تارا فایل

بررسی سیستم حسابداری بانک کارآفرین




پروژه مالی

موضوع:
بررسی سیستم حسابداری بانک کارآفرین (غیردولتی- سهامی عام)

استاد راهنما:

نگارش:

فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه
چکیده
تاریخچه تاسیس و حدود فعالیت بانک کارآفرین
عناوین حسابهای دفتر کل
مبنای تهیه و اهم رویه های حسابداری بانک کارآفرین
تصویب صورت های مالی
گزارش بازرسی قانونی به مجمع عمومی سهامداران محترم
گزارش حسابرسان بهمجمع عادی سالانه صاحبان سهام محترم
خلاصه و نتیجه گیری
منابع و مآخذ

مقدمه
1. هدف این استاندارد تجویز مبنایی برای ارائه صورتهای مالی با مقاصد عمومی یک واحد تجاری به منظور حصول اطمینان از قابلیت مقایسه با صورتهای مالی دوره های قبل از آن واحد و با صورتهای مالی سایر واحدهای تجاری می باشد . برای دستیابی به این هدف ‏، در این استاندارد ملاحظات کلی در خصوص نحوه ارائه صورتهای مالی ، رهنمودهایی درباره ساختار آنها و حداقل الزامات در خصوص محتوای صورتهای مالی ارائه شده است. چگونگی شناخت ‏، اندازه گیری و افشای معاملات و سایر رویدادهای خاص در سایر استانداردهای حسابداری ارائه می شود.
دامنه کاربرد
2. الزامات این استاندارد باید در ارائه کلیه " صورتهای مالی با مقاصد عمومی " که بر اساس استانداردهای حسابداری تهیه و ارائه می شود ، بکار گرفته شود .
3. صورتهای مالی با مقاصد عمومی ( که از این پس صورتهای مالی نامیده می شود ) برای پاسخگویی به نیازهای استفاده کنندگانی تهیه می شود که در موقعیت دریافت گزارشهای متناسب با نیازهای اطلاعاتی خاص خود نیستند . صورتهای مالی به طور
جداگانه یا همراه با سایر گزارشها ، جهت استفاده عموم ارائه می شود . مفاد این استاندارد برای صورتهای مالی تلفیقی گروه واحدهای تجاری نیز کاربرد دارد .
4. در این استاندارد واژه هایی بکار گرفته می شود که در واحدهای تجاری ( انتفاعی ) اعم از خصوصی یا عمومی کاربرد دارد . واحد های غیرانتفاعی برای بکارگیری الزامات این استاندارد ممکن است نیازمند انجام تعدیلاتی در عناوین اقلام اصلی صورتهای مالی خود یا ارائه اطلاعات بیشتر باشند .
5. نحوه ارائه داراییهای جاری و بدهیهای جاری بخشی از موضوع این استاندارد است لیکن به طور جداگانه در استاندارد حسابداری شماره 14 مطرح شده است .
هدف صورتهای مالی
6. هدف صورتهای مالی ‏، ارائه اطلاعاتی تلخیص و طبقه بندی شده درباره وضعیت مالی ، عملکرد مالی و انعطاف پذیری مالی واحد تجاری است که برای طیفی گسترده از استفاده کنندگان صورتهای مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی مفید واقع شود . صورتهای مالی همچنین تنایج ایفای وظیفه مباشرت مدیریت یا حسابدهی آنها را در قبال منابعی که در اختیارشان قرار گرفته است ، نشان می دهد . به منظور دستیابی به این هدف ، در صورتهای مالی یک واحد تجاری اطلاعاتی درباره موارد زیر ارائه می شود :
الف . داراییها ،
ب. بدهیها ،
ج . حقوق صاحبان سرمایه ،
د . درآمدها ،
ه . هزینه ها ، و
و . جریانهای نقدی .
این اطلاعات ، همراه با سایر اطلاعات مندرج در یادداشتهای توضیحی ، استفاده کنندگان صورتهای مالی را در پیش بینی جریانهای نقدی آتی واحد تجاری و خصوصاً در زمانبندی و اطمینان از توانایی آن در ایجاد وجه نقد کمک می کند .
مسئولیت صورتهای مالی
7. مسئولیت تهیه و ارائه صورتهای مالی با هیات مدیره یا سایر ارکان اداره کننده واحد تجاری است .
اجزای صورتهای مالی
8. مجموعه کامل صورتهای مالی شامل اجزای زیر است :
الف . صورتهای مالی اساسی :
1. ترازنامه ،
2. صورت سود و زیان ،
3. صورت سود و زیان جامع ، و
4. صورت جریان وجوه نقد .
ب . یادداشتهای توضیحی .
ملاحظات کلی
ارائه مطلوب و رعایت استانداردهای حسابداری
9. صورتهای مالی باید وضعیت مالی ، عملکرد مالی و جریانهای نقدی واحد تجاری را به نحو مطلوب ارائه کند . تقریباً در تمام شرایط ، اعمال مناسب الزامات استانداردهای حسابداری همراه با افشای اطلاعات اضافی در صورت لزوم ، منجر به ارائه صورتهای مالی به نحو مطلوب می شود .
10. هر واحد تجاری که صورتهای مالی آن طبق استانداردهای حسابداری تهیه و ارائه می شود باید این واقعیت افشا کند . در صورتهای مالی نباید ذکر کرد که این صورتها طبق استانداردهای حسابداری تهیه شده است ، مگر اینکه در تهیه صورتهای مزبور مفاد تمام الزامات مندرج در استانداردهای مربوط رعایت شده باشد .
11. بکارگیری نامناسب استانداردهای حسابداری ، از طریق افشا در یادداشتهای توضیحی ، جبران نمی شود .
12. در موارد بسیار نادر ، چنانچه مدیریت واحد تجاری به این نتیجه برسد که رعایت یکی از الزامات استانداردهای حسابداری ، صورتهای مالی را گمراه کننده می سازد و بنابراین انحراف از آن به منظور دستیابی به ارائه صورتهای مالی به نحو مطلوب ضروری است ، باید موارد زیر را افشا کند :
الف . این مطلب که بنا به اعتقاد مدیریت واحد تجاری ، صورتهای مالی ، وضعیت مالی ، عملکرد مالی و جریانهای نقدی واحد تجاری را به نحو مطلوب منعکس می کند ،
ب. تصریح اینکه صورتهای مالی از تمام جنبه های با اهمیت مطابق با استانداردهای حسابداری می باشد ، به استثنای انحراف از الزامات یک استاندارد حسابداری که به منظور ارائه مطلوب صورتهای مالی انجام گرفته است ،
ج . استانداردی که الزامات آن رعایت نشده است ، ماهیت انحراف شامل شیوه حسابداری مقرر در استاندارد ، اینکه چرا کاربرد شیوه مقرر در استاندارد صورتهای مالی را گمراه کننده می سازد و شیوه حسابداری بکار گرفته شده ، و
د . اثر مالی انحراف بر سود و زیان خالص ، داراییها ، بدهیها و حقوق صاحبان سرمایه در هر یک از دوره های مورد گزارش .
13. برای ارائه صورتهای مالی به نحو مطلوب ، رعایت موارد زیر الزامی است :
الف . انتخاب و اعمال رویه های حسابداری طبق مفاد بند 17 ،
ب . ارائه اطلاعات شامل رویه های حسابداری ، به گونه ای که اطلاعات ، مربوط ، قابل اتکا ، قابل مقایسه و قابل فهم باشد ، و
ج . ارائه اطلاعات اضافی در مواردی که رعایت الزامات مقرر در استانداردهای حسابداری برای درک اثر معاملات یا سایر رویدادهای خاص بر وضعیت مالی و عملکرد مالی واحد تجاری توسط استفاده کنندگان صورتهای مالی کافی نباشد .
14. در موارد نادر ممکن است کاربرد الزامات یک استاندارد حسابداری به ارائه صورتهای مالی گمراه کننده ، منجر شود . این امر تنها در مواردی روی می دهد که شیوه مقرر در استاندارد مورد نظر به وضوح نامناسب باشد ، به گونه ای که نتوان از طریق کاربرد الزامات آن استاندارد یا یه وسیله افشای اطلاعات اضافی ، به ارائه صورتهای مالی به نحو مطلوب دست یافت . این موضوع که کاربرد یوه دیگر نیز می تواند به ارائه صورتهای مالی به نحو مطلوب منجر شود ، به تنهایی برای توجیه انحراف لز شیوه مقرر ، مناسب نیست .
15. برای ارزیابی ضرورت انحراف از الزامات یک استاندارد حسابداری ، ملاحظات زیر مدنظر قرار می گیرد :
الف . هدف از الزام مقرر و اینکه چرا در شرایط خاص موردنظر ، هدف مزبور نامربوط یا دست نیافتنی است .
ب . تفاوت شرایط واحد تجاری با شرایط سایر واحدهای تجاری که الزام موردنظر را رعایت می کنند .
16. نظر به اینکه می رود شرایط ایجاب کننده انحراف بسیار نادر باشد و ضرورت انحراف نیز موضوعی بحث انگیز و مستلزم قضاوت است ، بنابراین آگاهی عدم رعایت الزامات استاندارد حسابداری برای استفاده کنندگان اهمیت دارد . همچنین برای اینکه استفاده کنندگان بتوانند در مورد انحراف به طور آگاهانه قضاوت و
تعدیلات لازم را جهت انطباق با استاندارد موردنظر محاسبه کنند ، اطلاعاتی کافی در صورتهای مالی ارائه می شود .
رویه های حسابداری
17. مدیریت واحد تجاری باید رویه های حسابداری را به گونه ای انتخاب و اعمال کند که صورتهای مالی با تمام الزامات استانداردهای حسابداری مربوط مطابقت داشته باشد . در صورت نبود استاندارد خاص ، مدیریت باید رویه ها را به گونه ای تعیین کند تا اطمینان یابد صورتهای مالی اطلاعاتی را فراهم می آورد که :
الف . به نیازهای تصمیم گیری استفاده کنندگان مربوط است ، و
ب . قابل اتکاست به گونه ای که :
1. وضعیت مالی و عملکرد مالی واحد تجاری را صادقانه بیان می کند ،
2. منعکس کننده محتوای اقتصادی و نه فقط شکل حقوقی معاملات و سایر رویدادهاست ،
3. بیطرفانه یعنی عاری از تمایلات جانبدارانه است ،
4. محتاطانه است ، و
5. از تمام جنبه های با اهمیت ، کامل است .
18. رویه های حسابداری راه کارهای ویژه ای است که واحد تجاری برا ی تهیه و ارائه صورتهای مالی انتخاب می کند . راه کارهای مزبور که در استانداردهای حسابداری
مشخص شده اند برای اعمال اصول مندرج در مفاهیم نظری گزارشگری مالی در مورد اقلام ، معاملات و سایر رویدادهای مالی و بویژه موارد زیر ایجاد شده است :
الف . اندازه گیری و تجدید اندازه گیری داراییها و بدهیها در مواردی که مبالغ مربوط از اهمیت نسبی برخوردار است ، و
ب . نحوه و زمان شناخت تغییرات در داراییها و بدهیها در صورتهای عملکرد مالی .
19. در صورت نبودن استاندارد حسابداری خاص ، مدیریت رویه هایی را بکار می برد که به ارائه مفیدترین اطلاعات در صورتهای مالی منجر شود . این امر مستلزم بکارگیری قضاوت توسط مدیریت واحد تجاری با مدنظر قرار دادن ملاحظات زیر است:
الف . الزامات استانداردهای حسابداری برای موضوعات مشابه و مربوط ،
ب . تعاریف ، معیارهای شناخت و اندازه گیری داراییها ، بدهیها ، درآمد ها و هزینه ها مندرج در مفاهیم نظری گزارشگری مالی ، و
ج . استانداردهای صادره توسط سایر مراجع حرفه ای معتبر و رویه های پذیرفته شده صنعت تا میزانی که با موارد الف و ب این بند سازگار باشد .
تداوم فعالیت
20. مدیریت در زمان تهیه صورتهای مالی ، باید توان ادامه فعالیت واحد تجاری را ارزیابی کند . صورتهای مالی باید برمبنای تداوم فعالیت تهیه شود مگر اینکه مدیریت قصد انحلال یا توقف عملیات واحد تجاری را داشته باشد ، یا عملاً ناچار به انجام این
می شود . در مواردی که مدیریت از رویدادها و شرایطی آگاهی یابد که ممکن است ابهام اساسی نسبت به توانایی تداوم فعالیت واحد تجاری ایجاد کند ، این ابهام باید افشا شود . چنانچه صورتهای مالی برمبنای تداوم فعالیت تهیه نشود ، این واقعیت باید همراه با مبنای تهیه صورتهای مالی و اینکه چرا واحد تجاری فاقد تداوم فعالیت تلقی شده است ، افشا شود.
21. تداوم فعالیت به معنای ادامه عملیات واحد تجاری در آینده قابل پیش بینی است . یعنی در تهیه و ارائه صورتهای مالی ، هیچ قصد یا الزامی به انحلال واحد تجاری یا کاهش قابل توجه در حجم عملیات واحد تجاری فرض نمی شود .
22. مدیریت برای ارزیابی تداوم فعالیت ، تمام اطلاعات موجود در خصوص آینده قابل پیش بینی ( حداقل 12 ماه پس از تاریخ ترازنامه ) را بررسی می کند . میزان این بررسی به واقعیات موجود در هر مورد بستگی دا رد . نتیجه گیری درباره مناسب بودن کاربرد مبنای تداوم فعالیت برای واحد تجاری می تواند بدون تجزیه و تحلیل تفصیلی ، امکان پذیر باشد . در غیر این صورت ، برای ارزیابی تداوم فعالیت ممکن است بررسی مواردی از قبیل عوامل موثر بر سودآوری جاری و مورد انتظار ، جداول زمانی بازپرداخت بدهیها و منابع بالقوه تامین مالی ضروری باشد .
مبنای تعهدی
23. به استثنای اطلاعات مربوط به جریانهای نقدی ، واحد تجاری باید صورتهای مالی خود را بر مبنای تعهدی تهیه کند .
24. در مبنای تعهدی ، معاملات و سایر رویدادها در زمان وقوع ( و نه در زمان دریافت یا پرداخت وجه نقد ) شناسایی و در اسناد و مدارک حسابداری ثبت می شود و در صورتهای مالی دوره های مربوط انعکاس می یابد . بسیاری از هزینه ها بر مبنای رابطه مستقیم مخارج تحمل شده با درآمدهای تحصیل شده در صورت سود وزیان شناسایی می شود ( تطابق هزینه و درآمد ) . در هر صورت ، کاربرد مفهوم تطابق ، شناخت اقلامی را در ترازنامه که با تعریف داراییها یا بدهیها انطباق ندارد ، مجاز نمی شمرد .
ثبت رویه در نحوه ارائه
25. نحوه ارائه و طبقه بندی اقلام در صورتهای مالی از یک دوره به دوره بعد نباید تغییر کند مگر در مواردی که :
الف . تغییری عمده در ماهیت عملیات واحد تجاری یا تجدید نظر در نحوه ارائه صورتهای مالی حاکی از این باشد که تغییر مزبور به ارائه مناسبتر معاملات یا سایر رویدادها منجر شود ، یا
ب . تغییری در نحوه ارائه ، به موجب یک استاندارد حسابداری الزامی شود .
26. تحصیل یا واگذاری داراییهای عمده یا تجدید نظر در نحوه ارائه صورتهای مالی ممکن است مستلزم ارائه صورتهای مالی به شکلی متفاوت باشد . تنها در شرایطی که
ادامه ارائه صورتهای مالی به شکل جدید محتمل باشد یا اینکه منافع ارائه صورتهای مالی به شکل جدید به روشنی مشخص باشد ، واحد تجاری باید نحوه ارائه صورتهای مالی خود را تغییر دهد . در صورت ایجاد تغییر ر نحوه ارائه صورتهای مالی ، واحد تجاری اطلاعات مقایسه ای را طبق مندرجات بند 39 این استاندارد تجدید طبقه بندی می کند .
اهمیت و تجمیع
27. تمام اقلام با اهمیت باید به طور جداگانه در صورتهای مالی ارائه شود . مبالغ کم اهمیت باید مبالغ دارای ماهیت یا کارکرد مشابه جمع شود و نیازی به ارائه جداگانه آنها نیست .
28. صورتهای مالی حاصل از پردازش تعداد زیادی معاملات و سایر رویدادهاست که با تجمیع آنها در گروههای مختلف براساس ماهیت یا کارکرد ، سازمان می یابد . ارائه اطلاعات تلخیص و طبقه بندی شده ای که تشکیل دهنده اقلام اصلی مندرج در صورتهای مالی اساسی یا در یادداشتهای توضیحی است ، آخرین مرحله از فرآیند تجمیع و طبقه بندی است . چنانچه یک قلم اصلی به تنهایی با اهمیت نباشد در صورتهای مالی اساسی یا در یادداشتهای توضیحی ، با اقلام اصلی دیگر جمع می شود. اهمیت یک قلم ممکن است به اندازه ای نباشد که ارائه جداگانه آن را در صورتهای مالی اساسی توجیه کند ، اما افشای جداگانه آن را در یادداشتهای توضیحی ایجاب کند .
29. در این استاندارد ، اطلاعاتی با اهمیت تلقی می شود که عدم افشای آن بر تصمیمات اقتصادی استفاده کنندگان که برمبنای صورتهای مالی اتخاذ می شود ، موثر واقع شود. اهمیت به اندازه و ماهیت قلمی بستگی دارد که در شرایط خاص در مورد حذف آن قضاوت می شود . برای اتخاذ تصمیم درباره اهمیت یک قلم یا جمع اقلام ، هم اندازه و هم ماهیت آن قلم یا اقلام ارزیابی می شود . متناسب با شرایط ، ممکن است یکی از دو عامل یاد شده تعیین کننده باشد . برای مثال ، داراییهایی که ماهیت و کارکرد مشابه دارند با یکدیگر متفاوت است جداگانه ارائه می شود .
30. چنانچه اجرای الزامات افشای مندرج در استانداردای حسابداری به اطلاعات بی اهمیت منجر شود ، نیازی به رعایت آن نیست .
تهاتر
31. داراییها و بدهیها نباید با یکدیگر تهاتر شود مگر اینکه تهاتر آنها طبق استاندارد حسابداری دیگری الزامی یا مجاز باشد .
32. اقلام درآمد و هزینه باید تنها زمانی تهاتر شود که :
الف . یک استاندارد حسابداری تهاتر مزبور را الزامی یا مجاز کرده باشد ، یا
ب . درآمدها و هزینه ای غیرعملیاتی که از معاملات و رویدادهای واحد یا مشابه حاصل می شود ، با اهمیت نباشد . چنین مبالغی باید طبق مفاد بند 27 این استاندارد با یکدیگر جمع شود .
33. گزارش جداگانه هر دو گروه داراییها و بدهیها ، و درآمدها و هزینه های با اهمیت ، ضروری است . تهاتر اقلام در ترازنامه یا صورت سود و زیان موجب کاهش توان درک معاملات شده و ارزیابی جریانهای نقدی آتی واحد تجاری توسط استفاده کنندگان می شود مگر در مواردی که تهاتر منعکس کننده محتوای معامله یا رویداد مربوط باشد. گزارش خالص داراییها یعنی داراییها پس از کسر اقلام کاهنده مربوط از قبیل ذخیره کاهش ارزش موجودیهای مواد و کالا ، ذخیره مطالبات مشکوک الوصول و استهلاک انباشته داراییهای ثابت مشهود ، تهاتر نیست .
34. تهاتر دو یا چند قلم دریافتی و پرداختی تنها زمانی مناسب است که توان واحد تجاری برای تسویه حساب از طریق پرداخت مبلغ خالص یا عدم پرداخت و الزام دیگری به پرداخت مبلغ خالص ، تضمین شده باشد . این تضمین مستلزم وجود حق قانونی تهاتر است و اینکه چنین حقی در صورت ناتوانی دیگری در ایفای تعهد همچنان برقرار باشد . در غیر این صورت معمولاً این امکان وجود دارد که واحد تجاری به ایفای تعهد ملزم شود ، بدون آنکه بتواند به منافع اقتصادی آتی دارایی دست یابد .
35. طبق استاندارد حسابداری شماره 3 ، درآمد عملیاتی به ارزش منصفانه مابه ازای دریافتی یا دریافتنی اندازه گیری می شود . هر واحد تجاری ، در روال فعالیتهای عادی خود معاملات دیگرری را نیز انجام می دهد که مولد درآمد عملیاتی نیست ، اما برای انجام فعالیتهای مولد درآمد عملیاتی آن ضروری است . نتایج این گونه معاملات از
طریق تهاتر درآمدها و هزینه ای مربوط به آن ارائه می شود ، به شرط این که تهاتر یاد شده محتوای معامله را منعکس کند .
برای مثال :
الف . درآمدها و هزینه های غیرعملیاتی حاصل از فروش داراییهای غیرجاری ( مانند سرمایه گذاریها و داراییهای ثابت مشهود ) ، به مبلغ عواید حاصل از فروش دارایی پس از کسر مبلغ دفتری و هزینه های فروش آن گزارش می شود .
ب . مخارج قابل استرداد مربوط به قرارداد با یک شخص ثالث با مبالغ دریافتی و دریافتنی در این رابطه ، تهاتر و به صورت خالص گزارش شود .
36. به علاوه ، درآمدها و هزینه های غیرعملیاتی حاصل گروهی از معاملات مشابه ( از قبیل سودها و زیانهای حاصل از تسعیر اقلام ارزی یا فروش داراییهای ثابت مشهود ) به صورت خالص گزارش می شود ، اما اندازه ، ماهیت یا وقوع این گونه درآمدها و هزینه ها ممکن است به گونه ای باشد که افشای جداگانه آنها طبق استاندارد حسابداری شماره 6 با عنوان گزارش عملکرد مالی ضرورت یابد .
اطلاعات مقایسه ای
37. صورتهای مالی باید در برگیرنده اقلام مقایسه ای دوره قبل باشد به جز در مواردی که یک استاندارد حسابداری نحوه عمل دیگری را مجاز یا الزامی کرده باشد . اطلاعات مقایسه ای تشریحی تا جایی باید افشا شود که جهت درک صورتهای مالی دوره جاری مربوط تلقی گردد .
38. در مواردی ، اطلاعات تشریحی ارائه شده در صورتهای مالی دوره ( های ) قبل به دوره مالی جاری نیز مربوط است . برای نونه ، جزئیات یک دعوای حقوقی که نتیجه آن در تاریخ ترازنامه قبلی مشخص نبوده و تاکنون حل و فصل نشده است ، در دوره جاری افشا می شود . ارائه اطلاعات مربوط به ابهامات موجود در تاریخ ترازنامه قبلی و اقدامات انجام شده طی دوره جاری جهت رفع ابهام آنها ، برای استفاده کنندگان صورتهای مالی مفید است .
39. در مواردی که نحوه ارائه یا طبقه بندی اقلام در صورتهای مالی اصلاح می شود ، به منظور اطمینان از قابلیت مقایسه اقلام صورتهای مالی ، مبالغ مقایسه ای باید تجدید طبقه بندی شود مگر اینکه این امر ممکن نباشد . همچنین ماهیت ، مبلغ و دلیل تجدید طبقه بندی باید افشا شود . هرگاه تجدید طبقه بندی مبالغ مقایسه ای عملی نباشد ، واحد تجاری باید دلیل عدم تجدید طبقه بندی و ماهیت تغییراتی را که در صورت تجدید طبقه بندی ایجاد می شد ، افشا کند .
40. در برخی شرایط ممکن است تجدید طبقه بندی اطلاعات مقایسه ای عملی نباشد . برای نمونه ممکن است داده ها در دوره ( های ) قبلی به گونه ای گردآوری شده باشد که تجدید طبقه بندی امکان پذیر نباشد . در چنین شرایطی ، ماهیت تعدیلات مربوط ، افشا می شود . طبق الزامات استاندارد حسابداری شماره 6 با عنوان گزارش عملکرد مالی ، چنانچه در رویه حسابداری تغییری صورت گیرد ارقام مقایسه ای دوره ( های ) قبل باید بر مبنای رویه جدید ارائه مجدد شود .

ساختار و محتوا
مقدمه
41. براساس این استاندارد ، برخی اطلاعات مشخصاً در صورتهای مالی اساسی و برخی دیگر حسب مورد در صورتهای مالی اساسی یا در یادداشتهای توضیحی افشا می شود . در پیوست این استاندارد نمونه های پشنهادی ترازنامه و صورت سود و زیان یک واحد تجاری که می توان آن را متناسب با شرایط خاص مورد استفاده قرار داد ، ارائه شده است . همچنین در استانداردهای حسابداری شماره 2 و 6 بترتیب نمونه هایی جهت ارائه صورت جریان وجوه نقد و صورت سود و زیان جامع ارائه شده است.
42. در این استاندارد واژه افشا به معنای وسیع آن به کار رفته که در بر گیرنده ارائه در صورتهای مالی اساسی یا در یادداشتهای توضیحی است . موارد افشای مقرر شده در سایر استانداردهای حسابداری بر اساس الزامات آن استانداردها صورت گیرد .
تشخیص صورتهای مالی
43. صورتهای مالی باید به وضوح از سایر اطلاعاتی که همراه آن در یک مجموعه انتشار می یابد قابل تشخیص و متمایز باشد .
44. الزامات استانداردهای حسابداری تنها در مورد صورتهای مالی کاربرد دارد و در خصوص سایر اطلاعاتی که در گزارش سالانه یا سایر مدارک یا گزارشهایی از این
قبیل ارائه می شود ، کاربرد ندارد . بنابراین ، این موضوع اهمیت دارد که استفاده کنندگان
بتوانند اطلاعاتی که برمینای استانداردهای حسابداری تهیه می شود را از سایر اطلاعات تمیز دهند .
45. هر یک از اجزای صورتهای مالی باید به وضوح مشخص شود . به علاوه اطلاعات زیر باید به گونه ای نشان داده شود و در صورت لزوم برای درک صحیح اطلاعات ارائه شده ، تکرار شود :
الف . نام واحد گزارشگر و شگل حقوقی آن ،
ب . اینکه صورتهای مالی مربوط به یک واحد تجاری یا مربوط به گروه واحدهای تجاری است ،
ج . تاریخ ترازنامه یا دوره مالی هر کدام که با اجزای صورتهای مالی مناسبت داشته باشد ،
د . واحد پول گزارشگری ، و
ه . سطح دقت به کار رفته در ارائه ارقام صورتهای مالی .
46. الزامات بند 45 معمولاً از طریق ارائه عناوین برای صفحات و عناوین مختصر برای ستونها در تمام صفحات صورتهای مالی تامین می شود .
47. در اغلب موارد ، ارائه اطلاعات به صورت هزار ریال یا میلیون ریال قابلیت درک صورتهای مالی را افزایش می دهد . این امر تا آنجایی قابل قبول است که سطح دقت ارائه اطلاعات افشا شود و منجر به حذف اطلاعات مربوط نگردد .
دوره گزارشگری
48. صورتهای مالی باید حداقل به طور سالانه ارائه شود .در شرایط استثنایی که تاریخ ترازنامه واحد تجاری تغییر می کند و صورتهای مالی برای دوره ای کوتاهتر از یکسال ارائه می شود ، واحد تجاری باید علاوه بر دوره زمانی تحت پوشش صورتهای مالی ، موارد زیر را افشا کند :
الف . دلیل بکارگرفتن دوره کمتر از یکسال ، و
ب . این واقعیت که مبالغ مقایسه ای مربوط به سود و زیان ، صورت سود و زیان جامع ، صورت جریان وجوه نقد و یادداشتهای توضیحی مربوط قابل مقایسه نیست .
به موقع بودن
49. چنانچه صورتهای مالی ظرف مدت معقولی بعد از تاریخ ترازنامه در اختیار استفاده کنندگان قرا نگیرد ، مفید بودن آن کاهش می یابد . واحد تجاری باید صورتهای مالی خود را حداکثر ظرف مهلت مقرر در قوانین و مقررات مربوط منتشر کند . عواملی نظیر پیچیدگی عملیات واحد تجاری ، دلیل کافی برای خودداری از گزارشگری ، به موقع محسوب نمی شود .

ترازنامه
اطلاعاتی گه در ترازنامه ارائه می شود :
50. ترازنامه باید حداقل حاوی اقلام اصلی زیر باشد :
الف . داراییهای ثابت مشهود ،
ب . داراییهای نامشهود ،
ج . سرمایه گذاریها ،
د . موجودی مواد و کالا ،
ه . حسابها و اسناد دریافتنی تجاری و سایر حسابها و اسناد دریافتنی ،
و . موجودی نقد ،
ز . حسابها و اسناد پرداختنی تجاری و سایر حسابها و اسناد ژرداختنی ،
ح . ذخیره مالیات ،
ط . ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان ،
ی . بدهیهای بلند مدت ،
ک . سهم اقلیت ، و
ل . سرمایه و اندوخته ها .
51. علاوه بر مندرج در بند 50 ، ممکن است به موجب سایر استانداردهای حسابداری ، ارائه اقلام اصلی و جمعهای فرعی دیگری در ترازنامه الزامی باشد یا برای ارائه وضعیت مالی واحد تجاری به نحو مطلوب ضرورت داشته باشد .
52. این استاندارد ترتیب یا شکل ارائه اقلام را تعیین نمی کند . بند 50 تنها فهرست آن گروه از اقلام اصلی را ارائه می کند که به لحاظ ماهیت یا کارکرد به اندازه ای با یکدیگر
متفاوتند که ارائه جداگانه آنها در ترازنامه ضرورت می یابد . نمونه های مربوط در پیوست
این استاندارد درج شده است . در موارد زیر اقلامم اصلی یاد شده تعدیل می شود :
الف . هرگاه استاندارد حسابداری دیگری ارائه جداگانه یک قلم را در ترازنامه الزامی کند ، یا زمانی که مبلغ ، ماهیت یا کارکرد یک قلم به گونه ای باشد که ارائه جداگانه آن به ارائه مطلوب وضعیت مالی واحد تجاری کمک کند ، آن قلم به اقلام اصلی اضافه می شود ، و
ب . شرح یا ترتیب درج اقلام ممکن است با توجه به ماهیت واحد تجاری و ماهیت معاملات آن و به منظور فراهم آوردن اطلاعات لازم جهت درک کلی وضعیت مالی واحد تجاری تعدیل شود.
53. اقلام اصلی مندرج در بند 50 به لحاظ ماهیت جبه عام دارد . برای مثال ، اقلامی از قبیل سرقفلی ( اعم از سرقفلی محل کسب و سرقفلی ناشی از ترکیب واحدهای تجاری ) و داراییهای ناشی از مخارج توسعه که در استانداردهای جداگانه ای موردبحث قرار گرفته اند را می توان در ترازنامه تحت قلم اصلی داراییهای نامشهود طبقه بندی کرد .
54. قضاوت نسبت به ارائه جداگانه اقلام اصلی دیگر ، علاوه بر موارد مندرج در بند 50، مبتنی بر ارزیابی موارد زیر است :
الف . ماهیت و قابلیت تبدیل به وجه نقد داراییها و اهمیت آنها در اغلب موارد به ارائه جداگانه سرقفلی و داراییهای ناشی از مخارج توسعه ، داراییهای پولی و غیرپولی و داراییهای جاری و غیرجاری منجر می شود ،
ب . کارکرد داراییها در واحد تجاری برای مثال به ارائه جداگانه داراییهای عملیاتی ، موجودی مواد و کالا ، حسابهای دریافتی و وجوه نقد منجر می شود ، و
ج . مبالغ ، ماهیت و زمانبندی پرداخت بدهیها برای مثال به ارائه جداگانه بدهیهای متضمن سود تضمین شده و بدون سود تضمین شده منجر و حسب مورد تحت عنوان بدهی جاری یه غیرجاری طبقه بندی می شود .
اطلاعاتی که در ترازنامه یا در یادداشتهای توضیحی افشا می شود
55. واحد تجاری باید طبقات فرعی اقلام اصلی را که متناسب با عملیات واحد تجاری طبقه بندی شده است ، در ترازنامه یا در یادداشتهای توضیحی افشا کند . در صورت لزوم ، هر نوع قلم فرعی باید برحسب ماهیت به اقلام فرعی تری طبقه بندی شود و مبالغ پرداختنی به / دریافتنی از واحد تجاری اصلی ، سایر واحدهای تجاری گروه و سایر اشخاص وابسته باید جداگانه افشا شود .
56. تعیین طبقات فرعی یاد شده به الزامات استانداردهای حسابداری ، اندازه ، ماهیت و کارکرد اقلام موردنظر بستگی دارد . در اتخاذ تصمیم نسبت به مبنای طبقه بندی فرعی اقلام ، عوامل مندرج در بند 54 نیز مورد استفاده قرار می گیرد . موارد افشا در خصوص هر قلم با اقلام دیگر متفاوت است ، برای مثال :
الف . داراییهای ثابت مشهود بر حسب طبقات مندرج دراستاندارد حسابداری شماره 11 طبقه بندی می شود .
ب . اقلام دریافتنی به سرفصلهای حسابها و اسناد دریافتنی تجاری ، سایر حسابها و اسناد دریافتنی ، طلب از اعضای گروه و طلب از سایر اشخاص وابسته و غیره تفکیک می شود .
ج . موجودی مواد و کالا طبق استاندارد حسابداری شماره 8 با عنوان حسابداری موجودی مواد و کالا ، به طبقات فرعی از قبیل مواد اولیه ، کالای در جریان ساخت ، کالای ساخته شده ، کالای خریداری شده برای فروش ، مواد و کالای در راه و سایر موجودیها تفکیک می شود .
د . ذخایر به نحوی تفکیک می شود که ذخایر مرتبط با مزایای کارکنان و سایر اقلام را متناسب با عملیات واحد تجاری ، به طور جداگانه نشان دهد .
ه . سرمایه و اندوخته ها به گونه ای تفکیک می شود که نمایانگر طبقات مختلف سرمایه پرداخت شده و اندوخته ها باشد .
57. واحد تجاری باید موارد زیر را در ترازنامه یا در یادداشتهای توضیحی افشا کند :
الف . برای هریک از طبقات سهام :
1. تعداد سهام مصوب ،
2. تعداد سهام منتشر شده و میزان سرمایه پرداخت شده ،
3. ارزش اسمی هر سهم ،
4. حقوق ، مزایا و محدودیتهای مربوط ، و
5. سهام واحد تجاری که در مالکیت واحدهای تجاری فرعی و وابسته است .
ب . مبالغ دریافتی بابت افزایش سرمایه قبل از ثبت قانونی آن ،
ج . صرف سهام ،
د . ماهیت و موضوع هر یک از اندوخته ها ، و
ه . مبالغ منظور شده در صورتهای مالی بابت سود سهام پیشنهادی .
واحدهای تجاری که به شکلی غیر از شرکت سهامی تشکیل شده اند ، باید اطلاعاتی معادل با موارد پیشگفته را که نمایانگر تغییرات هر طبقه از حقوق مالکانه طی دوره بوده و حقوق ، مزایا و محدودیتهای منضم به هر طبقه از حقوق مالکانه را افشا کند .
صورت سود و زیان
اطلاعاتی که در صورت سود و زیان ارائه می شود
58. صورت سود و زیان باید حداقل حاوی اقلام اصلی زیر باشد :
الف . درآمدهای عملیاتی ،
ب . هزینه های عملیاتی ،
ج . سود یا زیان عملیاتی ،
د . هزینه های مالی ،
ه . سایر درآمدها و هزینه های غیرعملیاتی ،
و . مالیات بردرآمد ،
ز . سود یا زیان فعالیتهای عادی ،
ح . اقلام غیرمترقبه ،
ط . سهم اقلیت ، و
ی . سود یا زیان خالص .
علاوه بر موارد بالا ، ممکن است به موجب سایر استانداردهای حسابداری ، ارائه اقلام اصلی و جمعهای فرعی دیگری در صورت سود و زیان الزامی باشد یا برای ارائه عملکرد مالی واحد تجاری به نحو مطلوب ضرورت داشته باشد .
59. آثار ناشی از فعالیتها ، معاملات و رویدادهای مختلف واحد تجاری از نظر ثبات ، مخاطره و قابلیت پیش بینی متفاوت است و افشای عناصر عملکرد به درک عملکرد مالی دوره و ارزیابی نتایج آتی کمک می کند . بر این اساس صورت سود و زیان حداقل دربرگیرنده اقلام اصلی مندرج در بند 58 است . با این حال در صورت نیاز به تشریح بیشتر عناصر عملکرد یا در رعایت الزامات مندرج در سایر استانداردهای حسابداری می توان اقلام اصلی دیگری را در صورت سود وزیان ارائه یا شرح اقلام و ترتیب ارائه آنها را اصلاح کرد . برای این منظور عواملی مانند اهمیت ، ماهیت و کارکرد اجزای مختلف تشکیل دهنده درآمدها و هزینه ها مدنظر قرار می گیرد .
60. هزینه های عملیاتی باید برحسب کارکرد هزینه ها در واحد تجاری و در موارد خاص که انجام این امر مفید نباشد بر حسب ماهیت هزینه ها ، طبقه بندی و در صورت سود وزیان منعکس شود .
61. به منظور برجسته کردن اجزای عملکرد مالی که ممکن است از نظر ثبات و قابلیت پیش بینی با یکدیگر متفاوت باشد ، اقلام هزینه عملیاتی به طبقات فرعی تر تفکیک می شود . این اطلاعات به طریق مندرج در بند 62 ( براساس کارکرد هزینه ) و در موارد
خاص که انجام آن عملی یا مفید نباشد به طریق مندرج در بند 63 ( بر حسب ماهیت هزینه ) ارائه می شود .
62. در روش طبق بندی بر مبنای کارکرد هزینه که بعضاً روش بهای تمام شده فروش نامیده می شود ، هزینه ها برحسب کارکرد به عنوان بخشی از بهای تمام شده فروش ، توزیع با اداری طبقه بندی می شود . این نحوه ارائه در مقایسه با روش طبقه بندی هزینه ها بر حسب ماهیت ، اطلاعات مربوط تری را در دسترس استفاده کنندگان قرار می دهد ، لیکن در این روش تخصیص مخارج به کارکردها می تواند اختیاری و نیازمند اعمال قضاوت قابل توجهی باشد .
63. در روش طبقه بندی براساس ماهیت هزینه ، اقلام هزینه برحسب ماهیت ( نظیر استهلاک ، مواد مصرفی ، کرایه حمل ، حقوق و دستمزد ، تبلیغات ) با یکدیگر جمع شده و در صورت سود و زیان منعکس می شود .
اطلاعاتی که در صورت سود وزیان یا در یادداشتهای توضیحی افشا می شود
64. هر واحد تجارری که هزینه های عملیاتی را برحسب کارکرد طبقه بندی کند باید اطلاعات اضافی را درباره ماهیت هزینه ها شامل هزینه استهلاک و هزینه های پرسنلی، افشا کند .
65. از آنجا که اطلاعات مربوط به ماهیت هزینه ها در پیش بینی جریانهای نقدی آتی مفید است ، چنانچه از روش طبقه بندی و بر مبنای کارکرد هزینه استفاده شود ، اقلام تشکیل دهنده هزینه ها بر حسب ماهیت نیز افشا می شود .
66. کلیه واحدهای تجاری که اوراق سهام آنها به عموم عرضه شده یا در جریان انتشار عمومی است باید عایدی هر سهم برای دوره تحت پوشش صورتهای مالی را در صورت سود و زیان یا در یادداشتای توضیحی افشا کنند .
67. عایدی هر سهم از طریق تقسیم سود خالص بر تعداد سهام در تاریخ ترازنامه محاسبه می شود .
صورت سود و زیان جامع و تغییرات حقوق سرمایه
68. الزامات مربوط به نحوه ارائه صورت سود و زیان جامع و تغییرات حقوق صاحبان سرمایه و موارد افشای مربوط در استاندارد حسابداری شماره 6 با عنوان گزارش عملکرد مالی تشریح شده است .
صورت جریان وجوه نقد
69. الزامات مربوط به نحوه ارائه صورت جریان وجوه نقد و موارد افشای مربوط ، در استاندارد حسابداری شماره 2 با عنوان صورت جریان وجوه نقد تشریح شده است . طبق استاندارد مذکور ، اطلاعات مربوط به جریانهای نقدی ، مبنایی را برای ارزیابی توان واحد تجاری در ایجاد وجه نقد و نیاز واحد تجاری در استفاده بهینه از جریانهای نقدی فراهم می آورد که برای استفاده کنندگان صورتهای مالی مفید است .
یادداشتهای توضیحی
ساختار
70. اطلاعات زیر باید در یادداشتهای توضیحی واحد تجاری افشا شود :
الف . تصریح اینکه صورتهای مالی براساس استانداردهای حسابداری تهیه شده است ،
ب . رویه های حسابداری اعمال شده در خصوص معاملات و رویدادهای با اهمیت ،
ج . مواردی که افشای آنها طبق استانداردهای حسابداری الزامی شده و در بخش دیگری از صورتهای مالی ارائه نشده است ، و
د . موارد دیگری که در صورتهای مالی اساسی ارائه نشده است ، لیکن افشای آنها برای ارائه مطلوب ضرورت دارد .
71. یادداشتهای توضیحی باید به نحوی منظم ارائه شود . هر قلم مندرج در ترازنامه ، صورت سود و زیان ، صورت سود و زیان جامع و صورت جریان وجوه نقد باید به یادداشتهای توضیحی مربوط عطف داده شود .
72. یادداشتهای توضیحی شامل اطلاعات تشریحی و جزئیات بیشتری از اقلام منعکس شده در صورتهای مالی اساسی است ضمن اینکه اطلاعات دیگری از قبیل بدهیهای احتمالی و تعهدات را ارئه می کند . این یادداشتها شامل موارد افشای الزامی یا توصیه شده براساس استانداردهای حسابداری یا سایر موارد افشاست که برای دستیابی به ارائه مطلوب ضرورت دارد .
73. برای کمک به درک صورتهای مالی و مقایسه آن با صورتهای مالی واحدهای تجاری دیگر ، یادداشتهای توضیحی عموماً به ترتیب زیر ارائه می شود :
الف . تصریح اینکه صورتهای مالی طبق استانداردهای حسابداری تهیه شده است،
ب . مبنا یا مبانی اندازه گیری و رویه های حسابداری مورداستفاده ،
ج . اطلاعات تکمیلی درباره اقلام ارائه شده در صورتهای مالی اساسی به ترتیب صورتهای مالی و به ترتیب اقلام اصلی ارائه شده در آنها ، و
د . سایر موارد افشا ، شامل :
1. بدهیهای احتمالی ، تعهدات و سایر اطلاعات مالی ، و
2. اطلاعات غیرمالی .
افشای رویه های حسابداری
74. موارد زیرباید در بخش اهم رویه های حسابداری یادداشتهای توضیحی تشریح شود :
الف . مبنا یا مبانی اندازه گیری مورداستفاده در تهیه صورتهای مالی ، و
ب . کلیه رویه های حسابداری لازم برای درک مناسب صورتهای مالی .
75. علاوه بر رویه های حسابداری خاص بکاررفته در تهیه صورتهای مالی ، آگاهی از مبنا یا مبانی اندازه گیری مورداستفاده در تهیه این صورتها ( بهای تمام شده یا ارزش جاری ) برای استفاده کنندگان مهم است . چنانچه در تهیه صورتهای مالی بیش از یک مبنای اندازه گیری بکار گرفته شود ( برای مثال در مواردی که برخی از داراییهای ثابت مشهود تجدید ارزیابی می شود ) مشخص کردن آن دسته از داراییها و بدهیهایی که هر یک از مبانی اندازه گیری در مورد آنها بکار رفته است ، کفایت می کند .
76. افشای یک رویه حسابداری ، بستگی به این دارد که آیا افشای آن به استفاده کنندگان جهت درک نحوه انعکاس معاملات و سایر رویدادها در عملکرد مالی و وضعیت مالی کمک می کند یا خیر . رویه های حسابداری که ممکن است واحد تجاری ارائه آنها را مدنظر قرار دهد ، شامل موارد زیر است ، اما محدود به آنها نیست :
الف . شناخت درآمد عملیاتی ،
ب . اصول تلفیق صورتهای مالی ، شامل واحدهای تجاری فرعی و وابسته ،
ج . ترکیب واحدهای تجاری ،
د . مشارکتهای خاص ،
ه . داراییهای ثابت مشهود و داراییهای نامشهود ،
و . احتساب مخارج تامین مالی و سایر مخارج به عنوان بهای تمام شده دارایی ،
ز . پیمانهای بلند مدت ،
ح . سرمایه گذاری در املاک ،
ط . سرمایه گذاریها ،
ی . اجاره ها ،
ک . مخارج تحقیق و توسعه ،
ل . موجودی مواد و کالا ،
م . مالیاتها ،
ن . ذخایر ،
س . مزایای پایان خدمت کارکنان ،
ع . تسعیر ارز ، و
ف . کمکهای بلاعوض دولت .
سایر استانداردهای حسابداری ، افشای رویه های حسابداری بسیاری از این موضوعات را الزامی کرده است .
77. حتی اگر مبالغ منعکس شده در صورتهای مالی دوره جاری و دوره ( های ) قبل در رابطه با اعمال یک رویه حسابداری خاص فاقد اهمیت کافی باشد ، ممکن است افشای رویه حسابداری مربوط از اهمیت برخوردار باشد . همچنین لازم است در مواردی که در رابطه با یک موضوع ، راه کار خاصی در استانداردهای حسابداری ارائه نشده لیکن براساس مفاد بند 19 یک رویه حسابداری انتخاب و بکارگرفته شده است ، رویه مزبور افشا شود .
سایر موارد افشا
78. واحد تجاری باید مواردئ زیر را نیز در یادداشتهای توضیحی افشا کند :
الف . اقامتگاه و شکل حقوقی واحد تجای ، کشور محل فعالیت آن و نشانی مرکز ثبت شده (یا محل اصلی فعالیت چنانچه متفاوت از کشور محل ثبت باشد ) ،
ب . شرحی از ماهیت عملیات واحد تجاری و فعالیتهای اصلی آن ،
ج . نام واحد تجاری اصلی و واحد تجاری اصلی نهایی گروه ، و
د . تعداد کارکنان در پایان دوره یا میانگین تعداد آنها طی دوره .
تاریخ اجرا
79. الزامات این استاندارد در مورد کلیه صورتهای مالی که دوره مالی آنها از تاریخ 1/1/1380 و بعد از آن شروع می شود ، لازم الاجراست .
مطابقت با استانداردهای بین المللی حسابداری
80. با اجرای الزامات این استاندارد ، مفاد استاندارد بین المللی حسابداری شماره 1 با عنوان نحوه ارائه صورتهای مالی نیز رعایت می شود .

پیوست
نمونه ای از ساختار ترازنامه و صورت سود و زیان
این پیوست به منظور آشنایی با نحوه اجرای الزامات مندرج در استاندارد حسابداری تهیه شده است و بخشی از استاندارد محسوب نمی شود .
استاندارد حاضر اجزای صورتهای مالی و حداقل مواردی را که لازم است در ترازنامه و صورت سود و زیان افشا شود و همچنین اقلام دیگری را مشخص کرده است که ممکن است در صورتهای مالی اساسی مربوط یا در یادداشتهای توضیحی ارائه شود . هدف پیوست ارائه نمونه هایی از چگونگی رعایت الزامات مربوط به نحوه ارائه ترازنامه و صورت سود و زیان است . نمونه هایی مربوط به صورت سود و زیان جامع ، صورت جریان وجوه نقد و موارد خاص عملکرد مالی در استانداردهای حسابداری مربوط ارائه شده است . در صورت لزوم و برای دستیابی به ارائه مطلوب اطلاعات در شرایط خاص هر واحد تجاری ، می توان ترتیب ارائه و شرح اقلام اصلی را تغییر داد .

مقدمه :
در راستای اهداف تحقیقاتی و پژوهشی در خصوص روند تشکیل بانک خصوصی کارآفرین از گذشته تا به حال اقدام نموده ایم . این بانک که در محتوا بدان بیشتر اشاره می شود درابتدا با عنوان ء شرکت اعتباری کارآفرینان ء و با هدف کارآفرینی بیشتر شروع به فعالیت نموده است . در این مجموعه سعی شده ، پیرامون تاریخچه تاسیس و موضوع فعالیت ، عملکرد مالی ، وضعیت سهام بانک در بورس اوراق بهادار و بررسی نظرات سهامداران و مشاور مالی بانک پرداخته شود .
کلیه اطلاعات مندرج در این مجموعه ، مستند و قابل بررسی می باشد که گردآوری و تدوین شده است . باشد که بتوانید از این مجموعه بهره کافی را برده و از آن به نحو مناسب در جهت تصمیم گیریهای آتی استفاده نمایید .
چکیده
بانک کارآفرین فعالیت خود را در ابتدا به صورت موسسه اعتباری غیربانکی با مشارکت اعضاء انجمن های مدیران صنایع ، شرکت های ساختمانی ، تاسیساتی و تجهیزاتی ، جامعه مشاوران معمار و شهرساز و گروهی از کارشناسان بانکی و مالی با اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با سرمایه 30 میلیارد ریال و با نام شرکت اعتباری غیربانکی کارآفرینان آغاز و در تاریخ 18/9/1378 تحت شماره 157915 در اداره ثبت شرکت های تهران به ثبت رسید .
پس از تصویب قانونی تاسیس بانک غیردولتی و اعلام ضوابط تاسیس از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، هیات مدیره موسسه با اشراف به مزیت های ویژه بانک از جمله امکان ارائه خدمات متنوع بانکی ، افتتاح حساب جاری ، جلب مشتریان بیشتر و در مجموع استفاده بهینه از امتیازهای قانونی بانک ، مراتب اخذ مجوز تاسیس بانک خصوصی را با جدیت پیگیری و نهایتاً با تحقق افزایش سرمایه طی دو مرحله از سی میلیارد به مجموعاً دویست میلیارد ریال ، درخواست تبدیل موسسه اعتباری کار‏آفرینان به بانک کارآفرین براساس قانون تاسیس بانک غیردولتی مصوب فروردین 1379 مجلس شورای اسلامی و ضوابط مصوب نهصد و چهل و هشتمین جلسه مورخ 20/9/1379 شورای پول و اعتبار نمود . مجوز لازم طی نامه شماره 3369/ ه مورخ 14/9/1380 ریاست کل محترم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران صادر و پس از طی تشریفات قانونی به موجب نامه شماره 35183/33 مورخ 5/10/1380 اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تهران ، فعالیت رسمی بانک کارآفرین آغاز گردید .
هم اکنون بانک کارآفرین با استعانت از خداوند یکتا ، هماهنگ با سیاست های تعیین شده از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و برنامه توسعه اقتصادی کشور و اعتقاد راسخ به اصول مشتری مداری ، پویایی و لزوم تحول اساسی و بنیادی در ارائه خدمات مطلوب نوین بانکی و با اتکا به کارکنان امین ، مجرب ، دلسوز و مبتکر و همچنین برخورداری از پیشرفته ترین تکنولوژی انفورماتیکی و تجهیزات نوین ارتباطی بین اللملی در امور مالی و بانکی ، مصراً بر آن است که با استراتژی منسجم ضمن افزایش اشتغال و کارآفرینی برای جوانان ، پیشتاز راستین صنعت بانکداری نوین در کشور باشد .
اهم خدمات بانک کارآفرین در حال حاضر
* افتتاح حساب های قرض الحسنه پس انداز ، جاری و سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت با امکان دریافت و پرداخت وجه در هریک از شعب بانک به صورت هم زمان و آنی ( On Line ) .
* افتتاح انواع حساب های سپرده سرمایه گذاری ، کوتاه مدت ، کوناه مدت ویژه و دراز مدت با نرخ های سود علی الحساب قابل رقابت در سیستم بانکی کشور .
* دریافت ، پرداخت و انتقال وجوه در کلیه ساعات شبانه روز و ایام تعطیل از طریق کارت بانک ( ATM ).
* اعطاء انواع تسهیلات اعتباری در قالب عقود اسلامی .
* اطلاع از آخرین وضعیت موجودی حساب مشتریان بانک از طریق تلفن بانک .
* صدور انواع ضمانتنامه ها در کوتاه ترین زمان .
* خرید و فروش ارزهای معتبر .
* افتتاح انواع حساب های ارزی و پرداخت سود به ارزهای مختلف با نرخ قابل رقابت .
* گشایش اعتبارات اسنادی و امور بروات اسنادی وصولی با استفاده از شبکه گسترده کارگزاران معتبر خارجی و آخرین سیستم های مخابراتی در حداقل زمان .
* گشایش اعتبارات اسنادی داخلی ریالی به عنوان وسیله پرداخت جهت خرید کالا و خدمات داخل کشور .
* صدور انواع ضمانتنامه های ارزی با اخذ مجوز از بانک مرکزی در قبال وثائق داخلی و یا ضمانتنامه بانک های خارجی .
* پرداخت تسهیلات ارزی تولیدکنندگان و صادرکنندگان به منظورتشویق و ارتقاء ، صادرات و تقلیل وابستگی به صادرات نفتی .
* ارائه خدمات مشاوره مالی ، اعتباری و بررسی پروژه های تولیدی و خدماتی در بخش های مختلف .
* خدمات بانک سرمایه گذاری ( Investment Banking ) در زمینه های بررسی طرح های صنعتی ، ساختمانی و خدماتی ، پذیره نویسی اوراق سهام و یا نتشار اوراق مشارکت طرح های موجه اقتصادی ، جلب سرمایه های خارجی و تشکیل شرکت ها با سرمایه داخلی و خارجی ، مشاوره مالی خصوصاً برای ایرانیان مقیم خارج .
اعضای هیات مدیره
هیات رئیسه :
محسن خلیل عراقی ، رئیس هیات مدیره
فوق لیسانس مهندسی برق و ماشین ، دانشکده فنی تهران
رئیس هیات مدیره انجمن مدیران صنایع ایران
مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت بوتان ( سهامی عام )
رئیس عیات مدیره مجمع ( کنفدراسیون ) صنعت ایران
بهاء الدین ادب ، نایب رئیس هیات مدیره
فوق لیسانس مهندسی ساختمانی دانشگاه امیر کبیر ( پلی تکنیک )
نماینده مجلس شورای اسلامی ایران
رئیس هیات مدیره انجمن شرکت های ساختمانی
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران
نایب رئیس هیات مدیره مجمع کنفدراسیون صنعت ایران
رئیس هیات مدیره بیمه کارآفرین
پرویز عقیلی کرمانی ، عضو هیات مدیره و مدیر عامل
دکترای امور مالی -دانشگاه ویسکانسین آمریکا.
رئیس هیات مدیره شرکت کارگزاری بورسیران
عضو هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری صنایع ایران
عضو هیات مدیره بیمه کارآفرین
اعضاء اصلی (به ترتیب الفبا) :
محمود امیری ، عضو هیات مدیره
لیسانس اقتصاد ، یونیورسیتی کالج لندن
رئیس هیات مدیره گروه ماشین های اداری ایران ( مادیران ) و رئیس هیات مدیره شرکت نستله ایران
عضو هیات مدیره انجمن شرکت های انفورماتیک ایران
محمد مهدی تابع قانون ، عضو هیات مدیره
لیسانس مهندسی مکانیک ، دانشگاه امیرکبیر ( پلی تکنیک )
رئیس هیات مدیره ومدیر عامل شرکت مهندسین کار و اندیشه
عضو هیات مدیره انجمن شرکت های پیمانکار تاسیسات و تجهیزات صنعتی ایران
عضو شورای سیاست گذاری مجموعه شرکت های توسعه مهندسی ایرانیان
عضو هیات مدیره بیمه کارآفرین
رسول تقی گنجی ، عضو هیات مدیره
فوق لیسانس مهندسی شیمی ، دانشگاه امیرکبیر ( پلی تکنیک ) و فوق لیسانس مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف
رئیس هیات مدیره و مدیر عامل لاستیک دنا
رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت مهندسین کار و اندیشه
رئیس هیات مدیره گروه صنعتی رازی و گروه تولیدی مهرام
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران
عضو هیات رئیسه اتاق اکو ( سازمان همکاری های منطقه ای ) و اتاق ایران و انگلیس
عضو هیات مدیره بیمه کارآفرین
امیردادخواه ، عضو هیات مدیره
لیسانس مهندسی مکانیک ، دانشگاه امیرکبیر ( پلی تکنیک )
رئیس عیات مدیره شرکت سی – تی – یو
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی شرکت های پیمانکار تاسیسات و تجهیزات صنعتی ایران
عضو هیذت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران
سید حسین سلیمی ، عضو هیات مدیره
فوق لیسانس مهندسی صنایع ، دانشگاه یوتا
رئیس هیات مدیره شرکت ایران گچ ( سهامی عام )
عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون گمرک و ترابری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران
رئیس انجمن شرکت های مشترک ایرانی و خارجی واسته به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایرا ن
عضو هیات مدیره انجمن مدیران صنایع ایران
ایرج کاموری مقدم ، عضو هیات مدیره
فوق لیسانس مهندسی ساختمان ، دانشکده فنی دانشگاه تهران
مدیر عامل شرکت ساختمانی فیلده
عضو هیات مدیره شرکت توسعه لویزان
عضو هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری ساختمانی سخت آژند
خسرو نایبی اهرنجانی ، عضو هیات مدیره
فوق لیسانس حسابداری دانشکده حسابداری نفت
میر اسبق نظارت بر امور بانک های بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
مدیرعامل شرکت خدماتی مالی ایران هدایت
مدیر موسسه خدمات مدیریت کارسنج
سعید هوراذر ، عضو هیات مدیره
فوق لیسانس مهندسی ساختمان ، دانشگاه امیرکبیر ( پلی تکنیک )
رئیس هیات مدیره شرکت ساختمانی پایل کار . هریسون
عضو هیات مدیره شرکت توسعه صنایع انرژی ایران ( ERIDC )
اعضاء علی البدل ( به ترتیب آرا ) :
عطاء اله آیت الهی ، عضو علی البدل هیات مدیره
لیسانس مهندسی آبیاری و آبادانی ، دانشگاه ارومیه
رئیس شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران
رئیس هیات مدیره انجمن مدیران فنی و اجرایی
مدیرعامل مهندسین مشاور جویاب نو
جعفر ذره بینی ، عضو علی البدل هیات مدیره
لیسانس علوم سیاسی و اقتصادی ، دانشگاه شهید بهشتی
رئیس هیات مدیره شرکت ماهوت
مدیرعامل شرکت نمد اصفهان
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران
رئیس عیات رئیسه انجمن مدیران صنایع اصفهان
علی کریمی عضو علی البدل هیات مدیره
فوق لیسانس مهندسی مکانیک از دانشکده فنی دانشگاه تهران
رئیس شورای انتظامی نظام مهندسی ساختمان استان تهران
مدیر عامل شرکت لوله گستر کوهپایه
کمیته عالی اعتباری
پرویز عقیلی کرمانی ، عضو هیات مدیره و مدیرعامل
خسرو نایبی اهرنجانی ، عضو هیات مدیره
احمد قدوسی ، قائم مقام مدیر عامل
مدیران اجرائی بانک
پرویز عقیلی کرمانی ، عضو هیات مدیره و مدیر عامل
دکترای امور مالی -دانشگاه ویسکانسین آمریکا.
سوابق اجرائی : گروه هنگ کنگ در امارات و کانادا ، مدیرعامل بانک ایران و خاورمیانه
قائم مقام بانک توسعه و سرمایه گذاری ، مدیر اعتباری یونایتد بانک مدیسون – آمریکا
احمد قدوسی ، قائم مقام مدیرعامل
لیسانس بازرگانی – دانشگاه علامه طباطبائی
سوابق اجرائی : عضو هیات مدیره بانک ملت ، رئیس اداره نظارت بر بانک ها در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
ناظر بر شورای بورس در هیات پذیرش بورس اوراق بهادار تهران
محمدرضا صداقت ، معاون مدیرعامل
لیسانس حسابداری ، موسسه عالی حسابداری و فوق لیسانس مدیریت از انستیتو AMR لندن .
سوابق اجرائی : عضو هیات مدیره بانک های تجارت ، مسکن و سپه
قائم مقام بانک تجارت
علی اصغر سفری ، معاون مدیرعامل
فوق لیسانس مدیریت بازرگانی ( MBA ) از مرکز مطالعات مدیریت ایران ( ICMS )
سوابق اجرائی : عضو هیات مدیره بانک تجارت
مهدی پارسا ، مدیر اعتبارات
دوره مدیریت بانک مرکزی
سوابق اجرائی : مدیر امور اعتباری بانک تجارت
رئیس اداره اعتبارات کل و رئیس شعبه مرکزی بانک تجارت
جواد جوادی ، مدیر امور مالی
فوق لیسانس مدیریت مالی – دانشگاه شهید بهشتی
سوابق اجرائی : مدیر امور مالی شرکت سرمایه گذاری صنایع ایران ، کارشناس بودجه و برنامه ریزی سازمان اقتصاد بنیاد
حسابرس در سازمان حسابرسی
حسین طایفه محمودی ، مدیر توسعه منابع انسانی
لیسانس روانشناسی مدیریت – دانشگاه تهران و فوق لیسانس آموزشی – دانشگاه تهران
سوابق اجرائی : دبیر اسبق شورای عالی بانک ها
رئیس گروه مطالعات نیروی انسانی و بررسی سازمان شورای عالی بانک ها
عبدالرضا مسگریان ، مدیر امور سازمان و روش ها
لیسانس اقتصاد ، گرایش بانکداری – دانشگاه علامه طباطبائی
سوابق اجرائی : مدرس اداره کل آموزش ، معاون اداره کل بازرسی و ریاست شعبه مستقل مرکزی بانک ملت
فرخنده جریری ، مدیر امور بین الملل
لیسانس بانکداری – موسسه عالی بانکی ایران
سولبق اجرائی : معاون واحد ارزی – کارشناس ارزی مدیریت امور اعتباری بانک تجارت
علی اکبر محسنی آهوئی ، مدیر امور تدارکات و روابط عمومی
دوره مدیریت بانکداری
سوابق اجرائی : معاون اجرائی مدیریت شعبه منطقه 5 بانک تجارت
رئیس شعب ممتاز بانک تجارت
مسعود حسینی ، مدیر بانکداری سرمایه گذاری
فوق ایسانس ریاضیات و منطق – امپریال کالج لندن
سوابق اجرائی : مدیر اعتبارات بانک گلدمن سگس آمریکا ، مدیر سرمایه گذاری هاچیسون امپائو هنگ کنگ
اسمعیل المعی ، مشاور حقوقی
لیسانس حقوق قضائی – دانشگاه شهید بهشتی
سوابق اجرائی : مدیر امور حقوقی بانک رفاه
مشاور حقوقی بانک مرکزی و شورای عالی بانک ها
رئیس کمیسیون حقوقی بانک ها
نادره عظیمی پناه ، معاون امور بین الملل
لیسانس اقتصاد – دانشگاه تهران
سوابق اجرائی : کارشناس مالی وزارت نیرو
معاون اداره ضمانت نامه های خارجی بانک تجارت
مجید صفریان ، معاون امور مالی
لیسانس حسابداری – دانشگاه شهید بهشتی
سوابق اجرائی : رئیس حسابداری صنعتی گروه تولیدی مهرام
حسابرس موسسه حسابرسی رایمند

شعب بانک
شعبه مرکزی
تهران ، خیابان احمد قیصر ( بخارست ) ، شماره 6
محمد ریحانی ، رئیس شعبه مرکزی
لیسانس بازرگانی – دانشگاه علامه طباطبائی
سوابق اجرائی : رئیس شعبه مرکزی بانک ملت ، رئیس شعب بانک تهران
رئیس شعب و امور کارکنان بانک بین المللی ایران
منوجهر فارسی ، معاون – دوره مدیریت امور بانکی
سوابق اجرائی : ریاست شعب بانک ملی
وحید آزمون ، معاون ، لیسانس مدیریت صنعتی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
سوابق اجرائی : رئیس حسابداری شرکت ریسندگی و بافندگی زابل
شعبه بلوار کشاورز
تهران ، بلوار کشاورز ، نبش فلسطین جنوبی ، پلاک 6
قدرت اله باطبی ، رئیس شعبه
دوره مدیریت امور بانکی
سوابق اجرائی : ریاست شعب بانک ملی ایران
علی اکبر خطیبی ، معاون شعبه
لیسانس اقتصاد – دانشگاه علامه طباطبائی
سوابق اجرائی : ریاست شعب بانک تجارت
شعبه فرمانیه
تهران ، خیابان کامرانیه ، تقاطع شهید لواسانی ( فرمانیه ) ، برج کوه نور
حسن عقبایی ، رئیس شعبه
دوره مدیریت امور بانکی
سوابق اجرائی : ریاست شعب بانک سپه
محمد تقی پورمحک ، معاون شعبه
لیسانس اقتصاد – دانشگاه علامه طباطبائی
سوابق اجرائی : ریاست شعب بانک سپه
شعبه اصفهان
اصفهان ، فلکه فیض ، خیابان میر ، جنب بیمارستان سپاهان ، شماره 58
مصطفی ابطحی ، رئیس شعبه
دوره مدیریت امور بانکی
سوابق اجرائی : ریاست شعبه قم ، اصفهان و سرپرست منطقه اصفهان و چهارمحال بختیاری بانک سپه
سید حسین محبوب ، معاون شعبه
دوره مدیریت امور بانکی
سوابق اجرائی : ریاست شعب بانک سپه
شعبه آفریقا
تهران ، خیابان آفریقا شمالی ، نبش کوی گلفام
محسن زندیه ، رئیس شعبه
دوره مدیرت امور بانکی
سوابق اجرائی : ریاست شعب بانک سپه
شعبه آپادانا
تهران ، خیابان خرمشهر ( آپادانا ) ، خیابان نوبخت ، نبش خیابان ویدا
علی اکبر بازیار ، رئیس شعبه
دوره مدیریت امور بانکی
سوابق اجرائی : ریاست شعب و بازرس بانک ملی ایران
سیدرمضانعلی سجادی ، معاون شعبه
دوره مدیریت امور بانکی
سوابق اجرائی : ریاست شعب بانک سپه
شعبه تبریز
تبریز ، خیابان امام خمینی ، نرسیده به چهارراه آبرسان ، شماره 915
کریم تابعان ، رئیس شعبه
لیسانس مهندسی صنایع کشاورزی – دانشگاه تهران

سوابق اجرائی : کارشناس فنی ، رئیس اداره بازرسی بانک استان آذربایجان شرقی ، مدیرعامل بانک استان آذربایجان غربی
محمد حسین طاهباز ، معاون شعبه
دوره مدیریت امور بانکی
سوابق اجرائی : معاون شعبه بانک کارگشایی
شعبه ونک
تهران ، خیابان شیراز شمالی ، میدان شیراز ونک ، ساختمان ایران سکنا
حسن پرمور ، رئیس شعبه
دوره مدیریت امور بانکی
سوابق اجرائی : ریاست شعب بانک تجارت
حسن عقبایی ، معاون شعبه
دوره مدیریت امور بانکی
سوابق اجرائی : ریاست شعب بانک سپه
شعبه پاسداران
تهران خیابان پاسداران ، نرسیده به برج سفید ، پلاک 222
منصور فوادالدینی ، رئیس شعبه
دوره مدیریت امور بانکی
سوابق اجرائی : ریاست شعب بانک ملت
شعبه رشت
رشت – بوسار سنگ اصلی 55 ، بخش 4
غلامعلی بازیار ، رئیس شعبه
دوره مدیریت اموربانکی
سوابق اجرائی : ریاست شعب بانک ملی
شعبه شیراز
شیراز – خیابان زند ، روبروی 20 متری سینما سعدی
خلیل پورسرخ ، رئیس شعبه
لیسانس اقتصاد ، دانشگاه تهران
رئیس حوزه بانک تجارت در استان فارس ، مدیر شعب بانک تجارت در استان بوشهر
شعبه مهرآباد
تهران جاده مخصوص کرج ، مهرآباد جنوبی ، ایستگاه یخچال ، روبروی شیشه و گاز ، پلاک 177

بسمه تعالی
موسسه اعتباری کارآفرین
با استعانت از خداوند بزرگ و به موجب قانون پولی و بانکی کشور مصوب سال 1351 و براساس قانون تاسیس بانک غیردولتی مصوب فروردین ماه سال 1379 مجلس شورای اسلامی و ضوابط تاسیس بانک غیردولتی مصوب نهصد و چهل و هشتمین جلسه مورخ 20/9/1379 شورای پول و اعتبار و بنا یه درخواست شماره 4387/79 مورخ 19/10/1379 آن موسسه اعتباری ، اجازه داده می شود موسسه اعتباری کارآفرینان پس از انجام تشریفات قانونی به بانک کارآفرین تبدیل شود و در چارچوب قانون پولی و بانکی کشور مصوب سال 1351 ، قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوب سال 1362 ، مصوبات شورای پول و اعتبار و سایر قوانین و مقررات و همچنین اساسنامه خود که به تایید این بانک رسیده است ، به عملیات مجاز بانکی مبادرت نماید . / ص

بسمه تعالی
موسسه اعتباری کارآفرینان
عطف نامه شمارع 10465/78 مورخ 21/12/1378 در خصوص صدور ضمانتنامه توسط آن موسسه ، باطلاع میرساند با توجه به بند 8 مصوبه هشتصد و چهل و سومین جلسه شورای پول و اعتبار مورخ 3/10/72 و بند 8 فصل ب اساسنامه آن موسسه که به تایید این بانک رسیده است ، صدور ضمانتنامه توسط آن موسسه در چارچوب مقررات مربوط یه صدور ضمانتنامه ها از نظر این بانک بلامانع است .

بسمه تعالی
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
هیآت وزیران در جلسه مورخ 25/3/1379 بنا به پیشنهاد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به استناد بند ( ل ) و تبصره (2) قانون بودجه سال 1379 کل کشور تصویب نمود؛
دستگاههای اجرایی برای انجام معاملات دولتی می توانند مانتنامه های صادره از طرف موسسه مالی و اعتباری که با مجو بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تاسیس گردیده اند را نیز قبول نمایند .
رونوشت به دفتر مقام معظم رهبری ، دفتر رییس جمهور ، دفتر ریاست قوه قضائیه ، دفتر معاون اول رییس جمهور ، دفتر معاون حقوقی و امور مجلس رییس جمهور ، دفتر معاون اجرایی رییس جمهور، دفتر رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ، اداره کل قوانین مجلس شورای اسلامی ، سازمان بازرسی کل کشور ، اداره کل حقوقی ، اداره کل قوانین و مقررات کشور ، کلیه وزارتخانه ها ، سازمانها و موسسات دولتی ، نهادهای انقلاب اسلامی ، روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران ، دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت و دفتر هیات دولت ابلاغ می شود .

1 ) تاریخچه بانک
بانک در تاریخ 18/09/1378 تحت شماره 157915 در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران بنام شرکت اعتباری غیربانکی کار‏آفرینان ( سهامی عام ) به ثبت رسیده و شروع به فعالیت نموده است . سپس به استناد قانون اجازه تاسیس بانکهای غیردولتی مصوب 2/1/1379 مجلس شورای اسلامی ، ماده 98 قانون برنامه توسعه اقتصادی اجتماعی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و ضوابط تاسیس بانک غیردولتی مصوب 20/9/1379 شورای پول و اعتبار به بانک تغییریافته و طبق مصوبه مجمع عمومی فوق العاده مورخ 8/09/1380 به بانک کار‏آفرین ( شرکت سهامی عام ) تغییر نام داد و در تاریخ 01/10/1380 در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران تحت شماره 157915 به ثبت رسید .
موضوع و حدود فعالیت بانک :
1-1) موضوع فعالیت بانک
بانک در چارچوب قانون پولی و بانکی کشور مصوب تیرماه 1351 ، قانون عملیات بانکی بدون ربا ، و قانون تجارت و مقررات اساسنامه به کلیه عملیات مجاز بانکی مبادرت می نماید .
هدف بانک تجهیز منابع از طریق جذب سپرده های بانکی ، اخذ تسهیلات و استفاده از سایر ابزارهای مالی و استفاده از آنها در زمینه اعطای تسهیلات اعتباری و سرمایه گذاری در رشته های مختلف اقتصادی فعالیت می نماید .
2-1 ) حدود فعالیت بانک :
– قبول انواع سپرده های بانکی شامل سپرده جاری با دسته چک .
– صدور گواهی سپرده مدتدار ویژه سرماه گذاری بصورت بانام یا بنام انتقال به غیر .
– اعطاء تسهیلات اعتباری در چارچوب قانون آئین نامه ها و دستورالعملهای اجرائی قانون عملیات بانکی بدون ربا .
– گشایش اعتبار اسنادی و انجام کلیه معاملات ارزی .
– انتشار و خرید و فروش اوراق مشارکت به حساب بانک یا نمایندگی و وکالت از طرف اشخاص با رعایت ضوابط قانونی و دستورالعملهای بانک مرکزی .
– دریافت تسهیلات از اشخاص و ظهرنویسی و تضمین اسناد اوراق مشارکت و همچنین قبولی و پرداخت دیون آن از اصل و متفرعات .
– اجاره صندوق امانات .
– اعطای تسهیلات برای صدور خدمات فنی و مهندسی .
– مشارکت و سرمایه گذاری بطور مستقیم یا خرید سهام از طریق بورس اوراق بهادار در طرحها و واحدهایی تولیدی و خدماتی و بازرگانی که با رعایت بخشنامه های بانک مرکزی و قانون عملیات بانکی بدون ربا .
عناوین حسابهای دفتر کل
1. موجودی نقد و بانک
2. موجودی نزد صندوق
3. موجودی حسابجاری نزد بانکهای داخلی
4. سپرده نزد بانکها و موسسات اعتباری
5. سپرده قانونی
6. سرمایه گذاری در اوراق مشارکت
7. حسابهای دریافتنی
8. پیش پرداختها
9. سرمایه گذاری در سهام شرکتها
10. تسهیلات اعطایی
11. دارائیهای ثابت
12. دارائیهای نامشهود
13. سپرده های قرض الحسنه جاری و پس انداز
14. سپرده های سرمایه گذاری مدت دار
15. سایر سپرده ها
16. سایر بدهیها
17. سود سهام
18. ذخایر
19. سرمایه
20. اندوخته قانونی
21. سود تسهیلات اعطایی
22. سود سرمایه گذاری در اوراق مشارکت
23. سود سرمایه گذاری
24. سود سپرده ها
25. سود سپرده قانونی
26. سود پرداختنی به سپرده های سرمایه گذاری
27. هزینه مطالبات مشکوک الوصول
28. هزینه استهلاک
29. هزینه های پرسنلی و اداری و تشکیلاتی
30. درآمدهای متفرقه
31. کارمزدهای دریافتنی
32. وضعیت مالیاتی
33. تعدیلات بابت مالیات عملکرد
34. تعهدات بابت ضمانت نامه های صادره
35. تعهدات بابت اعتبارات اسنادی
36. تعهدات سرمایه ای
37. سایر تعهدات
38. وجوه اداره شده
39. معاملات مشمول ماده 129 قانون تجارت
40. حسابهای انتظامی

بانک کارآفرین (شرکت سهامی عام)
سال مالی منتهی به 29/12/1381
2- خلاصه اهم رویه های حسابداری
1-2) دارائیهای ثابت
1-1-2) دارائیهای ثابت بر مبنای بهای تمام شده در حسابها ثبت می‎شوند. مخارج بهسازی و تعمیرات اساسی که باعث افزایش قابل ملاحظه در عمر مفید دارائیهای ثابت یا بهبود اساسی در کیفیت بازدهی آنها می گردد، بعنوان مخارج سرمایه ای محسوب و طی عمر مفید باقیمانده دارائیهای مربوط مستهلک می‎شود. هزینه نگهداری و تعمیرات جزئی، هنگام وقوع به عنوان هزینه های جاری تلقی و به حساب سود و زیان دوره منظور می گردد.
2-1-2) استهلاک دارائیهای ثابت با توجه به دستورالعمل استهلاکات بانک مرکزی جمهوری اسلامی (بانک مرکزی) و براساس نرخ ها و روشهای زیر محاسبه می‎شود:
نوع دارایی عمر مفید روش استهلاک
زمین، ساختمان و تاسیسات ده سال خط مستقیم
وسائط نقلیه چهار سال خط مستقیم
اثاثیه و ملزومات چهارسال خط مستقیم
3-1-2) برای دارائیهای ثابتی که در حین ماه تحصیل و مورد بهره برداری قرار می گیرد، استهلاک از اول ماه بعد محاسبه و در حسابها منظور می‎شود.
2-2) سرقفلی
سرقفلی به بهای تمام شده در حسابها ثبت و با توجه به دستورالعمل بانک مرکزی طی ده سال و به روش مستقیم مستهلک می گردد.
3-2) سرمایه گذاریها
سرمایه گذاریها به بهای تمام شده پس از کسر ذخیره کاهش ارزش سهام در تاریخ ترازنامه ارزیابی می گردد.
4-2) داراییها و بدهیهای ارزی
کلیه حسابهای ارزی به اسعار مختلف در تاریخ ترازنامه براساس نرخ مرجع بانک مرکزی تسعیر می گردد.
5-2) شناسائی درآمدها
1-5-2) درآمد حاصل از تسهیلات اعطایی
براساس مصوبه مورخ 19/12/1380 شورای پول و اعتبار و مصوبه مجمع عمومی مورخ 08/03/1381 بانکهای دولتی، کلیه بانکها ومکلف به تهیه و تنظیم صورتهای مالی براساس استانداردهای حسابداری با روش تعهدی به جای روش نقدی گردیدند.
براساس مصوبه فوق، درسال 1381 بانک روش شناسائی درآمد تسهیلات را از روش نقدی به تعهدی تغییر داد. با توجه به قابل ملاحظه بودن این مبلغ صورتهای مالی سال 1380 تجدید ارائه گردیده است.
2-5-2) درآمد سرمایه گذاریها
سود سهام حاصل از سرمایه گذاریها در زمان تصویب تقسیم سود توسط مجمع عمومی شرکت سرمایه پذیر و سود و زیان حاصل از فروش سرمایه گذاریها در زمان فروش شناسائی می‎شود.
3-5-2) کارمزدهای دریافتی
کلیه کارمزدهای دریافتی اعم از صدور ضمانتنامه، گشایش اعتبار اسنادی، خرید و فروش ارز، وجوه اداره شده و … در زمان دریافت به حساب درآمد منظور می‎شود.
6-2) شناسائی هزینه ها
1-6-2) سود سپرده های سرمایه گذاری
سود سپرده های سرمایه گذاری براساس قرارداد منعقده بین بانک و سپرده گذار متناسب با مدت و مبالغ سپرده های سرمایه گذاری پس از وضع سپرده قانونی مربوط و رعایت سهم منابع بانک به نسبت مدت و مبلغ در کل وجوه به کار گرفته شده در مصارف مشاع (تسهیلات و سرمایه گذاریها) پرداخت می‎شود.
2-6-2) هزینه مطالبات مشکوک الوصول
هزینه مطالبات مشکوک الوصول عمومی براساس دستورالعمل ابلاغ شده از سوی بانک مرکزی معادل دو درصد مانده تسهیلات اعطائی و سرمایه گذاری در سهام شرکتها محاسبه و ذخیره می‎شود.
هزینه مطالبات مشکوک الوصول ویژه با توجه به وضعیت مشتری، کفایت و ثائق، و احتمال قابل وصول بودن مطالبات بانک محاسبه و ذخیره می‎شود.
3-6-2) ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان
ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان براساس یک ماه آخرین حقوق و مزایا برای هر سال خدمت آنان محاسبه و در حسابها منظور می گردد.

گزارش هیات مدیره به مجمع عمومی عادی سالانه مورخ 29/3/1382
با عرض سلام و خیر مقدم به سهامداران محترم بدین وسیله گزارش هیات مدیره به مجمع عمومی عادی سالانه بانک کارآفرین به استحضار می رسد:
تاریخچه بانک کارآفرین
بانک کارآفرین ابتدا به صورت موسسه اعتباری غیربانکی با مشارکت اعضا انجمن مدیران صنایع، اعضا انجمن شرکت های ساختمانی، انجمن های شرکت های تاسیساتی و تجهیزاتی و جامعه مهندسان مشاور ایران و مهندسان مشاور معمار و شهرساز، گروهی از کارشناسان برجسته بانکی و عامه مردم با سرمایه 30 میلیارد ریال تماما پرداخت شده در تاریخ 18/9/1378 تحت شماره 157915 و با نام "شرکت اعتباری غیربانکی کارآفرینان" در اداره ثبت شرکتهای تهران به ثبت رسید. این بانک تا دی ماه سال 1380 به صورت موسسه اعتباری عمومی و در قالب مقررات فعالیت موسسات اعتباری فعالیت نموده است.
پس از تصویب قانون اجازه تاسیس بانک های غیردولتی در تاریخ 21/1/1378 و اعلام ضوابط مربوط، هیات مدیره با توجه به مزیت های متعدد بانک نسبت به موسسه، اقدامات لازم جهت تبدیل موسسه به بانک را به عمل آورد و نهایتاً در تاریخ 14/9/1380 مجوز مربوط از طرف بانک مرکزی صادر و در تاریخ 1/10/1380 و با نام "بانک کارآفرین" با سرمایه 200 میلیارد ریال تماماً پرداخت شده به ثبت رسید و به صورت یک بانک تجاری به انجام کلیه عملیات بانکی مجاز گردید.
هیات مدیره
بانک توسط هیات مدیره مرکب از 11 عضو منتخب مجمع عمومی عادی مورخ 10/3/1380 که صلاحیت آنان قبلا به تائید بانک مرکزی رسیده بود اداره می‎شود. طبق مصوبه مجمع عمومی عادی فوق الذکر اعضای اصلی و علی البدل هیات مدیره بانک به شرح ذیل انتخاب گردیده اند.

تعداد جلسات برگزار شده هیات مدیره در سال 1381، بالغ بر 45 جلسه بوده است. لازم به توضیح است که بانک دارای کمیته های تخصصی متعددی مرکب از اعضا هیات مدیره و کارشناسان می‎باشد که در خصوص موضوعات تخصصی فعالیت می کنند. این کمیته ها شامل کمیته ساختمان، کمیته حسابرسی، کمیته انفورماتیک، کمیته تبلیغات، کمیته استراتژی و راهبرد و کمیته امور پرسنلی می‎باشد. اعضا هیات مدیره علاوه بر جلسات هفتگی در جلسات کمیته های مختلف تخصصی نیز حضور موثر دارند.
اهم فعالیت های بانک در سال 1381
 سپرده های دریافتی
سپرده های بانک در سال مورد گزارش از لحاظ حجم و تعداد حساب ها از رشد خوبی برخوردار بود. مبلغ سپرده در پایان سال 1381 با 302 درصد رشد نسبت به سال قبل به مبلغ 1455 میلیارد ریال بالغ گردید. جدول ذیل اطلاعات مربوط به حجم سپرده ها را از نظر مبلغ و تعداد حساب طی دو سال گذشته نشان می‎دهد.
 تسهیلات اعطایی و ضمانتنامه های صادره
در طی سال مالی مورد گزارش مانده خالص تسهیلات از مبلغ 245 میلیارد ریال در پایان سال 1380 به مبلغ 645 میلیارد ریال در پایان سال 1381 افزایش یافته است که ناشنگر 163 درصد افزایش درمانده تسهیلات می‎باشد.
در طی سال مالی مورد گزارش مانده ضمانت نامه های صادره بانک از مبلغ 251 میلیارد ریال در پایان سال 1380 به مبلغ 611 میلیارد ریال در پایان سال 1381 افزایش یافته است که رشدی بالغ بر 143 درصد را نشان می‎دهد. در طی دوره مالی مورد گزارش 1216 فقره ضمانت نامه جدید صادر گردیده است که نسبت به تعداد ضمانت نامه های پایان سال قبل 105 درصد افزایش یافته است. جدول ذیل مانده تسهیلات و ضمانت نامه های صادره را طی دو سال گذشته را نشان می‎دهد.
 عملیات ارزی
با توجه به اخذ مجوز انجام کلیه عملیات ارزی طی نامه شماره نص/ 1198 مورخ 7/9/1380 مدیریت کل نظارت بر بانک های بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بانک کارآفرین اقدامات وسیعی در سال مالی مورد گزارش انجام داده است که کلیات آن به شرح ذیل می‎باشد.
اعتبارات اسنادی گشایش یافته در طی سال 1381 تعداد 261 فقره جمعا به مبلغ 52 میلیون دلار بوده است.
تعداد ضمانت نامه های ارزی صادره در طی این سال، 16 فقره جمعا به ارزش حدود 5 میلیون دلار می‎باشد.
هیات مدیره امیدوار است با سرویس های خوب بانک و استقبال مشتریان، عملیات ارزی بانک در سال های آتی افزایش داشته باشد.
 اقلام عمده ترازنامه و حساب سود (زیان)
جهت اطلاع بیشتر سهامداران محترم در این بخش از گزارش اقلام مهم ترازنامه و حساب سود (زیان) به صورت مقایسه ارائه می گردد:
همانطوری که ملاحظه می‎فرمایند فعالیت های بانک هم از حیث منابع و هم از جهت مصارف از رشد بالایی برخوردار است که نشانگر موفقیت بانک در جلب اعتماد مردم می‎باشد.
 سودآوری بانک
براساس دستورالعمل اجرائی قانون عملیات بانکی بدون ربا سود معاملات عقود اسلامی در زمان وصول به حساب درآمد منظور می گردد. در جلسه مورخ 8/3/1381 مجمع عمومی بانک های دولتی که مرکب از هفت وزیر می باشد، بانک های دولتی را مکلف به تغییر روش شناسایی درآمد از روش نقدی به روش تعهدی از سال مالی 1381 نمودند. براساس مصوبه فوق الذکر و با عنایت به یکسان سازی رویه شناسایی درآمد بانکها، بانک کارآفرین در سال 1381 روش شناسایی درآمد خود را از روش نقدی به تعهدی تغییر داد و هیات مدیره صورت های مالی سال 1381 را براساس روش تعهدی تهیه و تنظیم نموده است، تغییر روش شناسایی درآمد تسهیلات در رویه های حسابداری پیوست صورت های مالی افشا گردیده است.
طبق روش تعهدی نسبت سود قبل از کسر مالیات به سرمایه در سال 1381 حدود 40 درصد می‎باشد که نسبت به سنوات قبل از رشد قابل ملاحظه ای برخوردار بوده است و لازم به توضیح است که مبلغ 5/10 میلیارد ریال از درآمد تسهیلات به لحاظ استفاده از روش تعهدی به سنوات قبل انتقال یافت.
لازم به توضیح است که هیات مدیره در چارچوب قانون عملیات بانکی بدون ربا و در جهت تعیین سود واقعی سپرده گذاران نسبت به محاسبه سود به روش بانکداری اسلامی اقدام نموده و در نتیجه حدود 4 میلیارد ریال مابه التفاوت سود علی الحساب و سود قطعی به سپرده گذاران پرداخت می گردد.
هیات مدیره امیدوار است با پرداخت مابه التفاوت فوق به سپرده گذاران بانک منافع بیشتری در سال های آتی جذب نماید.
 تاسیس شعب
به منظور گسترش فعالیت بانک در سطح کشور هیات مدیره اقدام به راه اندازی و خرید تعدادی شعب جدید در طی سال 1381 نمود که جزئیات آن به شرح ذیل می‎باشد:
شعب افتتاح شده در سال 1381 عبارتند از:
شعبه گلفام واقع در خیابان آفریقا
شعبه آپادانا واقع در خیابان خرمشهر
شعبه شهرستان تبریز- خیابان امام خیمنی- نرسیده به چهارراه آبرسان
شعب در جریان تجهیز و آماده سازی عبارتند از:
شعبه پاسداران- بالاتر از ضرابخانه
شعبه ایران سکنا- واقع در خیابان شیراز شمالی
شعبه جاده کرج
شعبه شهرستان شیراز- بلوار زند
شعبه شهرستان رشت- خیابان گلسار
هیات مدیره امیدوار است با افتتاح شعب جدید تعداد شعب را به 15 شعبه تا پایان سال 1382 برساند.
 تاسیس و انحلال شرکت های وابسته
تاسیس شرکت بیمه کارآفرین
بانک کارآفرین در راستای حضور موثر و جدی در بازار پول و سرمایه و ارائه خدمات مالی متنوع به مشتریان و در جهت تکمیل زنجیره فعالیت بانک، درخواست خود را برای تاسیس بیمه خصوصی با مشارکت اعضای بخش صنعت و ساختمان و تعدادی از متخصصان صنعت بیمه به بیمه مرکزی ایران اعلام نمود و پس از سپری شدن مراحل مختلف و متعدد نهایتاً شرکت بیمه کارآفرین با سرمایه 140 میلیارد ریال (پنجاه درصد سرمایه پرداخت شده) در تاریخ 27/12/1381 بعنوان اولین شرکت بیمه خصوصی بعد از انقلاب به ثبت رسید. بانک کارآفرین دارنده ده درصد سهام بیمه کارآفرین بوده و به عضویت هیات مدیره آن شرکت نیز انتخاب شده است. هیات مدیره امیدوار است با راه اندازی و شروع فعالیت بیمه کارآفرین ضمن تکمیل زنجیره فعالیت خود و ارائه خدمات متنوع مالی سودآوری بانک نیز افزایش یابد.
انحلال شرکت ایفا
همانطوری که در گزارش هیات مدیره سال قبل به استحضار سهامداران محترم رسید شرکت ایفا با مشارکت بانک کارآفرین، دویچ بانک آلمان و تعدادی اشخاص حقوقی و حقیقی در تاریخ 6 مهرماه 1380 در کشور انگلستان به ثبت رسید ولی متاسفانه دویچ بانک آلمان به دلیل اعمال تغییرات ساختاری درآن بانک و سیاست کاهش سرمایه گذاری های خارجی خود، درخواست انحلال شرکت را نمود. میزان سرمایه گذاری بانک در شرکت ایفا بالغ بر 6/11 میلیارد ریال معادل 6/1 میلیون یورو بود که پس از انحلال شرکت، بانک مبلغ 9/13 میلیارد ریال در مقابل انحلال دریافت نمود و سود حاصله از سرمایه گذاری بالغ بر 4/2 میلیارد ریال گردید.
 پذیرش سهام بانک کارآفرین در سازمان بورس اوراق بهادار تهران
پس از تبدیل موسسه به بانک و به منظور تسهیل در امر نقل و انتقال سهام بانک و استفاده از مزایای مالیاتی و سایر مزایای شرکت های پذیرفته شده در بروس تهران در تاریخ 15/10/1380 درخواست پذیرش سهام بانک در سازمان بورس اوراق بهادار تهران تسلیم هیات پذیرش آن سازمان گردید. از آنجائیکه آیین نامه پذیرش سهام بانک ها در آن مقطع در سازمان بورس اوراق بهادار تهیه و تصویب نشده بود، رسیدگی به درخواست بانک موکول به تصویب آیین نامه فوق الذکر بود. پس از تصویب آیین نامه مذکور و انجام بررسی های کارشناسی، تقاضای پذیرش سهام بانک در جلسه مورخ 7/11/1381 هیات پذیرش مطرح و به عنوان اولین بانک پس از انقلاب پذیرش سهام بانک در سازمان بورس اوراق بهادار تهران مورد تصویب قرار گرفت. تا تاریخ گزارش تمامی مدارک و تعهدات خواسته شده از سوی سازمان بورس ارائه گردیده و امیدوار است حداکثر ظرف یک ماه نام بانک در فهرست تابلوی سازمان بورس درج گردد.
 فعالیت های دردست اجرا و برنامه سال 1382
هیات مدیره برنامه های آتی خود را به شرح ذیل به استحضار سهامداران محترم می رساند :
* تاسیس شرکت لیزینگ با مشارکت شرکت مالی بین المللی
همانطور که استحضار دارند ارائه خدمات متنوع و مجموعه کامل از خدمات مالی ضمن کسب رضایت مشتریان باعث منتفع و بهره مند شدن بانک گردیده و به موفقیت بیشتر بانک منتهی خواهد شد .یکی از فعالیت های سودآور بانک ها ، عملیات لیزینگ می باشد . با توجه به محدودیت های بانک در ارئه خدمات مستقیم لیزینگ ، بانک کارآفرین مذاکرات متعددی با شرکت مالی بین المللی ای . اف . سی ( IFC ) – وابسته به بانک جهانی – و چند بانک تجاری خارجی به عمل آورد که نهایتاً هیات مدیره شرکت مذکور به موجب موصوبه مورخ 28/9/1381 پس از 27 سال مجوز سرمایه گذاری در ایران را صادر نمود و هیات مدیره امیدوار است که این شرکت در سال 1382 تاسیس و آغاز به فعالیت نماید تا بتواند جهت تامین نیازهای مالی بلند مدت پروژه های پیمانکاری ، صنعت حمل و نقل تجهیزات پزشکی به صورت ارزی و ریالی اقدام نماید .
 تاسیس شرکت های سرمایه گذاری تخصصی و شرکت کارگزاری بورس اوراق بهادار
همانطوریکه سهامداران محترم استحضار دارند بانک کارآفرین با مشارکت مدیران بخش صنعت و ساختمان کشور تاسیس گردید . با توجه به سوابق سهامداران در بخش های فوق الذکر هیات مدیره درصدد تاسیس شرکت های سرمایه گذاری تخصصی در دو بخش صنعت و ساختمان می باشد .علاوه بر شرکت سرمایه گذاری ، تاسیس یا خرید امتیاز یک شرکت کارگزاری بورس اوراق بهادار نیز از جمله برنامه های هیات مدیره در سال 1382 می باشد . هیات مدیره امیدوار است با تاسیس مجموعه شرکت های فوق الذکر ضمن تقویت و تحکیم موفقیت بانک در بازار پول و سرمایه ، موجبات رشد و توسعه و افزایش سود بانک را در بلند مدت فراهم نماید .
* مطالعات راهبردی
به منظور تبیین و تدوین اهداف ، سیاست ها و خط مشی های بانک ، کمیته تدوین برنامه راهبردی تشکیل گردیده تا با بررسی تحولات جهانی و داخلی و ارزیابی بازارهای پولی و مالی کشور ، جایگاه مطلوب بانک کارآفرین را تعیین نموده و ساز و کارها و راهمارهای اجرایی لازم را برای تداوم روند تکاملی و تحقق آرمان های سازمانی بانک مشخص و معین نماید .
* پیشنهادات و قدردانی
* پیشنهاد تخصیص سود
هیآت مدیره تقسیم سود قابل تخصیص را به صورت ذیل پیشنهاد می نماید .

لازم به توضیح است که در صورت تصویب تقسیم سود توسط مجمع عمومی صاحبان سهام ، سهم حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ مجمع توزیع خواهد شد . سهامدارانی که نزد یکی از شعب بانک کارآفرین حساب داشته باشند سو سهام آنان حداکثر ظرف 10 روز از تاریخ مجمع به حساب های اعلام شده واریز خواهد شد .
تصویب معاملات مشمول ماده 129 قانون تجارت
کلیه معاملات مشمول ماده 129 قانون تجارت مندرج در یادداشت های پیوست صورت های مالی به بازرس قانونی اعلام شده است و کلیه این عملیات در روال عادی فعالیت بانک و با رعایت مفاد قانون تجارت صورت گرفته است . هیات مدیره از مجمع عمومی صاحبان سهام تقاضا دارد کلیه معاملات ماده 129 را مورد تصویب قرار دهند.
تصویب صورت های مالی
صورت های مالی تهیه شده توسط هیات مدیره از سوی موسسه حسابرسی بیات رایان و بازرسی قانونی منتخب مجمع عمومی صاحبان سهام که از حسبرسان مورد معتمد بانک مرکزی و سازمان بورس اوراق بهادار تهران می باشد مورد رسیدگی قرار گرفته است که گزارش آن به استحضار مجمع خواهد رسید . از صاحبان سهام بانک تقاضا دارد پس از استماع گزارش بازرس قانونی منضم به گزارش حسابرسی موسسه مذکور، صورت های مالی سال ملی منتهی به 29/12/1381 را مورد تصویب قرار دهند .
قدردانی از سهامداران
هیات مدیره از تک تک سهامداران محترم که از ابتدای تاسیس بانک تا کنون همواره هیات مدیره منتخب خود را مورد حمایت قرار داده اند صمیمانه تشکر و قدردانی می نماید .
قدردانی از مدیریت و کارکنان
هیات مدیره لازم می داند از ندیران بانک و کلیه کارکنان که با تلاش ، سخت کوشی و دلسوزی خود ، بانک کارآفرین را به صورت بانکی مطرح و نمونه در سیستم بانکی کشور درآورده اند تشکر و قدردانی نماید .
سایر موارد
هیات مدیره در اجرای تبصره 1 ماه 32 اساسنامه در خصوص داوطلبان عضویت در هیات مدیره ، مراتب را در تارخ 14/2/1382 در روزنامه های کثیرالانتشار بانک ( اطلاعات و ابرار اقتصادی ) آگهی نمود و از داوطلبان عضویت در هیات مدیره درخواست ارسال مدارک خود جهت ارسال به بانک نرکزی نموده است . لذا مجدداً فرصت را مغتنم شمرده و مراتب یادآوری می گردد .
لازم به توضیح است مورد فوق الذکر در مجمع عمومی عادی مورخ 27/4/1381 نیز به اطلاع سهامداران محترم رسیده بود .
با تقدیم احترام
هیات مدیره بانک کارآفرین

گزارش بازرسی قانونی به
مجمع عمومی سهامداران محترم
بانک کارآفررین ( شرکت سهامی عام )
در اجرای مفاد ماده 148 قانون تجارت مصوب اسفندماه 1347 ( قانون تجارت ) ترازنامه بانک کارآفرین ( شرکت سهامی عام ) در تاریخ 29/12/1381 ، حساب سود وزین و صورت گردش وجوه نقد برا یسال مالی منتهی به تاریخ مزبور همراه با یادداشتهای توضیحی پیوست که توسط هیات مدیره بانک تهیه و تایید گردیده و همچنین گزارش مورخ 12/3/1382 حسابرسان مستقل بانک در مورد صورتهای مالی مزبور ، مورد رسیدگی این موسسه قرار گرفت .
علاوه بر موارد مندرج در گزارش حسابرسان مراتب زیر را بعنوان بازرس قانونی باستحضار سهامداران محترم می رساند :
1- طبق مصوبات شورای پول و اعتبار ، بانکها مکلفند اموال موضوع تسهیلات اعطائی و با وثائق آنها را در طول مدت اجرای قرارداد مربوط همه ساله حداقل به میزان مانده این تسهیلات به نفع بانک بیمه نمایند .در اینمورد مدارکی که حاکی از رعایت مقررات فوق باشد ارائه نشده است .
2- معاملات موضوع ماده 129 قانون تجارت که در یادداشت 39 ضمیمه صورتهای مالی به آن اشاره شده و جزئیات آن نیز به این موسسه گزارش شده مورد بررسی قرار گرفت . در برسیهای انجام شده مورد خاصی که خارج از روال عادی معاملات بانکی باشد مشاهده نشده است .
3- گزارش هیات مدیره درباره فعالیت و وضع عمومی بانک که بمنظور ارائه به مجمع عمومی عادی صاحبان سهام تنظیم گردیده مورد بررسی این موسسه قرار گرفت . با توجه به رسیدگیهای انجام شده ، نظر این موسسه به مواردی که حاکی از عدم نطباق اطلاعات مالی مندرج در گزارش مذکور با دفاتر و اسناد و مدارک ارائه شئه از جانب هیات مدیره باشد جلب نگردید .

گزارش حسابرسان به
مجمع عادی سالانه صاحبان سهام محترم
بانک کارآفرین ( شرکت سهامی عام )
ترازنامه بانک کارآفرین ( شرکت سهامی عام ) در اریخ 29 اسفند ماه 1381 ، حساب سود و زیان و صورت گردش وجوه نقد آن برای سال مالی منتهی به تاریخ مذکور همراه یادداشتهای توضیحی 1 الی 40 پیوست مورد رسیدگی قرار گرفت .
مسئولیت تهیه ، تنظیم و تایید صحت محتوای صورتهای مالی با هیات مدیره بانک بوده و مسئولیت این موسسه اظهارنظر نسبت به صورتهای مالی فوق براساس نتایج حاصل از عملیات حسلبرسی میباشد .
عملیات حسابرسی این موسسه براساس استانداردهای متداول حسابرسی نجام گرفته است، استانداردهای مزبور مقرر میدارد که عملیات حسابرسی بنحوی برنامه ریزی و اجرا گردد که از عدم وجود اشتباهات قابل توجه در صورتهای مالی در حد معقول اطمینان حاصل شود . عملیات حسابرسی شامل بررسی آزمایش اسناد و مدارک لازم بمنظور اظهارنظر نسبت به ارقام و اطلاعات مندرج در صورتهای مالی ، ارزیابی اصول حسابداری بکارگرفته شده و برآوردهای عمده بعمل آمده توسط مدیریت و همچنین نحوه ارئه کلی صورتهای مالی میباشد . بنظر این موسسه رسیدگیهای انجام شده مبنای معقولی را بمنظور ارائه اظهارنظر فراهم آورده است .
1- ذخیره مالیات سال مالی مورد گزارش براساس روش سالهای قبل و با توجه به ، معافیت سود اوراق مشارکت از پرداخت مالیات ، محاسبه و درحسابها منظور شده است . معهذا از آنجائیکه حسابهای این سال مالی مورد رسیدگی حوزه مالیاتی قرار نگرفته است تعیین مبلغ قطعی بدهی مالیاتی بانک موکول به صدور برگ تشخیص مالیات می باشد .
بنظر این موسسه باستثنای تاثیر تعدیل احتمالی مربوط به بند فوق ، صورتهای مالی پیوست وضع مالی بانک کارآفرین ( شرکت سهامی عام ) در تاریخ 29 اسفندماه 1381 و نتیجه عملیات و گردش نقدینگی آن را برای سال مالی منتهی به تاریخ مذکور با توجه به موارد با اهمیت و با درنظر گرفتن عملیات بانکی بدون ربا و مقررات بانک مرکزی ایران بنحو مطلوب نشام می دهد .
همانطور که در یادداشت 1-5-2 ضمیمه صورتهای مالی توضیح داده شده است ، در طی سال مورد رسیدگی بانک روش شناسائی درآمد حاصل از تسهیلات اعطائی را از روش نقدی به روش تعهدی که مطابق با استانداردهای قبول شده حسابداری میباشد تغییر داد . بهمی منظور اقلام مقایسه ای سال 1380 تجدید ارائه شده است .

1- نظر شما راجع به بانکهای خصوصی چیست ؟
– وضعیت بانک های خصوصی بستگی زیادی به مصوبه مجلس در زمینه کاهش یا افزایش نرخ بهره در امسال و سالهای گذشته و آینده دارد . برای بررسی وضعیت اینگونه بانکها در بورس باید منتظر تصمیم مجلس بود .
– سهام این بانک ها را خریداری نکرده ام . اما باید دانست که بانکهای خصوصی در سال 83 وارد بورس شدن و رشد خوبی داشتند . ولی در حال حاضر به خاطر کاهش نرخ بهره و کاهش تسهیلات بانکی سهام آن ها خرید و فروش نمی شود و کلا زمین خرده اند .
– الان در حال حاضر وضعیت خوبی ندارند ، به خاطر پایین آوردن سود بانکها و افزایش قیمت سکه در بازار و کم شدن سود وتسهیلات بانکی .
– مطالعه دقیقی ندرم . اما همان طور که درلیست شرکتها و وضعیت فعلی آنها مشاهده می کنید روند منفی دارند .
– سال به یال وضعیت بانکها به خاطر تورم بدتر و فعالیت آنها در بورس کمتر می شود .
– دولت از بانکهای دولتی حمایت می کند .بانکهای خصوصی هیچ حامی و پشتیبانی ندارند هر چند که زیرنظر بانک مرکزی باشند .
1- نظر شما راجه به عملکرد مالی بانک کارآفرین چیست ؟
– فعلاً عملکرد مالی آنها خوب است . بازار سرمایه احتیاج به تحول دارد . باید هرساله شرکتها و بانکهای خصوصی بیشتر رشد کند . دولت تاجر خوبی نیست . حداقل حسن آن شاید پرداخت درست و بالای حقوق و دستمزد کارمندانشان باشند .
– اطلاع دقیقی ندارم . اما هرساله سود سالیانه خود را کاهش می دهند .
– عملکرد مالی خوبی ندارند به علت کاهش سود وتسهیلات خود دیگر سپرده گذاری خوبی در این گونه بانکها انجام نمی شود .
– بانک کارآفرین و اقتصادنوین از لحاظ سپرده گذاری در وضعیت مناسبی نیست . و وقتی کسی سپرده گذاری نکند پس مسلماً فعالیت مالی زیادی نخواهد داشت .
2- سهام این بانکها ( کارآفرین ) را چطور ارزیابی می کنید ؟
– دولت فشار بسیاری بر این بانکها وارد می کند تا بتواند نرخ بهره را کاهش بدهد .بانکها وجه و ماهیت خود را از دست داده اند و کسی رغبت نمی کند بانک بخرد .شاید سود خوبی داشته باشند اما انتظار رشد مناسب و خوبی را نمی توان داشت .در خارج از کشور نرخ تسهیلات 4% است اما در ایران 24% که آنهم از تولیدکنندگان دریافت می شود .
– سهامشان پایین آمده و کتر کسی حاضر به خرید اینگونه سهام می شود یا اصلاً نمی خرد . آنهم به دلیل پایین آمدن میزان سودبانکی به سپرده ها . درست است که زیرنظر بانک مرکزی هستند اما از آنها حمایت نمی شود .مثلاً بانک پارسیان در مقایسه با این دو بانک به دلیل داشتن بازارگدان در وضعیت مناسب تری قرار دارد . و این دو بانک همان درصدی که از تقسیم سود به سهامداران کسب می کنند به فعالیت می پردازند .
– سهامشان در وضعیت مناسبی نیست . الان بیشتز بازرا سکه مناسب است و کسی سهام اینگونه بانکها را در بورس خرید و فروش نمی کند و اگر کسی هم داشته باشد حتماً می فروشد تا زیان نکند .
3- خطرات غیرسیستماتیک ( ریسک سیستماتیک ) این بانکها ( کارآفرین ) را تهدید می کند؟
– ممکن است . من اطلاع دقیقی از روند گذشته ، حال و آینده که چه می شود در دست ندارم . اما با این وضعیت بعید نیست که این گونه بانکها از بورس خارج شوند .
سایر سهامداران نظراتی مشابه با هم داشتن که در اینجا فقط به بیان این نمونه اشاره شد .
4- مدیریت بانک ( کارآفرین ) از لحاظ اخلاقی و فنی چگونه است ؟
– از لحاظ تکریم ارباب رجوع و سریع در روند کاری مشتری بسیار خوب هستند .الان که اکثر اینگونه بانکها مکانیزه شدند یعنی هر کس برای خود هنگام ورود به بانک شماره ای دارد و کارش به همان ترتیب انجام می شود .تسهیلات بالایی دارند اما سود این تسهیلات بسیار کم شده نسبت به سابق .
– مشتری ها راضی هستند و وقتی کارشان به خوبی انجام می شود معلوم است که مدیریت روش مناسبی را اتخاذ کرده است اما از لحاظ سپرده گذاری زیاد خواهان ندارند .
– س1رده گذارها و ارباب رجوع ها را با برخوردی مناسب در زمینه کاری راهنمایی می کننند و سعی می کنند کارمندان فعال داشته باشند اما چه فایده که کمتر کسی راغب سپرده گذاریست .این بانکها بازارگردان و بازرایاب مناسب ندارند برای همین روز به روز وضعشان بدتر می شود . اما خوب روش مدیریتی خوبی دارند .
5- آینده را برای بانک ( کارآفرین ) چگونه ارزیابی می کنید ؟
– خوب نیست و هرسال بدتر خواهد شد . باید نرخ تسهیلات را کاهش بدهند . باید با نرخ سایر بانکها همسو باشند . از یک طرف دولت و بخش خصوصی در زمینه کاهش نرخ بهره فشار می آورد و از سوی دیگر بانک مرکزی مشکل ایجاد می کند . مردم سپرده های خود را از این بانکها خارج می کننند و بیشتر صرف تولید می کنند .
– خیلی ضعیف . قبلا که نرخ بهره خوب بود اما الان که کاهش یافته بسیار بد است .به شخصه خریداری نمی کنم . تمام بانکها همین طور هستند .
– فرق نمی کند با این سود پایین و تسهیلات وضع خوبی نخواهد داشت .
– در بلند مدت با ببینیم . سیستم پول و گردش پول در دولت است . باید دولت حمایت کند . دولت از بانکهای دولتی حمایت می کند و مردم از بانکها و بخشهای خصوصی . مردم در صورتی از اینگونه بانکها حمایت می کنند که سود وتسهیلات خوبی ارائه دهند در غیراینصورت همه پول و سپرده های خود را از بانک بیرون می آورند .
– با این روند وضعیت خوبی را پیش بینی نمی کنم . همه چیز بستگی به دولت دارد .
– بانکها منتظر مصوبه دولت هستند و وضعیت و آینده مناسب ، مشخص و خوبی ندارند.
– تعرفه های دولت مشخص نیست . عملاً بانک خصوصی معنی ندارد . وقتی بانک خصوصی نتواند استقلال عمل در همه زمینه ها نداشته باشد . خ.ب چه معنی دارد اصلاً وجود داشته باشد . خوب بانکهای دولتی هستند و کار مردم را هم راه می اندازند . هیچ آینده روشنی را من به شخصه نمی بینم .
6- خرید و فروش سهام این بانک ( کارآفرین ) نسبت به سایر بانکهای این صنعت چگونه است ؟
– کسی نمی خرد یا اگر داشته باشد می فروشد . تا الان هم زیان کرده است اگر داشته باشد . من به شخصه نمی خرم . چون میزان سود پایین تری نسبت به سایرین دارد . روند منفی دارد . اصلاً عملا دیگر در بورس جایی ندارد . وقتی بازار سکه داغ است و سود بیشتری دارد کسی دیگر سهام بانک مذکور را با روند و رشد منفی خریداری نمی کند . توصیه نمی شود .
– به علت کاهش نرخ بهره از طرف دولت دیگر کسی سهام نمی خرد . ( سهام بانک ) بانک پارسیان عملا اعلام کرده است اگر نرخ بهره پایین بیاید میزان سود خود را هم پایین می آورد .
– بانک خصوصی در سال گذشته با نرخ بالا قراردادهای 5 ساله و بالاتر بسته و تعیین کرده است . اگر امسال نرخ بهره پایین بیاید ما هم میزان سود و تسهیلات خود را کاهش می دهیم . خوب این روند جواب نداده است و مردم هم پول خود را در بانک نمی گذارند .
– نقدینگی در بازار زیاد است . نرخ تورم هم که بالاست دیگر کسی پول داخل بانک نمی گذارد یا سهام بانک خصوصی نمی خرند . البته آدمهای کم اطلاع و کم درآمد پول خود را می گذارند و یا سهام می خرند و زیان می کنند اما سهام دار یا سپرده گذار مطلع و آگاه پول خود را از بانک با سود کم به جایی با سود بالاتر و ریسک کمتر انتقال می دهد .
– نقل و انتقال سهام بانک خصوصی کمتر از دولتیهاست . آنهم به خاطر حمایت دولت از بانکهای دولتی است .
7- خرید وفروش سهم این بانکها ( کارآفرین ) نسبت به کل شرکتهای عضو بورس چگونه است ؟
– میزان ریسک بالایی دارد. وقتی سود پایین بیاید خوب مسلما سودآوری هم کاهش می یابد . وقتی نرخ بهره پایین می آید ، تسهیلات کمتر باشد و سود هم کم باشد خوب کسی جرات خرید لین جور سهام را ندارد .

بسیار بالاست . وقتی هیچ استقلالی در زمینه کاربانکی خود نداشته باشد خوب نقل و انتقال پول کمتر می شود . وقتی دولت دستور بدهد پس هیچ اختیاری ندارد . در تعرفه ها مشکل دارد و آینده مشخص نیست .
میزان ریسک بالایی دارند . شرکتهای تولیدی بهترند و بیشتر مورد توجه سهامداران و سرمایه داران هستند .
– ریسک زیادی دارند . خطر زیان خیلی بیشنر از سود است . اگر میزان بهره را کاهش بدهند شاید اندکی بهتر باشد .
– سال 82 تمامی سهامداران 100% زیان داده اند حالا سود امسال پیش کش .
– نوسان قیمت دارد . ریسک بالایی دارند .
– ریسک بالایی ندارند . د.لت خوب عمل نمی کند . دولت سیاست گذارست . فقط دولت می تواند در مورد سوخت و انرژی و صنایع مادر و صنایع استراتژیک احتیاج به اعمال قدرت نشان بدهد .
8- میزان بازدهی سهام این بانکها ( کارآفرین ) چگونه است ؟
– سهام این بانکها کم شده و بازده پایین تری دارند .
– سود سهام پایین آمده پس در این مقطع بازدهی پایین تری دارند .
– از نظر تسهیلات بالاست اما بانک وقتی سپرده ندارد سود تسهیلات خود را کاهش می دهد و بازدهی را پایین آورده اند و بسیار راکد است .
– بازار انحصاری بوجود آورده اند . هر چیز که تولید شود با هر قیمتی خریداری می شود و مجبور می شوند درجا بزنند . خوب پس میزان بازدهی خیلی پایین می آید . در بورس وضعیت مناسبی نداریم .
– سرمایه گذاری در بورس زیاد خوب نیست البته در ایران ولی در دنیا با رقابت خوب و سالم بازار مناسبی داریم . حالا با این اوضاع وقتی دولت اختیار را در دست دارد و بر نرخ بهره بانکهای خصوصی هم اعمال دستور می کند . دیگر نقل و انتقالی صورت نمی گیرد که بازدهی صورت بیگرد که آیا حالا این بازدهی میزانش کم باشد یا زیاد .
– اقتصاد ما بیمار است و ناسالم . بورس ما هم دستخوش سیاستهای دولت ، رای مجلس و مصوبه های آن ، درگیر تورم آنهم با نرخ بالا ، ارزش پول هم که معلوم است ، حمایت اینگونه شرکتها و بانکها هم که خیلی کم است . حال خودتان قضاوت کنید که آیا می توان از این بانکها انتظار بازدهی داشت یا خیر .
1- کمی در مورد پیشینه ، برنامه های در دست اجرا و برنامه های آتی بانک کارآفرین برای ما توضیح دهید ؟
2- عملکرد کنونی بانک را چگونه ارزیابی می کنید ؟
3- آیا بانک شما تمامی اطلاعات خواسته شده بورس اوراق بهادار را ارئه کرده است ؟
4- برخی از سهامداران ( یا بورس بازان ) معتقدند عملا بانک خصوصی معنایی در کشور ما ندارد ، نظر شما در این زمینه چیست ؟
5- شما به عنوان یک بانک خصوصی با چه مشکلات و محدودیتهایی مواجه هستید ، به سهامداران ( سرمایه گذاران ) و مشتریان خود چه خدماتی ارائه می دهید ؟ و بتنک شما چه مزیتی نسبت به سایر بانکها ( از جمله بانکهای خصوصی ) دارد ؟
6- آیا شما از نظرات سهامداران در بورس نسبت به بانک خود اطلاع دارید ؟ و آیا می دانید که میزان خرید و فروش سهام بانک شما در بورس با روند منفی مواجه شده است ، آیا برای حل این مشکل چاره ای اندیشیده اید ؟
7- در مورد نحوه پرداخت وام و تسهیلات در بانک خود توضیح دهید که چه روندی را برای آن در نظر گرفته اید ؟
8- از نظر برخی سهامداران ( بورس بازان ) اطلاعات ارائه شده از جانب چنین بانکهایی قابل قبول نیست نظر شما دراین باره چیست ؟
9- به نظر شما نظارت بر نحوه ارائه صورتهای مالی که توسط حسابرسان و بازرس قانونیانجام می گیرد در کشور ما کافی است و می توان به آن استناد کرد ؟
10- در پایان : آیا خودتان سهامداردبانک هستید ؟ توضیح دهید چرا ؟
11- در ضمن آینده بانک را چگونه ارزیابی می کنید ؟
متشکرم
1 – بانک در اریخ 18/9/1378 تحت شماره 157915 در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تهران با نام شرکت اعتباری غیربانکی کارآفرینان ( سهامی عام ) به ثبت رسیده و شروع به فعالیت نموده است . سپس با استناد به قانون اجازه تاسیس بانکهای غیردولتی مصوب 2/1/1379 مجلس شورای اسلامی ، ماه 98 قانون برنامه توسعه اقتصادی ، اجنماعی ، فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و ضوابط تاسیس بانک غیردولتی مصوب 20/9/1379 شورای پول و اعتبار ، به بانک تغییر یافته و طبق مصوبه مجمع عمومی فوق العاده مورخ 8/09/1380 به بانک کارآفرین ( شرکت سهامی عام ) تغییر نام داد و در تاریخ 5/10/1380 در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران تحت همان شماره به ثبت رسید .
2- تا به حال که سود آور بوده .
3- بله . اگر بخ بورس مراجعه کرده باشید می توانید نمای اطلاعات مورد نیاز خود را در پرونده بانک کارآفرین جستجو کنید . در ضمن گزارش حسابرسان و بازرس قانونی خود حاکی از این شفاف سازیهاست .
4- این یک نظر اشتباه است . چون هیچیک از این گروه حتی یکبار هم به پرونده ارائه شده ما به بورس جهت بررسی اطلاعات مالی ما مراجعه نکرده اند ( تقریباً )
5-1 ) مشکلات و حدودیت آن چنانی نداریم و شاید بتوان گفت محدودیت که نداریم هیچ بلکه در برخی موارد دستمان از بانکهای دولتی هم باز باشد . مثلا نرخ بهره بانک های دولتی حتما باید تک نرخی باشد ولی ما در یک مزیت مشخص می تانیم فعالیت کنیم .
5-2) نحوه مناسب سرویس دادن به مشتری، امانی کردن اوراق بهادار، قرضه، مشارکت، دادن مشاوره های سرمایه گذاری، موسسات بیمه کارآفرین، موسسات اعتباری و …
5-3) مزیت آن در نحوه خدمت رسانی مناسب و استفاده از امکانات ویژه در امر بانکداری نوین و مطابق با استانداردهای بین المللی اما در حدی که کشور ما هم توان پذیرش آن را داشته باشد.
6- 1) تا حدودی 2) درست است که روندی نزولی داشته اما به طور قطع و یقین گفت که بانک در امور نقدینگی و پذیرش سرمایه مشکل دارد چون این گونه شرکتها و موسسات خصوصی سهام شان بسیار در نوسان است. 3) بانک در سیاست های خود بر این باور است که داشتن 100 مشتری با سرمایه مثلاً 1000000 میلیون بهتر است از مثلاً 1000 مشتری با سرمایه ای معادل 10000 ده هزار ریالی، و ترجیح می‎دهد یک پشتیبان محکم داشته باشد اما این دلیل نمی‎شود که از سرمایه مشتری 10000 ریالی هم غافل شود چون سبب کسب اعتبار عمومی بیشتر و اعتماد مردمی می گردد. این بانک در حد سپرده گذاران خود به نحو مطلوبی ارائه خدمت می کند.
7- ابتدا باید بگوئیم این تسهیلات و وامها خیلی کم در اختیار اشخاص حقیقی قرار می‎گیرد و بیشتر شامل موسسات، ادارات، تشکلها و شرکتها (اشخاص حقوقی) می گردد. چون از اهداف بانک، اشتغال زایی، کارآفرینی (همان طور که از اسم بانک مشخص است) و گردش در بازار نیرو است و سعی می‎شود این وام در اختیار افرادی قرار گیرد که بتوانند یکی از این اهداف را برآورده سازند و نحوه آن به این ترتیب است که: شما (به عنوان یک فرد حقوقی) به بانک مراجعه کرده، فرم درخواست وام را تکمیل، موضوعی که به واسطه آن می خواهید وام بگیرید تعیین، مبلغ درخواستی وام و نوع وثیقه خود را مشخص می‎کنید بعد درخواست وام شما در کمیسیون اعتباری بررسی می‎شود و بعد شما می توانید وام خود را دریافت نمایید که معمولاً به صورت جعاله و تقریباً به مبلغ 5000000 تومان در اختیار افراد حقوقی قرار می‎گیرد.
8- خیر. آیا شما از آنها پرسیده اید که چند بار اطلاعات مالی و گزارشات بازرس قانونی و حسابرس را در مورد اینگونه بانکها مطالعه و بررسی کرده اند؟ این یک نظر درست و کارشناسانه نیست. چون سهامدار فقط به میزان سود و بازده سود برای سرمایه اش توجه می کند و برای او فقط نوسان بهره مهم است که در عقب این نوسان چه میزان سود عاید او می‎شود. ما تمامی اطلاعاتی که به بورس ارائه کرده ایم همان اطلاعات صورتهای مالی بانک است و نه غیر از آن. که در غیر این صورت نمی توانستیم عضو بورس باشیم. آنها چون تغییری در سود خود به ظاهر نمی بینند فکر می کنند این گونه بانکها عملا معنا ندارند. و شاید حتی هیچکدام آنها یکبار هم پایشان به بانک خصوصی (کارآفرین) نرسیده باشد و شاید هم این سهام را از طریق یک کارگزار خرید و فروش کرده باشند و اطلاع کالفی نداشته باشند.
چند سال بعد از تاسیس، بانک کارآفرین اولین بانک خصوصی بود که تمامی امکانات یک بانک در سطح اروپا را در اختیار داشت. و در مورد on line بودن فقط بانک دولتی "ملی ایران" بود که این امکان را داشت و این شاید یکی از مزایای رقابتی شدن بین بانکها باشد که الان در سطح کشور همه از سیستم "سیبا" استفاده می کنند.
9- بله. خوب و مناسب است. اما نظارت آنها شاید در مورد دادن اطلاعات به گونه ای باشد که مثلاً، اطلاعاتی را از ما بخواهند که ما نتوانیم ارائه کنیم و محرمانه بانکی باشند ولی برای سرمایه گذاران بسیار هم مفید باشد. هرچند که حتی بانکها در راستای هدف شفاف سازی خود در یک دوره از زمان عملاً در یکی از روزنامه های کشور از طرف خود آقای دکتر عقیلی اقدام به ارزیابی سهم بانک کارآفرین کرد که این خود جای تامل دارد.
جناب دکتر عقیلی رئیس و مدیر لایقی هستند و تنها کسی بودند که نحوه تاسیس بانک خصوصی در حد کشورهای خارجی پیشرفته را برای اولین بار وارد ایران کردند.
10- از جواب دادن به آن خودداری کردند.
11- آینده ای روشن، البته اگر نرخ بهره و تورم و اثرات نوسانات منفی را بر روند کاری ما نگذارد.
"من هم از شما متشکرم"

خلاصه و نتیجه گیری:
پس از مطالعه مطالبی که ارائه شد می‎توان بیان کرد که بانک کارآفرین در جهت روند عادی بانکی خود تمام تلاش خود را می کند که در سطح مطلوبی قرار بگیرد تا بتواند نظر سپرده گذاران را بیشتر و بهتر جلب کند. اما باید توجه داشت که این بانک روند مناسبی را در نظر سهامداران خود طی نمی کند و شاید به وضوح بتوان اشاره کرد که روزی از گردانه بورس خارج شودن که این به صلاح نقدینگی بانک نیست.
سهامداران معتقدند این گونه بانکها در مقایسه با بانکهای خصوصی خارجی از استقلال عمل کمتری برخوردارند و این نوعی ناهماهنگی در سیستم خصوصی سازی است که البته بهتر است قبل از هر کاری به بررسی اطلاعات مالی بانک بپردازند. اهل فن به موضوع فشار دولت به این گونه بانکها اشاره می کنند و اینکه این دولت است که برای چنین بانکهایی خط مشی تعیین می کند و دیگر اینکه عملا این بانکها دولتی کار می کنند تا خصوصی و این بی معنا است. که این موضوع یک دید غلط و اشتباه است. زیرا به وضوح کسانی که در ارتباط با اینگونه بانکها سروکار دارند بسیار راضی هستند و اینگونه بانکها را حامی و پشتیبان خود می دانند.
این بانک با هدف مناسبی، با یک مدیریت مناسب و کارآزموده در سال 82 وارد عرصه شدند و تا یکی الی 2 سال بسیار خوب درخشیدند اما بعد روند نزولی طی کردند و حالت انزوا اختیار نمودند و تقریباً کمتر کسی است چنین بانکی را بشناسد. چون روند جدیدی را اختیار کردند و ترجیح دادند در زمینه اشتغال زایی و کارآفرینی اقدام نمایدن و به موسسات و شرکتهای کارآفرین خدمت رسانی کنند.
امیدواریم مسئولین بانک با مطالعه نظرات عموم و بررسی بیشتر بتواند راه کار مناسب تری در جهت رشد خود ارائه کند و ما روز به روز فعالیتهای پویا و روشنتری از این بانک ببینیم.

منابع:
استانداردهای حسابداری، کمیته فنی سازمان حسابرسی، انتشارات مرکز تحقیقات تخصصی سازمان حسابرسی 84
کتابخانه سازمان بورس اوراق بهادار
اداره مرکزی بانک کارآفرین، میدان آرژانتین، بین خیابان وحید دستگردی و خیابان آفریقا.

4


تعداد صفحات : 58 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود