گزارش کارآموزی شرکت پیمانکاری شهاب راه الوند
نام استاد :
نام کارآموز :
پیشگفتار :
در طول دوره کارآموزی در شرکت پیمانکاری شهاب راه الوند با اطلاعات فنی و فعالیت های یک شرکت پیمانکاری آشنا شدم ، این شرکت یک شرکت پیمانکاری فعال در زمینه های مختلف پیمانکاری ساختمانی میباشد ، فعالیت در این شرکت زمینه ساز آشنایی با تجارب مختلف و گوناگونی شد که در زیر به اختصار به بررسی برخی از این تجارب می پردازم .
فصل اول
معرفی شرکت پیمانکاری شهاب راه الوند
نام شرکت :
شرکت شهاب راه الوند ( سهامی خاص )
فعالیتها :
– اجرای بنا های مسکونی
– اجرای بناهای صنعتی
– ترمیم بنا ها
– انجام کلیه فعالیت های فنی مهندسی ساختمانی
– نقشه کشی
موضوع شرکت :
فعالیت شرکت طبق مفاد اساسنامه , در زمینه های مقاطعه کاری هرگونه عملیات ساختمانی ، سیویل و کارهای تاسیساتی و کلیه امور مهندسی , فنی , تهیه و تامین کلیه احتیاجات مجتمع های فوق الذکر از جمله تهیه مواد قطعات , وسایل و دستگاهها و ماشین آلات مورد لزوم و انجام هرگونه عملیات بازرگانی که به نحوی به انجام کارهای مزبور مربوط باشد از جمله واردات و صادرات و قبول و واگذاری نمایندگی و فروش محصولات و صنایع وابسته.شرکت می تواند تمام یا قسمتی از فعالیتهای فوق را راسا و یا با مشارکت شخص و یا اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و یا خارجی انجام دهد.
عضویت ها :
-عضو انجمن صنفی شرکتهای ساختمانی
-عضو انجمن صنفی انبوه سازان مسکن
-عضو حقوقی سازمان نظام مهندسی ساختمان
فصل دوم
طراحی سیستم حقوق و دستمزد
مراحل مختلف طراحی سیستم حقوق و دستمزد
ارزش نسبی مشاغل مختلف در سازمان، ارزش نسبی کارکنان، سطح حقوق و دستمزدهای رایج ، نقش اتحادیه ها و سندیکاها و اوضاع اقتصادی کشور از جمله عوامل مهمی هستند که باید در هنگام طراحی سیستم حقوق و دستمزد در نظر گرفته شوند.
مراحل مختلف طراحی سیستم حقوق و دستمزد عبارتند از:
1- تجزیه و تحلیل شغل
2- شرح شغل
3-ارزشیابی شغل
4-بررسی نرخ حقوق و دستمزدهای متداول
5-تعیین نرخ پرداخت
6- تعدیل و ترمیم سیستم پرداخت- سیستم پرداخت باید انعطاف پذیر بوده، قابلیت تطابق با نوسانات اقتصادی و روندهای اجتماعی را هم داشته باشد.
7- ارزیابی تفاضلی حقوق و دستمزد- به وسیله ارزیابی عملکرد، گروه و پایه شغلی کارکنان بدرستی معین و متناسب با آن حقوق پرداخت می شود. بدین ترتیب، یک سیستم تفاضلی حقوق و دستمزد در سازمان به وجود می آید که به موجب آن، هر کسی متناسب با تحصیلات، مهارت، تخصص و سایر ویژگیهایش حقوق دریافت می دارد.
8-بررسی قوانین و مقررات درون سازمانی
9- بررسی قوانین و مقررات دولتی حاکم بر پرداخت.
روشهای ارزشیابی شغل:
ارزش نسبی یک شغل، سهمی است که آن شغل در تحقق اهداف سازمان دارد. متغیرهایی که معمولاً برای ارزشیابی شغل انتخاب می شوند، مسئولیت، مهارت، تلاش و شرایط کار هستند.
برای ارزشیابی مشاغل چهار روش اصلی وجود دارد که عبارتند از: روش امتیازی، مقایسه عوامل، طبقه بندی و رتبه بندی.
الف) روش امتیازی
طریقه عمل در روش امتیازی از این قرار است که نخست، انواع مشاغلی که در سازمان وجود دارند شناسایی می شوند و سپس از هر گروه، یک شغل به عنوان نمونه، انتخاب و ارزشیابی می شود. بعد از انتخاب مشاغل کلیدی، عوامل کلیدی در هر شغل شناسایی می شوند، عوامل کلیدی عواملی هستند که از نظر سازمان چنان اهمیتی دارند که حاضر است بابت آنها پول بپردازد. بنابر این، ارزش نسبی یک شغل را عوامل کلیدی آن تعیین میکند.
بعد از تعیین عوامل کلیدی، زیر مجموعه های هر یک از این عوامل، شناسایی و انتخاب می گردند. هر یک از زیر مجموعه ها نیز به درجات مختلف تقسیم شده اند. درجه اول، معرف بهترین عملکرد و به این معنی است که این مسئولیت به بهترین وجه ادا می گردد. و درجه چهارم، معرف ضعیف ترین عملکرد و به این معنی است که این مسئولیت، درست ادا نمی شود.
مرحله بعدی، مرحله ضربگذاری یا امتیاز بندی عوامل است. در این مرحله برای هر یک از عوامل کلیدی و زیر مجموعه های آن، امتیازی که معرف ارزش نسبی آن است، تعیین می گردد.
در آخرین مرحله، امتیازی که به شغل تعلق می گیرد به طریق زیر محاسبه و تعیین می گردد:
• با مطالعه شرح شغل، ویژگی وظایف و مسئولیتهای موجود در آن، یک بار دیگر بررسی و مطالعه می شود.
• شرحی که برای هر یک از درجات چهارگانه نوشته شده است، مطالعه و آن توصیفی که گویاترین شرح برای هر یک از زیر مجموعه ها در عوامل کلیدی باشد، انتخاب می شود.
• با جمع زدن امتیازات به دست آمده از زیر مجموعه ها، کل امتیازی که به شغل تعلق می گیرد، معلوم می شود.
ب) روش مقایسه عوامل
در این روش، برخلاف روش امتیازی، عوامل کلیدی به اجزای کوچکتر، یعنی زیر مجموعه ها و درجات مختلف، تقسیم و تفکیک نمی شوند، بلکه مشاغل بر اساس عوامل مختلف، مستقیماً با یکدیگر مقایسه می گردند.
روش مقایسه عوامل شامل پنج مرحله است:
در مرحله اول، از میان تمام مشاغل موجود در سازمان معمولاً بین پانزده تا بیست شغل به عنوان مشاغل نمونه، انتخاب و سایر مشاغل در سازمان با آنها مقایسه می شوند.
در مرحله دوم، عوامل کلیدی، شناسایی می گردند و هر یک از مشاغل نمونه بر اساس هر یک از این عوامل درجدولی درجه بندی می شوند. معمولاً تلاش فکری، مهرت، تلاش جسمی، مسئولیت، و محیط و شرایط کار به عنوان عوامل کلیدی انتخاب و درجه بندی می گردند.
در مرحله سوم، جدول سهمیه ریالی هر یک از عوامل کلیدی در سیستم جاری پرداخت، معین و درجه بندی می گردد.
در مرحله چهارم، دو جدول فوق الذکر با یکدیگر مقایسه می شوند. چنانچه این دو نوع درجه بندی با یکدیگر هماهنگ باشند، هم مشاغل نمونه درست انتخاب شده و هم درجه بندی صحیح است. در غیر این صورت، باید درجه بندی یا انتخاب مشاغل تجدید نظر شود.
در مرحله پنجم، جدولی برای مقایسه عوامل، طراحی می شود. برای محاسبه نرخ پرداخت سایر مشاغل در سازمان، کافی است جای درست هر یک از عوامل کلیدی در این مشاغل را در جدول پیدا نمود.
از جمله مهمترین مزایای روش مقایسه عوامل، انعطاف پذیری آن است، به گونه ای که می توان آن را دقیقاً بنا به نیازهای خاص سازمان طراحی نمود. عیب این روش این است که استفاده از آن عمدتاً محدود با سازمانهای بزرگ می گردد، زیرا اولاً، طراحی این روش ارزشیابی بسیار وقت گیر و پر هزینه است و ثانیاً، باید تعداد مشاغل در سازمان زیاد باشد تا بتوان از میان آنها مشاغلی را به عنوان نمونه برگزید.
ج) روش طبقه بندی مشاغل
روشهای مختلفی برای طبقه بندی مشاغل وجود دارد. یک راه این است که برای هر یک از گروههای شغلی در سازمان، شرح گروه نوشته شود و سپس بسته به اینکه مشاغل با چه گروهی، مطابقت بیشتری داشته باشد، در این گروهها جا داده شود. مشاغل را می توان بر حسب تفاوت در وظایف، مسئولیتها، مهارتها، شرایط کار و سایر عوامل مرتبط با شغل نیز در گروههای خاص طبقه بندی نمود.
روش طبقه بندی مشاغل در سازمانهای متوسط (از لحاظ اندازه) بیشترین کارآیی را دارد. همچنین در سازمانهایی که مشاغل از ثبات نسبی برخوردارند، استفاده از این روش مناسب است.
کم هزینه بودن، سادگی و سهولت استفاده از این روش را می توان از جمله مزایای آن به شمار آورد. عیب بزرگ این روش، کلی بودن آن است.
د) روش رتبه بندی مشاغل
در این روش، مشاغل معمولاً بر اساس یک عامل (فاکتور) کلی، نسبت به یکدیگر ارزشیابی و رتبه بندی می شوند. در واقع، رتبه بندی نسبی مشاغل بدین شکل، ساده ترین روش ارزشیابی به شمار می آید. رتبه بندی طی چهار مرحله انجام می گیرد:
مرحله اول- گفته شد که بر اثر تجزیه و تحلیل شغل، اطلاعاتی به دست می آید که بخشی از آن، به صورت شرح شغل در فرمهای خاص منعکس می گردد. این اطلاعات پایه و اساس رتبه بندی مشاغل قرار می گیرد.
مرحله دوم- مشاغل برا یمقایسه با یکدیگر انتخاب می شوند.
مرحله سوم- معیاری که بر اساس آن مشاغل، مقایسه و رتبه بندی می شوند، انتخاب می گردد.
مرحله چهارم- در این مرحله مشاغل رتبه بندی می شوند. ساده ترین راه برای رتبه بندی مشاغل، استفاده از کارتهایی است که روی هر یک از آنها شرح شغل یکی از مشاغل نوشته شده است. ارزیاب کارتها را یا از ساده ترین به مشکل ترین شغل یا بر حسب اهمیت آنها مرتب و رتبه بندی می کند. بدیهی است بعد از رتبه بندی، محل هر شغل جدید دیگری را نیز می توان میان سایر مشاغل مشخص کرد و حقوق مناسب آن را تعیین نمود.
روشهای امتیازی و مقایسه عوامل را روشهای کمی می گویند. زیرا در روش اول، نمره یا امتیاز و در روش دوم، مبلغی به هر یک از مشاغل تخصیص داده می شود. روشهای طبقه بندی و رتبه بندی مشاغل که در آنها مشاغل در کل با یکدیگر مقایسه می شوند، روشهای کیفی به شمار می آیند. در مجموع ارزشیابی مشاغل، فرآیندی ارزشی و قضاوتی است.
پرداخت به مشاغل مدیریتی
میزان حقوقی که به مدیران پرداخت می شود تابع دو عامل اصلی است: 1) اهمیت و ارزش مشاغل مدیران برای سازمان، 2) توان و شایستگی آنها در انجام وظایف و مسئولیتهایشان. در این مشاغل، حقوق پایه، مبنای پرداخت به مدیران را تشکیل می دهد زیرا مزایاف پرداختهای تشویقی و امتیازهای خاص بر اساس آن اعطا می گردد.
پرداختهای تشویقی بر دو نوع است. پرداختهایی که به خاطر موفقیت مدیران در دستیابی به اهداف کوتاه مدت به آنها اعطا می گردد و پرداختهایی که به خاطر موفقیتهای دراز مدت آنان اعطا می گردد.
امتیازهای خاص، چنانکه از نام آن پیداست، تنها به معدودی از مدیران اعطا می گردد.
پرداخت به مشاغل حرفه ای
تعیین حقوق و مزایای متخصصان و کارکنان حرفه ای، کار ساده ای نیست و مسائل و مشکلات خاصی را در بر دارد. عوامل مهم در این مشاغل، کنجکاوی، قدرت تشخیص مسائل و حل آنها، نواندیشی و خلاقیت می باشد که قابل اندازه گیری دقیق نیست.
در قیمت گذاری مشاغل حرفه ای ذهنیت، قضاوت و ملاکهای ارزشی استخدام کننده در مقایسه با مشاغل غیر حرفه ای، نقش بیشتری دارد.
تعاریف اولیه سیستم حقوق و دستمزد نرم افزار شامل دو بخش اصلی می گردد:
1.اطلاعات فردی پرسنل:
در نرم افزار سامان شاخص اطلاعات پرسنلی یا فیلدهای بانک پرسنل توسط کاربر قابل تعریف میباشد. برای هر بانک میتوان 250 فیلد جدید تعریف نمود. فیلد های تعریف شده را می توان صرفاً در گزارش گیری ها مورد بهره برداری قرارداد یا اینکه جهت محاسبات حقوق و دستمزد از آنها بهره جست. اطلاعات پرسنلی اشخاص شامل مشخصات پرسنل، و اطلاعات پایه حقوق ایشان است. کد پرسنلی بصورت حرف و عدد قابل تعریف است و از کد حسابداری مجزا است و تعریف آن برای هر یک از پرسنل الزامی است. علاوه بر کد پرسنلی، شما میتوانید کد حسابداری هر یک از پرسنل را در فیلد "حساب" وارد نمایید. سیستم حقوق و دستمزد از کد حسابداری برای اتصال به سیستم حسابداری و صدور سند حقوق و دستمزد بهره میگیرد.
تعریف ستون های محاسبه حقوق و دستمزد:
ستون های اطلاعات حقوق توسط کاربر قابل تعریف می باشد. شما می توانید برای هر یک از ستون های اطلاعات حقوق فرمولی تعریف نمایید تا هنگام محاسبه حقوق و دستمزد ارزش این ستونها بر اساس فرمول داده شده محاسبه شده و در ستونها بصورت خودکار درج گردد. همچنین، شما این امکان را دارید که کدحساب مربوط به یک ستون اطلاعات حقوق را نیز با مراجعه به فرمول محاسبه نمایید.
محاسبه حقوق و دستمزد:
لیستهای حقوق معمولا برای دوره های ماهانه حقوقی تنظیم میگردند. لیستهای هر دوره، اطلاعات حقوق و دستمزد پرسنل را برای آن دوره خاص در خود جای می دهند. فرم لیست حقوق قابلیت نمایش کلیه یا بخشی از اطلاعات پرسنل و اطلاعات حقوق را دارد. این فرم قابلیت انعطاف فوق العاده داشته و برای کاربران امکان طراحی انواع لیست های اطلاعاتی را فراهم میسازد.
فصل سوم
محاسبات در سیستم حقوق و دستمزد
محاسبات در سیستم حقوق و دستمزد :
سیستم "حقوق و دستمزد"، وظیفه محاسبه حقوق و مزایای کارکنان سازمان را با توجه به اطلاعات دریافتی از سایر سیستم های حوزه "اداری- مالی" بر عهده دارد. این سیستم از یک سو ارتباط تنگاتنگی را با سیستم "مدیریت منابع انسانی" جهت دریافت اطلاعات استخدامی پرسنل برقرار و از سوی دیگر اطلاعات عملکرد پرسنل را از سیستم "حضور و غیاب" دریافت می نماید. اطلاعات مالی ایجاد شده در محاسبات این سیستم نیز به طور مکانیزه به سیستم "حسابداری مالی" ارسال می گردند. امکانات گسترده این سیستم در تعریف پارامترهای محاسبه حقوق به صورت کاملا پویا و با توجه به نیازهای موجود، سازمان را قادر می سازد که بدون وابستگی به لایه های نرم افزاری، اطلاعات خود را در سیستم تعریف نموده و آن را بسته به نیازهای خود بومی نماید. قابلیت های بومی سازی سیستم، علاوه بر پوشش دادن روش های مرسوم مانند "طرح طبقه بندی مشاغل"، امکان استفاده از سیستم با روش های خاص را در اختیار سازمان قرار می دهند
در سیستم حقوق و دستمزد بعلت تراکم و استمرار اطلاعات،نحوه پردازش اطلاعات و اهمیت سرعت و صحت آن از اتوماسیون استفاده می شود. اطلاعاتی نظیر نرخ ساعتی و یا روزانه حقوق و دستمزد که ممکن است برای مدت مدیدی تغییر نکند و همچنین برنامه هایی نظیر نحوه محاسبه کسورات مالیات و حق بیمه صندوق تامین اجتماعی که در طول سال، قوانین آن ثابت می باشد را بهتر است در حافظه کامپیوتر ذخیره نمود. با استفاده از این اطلاعات، می توان محاسباتی مانند حقوق و یا دستمزد ناخالص، کسورات، تعیین حقوق و دستمزد خالص و بروز درآوردن سابقه هر کارمند و کارگر را به طور الکترونیکی انجام داد.
اهمیت سیستم
از آنجایی که هزینه حقوق و دستمزد و مخارج مربوط به آن درصد تقریباً بالایی از هزینه های هر موسسه را تشکیل می دهد ضروری است در این سیستم پیش بینی های لازم برای حصول اطمینان از پرداخت صحیح حقوق و دستمزد بعمل آید.از سوی دیگر سیستم حقوق و دستمزد باید بنحوی طراحی شود که اطلاعات لازم را بسرعت گردآوری، کسورات لازم را محاسبه و رقم خالص قابل پرداخت به هر یک از کارکنان را محاسبه نموده و تدابیر مناسبی برای جلو گیری از پرداخت به افراد واهی و سایر انواع سوء استفاده ها فراهم نماید.
برای رعایت قانون ، کارفرما موظف است اطلاعات لازم در مورد کارکنان و میزان حقوق و مزایای آنان را به مراجع ذیصلاح ارسال نماید.در ایران نیز طبق قانون مالیات بر درامد،کارفرما موظف است اسامی کارکنان و مشخصات آنها را به حوزه های مالیاتی متعلق به کارکنان را به حساب مخصوصی واریز نماید. بعلاوه طبق قوانین تامین اجتماعی لازم است هر ماهه اسامی کارکنان و میزان حقوق و دستمزد آنها طی لیستی به ادارات تامین اجتماعی محل تسلیم و حق بیمه سهم کارمند و کارفرما به حسابهای مخصوص واریز گردد.
باید توجه داشت که سیستم حقوق و دستمزد تنها کارکنان واحد تجاری را در بر گرفته و افرادی که به صورت پیمانکار و حقالزحمه بگیر در واحد تجاری ارایه خدمت می نمایند را شامل نمی شود. مبالغ پرداختی به این دسته از کارکنان تحت عنوان حق الزحمه یا عناوین دیگر تلقی شده و بخشی از حقوق و دستمزد موسسه محسوب نمی گردد.
حقوق و مزایای کارکنان
انچه در ازای کار انجام شده توسط کارکنان اداری،مدیران یا ارایه کنندگان خدمات مشابه به طور ماهانه به آنها پرداخت می گردد((حقوق)) وپرداختی به کارگران(ساده یا ماهر) اصطلاحاً دستمزد نامیده می شود که بر حسب ساعت،روز،ماه و یا مقدار تولید تعیین می گردد.
معمولاً علاوه بر حقوق و دستمزد ثابت مزایای دیگر از جمله فوق العاده،پاداش،سهم داز سود واحد و غیره به کارکنان پرداخت میگردد.که این مزایا گاهی بطور مستمر و زمانی نیز به طور غیر مستمر پرداخت می گردند
مزایای فوق ممکن است بصورت نقدی یا غیر نقدی به کارکنان تعلق گیرد.
نرخ حقوق و دستمزد معمولاً از طریق توافق بین کارکنان و کارفرما تعیین می شود. این نرخ مربوط به ساعت عادی و قانونی می باشد.چنانچه کارگری پس از اتمام ساعات قانونی کارکرد روزانه، مدتی را به عنوان اضافه کار انجام وظیفه نماید و یا در ایام تعطیل مشغول انجام وظیفه در واحد تجاری باشد، مستحق به دریافت حقوق و دستمزدی علاوه بر حقوق و دستمزد عادی خواهد بود که نرخ ساعات کاری این اوقات توسط قانون مشخص می شود.
خلاصه مشخصات سیستم حقوق و دستمزد
ثبت اطلاعات مشخصات پرسنلی ، احکام ترمیم حقوق و مزایا ، کارکرد ماهانه و روزانه ، اضافات و کسورات و امکان تعدیل آنها . انجام محاسبات مربوط به کلیه پرداختها و کسورات و تهیه سند مکانیزه به تفکیک مراکز هزینه ، واحدها ، نوع شغل و …… جهت تغذیه به سیستم حسابداری مالی . معرفی انواع پرداختها و کسورات . معرفی انواع کارکرد ها . عملیات مربوط به وامهای مختلف کارکنان . پرداخت مساعده براساس ضوابط هر شرکت . پرداخت حقوق و مزایا به تفکیک محل کار ، واحد ها ، مراکز هزینه ، شهرهای مختلف و ….
محاسبه عیدی و پاداش سالانه و امکان صدور سند ذخیره عیدی مکانیزه به سیستم مالی . محاسبه ذخیره سنوات ( بازخرید کارکنان ) و امکان صدور سند مکانیزه به سیستم مالی محاسبه تعدیلات معوق ( Back pay ) بصورت نامحدود .
اعمال پرداختها و کسورات معوق در تاریخهای تحقق یافته با درنظر گرفتن تاثیرات حاصله در سقف بیمه ، مالیات و …… در ماه مربوطه . اعمال کلیه تغییرات ناشی از تغییر در قوانین و روشهای حقوق و دستمزد ، بدون نیاز به تغییر در برنامه ها. تولید گزارشات استاندارد سیستم نظیر گزارش بیمه ، مالیات و … ارائه اطلاعات عملیاتی ، تاریخچه ای و مدیریتی کارکنان از طریق امکان طراحی و تولید گزارشات پیش بینی نشده .
طراحی فرمهای مورد نظر بطور دلخواه و چاپ آنها . ثبت اطلاعات عمومی شرکت برای جلوگیری از عملیات داده آمایی تکراری جهت کلیه کارکنان . داشتن پایگاه اطلاعاتی مشترک با سیستم پرسنلی جهت اعمال لحظه ای اسناد وارده در سیستم پرسنلی . طراحی فرمهای ورودی اسناد حقوق جهت انطباق سی ستم با فرمهای جاری هر سازمان .
محاسبه مالیات به سه روش مالیات سالانه ، مالیات سال تا ماه و مالیات ماهانه .
محاسبه انواع بیمه های خدمات درمانی ، تامین اجتماعی و بیمه های خصوصی .
صدور سند خودکار در بخش اسناد جاری و معوقه حقوق جهت تسهیل در امر داده آمایی اطلاعات .
تهیه گزارشات متنوع از ماههای گذشته بصورت نامحدود بدون نیاز به ذخیره سازی و بازیابی اطلاعات .
معرفی نحوه محاسبه اضافات و کسورات بصورت خاص جهت انطباق با رویه های جاری هر سازمان . معرفی کاربران ، گروه کاربران و محدوده عملیاتی آنها جهت تامین امنیت اطلاعات .
تعریف نحوه دسترسی و جستجوی فرد یا گروهی از افراد در تمامی بخش های اطلاعاتی سیستم مانند :
· معرفی مشخصات کارکنان
· اسناد جاری حقوق و دستمزد
· اسناد معوقه حقوق و دستمزد
· تعذیه کارکرد
قابلیت های سیستم:
دریافت کارکرد از سیستم مدیریت کارکرد و احکام از سیستم پرسنلی
تخصیص مزایای موقت و کسور اقساطی به پرسنل
تعریف پارامترهای محاسبه حقوق
محاسبه حقوق و کسور قانونی و صدور فیش حقوقی
گزارش لیست حقوق و مزایا،خالس بانک ،لیست مالیات،بیمه و …
مدیریت پرداخت خارج از حقوق
محاسبه معوقات ناشی از تغییر اقلام حکمی پرسنل
محاسبه معوقات ناشی از تغییر ضرایب و قوانین محاسباتی
آیتم حقوقی
* · امکان تعریف هر نوع آیتم حقوقی به صورت کلی به تعداد بیشمار
* · امکان تعریف هر نوع آیتم حقوقی برای پرسنل با شرایط خاص
* · امکان تعریف هر نوع آیتم حقوقی در زمان های متفاوت
* · داشتن سیستم امنیتی برای تغییر یا حذف هر آیتم
* · داشتن امکاناتی برای کپی کردن آیتم ها برای هر تاریخ از هر تاریخ دیگر
* · امکان تغییر بسیار آسان آیتم های حقوقی برای پرسنل بدون نیاز به برنامه نویسان
* · امکان تعیین ماهیت آیتم ها بر اساس مقدار ثابت ، فرمول حقوقی ، میزان کارکرد ، مشخصات استخدامی و …..
* · امکان جابجایی شرایط برای هر پرسنل
* · امکان تعریف آیتم های حقوقی بر اساس ماهیت : حقوق و مزایا ، کسورات و کسورات کارفرما
آیتم های حقوقی پرسنل
* · امکان مشاهده آیتم های پرسنلی بدون امکان هرگونه تغییر در آن ها
* · امکان ارتباط آسان با سیستم پرسنلی
* · عدم نیاز به صدور حکم برای پرسنل در این زیر سیستم و سهولت در کار کارکنان این بخش
* · امکان صدور حکم برای هر پرسنل در هر زمان به تعداد بیشمار
* · امان بازسازی بسیار آسان هریک از احکام در صورت ایجاد آیتمی جدید در بخش پرسنلی یا حقوق و دستمزد
* · امکان بازسازی همزمان برای یک یا کلیه پرسنل
* · امکان بازیابی هریک از آیتم ها در صورت تغییر در فرمول یک آیتم
* · امکان ثابت گذاستن مقادیر هر آیتم در صورت تغییر در سایر احکام
جدول حقوقی
* · امکان تهیه جدول حقوقی ماهیانه برای تک تک یا کلیه انواع استخدام
* · امکان بازسازی جدول حقوقی در مدت زمان بسیار کوتاه
* · امکان بستن هر جدول حقوقی در هر ماه بصورت خودکار
* · امکان محاسبه تفاوت به صورت روزانه برای تک تک یا تمام پرسنل
* · امکان محاسبه موجودی برای تک تک یا تمام پرسنل
* · امکان تغییر دادن همزمان هریک از مقادیر با هم
گزارشات
* · امکان تهیه لیست حقوقی برای کلیه پرسنل یا بر اساس محل خدمت یا وضعیت استخدام
* · امکان جابجایی هریک از آیتم های حقوقی در لیست ها
* · امکان انتخاب نمایش یا عدم نمایش تفاوت برای پرسنل
* · تهیه لیست بیمه
* · تهیه لیست ماموریت روزانه
* · تهیه کلیه لیست های حقوقی
* · امکان جابجایی آیتم ها در لیست
* · تهیه روکش برای هر لیست
وامها
* · امکان ایجاد و تعریف وام به تعداد بیشمار به همراه ریز کلیه مشخصات وام
* · امکان انتساب هر تعداد وام به یک یا هر تعداد پرسنل
* · امکان تعیین تعداد اقساط ، مدت زمان پرداخت و …
* · امکان تغییر مبالغ اقساط و مدت زمان پرداخت آن ها از یک زمان مشخص
* · وجود سیستم امنیتی برای وام ها در صورت پرداخت اقساط
* · محاسبه پرداخت هریک از اقساط برای هر پرسنل به صورت خودکار به صورت عدم دخالت کاربر در این مورد
* · امکان تعیین پس انداز برای هر وام
* · امکان تهیه جدول وام ماهیانه
* · امکان جستجو وام ها بر اساس نوع وام ، پرسنل وام گیرنده و کلی
* · امکان بازسازی وام ها برای تک تک یا کل پرسنل
* · امکان بستن هریک از جداول وام
* · امکان اضافه یا کم کردن مبلغ پس انداز وام برای تک تک یا کلیه پرسنل
دیسکتها
* · امکان تعریف دیسکت برای موارد مورد درخواست کاربران
* · امکان انتساب هریک از موارد و ذخیره در دیسکت
* · امکان بازکردن دیسکت ها
ویژگی های سیستم حقوق و دستمزد شهاب راه الوند :
1- برای امرار معاش کافی باشد.
2- ایجاد انگیزه نماید و باعث تشویق کارکنان به عملکرد بهتر شود.
3- اقتصادی و موثر باشد. یعنی با توان مالی سازمان و توانایی ها و مهارت های کارکنان
متناسب باشد.
4- سازمان را قادر سازد تا با سازمان های دیگر رقابت کند.
5- منطقی باشد.
6- منصفانه و عادلانه باشد. اول اینکه حقوق یا دستمزد، متناسب با تخصص، مهارت و تجربه و سابقه ی کار افراد تعیین شود و دوم اینکه، ضوابط و شرایط برای اعطای آن ها یکسان باشد. عادلانه بودن حقوق، در مقبولیت و پذیرش آن و هم چنین در ایجاد رضایت شغلی موثر باشد.
سیستم های جامع مالی و اداری
1 – طراحی یکپارچه سیستم
2 – نگهداری نامحدود اطلاعات
3 – امکانات ONLINE
4 – امکان کنترل نحوه دسترسی به سیستم
5 – به روز بودن اطلاعات
6 – عدم مغایرت در اطلاعات
7 – دسترسی به اطلاعات سایر سیستم ها توسط یک سیستم
8 – عدم تبادل اطلاعات به صورت دستی بین سیستم ها
9 – امکان بازیابی و ثبت اطلاعات درجه اول سایر سیستم ها با استفاده ازFUNTION ها
ویژگیهای سیستم مالی:
1 – امکان تعریف سال مالی، انواع سند قابل صدور، صادرکنندگان سند، تعریف سلسله مراتبی کدهای حسابها از سطح گروه حسابها تا سطح معین، تعریف مستقل حسابهای تفضیلی و تعریف انواع حسابهای تفضیلی.
2 – صدور سند به دو صورت از طریق فرم و FUNTION امکان پذیر است. سایر سیستمهای مکانیزه مانند حقوق و دستمزد، اموال با استفاده از FUNTION سند صادر می نمایند.
3 – امکان معرفی حسابهای(کل و معین) بدهکار و بستانکار انواع فعالیتهای مختلف سازمان که در صدور سند از آنها استفاده می شود، وجود دارد(معرفی کد تشخیص حساب یا کد عملیات). تعریف این کدها برای کاربران به هنگام صدور اسناد سهولت به ارمغان آورده و حسابداران می توانند تنها با انتخاب یک کد در هر ردیف سند (برای سندهای دستی) اقدام به صدور سند نمایند. همچنین سیستمهای دیگر مانند سیستم تنخواه برای معرفی حسابهای مربوطه که در صدور اسناد تنخواه مورد استفاده می باشد از کد عملیات مالی استفاده می نماید. بزرگترین مزیت تعریف عملیات مالی به صورت متمرکز عبارتند است از:
* با تغییر سرفصل حسابها زیر سیستمها دچار تغییر نمی گردند. این تغییرات اتوماتیک در کلیه سیستمهای مالی منتشر می گردد.
* با تعریف عملیات جدید در سازمان کد عملیات مربوطه نیز تعریف می گردد.سیستمهای مالی نیازی به تغییر ندارد.
4 – امکان تغییر کدینگ حسابها (تبدیل کدینگ موجود به کدینگ جدید) و صدور سند تبدیل حساب.
5 – سندهای صادر شده دارای سه مرحله "پیش نویس "، "سند موقت"، "سند دایمی" می باشند.
خود پیش نویس می تواند وضعیتهای "تنظیم"، "تائید"، و یا "عودت" داشته باشد."تائید" پیش نویس به شرط بالانس بودن ردیفهای سند می باشد. امکان اصلاح پیش نویس و سند موقت دیده شده است. امکان حذف منطقی اسناد نیز در مراحل غیر دایمی میسر می باشد.
6 – امکان ضمیمه کردن (ثبت و نگهداری) مدارک مثبته همراه سند وجود دارد.
7 – امکان دسته بندی اسناد به واقعی و مجازی میسر می باشد و گزارشات را می توان بر این اساس اخذ نمود. (اسناد مجازی برای طبقه بندی حسابها یا اصلاح حسابهای خلاف ماهیت به کار می روند.)
8 – کان صدور اسناد طبقه بندی و خلاف ماهیت به صورت اتوماتیک با تعیین حساب تعدیل شونده در سیستم موجود می باشد.
9 – صدور اتوماتیک سند افتتاحیه، اسناد عکس طبقه بندی و خلاف ماهیت در ابتدای سال (در صورت تمایل کاربر
10 – تهیه مکانیزه صورتهای مالی، نسبت و یادداشتهای مالی دیده شده است. این عمل با یک بار تعریف عملیات محاسبه آنها، قابل استفاده است.
11 – امکان جستجوی اسناد بر اساس مبلغ ردیف سند، بخشی از شرح ردیف سند، کد کل، معین، تفصیلی یا ترکیبی از سه کد نامبرده موجود است.
12 – امکان اخذ انواع گزارشات متنوع اعم از دفاتر، ترازها، صورتهای مالی، گزارشات سنواتی، روکش اسناد، وضعیت اسناد از نظر مراحل تنظیم، فعال یا غیر فعال بودن، بر اساس سرفصلهای مختلف از اسناد می باشد.
13 – امکان تهیه گزارشهای تودرتو وجود دارد.
14 – امکان نگهداری اطلاعات 10 سال دفترداری وجود دارد.
15 – امکان تهیه صورتهالی مالی سال گذشته که نیاز به اصلاح دارند وجود دارد.
سیستم دریافت و پرداخت
عملیات مختلف دریافت، پرداخت، انتقال وجوه بین بانک، اعلامیه های برداشت و واریزها، تسهیلات دریافتی، صورتحسابهای بانکهای مختلف، صورت مغایرت بانکی (به صورت دستی و مکانیزه) تسعیر نرخ ارز در پایان هر دوره مالی (سال مالی) وصدور پیش نویس سندهای دفترداری روی انواع مختلف عملیات(دریافت، اصلاحیه دریافت، انواع گردش اوراق بهادار به تفکیک نوع گردش، پرداخت، اصلاحیه پرداخت ،انتقال وجوه، برداشت و واریز وتهیه گزارشات متنوع در این سیستم دیده شده است.
1 – امکان تشخیص حساب مکانیزه
2 – امکان کنترل نمونه امضا مراجعه کننده و شماره حساب مربوط به آنها با چک دریافتی
3 – ثبت و آرشیو سوابق از کلیه گردشهای مختلف چک اعم از واگذاری به بانک، ثبت وصولی، ثبت اسناد برگشتی و …
4 – امکان چاپ روی چکهای مختلف مربوط به بانکهای مختلف و انواع فرمهای واگذاری مربوط به بانکهای مختلف
5 – امکان ثبت و نگهداری دریافت و پرداخت به صورتهای مختلف مثل وجه نقد، اوراق بهادار تضمینی (با دریافت تضمین) و غیر تضمینی و همچنین دریافتهای فیش واریزی و حواله از واحدهای مختلف
6 – پرداخت چک از محل چکهای دریافت شده نزد شرکت
7 – پرداخت اوراق بهادار سررسیددار (بلند مدت) و به روزآوری موجودی حسابها هنگام سررسید.
8 – امکان اصلاح دستور دریافت و دستور پرداخت (حتی با وجود سند دفترداری مربوطه) در موارد تغییر تفصیلی، موارد طبقه بندی، مبلغ، مشخصات اوراق بهادار، سررسید، محل پرداخت (برای دستور پرداخت)، تشخیص حسابها (کدهای حساب) و شماره ضمانت نامه (برای دستور پرداخت )
9- امکان ابطال درخواست و یا دستور پرداخت
10 – امکان ثبت اطلاعات اعلامیه های بانکها
11 – امکان گزارش همزمان از مغایرتهای موجود در اسناد و حسابداری و اقلام باز صورتحساب
12 – امکان تهیه گزارشات بسیار متنوع و کارآمد و مدیریتی از کلیه عملیاتها مثل دریافت و پرداخت و گردش اوراق بهادار و اعلامیه برداشت و واریز و صورت مغایرت
13 – امکان تهیه صورت گردش وضعیت نقدینگی هم به صورت سالانه و هم ماهانه جهت برنامه ریزی بودجه
14 – تهیه گزارش از فعالیتهایی که هنوز سند آنها در دفترداری صادر نشده می باشد.
سیستم حقوق و دستمزد
سیستم حقوق و دستمزد شامل عملیات مالی جهت پرداخت حقوق و مزایا برای پرسنل با انواع مختلف استخدام(قرارداد ساعتی یا قرارداد تمام وقت، قرارداد مشاوره ای و یا رسمی) می باشد.
1 – امکان ورود اضافات و کسورات موردی یا مستمر مستقل از حکم کارگزینی پرسنل مثل سود سهام
2 – امکان اعمال معافیتهای مالیاتی پرسنل (مثل وام بانک مسکن) برای مدت معین و میزان معافیت موثر روی حقوق پرسنل
3 – امکان مشاهده اطلاعات کارکرد، حکم کارگزینی، اقساط وام بدهی، پرسنل مشمول کارانه، معوقه ها و لیست پس انداز و ذخیره سنوات.
4 – محاسبه ذخیرهسنوات پرسنل، تهیه لیست حقوقی پرسنل برای انواع مختلف استخدام، ذخیره بن، لیست مساعده پرسنل، محاسبه معوقه حقوق پرسنل بدون محدودیت زمانی، بازخریدی پرسنل، تسویه حساب هنگام خروج از خدمت در این سیستم وجود دارد.
5 – صدور درخواست پرداختها جهت صدور چک و پرداخت وجه به سسیتم دریافت و پرداخت و اسناد دفترداری مربوط به حقوق و دستمزد توسط سیستم.
6 – امکان تهیه گزارشات متنوع و مختلف و همچنین گزارشات کنترلی برای قبل از محاسبه حقوق (جهت تکمیل اطلاعات, مثل اشخاصی که کارکردشان هنوز تهیه نشده است) و تهیه لیستهای ارسالی به خارج از شرکت مانند لیست بیمه های مختلف اعم از تامین اجتماعی، آینده ساز، بیمه تکمیلی، معوقه بیمه ها لیست مالیات ارسالی به دارایی، لیست مالیات عیدی، ایجاد فایلهای ارسالی به بانک و بیمه، همچنین گزارشات فیش حقوق، خالص پرداختی به تفکیکهای مختلف مرکز هزینه و غیره. لیست ذخیره سنوات، مساعده دایمی، اضافات و یا حتی گزارش از تک تک عوامل حقوقی
سیستم تنخواه گردان
کلیه عملیاتی که در مورد یک تنخواه گردان از ابتدای ایجاد و بسته شدن آن وجود دارد در این سیستم مکانیزه گنجانده شده است و گزارشات متنوع و مدیریتی لازم تهیه شده است. صدور سند ترمیم تنخواه دفترداری صدور درخواست پرداخت جهت ترمیم موجودی تنخواه دار نیز میسر می باشد.
1 – امکان معرفی اقلام مشمول تنخواه و تشخیص حساب آنها(حسابهای طرفهای بدهکار و بستانکار در سند ترمیم تنخواه مربوطه به هر قلم مشمول و همچنین امکان معرفی منابعی (فروشگاه ها و …) که خرید از آنها انجام می شود.
2 – امکان ثبت و نگهداری درخواست ایجاد / تغییر تنخواه گردان جهت ایجاد یک تنخواه گردان جدید، همچنین امکان اصلاح یک تنخواه گردان در صورت تغییر شرایط مبلغ و اقلام مجاز مشمول تنخواه دیده شده است و اعمال کنترل روی محاسبات ریالی
3 – کنترل روی مجاز و غیر مجاز بودن و هزینه کردن اقلام مختلف به طوریکه هر تنخواه دار بر حسب اقلام مجاز خود تنها امکان تائید مخارج انجام شده اش را خواهد داشت.
4 – معرفی حساب بانکی تنخواه دار (در صورتی که محل نگهداری تنخواه گردان نزد بانک باشد)
5 – امکان صدور علی الحساب تنخواه گردان و چاپ (صدور) رسید علی الحساب جهت گرفتن امضا و ثبت مدارک هزینه شده پیوست
6 – ثبت و نگهداری پرداختها به انضمام مدارک هزینه شده پیوست (فاکتور، هزینه) و اعمال کنترلهای مختلف روی مبالغ پرداختها با توجه به شرایط تصویب شده برای هر تنخواه گردان معرفی شده.
7 – امکان معرفی اینکه هزینه های انجام شده به چه قسمت / مرکز هزینه ای شارژ شود.
8 – امکان تنظیم اتوماتیک صورتخلاصه ترمیم تنخواه گردان و تعیین مبلغ قابل پرداخت به تنخواه دار طبق صورتخلاصه تنظیم شده. امکان تائید بخشی از صورتخلاصه نیز توسط مقامات و مسئولین ذیربط دیده شده است.
9 – فرمها دارای گردش هستند لذا قابل کنترل و اعمال نظر روی شرایط فرمها توسط مقامات و مسئولین ذیربط می باشد.
10 – امکان اصلاح صورتخلاصه (حتی بعد از صدور سند دفترداری) روی کدهای بدهکار
سیستم اموال
کلیه عملیات مربوط به اموال از زمان ورود به شرکت شامل عملیات جمعداری اموال (جابجایی ها، امانت دادن یا گرفتن، خروج دارایی)، عملیات مالی روی دارایی (خرید داریی به تفکیک یا گروهی، ارزش اضافات دارایی،تعمیر اساسی، اسقاط، اهدا، حذف، تعدیل کاهنده یا افزاینده قیمت دارایی)،کارت ثابت, بیمه دارایی، محاسبه ذخیره استهلاک، تهیه گزارشات متنوع تفکیکی و یا تجمعی در این سیستم قرارداده شده است.
1 – امکان معرفی گروه های اصلی دارایی ها (مثل زمین, ساختمان, اثاثیه و منصوبات, دارایی ثابت، بهره برداری نشده و …) و گروههای فرعی دارایی ها، معرفی گروههای اصلی و گروه های فرعی جدول استهلاک، معرفی گروه های اصلی و فرعی محل های استقرار, دسته بندی علل انتقال دارایی و یا علل امانت دارایی.
2 – امکان ثبت و نگهداری مشخصات دارایی ها در هر زمان که کاربر بخواهد.
3 – امکان محاسبه استهلاک دارایی ها در هر زمان که کاربر بخواهد.
4 – امکان ثبت خروج دارایی از سیستم ( به علل مختلف مثل اهدا دارایی، فروش دارایی و اسقاط دارایی).
5 – امکان تهیه گزارشات بسیار متنوع و کارآمد بر اساس گروههای اصلی و فرعی، مراکز هزینه، محل استقرار در سیستم.
6 – امکان تهیه گزارشی از داخل گزارش دیگر(DRILL DOWN) به عنوان مثال گزارش خرید دارایی به تفکیک مراکز هزینه، میزان دارایی خریداری شده در هر مرکز هزینه را لیست می کند و از همین گزارش می توان مرکز هزینه خاصی را انتخاب کرد و از روی آن، گزارش گروه های خریداری شده از دارایی را در آن مرکز هزینه تهیه کرد ، این کار می تواند سلسله مراتبی ادامه یابد تا به یک دارایی خاص برسد.
سیستم کارانه
کارانه به منزله پاداش بهره وری نیز می تواند باشد. بر اساس شاخصهای تعیین شده معمولاً مبلغی به عنوان پاداش بهره وری گروهی برای دوره ای محاسبه می شود. سپس بر اساس امتیازهای کسب شده توسط پرسنل در دوره معین، مبلغ برآورد شده بین پرسنل تقسیم می شود و بعنوان پیشنهاد به مقامات و مسئولین ذیربط ارائه می گردد و امکان اعمال نظر روی رقم پیشنهادی امکان پذیر می باشد. کلیه عملیات مربوط به تهیه کارانه از ابتدا تا انتها (حتی عملیات مربوط به مالی، درخواست پرداخت کارانه و سند دفترداری کارانه) در سیستم گنجانده شده است. قابلیتها و امکانات در سیستم در زیر آورده شده است.
1 – امکان تعریف و تغییر اطلاعات سیستم کارانه از جمله بخشهای کارانه و واحدهای زیر مجموعه هر بخش، شاخصهای کارانه و نحوه محاسبه شاخصها (درصدی یا جدولی)، تخصیص شاخصهای کارانه، تعیین شاخص اصلی برای هر بخش کارانه، ارزش دهی به معیارهای موثر در امتیازدهی به پرسنل.
2 – امکان اعمال نظر بر روی رقمهای پیشنهادی درسطوح مختلف، بر روی فهرست افراد مشمول کارانه، همچنین امکان بخشی از کارانه به عنوان ذخیره وپرداخت موردی از محل ذخیره شده می باشد.
3 – پیشنهاد رایانه و محاسبات اتوماتیک در قسمتهای مختلف کارانه گنجانده شده و در صورت لزوم امکان اعمال نظر کاربر نیز بر روی آنها وجود دارد.
4 – امکان تهیه گزارشات آماری و کنترلی جهت کمک به تنظیم و ردیابی کارهای کارانه به کاربران و مدیران ذیربط
سیستم پرسنلی
امور مربوط به اقدامات اولیه ورود به خدمت تا خروج پرسنل در این سیستم به شرح زیر مکانیزه گردیده است:
1 – مقدمات ورود به خدمت شامل:
. درخواست استخدام: پرسشنامه درخواست استخدام،مصاحبه استخدامی، متقاضی، معاینه پزشکی متقاضی
. درخواست انتقال به شرکت – سازمان, درخواست مامور به شرکت / سازمان
. درخواست جذب نیرو و امور مربوط به آن
. امور مربوط به پذیرش کارآموز
. درخواست بازگشت به خدمت
2 – ورود به خدمت شامل:
. تنظیم و تکمیل اطلاعات پرسنلی
. قرارداد کار موقت / خرید خدمات (انواع استخدام ها را در بر می گیرد )
. معرفی پرسنل جدید به واحد مربوطه
3 – امور حین خدمت شامل:
. درخواست انتقال درون سازمانی پرسنل
. امور مربوط به تغییر پست و شغل پرسنل
. امور مربوط به تبدیل وضعیت استخدامی و تمدید قراردادها
. امور مربوط به از کار افتادگی، بیماری، حوادث و موارد مشابه
سیستم حضور و غیاب
عملیات مربوط به ورود و خروج کارکنان شامل مرخصیها، ماموریتها، اضافه کاری، شیفتها، تقویم کاری، کارکرد در این سیستم گنجانده شده، امکانات و قابلیتهای موارد ذکر شده در بالا به شرح زیر می باشد.
1 – تعریف انواع تقویم کاری که برای هر تقویم می توان جداگانه تعطیل رسمی، تعطیل آخر هفته، تعطیل توافقی، رخدادها و مناسبتهای تاریخ را تعریف کرد.
2 – تعریف انواع شیفتهای کاری از جمله شیفت هفتگی، گردشی(نوبت کاری) شیفت آزاد، شیفت بدون محدودیت نام برد. قابل ذکر است برای هر شیفت علاوه بر زمان ورود و خروج روزانه، می توان مشخصات دیگری متناسب با نوع شیفت تعیین نمود. از جمله مشخصات اضافه کاری، شب کاری، تعطیل رسمی، تعجیل و تاخیر، ورود شناور و غیره(مثل مجاز به اضافه کاری اول وقت یا آخر وقت یا بین زمان ذکر شده در این شیفت است یا نه اگر هست برای هر کدام محدودیت میزان اضافه کاری نیز قابل تعیین است و … ) همچنین می توان برای هر یک از پرسنل که شیفت شب کاری را دارد می توان انفرادی فقط برای وی گفته شود که مجاز به تعجیل و تاخیر نمی باشد. همچنین می توان پرسنل مجاز به استفاده از هر شیفت را تعیین کرد.
3 – کلیه موارد مربوط به مرخصیها در سیستم دیده شده است، درخواست انواع مرخصی ساعتی و یا روزانه، درخواست لغو و یا اصلاح مرخصی، تهیه مرخصی ساعتی به صورت گروهی، صدور حکم مرخصی روزانه به صورت انفرادی و گروهی، محاسبه مانده مرخصی، خرید مرخصی. همچنین تسهیلات مربوط به دانشجویان، جانبازان، زمان شیردهی مهدکودک قابل تنظیم و اعمال است.
4 – کلیه موارد مربوط به ماموریتها در سیستم دیده شده است، حالات مختلف انواع درخواست ماموریت مانند ساعتی، روزانه، داخل کشور، خارج از کشور، برون شهری بازگشت از ماموریت همچنین حکم ماموریت، لغو حکم ماموریت، درخواست اصلاح ماموریت در سیستم گنجانده شده است.
5 – محاسبه کارکرد پرسنل به صورت روزانه و ماهیانه قابل انجام است. اصلاح ورود و خروج خوانده شده از دستگاههای کارت ساعت, اصلاح کارکرد چه دوره فعلی و چه دوره های قبل ممکن می باشد. در محاسبه کارکرد عوامل موثر بدین شرح هستند، کارکرد، غیبت، کسرکار، اضافه کار(در روز تعطیل، اول وقت، بین روز، آخر وقت)، مرخصی روزانه (با حقوق و بدون حقوق، استعلاجی …) و ماموریت روزانه.
امکان تهیه گزارشات متنوع آماری کارکردها، مغایرتها، مرخصی ها، مانده مرخصیها، ماموریتها
برای سهولت کاربران، برای انجام کنترلهای لازم در چنین سیستم حساس و پیچیده ای ماشین حساب ساعتی بسیار مفید نیز در این سیستم لحاظ گردیده است.
سیستم کارایی
این سیستم، عملیات مربوط به ثبت و نگهداری اطلاعات ارزیابی کارایی پرسنل را در بر می گیرد و با دریافت اطلاعات اولیه از جمله سهمیه امتیاز کارایی نهایی هر واحد حداکثر در سطح مدیریت، اقدام به محاسبه بودجه و ضریب بودجه کارایی هر دوره می نماید. مبنای کار سیستم معرفی دوره های ارزیابی می باشدکه به مرور زمان تعریف می شود. مبلغ کارایی می توان در حکم کارگزینی پرسنل آورده شود. لذا با زدن حکم کارگزینی مربوط به افزایش کارایی می توان در سیستم پرسنلی حکم مناسب صادر نمود. گزارشات مناسبی از پرسنل قابل ارزیابی، ارزیابی کارایی پرسنل به منظور کنترل، تصمیم گیری و آمارگیری از جنبه های مختلف کارایی پرسنل در سیستم لحاظ گردیده است.
سیستم خدمات رفاهی
این سیستم جهت مدیریت خدمات رفاهی پرسنل تهیه گردیده است. سیستم شامل بخشهای زیر می باشد که برای هر بخش توضیح مختصری داده می شود.
1 – مدیریت اطلاعات کالاهای اهدایی به پرسنلی
ثبت و نگهداری تقویم زمانبندی اهدا کالا، ثبت و نگهداری اطلاعات توزیع کالاهای غیرنقدی به پرسنل واجد شرایط و نیز تهیه گزارشات مربوط به کالاهای اهدایی
2 – مدیریت سفرها و اردوهای پرسنل
ثبت و نگهداری تقویم سفرهای سیاحتی، زیارتی و … پرسنل، ثبت و نگهداری اطلاعات مربوط به اردوها و دوره های برگزار شده و نیز اطلاعات اساتید و شرکت کنندگان دوره ها
3 – ثبت و نگهداری هزینه های مربوط به ایاب و ذهاب و غذای پرسنل
ثبت مبالغ پرداخت به پرسنل تحت عناوین هزینه غذا و هزینه ایاب و ذهاب، در پایان , هر ماه سیستم حقوق و دستمزد این مبالغ را به پرسنل پرداخت می نماید.
سیستم خدمات اداری – پرسنلی
این سیستم شامل بخشهای وام، مساعده و علی الحساب، بن کارگری و سهام کارکنان می باشد که برای هر بخش توضیح مختصری داده می شود.
1 – وام
ثبت و نگهداری اطلاعات مربوط به وام پرسنل و نحوه تقسیط آن
ثبت و نگهداری ارزش بندی عوامل برای محاسبه امتیاز متقاضی وام مسکن
ثبت و نگهداری تسویه حساب وام پرسنل
2 – مساعده و علی الحساب
ثبت و نگهداری اطلاعات مربوط به مساعده و علی الحساب پرسنل، از طریق سیستم حقوق و دستمزد، از حقوق کارکنان کسر می گردد.
3 – پاداش
ثبت و نگهداری پاداش پرسنل
4 – بن کارگری
ثبت و نگهداری مبالغ بن کارگری، تهیه لیست ارسالی به وزارت کار و دریافت بن از وزارت کار
5 – سهام کارکنان
ثبت و نگهداری اطلاعات مربوط به سهام کارکنان
سیستم مالی و اداری ایران گاز
این پروژه شامل زیر سیستم های زیر می باشد:
زیرسیستم حسابداری مالی
این زیرسیستم وظیفه ثبت و نگهداری کلیه حساب های مالی شرکت ایران گاز و تهیه صورتحساب هر یک از نمایندگی های ایران گاز در سراسر ایران را به عهده دارد.
زیرسیستم انبار لوازم گازسوز
وظایف عمده این زیرسیستم شامل:
* ثبت و نگهداری برگه های نقل و انتقال هر یک از مناطق
* نگهداری موجودی ریالی و تعدادی کالاهای موجود در انبار هر یک از مناطق
* صدور سند مکانیزه فروش و نقل و انتقالات کالاها
* تهیه گزارشات فروش، مصرف، نقل و انتقال و لیست های انبارگردانی
زیرسیستم انبار لوازم مصرفی
این زیرسیستم عهده دار نگهداری و ثبت اطلاعات مربوط به رسیدها، حواله ها و برگشتیها به انبار می باشد و صدور سند حسابداری برای سیستم حسابداری مالی را نیز انجام می دهد.
زیرسیستم حقوق و دستمزد
عملیات مربوط به محاسبه حقوق پرسنل کلیه مناطق تحت پوشش ایران گاز بر مبنای کارکرد، غیبت، پورسانت تولید و توزیع گاز، وام های دریافتی و معوقه متعلقه به پرسنل و صدور سند حسابداری حقوق و دستمزد توسط این سیستم انجام می شود.
زیرسیستم اموال
عملیات مربوط به محاسبه استهلاک، ارزش دفتری، ثبت اطلاعات مربوط به جابجایی و تعمیرات و خروج دارائیها و صدور سند حسابداری استهلاک اموال توسط این زیر سیستم انجام می شود.
زیرسیستم بودجه
توسط این زیرسیستم مربوط هزینه ای و علمیاتی ثبت و نگهداری شده و گزارشات مقایسه ای مربوط به عملکرد و مصوب به صورت ماهیانه تهیه می شود.
زیرسیستم قیمت تمام شده
قیمت تمام شده واقعی در مقایسه با قیمت تمام شده استاندارد برای گاز بالک، گاز بی بو و انواع سیلندرهای پر شده توسط این زیرسیستم محاسبه و گزارشات مربوط به سود و زیان تهیه می گردد.
مجموعه مالی
در سازمان ها، بیشتر تلاشها منتهی به اثرات مالی می شوند و وقتی سیستمها در قالب یک ERP قرار می گیرند، توسط یک هسته مرکزی به نام حسابداری از نقطه نظر مالی به تعامل با یکدیگر می پردازند. این هسته علاوه بر صدور و یا کنترل جریانات مالی ، در حقیقت شاهراهی است برای هدایت نقدینگی و اعتبارات به سیستمها و فعالیتهای دیگر سازمان.
زیر سیستمهای این مجموعه عبارتند از:
زیر سیستم حسابداری
زیر سیستم دریافت و پرداخت و صندوق و خزانه داری
زیر سیستم بودجه و تامین اعتبار
زیر سیستم حقوق و دستمزد
زیر سیستم حسابداری انبار
زیر سیستم حسابداری پروژه
زیر سیستم قیمت تمام شده
زیر سیستم حسابداری
بسیاری از فعالیتهای هر موسسه اعم از خصوصی و دولتی شامل عملیات مالی است. ثبت و کنترل صحیح این عملیات که بعضا ضامن بقاء موسسه می باشد در سیستم حسابداری انجام می پذیرد. هسته حسابداری که مدیریت حسابها و اسناد حسابداری را شامل می شود با معرفی مفهوم جدیدی به نام ترکیب عناصر شکل گرفته است. این مفهوم , اطلاعاتی بسیار غنی تر از درخت کد حسابها و در واقع گسترش حسابهای تفضیلی از سلسله مراتبی به ترکیبات جایگشتی را در بر می گیرد و قابلیتهای بالاتری را نسبت به سیستمهای سنتی دارا می باشد. این ترکیبات شامل عناصری است که هر عنصر آن جزء ماهیت هایی می باشد که با سیستم حسابداری ارتباط دارند مانند اشخاص حقیقی و حقوقی طرف حساب، بازاریابها، واحد های سازمانی، پروژه ها، مناطق جغرافیایی و دیگر ماهیت های مرتبط با حسابداری. ترکیبات جزء مفهوم بزرگتری به نام شمای حسابداری است که از یک استاندارد حسابداری ، یک روش هزینه یابی مانند استاندارد یا تعهدی و یک واحد پول تشکیل شده . در این ساختار حسابها در در داخل ترکیبات قرار می¬گیرند. اسناد حسابداری این سیستم برای ترکیبات ثبت می¬شود و از این منظر امکان گزارش گیری و Data Mining وسیعی را فراهم آورده است.
زیر سیستم دریافت و پرداخت و صندوق و خزانه داری
این زیرسیستم از مجموعه سیستمهای مالی به شمار می¬آید که هدف آن کنترل دریافتها و پرداختهای سازمان است. در این سیستم که ارتباط تنگاتنگی با سیستم حسابداری دارد، امکان صدور سند حسابداری برای همه¬ی دریافتها و پرداختها وجود دارد.
قابلیت ها
• امکان ثبت دریافت ها و پرداختهای یک سازمان
• امکان صدور خودکار سند حسابداری دریافت ها و پرداختهای سیستم
• امکان تعریف سرفصل حساب جهت اسناد خودکار دریافت ها و پرداخت ها
• امکان ارائه گزارشات مختلف بر اساس اشخاص طرف حساب، زمان، …
• امکان ارتباط دریافت و پرداخت به فاکتور و پیش فاکتور
• امکان تخصیص چندین پرداخت به چندین فاکتور
• امکان کنترل صدور چکها و سررسید آنها
• امکان ارائه هشدار هنگام سررسید چکها
• امکان تعریف انواع حسابها، انواع بانکها
• امکان ارتباط یک حساب تفصیلی به یک حساب بانکی
• ارتباط با سایتهای بانکها جهت دریافت گردش یک حساب
• امکان محاسبه اتوماتیک گزارش مغایرت بانکی
زیر سیستم بودجه و تامین اعتبار
این سیستم در زمینه برنامه ریزی بودجه , کنترل هزینه ها و تخصیص نظام مند اعتبارات به پروژه ها فعالیت می کند و هدف آن استفاده بهینه از منابع مالی موجود در جهت حرکت به سوی اهداف موسسه است. گزارشات این سیستم راهگشای مدیران در جهت یافتن گره های هزینه در سازمان است و آنان را قادر می سازد با برنامه ریزی اصلاحی در جهت تعدیل برنامه ها و فعالیت ها پیش روند. این سیستم از بعد مالی و زمانی به تحلیل فعالیت ها اقدام می کند و در هر مقطع زمانی خاص قادر به ارائه گزارشات مقایسه میان عملیات جاری هر بخش در زمینه بودجه های جاری یا هر پروژه در زمینه بودجه های عمرانی است. به این ترتیب مدیران قادرند با برنامه ریزی مجدد و لحاظ کردن واقعیات بدست آمده نسبت به اصلاح برنامه ریزی بودجه اقدام کنند.
قابلیت ها
• امکان تعریف هزینه ها و مراکز هزینه در سیستم
• امکان ثبت در خواست های بودجه از بخشهای مختلف سازمان
• امکان اعمال نظرات مدیران در درخواست های بودجه و تصویب نهایی به صورت گردش کار
• امکان ایجاد ارتباط بین بودجه و عملیات واقعی مالی سیستم در حسابداری
• امکان گزارش گیری مقایسه ای بین عملیات مالی و بودجه با پارامترهای مختلف زمانی و واحدهای سازمانی و نوع فعالیتها
• امکان ایجاد تغییرات درهر مقطع در بودجه
• ارائه پیشنویس بودجه سال آتی به صورت گزارش بر اساس عملیات سال جاری و پارامترهای نرخ تورم و واریانس بودجه سال جاری
• امکان گزارش گیری ازمراکز هزینه ای که از بودجه فاصله دارند (چه مطلوب و چه غیر مطلوب)
زیر سیستم حقوق و دستمزد
در بیشتر سازمانها سیستم حقوق و دستمزد وظیفه محاسبه حقوق کارمندان بر اساس حقوق و مزایای تعیین شده و کسور مربوطه شامل بیمه، مالیات، اقساط وام و … را به عهده دارد. این سیستم به لحاظ جزئیات فراوان , مربوط به روش محاسبات برای کارمندان مختلف بسیار حائز اهمیت است و در هر سازمانی که کارفرما و کارمند/کارگری وجود داشته باشد نیاز به این سیستم مطرح می شود.
قابلیت ها
• در این زیرسیستم می توان روشهای مختلف محاسبه حقوق را تعریف کرده و یا آنها را تغییر داد و بنا بر نیازهای سازمان هر روش را به کارمندان مربوطه تخصیص داد.
• در این زیرسیستم روشهای محاسبه حقوق به وسیله مجموعه ای از فرمولها توسط کاربر تعریف می شود. در این فرمولها می توان از انواع شرطها بر اساس عوامل مختلف مانند عوامل حکمی، عوامل ثابت، عوامل مالیاتی، عوامل حضور و غیاب، کسر و اضافات ثابت و مستمر، عوامل عمومی(تعداد روزهای سال، … ) و … استفاده کرد.
• زیرسیستم حقوق و دستمزد با زیرسیستمهای احکام، حضور و غیاب، ماموریت، مرخصی، گروههای کاری، وام و … در تعامل است و به طور اتوماتیک داده های مورد نیاز محاسبات حقوق و دستمزد را از زیرسیستمهای مربوطه دریافت می کند و در صورت نیاز در این سیستم ها اثر می گذارد (مانند کسر قسط وام از مانده وام).
• در این زیرسیستم تمام تغییرات عوامل ثبت می شود، در نتیجه تمام انواع معوقه را می توان تنها با در نظر گرفتن تاریخ محاسبه به طور اتوماتیک محاسبه کرد. پس از محاسبه با نظارت مسئول مربوطه معوقه های تایید شده به کارمند پرداخت می شود.
• در این زیرسیستم می توان عملیات دیگر مربوط به حقوق و دستمزد مانند بازخرید مرخصی، بازخرید سنوات، عیدی و … را در سیستم تعریف کرده و روش محاسبه هر یک را با استفاده از فرمولها به سیستم معرفی کرد.
• این زیرسیستم به طور مستقیم با زیرسیستم حسابداری مربوط است و با تعیین حسابهای مربوطه می توان اسناد حقوق و دستمزد را در همین زیرسیستم صادر کرد.
• کاربر می تواند انواع گزارشات حقوق و دستمزد را از قبیل لیست حقوق، لیست بیمه، لیست مالیات، فیش حقوق و … متناسب با نیاز خود بسازد.
زیر سیستم حسابداری انبار
گردش کالا در انبار های سازمان منجر به ایجاد تراکنشهای مالی و تغییر سرمایه و موجودی می گردد. ثبت تغییرات ریالی موجودی انبار به کمک این زیر سیستم میتواند قیمت تمام شده لحظه ای را به همراه داشته باشد.
قابلیت ها
• امکان تعریف مدل قیمت گذاری کالا
• امکان تعریف ارتباطات رسید / حواله ها
• امکان تعریف مدل قیمت گذاری رسید / حواله ها
• امکان اعمال نرخ استاندارد کالا از قیمت تمام شده قبلی، از نرخ استاندارد قبلی و یا به صورت دستی
• امکان صدور اسناد خرید برآوردی
• امکان صدور اسناد استاندارد رسید / حواله به صورت خودکار
• امکان صدور اسناد استاندارد رسید / حواله های فاقد استاندارد به صورت سرجمع و Manual
• امکان قیمت گذاری به روشهای FIFO, LIFO, Average, Duration Average و برگشت محاسبات قیمت گذاری
• امکان انجام تعدیلات
• امکان گزارش گیری کاردکس ریالی
• امکان گزارشگیری از کاردکس ریالی منفی
زیر سیستم حسابداری پروژه
بحث پروژه و کنترل آن از بحث های خیلی عام در سازمانها است و طبیعی است وقتی بخش اعظمی از بودجه سازمانها مربوط به پیشبرد و نگهداری پروژه هااست، کنترل روند نقدینگی پروژه نیز بسیار در تصمیم گیریهای استراتژیک پروژه حیاتی است و اصولا ریسک های زیادی در پروژه به روند هزینه پروژه وابسته است.
قابلیت ها
• امکان تعریف BOM پروژه
• قیمت گذاری BOM و Vendor List , Price List
• تامین اعتبار پروژه
• نامین قطعات پروژه به همراه کاردکس ریالی
• درصد پیرفت ریالی پروژه
• آنالیز پروژه و …
زیر سیستم قیمت تمام شده
سازمانهای تولیدی و خدماتی تمرکز خاصی بر روی بهای تمام شده کالا و خدمات خود دارند و از آن به عنوان اهرمی برای رقابت و پایداری استفاده مینمایند. ضمن اینکه بسیار مهم است که بتوان به کمک بهای تمام شده مناسب بهره وری سازمان را سنجید و از اتلاف منابع در مسیر تولید یا خدمات کاست.
قابلیت ها
• امکان تعریف مراکز هزینه و خدمات
• امکان تسهیم هزینه ها به مراکز
• امکان تعریف استاندارد مصرف منابع
• امکان تزریق سربار به کالا و خدمات به صورت دستی و اتوماتیک
• امکان تعیین دستمزد مستقیم و غیر مستقیم تولیدی
• امکان تعیین بهای تمام شده کالا و خدمات به صورت استاندارد و Target Coasting
طراحی نظام حقوق و دستمزد کارکنان
منظور از دستمزد، پرداختی است که مبنای محاسبه آن ساعت است و منظور از حقوق پرداختهایی است که ماهانه صورت می پذیرد. دستمزد، متداول ترین شیوه پرداخت به کارگران و حقوق، متداول ترین شیوه پرداخت به کارمندان است.
ویژگیهای سیستم حقوق و دستمزد
بطور کلی، سیستم حقوق و دستمزد باید به گونه ای طراحی شود که از این ویژگیها برخوردار باشد.
• برای امرار معاش کافی باشد.
• ایجاد انگیزه نماید.
• اقتصادی و موثر باشد.
• سازمان را قادر سازد با سازمانهای دیگر رقابت کند.
• منطقی باشد و کارکنان منطقی بودن آن را بپذیرند.
• منصفانه و عادلانه باشد.
امکانات عمومی
امکان معرفی 99 گروه کاملا مجزا در برنامه بطوری که هر گروه امکان نگهداری یک مجموعه مستقل را دارا است. برای هر گروه مشخصات کامل و آرم شرکت ثبت می شود .
معرفی کاربران با مشخصات زیر:
. کد / نام / کلمه رمز
. تعریف دسترسی / عدم دسترسی هر کاربر به قسمتهای برنامه و اطلاعات سالهای مختلف
امکان یکسان کردن و به روز رسانی اطلاعات شعب و دفتر مرکزی از طریق مدم و یا هرگونه تجهیزات ارتباطی شبکه ای دوربرد بطور اتوماتیک
یادداشت
ماشین حساب
تهیه انواع نمودار از گزارشات
منطبق با قوانین وزارت کار ، استخدام کشوری ، تامین اجتماعی و وزارت دارایی
اطلاعات پایه
مشخصات عمومی
. تعریف مشخصه های اضافی برای هر پرسنل
. تعیین فرمهای مختلف چاپ برای فیش حقوقی ، پرسنل و احکام
تعریف انواع مختلف بیمه و امکان اعمال تغییرات ناشی از قوانین
تعریف گروههای مختلف مالیاتی با جداول مالیاتی جداگانه
محاسبه مالیات بصورت سالانه یا ماهانه با امکان تعدیل در پایان هر ماه یا پایان سال
تعریف مراکز هزینه
تعریف مزایا و کسور و نحوه های محاسبه هر کدام
امکان لینک به دستگاههای کارت زنی بطوریکه اطلاعات دستگاه بطور اتوماتیک توسط برنامه خوانده شود
تعریف سیستم حقوق بصورت ماهانه ، روزانه ، روز مزد و ساعتی
امکان تعریف روزهای کاری و تعطیلی هر ماه
تعریف نحوه های محاسبه کارکرد برای حقوق و هر مزایا یا کسور کارکردی بطور جداگانه
ثبت اسناد
ثبت کامل اطلاعات پرسنلی
. مشخصات هویتی
. عکس پرسنل
. تحصیلات ، تاهل ، وضعیت سربازی
. اطلاعات مربوط به محاسبات حقوق و دستمزد
. شماره حساب بانک
. وضعیت استخدامی
. اطلاعات بیمه
. چاپ مشخصات پرسنل
ثبت اطلاعات وامها
. مبلغ وام
. مدت وام
. تعداد اقساط
. کارمزد
. تقسیط اتوماتیک وامها با امکان روند کردن مبلغ قسط هر ماه
ثبت احکام کارگزینی
. محاسبه حقوق و مزایا و کسور گذشته ( معوقه )
. چاپ احکام
محاسبه اتوماتیک تسویه حساب
. سنوات
. بن
. مانده مرخصی
. عیدی
. چاپ برگه تسویه حساب پرسنلی
. تسویه حساب به دو صورت سالانه و انباشته از سالهای قبل قابل محاسبه است
کنترل مرخصی ها جهت منفی نشدن مانده مرخصی پرسنل در پایان هر ماه
کنترل قراردادها برای پرسنلی که قراردادشان در هر ماه به پایان می رسد
ثبت اتوماتیک سند پرداخت حقوق در صورت لینک به سیستم حسابداری
گزارشات
فهرستها
. فهرست مزایا و کسور
. فهرست پرسنل
فیش حقوقی
. امکان طراحی فیش حقوقی به دلخواه کاربران
لیست های حقوق
. لیست کامل
. لیست جداگانه هر مزایا و کسور با امکان محاسبه مالیات بطور جداگانه برای هر مزایا
. لیست پرداخت نقدی
. لیست پرداخت بانک
. دیسکت پرداخت بانک برای حقوق یا هر مزایا به تفکیک
لیست های بیمه و مالیات
. چاپ لیست بیمه مطابق با آخرین لیست بیمه تامین اجتماعی
. تهیه دیسکت جهت ارسال به تامین اجتماعی
. لیست مالیات
لیست های کنترل و سالانه
. لیست خالی ( با دو ستون شماره پرسنل و نام جهت ثبت اطلاعات خام بصورت دستی )
. لیست کنترل ( امکان طراحی لیست های مختلف شامل مشخصات پرسنل و حقوق و مزایا و کسور انتخابی)
. لیست سالانه یک پرسنل ( کلیه مشخصات و حقوق و مزایای انتخاب شده برای یک پرسنل در طول سال در یک فرم نمایش و چاپ می شود )
. لیست سالانه تمام پرسنل ( جهت مشاهده یک مزایا یا کسور برای تمام پرسنل در ماههای مختلف سال )
. لیست تسویه حساب ( اطلاعات کامل پرسنل تسویه شده )
. لیست وامهای پرداختی
گردشها و صورت های خلاصه
. گردش مراکز هزینه
. صورت خلاصه مراکز هزینه
. حساب مراکز هزینه / سند پرداخت حقوق
. گزارش گردش وامها
مشاهده گزارشات روی مانیتور و چاپگر
امکان انتقال گرارشات به نرم افزار EXCEL
امکان ذخیره گزارشات و مشاهده آنها
گزارش لیست وامهای پرداخت شده
گزارش حساب مراکز هزینه
سایر امکانات
قابل لینک شدن به برنامه حسابداری و ثبت اسناد مربوط به پرداخت حقوق و سایر پرداختیها بط ور اتوماتیک
قابل لینک شدن به کلیه دستگاههای کارت زنی کامپیوتری
راهنمای کار بسیار قوی و کامل که در تمام برنامه در دسترس است
کارکردن همزمان کاربران در شبکه با دسترسی به تمام امکانات برنامه
فصل چهارم
نتیجه گیری
نتیجه گیری :
در طول دوره کارآموزی در شرکت پیمانکاری شهاب راه الوند با اطلاعاتی فنی و تجارتی ارزشمند آشنا شدم ، فعالیت در یک شرکت فنی و کارآمد و همچنین آشنایی از نزدیک با فعالیت های اجرایی یک شرکت با دایره فعالیت گسترده که در تمامی شاخه ها فعالیت می نماید تجارب مفیدی را برای ما در جهت ورود به بازار کار مهیا نمود.
فهرست مطالب
پیشگفتار
فصل اول – معرفی شرکت پیمانکاری شهاب راه الوند
نام شرکت
فعالیتها
موضوع شرکت
عضویت ها
فصل دوم – طراحی سیستم حقوق و دستمزد
مراحل مختلف طراحی سیستم حقوق و دستمزد
مراحل مختلف طراحی سیستم حقوق و دستمزد عبارتند از
روشهای ارزشیابی شغل
الف) روش امتیازی
ب) روش مقایسه عوامل
روش مقایسه عوامل شامل پنج مرحله است
ج) روش طبقه بندی مشاغل
د) روش رتبه بندی مشاغل
پرداخت به مشاغل مدیریتی
پرداخت به مشاغل حرفه ای
تعاریف اولیه سیستم حقوق و دستمزد نرم افزار شامل دو بخش اصلی می گردد
1.اطلاعات فردی پرسنل
تعریف ستون های محاسبه حقوق و دستمزد
محاسبه حقوق و دستمزد
فصل سوم – محاسبات در سیستم حقوق و دستمزد
اهمیت سیستم
حقوق و مزایای کارکنان
خلاصه مشخصات سیستم حقوق و دستمزد
قابلیت های سیستم
آیتم حقوقی
آیتم های حقوقی پرسنل
جدول حقوقی
ویژگی های سیستم حقوق و دستمزد شهاب راه الوند
سیستم های جامع مالی و اداری
ویژگیهای سیستم مالی
سیستم دریافت و پرداخت
سیستم حقوق و دستمزد
سیستم تنخواه گردان
سیستم اموال
سیستم کارانه
سیستم پرسنلی
سیستم حضور و غیاب
سیستم کارایی
سیستم خدمات رفاهی
2 – مدیریت سفرها و اردوهای پرسنل
1 – مدیریت اطلاعات کالاهای اهدایی به پرسنلی
3 – ثبت و نگهداری هزینه های مربوط به ایاب و ذهاب و غذای پرسنل
سیستم خدمات اداری – پرسنلی
زیرسیستم انبار لوازم گازسوز
وظایف عمده این زیرسیستم شامل
زیرسیستم انبار لوازم مصرفی
زیرسیستم حقوق و دستمزد
زیرسیستم اموال
زیرسیستم بودجه
زیرسیستم قیمت تمام شده
مجموعه مالی
زیر سیستمهای این مجموعه عبارتند از
زیر سیستم حسابداری
زیر سیستم بودجه و تامین اعتبار
قابلیت ها
زیر سیستم حقوق و دستمزد
قابلیت ها
زیر سیستم حسابداری انبار
قابلیت ها
زیر سیستم حسابداری پروژه
طراحی نظام حقوق و دستمزد کارکنان
ویژگیهای سیستم حقوق و دستمزد
امکانات عمومی
فصل چهارم – نتیجه گیری
نتیجه گیری
11