تارا فایل

آشنایی با ورزش پرتاب دیسک معلولین



مقاله:

آشنایی با ورزش پرتاب دیسک معلولین

فهرست:
تاریخچه ورزش معلولین جهان
پرتاب دیسک معلولین
به ورزشهای جانبازان و معلولین بهاء بیشتری بدهیم
در صدد جذب مربی روس برای رشته پرتاب دیسک هستیم
نایب قهرمان پرتاب دیسک بازی های آسیایی معلولان
حردانی رکورد پرتاب دیسک جهان را ترقی داد و طلا گرفت
بررسى شرایط مواد مختلف دو ومیدانى در دوحه،پرتاب دیسک
سرمربی تیم ملی بوچیا ایران : بازیکنان در آمادگی کامل هستند
بررسی مشکلات و کمبودهای ورزش های جانبازان و معلولین

منابع:

www.isna.ir

www.hamshahry.com

www.bashgahejavanan.com

نگاهی به تاریخچه حضور ایران در مسابقات پارالمپیک؛ پارالمپیک آتن ؛ عرصه ای نوین برای افتخار آفرینی ورزش جانبازان

تاریخچه ورزش معلولین جهان :
نیاز به ورزش و تاثیر سلامتی آن در افراد معلول بسیار بیشتر از افراد سالم احساس می شود . بی تردید ورزش ، عاملی است که معلولان را به سطح جامعه می کشاند و آنان را در انجام فعالیتها مستقل می سازد . امروزه افراد معلول در سطح وسیعی در فعالیت های اجتماعی و مسابقات شرکت دارند و هویت خود را به جامعه شناسانده اند . هم اکنون 100 سال از ابداع ورزشهای معلولین می گذرد . قرن 18 و 19 میلادی زمانی بود که تاثیر ورزش در سلامت معلولین کاملا شناخته شده بود . بعد از جنگ جهانی اول فیزیوتراپی و ورزش درمانی به اندازه اورتوپدی و جراحی مهم شده بودند . در سال 1888 کلوپ ناشنوایان در برلین آغاز به کار کرد . سازمان جهانی ورزش ناشنوایان (CISS ) در سال 1922 تاسیس شد ولی افراد ناشنوا با دیگر معلولین همراه نشدند و هم اکنون نیز مسابقات جهانی مربوط به خود را با نام " مسابقات خاموش" برگزار می کنند . بعد از جنگ جهانی دوم به دلیل تعداد زیاد معلولین جنگی ، ورزشهای افراد معلول جسمی – حرکتی پا به عرصه وجود نهاد . در تحقیقاتی که برای سلامتی این افراد انجام شد ، مشخص گردید که ورزش یکی از بهترین درمانهای معلولیت است . در سال 1944 دکتر" لودویگ گوتمن" بر اساس درخواست دولت بریتانیا بیمارستان "استوک مندویل " که یک مرکز جراحی نخاعی بود را تاسیس کرد . در این مرکز ورزش یکی از درمانهای موثر معلولین به حساب می آمد .
ورزش درمانی قدم اول برای ابداع ورزشهای معلولین بود که سپس به مسابقات و رقابت های ورزشی ختم شد . در 28 جولای سال 1948 ، روز افتتاحیه بازیهای المپیک 1948 لندن همزمان بود با افتتاح بازیهای استوک مندویل که در حقیقت در این روز ورزشهای با ویلچر آغاز شد . در سال 1952 سربازان معلول دانمارکی به ورزش معلولین پیوستند و کمیته رقابت های بین المللی " استوک مندویل" را تاسیس کردند . در سال 1960 ، تحت نظارت و حمایت فدراسیون جهانی سربازان قدیمی گروه تحقیقی بین المللی ورزش معلولین جهت مطالعه و تحقیقات ورزش معلولین تاسیس شد و سپس در سال 1964 به افتتاح IOSD یا سازمان جهانی ورزش معلولین ختم شد . IOSD برای ورزشکاران معلولی مناسب بود که نمی توانند به عضویت کمیته بازیهای جهانی در رشته های ورزشهای معلولین نابینا ، قطع عضو ، قطع نخاعی ، فلج مغزی و فلج قسمتهای مختلف بدن درآیند .
در ابتدا 16 کشور به عضویت ISOD درآمدند و باعث الحاق نابینایان و قطع عضویها به پارالمپیک 1976 تورنتو و معلولین ذهنی در مسابقات سال 1980 در "آرنهیم" گردید . هدف از برگزاری مسابقات این بود که تمامی انواع ورزشهای معلولین را در بر گیرد و به عنوان یک کمیته هماهنگ کننده فعالیت داشته باشد . به هر حال دیگر سازمانهای مربوط به معلولین مانندCP- ISRA و IBSA در سالهای 1980 و 1978 تاسیس شدند . این چهار سازمان بین المللی همگی نیاز به هماهنگی را احساس کردند . بنابر این با کمک یکدیگر در سال 1982 ( کمیته هماهنگ کننده ورزشی معلولین در جهان ) را با نام ICC افتتاح کردند . این کمیته متشکل از چهار سازمانCP- ISRA ، IBSA ، ISMGF ، IOSD و چندین دبیر کل و معاون می باشد . در سالهای بعد کشورهای عضو خواستار حضور بیشتر و داشتن نماینده بیشتر در سازمانها شدند که این امر به تاسیس موسسه مردمی در سال 1989 به نام IPC شد و تا امروز این موسسه تنها سازمان چند منظوره رشته های ورزشی معلولین در جهان است .

پرتاب دیسک معلولین

ایران ورزشى- اولین روز مسابقه هاى دو و میدانى نهمین دوره بازیهاى آسیا – اقیانوسیه معلولان و جانبازان با صید مدال هاى رنگارنگ توسط ورزشکاران ایران همراه بود.
رقابت هاى دو و میدانى این دوره از مسابقه ها از صبح دیروز در شهر کوالالامپور آغاز شد که در آن ملى پوشان معلول و جانباز ایران به چند مدال طلا و نقره با ارزش دست پیدا کردند.
در پرتاب دیسک F12 سید عرفان حسینى از تیم ایران بعد از حریف چین تایپه اى به مدال نقره رسید. در پرتاب دیسک، کلاس نشسته ،۳۴ سیامک فرج زاده با ۳۹ متر و ۷۳ سانتیمتر اول شد و مدال طلاى این ماده را به خود اختصاص داد. در این ماده خاکزادیه دیگر عضو تیم ملى دو و میدانى کشورمان با ۳۹ متر و ۱۰ سانتیمتر دوم شد و مدال نقره گرفت.
محسن قائدى دیگر پرتابگر دیسک ایران در قسمت ایستاده بعد از حریفان چینى در رده سوم ایستاد و مدال برنز را از آن خود کرد.
در کلاس دیسک ۳۶ نیز یوسف مینویى با پرتاب ۲۸ متر و ۸۶ سانتیمتر قهرمان شد.در ادامه مسابقه هاى دو و میدانى فسپیک و در دو ۱۵۰۰ متر مردان و در کلاس P12 سید جلال جابرى از ایران نایب قهرمان شد و در کلاس P11 محمدرضا وطن فدا هم مدال نقره را گرفت اما در کلاس P13 الهى با کسب عنوان قهرمانى مدال طلاى این دوره از رقابت ها را به خود اختصاص داد

به ورزشهای جانبازان و معلولین بهاء بیشتری بدهیم
مراسم "همدلی" و "همیاری" کاروان ورزشی جانبازان ومعولین ایران اعزامی به نهمین دوره مسابقات آسیا و اقیانوسیه قهرمانی معلولین ( فسبیک) دوشنبه شب در کمال "سادگی و صفا" و بسیار " غریبانه و مظلومانه" در سالن سیدالشهدا /ع/ برگزار شد.
" جانبازان " این یادگاران ‪ ۸‬سال دفاع مقدس و " معلولین" این محبوبین خالق و خلق دراین مراسم که بدون حضور مسوولان ورزش کشور برپا شد، خود برای سلامتی و موفقیت در این مسابقات دعا کردند و "هم قول" و "هم عهد" شدند که نهایت تلاش خود را برای سرافرازی نام "جمهوری اسلامی ایران" انجام دهند.
دراین مراسم جشن گونه که به منظور تقویت روحیه ورزشکاران اعزامی پس از گذراندن چندین ماه اردوهای فشرده و ایجاد هماهنگی بین کاروان اعزامی به مسابقات فسبیک در مالزی برپا شده بود، مظلومیت و سکوتی حاکم بود که دل را به درد می آورد.
شاید معلولین و جانبازانی که ورزش را جزئی از زندگی خود قرارداده و با حداقل امکانات و مشکلات خاصی که دارند و تنها با تلاش های شبانه روزی خود و مربیانشان سعی در درخشیدن در میادین مختلف ورزشی را دارند، انتظار داشتند که دراین مراسم مسوولی می آمد و از آن وعده های آنچنانی که به ورزشکاران سالم می داد، به آنها نیز می داد.
آنان، ورود "محمود خسروی وفا" رییس فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین و تنها حامی خود در ورزش کشور را با صلواتی بر محمد و آل محمد.ص.
گرامی داشتند و بدینگونه انتظار خود را از آمدن مسوولان ورزش کشور به این مراسم اعلام داشتند.
کاروان ورزشی معلولین ایران درحالی در سکوت خبری، هیاهوی تبلیغاتی و توجه مسوولان ورزش کشور به مسابقات آسیایی می رود که مشابه این کاروان یعنی کاروان ورزشکاران سالم با دمیدن در بوق های تبلیغاتی راهی بازیهای آسیایی دوحه می شود.
شاید همزمانی این دو رویداد مهم قاره ای باعث شد که یکی تحت الشعاع دیگری قرار گیرد و آنطور که باید و شاید به آن توجه نشود.
موفقیت ورزشکاران کشورمان دربازیهای آسیایی دوحه آروزی تمامی ایرانیان است و همه معتقدیم که می بایست نهایت تلاش صورت گرفته و حداکثر امکانات در اختیار ورزشکاران اعزامی قرار گیرد اما نتایج بهتری کسب کنند.
اما این مهم نباید مانع توجه به رویداد بزرگ دیگری همچون رقابتهای معلولین درمالزی شود و امید است، حال که مسوولین ورزش کشور که بدرقه کنندگان خوبی برای کاروان اعزامی به مالزی نبودند، استقبال کنندگان خوبی باشند و در موقع بازگشت تیم ها، انها را مورد لطف قرار دهند.
زنان و مردان اعزامی به مسابقات مالزی، با نظم خاص راس ساعت ‪ ۱۸‬زمان شروع مراسم به سالن سیدالشهداء آمدند و بعداز دیدن فیلمی از رشادت ها و زندگی جانبازان و چند برنامه نمایشی، پای صحبت های "مسعود اشرفی" نایب رییس کمیته ملی پارالمپیک و "غفور کارگری" سرپرست کاروان نشستند.
اشرفی با آرزوی موفقیت برای ورزشکاران ، رقابتهای فسبیک را میدانی سخت خواند که تیم های قدری از آسیا به ویژه کشورهای شرق آسیا در آن حضور دارند.
وی گفت: این رقابتها،نهمین دوره مسابقات معلولین آسیا است اما کشورمان برای اولین بار در آن شرکت می کند ، چرا که سالهای قبل رقابتهای آفریقا و خاورمیانه مجزا برگزار می شد و ایران برطبق تقسیم بندی کمیته بین المللی پارالمپیک جزو این منطقه بود.
به گفته اشرفی، کاروان ایران تحت عنوان "کاروان مهر نبوی" با ‪ ۲۶۰‬نفر که بیش از نیمی از آنها ورزشکار و بقیه شامل سرپرستان، مربیان، کلاس بندها، جلورانان دوچرخه سواری ، همراهان نابینایان، خبرنگاران و عوامل اجرایی است، بامداد فردا چهارشنبه به کوالالامپور مرکز مالزی سفر خواهد کرد.
سرپرست کاروان و نایب رییس فدراسیون جانبازان و معلولین نیز گفت: ما دردرجه اول نماینده "جمهوری اسلامی ایران" و بعداز آن "جانباز و معلول" و در مرحله بعد "ورزشکار" هستیم و لازم است به گونه ای رفتار کنیم که ارزشهای ملی، مذهبی و فرهنگی کشورمان حفظ شود.
"غفور کارگری " افزود: با استفاده از تجربیات حضور در بازی های پارالمپیک آتن و سایر مسابقات برون مرزی ، ‪ ۱۷‬تیم در ‪ ۱۴‬رشته ورزشی برای شرکت دراین مسابقات آماده کرده ایم که این بدان معنی است که در برخی از رشته ها همچون دوومیدانی هم تیم معلولین و هم نابینایان اعزام می شود.
دبیر فدراسیون جانبازان و معلولین درباره جوایز ورزشکاران مدال آور دراین بازیها گفت: هنوز به نتیجه قطعی با کمیته ملی المپیک نرسیده ایم اما طبق قولی که قبلا دادند، نفر اول هر رشته معلولین جایزه نفردوم ورزشکاران عادی را خواهد گرفت.
وی درادامه با اشاره به مضرات استفاده از مواد نیروزا گفت: اگر ورزشکارای در این مسابقات دوپینگ کند، تا آخر عمر می بایست ورزش را کنار بگذارد، چرا که دوسال محرومیت و جریمه و… نداریم و تنها محرومیت مدام از ورزش است.
کارگری حتی کشیدن سیگار برای کلیه اعضای کاروان اعزامی را ممنوع دانست و گفت: از این به بعد هیچ ورزشکار سیگاری به عضویت تیم ملی درنخواهد آمد و از هیچ مربی سیگاری استفاده نمی کنیم.
کارگری گفت: از فدراسیون پزشکی خواستیم که قبل از اعزام از تمامی ورزشکاران تست سلامتی بگیرد و خوشبختانه همگی در سلامت کامل هستند. اگر هم اسم ورزشکاری از لیست اعزامی ها خط خورده تنها به دلیل برگزار نشدن رقابتها در کلاس آن ورزشکار معلول است و هیچ دلیل دیگری ندارد.
بحث بعدی که کارگری به آن اشاره کرد، نظارت وارزشیابی ورزشکاران و تیم ها در ابعاد مختلف بود و انتخاب ورزشکار و تیم برتر در پایان مسابقات بود.
کارگری گفت: براساس تصمیم سازمان تربیت بدنی، به ورزشکاران مدال آور جایزه نقدی در مالزی پرداخت نخواهد شد و پس از بازگشت، تمامی جوایز یک جا به مدال آوران اهداء می شود.
وی نوید داد: مسوولان فدراسیون جانبازان و معلولین به خصوص آقای خسروی وفا در تلاش هستند تا فاصله جوایز قهرمانان جانباز و معلول با سالم ها را کمتر کنند که این صحبت کارگری با تشویق حاضرین همراه بود.
این مسابقات در ‪ ۱۹‬رشته دوومیدانی، والیبال نشسته، وزنه برداری، فوتبال ‪ ۷‬نفره، تیراندازی، جودو، گلبال، دوچرخه سواری، تنیس روی میز، تیروکمان، شنا، بوچیا، تنیس روی میز با ویلچر، بسکتبال با ویلچر، قایقرانی، بولینگ، بولینگ ‪ ۱۰‬تایی، شمشیربازی و بدمینتون از روز چهارم تا دهم آذرماه در کوالالامپور برگزار می شود.
رشته هایی که ورزشکاران ایرانی در آن شرکت می کنند و تعداد ورزشکاران هر رشته به شرح زیر است:
دوومیدانی(‪ ۴۱‬نفر)، تیروکمان(‪ ۷‬نفر)، فوتبال ‪ ۷‬نفره (‪ ۱۲‬نفر)، تنیس روی میز با ویلچر (‪ ۳‬نفر)، شنا( ‪ ۸‬نفر)، بوچیا (‪ ۳‬نفر)، دوچرخه سواری (‪۴‬ نفر)، والیبال نشسته (‪ ۱۲‬نفر)، گلبال (‪ ۱۲‬نفر)، جودو (‪ ۷‬نفر)، تنیس روی میز(‪ ۵‬نفر)، وزنه برداری (‪ ۱۰‬نفر)، بسکتبال با ویلچر(‪ ۱۲‬نفر)، تیراندازی (‪ ۵‬نفر) ضمن اینکه در ‪ ۶‬رشته دوومیدانی، تیروکمان، بوچیا، گلبال، پینگ پنگ و تیراندازی ورزشکاران زن درترکیب تیم های اعزامی قرار دارند.
مسابقات فسبیک از سال ‪ ۱۹۷۵‬شکل گرفته و تاکنون ‪ ۸‬دوره آن برگزار شده است اما کاروان کشورمان امسال برای نخستین بار دراین رقابتها شرکت می کند.
مراسم افتتاحیه مسابقات روز ‪ ۴‬آذرماه خواهد بود و همزمان رقابتهای سه رشته بیلیارد، تنیس روی میز و دوومیدانی نیز آغاز خواهد شد.
جایگاه ایران در کمیته بین المللی پارالمپیک که همواره آن را یکی از کشورهای توسعه یافته در ورزش معلولین می داند و درصدر کشورهای موفق به آن نگاه کرده، می طلبد که بیش از پیش به ورزش معلولین کشورمان بها داده شود .
کسب ‪ ۴۱‬مدال جهانی از ابتدای سال جاری در ‪ ۵‬رشته دوو میدانی معلولین، دوومیدانی کم توانان ذهنی، وزنه برداری، والیبال نشسته و تیراندازی نشان دهنده تلاش بسیار این عزیزان برای افتخارآفرینی است.
امید است کاروان مهرنبوی ایران در مالزی بتواند با کسب مدالهای رنگارنگ ، خوشحالی را برای ایران و ایرانیان به ارمغان بیاورد.
انتظار می رود در پایان این مسابقات و بازیهای آسیایی ‪ ۲۰۰۶‬دوحه قطر، مسوولان ورزش کشور دریک حساب سرانگشتی ، امکانات ورزشکاران معلول با ورزشکاران سالم، مدالهای کسب شده توسط هر دو گروه در رقابتهای مالزی و دوحه و پاداش هایی که مدال آوران هر دو قشر اهداء می شود را باهم مقایسه کنند، باشد که حقی از کسی ضایع نشود.

در صدد جذب مربی روس برای رشته پرتاب دیسک هستیم
متاسفانه هنوز برای پرتابگر دیسک مربی واجد الشرایطی را پیدا نکرده ایم.عیدی علیجانی، نایب رئیس فدراسیون دوومیدانی ضمن بیان مطلب فوق افزود: پس از رفتن مربی عباس صمیمی، هم اکنون وی بدون مربی تمریناتش را برگزار می کند. هر چند که شرایط سختی را این پرتابگر پیش روی خود دارد اما ما هم دست از تلاش نکشیده و به فکر حضور مربی برتر دیگری هستیم.
رئیس تیم های ملی در ادامه بیان کرد: هم اکنون در پی مربی روسی هستیم که با شرایط صمیمی بتواند فعالیت کند.
علیجانی در ادامه درخصوص مربیانی که در نیمه راه بدون انجام به تعهداتشان به کشور مربوطه باز می گردند، گفت:
چون طرف قراردادهای مربیان ارجی کمیته ملی المپیک می باشد، باید با مسوولان کمیته فوق صحبت شود.

نایب قهرمان پرتاب دیسک بازی های آسیایی معلولان:
انتظارات با امکانات متناسب باشد در ایران ورزش معلولین کم ارزش تلقی می شود
نایب قهرمان پرتاب دیسک بازی های آسیایی 2006 معلولان توجه به ورزش جانبازان و معلولان را خواستار شد.
اعظم خدایاری، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه زنجان،گفت: در بازی های آسیایی در مالزی در رشته پرتاب دیسک مدال نقره و در رشته پرتاب وزنه، مدال برنز را از آن خود کردم و گرفتن نقره یک تلنگری بود که بیشتر به تمرینات خود اهمیت بدهم.
خدایاری کسب مدال طلای مسابقات پارالمپیک 2008 پکن را از برنامه های آینده خود دانست و گفت: قصد دارم تمریناتم را به نحوی ادامه دهم که در بازیهای پارالمپیک 2008 پکن بتوانم مدال طلای این رقابت ها را بدست آورم.
وی با اشاره به مسابقات جهانی هلند گفت: در این رقابت ها توانستم رکورد جهانی را در رشته پرتاب دیسک تغییر دهم. رکورد قبلی را ورزشکار برزیلی با 24 متر در دست داشت که توانستم به 27 متر و 9 سانتی متر افزایش دهم.
خدایاری اضافه کرد: امروز در جهان، ورزش حرفه ای علمی شده است و این امر هنوز در کشور ما نهادینه نشده و حتی جا به جا شدن یک جلسه تمرین ثاثیر گذار است.
وی تصریح کرد: برای اعزام ورزشکاران به مسابقات بیشتر روی مدال طلا حساب می کنند، در حالی که امکاناتی که در اختیار یک ورزشکار قرار می گیرد نیز باید متناسب با انتظارات فدراسیون باشد.
رکورددار پرتاب نیزه جهان با ابراز رضایت ازعملکرد فدراسیون و هیات جانبازان و معلولین افزود: برنامه ریزی های فدراسیون و هیات جانبازان و معلولین در حد قابل قبولی است و از نظر امکانات و تجهیزات و مربی ما هیچگونه کمبودی حس نمی کنیم.
وی با ابراز گله مندی از این که مسئولین به قول هایی که می دهند، عمل نمی کنند، اظهار داشت: من در هیچ مقطعی از زندگی حسرت این که چرا معلول هستم را نخورده ام، اما، زمانی که می بینم یک سری قولهایی به ما داده می شود ولی خبری از آنها نیست، حسرت می خورم. اگر ما قهرمانان ورزشی سالم بودیم نیز این رفتار با ما صورت می گرفت؟
خدایاری افزود: زمان اعزام به مسابقات جهانی هلند به ما وعده دادند کسانی که موفق به شکستن رکورد شوند 20 میلیون تومان پاداش می گیرند و امروز با گذشت ماهها از رکوردشکنی من خبری از پاداش نیست.
نایب قهرمان بازی های آسیایی 2006 گفت: ورزشکاران معلول ما همواره موفقیت های بزرگی را کسب کرده اند اما، تبعیض بین آنها و ورزشکاران سالم موجب آزار معلولین است و در واقع انگیزه ورزشکاران معلول را از بین می برد.
وی افزود: در بسیاری از کشورهای جهان به ورزش معلولین بیشتر توجه می شود و در واقع یک حمایت همه جانبه از ورزش معلولین وجود دارد. ولی احساس می کنم که در ایران ورزش معلولین کم ارزش تلقی می شود.
خدایاری رسیدگی بیشتر سازمان بهزیستی به ورزش معلولین را خواستار شد و گفت: سازمان بهزیستی خیلی کم به ورزش معلولین توجه می کند. این سازمان باید یک فکر اساسی برای سوق دادن معلولین به ورزش کند و از نظر امکانات توجه ویژه ای نماید.
حردانی رکورد پرتاب دیسک جهان را ترقی داد و طلا گرفت

تیم ملی فوتبال جانبازان و معلولین با غلبه بر ایرلند به دیدار رده بندی راه یافت
بخش ورزشی : روابط عمومی فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین اعلام کرد : تیم ملی فوتبال جانبازان و معلولین کشورمان بعد از واگذاری دیدار مقابل اوکراین جهت راه یابی به دیدار رده بندی به دیدار ایرلند رفت . این دیدار که روز شنبه زیر باران شدید برگزار شد تیم کشورمان موفق شد با نتیجه 2 بر یک پیروز شود هر دو گل ایران در نیمه اول توسط هوشنگ خسروانی کاپیتان تیم ملی کشورمان در دقیقه شانزده و مسلم اکبری در دقیقه 29 به ثمر رسید و تنها گل تیم ایرلند در نیمه دوم زده شد . دیدار فینال را دو تیم روسیه و اوکراین برگزار خواهند کرد و در دیدار رده بندی تیم هلند که موفق شد با غلبه بر آرژانتین به این مرحله راه یابد در مقابل ایران قرار می گیرد.
یادآور می شود در مرحله مقدماتی تیم کشورمان موفق شد با نتیجه یک بر صفر بر هلند غلبه نماید. بازی ایران بامداد امروز دوشنبه به وقت کشورمان برگزار می شود.
همچنین در دومین روز مسابقات دوومیدانی قهرمانی معلولین جهان ورزشکاران کشورمان بسیار خوش درخشیدند. تیم چهارنفره کشورمان پس از کسب چهار مدال طلا , نقره و برنز در روز اول در دومین روز این مسابقات به دو مدال طلا دیگر دست یافت و یک رکورد جهانی را نیز جا به جا نمود. جواد حردانی که در اولین روز مسابقات در پرتاب نیزه موفق به کسب مدال نقره شده بود در دومین روز این مسابقات و در رشته اصلی خود پرتاب دیسک ضمن کسب مدال طلا مقدار 2,05 متر رکورد جهان را که متعلق به ورزشکار اوکراینی بود ترقی داد. بعد از ورزشکار کشورمان ورزشکاران اوکراین و کانادا دوم و سوم شدند.
خوش درخشید و با رکورد F سیامک صالح فرج زاده نیز در کلاس 24 28,08 متر مدال طلا را به سینه آویخت و سرود زیبای کشورمان را به صدا درآورد.
در این ماده ورزشکاران انگلیسی با 24,04 متر و استرالیایی با 19,30 متر دوم و سوم شدند.

بررسى شرایط مواد مختلف دو ومیدانى در دوحه
پرتاب دیسک : تنها ماده اى است که مى شود گفت ورزشکاران ایرانى با درصد بالایى صاحب مدال مى شوند پرتاب دیسک است. از سوى دیگر در میان تمامى رشته هایى که مسابقاتشان در بازى هاى آسیایى دوحه برگزار مى شود پرتاب دیسک تنها مسابقه اى است که ورزشکاران ایران شانس کسب ۲ مدال از ۳ مدال را دارند.اگرچه در رنکینگ بهترین پرتابگران دیسک آسیا در سال ۲۰۰۶ احسان حدادى قهرمان برجسته کشورمان بعد از رشیدالدوسارى که با رکورد ۶۳‎/۴۹متر صدرنشین است با حدنصاب ۶۳‎/۰۴متر در مکان دوم قرار دارد اما قابلیت و ظرفیت بسیار بالاى حدادى در کنار تلاش وصف ناپذیرش براى کسب نتایج بهتر ،موجب برترى او بر حریف قطرى و دیگر رقبایش خواهد شد. الدوسارى قطرى به رغم دارابودن نتیجه اى بهتر از احسان حدادى و بهره گیرى از امتیاز میزبانى ، شانس کمترى براى رقابت و غلبه بر حدادى دارد. دراین ماده "ویکاس گوادا" از هندوستان با ۶۱‎/۷۶ متر و سلطان الداودى از عربستان سعودى با ۶۱‎/۶۰ متر به ترتیب در مکان هاى سوم و چهارم رده بندى آسیا در سال ۲۰۰۶ قرار دارند. به اعتقاد نگارنده یکى از نفراتى که مى تواند حتى رقیبى بسیار جدى براى احسان حدادى باشد ، عباس صمیمى است. صمیمى به رغم دارا بودن چندین نتیجه بالاى ۶۳ متر در گذشته، در سال ۲۰۰۶ با رکورد ۶۱‎/۵۰متر نفر پنجم رنکینگ آسیاست . انتظار مى رود او در دوحه تمامى تلاش خود را براى کسب مدال به کار گیرد، در صورتى که صمیمى در شرایط مطلوب جسمانى و روانى باشد، نفراتى همچون الدوسارى از قطر، گوادا از هندوستان و الداودى از عربستان نمى توانند رقبایى دست نیافتنى براى او باشند و وتائو از چین و آنیل کومار از هندوستان دیگر نفراتى هستند که به نظر مى رسد در رده بندى پایانى مسابقات پرتاب دیسک قرار بگیرند.
۱۱۰متر بامانع : این ماده به دلیل حضور لیوژیانگ، قهرمان المپیک و رکورددار جهان (۱۲‎/۸۸ ثانیه) از جذابیتى بسیار برخوردار است. لیوژیانگ قهرمان برجسته دو ۱۱۰ متر با مانع چین شانس اول کسب مدال طلا دراین ماده است . هموطن دیگر او شى دونگ پنگ که داراى نتایجى در سطح جهانى است و سابقه حضور در فینال مسابقات جهانى را نیز داراست مدعى اصلى کسب مدال نقره است. دراین ماده جنگ اصلى برسر کسب مدال برنز خواهد بود، اگرچه انتظار مى رفت روح الله عسکرى دارنده مدال برنز این ماده در سال ۲۰۰۵ به شکلى هدفمند تمریناتش را براى کسب مدال در دوحه دنبال نماید، اما بروز مسائلى از جمله آسیب دیدگى و مهمتر از آن بى توجهى خود او و حتى مسئولان فدراسیون موجب شد در طول یک سال گذشته او در هیچ مسابقه با کیفیتى هم تراز مسابقات دوحه حاضر نشود . حدنصاب ۱۴‎/۱۱ ثانیه تنها نتیجه قابل توجه او در سال ۲۰۰۶ است ، مطمئناً این مساله بر روند نتیجه گیرى عسکرى در دوحه تاثیرگذار خواهد بود. به رغم تمامى مسائل فوق او هنوز با درصد پایینى یکى از شانس هاى کسب مدال برنز دراین ماده است، اگرچه نفراتى که در کره مغلوب او شدند در دوحه رقبایى قدر براى عسکرى خواهند بود. ناتیو ماساتو از ژاپن که بهترین نتیجه اش ۱۳‎/۴۶ ثانیه است و نفر سوم رنکینگ آسیا در سال ۲۰۰۶ است، تاسوکو تاناناکا از همین کشور با ۱۳‎/۵۵ ثانیه، تائه کیونگ پارک از کره جنوبى با ۱۳‎/۷۲ ثانیه و محمدربانى حسن از مالزى با زمان ۱۳‎/۸۸ ثانیه نفرات بعدى رنکینگ آسیا در سال ۲۰۰۶ هستند، آنها نیز مسلماً از شانس قابل توجهى براى کسب مدال برنز برخوردارند اما نمى توان از حضور نفراتى همچون محمدعیسى از قطر ، مبارک عطا و بدرالبوانیان از عربستان سعودى نیز غافل بود. (در رنکینگ این ماده در آسیا نفرات دیگرى از چین و ژاپن در رده هاى برتر قراردارند اما به دلیل محدودیت شرکت ورزشکاران یک کشور (فقط ۲ نفر در هرماده) قادر به حضور در دوحه نیستند.)۸۰۰ متر: مطمئناً یکى از زیباترین مسابقات دوحه در ماده ۸۰۰ متر خواهدبود. در این ماده به احتمال فراوان قطر با ترکیب عبدالرحمان سلیمان که بهترین نتیجه اش در سال ۲۰۰۶ حدنصاب ۴۵‎/۳۲ :۱ دقیقه است. او نفر ششم رنکینگ آسیاست. سالم عامر البدرى (بهترین نتیجه او در سال ۲۰۰۶ زمان ۴۵‎/۴۵ :۱ و نفر هفتم رنکینگ آسیا) و مجید سعید سلطان (با ۴۵‎/۷۲ : ۱ نفر هشتم رنکینگ آسیا) چشم به هر ۳ مدال خواهدداشت، اما حضور ورزشکاران برجسته بحرینى در این ماده کار را براى قطرى ها بسیار سخت خواهدکرد. حضور یوسف سعد کامل از بحرین که با نتیجه قابل توجه ۴۳‎/۶۷ : ۱ نفر اول آسیا و ششم جهان در سال ۲۰۰۶ است در کنار دیگر قهرمان نامدار این کشور رشید رمزى (قهرمان سال ۲۰۰۵ دنیا) که در همین سال با رکورد ۴۴‎/۰۵: ۱ در ردیف سوم آسیا قرار دارد، مسلماً شانس بحرینى ها را براى کسب مدال طلا دوچندان مى کند. درکنار ورزشکاران برجسته دو کشور قطر و بحرین محمد ال صالحى از عربستان سعودى و محمدالعظیمى از کویت که به ترتیب با نتایج ۴۳‎/۹۹: ۱ و ۴۴‎/۱۳: ۱ در رنکینگ سال جارى نفرات دوم و چهارم هستند، از دیگر مدعیان دو۸۰۰متر در بازیهاى دوحه مى باشند.لى زیانگ یو از چین با حد نصاب ۴۶‎/۲۵: ۱ دقیقه و رام گاماندا از هندوستان با ۴۷‎/۱۴: ۱ از دیگر نفراتى هستند که شانس حضور در میان ۸ نفر پایانى این ماده را دارند

سرمربی تیم ملی بوچیا ایران : بازیکنان در آمادگی کامل هستند
سرمربی تیم ملی بوچیا معلولین ایران گفت: بازیکنان تیم اعزامی به بازی های معلولان آسیا مالزی در آمادگی کامل به سر می برند.
عباس خاکی روز یکشنبه در آخرین روز از اردوی تیم ملی بوچیا معلولین ایران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سطح کیفی این اردو نسبت به اردوهای گذشته بهتر بود و دعوت شدگان تمرینات خوبی را پشت سر گذاشتند.
وی گفت: دعوت شدگان به اردو ، در اردوهای پیشین روزانه شش ساعت به تمرین می پرداختند که با کاهش فشار تمرینات ، زمان تمرینات به چهار ساعت کاهش یافت.
وی تاکید کرد: مرحله ششم اردو از روز بیست و چهارم آبان ماه تا سی ام ادامه می یابد و ورزشکاران در روز یکم آذرماه عازم مالزی می شوند.
وی خاطرنشان کرد: این مسابقات از اول تا یازدهم آذرماه ادامه می یابد.
وی در خصوص ورزش بوچیا گفت: طول زمین بوچیا ‪ ۱۲/۵‬متر و عرض آن شش متر می باشد و به دو باکس قرمز و آبی تقسیم می شود که افراد در این دو باکس مستقر می شوند.
خاکی افزود: وزن توپ بوچیا ‪ ۲۷۰‬گرم و قیمت آن .‪ ۳۳‬هزار ریال است .
وی خاطرنشان کرد: بودجه کافی برای ورزش معلولین در اختیار ورزشکاران قرار ندارد و وسایل و امکانات در حد کلان بسیار کم است.
وی اظهار داشت: توپ های این ورزش از خارج از کشور وارد می شود و هر سری از توپ ها بیش از یکسال کار نمی کنند.
وی افزود: ورزشکاران این رشته نیاز به استخر،سونا، جکوزی و هیدروتراپی دارند و برای اینکه انرژی از دست رفته خود را تامین کنند نیاز به کارشناس تغدیه است .
خاکی تاکید کرد: مردم باید با ورزش معلولین بیشتر آشناشوند و بدانند که ورزش حرفه ای در آسایشگاه معلولین کهریزک جریان دارد.
وی تاکید کرد: ویلچر ورزشی بسکتبال ، توپ بسکتبال ، توپ تنیس روی میز توپ بوچیا از نیازهای مبرم معلولین است .
خاکی خاطرنشان کرد: بیشتر کمک های مالی به ورزش آسایشگاه کهریزک توسط خیرین صورت می گیرد.
بررسی مشکلات و کمبودهای ورزش های جانبازان و معلولین؛
عدم تناسب توقعات با امکانات
نبود اعزام های برون مرزی، نداشتن استخر و عدم وجود پیست مناسب برای تمرین نمونه های کوچکی هستند که بارها از زبان دست اندرکاران فدراسیون و ورزشکاران گفته شده و خبرنگاران بسیاری در این عرصه آمدند و رفتند و در طول سال های خدمت خود به بیان این مشکلات ورزشی پرداختند تا شاید راه حلی برای درمان این دردها بیابند که گاه به ثمر رسیده است و یا در اکثر مواقع بدون مطالعه دقیق ، نسخه های مختلف روزنامه یا راهی آرشیو شدند یا به جمع کاغذ باطله ها پیوستند. اما خبرگزاری ورزش ایران ایپنا؛ امیدوار است که این دست نوشته های هر چند کوتاه روزنه امیدی را برای فردای بهتر ورزش باز نماید.
فدراسیون جانبازان و معلولین 15 رشته فعال دارد که همه آنها در اکثر مسابقات آسیایی و جهانی و حتی پارالمپیک ها حضور یافته اند. تنها در 4 رشته سوارکاری، شمشیربازی، قایقرانی و کوهنوردی، فعالیت نداریم چرا که به هیچ عنوان شرایط راه اندازی آنها در کشور مهیا نیست. زمانی که به سال 1372 باز می گردیم می بینیم با چه امیدی کلنگ ساخت مجموعه ورزشی ویژه جانبازان و معلولین به زمین خورد. از آن سال تاکنون تغییرات زیادی در چهره افرادی که در مراسم کلنگ زنی حضور داشتند ایجاد شده است، جوانها سن بلوغ را پشت سر گذاشتند، عده ای از مدعوین دوران کهولت را می گذرانند اما این مجموعه تنها حدود 70 درصد از آن ساخته شده و مدتهاست که به دست فراموشی سپرده شده است ورزشکاران نسل های جدید نیز هیچ امیدی ندارند که روزی در خاطراتشان مراسم افتتاحیه سالن اختصاصی ورزش جانبازان و معلولین را مرور کنند. مگر اینکه مسئولین سازمان تربیت بدنی در این خصوص دست همتی بالا زنند.
محمود خسروی وفا رئیس فدراسیون جانبازان و معلولین می گوید: با بودجه ای که به این بخش از ورزش تعلق می گیرد چیزی باقی نمی ماند که به ساخت مجموعه اختصاصی جانبازان و معلولین کمک کنیم، اسپانسر هم نداریم، پس نباید از ما انتظاری برای تکمیل این پروژه داشت.
به سراغ مجموعه ورزشی سمیه می رویم که در گذشته دور تنها مکانی بود که با ویژگی های نسبتا خوبی برای تمرین بازیکنان جانباز و معلول در رشته های مختلف بنا شده، حدود 40 سال پیش که تهران به یک کلان شهر تبدیل شده بود تقریبا رفت و آمد به سالن سمیه از هر نقطه شهر امکان پذیر بود اما امروزه یکی از عمده ترین مشکلات این ورزشکاران طی مسافتی طولانی است از محل سکونتشان تا رسیدن به این سالن، استخر قدیمی آن هم دیگر مکان مناسبی برای تمرین شناگران جانباز و معلول نیست، پارکت های شکسته و سالن غیر استاندارد بسکتبال، مجال تمرین را به بازیکنان نمی دهد، از اینها گذشته سانس ها و ساعات تمرین در سالن های سمیه دیگر مختص ورزشکاران جانباز و معلول نیست، اشخاص حقیقی که در آمد بیشتری را نصیب این مجموعه می کنند جایگاه بهتری از صاحبان اصلی آن دارند.
عبدالغفور کامروا رئیس انجمن بسکتبال با ویلچر می گوید: در حال حاضر تیم ملی بسکتبال از نظر ویلچر و توپ استاندارد مشکلی ندارد. اما برای برگزاری اردو در سالنی استاندارد ضعف هایی وجود دارد، مسولین فدراسیون برای تهیه سالن مناسب حاضر هستند هزینه های زیادی پرداخت نمایند اما پر بودن ساعات تمرین و عدم همکاری لازم با این فدراسیون منجر شده، ملی پوشان که خود را برای رقابت های حساس انتخابی آسیا – اقیانوسیه آماده می کنند دوباره به مجموعه عصر انقلاب شهریار رفته و در سالن نامناسب آن تمرینات خود را پیگیری نمایند.
نوبت به والیبال نشسته رسید، از سال 1364 که این رشته ورزشی استارت خورد در 7 دوره مسابقات جهانی و 5 پارالمپیک مقام قهرمانی و نایب قهرمانی را از آن ایران کرده است اما هادی رضایی رئیس انجمن والیبال نشسته که سال ها تجربه هدایت تیم های ملی را در رده های سنی مختلف بر عهده داشته با گله مندی می گوید: از دور افتاده ترین نقاط کشور در تیم ملی عضویت دارند، تمامی مسئولین سازمان تربیت بدنی از این تیم در مسابقات مختلف تنها انتظار قهرمانی و مدال طلا را دارند اما چرا توقعات با امکانات هیچ همخوانی ندارد، این سوالی است که سال هاست ذهن ورزشکاران، مربیان و مسئولین فدراسیون را به خود مشغول کرده است. در سراسر کشور هیچ سالنی اختصاصی برای تمرین این بازیکنان وجود ندارد، سالن هایی که به والیبالیست ها داده می شود ساعات قبل در اختیار والیبالیست های غیر معلول بوده که از نظر نظافت کف سالن مشکلات زیادی دارد به دلیل اینکه ورزشکاران ما در تماس مستقیم با زمین کار می کنند و نیازمند اماکنی کاملا پاکیزه هستند، این یکی از مشکلات والیبال است. در مجموع حمایت و توجه لازم به ورزش جانبازان و معلولین به هیچ عنوان در حد تلاش و زحمات بی وقفه دست اندرکاران و ورزشکاران آن نیست، زمانی که ملی پوشان ما از پیکارهای جهانی با مدال طلا به کشور باز می گردند و هیچ یک از مسولین سازمان تربیت بدنی وقتی برای استقبال از آنها نمی گذارند تفاوت فاحش بین ورزش معلولین و غیر معلولین بیشتر از همیشه نمودار می شود.
به سراغ هر یک از ورزش ها رفتیم آنقدر از کمبودها و نبودها گفته شد که بیان همه موارد تقریبا غیر ممکن است، مسعود اشرفی دبیر کمیته ملی پارالمپیک به جمع بندی کلی از مشکلات ورزش جانبازان و معلولین پرداخت که خواندن آن خالی از لطف نخواهد بود.
در زمان های گذشته ورزش برای معلولین تنها جنبه درمانی داشت اما با تغییر دیدگاه ها و ورود قوانین جدید نگاه ها حرفه ای شد، به طوری که در حال حاضر اکثر کشورهای دنیا سرمایه هنگفتی را صرف ورزش این بخش می کنند، همانطور که شاهدیم رقابت های پارالمپیک از کیفیت بسیار بالایی برخوردار شده است و هیچ تفاوتی با مسابقات المپیک ندارد، به واقع موفقیت های جانبازان و معلولین را به هیچ وجه نمی توان منکر شد حتی اگر برای این افتخارات نه تقدیر شایانی انجام شود و نه امکانات مناسبی در اختیارشان قرار گیرد.
المپیک آسیایی معلولین مالزی یکصد و چهل و هفت مدال را برای کشورمان به همراه داشت، کسب این تعداد مدال در سه دهه اخیر اتفاق نادری بود (هم در بین معلولین و خصوصا در بخش ورزش غیرمعلولین) این موفقیت ها با وجود همه کمبودها به دست آمده است. پرتابگران ما حتی نمی توانند در یکی از زمین های اصلی ورزشگاه آزادی تمرین کنند، همیشه حاشیه زمین در اختیار این ورزشکاران قرار می گیرد و آنها دائما در اضطرابند که پرتاب هایشان با عابرین برخورد نکند، اجاره سالن ها نیز با توجه به بودجه اندک فدراسیون سرسام آور است و ترجیح می دهم که از بیان سایر مشکلات چشم پوشی شود چرا که وقت زیادی را می طلبد، اما برای رسیدن به نتیجه باید گفت: نگاه حرفه ای، سرمایه گذاری مالی و ساختار مناسب می خواهد سازمان تربیت بدنی برای رشته های ورزشی که خود را برای حضور در المپیک آماده می کنند در صورت کسب سهمیه جوایزی را در نظر گرفته است اما ورزشکاران جانباز و معلول برای جوایز مدال های پارالمپیک ، جهانی و آسیایی شان هم هیچ قانونی مصوبی ندارند.
وکلام آخر آنکه همه کشورها خود را برای صید مدال های رنگارنگ پارالمپیک آماده می کنند اگر می خواهیم از رقبا عقب نمانیم و نسبت به تعهدی که در مقابل قشر جانباز و معلول در جامعه داریم به خوبی عمل کنیم از همین امروز تصمیم بگیریم و حقوق این شهروندان را نیز رعایت کنیم.

32


تعداد صفحات : 32 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود