تارا فایل

پیشنهاد طرح پژوهشی بررسی نقش مدیران دانشگاه آزاد اسلامی در مدیریت بحران کاهش دانشجو




پیشنهاد طرح پژوهشی

مشخصات کلی طرح

1- عنوان طرح :
بررسی نقش مدیران دانشگاه آزاد اسلامی در مدیریت بحران کاهش دانشجو و ارائه راهکارهای راهبردی برای جذب دانشجو

2- نوع طرح : بنیادی کاربردی توسعه ای
3-گروه علمی طرح : علوم پزشکی علوم انسانی علوم پایه
فنی و مهندسی کشاورزی و دامپزشکی هنر و معماری
4- شاخه تخصصی طرح : مدیریت بحران
5- بودجه پیشنهادی : به عدد : 20000000 ریالبه حروف : بیست میلیون ریال
6- پیش بینی مدت زمان اجرای طرح ( به ماه ) : 6 ماه
7- محل اجرای طرح :

م مشخصات موضوعی طرح
1- عنوان به فارسی
بررسی نقش مدیران دانشگاه آزاد اسلامی در مدیریت بحران کاهش دانشجو و ارائه راهکارهای راهبردی برای جذب دانشجو

2- عنوان به انگلیسی
The Role of Islamic Azad University Managers to Reduce Student in Crisis Management and Strategic Solutions for The Attraction Students

3- واژه های کلیدی :
واژگان کلیدی: مدیریت بحران، دانشجو، راهکار، کاهش، جذب، دانشگاه آزاد اسلامی.
Keywords: Crisis Management, student, strategic, reduce, Attraction

4- بیان مساله تحقیق
بحران ها چه بخواهیم، چه نخواهیم اتفاق می افتند، آن چه مهم است، شیوه مواجهه با آن ها و مدیریت بحران اتفاقات است. عصری که در آن زندگی می کنیم "عصر مدیریت و ارتباطات سریع1" و دنیای امروز را "دهکده جهانی2" نامیده اند. عصری که در آن، نقش اطلاعات و نابع اطلاع رسانی بسیار مهم تر از استعدادهای درخشان و مغزهای متفکر است. بدیهی است که سرعت انتقال و مبادله اطلاعات به همراه تکنولوژی پیچیده و در حال تغییر، باعث پویایی روز افزون محیط داخل و خارج سازمان می گردد. به این ترتیب شمار فرصت ها و تهدیدات محیط در واحد زمان افزایش می یابد. به طوری که میتوان شاهد بروز معضلات و بحران های بیشتری بود. بحران از هر نوع که باشد آثار قابل ملاحضه ای بر سرنوشت سازمان خواهد داشت. بر این اساس نیاز به آشنایی با اصول و شیوه های صحیح مدیریت بحران هنگام بروز معضلات و مشکلات اساسی، بیش از پیش احساس می شود(دمینگ3، 2000).
احتمالاً نیاز به تصمیم گیری سریع و عدم واکنش سریع، پیامدهای نامطلوبی خواهد داشت، راه حل های محدود و تصمیمات نادرستی که ممکن است عواقب وخیمی داشته باشد و باید با گروه هایی که اهداف متضادی دارند، برخورد کرد. بنابراین روسا و مدیران پیشرو تلاش می کنند تا با استفاده از یافته های مدیریت بحران و تلفیق آن با دستاوردهای مدیریت استراتژیک و مدیریت سیستم های کنترل، از امواج خطرناک پیش بینی نشده، اجتناب کنند. لازم است همواره مجموعه ای از طرح ها و برنامه های علمی برای مواجهه با تحولات احتمالی آینده در داخل سازمان ها تنظیم شود و روسا و مدیران باید درباره اتفاقات احتمالی آینده بیاندیشند و آمادگی خود را برای رویارویی با وقایع پیش بینی نشده کسب نمایند. "مدیریت بحران4" سعی دارد تا در شرایط دشوار، سازمان را در سلامت کامل حفظ کند(کومبز5، 2007). مدیریت بحران یک بخش اساسی از "مدیریت استراتژیک6" است. قبل از تعقیب هرگونه اهداف بلند مدت، مدیریت بحران برای تضمین ثبات و موفقیت مستمر یک سازمان ضروری است. مدیریت بحران نیازمند یک رویکرد منظم و نظام مند است که مبتنی بر هوشیاری، حساسیت مدیریتی و درک خوب از اهمیت برنامه ریزی دقیق و آمادگی سازمانی است. هر چند علم مدیریت بحران به کمک مدیران می آید تا آن ها را در حل معضلات و مشکلات بحران درونی یا محیطی سازمان یاری کند، اما احاطه بر شناسایی بحران و نیز بکارگیری روش های سودمند برای پیشگیری، کنترل و یا خنثی سازی بحران، به آسانی به دست نمی آید(نیازآذری و همکاران، 1393).
بنابراین دولت ها در سطح ملی و منطقه ای و استانی و محلی نیازمند تدوین برنامه هایی برای پیشگیری مقابله و مهار انواع بحران ها می باشند و حتی مدیران در سازمان های مختلف مانند: موسسات تجاری و خدماتی، بیمارستان ها، دانشگاه ها و مدارس همگی نیازمند داشتن برنامه ای جامع و متناسب با فعالیت های خود در حوادث بحرانی می باشند. داشتن یک برنامه جامع مدیریت بحران مدیران را پیوسته آماده رویارویی با بحران های پیش روی خود کرده و بدین وسیله ضمن پیشگیری، از تاثیر بحران ها کاسته و سازمان را از گرداب بحران های مختلف آن گونه نجات دهد که کمترین آسیب هم متوجه آنان نگردد. لذا مدیریت بحران به این امر تکیه دارد که اولاً ضمن بهره گیری از تجربیات فردی و سازمانی به بررسی و شناسایی عوامل بحران زا و با آموزش های لازم درصدد پیشگیری از آن برآمده چرا که پیشگیری هر معضل و مشکل بهتر از علاج و درمان است. ثانیاً در صورتی که بحران بوجود بیاید با ایجاد ستاد بحران ضمن برنامه ریزی و سازماندهی و هدایت و کنترل بحران، درصدد مهار و نهایتاً حل آن برآید(یزدان پناه، 1383).
از سوی دیگر نقش های جدیدی برای روسا و مدیران دانشگاه ها ترسیم شده است که توجه به آن ها می تواند به ساختار دانشگاه های پویا با عملکردی بالا کمک نموده و میزان رضایت دانشجویان و جامعه را از دانشگاه فزونی بخشد و این فرایند، پاسخی مناسب به عصر فرا پیچیدگی و مجازی خواهد بود. برای نظام مدیریت دانشگاهی، رسالت های کلاسیک و مدرنی قائل شده اند که رئوس آن ها به رسالت های آموزشی، پژوهشی، مشاوره ای، انتشارات کتبی، ارتباطات بین المللی و آینده پژوهی را تشکیل می دهد. جهت تحقق این رسالت ها توصیه گردیده است که روسای دانشگاه و مدیران دانشگاهی به بصیرت های چندی ملبس گردند. بصیرت هایی چون: بصیرت قانونی، بصیرت مهارتی، بصیرت پژوهشی، بصیرت تکنولوژی، بصیرت فرهنگی، بصیرت کیفی و بصیرت میان رشته ای و… می باشد. در این عصر دیگر نمی توان رهبری دانشگاهی را صرفاً تصدی و اجرای امور دانست، بلکه روسا و مدیران دانشگاه می توانند در ارتباط با موقعیت های پیچیده هزاره سوم توصیه هایی را برای موقعیت های بحرانی دانشگاه ها بکارگیرند(منصوری، 1377).
یکی از مسائل مهمی که دانشگاه ها با آن مواجه هستند، مساله دانشجو می باشد، در سال های اخیر بسیاری از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی با بحران کمبود دانشجو مواجه شده اند و اگر راه کار جدی برای ان مساله پیدا نشود با مشکلات متعددی به لحاظ اداری مواجه خواهد شد و ادامه کار دانشگاه وابسته به ان خواهد بود. بنابراین با توجه به اهمیت بحران دانشجو و نقش مدیران دانشگاه در مدیریت آن، در این پژوهش به بررسی عوامل موثر بر مدیریت بحران کاهش دانشجو و ارائه راهکارهای راهبردی جهت جذب بیشتر پرداخته ایم.

5- اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
دانشگاه ها مهم ترین ابزار توسعه(وحتی خود توسعه ) فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی هر کشور به شمار می روند. لذا ثبات و نظم در آموزش عالی، ثبات پایدار و نظم اجتماعی را به ارمغان می آورد و بی ثباتی اجتماعی ره آورد بی ثباتی در آموزش عالی است و ضروری است مسئولین امر نگاه متفاوتی از بحران ها در دانشگاه ها نسبت به محیط بیرون از فضای دانشگاهی داشته باشند. به طور حتم مدیریت بحران در دانشگاه ها ظریف تر، دقیق تر، مسئولانه تر و با درایت بیشتری نسبت به همه انواع بحران هاست. از سوی دیگر با توجه به کاهش دانشجو، تاسیس دانشگاه های رقیب از جمله جذب بالای دانشجو در موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی، علمی کاربردی، پیام نور و سایر موسسات آموزشی پس لازم می باشد به بررسی عوامل بحران کاهش دانشجو و پیشگیری این بحران در دانشگاه آزاد واحد شهرکرد و ارائه راهکارهای مناسب جهت جذب بالاتر دانشجو پرداخته شود.
6- اهداف تحقیق
هدف کلی: تعیین عوامل موثر در کاهش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی و تعیین نقش مدیران دانشگاه در مدیریت بحران کاهش دانشجو و ارائه راهکارهای راهبردی برای جذب دانشجو
هدف های ویژه
1. تعیین عوامل موثر بر کاهش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی از دیدگاه دانشجویان، اعضای هیئت علمی و مدیران و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی
2. تعیین نقش مدیران آموزشی، پژوهشی، مالی، دانشجوئی، فرهنگی و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی در مدیریت بحران کاهش دانشجو
3. تعیین راهکارهای راهبردی برای جذب دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی از دیدگاه دانشجویان، اعضای هیئت علمی و مدیران و کارکنان

7- متغیر های تحقیق
بحران7 توصیف کننده شرایطی است که در آن ریشه های پدیده می تواند مسائل و مشکلاتی مانند: ساختارها و عملیات مدیریتی نامناسب یا شکست در تطابق با یک تغییر است(دمینگ8، 1994). مدیریت بحران9 نیز بهینه سازی شرایط برای مقابله با بحران و به حداقل رساندن خسارات ناشی از بحران می باشد(سیجر و سلنو10، 1998). در این پژوهش منظور از مدیریت بحران مدیریت کاهش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی می باشد و قصد داریم تا عوامل موثر بر آن را شناسایی نماییم.
راه کار: راه کار به هر نوع روش عمومی برای حل مسایل اطلاق می گردد(شعاری نژاد، 1375). در این تحقیق منظور از راه کار روش هایی است که برای جذب دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی باید ارایه داد و محقق قصد دارد تا این کار را از طریق تکنیک دلفی از متخصصان و مدیران و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی ارایه دهد.

8- پرسش های تحقیق
سوال اصلی: مهم ترین عوامل موثر بر کاهش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی کدامند؟ و چه راهکارهای راهبردی برای جذب دانشجو می توان ارایه داد؟ و نقش مدیران دانشگاه در مدیریت بحران کاهش دانشجو تا چه اندازه است؟
سوالات ویژه
4. مهمترین عوامل موثر بر کاهش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی از دیدگاه دانشجویان، اعضای هیئت علمی و مدیران و کارکنان کدامند؟
5. نقش مدیران آموزشی، پژوهشی، مالی، دانشجوئی، فرهنگی و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی در مدیریت بحران کاهش دانشجو تا چه اندازه است؟
6. مهمترین راه کارهای راهبردی برای جذب دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی از دیدگاه دانشجویان، اعضای هیئت علمی و مدیران و کارکنان کدامند؟

9- ادبیات و پیشینه تحقیق
ضمن بررسی های به عمل آمده پیرامون موضوع تحقیق دریافتیم که در خصوص موضوع حاضر تحقیقاتی انجام شده است که در ادامه به تشریح تعدادی از آن ها اشاره می شود:
سام بند و قره باغ(1387) در پژوهش خود مدیریت رسانه را کلیدی ترین ابزار برای مدیریت بحران می دانند و بـا ارایـه تـصویری از بحـران و مدیریت بحران نقش رسانه ها در کنترل و یا تشدید بحـران هـا را بررسـی کرده و با معرفی شیوه های نوین ارتباطی در مدیریت این شرایط خاص و یادآوری نقش خبرنگاران و رسانه های حرفه ای در آن به ارایه پیـشنهادی برای استفاده بهتر از رسانه ها برای کنترل و مدیریت بحران های طبیعی و غیر طبیعی پرداخت.
معمارزاده و سرافرازی(1389) در پژوهش خود به بررسی گام های فرآیند مدیریت بحران در سازمان پرداخته اند و معتقدند در یک موقعیـت بحرانـی، فرهنـگ سـازمان، تغییـر یافته و به سمت یک فرهنگ خلاق و متغیر گرایش پیدا میکند. این امـر خود باعث ایجاد فرصت هایی جهت حفظ و تداوم حیات سازمان می شـود.
وظیفه دوست و میرحسینی(1389) در تحقیق خود به بررسی حلقه مفقوده اعتماد در مدیریت بحران پرداخته اند و معتقدند که بین اعتماد اجتماعی، حساسیت نسبت بحران، اقدام مقابله ای درسـت، احساس سودمندی و نگرش مثبت ارتباط وجود داشته و همچنـین بـین توانمندی و طرح مسئله با اعتماد اجتماعی نیز رابطه وجود دارد.
ضمیری و نصیری حامد(1389) در پژوهش خود با عنوان بحران بین المللی، ابعاد ومولفه ها به شناسـایی ابعـاد و مولفـه هـای بحران بین المللی پرداخته اند و همچنین تفاوت و تعاریف بحران و جنـگ از یک سو و بیان ابعاد و سطوح بحران، در سطح کلان از سوی دیگر را مورد بررسی قرارداده اند.
رزقی شیرسوار(1389) در تحقیق خود مدیریت بحران در دانشگاه ها را مورد بررسی قرار داده است و مدل اجرای مدیریت بحران در آموزش عالی کشور را ارائه نموده است. نتیجه پژوهش وی نشان داده است که تشکیل ستاد بحران، تدوین استراتژی صحیح مواجهه با بحران، شناسایی ابعاد بحران، به کارگیری ابزار مناسب، آموزش، حذف عوامل بحران زا و مراقبـت هـای بعـد از بحـران از مهم ترین ابعاد مدیریت بحران در دانشگاه ها می باشند.
سعیدی و یاراحمدی(1389) در تحقیق خود به تشریح و تبیـین مفـاهیم بحـران، انـواع بحـران، تعریف مدیریت، مدیریت بحران و وظایف آن پرداخته اند و معتقدند یک مـدیر مـی توانـد بـا اسـتفاده از پایگاه اطلاعاتی و آزمایشگاه و فراهم کردن ضروریات فنی و ایجاد اعتماد به نفس در جامعه و سازماندهی ارتباطات، به طراحی عملیـات در مواقـع بحرانی بپردازد همچنین با استفاده از متون شبیه سـازی، ایجـاد سـناریو، نقش آفرینی و تمرین در عرصه، می تواند آمادگی مقابلـه بـا بحـران هـای احتمالی را در افراد جامعه ایجاد کـرده و آن بحـران هـا را کنتـرل و اداره نماید.
نیازآذری و همکاران(1393) به تعریف بحران سازمانی، ویژگی های بحران، انواع بحران، عناصر تشدید کننده بحران و مراحل برنامه ریزی برای کنترل بحران پرداخته اند و معتقدند یکی از معروف ترین استراتژی های آمادگی در مقابل بحران تشکیل تیم های مدیریت بحران است که می توانند در زمان وقوع بحران های ناگهانی اقدامات سریع انجام دهند و اوضاع را به سوی وضعیت مناسب تغییر دهند.
پاوچانت و میتراف11 (1992) در تحقیق خود بر فعالیت های لازم برای آمادگی در مقابل بحران و نیز تعهد سازمانی برای مقابله با بحران ها تمرکز نموده اند.
کنث12(1996) در پژوهش خود انواع مدل ها و الگوهای نشان دهنده ابعاد، خصوصیات و ویژگی های مدیریت بحران را تعریف نموده است او به تعریف مدل هایی چون "مدیریت بحران تیری و میتراف"، "مدل واکنشی در مقابل مدل پیش فعال" و "مدل چرخه عمر بحران و دیدگاه استراتژیک نسبت به آن" پرداخته است.
گون زالز و هیرو و پرات ( 1996 )13 در پژوهش خود پیشنهاد می کنند که یک بحران می تواند شبیه به سازوکاری باشد که مراحل تولد، رشد، بلوغ و افول یا مرگ را طی می کند.
فلوید14(2005) در پژوهش خود ابعاد بحران ساز را در بعد آموزشی مورد بررسی قرار داده است و عوامل کثرت متقاضیان ورود به دانشگاه، کاهش کیفیت آموزشی، کمبود فضای کالبدی و خوابگاه های دانشجویی، نامناسب بودن کیفیت غذا و فضای کالبدی دانشگاه، کاهش کیفیت تدریس اساتید، کمبود اعضای هیات علمی و الزام بیش از حد آنها به تدریس ، به روز نبودن اطلاعات و دانش اساتید دانشگاهی، شیوه پذیر ش دانشجو و غالب بودن تفکر مدرک گرایی در بین دانشجویان را به عنوان ابعاد بحران ساز تعریف می نماید.

مشخصات اجرایی طرح
نوع مطالعه ، روش و نحوه اجرای تحقیق
تحقیق حاضر به لحاظ هدف از نوع کاربردی می باشد، به لحاظ طرح تحقیق نیز از نوع توصیفی می باشد و از ان جائیکه به تشریح عوامل موثر بر کاهش دانشجو می پردازد و دررصدد است تا راه کارهایی برای جذب دانشجو ارایه دهد از نوع پیمایشی می باشد و این کار را از طریق تکنیک دلفی انجام خواهیم داد.

ابزار گردآوری داده ها
در این پژوهش برای گردآوری داده های مورد نیاز علاوه بر اطلاعات کتابخانه ای که به منظور دستیابی به پیشینه تحقیق انجامخواهد گرفت، از پرسشنامه و مصاحبه ساخت یافته جهت آگاهی از نظرات و دیدگاه های اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، معاونین، مدیران و کارشناسان بخش آموزش، مالی و دانشجوئی در خصوص بررسی عوامل موثر در کاهش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد و تعیین نقش مدیران دانشگاه در مدیریت بحران کاهش دانشجو و ارائه راهکارهای راهبردی برای جذب دانشجو استفاده خواهد شد.

جامعه آماری، حجم نمونه، روش نمونه گیری
جامعه آماری تحقیق را کلیه معاونان و مدیران و کلیه کارشناسان حوزه های آموزشی، مالی، دانشجوئی و پژوهشی که دارای سمت های اجرایی در حوزه های مرتبط می باشند که در صورت تصویب نهایی طرح تعداد قطعی ان ها با اطلاعات دقیق ارایه و از ان ها نمونه گیری به عمل خواهد آمد.

روش تجزیه و تحلیل داده های تحقیق
در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق علاوه بر آمار توصیفی از روش های آماریt، همبستگی، رگرسیون چندگانه و آزمون فریدمن جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده خواهد شد، ضمناً کلیه محاسبات آماری با نرم افزار SPSS انجام خواهد شد.

6- برآورد زمانی ، برآورد ساعات کار و هزینه های پرسنلی به تفکیک مراحل انجام طرح:
ردیف
شرح فعالیت هر مرحله
مدت زمان
( به ماه )
زمان شروع پس از انعقاد قرارداد
( به ماه )
کار مورد نیاز ( نفر ساعت )
میزان حق التحقیق در ساعت

جمع حق التحقیق ( ریال )

کاردان
کارشناس
کارشناس ارشد
دکترا
کاردان
کارشناس
کارشناس ارشد
دکترا

1
جمع آوری ادبیات نظری و پیشینه تجربی
1 ماه

ساعت 60

50000

3000000
2
تدوین پرسشنامه
15 روز

20 ساعت

50000

1000000
3
گردآوری اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه ها
1 ماه

60 ساعت

50000

3000000
4
تجزیه و تحلیل پرسشنامه ها
20 روز ماه

50 ساعت

75000
3750000
5
نتیجه گیری، جمع بندی و تدوین گزارش
20 روز ماه

50 ساعت

75000
3750000
6
تدوین مقاله
15 روز

25 ساعت

50000

1250000

جمع ( نفر ساعت )

155
100
جمع کل حق التحقیق : 15750000 ریال
1) در ستون اول شماره مربوط به هرمرحله از طرح درج می گردد . 2) ستون دوم مربوط به شرح فعالیت هر مرحله به ترتیب مراحل انجام طرح است ( از قبیل گردآوری داده ها ، تدوین مبانی نظری ، مطالعات تجربی ، تجزیه و تحلیل نتایج و تدوین گزارش پایانی ) 3 ) ستون سوم مدت زمان پیش بینی شده برای هر مرحله بر حسب ماه می باشد . 4) در ستون چهارم به منظور امکان ترسیم منحنی گانت باید مشخص گردد که فعالیت هر مرحله از طرح چه مدت پس از انعقاد قرارداد آغاز می شود . 5)ستون پنجم مربوط به کار مورد نیاز بر حسب نفر ساعت و به تفکیک سطوح تخصصی در هر مرحله می باشد .( به عنوان مثال چنانچه در مرحله اول طرح نیاز به دو کارشناس بوده و برای هر کدام 20 ساعت کار در نظر گرفته شده است بنابراین میزان نفر ساعت کارشناس 40 ساعت خواهد بود ). در پایان این ستون لازم است جمع نفر ساعت هر یک از سطوح تخصصی درج گردد . 6) ستون ششم میزان حق التحقیق هر مرحله از طرح به تفکیک سطوح تخصصی می باشد . 7) ستون آخر مربوط به جمع حق الزحمه های پرسنلی در هر مرحله از طرح می باشد ( جمع ستون ششم ) . در پایین این ستون لازم است جمع کل حق التحقیق ( مجری و همکاران ) مشخص گردد .

7- هزینه مواد مصرفی:
ردیف
نام ماده یا کالا
مقدار
قیمت واحد
جمع (ریال )
1
کاغذ A4
1
14000 تومان
14000 تومان
2
خودکار
4
1500 تومان
6000 تومان
3
پانچ
1
5000تومان
5000تومان
4
دستگاه منگنه
1
5000 تومان
5000 تومان
5
زونکن
1
5000 تومان
5000 تومان

جمع کل هزینه های مصرفی : 350000 ریال
8- هزینه وسایل و تجهیزات غیر مصرفی
ردیف
نام ماده یا کالا
مقدار
قیمت واحد
جمع (ریال )

—-
—-

—-

جمع کل هزینه های غیرمصرفی : ریال
9- هزینه مسافرت ها
ردیف
هدف از سفر
مبدا و مقصد
وسیله نقلیه
هزینه سفر
دفعات سفر
تعداد نفرات
جمع هزینه(ریال )

—-
—-

—-

—-
—-

جمع کل هزینه مسافرت ها ریال
10- هزینه های متفرقه
عنوان
نوع سرویس یا خدمات
هزینه (ریال )
خدمات عمومی ( شامل خدمات کامپیوتری ، چاپ و تکثیر ، خدمات کارگری ، کرایه زمین ، کرایه اتومبیل و… )
اینترنت، تایپ، تکثیر، چاپ و…
170000 تومان
خدمات تخصصی( شامل سرویس های آزمایشگاهی ، ترجمه و … )
ترجمه متون مرتبط با پژوهش
100000 تومان
خدمات مشاوره ای
مشاوره در تدوین پروپوزال
100000 تومان
موارد پیش بینی نشده
10 درصد از کل طرح
200000 تومان

جمع کل هزینه های متفرقه : 3900000ریال

1 Management Age and Rapid Communications
2 Glibal Village
3 Deming, W. E
4 Crisis Management
5 Cooms.W. T
6 Strategic Management
7 Crisis
8 Deming
9 Crisis Management
10 Seeger, M.W, Sellnow, T. L
11 Pavchanet and Mitraf
12 Kenneth
13 González & Hiro & Pratt
14 Floyd
—————

————————————————————

—————

————————————————————

8


تعداد صفحات : 8 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود