تارا فایل

گزارش کارآموزی آموزشگاه زبان




گزارش کارآموزی آموزشگاه زبان

تهییه کننده :

نام استاد:

فصل اول
مقدمه – تاریخچه

مقدمه :
شاید یادگیری زبان انگلیسی مهمترین گام در ارتقاء کیفیت زندگی شما باشد.آیا هیچ فکر کرده اید که دسترسی به اطلاعاتی که دیگران از آن بی بهره اند، چقدر می تواند جالب باشد؟ یا صحبت کردن با افراد جالبی که دیگران نمی توانند با آنها ارتباط برقرار کنند؟ یا تحت تاثیر قرار دادن اطرافیانتان هر موقع که دهانتان را باز می کنید؟ و یا پشت سر گذاشتن دیگران با جهش های بزرگی که در شغل تان برمی دارید؟
شما می توانید به همه اینها برسید، اگر خوب انگلیسی صحبت کنید.

تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
زبان انگلیسی یکی از زبان های هندواروپایی از شاخه ژرمنی است. از دیگر زبان های شاخه ژرمنی می توان از آلمانی، هلندی، دانمارکی، سوئدی و نروژی نام برد. از آنجا که زبان فارسی نیز زبانی هندواروپایی (از شاخه آریایی) است، زبان فارسی با زبان های ژرمنی از جمله با انگلیسی خویشاوند است. خود شاخه ژرمنی به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می شود که انگلیسی به ژرمنی غربی تعلق دارد. امروزه حدود نیمی از مجموعه واژگان زبان انگلیسی و دستور آن زبان از همان ریشه ژرمنی است ولی نیم دیگر را وامواژه ها تشکیل می دهند. بیشتر این وامواژه ها از زبان های لاتین و فرانسوی و بخشی دیگر از یونانی و دیگر زبان ها به انگلیسی وارد شده اند.

زبان انگلیسی به عنوان زبان مادری در کشورهای انگلستان، آمریکا، کانادا، استرالیا، ایرلند، نیوزلند، افریقای جنوبی و بسیاری کشورهای دیگر تکلم می شود. انگلیسی امروزه ار نظر تعداد گویشوَر، پس از چینی، عربی، اسپانیایی و هندی، پنجمین زبان جهانست. تعداد کسانی که زبان مادری شان انگلیسی است امروزه 380 میلیون نفر است. انگلیسی در بسیاری از کشورها زبان میانجی است و مهم ترین زبان دنیا در زمینه های سیاسی، اقتصادی، نظامی، صنعتی، فرهنگی و علمی در روابط بین الملل بشمار می‎آید.

مراحل انجام کار :
مجوز های قانونی :
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان ، تاسیسات و نصب تجهیزات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه تاسیس آموزشگاه صادر میگردد.

مراحل صدور جواز تاسیس :
1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تاسیس آموزشگاه و تکمیل پرونده توسط مدیریت فنی و حرفه ای و یا مدیریت آموزش پرورش استان .
2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریتآموزش و پرورش استان .
3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت .
5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تاسیس .

فصل دوم
سرمایه اولیه آموزشگاه
روشهای بازاریابی و تبلیغات

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش آموزش زبان هم تاسیس چنین طرحی مانند این طرح که تقاضای زیادی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، استفاده از تجهیزات کلاس A جهانی و بهره گیری از نیروی انسانی متخصص می تواند به داشتن خلاقیت و نوآوری در تاسیس آموزشگاهی مدرن کمک شایانی نماید.

فهرست تجهیزات اداری :

فهرست تجهیزات فنی :

مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :

توجیه اقتصادی محصول :

روشهای بازاریابی و تبلیغات :
در زمینه جذب مشتری می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر برای جذب محصلان و دانشجویان..

فصل سوم
امور مالی آموزشگاه زبان

زمین :
مکان مورد نیاز طرح شامل یک باب ساختمان با کاربری اداری به مساحت 90متر مربع که ارزش هر متر مربع آن چهار میلیون ریال و هزینه کل خرید محل 360 میلیون ریال برآورد می شود.
میزان سرمایه گذاری :

محاسبه هزینه ها :
هزینه های ثابت طرح :

هزینه جاری طرح :

سرمایه در گردش:

دوره برگشت سرمایه :

محاسبه نقطه سر به سر :

برآورد هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی :

هزینه استهلاک :

درآمد طرح :

هزینه های قبل از بهره برداری :

حقوق و دستمزد پرسنل :

هزینه سوخت و انرژی :

استهلاک و تعمیر و نگهداری :

فصل چهارم
امور مربوط به حقوق و دستمزد
آموزشگاه زبان

سیستم حقوق و دستمزد آموزشگاه زبان
معمولا بررسی تحولات اقتصادی و اجتماعی و شناخت جامعه و روابط در هر دوره تاریخی و قوانین و مقررات جاری آن زمان از اهمیت به سزایی برخوردار است . همه می دانیم که قانون کار در هر کشوری از مهمترین قانون قانون بعد از قانون اساسی می باشد و بی تردید آگاهی و شناخت دست اندرکاران از قوانین کار و تامین اجتماعی صرف نظر از قانون اساسی که همه مرد بایستی از آن آگاه باشند هم به لحاظ اجرایی و هم به لحاظ نظری مفید و موثر خواهد بود ، زیرا بسیاری از اختلافات در محیطهای کار که سبب تضییع وقت و منابع می شود از عدم آگاهی از قوانین ومقررات است . پس لازم است افرادی که مسئولیتی را می پذیرند به قوانین و مقررات حوزه فعالیت خود شناخت کافی پیدا کنند .
کارگر
کارگر از نظر قانون کار کسی است که در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد ، حقوق , سود ، کمک عائله مندی ، هزینه مسکن ، خواروبار ، ایاب و ذهاب یا سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می کند .

کارفرما
کارفرما شخصی است حقیقی یا حقوقی که کارگ به درخواست و به حساب او در مقابل دریافت حق السعی کار می کند . کلیه کسانی که عهده دار اداره کارگاه هستند نماینده کارفرما محسوب می شوند و کافرما مسئول کلیه تعهداتی است که نمایندگان مذکور در قبال کارگر به عهده می گیرند .

قرارداد کار
قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگ در قبال دریافت حق السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کارفرما انجام می دهد .
کارهایی که طبیعت آنها جنبه مستمر دارد ، در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود قرارداد دائمی تلقی می شود ، هرگاه قرارداد برای مدت موقت و یا برای انجام کار معین منعقد شده باشد هیچ یک از طرفین به تنهای حق فسخ آنها را ندارند .
برای اینکه قرارداد بین کارگر و کارفرما صحیح باشد رعایت شرایط ذیل الزامی است :
1- مشروعیت مورد قرارداد
2- معین بودن موضوع قرارداد
3- عدم ممنوعیت قانونی و شرعی طرفین در تصرف اموال و یا انجام کار مورد نظر
بنابراین قرارداد کار علاوه بر مشخصات فوق الذکر بایستی حاوی موارد ذیل باشد :
1- حقوق و مزد مبنا
2- ساعات کار و مرخصی ها و تعطیلات
3- محل انجام کار
4- تاریخ انعقاد قرارداد
5- مدت قرارداد چنانچه برای مدت معین باشد
6- مواردی دیگر که عرف و عادات شغل یا محل ایجاب می کند .

تعلیق قرارداد
چنانچه تعهدات یکی از طرفین ( کارگر ، کارفرما ) موقتا متوقف شود کار به حالت تعلیق در می آید و پس از رفع آن قرارداد کار با احتساب سابقه خدمت ( از لحاظ بازنشستگی و افزایش مزد) به حالت اول بر می گردد . اگر چنانچه کارگری توقیف گردد و توقیف وی منتهی به حکم محکومیت نشود در مدت توقیف قرارداد به حالت تعلیق در می آید و کارگر پس از رفع توقیف به کار خود باز می گردد . اگر توقیف کارگر به سبب شکایت کارفرما باشد و این توقیف در مراجع حل اختلاف منتهی به حکم محکومیت نگردد، مدت آن جزء سابقه خدمت کارگر محسوب می شود ، و کارفرما مکلف است علاوه بر جبران ضرر و زیان وارده که مطابق حکم دادگاه به کارگر می پردازد ، مزد و مزایای وی را نیز پرداخت کند و تا زمانی که تکلیف کارگر از طرف مراجع حل اختلاف مشخص نشده باشد کارفرما بایستی برای رفع احتیاجات خانواده وی حداقل 50 درصد از حقوق ماهیانه او را به طور علی الحساب به خانواده اش پرداخت نماید .
وی اگر کارفرما پس از رفع حالت تعلیق از پذیرفتن کارگر خودداری کند این عمل حکم اخراج غیرقانونی محسوب می شود و کارگر حق دارد مدت 30 روز به هیئت تشخیص مراجعه نماید و اگر کارفرما نتواند ثابت کند که نپذیرفتن کارگر مستدل بر دلایل موجه بوده است به تشخیص هیئت مزبور مکلف به بازگرداندن کارگر و پرداخت حقوق یا مزد وی از اریخ مراجعه به کارگاه می باشد و اگر بتواند آن را اثبات کند به ازای هر سال سابقه کار بایستی معاده 45 روز آخرین مزد به وی پرداخت نماید و اگر چنانچه کارگر بدون کارگر بدون عذر موجه حداکثر 30 روز پس از رفع حالت تعلیق آمادگی خود را برای انجام کار به کارفرما اعلام ننماید و یا پس از مراجعه و ممانعت کارفرما به هیئت تشخیص مراجعه نکند مسعفی شناخته می شود و کارگر حق اخذ سنوات به ازا هرسال یک ماه آخرین حقوق را دارد.

جبران خسارت و پرداخت مزایا پایان کار
طبق ماده 29 قانون کار در صورتی که بنا به تشخیص هیئت حل اختلاف ، کارفرما موجب تعلیق قرارداد از ناحیه کارگر شناخته شود ، کارگر استحقاق دریافت خسارت ناشی از تعلیق را خواهد داشت و کارفرما مکلف است کارگر تعلیقی از کار را به کار سابق وی بازگرداند .
طبق ماده 31 چنانچه خاتمه قرارداد به لحاظ از کار افتادگی کلی و بازنشستگی کارگر باشد ، کارفرما باید براساس آخرین مزد کارگر به نسبت هر سال سابقه خدمت ، حقوقی به میزان 30 روز مزد به وی پرداخت نماید .
خاتمه قرار داد کار
قرارداد کار به یکی از طرق زیر خاتمه می یابد :
1- فوت کارگر
2- بازنشستگی کارگر
3- از کارافتادگی کارگر
4- انقضا مدت قرارداد کار یا مدت موقت و عدم تجدید صریح یا ضمنی
5- پایان کار در قراردادهایی که مربوط به کار معین است
6- استعفای کارگر
کارگری که استعفا می دهد موظف است یک ماه به کار خود ادامه دهد و در ابتدا استعفای خود را کتبا به کافرما اطلاع دهد و در صورتی که حداکثر ظرف مدت 15 روز انصراف خود را کتبا به کارفرما اعلام نماید استعفای وی منتفی می شود و کارگر موظف است رونوشت استعفا و انصراف آن را به شورای اسلامی کارگاه یا انجمن صنفی و یا نماینده کارگران تحویل دهد . کارفرما وظیفه دارد در پایان کار کلیه مطالباتی که ناشی از قرارداد کار و مربوط به دوره اشتغال کارگر می شود به کارگر و در صورت فوت به وراث قانونی وی پرداخت کند و چنانچه کارگر فوت کند تا تعیین تکلیف وراث قانونی و انجام مراحل کار اداری و برقراری مستمری توسط سازمان تامین اجتماعی مشخص شود کارفرما وظیفه دارد نسبت به پرداخت حقوق و میزان آخرین حقوق دریافتی به طور علی الحساب و به مدت سه ماه به عایله تحت تکلف وی اقدام کند و در صورت خاتمه قرارداد کار معین یا مدت موقت کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد یکسال یا بیشتر به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه متوالی یا متناوب براساس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت کد . اگر خاتمه قرار داد به نتیجه کاهش توانایی های فکری و جسمی ناشی از کار کارگر باشد . بنابراین تشخیص کمیسیون پزشکی و نمایندگان قانونی کارگر ، کارفرما مکلف است به نسبت هر سال خدمت معادل دو ماه آخرین حقوق به وی پرداخت نماید .
جرائم و مجازاتها
طبق ماده 172 قانون کار ، کار اجباری با توجه به ماده 6 قانون کار به هرشکل ممنوع است و متخلف علاوه بر پرداخت اجرالمثل کار انجام یافته و جبران خسارت با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به حبس از 91 روز تا یکسال و جریمه نقدی معادل 50 تا 200 برابر حداقل مزد روزانه محکوم خواهد شد .
طبق ماده 38 قانون کار برای انجام کار مساوی که در شرایط مساوی در یک کارگاه انجام می گیرد ، باید به وزن و مرد مساوی پرداخت شود و تبعیض در تعیین میزان مزد بر اساس سن ، جنس ، نژاد و قومیت و اعتقادات سیاسی و مذهبی ممنوع است .
کارفرمایان موظف هستند که در ازای انجام کار در ساعات تعیین شده قانونی به هیچ کارگری کمتر از حداقل مزد تعیین شده جدید پرداخت ننماید و در صورت تخلف ضامن تادیه ما به التفاوت مزد پرداخت شده و حداقل مزد جدید می باشد .

مستمری بازنشستگاه و تعیین سن بازنشستگی
مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی در واقع مجموع پس انداز ماهیانه آنهاست که به عنوان حق بیمه سهم کارفرما 20% و بیمه بیکاری 3% و سهم کارگر 7% و سهم دولت 3% به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز می شود .

شرایط بازنشستگی بیمه شدگان تامین اجتماعی
الف : بیمه شدگانی که 35 سال تمام سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند بدون در نظر گرفتن شرایط سنی .
ب : بیمه شدگانی که دارای 30 سال سابقه پرداخت بیمه در صورت داشتن 50 سال سن برای مردان و 45 سال برای زنان می توانند درخواست بازنشستگی کنند .
ج : افرادی که حداقل مدت 20 سال متوالی و 25 سال متناوب در مناطق بد آب و هوا کار کرده و یا به کارهای سخت و زیان آور اشتغال داشته و در صورت داشتن 55 سال سن برای مردان و 45 سال برای زنان می توانند درخواست بازنشستگی کنند .
د : بیمه شدگان دارای حداقل 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه قبل از تاریخ تقاضای بازنشستگی با داشتن 60 سال تمام سن برای مردان و 55 سال برای زنان می توانند تقاضای بازنشستگی کنند .
غرامت دستمزد ایام بیماری
غرامت دستمزد ایام بیماری به وجوهی اطلاق می شود که برا جبران دستمزد بیمه شده در زمان بیماری و عدم اشتغال به کار پرداخت می شود . هر بیمه شده در طول مدت کار و فعالیت ممکن است چندین بار به علت بیماری و یا حوادث ناشی از کار به طور موقت از گردونه تولید خارج شود . غرامت دستمزد ایام بیمار مبلغی است که برای تامین معاش بیمه شده و خانواده وی در طول ایام بیماری و عدم توانایی موقت اشتغال به کار از دو طرف سازمان تامین اجتماعی پرداخت می شود .
افرادی که بیمار می شوند و از مرخصی استعلاجی استفاده می کنند مدت زمان مرخصی هیچگونه حقوقی از کارفرما دریافت نمی کنند و حقوق این مدت به عهده سازمان تامین اجتماعی می باشد و نام کارگر در مدت زمان بیماری از لیست بیمه آن ماه حذف می شود .

شرایط دریافت غرامت دستمزد در ایام بیماری
بیمه شدگانی که تحت معالجه و یا درمانهای توانبخشی قرار می گیرند چنانچه برحسب تشخیص پزشکان معتمد تامین اجتماعی به طور موقت قادر به کار نباشند . با رعایت شرایط زیر استحقاق دریافت غرامت دستمزد را خواهندداشت .
الف : عدم اشتغال به کار ، اگر بیمه شده با وجود بیماری به کار اشتغال ورزد ، غرامت دستمزد به وی تعلق نمی گیرد .
ب : عدم دریافت مزد یا حقوق در طول مدت بیماری
ج : درتاریخ اعلام بیماری به شعبه تامین اجتماعی را به بیمه شده با کارفرما قطع نشده باشد .
د : زمانی که استراحت بیمه شه بیمار و یا حادثه دیده توسط پزشک معتمد سازمان تامین اجتماعی تایید شده باشد .

نحوه محاسبه میزان غرامت دستمزد ایام بیماری
میزان غرامت دستمزد ایام بیماری بیمه شدگان براساس آخرین مزد یا حقوق روزانه آنان در دوران پیش از بیماری ، به شیوه زیر محاسبه می شود :
غرامت دستمزد ایام بیماری بیمه شده متاهل یا متکفل بر مبنای 34 آخرن مزد یا حقوق روزانه وی پرداخت می شود . غرامت دستمزد ایام بیماری بیمه شده مجرد در صورتی که به هزینه های سازمان بستری می شود ، بر مبنای 12 آخرین مزد یا حقوق روزانه و در غیر اینصورت بر مبنای 23 آخرین حقوق یا مزد روزنه وی محاسبه و پرداخت می شود . آخرین مزد یا حقوق روزانه عبارت است از جمع کل حقوق و مزایای وی که به ماخذ آن بیمه شده است در آخرین 90 روز قبل از استراحت تقسیم بر روزهای کارکرد .
کمک هزینه باردار و مرخصی زایمان
بانوان بیمه شده مشمول قانون تامین اجتماعی در دوران استراحت ایام حاملگی می توانند از غرامت دستمزد دوران باردار بهره مند شوند . ضمنا این مدت جز سوابق بیمه ای آنها محسوب می شود میزان مرخصی زایمان حداکثر تا 3 فرزند و برای هر فرزند 4 ماه است و غرامت هر ماه از این دوران معادل دو سوم آخرین مزد یا حقوق روزانه بیمه شده است که حداکثر برای چهار ماه جمعا قبل یا بعد از زایمان بدون کسر سه روز اول پرداخت می شود .
مقرری بیکاری
موضوع بیمه بیکاری درکشور ما بسیار جوان است با این وجود ایران سومین کشور خاورمیانه می باشد که این نوع حمایت بیمه ای را برای کارگران خود قرارداده است .
مطابق بیمه بیکاری تمام افراد تحت حمایت پوشش قانون کار که مشمول تامین اجتماعی هستند به جزء ( صاحبان حرفه و مشاغل آزاد ، بیمه شدگان اختیاری و اتباع خارجی ) زیر پوشش نیز قرار دارد و کارفرمایان این افراد ملزم به پرداخت حق بیمه مقرر آنها هستند .
از نظر قانون ، بیکار ، بیمه شده ای است بدون میل و اراده بیکار شده و آماده کار می باشد . این گونه بیکاری ناشی از تقصیر بیمه شده نیست بلکه به واسطه عواملی چون موانع طبیعی مانند سیل ، زلزله ، جنگ و آتش سوزی و یا به خاطر جابه جایی کارگاه و یا ماشین آلات با هدف کاستن وابستگی و افزایش تولید بپیوند .
تشخیص ارادی و غیر ارادی بودن بیکاری بیمه شدگن بر عهده اداره کار و امور اجتماعی محل اشتغال بیمه شده است و شعب تامین اجتماعی براساس رای و نظر ادارات کار و امور اجتماعی در خصوص برقراری بیمه بیکاری اقدام می کند .
مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری
سابقه پرداخت بیمه
مدت پرداخت مقرر بیمه بیکاری

مجرد
متاهل
از 6 تا 24 ماه
6 ماه
12 ماه
از 25 تا 120 ماه
12 ماه
18 ماه
از 121 تا 180 ماه
18 ماه
26 ماه
از 181 تا 240 ماه
24 ماه
36 ماه
از 241 ماه به بالا
36 ماه
50 ماه
در مورد سقف مدت زمان پرداخت مقرری بیمه بیکاری تنها یک استثنا وجود دارد . افراد مسن مشمول قانون بیمه بیکاری که 55 سال و یا بیشتر سن داشته باشند . در صورتیکه کار دیگری به آنها پیشنهاد نشود می توانند تا رسیدن به سن بازنشستگی از مقرری بیمه بیکاری استفاده نمایند .

کمک هزینه ازدواج
سازمان تامین اجتماعی به منظور جبران قسمتی از هزینه ازدواج بیمه شدگانی مبلغی را به عنوان کمک هزینه ازدواج به افراد واجدالشرایط پرداخت می کند . این کمک هزینه به بیمه شدگانی که برای اولین بار ازدواج می کنند پرداخت می شود و میزان آن معادل یک ماه متوسط مزد یا حقوق بیمه شده است و در صورتی که عروس و داماد هر دو بیمه شده بوده و واجد شرایط مقرر باشند کمک هزینه ازدواج به هر دو زوج پرداخت می شود .
شرایط پرداخت کمک هزینه ازدواج
* شرایط پرداخت کمک هزینه ازدواج به شرح زیر است .
* در تاریخ ازدواج ، رابطه استخدامی بیمه شده با کارفرما قطع نشده باشد .
* در 5 سال قبل از ازدواج ، بیمه شده حداقل حق بیمه 720 روز کار را به تامین اجتماعی پرداخته باشد.
* عقد ازدواج دائم بوده و در دفاتر رسمی ازدواج به ثبت رسیده باشد .
* میزان کمک هزینه ازدواج " متوسط مزد یا حقوق بیمه شده " به صورت زیر محاسبه می شود :
24 ÷ مجموع مزد یا حقوق مبنای کسر حق بیمه دو سال قبل از ازدواج=کمک هزینه ازدواج
حسابداری حقوق و دستمزد
تعریف حقوق و دستمزد
در شرکتها و کارگاههای تولیدی کارگران زیر نظر کارفرما یا نمایندگان آن به فعالیت می پردازند و با توجه به فعالیتی که طی ماه داشته اند حقوق و دستمزد دریافت می کنند ، کارگاههای کوچک چون تعداد کارگران زیاد نیست پرداخت حقوق ودستمزد نیاز به یک سیستم حسابداری پیچیده نیست ولی در کارگاههای بزرگ وجود یک سیستم حسابداری قوی و پیچیده ضروری است که تمامی حسابها و فعالیتهای شرکت را ثبت و ضبط نماید ، در کارگاههای بزرگ هر ماه با توجه به اطلاعاتیکه از قسمتهای کارگزینی و قسمتهای مربوط به حقوق و دستمزد به دایره حسابداری ارسال می گردد لیست حقوق کارگران تهیه و حقوق آنها پرداخت می شود .

حقوق و مزایای مستمر و غیر مستمر
کارگران شرکتها و موسسات علاوه بر حقوق مبنا ( حقوق اصلی ) مزایای دیگری هم دریافت می کنند مانند حق اولاد ، حق مسکن ، خواروبار ،جذب ، سختی شرایط کار ، ماموریت ، اضافه کار ، و …. به مزایایی که هر ماه کارگر از کارفرما دریافت می کند مزایای مستمر می گویند و مواردی که همیشگی نیست و بستگی به موقعیت و شرایط خاص دارد ، مزایای غیر مستمری می گویند .

مزد یا حقوق چیست ؟
مزد ثابت عبارت است از مجموع مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل ، در کارگاههایی که دارای طرح طبقه بندی و ارزیابی نیستند . منظور از مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل مزایایی است که بر حسب ماهیت شغل یا محیط کار و برای ترمیم مزد در ساعات عادی کار پرداخت می گردد از قبیل مزایای سختی کار ، مزایای سرپرستی ، فوق العاد شغل و …. ولی مزایای رفاهی و انگیزه ای از قبیل کمک هزینه مسکن ، خواروبار ، حق اولاد ، پاداش افزایش تولید و سود سالانه جزء مزد ثابت و مزد مبنا محسوب نمی شود .
مزد ممکن است براساس قرارداد روزانه یا هفتگی یا 15 روز یکبار پرداخت شود ، اگر پرداخت مزد به صورت ماهیانه باشد حقوق می گویند . در ماههای سی و یک روزه حقوق و مزایا براساس سی و یک روز پرداخت می شود . حقوق و دستمزد مشمول بیمه تامین اجتماعی و مالیات می باشند و مالیات آن بر اساس جدول مالیاتی حقوق که هر ساله با ضریب سال جاری اعلام می شود محاسبه می شود .

مدت کار و مدت اضافه کاری چیست ؟
ساعات کار عادی کارگر 8 ساعت در شبانه روز یا 44 ساعت در هفته یا 176 ساعت در ماه می باشد . طبق ماده 59 قانون کار و تامین اجتماعی ارجاع کار اضافی به کارگر زمانی مجاز است که شرایط زیر را داشته باشد .
الف : موافقت کار
ب : پرداخت 40% اضافه بر مزد هر ساعت کار عادی
ضمنا ساعات اضافه کاری کارگر از 4 ساعت نباید ، بیشتر باشد مگر در مواردی استثنایی با توافق کارگر . اگر کارگری بیش از 44 ساعت در هفته یا 176 ساعت در ماه کار کند آن ساعات اضافی به عنوان اضافه کاری محسوب می شود .

نوبت کاری
طبق ماده 55 کار و تامین اجتماعی کار نوبتی عبارت است ازکاری که در طول ماه گردش دارد به نحوی که نوبتهای آن در صبح یا عصر یا شب واقع می شود . طبق ماده 56 اگر کارگری نوبت کاری او در صبح و عصر واقع شود 10% و اگر نوبت کاری صبح و عصر و شب قرار گیرد 15% و اگر نوبت کاری صبح و شب یا عصر و شب باشد 5/22 % علاوه بر مزد به عنوان فوق العاده نوبت کاری دریافت خواهد کرد .

شب کاری
طبق ماده 53 کارهایی که زمان انجام آن از ساعت 6 بامداد تا 22 باشد کار روز می گویند و کارهایی که زمان انجام آن بین 22 تا 6 بامداد قرار گیرد کار شب گویند . اگر قسمتی از ساعات کار در شب و قسمتی از ساعات کار در روز باشد کار مختلط گویند . اگر کارگری نوبت کار نباشد و ساعات کار او بین 22 تا 6 بامداد باشد شب کاری محسوب می شود و به ساعات شب کاری او 35% شب کاری علاوه بر ساعات کاری عادی او تعلق می گیرد .
حق اولاد
حق اولاد معادل سه برابر حداقل مزد روزانه کارگر ساده در مناطق مختلف برای هر فرزند درماه پرداخت می شود حق اولاد حداکثر تا دو فرزند بیمه شده پرداخت می شود مشروط بر اینکه :
1- بیمه شده حداقل سابقه پرداخت 720 روز کار را داشته باشد .
2- سن فرزندان او از 18 سال کمتر باشد و یا منحصرا به تحصیل اشتغال داشته باشد تا پایان تحصیل یا در اثر بیماری یا نقص عضو طبق گواهی کمیسیون های پزشکی موضوع ماده 91 قانون کار و تامین اجتماعی قادر به کار نباشد . حق اولاد مشمول مالیات می شود ولی مشمول بیمه نمی شود .

حق خواربار و مسکن
حق خواروبار و مسکن مبلغی است که هر سال توسط هیئت دولت تعیین می شود . حق خواروبار و مسکن برای افراد مجرد و متاهل متفاوت است . حق خوارو بار و مسکن مشمول مالیات و بیمه می شوند .

ماموریت
کارگری که به خارج از محل خدمت اعزام می شود فوق العاده ماموریت تعلق می گیرد به شرط اینکه حداقل 50 کیلومتر از محل کارگاه اصلی دور شود و یا ناگریز باشد حداقل یک شب در محل ماموریت بماند . فوق العاده ماموریت نباید کمتر از مزد مبنای روزانه کارگر باشد و همچنین کارفرما موظف است وسیله ایاب و ذهاب آن را تامین نماید .

ایاب و ذهاب و کمکهای غیرنقدی
کارفرما در صورت دوری کارگاه و عدم تکافوی وسیله نقلیه عمومی بایستی برای رفت و برگشت کارکنان خود وسیله نقلیه مناسب در اختیار آنها قرار دهد یا هزینه رفت و برگشت آنها را پرداخت کند . ارزش مزایای غیرنقدی مستمر مانند غذا و پوشاک و نظایر آنها طبق آین نامه ای که به پیشنهاد هیئت مدیره به تصویب شورای عالی خواهد رسید به طور مقطوع تعیین می گردد .

تعطیلات و مرخصی ها
کارگران 6 روز هفته را کار می کنند و روز جمعه تعطیلی هفتگی آنها با استفاده از مزدی می باشد . در صورتی که روزهای کار هفته کمتر از شش روز باشد روز تعطیلی هفتگی یک ششم مجموع مزد دریافتی کارگر در روزهای کارکرد خواهد بود علاوه بر تعطیلات رسمی روز کارگر جزء تعطیلات رسمی محسوب می شود . کارگری که روز جمعه کار کند در مقابل عدم استفاده از تعطیلی روز جمعه 40% اضافه بر مزد دریافت خواهد کرد .
مرخصی استحقاقی کارگران با احتساب 4 روز جمعه جمعا یک ماه می باشد و سایر روزهای تعطیل جز ایام مرخصی محسوب نمی شود . برای کار کمتر از یک سال مرخصی استحقاقی به نسبت کارکرد محاسبه می شود . طبق ماده 65 قانون کار و تامین اجتماعی مرخصی سالانه کارگرانی که به کارهای سخت و زیان آور اشتغال دارند 5 هفته می باشد که در دو نوبت و در پایان هر شش ماه صورت می گیرد . کارگران بیش از 9 روز مرخصی را نمی توانند ذخیره کنند . کارگران در موارد زیر حق برخورداری سه روز مرخصی با استفاده از مزد را دارند .
الف : ازدواج دائم
ب : فوت همسر ، پدر ، مادر و فرزندان
مدت مرخصی استعلاجی که به تایید سازمان تامین اجتماعی رسیده باشد جز سوابق کار و بازنشستگی کارگر محسوب می شود .

عیدی و پاداش پایان سال
عیدی عبارت است از مبلغی که هر ساله توسط هیئت دولت بر اساس حقوق و دستمزد کارگران تعیین می گردد و برای پرداخت عیدی سقفی را قرار می دهد که از مبلغ عیدی تعیین شده مبلغ 100000 ریال از مالیات معاف و مابقی آن مشمول مالیات می باشد .

کسور قانونی چیست ؟
کسور قانونی وجوهی هستند که کارفرمایان هر ماهه از حقوق کارگران کسر کنند و به سازمانهای مربوطه ارسال نمایند . کسور قانونی شامل :
الف : مالیات حقوق و مزایای کارگران
ب : حق بیمه های اجتماعی
ج : بدهی کارگر به صندوق اجرا ( اجرائیات )
مالیات
مالیات یکی از کسور قانونی میباشد که توسط کارفرما از حقوق – اضافه کای – حق اولاد – خواروبار و مسکن و مزایای دیگری که مشمول مالیات می شود هر ماهه کسر می گردد و به حوزه مالیاتی محل پرداخت می گردد .
مواردی که از مالیات معاف می باشند عبارتند از :
1- حقوق بازنشستگی و وظیفه و مستمری و پایان خدمت ، خسارت اخراج و بازخرید خدمت و وظیفه یا مستمری پرداختی و وراث .
2- هزیه سفر و فوق العاده مسافرت مربوط به شغل و فوق العاده های بدی آب و هوا ، محرومیت از تسهیلات زندگی ، محل خدمت ، اشتغال خارج از مرکز ، مرزی ، شرایط محیط کار ، نوبت کاری کشیک ، جذب و همچنین مزایای ارزی و اشتغال مامورین در خارج از کشور .
3- مسکن یا اثاثیه معادل 25% و بدون اثاثیه 20% حقوق و مزایای مستمر نقدی مشمول مالیات است ولی واگذاری در محل کارگاه یا کارخانه جهت استفاده کارگران و خانه های ارزان قیمت سازمانی خارج از کارگاه یا کارخانه که مورد استفاده کارگران قرار می گیرد و همچنین سایر مزایای غیر نقدی یا وجوهی که تحت عنوان ایاب و ذهاب یا تغذیه به کارگران پرداخت می شود معاف از مالیات می باشد .
4- وجوه حاصل از بیمه بابت جبران خسارت بدنی و معالجه معاف از مالیات است .
5- عیدی سالانه یا پاداش آخر سال تا میزان یکصد هزار ریال معاف است .
6- وجوهی که کارفرما بابت هزینه معالجه کارکنان خود به افراد تحت تکلف آنها مستقیما یا به وسیله حقوق بگیر به پزشک یا بیمارستان به استناد اسناد و مدارک مثبته پرداخت می کند معاف از مالیات است .

حق بیمه های اجتماعی
یکی دیگر از کسور قانونی حق بیمه های تامین اجتماعی می باشند که هر ماهه توسط کارفرما از حقوق و مزایای مشمول بیمه کارگر کسر می کند ، حق بیمه تامین اجتماعی سهم کارگر که از حقوق ناخالص او کسر می شود 7% می باشد و علاوه بر این کارفرما بایستی 20% از حقوق ناخالص کارگر را به عنوان سهم کارفرما و 3% به عنوان بیمه بیکاری از طرف خودش هزینه کند بدین معنی که فقط 7% ماهیانه از حقوق ناخالص کارگر کسر می شود و 20% و 3% را کارفرما خودش پرداخت می کند .
مجموع درصدهای فوق الذکر که 30 درصد می باشد هر ماهه در فرم بیمه درج می شود و به همراه چک مربوطه به سازمان تامین اجتماعی ارسال می گردد .
علاوه بر سهم کارگر (7%) و سهم کارفرما (20%) و سهم بیمه بیکاری (3%) ، دولت هم (3%) تحت عنوان سهم مشارکت دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می کند کو سازمان تامین اجتماعی در قبال این پرداخت ها کارگران را تحت پوشش خود دارد و به آنها خدمت ارادئه می دهد که به شرح زیر می باشد .

دفترچه بیمه
هر کارگر و افرادی که تحت تکفل او باشند یک دفترچه اختصاصی تامین اجتماعی دارند که در زمان مراجعه به پزشک و بستری شدن در بیمارستان از آن استفاده می کنند و زمان پرداخت حق ویزیت و دریافت دارو از داروخانه درصدی از آن تعیین شده را پرداخت می کنند .
مستمری بازنشستگان
مستمری بازنشستگان در واقع مجموع حق بیمه هایی است که طی سنوات خدمت کارفرمایان از حقوق کارگران کسر و به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز کرده اند . مبلغ مستمری بازنشستگان به سنوات پرداخت حق بیمه و حقوق و مزایای مبنای کسر حق بیمه بستگی دارد .
انواع بیمه
1- بیمه تامین اجتماعی
2- بیمه آینده سازان
3- بیمه نیروهای مسلح
4- بیمه خدمات درمانی
کارکنان بخش خصوصی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی می باشند ولی کارکنان بخش دولتی تحت پوشش بیمه خدمات درمانی می باشند که هر ماهه 30% از مبلغی که توسط هیئت دولت برای بیمه کامل تعیین شده برای خود کارمند و افراد تحت تکفل او و حداکثر تا سه فرزند هر ماهه از حقوق کارمند کسر و به حساب سازمان بیمه خدمات درمانی پرداخت می شود . البته بخاطر داشته باشید که حقوق بازنشستگان و موظفین از محل کسور سهم کارمند و و دولت است که به حساب سازمان بازنشستگی واریز می شود.

اجرائیات
یکی دیگر از کسور قانونی که بایستی توسط کارفرما از حقوق کارگر کسر شود بدهی کارگر به صندوق اجرا می باشد البته کسر این مبلغ بایستی به موجب احکام صادره از طرف مراجع قانونی باشد تا کارفرما بتواند اقدام کند اگر کارگری بدهی خود را به اشخاص پرداخت نکند و طلبکار برای وصول طلب به دادگستری شکایت کند و یا اگر کارگری به کارفرما خسارت وارد کند و کارفرما برای جبران خسارت شکایت کند احکامی که از طرف دادگستری صادر می شود مبنی بر کسر مبلغ اجرائیات قانونی است و کارفرما بایستی مبلغ را طبق قانون از حقوق کارگر کسر و به حساب صندوق اجرا واریز نماید .
صورت دستمزد ( حقوق و مزایا ) چیست ؟
صورت دستمزد همان فرم بیمه است که هر ماهه پس از پرداخت حقوق توسط حسابدار حقوق و دستمزد براساس لیست حقوق ماه جاری تنظیم می شود و پس از مهر و امضا کارفرما به انضمام چکهای (20% ، 3% ، 7% ) به شعبه تامین اجتماعی محل ارسال می گردد .

جریمه دیر کرد کسور قانونی
کارفرمایان کلیه کارگاههای مشمول قانون تامین اجتماعی مکلفند صورت مزد که همان فرم بیمه که شامل حقوق و مزایای مشمول بیمه و تعداد روزهای کارکرد کارگران می باشد و شامل کسور سهم کارگر و کارفرما و بیمه بیکاری می باشد را حداکثر تا پایان آخرین روز ماه بعد به همراه چک مربوطه به شعبه سازمان تامین اجتماعی محل تحویل دهد در غیر این صورت ملزم به پرداخت جریمه نقدی از 5% تا 20% حق بیمه می باشند و کلیه جرائم وصول موضوع این قانون به حساب خزانه داری کل واریز می گردد و دولت مکلف است همه ساله معادل مبلغ جرائم واریز شده را در قانون بودجه منظور و برای تعمیم بیمه های اجتماعی در اختیار سازمان تامنی اجتماعی قرار دهد .
کارفرمایان علاوه بر ارسال صورت دستمزد به سازمان تامین اجتماعی بایستی مالیات مکسوره از حقوق کارگران را از تاریخ پرداخت تا سی روز بعد به موازات امور اقتصادی و دارایی تحویل دهند وگرنه مشمول جریمه نقدی می شوند .

کسور توافقی چیست ؟
غیر از کسور قانونی کسور دیگری هم است که بایستی توسط کارفرما از حقوق کارگر کسر شود البته با توافق کارگر و کارفرما طبق ماده 45 قانون کار و تامین اجتماعی کارفرما فقط در موارد زیر می تواند از مزد کارگر برداشت کند .
1- موردی که قانون صراحتا اجازه داده است .
2- هنگامی که کارفرما مبلغی را به عنوان مساعده به کارگر پرداخت کرده است .
3- اقساط وامهایی که کارفرما طبق ضوابط به کارگر داده است .
4- اشتباه واریزی به حساب کارگر .
5- اقساط بدهی شرکت تعاونی .
6- اجاره بهاء خانه های سازمانی و غیره .

نحوه پرداخت حقوق و دستمزد
قسمتهای مختلف یک کارگاه
کارگاههای و موسسات دارای قسمتهای گوناگونی می باشند از جمله قسمت تولید ، قسمت توزیع و فروش ، قسمت اداری ، قسمت کارگزینی ، قسمت زمان سنجی ، قسمت برنامه ریزی ، قسمت ثبت اوقات کار ، قسمت مالی و حسابداری و ….. اکنون آنچه مورد نظر می باشد قسمت حسابداری حقوق و دستمزد و قسمتهای وابسته به آن است . بنابراین پرداخت حقوق و دستمزد کارگران یا آخر هر هفته یا هر 15 روز یکبار یا ماهیانه می باشد که در طی هر پرداخت اتفاقاتی ممکن است صورت پذیرد مثلا کارگر جدید استخام شود، کارگری بازنشسته شود ، کارگری بر اثر بی احتیاطی فوت کند ، برنامه نوبت کاری یا شب کاری کارگران تغییر کند ، ممکن است تعدادی از کارگران غیبت یا تاخیر داشته باشند بنابرین همه مواردی که ذکر شد مربوط به قسمتهایی میباشند که بایستی اطلاعات آنها برای پرداخت حقوق کارکنان به قسمت حقوق و دستمزد ارسال گردد تا پرداخت حقوق بدور از هرگونه اشتباهی صورت گیرد . اکنون وظایف هریک از قسمتهایی که با قسمت حقوق و دستمزد درارتباطند بیان می شود .

قسمت کارگزینی
قسمت کارگزینی در زمینه تهیه و تدوین و یا اصلاح دستور العمل و آیین نامه های استخدامی و فرمهای پرسنلی که با قانون کار و تامین اجتماعی منطبق است فعالیت می کند و وظیفه دارد هرگونه تغیر و تحولی در آیین نامه ها و دستورالعل ها صورت گرفت به قسمت حسابداری حقوق و دستمزد ارسال فرماید و قسمت حسابداری حقوق و دستمزد را کنترل کند .
قسمت زمان سنجی
قسمت زمان سنجی محاسبه زمان استاندارد برای ساخت یک واحد محصول را به عهده دارد . اطلاعات این قسمت برای پرداخت طرح تشویقی یا پارچه کاری و پاداش صددرصد لازم است .
قسمت ثبت اوقات کار
در قسمت ثبت اوقات کار هریک از کارگران دارای کارت حضور و غیاب هستند که زمان ورود و خروج آنها با آن مشخص می شود و یا اگر کارگری بیشتر از ساعات کار عادی کار کند ساعات اضافه کاری او به وسیله این کارت مشخص می شود . وظیفه این قسمت است که اطلاعات مربوط به ورود و خروج و غیبت و مرخصی و تاخیر را به قسمت حقوق و دستمزد ارسال نماید تا در لیست حقوق درج شود تا به کارگران به نسبت کارکرد حقوق پرداخت شود تا در این بین حق کارگر یا کارفرما ضایع نشود .
قسمت برنامه ریزی
قسمت برنامه ریزی با استفاده از زمان استاندارد محصول ، برنامه تولید را برای هر سفارش یا مرحله تولید تهیه می کند .

لیست حقوق چگونه تنظیم می شود ؟
وقتی که اطلاعات مربوط به حقوق و دستمزد از قسمتهای وابسته به دایره حسابداری حقوق و دستمزد ارسال شد وظیفه حسابدار حقوق و دستمزد است که همه موارد را به تفکیک محاسبه کند و در لیست حقوق در محل مخصوص درج کند که این کار بسیار مشکل و طاقت فرسا می باشد که حقوق ، اضافه کار ، ماموریت و نوبت کاری همه کارگران را محاسبه کند و در لیست حقوق درج کند ولی خوشبختانه امروزه رایانه کارها را راحت تر کرده است بدین صورت که کاربر فقط اطلاعات را وارد سیستم می کند و رایانه تمامی محاسبات را دقیق انجام می دهد و در لیست حقوق جایگزین می کند . اکنون به توضیحات تکمیلی لیست حقوق می پردازیم .
لیست حقوق فرمی است که دارای مشخصات هویتی کارگران و مشخصات حقوقی آنهاست که می بایست توسط حسابدار حقوق و دستمزد حقوق مبنا و مبلغ اضافه کاری پس از محاسبات ساعات اضافه کاری و مزایای مستمر و غیرمستمر در آن درج شود و در ستون حقوق و مزایای مشمول بیمه حقوق و مزایایی که بیمه به آن تعلق می گیرد جمع می شود و در ستون حقوق و مزایای مشمول مالیات مواردی که مشمول مالیات می شود جمع می شود و ستونی که مربوط به بیمه سهم کارگر می شود از حقوق و مزایای مشمول بیمه 7% بیمه گرفته میشود و در این ستون درج می شود . و از حقوق و مزایای مشمول مالیات ف مالیات گرفته می شود و درآن ستون درج می شود و در نهایت کسور قانونی و توافقی از حقوق و مزایای ناخالص کسر می شود و مبلغ به دست آمده خالص پرداختی می باشد که به کارگران پرداخت می شود .

روش ثبت لیست حقوق در دفاتر روزنامه و کل
پس از اینکه لیست حقوق تنظیم گردید نوبت سند حقوق و ثبت در دفتر روزنامه و کل فرا می رسد . ابتدا حقوق و مزایای مشمول و غیر مشمول لیست حقوق را که به کارگران تعلق می گیرد به حساب هزینه حقوق و دستمزد بدهکار می کنیم و کسور قانونی و توافقی لیست حقوق را بستانکار می کنیم ، و اگر کسور قانونی و توافقی لیست حقوق و مزایای مشمول و غیر مشمول کسر کنیم مانده آن خالص حقوق و دستمزدی می باشد که به کارگران بایستی پرداخت شود بدین صورت :
هزینه حقوق و دستمزد **
حق بیمه پرداختنی **
مالیات حقوق پرداختنی **
وام ضروری **
بدهی سهام **
مساعده **
حقوق و دستمزد پرداختنی **
ثبت هزینه حقوق در حسابها
باید به خاطر داشت که ثبتی که بدهکار می شود در مقابل آن ثبتی بستانکار می شود که نشان دهنده فعالیتی می باشد که این ثبت بایستی در دفتر روزنامه شود .
حق بیمه پرداختنی **
بانک **
پرداخت حق بیمه توسط بانک کارفرما
ثبت فوق نشان دهنده این است که چک بیمه توسط کارفرما صادر شده و برای تحویل به سازمان تامین اجتماعی حاضر است .

مرخصی استعلاجی چیست ؟
طبق ماده 64 قانون کار مرخصی سالانه کارگران با استفاده از مزد و احتساب چهار روز جمعه جمعا یک ماه می باشد و مرخصی سالانه کارگرانی که به کارهای سخت و زیان آور اشتغال دارند طبق ماده 65 قانون کار 5 هفته می باشد در دو نوبت و پایان هر شش ماه . بنابراین کارگران طبق قانون می توانند یک ماه مرخصی بروند و حقوق و دستمزد دریافت کنند بدین معنی که در قبال کار انجام نداده حقوق و دستمزد خود را دریافت میکنند و این هزینه ای مضاعف بر دوش کافرمایان می باشد .
بنابراین آنها در ابتدای سال مبلغ کل مرخصی کارگران را محاسبه می کنند و در پایان هر ماه که لیست حقوق تهیه شد هزینه حقوق و دستمزد ایام مرخصی سهم آن ماه به حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد بدهکار می شود و حساب ذخیره دستمزد ایم مرخصی بستانکار می شود .
حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد **
حساب ذخیره دستمزد ایام مرخصی **
ثبت ذخیره ایام مرخصی ماه مورد نظر
بعد از ثبت ذخیره ایام مرخصی بایستی ذخیره مرخصی را به حساب کنترل سربار ببریم بدین صورت :
حساب کنترل سربار ساخت **
حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد **
ثبت هزینه دستمزد ایام مرخصی ماه مورد نظر به حساب کنترل سربار
و زمان پرداخت دستمزد ایام مرخصی ثبت بدین صورت است :
حساب ذخیره دستمزد ایام مرخصی **
بانک ( صندوق ) **
پرداخت دستمزد ایام مرخصی به کارگرانی که به مرخصی رفته اند .

نحوه پرداخت پاداش
در تمامی موسسات و شرکتها در پایان دوره مالی مبلغی به عنوان پاداش پرداخت می شود . این مبلغ پاداش براساس تجربیات سالهای گذشته برای یکسال محاسبه می شود . اگر این مبلغ در پایان سال یکجا پرداخت شود باعث افزایش ناگهانی بهای تمام شده محصول تولید می شود بنابراین مبلغ محاسبه را طی سال به طور یکنواخت به محصولات دوره سرشکن می کنند ، و مبلغ ماهیانه محاسبه شده را به حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد بدهکار می کنند و حساب ذخیره پاداش را بستانکار می کننند :
حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد **
حساب ذخیره پاداش **
ثبت پاداش ماه مورد نظر به حساب ذخیره پاداش
بعد از ثبت ذخیره پاداش آن را به حساب کنترل سربار می بریم .
حساب کنترل سربار ساخت **
حساب کنترل سربار اداری **
حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد **
ثبت تسهیم پاداش مورد نظر بدین صورت ثبت می زنیم
حساب ذخیره پاداش **
بانک ( صندوق ) **
ثبت پرداخت پاداش

اوقات تلف شده
در کارگاه های تولیدی به دلایل مختلف مثل قطع جریان برق ، خرابی دستگاهها ، نرسیدن مواد اولیه به موقع و …. کارگران برای مدت زمانی بیکار می مانند ولی در مقابل مدت زمان بیکاری حقوق دریافت می کنند و پرداخت حقوق زمان تلف شده برای کارفرما یک هزینه است بنابراین دستمزد اوقات تلف شده را به حساب کنترل سربار ساخت بدهکار می کنیم و حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد را بستانکار می کنیم .
حساب کنترل سربار ساخت **
حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد **
ثبت اوقات تلف شده
نحوه پرداخت سنوات خدمت
طبق ماده 31 قانون کار چنانچه خاتمه قرارداد به لحاظ از کارافتادگی کلی یا بازنشستگی کارگر باشد کارفرما باید براساس آخرین مزد کارگر به نسبت هر سال سابقه خدمت حقوقی به میزان 30 روز مزد به وی پرداخت کند . بنابراین مبلغ سنوات خدمت یک هزینه برای کارفرما محسوب می شود که بایستی محاسبه شود و به حساب هزینه سنوات خدمت ثبت شود .
حساب هزینه سنوات خدمت **
حساب ذخیره سنوات خدمت **
ثبت هزینه سنوات خدمت
ذخیره سنوات خدمت **
بانک ( صندوق ) **
بابت ثبت پرداخت سنوات خدمت
طریقه ثبت لیست حقوق و دستمزد
در ابتدا جمع لیست حقوق و مزایا از لیست حقوق به علاوه دستمزد ایام مرخصی را به حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد بدهکار می کنیم و در مقابل دستمزد ایام مرخصی و کسورات قانونی و توافقی به علاوه خالص حقوق پرداختی را بستانکار می کنیم :

حساب کنترل هزینه حقوق و دستمزد **
حساب ذخیره ایام مرخصی **
حساب بیمه پرداختنی (7%) **
حساب مالیات پرداختنی **
حساب مساعده **
حساب وام مسکن **
خالص حساب پرداختنی **
ثبت هزینه حقوق و دستمزد کارگران در مهرماه

سیستم حقوق و دستمزد آموزشگاه زبان
سیستم حقوق و دستمزد این ارگان به دو قسمت تقسیم می شود :
در قسمت اول کارهایی از قبیل تنظیم کارت های ساعات ورود و خروج و احتساب ساعات اضافه کاری و دیگر آیتم ها انجام می گیرد و این اطلاعات وارد سیستم می شود .
در قسمت دوم سند حسابداری صادر می شود و گزارشات گرفته می شود .
نرم افزار مورد استفاده در این شرکت نرم افزار itc انفورماتیک می باشد .
ابتدا فرم استخدامی توسط افراد تکمیل می گردد ، بعد از پذیرش افراد به آنها یک کد پرسنلی داده می شود. که در سیستم وارد می شود و با آن کد شناسایی می شوند . در این کد پرسنلی اطلاعاتی نظیر کارت ساعات ورود و خروج وارد می شود و تمام مشخصات فرد هم در سیستم وارد می شود و هم این مشخصات به طور کامل در فایلها ( به صورت دستی ) نگهداری می شود . این فرد اگر در سطوح معمول مشغول به کار شود ، طبق قانون کار حقوق دریافت می کند .
حق اولاد به افرادی تعلق می گیرد که 720 یا 2 سال سابقه بیمه ( کار ) داشته باشند و تا 2 فرزند تعلق می گیرد .

سنوات
برای محاسبه سنوات کارکنان ، افراد گروه بندی می شوند . بین 1 تا 20 گروه که این گروهبندی براساس یک سری آیتم هایی از قبیل مدرک تحصیلی ، تجربه ، پست سازمانی ، سابقه کار و …. طبقه بندی می شوند. که به این گروه بندی طرح طبقه بندی می گویند . هریک از این گروهها ضریبی برای محاسبه سنوات دارد .

مرخصی استحقاقی
به هر فرد در سال 26 روز مرخصی استحقاقی تعلق می گیرد که 13 روز آن در نیمه اول سال و 13 روز دیگر آن در نیمه دوم سال می باشد . که در ماه 5/2 روز می باشد .

اضافه کاری
ساعات کار هر فرد در روز 7:20 دقیقه می باشد . کارکرد بیش از 7:20 دقیقه اضافه کاری محسوب می شود که طبق فرمول زیر محاسبه می شود :
درصد اضافه کاری * ( 333333/7÷دستمزد ثابت روزانه ) *40/1* تعداد ساعات اضافه کاری
نوبت کاری
به کارگرانی که در شیفتهای مختلفی مشغول به کار هستند کارگران نوبت کاری گفته می شود . که در چهار نوبت است . کسانی که در ماه یک هفته شب کاری دارند نوبت کاری 1 گفته می شود . افرادی که در ماه 2 هفته شب کاری دارند نوبت کاری 2 گفته می شود و کسانی که در ماه 3 هفته نوبت کاری دارند نوبت کاری 3 گفته می شود . کارکنانی که در ماه 4 هفته شب کاری دارند نوبت کاری 4 گفته می شود .
هریک از نوبت کاری ها درصدهای خاص خود را دارد :
1- نوبت کاری 1 : 10%
2- نوبت کاری 2 : 15%
3- نوبت کاری 3 : 5/22%
4- نوبت کاری 4 : 35%

برای محاسبه نوبت کاری از فرمول زیر استفاده می شود :
حقوق ثابت ماهانه یا حقوق پایه * درصد مربوطه

نحوه جمع آوری اطلاعات کارکرد ماهانه توسط چه کسانی است :
در کارخانه سرپرست کارکنان کارت ساعات کارکرد را تهیه و تکمیل می کند . و مدیر اداری آن را تایید کردند و اگر اشکال و ابهامی در آن ببیند از مسئول مستقیم توضیح می خواهد . یعنی به این ترتیب کنترل صورت می گیرد . این کارتها را در زونکن اطلاعات حقوقی جمع آوری و نگهداری می کنند .
یک سری اضافه کاری هایی وجود دارد که در کارت ورود و خروج افراد وجود ندارد و یک سری استثناهایی هستند که این افراد دارای مجوز یا نامه هایی از نهادها و ارگانهایی هستند که حاکی از این است که این فرد ساعاتی را در اختیار آن نهاد قرار داشته و باید شرکت این ساعات را به عنوان اضافه کاری برای او تلقی کند . مثلا فردی در زمان رای گیری مشغول شمارش آرا بوده است . این فرد اگر از فرماندهی نامه ای اخذ می کند و برای شرکت بفرستد این ساعات برای او اضافه کاری محسوب می شود و دستمزد اضافه کاری به او تعلق می گیرد .
کنترلهای لازم برای کارکرد ها : انتقال کارکرد به لیست حقوق ، پرداخت حقوق :
سرپرست یا فرد مسئول بعد از تهیه لیست کارکرد آن را به مدیر کارخانه می دهد و مدیر بعد از تایید ، آن را به بخش اداری ارسال می کند . انتقال لیست کارکردها به حقوق توسط امور اداری صورت می گیرد .
شیوه های مختلف پرداخت حقوق و معایب و مزیتهای هر کدام :
تا چند ماه گذشته پرداخت حقوق توسط صندوق اعمال می شد و حقوق نقدا پرداخت می شد ولی در حال حاضر توسط عابر بانک ، بانک ملی پرداخت می شود .
که در هر دو حالت یک سری مزایا و یک سری معایبی را به دنبال دارد .
صندوق :
مزایا : سریعا پول پرداخت می شود . بعد از دادن فیش حقوقی پس از چند ساعت پول پرداخت می شود .
معایب : حمل و نقل و جابه جایی حجم زیاد پول ، معطلی افراد و صف زیاد ، اشتباه در شمارش پول ، از دست دادن کنترل درست بر روی پول .
عابر بانک (بانک ملی) :
مزایا : معطلی کمتری دارد چون همه با هم به بانک مراجعه نمی کنند . و اگر بخواهند می توانند همه پول را یکجا دریافت نکنند .
معایب : خرابی عابر بانکها ، گم کردن کارت عابر بانک .

فصل پنجم
جمع بندی – نتیجه گیری

نتایج:
با توجه به بررسی های انجام شده و مطالعات صورت گرفته که نتایج آن را در جداول بالا مشاهده نمودید و بر اساس مطالعات مشاهده ای صورت گرفته از آموزشگاه های زبان و با مطالعه بر روی آموزشگا های زبان خارجی می توان به این نتیجه رسید که این واحد آموزشی در صورت بهره مندی از تسهیلات مالی مناسب و در صورت بهره گیری از نیروی انسانی مجرب و متخصص و با استفاده از تجهیزات روز دنیا می تواند به عنوان یک شغل زودبازده مطرح شده و سود دهی ایده آلی را نسیب متقاضی نماید .

فهرست مطالب
فصل اول 3
مقدمه – تاریخچه 3
مقدمه : 4
تاریخچه و سابقه مختصر طرح : 4
مراحل انجام کار : 5
مراحل صدور جواز تاسیس : 5
فصل دوم 7
سرمایه اولیه آموزشگاه 7
روشهای بازاریابی و تبلیغات 7
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : 7
فهرست تجهیزات اداری : 8
فهرست تجهیزات فنی : 9
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار : 9
توجیه اقتصادی محصول : 10
روشهای بازاریابی و تبلیغات : 10
فصل سوم 11
امور مالی آموزشگاه زبان 11
زمین : 11
میزان سرمایه گذاری : 11
محاسبه هزینه ها : 12
هزینه های ثابت طرح : 12
هزینه جاری طرح : 12
سرمایه در گردش: 13
دوره برگشت سرمایه : 13
محاسبه نقطه سر به سر : 13
هزینه استهلاک : 14
درآمد طرح : 15
هزینه های قبل از بهره برداری : 15
حقوق و دستمزد پرسنل : 16
هزینه سوخت و انرژی : 16
استهلاک و تعمیر و نگهداری : 17
فصل چهارم 18
امور مربوط به حقوق و دستمزد 18
آموزشگاه زبان 18
سیستم حقوق و دستمزد آموزشگاه زبان 18
کارگر 18
کارفرما 19
قرارداد کار 19
تعلیق قرارداد 20
جبران خسارت و پرداخت مزایا پایان کار 21
خاتمه قرار داد کار 21
جرائم و مجازاتها 22
مستمری بازنشستگاه و تعیین سن بازنشستگی 23
شرایط بازنشستگی بیمه شدگان تامین اجتماعی 23
غرامت دستمزد ایام بیماری 24
شرایط دریافت غرامت دستمزد در ایام بیماری 24
نحوه محاسبه میزان غرامت دستمزد ایام بیماری 25
کمک هزینه باردار و مرخصی زایمان 25
مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری 26
کمک هزینه ازدواج 27
شرایط پرداخت کمک هزینه ازدواج 27
حسابداری حقوق و دستمزد 27
تعریف حقوق و دستمزد 27
حقوق و مزایای مستمر و غیر مستمر 28
مزد یا حقوق چیست ؟ 28
مدت کار و مدت اضافه کاری چیست ؟ 29
حق اولاد 30
حق خواربار و مسکن 30
ماموریت 30
ایاب و ذهاب و کمکهای غیرنقدی 31
تعطیلات و مرخصی ها 31
عیدی و پاداش پایان سال 32
کسور قانونی چیست ؟ 32
حق بیمه های اجتماعی 34
دفترچه بیمه 34
مستمری بازنشستگان 34
انواع بیمه 35
اجرائیات 35
صورت دستمزد ( حقوق و مزایا ) چیست ؟ 35
جریمه دیر کرد کسور قانونی 36
کسور توافقی چیست ؟ 36
نحوه پرداخت حقوق و دستمزد 37
قسمتهای مختلف یک کارگاه 37
قسمت کارگزینی 38
قسمت زمان سنجی 38
قسمت ثبت اوقات کار 38
لیست حقوق چگونه تنظیم می شود ؟ 39
روش ثبت لیست حقوق در دفاتر روزنامه و کل 40
مرخصی استعلاجی چیست ؟ 41
نحوه پرداخت پاداش 42
اوقات تلف شده 43
نحوه پرداخت سنوات خدمت 43
طریقه ثبت لیست حقوق و دستمزد 44
سیستم حقوق و دستمزد آموزشگاه زبان 45
سنوات 45
مرخصی استحقاقی 46
اضافه کاری 46
نوبت کاری 46
نحوه جمع آوری اطلاعات کارکرد ماهانه توسط چه کسانی است : 47
فصل پنجم 49
جمع بندی – نتیجه گیری 49

1

53


تعداد صفحات : 53 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود