هزارریال محکوم می گردد.
ماده 35 مکرر: هر ایرانی که بدون داشتن گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه بخواهد از مرز غیر مجاز خارج شود و به هنگام عبور دستگیر گردد به یک ماه تا یک سال حبس یا پنج هزار ریال تا سیصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد و چنانچه مرتکب دارای گذرنامه و یا اسناد در حکم گذرنامه باشد، به حبس از یک ماه تا شش ماه یا جزای نقدی از پنجاه هزار ریال تا دویست هزار ریال محکوم خواهد شد.
ماده 1 قانون مجازات عبور دهندگان اشخاص غیر مجاز از مرزهای کشور مصوب 14/7/67 مجلس شورای اسلامی هر کس دیگری را به طور غیر مجاز از مرز عبور دهد و یا موجبات عبور غیر مجاز دیگران را تسهیل یا فراهم نماید، مجرم وبه یکی از کیفرهای ذیل محکوم خواهد شد:
الف) در صورتی که عمل عبور دهنده محل امنیت باشد چنانچه درصد محاربه و افساد فی الارض
نباشد به حبس از 2 تا 10 سال محکوم خواهد شد.
ب) در صورتیکه فرد عبور داده شده غیر بالغ باشد، مرتکب به حبس از 3 تا 5 سال محکوم خواهد شد.
ج) اقدامات جاری در امر مبارزه با قاچاق زنان و دختران
– نیروی انتظامی به صورت مستمر به ویژه سه ساله اخیر در صدد شناسایی و برخورد با باندها وشبکه های قاچاقان سان بوده است. مشکل اصلی انتقال قانونی (باگذرنامه- ویزا- سند ازدواج و …) دختران و زنان از فرودگاه ها و نیز انتقال غیر قانونی و پنهانی (به علت سازمان یافتگی به سختی مسیر است) از طریق مرزهای جنوبی می باشد که نیازمند هماهنگی بین سازمانی و توانایی های کارشناسی و پلیسی در سطح بالا می باشد.
– در وزارت اطلاعات پیگیری برای شناسایی مکانیسم انتقال، شناسایی باندهای فعال و نیز جمع آوری اطلاعات مربوطه درخارج از کشور صورت نگرفته است.
-محاکم قضایی، فقدان وحدت رویه قضایی، نبود محاکم تخصصی و نهایتاً تبرئه سهل و آسان روسای باندها به علت نبود قانون متخصص این مقوله.
یادداشت ایت الله شاهرودی ریاست محترم قوه قضاییه به دادستانی در رابطه با تقاضای برخورد جدی با عوامل مرتبط با قاچاق.
دستور مقام معظم رهبری مبنی بر تشکیل ستاد ویژه برای مبارزه با جرایم ویژه از جمله مفاسد اجتماعی.
– از لحاظ حقوقی در قانون مجازات اسلامی و قانون مدنی عنوان مجرمانه صریحی درباره قاچاق انسان به ویژه زنان وجود نداشته و در برخورد با چنین پدیده ای از مواد قانونی که که بیان شد استفاده می گردد.
– عدم برخورد سایر دستگاه های دولتی از جمله نهادهای اجرایی، پژوهشی، تقنی و تخصصی.
اقدامات حامل چشمگیر انجام گرفته در امر مبارزه با قاچاق زنان و دختران از سوی ناجا به شرح ذیل می باشد:
1- شناسایی و متلاشی نمودن شبکه قاچاق زنان از استان خوزستان به کشور دبی که بیش از 60 نفر دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شده اند.
2- شناسایی و متلاشی نمودن شبکه قاچاق زنان از استان خراسان به کشور پاکستان و دستگیری بیش از 56 زن و مرد و معرفی آنان به مقام غذایی.
3- شناسایی متلاشی نمودن تعداد قابل توجهی شبکه و باند قاچاق و خروج زنان به کشورهای خلیج فارس- تایلند- ترکیه توسط اداره کل مبارزه با فساد اجتماعی ناجا.
4- شناسایی و متلاشی نمودن سه شبکه قاچاق زنان در تهران بزرگ به کشورهای خلیج فارس.
5- شناسایی و متلاشی نمودن باند خروج زنان در استان فارس تحت عنوان رقاصه و خواننده به کشور دبی.
6- شناسایی و متلاشی نمودن باند خروج زنان و دختران در استان اصفهان
7- شناسایی و متلاشی نمودن باند خروج و ورود زنان در منطقه ویژه کیش
با بکار بستن تدابیر پلیسی محض نمی توان بر این مشکل فائق آمد و بر قراری کنترل های شدیدتر و تدابیر خشونت آمیز ممکن است نتیجه معکوس داشته و موجب وابستگی هرچه بیشتر- مهاجران به شبکه های قاچاق شوند.
به منظور از بین بردن عوامل محرک و جزا که باعث می شوند مهاجر کشور خود را ترک و عازم کشور دیگر شوند اتخاذ سیاست های دراز مدت لازم است.
البته در کشورهای مبدا باید اقدامات موثری به منظور تامین آزادی سیاسی و تحقق رشد و توسعه اقتصادی صورت گیرد تا افراد، مجبور و یا تحریک به مهاجرت نشوند.

ج) اقدامات بین المللی مبارزه با قاچاق زنان
اولین گام برای مقابله با قاچاق زنان وضع قوانین مناسب در مراجعه با این جرم بین المللی است.
برای نمونه اولین سند بین المللی برای مقابله با قاجاق زنان، مقاوله نامه 18 مه 1904 به نام "مقاوله نامه بین المللی امضا شده پاریس، مورخه 18 مه 1904 راجع به تامین و حمایت موثر، علیه معاملات جنایتکاران موسوم به خرید و فروش سفیدپوستان" است که به دلیل وجود برده داری، در برخی نقاط دنیا، در آن برهه زمانی، خالی از تعصبات نژاد پرستانه نیست مواد 5-3 این مقاوله نامه به مساله بازگرداندن زنان قاچاق شده به میهن خود اختصاص یافته است.
در ماده ششم، مفاد پیشگیرانه ای مطرح می شود تا قاچاق و خرید و فروش زنان رخ ندهد. بر اساس این ماده، دول متعاهد، در حدود قانونی متعهد می کنند تا حدی که ممکن است مواظب ادارات و آژانس های مسافرتی و بنگاه های کاریابی زنان ویا دختران در خارج از کشور باشند، زیرا عامل اصلی قاچاق زنان، همین بنگاه ها و آژانس ها هستند که با وعده یافتن کار مناسب برای زنان در دیگر کشورها، عملاً آنان را به صورت برده، خرید و فروش می کنند. شش سال بعد سال 1910 قرارداد بین المللی دیگری برای رفع نواقص قرارداد قبلی وضع شد. مهمترین نقطه ضعف مقاوله نامه 1904 مسئله عدم یقین مقررات و مفاد مربوط به محرمانه ساختن قاچاق و خرید و فروش زنان بود. همین خلاء قانون منجر به عدم سرکوب و مقابله با جرم می شد. برای رفع این نقص، در قرارداد جدید مقرر گردید: " هرکسی که برای هوی وهوس، زنی را ولو با رضایت خودش باشد ویا دختر صغیری را برای فسق، اجیر ویا از راه عفت منحرف کند، ولو اینکه عملیات مختلفه که مبانی جرم محسوب می شود، درممالک مختلفه صورت گرفته باشد؛ باید مجازات شود.›› قرارداد دوم نیز نقیصه هایی داشت، از جمله اینکه قاچاق زنان که برای کار سخت یا ازدواج اجباری صورت می گرفت، مشمول این قرارداد نمی گردید، واز همه مهمتراینکه وقوع جنگ جهانی اول تردیدهای جدی درباره اعتبار اسناد بین المللی ایجادکرد. بنابراین دولت ها تصمیم گرفتند تا در 30 سپتامبر سال 1921 قراردادی را به قراردادهای سابق ضمیمه کنند. دو نکته جالب دراین قرارداد وجود دارد: اول اینکه بیشتر کشورهای مستقل جهان ازجمله ایران قرارداد را امضا کردند ودوم اینکه دراین سند، دیگر اشاره ای به زنان سفید پوست نشده است. سند بعدی، دوازده سال بعد یعنی سال 1933 مورد تصویب دولت ها قرارگرفت. درآن زمان تجارت وقاچاق زنان از چنان ابعادی درسطح جهانی برخوردار شده بود که جامعه ملل، سند دیگری را تصویب کرد وکمیته ای به نام کمیته ‹‹ معامله نسوان واطفال›› را مامور رسیدگی به این کار کرد. ایران نیز درتاریخ 20دی 1313 آن را با عنوان ‹‹ قرارداد بین المللی راجع به جلوگیری ازمعامله نسوان کبیره›› تصویب کرد. با روی دادن جنگ جهانی دوم، بار دیگر درباره اعتبار ونفوذ حقوقی اسناد بین المللی تردید ایجاد شد. این بار سازمان ملل متحدتلاش کرد تا بوسیله پروتکل اصلاحی سال 1949 چهار سند پیشین را اعتبار بخشد. درهفتمین نشست شورای اقتصادی اجتماعی ملل متحد، از دبیر کل درخواست شد تا پیش نویس یک کنوانسیون جدید وفراگیر را برای سرکوب قاچاق زنان وکودکان وپیشگیری از روسپیگری تهیه کند، تا چهار سند موجود( سابق الذکر) برای سرکوب قاچاق زنان وکودکان یکپارچه شود. سرانجام متن پیش نویس توسط شورای اقتصادی – اجتماعی ملل متحد به جمع عمومی ارائه شد ومجمع، آن را به تصویب رساند. اما دراین کنوانسیون برخلاف بسیاری از کنوانسیون های ملل متحد، تعریف روشنی از واژه های کلیدی مثل روسپیگری وقاچاق انسان ارائه نشده است. معاهده مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی وپروتکل های ضمیمه آن، یعنی پروتکل قاچاق انسان وپروتکل انتقال غیر قانونی مهاجران، درسال 2000 تدوین شد وبه امضای حدود 132 کشور رسید، اما تا کنون فقط در3 کشور به تصویب رسیده است. این معاهده، تنها زمانی قدرت اجرایی، خواهد یافت که حداقل در40 کشور تصویب شود. راه کارهای ملی برای مبارزه با قاچاق زنان راهبرد حقوقی- بررسی خلاهای قانونی ایران از جمله کشورهایی است که از اوایل سده بیستم با پیوستن با اسناد بین المللی موجود علیه قاچاق زنان، یعنی اسناد1904- 1910- 1921- 1933 برای مبارزه با این پدیده شوم، قوانین داخلی را به تصویب رساند. وجزو امضاکنندگان قطعنامه مجمع عمومی برای تصویب کنوانسیون 1949 بود. اما بعدها به علت فساد اخلاقی وروسپیگری درزمان پهلوی دوم، از امضا وتصویب آن خودداری شد. 1929 -1941 کمیته وابسته به شورای اقتصادی – اجتماعی جامعه ملل برای الغای خرید وفروش زنان ودختران پروژه هایی را تنظیم کرد ومقرر داشت که حکومت ها برای کسانی که قوادی ویا شرایط فحشا زنی را تسهیل می کنند ویا به عنوان حمایت از زنان از درآمد حاصل از فاحشگی زنان استفاده می کنند، قوانین جزایی وضع نمایند. بیشتر کشورهای عضو از جمله ایران، به این توصیه عمل کردند، برای نمونه ماده 211 قانون مجازات عمومی ایران مصوب 1352 دراین راستا وضع شده که با بهره کشی از روسپیگری دیگران وقاچاق زنان به خارج، مخالف بود اما هیچگاه این ماده قانونی درایران اجرا نشد. بطور کلی پیش از انقلاب اسلامی ایران، قوانین نسبتاً مناسبی برای مبارزه با قاچاق زنان وجود داشت، اما مشکل اصلی، عدم اجرای این قوانین بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی قانون مجازات عمومی جای خود را به قانون مجازات اسلامی داد که درماده 135 مصوب سال 1361 مجلس شورای اسلامی، برای دایر کردن روسپی خانه ونیز واداشتن دیگران به 2/3 ماده 639 قانون مصوب 1375 مجازاتی تعیین شده است. اماذ به معضل قاچاق زنان اشاره نشده است. مثلاً بند (ب) ماده 639 هرگونه تشویق به فساد فحشا یا فراهم کردن موجبات آن را مشمول مجازات می سازد. احتمالاً از این بند می توان؛ قاچاقچیان را مجازات کرد، قید احتمالاً از این روست که هنوز مواردی از محاکمه این گونه افراد به صورت علنی صورت نگرفته تا مشخص شود که دادگاه مربوطه؛ جهت مجازات مجرمان به چه مواد قانونی استناد خواهد کرد؛ این در حالی است که از سال 1379 تاکنون چندین مورد از قاچاق زنان رسماً در مطبوعات و رسانه ها اعلام شده است.
باید درنظر داشت که دیگر انواع قاچاق زنان که با بهره کشی، بیگاری؛ کار اجباری؛ کارسخت خانگی یا کارهای طاقت فرسا درکارگاهها ؛ برداشتن اندام ها و دیگر اهداف غیر اخلاقی؛ جدای از فساد و فحشا صورت می گیرد. بااین ماده به هیچ وجه قابل مجازات نیست. بنابراین باید اعتراف کردکه متاسفانه این پدیده بدون هیچ ضمانت اجرای کیفری درحال شیوع است؛ و برای جلوگیری از آن و حمایت از قربانیان، قانونی وجود ندارد.
به طور کلی اقدامات پیشگیرانه ای که تا کنون صورت گرفته به شرح ذیل می باشد:
– تلاش برای تدوین و تکمیل قوانین علیه قاچاق انسان. چهارچوب های قانونی موجود عبارتند از :
– پروتکل 2000 مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای پیشگیری سرکوب ومجازات قاچاق انسان به ویژه کودکان وزنان مصوبه های 167/50 و 166/51 و 98/52 مجمع عمومی سازمان ملل
– کنوانسیون الحاقی 1965 درمنع برده داری تجارت برده, اقدامات شبه برده داری ، منع کامل اشکال ازدواج اجباری
– کنوانسیون منع کار اجباری 1975
– بیانیه کنفرانس اروپایی بروکسل درپیشگیری ومبارزه با قاچاق انسان(18تا20 سپتامبر2002)

بخش هشتم
علل فحشا
علل رواج پدیده قاچاق درسه بخش فرهنگی، اقتصادی وحقوقی قابل بررسی است.
برخی از صاحبنظران فقر وبیکاری را عامل گرایش قاچاقچیان به این شغل کثیف می دانستند. ولی فقر، به تنهایی عامل انحرافات اجتماعی نیست و نمی تواند مساله ای برای نظام اجتماعی ایجاد کند، فقر زمانی تاثیر گذار است که در مقابل آن تصویر یا گفتار یا آرزوهای بلند پروازانه ارائه شود، در آن صورت فقر غیر قابل تحمل می شود.
گسترش خرده فرهنگک های منحرف معمولاً قاچاقچیان و بعضاً قربانیان قاچاق، جزو خرده فرهنگ های منحرف می باشند به این معنا که آنها درون فرهنگی زندگی می کنند که با ارزشها و هنجارهای مسلط جامعه، متفاوت و حتی مغایر است. این فرهنگ انحرافی، محصول دسترسی به وسایل ارتباط جمعی جهانی، چون اینترنت، ماهداره و استفاده مداوم از فیم های غیر مجاز و … است که شخصیت اجتماعی فرد، ارزشها و هنجارهای او را تغییر می دهد به طوریکه فرد را در گروه های دوستی به سوی تشکیل خرده فرهنگی سوق می دهد که با ارزش ها و هنجارهای اصلی جامعه مخالف و حتی گاهی در تضاد است. افزایش شاخص هایی نظیر سنت گریزی، احساس تنهای، بیگانگی اجتماعی، کاهش گرایش های مذهبی و اخلاقی و گرایش به تجملات نشانه جذب فرد در خرده فرهنگ های منحرف است.

ضعف اعتقادات دینی
از آنجاییکه زپقاچاق زنان، فعلی حرام و مستلزم ارتکاب محرمات بیشماری است؛ لذا مومن واقعی، هرگز اقدام به این عمل نواهد کرد. و این پدیده معلول ضعف اعتقادات دینی است، زیرا یکی ا ز عوامل بازدارنده انواع وسوسه های شیطانی، اعتقادات و باورهای دینی است و فردی که در باورها و اعتقادات دینی خود سست و بی پایه است، احتمال فرو غلطیدن فرد به انواع بزهکاری وجود دارد. انسانی که ایمان ندارد ، در نیمه راه می ماند، یا بر می گردد یا اینکه برای حل مشکل به انواع بزهکاری ها دست می زند. امروزه، یکی از راه های تهاجم فرهنگی ای است که سعی کنند جوان های مومن را ازپایبندی متعصبانه به ایمان که حافظ تمدن است منحرف کنند و آنها را غرق در فساد و شهوترانی و میگساری کنند.
خودآگاهی و توجه به این که انسان موجودی علوی وبرتر است و گوهری ارزشمند و بی مانند در خود دارد، او را به دلیل حب ذات – به حراست و پایداری از کرامات ذاتی خویش فرا می خواند و به سوی ارزش های متعالی اخلاق سوق می دهد. "اکرم نفسک عن کل دینه لن تضاض بما تبذل من نفسک عیوضاً. یعنی دامان نفس خود را از هرپستی پاکیزه دار! زیرا در مقابل آنچه از گوهر نفس خویش بخشی، بهایی دریافت نمی کنی." پس واضح است کسی که دارای اعتقاد ضعف است معنای این سخن حضرت علی (ع) را متوجه نمی شود و به این امر بسیار قبیح تن می دهد. حیا یکی از مهمترین صفات انسانی است که تاثیر فراوانی بر حوزه های مختلف زندگی اخلاقی ما دارد. نقش بارز این تاثیر، بازدارندگی است. امام علی (ع) نیز فرمود: "حیا پیشه کن که حیا نشانه نجابت است".
اهمیت حیا در حدی است که امام صادق (ع) فرمود: "ایمان ندارد کسی که حیا ندارد".
امام علی (ع) در جایی دیگر می فرماید: "ثرمه حیا عفت و پاکدامنی است".
یکی دیگر از مهمترین صفات نفسانی بازدارند، عفت و پاکپدامنی است. عفت در لغت به معنای خود داری از انجام قبیح و ناپسند است. غریزه جنسی یکی از قوی ترین شهوات است. محدود کردن آن در حوزه بهره وری های مشروع و جلوگیری از تجاوز آن به قلمرو محرومات، "عفت دامن" یا پاکدامنی نام دارد. "و کسانی که ]وسیله[ زناشویی نمی یابند، باید عفت ورزند تا خدا آنان را از نفس خویش بی نیاز گرداند." و در روایتی از حضرت علی(ع) می فرمایند: "عفت زیور فقر است و سپاس زیور تمکن" . بنا به گفته حضرت نمی توان فقر را دلیلی بر انجام اعمال منافی عفت دانست بلکه باید در فقر نیز عفت پیشه کرد. به عبارت و بیان دیگر نبود عفت و حیا نوعی ضعف اعتقادی است.نارسایی بین فرهنگ و ساخت اجتماعی
هرچقدر که جامعه دارای اهداف معینی باشد و ابزار ها و راه های قانونی دستیابی به آن اهداف نیزتعیین شده باشد وقوع انحرافات نیز کاهش می یابد. اما اگر در جامعه، اهداف زندگی، به سوی اهدافی مادی تغییر کند و ارزش های اجتماعی معنوی به مادی تحول یابد و از سوی دیگر راه های مشروع رسیدن به این اهداف مشکل و غیر قابل دسترس باشد (مثلاً فرصت های شغلی برای کسب در آمد متناسب با جمعیت نباشد) افراد می کوشند از طریق غیر مشروع به آن اهداف مادی دست یابند. به عبارت دیکر گاهی افراد، اهداف جامعه (پول دار شدن) را می پذیرند، اما راه های مشروع(کاکردن در مشاغل مشروع)دستیابی به آن اهداف را قبول ندارند. لذا برای کسب پول، به قاچاق مواد مخدر فحشا و قاچاق زنان کشیده می شوند.
نامناسب بودن پاداش ها و نقش ها
یکی از علل گرایش افراد به شغل قاچاق زنان، عدم تناسب نقش های افراد با پاداشهاییاست که دریافت می کنند. برای مثال در شرایطی که یک قاچاقچی انسان، دارای درآمد و موقعیت اقتصادی بلایی است و قانون هم معترض آن نمی شود، بی شک به سوی مشاغل کاذب و غیر قانونی همچون قاچاق زنان متمایل خواهد شد.
سودآور بودن قاچاق
قاچاق زنان و دختران پس از مواد مخدر از سودآورترین نوع قاچاق است.
نبود فرصت های شغلی
نبود فرصت های شغلی مناسب، موجب ایجاد مشاغل کاذب و نامشروعی همچون قاچاق می شود که این امر، هم در مورد قاچاقچیان و هم درباره قربانیان قاچاق صادق است. به این ترتیب مشاهده می شود که عده ای از مرزنشینان به دلیل نبود مشاغل مولد به سوی کارهای واسطه ای و قاچاق گرایش پیدا می کنندکه با سیاست گذاری های مطلوب به منظور ایجاد اشتغال مولد در مناطق مرزی کشور، می توان با این پدیده شوم مبارزه کرد.قاچاقچیان انسان نسبت به قاچاقچیان مواد مخدر و دیگر انواع قاچاق، کمتر احساس خطر می کنند، زیرا در صورت شناسایی و دستگیری باندهای قاچاق انسان، متقاعد کردن قربانیان به ارائه شهادت علیه این باندها، بسیار دشوار است آنها اغلب به سبب ترس از انتقام گیری قاچاقچیان و باند آنها، از اعضای خانواده خود و فقدان حمایت های لازم از شاهدان حاضر، شهادت در دادگاه نیستند. این برده های مدرن در محل اقامت خود هیچ وسیله دفاعی ندارند و هیچ نهاد رسمی از آنها پششتیبانین ی کند، در نتیجه همه همه سرنوشت آنان ذر باندهای فساد مافیایی انسان است، که در صورت هر نوع مقاومت، به بدترین سرنوشت مبتلا خواهند شد.وجود مسائل و مشکلات درونی و تصویر غلطی که زنان در جامعه از خود دارند، جنس ضعیف، موجودی انفعالی و عامل ارضای غرایز جنسی، معرفی می شود.
جدایی جوانان از کانون خانواده
یکی دیگر از چوبه های دشمنی تلاش برای جدایی جوانان از کانون خانواده است خصوصاً دختران، زیرا با جدایی آنان از خانواده اوضای عاطفی صورت نمی کگیرد و آسیب پذیر و آمادگی برای القاعات بیگانه دو چندان می شود.
در اجتماعی که امکان عیاشی و ارضاء غرایز جنسی به طرق نامشروغ در اختیار جوانان قرار گیرد و به راحتی تمایلات شهوترانی خود را اشباع کنند هیچگاه تن به ازدواج قانونی نخواهند داد.
صرف نظر از علل کلی بروز آسیب ها و اغرافات اجتماعی (فقر بیکاری و بالا رفتن سن ازدواج) و نیز افزایش سطح فعالیت های شبکه های سازمان یافته قاچاق زنان (که به ویژه تحت تاثیر فرایند جهانی افزایش ارتباطات و گسترش بازارها و اماکن پولشویی و افزایش تقاضای موثربرای فشاردر کشور های مصرف کننده می باشد) در باره علل خاص می توان به موارد ذیل اشاره کرد :
1- فعالیت مستمر شبکه ای شناسایی، جذب و انتقال دختران و زنان مستعد در داخل کشور و توانای آنها در تحریک و انتقال داوطلبانه یا غیر داوطلبانه اشخاص را از طریق اغوا (اجبار یا زور) برای هتک ناموس و ایجاد زمینه برای بهره برداری و سوء استفاده جنسی (به بهانه مهاجرت و…)
2- عدم برخورد جدی قضایی ونبود قوانین منسجم و کارآمد برای برخورد با قاچاقچیان .
3- وجود تقاضای موثر در میان شیوخ و مرفهین امارات و جهانگردی و تمهیدات مقامات اماراتی برای جذب گردشگر نیز در سکوت آنان در خصوص در خصوص قاچاق انسان به این منطقه بی تاثیر نمی باشد .
حجم مراودات جمهوری اسلامی ایران با دبی و سیاست های اجتماعی داخلی بستر مناسب برای ایجاد روند قاچاق را به وجود آورده است .
و پیشترفت های چشمگیر اقتصادی دبی و افزایش جایگاه تجاری دبی در منطقه موجب رشد سریع تعاملات ایران با دبی شده وحدود 60% واردات ایران از دبی صورت میگیرد مسافرتها و خرید های خارجی موسسات صنایع و شرکتهای خصوصی ایرانیان نیز اکثرا در دبی می باشد. در ماه بیش از یکصد هزار نفر ایرانی برای تجارت، خرید،کار، سیاحت، ویا ترانزیت به دبی می روند
علاوه بر پاره ای تغییرات و تحولات فرهنگی اجتماعی مانند فقر پایین بودن درآمد سرانه، مشکل اشتغال، قوانین خانواده و… علت وزمینه ساختاری دیگری که به شرایط درونی کشور باز می گردد. افزایش حوادث جنایی (که ماهیت و منشا جنبی دارند) و نیز الگو یورابط جنسی و تشدید روابط ناسالم نامشروع و غیر فانونی و رشد ایدز و نهایتا تضعیف تدریجی بنیانهای خانواده. ناکافی بودن قوانین موجود، نگاه مرد سالانه، اعمال تبعیض جنسیتی، بی تفاوتی در قبال مسایل جنسیتی، عدم اطلاع رسانی و آگاه سازی عمومی، فقدان امکانات مشاوره ای، جدی نگرفتن طرح های سلامت و صیانت و حاکمیت فضای رودربایستی و انفعال در برابر این طرح ها (که خود ناشی از شدت گیری جریانات فمینیستی، مذهبی و غیر مذهبی در کشورمان است) عدم ارائه تعریف دقیق از چارچوب روابط سالم و ناسالم دختر و پسر (زن و مرد) همگی در شرتیط فعلی موثرند به این معنی که عدم سیاستگذاری شفافع منسجم و به روز باعث شده مکانیسم های عرضع و تقاضا برای امور جنسی که می تواند در داخل (با نظارت نهادهای حکومتی و مدنی و با رعایت حدود شرعی و عرضی و نیز حفظ شان و جایگاه و موقعیت فرهنگی و سیاسی کشورمان محقق شود به خارج از کشور منتقل گردد.
می توان در ادامه به عللی اشاره کرد که از تربیت خانوادگی نشات گرفته به عبارت دیگری آسیب هایی است که از خانواده به شخص منتقل و ممکن است باعث انحراف او گردد.
1- ضعف ورهایی دینی و مذهبی والدین
2- الگو پذیری فرزندان از والدین کم توجه و بی توجه
3- عدم دقت و اهتمام والدین در ایجاد عادت ها و رفتارهای مذهبی
4- وجود رفاه زدگی و افزون طلبی مادی
5- عدم هماهنگی بین گفتار و عمل والدین
6- به کارگیری شیوه آمرانه همراه با تحکم
7- تعارض بین آموزش ها، القائات خانواده مدرسه و اجتماع
8- خانواده های بی بندو بار
9- همباز نبودن آهنگ ترتیبی مدرسه و خانه
10- ضعف در متجلی ساختن زیبایی های فرهنگ غنی اسلام
11- وجود انحراف اخلاقی و رفتاری در بین برخی از دانش آموزان و تاثیر گذاری قوی
12- بخش گسترده نوارها و عکس های مبتذل و مهیج و شهوت انگیز
13- فقدان جدیت پیگیری از برنامه ریزی های فرهنگی
14- نبود هویت ملی در برخی از زنان که خود باعث می شود عِرق ملی نداشته و خروج را امری بد ندانند.
می توان یادآور شد که هدف این شبکه ها از اشاعه فرهنگ فحشا لگدکوب کردن شخصیت والایزن و قرار دادن او به عنوان کالای مصرفی و بی قید و بندی بی تفاوتی یعنی جوانان کشور نسبت به مسائل کشود و یا به عبارت دیگر کاهش عِرق ملی است.

بخش نهم
شیوه های مقابله
با توجه به فقدان اطلاعات و آمار رسمی در این زمینه (چرا از سوی دولت امارات سازمانهای بین المللی ویا نمایندگان سیاسی کشورمان ) ارائه برآورد دقیق میسر می یاشد با توجه به میزان حضور کم ایرانیان مقیم و آنهایی که روزانه به آنجا سفر می کنند ولی همین میزان حضور زنان ایرانی خود نمودی از قاچاق انسان است.
در خصوص این عده دخترانی هستند که با میل و رغبت و با هدف کسب درآمد به دبی رفته اند و بخشی از آنها نیز به زور و اغفال توسط دلالان حرفه ای (که عمدتا ایرانی هستند) به این منطقه منتقل و مجبور به خود فروشی در دیسکو ها ، هتلها و رستورانهای ایرانی شده اند .
ارائه معضل هرچند به مقدار اندک، نیاز به کارشناسی دارد که شیوه های مورد استفاده در سه بخش معمول سازی، محدود سازی و وممنوع سازی بیان میگردد و در بخش و در بخش بعدی به صورت پیشنهاد مواردی مطرح می گردد .
الف ) مصون سازی :
1- وزارت امور خارجه مراودات سیاسی خود بین کشورهای مورد بحث تعامل بیشتر در زمینه جلوگیری از مسائل سوءاخلاقی ایجاد نماید.
2- وزارت طلاعات و سفارت خانه های جمهوری اسلامی ایران به پشتیبانی اطلاعاتی ناجا پرداخته و کلیه افرادی را که به صورت باندی در خارج از کشور در امر اساعه فحشا ، قاچاق زنان و دختران فعالیت دارند را شناسایی و مشخصات آنان را اعلام کند تا اقدام بایسته به عمل آید.
3- تامین بودجه خاص در جهت مقابله، پیشگیری و مبارزه جدی با قاچاق و ترانزیت زنان و دختران.
4- ترسیم شخصیت و منزلت واقعی زنان
5- ایجاد تنفر و انزجار نسبت به بد آموزی ها و موارد فساداخلاقی موجود در فرهنگ غرب
6- تقویت مالی و معنوی امور تربیتی و انجمنهای اسلامی مدارس ونهاد های ذیر مربوط
7- ایجاد مراقبت و نظلرت همگانی در جامعه
ب) محدود سازی :
1- شناسایی اماکن جذب و نشان زنان و دختران
2- شناسایی و برخورد مقتدرانه و اعمال کنترل در مبادی ورودی و خروجی و همکارای بین المللی
3- اصلاح قوانین جزایی به منظور بالا بردن هزینه جرم در خصوص قاچاقچیان و عاملین تراتزیت دختران و زنان
4- وزارت کشور با ایجاد تعامل و همکاری بین سازمانها و ارگانهای ذیر مربوط کنترل و نظارت بیشتری را با انعقاد پروتکلهای لازم در تردد اتباع کشور های آلوده اعمال تا در صورت مشاهده هر گونه تخلف از سوی اتباع مذکور ضمن ممانعت از ورود انان ، مراقبت را به کشور متبوعه منعکس نمایند
ج) ممنوع سازی :
1- تعیین قاضی ویژه با اختیارات لازم جهت برخورد قاطع با اعضاء اصلی شبکه و باندهای تجارت زنان و دختران
2- اعزام تیم تخصصی از کارشناسان مجرب اداره کل مبارزه با مفساد اجتماعی ومبادی مربوط به کشورهای هدف به منظور بررسی وضعیت و شناسایی عوامل فعال در زمینه قاچاق زنان و دختران
پی نویسی :
1- بولتن موجود در اداره کل مبارزه با فساد اجتماعی- نگرش اختصاری به تجارت زنان و دختران توسط فرحناز
2- بولتن موجود در اداره کل مبارزه با فساد اجتماعی -تجارت زنان -82
3- بولتن موجود در اداره کل مبارزه با فساد اجتماعی – شبکه های فساد و تاثیرات ناشی از فعالیت های عناصر فاسد در جامعه
4- بولتن موجود در اداره کل مبارزه با فساد اجتماعی -کشف و انهدام شبکه انتقال زنان و دختران جوان به کشور امارات متحده عربی -82
5- بولتن موجود در اداره کل پلیس بین الملل – قاچاق زنان به ایالت متحده -نمودی معاصر از بردگی و جرایم سازمان یافته
6- بولتن موجود در اداره کل مبارزه با فساد اجتماعی – وضعیت اقدامات انجام شده پیرامون قاچاق و ترانزیت دختران و زنان ایرانی به خارج از کشور -82
7، 8، 9- اخلاق اسلامی – احمد دیلمی و مسعود آذربایجانی – دفتر نشر نشر معارف – قم 1381.
10- سوره نور-آیه 33
11- نهج البلاغه – کلمات قصار 68

بخش اول: شغل
شغل
فراوانی
درصد
بیکار
320
66
محصل
29
6
حرفه های کاذب
29
6
خانه دار
34
7
تن فروش
63
13
سایر مشاغل
10
2
جمع
485
100

جدول -1

نمودار- 3
برطبق جدول شماره 1 دربیشتر موارد کشمکش های درون خانواده، اعتیاد والدین، طلاق، مسکن نا مناسب، مناطق پرجمعیت وحاشیه شهرهای بزرگ موجب می شود تا تعدادی از دختران شرایط حاکم برخانواده را نامساعد دیده ومحیط خانه را ترک کرده وبه درون جامعه بیایند اما دسته ای از آنها به دلیل فقر اقتصادی خانواده، به این امر سنگین تن می دهند. قاچاقچیان انسان زنان ودختران جویای کار را با وعده شغل مناسب وپردرآمد، فریب می دهند وآنان را مانند بردگان وایران قرون گذشته درانبارکشتی ها پنهان می کنند وبا وضع رقت باری به کشورهای دیگر می فرستند ودرآنجا وقتی به خود می آیند که آه دربساط ندارند وبه قاچاقچیان بدهکار هستند وتنها راه پیش روی آنها خود فروشی است. درآمار بیان شده نیز اکثر افراد آسیب دیده بیکار هستند که خود دال بربیان ادعای ما می باشد. (آمار نقل از مرکز بازپروری منتشرشده درروزنامه همشهری مورخ 28/2/84)

بخش 2: سن
سن
فراوانی
درصد
زیر15سال
29
6
بین 15 تا 21سال
291
60
بین 21 تا 26سال
97
20
بالای 26سال
68
14
جمع
485
100

جدول -2

نمودار 4

برطبق جدول شماره 2 تاثیر عوامل جرم زا برحسب گرایش ها، استعدادها، آمادگی های روانی وذهنی وتربیت وسن، جنسیت وحتی قدرت بدنی تفاوت دارد. وضعیت قربانیان قاچاق، برحسب متغیر سن به اختصار بررسی شده سن این افراد بیشتر بین 15 تا 21 سال است سن کم نشان دهنده میزان آسیب پذیری دختران دربرابر سوء استفاده های جنسی است واهمیت برخورد سریع ووسیع با این پدیده را یادآور می شود. (آمار به نقل ازمرکز بازپروری منتشرشده درروزنامه همشهری مورخ 28/2/84)

بخش 3- وضعیت تاهل
وضعیت تاهیل
فراوانی
درصد
مجرد
320
66
مطلقه
97
20
متاهل
48
10
همسر فوت شده
20
4
جمع
485
100

جدول-3

نمودار 5

برطبق جدول شماره 3 تاثیر عوامل جرم زا برحسب وضع خانوادگی ازنظر مجردومتاهل واشخاص تحت سرپرستی وظرفیت تحمل مشکلات متفاوت است. درآمار ارائه شده مشخص می شود که تعداد مجردین نسبت به موارد دیگر بیشتر است که علت آنرا می توان عدم نظارت صحیح والدین برروی آنها ودادن آزادی نا محدود درروابط آنها بیان نمود. درخصوص افرادمطلقه وهمسرفوت شده دلیل اصلی را می توان نیاز اقتصادی این دو دسته عنوان کرد. درمورد متاهلین نیز خشونت شوهر، نا رضایتی از روابط جنسی وعدم دادن نفقه از سوی شوهر را علل اصلی این امر می توان بیان کرد طی تحقیقی که دریکی از کشورهای آسیایی صورت گرفته وآماردرسایت اینترنتی منتشر گردید. اهمیت روابط جنسی خود برای موفقیت درازدواج به وسیله 8/93% از زنانی که درتحقیق مشارکت نموده بودندمورد تایید قرارگرفته است بسیاری بیان داشتند که این موضوع (کیفیت روابط جنسی) ازثروت درزندگی اهمیت بیشتری دارد.بنابراین عدم دستیابی به این کیفیت باعث ایجاد انحراف وتامین آن از روش های نامشروع می گردد. (آمار به نقل ازمرکز بازپروری منتشرشده درروزنامه همشهری مورخ 28/2/84)

بخش 4- آمار مربوط به پذیرش زنان آسیب دیده
سال
تعداد
79
761
80
1530
81
1956
82
1052

طبق آمار مراکز بازپروری درسال 83 تعداد زنان آسیب دیده را به شرح مندرج دربالا بیانمی نماید که ازسال 79 این آمارسیر صعودی دارد که بین سالهای 81 تا82 کاهش می یابد که کاهش این آمار را می توان نظارت مستقیم وهرچه بیشتر ازگان های مرتبط با پدیده قاچاق رابیان کرد. ضمناً آگاهی های مردم نسبت به این پدیده افزایش یافته است.
لازم به یادآوری است چون پدیده، قبیح وزشت بوده فعایت شبکه ها به صورت پنهانی وزیرزمینی می باشد امکان شناسایی عوامل تا حد زیادی وجود ندارد.
(آمار به نقل از روزنامه همشهری مورخ 28/2/84)
1- تحقیق ارائه شده درسایت اینترنتی CHINAT . DAY Februory 2005 مترجم: محسن صفی پور
بخش 1: نتایج نهایی
برخورد اساسی با قاچاق از طریق برخورد با علل وعوامل موجب آن است که اقدامی است اصولی وکارساز. همیشه مقابله با علت نتیجه بخش تروسهل تر از مقابله با معلول بوده است.
موضوع نوشتار حاضر، ناطربه یک نمونه ازتهدیدات امنیت است ازجمله این محورها می توان به عامل تهدید که قاچاق می باشد محور دوم مقابله ودرمان این تهدید ومحور سوم پیشگیری ازپیدایش این عامل تهدید کننده می باشد.
اولین واساسی ترین وظیفه متولیان نظم وامنیت جامعه، شناخت درست مساله وتحلیل نظری وعینی صحیح آن درچهارچوب منافع ملی وامنیت داخلی ومواجهه منطقی با آن است.
کاهش سن قاچاق وپیشگیری درکنار امکان نسبتاً آسان این پدیده خطرناک درمیان جوانان، زنگ خطر وهشداری آشکار وجدی برای جامعه ما به شمار می رود که سلامت روحی وروانی جمعیت بسیار جوان وامنیت اجتماعی وملی ما را تهدید می کند.
خرید وفروش زنان وبچه ها سبب ایجاد خشونت برروی آنها می شود وتجاوز به حقوق بشر است وپدیده ای است که دارد دنیا را احاطه می کند. قاچاق واقدامات پنهانی اشخاص که درسراسر مرزهای بین المللی دربسیاری از کشورها روی می دهد که هدف نهایی آنها سوء استفاده جنسی واقتصادی ظالمانه از زنان وبچه ها برای سود رساندن به بازرگانان وباندهای جنایت ودیگر فعالیت های غیر قانونی است.
عملکرد این شبکه ها حیثیت ایران در خارج از کشور را مخدوش ومحصول آن درداخل کشور اشاعه فحشا منکرات وگسستگی کانون خانواده ها وحضور فرزندان طلاق ویا نامشروع درسطح جامعه درنتیجه اجرای تسلسل ودر توسعه این جریان پلید وفجیع می باشد.
تفاوت موجود میان شرایط اقتصادی کشورهای مبداء ومقصد، جاذبه های کشور مقصد عوامل محدود کننده، مهاجرت های غیرقانونی وتوسعه روز افزون شبکه های قاچاق انسان عواملی هستند که علاوه برافزایش رقم مهاجرت غیر قانونی بطور موثر باعث افزایش قاچاق می شوند.

بخش 2- پیشنهادات
اتخاذ هرگونه سیاست جامع ملی در مقابل انسان بایستی معطوف به کل زنجیره قاچاق اعم از مبدا وترانزیت ومقصد .
1- اصلاح وتغییر رویکرد نخبگان سیاسی وفرهنگی کشور به مسئله قاچاق زنان وایجاد حساسیت درآنها .
2- آگاهی رسانی واطلاع رسانی عمومی درخلال برنامه های فرهنگی، بهداشتی وآموزش خانواده ها.
3- تلاش برای تدوین وتکمیل قوانین.
4- رویکرد پیشگیرانه برای گروه های متعارف با طرحهایی مثل آموزش خانواده، مهارت زندگی برای زنان خانه دار، تسهیل گیری درامر ازدواج که بایستی توسط وزارت آموزش وپرورش اجرا شود.
5- رویکرد آسیب شناسانه برای سازماندهی زنان ویژه جمع آوری، طبقه بندی، حمایت وبازتوانی توسط ناجا.
6- رویکرد حمایت برای سازماندهی زنان درمعرض آسیب وشناسایی، جذب وطبقه بندی آنان توسط سازمان بهزیستی.
7- به منظور کاهش تداخل دراجرای ماموریت ها وایجاد هماهنگی مستمر بین دستگاه های اطلاعاتی، انتطامی، دیپلماتیک، بهزیستی قضایی واخذ تجارب بین المللی وزارت کشور بایستی به عنوان ستاد این مسئله ماموریت یابد.
8- استفاده از پیشرفته ترین فناوری ارتباطی ونظارتی درکنار مشاوران سیاسی، اجتماعی وفرهنگی وتعامل با نهادهای آموزش وتربیتی، تاثیر گذاری پلیس را درایجاد امنیت وحفظ منافع جمعی چند برابر می کند.
9- جریان شناسی وعلت شناسی برای خشکاندن ریشه های معضلات اجتماعی که موجب بروز ناامنی می شوند.
10- کنترل ونظارت اماکن عمومی
11- ایجاد تفریحگاه های سالم
12- عامل اقتصادی واجتماعی که موجب پیدایش آسیب اجتماعی شده بایددگرگون ویا از بین برود. ایجاد اشتغال وبیمه دوران بیکاری .
13- فعال تر شدن وزارت کار دربخش های مختلف اعم از:
– مراکز آموزش فنی وحرفه ای
– ایجاد بازار کار
– برنامه ریزی برای احیاء وگسترش صنایع دستی
– اعطای وام به کارگاه ها درمقابل جذب وپذیرش کارگران جدید
– اعطای امتیاز به کارگاه های تولیدی به منظور جذب زنان ودختران فاقد درآمد وسرپرست خانواده
14- اتخاذ سیاست معطوف به مبداء ترانزیت ومقصد
15- تشکیل گروه های کارشناسی درسطح ناجا ودعوت از جامعه شناسان و روانشناسان ونخبگان اجتماعی .

منابع و مآخذ
1- نگاهی به مسائل امنیتی ایران، محمد رضا تاجیک، انتشارات پژوهشکده مطالعات راهبردی، تهران 1380.
2- امنیت ملی و نظام بین المللی، دکتر جلیل روشن دل، انتشارات سمت، تهران 1374.
3- مقاله نقدی بر راهبردهای بازاریابی برنامه ملی توسعه گردشگری، محمد احسانی.
4- مقاله جهانگردی، امنیت و توسعه، دکتر علی رحیم پور.
5- مقاله بررسی عوامل موثر به ورود جهانگردان خارجی از دیدگاه آمار، سیمین جعفر آبادی.
6- نگاهی تازه به گردش گری، حسین باهر.
7- مقاله حقوق و تکالیف جهانگردان غیر مسلمان در ایران، غلامرضا کامیار.
8- ورود گردشگران بین المللی به ایران، سیمین جعفرآبادی، بهار 1384.
9- پایان نامه گردشگری و بزهکاری، حسین موسی زاده عباسی، 1381.
10- پایان نامه نقش مردان و نیروی انتظامی در توسعه جهانگردی و ایران گردی، مصطفی فیروزفر، دانشگاه پلیس 74.
11- مصاحبه با سروان نبوی فرمسئول دایره جهانگردان اداره حراست ویژه، اداره کل اتباع خارجه.
12- مصاحبه با دکتر علی رحیم پور، از مدیران کل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری.
13- استفاده از آیات موجود در قرآن کریم.
14- استفاده از نهج البلاغه.
15- استفاده از سایت های اینترنتی :
WWW.ISCANEWS.IR
WWW.kanune – iraiha. de
WWW.Zohre-az.blogspot.com
16- مجموعه کامل قوانین و مقررات کیفری و جزائی، دکتر هوشنگ ناصر زاده انتشارات خورشید، تهران 80 .

7


تعداد صفحات : 52 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود