تارا فایل

کاربرد پرلیت در صنعت ساختمان


کاربرد پرلیت در صنعت ساختمان
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تاثیر آن در صنعت ساختمان امروزه استفاده از مصالح مدرن و جدید جایگاه خاصی در این صنعت پیدا کرده است .

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تاثیر آن در صنعت ساختمان امروزه استفاده از مصالح مدرن و جدید جایگاه خاصی در این صنعت پیدا کرده است . پرلیت یکی از موادی است که سالهای قبل توسط کشور های پیشرفته شناسائی شده و در صنایع مختلف از جمله ساختمان بکار گرفته شده است. روی آوردن به استفاده از پرلیت در صنعت ساختمان دارای اهمیت و ویژه گیهای منحصر به فرد است و از این رو میتوان کاربرد پرلیت در ساختمان را به سه دسته زیرتقسیم بندی نمود.

الف ) سبک سازی
ب) عایق حرارتی و صوتی
ج) مصارف دیگر

الف) سبک سازی
ساخت بلوک های سبک ساختمانی با کیفیت بالاتر از هر ماده دیگری برای تهیه بتن سبک و مطابق بالاترین استانداردهای جهانی، پارتیشن های گچی پرلیتی سبک، استفاده در دیوارهای دوجداره (سیستم پوشش دیوارها) و پشت بامها، دیوارهای غیر حمال، کف اتاقها جهت کاهش بار مرده، افزایش عایق کاری ساختمان و کاهش مصرف هزینه های انرژی، آجر نسوز، ورقهای نسوز، عایق پرلیتی جهت جایگزینی به جای یونولیت و پلی اورتان، آجرهای پرلیتی، پلاستر پرلیت محصولاتی را که می توان از پرلیت منبسط شده برای صنایع ساختمان تولید نمود بشرح زیر است.

بتن آماده(مخلوط سیمان پرتلند و پرلیت منبسط شده) برای انواع احتیاجات ساختمانی، برای استفاده در ملاتها، تهیه بتن های پرلیتی، برای روکاری ساختمانها، حمامها و استخرهای سرپوشیده و غیره .1 اندود آماده که از مخلوط پرلیت و گچ حاصل می شود و برای جایگزینی کاهگل در ساختمانها که استفاده از آن در ساختمانها به کمک پمپ و یا مالیدن بر روی دیوار اعمال می شود و سرعت کار و صرفه جویی در تعداد کارگر در این روش، قابل قیاس با روشهای سنتی نیست، این ماده از نظر عایق بندی صدا و حرارت نیز بر مصالح سنتی ترجیح داده می شود .2 تهیه پرلیت مخلوط با مواد قیری برای پوشش سقفها .3 تهیه محصولات پرلیتی برای عایق بندی لوله های آب گرم وسرد .4 تهیه پرلیت منبسط شده برای کف اتاقها.

ب) عایق حرارتی و صوتی
پرلیت را می توان به نسبتهای مختلف با سیمان مخلوط کرد و از آن قطعه های سبک وزن تهیه کرد. ملات پرلیت از ملات سیمان سبکتر ، هدایت گرمایی آن کم و جذب صدای آن بیشتر است. صفحات پرلیتی را به کمک پرلیت و یک ماده چسباننده نظیر گچ می توان تهیه نمود. این صفحات وزن کم دارند و به عنوان عایقهای خوب حرارتی و صوتی بکار می روند. صفحات جذب صدا ، از مخلوط پرلیت و آزبست پرس شده تهیه می گردند معمولاً بسته به نوع و درجه حرارت عایقی از پرلیت منبسط با دانه بندی های 0.5 تا 1 و 1 تا 4 میلیمتر استفاده می شود. از آنجایی که پرلیت یک عایق خارق العاده بوده و وزن سبک داشته و در مقابل آتش سوزی ،پوسیدگی و موریانه زدگی مقاوم می باشد ، از آن به شرح زیر استفاده می شود.

1-عایق سبک و پرکننده – سیمان پورتلند و خمیر یا پلاستر سنگ گچ
2-عایق زیر طبقات – عایق کردن سقف ها
3-آستر شومینه – ضد حریق نمودن
4-بلوک ها – عایق نمودن لوله ها

سیمان پورتلند و پلاستر سنگ گچ
از پرلیت می توان به عنوان ماده ای متراکم کننده و تقویت کننده سیمان پورتلند و پلاستر سنگ گچ در مصارف خارجی و مقاوم نمودن تیرها و ستون ها در مقابل حریق استفاده نمود. سابقاً پلاستر از مخلوط سنگ گچ و شن ساخته می شد. اما مشکلی که در پلاستر شنی دیده می شد این بود که در آتش، شن ها منفجر شده و ترک خورده و به آسانی تخریب می شدند. اما به عکس پلاستر پرلیتی محصولیست که در حین سبکی، ضد حریق کامل می باشد.

عایق زیر طبقات
چرا از پرلیت در عایق سازی استفاده می شود؟ عایق زیر طبقات پرلیت، عایقی غیر آلی بوده که فساد نیافته و به آسانی مشتعل نشده و محلی مناسب برای اسکان موریانه ها نمی شود. ار آنجائی که PH آن خنثی است، در لوله کشی ها و سیم کشی های الکتریکی که در زیر طبقات انجام می شود خوردگی و سایش نیافته و به میزان زیادی انتقال صدا از یک طبقه به طبقات دیگر و از طبقه به دیوارها و از سیستم لوله های زیر طبقات را کاهش می دهد. در مواردی که پرلیت به عنوان عایق زیر طبقات مورد استفاده قرار می گیرد از مواد دفع کننده آب و کاهنده گرد و غبار که به طور خاص بدین منظور تهیه شده اند ، استفاده میشود. از آن در: طبقات سیمانی، طبقات آسفالتی، طبقات تخته ایی، استفاده می شود.

عایق نمودن سقف
از مخلوط پرلیت و سیمان پورتلند با آب ، عایقی سبک و محکم بدست می آید که از آن برای عایق نمودن سقف ها پاگرد طبقات ، سازه های سبک و بسیاری از موارد دیگر استفاده می شود.

مزایای عایق نمودن سقف توسط پرلیت

– ضد حریق
– بالا رفتن درجه مقاومت در برابر حریق
– سبک و دوام طولانی
– کاهش انتقال صدا
– عایقی فوق العاده
– داشتن شیب برای دفع باران یا برف

وزن سبک
وزن آن چیزی در حدود 60% کمتر از پلاستر شنی می باشد

عایق گرمایی
مقاومت گرمایی آن چهار برابر بیشتر از پلاستر شنی می باشد بنابراین در سیستم های تهویه مطبوع نیز بدلیل این خاصیت مهمش (صرفه جویی) استفاده می شود

مقاومت در برابر آتش
ضدحریق و ضدسمی بودن آن چیزی درحدود 8 ساعت مقاومت در برابر حریق با حداقل وزن و ضخامت است

کاهنده میزان آلودگی صوتی
ساختار مشبک آن ، امکان بازتاب صوتی را به حداقل رسانده و با جذب صدا میزان انتقال صدا میان بخشها را به حداقل می رساند

ج) مصارف دیگر
در رنگ سازی ، پلاستیک ، لاستیک و عایق بندی فضای خالی دیوارهای دو جداره بکار می رود. صفحات پرلیتی را به کمک پرلیت و یک ماده چسباننده نظیر گچ می توان تهیه نمود. این صفحات وزن کم دارند و به عنوان عایقهای خوب حرارتی و صوتی بکار می روند. صفحات جذب صدا ، از مخلوط پرلیت و آزبست پرس شده تهیه می گردند.

منبع:
http://memarinews.com/vdcc.pqia2bqmmla82.html

ضرورت استفاده از موادی که نقش عایق دارند در صنعت ساختمان چیست؟

هدف اولیه ی یک عایق حرارتی کنترل انتقال حرارت میان بخش های خارجی و داخلی ساختمان است. مسائل حرارتی ساختمان در جایی رخ می دهد که امکان خروج و ورود حرارت در آن ممکن باشد. آخرین سد دفاعی ساختمان پوشش حرارتی آن است. این خط آخر دفاعی که در آن اتلاف حرارتی رخ می دهد، باید به خوبی مد نظر قرارگیرد.
در حقیقت برای ایجاد ضمانت در زمینه ی راحتی ساکنین و افزایش راندمان مصرف انرژی و استحکام ساختمان، سد حرارتی( عایق کاری ) و سد هوایی باید در اطراف خانه ایجاد گردد. تمام اجزای هوا و سدهای حرارتی باید در تماس فیزیکی با همدیگر باشند تا از هرگونه کاهش در راندمان یا حذف این سدها جلوگیری شود. این مسئله مهم است که بدانید مواد مورد استفاده در عایق کاری و کیفیت آنها بر روی بازده سیستم های حرارتی، برودتی ساختمان تاثیر دارند.
محل قرارگیری عایق ها
عایق ها معمولا برای استفاده در دیواره های خارجی و سقف شیروانی هستند. بسیاری از محل های یک خانه که باید مد نظر قرار گیرد، عبارتند از پوشش داخلی سقف ها که در بالای آنها فاصله ی هوایی وجود دارد، دیوارهای خمیده ی دارای فضاهای کوچک که معمولا در انتهای فضاهای مسکونی واقع شده اند، دیوارهای شیب دار و سقف های کاذب که در محل زندگی آدم ها قرار دارد، محیط های اطراف صفحات بتونی، بخش های بالای فضاهای تهویه، فضاهای زیر بخش های روباز مانند گاراژها و ایوان ها، دیوارهای زیر زمین، بالا و پایین تیرچه ها، طبقات بالای زیر زمین هایی که تهویه ندارند، زیر طاق ها، دیوارهای خمیده در نزدیکی اتاق های اضافی و حتی مناطقی که در رختشورخانه ها و حمام ها، بخش های کاهنده ی صدا وصل می شود.
حفرات و فضاهای خالی جاهایی هستند که باید عایق کاری شوند اما معمولا از قلم می افتند و بدینوسیله باعث اتلاف گرمایی می شوند. یک فضای خالی در جایی بوجود می آید که لبه های فضاها بر روی هم قرار داده نشوند. یک حفره نیز سوراخی است که در بدنه ی اصلی ساختمان بوجود آمده است.
مثال هایی از این بخش های اتلاف دهنده ی ساختمان عبارتند از: حفرات حاصل از لوله کشی، حفرات حاصل از سیم کشی، فضاهای خالی بوجود آمده در بخاری، حفرات موجود در پوشش داخلی ساختمان، بخش های زیر طاق و هواکش هاست.
http://tebyan-zn.ir

چه عاملی باعث می شود که لیکا سبک می شود؟
لیکا یا سبک دانهٔ صنعتی از پوسته سرامیکی سبک و هسته ای کندوشکل تشکیل شده که از حرارت دادن گل رس در دمای ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد در یک کورهٔ چرخان، تولید می شود. گلوله های مدور لیکا هنگام خروج از کورهٔ گردان، در اندازه های حدود ۰ تا ۳۲ م م باچگالی بالک تقریبی ۳۵۰kg/m³ هستند. بنا بر مورد استفادهٔ لیکا آن را در اندازه های مختلف تولید می کنند.
واژه لیکا (Leca) کوتاه شده عبارت Light Expanded Clay Aggregate (سبک دانهٔ رس منبسط شده) است. لیکا در فارسی به سبکدانه صنعتی نیز مشهور است.[۳]
وجه تسمیه
واژه لیکا از عبارت light expanded clay aggregate به معنی دانه رس سبک منبسط شده گرفته شده است. این دانه ها از انبساط خاک رس در کوره های گردان با حرارتی حدود ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد بدست می آیند. دانه های لیکا دارای شکل تقریبا گرد و سطح زبر و ناهموارند. رویه میکروسکوپی خارجی دانه ها دارای خلل و فرج ریز و قهوه ای رنگ و بخش داخلی دانه ها دارای بافت سلولی سیاه رنگ می باشد. مجموعه ای از ویژگی های قابل توجه مانند وزن کم، هدایت حرارتی پایین، افت صوتی مناسب، مقاومت در برابر آتش، دوام و پایداری شیمیایی سبب گسترش کاربردهای این سنگدانه های مصنوعی در صنعت ساختمان، طرح های عمرانی، کشاورزی، محیط زیست، راهسازی شده است.
کاربرد لیکا در مصالح ساختمان
بتن سبک سازه ای :
کشور ایران از مناطق زلزله خیز جهان محسوب می شودو بحث سبک سازی ابنیه جهت افزایش مقاومت در برابر زلزله از اهمیت بخصوصی برخوردار می باشد. استفاده از بتن به عنوان یکی از پرمصرف ترین مصالح ساختمانی در ابنیه سازه ای همواره دارای مشکل سنگینی بوده است. بتن های سبک سازه ای بتن هایی هستند که علی رغم دارابودن چگالی کمتر از 2000 کیلوگرم بر مترمکعب، مقاومت فشاری بیش از 17 مگا پاسکال دارند. ساخت این بتن ها صرفا" با استفاده از سبکدانه های مقاوم و سبک امکان پذیر است. بیشترین مقاومت بتن سبکدانه معمولا" وقتی حاصل می شودکه از سبکدانه های سازه ای که مقاومت آن برابر یا بیشتر از مقاومت ماتریکس سیمان باشد برای سبک سازی بتن استفاده گردد.
غیر سازه ای :
بتن های سبک با مقاومت کمتر از 7 مگاپاسکال در رده بتنهای سبک غیظ سازه ای طبقه بندی می شوند. این نوع بتن ها با وزن مخصوصی معادل 800 کیلوگرم بر مترمکعب و کمتر، به عنوان تیغه های جداساز و عایق های حرارتی و صوتی در کف بسیار موثر هستند. این نوع بتن می تواند در ترکیب با مواد دیگر در دیوار، کف و سیستم های مختلف سقف مورد استفاده قرار گیرد.اضافه کردن ریزدانه هایی با وزن معمولی، موجب افزایش وزن بتن و مقاومت آن می شود،لیکن به منظورحصول خواص عایق بندی حرارتی (ضریب انتقال حرارت کم)، حداکثر وزن مخصوص به 800 کیلوگرم در مترمکعب محدود می گردد. هنگام ساخت و استفاده از بتن سبک غیرسازه ای، سعی بر این است که با کاهش وزن بتوان خصوصیات عایق حرارتی را افزایش داد، اما ذکر این مطلب ضروری است که باکاهش وزن مخصوص بتن، مقاومت آن نیز کاهش می یابد. مقاومت فشاری و وزن مخصوص بتن، ارتباط نزدیکی با هم دارند و با افزایش وزن مخصوص، مقاومت زیادتری مورد انتظار است. با توجه به مقاومت به دست آمده از این نوع بتن، محل کاربرد آن تعیین می گردد
پی سازی و زیر سازی
باتوجه به ویژگیهای لیکا، می توان از آن برای عایق نمودن زیر سازی و یا اجزای سازه های باربر برای پی ساختمانهای کوچک استفاده نمود
الف) دانه لیکا در پی سازی:
یکی از اصول لازم برای کنترل نفوذ رطوبت از زمین های مرطوب به دیوار و کف ساختمان، قطع لوله های مویین است. یکی از روش های بسیار معمول، استفاده از سنگدانه های درشت با اندازه های حداقل 4 mm است. برای این منظور باید روی زمین لایه ای از سنگدانه درشت با ارتفاع حدود 25 تا 30 سانتی متر اجرا شود سپس روی این لایه به ارتفاع 2 سانتی متر مخلوط سنگدانه های ریز و درشت ریخته می شود
بنابراین می توان از لیکای درشت(mm25-10) و میانه (mm10- 4) برای ایجاد لایه محافظ در برابر موینگی استفاده نمود .همچنین به منظور تسطیح این لایه برای عملیات بعدی زیر سازی، از مخلوط دانه های لیکا استفاده می شود. برای این منظور باید 1/1 برابر ارتفاع لازم را با لیکا پوشاند و سپس لایه را متراکم کرد تا به ارتفاه مناسب برسد. این عملیات حداکثر برای لایه هایی با ارتفاع 30 سانتی متر مناسب است. سپس روی این لایه بتن کت اجرا می شود. برای سهول کار می توان از یک توری فلزی دارای شبکه هایی به ابعاد mm150 و میلگردهایی به قطر 4 mm روی دانه ها استفاده نمود.در اینصورت میتوان قبل از بتن ریزی روی لایه لیکا راه رفت و با پایه های نگه دارنده لوله ها وفولادهای سازهای را روی ان قرار داد.
ب) بتن لیکا در پی سازی:
با استفاده از بتن لیکا با ترکیب سیمان و لیکا ریز به نسبت حجمی 1 به 8 که در محل ساخته و ریخته می شود، میتوان آب بندی کف ساختمان را انجام داد. چگالی این بتن حدود و مقاومت فشاری آن حداقل است. بنابراین این بتن نقش توزیع بار را نیز بر عهده خواهد داشت و دیوارهای غیر باربر تا یک طبقه را می توان مستقیم روی این بتن قرار داد بتن سبک لیکا درلایه های 10 تا 15 سانتی متر ریخته و متراکم می شود. سپس باید به مدت یک هفته این بتن عمل اورده شود.برای حفاظت بتن از صدمات احتمالی ناشی از حرکت کارگران روی آن و مقاوم سازی سطح بتن ریزی هم می توان سطح بتن را با این گروت شستشو داد.با استفاده از بتن لیکا کنترل حرارت و رطوبت با هم انجام می گیرد.

تفاوت چینی و سرامیک
از زمانی که انسان غارنشینی را به قصد یافتن مکان زیست بهتر، پشت سر گذاشت، با مصالح ساختمانی سر و کار پیدا کرده بود. بدیهی است که این مواد از نوع موجود در طبیعت بود، مانند پوست برای بنا کردن خیمه و یا گل و سنگ برای تهیه مسکن دائمی . بعدها بشر آموخت که از قطعات چوب و تخته و میخ و پیچ برای استحکام بنا استفاده کند و موادی مانند آهک، ساروج و سیمان را برای اتصال محکم تر قطعات سنگ و یا چوب به یکدیگر بکار بگیرد، ولی خاک رس مهمترین ماده اولیه تهیه بسیاری از مصالح ساختمانی است. خاک رس به صورت ناخالص در تهیه کوزه، گلدان هاى گلی، ظروف سفالی، اشیا و لوله هاى سفالی، سرامیک، سیمان و به صورت خالص، در تهیه ظروف چینی و … مصرف می شود.
تعریف
· از نظر واژه: سرامیک به کلیه جامدات غیر آلی و غیر فلزی گفته می شود.
· از نظر ساختار شیمیایی: کلیه موادی که از مخلوط خاک رس با ماسه و فلدسپار در دمای بالا بدست می آیند و توسط توده شیشه مانندی انسجام یافته و بسیار سخت و غیر قابل حل در حلال ها و تقریبا گداز ناپذیر می باشند، سرامیک نامیده می شوند.
نقش اجزای سه گانه در سرامیک
· خاک رس: موجب نرمی و انعطاف و تشکیل ذرات بلوری سرامیک می شود.
· ماسه: قابلیت چین خوردن، پس از خشک و گرم شدن و تشکیل ذرات بلوری سرامیک را کاهش می دهد.
· فلدسپار: در کاهش دادن دمای پخت و تشکیل توده شیشه اى و چسباننده ذرات بلوری سرامیک موثر است.
خواص سرامیک ها
خواص سرامیک ها بسته به نوع و درجه خلوص هر یک از اجزای اصلی، مواد افزودنی، لعاب، زمان حرارت دادن، مواد اکسنده و کاهنده هاى موجود در محیط، تغییر می کند. در قرن حاضر صنعت سرامیک سازی توسعه و تنوع شگرفی یافته و اهمیت و کاربردهای آن نیز وسعت پیدا کرده است.
سرامیک های ویژه
· مقره های برق
که عایقهای خوبی برای گرما و برق هستند و در آنها از Al2O3، Zr2O3 استفاده می شود.
· سرامیک های مغناطیسی
در در این نوع سرامیک از اکسیدهای آهن استفاده می شود. مهمترین کاربرد آنها در تهیه عنصرهای حافظه در کامپیوتر است.
· سرامیک های شیشه اى
وقتی شیشه معمولی پس از تهیه در دمای بالایی قرار گیرد، تعداد قابل توجهی از ذرات بلور در آن تشکیل می شود و خاصیت شکنندگی آن کم می گردد و بر خلاف شیشه های معمولی دیگر، ایجاد یا پیدایش شکاف کوچک در آنها ساری نمی باشد، یعنی این شکافها خود به خود پیشرفت نمی کنند. از این نوع سرامیک ها برای تهیه ظروف آشپزخانه یا ظروفی که برای حرارت دادن لازم باشند، استفاده می شود که آن را اصطلاحا پیروسرام می نامند.
لعابها و انواع آنها
لعابها طیف وسیعی از ترکیبات آلی و معدنی را در بر می گیرند. لعاب مربوط به سرامیک معمولا مخلوط شیشه مانندی متشکل از کوارتز، فلدسپار و اکسید سرب (PbO) است. این اجزا را پس از آسیاب شدن و نرم کردن به صورت خمیری رقیق درمی آورند. آنگاه وسیله سرامیکی مورد نظر را در این خمیر غوطه ور کرده و پس از سرد و خشک شدن، آن را در کوره تا دمای معین حرارت می دهند. پس از لعاب دادن روی چینی، روی آن مطالب مورد نظر را می نویسند و یا طرح مورد نظر را نقاشی می کنند و دوباره روی آن را لعاب داده و یک بار دیگر حرارت می دهند. در این صورتوسیله مورد نظر پرارزش تر و نوشته و طرح روی آن بادوام تر می شود.
لعابها در انواع زیر وجود دارند:
· لعاب بی رنگ: این نوع لعاب که برای پوشش سطح چینی های بدلی ظریف بکار می رود، بی رنگ و شفاف است و از مخلوط کلسیم و سیلیس و خاک چینی سفید تهیه می شود.
· لعاب رنگی: برای رنگ آبی از اکسید مس (Cu2O)، برای رنگ زرد از اکسید آهن (FeO) و برای رنگ سبز از اکسید کروم (Cr2O3)، برای رنگ زرد از کرومات سرب و برای رنگ ارغوانی از ارغوانی کاسیوس استفاده می شود.
· لعاب کدر: این نوع لعاب که برای پوشش چپنی های بدلی معمولی بکار می رود و از مخاـوط،نمک و کربنات سدیم تهیه می شود که آن را پس از ذوب کردن، سرد کردن و پودر کردن، در آب به صورت حمام شیر در می آورند و شئی لعاب دادنی را در آن غوطه ور می کنند. SnO2 , PbO , SiO2 , Pb3O4
ظروف لعابی
ظروف لعابی در واقع، نوعی ظروف آهنی هستند که سطح آنها را به منظور جلوگیری از زنگ زدن، از لعاب می پوشانند. البته این نوع ظروف را نباید زیاد گرم یا سرد و یا پرتاب کرد و یا اینکه تحت ضربه قرارداد، زیرا لعاب سطح آنها ترک برداشته و می ریزد.
انواع چینی
چینی ها در واقع از انواع سرامیک محسوب می شوند و به دو دسته چینی های اصل یا سخت و چینی های بدلی تقسیم می شوند.

· چینی های اصل
o چینی ظرف: که می توان آن را نوعی شیشه کدر دانست، مانند ظرف چینی معروف بهسور. از ویژگیهای این نوع چینی آن است که لعاب رنگی را به خود می گیرد.
o چینی سیلیسی: این نوع چینی که به چینی لیموژ معروف است، در کشورهای فرانسه، ژاپن و چین تهیه می شود. مواد اولیه آن خاک چینی سفید، شن سفید و فلدسپار است.
o چینی آلومینیوم دار: این نوع چینی به نام چینی ساکس و بایو در فرانسه تهیه می شود و دارای Al2O3 , SiO2 , CaO است.
· چینی های بدلی: خمیر این نوع چینی ها ترکیبی حد واسط از خمیر سفال و خمیر چینی های ظریف است. در نتیجه سختی آنها از چینی های اصل کمتر است. از این رو، حتما باید آنها را با لعاب بپوشانند. این نوع چینی ها خود به دو دسته تقسیم می شوند:
o بدل چینی های معمولی که خمیر آنها رنگی است و از این رو، با لعاب کدر پوشانیده می شود.
o بدل چینی ظریف که خمیر آنها مانند خمیر چینی بی رنگ است اما بر خلاف چینی در مقابل نور شفاف نیست. معمولا سطح این نوع چینی ها را از لعاب بی رنگ ورنی مانند و شفاف می پوشانند تا ظاهری مانند چینی اصل پیدا کنند.

منبع: وبلاگ عمران 2007

استون ور ها چه نوع سرامیک ساختمانی هستند؟
استون ور (Stoneware) بدنه ی رنگی و متراکم (و در بعضی موارد تقریبا متراکم) است. برای معادل کلمه استون ور در فارسی کلمات متعددی مثل ظروف سنگینه ای، داشخال و غیره به کار رفته است. استون ورها معمولا عمدتا از رس هایی ساخته می شوند که به طور طبیعی از نظر گداز آور غنی بوده به نحوی که این مقدار زیاد مواد گداز آور باعث تراکم بدنه در درجه حرارت های بالا می گردد. این نوع رس ها به طور کلی به خاک های استون ور مشهور است. به رس هایی که مقدار گدازآور آن ها به اندازه کافی نباشد به طور مصنوعی مواد گدازآور اضافه می شود. استون ور ها به صورت مصالح ساختمان کاربرد زیادی دارند. علاوه بر این موارد استون ور ها بدنه انواع سرویس های غذا خوری و نیز بوته های آزمایشگاهی و غیره را تشکیل می دهند. به طور کلی برای کلیه بدنه های استون ور نمی توان یک فرمول مشخص را ارائه داد چرا که اولا همچنان که مشاهده می شود این بدنه ها کاربرد بسیار وسیعی دارند و ثانیا اصولا ماهیت هر بدنه استون ور و نیز فرمول بدنه آن تا حدود زیادی بستگی به خصوصیات خاک استون ور مصرفی در بدنه دارد. به عبارت دیگر اصولا بدنه های استو ن ور وابستگی بسیار زیادی به معادن محلی خاک های استون ور دارند. با این همه باید اشاره کرد که صفت مشخصه فرمول های بدنه های استون ور، مقدار بسیار زیاد خاک های ثانویه در ترکیب این بدنه ها است (حداقل 30 درصد – این مقدار تا بیش از 70 درصد نیز متغیر است).


تعداد صفحات : 13 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود