تارا فایل

گزارش کارآموزی مرکز کامپیوتر آموزشکده سما رشته کامپیوتر




دانشگاه آزاد اسلامی گناباد
آموزشکده فنی و حرفه ای سما واحد گناباد
گروه کامپیوتر – نرم افزار

گزارش کارآموزی:
مرکز کامپیوتر آموزشکده سما

مکان کار آموزی:
آموزشکده سما

استاد کارآموزی:
جناب آقای مهندس آشفته

دانشجو:
اسماعیل زحتمکش نوقابی

شهریور 92

سپاسگزاری:
اینجانب اسماعیل زحمتکش از تمامی اساتید گرامی که در تمام مراحل تحصیلم در آموزشکده فنی سما به بنده نهایت کمک را نمودند کمال تشکر و قدردانی را می نمایم.

می توان در سایه آموختن گنج عشق جاودان افروختن
از پدر گر قالب تن یافتیم از استاد جان روشن یافتیم
ای استاد چون کنم توصیف تو چون خدا مشکل توان تعریف تو
به امید موفقیت روز افزون
شما در تمامی مراحل زندگی…..

فهرست مطالب

مقدمه : 5
فصل اول: تاریخچه دانشگاه آزاد و دانشکده سما 6
آموزشکده فنی و حرفه ای سما………………………………………………………………………………………..7
فعالیت های انجام شده در زمان کارآموزی……………………………………………………………………………7
فصل دوم :آموزش تصویری نصب ویندوز XP 9
1-2- نصب ویندوز 9
2-2-مراحل نصب ویندوز 11
3-2- Setup 12
4-2- تنظیمات بعدازنصب 17
5-2- پارتیشن بندی درهنگام نصب ویندوز xp 24
6-2-ایجادیک پارتیشن جدید 25
7-2-حذف یک پارتیشن 26
8-2-تغییرنام پارتیشن 26
9-2-فرمت کردن پارتیشن موجود 27
فصل سوم: اسمبل کردن کامپیوتر 28
1-3-اسمبل کامپیوتر 28
فصل چهارم : سیستم عامل ویندوز 31
1-4-سیستم عامل: 31
توضیحات : 33
نتیجه گیری : 34
پیشنهادات: 35

مقدمه :
ارتباطات در عصر حاضر و در آغاز قرن بیست و یکم الفبای زندگی صنعتی¸ مدرن و متمدن، جوامع مترقی این کره خاکی را تشکیل می‎دهد. اهمیت ارتباطات و در معنایی ساده‎تر تبادل اطلاعات بین جوامع بشری و انسان‎ها که تشکیل دهنده جوامع بشری می‎باشند و در عصر امروز حضور آن مهم و حائز اهمیت است که به زعم بزرگان علم در جهان امروز اگر کسی خود را بی نیاز از تبادل اطلاعاتی بداند در حقیقت دچار توهمی بزرگ از یک محیط پر رمز و واقعیت گشته و در حقیقت از آمادگی لازم برای ورود به قرن بیست و یکم برخودار نمی‎باشد و از قافله به شدت عقب مانده است.
نظریات ارتجاعی در محدود کردن جوامع بشری در دستیابی به اطلاعات مجکوم به شکست هستند پیشرفت علم و فن در جهان امروز آن قدر سریع و شتابان است که هرگز هیچ کشور مقتدری در دنیا خود را از دریافت اخبار و اطلاعات مربوط به مراکز دیگر با کشورهای دیگر بی نیاز نمی‎داند. حتی کشورهای در حال توسعه، یا حتی کشورهای فقیر به تناوب سود می‎برند.

اینجانب اسماعیل زحمتکش نوقابی دانشجوی رشته کامپیوتر گرایش نرم افزارمقطع کاردانی درس کار آموزی خود را به تعداد2واحد معادل 240ساعت به راهنمایی استاد محترم مهندس آشفته در آموزشکده سما گذراندم.
این گزارش کار که شرح چگونگی آشنا شدن با فعالیت های انجام شده اینجانب وکارهایی که بعهده من گذاشته شد برای ارائه به استاد کارآموزی جناب آقای مهندس آشفته تهیه وتنظیم شده است.
فصل اول_ تاریخچه دانشگاه های آزاد
روز 31 اردیبهشت ماه سال 1361 آیت ا…هاشمی رفسنجانی در خطبه نماز جمعه تهران برای اولین بار از طرحی به نام دانشگاه آزاد اسلامی سخن گفت.در حقیقت سخنان ایشان، نتایج رایزنی هایی بود که او و دکتر عبدا.. جاسبی برای راه اندازی دانشگاه آزاد اسلامی انجام داده بودند.
دکتر جاسبی می گوید:<<جناب آقای هاشمی رفسنجانی،اساسنامه این دانشگاه و طرح آن را خدمت حضرت امام رضوان ا…تعالی عرض کردند و حضرت امام در حقیقت با تایید و کمک 10 میلیون ریالی خود،پایه اولیه و اصلی این دانشگاه را پی ریزی کردند.بزرگترین حمایتی را که همواره این دانشگاه داشته این است که شروع کارش چه از نظر مادی و چه از نظر معنوی با دست مبارک امام (ره) بوده است>>
در آذر ماه همان سال اساسنامه دانشگاه نوشته شد که بر اساس آن دانشگاه موسسه عام المنفعه ای معرفی گردید که همه هزینه های آن صرف امور مربوط به دانشگاه می شود.3 ماه بعد روز چهارم اسفند ماه سال 1361 در گوشه ای از روزنامه رسمی ایران آگهی به چشم می خورد که موجودیت دانشگاه آزاد اسلامی را اعلام می داشت.
تاریخچه دانشکده سما
در سال 1370 که آموزش و پرورش با محدودیت هایی از نظر توسعه فضای آموزشی روبرو بود از طرف جناب آقای دکتر جاسبی ریاست عالیه ی دانشگاه آزاد اسلامی طرح جامعی برای توسعه ی مدارس غیر انتفاعی کشور ارائه شد.متعاقب آن بر اساس توصیه جناب هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور محترم وقت و رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی،فعالیت های سازمان سما شکل گرفت.در سال 1373 رئیس دانشگاه آزاد اسلامی توسعه مدارس سما و توجه مسئولین به تربیت اسلامی و علمی دانش آموزان را یکی از محورهای حرکت دانشگاه اعلام داشتند.
اساس نامه سازمان که به تصویب هیات امنای دانشگاه رسیده است،فعالیت در دوره های تحصیلی آموزش عمومی و کاردانی فنی و حرفه ای را به عنوان کارکرد این سازمان تعیین کرده است.اینک پس از گذشت 21 سال از تاسیس سازمان سما تعداد 638 واحد آموزشی با بیش از 54 هزار دانش آموز در 106 شهر کشور اعم از بزرگ و کوچک،از مرکز تا نقاط محروم در امر تعلیم و تربیت جوانان جامعه فعالیت می کنند که اکثرا به لحاظ آموزشی و پرورشی از سطح خوبی برخوردار و از نظر اقتصادی در مجموع خود کفا هستند.آموزشکده فنی و حرفه ای سما گناباد در سال 1382 با همت دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت مدارس سما گناباد و سازمان سما به عرصه تعلیم و تربیت غیر دولتی پاگذاشت و در ابتدا با پذیرش 70 نفر دانشجو در رشته حسابداری آغاز به کار کرد.
آموزشکده فنی حرفه ای سما گناباد
آموزشکده فنی و حرفه ای با دارا بودن آزمایشگاه های مجهز به کامپیوتر،برق،معماری،آزمایشگاه ترسیم فنی،سیستم مکانیزه ثبت نام،کارگاه های مختلف نقشه برداری و نقشه کشی توانسته خدمات بسیار ارزنده ای را به دانشجویان ارائه نماید.دانشجویان این آموزشکده نیز توانسته اند در زمینه های مختلف علمی ،پژوهشی،فرهنگی و ورزشی به موفقیت های چشمگیری در منطقه و سطح کشور دست یابند.آموزشکده فنی و حرفه ای سما در ساختمانی به مساحت تقریبی 1500 متر مربع استقرار یافته است.
مساحت زیر بنا (متر مربع)
1500
تعداد کلاس
7
تعداد سمعی بصری
3
تعداد آزمایشگاه ها و کارگاه های کامپیوتر
5
تعداد کتابخانه
1
تعداد اتاق اداری
4
کل فضای آموزشی(متر مربع)
540
کل فضای اداری(متر مربع)
108
اهداف آموزشی وآزمایشگاهی
پس از 7 سال تلاش مستمر،اکنون به این مرحله رسیده است که به عنوان یکی از پویا ترین مراکز آموزش عالی شهرستان مطرح می شود.این آموزشکده در حال حاضر در یک شعبه برادران و خواهران با تعداد حدود 3400 دانشجوی دختر و پسر در رشته های کامپیوتر،حسابداری،ساختمان،الکترونیک،الکتروتکنیک،نقشه کشی معماری و نقشه برداری به امر تعلیم و تربیت دانشجویان می پردازد.

فعالیت های انجام شده در طی زمان کارآموزی
اسمبل کردن کامپیوتر: قطعات کامپیوتر را جدا کرده و طبق ترتیب مناسب قطعات را دوباره در محل خود قرار داده و کامپیوتر را روشن کرده و تست می کنیم.
نصب ویندوز xp : cd ویندوز را در دستگاه قرار داده و شروع به نصب ویندوز می کنیم پارتیشن بندی میکنیم و تنظیمات را انجام می دهیم.
نصب درایورها
کابل کشی شبکه:اصول مربوط به سوکت زدن،نحوه کابل کشی،ip دادن سیستم ها و اتصال به هاب
کار با نرم افزار net suppprt school
کار با نرم افزار deep freeze
ضمنا در طول دوره فعالیتهای ذکر شده در طول دوره به صورت مستمر و در صورت نیاز انجام شده ودر محل مورد نظراستفاده قرار گرفته است.
فصل دوم:آموزش تصویری نصب ویندوز XP
1-2-نصب ویندوز
برای نصب ویندوز XP دو شیوه وجود دارد. در حالت اول ممکن است شما در سیستمتان نسخه های دیگری از ویندوز را نصب کرده باشید. در این حالت با قرار دادن سی دی ویندوز XP می توانید شروع به نصب این برنامه بکنید. در حالت دوم که ما در اینجا به توضیح جامع آن می پردازیم یا در سیستم تان از قبل ویندوز نصب نشده است یا دچار مشکل شده و قابل اجرا نیست یا اینکه شما می خواهید خودتان کنترل کامل بر روی فرایند نصب اعمال کنید.
در این وضعیت شما باید ابتدا سیستم را از طریق CD-ROM راه اندازی کنید. بسته به نوع سیستم تان باید درایو راه انداز سیستم خود را از هارد به CD-ROM تغییر دهید.
در Mother Board های جدید گزینه ای با نام Boot وجود دارد که می توانید آن را انتخاب کنید. سپس با فلش های جهت دار بر روی گزینه اول رفته و کلید Enter را فشار دهید. از لیست نمایان شده CD-ROM را انتخاب کنید. برخی از Mother Board ها در این قسمت نام CD-ROM شما را نشان می دهند. مثلاً اگر شما از مدل ASUS استفاده می کنید این نام را مشاهده خواهید کرد. در صورتی که در گزینه های پائینی نام CD-ROM شما انتخاب شده است می توانید با استفاده از کلید های "+" یا "-" صفحه کلید ترتیب قرار گیری آنها را تغییر دهید. توجه داشته باشید که برای نصب ویندوز حتماً باید CD-ROM در اولین گزینه قرار گیرد.
در سیستم های قدیمی تر Boot سیستم اصولاً در حالت A/C قرار دارد که باید به CD-ROM تغییر کند.
پس از اعمال این تغییرات کلید F10 را فشار داده و با انتخاب گزینه Y تغییرات اعمال شده را ذخیره کنید.
سیستم را مجدداً Restart کنید و پس از نمایان شدن کلید Press any Key … یکی از کلید های صفحه کلید را فشار دهید تا سیستم از طریق سی دی Boot شود.
برنامه شروع به کپی فایلهای مورد نیاز خود می کند.
سپس مطابق شکل زیر با پنجره ای با سه گزینه مواجه خواید شد که با فشار دادن کلید ENTER ویندوز شروع به نصب می کند.
فشردن کلید R در سیستم باعث مرمت و بازسازی اطلاعات ویندوز قبلی شما می شود( این گزینه برای مواردی استفاده می شود که شما از قبل بر روی سیستم خود ویندوز XP نصب کرده اید ولی با بروز مشکلاتی نمی توانید به درستی از آن استفاده کنید و این قسمت سعی در کپی و بازسازی برخی فایلهای مورد نیاز کرده و سیستم را مجدداً در وضعیت اجرایی و عملیاتی قرار می دهد.

2-2-مراحل نصب ویندور
فشردن کلید F3 نیز امکان خروج از مراحل نصب را فراهم می کند.

برای ادامه نصب کلید ENTER را فشار دهید. پنجره ای مطابق شکل زیر نمایان شده که شرح توضیحات مربوط به توافق نامه استفاده از این سیستم عامل است. با انتخاب کلید F8 از این صفحه عبور کنید.

3-2- Setup
برنامه Setup شروع به بررسی سیستم شما می کند تا نسخه های قبلی سیستم عامل ویندوز را در صورت وجود در سیستم تشخیص می دهد. پس از بررسی سیستم پنجره ای همانند شکل زیر نمایان شده و درایو های سیستم شما را لیست می کند. شما در این قسمت می توانید مسیری که برای نصب ویندوز مورد استفاده قرار می گیرد را تعیین کنید.
تصویر زیر مربوط به حالتی است که سیستم از قبل فاقد هیچ نوع سیستم عاملی بوده و هارد آن نیز پارتیشن بندی و فرمت نشده است. فضای هارد مذکور بصورت Unpartitionedو 4 گیگابایت نشان داده شده است:

شما می توانید برای نصب ویندوز این فضا را تقسیم کنید. تقسیم فضا در این مرحله همانند استفاده از فرمانFdiskصورت می گیرد.
برای این منظور کلید C در صفحه کلید را انتخاب کرده و سپس در پنجره بعدی فضای مورد نظر خود را در آن وارد کنید.
پس از تایید مجدداً به صفحهUnpartitionedارجاع داده می شوید. مجدداً بر روی فضایUnpartitionedرفته و کلید C را انتخاب کنید. در این مرحله اگر مایل بودید درایو های دیگری ایجاد کنید فضای مورد نیاز را وارد کنید و در غیر این صورت کلید Enter را فشار دهید تا کل فضای باقی مانده به درایو دوم اختصاص داده شود.
اگر از قبل سیستم شما پارتیشن بندی شده یا اگر سیستم عاملی از قبل بر روی آن نصب می باشد شما می توانید درایو مورد نظر خود را جهت نصب ویندوز انتخاب کنید.
توجه : در صورتی که می خواهید سیستم عامل ویندوز قدیمی خود ( مثلاً 98 یا 2000 یا ME ی…) را حفظ کنید، نباید ویندوز XP را بر روی درایوی که این سیستم عامل ها در آن نصب شده اند، نصب کنید. انجام این کار با تداخل در برنامه ها و پوشه های شما بالاخص پوشه Program Files، باعث بروز برخی ایرادات خواهد شد.همانطور که در بالا عنوان شد، اگر شما سیستم خود را از قبل پارتیشن بندی کرده باشید در این پنجره نام آنها را مشاهده خواهید کرد. حال ممکن است شما بخواهید قبل از پیاده سازی و نصب ویندوز XP تغییری در تعداد یا حجم پارتیشن های خود ایجاد کنید.
برای این کار باید بر روی نام درایو مورد نظر رفته و کلید D را در صفحه کلید انتخاب کنید. در پنجره بعدی و برای تایید حذف کلید L را فشار دهید. پس از انتخاب این گزینه مجدداً در صفحه با فضایی تحت عنوانUnpartitionedمواجه خواهید شد که باید مطابق روش فوق الذکر آن را به درایو خاصی تخصیص دهید.
در برخی موارد پس از تخصیص فضا و پارتیشن بندی، فضایی اندک بصورتUnpartitionedباقی می ماند که می توانید از آن صرف نظر کنید.
توجه : حذف یک پارتیشن باعث از بین رفتن کل اطلاعات موجود در آن خواهد شد. از این رو حتماً قبل از انجام چنین کاری اطلاعات پارتیشن خود را بررسی کرده و در صورت نیاز نسخه پشتیبانی از آن تهیه کنید.
برای شروع نصب بر روی نام درایو مورد نظر رفته و کلید ENTER را فشار دهید.
در صورتی که در این مرحله قصد اتمام فرایند نصب را دارید و می خواهید از این برنامه خارج شوید کلید F3 را انتخاب کنید.
پس از این مرحله با صفحه ای مواجه خواهید شد که چهار گزینه مختلف Format در آن قابل انتخاب است:

مطابق استاندارد های کامپیوتری دو نوع قالب بندی و فرمت برای هارد ها مورد استفاده قرار می گیرد. حالت اول و قدیمی که مورد استفاده سیستم عامل های ویندوز 98 بود که با عنوانFAT از آنها نام برده می شود و در حالت بعدی که از لحاظ امنیتی و سرعت عملکرد بهتری دارد که NTFS نامیده می شود.
گزینه اول و سوم در این صفحه هر دو به حالت قالب بندی NTFS اشاره دارد. انتخاب گزینه اول فرمت هارد را در وضعیت Quick و به سرعت انجام می دهد ولی حالت سوم مدت زمان بیشتری به خود اختصاص داده و درایو تعیین شده را بطور کامل فرمت می کند( اگر شما از قبل دراوی خود را فرمت نکرده اید یا اگر پارتیشن بندی خود را تغییر داده اید باید از حالت سوم استفاده کنید.
به همین ترتیب گزینه دوم و چهارم نیز مربوط به قالب بندی FAT است.
توجه : اگر شما در سیسیتم تان ویندوز 98 یا ME داشته باشید و گزینه NTFS را انتخاب کنید، پس از اتمام مرحله نصب ویندوز و با اجرای وسندوز 98 ی… دیگر به پارتیشن NTFS دسترسی نخواهید داشت و این درایو تنها از طریق ویندوز XP در دسترس شما قرار خواهد گرفت.
با توجه به توضیحات فوق نوع فرمت و قالب بندی سیستم را انتخاب کرده و کلید ENTER را فشار دهید را فرمت شروع شود:

برای صرفنظر کردن از مرحله نصب می توانید کلید ESC را فشار دهید.
پس از این مرحله، یک پروسه دیگر نمایان شده و سسیستم شما پس از مدتی Restart می شود:

پس از راه اندازی سیستم شما نباید کلیدی را در هنگام نمایان شدن Press Any Key فشار دهید و باید مراحل نصب از طریق هارد انجام شود (بهتر است در این مرحله وارد BIOS سیستم خود شده و آن را به حالت اول بازگردانید .
از این قسمت فرایند اصلی نصب ویندوز با نمایان شدن شکل زیر آغاز می شود.
4-2- تنظیمات بعد از نصب

بطور معمول مدت زمان بالای 50 دقیقه جهت نصب به شما نشان داده می شود.
پس از اتمام مراحل Collecting information، Dynamic Update، Preparing installation به مرحله Installing Windows می رسیم.
پنجره ای که در این قسمت دیده می شود مربوط به تنظیمات Regional and Language Options می باشد. در این قسمت با انتخاب گزینه Customize و Details کشور و زبان خود را انتخاب کنید (ایران، فارسی).
اگر Farsi در منوی مربوط به زبان دیده نمی شود، در پنجره دوم، به تب دوم بروید و چک باکس گزینه Install Asian Language… را فعال کنید و سپس دنبال کلمه Farsi در منوی زبان بگردید.
البته پس از انجام نصب و از طریق Control Panel نیز می توان این تغییرات را اعمال کرد. اگر مشکلی با این قسمت دارید می توانید بدون اعمال تغییری گزینه Next را انتخاب کنید.
در پنجره Personalize your Software نام خود را در قسمت Name و کلمه ای دلخواه به عنوان نام سازمان یا موسسه خود در قسمتOrganaizeوارد کنید. (این اسمی اختیاری است و هر چیزی می تواند باشد. مثلاً( Home).

در قسمت بعد شما باید رمز یا سریالی که برای نصب ویندوز XP مورد استفاده قرار می گیرد را وارد کنید.

پس از بررسی رمز وارد شده از طرف شما و در صورت صحیح بودن آن پنجره Computer Name and Administrator Password را مشاهده خواهید کرد.
شما باید در قسمت Computer Name یک نام دلخواه برای سیستم خود وارد کنید.
در قسمت Administrator password رمز عبوری که کاربر مدیر سیستم برای ورود به آن نیاز دارد را وارد کنید. در قسمت Confirm نیز مجدداً این کلمه را وارد کنید.
(بهتر است اگر امنیت سیستم برایتان مهم است، این پسورد را وارد کنید در غیر اینصورت می توانید آن را خالی بگذارید تا سیستم بدون پرسش پسورد، وارد محیط ویندوز شود )

در صفحه Date and Time Settings می توانید موقعیت جغرافیایی خود را انتخاب کنید. از منوی آبشاری Time Zone، گزینه Tehran را یافته و انتخاب کنید.
مرحله بعد مربوط به تنظیمات کارت شبکه سیستم شماست. بر روی دکمه NEXT این قسمت کلیک کنید تا از این مرحله عبور کنید.

در پنجره Workgroup or Computer Domain نیز تنظیم پیش فرض که WORKGROUP است را تایید کرده و با انتخاب گزینه NEXT این مرحله را نیز به اتمام برسانید.

تا اینجا مراحل اصلی نصب ویندوز به پایان رسیده و شما با شکلی همانند طرح زیر مواجه خواهید شد:

بسته به نوع درایور کارت گرافیک و اندازه بزرگنمایی مانیتورتان ممکن است با پیغمی همانند پیغام شکل زیر مواجه شوید. در هر حال دکمه OK را در آن انتخاب کنید:

بهپنجره آبی رنگWellcome to Microsoft Windows وارد خواهید شد. برای ادامه مراحل بر روی دکمه NEXT کلیک کنید:

گزینه No, not at this time را در پنجره Ready to Register انتخاب کنید و سپس دکمه Next را در آن صفحه کلیک کنید.

همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید، در پنجره Who will use this computer شما می توانید نام پنج کاربری که از سیستم استفاده می کنند را وارد کنید. البته وارد کردن تممی این فیلدها ضروری نیست و شما می توانید در قسمت Your Name تنها نام خود ( یا هر نام دلخواهی ) را وارد کرده و بقیه آنها را خالی رها کنید. سپس دکمه NEXT را انتخاب کنید.

در مرحله آخر و برای ورود به ویندوز دکمه Finish را در پنجره Thank you انتخاب کنید.

5-2- پارتیشن بندی در هنگام نصب ویندوزxp
در سیستم عامل هایms-dosو ویندوزهای 95و 98 ،عملیات پارتیشن بندی بوسیله ی برنامه ای به نامfdiskانجام می شد که درقسمت قبل توضیح داده شده است.اما ویندوزxpروش های دیگری برای مدیریت پارتیشن ها پیشنهاد کرده است .ضمن اینکه در مواقعی این روشها ،ساده تر ،قابل درک تر و اطمینان بخش تر میباشند.
در واقع در هنگام نصب ویندوزxp،این سیستم عامل در همان مراحل نصب ،پس از شناسایی اجزای سخت افزاری و کپی فایل های موقت به دیسک سخت ،وضعیت پارتیشن های موجود بر روی دیسک سخت را نشان می دهد که البته امکان انتخاب پارتیشن نصب یا تغییر سیستم عامل (FAT و NTFS ) را نیز برای کاربر فراهم می آورد.
جالب اینکه در این مرحله (در صفحه مخصوص به آن )شما میتوانید پارتیشن جدید ایجاد کنید.یعنی در صورتی که فضای آزاد بر روی دیسک وجود دارد ،با کلید های مکان نما برروی گزینهUnpartitionرفته و کلید C را فشار دهید.ضمن اینکه در هنگام ایجاد پارتیشن ،ظرفیت (برحسب مگا بایت)و تعداد آنها ،به همراه سیستم فایل مورد نظر ازکاربر پرسیده میشود.
شما همچنین میتوانید در این صفحه ،پارتیشنی را حذف کنید .برای این کار پارتیشن مورد نظر را انتخاب و با فشار دادن کلید D میتوان آن را حذف کرد.با حذف هر پارتیشن ،فضای آن به ظرفیت آزاد دیسک اضافه میشود .علاوه بر حذف و ایجاد پارتیشن در این قسمت ،میتوان کارهایی از قبیل :انتخاب نوع سیستم فایل،تغییر تعداد پارتیشن ها و … را انجام داد.

6-2-ایجاد یک پارتیشن جدید
برای ایجاد یک پارتیشن جدید ،باید فضای آزاد در روی دیسک وجود داشته باشد.حالا برروی فضای آزاد راست کلیک کرده و گزینه new partition را انتخاب کنید .سپی مراحل ایجاد سپس به صورت گام به گام با پرسیدن سوالاتی مانند درایو و فضای درایو(بر حسب مگا بایت) و غیره که از شما پرسیده میشود،ادامه می یابد.شما پس از انتخاب نام درایو و فضای درایو ، مراحل بعدی را با کلیک بر روی دکمه next ادامه دهید و بگذارید تنظیمات پیش فرض باقی بماند. در پایان بر روی گزینه finish کلیک کنید ،و درایو را که ایجاد کرده اید فرمت کنید.
چگونه از وجود پارتیشن ها مطمئن شویم ؟
در ویندوز ویستا ( و مشابه آن ویندوز XP ) وارد control panel شوید. روی administrator tools)دومین آیکون) کلیک کنید و از پنجره باز شده روی شورکات computer management کلیک کنید تا پنجره مدیریت سیستم باز شود.
در منوی سمت راست پنجره ، در بخش Storage روی زیر شاخه Disk management کلیک کنید. در قسمت زیرین پنجره میتوانید درایوهای خورد را به طور کامل بهمراه مشخصات دقیق ببینید. پارتیشن اصلی ( primary ) با نوار آبی تیره مشخص شده است اما مشاهده میکنید که یک درایور نیست بلکه شما دو و یا سه درایو دارید که یکی از آنها مخفی شده هست و فقط دیگری قابل مشاهده هست.

7-2-حذف یک پارتیشن
برای انجام این کار برروی پارتیشنی که میخواهید حذف گردد ، کلیک راست کنید و سپس از منوی ظاهر شده بر روی گزینه …delete logical drive , کلیک کنید.در نظر داشته باشید با استفاده از این ابزار نمیتوان پارتیشن اولیه و گسترش یافته حذف کرد و فقط درایوهای منطقی میتوانند حذف شوند.
8-2-تغییر نام پارتیشن
برای تغییر نام پارتیشن مورد نظر خود، بر روی درایوی که میخواهید نام آن را عوض کنید ،کلیک راست کنید و سپس گزینه Change Drive letter and patch را انتخاب کنید سپس در کادر ظاهر شده برروی دکمهchange کلیک کنید .حال کادر
Change Drive letteror patch ظاهر می شود.در این کادر نام درایو را انتخاب خواهید کرد و سپس برروی ok کلیک کنید و بعد برروی دکمه yes کلیک کنید . بدین طریق نام درایو شما عوض شده است.

9-2-فرمت کردن پارتیشن موجود
فرمت کردن به منظور از بین بردن داده های یک درایو یا تغییر سیستم فایل آن،صورت میگیرد .برای فرمت کردن ،برروی درایو مورد نظر کلیک راست کنید و گزینه …formatرا انتخاب کنید.بدینگونه کادری مانند شکل زیر ظاهر میشود.در این کادر در قسمت file system میتوانید نوع سیستم فایل مورد نظر خود (NTFS or fat32) را انتخاب کنید.حال اگر بر روی دکمه ok کلیک کنید.بدین طریق درایو فرمت خواهد شد و کلیه اطلاعات موجود در درایو از بین خواهد رفت .

فصل سوم: اسمبل کردن کامپیوتر
1-3-اسمبل کامپیوتر
بیشتر قطعاتکامپیوتری در آمریکا اختراع می شوند ولی تولید آنها در سراسر جهان صورت می گیرد واین گستردگی از هیچ قاعده ای پیروی نمی کند. کشورهای مختلف هر کدام یکسری قطعات خاصرا تولید می کنند کمپانی های آمریکاییcpuرا می سازند ( Intel, AMD ) مادربردها از تایوان می آیند. هارد دیسکها درسنگاپور یا هندوستان ساخته می شوند. حافطه هایRAMمعمولاًدر کره ساخته می شوند و یک دو جین کارخانه چینی به تولید کیس مشغولهستند.
قطعات محتلف باپیچها و کابلهای مورد نیاز ارائه می شوند که برای اسمبل کردن لازم هستند شما میتوانید این قطعات را بخرید و کامپیوتر خود را اسمبل کنید. تنها وسیله لازم برایاسمبل کردن کامپیوتر پیچ گوشتی است و شما با چند ساعت مطالعه دفترچه راهنما میتوانید آن را اسمبل کنید البته سرعت شما در برابر کسی که این عمل را به صورت حرفهای انجام می دهد بسیار کمتر خواهد بود.
ساخت یک کارگاهساخت چیپ ست برای اینتل یک میلیارد دلار خرج بر می دارد و از پیشرفته ترینتکنولوژیها استفاده می شود سپس این چیپ ست ( که ممکن استCPUپنتیوم 4 باشد ) داخل سلفون بسته بندی می شود و به فروشگاه هها ارسال میشود. برای نصب یکCPUروی مادربرد اهرم کنارسوکتCPUرا روی مادربرد بلند کنید وCPUرا جا بزنید قسمت مارک شده رویCPU را با قسمت مشابه روی سوکت مطابقت دهید و اهرم سوکت راببندید.
در حدود 12 پیچمادربرد را به کیس متصل می کنند. چهار پیچ هر یک از درایوها را به کیس متصل میکنند. هر یک از مادربردها شکل خاص خود را دارند و با یکدیگر اشتباه نمی شوند ( بهغیر از کابل فلاپی درایو که برای اولین بار ممکن است اشتباه شود) و علت آن این استکه کلیه قطعات کامپیوتر و کابلهای آن بر اساس یک استاندارد جهانی ساخته می شوند باانواع دیگر قابل تعویض هستند.
راههای ارتباطی بینقطعات اگر سرعت تغییر نکند به همان شکل باقی می مانند باس ارتباطیPCI برای یک دهه است که بدون تغییر باقی مانده است کی برد از زمانیکهکامپیوتر اختراع شده است عملاً تغییری نکرده است، هر چند اجزایی که در سرعت نقشاساسی را ایفا می کنند تغییر کرده اند.
از آن جمله می توانبه موارد زیر اشاره کرد:
* هر چهCPUها سریعتر می شوند ولتاژ کارشان کمتر، سرعت کلاک آنها بیشتر واحتمالاً تعداد پینهای بیشتری خواهند داشت و احتیاج به سوکتهای جدیددارند.
* چیپ های حافظهسریعتر می شوند تا بسته های اطلاعاتی را با سرعت بیشتری به مادربرد انتقال دهند. همانندCPUها آنها با هر تولید جدید ولتاژ کمتری احتیاجدارند سرعت کلاک بیشتری دارند و تعداد پینهای بیشتری دارند.
* کارتهای ویدیویییک اسلاتAGPمخصوص خود دارند هر چند استانداردهایAGPبا 3 استاندارد آمده اند در هر محصول جدید حداکثر سرعتدو برابر شده است اما ولتاژ از 3.3 ولت تا 1.5 ولت و بالاخره 0.8 ولت رسیده است سهساختار مختلف برای این سوکتها موجود است اگر شما یک کارت گرافیک 1.5 ولتی را به یکسوکت 3.3 ولتی متصل کنید کارت و مادربرد هر دو را خواهید سوزاند البته بعضی ازمادربردها بیش از یک استاندارد را قبول می کنند.
* هارد دیسکهای جدیدسرعت بالا( Ultra DMA ) را ساپورت می کنند. یک هارد دیسکجدید مادربرد قدیمی را حس می کند و یک مادربرد جدید یک هارد قدیمی را می شناسد وانتقال اطلاعات در هر یک از این شرایط در سرعت پایینی که هر دو بتوانند ساپورت کنندانجام می گیرند.
فصل چهارم : سیستم عامل ویندوز

1-4-سیستم عامل:
سیستم عامل که معادل فارسی واژه Operating Systemاست را معمولاً به اختصارO.S (که همان سرواژه های انگلیسی واژه ی ذکر شده است) می نامند یک برنامه ی کامپیوتری سطح پائین (Low Level) است که با سخت افزارهای کامپیوتردر ارتباط است و در واقع به واسطه ی همین برنامه است که می توانیم برنامه های کاربردی دیگر (اعم از بازیها و واژه پردازها و برنامه گرافیکی و غیره) را به اجرا در آوریم. به عبارت دیگرکامپیوتر به تنهایی قدرت و توانایی برای انجام هیچ کاری را ندارد و این سیستم عامل است که می تواند با کامپیوتر ارتباط برقرار کند و به شما این امکان را بدهد که از کامپیوتر خود استفاده کنید با توجه به همین توضیحات اندک اکنون متوجه شده اید که یک سیستم عامل چه نقش مهمی در زمینه کامپیوتر دارد سیستم عاملها کلاً به دو دسته ی سیستم عاملهای سطر فرمانی (Command Line) و سیستم عاملهایی که محیط اجرایی آنها در یک محیط گرافیکی است (اصطلاحاً به آنها سیستم عامل GUI(رابط کاربری گرافیکی) که سرواژه ی کلمه های انگلیسGraphical User Interfaceاست گفته می شود) تقسیم می شوند برای نمونه سیستم عاملMS-DOS که اولین سیستم عامل ارائه شده توسط شرکت مایکروسافت است یک سیستم عامل سطرفرمانی است و سیستم عامل Windows نمونه ی بارز سیستم عاملهایGUI است.
* حال این سوال پیش می آید که آیا فقط شرکت مایکروسافت در این زمینه فعالیت دارد؟
* خیر؛ علاوه بر مایکروسافت شرکتهای دیگری نیز در زمینه ی سیستم عامل فعالیت دارند و حتی به گونه ای با مایکروسافت در حال رقابت هستند. برای مثال می توان سیستم عاملهای لینوکس (Linux) مکینتاش (MacOS) وfreeBSDرا نام برد که در این میان سیستم عامل مکینتاش (محصول شرکت(Apple است تفاوتی کلی با سیستم عاملهای ذکر شده دارد و آن این است که این سیستم عامل فقط بر روی سخت افزار اختصاصیApple کار می کند که قیمت آن در قیاس با سخت افزار اینتل گرانتر است.
* حال که یکسری توضیحات کلی در مورد سیستم عامل مطرح شد به معرفی ویندوزXP می پردازیم.
* ویندوزXP مخفف عبارتWindows eXPerienceبه معنی تجربه ویندوز است.
* طبق گفته ی مایکروسافت برای نصب ویندوزXP ما باید حداقل دارای یک کامپیوتر با سخت افزارهای زیر باشیم:
* پردازشگر: 233MHz
* حافظه (RAM) : حداقل64MB(که البته مایکروسافت داشتن128MB حافظه را پیشنهاد می کند)
* داشتن1.5GB فضای خالی بر روی یک پارتیشن2GB : HARDDISK
* کارت گرافیک (VAG) و صفحه نمایش : با قدرت نمایش تصویر با وضوح800×600 یا بالاتر
* CD-ROM Drive : با قابلیت خواندنCD با سرعت12Xیا بیشتر
* صفحه کلید و: Mouseسازگار با محیط ویندوز
* البته گفتن این نکته ضروری است که این مشخصات، حداقل مشخصات لازم برای نصب ویندوزXP است و مسلم است که با این مشخصات ما نباید انتظار داشتن یک سرعت اجرای خوب را ازآن داشته باشیم.
* اما اگر خواهان داشتن یک ویندوزXP با سرعت اجرای خوب هستید سیستم شما حداقل باید مجهزبه یک پردازشگر600MHz به همراه256MB حافظه باشد.
* حال این سوال پیش می آید که چرا ویندوزXP به سخت افزارهای قویتری نسبت به ویندوزهای دیگر احتیاج دارد؟
توضیحات :
همانطور که می دانید دو مورد از ویژگیهای یک سیستم عامل خوب پایداری و داشتن محیط کار آسان است که برای کاربران خانگی جذابیت محیط کار را نیز باید جزو این خصوصیات قرار دهیم و در پیروی از همین مسائل شرکت مایکروسافت در طراحی و ساخت ویندوزXPیکسری سیاستهای خاص را اعمال کرده است از قبیل بهینه سازی محیط کار گرافیکی (همانطوری که شاهد هستیم تغییر کامل قابل مشاهده ای با نسخه های قبلی ویندوز داشته است)، اضافه کردن یکسری کنسول ها و پنجره ها برای راحتی کار و همچنین ایجاد یکسری تغییرات برای پایداری بیشتر سیستم عامل (که این نکته هم در مقایسه با ویندوز98 کاملاً قابل ملاحظه است)
به همین خاطر ویندوزXP نیازمند سخت افزاری قویتر نسبت به نسخه های قبلی ویندوز است.

نتیجه گیری :
بامطالعه این گزارش کارورزی درفصل اول با محیط کار آموزی آشنا می شویم و در فصل دوم طریق درست واصولی نصب ویندوز XPومراحل نصب ویندوز وتنظیمات بعداز نصب راوچگونه پارتشن بندی هاردیسک رابصورت تصویری وکامل یادمی گیریم.
ودرفصل سوم این گزارش اسمبل کردن کامپیوتر وتوضیح درباره بعضی از قطعات اصلی وکار آنها رابصورت مختصر ومفیدیادخواهیدگرفت.
وهمچنین درفصل چهارم باتوضیح مختصری درباره سیستم عامل وشرکتهای که درزمینه تولیدسیستم عامل فعالیت دارند.
آشنا می شویم ونیزمطالبی درموردویندوز xp و قطعات سخت افزاری که برای نصب ویندوز لازم است فرامی گیریم..

پیشنهادات:
پیشنهاداتی که میتوانم در مورد ارائه کار به کارآموز بدم به شرح زیر میباشد:
الف – منصفانه بودن:
کاری که به عهده کارورز گذاشته می شود باید به نفع دو طرف باشد یعنی هم تا حدی از حجم کاری سازمان بکاهد و هم کارورز در حین انجام کار تجربه و مهارت کسب کند. همچنین کار باید حالت آموزشی داشته باشد. نکته ای که در اینجا باید بدان اشاره کرد این است که حضور کارورز در هر بخش دیگر به معنای محول کردن وظایف کارکنان دیگر به او نیست. همکاری کارورز تا جایی که با وظایف و بخشهای مختلف آشنا شود کفایت می کند و نباید آنها را با کارهای فشرده و تکراری که بعضاً هیچ آموزشی را نیز در برنمی گیرند خسته و دلزده کرد.
ب – علاقه کارورز: قبل از شروع برنامه کارورزی بهتر است از میزان علاقه کارورز به وظایف مختلف موجود در آن سازمان جویا شد و وظایفی را به او محول کرد که قبلاً به آنها گرایش داشته است. در این صورت هم بازده کار افزایش یافته و هم کارورز نقاط ضعف و قوت کار خویش را شناسایی می کند.
ج – میزان بار کاری:
بعضی افراد معتقدند که با قرار دادن کارورز در محیطی از فشار و استرس می توان راندمان کار را افزایش داد. این روش تنها برای عده کمی از دانشجویان کاربرد دارد. وانگهی باید مراقب بود که افزایش فشار محیط نتیجه معکوس نداشته باشد.

د – جذابیت:
وظایف ارائه شده باید حتی الامکان برای کارورزان جذاب و جالب باشند و حس کنجکاوی آنها را برانگیزند. از این رو پیشنهاد می شود بعد از اعتماد به کار کارورزان آنها را در یک گروه قرار داد. به این ترتیب هم نحوه کار در یک گروه را فرا خواهند گرفت و هم حس رقابت و مبارزه جویی ِ شان تقویت می شود. بوجود آمدن رقابتی سالم و دوستانه باعث افزایش کیفیت وظایف و کارهای انجام شده می شود.

4


تعداد صفحات : 36 | فرمت فایل : WORDx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود