موسسه آموزش عالی آزاد هادی
دانشگاه جامع علمی – کاربردی
گزارش کارورزی
عنوان:آموزش فتوشاپ
———————————–
استاد کارورزی:مهندس بابائی
—————
دانشجو:مینا کوچکی سیاه خاله سر
———–
رشته تحصیلی:فناوری اطلاعات
——–
زمان تحویل : 9/3/1389
تقدیم به
زیباترین کلمه
مادر.
از زحمات بی دریغ استاد بزرگوارم جناب آقای مهندس بابایی
که همواره مرا با راهنمایی های ارزشمند خودهدایت نمودند
و در نهایت شکیبایی یاری ام فرمودند سپاسگذارم.
فتوشاپ چیست ؟
فتوشاپ یکی از نرم افزارهای گرافیکی است که اساس کار آن بر پایه ی Bitmap می باشد.
نرم افزار فتوشاپ متعلق به شرکت Adobe بوده و برای ویرایش تصاویر ، طراحی موارد گرافیکی چاپی یا غیر چاپی و … مورد استفاده ی کاربران قرار می گیرد .
ضمن اینکه این نرم افزار با چاپگرها و دستگاههای خروجی فیلم و زینک بصورت استاندارد هماهنگی دارد .
برای مطالعه ی این دوره ی آموزشی نیاز است کاربران محترم آشنایی با سیستم عامل ویندوز داشته باشند .
ضمنا سیستم شما باید دارای مشخصات سخت افزاری ذیل باشد :
– حداقل سیستم مورد نیاز پنتیوم 233
– 16 مگابایت Ram
– حدود 600 مگا بایت فضای آزاد
– کارت گرافیکی 64 گیگا بایت
نصب برنامه:
این برنامه مانند سایر نرم افزارها دارای مراحلی برای نصب می باشد که به شرح زیر است:
CD نرم افزار را داخل درایو گذاشته و به داخل CD رفته گزینه Setup را بعد از گذراندن مراحل ( تعیین محل نصب بر روی دیسک سخت و همچنین مراحل و صفحات بعد) به صفحه می رسید که از آن نمی توان گذر نمود چون از شما کد ورود نرم افزار را طلب می کند در اینجا شما به درایو CD رفته و فایل متن (Text) داخل CD نرم افزار را باز نموده و شماره سریال داخل را بلوکه کرده کپی نمایید به داخل Setup برگشته و در قسمت Serial namber ،Paste نمایید و مشخصات فردی خود را نیز وارد نمایید به این ترتیب گزینه Next روشن و فعال میگردد.حالا دکمهNext رازده و منتظر بمانید تا نرم افزار نصب گردد. بعد از نصب برنامه به منوی Start رفته و از قسمت Programs گزینهAdobe Photoshop را زده تا نرم افزار باز شود اینجا محیط نرم افزار فتوشاپ است.
که متشکل از:
ناحیه کاری
نوار منو
نوار پارامترها
و پانل های مختلف کنترل رنگ ، سایز تصویر، لایه ها، اطلاعات صحنه، تاریخچه و غیره……می باشد.
شروع کار :
برنامه فتوشاپ محصول شرکت Adobe می باشد . هنگام نصب این نرم افزار بر روی سیستم ، لیست این برنامه ها هم نظیر دیگر برنامه ها در منوی Start می نشیند . جهت ورود به این برنامه مسیر زیر را طی می کنیم :
Start > programs> adobe> photo shop 6
در نظر داشته باشید که فایل اجرایی این برنامه آیکونی شبیه یک چشم دارد . پس از کلیک بر روی فایل اجرایی ، برنامه فتو شاپ باز می شود .
وقتی برای اولین بار ، فتو شاپ را باز می کنید ، جعبه ابزاری را در قسمت سمت چپ صفحه مشاهده میکنید که تمامی ابزارهای مربوط به طراحی در این Box موجود می باشد . در سمت راست نیز چهار پنجره قرار دارد . عنوان منوها در نوار منو قرار گرفته است . زمینه این پنجره میزکار (Desktop) محیط فتوشاپ می باشد .
فتوشاپ بر خلاف سایر برنامه های گرافیکی به صورت خودکار صفحه جدیدی را برایتان باز نمی کند .
آشنایی با برخی از منوها
این نرم افزار نیز مطابق تمامی نرم افزارهای تحت ویندوز دارای منوهای در بالای صفحه می باشد که تمامی فرمانها دراین منوها البته بسته به نوع عملکرد شان دسته بندی شده اند اولین منوی که ما با آن شروع خواهیم کرد و آشنا خواهیم شد منوی File می باشد.
FILE:
در این منو فرمانهای ورود خروج و نیز ذخیره سازی موجود می باشد تک تک آنها را توضیح خواهیم داد.
New :
به کمک این گزینه می توان یک صفحه جدید کاری درصحنه ایجاد نمود و کلید های میان بر این گزینه معادل Ctrl+N می باشد . زمانی که این گزینه را می زنید یک پنجره جدید بازمی شود که تعیین کننده مشخصات و نوع تنظیمات صحنه ای می باشد که شما ایجاد خواهید کرد.
Name:
به کمک این گزینه مشخص می شود که نام صحنه ای که ایجاد می نمایید چه باشد.
درقسمت Image size تنظیمات مربوط به اندازه صفحه جدید می باشد که به ترتیب توضیح خواهم داد . قسمت Preset sizes دراین قسمت اندازه های معیین و استاندارد و از پیش تعیین شده و را در اختیار شما قرار می دهد برای سهولت و سرعت و دقت در کار البته این گزینه به صورت پیش فرض به صورت دستی تنظیم شده است یعنی شما به صورت دلخواه می توانید اندازه صحنه جدید را ایجاد نمایید.
Width:
به کمک این گزینه که یک فیلد عددی است می توانید عرض وپنهای صفحه تعیین نمایید.
Height:
به کمک این گزینه که یک فیلد عددی است می توانید طول یک صفحه را تعیین نمایید.
Resolution:
به کمک این گزینه میزان کیفیت و میزان نقاط را تشکیل دهنده یک صفحه را مشخص می کنید در رابطه با این مقوله در آینده مفصل صحبت خواهیم نمود.
درمقابل سه گزینه بالا یک منوی کرکره ای وجود دارد که معیین کننده واحد اندازه گیری می باشد.
Mode:
این قسمت یک منوی کرکره ای می باشد که دراین قسمت می توانید ترکیب بندی رنگ در صفحه جدید که می خواهید ایجاد نمایید تعیین کنید. که مدل ها را در زیر توضیح خواهم داد.
Bitmap:
تصویری که پیکسل ها با عوض کردن مقدار بیت ذخیره شده تغییر می کند ( یک یعنی روشن صفر یعنی خاموش ، در صفحه نمایش رنگی بیتهای بیشتری استفاده می شوند تا سه رنگ قرمز و سبز و آبی را هم کنترل کند)
Grayscale:
این گزینه یک صحنه در اختیار ما می گذارد به این صورت که هر فعالیت دراین صحنه شود به صورت سیاه سفید دیده خواهد شد و ذخیره می شود در کل صفحه ای سیاه سفید در اختیار می گذارد و رنگ در آن تاثیری به عنوان خود ماهیت اصلی رنگ ندارد فقط به صورت تیره های مختلف خاکستری نمایان می شود.
RGB color:
این مدل رنگ متشکل از سه رنگ اصلی قرمز سبز و آبی می باشد و با ترکیب این سه رنگ ، رنگ اصلی به وجود خواهد آمد.
Cmyk color:
این مدل رنگ جهت چاپ مورد استفاده قرار می گیرد و دراین مدل رنگها به حسب درصد رنگهای فیروزه ای (Cyanred) سرخابی (Maqenta) زرد (Yellow) و سیاه (Black) تعریف میشود.
Lab:
مدل Lab جامع ترین مدل رنگی می باشد این مدل طوری طراحی شده که در آن رنگها به دستگاه وابسته نباشد یعنی هر رنگ در صفحه نمایش و در صفحه چاپی به یک صورت ظاهر می شود. این مدل در عمل کاربرد زیادی ندارد.
Contents
در این قسمت شما مشخص می کنید که صفحه جدید در قسمت پس زمینه چه خصوصیاتی را دارا باشد.
به صورت White سفید یا Back qrouhd color به صورت رنگی که برای رنگ پس زمینه انتخاب می کنید یا به صورت شفاف یا Trahs pareht بعد از زدن دکمهok صفحه جدید ایجاد می شود .
Open
گزینه دوم در منوی File گزینه Open می باشد که معادل کلیدهای میانبر Ctrl+O می باشد یا با دوبار کلیک کردن در پنجره کاری فتوشاپ می توانید به این پنجره دسترسی داشته باشید. به کمک این گزینه می توانید تصاویر را به فتوشاپ وارد نمایید.
Browse
به کمک این گزینه می توانید شما در داخل نرم افزار فتوشاپ یک Browser یا یک پنجره مشاهدات داشته باشید.
Open Recent
به کمک این فرمان می توانید آخرین تصاویر باز شده توسط نرم افزار را دوباره بازیابی نمایید.
Close
این فرمان صفحه باز انتخاب شده در نرم افزار را می بندد.
Save
این فرمان فایل موجود در نرم افزار را به فرمت های مختلف بر روی درایو سخت ذخیره سازی می نماید.
Save as
این فرمان از فایل جاری که به کمک فرمانSave ذخیره شده ، ذخیره سازی می کند البته با نام دلخواه.
Import
به کمک این فرمان می توانید فایل هایی را به داخل برنامه وارد نمایید از جمله فایل های Adobe Acrobat و غیره……………
Export
به کمک این گزینه می توانید تصاویر را خروجی بگیرید.
File in fo
به کمک این گزینه می توانید اطلاعاتی را درباره فایل جاری (هم بدهید و هم بگیرید)
Save for web
گفتیم به کمک این گزینه فایل را می توان برای استفاده بر روی اینترنت استفاده نمود. زمانی که این گزینه زده شود پنجره بزرگی در صفحه نمایان می شود که این پنجره شامل چند قسمت از جمله پنجره کاری و قسمت پارامترها می باشد درست راست پنجره کاری شما می توانید به پارامترهای این پنجره دست پیدا کنید که در زیر هریک از پارامترها را توضیح خواهم داد.
قسمت Settings
در این قسمت شما چند فیلد عددی و منوهای کرکره آی در دست داری اتولین منوی کرکره آی تعیین کنفضه نوع فرمت و میزان کیفت تصویر به صورت پیش فرض می باشد که هر کدام از آنتا مقدار و فرمت خاص تستند و برای سهول در کار در اختیار ما قرار ضاده شده آست.
قسمت بعدی نیر یکو منوی کرکره آی می باشد در این قسمت فقط برای تامین نوع فرمت (یا جنس) فآیل می باشد در زیر همین منوی کرکره آی منوی دیگری قرار دارد که بسته به نوع فرمت تعیین شده تنظیماتی را دارا می باشد .
به عنوان مثال برای فرمت Jpeg چهار گزینه به شرح زیر دارا می باشد:
Low : کم کیفت
Medium :کیفت متوسط
High : کیفت خوب
Maximam :کیفت عالی
البته می توان میزان کیفت را به صورت دستی نیر انجام داد. این کار را می توان به کمک پارامترQuality انجام داد هرچه عدد بیشتر کیفت بهتر هر چه عدد کم کمتر کیفت بدتر.
گزینه Blur
به کمک این گزینه می توان صحنه را محو نمود.
گزینه Matte
به کمک این گزینه می توان رنگ پشت زمینه اگر قسمتی از عکس وجود نداشته باشد و پشت زمینه معلوم باشد را تعیین نمود و رنگ آمیزی کرد.
در پایین دو برگه Color table , Imagesize وجود دارد در پنجره اول شما می توانید در فرمت Gif یکو پالت رنگ در اختیار داشته باشید . و در قسمت دوم می توانید اندازه تصویر را تغییر دهید زمانی که اندازه مورد نظر خود را در فیلد عدد وارد نمودید دکمه Apply روشن می شود بازدن این دکمه تنظیماتی که تعیین نمودید اعمال می شود و عکس کوچک یا بزرگ می گردد.
حالا عکس شما آماده می باشد برای ذخیره سازی و استفاده بر روی اینترنت این پنجره بعد از ذخیره سازی خود به خود بسته خواهد شد.
به منوی فآیل بر می گردیم و از فرمان های باقی مانده گزینه Revert را بررسی می کنیم.
فرمان Revert
به کمک این گزینه شما می توانید برروی عکس خود یا فآیل جاری هر تغییراتی را اعمال نمایید و زمانی که دیدید این فعالیت ها مورد دلخواه شما نیست بازدن گزینه Revert عکس به صورت اولیه خود بر می گردد.
به کمک این فرمان می توانید تنظیمات صفحه از جمله نوع قطع استفاده شده برای خروجی گرفت به صورت پیرینت را مشاهده کنید یا تغییر دهید.
Print with priview
به کمک این فرمان شما می توانید یکو پیش نمایش از فآیل پیرینت گرفته شده را ببینید و همچنین تنظیماتی را اعمال نمایید زمانی که این فرمان را می زنید پنجره آی باز می شود . این پنجره شامل تنظیمات زیر می باشد:
Position
به کمک این قسمت می توانید موقعیت تصویر خود را برروی برگه تغییر دهید و موقعیت دیگری بر روی کاغذ پیدا کنید اگر تیک کنار عبارت Center image را بردارید می توانید موقعیت عکس را به صورت دستی تغییر دهید بغل فیلد های عددی بالا و چپ یکو منوی کرکره آی وجود دارد که تعیین کنفضه میزان واحد اندازه گیری می باشد.
Scaled print size
دراین قسمت شما می توانید اندازه تصویر را بزرگ وکوچک کنید سه راه برای تغییر اندازه تصویر وجود دارد که در زیرشرح خواهم داد:
1- به کمک فیلد عددی (Scale) ، به کمک این فیلد می توانید برحسب درصد تصویر موجود را بزرگ و کوچک نمایید.
2- به کمک دو فیلد عددی(Height) و پهنا (Width) می توانید اندازه تصویر را تغییر دهید.
3- بالاخره روش سوم به این صورت می باشد که با فعال کردن گزینه Show bounding box می توانید چند دستگیره بر دور تصویر خود داشته و با حرکت دادن آنتا عکس را بزرگ وکوچک نمایید.
منوهای کرکرهای روبروی فیلدهای عددی واحد اندازه گیری می باشد که بسته به نیاز شما هر کدام را خواستید می توانید انتخاب نمایید.
و در آخر گزینهScale to fit media به کمک این گزینه می توانید تصویر موجود را به صورت خودکار اندازه برگه خود نمایید.
در قسمت Option شما می توانید تنظیماتی را برای تصویر ایجاد نمایید. از جمله مارک های را برای راهنمایی بهتر در صحنه ایجاد نماییم یا عکس را به صورت افقی برعکس نماییم یا عکس را از نظر رنگ برگردانیم ( نگاتیو) یا محدوده Crop را مشخص کنیم یا در امتداد لبه های عکس برای راهنمایی بهتر بردارهای ترسیم کنیم . در قسمت پایین نیر منوی کرکره آی وجود دارد نوع زبان مورد استفاده برای چاپ گر را تعیین می کند.
فرمان Jumpto
به کمک این فرمان می توان نرم افزاری های که تحت فتوشاپ فعالیت می کنند را راه اندازی نمود از جمله این نرم افزارها Adobe Image ready میباشد. به کمک این نرم افزار می توانید تصاویر متحرک را ایجاد نمود و تصاویر متحرک را ویرایش نمایید البته این جمله آی از فعالیت های این نرم افزار قدرتمند می باشد.
و در آخر گزینه Exit که به کمک آن می توان از این نرم افزار خارج شد.
در این قسمت می خواهم شما را باچند فرمت کاربردی که می توان از فتوشاپ خروجی گرفت و همچنین چند فرمت که می توان در فتوشاپ استفاده نمود آشنا کنم.
1- Psd pdd : این فرمت ، فرمت خود نرم افزار فتوشاپ می باشد این فرمت تمامی تنظیمات صحنه را که در فتوشاپ ایجاد نمودید به همان صورت ذخیره سازی می نماید.
2- Bmp : در گرافیک کامپیوتر مشخصه سه حرفی نام فآیل برای فایلی که حاوی تصویر گرافیکی Map-Bit شده آست می باشد.
3- Gif : قالب گرافیکی از یکو فآیل که حاوی تصویر Map-Bit باشد می گویند یکو فرمت از نوع که بیشتر برای وب استفاده می شود.
4- JPEG : فرمت از نوع Ture color با روش فشرده سازی Lossy آست این فرمت از کانال آلفا در تصویر پشتیبانی ندارد.
5- Epc : نوع فرمت فآیل آست که بیشتر برای فایلهای برداری (مانند لوگوها ) استفاده می شود در عین حال امکان تعبیه تصاویر Bitmap را دارد.
6-Tiff : فرمت از نوع True color و غیر فشرده آست.
منوی Edite
این منوی همانگونه که از نامش معلوم است مربوط به ویرایش می باشد .
اولین فرمان داخل این منو فرمان Undo می باشد که این فرمان آخرین عملیات انجام شده توسط شما در نرم افزار لغو می کند و معادل کلیدهای میانبر Ctrl+z می باشد. البته این فرمان تا یک مرحله از عملیات را لغو می سازد .
Step for ward: به کمک این فرمان فرمان های لغو شده توسط فرمان Step back ward برگردانده می شود که معادل کلیدهای میانبر Snift +ctrl+z می باشد .
Step back ward: به کمک این گزینه می توان به تعداد معینی از عملیات را لغو نمود. کلید میانبراین فرمان معادل Alt+ctrl+zمی باشد.
Fade brush tool: به کمک این گزینه می توانید بعد از استفاده از ابزار Brush آن خط را از نظر میزان غلظت ونیز نوع مد آن تغییر دهید در آینده با مغوله Mode بیشتر آشنا خواهیدشد.
Cut: به کمک این فرمان می توانید یک قسمت را برش دهید و کلیدهای میانبر آن معادل Ctrl+x می باشد البته این نکته را خاطرنشان کنم که باید حتما قسمتی به کمک ابزار انتخاب که در قسمت بعد با آن آشنا خواهید شد انتخاب شده باشد تا قابل بریدن باشد.
Copy: به کمک این فرمان می توانید یک کپی از قسمت انتخاب شده توسط ابزار انتخاب را داشته باشید و کلیدهای میانبر آن معادل Ctrl+c می باشد.
Copy merged: به وسیله این فرمان می توانید از قسمت انتخابی کپی را داشته باشید با این تفاوت که زمانی که آن را Paste می نمایید آن کپی به صورت یک لایه جدید ایجاد میشود و برروی همان لایه اصلی باقی نمی ماند البته درباره لایه ها دردرس های آینده اطلاعات ارزنده ای را دریافت خواهید کرد و با آن آشنا خواهید شد .
Paste: زمانی که شما از گزینه Copy یا Cut یا Copy merged استفاده می نمایید آن قسمت انتخابی برروی حافظه موقت ذخیره می شود برای برگرداندن آن فایل ذخیره شده برروی حافظه موقت از فرمان Paste استفاده می کنیم که معادل کلیدهای میانبر Ctrl+vمی باشد.
Paste info : به کمک این فرمان قسمت Copy شده را Paste می کنیم با این تفاوت که قسمت کپی شده به صورت یک لایه ماسک می شود و یک لایه ماسک برای ما ایجاد می کند(این مقوله را همین جا تمام می کنم تا در دروس بعدی مفصل به آن پرداخته شود)
Clear: به کمک این گزینه قسمت انتخابی را می توانید حذف نمایید.
Check speilng:
به کمک این فرمان ما می توانیم از املای درست کلمه خود( البته به زبان انگلیسی ) مطلع شویم به این صورت که زمانی که کلمه ای را در نرم افزار می نویسیم این فرمان فعال می شود با زدن این فرمان پنجره ای کوچک باز می شود که در زیر به آن خواهیم پرداخت.
Not in dictionary: دراین قسمت کلمه ای وجود دارد که شما نوشته اید.
Chageto: در این قسمت نزدیک ترین کلمه را از حیث حروف به کلمه مورد نظر ما وجود دارد.
Suggestions: در این قسمت کلماتی که از نظر حروف به کلمه مورد نظر ما نزدیک است وجود دارد.
در قسمت زیر هم معیین شده که چه نوع زبانی به این Dictionary حاکم است ویک گزینه با نام Check all leyer وجود دارد که با فعال کردن آن این فرمان برتمامی لایه ها اعمال می شود.
Find and replace text:
به وسیله این فرمان می توان یک کلمه مورد نظر یا یک حرف مورد نظر را با حرف یا کلمه دیگر به صورت خودکار تغییرداد.
Fill:
به کمک این فرمان می توان به صورت تمام وکلی یک لایه یا صفحه را به یک رنگ یا یک شکل در آورد زمانی که این فرمان را می زنید پنجره Fill باز می شود در قسمت اول می توانید انتخاب کنید که از چه حالتی برای کل صفحه استفاده نمایید می توانید به صورت مشکی کنید یا به صورت Back ground color یا در پس زمینه از توالی عکس استفاده نمایید وغیره……
در قسمت Blending می توانید مشخص نمایید که نوع مخلوط کرده لایه انتخابی با لایه های دیگر به چگونه باشد با انتخاب مد مورد نظر می توانید از این خاصیت استفاده نمایید در قسمت Opacity هم می توانید میزان غلظت رنگ یا تصویری که می خواهید به صفحه بگذارید تعیین نمایید.
Stroke:
به کمک این فرمان می توانید در لایه انتخابی به دور تصویر یا خط کشیده شده یک خط با رنگ و اندازه دلخواه رسم نمایید. قسمتWidth میزان قطر خط می باشد. در Color box می توانید نوع رنگ را تعیین نمایید. در قسمت Loction می توانید نوع موقعیت خط را تعیین نمایید. که به سه صورت Inside که در داخل خط را ترسیم می نماید Center که از وسط وبه صورت مساوی خط ترسیم شده در دور موضوع مورد نظر می کشد. و درآخر گزینه Outide که خط را به صورت Outline می کشد یعنی دقیقا بعد از تمام شدن موضوع خط را در دور شی می کشد. در قسمت Blending می توانید نوع مخلوط شدن خط با لایه های دیگر را در قسمت Mode و میزان غلظت خط را به کمک گزینه Opacity تعیین نمایید.
Free transform: به کمک این فرمان می توانید یک لایه یا یک تصویر انتخابی را به صورت آزادانه تغییر مکان دهید یعنی آن را بچرخانید یا آن را تغییر اندازه دهید. یا آن را برعکس نمایید بعد از اعمال تنظیمات برای ثابت کردن تنظیمات بازدن کلید تائید بالا یا دوبار پشت سرهم کلیک کردن می توانید تنظیمات را اعمال نمایید برای رد کردن تنظیمات هم از گزینه Cancel یا کلید میان برEsc می توانید استفاده نمایید کلیدهای میانبراین فرمان نیز معادل Ctrl+t می باشد.
Trans form: در این قسمت شما می توانید هر یک از فعالیت های چرخش تغییر مقیاس ایجاد پرسپکتیو کج وکوله کردن تصویر مورد نظر را به صورت جداگانه انجام دهید.
Define brush: به کمک این گزینه می توانید لایه یا تصویر یا قسمت انتخابی از هردوی آنها را به صورت یک سر قلم در بیاورید در درس آینده با قلم ها به خوبی آشنا خواهید شد در واقع شما می توانید یک سر قلم به صورت دلخواه ایجاد نمایید . این قابلیت بسیار قابلیت کارآمدی می باشد.
Purge: به کمک این فرمان می توانید چند گزینه را خالی و تهی نمایید که در زیر تک تک آنها را توضیح خواهم داد.
Undo: یکی از قابلیت فرمانPurge پاک کردن مراحل انجام شده در نرم افزار می باشد به این صورت که دیگر امکان بازگشت به آنها به کمک فرمان Undo نیست.
Clip board: از دیگر قابلیت های این فرمان آن است که Cilp board را که همان حافظه موقت سیستم می باشد را پاک سازی می نمایید البته این پاک سازی مختص فعالیت های خود نرم افزار می باشد و هیچ ارتباطی با نرم افزار های دیگر که برروی Cli pboard فایلی دارند ندارند.
Histories : به کمک این فرمان می توانید تاریخچه یاهمان Histories را پاک نماییدHistories در واقع تاریخچه ای ازفعالیت های ما در نرم افزار می باشد که در دروس بعدی با آن به طور کامل آشنا خواهید شد.
All : به کمک این گزینه تمام سه مورد بالا را شما پاک می کنید.
Color settings : در این قسمت شما می توانید نوع ومیزان بیت ها واطلاعات در تمام ترکیب های رنگی تغییر دهید و خاصیت آنها را عوض نمایید
Preset manager:
در این قسمت شما می توانید نوع قرار گیری انوع سر قلم Texture یا انواع ترکیب های رنگی را در پالت های خود تغییر دهید بعضی آنها را به صورت دستی و دلخواه مرتب و ردیف نمایید وحتی می توانید آنها را حذف هم نمایید. بر روی هر یک از آنها بروید و باکشیدن آنها جای آنها را عوض نمایید و برای رفتن به نوع ها ی دیگر از منوی کرکره ای Preset type استفاده نمایید.
Preferences : به کمک این قسمت مزیت های این نرم افزار در دست شما است البته این بحث بسیار گسترده است ودراین قسمت نمی گنجد و ما آن را به جلسات بعدی موکول خواهیم کرد ولی به صورت کلی در رابطه با آن مطالبی را خواهم گفت تا با آن بیشتر آشنا شدید در این قسمت می توانید تنظیمات بعضی از ابزارها و پارامترهای مرتبط با نرم افزار را تغییر دهید البته این خاصیت در تمام نرم افزارها وجود دارد تا اینجا با منوی Edit به طور کامل آشنا شدید .
منوی :Select
– گزینه: All Ctrl + A
چنانچه بخواهیم کل فایل را انتخاب کنیم از این قسمت استفاده می کنیم.
– گزینه: Deselect Ctrl + D
این گزینه هنگامی فعال است که انتخابی Select داشته باشیم. با انتخاب این گزینه Select مورد نظر حذف می شود.
– گزینه :Reselect
برای برگرداندن Select از این گزینه استفاده می شود. این قسمت زمانی فعال است که قبلا از گزینه Deselect استفاده شده باشد.
– گزینه: Inverse
توسط این گزینه محدوده انتخاب برعکس میشود.همه قسمتها بجز قسمت انتخاب شده را بر میگرداند
– گزینه: Feather
– گزینه Feather این امکان را برایتان فراهم می کند که به جای کناره های مشخص، کناره های نامشخص پرزدار ایجاد کنید.
برای انتخاب شیء از طریق گزینه Feather باید مراحل زیر را دنبال کنید:
-1ابزار انتخاب مناسبی را انتخاب کنید و با استفاده از آن بخشی از تصویر یا شیء مورد نظر خود را در حالت انتخاب شده قرار دهید.
-2برای باز شدن کادر محاورای مربوطه، گزینه Feather را از منوی Select انتخاب کنید.
-3عددی را در پنجره باز شده وارد کنید. سپس روی دکمه OK کلیک کنید.
-4حال با جابجایی قسمت انتخابی دقیقا هاله اطراف انتخاب مشاهده می شود.
آشنایی و کاربا ابزار Tool box
جعبه ابزار (Tool Box) مانند جعبه رنگ هنرمند نقاش است . یعنی ابزارهای مورد نیاز برای ترسیم ، رنگ آمیزی ، پاک کردن و سایر عملکردهای مربوط به تصویر را در خود جای داده است.
تا حالا شما با ایجاد کردن یک صحنه جدید باز کردن و چاپ کردن یک عکس لغو کردن عملیات ها Copy برداری و غیره……. به صورت کامل آشنا شدید در این قسمت شما را با ابزار ویرایش یک صحنه آشنا خواهم کرد به طور کلی ابزارها در نوار ابزاری که معروف به Tool box می باشد وجود دارد. اگر شما فتوشاپ را باز نمایید این نوار ابزار را در سمت چپ مانیتور مشاهده خواهید کرد . در کل از مهمترین قسمت های موجود در نرم افزار می توان به این قسمت اشاره نمود که ابزارهای آن به شرح زیراست:
1) Rectangular marguee : این ابزار اولین ابزار داخل Tool boxمی باشد به کمک این گزینه می توانید یک ناحیه از تصویر یا تمامی تصویر جاری در نرم افزار انتخاب نمایید. البته این گزینه یک ناحیه انتخابی مربع یا مربع مستطیل را دراختیار ما می گذارد زمانی که یک ابزار را از نوارابزار انتخاب می کنید در قسمت Option bor پارامترهای ظاهر می شوند. این پارامترها برای بهترتنظیم نمودن آن ابزار می باشد د رواقع قابلیت هایی را در رابطه با آن ابزار در اختیار ما قرار میدهد. البته در رابطه با Option bar در دروس توضیح داده شده است زمانی که Rectangular marguee را انتخاب می نمایید در Option bar پارامترهای ظاهر می شوند که تک به تک آنها را توضیح خواهم داد.
اولین قسمت جایی است که شما نوع انتخاب خود را تعیین خواهید نمود که به صورت پیش فرض برروی گزینه اول قراردارد دراین قسمت چهار نوع حالت مختلف وجود دارد. که به شرح زیرمی باشد:
Newseleotion: به کمک این گزینه که به صورت پیش فرض نیز فعال است می توان یک ناحیه را برای انتخاب تعیین نمود البته با این تفاوت که زمانی که یک قسمت را انتخاب می نمایید دوباره جای دیگری می خواهید انتخاب نمایید قسمت قبلی از بین میرود در ضمن به وسیله این گزینه شما می توانید ناحیه منتخب را حرکت دهید و به جای مورد نظر خود منتقل نمایید.به این صورت که با رفتن Pointer ماوس برروی قسمت منتخب شکل Pointer عوض می شود واین نشان دهنده آن است که شما می توانید آن قسمت را حرکت دهید.
Add to selection: به کمک این گزینه می توانید به ناحیه منتخب قسمت های دیگر نیز اضافه نمایید و دیگر با انتخاب نمودن دوم انتخاب اول از بین نمی رود. و همچنین در این گزینه و سه گزینه بعدی امکان حرکت دادن قسمت منتخب وجود ندارد.
Subfract from selemtion : به کمک این گزینه می توانید ازقسمت منتخب به صورت دلخواه کم نمود یعنی زمانی که شما یک قسمت را انتخاب می نمایید اگر بیشتر از ناحیه مورد نظر انتخاب نمودید به کمک این گزینه می توانید آن قسمت را کم نمایید . مانند گزینه دوم این گزینه نیز امکان حرکت دادن ندارد.
Intersect with selection: به وسیله این گزینه می توان ناحیه انتخابی به داخل یک ناحیه دیگر محدود نمود به این صورت که زمانی که شما یک قسمت را انتخاب نمودید به کمک این گزینه می توانید آن را در کادری که می کشید محدود نمایید.
Feathder : به وسیله این فیلد عددی شما می توانید ناحیه انتخابی را نرم نمایید یعنی میزان حد فاصل قسمت انتخابی و قسمت ها غیر منتخب را ازنظر تعداد پیکسل زیاد نمایید و ناحیه منتخب نرمی را دردست داشته باشید.
Style : دراین قسمت می توانید نوع وشیوه انتخاب را تعیین نمایید . این قسمت
دارای منوی کرکره ای می باشد که این منو سه گزینه را به شرح زیر در اختیار دارد:
Normal: به کمک این گزینه که به صورت پیش فرض می باشد به صورت آزادانه شما می توانید انتخاب داشته باشید.
Fixed aspect ratio : به کمک این گزینه شما می توانید میزان نسبت ضلع های کادر انتخابی را تعیین نمایید که در حالت پیش فرض به صورت یک به یک می باشد یعنی کادر مربعی را ایجاد می نماید.
با تغییردادن عددهای درون دو فیلد عددی Width وHeight می توانید تنظیمات را مشخص نمایید
البته خاطرنشان کنم در این قسمت انتخاب به صورت آزادانه قابل انجام است یعنی اندازه معیین برای کادر انتخابی تعیین نشده است.
Fixed size: به کمک این گزینه می توانید اندازه کادر انتخابی را محدود نماید و دیگر کادر انتخابی را به طور آزادانه نمی توانید حرکت دهید. در اینجا دو فیلد عددی Height , width وجود دارد که می توان اندازه را به آن داد و کادر مورد نیازرا مشاهده نمود. دراین جا تمام فرمان های و کلیدهای مرتبط با گزینه rectargular Marguee آموختید و فقط یک نکته باقی ماند که با نگه داشتن کلید Shift برروی کی برد می توانید یک کادر مربع را به صورت سریع دردست رس داشته باشید البته با راست کلیک کردن برروی همین گزینه زیر مجموعه باز میشود که درزیر به توضیح آنها خواهم پرداخت :
اولین گزینه همان گزینه می باشد که توضیح دادیم دومین گزینه Elliptical marguee tool می باشد این گزینه یک کادر انتخابی به صورت دایره و بیضی دراختیار ما قرار میدهد این گزینه هم دارای تنظیمات گزینه اول می باشد و فقط کادر انتخابی آن به صورت دایره و بیضی می باشد.
Single row marguee: به کمک این گزینه شما یک کادر انتخابی به قطر یک پیکسل در اختیار دارید و همچنین این کادر انتخابی به صورت افقی می باشد. و قسمت Option bar هم تفاوتی نکرده است .
Single column marguee: این گزینه نیز مانند گزینه بالا یک کادر انتخابی با قطر یک پیکسل را ایجاد می نماید. ولی تفاوت این گزینه با گزینه قبل این است که گزینه قبل به صورت افقی بوده ولی این گزینه ناحیه را به صورت عمودی انتخاب می کند.
گزینه دوم در قسمت Tool box ابزار Move می باشد به کمک این ابزار شما می توانید یک لایه یک قسمت یا یک ناحیه انتخابی را حرکت دهید این گزینه کلید میانبرش معادل V از روی کی برد می باشد. این گزینه نیز در قسمت Option bar دارای پارامترهای می باشد که در زیر به آنها خواهم پرداخت البته این دو گزینه به صورت پیش فرض فعال نمی باشند.
Auto select leyer: به کمک این گزینه می توانید لایه های را به صورت دستی در صحنه انتخاب وحرکت دهید یعنی نیاز نیست که به پنجره Leyers مراجعه نمایید و لایه را انتخاب نمایید با رفتن Pointer ماوس برروی لایه مورد نظرو درگ کردن در صفحه آن لایه انتخاب وحرکت می کند.
Show bounding box: با فعال نمودن این گزینه د رناحیه مورد نظر یک کادرfree transform ایجاد می شود یعنی می توانید آن را به صورت آزاد تغییر اندازه و شکل دهید البته در رابطه با Freetrans form در قسمت قبل به صورت کامل وجامع توضیح داده شده است.
سومین ابزار موجود در جعبه ابزار گزینه Lasso می باشد گزینه Lasso یا کمند می تواند به صورت آزادانه یک ناحیه را انتخاب نماید. این گزینه نیز مانند Rectangular marguee داری همان Optionbar می باشد . و پارامتر ها آنها هم سان است. زمانی که برروی این گزینه راست کلیک نمایید دو گزینه دیگر نیز ظاهرمی شوند که تمامی آنها از نظر Option bar یکسان می باشند.
Polugonal lasso: به کمک این گزینه می توانید ناحیه انتخابی چند گوش و زاویه داری را داشته باشید.
Magnetic lasso: به وسیله این گزینه می توانید ناحیه انتخابی را براساس نوعی جاذبه داشته باشید به این صورت که نوع جاذبه براساس طیف رنگی می باشد یعنی اگر زمانی شما یک قسمت که دارای طیف رنگی قرمزتا نارنجی است این قسمت به صورت یک ناحیه کامل انتخاب خواهد شد.
magic wand : این ابزار نیز جز دسته ابزارهای انتخاب می باشد . اما با این تفاوت که به کمک این گزینه می توان یک قسمت که از نظر طیف رنگ تقریبا" بر اساس درصد داده شده یکی می باشند را انتخاب نمود ( البته درصد داده شده در انتخاب تاثیر اصلی را دارد ) هر چه این درصد بالاتر باشد محدوده منتخب بزرگتر و رنگهای بیشتری را انتخاب می کند.
در این ابزار مانند ابزارهای دیگر پارامترهایی وجود دارد که با انتخاب این ابزار در نوار option ظاهر می شود تمامی گزینه در سایر ابزارهای انتخاب که قبلا توضیح داده شد ه است گفته شد ولی یک گزینه در این قسمت مهم می باشد .
Tolerance : به کمک این فیلد عددی شما می توانید میزان درصد انتخابی طیف رنگی را تعیین نمایید .
Crop : ابزار بعد ابزار Crop می باشد این ابزار برای برش دادن یک قسمت تصویر البته به صورت مربع و محدود کردن تصویر به یک قاب به اندازه دلخواه است یعنی شما می توانید به صورت دلخواه یک قاب با اندازه دستی ایجاد نمایید . زمانی که این گزینه را فعال می نمایید
چندین گزینه در نوار Option ظاهر می شود که در زیر آنها را توضیح خواهیم داد.
Shield : این گروه وظیفه سایه روشن نشان دادن صحنه را به عهده دارد به این صورت که زمانی که شما یک قسمت را انتخاب می کنید دور محدوده انتخابی را سایه تیره ای فرا می گیرد با غیر فعال کردن این گزینه این سایه از بین می رود و فقط کادر دوری باقی می ماند لابته این قسمت دو گزینه دیگر دارد که در زیر آنها را توضیح خواهم داد .
Color : در این قسمت رنگ سایه دور محدوده انتخابی را تعیین می نمایید .
Opacity : در این فیلد عددی میزان غلظت رنگ پیرامون محدوده انتخابی را تعیین می نمایید .
Perspective : به کمک این گزینه شما می توانید یک کادر دارای پرسپکتیو داشته باشید .
البته این گزینه های بالا فقط زمان انتخاب و ایجاد کرد نمایان می شوند و گزینه های دیگر نیز برای این ابزار وجود دارد که در زمان فعال بودن ابزار فقط نمایان می شوند که در زیر آنها را توضیح خواهم داد .
Width : در این قسمت شما می توانید میزان درصد باز شدن کادر البته در ضلع عرضی را تعیین نمایید .
Heilnt : در این قسمت شما می توانید میزان درصد باز شدن کادر لابته در ضلع طولی را تعیین نمایید .
Resolution : در این فیلد عددی شما می توانید میزان کیفیت کادر را تعیین نمایید و همچنین در منوی کرکره ای بقل آن نوع واحد اندازه گیری قرار دارد .
Front Image : این گزینه کادر و کیفیت صحنه جاری را برای ابزار انتخابی تعیین می نمایید و گزینه بقلی آن تنظیمات را پاک می نماید .
Slice : به کمک این ابزار می توانید تصویر را برش و به واحدهای مختلف تقسیم کنید با فعال کردن این ابزار پارامترهای در Option Bar ظاهر می شود که مربوط به نوع ثابت کردن و نوع اندازه محل برش می باشند اگر بر روی همین گزینه راست کلیک کنید یک گزینه دیگر نیز ظاهر خواهد شد به نام Slice Select tool که به کمک این ابزار می توان مناطق برش داده شد ه را ویرایش کنید یعنی تغییر اندازه داده و یا مکان آن را تغییر دهید .
Healine : به کمک این ابزار می توانید یک قسمت را روی قسمت دیگر کنید با گرفتن کلید Alt وکلید نمودن در قسمت مورد نظر آن قسمت را ترمیم و شفا می بخشید با زدن این گزینه در قسمت Option Bar پارامترهایی ظاهر می شود که در زیر آنها را توضیح خواهم داد .
Brush : در این قسمت می توانید اندازه قلم ونوع محوی و شکل آن را تغییر دهید .
mode : در این قسمت می توانید مد مورد نظر را تغییر دهید که به صورت پیش فرض بر روی Normal است . در مورد مد مفصل صحبت می کنیم .
Source : در این قسمت دو گزینه وجود دارد 1 ) Sample این از نمونه گرفته شد که توسط کلید Alt گرفتید استفاده می کند Pattern این گزینه از Pattern ها استفاده می کند Pattern ها تصاویر ( texture ) هایی هستند که می توان آنها را برای تصویر استفاده نمود و می توان به
عنوان سر قلم نیز از آنها استفاده کرد.
Brush : به کمک این گزینه یک قلم در دست شما می باشد که به کمک آن می توانید در صحنه خطوط را بکشید زماین که این گزینه را می زنید در Option Bar پارامترهایی ظاهر می شود که با همه آنها آشنا خواهید شد :
Brush : در این قسمت سر قلم مورد نظر را می توانید تعیین نمایید .
mode : این قسمت توضیح داده می شود .
opacity: به کمک این فیلد عددی می توانید میزان غلظت خطی را که می کشید را تنظیم کنید .
Flow : به کمک این پارامتر می توانید توالی دایره قرار گرفته در یک خط را زیاد و یا کم کنید.
با راست کلیک کردن بر روی گزینه Brush یک ابزار دیگر نیز مشاهده می شود . این ابزار که Pencil یا مداد نام دارد برای کشیدن خطوط مداد نرم می باشد. پارامترهای آن مانند پارامترهای گزینه قبل می باشد .
ابزار بعد ابزار Stamp می باشد این ابزار همان گونه که از نامش پیداست برای مهر کوبی تصویر می باشد . در این ابزار نیز در قسمت Option Bar تغییر حاصل نشده و در قبل به آنها پرداخته شده است از این ابزار برای رتوش کردن و نمونه برداری استفاده می شود با گرفتن کلید Alt و کلیک کردن در صحنه نمونه برداشته خواهد شد . و هر جا کلیک کنید نمونه پیاده می شود .
با راست کلیک کردن بر روی Stamp یک گزینه دیگر به نام Pattern stamp tool آشکار می شود این Stamp از Pattern ها برای نمونه استفاده می شود . در قبل در رابطه با Pattern ها توضیح داده شد .
History Brush : به کمک این ابزار می توانید تاریخچه یک تصویر در صحنه را دوباره زنده نمایید یعنی شما به کمک یک ابزار بر روی عکس تغییراتی را اعمال نمودید ولی نمی خواهید تمام آن تغییرات را ازبین ببرد آن وقت است که از این ابزار استفاده می کنیم به کمک این ابزار می توان یک قسمت از عملیات انجام شده را لغو نمود. قسمت Option Bar نیز تغییر پیدا نکرده است
Art History Brush : به کمک این گزینه فعالیت های History Brush را دارید با این تفاوت که یک سر قلم های خاص را دارا می باشد و تصاویر هنری را خلق می نماید .
در قسمت Option Bar تغییراتی حاصل شده است که به تغییرات آن خواهیم پرداخت .
Style : در این قسمت شما می توانید نوع سر قلم را تغییر دهید و مدل آن را تغییر دهید .
Area : به کمک این فیلد عددی می توانید فضایی که می خواهید را ویرایش کنید بزرگ و کوچک کنید .
Eraser : این گزینه یک پاکن را در اختیار شما قرار می دهد و. زمانی که این گزینه را فعال می کنید در Option Bar پارامترهایی ظاهر می شود که در زیر آنها را توضیح خواهیم داد البته زمانی که یک قسمت را پاک می کنید رنگ پس زمینه نمایان می شود . یعنی رنگی که برای پس زمینه یا همان ( Back ground ) تعیین می نمایید
Brush : در این قسمت سر قلم پاکن خود را انتخاب می نمایید .
mode : در این منوی کرکره ای نوع مدل و مد پاکن را تعیین می کنید که به صورتBrush یعنی قلم باشد یا penccel یعنی مدادی باشد و Block به صورت انسداد دار باشد .
Opacity : به کمک این فیلد عددی می توانید میزان غلظت پاک کردن را تعیین نمایید
Flow : میزان توالی پاک کردن پاک کن یا اشکال قرار گرفته در کنار هم باشد . هر چه میزان Flow بیشتر باشد تعداد قرار گیری سر قلم ها در کنار هم بیشتر می شود و فاصله آنها کم می شود .
Erase to History : اگر این گزینه را فعال نمایید از پاکن می توانید به عنوان برگرداننده عملیات تا حالا انجام دادید استفاده نمایید یعنی با رفتن بر روی قسمت های پاک شده توسط پاکن آنها را برگردانید.
با راست کلیک کردن بر روی گزینه Eraser دو گزینه دیگر نیز ظاهر می شوند. که در زیر آنها را توضیح خواهیم داد.
Back ground Eraser tool : به کمک این ابزار می توانید تمام یک قسمت را پاک نمایید حتی رنگ پس زمینه و تصویر را به صورت Transparent نمایید یعنی آن را داراینمایی نمایید
magic Eraser tool : به کمک این گزینه می توانید یک قسمت که از نظر طیف رنگی در یک محدود از نظر درصد باشند را پاک نمایید . البته Option Bar این گزینه مانند گزینه magic wand می باشد که توضیح داده شده است .
Gradient tool : این ابزار از مهم ترین ابزارهای موجود در نرم افزار می باشد به کمک این ابزار می توانید یک تخته رنگ رنگ که کتشکل از طیف ها مختلف رنگی است داشته باشید که به صورت نرم و آرام در یکدیگر آمیخته شده است . در واقع این ابزار به خاطر در آمیخته کردن رنگ ها به صورت نرم و در طیف های گوناگون محبوبیت پیدا کرده است . با فعال کردن این گزینه در قسمت Option Bar پارامترهایی ظاهر می شوند . که در زیر مفصل به آنها خواهیم پرداخت .
Oradinet Editor : این گزینه همانطور که از نامش پیداست برای ویرایش رنگها و مدل های مختلف می باشد در قسمت Present مدل ها و رنگ هایی از قبل به صورت پیش فرض وجود دارد . Gradinet type : در این قسمت می توانید دونوع ( Noise ) پر از اختلال و شلوغ یا ( Solid ) به صورت یک پارچه و نرم باشد.
Smoothness : در این قسمت می توانید میزان نرمی رنگ خود را تعین نمایید در زیر همین گزینه قسمتی وجود دارد برای انتخاب رنگ ها و همچنین اضافه نمودن کلیدهای ریگی بر روی جریان طیف رنگی .
با کلیک کردن بر روی طیف رنگی یک کلید دیگر ایجاد می شود که با دو بار کلیک کردن پشت هم بر روی آن کلید پنجره color Picker باز می شود و می توانید رنگ مورد نظر خود را انتخاب نمایید .
زمانی بر روی یک کلید رنگی کلیک می کنید در قسمت Stops چند گزینه فعال می گردد که کلیدهای بالای برای دو گزینه اول و کلیدهای پایینی برای دو گزینه دوم می باشند .
بعد از گزینه Gradient Editor به پنج گزینه برای تعیین کردن مدل و نوع رنگ دهی می رسیم . که در زیر آنها را توضیح خواهم داد .
Liner Gradient : به کمک این گزینه می توانید به صورت خطی رنگ خود را در صحنه پخش نمایید .
Radial Gradient : به کمک این فرمان می توانید یک طیف رنگی دایره وارد داشته باشید یعنی رنگ اول از مرکز و رنگ دوم رو به خارج می رود .
Angle Gradient : به کمک این گزینه یک طیف رنگی گوشه دار و تیز را خواهید داشت .
Reflected Gradient : به کمک این گزینه می توانید طیف رنگی را داشته باشید که فرم بازتاب نور یا رفلکت را دارا می باشد. یعنی یک رنگ در وسط رنگ دیگر در دو طرف رنگ اول می باشد.
Diamond Gradient : به کمک این گزینه می توانید طیف رنگی به شکل الماس داشته باشید .
گزینه بعد در Option Bar منوی کرکره ای Opacity و mode می باشد که در رابطه با دروس قبل توضیحات سطحی داده شده است .
ابزار بعد در نوار ابزار گزینه Paint Bucket می باشد این ابزار یک سطل رنگ می باشد که به صورت Pattern باشد که در دروس قبل توضیح داده شد یا به صورت Fore ground باشد که به صورت یک تکه مناطق تقریبا" از نظر طیف رنگی یکی باشند را رنگ می کند .
Tolerance : در این قسمت میزان درصد رنگ شدن طیف های رنگی را تنظیم می کنید .
ابزار بعدی در جعبه ابزار گزینه Blur می باشد به کمک این ابزار می توانید یک قسمت را محو نمایید . به کمک فیلد عددی Strength می توانید قدرت محو کردن را زیاد یا کم نمایید .
با راست کلیک کردن بر روی همین گزینه دو گزینه دیگر نیز ظاهر می شوند که در زیر با آنها آشنا خواهیم شد.
Sharpen tool : به کمک این ابزار می توانید یک قسمت محو را تیز وsharp نمایید و از آن حالت محو یا ( Blur ) در بیاورید . این گزینه نیز Option Bar مثل گزینه Blur می باشد .
Smudge : به وسیله این ابزار می توان یک قسمت از تصویر را گرفته و آن را کشید پارامترهای موجود در Option Bar نیز در این گزینه تغییر نکرده است .
ابزار بعدی در جعبه ابزار گزینه Dodge می باشد به کمک این گزینه می توان یک قسمت از تصویر را روشن نمود یعنی با رفتن بر روی قسمت مورد نظر و کلیک کردن آن قسمت از نظر روشنایی روشن تر می شود . با راست کلیک کردن بر روی این ابزار چند ابزار دیگر نیز ظاهر می شود. که به ترتیب زیر می باشد .
Burn tool : این ابزار تصویر را به خلاف Dodge تیز می سازد یعنی دارای کنتراست می کند به کمک پارامتر Exposure میزان شدت عملکرد ابزار را تعیین می نمایید .
Sponge : به کمک این ابزار می توان دو حالت ایجاد نمود 1 ) شی را از رنگ فاقد کنیم 2) شی را از رنگ اشباع کنیم . این دو حالت را می توان از منوی کرکره ای mode تعیین نموده و همچنین به کمک پارامتر Flow جریان و تعداد قرار گیری سر قلم ها در کنار هم نیز تعیین می شود.
ابزار ذره بین :Zoom Tool
برای بزرگنمایی تصاویر از این ابزار استفاده می شود. این ابزار هنگام بزرگ کردن تصاویر علامت + دارد و چنانچه برای کوچک نمایی از این ابزار استفاده شود علامت – بخود می گیرد.
اگر بخواهیم تصویر بزرگ شود کافیست بوسیله این ابزار روی تصویر مورد نظر چند بار کلیک کنیم. چنانچه بخواهیم عکس عمل فوق انجام شود کوچک نمایی هنگام استفاده از این ابزار کلید Alt را پایین نگه دارید .
بزرگنمایی و کوچک نمایی تصاویر بوسیله صفحه کلید:
با فشار همزمان دو کلید Ctrl , + تصویر بزرگتر می شود.
با فشار همزمان دو کلید Ctrl , – تصویر کوچکتر می شود.
بزرگنمایی و کوچکنمایی تصاویر با استفاده از منو:
با انتخاب گزینه های Zoom in و Zoom out موجود در منوی View نیز می توانیم تصاویر را بزرگتر و یا کوچکتر کنیم.
ابزار دست جابجایی تصویر :Hand Tool -H
چنانچه تصویری بزرگتر از میدان دید ما باشد یا قبلا تصویر را بوسیله ذره بین بزرگ کرده باشیم . برای مشاهده قسمتهای دیگر آن ، می توانیم بوسیله ابزار جابجایی تصویر را حرکت داده و بقیه قسمتهای آن را نیز مشاهده کنیم .
Crop Toll : جهت خذف کردن اضافات لایه ها که از بوم کار ما بیرون زده استفاده می شود با درگ کردن این ابزار روی صفحه قسمت سفید شده باقی خواهد ماند و قیمت خاکستری حذف خواهد شد با اهرم های موجود در اطراف محدوده انتخاب شده می توان اندازه محدوده را تغییر داد.
Healing Brush Tool : با استفاده از این ابزار و با گرفتن کلید Alt از یک قسمت از تصویر نمونه برداشته می شود و در هر کجا از تصویر اگر ما عمل کلیک و درگ ماوس را انجام دهیم همان قسمت انتخاب شده اول روی قسمتی که ماوس روی آن است ریخته می شود با توجه به رنگ قسمت درگ شده مثلاً اگر من نمونه ای از یک سیب را انتخاب کنم و بعد روی یک قسمت سفید درگ کنم سیب به رنگ سفید در قسمتی که ماوس را درگ می کنم ریخته می شود.
Patch Tool : با استفاده از این دستور می توان تصویری از یک محدوده را روی محدوده انتخاب شده انداخت که تصویر انتخاب شده نه با رنگ خود بلکه با رنگ قسمت انتخاب شده تلفیق شده و یک رنگ متناسب و میانگین دو قسمت را می گیرد، به عنوان مثال با این ابزار انتخابی روی یک قسمت آبی از تصویر را انتخاب می کنیم سپس با درگ کردن این قسمت مثلاً روی صورت یک گربه سیاه و ول کردن کلید ماوس صورت سیاه گربه روی قسمت آبی نه به رنگ سیاه بلکه به رنگی بین رنگ آبی و سیاه ظاهر می شود.
Color Replacement Tool : با استفاده از این ابزار رنگ یک قسمت را می توان روی یک تصویر دیگر ریخت با توجه به اینکه تصویر زیری به عنوان مثال موهای یک انسان که به رنگ سیاه است رنگ قسمت انتخاب شده را به خود می گیرد، با این دستور می توان با کمی دقت تغییر رنگ مو و قسمتهای مختلف لباس و … را انجام داد.
Pencil Tool : مانند ابزار Brush عمل می کند و می توان مقاطعی مانند نوک مداد را داشت.
Clone Stamp Tool : تقریباً مانند ابزار Healing Brush عمل می کند با این تفاوت که قسمت انتخاب شده با فشار کلید Alt به طور کاملاً دقیق و به رنگ خود آن قسمت روی قسمت جدید ریخته می شود و مانند یک مهر ژلاتینی عمل می کند.
Pattern Stamp Tool : مانند دستور Stamp عمل می کند با این تفاوت که شما با این دستور پترنها و موادی که قبلاً به صورت پیشفرض در فتوشاپ وجود دارند روی هر قسمتی که کلیک شود ریخته می شود مثلاً بافتهای مختلفی مانند آجر، سنگ و … که شما خودتان می توانید با دستور Define Pattern از منوی Edit هر کدام از طرحهای خود را به صورت بافت در آورده و با این دستور روی قسمتهای دلخواه بریزید.
Pen Tool : برای کشیدن پد دور تصویر استفاده می شود که دقیقترین ابزار برای انتخاب یک محدوده است.
FreeForm Pen Tool: از این دستور نیز برای کشیدن پد استفاده می شود که کاملاً آزاد عمل می کند و با هر هر کت ماوس به همان طرف حرکت می کند و مانند ابزار Lasso Tool در قسمت انتخابها عمل می کند.
Add Anchor Point Tool : از این ابزار بعد از استفاده از ابزار Pen Tool و کشیدن یک شکل تقریبی دور قسمتی که می خواهیم انتخاب کنیم استفاده می شود و با استفاده از ایت دستور می توان نود ها و نقاطی روی قسمت ایجاد شده به وجود آورد و قسمت انتخاب شده را کامل و دقیق تر رسم کرد.
Delete Anchor Point Tool : بر خلاف ابزار بالا نقاط اضافی روی پدی که رسم کرده ایم را با این ابزار حذف می کنیم.
Convert Point Tool : با استفاده از این ابزار نقاط ایجاد شده روی پدمان را به منحنی تبدیل کرده و با استفاده از اهرمهائی که با استفاده از این ابزار مشاهده می شوند پدمان را دقیقتر رسم می کنیم.
Custom Shape Tool : شما با این ابزار و انتخاب فیلد Shape از قسمت نتظیمات این ابزار می توانید به شکل های مختلفی که به صورت پیش فرض در نرم افزار قرار دارد دسترسی داشته باشید. اشکالی مانند، حیوانات، قابها، پازل، علائم و…
Notes Tool : اگر شما به صورت تیمی روی یک پروژه طراحی کار می کنید برای اینکه تیم بعدی که در شیفت بعد خواهند آمد و روی فایلی که شما کار می کنید کار خواهند کرد با این ابزار می توانید یادداشتهایی که در باره طرح دارید و می خواهید به آنها تذکر دهید بنویسید و این نوشته در فایل شما ذخیره می شود تا گروه بعدی آن را بخوانند.
Audio Annotation Tool : به نظر من این ابزار کم مصرف ترین ابزار در فتوشاپ است،! شما با این ابزار می توانید همان پیغامی که در دستور بالا تایپ کرده اید را به صورت صوتی ذخیره کنید تا همکارانتان در شیفت بعدی آن را بشنوند.
Eyedropper Tool : جهت انتخاب یک نمونه رنگ از قسمت دلخواه تصویر استفاده می شود. با انتخاب این ابزار و کلیک بر روی رنگ دلخواه در هر قسمت از تصویر رنگ مورد نظر در قسمت پیش زمینه نمایان می شود، و با کلیک بر روی رنگ پیش زمینه می توان درصد تشکیل دهنده آن رنگ را مشاهده کرد.
Color Sampler Tool : با استفاده از این ابزار که مانند ابزار قطره چکان عمل می کند، و کلیک در هر نقطه دلخواه از تصویر پالت Info (اطلاعات) رنگ ظاهر می شود و شما می توانید درصد رنگ هر قسمت از تصویر را با کشیدن ماوس روی آن قسمت را در مد رنگ های مختلف مانند CMYK و RGB و همچنین جایگاه رنگ از نظر محور X و Y مشاهده کنید.
Measure Tool : با این ابزار می توانید فاصله بین دو نقطه از تصویر و یا زاویه آن ها را اندازه بگیرید، در این حالت باز هم پالت اطلاعات رنگ ظاهر خواهد شد و شما می توانید فاصله و زاویه را در آن پالت مشاهده کنید.
ُSet Foreground Color : برای انتخاب رنگ پیش زمینه استفاده می شود که با کلیک روی این قسمت پالت Color Piker ظاهر خواهد شد و شما می توانید رنگ دلخواهتان را از این قسمت انتخاب کنید.
Set Background Color : این ابزار نیز برای انتخاب رنگ پس زمینه استفاده می شود و کار با آن دقیقاً مانند دستور بالا می باشد.
Switch Foreground and Background Color : خط منحنی کوچکی که دو سر آن فلش مانند است و در سمت راست و بالای قسمت انتخاب رنگ قرار دارد برای جابجائی رنگ های پیش زمینه و پس زمینه می باشد.
Default Foreground and Background Color :دو مربع کوچک سیاه و سفید رنگ که در پایین و سمت چپ قسمت انتخاب رنگ قرار دارد و حالت پیش فرض نرم افزار را از جهت رنگ پیش زمینه و پس زمینه انتخاب می کند که در این حالت رنگ پیش زمینه سیاه و رنگ پس زمینه سفید می باشد.
پنجره ها در فتوشاپ
پنجره History عمل :Redo , Undo
برای باز شدن این پنجره گزینه History Show را از منوی Window انتخاب می کنیم پنجره History جدول تاریخچه فهرستی از تمام ابزارهای استفاده شده و همچنین تمام تغییراتی که ایجاد کرده اید را نگه می دارد. تا بتوان بیش از یک عمل را باز گرداند در این پنجره می توانید هر یک از عملکردهای مزبور که نمی خواهید اعمال شود، را باز گردانید. این کار در بعضی از اعمال ملغی سازی Undo مکرر مفید واقع می شود. زیرا در این حالت می توانید عملکرد Undo و Redo را بصورت انتخابی قرار دهید.
نکته :
معادل عمل Undo فشار همزمان سه کلید Ctrl+Alt+Z است .
معادل عمل Redo فشار همزمان سه کلیدCtrl+Shift+Z است .
پنجره :Navigator
برای باز کردن پنجره Navigator، گزینه Show Navigator را از منوی Window انتخاب می کنیم. بوسیله این پنجره می توانیم قسمتی از تصویر که در میدان دید ما می باشد را نسبت به کل تصویر مشاهده کنیم در حقیقت می توانیم موقعیت قسمت مورد نظر را نسبت به کل تصویر داشته باشیم.
در این پنجره دور تادور محدوده ای که در میدان دید ما می باشد کادر قرمز رنگی مشاهده می شود. برای مشاهده یک قسمت خاص از تصویر، روی کادر قرمز رنگ موجود در پنجره Navigator کلیک کرده و ماوس را بکشید.
توسط این پنجره می توانیم درصد بزرگنمایی را از 15% تا 1600% روی قسمت Zoom in و Zoom out که در پایین پنجره قرار گرفته است تنظیم کنیم.
پنجره: Info
برای بازکردن پنجره Info گزینه Show Info را از منوی Windows انتخاب می کنیم . Info مخفف کلمه Information می باشد ،از این پنجره همانطور که از نامش پیداست جهت مشاهده اطلاعات مربوط به اندازه ، مختصات و رنگ های نقاط مربوطه استفاده می شود . برای نمایش اطلاعات هر نقطه از تصویر کافیست بوسیله نشانگر ماوس روی تصویر حرکت کنیم .
کار با لایه ها
پانل LAYER
در ادامه مباحث قبلی می خواهم شما را پانل layer که از مهمترین قسمت های موجود در نرم افزار می باشد آشنا کنم این پانل همانطور که از نامش پیداست مخصوص فعالیت با لایه ها می باشد.
در فتوشاپ به وسیله لایه ها می توانید تصاویر بدیع را خلق نمایید لایه ها در ساخت یک اثر هنری سهم بسیار زیادی را در بر دارد این پنجره شامل چندین قسمت است که در زیر با آنها آشنا خواهید شد:
MODE: در رابطه با مد قبلا مطالبی را گفتیم ولی به طورکامل به آن نپرداختیم در اینجا شما را به طور کامل با این منوی کرکره ای آشنا خواهم کرد. به طور کلی به کمک این قسمت می توانید خصوصیاتی خاص را برای لایه های خود از جمله درخشندگی تیرگی حذف قسمت های تیره یا روشن و غیره……..
البته این خاصیت همیشه به صورت پیش فرض برروی گزینه نرمان تنظیم شده است.
DISSOLVE: به وسیله این گزینه قسمت های محو شده به صورت زبر در می آید و جلوه ی ویژه برای این نرم افزار است تا کیفیت تصاویر و لایه ها تغییر کند.
Darken: به کمک این گزینه تصویرتاریک و تیره می شود.
MULTIPLY:به کمک این گزینه واحد بالایی یک واحد ضرب می شود.
COLOR burn : به کمک این گزینه رنگ ها به صورتی در می آیند که حسن سوخته شدن آنها القاء می شود.
LIGHTIN : به کمک این گزینه قسمت های تیره حذف می گردد و قسمت های روشن باقی می ماند.
COLOR PODGI : به کمک این گزینه تصویر از وجود رنگ اصلی خود خالی شده و از رنگ تصویر زیری اشباح می گردد.
LINERE PODGE : این گزینه عملیات بالا را انجام می دهد با این تفاوت که یک کانال آلفا از تصویر را فاکتور می گیرد.
OVERLAY : به وسیله این گزینه تصویر از رنگ زیری مشتق می شود و سایه روشن آن در طیف خاص رنگ ریزی قراردارد و کامل با رنگ لایه زیر می شود.
گزینه بعد در پانل LAYER گزینه OPACITY می باشد به کمک این فیلد عددی می توانید میزان غلظت لایه انتخابی را تعیین نمایید یعنی می توانید لایه خود را طوری تنظیم نمایید که دارای پشت نمایی باشد.
گروه LOCK
در این قسمت می توانید تعیین نمایید که کدام قسمت را قفل نمایید و اجازه ندهید که برروی قسمت انتخابی در چند حالت موجود تغییراتی حاصل نشود چند حالت قسمت LOCK را توضیح خواهم داد:
LOCK TRAHSPARENT PIXELS : به کمک این گزینه می توانید شفاف لایه را قفل نمایید.
عملیاتی که انجام می دهید به قسمت شفاف صحنه تاثیر نگذارید پس به این صورت شما در قسمت شفاف لایه خود تغییراتی را انجام دهید در این قسمت تاثیری ندارد.
LOCK IMAGE PIXEL : به کمک این گزینه می توانید این قابلیت را فعال نمایید که به کمک ابزارهای تاثیر گذار در جعبه ابزار می توانید برروی تصویر تاثیری بگذارید یعنی به کمک ابزارBRUSH یا STAMP یاERASER و غیره …… نمی توان برروی تصویر تاثیر گذاشت.
LOCK POSITION : به کمک این گزینه می توان حرکت در لایه جدید را قفل نمود به این صورت که دیگر نمی توان به کمک ابزار MOVE تصویر را حرکت داد و درموقعیت خود لایه قفل می شود.
LOCK ALL : به کمک قسمت تمام خاصیت های لایه خاموش و دیگر نمی توان کاری به روی لایه قفل شده انجام داد.
البته خاطرنشان کنم که می توان از تمام این حالت ها البته به غیر از LOCK ALL به صورت همزمان استفاده نمود.
قسمت بعدی که با آن روبرو می شود قسمتی است که نشان دهنده لایه ها است و نوع نمایش آنها در این قسمت شما لایه ها را می بینید و مشخصات آنها از جمله یک پیش نمایش و تعداد نوع آنها را در این قسمت دارید.
در قسمت لایه ها شما می توانید یک لایه را فعال یا حتی حذف نمایید و همچنین آنها را به یکدیگر قفل نمایید . که زمانی که آنها را حرکت می دهید با یکدیگر حرکت کنند.
البته اکثر اوغات لایه اول یا همان BACK GROUND LEYER به صورت پیش فرض قفل می باشد ولی باقی لایه ها به دست شما قفل خواهند شد.
اگر اینکه بر روی لایه راست کلیک کنید یک منوی میانبر ظاهر می شود که به فرمان های داخل این منو خواهیم پرداخت:
LAYER PROPERTIES : به کمک این گزینه می توانید چند قابلیت را در دسترس داشته باشید به این صورت که بازدن این گزینه پنجره ای باز می شود که دارای دو قسمت :
1- NAME : به کمک این فیلد می توانید نام لایه خود را تغییر دهید.
2- COLOR : به کمک این منوی کرکره ای می توانید رنگ لایه را برای بهتر مشخص شدن لایه در بین بقیه لایه ها تعیین نمایید.
BLENDING OPTIONS : به کمک این گزینه می توانید به پنجره LAYER STYLE دسترسی پیدا کنید به کمک این پنجره می توانید به لایه خود جلوه های ویژه ای را بدهید البته با این پنجره در درس بعد به صورت کامل و جامع صحبت خواهیم کرد.
DUPLICATE LEYER : به وسیله این فرمان می توانید یک کپی از لایه انتخابی ایجاد نمایید.
DELETE LEYER : به وسیله این فرمان می توان لایه انتخابی را حذف نمود. بعد ازاجرای این فرمان یک کادر پرسش نمایان می شود که از شما پرسش می کند که آیا شما مطمئن هستید که این لایه را می خواهید حذف نمایید شما باجواب NO-YES این پرسش را جواب می دهید.
حالا به قسمت پایین پانل مراجعه می کنیم و فرمان ها و گزینه های زیررا بررسی می کنیم از راست اولین گزینه را توضیح خواهم داد:
DELETE LAYER : این فرمان لایه انتخابی را حذف می کند.
CREATE ANEWKAYER : به وسیله این فرمان می توانید یک لایه جدید خلق نمایید. البته این لایه کاملا شفاف و همچنین خالی می باشد.
CREATE NEW FILL OR ADJASMENT KAYER : به کمک این گزینه شما به یک سوی فرمان ها درخصوص نوع رنگ تصویر و مدل های مختلف رنگ ها را دردسترس دارید البته در این رابطه در قسمت خاص خود در دروس بعد صحبت خواهیم کرد. در واقع نرم افزار در اختیار شما یک کلیک میانبر قرارداده است که شما به سهولت به این ابزارها و پارامتر های مهم و کاربردی دست پیدا کنید.
CREATE ANEW SET : به کم این گزینه می توانید یک پوشه برای لایه های خود ایجاد نمایید و لایه های خود را دسته بندی کنید و در پوشه های خاص خود قراردهید.
ADD VECTOR MASK : به کمک این گزینه می توانید یک لایه ماسک ایجاد نمایید به این صورت که تصویر را لایه قرار دهید و برای سهولت ماسک آن یک قسمت را بکشید.
ADD A LAYER STYLE : به کمک این گزینه می توانید یک جلوه ویژه برای لایه خود ایجاد نمایید در قبل گفتیم که این قسمت را توضیح خواهم داد.
پنهان کردن لایه :
برای پنهان کردن یک لایه کافیست آیکون چشم کنار لایه را غیر فعال کنیم . برای این کار یکبار روی آیکون چشم کلیک می کنیم . سپس برای ظاهر کردن مجدد لایه همین کار را تکرار می کنیم ،تا لایه فعال شود .
کپی گرفتن از لایه :
به روشهای مختلفی می توان از یک لایه کپی تهیه نمود که عبارتند از :
روش 1 : روی لایه مورد نظر R-Click کرده و گزینه Duplicate را انتخاب میکنیم
روش 2 : از منوی Layer گزینه Duplicate Layer را انتخاب می کنیم
روش 3 : دو کلید Ctrl + J را همزمان فشار می دهیم
روش 4 : لایه مربوطه را به طرف آیکون Create New Layer که در زیر پنجره لایه هاست Drag میکنیم .
ترکیب کردن لایه ها :Merge
برای ترکیب کردن دو یا چند لایه با هم از روش زیر استفاده میکنیم :
از منوی Layer گزینه های مربوط به ترکیب لایه ها را انتخاب می کنیم که عبارتند از :
:Merge Down با انتخاب این گزینه لایه فعال با لایه زیری ترکیب میشود .
:Merge Visible با انتخاب این گزینه تمامی لایه هایی که آیکون چشم آنها فعال باشد را با هم ترکیب می کند . در صورتیکه نخواهیم دو یا چند لایه در ترکیب باشند ابتدا چشم مربوط به آنها را غیرفعال میکنیم ، سپس از این گزینه استفاده میکنیم ، بدین ترتیب فقط لایه های قابل رویت را با هم ترکیب میکند .
:Flatten Image با انتخاب این گزینه تمامی لایه ها را با هم ترکیب میکنیم . در این حالت همه لایه با هم ترکیب شده و در پنجره لایه ها ، فقط Background داریم .
:Merge Linked
در صورتی این گزینه فعال است که پیوند(Link) کنار آیکون چشم لایه ای قرار داشته باشد، ابتدا لایه هایی را که میخواهیم با هم ترکیب شوند را توسط Link مشخص می کنیم سپس این گزینه را انتخاب می کنیم.
کار با فایلها و پسوندهای مورد استفاده
کار با فایل ها :
فتوشاپ می تواند تصویرها را با قالب بندیهای مختلف باز کرده و یا ذخیره کند . قالب بندی در واقع روش ذخیره سازی اطلاعات موجود در فایل می باشد . به این ترتیب می توان فایل های مزبور را در برنامه های دیگر مورد استفاده قرار داد ، آنها را چاپ کرد ، و یا به عنوان صفحه وب در اینترنت به کار برد .
در دنیای ویندوز ، نوع فایل با سه حرفی که به عنوان پسوند در انتهای نام فایل قرار می گیرند مشخص می شود . در این میان می توان پسوندهای .doc برای سندهای مربوط به برنامه های واژه پرداز و یا .bmp برای تصویرهای گرافیکی مبتنی بر نقشه بیتی را نام برد .
متداولترین قالب بندی فایل در فتوشاپ .psd میباشد .
Photoshop Document – psd
psd متداولترین قالب بندی در فتوشاپ میباشد ، میتوان گفت که این قالب بندی مخصوص محیط فتوشاپ است . اشکال این قالب بندی این است که سایر برنامه ها ممکن است در باز کردن آن با مشکل مواجه شوند . زیرا قالب بندی مزبور برای فتوشاپ اختصاصی به شمار می آید . برای انتقال فایل ها بین برنامه های مختلف ، چاپ و یا انتشار آن در World Wide Web ، باید آن را با قالب بندیهای سازگار با مقصد ذخیره کنید .
Bitmap
قالب بندی استاندارد ویندوز به شمار می آید .
Graphical Interchange format (gif ) GIF
این قالب بندی یکی از 3 قالب رایجی است که میتوان برای نشر وب استفاده نمود . از آن جایی که فایلهای ذخیره شده با این قالب حجم کمتری دارند برای ارسال آن از طریق مودم ، زمان کمتری صرف میشود .
Joint photographic Experts Group(jpg ) JPEG
به معنای انجمن گروه متخصصان عکاسی میباشد و jpg نیز یکی دیگر از سه قالب بندی مطلوب برای نشر وب به شمار می رود .
Portable Document Format(pdf) PDF
این قالب بندی ، قالب سند قابل حمل برنامه آکروبات ادوب میباشد . این سیستم برای ایجاد سندهایی است که توسط برنامه Acrobat خوانده میشود .
Portable Network Graphic (png) PNG
به معنای نگاره سازی شبکه قابل حمل است . این قالب برای نگاره سازی وب جدیدتر و بهتر است زیرا تراکم مطلوب gif ها را با لوحه رنگ نامحدود jpg ترکیب میکند . به هر حال مرورگرهای قدیمی آن را پشتیبانی نمی کنند .
tif – TIFF Tagged- Image File Format
قالب پرونده تصویری برچسب دار میباشد . این پرونده ها را میتوان هم در ماشین های ویندوز هم در ماشین های مکینتاش ذخیره نمود .
Encapsulated postscript(eps) EPS
قالبی است که برای استفاده در نشر رو میزی میباشد . این قالب از زبان توصیفی صفحه postscript استفاده میکند .
RAW :
این قالب بندی اطلاعات فایل را به صورتی ذخیره میکند که قالب بندی آن برای انتقال بین برنامه ها و کامپیوترهای مختلف بیشترین انعطاف پذیری را داشته باشد .
ذخیره سازی فایل :
مطلب بسیار مهم در فتوشاپ این است که باید در اکثر مواقع کار خود را ذخیره کنید . معمولاً بهتر است که گهگاه این کار را انجام دهید . معمولاً در رایانه ها ، بروز خطا و وقفه های غیرمنتظره در حین کار ، امری معمول به شمار می آید .
ذخیره سازی فقط چند ثانیه طول میکشد و در صورت خاموش شدن رایانه ، تفاوت زیادی بین انجام دوباره همه کارها و صرفاً بازگشایی آن وجود دارد .برای ذخیره سازی فایل گزینه Save را از منوی فایل انتخاب میکنیم در این حالت کادری ظاهر میشود که در آن آدرس و نام فایل و همچنین فرمت فایل را مشخص میکنیم . فشار همزمان دو کلید (Ctrl+s) انجام عملیات ذخیره سازی بصورت میان بر است .
چنانچه بخواهیم فایل را با پسوند و نام جدید و حتی در آدرس جدیدی ذخیره کنیم از گزینه Save As استفاده می کنیم .
علاوه بر فرمان Save و Save As که با آنها آشنا هستید ، فتوشاپ دارای فرمانهای ذخیره سازی دیگری (نظیر Save a copy ) نیز میباشد . این گزینه در جعبه محاوره ای Save وجود دارد . با استفاده از گزینه Save a copy همانند فرمان Save As ، میتوانید پرونده خود را با یک نام و در محلی جدید ذخیره کنید.
اگر از save a copy استفاده کنید، (در حالی که کار شما روی پرونده اصلی انجام می شود نه روی رونوشت) رونوشتی از پرونده در شرایط کنونی ذخیره خواهد شد. استفاده از این گزینه برای ایجاد یک رونوشت پشتیبان قبل از یک تغییر اساسی مفید خواهد بود.
آخرین گزینه save، گزینه save for web است. با کلیک کردن روی این فرمان، جعبه محاوره ای مربوط به آن ظاهر می شود. این کادر شامل تنظیماتی است که برای بهینه کردن تصویر به منظور استفاده در وب ضروری می باشند، که امکان مشاهده و انتخاب مقدار تراکم JPEG اعمال شده را به شما می دهند. بنابراین شما می توانید به کوچکترین پرونده تصویری با کیفیت بالا دست یابید.
کاهش اندازه فایل:
فایل های فتوشاپ ممکن است بسیار بزرگ باشند. با روشهای مختلفی می توان حجم فایلها را کاهش داد: این روشها شامل موارد زیر هستند :
-1 کاهش تفکیک پذیری (وضوح و Resulotion تصویر
-2 کاهش تعداد رنگها
-3 استفاده از قالب بندی های فشرده سازی
-4 ادغام لایه ها در فایلهای merge-psd کردن لایه ها
و ….
در صورتیکه بخواهید تصویری را چاپ کنید ، کاهش تفکیک پذیری ( Resulation ) فکر خوبی برای کاهش حجم فایل به شمار نمی آید . اما اگر قرار باشد که تصویر فقط بر روی صفحه نمایش کامپیوتر ، و یا وب ظاهر شود ، تفکیک پذیری به 72 نقطه بر اینچ کاهش می یابد .
کاهش تعداد رنگها به معنی کاهش عمق بیت می باشد . بدین ترتیب ظاهر رنگهای خود را می توانید در چاپ یا روی صفحه به شکل لکه لکه در آورید .
استفاده از قالب بندیهای فشرده ، به این معنی است که از قالب بندیهایی مانند Tiff با فشرده سازی LZW استفاده شود . به این ترتیب حجم فایل تا آنجا که امکان داشته باشد کاهش می یابد و سپس ذخیره می گردد . برنامه مزبور این کار را با روشی انجام می دهد که Loss Less ( بدون کاهش داده ها ) نامیده میشود . به طوری که هیچگونه تغییر شکل یا کاهش رنگی ایجاد نشود .
همچنین قالب بندی هایی مانند JPEG نیز وجود دارند که از روش فشرده سازی Lossy استفاده میکنند.
همان طور که احتمالاً از نام این روش حدس می زنید بعضی از داده ها در جریان فشرده سازی از دست می روند .
تغییر اندازه یک تصویر :
برای تغییر اندازه یک تصویر ، گزینه Image Size را از منوی Image انتخاب نمائید. کادر محاوره ای آن ظاهر می شود . شما می توانید ابعاد تصویر را بر حسب پیکسل ( به طور منطقی ) یا درصد ببینید. همچنین می توانید اندازه چاپ تصویر ( که در بخش Output size تنظیم می شود.) را بر حسب اینچ ، سانتیمتر ، نقطه ، پیکسل یا ستون ملاحظه نمائید و علاوه بر آن با استفاده از منوهای گشودنی درصدها را پیدا کنید .
وقتی برای اولین بار کادر محاوره ای Image Size را باز می کنید ، اگر پهنا و ارتفاع ابعاد را به درصد تنظیم نمائید متوجه خواهید شد که تنظیم پیش فرض به صورت 100 درصد است . ساده ترین روش برای بزرگ یا کوچک کردن تصویر اینست که گزینه constrain proportions ) تناسب های محدود ) در پایین این جعبه ها محاوره ای فعال شود ، پس به راحتی درصدهای جدید را در یکی از این میدان ها وارد نموده و روی دکمه OK کلیک کنید . بدین ترتیب اعداد دیگر تغییر می کنند تا درصد صحیحی از افزایش یا کاهش در اختیار شما قرار گیرد . فعلا به گزینه Resample Imageتوجهی نداشته باشید و آن را به همان صورت Bicubic رها کنید . همچنان که در جعبه محاوره ای Image Size تغییراتی را اعمال می کنید فتوشاپ نیز به طریقه خودکار ، پرونده ی اندازه را در بالای این پنجره بهنگام خواهد کرد.
آموزش چندین ترفند حرفه ای فتوشاپ:
آموزش ساخت لوگو یاهو مسنجر
– 1یک صفحه در ابعاد دلخواه باز کنید.
– 2رنگ فورگراند را به 9F9F9F تغییر دهید یک لایه بسازید.
– 3و با استفاده از ابزار circle Ellipse tool یک دایره طبق شکل رسم کنید.
– 4از لایه یک کپی بگیرید و روی blending options کلیک کنید و قسمت Gradient Overlay را انتخاب کرده و طبق تصویر تغییر دهید .
رنگ#F0A71F =
قسمت stork را مقدار پیکسل = 2
– 5دایره شما باید این شکلی شده باشد.
– 6 رنگ فورگراند را به 40080F تغییر دهید ابزار Rounded Rectangle tool را انتخاب کنید و شکلی شبیه زیر بکشید و روی لایه راست کلیک کرده و گزینه Rasterize the layer را انتخاب کنید.
– 7این شکل را طبق زیر نصف کرده و در belding option به قسمت strok رفته و مقدار پیکسل را 2 و رنگ را FFA53F بذارید.
– 8 حالا شکل مورد نظر را روی هم بذارید ( طبق شکل زیر)
– 9از لایه دهان یک کپی بگیرید و به قسمت gradient overlay رفته و طبق شکل زیر تغییر دهید.
– 10تا حالا شکل شما باید مثل زیر باشد.
– 11با استفاده از ابزار پاکن eraser طبق تصویر زیر محل مورد نظر را کمی پاک کنید(دهان) و با ابزار brush با رنگ سفید دهان را تغییر دهید.
– 12حالا قسمت دندان با استفاده از ابزار Rectangle tool shape یک مستطیط مثل تصویر ایجاد کنید.
– 13به قسمت belding option رفته و طبق زیر تغییر دهید. و لایه را Rasterize کنید
– 14رنگ فورگراند را به #3F678F تغییر دهید و با ابزار circle ellipse tool یک دایره مثل تصویر رسم کنید.
-15 از لایه چشم یک کپی بگیرید
16 – با ابزار brush زیر شکل را کمی رنگی کنید.
ساختن یه کره سه بعدی توپ توی فتوشاپ
یه سند 165 در 165 pixel در فتوشاپ با نام Sphere باز میکنیم
– 1دکمه D را فشار میدیم تا رنگها بصورت پیشفرض در بیاد و با Alt+Backspace رنگ زمینه رو به مشکی تغییر میدیم . حالا فیلتر lens flare رو از Filter>render>lens flare با تنضیمات [Brightness: 100%, Lens Type: 105mm Prime] را اعمال میکنیم . البته برای پوزیشن لنز هیچ تغییری نمیدیم تا بصورت دیفالت اعمال بشه . برای reset کردن position لنز فلیر ابتدا دکمه Alt رو پایین نگه میداریم تا دکمه 'cancel' به 'reset' تبدیل بشه سپس ابتدا دکمه 'reset' بعد دکمه OK را فشار میدیم
– 2حالا فیلتر polar coordinates رو از آدرس Filter>Distort> polar coordinates را با تنضیمات [Polar to Rectangular] را بر روی عکس اعمال میکنیم . حالا عکس رو 180 درجه می چرخونیم (Image>Rotate Canvas ) دوباره فیلتر polar coordinates رو از آدرس Filter>Distort> polar coordinates ایندفعه با تنضیمات [Rectangular to Polar] را اعمال میکنیم .
– 3خوب تو این قسمت یخورده باید کلک بزنیم ( یعنی خرش کنیم ) ابزار elliptical marquee tool همون ابزار انتخاب دایره ای خودمون ، بعد یه دایره خوشکل دور کره بزن . از دکمه Shift هم کمک بگیر یا یه دایره ناز باهاش بزنی . حالا با دکمه Ctrl+Shift+I انتخاب رو بر عکس چون یعنی بعبارتی inverse کن . دکمه D را فشار میدیم تا رنگها بصورت پیشفرض در بیاد و با Alt+Backspace رنگ زمینه رو به مشکی تغییر میدیم . دوباره با دکمه Ctrl+Shift+I را بزن تا انتخاب برگرده به حالت اولیش .
– 4حالا یه لایه جدید باز کن (Ctlr+Shift+ N) نام اونو به 'shadow' تغییر بده دکمه D رو بزن ، با Alt+Backspace رنگ زمینه رو به مشکی تغییر میدیم . خوب حالا دکمه Shift رو نگه میداریم و همچنان همون ابزار انتخاب دایره ایم فعال هست حالا از کلید های مکان نما روی کیبورد یک بار فلش بالا و یک بار هم کلید سمت راست را میزنیم . بعد دکمه delete را میزنیم دوباره حالا دکمه Shift رو نگه میداریم ایندفعه یکبار دکمه پایین و یکبار دکمه چپ را میزنیم .
حالا یه لایه جدید باز کن (Ctlr+Shift+ N) نام اونو به 'highlight' تغییر بده دکمه X را میزنیم تا رنگهای فرگراند و بکگراندمون جاش عوض بشه حالا با Alt+Backspace رنگ دایره رو به سفید تغییر میدیم . حالا دکمه Shift رو نگه میداریم یه بار فلش پایین و یکبار فلش چپ را روی کیبورد میزنیم . دکمه delete را میزنیم .دکمه های Ctrl+D را با هم میزنیم تا از حالت انتخاب در بیایم .
– 5در حالی که لایه 'highlight' انتخاب هست blending mode لایه رو به 'overlay' تغییر میدیم . حالا فیلتر Gaussian blur رو از آدرس Filter>Blur>Gaussian blur اعمال میکنیم با Radius: 4px حالا لایه 'shadow' رو بهش Gaussian blur میدیم با همون تنضیمات بعد opacity لایه 'shadow' رو هم با 70-80 تغییر میدیم . کره ترو تمیزی شده ها . هرچند اگه اون سایه رو هم سه تا پیکسل به پایین و سه تا پیکسل به چپ بکشیش بهتر میشه . اما اگه رنگش کنی قشنگ تر میشه
خوب یه لایه جدید درست کنید (Ctlr+Shift+ N) و اونو به بالای تموم لایه ها بکشید blending mode اونو هو بزارید روی 'color' و یه رنگ آبی مامان برای Forground انتخاب کنید و دکمه های Alt+Backspace را با هم بزنید
اینم از این
لذت ببرید
آموزش : شبنم بر روی برگ
اول لایه ای جدید ایجاد کنید
حال با استفاده از ابزارElliptical Marquee Tooیه دایره کوچک بر روی
برگ رسم کنید
حال با استفاده از ابزار Gradient Tool
داخل اونو به صورت زیر رنگ کنید
سیاه به سفید از نقطه قرمز به ابی به شیب برگ هم توجه کنید و بازتاب نور رو در نظر بگیرید
این نکته که گفتم در مورد بازتاب نور در عکسهای مختلفه که باعث طبیعی تر شدن شبنم روی برگ میشه با استفاده از کلید های Ctrl + d منطقه نقطه چین رو از حالت انتخاب خارج کنید از مسیر زیر هم می تونید اینکار رو انجام بدید
Select / Deselect.
از منوی پالت لایه ها لایه شبنم رو روی Overlay قرار بدید
حال برای ایجاد سایه و… به پنجره Layer Style
برای اطلاع بیشتر
Layer >Layer style > blinding options
حال منوی Drop Shadow رو تنظیم می کنیم
حال برای ایجاد سایه در داخل شبنم منوی Inner Shadow
طبق عکس تنظیمات رو انجام بدید
شبنم شما تغریبا باید این شکلی باشه
حال نوبت به نور داخل شبنم میرسه
از منو ابزار گزیزنه Brush tool رو انتخاب کنید با زدن کلید b می تونید این گزیزنه رو فعال کنید اندازه قلم رو 6 پیکسل تنظیم کنید یه نقطه سفید کنار شبنم ایجاد کنید
حال شبنم کمی طبیعی تر شد عکس شبنم رو به حالت انتخلب یا نقطه چین دراورید
در همین حال بر روی لایه بگراند یا همون لایه برگ کلیک کنید
به مسیر زیر بروید
Filter/Liquify
چون قطرا ت اب مثل ذره بین عمل می کنه باید کمی زیر شبنم رو برجسته کنیم
حال با انتخاب گزینه قرمزو نگه داشت کلید چپ موس در همان محل منطقه انتخاب شده یا سلکت شده رو کمی برجسته می کنیم و برای برای تغییر حالت یا اندازه شبنم
می تونید از گزینه Forward warp toolکه با قاب ابی در عکس نشان داده شده استفاده کنید
حال کار شبنم شما تمومه می توانید کار پایانی را ببینید.
آموزش درست کردن کاغذ پاره
یک لایه جدید درست کنید و رنگ فورگراند مورد نظر را ایجاد کنید و بافشردن همزمان
Alt +backspaceلایه را به رنگ فورگراند درآوردید
حالا می خواهیم بک گراند را کاغذی کنیم . در اینجا دو جور تکسچر کاغذی ایجاد کرده . شما یکی را به دلخواه انتخاب کنید
********************
تکسچر اول
و فیلتر
Filter > noise > add nois
با تنظیمات زیر اعمال کنید.
Amount : 10%
Distribution : gausian
Monochromic : cheked تیک بخورد
و فیلتر
Filter > blur > gausian blur
Raduse : 2.3
تکسچر دوم
فیلتر زیر را اعمال کنید Filter > noise > add noise
Amount : 21.3%
Distribution : gausian
Monochromic : cheked تیک بخورد
و فیلت رFilter -> Brush Strokes -> Crosshatch
با تنظیمات
Stroke length : 42
Sharpness : 4
Strenght : 1
خوب حالا به مرحله ایجاد پارگی رسیدیم . با ابزار انتخاب مستطیلی یک کادر کمی کوچکتر از محیط کار رسم کنید و ابزا رLassos را از نوار ابزار بردارید . و کلید آلت روی کیبورد را بفشارید و همینطور که کلید آلت را نگه داشته اید شروع کنید در لبه های کادر ، قسمتهایی که می خواهید پارگی ایجد شود با دست لرزان و زیگ زاگی ببرید . نگه داشتن کلید آلت هنگام استفاده از ابزار Lassosباعث می شود که در نوار Options کزینه
Subtrack from selectionانتخاب شود و ناحیه ای که با لسوس انتخاب می کیند از ناحیه انتخاب قبلی کم می شود . مطابق شکل یک ناحیه بسته را انتخاب کنید . و لبه های پاره برای شما ایجاد می شود .
حالا همینطور که انتخاب را فعال دارید در پلت لا های در پایین پلت لایه ها دکمه
Add layer maskرا بزنید .
آیکن ماسک که درست در کنار آیکن چشم در پلت لایه ها هست نشان دهنده این است که شما دارید بر روی ماسک کار می کنید و کل لایه برای شما قابل دسترسی نیست بلکه فقط روی قسمت ماسک لایه کار می کنید .
روی این آیکن کلیک کنید .
خوب حالا می خواهیم در لبه های کاغذ فیبرهای ریز ناشی از پارگی را ایجاد کنیم . برای این کار ابزار Smudge را از نوار ابزار بردارید و گرنه Fingerpaintآن را در نوار آپشنز غیر فعال کنید و Strenght : 50 %واز قلم با سایز یک پیکسل استفاده کنید . البته من خودم سایز قلم را سه پیکسل گرفتم اینجا سایز قلم بستگی به بزرگی یا کوچکی کاغذ دارد و با امتحان کردن سایزهای مختلف بهترین سایز را برگزینید . و حالا شروع کنید لبه های پاره کاغذ را با Smudgeبا حالت زیگ زاگی جارو کنید . لازم به دقت زیادی نیست اما به طور هموار و پیوسته در لبه های پاره زیگ زاگی حرکتی کنید . می توانید برای دقت بیشتر زوم کاغذ را بزرگتر کنید .
حالا برای واقعی تر جلوه دادن کارمان باید به کاغذ سایه اضافه کنید . در پلت لایه ها لایه کاغذ را انتخاب کیند و در پایین پلت لایه ها دکمهLayer style را انتخاب کندید و از مونه ی حاصل Drop shadowرا برگزینید . یک تنظیم مناسب انتخاب کنید و به این نتیجه می رسید .
آموزش نوشته الماسی
ابتدا یک صفحه جدید ایجاد کنید و Background را transparent قرار دهید. حالا متن دلخواهتان را بنویسید . دقت کنید که هر چقدر قلمتان درشت تر و ضخیم تر باشد نوشته الماسی قشنگتر میشود
-2از منوی Layer > rasterize گزینه type را انتخاب کنید تا متنمان قابل ویرایش باشد . روی این لایه Ctrl-Click کنید تا متن انتخاب شود . اگر رنگهای پالت در حالت پیش فرض نیست دکمه D را بزنید . فیلتر clouds را اعمال کنید (Filter>render>clouds)
– 3 در این مرحله شکل اصلی الماس را ایجاد میکنیم .به فیلتر glass بروید (Filter>Distort>glass) و تنظیمات زیر را وارد کنید :
-4 حالا چند style به نوشته مان اضافه میکنیم . به منوی Layer > Layer style بروید و stroke را انتخاب کنید .تنظیمات زیر را وارد کنید :
و در جعبه Bevel & Emboss این تنطیمات را وارد کنید :
6 – تا اینجا باید کارتان چیزی شبیه کار من شده باشد :
حالا باید رنگ طلایی را جایگزین مسی کنیم .از طریق Layer > Flattern image لایه ها را در هم ادغام کنید به منوی Image > Adjastments > Hue/Saturation.. بروید Hue را برابر +23 و Saturation را +100 قرار دهید . میبینید؟قاب دور نوشته مان طلایی شد.
– 7آخرین کاری که باید انجام بدهیم اضافه کردن درخشش است . در کادر Brush , Assorted Brushes را بجای قلموهای اصلی بارگذاری کنید و قلموی شماره 50 را انتخاب کنید
رنگ Foreground را سفید کنید و نقاطی را که دوست دارید درخشان به نظر برسد با این قلمو درست کنید .
– 8خوب کارمان تمام شد .یک زمینه Gradient این نوشته را قشنگتر میکند . میتوانید بعضی اندازه ها را برحسب نیاز تغییر بدهید .
ساخت منظره شب اقیانوس
Draw the Moon.
خوب برای شروع کا یک لایه جدید ایجاد کنید و بعد با ابزار Elliptical Marquee یک دایره با ابعاد100×100 در بالا در وسط صفحه رسم کنید(فایل ایجاد شده را با رنگ آبی پررنگ پر کنید)
Note: To draw a perfect circle, press shift while selecting.
حالا با زدن کلیدXجای رنگ ها را عوض کنید و بعد رنگ foreground را برابر #F0FAFF قرار دهیدو داخل قسمت انتخاب شده را با همین رنگ پر کنید وبعد به فیلتر زیر بروید Filter > Artistic > Sponge و مشخصات آن را مانند مشخصات شکل زیر تنظیم کنید
اگر خدایی نکرده دیدید که نتیجه مانند شکل زیر نشده است با زدن کلید های CTRL+F سعی کنید به نتیجه زیر برسید
وقتی کار را همانند نتیجه زیر درست کردید برید به ادامه آموزش
خوب برای اینکه ماهمونو یک مقدار باحالتر و روشن تر نشون بدیم باید به مسیر زیر بروید و مقادیر آن را مانند شکل زیر تنظیم کنید
Image > Adjustments > Brightness/Contrast
خوب ماه تا اینجا کارش تموم نشده باید یه سری به فیلتر Blur بزنید پس به مسیر زیر بروید
Filter > Blur > Blur More
و بعد از اعمال فیلتر Blur More باید به قسمت استایل لایه برویم و ادامه کار را در آنجا ادمه بدهیم پس برای رفتن به استایل لایه یک راست کلیک روی لایه بزنید و بعد Blending Options را انتخاب کنید و حالا از پنجره استایل قسمت Outer Glow را انتخاب کنید و مشخصات آن را مانند شکل زیر تنظیم کنید
خوب ماهمون تا اینجا به یجای مطلوب رسیده حالا نوبت سطح دریا میرسه برای اینکار نیاز به فیلتر Fibers داریم خوب قبل از اجرای این فیلتر یک لایه جدید بالای تمام لایه ها ایجاد کنید و بعد داخل آن ر با یک رنگ تیره پر کنید وبعد فیلتر Fiber را اجرا کنید
Filter > Render > Fibers
و مشخصات آن را مانند شکل زیر تنظیم کنید
حالا در حالی که لایه انتخاب شده است به مسیر Edit > Free Transform بروید حالا ما نیاز داریم fibers را بچرخانیم برای این کار بعد از زدن Free Transform روی محتوای لایه راست کلیک کنید و Rotate 90° CW را انتخاب کنید (این راهها را میتوان با استفاده از راههای مختلف و سریعتر رفت ولی قصد آشنایی با روش های مختلف است) وحالا fibersرا مانند شکل زیر در جای مورد نظر تنظیم کنید
خوب حالا به فیلتر Filter > Blur > Gaussian Blur و عدد1.0 px را برای آن تعیین کنید خوبحالا می خواهیم دریا رو خوفش کنیم برای اینکار یک ماسک روی لایه دریا ایجاد کنید و مد ماسک را روی overaly قرار دهید خوب حالا مقداری دریا به نتیجه ای که میخواهیم نزدیک شده
خوب همچنان بزارید لایه ماسک انتخاب شده باشه و بعد ابزار Gradient را انتخاب کنید و تنظمات آن را ریست کنید یعنی تنظیمات را مثل تنظیمات اولیه قرار دهید و بعد مانند شکل زیر آن را روی کار بکشید (می خواهیم به قسمت دریا هم نامحدودیت بدیم و هم مقداری محو ترش کنیم)
خوب ماه باشه ستاره نباشه که نمیشه اونم آسمون صاف اقیانوس!!!!
خوب بریم سراغ رسم ستاره ها اینکارو می تونیم با استفاده از براش انجام داد
خوب برای شروع یک لایه جدید به نام star ایجاد کنید(در صورت تمایل لایه ها را نام گذاری کنید)و بعد براشی که در شکل نشان داده شده را انتخاب کنید و شروع به کشیدن ستاره ها (یک کلیک برای هر ستاره) کنید و بعد opacity لایه را روی 50 درصد قرار دهید و بعد از همین لایه یک کپی بگیرید و بعد سایز قلم مو را به 2 پیکسل تغییر دیهد و بازم شروع کنید به کشیدن ستاره ها در لایه جدید کنید و بعد opacity این لایه را بر روی 30 درصد تنظیم کنید
خوب میتواید نتیجه لایه ها را در شکل زیر ببینید
خوب بیایید رو روشنایی ماه بیشتر کار کنیم
یک لایه جدید ایجاد کنید و با همون قلم موی قبلی البته اینبار با سایز 9 پیکسل یک خط از ماه به طرف سطح دریا بکشید و بعد با زدن کلیدهای ترکیبی CTRL+Tآن را مانند شکل زیر پهن کنید
وبعد به فیلتر Filter > Blur >Gaussin Blur بروید و مقدار آن را روی 100 تنظیم کنید خوب حالا تونستیم نور ماهو بیشتر کنیم
خوب بریم سر انعکاس نور توی آب
خوب یک لایه جدید دیگر ایجاد کنید و بعد با همون قلم موی قبلی با همون اندازه 9 پیکسل یک خط صاف مانند شکل زیر بر روی سطح آب بکشید (جایی که می خواهید انعکاس باشد)
و حالا فیلتر Filter > Stylize > Wind را انتخاب کنید و آن را روی From the Left تنظیم کنید ویک بار دیگه اونو اجرا کنید با این تفاوت که مشخصه روی From the Right تنظیم شده باشه
خوب حالا CTRL+T را بزنید و بعد بالای آن را مانند شکل پهنتر از پاییین آن تنظیم کنید
و بعد فیلتر Filter > Blur > Motion Blur را روی کار با مشخصاتی که در شکل نشان داده شده اعمال کنید
And make it smoother by selecting Filter > Blur >Gaussian Blur
و بعد از اجرای فیلترr : Motion Bluفیلتر Filter > Blur >Gaussian Blur را اجرا کنید با مشخصات زیر
و بعد از انجام کارهای بالا opacity لایه را روی 35 درصد قرار دهید
نتیجه نهایی
منابع:
کتاب آموزش فتوشاپ
ترجمه وتالیف از:مهندس کلانتری-مهندس مجید ستایش فرد
سایت های اینترنتی:
http://naisari.tripod.com
www.learningphotoshap.com
ضمائم:
Contents
فتوشاپ چیست ؟ 5
نصب برنامه: 5
شروع کار . 6
آشنایی با برخی از منوها 6
FILE: 6
New : 6
Open 10
Browse 11
Open Recent 12
Close 12
Save 12
Save as 13
Import 13
Export 13
File in fo 13
Save for web 13
فرمان Revert 16
Print with priview 17
فرمان Jumpto 19
منوی Edite 20
Step for ward: 20
Step back ward: 21
Fade brush tool: 21
Cut: 21
Copy: 21
Copy merged: 21
Paste info : 22
Clear: 22
Check speilng: 22
Find and replace text: 23
Fill: 23
Stroke: 24
Free transform: 24
Trans form: 25
Define brush: 25
Purge: 25
Undo: 25
Clip board: 25
Histories : 25
Color settings : 26
Preset manager: 26
Preferences : 26
منوی :Select -. 26
آشنایی و کاربا ابزار Tool box 27
1) Rectangular marguee : 28
Single column marguee: 32
Magnetic lasso: 34
magic wand : 34
Crop : 35
Slice : 36
Healine : 37
Brush : 38
History Brush : 40
Eraser : 41
Back ground Eraser tool : 43
magic Eraser tool : 43
Gradient tool : 44
Sharpen tool : 48
Smudge : 48
Burn tool : 49
ابزار ذره بین :Zoom Tool 50
ابزار دست جابجایی تصویر :Hand Tool -H چنانچه تصویری بزرگتر از میدان دید ما باشد یا قبلا تصویر را بوسیله ذره بین بزرگ کرده باشیم . برای مشاهده قسمتهای دیگر آن ، می توانیم بوسیله ابزار جابجایی تصویر را حرکت داده و بقیه قسمتهای آن را نیز مشاهده کنیم . 51
Crop Toll : جهت خذف کردن اضافات لایه ها که از بوم کار ما بیرون زده استفاده می شود با درگ کردن این ابزار روی صفحه قسمت سفید شده باقی خواهد ماند و قیمت خاکستری حذف خواهد شد با اهرم های موجود در اطراف محدوده انتخاب شده می توان اندازه محدوده را تغییر داد. Healing Brush Tool : با استفاده از این ابزار و با گرفتن کلید Alt از یک قسمت از تصویر نمونه برداشته می شود و در هر کجا از تصویر اگر ما عمل کلیک و درگ ماوس را انجام دهیم همان قسمت انتخاب شده اول روی قسمتی که ماوس روی آن است ریخته می شود با توجه به رنگ قسمت درگ شده مثلاً اگر من نمونه ای از یک سیب را انتخاب کنم و بعد روی یک قسمت سفید درگ کنم سیب به رنگ سفید در قسمتی که ماوس را درگ می کنم ریخته می شود. Patch Tool : با استفاده از این دستور می توان تصویری از یک محدوده را روی محدوده انتخاب شده انداخت که تصویر انتخاب شده نه با رنگ خود بلکه با رنگ قسمت انتخاب شده تلفیق شده و یک رنگ متناسب و میانگین دو قسمت را می گیرد، به عنوان مثال با این ابزار انتخابی روی یک قسمت آبی از تصویر را انتخاب می کنیم سپس با درگ کردن این قسمت مثلاً روی صورت یک گربه سیاه و ول کردن کلید ماوس صورت سیاه گربه روی قسمت آبی نه به رنگ سیاه بلکه به رنگی بین رنگ آبی و سیاه ظاهر می شود. Color Replacement Tool : با استفاده از این ابزار رنگ یک قسمت را می توان روی یک تصویر دیگر ریخت با توجه به اینکه تصویر زیری به عنوان مثال موهای یک انسان که به رنگ سیاه است رنگ قسمت انتخاب شده را به خود می گیرد، با این دستور می توان با کمی دقت تغییر رنگ مو و قسمتهای مختلف لباس و … را انجام داد. Pencil Tool : مانند ابزار Brush عمل می کند و می توان مقاطعی مانند نوک مداد را داشت. Clone Stamp Tool : تقریباً مانند ابزار Healing Brush عمل می کند با این تفاوت که قسمت انتخاب شده با فشار کلید Alt به طور کاملاً دقیق و به رنگ خود آن قسمت روی قسمت جدید ریخته می شود و مانند یک مهر ژلاتینی عمل می کند. Pattern Stamp Tool : مانند دستور Stamp عمل می کند با این تفاوت که شما با این دستور پترنها و موادی که قبلاً به صورت پیشفرض در فتوشاپ وجود دارند روی هر قسمتی که کلیک شود ریخته می شود مثلاً بافتهای مختلفی مانند آجر، سنگ و … که شما خودتان می توانید با دستور Define Pattern از منوی Edit هر کدام از طرحهای خود را به صورت بافت در آورده و با این دستور روی قسمتهای دلخواه بریزید. 51
Pen Tool : برای کشیدن پد دور تصویر استفاده می شود که دقیقترین ابزار برای انتخاب یک محدوده است. FreeForm Pen Tool: از این دستور نیز برای کشیدن پد استفاده می شود که کاملاً آزاد عمل می کند و با هر هر کت ماوس به همان طرف حرکت می کند و مانند ابزار Lasso Tool در قسمت انتخابها عمل می کند. Add Anchor Point Tool : از این ابزار بعد از استفاده از ابزار Pen Tool و کشیدن یک شکل تقریبی دور قسمتی که می خواهیم انتخاب کنیم استفاده می شود و با استفاده از ایت دستور می توان نود ها و نقاطی روی قسمت ایجاد شده به وجود آورد و قسمت انتخاب شده را کامل و دقیق تر رسم کرد. Delete Anchor Point Tool : بر خلاف ابزار بالا نقاط اضافی روی پدی که رسم کرده ایم را با این ابزار حذف می کنیم. Convert Point Tool : با استفاده از این ابزار نقاط ایجاد شده روی پدمان را به منحنی تبدیل کرده و با استفاده از اهرمهائی که با استفاده از این ابزار مشاهده می شوند پدمان را دقیقتر رسم می کنیم. Custom Shape Tool : شما با این ابزار و انتخاب فیلد Shape از قسمت نتظیمات این ابزار می توانید به شکل های مختلفی که به صورت پیش فرض در نرم افزار قرار دارد دسترسی داشته باشید. اشکالی مانند، حیوانات، قابها، پازل، علائم و… Notes Tool : اگر شما به صورت تیمی روی یک پروژه طراحی کار می کنید برای اینکه تیم بعدی که در شیفت بعد خواهند آمد و روی فایلی که شما کار می کنید کار خواهند کرد با این ابزار می توانید یادداشتهایی که در باره طرح دارید و می خواهید به آنها تذکر دهید بنویسید و این نوشته در فایل شما ذخیره می شود تا گروه بعدی آن را بخوانند. Audio Annotation Tool : به نظر من این ابزار کم مصرف ترین ابزار در فتوشاپ است،! شما با این ابزار می توانید همان پیغامی که در دستور بالا تایپ کرده اید را به صورت صوتی ذخیره کنید تا همکارانتان در شیفت بعدی آن را بشنوند. Eyedropper Tool : جهت انتخاب یک نمونه رنگ از قسمت دلخواه تصویر استفاده می شود. با انتخاب این ابزار و کلیک بر روی رنگ دلخواه در هر قسمت از تصویر رنگ مورد نظر در قسمت پیش زمینه نمایان می شود، و با کلیک بر روی رنگ پیش زمینه می توان درصد تشکیل دهنده آن رنگ را مشاهده کرد. Color Sampler Tool : با استفاده از این ابزار که مانند ابزار قطره چکان عمل می کند، و کلیک در هر نقطه دلخواه از تصویر پالت Info (اطلاعات) رنگ ظاهر می شود و شما می توانید درصد رنگ هر قسمت از تصویر را با کشیدن ماوس روی آن قسمت را در مد رنگ های مختلف مانند CMYK و RGB و همچنین جایگاه رنگ از نظر محور X و Y مشاهده کنید. Measure Tool : با این ابزار می توانید فاصله بین دو نقطه از تصویر و یا زاویه آن ها را اندازه بگیرید، در این حالت باز هم پالت اطلاعات رنگ ظاهر خواهد شد و شما می توانید فاصله و زاویه را در آن پالت مشاهده کنید. ُSet Foreground Color : برای انتخاب رنگ پیش زمینه استفاده می شود که با کلیک روی این قسمت پالت Color Piker ظاهر خواهد شد و شما می توانید رنگ دلخواهتان را از این قسمت انتخاب کنید. Set Background Color : این ابزار نیز برای انتخاب رنگ پس زمینه استفاده می شود و کار با آن دقیقاً مانند دستور بالا می باشد. Switch Foreground and Background Color : خط منحنی کوچکی که دو سر آن فلش مانند است و در سمت راست و بالای قسمت انتخاب رنگ قرار دارد برای جابجائی رنگ های پیش زمینه و پس زمینه می باشد. Default Foreground and Background Color :دو مربع کوچک سیاه و سفید رنگ که در پایین و سمت چپ قسمت انتخاب رنگ قرار دارد و حالت پیش فرض نرم افزار را از جهت رنگ پیش زمینه و پس زمینه انتخاب می کند که در این حالت رنگ پیش زمینه سیاه و رنگ پس زمینه سفید می باشد. 52
پنجره ها در فتوشاپ 54
پنجره History عمل :Redo , Undo برای باز شدن این پنجره گزینه History Show را از منوی Window انتخاب می کنیم پنجره History جدول تاریخچه فهرستی از تمام ابزارهای استفاده شده و همچنین تمام تغییراتی که ایجاد کرده اید را نگه می دارد. تا بتوان بیش از یک عمل را باز گرداند در این پنجره می توانید هر یک از عملکردهای مزبور که نمی خواهید اعمال شود، را باز گردانید. این کار در بعضی از اعمال ملغی سازی Undo مکرر مفید واقع می شود. زیرا در این حالت می توانید عملکرد Undo و Redo را بصورت انتخابی قرار دهید. نکته : معادل عمل Undo فشار همزمان سه کلید Ctrl+Alt+Z است . معادل عمل Redo فشار همزمان سه کلیدCtrl+Shift+Z است . پنجره :Navigator برای باز کردن پنجره Navigator، گزینه Show Navigator را از منوی Window انتخاب می کنیم. بوسیله این پنجره می توانیم قسمتی از تصویر که در میدان دید ما می باشد را نسبت به کل تصویر مشاهده کنیم در حقیقت می توانیم موقعیت قسمت مورد نظر را نسبت به کل تصویر داشته باشیم. در این پنجره دور تادور محدوده ای که در میدان دید ما می باشد کادر قرمز رنگی مشاهده می شود. برای مشاهده یک قسمت خاص از تصویر، روی کادر قرمز رنگ موجود در پنجره Navigator کلیک کرده و ماوس را بکشید. توسط این پنجره می توانیم درصد بزرگنمایی را از 15% تا 1600% روی قسمت Zoom in و Zoom out که در پایین پنجره قرار گرفته است تنظیم کنیم. 54
پنجره: Info برای بازکردن پنجره Info گزینه Show Info را از منوی Windows انتخاب می کنیم . Info مخفف کلمه Information می باشد ،از این پنجره همانطور که از نامش پیداست جهت مشاهده اطلاعات مربوط به اندازه ، مختصات و رنگ های نقاط مربوطه استفاده می شود . برای نمایش اطلاعات هر نقطه از تصویر کافیست بوسیله نشانگر ماوس روی تصویر حرکت کنیم . 55
کار با لایه ها پانل LAYER 55
گروه LOCK 59
LAYER PROPERTIES : به کمک این گزینه می توانید چند قابلیت را در دسترس داشته باشید به این صورت که بازدن این گزینه پنجره ای باز می شود که دارای دو قسمت : 61
BLENDING OPTIONS : 61
DUPLICATE LEYER : 61
DELETE LEYER : 62
DELETE LAYER : 62
CREATE ANEWKAYER : 62
CREATE NEW FILL OR ADJASMENT KAYER : 62
CREATE ANEW SET : 62
ADD VECTOR MASK : 62
ADD A LAYER STYLE : 62
پنهان کردن لایه : 63
ترکیب کردن لایه ها :Merge 64
کار با فایلها و پسوندهای مورد استفاده کار با فایل ها : 65
Bitmap قالب بندی استاندارد ویندوز به شمار می آید . 65
Graphical Interchange format (gif ) GIF . 66
Joint photographic Experts Group(jpg ) JPEG 66
Portable Document Format(pdf) PDF . 66
Portable Network Graphic (png) PNG . 66
tif – TIFF Tagged- Image File Format . 66
Encapsulated postscript(eps) EPS . 66
RAW : 66
کاهش اندازه فایل 67
تغییر اندازه یک تصویر : 68
آموزش چندین ترفند حرفه ای فتوشاپ: 69
آموزش ساخت لوگو یاهو مسنجر 69
ساختن یه کره سه بعدی توپ توی فتوشاپ 74
آموزش : شبنم بر روی برگ 76
آموزش نوشته الماسی 86
ساخت منظره شب اقیانوس 89
1