تارا فایل

گزارش کاراموزی آشنایی با باغبانی و پیدایش آن




دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

موضوع: :
گزارش کار آموزی

استاد مربوطه :
جناب آقاى مهندس صالحی

تهیه و تنظیم :
آروین عابدینی

رشته تحصیلی : مهندسی کشاورزی (باغبانی)

تابستان 88
تقدیر و تشکر :
سپاس می گویم خدایی را که زینت شهر عشق را با قرائت و سوگندش را با قلم آراست، سپاس آن یکتا را که گوهر اندیشه را در صدف جسم به تبریک نهاد. سلام بر عالمان و معلمان عرصه های علم و معرفت که تلاش و مساعی آنان هر روز بر فهم و درک انسان می افزاید و نوید بخش آینده ی بهتری است. اکنون که با عنایت خداوند سبحان موفق به انجام مراحل مختلف تحقیق و تدوین این گزارش کار شده ام بر خود لازم می دانم از سروران و عزیزانی که در این دوره این حقیر را یاری رساندند نهایت تقدیر و تشکر را داشته باشم.
استاد محترم و فرهیخته که نمو نهال علم و اندیشه ام را پاسبان بوده اند، جناب آقای مهندس صالحی که در تمام مراحل تحصیل و تدوین کارورزی مشوق اینجانب بوده اند و همواره با مساعدت و توجه خاص خود، در راهنمایی و مشاوره آتش علم را در من شعله ور ساخته اند قدردانی و تشکر می نمایم.
با تشکر از زحمات سرپرست کارآموزی جناب مهندس فضل الله نجاتی که مرا در شناخت و درک بهتر مطالب درسی یاری نمود و همچنین از پرسنل محترم شرکت خدمات توسعه کشاورزی کیان دشت تقدیر و تشکر می نمایم.
و در پایان از همه عزیزانی که تهیه این گزارش کار از ابتدا تا پایان همواره همراه بنده بودند تشکر می نمایم.

تقدیم به :
تقدیم به استاد محترم جناب آقای مهندس صالحی که در طول این مدت هم به عنوان مدیر گروه و هم به عنوان استاد دلسوزانه زحمات فراوانی برای بنده کشیدند.

فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه (معرفی رشته ی باغبانی) 1
تاریخچه باغبانی در دنیا 1
تاریخچه ی باغبانی در ایران 1
هدف از کارآموزی 2
فصل اول 4
آشنایی با مکان کارورزی 4
فصل دوم 6
ارزیابی بخش های مرتبط با رشته ی علمی کارآموز 6
فصل سوم 8
فعالیت های صورت گرفته در دوره ی کارآموزی 8
1) بازدید از باغات انگور روستای درسجین و ازناب و آشنایی با کرم خوشه خوار انگور 8
2) بازدید از باغات انگور روستای ازناب و آشنایی با زنجره مو 10
3)بازدید از باغات انگور روستای درسجین و آشنایی با بیماری سفیدک سطحی 11
4) آشنایی با علف های هرز باغات انگور واقعه در روستای ازناب 12
5)آشنایی با طرز کار دستگاه GPS 14
6) آشنایی با نحوه ی آمارگیری گندم و جو واقعه در روستای چرگر 15
7)آشنایی با آفت سفیدک دروغی سیب زمینی 16
8)نکاتی که در مصرف سموم آفت کش باید رعایت شود 18
9) بررسی وضعیت کشاورزی ارگانیک در جهان تا سال 2004 21
10)آشنایی با نحوه کاشت ، داشت ، برداشت درخت گردو 27
11) آشنایی با علایم ناشی از کمبود کود در انگور 35
12) لیست کودهای موجود در شرکت کیان دشت 37
13) لیست سموم رایج در ایران و مقدار مصرف آنها 40
14) آشنایی با مراحل فرآوری و تولید کشمش در شرکت تاک خوشه طلا 48
15) سیمای عمومی استان زنجان به تفکیک شهرستان (بخش کشاورزی) 52
16) رابطه جنس خاک و کمبود عناصر غذایی در PH های مختلف 58
فصل چهارم 59
آزمون آموخته ها ، نتایج و پیشنهادات 59

مقدمه :
معرفی رشته ی باغبانی :
باغبانی عبارت است از : هنر، دانش، و پیشه کشت، داشت، برداشت و بازار رسانی انواع سبزی، گل و میوه. در این تعریف از هنر، دانش و پیشیه باغبانی سخن رفته است، دلیل این امر این است که کارهایی مانند پیوند زدن، هرس گرده افشانی و مانند این ها برای این که به طور موفقیت آمیز انجام شود. نیاز به مهارت ممارست و سلیقه ویژه ای دارند که آنها را جزو هنرها قرار می دهند.
تاریخچه ی باغبانی در دنیا :
بزرگترین مسئله ای که بشر همیشه در طول تاریخ چند هزار ساله اش با آن روبرو بوده قحطی و کمبود مواد غذایی است و به این دلیل، در زمان های قدیم، پایه و اساس اجتماع ها را کشاورزی تشکیل می داده است.
مطالعه سنگ نوشته ها، حجارها و اسناد تاریخی نشان می دهد که فن باغبانی از آغاز کشاورزی تاکنون دوران های مشخصی را طی نموده است.
تاریخچه ی باغبانی در ایران :
گفته می شود که ایران یکی از اولین کشورهای دنیاست که در آن کشاورزی و تمدن شروع شده و انسان اولیه برای نخستین بار در فلات ایران به کشت و زرع و پرورش دام، دست زده است. برای مثال : در حفاری های نقطه های مختلف ایران مشخص گردیده که در حدود 3300 سال قبل از میلاد مسیح درخت را در، ری، دامغان و کاشان به طرز مشابهی نقاشی می کرده اند. و بنابراین در آن زمان از لحاظ باغبانی میان نقاط ایران رابطه برقرار بوده است.
هدف از کارآموزی :
1 ) آشنایی با دانشجویان با کارهای عملی و اجرایی و مسائل کارگاهی از نزدیک به طوری که فرصت تطبیق آموخته ها را عمل درک کنند و در رفع کمبودها و نواقص احتمالی بکوشند.
2 ) برخورد با مسائل کارگاهی، کارگری، اجتماعی و روبرو شدن با واقعیت های عینی.
3 ) واقف شدن به اهمیت مهارت های علمی و رابطه بین آنها و نحوه همکاری صاحبان مهارت ها و تخصص های مختلف و نقش هر کدام در پیشبرد کارها.
4 ) آگاهی یافتن به نقش اداره یک ارگان، سازمان یک شرکت یا کارگاه و لزوم تسلط کافی به کارهای عملی و اجرایی.
تعاریف :
1 ) دوره کارآموزی : دوره ای است که دانشجو باید در یکی از مراکز فنی مرتبط به رشته اش به منظور انطباق آموخته های علمی و آموزشی با فعالیت های علمی برای کسب مهارتهای لازم به جهت شکوفا شدن استعدادهای نهفته خود و ایجاد خلاقیت ها در محیط کار طی نماید.
2 ) کارآموز : دانشجو یا محقق که در آئین نامه ی آموزشی به اختصار کارآموز گفته می شود. فردی است که دوره ی کارآموزی خود را در یکی از مراکز فنی و آموزشی مرتبط با رشته اش می گذراند.
3 ) استاد کارآموزی : عضو هیئت علمی دانشگاه باشد و با توجه به محول شدن این واحد درسی برای ایشان، راهنمایی ها، تذکرات و نظارت کامل بر دوره ی کارآموزی دانشجو باشد.
4 ) سرپرست کارآموزی : فردی است که رسیدگی به کل امور مربوط به کارآموزی را در یک سازمان یا ارگان یا یک بخش بر عهده دارد.
5 ) محل کارآموزی : منظور از محل کارآموزی بخش، آزمایشگاه و یا واحدی از یک سازمان می باشد که کارآموزی دانشجو در آنجام انجام می گیرد.

فصل اول :
آشنایی با مکان کاروزی :
شرکت خدمات توسعه کشاورزی کیان دشت واقع در شهرستان ابهر فعالیت های خود را از سال 1376 آغاز کرده و اکنون پس از 12 سال سابقه ی ارائه ی انواع خدمات کشاورزی به کشاورزان محترم منطقه، باغداران عزیز و همچنین کمک و همکاری کردن با اداره ی جهاد کشاورزی شهرستان ابهر از یک تجربه و یک سابقه ی کاری روشن در منطقه برخوردار می باشد. شرکت خدمات توسعه کشاورزی یکسان دشت وابسته به جهاد کشاورزی بوده و زیرنظر این اداره به فعالیت هایی از جمله :
1 ) توزیع نهادهای کشاورزی شامل : بذر، کود، سم.
2 ) آموزش و ترویج کلاسهای کشاورزی (باغبانی، زراعت، دامپروری).
3 ) آمارگیری محصولات کشاورزی.
4 ) توزیع نهال.
5 ) به کارگیری کارشناسان شبکه مراقبت (شناسایی و مبارزه با آفات و امراض باغات).
6 ) طرح گندم (نحوه ی کاشت، داشت و برداشت و توجه کشاورزان در این زمینه).
7 ) بوجاری کردن بذر گندم.
8 ) معرفی کارآموزان رشته ی کشاورزی که این کارآموزان زیرنظر کارشناسان مجرب به عنوان سرپرست کارآموزی تحت آموزش قرار می گیرند.
این شرکت در حال حاضر از 8 کارشناس در رشته های باغبانی، زراعت، تولیدات گیاهی، دامپروری، گیاه پزشکی، ماشین آلات، منابع طبیعی و اقتصاد کشاورزی تشکیل شده و به فعالیت های خود در این زمینه ادامه می دهد.

فصل دوم :
ارزیابی بخش های مرتبط با رشته ی علمی کارآموز :
اعم فعالیت های شرکت کیان دشت وابسته به تمام گرایش های رشته ی کشاورزی می باشد. بدین معنی که برای ارائه ی یک موضوع یا هدف خاص تنفیقی از مهارت های کارشناسان در گرایش های مختلف رشته ی کشاورزی صورت می گیرد. در اینجا به نقش رشته ی باغبانی در انجام فعالیت ها و خدمات می پردازیم :
به عنوان مثال در تشکیل کلاسهایی برای کشاورزان جهت آموزش و ترویج آنان هم نیاز به یک کارشناس مجرب در رشته ی آموزش و ترویج کشاورزی داریم هم نیاز به یک کارشناس باغبانی داریم. شاید بپرسید که یک کارشناس باغبانی چه تجربه و تخصصی در زمینه ی آموزش و ترویج کشاورزان دارد؟
نقش کارشناس باغبانی در این زمینه به طور مستقیم نمی تواند تاثیر گذار باشد. بلکه کارشناس باغبانی با ارائه ی نکات و توضیحاتی به کارشناس ترویج و آموزش، توضیحات لازم را جهت آگاهی کشاورزان از اصول پایه و چگونگی نحوه ی انجام عملیات کشاورزی در محدوده ی باغات و اراضی کشاورزی ارائه می دهد.
در بررسی شرح وظایف رشته ی باغبانی در واحد صنعتی (شرکت کیان دشت) می توان به :
1 ) توزیع نهال بین کشاورزان و باغداران منطقه اشاره کرد.
2 ) توزیع نهاده ی کشاورزی شامل بذر کود، سم.
3 ) نحوه ی کاشت، داشت و برداشت نهال درختانی مثل : گردو، سیب، گلابی (از ابتدا تا انتها).
4 ) تحت آموزش قراردادن کارآموزان رشته ی باغبانی توسط کارشناسان این شرکت و …
در مجموع می توان گفت رشته ی باغبانی در شرکت کیان دشت نسبت به سایر رشته ها اهمیت بیشتری دارد. و اکثر کارهای خدماتی و عملیاتی این شرکت بر عهده ی کارشناسان این رشته می باشد.

فصل سوم :
فعالیت های صورت گرفته در دوره ی کارآموزی :
1 ) بازدید از باغات انگور روستای درسجین و ازناب و آشنایی با کرم خوشه خوار انگور (کرم خوشه خوار انگور Lobesia botrana ).
انگور یکی از محصولات مهم و با ارزش کشور است که صورت های تازه، مجلسی و کشمش و یا فرآورده هایی مثل شیره و آب انگور مورد استفاده قرار می گیرد. تولید سالیانه این محصول در ایران حدود دو میلیون تن است که پس از سیب و مرکبات در رتبه سوم قرار دارد. بزرگترین آفتی که این محصول را تهدید می نماید آفت خوشه خوار است که تقریباً در کلیه موارد موستانها فعالیت دارد و برخی از مناطق مانند آذربایجان غربی و شرقی، زنجان و خسارت وارده توسط این آفت بسیار چشم گیر است. در سال های طغیانی خسارت آن حدود 90 درصد بیان شده است.
مشخصات آفت :
کرم خوشه خوار انگور حشره ی کوچکی به طول 5 – 4 میلی متر بوده و حشرات کامل آن از اواسط اردیبهشت تا اواخر شهریور در باغ مشهود است. این آفت در سال چندین نسل داشته و خسارتی در حدود 15 – 10 درصد به باغات وارد می کند. تغذیه این آفت از خوشه های نارس و حتی از خوشه های رسیده نیز صورت می گیرد. جهت شناسایی این آفت از تله های فرمونی استفاده می کنند در رابطه با تله های فرمونی به این نکته بایستی اشاره نمود که این تله ها از یک ماده ی شیمیایی که تولید بوی حشره ی ماده را می کند و حشره ی نو را به طرف خود جلب می نماید.
این آفت شب پرواز نبوده تله ی نوری روی این آفت تاثیر گذار نمی باشد. با استفاده از این تله های نقطه ی اوج فعالیت این آفت را به دست می آوریم. (نمودارهای موجود) و بعد از دو هفته شروع به سم پاشی می کنیم.
کنترل :
1 ) انتخاب انواع موهایی که خوشه متراکم ندارند.
2 ) احداث باغ به صورت ردیفی و در روی داربست موازی، چون کرم خوشه خوار انگور اغلب به موست نهایی که فاقد داربست بوده و موها به شکل گسترده روی زمین یا پشته ها باشد، حمله می نماید.
3 ) هرس هر ساله مو برای جلوگیری از تجمع شاخه های اضافی، سوزاندن علف های هرز و برگ های خشک در پاییز، شخم عمیق و استفاده از یخ آب زمستانه برای از بین بردن شفیره های زمستان گذران .
کنترل شیمیایی :
1 ) دیازینون 60% WP و 5/1 در هزار. 2 ) مالایتون
3 ) فن والریت 4 ) گوزایتون
5 ) کنفیدور 6 ) زولون جهت مبارزه با این آفت استفاده می نمایم.

2 ) بازدید از باغات انگور روستای ازناب و آشنایی با زنجره ی مو زنجره مو Cicadatra ochreata
زنجره ی مو از آفات خطرناک انگور به حساب می آید. حشره ی کامل این آفت روی سرشاخه های تازه مو تخم گذاری کرده، یک ماه بعد از تفریق تخم ها لارو این آفت روی خاک افتاده و داخل خاک می رود. مکان فعالیت این لاروها در 60 – 50 سانتی متری خاک بوده و در اطراف ریشه های جوان با ساختن تونل های گلی یا خانه های گلی و با تغذیه از ریشه های جوان و موئین به فعالیت خود ادامه می دهد. این آفت هر دو تا سه سال یک نسل دارد و لارو این آفت در طی این دو سه سال با تغذیه از ریشه ها باعث ضعف و ناتوانی درختان مو می گردد. خسارت این آفت در منطقه ی ما (ابهر) و حتی بیشتر استانهای کشور در حال گسترش می باشد. و در حال حاضر خسارت سنگین به باغات روستای ازناب وارد کرده است از جمله ی این خسارت ها خوابیدگی بوته ی مو می باشد. که باعث خشکی و ضعف درخت شده است. جهت مبارزه با این آفت راههای مختلفی وجود دارد از جمله :
1 ) جهت مبارزه با نوزادان این آفت انتخاب زمین های شنی، ازدیاد آبیاری، تقویت زمین از لحاظ کودهای حیوانی و شیمیایی علیه آفت بسیار موثر است.
2 ) استفاده از واریته های مقاوم.
3 ) بیل زدن پای بوته ی مو و سوزاندن علف های هرز در کم شدن این آفت موثر است.
4 ) در بهار سرشاخه های آلوده به تخمریزی زنجره را می توان هرس کرد.
5 ) استفاده از یخ آب زمستانه.

کنترل شیمیایی :
1 ) کار با ریل یا سوین.
2 ) دیازینون گرانول.
3 ) فورادان به مقدار یک کیلوگرم ماده خالص در هکتار.
نکته : بهترین موقع مبارزه شیمیایی در ماههای مرداد و شهریور است که فعالیت پوره ها در قشر سطحی خاک است به علاوه در این موقع تعداد زیادی (مخصوصاً اوایل مرداد) پوره های سن چهارم در حال کامل شدن و خروج از خاک هستند. در کل جهت مبارزه با آفت زنجره ی مو مبارزه ی تلفیقی بایستی اجراء گردد.
3 ) بازدید از باغات انگور روستای درسجین و آشنایی با بیماری سفیدک سطحی مو :
سفیدک سطحی مو از جمله بیماریهای است که به وضوح در باغات این منطقه ظاهر می گردد. در سال هایی که میزان بارندگی زیاد باشد یا رطوبت نسبی هوا بالا باشد. خسارت و آثار این بیماری ظاهر می گردد.
عامل این بیماری قارچی است از رده ی بازدید یومیسیت ها که اسپورهای این قارچ در فضا فشرده بوده و با نشستن روی بوته و ایجاد کنیدی و کنیدیفور شروع به تکثیر و ادامه فعالیت می کند. با گسترش این بیماری گرد و غبار معلق در هوا نیز جذب بوته شده و منافذ تنفسی برگ و میوه را کاملاً می گیرد و در ادامه رشد و بزرگ شدن میوه کاهش می یابد و باعث کاهش کیفیت میوه شده و رسیدگی و شیرین شدن محصول کند می گردد. برای مبارزه با این بیماری از چندین روش مثل :
1 ) مبارزه ی مکانیکی (بیل زدن پای بوته ی مو).
2 ) هرس شاخه های سبز.
3 ) کاهش آب آبیاری.
4 ) استفاده از گل گوگرد به صورت گرد یا پودر.
مبارزه ی شیمیایی :
استفاده از سم قارچ کشی توپاس به صورت مایع به میزان 100 گرم در 800 لیتر آب جهت مبارزه با این آفت استفاده می شود.
4 ) آشنایی با علف های هرز باغات انگور واقعه در روستای ازناب :
از علف های هرز مهم انگور می توان به حمایر یا مرغ و علف هرز بدون کلروفیل و سبزینه سِس (cascuta . sp) اشاره کرد.
1 ) علف هرز سِس بدون ریشه بوده و مواد غذایی خود را از طریق اندام های مکنده ای که وارد قسمت های آوندی گیاه می کند به دست می آورد. انتشار این گیاه از طریق بذرهایی که از کودهای حیوانی تازه که از دستگاه گوارش حیوانات سالم بیرون آمده و استفاده ی کشاورزان از این کودهای دامی تازه موجب انتشار و رشد این علف هرز در باغات می گردد. و در مدت کوتاهی سریعاً رشد کرده و با تغذیه از اندوخته های بوته موجب تضعیف و خشکی مو می گردد.

مبارزه و کنترل علف هرز سس :
1 ) توصیه های عمومی :
الف ) استفاده از بذر سس گیری شده هنگام کاشت محصول.
ب ) در صورت استفاده از کود حیوانی باید حتماً از نوع پوسیده آن استفاده شود تا اگر به بذر سس آلوده باشد از میان برود.
ج ) از تعلیف دام در محل های آلوده به سس خودداری شود زیرا این بذر می تواند توسط فضولات دام به مناطق دیگری انتقال یابند.
د ) ایجاد تناوب زراعی زمین های آلوده به سس با کاشت محصولات مقاوم مانند : گندم، جو، ذرت و یا سویا.
هـ ) در باغ های انگور به خصوص انگور خوابیده توصیه می شود قبل از شروع رشد بهاری سطح باغ توسط 15 – 12 کیلوگرم داکتال سمپاشی شود و اگر زمین مرطوب نباشد یک نوبت آبیاری پس از سمپاشی صورت گیرد.
2 ) مبارزه مکانیکی با علف های هرز و استفاده از انواع ابزار و تیلر به تعداد دفعات موردنیاز نیز در کنترل سس و علف های هرز موثر می باشد.
در ضمن می توان بوته های مو را کف بُر کرده و از مزرعه خارج نمود و در خارج از مزرعه آتش زد.
3 ) از علف های هرز مهم دیگر انگور چایر یا مَرغ می باشد.
رشد این علف نیز بسیار سریع و به تمام شرایط نامساعد خاکی تحمل بیشتری داشته و تا عمق 80 سانتی متری نیز نفوذ می کند. در جذب آب و مواد غذایی، با بوته ی مو رقابت می نماید. جهت کنترل و مبارزه با این علف هرز.
در زمان رشد و فعالیت آوندی این گیاه از یک سم سیسمتیک مثل گلایفوسیت یا رانداب استفاده می نماییم و در سطح کوچک از طریق مکانیکی با این علف هرز مبارزه می کنیم.
5 ) آشنایی با طرز کار دستگاه GPS :
GPS مخفف اصطلاح Goyrophian Posiation System می باشد به معنی (سیستم موقعیت جغرافیایی)، اطلاعاتی که از این دستگاه به دست می آوریم از طریق ماهواره هایی است که با اتصال دستگاه با ماهواره هایی است که با اتصال دستگاه با ماهواره های موجود امکان پذیر است. درصد خطای این دستگاه 2 درصد بوده و دستگاهی که ما در طول دوره ی کارآموزی با آن آشنا شدیم از مدل Visda.Hcx بوده، دارای صفحه ی رنگی بوده، از کارهایی که می توان با این دستگاه انجام داد شامل :
1 ) ترسیم کروکی 2 ) به دست آوردن مسافت برحسب مترمربع، هکتار، feet و غیره می باشد.
3 ) نقطه یابی 4 ) تعیین فاصله ی بین نقاط 5 ) تعیین ارتفاع از سطح دریا مجهز به سیستم utm

مشخصات دستگاه :
این دستگاه حاوی دو کلید در سمت راست و سه کلید در سمت چپ می باشد. و یک کلید در وسط دستگاه به عنوان کلید enter مشخص شده است. با استفاده از کلید پایینی سمت راست دستگاه روشن و خاموش می شود. و کلید بالایی برای عوض نمودن مِنوها به کار می رود و دو کلید بالایی سمت چپ برای بزرگ و کوچک نمودن تصویر یا به عنوان کلیدهای zoom مشخص شده است. کلید پایینی سمت چپ برای آوردن صفحه ی shord و shop جهت ترسیم کروکی به کار می رود. کلید وسطی به عنوان کلید دستور یا enter کاربرد دارد. نیروی این دستگاه از طریق باتری های خشک یا معمولی تامین می گردد. از دیگر کارهایی که می توان با این دستگاه انجام داد، سرعت سنج، تعیین ساعات جهانی و ساعت کشورهای مختلف، قطب نما، تعیین ارتفاع و کاربرد دیگر در دریانوردی و غیره می باشد.
6 ) آشنایی با نحوه ی آمارگیری گندم و جو واقعه در روستای چرگر :
هدف از آمارگیری گندم و جو به دست آوردن اطلاعاتی در مورد میزان کشت بر حسب هکتار، مقدار تولید، هزینه ی تولید و استفاده از کود و سم و … در جهت تولید محصول می باشد.
این کار با شماره گذاری در بهار و به دست آوردن اطلاعات آماری اجراء می گردد و در سه فرم جداگانه نوشته می شود. فرم شماره یک مربوط به ساکنین روستا می باشد. که از طریق این فرم تعداد ساکنین روستا و بهره برداران آن به دست می آید.

فرم شماره 2 :
مربوط می شود به افرادی که جدا و غیر از ساکنین در روستا هستند ولی در روستای موردنظر زمین زراعی داشته و اقدام به کشت و کار می نماید.
فرم شماره 3 :
مربوط به شرکتها و موسسات دولتی می باشد که در آن روستا مشغول به انجام عملیات کشت و کار کشاورزی هستند، بعد از کامل کردن این فرم ها کد وسعت بهره بردار بایستی بر حسب اولویت نوشته شود. که از کشت های با وسعت کم شروع شده و تا کشت های وسیع ادامه دارد. کد وسعت 9 آخرین شماره می باشد. مربوط به بهره برداران بزرگ است. بعد از به دست کد وسعت، شماره ی ردیف ها را از ابتدا شروع کرده و تا آخرین شماره می شماریم. بعد از کدگذاری بر حسب تعداد بهره بردار موجود از روی فرمول بهره برداران کوچک و بزرگ را انتخاب می کنیم و فرم پیشرفت کشت و هزینه ی تولید را پُر می کنیم. و اطلاعات جمع آوری شده را به مسئول واحد آمار واقعه در سازمان جهاد کشاورزی استان ارسال می نماییم.
7 ) آشنایی با آفت سفیدک دروغی یا سوختگی شاخ و برگ سیب زمینی در مزارع اطراف منطقه :
این بیماری که به انگلیسی، سوختگی دیر (Light blight) خوانده می شود و به فارسی سفیدک داخلی یا سفیدک دروغی سیب زمینی هم به آن اطلاق می شود. و در تمام دنیا در نقاطی که سیب زمینی کشت می شود وجود دارد. این بیماری در مناطقی که سیب زمینی در پهنه ی وسیعی کشت می شود و آب و هوای خنک و مرطوب و مناسب برای رشد سیب زمینی و قارچ آن هست، انتشار می یابد. این بیماری ضمناً به گوجه فرنگی و چند گیاه دیگر از خانواده ی Sclanaceae خسارت شدید وارد می سازد. در صورتی که شرایط جوی مساعد باشد و هیچ اقدام و مبارزه ای به عمل نیاید. بیماری در طول یکی دو هفته تمامی گیاهان یک مزرعه را به کلی نابود می کند. هنگامی که میزان خسارات در مزرعه کم باشد، سیب زمینی ها ممکن است هنگام برداشت آلوده شده و در انبار بپوسند.
علائم بیماری :
در شرایط رطوبی ممتد، تمام قسمت های نرم هوایی گیاه سوخته شده و به سرعت می پوسند و بوی مخصوصی متصاعد می شود.
عامل بیماری :
Pytophthora . infestans زمستان را به صورت ریسه در داخل غده های سیب زمینی آلوده سپری می کند.
جهت کنترل و مبارزه با این بیماری :
1 ) با تلفیق پاره ای از روش های مختلف بهداشتی، واریته های مقاوم و سم پاشی های که از نظر زمانی و دیگر خصوصیات به دقت تنظیم شده باشند. می توان با بیماری سوختگی به طور موثرتری مبارزه کرد.
2 ) تنها از غده های سالم و فاقد بیماری باید بذر تهیه کرد.
3 ) از قارچ کش های موثر در کنترل این بیماری : مانکوزب، متالاکسیل، کاپتافول، کلروتالونیل می توان نام برد.
8 ) نکاتی که در مصرف سموم آفت کش باید رعایت شود :
با توجه به خطراتی که مصرف بی رویه سموم و حتی اشکالاتی که مصرف حساب شده و منطقی این مواد از نظر بهداشتی و از نظر برهم زدن تعادل طبیعی به وجود می آورد؛ قبل از هرگونه اقدام برای سمپاشی و استفاده از مواد شیمیائی آفت کش باید نکات زیر دقیقاً مورد توجه قرار گیرد :
1 ) کاربرد مواد شیمیائی ضروری باشد، در بسیاری موارد برخلاف تصور، مبارز شیمیائی بی مورد است. از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست ولی از نظر آلوده سازی و بجاگذاشتن عواقب نامطلوب در محیط، زیان آور است.
2 ) حتی المقدور از سمومی استفاده شود که خاصیت انتخابی داشته باشد (مانند گاردونا ایزولان). از سموم با دامنه تاثیر وسیع، نیز می توان به صورت انتخابی استفاده کرد. بدین ترتیب، که این مواد را می توان در مواقع خاص از شبانه روز، یا مرحله خاص از رشد گیاه بکار برد و یا با تغییر در مقدار مورد مصرف، آنها را برای بعضی از حشرات و عوامل مفید کم خطر نمود.
3 ) موقع مناسب سمپاشی به دقت مشخص گردد، به تجربه ثابت شده است که اگر موقع مناسب کاربرد مواد آفت کش به دقت مشخص شود، در هر مورد عده زیادی از مواد آفت کش را می توان به راحتی مصرف کرد.
4 ) میزان مصرف سموم و نحوه کاربرد آن به دقت معلوم شود، در اکثر موارد مقدار سمومی که به طور معمول توصیه می شود، بیشتر از حد لازم می باشد.
5 ) در موقع سمپاشی از مصرف بیهوده سموم، ریزش آن در سطح زمین و انتشار آن به وسیله باد جلوگیری شود، این عمل علاوه بر اینکه در میزان مصرف سم در واحد سطح تخفیف خواهد داد، از آلودگی محیط نیز به شدت می کاهد.
6 ) کارگران سمپاش، باید دستکش و ماسک داشته باشند، در موقع کار سیگار نکشند، غذا نخورند و حتی المقدور از ریزش مواد سمی روی بدن خود اجتناب کنند.
7 ) باید سموم در جاهای محفوظ نگاهداری شوند و از دسترس بچه ها دور باشد. بسته های سموم باید برچسب داشته باشد و خطرناک بودن آنها با علائم مخصوص مشخص شوند.
8 ) ظروف محتوی سم پس از مصرف، باید معدم شود. از شستن ماشینهای سمپاشی و ظروف مربوطه در آب حوض، رودخانه و استخر اکیداً خودداری شود.
9 ) از تماس پوست بدن با سموم شیمیائی حشره کش باید به شدت اجتناب شود. همچنین از تنفس بخار و گرد سموم به صورتی که در انبارها، گلخانه ها، باغات و مزارع مصرف می شوند، باید خودداری کرد.
10 ) قبل از خوردن غذا یا کشیدن سیگار، باید دست و صورت را کاملاً با آب و صابون شست و لباس سمپاشی را از تن، به در کرد.
11 ) در آماده کردن و مخلوط کردن سموم حشره کش، باید کوششی کرد که این مواد روی پوست بدن نریزد. به خصوص داخل چشم و دهان و بینی نشود. و اگر هم وارد چشم یا بینی شد باید آن را با آب فراوان به مدت 10 تا 15 دقیقه شستشو داد و جریان را به پزشک اطلاع داد.
12 ) به موادی که سمپاشی شده است، تا 5 روز پس از سمپاشی باید با دستکش های پنبه ای دست زد. در مورد مسمومیت با سموم فلزی مانند فلور، فسفور دوزنگ وارسنیک، شستشوی معده با املاح کلسیم بسیار موثر است.
13 ) در موارد مسمومیت با سموم شیمیائی، اقدامات زیر باید انجام شود :
الف ) فوراً به پزشک اطلاع داده شود.
ب ) در صورت امکان، باید یک نفر کمکهای اولیه را انجام دهد و دیگری سراغ پزشک برود و نوع سم را مشخص کند. اطلاع از نوع سمی که باعث مسمومیت شده تست فوق العاده مهم است.
ج ) اگر سم خورده شده باشد باید مقدار زیادی آب به بیمار خورانیده شود و یا با مواد تهوع آور بیمار را وادار به استفراغ نمایند، اگر ماده سمی دارای نفت، بنزین یا روغنهای سنگین باشد باید از دادن مواد تهوع آور خودداری شود. در هر حالت بخصوص اگر پزشک تا نیم ساعت در دسترس نباشد، وادار به استفراغ کردن مریض توصیه می شود. مهم ترین مواد برای ایجاد استفراغ خوراندن نمک خوراکی یا جوش شیرین است (یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب).
هـ ) در هر صورت مریض را باید تا رسیدن پزشک استراحت داد و او را گرم نگاه داشت.

9 ) بررسی وضعیت کشاورزی ارگانیک در جهان تا سال 2004 :
سیستم های کشاورزی ارگانیک در دهه ی اخیر به طور چشم گیری مورد توجه قرار گرفته است. گفتنی است در این سیستم ها راه حل مناسبی برای برطرف کردن برخی از مشکلات کنونی کشاورزی تعبیه شده است.
در سال 2003 کشاورزی ارگانیک تقریباً در 100 کشور جهان اجرا شده است و مناطق تحت مدیریت ارگانیک به طور مداوم در حال افزایش هستند. این در حالی است که متاسفانه در برخی از کشورها آمار صحیحی از نحوه و میزان مساحت تحت مدیریت کشاورزی ارگانیک در دسترس نمی باشد.

آشنایی با نحوه کاشت ، داشت و برداشت درخت گردو
درخت گردو
سوال: میزان آب مورد نیاز درخت گردو و سیب در استان زنجان با توجه به سرد سیر بودن منطقه چقدر است و این نیاز با توجه به سن درخت چقدر تغییر میکند ( از کاشت نهال تا سنین بالاتر ) البته آبیاری قطره ای مد نظر میباشد.
پاسخ : دوست عزیز آب مورد نیاز یک درخت به عوامل زیادی بستگی دارد ، از شرایط اقلیمی منطقه گرفته تا نوع درخت و سن درخت و بافت خاک . هر چه منطقه گرمتر باشد و سن درخت بیشتر باشد و بافت خاک سبک ( شنی ) باشد میزان آب مصرفی هم بیشتر است . به صورت تقریبی در یک منطقه معتدله برای درختانی که سیستم آبیاری قطره ای استفاده می کنند در سال های اول یک قطره چکان و در سال سوم تعداد دو قطره چکان و از سال پنجم به بعد سه عدد قطره چکان برای هر درخت در نظر می گیرند و با احتساب هر قطره چکان 8 لیتر آبدهی در ساعت و هر هفته یکبار آبیاری به مدت 3 ساعت می توانید آب مورد نیاز درختان خود را محاسبه نمایید . در زیر مقاله ای هم در مورد درخت گردو برایتان قرار دادم که امیدوارم مفید باشد . در مورد درخت سیب هم برایتان خواهم نوشت .
معرفی درخت گردو
در بین میوه های خشک باغی گردو ارزش بالایی دارد.زیرا نگه داری و صادرات آن نیاز به سرد خانه و دیگر وسایل پر هزینه ندارد.ودر ضمن به علت خشک بودن هسته آنها صدمه نمی بیند.گردو در ایران در نقاط غربی و شرقی مثل قوچان بینالود کرمان کوهای لاله زار بردسیر شمال ساردوئیه جیرفت و بافت گوغر رابر بلورد و سیرجان به فراوانی یافت میشود.گردوی کرمان مرغوبیت بالایی دارد وحتی قدمت آن به 5000سال می رسد.درختان تنومند خمیده وکهن سال این محصول نشانگر قدمت این درخت است.میزان محصول هر هکتار گردو با بکارگیری روشهای مکانیزه بطور متوسط 5/3تن در هکتار است.انواع رقم های گردو خود به شش نوع می رسد.
چگونگی پرورش گردو:
گردو درختی بزرگ وگسترده است.وبیشتر از هر درخت دیگر به نور نیاز دارد.گردو در سن بلوغ میوه میدهد.ودر قسمتهایی از درخت که نور بیشتری می تابد از باردهی بهتری برخوردار است.ودر قسمتهای داخلی که نور به آن نمی تابد گردوها ریز وکوچک میشوند.درختان گردو باید طوری کاشته شوند که فاصله بین آنها کمتر از 10متر نباشد.چون این درخت تاج بزرگی دارد بعد از چند سال که از رشد آن گذشت شاخه ها مزاحم همدیگر میشوند وشاخ وبرگشان در هم می پیچد که باعث ریزش برگهای درخت میشود.مواردی مثل نوع نهال کیفیت خاک وهمین طور اقلیم آب و هوایی محیط کشت برای این درخت اهمیت زیادی دارد.اصولا گردو در مناطق سرد و معتدل رشد خوبی دارد.کاشت درخت گردو وتکثر آن از طریق بذر گردو صورت میگیرد.وباید در دو سالگی به وسیله پیوند وصله ای پیوند زده شوند.تا حاصل باغ گردو یکدست شود.بعد از آنکه گردو کاشته شدوشروع به رشد کرد.(به اندازه ای رسید که بتوان آن را جابجا کرد )نهال گردورا با ریشه از خاک در آورده ودرچاله های عمیق حفر شده در زمینی که خاکش از نظر کود دهی آماده شده است کاشته میشود.وبا خاک اطرافش را می پوشانند.تا برای آبیاری درخت مشکلی پیش نیاید.بهترین فصل کاشت درخت گردو اوایل بهار است .در کاشت درخت گردو باید دقت کرد که درخت 20-30 سانتیمتر بالاتر از کف جوی کاشته شود.تا در آینده به بیماری آب سیاه مبتلا نشود.در احداث باغهای جدید باید سعی کرد حتما از نهال پیوندی استفاده شود.
خاک مناسب کاشت نهال گردو:
در چاله هایی که نهال گردو در آنها کاشته میشود بایستی بعداز حفر چاله خاک آن را از انواع کودهای حیوانی و شیمیایی غنی کرد.هر چه عمق وقطر چاله ها بیشتر باشد بهتر است.اما معمولا باید چاله هایی به عمق وقطر 1-2متر حفر کرد.وخاک مناسب وغنی شده داخل آن ریخت.بهتر است این کار چند ماه یا سال قبل ازکاشت نهال گردو در آن صورت گیرد.بعد از کاشت نهال گردو در چاله ها میتوانیم در فصل بهار وتابستان سطح خاک اطراف نهال درخت گردورا با برگهای پوسیده یا باقی مانده گیاهان مانند کاه وکلش گندم بپوشانیم. تا از تبخیر و هدر رفتن آب جلوگیری کنیم وخاک پای طوقه اصلاح شود.
آبیاری درخت گردو:
در طول دوره رشد درخت گردو مراحل مختلفی را می گذراند.که دراین مدت غفلت در آبیاری درخت گردو هم محصول سال وهم محصول سالهای آینده را کاهش میدهد.تعیین دقیق میزان آب مورد نیاز یک هکتار باغ گردو از کاشت تا برداشت گردوکار آسانی نیست.زیرا عوامل متعددی مثل سن وقدرت رشد وعملکرد وتراکم درخت نیز در این امر دخالت دارد.ومیزان آب به شرایط محل کاشت بستگی دارد.آبیاری درخت گردو اهمیت زیادی دارد.آبیاری درخت گردو به به چند روش مثل آبیاری غرقابی-نواری-قطره ای-بارانی وبابلر انجام میشود.که میتواند آب چاه -رودخانهویا قنات باشد.در بین سیستمهای تحت فشار بهترین روش بابلر است.که در کنار هر درخت یک یا دو شیر نصب می گردد.وباید دقت نمود درختان گردو از اواخر مهر ماه دیگر آبیاری نشوند.چون آبیاری درخت گردو در فصل پاییز وزمستان موجب سرما زدگی درختان میشود.
تغییرات مصرف آب در یک هکتار باغ گردو بر حسب سن درخت
متر مکعب آب به هکتار
سن درخت به سال
70
1
200
2
400
3تا5
600
6تا7
800
8تا9
900
10تا11
تا1100
از 11 سال به بالا
کود دهی درخت گردو:
قبل از کاشت نهال گردو باید نیرو بنیه خاک از لحاظ عناصر خاک مانند:ازت-پتاسیم-فسفر-آهن-روی-مس-منگنزوکلسیم و…که توسط کارشناسان تعیین میشودغنی شود.این عناصر بایستی همراه خاک مخلوط ودر چاله های حفر شده ریخته شود.نوع کود ومیزان آن بستگی به نوع خاک دارد.تقویت خاک قبل از کشت بسیار مفید ودر رشد درخت موثر است.وچون درخت گردو در سالهای اولیه رشد وریشه بندی زیادی دارد می توان از تقویت کننده هایی برای افزایش رشد ریشه نهال استفاده نمود . یکی از این ترکیبات بیورادیکانت می باشد که باعث تحریک رشد ریشه و در نتیجه افزایش جذب آب و مواد غذایی می گردد . ترکیب بیورادیکانت شامل اسید های آمینه ، نیتروژن ، آهن ، منگنز ، روی ، بر و مولیبدن بوده و در افزایش رشد ریشه درخت موثر می باشد .
کودهای آلی (کود حیوانی)بایستی همراه کودهای شیمیایی در زمستان بصورت چال کود در سایه انداز درخت داده شود.چال کود گودالی به عمق یک متر وعرض 40سانتیمتر وبطول یک متر است.که در سایه انداز درخت حفر می گردد.برای یک درخت 15 ساله گردو یک کیلو گرم سولفات پتاسیم 500گرم سولفات روی 500گرم سولفات آهن روی کودهای آلی(حیوانی)ریخته وباقیمانده ی چاله را با برگهای خشک پر میکنند وروی آنها خاک مرغوب میریزند.کودهای ازته شامل نیترات واوره می باشد.که در دو نوبت به درخت گردو داده میشوند.چنانچه از نظر کمبود آب محدودیت نباشد.در نوبت اول در اسفند ماه مقدار 300گرم نیترات آمونیم ودر اوایل خرداد ماه هم 300گرم نیترات آمونیاک به درختان داده میشود.
برای تغذیه مناسب درخت گردو بایستی علاوه کود های ذکر شده عناصر ریز مغذی درخت مثل آهن ، روی ، بر ، مولیبدن ، مس ، منگنز و کبالت را نیز تامین نمود . این عناصر یا به صورت تک عنصری و یا به جهت سادگی مصرف به صورت مجموعه ای در کنار هم مصرف می شوند . امروزه محصولی به نام اکوکوئل میکرومیکس همه عناصر ریز مغذی را در کنار دارد و برای هر هکتار درخت گردو 1 کیلوگرم آن استفاده می شود .
آفت ها وبیماریهای درخت گردو:
برای جلوگیری از شیوع بیماری باید به روش آبیاری درخت گردو توجه داشت.ونباید بگذاریم آب به تنه درخت برسد.چون که آب موجب انتقال بیماری میشود.ودرختان دیگر را نیز آلوده مبکند.علاوه بر این آفت های بسیاری وجود دارند که فقط با سم پاشی به موقع میتوان جلوی رشد آنها را گرفت.بیماری مهمی که باعث مرگ درختان گردو میشود.بیماری آب سیاه می باشد . بیماری آب سیاه یک بیماری قارچی بوده و عامل آن قارچ فیتوفترا میباشد. برای جلوگیری از شیوع این بیماری اولا باید از نهال سالم وقوی استفاده کرد.ثانیا باید دور تا دور درخت را مانند تشتک احداث کرد تا آب با تنه درخت تماس نداشته باشد.درختانی که به بیماری آب سیاه (فیتوفترا)مبتلا میشوند.باید محل آلودگی تنه درخت را با کارد تراشید تا جایی که به به بافت سالم درخت برسد.وسپس بافتهای آلوده را سوزاند .آنگاه محل تراشیده شده را با سم اکسی کلرورمسی یا آب اهک ضد عفونی کرد البته می توان با محلول پاشی به وسیله فسفیمکس درختان گردو را به قارچ فیتوفترا مقاوم نمود .به این نکته مهم باید توجه کرد که درخت گردو را نباید هیچ زمانی سم پاشی کرد و فقط قسمت های آسیب دیده را به موقع سم پاشی نمایید .
هرس کردن درخت گردو:
هرس کردن شامل دو مرحله میباشد.1-هرس فرم درخت گردو2- هرس باردهی درخت گردو
1-هرس فرم : در سالهای اولیه ی رشد نهال صورت میگیرد بدین صورت است که از فاصله 5/1متری نهال سر برداری میشود و محل بریدگی با چسب باغبانی پوشانده میشود.که این امر باعث رشد شاخه های جانبی درخت گردو میشود.در سالهای بعد نیز تعداد شاخه ها کمتر شده وبقیه شاخه ها از روی تنه حذف میشوند.با این روش هرس کردن که تدریجی ودر سالهای اولیه رشد درخت صورت میگیرد فرم اصلی درخخت شکل میگیرد.
2-هرس باردهی : این نوع هرس معمولا در اواخر زمستان وگاهی در تابستان هم انجام میشود.که شامل :حذف شاخه های مزاحم خشک وناجور میباشد.وباید سعی نمود که حتما محل بریدگی با چسب باغبانی پوشانده شودمنظور از هرس حذف کامل شاخه ها ی زیادی ونرکها یا آن قسمتهایی است که مانع تابش نور خورشید به داخل تاج درخت میشود.با دقت در انجام هرس میتوان سلامت درختان را به نحو مطلوب تامین کرد واز نامرغوب شدن گردوها جلوگیری کرد.این هرس را میتوان هر سال یکبار انجام داد.نمونه دیگر از هرس هرس کردن درختان کهن سال گردو که بیشتر از 30سال سن دارند میباشد.که به منظور جوان کردن درخت شاخه های پیر ودرهم را هرس کرده وبا این کار شاخه های جوان میوه دهی زیادتری خواهند داشت.
برداشت محصول گردو :
فصل برداشت گردو بستگی به شرایط محیطی دارد.مثلا در مناطق سرد در اواخر مهر ماه است.اما آنچه مسلم است هنگام برداشت گردو پوست آن باید به رنگ قهوه ای مایل به خاکی در آمده باشد وپوست آن به راحتی از گردو جدا شود.برداشت محصول گردو باید در اولین فرصت که گردو ها پوست می دهند انجام شود.و بعد از چیدن گردوها باید آنها را پوست کنده ومحصول را در سایه ودر جای خشک پهن کرد تا خشک شوند.محل خشک کردن باید طوری باشد که هوا در آن جریان داشته باشد.تا محصول به طور کامل خشک شود.در مناطقی که آفتاب ملایم باشد میتوان محصول را بعد از پوست گیری در آفتاب ملایم خشک کرد.اگر آفتاب شدید باشدموجب سیاه شدن مغز گردو وعدم بازار پسندی آن میشود.روش سنتی برداشت محصول گردوبه این صورت است که با چوب بلند به شاخه های درخت ضربه میزنند.که باعث تکیده شدن گردوها میشود این روش علاوه بر زحمت زیاد ووقت گیر بودن آن باعث صدمه به درخت گردو میشود وثمر سالهای آینده گردو را نیز از بین میبرد.از آنجایی که ارتفاع درخت گردو زیاد است برای برداشت مکانیزه واصولی از بالابر استفاده میشود که میتوان آنرا به تراکتور متصل نمود .

آشنایی با علایم ناشی از کمبود کود در انگور
انگور به کودهای اصلی و همچنین کودهای ثانوی و فرعی نیاز دارد. بایستی بخاطر داشت که حتی بدون مشاهده علائم نیز ممکن است در اثر " گرسنگی پنهان" کاهش محصول و کیفیت بوجود آید.
کمبود آهن
کمبود آهن ابتدا بر برگ های جوان اثر می گذارد. آنها رنگ پریده شده و در حالت کمبود شدید ممکن است به سفیدی بگرایند. رگبرگ ها دیرتر از پهنک برگ حالت "herringbone"را بخود می گیرند.
برای رفع علائم کمبود، کودآهن و یا کود آهن فری شل 54 مصرف نمایید
کمبود منگنز
کمبود منگنز سبب زردی بین رگبرگ ها می گردد. در حالت کمبود شدید تنها رگبرگ ها به رنگ سبز باقی می مانند. علائم کمبود مشابه کمبود آهن است با این استثنا که برگ های جوان آلوده نمی گردند. برای رفع علائم کمبود، کود منگنز مصرف نمایید
کمبود منیزیم
علائم کمبود منیزیم در روی برگ ها با تغییر رنگ منطقه ای بین رگبرگ ها و حاشیه برگ های پیر به رنگ قرمز یا قهوه ای ظاهر می گردد. کمبود منیزیم در خوشه های انگور باعث بی رنگی در روی ساقه و از بین رفتن انگور و حتی تمامی خوشه می گردد. این حالت اغلب بخاطر مقدار ناچیز منیزیم در دسترس خاک به علت سطح بالای پتاسیم و یا بخاطر ذخیره خاص ریشه می باشد. برای رفع علائم کمبود، کود منیزیوم مصرف نمایید
کمبود بر
کمبود بر روی تشکیل میوه اثر می گذارد. گل های تلقیح نشده هنگامی که در روی ساقه باقی بمانند به صورت چروکیده در می آیند. دانه ها تغییر شکل و تغییر رنگ می دهندبرای رفع علائم کمبود، کود مایع بر فوسین مصرف نمایید
کمبود روی
کمبود روی برگها را به رنگ ارغوانی در می اوردوموجب کوچک و تغییر شکل یافتن انها می شود.تشکیل میوه ورشد حبه ها کاهش می یابد.غیر یکنواختی دررشد و رسیدگی حبه ها در خوشه انگور دیده می شود. برای رفع علائم کمبود، کودروی فوسین مصرف نمایید
کمبود کلسیم
کمبودکلسیم موجب بافت مردگی ساقه انگور می شود.میوه نرم شده وخاصیت انبارداری ان کاهش می یابد. برای رفع علائم کمبود، کود کلسیم مصرف نمایید
کمبود فسفر
کمبود فسفر موجب قرمز شدن برگها وکاهش تشکیل میوه می شود.
برای رفع علائم کمبود، کود کلسیم و فسفر و یا الیت سبز مصرف نمایید
کمبود پتاسیم
برای رفع علائم کمبود، الیت سبز مصرف نمایید
لیست کودهای موجود در شرکت خدمات کشاورزی کیان دشت
یف
نام کود
بسته بندی
عناصرموثره
مصرف کننده
(ریال)
حداقل مصرف در هکتار
مهمترین محصولات نیازمند
1
کودکامل فوسامکو(لیتر)
کودکامل فوسامکو(گالن)
1
4
لیتری
ازت 10، فسفات(P2O5) 4/4 پتاس 7، منیزیم 0.18، منگنز 0.13، مس 0.1، روی 0.07، بر 0.02، آهن 0.008، مولیبدن 0.003 درصد
40,000
154,000
3 لیتر
صیفی، سبزی، جالیز، مرکبات، باغات و . . .
2
کود آهن فوسین(لیتر)
1
آهن EDTA
100 گرم/لیتر
117,000
1 لیتر(1 در هزار)
مرکبات، درختان میوه، پسته و . . .

3
کود روی فوسین(لیتر)
1
روی 700 گرم /لیتر
72,000
1 لیتر(1 در هزار)
باغات، چای، برنج، غلات، پسته، نیشکر و . . .

4
بذرمال روی (لیتر)
1
روی 600 گرم /لیتر
70,000
10 – 8 لیتر در یک تن بذر
غلات، برنج، چغندر قند و سایر محصولات زراعی
5
کود روی، فسفر و پتاس فوسین (لیتر(
1
فسفر (P2O5)28%، روی 9Zn % و پتاس(K2O)5%
64,000
2 لیتر
سیب زمینی، برنج، غلات و سایر محصولات زراعی

6
کود بُر فوسین (لیتر(
1
150 گرم بُر/لیتر
73,000
3 – 1 لیتر
باغات، دانه های روغنی، پسته، نیشکر و . . .
7
کود منگنز فوسین (کیلو)
1
310 گرم منگنز/ کیلو
67,000
2 کیلو
برنج، مرکبات، پسته، چای، غلات ، باغات و . . .

8
کود منیزیم فوسین (لیتر)
1
300 گرم منیزیم / لیتر
66,000
2 لیتر
مرکبات، باغات، صیفی جات و . . .

9
کود مس فوسین (لیتر)
1
مس EDTA
90 گرم / لیتر
153,500
5/0 لیتر
غلات، چای، نیشکر و . . .

10
کود ثمرقند فوسین (کیلو)
1
منگنز 12% – روی 5/5% – بُر 6%-آهن EDTA3/0% – مس EDTA 3/0%
63,000
6 کیلو طی دوبار

مخصوص کشت چغندر قند

11
کود پنبه فوسین (کیلو(
1
منگنز13 % – روی 9/7 % – بُر 5/3 % – آهنEDTA 4/0%-مس EDTA 7/0%
70,000
4 کیلو طی دوبار

مخصوص کشت پنبه
12
کود باغات فوسین
(کیلو)
1
آهن EDDHA 5/5% – منگنز5/3% – روی 5/3 %
147,500
طبق بروشور
مرکبات، درختان میوه و باغات پسته
13
کود آهن روی منگنز فوسین (کیلو)

1
آهن EDDHA 5/5% – منگنز5/3% – روی 5/3 %
147,500
طبق بروشور
مرکبات، درختان میوه و باغات پسته
14
کود کلسیم فوسین (لیتر)
1
کلسیم Ca
160 گرم / لیتر
53,000
5 لیتر
درختان میوه ، گوجه فرنگی ، هندوانه و . .
15
کود کلسیم و فسفر فوسین (لیتر)
1
فسفر (P205)23 % – ازت 4% – کلسیم 40 گرم/لیتر
73,000
5 لیتر
درختان میوه ، گوجه فرنگی ، هندوانه و . .
16
کود مخصوص گلخانه فوسین
1
حاوی(آهن، روی، منگنز و مس بصورت کلات EDTA و بر و مولیبدن)

132,000
1.5 لیتر
جذب ریشه، انواع مخصولات گلخانه ای
17
کود مخصوص سیب زمینی (لیتر)

1
300 گرم/لیتر منیزیم، 140 گرم/لیتر روی و 100 گرم/لیتر منگنز

81,000
3 لیتر
مخصوص کشت سیب زمینی
18
بیوتراک فوسین (لیتر)
1
ازت 5/6%، پتاس7/2%، بر 3/1%، روی3/1%، اسیدهای آلی20% (شامل هیومکتانت50%، آمینو اسید20%، اسیدهای آلی20%، پلی ساکارید و ویتامین10%))

80,000
3 لیتر
محلولپاشی انواع محصولات گلخانه ای،زراعت و باغات
19
کود آهن فری شل54(لیتر)

1
حاوی 4/5% آهن
Fe EDDHA به صورت مایع
163,000
طبق بروشور
جذب ریشه، مرکبات و درختان میوه
20
کود ازت مایع فوسین(لیتر(
1
حاوی 7/35% (W/V)
ازت (N)
74,000
5 لیتر
محلول پاشی، درختان میوه و زراعت

21
کود پتاس مایع فوسین(لیتر(
1 لیتر
حاوی 500گرم/لیتر
پتاسیم(K)
110,000
3 لیتر
محلول پاشی، درختان میوه و زراعت

22
کود آفتابگردان فوسین(کیلو)
1 کیلو
منگنز 12% ، گوگرد 10%، روی 5/5%، بر 6%، آهنEDTA 0.03%، مسEDTA 0.03%

63,000
6 لیتر طی 2 بار
مخصوص کشت آفتابگردان
23
بذرمال روی و منگنز(لیتر)
1 لیتر
حاوی 300 گرم/لیتر روی(Zn)
250 گرم/لیتر منگنز(Mn)
80,000
10-6 لیتر در یک تن بذر

گندم، جو، ذرت، آفتابگردان و انواع محصولات زراعی
24
کود مخصوص غلات(لیتر(
1 لیتر
حاوی 560 گرم/لیتر روی(Zn)
100 گرم/لیتر مس(Cu)
96,000
1-2 لیتر
محلولپاشی، غلات، ذرت، برنج

25
کود میکرومغذی(لیتر)
1 لیتر
منگنز 12% ، گوگرد 10%، روی 5/5%، بر 6%، آهنEDTA 0.03%، مسEDTA 0.03%

63,000
2-3 لیتر
یونجه، کلزا، لوبیا، پیاز و گوجه فرنگی
لیست سموم رایج در ایران و مقدار مصرف آنها
مقدار مصرف سموم زیر کلی می باشد بنابراین دور مصرفی صحیح را با توجه به برچسب و نظر کارشناس استفاده نمایید

نام عمومی قارچ کش

نام تجاری قارچ کش

فرمولاسیون

مقدار مصرف

موارد توصیه

ادیفنفوس

هینوزان

EC 50%

1لیتر

بلاست برنج

اکسی کلرورمس

کوپراویت

WP 35%

5-2درهزار

1-2 Kg درهکتار

آتشک سیب و گلابی
لب شتری هلو
بلایت گردو
بیماری دارخور
غربالی هسته دارها
شانکر باکتریایی هسته دارها
لکه آجری بادام
آنتراکنوز گردو
سفیدک دروغی سیب زمینی و گوجه فرنگی
سفیدک پودری گوجه فرنگی
ناتراسیا مرکبات(سرخشکیدگی)
گموز پسته
پوسیدگی گل آذین خرما
سفیدک داخلی جالیز وسبزی

ایپرودیون+کاربندازیم

رورال- تی اس

WP 52.5%
یک در هزار
1 کیلو گرم در هکتار
دو در هزار
لکه قهوه ای نواری جــــــو
شیت بلایت
زردی نخود

ایمازالیل

فونگافلور

LS 5%

یک در هزار

لکه قهوه ای نواری جــــــــــو

بنومیل

بنلیت

WP 50%

نیم تا یک در هزار

1 Kg
1-1.5 Kg
لکه قهوه ای برنج
پوسیدگی ژیبرلای طوقه برنج
لکه سیاه سیب
سفیدک پودری سیب و هلو
شانکر سیتوسپورایی
پوسیدگی آرمیلاریایی ریشه
پوسیدگی سفید ریشه
زردی نخود
خشکیدگی سرشاخه توت
سفیدک سطحی چغندر قند
لکه برگی سکوسپورایی چغندر

بیترتانول
بایکور

WP 25%
.75 در هزار
لکه سیاه سیب

پروپیکنازول

تیلت

EC 25%

0.5 – 1
لیتر در هکتار
سیاهک هندی
زنگهای غلات
فوزاریم ریشه و خوشه غلات
سپتوریوز گندم
شیت بلایت برنج
سیاهک آشکار نیشکر

پنکونازول

توپاز

EW 20%

0.125 درهزار

سفیدک حقیقی مــــــو

تبوکونازول

فولیکور

EW 25%

یک لیتر در هکتار

سیاهک هندی و زنگهای غلات

تبوکونازول

راکسیل

DS 2%

یک و نیم در هزار

سیاهک آشکار گندم و جـــــــو

تبوکونازول

راکسیل

FS 6%

نیم در هزار

سیاهک پنهان گنــــــــدم

تریادیمنول

بایتان

DS 7.5%

دو در هزار

سیاهک پنهان و آشکار گندم

تری تیکونازول

رئال

FS 20%

0.2 درهزار

سیاهک پنهان گنــدم

تری دیمورف

کالکسین

EC 75%

0.75 لیتر

سفیدک حقیقی چغندر قند

تری سیکلازول

بیم

WP 75%

نیم کیلوگرم

بلاست برنــــج

تیابندازول

تکتو

WP 60%

2 در هزار
مرگ گیاهچه سیب زمینی
سیاهک پاکوتاه گندم
مرگ گیاهچه حبوبات
برق زدگی نخود

تیابندازول+فلوتریافول

وینسیت پی

DS 5%

2 در هزار

سیاهک پنهان و آشکار گندم

تیوفانات متیل

توپسین ام

WP 70%

نیم در هزار
شانکر سیتوسپورایی
پوسیدگی آرمیلاریایی ریشه
پوسیدگی سفید ریشه

تیوفانات متیل تیرام

همای کت

WP 80%

3 در هزار

پوسیدگی طوقه و ریشه برنج (ژیبرلا)

دودین

ملپرکس

WP 65%

1در هزار

لکه سیاه سیــب

دیفنوکونازول

دیویدند

DS 3%

1-2 در هزار

سیاهک پنهان گندم
سیاهک پاکوتاه گندم

دیفنوکونازول

دیویدند

FS 3%

1 در هزار

سیاهک پنهان گندم

دینوکاپ

کاراتانLC

EC 35%

یک در هزار
سفیدک حقیقی هلو
سفیدک حقیقی سیب
سفیدک سطحی رز

دینوکاپ

کاراتانFN-57

Wp18.25%

یک الی دو در هزار
سفیدک حقیقی سیب
سفیدک حقیقی هلو
سفیدک حقیقی مـــو
سفیدک حقیقی جالیز
سفیدک سطحی یونجه
سفیدک پــــودری توتون
سفیدک پودری انبـــه
سفیدک سطحی چغندر
کنه حنایـی گوجه فرنگی

دینیکونازول

سومی ایت

WP 2%

دو در هزار

سیاهک پنهان و آشکار گندم

دینیکونازول

سومی ایت

FS 2%

یک در هزار

سیاهک پنهان گندم

زینب

دیتانZ-78

WP 80%

2 – 3 در هزار
آنتراکنوز گردو
لکه شکلاتی باقلا
سفیدک داخلی مــو
سفیدک دروغی چغندر
سفیدک دروغی توتون
کنه نقره ای مرکبات

سایپروکونازول

آلتو

SL 10%

0.5 – 1 لیتر در هکتار
سیاهک هندی
زنگهای غلات
سپتوریوز گندم
سرکوسپورای برگ چغندر

سایپروکونازول+کاربندازیم

آلتوکمبی

SC 46%

0.6 لیتر

پوسیدگی فوزاریمی ریشه گندم
فوزاریم خوشه گندم

سولفور

گل گوگرد

پودر میکرونیزه

60 – 90 Kg
سفیدک پودری مــــو
انواع کنه های تارتن

سولفور

الوزان- کوزان

Wp 80-90%

1.5 -3در هزار
سفیدک حقیقی مـــــو
سفیدک حقیقی سیب
سفیدک پودری جـــالیز
سفیدک سطحی یونجه
سفیدک سطحی رز
کنه اریوفید پستـــه
کنه های تارتن سبزی و جالیز

سولفور

الوزان- کوزان

DF 80%

3 در هزار

سفیدک حقیقی مـــــــو

سولفات مس+آب آهک

ترکیب بردو

———

با نظر کارشناس
0.5 _10 درصد

آتشک درختان میوه دانه دار
فتیله نارنجی درختان میوه
پیچیدگی برگ هلو
بیماری غربالی هسته دارها
شانکر باکتریایی هسته دارها
شانکر باکتریایی مرکبات
لکه آجری بادام
پوسیدگی فیتوفتورایی درختان
آنتراکنوز گردو

فلوتریافول

ایمپکت

SC 12.5%

یک لیتر در هکتار

سیاهک هندی و زنگهای غلات

فلودیوکسونیل

سلست

FS 2.5%

دو در هزار

پوسیدگی طوقه و ریشه برنج (ژیبرلا)

کاپتان

اورتوساید- کاپتان

WP 50%

3 در هزار
لکه سیاه سیب
لب شتری هلو
غربالی درختان میوه
مومیایی درختان میوه
بوته میری نخود
لکه قهوه ای باقلا
لکه برگی آلترناریایی پسته
سفیدک داخلی چغندر قند

کاربندازیم

باویستین- دروزال

Wp 50-60%

دو در هزار
لکه برگی سرکوسپورائی چغندر قند
سیاهک آشکار جــو و گندم

کاربوکسین

ویتاواکس

Wp 75%

2 – 2.5 در هزار
سیاهک آشکار جــو و گندم
مرگ گیاهچه حبوبات
مرگ گیاهچه و بذر پنبه

مانب

مانب

دیتان M-22

دیتان M-22

WP 80%

WP 80%

1- 3 در هزار
1- 3 در هزار

سفیدک دروغی مـــــــــو
لکه شکلاتی باقلا
سفیدک سبزی و جالیز
لکه قهوه ای برگ یونجه
سفیدک داخلی چغندر قند
سفیدک دروغی توتون

مانکوزب

دیتان M-45

WP 80%

معمولاً محلول
1 -2 در هزار
آلترناریای گوجه و سیب زمینی
سفیدک دروغی سیب زمینی و گوجه فرنگی
سفیدک داخلی یونجه
سیاهک سخت جــــو
مومیای میوه
لکه آجری بادام
برق زدگی نخود
سفیدک داخلی و بوته میری جالیز
کنـــه زنگ مـــرکــبـات
تذکر: قابل توجه استفاده کنندگان از این صفحه می باشد برای استفاده صحیح از سموم قارچ کش فوق می توان به برچسب سموم برای دریافت سایر اطلاعات مراجعه شود.

آشنایی با مراحل فراوری و تولید کشمش در شرکت تاک خوشه طلا
کشمش خریداری شده از کشاورزان و سایر بازارهای مبداء پس از ورود به کارخانه در انبارهای مخصوص دپو می شوند در ابتدای مرحله شتشو کشمش های فله نخست به دستگاه پاریج که نقش بالا برنده و منتقل کننده به قسمت بعدی و هم نقش مرحله شتشوی اولیه را دارد منتقل می شوند و بعد از گذار از این مرحله و عبور از غربال اولیه و جدا سازی چوب خوشه ها ی بزرگ و نیز کشمشهای به هم چسبیده که همراه با جریان مداوم آب می باشد توسط دستگاه بالا بر به قسمت دستگاه شن گیر اولی هدایت می شوند و در این قسمت کشمشهای شن گیری شده و تحت جریان فشار آب و به قسمت مخزن شتشوی کامل وارد می شوند پس از خروج از این دستگاه مجددا وارد دومین دستگاه شن گیری شده که در این قسمت کشمشها بطور 100 % شن گیری می شوند و فاقد هرگونه سنگریزه و یا دانه ای کوچک سنگ می باشد پس از آن به قسمت سبد های مخصوص آبکشی وارد می شوند و بعد ار آن بر روی طبق های چوبی مخصوص پهن شده به قسمت تونلهای خشک کنی حرکت می کنند. در این مرحله کشمشها تا رسیدن به یک درجه معین از رطوبت ، حرارت داده می شوند و پس از آن از تونلها خارج شده و به سالن انتظار جهت سرد شدن و تخیله جعبه های پلاستیکی بهداشتی منتقل می شوند . از این قسمت به بعد مرحله سورت و دانه بندی شروع می شود به این صورت که کشمشها بعد از آغشته شدن به مقدار کمی روغن مایع به وسیله دستگاه مخصوص روغن زن وارد دستگاه دم گیری می شوند و پس از دم گیری طی عبور از 4 غربال مختلف (سایز غربال ها بستگی به نوع جنس به نوع جنس و درخواست مشتری دارد .)که بالای هر غربال یک دستگاه مکنده قوی کار برداشت خوشه و چربهای کوچک و نیز کشمشهای پوچ را انجام می دهد ، وارد نوار سورت می شود در این قسمت بستگی به نوع جنس و درخواست مشتری یا فقط در نوار توسط کارگران سورت می شود و یا پس از سورت نوار دوباره در میزهای انفرادی نیز توسط کارگران سورت مجدد می گردد و در آخرین مرحله در کارتن های با وزن 5 ، 10 ، 12.5 ، و یا 14 (بسته به درخواست مشتری )بسته بندی می گردند.
در همه این مراحل مسئول کنترل کیفیت و مدیر تولید بر نحوه اجرای آنها اشراف کامل داشته و به دفعات از محصول در خطوط مختلف نمونه برداری و در آزمایشگاه مجهز شرکت و بوسیله دستگاهای پیشرفته مورد آزمایش از نظر میکروبی و سایر شاخص ها قرار می گیرند . محصولات تولیدی این شرکت بحدی دقیق و عاری از اشکال بوده که این شرکت در سال 82 توانست پروانه کاربرد علامت استاندارد ملی ایران را برای کالاهای صادراتی خود از موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران دریافت نماید . پس از طی آخرین مرحله از سورت کشمشها در کارتن های مخصوص صادراتی شرکت بسته بندی شده و یه قسمت انبار محصول نهایی جهت بارگیری به مقصد مختلف منتقل می شود ، برای هر یک از چارتهای صادراتی یک برگ آنالیز و مشخصات محصول توسط آزمایشگاه شرکت صادر و یک برگ از آن ضمیمه محصول شده تا مشتریان شرکت از کمیت و کفیت محصولات اطلاعات کافی داشته باشند که در ذیل نمونه ای از آن را مشاهده می فرمایید :

آنالیز تولیدات کشمش انگوری شرکت تاک خوشه طلا
مواد خام
یکبار دستگاه
یکبار دستگاه یکبار سورت
یکبار دستگاه دو بار سورت
تعداد دانه در 100گرم
288
324
294
دانه معیوب
1.9
1.53
1.19
دانه نارس
1.21
0.93
0.5
کپک زده
0


آسیب دیده
0.69
0.61
0.36
آفت زده
2


شکرک زده
0-3
0-2
0-1
چوب خوشه
3-5
0.5

مخلوط
4.51
4.36
3.36
ماده خارجی
2


آلوده
1.73
2.16
0.92
دم دار
4.6
2.93
3.07
آفت زده



شن و سنگ ریزه


آنالیز تولیدات کشمش تیزابی(سلطانی) شرکت تاک خوشه طلا
مواد خام
یکبار دستگاه
یکبار دستگاه یکبار سورت
یکبار دستگاه دو بار سورت
تعداد دانه در 100گرم
316
312
294
دانه معیوب
2.17
1.28
1.19
دانه نارس
1.42
1.12
0.68
لهیده
0.63
0.16
0.51
آلوده
2.84
2.40
0.51
دم دار
1.1
0.80
2.68
دانه دار
1.89
1.44
1.19

آنالیز تولیدات سبزه قلمی کاشمری(دانه دار)شرکت تاک خوشه طلا
مواد خام
یکبار دستگاه یکبار سورت
تعداد دانه در 100گرم
190
دانه معیوب
1.131%
دانه نارس
1.131%
دانه دار
20.73%
آسیب دیده

آفت زده

شکرک زده

آلوده
0.78%
دم دار
3.42%

آنالیز شیمیایی شرکت تاک خوشه طلا

طبق درخواست مشتری
RAW MATERIAL
حداقل
حداکثر
تیزآبی
آفتابی
انگوری
رطوبت
12
16
10.02-12.85
12- 16
12-16
اینفرید سولفورو(پی پی ام )
0
700
در صورت درخواست
0
700
درصد وزنی روغن خوراکی
0.3
0.5
700 – 0
700-0
700-0
نوع بسته بندی
5-10 kg
12.5-14 kg
کارتن و جعبه چوبی

آنالیز میکروبی شرکت تاک خوشه طلا
RAW MATERIAL
MAXIMUM
طبق درخواست مشتری
کپک و مخمر
1000/gr
0-1000 / gr
شمارش کلی میکروبی
10000/gr
0-10000 /gr
شرشیا کلی


کلی فرم
100/gr
0-100 / gr

اکنون این شرکت با بهره گیری از تجارب چند ساله و به کار گیری کادری مجرب و متخصص و همچنین دستگاههای پیشرفته و مدرن دنیا آماده عرضه محصولات خود با بهترین کیفیت و نازلترین قیمتها به مشتریان خود می باشد و امیدوار است با ایجاد روابط تجاری بین المللی و رعایت حقوق مشتریان خود در آینده ای نه چندان دور به یکی از بزرگترین شرکتهای مهم و معتبر صادر کننده خشکبار در سطح ایران و نیز قاره پهناور آسیا تبدیل شود .

سیمای عمومی استان زنجان به تفکیک شهرستان
جدول شماره (1) سیمای عمومی استان زنجان به تفکیک شهرستان
( سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1387 )
دنباله جدول شماره (1)
شهرستان
تعدادخانوار
روستایی
جمعیت
روستایی
جمعیت روستایی
درصد
روستانشین

باسواد
شاغل
فعال اقتصادی
مرد

ابهر
14648
59302

29177

خدابنده
26627
123846

60325

زنجان
24101
104903

52649

ایجرود
8304
33311

15465

خرمدره
2763
12101

6025

طارم
9008
37119

18556

ماهنشان
7585
34679

17086

کل استان
93036
405261

199283

شهرستان
جمعیت
شهری
تعدادخانوار
شهری
جمعیت شهری
درصد
شهرنشین

باسواد
شاغل
فعال اقتصادی
مرد

ابهر
101955
26740

51662

خدابنده
41018
9549

20682

زنجان
349713
89928

176269

ایجرود
3433
740

1827

خرمدره
48398
12579

24563

طارم
6845
1749

3419

ماهنشان
7978
1794

3994

کل استان
559340
143079

282416

تحولات جمعیت شاغل بخش کشاورزی در استان طی سال های 87-1378
جدول شماره (2)
شرح
1375
1387
کل جمعیت
901724
964601
جمعیت مناطق روستایی
461823
405261
نسبت جمعیت روستایی
51
42
کل جمعیت شاغل
218322

نسبت جمعیت شاغل به کل جمعیت
2/24

جمعیت شاغل بخش کشاورزی
82830

نسبت شاغلان بخش کشاورزی به کل
9/37

مساحت استان به تفکیک نوع کاربری در سال 1387
جدول شماره (3)
نوع کاربری
مساحت ( هکتار )
درصد
اراضی کشاورزی
883393
40
مرتع
1200000
55
جنگل
102500
5
بیابان
0
0
سایر
0
0
مجموع
2185893
100

وضعیت اراضی کشاورزی استان در سال 1387
جدول شماره (4)
وضعیت اراضی
میزان

هکتار
درصد
زراعت
سطح زیرکشت
آبی
133312
15

دیم
344910
39

جمع
478222
54

سطح آیش
آبی
0
0

دیم
405171
8/54

جمع
405171
8/54
سطح باغات
آبی
56504
39/6

دیم
727
08/0

جمع
57231
47/6
سطح کل اراضی
آبی
133312
15

دیم
344910
39

جمع

وضعیت اراضی کشاورزی استان زنجان به تفکیک شهرستان در سال 1387
جدول شماره (5)
شهرستان
اراضی قابل کشت
اراضی آبی
اراضی دیم
سطح زیر کشت
محصولات زراعی
سطح زیر کشت
محصولات باغی
ابهر
144818
3669
48876
74606
11971
خدابنده
306190
31306
138074
163292
7307
زنجان
255664
33292
77446
100825
9913
ایجرود
76033
13968
41543
51739
3772
خرمدره
17806
10451
3975
9948
4502
طارم
33786
27339
1406
13666
15079
ماهنشان
49094
13288
33586
42204
4684
کل استان
883393
133312
344910
456280
57226

آمار تولید محصولات زراعی و باغی
جدول شماره (6) ((واحد : هکتار – مترمربع–تن ))
نوع فعالیت
85-1384
86-1387 (پیش بینی)
نرخ رشد سالانه (درصد)

سطح زیرکشت
میزان تولید
سطح زیرکشت
میزان تولید
سطح زیرکشت
میزان تولید
زراعت آبی
109835
885689
110171
892307
3/0
75/0
زراعت دیم
344183
355261
347878
371098
1
45/4
جمع زراعت
454018
1240950
458049
1244289
9/0
8/1
باغات آبی
56504
302304
60000
332300
2/6
9/9
باغات دیم
727
859
1000
1300
5/37
51
جمع باغات
57231
303163
61000
333600
6/6
10
جمع کل زراعت و باغ
511249
1444113
519049
1577889
5/1
26/9
گلخانه سبزی و صیفی ( مترمربع)

37000
1036

گلخانه گل وگیاهان زینتی
گیاهان شاخه بریده (هزار شاخه)

گیاهان آپارتمانی (هزار گلدان)

گیاهان فصلی ونشایی (هزاربوته)

درخت ودرخچه زینتی (هزار اصله )

در حوزه زراعت سطح زیر کشت و میزان تولید می تواند با احتساب کشت مجدد لحاظ گردد.

وضعیت بهره برداری های بخش کشاورزی استان زنجان*
جدول شماره (7)
تعداد
بهره بردار
نعداد بهره برداری
شهرستان

سایر
پرورش کرم ابریشم
پرورش زنبور عسل
پرورش ماکیان به روش سنتی
پرورش
دام کوچک
پرورش
دام بزرگ
تولید
گلخانه ای
باغداری
زراعت

43696

0
487
7936
6817
5260
10
12712
10474
ابهر
67218

0
582
15429
12363
9529
0
11920
17395
خدابنده
59764

0
996
11903
10366
8060
17
12557
15865
زنجان
19503

0
377
3949
3116
2812
0
4328
4921
ایجرود
9755

0
115
1383
1129
1055
4
3223
2846
خرمدره
22536

5
553
4914
2068
3454
7
5958
5577
طارم
22137

0
671
4787
4764
2784
1
4177
4953
ماهنشان
244610

5
3781
50302
40623
32954
39
54875
62031
کل استان
* – بر اساس سرشماری کشاورزی سال 1387

*
انواع خاک
PH پائین(کمتر از 6)
PH معمولی(6-7)
PH بالا (بیشتر از 7)
خاک های شنی
ازت
فسفر
پتاسیم
کلسیم
منیزیم
مولیبدن
مس
روی
ازت
منیزیم
منگنز
بُر
مس
روی
ازت
منیزیم
منگنز
بُر
مس
روی
آهن
خاک های شنی لومی
ازت
فسفر
پتاسیم
کلسیم
منیزیم
مولیبدن
مس
ازت
منیزیم
منگنز
بُر
مس
ازت
منیزیم
منگنز
بُر
مس
آهن
خاک های لومی
فسفر
پتاسیم
مولیبدن
بُر
منگنز
بُر
منگنز
مس
آهن
خاک های رسی لومی
فسفر
پتاسیم
مولیبدن
منگنز
بُر
منگنز
خاک های رسی
فسفر
مولیبدن

بُر
منگنز

خاک های آلی
فسفر
روی
مس
منگنز
روی
مس
منگنز
روی
مس
خاک های خیلی سبک
منیزیم
منیزیم
مس
منیزیم
مس

جدول فوق کمبود عناصر غذائی در خاک هایی با بافت ها و PHهای مختلف را نشان می دهد. این کمبودها می توانند در هر شرایطی وجود داشته باشند و برای اطمینان خاطر باید از تجزیه خاک استفاده کرد.

فصل چهارم :
آزمون آموخته ها، نتایج و پیشنهادات :
در این فصل با توجه به اتمام گزارش کارورزی به نتیجه گیری و پیشنهادات و آزمون آموخته ها می پردازیم.
در مجموع دوره ی کارآموزی که اینجانب در طی 240 ساعت در تابستان سال 1388 گذراندم. یک دوره ی بسیار جذاب و شیرین که همراه با آموزش، آشنا شدن با مفاهیم و مسائل جدید علم باغبانی، آشنا شدن با محیط کار و نهادهای اداری، مشاهده ی روش ها و فنون و مهارت های کشاورزی به صورت عملی در اراضی و باغات و روستاهای منطقه صورت گرفت. در این دوره در کنار یادگیری روش های نوین کشاورزی یک تجربه ی گرانبهای نیز به دست آوردم که هرگز آن را نمی توان در هیچ جزوء و کتابی پیدا کرد.
نتایجی که این دوره ی کارورزی برای من به همراه داشت همگی یک تاثیر مثبت و یک دید و جهان بینی خاصی نسبت به رشته ی کشاورزی در من ایجاد کرد.

پیشنهادات :
1 ) از جمله پیشنهادات می توان به این نکته اشاره داشت که در طی این دوره شاهد انجام یک سری عملیات کشت و کار توسط زارعین بودیم که از لحاظ علمی در حال حاضر منسوخ شده است و می توان با به کارگیری روش های علمی نوین این روش های سنتی و قدیمی را کنار گذاشت تا روز به روز به کشاورزی مکانیزه نزدیک تر بشویم.
2 ) از دیگر پیشنهاداتی که جهت بهبود بخش کشاورزی در این منطق ی حاصل خیز می توان ارائه نمود، توسعه و ترویج بنگاههای خصوصی با توجه به اصل 44 قانون اساسی (خصوصی سازی) با استفاده از کارشناسان مجرب به همراه به کارگیری ادوات و ماشین آلات مدرن کشاورزی جهت کسب نتایج مثبت و معقول، طلب می گردد.

2


تعداد صفحات : 68 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود