تارا فایل

آشنایی با سیستم های اطلاعات


آشنایی با سیستم های اطلاعات

چکیده
در این مقاله سیستم های اطلاعات و سیستم های اطلاعات سازمانی تعریف می شوند و انواع معمول سیستم های اطلاعات سازمانی شامل سیستم پردازش مبادلات، سیستم اطلاعات مدیریت و سیستم پشتیبان تصمیم گیری شرح داده می شوند.
کلیدواژه : سیستم اطلاعات؛ سیستم اطلاعاتی؛ سیستم اطلاعات سازمانی؛ سیستم پردازش مبادلات (TPS)؛ سیستم اطلاعات مدیریت (MIS)؛ سیستم پشتیبان تصمیم گیری (DSS)
—————————————————
1- تعریف سیستم های اطلاعات
سیستم اطلاعات1 عبارت است از یک سیستم کامل طراحی شده برای تولید، جمع آوری، سازماندهی، ذخیره، بازیابی و اشاعه اطلاعات در یک موسسه، سازمان یا هر حوزه تعریف شده دیگر از جامعه.
سیستم اطلاعات سازمانی2 یک سیستم اطلاعات برای کار بر روی اطلاعاتی است که به خود سازمان مربوط می شوند. اگر سازمانی کار تولید، جمع آوری و اشاعه اطلاعات آماری جمعیت کشور را به عهده دارد و برای این وظیفه از یک سیستم اطلاعات استفاده می کند این سیستم اطلاعات، یک سیستم اطلاعات سازمانی نیست اما سیستم اطلاعات نیروی انسانی یا سیستم حسابداری این سازمان از جمله سیستم های اطلاعات سازمانی آن محسوب می شوند.

سیستم های اطلاعات سازمانی برای سه مورد انجام عملیات، کنترل عملیات، و تصمیم گیری در سازمانها استفاده می شوند. سیستم های اطلاعات سازمانی می توانند به صورت دستی یا کامپیوتری یا ترکیبی از دستی و کامپیوتری اجرا شوند.
2- انواع معمول سیستم های اطلاعات سازمانی عبارتند از:
سیستم پردازش مبادلات3: سیستم های اطلاعات سازمانی که از طریق تعریف فرایندها و رویه ها و پردازش اطلاعات، انجام و کنترل عملیات سازمان را به عهده می گیرند. سیستم های انبارداری، کارگزینی، حسابداری، تدارکات، مدیریت قراردادها، فروش، کنترل موجودی، اموال، پشنهادات داخلی، مدیریت نظرات مشتریان، آموزش و . . . سیستم های پردازش عملیات هستند.
سیستم اطلاعات مدیریت4: گونه ای از سیستم های اطلاعات سازمانی کامپیوتری که اطلاعات داخلی سازمان را از سیستم های پردازش عملیات می گیرند و آنها را در قالب های بامعنی و مفید به عنوان گزارش های مدیریت خلاصه می کنند تا در انجام وظایف مدیریتی مانند کنترل و تصمیم گیری استفاده شوند.
سیستم پشتیبان تصمیم گیری5: گونه ای از سیستم های اطلاعات سازمانی کامپیوتری که در تصمیم گیریهای نیازمند مدلسازی، فرمولبندی، محاسبه، مقایسه، انتخاب بهترین گزینه یا پیش بینی سناریوهای محتمل به مدیریت کمک می کنند.
تحلیل و طراحی سیستم های اطلاعات، تخصصی است که با استفاده از آن یک سیستم اطلاعات سازمانی تعریف، تحلیل، طراحی و اجرا می شود.

پی نوشت ها
—————————————————————-

1 information system
2 organizational information system
3 transaction processing system
4 management information system
5 decision support system

1. سیستم های اطلاعات (Information Systems)
تعریف : یک سیستم کامل طراحی شده برای تولید، جمع آوری، سازماندهی، ذخیره، بازیابی و اشاعه اطلاعات در یک موسسه، سازمان یا هر حوزه تعریف شده دیگر از جامعه.
شرح : اطلاعات منبعی ضروری برای انجام عملیات و مدیریت سازمانهاست. موجودی انبار، تعداد اقلام خریداری شده یا فروخته شده، میزان بودجه و مقادیر تخصیص یافته آن، مدت زمان تولید محصول، مشخصات نیروی انسانی و . . . ا….

2. سیستم های اطلاعات حسابداری (Accounting Information Systems)
تعریف : گونه ای از سیستم های اطلاعات سازمانی که اطلاعات مالی حسابها را جمع آوری و پردازش کرده و گزارش هایی از آن حسابها برای استفاده مدیریت تولید می کند.

3. سیستم های اطلاعات رایانه ای (Computer Information Systems)
تعریف : سیستم های اطلاعات که به طور کامل یا تا حدی از رایانه استفاده می کنند سیستم های اطلاعات رایانه ای گفته می شوند.
شرح : سیستم های اطلاعات که از رایانه استفاده می کنند. امروزه بیشتر سیستم های اطلاعات، رایانه ای هستند و استفاده از رایانه در پیاده سازی آنها امری اجتناب ناپذیر است.

4. سیستم های اطلاعات سازمانی (Organizational Information Systems)
تعریف : سیستم های اطلاعات که برای اطلاعات سازمانی و در سطح سازمان استفاده می شوند.

5. سیستم های اطلاعات مالی (Financial Information Systems)
تعریف : دسته ای از سیستم های پردازش مبادلات برای انجام امور مالی.

6. سیستم های اطلاعات مبتنی بر وب (Web-based Information Systems)
تعریف : گونه ای از سیستم های اطلاعات رایانه ای که نرم افزار آن مبتنی بر محیط و فناوری وب است و کاربر در محیط وب با این سیستم های اطلاعات کار می کند.

7. سیستم های اطلاعات مدیریت (Management Information Systems)
تعریف : نوعی از سیستم های اطلاعات رایانه ای که معمولاً داده های داخل سازمان را از سیستم های پردازش مبادلات گرفته و خلاصه سازی معناداری از آنها را در قالب گزارش های مدیریت برای پشتیبانی وظایف مدیریت در یک سازم….
شرح : سیستم اطلاعات مدیریت یکی از انواع سیستم های اطلاعات سازمانی است. نقش سیستم اطلاعات مدیریت پشتیبانی اطلاعاتی مدیریت است.

8. سیستم های اطلاعات منابع انسانی (Human Resources Information Systems)
تعریف : یک سیستم اطلاعات برای جمع آوری، ذخیره، نگهداری، بازیابی داده های مورد نیاز یک سازمان از کارکنانش و هم چنین برای کمک به برنامه ریزی، امور اداری، تصمیم گیری و کنترل فعالیت های مدیریت منابع انسانی.

9. سیستم های پردازش مبادلات (Transaction Processing Systems)
تعریف : سیستم های اطلاعات که از طریق رویه ها و پردازش اطلاعات بر روی فعالیت های روزانه و تبادلات سازمان، کنترل عملیاتی اعمال می کنند.

شرح : سیستم های پردازش مبادلات یکی از انواع سیستم های اطلاعات سازمانی هستند که سازمان را پشتیبانی اطلاعاتی می کنند. سیستم های پردازش مبادلات اصلی ترین سیستم های اطلاعات سازمانی هستند که بدون وجود آنها، ایجا….

10. سیستم های مدیریت اسناد (Documents Management Systems)
شرح : سیستم مدیریت اسناد یکی از سیستم های پردازش مبادلات است. با استفاده از این سیستم، اسناد سازمانی (و ویرایش های مختلف آن) جمع آوری، سازماندهی و ذخیره می شوند و کاربران بر اساس سطوح دسترسی مجاز خود می توا….

11. سیستم های مدیریت قراردادها (Contracts Management Systems)
شرح : سیستم مدیریت قراردادها یک سیستم پردازش مبادلات رایانه ای است که برای ثبت و ذخیره اطلاعات قرارداد ها، بازیابی آنها در مواقع موردنیاز، انجام عملیات مالی مربوط به قراردادها مانند تامین اعتبار، صدور مجوز ….


تعداد صفحات : 6 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود