تارا فایل

گزارش کاراموزی بررسی شرکت پارس نخ


موضوع :
پروژه شرکت پارس نخ

مقدمه:
فشارهای فزاینده موجود در محیط و آگاهی های محیطی نیاز به مطالعه تعاملات بین بخش های اقتصادی با محیط را الزامی کرده است . حسابهای ملی سنتی (تولید ملی خالص یا ناخالص یا داخلی)بر اندازه گیری رشد و عملکرد اقتصادی تاکید دارد. به منظور ارزشیابی جامع تری از دوام و توسعه لازم است که حوزه حسابداری مالی گسترده تر گردد تا استفاده از منابع طبیعی و همچنین زیان های موجود در فرایند تولید را شامل می شود.
هدف این مقاله اندازه گیری دارائی های طبیعی و محاسبه هزینه ها و درآمدهای محیطی است. این مقاله با پذیرش سیستم های مدیریت محیطی و سیستم های اطلاعاتی حسابداری سبز به بررسی تعاملات بین محیط و عملکرد اقتصاد شرکتها می پردازد. علاوه بر این، این مقاله امکان ایجاد تعامل بین محیط و عملکرد اقتصادی شرکتها را با پذیرش سیستم های مدیریت محیطی و سیستم های اطلاعاتی حسابداری سبز، مورد بررسی قرار می گیرد.
تئوری حسابداری مالی دارایی های مشهود و غیرمشهود را به اقل بهای تمام شده تاریخی و ارزش فعلی شناسایی و ثبت می کند اما این تئوری استفاده از منابع طبیعی و محیطی و همچنین کاهش درآمد ناشی از افت سرمایه طبیعی را مورد ارزیابی قرار نمی دهد. به علاوه تا امروز بسیاری از منابع مثل آب و هوا را به عنوان کالای مجاز در نظر گرفتند. که هرگز در صورت مالی، نامی از آنها برده نمی شود. در عملیات حسابداری های تولید و توزیع محصولات یا ارائه خدمات مستلزم استفاده از مواد مستقیم، نیروی کار مستقیم ، هزینه های سربار تولید، هزینه های اداری و فروش و همچنین هزینه های تحقیق و توسعه است.

تاریخچه شرکت:
گروه صنعتی نیکو (سهامی خاص) مشتمل بر کارخانجات تولیدی پارس نخ – گریس – نابریس و بازرگانی آذین نسج و مرکز تحقیقات فیزیک نساجی و پروژه های در دست ساخت نیکو بافت، بژار، ابهرنسج و برزنت بروجرد با سطح اشتغال حدود ۷۰۰ نفر (در حال حاضر٥٠% آن را افراد با تحصیلات دانشگاهی تشکیل داده اند) به شرح ذیل می باشد:
کارخانه تولیدی صنعتی پارس نخ
این کارخانه با مساحت ٢٥٠٠ مترمربع واقع در شهرستان ابهر(کیلومتر ٩ جاده ترانزیت ابهر – تاکستان) جدیدترین واحد تولیدی گروه می باشد که در سال ١٣٧٦ تاسیس شده است. این کارخانه دارای دو سالن الیاف سازی و منسوج نبافته می باشد. سالن الیاف سازی از حدود سه سال قبل به تولید الیاف هایژنیک(بهداشتی) پلی پروپیلن و پلی استر با ظرفیت تولید 19000 تن در سال و سالن منسوج نبافته به تولید منسوج نبافته هایژنیک با ظرفیت 7000 تن در سال پرداخته استو ضمن تامین 95% منسوج نبافته هایژنیک مورد نیاز صنایع بهداشتی داخلی به جهت رعایت اصول و ضوابط استانداردهای بین المللی ، بهبود مستمر کیفیت ، قابلیت انعطاف در تولید انواع سفارشها در کوتاهترین زمان ممکن و جلب اعتماد خریداران با انجام به موقع تعهدات خود موفق به صادرات فراگیر و مستمر گردیده است که ارزش ارزی ان در سال 1380 به رقم ده میلیون دلار رسید و پیش بینی می گردد با اهتمام پرسنل تلاشگرو متخصص این شرکت در سال 1381 استمرار و ارتقاء ایم امر قطعیت یابد.
این شرکت که مجهز به گواهی بین المللی ایزو9002 (ISO 9002) و علامت استاندارد تشویقی جهت محصولات خود می باشد. در ضمن منتخب واحد تولیدی نمونه کشور و صادرکننده نمونه استان زنجان در سال 1379 می باشد.
این شرکت با عضویت در انجمنهای تخصصی داخلی (انجمن های صنایع نساجی ایران و صنایع بهداشتی و سلولزی) و بین المللی(کارولینای شمالی)، حضور در شبکه جهانی اینترنت از طریق 6 وب سایت اختصاصی و مستقل، اتصال به 9 وب سایت بین المللی، تهیه CD های اطلاعاتی مربوط به محصولات و سوابق شرکت و برگزاری دوره های آموزشی داخلی بازاریابی و صادرات برای پرسنل موجبات انتقل دانش روز، ارتباط تنگاتنگ دانشگاه و صنعت، تضمین بقاء صنایع پایین دست و نهایتاً این بخش از صنعت کشور را فراهم آورده است.
در ضمن طرح توسعه پارس نخ با هدف تولید الیاف تکنیکی در تائی(Bicomponent) و توخالی(Hoilow) با بکارگیری دانش و فن آوری جدید در دست مطالعه و اجرا می باشد.
شرکت گل ریس از 248 پرسنل تشکیل شده که 11 نفر خانم و مابقی مرد می باشند که از نظر تحصیلات – نفر دارای مدرک فوق لیسانس ، 1 نفر لیسانس، 20 نفر فوق دیپلم، 123 نفر دیپلم و 87 نفر زیر دیپلم هستند.
کارخانه تولیدی و صنعتی نابریس
این کارخانه با مساحت 11000 مترمربع واقع در استان قزوین می باشد که در سال 1372 تاسیس شده است. این کارخانه حدود 5 سال، در زمینه ریسندگی الیاف کوتاه فعالیت دارد. ظرفیت تولید سالانه این کارخانه ، حدود 2500 تن نخ یک لا و چندلا در سال می باشد.
شرکت نابریس دارای گواهینامه ایزو 9002 (ISO 9002) می باشد.
این شرکت از 160 پرسنل تشکیل شده که 7 نفر خانم و مابقی مرد می باشند که از نظر تحصیلات 5 نفر دارای مدرک فوق لیسانس، 20 نفر لیسانس، 5 نفر فوق دیپلم ، 90 نفر دیپلم و 40 نفر زیر دیپلم هستند.
شرکت مهندسی و بازرگانی نیکونسج
این شرکت واقع در استان تهران (بلوار میرداماد – شماره 139) می باشد که با دارابودن ارتباط تکنیکی و علمی با معتبرترین شرکتهای سازنده ماشین آلات کمپانیهای نساجی اروپایی، پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران حدود 30 خط تولید ریسندگی راه اندازی و ماشین آلات و تجهیزات آنها را تامین نموده است. همچنین خدمات مختلف مشاوره ، نصب، صادرات و واردات و سایر امور بازرگانی را ب دست اندرکاران صنعت نساجی ارائه می نماید.
مرکز تحقیقات فیزیک نساجی
این مرکز واقع در تهران (بلوار میرداماد- شماره 139) می باشد که حدود 10 سال پیش با اندیشه ارتقاء فرهنگ کنترل کیفیت و ارائه خدمات آزمایشگاهی و مشاوره ای به صنعت نساجی کشور تاسیس شد. این مرکز مجهز به مدرنترین وسایل آزمایشگاهی بوده و با دارابودن کادر مجرب متخصص، کلیه ازمونهای مربوط به انواع الیاف ، نخ و پارچه را در کوتاهترین زمان و با بالاترین سطح دقت انجام می دهد.
گروه صنعتی نیکو پس از اجرا و بهره برداری بیش از 35 طرح تولیدی در بخش نساجی طی 20 سال گذشته و با بکارگیری تجربه ، فن آوری و نیروی متخصص و متعهد در این صنعت درصدد اجرای چهار طرح تولیدی دیگر با نامهای بژار(بازیافت ضایعات نرم و سخت نساجی)، برزنت بروجرد و نیکویافت(بازیافت انواع ضایعات پلیمری شامل پلی استر، پلیپروپیلن و پلی اتیلن) و ابهرنسج در شهرستانهای ابهر و بروجرد می باشند.
در ذیل توضیحاتی در ارتباط با این پروژه ها ذکر می شود:
پروژه بژار
این کارخانه با مساحت 20000 مترمربع واقع در شهرستان ابهر ( کیلومتر 9 جاده ترنزیت ابهر- تاکستان) می باشد. این طرح برای حلاجی پنبه (بازیافت پنبه از ضایعات نرم و سخت کارخانه گل ریس) با ظرفیت 1350 تن و ریسندگی نخ پنبه ای با استفاده از پنبه های بازیافتی به ظرفیت 1850 تن در سال طراحی گردیده است.
این شرکت از 21 پرسنل مرد تشکیل شده که از نظر تحصیلات 1 نفر دارای مدرک لیسانس، 11 نفر دیپلم و 9 نفر زیر دیپلم هستند.
پروژه نیکویافت
این کارخانه با مساحت 2000 مترمربع واقع در شهرستان ابهر (کیلومتر 9 جاده ترانزیت ابهر- تاکستان) می باشد که بازیافت ضایعات پلیمری شامل پلی استر و پلی پروپیلن کارخانه پارس نخ تاسیس شده است.این شرکت از 22 پرسنل تشکیل شده که از نظر تحصیلات 2 نفر دارای مدرک لیسانس، 1 نفر فوق دیپلم ، 8 نفر دیپلم و 11 نفر زیر دیپلم هستند.
پروژه ابهرنسج:
این کارخانه با مساحت 6600 مترمربع واقع در شهرستان ابهر (کیلومتر9 جاده ترانزیت ابهر- تاکستان) می باشد. محصول تولیدی مورد نظر در این طرح صنعتی انواع نخهای کشش پذیر (Elastomeric) می باشد که در مصارف مختلف علی الخصوص تولید پارچه های کشی و البته ورزشی و چسبان، جوراب بافی، تریکوهای تاری و پودی، البسه زیر، لباس خواب و … کاربرد دارد. این طرح با ظرفیت تولید 150 تن در سال جهت تولید انواع نخ کشی ریسیده شده در نمرات مختلف به روش تولید نخ دوجزئی با فیلامنتالاستیک مرکزی طراحی گردیده است. این شرکت از 4 پرسنل مرد تشکیل شده که همگی دارای مدرک دیپلم می باشند.
کلیات :
1 . 1 ) با توجه به اهمیت خاصی که سازمان و تشکیلات شرکت در تحقق اهداف و سیاستها و همچنین تنش آن در هماهنگی با تیمهای اطلاعاتی موردنظر دارد، لذا بدین منظور طرح سازمان و تشکیلات کلی شرکت در مراحل اول کار مشاوران قرار گرفت و همزمان با مفروضات کلی سیستم، ساخت سازمانی شرکت به مسئولیت شرکت ارائه گردید.
2 . 1 ) کلیه موارد یاد شده در این بخش با فرض حجم مشخص از عملیات در سطح شرکت طرح گردیده و در صورت کاهش یا افزایش نامعقول حجم فعالیت ها و تغییر در نیازهای اطلاعاتی مدیریت، انجام برخی تعدیلات در سازمان و تشکیلات کلی شرکت به طور اعم و سازمان امور مالی آن به طور اخص ضروری است.
2 ) اهداف و اصول کلی :
هدف از تدوین این بخش بیان مفروضات کلی در طرح سازمان و تشکیلات کلی شرکت، ارائه ساخت سازمانی پیشنهادی و مشخصات سازمان امور مالی به ترتیبی که ضمن مشخص نمودن رئوس وظایف واحدهای تشکیل دهنده امور مالی و ارتباط آنها با یکدیگر و سایر قسمتها مشخص شده و در عین حال اعمال کنترلهای داخلی را به نحو مطلوب میسر سازد.
این بخش علاوه بر موارد مذکور، ایجاد مبانی آموزشی، سنجش کارآیی و همچنین نمره ارتباط افراد را دربر خواهد داشت.
3 ) اجزاء بخش سازمان :
1 . 3 ) ساخت سازمانی :
ساخت سازمانی جهت مشخص نمودن چارچوب اصلی و نحوه ارتباط سطوح سازمان با یکدیگر تدوین گردیده است. طرح ساخت سازمانی شرکت تا مرحله تعیین سطوح سازمانی مشخص گردیده که در آن چارچوب کلی سازمان براساس سلسله مراتب طراحی شده است. ساخت سازمانی مالی شرکت با توجه به وظایف محوطه به امور مالی از یک طرف و حجم و تشابه عملیات از نظر ماهیت از سوی دیگر به 3 قسمت "حسابداری مالی" "حسابداری مدیریت" و "حسابداری کارخانه" به شرح پیوست شماره (2) تفکیک گردیده است.
2 . 3 ) نمودار سازمانی :
نمودار سازمانی رده های سازمانی در دوایر مختلف و تعداد مشاغل موجود در هر رده سازمانی را مشخص می نماید.
نمودار سازمانی امور مالی به پیوست (3) ارائه شده است. منظور از رده سازمانی تقسیم بندی مسئولیتهای مختلف هر سطح سازمانی براساس عامل سلسله مراتب و سطح گزارش دهی است. سطح سه گانه ساخت سازمانی به 6 رده تقسیم شده که به ترتیب از بالا به پاوین معاونت، مدیر، رئیس، سرپرست، مسئول و کارمند، کارگر می باشد.
مشاغل مالی موردنیاز در قالب ساخت سازمانی دارای موارد زیر می باشد :
– نوع شغل : که براساس ماهیت وظایف محوله به هر یک از دوایر تعیین می گردد.
– تعداد مشاغل : که مناسب با حجم فعالیت مشخص می شود.
– سطوح شغل : در سلسله مراتب و ارتباط هر یک از مشاغل در قالب سازمان شرکت.
3 . 3 ) رئوس وظایف :
رئوس وظایف قسمتهای امور مالی نشان دهنده مجموعه وظایف است که به منظور اجرای کامل سیستمهای طراحی شده توسط هر یک از قسمتهای امور مالی انجام می پذیرد. رئوس وظایف در پیوست (4) ذکر شده است.

4. 3 ) شرح وظایف :
با تهیه ساخت و نمودار سازمانی امور مالی شرکت و تعیین رئوس وظایف سطوح و واحدهای سازمانی تشکیل دهنده وظایف محوله به هر یک از واحدها با توجه به حجم عملیات، اصول کنترلهای داخلی و صرفه و صلاح اقتصادی در خصوص تفکیک وظایف جهت هر یک از واحدها تهیه شده است.
جهت انعکاس اطلاعات مربوطه به شرح وظایف واحدهای مالی از فرم شرح وظایف واحدهای مالی استفاده شده است.
ساخت سازمانی امور مالی

اهم وظایف واحد حسابداری کارخانه :
1 ) کنترل کلیه اسناد انبار و جمع بندی ارسال به دفتر مرکزی ؛
2 ) اخذ اطلاعات تولید و تهیه صورت خلاصه ماهانه تولید و ارسال به حسابداری بهای تمام شده ؛
3 ) اخذ فلاپی از سیستم انبار و ارسال دفتر مرکزی ؛
4 ) تهیه گزارشات موردنیاز از تولیدات و انبار ؛
5 ) اخذ تنخواه کارخانه و انجام پرداخت ها براساس مجوزهای صدور ؛
6 ) تهیه صورت خلاصه پرداخت و ارسال به تهران ؛
7 ) کنترل کارکرد نیروی انسانی در کارخانه و ارسال به تهران جهت محاسبه حقوق ؛
8 ) سایر وظایف ارجاعی توسط مدیر امور مالی.
اهم وظایف سرپرست حسابداری بودجه و گزارشات
1 ) جمع آوری اطلاعات از دوایر مالی و عملیاتی و تنظیم روشهای عملیاتی، سرمایه ای، نقدی شرکت؛
2 ) انجام محاسبات تکمیلی صورتهای بودجه؛
3 ) ارائه نتایج بررسی های کمیته بودجه از برنامه های تفصیل تهیه شده به دوایر مالی و قسمتهای مربوطه؛
4 ) تهیه و تنظیم بودجه؛
5 ) پیگیری و توزیع دستوالعملهای بودجه به سایر دوایر؛
6 ) نگهداری سوابق بودجه؛
7 ) ارائه نرخهای استاندارد مورد لزوم و انجام همکاری با حسابداری بهای تمام شده؛
8 ) انجام اقدامات لازم در جهت تامین اطلاعات اولیه مورد نیاز جهت تدوین بودجه از قسمتهای مختلف شرکت؛
9 ) تهیه و تنظیم گزارشات مدیریت منظم دوره ای براساس اطلاعات تکمیلی در حسابها و سایر اطلاعات مرتبط با عملیات شرکت و جمع آوری و ارائه آمار و اطلاعات مربوطه به منظور گزارش دهی مناسب به مدیریت شرکت براساس شرایط و نیازها؛
10 ) تجزیه و تحلیل گزارشات مدیریت و تهیه گزارشات توجیهی؛
11 ) تجزیه و تحلیل مغیرات ناشی از اعمال رویه های هزینه یابی استاندارد؛
12 ) نگهداری و تنظیم پرونده گزارشات مدیریت؛
13 ) سایر وظایفی که توسط رئیس حسابداری مدیریت تعیین می شود؛
اهم وظایف واحد حسابداری بهای تمام شده
1 ) جمع آوری استخراج اطلاعات لازم به منظور انجام محاسبات بهای تمام شده در مقاطع تعیین شده؛
2 ) انجام محاسبات بهای شده محصولات؛
3 ) انجام محاسبات برآورری مرتبط با انعقاد قراردادهای فروش و ارائه به کمیته فروش؛
4 ) انجام محاسبات بهای تمام شده ابزار و اثاثه تولیدی جهت مصرف داخلی؛
5 ) همکاری با واحد صدور سند دفترداری جهت دریافت اسناد حسابداری؛
6 ) محاسبه فروش در نقطه سر به سر؛
7 ) کنترل هزینه ها و تفکیک و گزارش هزینه های ثابت و متغیر؛
8 ) بررسی مستمر انحرافات و تحلیل آن؛
9 ) سایر وظایف ارجاعی توسط رئیس حسابداری مدیریت؛
اهم وظایف واحد صدور سند دفترداری
1 ) جمع آوری اطلاعات، اسناد و مدارک مربوطه جهت صدور اسناد حسابداری؛
2 ) اخذ، نگهداری و تنظیم دفاتر قانونی؛
3 ) کنترلعملیات واریزی در کتمپیوتر و ثبت در دفاتر قانونی؛
4 ) گشایش حسابها و نگهداری دفاتر قانونی براساس فهرست حسابهای مصوب و ضوابط قانونی؛
5 ) تهیه تراز و گزارشات لازم از حسابها؛
6 ) بایگانی اسناد و مدارک حسابداری و نگهداری از آنها و پاسخگوئی مدارک مربوطه؛
7 ) همکاری با سایر واحدهای حسابداری در جهت انتقال اسناد حسابداری و ارائه گزارشات؛
8 ) صدور اعلامیه های بدهکار/ بستانکار؛
9 ) آموزش کارکنان تحت سرپرستها؛
10 ) سایر وظایف مربوطه که توسط رئیس حسابداری مالی تعیین می شود؛
اهم وظایف واحد حسابداری انبار و اموال
1 ) کنترل و واریز اطلاعات مقداری انبار و بروز رسانی سیستمهای انبار مالی؛
2 ) واریز اطلاعات ریالی انبارها؛
3 ) صدور اسناد حسابداری انبار و انتقال به سستم حسابداری؛
4 ) تهیه گزارشات انبار؛
5 ) مشارکت در شمارش موجودی کالا سالانه بین دوره ای؛
7 ) شناسائی و مظارت بر پلاک کوبی و واریز به سیستم کامپیوتری و صدور اسناد دارایی ثابت؛
8 ) نظارت و کنترل نقل و انتقال و فروش دارایی ثابت؛
9 ) تهیه صورت استهلاک و صدور اسناد حسابداری و انتقال به سیستم حسابداری؛
10 ) همکاری با واحد بودجه در جهت محاسبه بودجه استهلاک؛
11 ) سایر وظیاف ارجاعی توسط رئیس حسابداری مدیریت؛
اهم وظایف رئیس حسابداری مالی
1 ) بررسی کلیه مدارک مربوط به فعالیتهای مالی، کنترل آن و تایید اسناد حسابداری؛
2 ) تماس با مراجع دولتی در مورد مسائل بیمه، مالیات کارکنان و اشخاص ثالث و شرکت؛
3 ) نظارت فعالیتهای دریافت و پرداخت و نگهداری اسناد بهادار شرکت و همکاری در برنامه های نقدی؛
4 ) بررسی و پیگیری صورت مغایرت بانکی و مغایرت بانکی و مغایرت با سایر طرف حسابها؛
5 ) نظارت و همکاری در امر تشخیص حساب، صدور اسناد و ثبت دفاتر قانونی؛
6 ) بروز نگهداری حسابها و فعالیتهای مالی؛
7 ) کنترل تایید کلیه مدارک پرداخت و اسناد حسابداری و مجوزها؛
8 ) پیگیری مطالبات شرکت از سایر اشخاص؛
9 ) کنترل مستمر و بررسی وضعیت وجوه نقد و وضعیت نقدی شرکت؛
10 ) تهیه صورتهای مالی نهایی و پاسخگویی به مراجع ذیصلاح، مالیاتی و غیره؛
11 ) بررسی و تایید تراز آزمایشی؛
12 ) تصویب تقاضای ایجاد، حذف یا تغییر در حسابهای تفصیل؛
13 ) همکاری در تهیه صورت پیش بینی های کوتاه مدت گردش وجوه نقد و اعتبارات؛
14 ) همکاری با رئیس حسابداری مدیریت در تهیه گزارشات اداری و بودجه سالیانه؛
15 ) تماس با مراجع دولتی در مورد مسائل بیمه مالیات کارکنان، اشخاص ثالث و شرکتها؛
16 ) تهیه صورتها و اطلاعات مورد لزوم حسابرسان و مقامات مالیاتی، بیمه ای شرکت و جوابگویی آنها؛
17 ) بررسی و تایید کلیه مدارک خروجی از حسابهای مالی؛
18 ) سرپرستی کلیه عملیات حسابداری مالی و نظارت بر اجرای کامل و صحیح روشهای پیشنهادی حسابداری؛
19 ) کنترل و تایید ترازهای آزمایشی مربوط به دفاتر قانونی؛
20 ) تنظیم برنامه های آموزشی کارکنان تحت سرپرستی؛
21 ) بررسی مسائل و مشکلات ایجاد شده در دوایر تحت سرپرستی و اتخاذ تصمیمات و روشهای مناسب جهت رفع آنها؛
22 ) بررسی و تایید تغییرات ضروری در تعداد پرسنل لازم و ارائه پیشنهادات لازم در زمینه مورد مزبور به مدیر امور مالی؛
23 ) نظارت و کنترل بر روابط قسمت حسابداری مالی، قسمتهای عملیاتی مختلف شرکت و ایجاد هماهنگی لازم؛
24 ) پاسخوگویی به مدیر امور مالی شرکت در زمینه مرتبط؛
25 ) رسیدگی کلیه اسناد مدارک مرتبط جهت پرداخت و صدور دستور پرداخت؛
26 ) رسیدگی اسناد خریدهای خارجی و نگهداری پرونده سفارشات خارجی بطور مستقل و کنترل با مدارک خرید؛
27 ) انجام سایر وظایف مرتبط، توسط مدیر امور مالی تعیین می گردد.
اهم وظایف رئیس ححسابداری مدیریت
1 ) جمع آوری اطلاعات از دوایر مالی، عملیاتی و تنظیم بودجه های عملیاتی، سرمایه ای و نقدی شرکت؛
2 ) جمع آوری اطلاعات از دوایر مالی؛ عملیاتی و تنظیم گزارشات مدیریت؛
3 ) تجزیه و تحلیل گزارشات و تهیه گزارشات توجیهی؛
4 ) تجزیه و تحلیل مغایرت ناشی از اعمال رویه هزینه یابی استاندارد؛
5 ) شرکت در کمیته بودجه و سرپرستی کلیه عملیات اجرای تهیه بودجه تا تصویب و ابلاغ کامل؛
6 ) جمع آوری اطلاعات، اسناد و مدارک مرتبط و قیمت گذاری آنها؛
7 ) نظارت بر ثبت عملیات حسابداری اموال و انبار و تایید گزارشات مربوطه؛
8 ) نظارت بر ثبت و تهیه بهای تمام شده تولیدات و تایید آنها؛
9 ) آموزش کارکنان تحت سرپرستی؛
10 ) تهیه گزارشات مربوط به حسابداری بهای تمام شده، اموال و انبار جهت مدیران ذیربط و پاسخگودی آن؛
11 ) همکاری در تهیه اظهار نامه مالی و صورتهای مالی نهایی؛
12 ) ایجاد مطالعات و بررسیهای لازم در خصوص کنترل هزینه ها و بررسی کارآیی واحدها؛
13 ) ایجاد هماهنگی بین عملیات دوایر مختلف حسابداری مدیریت با قسمتهای حسابداری مالی و سایر واحدها؛
14 ) ایجاد هماهنگی بین قسمت حسابداری مدیریت و کمیته شمارش موجودی؛
15 ) همکاری با امور برنامه ریزی و کنترل تولید مواد در خصوص استانداردهای ساخت؛
16 ) بررسی و تایید و تغییرات ضروری در تعداد پرسنل و ارائه پیشنهادات لازم در این رابطه با مدیر امور مالی و بررسی سایر امور پرسنل؛
17 ) تایید اسناد حسابداری صادره؛
18 ) انجام سایر وظایف که توسط مدیر امور مالی تعیین می گردد؛
اهم وظایف مدیر امور مالی
1 ) مشارکت در تصمیم گیریهای مربوط به حل مسائل و تعیین خط مشی شرکت از بعد مالی؛
2 ) مشارکت در تهیه برنامه های سرمایه ای و کنترل بر مصارف آن طبق برنامه های مصوب؛
3 ) بررسی و تصویب پرداخت های شرکت با توجه به آئین نامه ها و مجوزهای مالی؛
4 ) بررسی و تصویب اسناد حسابداری؛
5 ) مسئول نهایی اعمال کنترلهای ضروری برقراردادها و تعهدات و اجرای آنها؛
6 ) مسئول کنترل صورتهای مالی نهایی و گزارشات خارج از واحد مالی؛
7 ) بررسی و تصویب صورت حسابهای صادره و اعلامیه های بدهکار/ بستانکار؛
8 ) نظارت بر وضعیت نقدی شرکت؛
9 ) مشارکت در تصمیم گیری پیرامون تامین منابع مالی مورد نیاز شرکت و چگونگی استفاده بهینه از منابع مالی شرکت؛
10 ) هماهنگی و نظارت بر صورت نهایی کوتاه مدت گردش وجوه نقد و اعتبارات؛
11 ) برنامه ریزی و همهنگی در عملیات شمارش موجودی انبارها شرکت؛
12 ) شرکت در کمیته بودجه و همکاری با واحد حسابداری مدیریت در تهیه بودجه سالانه؛
13 ) نشارت بر استقرار سیسمتهای حسابداری مالی و بهای تمام شده؛
14 ) انجام بررسیهای مالی بر حسب مورد تهیه و تنظیم گزارشات مدیریت؛
15 ) بررسی مغایرت برنامه ها و تصمیم گیریها نسبت به رفع مغایرات؛
16 ) هماهنگ نمودن عملیات واحدهای مختلف امور مالی و تصمیم گیری در مورد نحوه تقسیم کار بین کارکنان امور مالی درشرایط مختلف ازنظر حجم عملیات؛
17 ) پاسخگویی به معاونت مالی و مدیر عامل درزمینه مسایل مالی شرکت؛
18 ) بررسی و تایید برگهای صوتبرداری اموال، دارایی های ثابت اسقاط و محاسبات استهلاک و صورتبرداری موجودیها و مغایرت احتمالی؛
19 ) تهیه گزارشات مالی مورد نیاز جهت ارائه به مجامع و سازمانها؛
20 ) مسئول ارتباط بانکها از نظر اخذ تسهیلات و ارائه گزارشات مورد نیاز؛
21 ) پاسخگویی به حسابرسان، بازسان و سایر مرتجع ذیصلاح؛
22 ) عهده داری مسئولیت نهایی ثبت دفاتر قانونی، تهیه دفاتر و اظهار نامه مالیاتی پاسخگویی به مقدمات مالیاتی؛
23 ) بررسی و انطباق نظامهای مالی با توحه به تغییرات بوجودآمده درفعالیتهای شرکت؛
24 ) هماهنگی امور مالی با سایر واحدهای شرکت؛
25 ) نگهداری اسناد مربوط به سرمایه گذاریها سهام، اسناد مالکیت دارایی های ثابت و اسناد تضمینی؛
26 ) تنظیم برنامه های آموزشی جهت کارکنان امور مالی که کلیه کارکنان در جریان امور همکاران خود قرار گرفته و در موارد لزوم جایگزینی کارکنان به سهولت امکان پذیر می باشد؛
27 ) تصمیم گیری نسبت به تامین نیروی انسانی لازم و تغییرات مورد لزوم؛
28 ) نظارت و سرپرستی امور پرسنلی واحدهای تحت نظر؛
29 ) انجام کلیه عملیاتی که در سیستمهای اطلاعاتی و عملیاتی بر عهده مدیر امور مالی است و نظارت براجرای سایر بخشهای تحت پوشش؛
30 ) تصویب تقاضای ایجاد، حذف یا تغییر در حسابهای معین؛
31 ) سایر وظایف که از طرف معاونت مالی تعیین می شود؛
اهم وظایف واحد حسابداری پرداخت
1 ) اخذ دستور پرداخت های صادره توسط رئیس حسابداری مالی و بایگانی آنها؛
2 ) تهیه صورت تعهدات و گزارش روزانه آنها؛
3 ) تنظیم اسناد بهادار براساس دستور مدیریت؛
4 ) بایگانی کلیه اسناد مدارک مرتبط با پرداخت؛
5 ) تهیه گزارش نقدینگی روزانه؛
6 ) ثبت کارتهای آماری وجوه نقد و بانک؛
7 ) تهیه و تنظیم لیست مساعده و جمع آوری و تهیه صورت حقوق و رسمتزد کارکنان؛
8 ) تهیه لیست های بیمه و مالیات و نگهدای سوابق و ارسال موقع آنها؛
9 ) نگهداری اسناد بهادار صندوق شرکت؛
10 ) مسئولیت انجام عملیات دریافت و پرداخت تنخواه امور مالی براساس مجوزهای مربوطه؛
11 ) کنترل کارکرد کارکنان قبل از محاسبه حقوق؛
12 ) پاسخگویی به مراجع مربوطه و حسابرسان؛
13 ) اخذ و نگهداری احکام کارگزینی و انجام تعهدات حقوق؛
14 ) تهیه صورتحساب حقوق؛
15 ) سایر وظایف مربوطه که توسط رئیس حسابداری مالی تعیین می شود؛
اهم وظایف واحد حسابداری فروش
1 ) انجام عملیات مربوط به دریافت وجه نقد و واریز آن به بانک و ارائه رسید و واریز به رئیس حسابداری مالی؛
2 ) انجام عملیات مربوط به حسابداری فروش و نگهداری حساب مشتریان و قراردادها؛
3 ) نظارت مستمر بر انجام قراردادهای فروش و همکاری با واحد فروش؛
4 ) تائید فاکتورهای و حواله های انبار محصول توسط فروش؛
5 ) پیگیری مطالبات و وصول آن؛
6 ) تهیه گزارشات مدیریت مربوط به عملیات فروش؛
7 ) صدور اسناد حسابداری فروش؛
8 ) سایر وظایف ارجاعی توسط رئیس حسابداری مالی.

3 ) اصول و مبانی کلی :
1 . 3 ) به منظور استفاده بهتر از گزارشات مدیریت و پاسخگوئی به اهداف آن سعی شده است که گزارشات از ویژگیهای زیر خودار باشند تا بتوان از آنان بعنوان ابزاری مفید در جهت برنامه ریزی و کنترل عملیات استفاده نمود؛
الف ) هدفمند باشد.
ب ) به سهولت قابل تنظیم و بسادگی قابل استفاده باشند.
پ ) از دقت کافی و لازم برخوردار باشند.
ت ) به هنگام شوند.
2 . 3 ) گزارشات مدیریت به نحوی تنظیم گردیده اند که بتوانند مندرجات سطوح مختلف مدیریت را در شرکت برآورده نمایند. بدین معنی که سعی گردیده است جهت سطح مدیریت ارشد گزارشات بصورتی تنظیم گردد که دارای اطلاعات خلاصه شده ولی جامع و در برگیرنده کلیه فعالیتها باشند و جهت مدیریان میانی و اجرائی اطلاعات مندرج در گزارشات، معین تر و از حیطه فعالیتها به تناسب محدودتر می شود.
3 .3 ) گزارشات مدیریت بر مبنای اطلاعاتی است که طی ماه براساس روشهای اطلاعاتی در امور مالی ثبت می گردد. بنابراین اکثر اطلاعات منعکس شده در گزارشات بصورت طبقه بندی شده در حسابها وجود دارد و در موارد خاص اطلاعات از واحدهای عملیاتی اخذ می شود.
4 . 3 ) جهت هر یک از گزارشات یک دوره تناوب مشخص شده است. دوره تناوب با توجه به عوامل مختلف از جمله نیاز اطلاعاتی مدیریت در دوره های کوتاه مدت و بلند مدت و بلند مدت تصمیم گیری، تخصیص هزینه یا درآمد و مشکلات جمع آوری و استخراج اطلاعات مربوطه به گزارش، تعیین گردیده است.
4 ) مسئولیت تهیه گزارشات مدیریت :
1 . 4 ) مدیریت مالی شرکت مسئول تهیه گزارشات مدیریت بطور صحیح و به موقع و توزیع آن است.
2 . 4 ) تهیه و تنظیم کلیه گزارشات مدیریت با استثناء محدودی از گزارشات بر عهده داحد بودجه و گزارشات در حسابداری مدیریت می باشد. این واحد مسئول تهیه گزارشات توجیهی به منظور بیان روشن تر علل و عوامل مغایرات و انحراف از استاندارد و بودجه می باشد.
3 . 4 ) گزارش مدیریت کمتر از یکماه ظرف یکروز بعد از پایان مقطع تهیه و ارسال می شود و گزارشات ماهانه و بالاتر حداکثر تا دهم ماه بعد تهیه و توزیع می شود.
5 ) گزارشات توجیهی :
5 . 1 ) گزارشات مدیریت در واقع نشان دهنده نتیجه عملکرد شرکت درطی دوره مالی است که در قالب اعداد و ارقام بیان می شود. چنین گزارشاتی موقعی کامل و نتیجه بخش است که تنها متکی به ارقام مندرج در فرمهای گزارشات نبوده، بلکه توضیحات و توجیهات لازم در رابطه با دستیابی به برنامه ها و علل ایجاد مغایرات نسبت به پیش بینی ها و چگونگی تاثیرات چنین مغایرتهایی در سطح شرکت بصورت مدرن به مدیریت ارائه شود.
2 . 5 ) مسئولیت تهیه گزارشات توجیهی بر عهده واحد بودجه و گزارشات می باشدو که براساس اطلاعات دریافتی از سایر واحدها اقدام به تکمیل و ارائه گزارشات توجیهی خواهد نمود. گزارشات توجیهی باید خلاصه بوده و عوامل اصلی مغایرات در آن درج شده باشد.
6 ) اصلاح انحرافات :
مسئولیت رفع مغایرات و انحراف قابل توجه بر عهده مدیران و مسئولین اجرائی در هر واحد باشد و مدیریت شرکت نظارت کلان بر چگونگی و انجام رفع مغایرات و انحرافات خواهد نمود.
1 ) اهداف و اصول کلی :
1 . 1 ) هدف و کاربرد گزارشات مدیریت بطور کلی فراهم نمودن امکانات لازم برای مدیریت در موارد زیر می باشد :
– کنترل فعالیتها
– برنامه ریزی عملیات
– تصمیم گیری
گزارشات مدیریت که در واقع نشان دهنده نتایج کلیه عملیات مالی است زمینه های لازم را برای آغاز تصمیمات مناسب و همچنین انجام صحیح وظایف مدیریت بخصوص در زمینه کنترل عملیات فراهم می آورد.
2 . 2 ) گزارشات مدیریت اطلاعات مورد نیاز مدیران و مسئولین شرکت را به منظور کنترل عملیات واقعی با بودجه مصوب و همچنین تجزیه و تحلیل علل ایجاد مغایرت را مهیا می نماید.
2 ) طبقه بندی گزاشات مدیریت :
1 . 2 ) گزارشات مدیریت بطور کلی جنبه مالی داشته و اغلب آنها اطلاعات تفضیلی اقلام تشکیل دهنده گزارشات نهایی (ترازنامه و سود و زیان) را منکس می نماید و سایر اطلاعات مورد نیاز مدیریت نیز در قالب گزارشات خاص طراحی شده است.
2 . 2 ) طبقه بندی ساخت گزارشات مدیریت در سطح کلی بصورت زیر است :
– گزارشات نهایی
– گزارشات ترازنامه ای شامل گزارشات دارایی و بدهی
– گزارشات سود و زیانی شامل گزارش فروش، قیمت تمامشده و هزنیه ها
– سایر گزارشات
نمودار تفضیل گزارشات مدیریت مورد نیاز شرکت و نحوه ارتباط آنها در پیوست شماره (1) نشان داده شده است.
کاربرد
1 ) اطلاع از نسبتهای مالی و تصمیم گیری درخصوص فعالیتهای مالی
2 ) مقایسه نسبتهای مالی با دوره مشابه قبل و اطلاع از روند آنها
3 ) مقایسه نسبتهای مالی با نسبت متعارف صنعت و برنامه ریزی در جهت ارتقاء نسبتها
زمان تنظیم و ثبت
در پایان هر سه ماه
ماخذ تهیه
– گزارش ترازنامه
– گزارش سود و زیان
– گزارش مشابه دوره قبل
مسئول تهیه
دایره بودجه و گزارشات
توزیع نسخ
1 ) مدیریت عامل ؛
2 ) معاونت مالی ؛
3 ) مدیر مالی ؛
4 ) دایره بودجه و گزارشات
نحوه تنظیم و ثبت
1 ) اطلاعات نسبتها براساس ترازنامه و سود و زیان به دست می آید و هرکدام در ردیف مربوطه ثبتمی شود ؛
2 ) نسیتهای مشابه دوره قبل از گزارش مشابه دوره قبل به دست می آید؛
3 ) نسبتهای متعارف صنعت براساس اطلاعات از شرکت موفق مشابه و یا براساس سیاستهای مدیریت تکمیل می شود ؛
4 ) نسبت جاری از تقسیم کل دارایی های جاری به بدهیهای جاری حاصل می شود. این نسبت نشان دهنده اندازه قدرت پرداخت بدهیهای کوتاه مدت شرکت می باشد ؛
5 ) نسبت آتی از تقسیم دارایی های جاری پس از کسر موجودی کالا، سفارشات و پیش پرداختها به بدهیهای جاری به دست می آید. این نسبت قدرت پرداخت بدهیهای کوتاه مدت بدون اقدام به فروش را نشان می دهد ؛
6 ) نسبت سود ناویژه از تقسیم سود (زیان) ناویژه به فروش حاصل می شود ؛
7 ) از تقسیم سود خالص به فروش نسبت سود خالص به فروش به دست می آید. این نسبت نشان دهنده متعارف بودن نرخ فروش و بازدهی فروش می باشد ؛
8 ) نسبت بازده مجموع دارایی ها از تقسیم سود خالص به کل دارائی ها (جاری و دارائی های ثابت) حاصل می شود. این نسبت نشان دهنده گردش کل دارائی ها می باشد ؛
9 ) بازده ارزش ویژه از تقسیم سودخالص به ارزش ویژه حاصل می شود ارزش ویژه معادل حقوق صاحبان سهام خواهد بود ؛
10 ) نسبت بدهی به مجموع دارایی از تقسیم کل بدهی به کل دارایی ها حاصل می شود. این نسبت نشان دهنده سهم بستانکاران از سرمایه شرکت می باشد.
11 ) نسبت توانایی پرداخت بهره از تقسیم مجموع هزینه بهره و سود خالص قبل از مالیات به هزینه بهره حاصل می شود. این نسبت نشان دهنده آن است که سود شرکت تا چه حد قادر به پرداخت هزینه بهره سالانه می باشد ؛
12 ) نسبت گردش موجودی کالا از تقسیم فروش خالص و متوسط موجودی کالا به دست می آید. این نسبت نشان دهنده میزان مصارف موجودیهاست ؛
13 ) نسبت دوره متوسط وصول مطالبات از تقسیم مانده حسابهای دریافتی تجاری به متوسط فروش روزانه به دست می آید این نسبت مدت پایان وصول مطالبات را نشان داده و سیاستهای آتی را در خصوص فورش نسیه را ترسیم می کند ؛
14 ) نسبت گردش دارایی ثابت از تقسیم فروش به دارایی ثابت حاصل می شود. این نسبت نشان دهنده استفاده از ظرفیت دارائیهای ثابت می باشد ؛
15 ) نسبت گردش مجموع دارائیها از تقسیم فروش به مجموع دارائیها حاصل می شود. این نسبت نشان دهنده تناسب دارائیهای سرمایه گذاری شده می باشد.

واحد
دوره جاری
دوره مشابه
متعارف صنعت
نسبت های نقدینگی :
– نسبت جاری : دارایی جاری/ بدهی جاری
– نسبت آتی : دارایی نقدی/ بدهی جاری

مرتبه
مرتبه

نسبت های سودآوری:
– سود ناویژه به فروش
– سودخالص به فروش
– بازده مجموع دارایی ها : سود خالص/ مجموع دارایی ها
– بازده ارزش ویژه : سود خالص / ارزش ویژه

%
%
%

%

نسبت های اهرمی :
– بدهی به مجموع دارایی
– توانایی پرداخت بهره : هزینه بهره + سود / هزینه بهره

%
مرتبه

نسبت های فعالیت :
– گردش موجودی کالا : فروش / موجودی کالا
– دوره متوسط وصول طلب : حسابهای دریافتی تجاری / متوسط فروش روزانه
– گردش دارایی ثابت : فروش/ دارایی ثابت
– گردش مجموع دارایی ها : فروش / مجموع دارایی ها

%
روز
مرتبه
مرتبه

کاربرد
1 ) اطلاع از گردش وجوه نقد در طی دوره جاری و دوره مشابه قبل ؛
2 ) برنامه ریزی وجوه نقد.
زمان تنظیم و ثبت
در پایان هر ماه
ماخذ تهیه
– حسابهای کل و معین
– گزارش مشابه دوره قبل
مسئول تهیه
دایره بودجه و گزارشات
توزیع نسخ
1 ) مدیریت عامل ؛
2 ) معاونت مالی ؛
3 ) مدیر مالی ؛
4 ) دایره بودجه و گزارشات
نحوه تنظیم و ثبت
1 ) تراز کل و معین حسابها مبنای تهیه این گزارش است ؛
2 ) اطلاعات از حسابهای ذیربط به ردیفهای مربوطه منتقل می شود ؛
3 ) اطلاعات دوره قبل از گزارش مشابه دوره قبل منتقل می شود.

دوره جاری
دوره مشابه
خالص ورود وجه نقد ناشی از فعالیتهای عملیاتی :
– سود (زیان) عملیاتی ؛
– هزینه استهلاک
– پرداخت بازخرید خدمت
– (افزایش) کاهش حسابهای دریافتی
– افزایش کاهش موجودی مواد یا سفارشات
– افزایش (کاهش) حسابهای پرداختی

مانده سرمایه گذاری :
– افزایش سرمایه گذاریها
– افزایش سایر دارائیها
– افزایش دارائیها ثابت

جریان خالص ورود به وجه نقد ناشی از فعالیتهای عملیاتی

فعالیتهای تامین مالی :
– دریافت تسهیلات
– پرداخت تسهیلات
– افزایش سرمایه

خالص افزایش (کاهش) وجه نقد سال جاری

مانده وجه نقد اول سال

مانده وجه نقد پایان سال

شرکت کارخانجات صنعتی
سیستم های حسابداری مالی و بهای تمام شده :

شرح
قیمت تمام شده
استهلاک انباشته
ارزش دفتری

اول سال
افزایش
کاهش
پایان دوره
اول سال
جاری
کاهش
پایان دوره
اول سال
پایان دوره
زمین

محوطه

ساختمانها

تاسیسات

ماشین آلات

قالب ها و مدل ها

تجهیزات

ابزار آلات

وسائط نقلیه

اثاثه و منصوبات

جمع

ارقام به میلیون ریال موسسه حسابرسی و خدمات

شماره
عنوان
دوره گردش
مسئول تهیه
نوع تهیه
01 – 131
ترازنامه
ماهانه
بودجه و گزارشات
کامپیوتری
02 – 131
گزارش سود و زیان
ماهانه
بودجه و گزارشات
کامپیوتری
03- 131
گردش وجوه نقد
ماهانه
بودجه و گزارشات
دستی
04- 131
نسبت های مالی
ماهانه
بودجه و گزارشات
دستی
01 – 132
دارایی ثابت
ماهانه
بودجه و گزارشات
دستی
02 – 132
دارایی در جریان تکمیل
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
03- 132
دارایی ثابت خریداری شده یا ایجادی
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
04- 132
دارایی ثابت فروخته شده یا استقاطی
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
11- 132
سفارشات کالای در راه
ماهانه
بودجه و گزارشات
دستی
12- 132
موجودی کالا
ماهانه
بودجه و گزارشات
کامپیوتری
13- 132
اقلام راکد و کم مصرف
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
14- 132
خرید کالا
ماهانه
بودجه و گزارشات
دستی
15- 132
حسابهای دریافتنی تجاری
ماهانه
بودجه و گزارشات
دستی
16- 132
سایر حسابهای دریافتنی
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
17- 132
پیش پرداخت ها
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
18- 132
موجودی نقد و بانک
ماهانه
بودجه و گزارشات
دستی
21- 132
حسابهای پرداختنی تجاری
ماهانه
بودجه و گزارشات
دستی
22- 132
سایرحسابهای پرداختنی
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
33- 132
پیش دریافت ها و تعهدات فروش
ماهانه
بودجه و گزارشات
دستی
34- 132
اسناد پرداختنی
ماهانه
بودجه و گزارشات
دستی
35- 132
وام های دریافتی
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
36- 132
معلق خرید
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
37- 132
حسابهای انتظامی
شش ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
11- 133
گزارش فروش درآمد
ماهانه
بودجه و گزارشات
دستی
12- 133
گزارش فورش کل به تفکیک نوع محصول
سه ماهه
بودجه و گزارشات
کامپیوتری
13- 133
گزارش سایر درآمدها
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
21- 133
گزارش تولید به نوع محصول
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
22- 133
گزارش مقایسه ای تولید و فروش
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
23- 133
گزارش انحراف نرخ خرید مواد اولیه
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
24- 133
گزارش انحراف مصرف مواد
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
25- 133
گزارش انحراف کارایی
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
26- 133
گزارش انحراف نرخ دستمزد
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
27- 133
گزارش انحراف ظرفیت سربار
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
28- 133
گزارش انحراف هزینه سربار
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
30- 133
گزارش سودآوری محصول (آماری)
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
41- 133
گزارش هزینه کل به تفکیک سرفصل هزینه
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
42- 133
گزارش هزینه کل به تفکیک مراکز
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
43- 133
گزارش هزینه کل به تفکیک مراکز و سرفصل
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
44- 133
گزارش هزینه مراکز به تفکیک عوامل
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
45- 133
گزارش هزینه کل به تفکیک ثابت و متغیر
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
46- 133
گزارش درآمد و هزینه غیرعملیاتی
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
11- 134
گزارش گردش نقدینگی
روزانه
خزانه داری
دستی
12- 134
گزارش گردش تعهدات
روزانه
خزانه داری
دستی
13- 134
گزارش گردش پیشرفت قراردادها
ماهانه
خزانه داری
دستی
14- 134
گزارش نقطه سر به سر
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
15- 134
گزارش ترازنامه مقایسه ای
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
16- 134
گزارش سود و زیان مقایسه اس
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
17- 134
گزارش نسبتهای مقایسه ای
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی
18- 134
گزارش فروش مقایسه ای
سه ماهه
بودجه و گزارشات
دستی

دوره جاری
دوره مشابه قبل

میلیون ریال
میلیون ریال
دارایی ثابت و سایر :
– دارایی ثابت مشهود (پس از کسر استهلاک انباشته)
– سرمایه گذاریها
– سایر دارائی ها

دارایی جاری :
– پیش پرداخت ها
– سفارشات در راه
– موجودی کالا
– حسابها و اسناد دریافتی تجاری
– سایر حسابها و اسناد دریافتی
– موجودی نقد

بدهیهای جاری :
– ذخیره مالیات
– وامهای کوتاه مدت
– اسناد پرداختی
– پیش دریافت ها
– حسابهای و اسناد پرداختی تجاری
– سایر حسابها و اسناد پرداختی

سرمایه در گردش

جمع دارایی های ثابت و سرمایه در گردش

حقوق صاحبان سهام :
– سرمایه اندوخته ها
– سود و زیان انباشته

بدهیهای بلند مدت :
– تسهیلات مالی بلند مدت
– ذخیره مزایای سنوات خدمت کارکنان
– سایر بدهی های بلند مدت

جمع بدهی ها و حقوق صاحبان سهام

کاربرد
1 ) ارائه تصویری از وضعیت مالی شرکت در تاریخ گزارش ؛
2 ) مشخص نمودن میزان دارییها و بدهیها
زمان تنظیم و ثبت
در پایان هر ماه
ماخذ تهیه
– حسابهای کل
– گزارش مشابه سال قبل
مسئول تهیه
دایره بودجه و گزارشات
توزیع نسخ
1 ) مدیریت عامل ؛
2 ) معاونت مالی ؛
3 ) مدیر مالی ؛
4 ) دایره بودجه و گزارشات
نحوه تنظیم و ثبت
1 ) تراز کل حسابها در تاریخ موردنظر تهیه و بر آن اساس ردیفهای گزارش تکمیل می شود ؛
2 ) از تفاوت دارائیهای جاری و بدهیهای جاری سرمایه در گردش محاسبه می گردد ؛
3 ) جمع سرمایه درگردش و دارائیهای ثابت نشان دهنده جمع دارایی ثابت سرمایه در گردش است ؛
4 ) اقلام مشابه سال قبل از گزارش سال مشابه تهیه می شود.

کاربرد
1 ) اطلاع از وضعیت عملکرد شرکت در طی دوره مورد گزارش و مشابه سال قبل آن ؛
2 ) اطلاع از روند سود و زیان شرکت در دو دوره مورد گزارش ؛
3 ) اطلاع از میزان انحراف سود و زیان از بودجه مصوب ؛
4 ) برنامه ریزی آتی براساس اطلاعات به دست آمده.
زمان تنظیم و ثبت
در پایان هر ماه
ماخذ تهیه
– تراز کل
– گزارش مشابه دوره قبل
مسئول تهیه
دایره بودجه و گزارشات
توزیع نسخ
1 ) مدیریت عامل ؛
2 ) معاونت مالی ؛
3 ) مدیر مالی ؛
4 ) دایره بودجه و گزارشات
نحوه تنظیم و ثبت
1 ) تراز کل حسابها اخذ می گردد و براساس آن اطلاعات دوره جاری تکمیل می شود ؛
2 ) هر ردیف واقعی براساس اطلاعات تراز تکمیل می شود ؛
3 ) درصد هر ردیف به فروش محاسبه و در ستون درصد درج می شود؛
4 ) تفاوت فروش و قیمت تمام شده در ردیف سود (زیان) ناویژه ثبت می شود ؛
5 ) تفاوت سود (زیان) ناویژه و هزینه های اداری و پشتیبانی، سود زیان عملیاتی و پس از کسر سایر هزینه ها سود (زیان) خالص محاسبه می شود ؛
6 ) اقلام بودجه جاری از صورت بودجه سود و زیان منتقل می شود ؛
7 ) تفاوت اقلام بودجه شده و واقعی نسبت به اقلام بودجه در ستون انحراف ثبت و درصد انحراف بودجه در صورت بودجه ثبت می گردد ؛
8 ) دوره مشابه سال قبل از گزارش سال قبل تکمیل می گردد.

7 ) شماره گذاری گزارشات :
نحوه شماره گذاری گزارشات مدیریت به ترتیب زیر است :

×× – × – 13
سیستم مالی و بهای تمام شده
بخش گزارشات مدیریت
کدگذاری گزارشات مدیریت :
نهایی 1
تراز نامه ای 2
سود و زیان 3
سایر گزارشات 4
ردیف که از 1 ، شروع می شود

شرکت کارخانجات صنعتی
سیستم های حسابداری مالی و بهای تمام شده :

دوره جاری
دوره مشابه قبل

واقعی
درصد
بودجه
درصد
انحراف
درصد
واقعی
درصد
بودجه
درصد
انحراف
درصد
خالص فروش
کسر می شود : قیمت تمام شده کالای فروش رفته

100

100

100

100

سود (زیان) ناویژه

کسر می شود : هزینه های عمومی و اداری

هزینه های فروش

سود (زیان) خالص عملیاتی

کسر می شود : هزینه های مالی
اضافه (کسر) : سایر درآمدها و هزینه های عملیاتی

سود خالص

ارقام به میلیون ریال موسسه حسابرسی و خدمات
پیوست 1 – 1
چگونه تهیه درخواست وجه:
اسناد و مدارک تکمیل مالی برای صدور سند چیست؟
قبل از اینکه ما اقدام به خرید یک جنس کنیم باید چه مراحلی طی شود.
1. فبل از هر تولید برگ درخواست خرید کالا(خدمات) توسط واحد درخواست کننده تهیه می گردد، درخواست با امضای درخواست کننده تایید کننده و تصویب کننده تکمیل می گردد.
2. انبار پس از دریافت برگ درخواست کالا از انبار فرم درخواست خرید کالا را تکمیل می کند. این فرم باید به امضای درخواست کننده برسد. درخواست کننده برگ درخواست خرید کالا را ضمیمه برگ درخواست خرید کالا از انبار می کند و رئیس انبار یا مدیر یا مسئول مربوطه به استناد برگ درخواست مجوز مربوط به آن را امضاء می کند. درخواست خرید کالا به امضاء درخواست کننده یا مدیر انبار رسیده است.
3. اسناد وضمائم پیوست برگ درخواست کالا از انبار برگ درخواست کالا برای امضاء تصویب کننده نهایی توسط انبار یا مسئول مربوط و مسئول نهایی جهت تصویب داده می شود.
پس از تصویب نهایی مدیر کارخانه یا مدیر اداری یا مسئول مربوطه برگه درخواست خرید کالا و برگه های مربوط جدا و سفته مربوطه تحویل تدارکات می گردد. مسئول خرید به استناد برگ درخواست خرید کالا اقدام به خریدجنس از فروشگاه یا مغازه های موردنظر با قیمتهای توافق شده قبلی یا توفق شده با قیمت جدید و حتی الامکان پایین می نماید.
4. پس از خرید فاکتور توسط فروشنده به تدارکات تحویل داده می شود. تدارکات جنس را همراه فاکتور به کارخانه می آورد. فاکتور با مشخصه وزن، تعداد و … توسط انتظامات درب ورودی تایید و سپس تحویل انبار می گردد. تدارکات در حین انجام اینکار اقدام به تهیه بارنامه داخلی توسط خود می نماید. انبار پس از تحویل اجناس اقدام به رسید کالا می نماید. امضاهای مجاز شامل : امضاء تحویل گیرنده، کنترل کیفیت – رئیس(مدیر) انبار و تصویب کننده نهایی می باشد.
پس از اینکه امضاها کامل شد، درخواست رسید و فاکتور حتماً باید سربرگ یا آدرس فروشنده، شماره اقتصادی، تلفن، نام یا آدرس خریدار، تاریخ خرید و مهر فروشنده داشته باشد در غیر اینصورت رد می شود. پس از تکمیل مراحل فوق فاکتور بهمراه رسید کالا به همراه رگ درخواست جهت تایید نهایی به امور مالی تحویل داده می شود. پس از این مراحل اسناد توسط تدارکات تحویل امور مالی می گردد. امور مالی از تحویل اسناد مالی اقدام به بررسی و تایید اسناد می نماید.
نحوه بررسی اسناد به شرح زیر می باشد:
1. ابتدا به ساکن فاکتور از لحاظ وزن، یا تعداد … با نرخ همان مبلغ بررسی و تایید می گردد. مثال هلو 2 کیلو فی هر کیلو 8000 ریال ، قیمت کل 16000 ریال
2. وزن یا تعداد اقلام هر یک قلم از فاکتور را با رسید بررسی و تایید می کنیم.
3. اقلام به بررسی و تایید رسید با درخواست خرید می نماید.
4. اقلام به بررسی امضاهای مجاز می کنیم. بعد از تایید امضاها نسبت به تقدم و تاخر رسید درخواست و فاکتور بررسی و اقدام می نماییم.
1- تاریخ درخواست قبل از تاریخ رسید و فاکتور می باشد.
2- تاریخ فاکتور قبل از تاریخ رسید و بعد از تاریخ درخواست می باشد.
نکته) تاریخ فاکتور می تواند همزمان با تاریخ رسید و درخواست نیز باشد.
3- تاریخ رسید پس از تاریخ فاکتور و درخواست می باشد.
نکته) تاریخ رسید می تواند همزمان با تاریخ فاکتور و درخواست نیز باشد.
4- مرحله نهایی: تایید نهایی فاکتور فروشنده می باشد.
پس از تایید نهایی فاکتور (قیمت فاکتور، مهر فروشنده، عدم قلم خوردگی هر یک از آیتمهای مهر و امضای تدارکات، مسئول تدارکات، تصویب کننده قیمت، فاکتور) سند بابت پرداخت یا درخواست وجه توسط امور مالی اقدام می گردد. بعد از آن روکش درخواست وجه می خورد که دارای 3 برگ سفید( حسابداری سند ) آبی(بایگانی حسابداری) زرد(مالی کارخانجات) می باشد. که پس از پر کردن آ" به اداره مرکزی فرستاد می شود تا برای آن چک صادر شود و بعد از صادر شدن در دفتر چک ثبت شده و چک به تدارکات تحویل می گردد تا برای پرداخت تحویل موسسه می گردد. از آن خرید شده در کل به استناد درخواست وجه چکی صادر می شود در وجه آن شرکتی و از ما طلب دارد.
رسید کالا:
مستقیم: همان موقع که کالا وارد می شود رسید صادر می شود.
انبار: (رسید قطعات) موقع ورود کالا انبار پس از بررسی و امتحان کالا و اطمینان حاصل کردن از بی عیب و نقص بودن آن رسید صادر می کند.
نکته) به همین علت که دو نوع رسید کالا داریم ممکن است برای یک سند از هر دو نوع رسید استفاده شده باشد. هدف از درخواست وجه برای مبالغ بالای 300000 ریال می باشد.
گروه صنعتی نیکو شامل گلریس، پارس نخ، ابهرنسج، بژار، نیکو یافت
دو پروژه که به زودی افتتاح می شودکه زیرمجموع شرکت گلریس است. کارخانه محل اصلی تولید است هر شرکت باید یک دفتر مرکزی داشته باشد. دفتر صنعتی گلریس در تهران (خیابان میرداماد) که مستند باید به دفتر تهران برود و سند زده و ارسال شود و مختصر که آشنای با فعالیت شرکت است در اتاق بایگانی که سندی که در بایگانی برای 3 سال مالی است و برای سالهای قبلرا در قسمت محوطه داخل کانتینر است با سندی که با هزینه ها در شرکت انجام شود. برای دفتر مرکزی فرستاده و تایید مدیریت و مدیر مصرفی.
سند مالی و درخواست کالاهای مورد نیاز و بررسی سند که در اختیار ما قرار داده بودند و پرسیدن سوالاتی که در رابطه سند داشتیم و برطرف کردن اشکالات.
رسید انبار : 1- قطعات 2- کالا
رسید کالای مستقیم:
کالاهایی که خریداری می شود اول در ، درخواست وجه نوشته می شود و به انبار فرستاده می شود و از انبار به مسئول خرید داده می شود که کالاها را خریداری می کند در طی خرید فاکتور خرید گرفته می شود و کالا هنگام ورود به کارخانه باید مهر انتظامات پشت فاکتور زده شودو مهر و امضای انبار نیز زیر درخواست وجه زده می شود و به تدارکات داده و تدارکات درخواست وجه را به امور مالی می دهد.
با توجه به خریدهای مکرر و روزانه شرکت بابت هزینه های اداری مبالغ بالا باید به فروشگاه پرداخت شود از این رو با توجه به اینکه شرکت به جز هزینه های گفته شده خود نیز دارای هزینه های جانبی می باشدباید اینگونه درخواست ها طی فرصت درخواست وجه از طرف مالی کارخانجات به مقامات دیگر رسانده شود و در وجه فروشگاه کارسازی گردد، مبالغی که هزینه آن از 500000 ریال بیشتر باشد باید برای صدور چک اقدام گردد.
البته بعضی از این هزینه ها خیلی کمتر از مبالغی است که صدور چک گردد. بنابراین برای پرداخت این هزینه ها از طریق تنخواهی که در اختیار امور مالی کارخانجات قرار می گیرد هزینه می گردد. روال این گونه خریدها همانند درخواست وجه می باشد. همان طور که در سندهای درخواست وجه باید واحد درخواست کننده برگ درخواست خرید کالا را به انبار امضاهای مجاز تحویل دهد. در تنخواه نیز همان روال تکرار می شود و سند تنخواه باید فاکتور (پشت فاکتور مهر و امضای انتظامات و تاریخ ورود به کارخانه را داشته باشد)رسید(که این مرحله نیز توسط انبار در صورت ورود جنس انجام می شود) و خرید خدمات(که مربوط به واحد درخواست کننده می باشد) داشته باشد این گونه سندها نیز از طریق واحد تدارکات به مالی داده می شود که پس ازبررسی سند گزارش تنخواه صادر می گردد. البته در مواردی از گزارش تنخواه استفاده می کنیم که مبالغ خریداری شده تا سقف 200000 ریال یا نهایتاً 250000 ریال که پس از تهیه گزارش تنخواه برای هر شرکت و با امضاهای مجاز مسئولین به قسمت خزانه داری داده می شود تا در وجه مالی کارخانجات شارژ گردد.
فرم تنخواه همانند بیشتر اسناد مالی در سه برگ تهیه می شود. برگ سفید ضمیمه سند می گردد. برگ آبی بایگانی حسابداری و برگ زرد بابت تنخواه دار می باشد.
تنها اختلاف که تنخواه با درخواست وجه می تواند داشته باشد این است که در روی فاکتور مبالغ 200000 ریال فاکتور را دو مهره نموده یا اینکه از فرصت قبض صندوق استفاده کنیم. زمانی که از قبض صندوق استفاده می کنیم یک برگ آن ضمیمه سند و برگ دیگر را در بایگانی مالی نگهداری می کنیم هزینه جانبی شرکت (بار و مواد اولیه) پول زیادی داشته باشند چک می فروشد. باری مثل60000 و 100000 از طریق تنخواه مالی پرداخت می شود. تنخواه تدارکات نیست.
به استناد آقای محمود کمالی با حقوق 60000 ریال و دستمزد روزانه و 4 روز شیفت کاری 3 نوبت با منظور کردن 9 ساعت 5 دقیقه اضافه کاری 43 ساعت 15 دقیقه تعطیل کاری و با رعایت
36000=30/4*270000=15*30% * 60000
حقوق پایه 16 روز کارکرد 960000=60000*16
یک ساعت کارکرد 8186=33/7*60000
682=60/5*73674=9*8186
نرخ اضافه کاری 104093=4/1*74352=73670+682
ساعت اضافه کاری 351998=(یک ساعت اضافه کاری)8186*(اضافه کاری)43
تعطیل کاری 2046=8189*60(دقیقه)/15(تعطیل کاری)
تعطیل کاری 88511=4/1*354044*2046+351998
حق مسکن و حق خوار و بار برای هر سال تعریف شده است. خوار و بار 800000 ،حق مسکن100000باید نیست16
مسکن 51612=100000(حق مسکن)* 31/16
خوار و بار 413=31/16 * 800000
36000=(کارکرد)30/4*180000=30*60000
حق خواربار+حق مسکن+تعطیل کاری+اضافه کاری+پایه حقوق
1614373=206=2(مرد)/413+51613+498461+104093+960000
بیمه 113006=7/0*1614373
خالص دریافتی در خردادماه 1501367=113006- 1614373
حقوق . مزد: مبلغی که یک کارگر بابت ساعات مشخص کار در روز یا ماه بصورت روزانه ، هفتگی یا ماهانه دریافت می دارد.
نحوه محاسبه حقوق: از ضرب دستمزد روزانه هر شخص در تعداد روزهای همان ماه بدست می آید(حقوق ثابت یا پایه) بر فرض برای ماه های شهریور، مهر، اسفند آقای حسینی با حقوق روزانه 60000 ریال دریافتی حقوق ایشاندر سه ماه اشاره شده در بالا بصورت زیر محاسبه می شود.
1860000=31*60000
1800000=30*60000
1740000=29*60000
ساعت روزانه هر فرد در روز معادل 31/7 در هفته معادل 44 ساعت و در ماه معادل 6/191 در ماه 4 تعطیلی است و کسر می شود با هر سال 30 روز مرخصی و احتساب 4 روز جمعه 176 ساعت کارکرد.
نحوه محاسبه اضافه کاری: از حقوق پایه همان فرد با کارکرد کامل همان ماه تقسیم 220(5/7*3) * 140% محاسبه و پرداخت می شود یا از حقوق روزانه همان فرد تقسیم بر 33/14077
(7 ساعت 20 دقیقه کارکرد مفید)60(دقیقه)* 33/0
نحوه اضافه کاری برای آقای محمود کمالی با حقوق پایه 1860000 در خرداد ماه یا حقوق روزانه 60000 ریال که معادل یک ساعت اضافه کاری
یک ساعت اضافه کاری 11836=4/1*8456=220/1860000

نحوه محاسبه اضافه کاری(شیفت کاری)
از حقوق برای محاسبه حقوق پرسنل دوشیفت صبح و عصر در ماه 15 روز (صبح و عصر) در کل 10% برای پرسنل سه شیفت(15% برای صبح و عصر و شب) و برای پرسنل دو شیفت صبح و عصر و شب 5/122 حق شیفت منظور می گردد. برای پرسنل با شیفت کاری ثابت شب 35% حق شیفت محاسبه و پرداخت می شود.
برای پرسنل عادی کار حق شیفت پرداخت نمی شود. صبح 33/7 ساعت 33 دقیقه کار می کند. مبالغ اضافه کاری در تعطیل کاری تفکیک می شود. مگر بین کارگرن و کارفرما توافق شود، کمتر از اصل نباشداما بیشتر باشد. جمعه کاری ضرب40% می شود پرسانت داده می شود.
نحوه محاسبه مالیات هر سال.
ضریب متغیر* 400*150
432*400*150=امسال
درآمد مشمول مالیات 2160000=12/25920
216000 بالاتر مشمول مالیات
350000=10%*3500000=2160000-5660000
بیمه هر سال.
شخص با درآمد ماهانه 3500000 ریال و نرخ مصوب 10% مشمول مالیات در سال 85 ، مطلوب است محاسبه مالیات نام برده .
مالیات ماه فروردین 13400=10% * 1340000=2160000- 3500000
نرخ محاسبه بیمه با توافق نماینده کارگران و کارفرما صدور در بخشنامه تامین اجتماعی در پایان یا ابتدای سال بعد مشخص می گردد.
مشمول بیمه سال 84 625000
سال 85 762000=30% * 25400
735000=30% * 24500

بهای تمام شده کالای ساخته شده:
موجودی مواد اولیه در ابتدای دوره
خرید مواد اولیه پس از کسر برگشت از خرید و تخفیفات
مواد اولیه آماده برای مصرف
کسر می شود:
موجودی مواد اولیه در پایان دوره
قیمت تمام شده مواد اولیه فروش رفته
مواد اولیه مصرف شده در تولید
اضافه می شود:
دستمزد مستقیم
هزینه های سربار تولید
اضافه می شود موجودی کالا در جریان ساخت ابتدای دوره
کسر می شود موجودی کالا در جریان ساخت پایان دوره
بهای تمام شده کالای ساخته شده پایان دوره
بهای تمام شده کالای فروش رفته:
موجودی کالای ابتدای دوره
اضافه می شود خرید کالا طی دوره
بهای تمام شده کالای ساخته شده
سایر
بهای تمام شده کالای آماده برای فروش
کسر می شود:
موجودی کالا در پایان دوره
بهای تمام شده کالای فروش رفته
مانده اول
دوره
دارائی ها
مانده پایان دوره
مانده اول
دوره
بدهی و حقوق صاحبان سهام
مانده پایان دوره

صندوق
تنخواه گردان
بانک
سپرده بانکی
بدهکاری تجاری
بدهکاران غیرتجاری
جاری شرکاء
اسناد دریافتنی تجاری
اسناد دریافتنی غیر تجاری
موجودی های جنسی
سفارشات کالا و مواد
پیش پرداخت
سرمایه گذاری کوتاه مدت
سایر ادای جاری
سرمایه گذاری بلند مدت
دارائی های ثابت
دارائیهای غیرمشهود
هزینه های تامین و قبل از بهره برداری
سایر دارائیها

بستانکاران تجاری
بسانکاران غیرتجاری
جاری شرکاء
اسناد پرداختنی
پیش دریافتها
ذخیره هزینه های معوقه
سایر ذخایر
وامهای دریافتی کوتاه مدت
وامهای دریافتی بلند مدت
سایر بدهی ها
علی الحساب سرمایه
سرمایه پرداخت شده
سود سهام پیشنهادی و پرداختی
اندوخته طرح توسعه و تکمیل
اندوخته قانونی
سایر اندوخته ها
سود و زیان انباشته
سود و زیان سال جاری

صورت حساب عملکرد سود و زیان.
فروش ناخالص
کسر می شود برگشت از فروش و تخفیفات
فروش خالص
کسر می شودبهای تمام شده کالای فروش رفته
سود و زیان ناویژه
اضافه می شود درآمد
درآمد حاصل از مالیات پیمانکاری
درآمد حاصل از فروش دارائی ثابت منقول
درآمد حاصل از فروش دارائی ثابت غیرمنقول
درآمد حاصل از اجاره
درآمد حاصل از سود سپرده بانکی
درآمد حاصل از سود سهام یا سهم الشرکه دریافتی از شرکت سرمایه پذیر
درآمد حاصل از مالیات ارزی وسیعتر ارز
درآمد حاصل از ضایعات
درآمد تشویق صادرات
سایر درآمد
جمع درآمد و سود و زیان ناویژه
کسر می شود هزینه ها
حقوق و دستمزد غیرتولیدی
هزینه های اداری
هزینه های مالی
هزینه های توزیع و فروش
هزینه های استهلاک غیرتولید
سایر هزینه ها
جمع هزینه ها
سود و زیان ویژه دوره عملکرد
حقوق و دستمزد سایر هزینه های کارکنان.
تولیدی غیرتولیدی
کارمند کارگر کارمند کارگر
شرح
حقوق و دستمزد
مزایای نقدی
مزایای غیرنقدی
حق بیمه سهم کارفرما
حقوق بازنشستگی
ماموریت
سایر هزینه ها
جمع
ماموریت معاف از مالیات است ار مانده از ماه قبل هم باشد معاف از مالیات است.
حقوق ثابت ، حق شیفت، اضافه کاری، تعطیل کاری معاف از مالیات * 10% می شود.
3133618=12791+127/770+100000+1524091+400000+1860000
مالیات 95862=(مالیات)10% * 958618=2175000-3133618
219353=(بیمه)7/0 * 3133618

صورت مالی
شامل ترازنامه ، سود و زیان، بهای تمام شده، صورت گردش وجوه نقد+ یادداشتهای توضیحی این صورتها معمولاً برای یک دوره مالی مشخص (در شرکتها ابتدای سال تا پایان همان سال) تهیه وتنظیم می گردد. شرکتها تا پایان 31/4/x مهلت دارند صورتهای مالی را به همراه اظهارنامه مالیاتی تحویل اداره دارای شهرستان(محل کارخانه) بدهند.
گزارشات فصلی خرید و فروش، گزارشاتی که علاوه بر گزارشاتی که به شرکت و سهامداران داده می شود به مشتریان که می خرند یا می فروشند باید گزارش دهی داشته باشند.
صورت مالی ارائه شده به دارای مستلزم اطلاعات کافی و لازم از طرف واحد ، اداری، واحد تولید،واحد فنی و … که در نهایت توسط امور مالی از لحاظ ریالی محاسبه و سند می خورد و خود حساب پرداختی مشمول مالیات و بیمه پرداختی و کسورات تکمیل کننده همه امور برای اطلاع رسانی به مدیران داخلی و سهامداران و … و استفاده کنندگان خارجی(واحد مالی، همان مجموع)

در پلمپ کردن دفاتر چه اقداماتی باید انجام گیرد:
دفاتر قبل از شروع سال جاری جدید پلمب باید شود برای پلمب کردن دفاتر
1) خرید دفاتر کل و روزنامه توسط مسئول خرید این مستلزم واحد مالی برگ خرید را تکمیل و برگ درخواست صادر و تدارکات دفتر(دفاتر و فاکتور) گرفته توسط انتظامات ورود اجناس تایید و انبار دفاتر و رسیدها را تایید ومالی انجام می دهد.
2) مسئول مربوط به همراه دفاتر به اداره ثبت مراجعه می کند.
3) در اداره ثبت نامه معرفی توسط رئیس اداری دستور می خورد.
4) نامه دستور خورده (در دبیرخانه) همان شماره و تاریخ می خورد و به واحد حسابداری اداره مراجعه وفیش های مربوط پلمب دفاتر از واحد حسابداری دریافت می شود.
5) فیش ها به همراه برگ اظهارنامه پلمب دفاتر توسط مسئول معرفی شده شرکت واریز و تکمیل می گردد.
6) فیش واریزی به همراه برگ اظهار پلمب دفاتر به واحد حسابداری ارائه می گردد.
7) برگ اظهار پلمب دفاتر دوباره دستور و شماره می خورد.
8) دفاتر در واحد ثبت شرکتها توسط مسئول پلمب می خورد.
9) دفاتر پلمب شده ممهور به مهر و امضای اداری ثبت می خورد.
10) دفاتر توسط مسئول یا رئیس اداره در تاریخ پلمب دفاتر امضاء می گردد.
11) دفاتر پلمب شده به همراه کلمه التماس دعا تحویل مسئول مربوط می گردد.

اساسنامه:
هنگام تشکیل شرکت نیاز به مشخص نمودن نام شرکت، موضوع شرکت، مدت شرکت، مرکز سرمایه تعدید شده توسط اعضا یا صاحبان شرکت می باشد برای این کار و قانونی کردن اقدامات باید شرکت در اداره ثبت شرکتها اقدام به تکمیل موارد ذیل نماید:
1) معرفی چند نام بععنوان نام شرکت برای ارائه به دفاتر ثبت شرکتهای مرکز به منظور مشخص نمودن یک یا چند نام از نام های اشاره شده به منظور نام شرکت.
2) پس از تایید نام شرکت توسط اداره ثبت شرکتها معرفی از طرف اداره ثبت به بانک مورد نظر شرکت در رابطه با افتتاح حساب بانکی به بانک مورد نظر ارائه می شود(مبلغ حداقل 100000) اظهارنامه توسط شرکت به همراه اساسنامه تکمیل و به دایره یا واحد ثبت شرکتها ارائه می گردد. برای انجام اینکار نیاز به واریز فیش جهت تاسیس اظهارنامه … می باشد. اظهارنامه در دو ربگ توسط مسئول شرکت تکمیل و به همراه اساسنامه در اداره ثبت، تحویل مسئول مربوطه می گردد. در صورت نبودن هیچ گونه نواقصی شرکت در اداره ثبت شماره ثبتی می خورد. بعد از انجام اقدامات فوق از طریق آگهی کثیرالانتشار و محلی در روزنامه آگهی تاسیس منتشر می گردد(ارشاد، دارای)
اظهارنامه ثبتی شرکت:
1) نام ، نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، صادره، تاریخ تولید، آدرس محل سکونت برای تمامی نفرات نوشته می شود، اگر بصورت خانوادگی باشد کل به صورت یک آدرس.
2) موضوع شرکت و تولید.
3) مبلغ سرمایه شرکتو تعیین مقدار نقد و غیر نقد به تفکیک(سهامی خاص)
اغلال شرکت که برای هدف تعیین شده که پایان رسیده حکم تصفیه از طرف دادگاه ، ورشکستگی و رای اغلال شرکت در مجمع عمومی فوق العاده.
و همچنین در زمان اغلال شرکت طلبهایش را دریافت کرده و از محل فروش سایر دارائی ها و طلب بدهی های خود را پاس می کند و در آگهی شرکت خلاصه تصمیمات شرکت آورده می شود.

اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان اشخاص حقوقی
موضوع ماده 110 قانون مالیاتهای مستقیم
نام شخص حقوقی: شرکت نیکویافت ابهر
نوع شخص حقوقی: سهامی خاص
محل شماره و تاریخ ثبت: ابهر – 733 – 23/4/1379
نوع فعالیت: ایرانی
نوع مالکیت: خصوصی
شماره اقتصادی: 833-617-131
شماره و تاریخ کارت بازرگانی: 290749- 28- 10 – 81
شماره و تاریخ گواهی پذیرش در بورس:
نشانی اقامتگاه قانونی: ابهر،کیلومتر9جاده ترانزیت ابهرتاکستان- جنب کارخانه بژار
تلفن: 5284446
نمابر: 5284400
نشانی محل کارخانه: ابهر، کیلومتر9 جاده ترانزیت ابهر تاکستان – جنب کارخانه بژار
تلفن: 5284464
نمابر: 5284400

تعداد سهامداران شرکت گلریس
نام سهامداران
تعداد
درصد سهام
مبلغ سهام
ارقام به هزار ریال
محمد نیکوخصاال
850/190/1
5/997/19
850/199/1

مریم منصوری
837/199/1
5/997/19
837/199/1

ارش نیکوخصال
850/199/1
5/997/19
850/199/1

آزاده نیکوخصال
850/199/1
5/997/19
850/199/1

آیدین نیکوخصال
850/199/1
5/997/19
850/199/1

فرنگیس ضمع آبادی
600
1%
600

کامران واثقی
150
0025%
150

علی نیکجو
8

8

سید محسن بنی جمالی
1

1

خدیجه هرزندی
1

1

عبدالحمید ضیفی
1

1

علی اصغر نگاری خامنه
1

1

داریوش ستوده
1

1

جمع
000/000/6
100%
000/000/6

رئیس جلسه
نظار جلسه
منشی جلسه
سید محسن بنی جمالی
عبدالحمید ضیفی
سپیده جلیلیان تهرانی

داریوش ستوده

صورتهای مالی در گزارشات سالانه
در این قسمت وظیفه گزارشگری با توجه به گزارشات سالانه یک واحد تولیدی شامل ترازنامه صورت حساب سود و زیان که با استفاده از ارقام تاریخی تهیه شده اند ارائه می گردد. صورتهای مزبور و اقلام مندرج در آنها جهت نشان دادن نقش اساسی آنها در برنامه ریزی و کنترل مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد یکی دیگر از صورتهای مالی که در زمره صورتهای مالی اساسی به صاحبان سرمایه ارائه می گردد.

تاریخچه محل کارآموزی و دوایر و مدیریت های زیرمجموعه:
گروه صنعتی نیکو(سهامی خاص) مشتمل بر کارخانجات تولیدی پارس نخ – نایریس و بازرگانی آذین نسج و مرکز تحقیقات فیزیک نساجی و پروژه های در دست ساخت نیکویافت – بژار- و برزنت بروجرد با سطح اشتغال حدود 700 نفر که در حال حاضر 50% آن را افراد با تحصیلات دانشگاهی تشکیل داده اند.
نظام برنامه ریزی و تامین نیروی انسانی:
کارخانه در حال تاسیس اول برای دستگاه مدیر فنی یعنی چارت تعیین می کند اگر در مجموع به 20 نفر نیرو نیاز باشد مدیر فنی ، جلسه گذاشته که درخواست نیروی کار را مدیر کارخانه تعیین می کند و به اداره کار درخواست داده می شودکه نیروی کار برای شرکت تازه تاسیس بفرستد که بعد از معرفی از طرف اداره کار فرم و مشخصات را پر می کند و مدیر که نیروی کار را درخواست داده بود از افراد مصاحبه بعمل می آورد که اگر نیروی انسانی قبول باشند (در مصاحبه) کل مدارک(مدرک تحصیلی، پایان خدمت سربازی و مدارک فنی) را داده و قرارداد بسته می شود و برای کار فرستاده می شود.
نظام نگهداری منابع انسانی:
رعایت نکات ایمنی در دستگاههایی که تیغه دارند روکش داشته باشند – آموزش پرسنل.
درخواست – مدیرکارخانه – مدیرمربوطه – برنامه ریزی طرح نیروی انسانی – نیروی انسانی در حین تحصیل کار می کنند.
در ایران خدمت سربازی – کار
کشورهای اروپایی – درس – کار – ادامه تحصیل پایه ، سابقه کار داشته باشد.

ارزیابی مشاغل نیروی انسانی در محل کارآموزی:
کلیه پرسنل
زیر دیپلم
دیپلم
فوق دیپلم
لیسانس
فوق لیسانس
248
87
123
17
20
1

قراردادی : 220 مرد
قراردادی : 2 زن
رسمی: 26 مرد
رسمی: زن وجود ندارد.
متاهل: 167 نفر
مجرد: 81 نفر

نظام پرداخت در محل کارآموزی:
از انواع قراردادها، قراردادی مدنظر قرارداد کار موقت ، تاریخ قرارداد که بر اساس توافق کارگر و کارفرما که 1 ماه شروع تا یکسال بیشتر از یکسال هم است که موقت نیست این قراردادها از 1-1-x، 31-3-x قرارداد سه ماه می شود. در طول این مدت امضاء گرفته نمی شود و قرارداد تمدید نمی شود و لیست برای سرپرست فرستاده می شود و ارزیابی می گردد که از کار کارگزاری بودند( کار را بصورت منظم انجام داده است) به کارگزینی فرستاده و قرارداد بر حسب فرم ارزیابی واحد پر می گردد و قرارداد تمدیدی از تاریخ 1-4-x ، 1-9-x که قرارداد 6 ماه است.
حداقل حقوق از طریق اداره کار تعیین می شود، هر کارگر به سوابق کاری که دارد و بستگی به تخصص کارگر دارد.
در قانون کار حق اولاد- خوار و بار- مسکن – سنوات سالهای قبل اضافه می شود و کارگری که جدید باشد سنوات و پایه حقوق را اداره کار تعیین می کند. حقوق پایه جدید استخدام – قدیم استخدام فرق می کند.
کار افراد استخدام شده به وضعیت بدنی و سن افراد بستگی دارد.

مراحل تولید در محل کارآموزی:
واحد اداری یکسری فرمت خاص خودش که 4 سازمان مخصوص خود که شغل و سمت درجه بندی شده معاون اداری- مالی- فنی که شاخه بندی می شود.
بودجه:
کنترل بودجه قبل از اقدام به کار پیش بینی می کند که حدود قبل از شروع سال جدید در سازمان بودجه و برنامه ریزی کشور برای تعیین بودجه کل کشور توسط رئیس جمهور به مجلس و در مجلس کارشناسی کرده و تصویب می کند.
وضعیت نگهداری مواد خام:
به بسته بندی نوع مواد- که تاریخ انقضاء- و عمر مفید آن مدنظر است و برنامه ریزی برای نگهداری مواد خام و قطعات.

بازاریابی و فروش در محل کارآموزی:
تولید باید همسو با تولید در منطقه استان- کشور و خارج از کشور بازاریابی می شود. شخص و اشخاصی هستند که کار آنها بازاریابی است و بیشتر هنر بازاریابی در سخن گفتن است.
هزینه توزیع و فروش:
هزینه هایی که در ارائه محصولات و خدمات مثل آگهی و تبلیغات می شود و هزینه جانبی بسته بندی در هزینه های آن شرکت است برای فروش نیاز هزینه توزیع و فروش است.
نظام پرداخت:
در اواخر هر سال در اسفند دهه سوم اسفند توسط شورای عالی کار نرخ حقوق روزانه هر فرد مشخص می شود. این نرخ می تواند به دو صورت باشد.

مدلهای برنامه ریزی و کنترل:
بودجه: مدلهای قراردادی حسابداری از قبیل ترازنامه – و صورت حساب ود و زیان که جهت ارزیابی امور گذشته واحد تجاری مورد استفاده قرار گیرد. برای برنامه ریزی های آتی واحد نیز مفید می باشد. جهت انجام برنامه ریزی بهتر است از بررسی اطلاعات مربوط به گذشته خصوصاً توجه به روند تصمیمات اتخاذ شده شروع کرد و سپس با توجه به راه حلهای متعدد اقدام به پیش بینی فعالیتهای آتی و برآورد هزینه ها ، درآمد، سود و نرخ بازده سرمایه نمود. پیش بینی اطلاعات و همچنین تعیین اهداف کوتاه مدت و بلندمدت قسمتهای کوچکتر واحد تجاری به مدیریت این امکان را می دهد که عملی بودن و امکان موفقیت عملیات پیش بینی شده را بررسی کند. بودجه نه تنها بعنوان وسیله ای جهت برنامه ریزیهای مدیریت تلقی می گردد بلکه یک مدل اساسی حسابداری برای کنترل مدیریت نیز می باشد. در تهیه بودجه تشریک مساعی کلیه اشخاصی که هزینه های دایره خود را پیش بینی نموده و مسئول کنترل آنها می باشند. ضروری است این مرحله از برنامه ریزی هزینه ها حسابداری سنجش مسئولیت نامیده می شود جزئیات مربوط به حسابداری سنجش است. از آنجائیکه برنامه ها اساساً بر مبنای پیش بینی شرایط آتی می باشد لازم است هزینه ها را نیز با توجه به روند افزایش یا کاهش آنها در آن مقطع زمانی خاص که پیش بینی ها برای آن انجام می شود درنظر گرفت به منظور برنامه ریزی هزینه ها باید در ارتباط با حجم تولید قیمتهای آتی ، ظرفیت کارخانه و کارایی کارگران مورد توجه قرار می گیرد.
هزینه های استاندارد:
مقیاس لازم را در رابطه با این که هزینه ها به چه میزان باید باشند فراهم می نماید بکارگیری هزینه های استاندارد امکان تهیه صورتهای مالی را جهت مدیریت اجرای تسریع نموده و همچنین انحرافات حاصل از اهداف تعیین شده را مشخص می کند چنانچه صورتهای مالی حاوی مقایسه نتایج واقعی پایان سال با ارقام بودجه شده بر اساس هزینه های استاندارد باشد. نه تنها اطلاعات مربوط به سود کسب شده تا آن تاریخ را به مدیریت ارائه می دهد، بلکه دلایل عدم تحصیل سود بودجه شده را نیز بیان می دارد. هزینه های استاندارد نه تنها باید بعنوان جزء لاینفک تهیه بودجه مورد توجه قرار گیرد، بلکه از آن پایه بعنوان یک وسیله کنترل نیز استفاده شود.

گزارشگری:
اطلاعات حسابداری ابزاری است اساسی جهت انتقال نتایج فعالیتهای مدیریت به استفاده کنندگان داخل و خارج از واحد تجاری استفاده کنندگان خارج از واحد تجاری، اطلاعات مورد نیاز خود را از طریق گزارشات سالانه که شامل ترازنامه، صورتحساب سود و زیان، صورت تغییرات در وضعیت مالی می باشد بدست می آید. گزارشات مزبور فاقد کلیه جزئیات مورد نیاز استفاده کنندگان خارج از واحد تجاری می باشد زیرا درج تمامی جزئیات که بتواند کلیه نیازهای استفاده کندگان را تامین نماید، غیرممکن می باشد. جهت انجام وظایف کنترل و برنامه ریزی استفاده کندگان داخلی مدیریت اجرایی و سایر سطوح مدیریت به بسیاری از منابع اطلاعات مورد نیاز دسترسی دارند اطلاعات مورد نیاز مدیریت از طریق اطلاعات مندرج در ترازنامه صورتحساب سود و زیان و صورت تغییرات در وضعیت مالی، تامین می گردد.

80


تعداد صفحات : 70 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود