تارا فایل

دانلود گزارش کارآموزی بخش امور پژوهشی دانشگاه آزاد




دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد ابهر

موضوع کار آموزی :
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
بخش امور پژوهشی
استاد مربوطه :
جناب آقای جلال نوحی
گردآورنده :
ام لیلا نوروزی
سال تحصیلی : 1385
پودمان ششم

تشکر :

آنان که وجودم برایشان همه رنج بود ، وجودشان برایم پر از مهر ومحبت توانشان رفت تا به توانایی برسم آنان که راستی قامتم در شکستگی قامتشان تجلی یافت در برابر وجود گرامیشان زانوی ادب بر زمین می نهم وبادلی مملو از عشق ومحبت وخضوع بر دستا نشان بوسه می زنم .

تقدیم به پدر و مادر عزیزم

فهرست
مقدمه و تشکر
آشنایی با مکان کار آموزی
ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته علمی کار آموز
اهداف و وظایف باشگاه پژوهشگران جوان
آیین نامه عضویت در باشگاه پژوهشگران جوان
دفتر باشگاه پژوهشگران جوان واحد ابهر
-آایین نامه اجرای طرح های پژوهشی اعضاء باشگاه پژوهشگران جوان سال 84 :
بخش اول : حوزه پژوهشی و فن آوری
بخش دوم : حوزه پذیرش و استعدادهای درخشان
بخش سوم : حوزه فرهنگی
استعدادهای درخشان
نقش دانشجو در مدیریت فردا
پژوهش زیر بنایی رشد و توسعه
مروری بر عملکرد معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
متن مصاحبه با جناب آقای دکتر رجائی ریاست محترم دانشگاه آزراد ابهر و شرایط عضویت در باشگاه
آزمون آموخته ها و نتایج پیشنهادات

آشنایی با مکان کار آموزی :
ددانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر در 5 کیلومتری جاده ترانزیت ابهر – زنجان واقع می باشد . که دانشجویان آن در رشته های مختلف مشغول تحصیل هستند . امور اداری آن از بخشهای متفاوتی تشکیل شده است . که یکی از این بخشها بخشی معاونت پژوهشی می باشد . که من در آن مشغول کار آموزی بودم . که مهمترین وظایف آن – برگزاری کارگاه روش تحقیق – برگزاری جلسات سخنرانی علمی – بازدید از مراکز تحقیقاتی – ارسال مقالات اعضاء به همایشهای پژوهشی باشگاه – شرکت اعضاء در همایش پژوهشی – انجام طرح های پژوهشی – تشکیل گروههای علمی – ارتباط با مراکز تحقیقاتی جهت انجام طرح های پژوهشی شرکت اعضاء برای ارائه مقالات در همایش علمی معتبر – چاپ مقالات اعضاء در مجلات معتبر علمی پژوهشی – برگزاری همایش علمی – پژوهش سراسری – همکاری در برگزاری همایش علمی و پژوهش سراسری در منطقه ، میزان جذب عضو می باشد .
ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته علمی کارورز :
بخش ارتباط با صنعت بود که عمده ترین

دانشگاه آزاد اسلامی
دفتر باشگاه پژوهشگران جوان
حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی
واحد ابهر

مقدمه
هدف کلی از انتشار این نشریه به معرفی باشگاه پژوهشگران جوان ، اهداف و شرایط عضویت در این باشگاه ، تسهیلات و امتیازات اعضاء باشگاه و فعالیتها و خدمات دفتر باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر در جهت اجرای آئین نامه ها و رهنمودهای باشگاه پژوهشگران جوان می باشد .
باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی امیدوار است با عضویت جوانان شایسته و پر استعداد و تربیت و پرورش شایستگی ها ، توانایی ها و بلوغ آنان بتواند دشواریهای خاص پژوهش ها و کند وکاو های علمی را تا حد امکان از پیش پای نخبگان جوان و پژوهشگران شایسته بردارد .
باشگاه پژوهشگران جوان نوآفرینی های پژوهشگران جوان را ارج می نهد و با شتاب بخشیدن به پژوهش های موفق علمی ، حرکت به سوی پیشرفت و توسعه را تقویت نموده و جایگاه علمی ایران اسلامی را در میان دیگر کشورهای جهان ارتقاء می دهد . زیرا بر این باور است " جز با پویایی هرچه بیشتر علمی و پژوهشی نمی تواند آرزوی داشتن ایرانی سرافراز و آباد را جامه عمل پوشانید . "

اهداف و وظایف باشگاه پژوهشگران جوان
طبق اساسنامه باشگاه پژوهشگران جوان ، اهداف و وظایف باشگاه پژوهشگران جوان کشور را می توان به شرح زیر خلاصه نمود :
1- شناسایی و جذب دانش آموزان ، دانشجویان و بطور کلی جوانانی که دارای استعداد و توانایی سرشار در رشته های مختلف علمی باشند .
2- برگزاری المپیاد در رشته های مختلف علمی ، ادبی ، فرهنگی و ورزشی بین اعضاء باشگاه در کشور
3- برگزاری مسابقات علمی برای شناسایی و تشویق دانش آموزان ، دانشجویان و سایر جوانان مستعد
4- تدوین و انتشار جزوات ، کتب و نشریات علمی و آموزشی لازم
5- تشکیل جلسات سخنرانی و بحث و نقد علمی از طریق دعوت از استادان و صاحبنظران
6- ایجاد شرایط و تسهیلات مناسب برای مطالعات و تحقیقات علمی
7- برقراری تماس با دانشگاهها و مراکز و آموزشی و پژوهشی داخل و خارج کشور
8- اعطای جوایز و کمک هزینه تحصیلی و یا بورس تحصیلی به اعضای واجد شرایط
9- عرضه خدمات جنبی فرهنگی ، ورزشی و رفاهی به اعضای باشگاه
10- برگزاری اردوها و تشکیل کلاسهای لازم بمنظور ایجاد آمادگی در اعضاء گروهها
11- برگزاری کارگاههای آموزشی پژوهشی و همایش های علمی در سطح ملی و بین المللی
12- برگزاری مسابقات المپیاد علمی در سطح باشگاه ، ملی و بین المللی
13- شناسایی و انتخاب استعدادهای بسیار درخشان از میان اعضاء باشگاه و پیگیری امور آنان ، تهیه و تامین مواد یا ابزار موردنیاز آنها و دستگاهها و وسایل پژوهشی و فراهم آوردن و برخوردار نمودن آنان از کارگاهها ، آزمایشگاهها و سایر امکانات پژوهشی در داخل و خارج کشور و اعزام اینگونه افراد به همایش های ملی و بین المللی و همچنین چاپ و انتشار آثار پژوهشی آنان ، اعطای جوایز و کمک های مالی به افراد مزبور

آیین نامه عضویت در باشگاه پژوهشگران جوان
ماده : داوطلبان عضویت ، لازم است دارای شرایط عمومی زیر باشند :
1-1 : اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی کشور
2-1 : اعتقاد به قانون اساسی و اصل ولایت فقیه
3-1 : عدم اشتهار به فساد اخلاقی
4-1 : عدم سابقه عضویت در مجامع ، احزاب و گروه هایی که با نظام جمهوری اسلامی در ضدیت باشند .
5-1 : داشتن سن 15 تا 30 سال
تبصره 1 ماده 1 : جوانان زیر 15 سال که به تشخیص شورای باشگاه ، دارای استعداد درخشان ( ویژگی برجسته ) باشند .
ماده 2 : دارندگان شرایط ماده 1 و حداقل یکی از بندهای زیر ، می توانند به مدت 2 سال به عضویت باشگاه درآیند . تجدید عضویت در صورت احراز شرایط لازم ، بلامانع است .
2-1 : سالانه حدود 1000 نفر دانش آموز که مصداق یکی از بندهای زیر باشند .
1-1-2 : دانش آموزانی که میانگین معدل دو سال متوالی آنان 5/19 و بالاتر در مقطع راهنمایی ، 19 و بالاتر در مقطع دبیرستان باشند .
2-1-2 : در یک پایه تحصیلی در دبیرستان ها و مراکز پیش دانشگاهی سما ، رتبه اول را احراز نمایند . ( براساس آیین نامه مربوط ) .
3-1-2 : نفرات اول تا سوم مسابقات علمی کشوری در رشته های مختلف ( دانش آموزی و دانشجویی ) .
4-1-2 : برگزیدگان المپیادها در هر رشته
2-3-2 : برندگان جایزه در جشنواره های خوارزمی .
3-3-2 :دارای اختراع یا کشف مورد تایید مراجع صالح مورد قبول باشگاه .
ماده 3 : دانشجویان دانشگاه آزاداسلامی و دانش آموزان مدارس سما وابسته به این دانشگاه ، برای عضویت از اولویت برخوردارند .
ماده 4 : جوانان غیرایرانی واجد شرایط ، به تشخیص شورای باشگاه ، می توانند به مدت 2 سال عضو وابسته باشگاه باشند و تمدید عضویت به تشخیص شورای باشگاه ، بلامانع است .
ماده 5 : دانشمندان و پژوهشگران ایرانی و غیرایرانی ، که در چهارچوب اهداف باشگاه خدمات ارزنده یا آثار برجسته ای داشته باشند ، با پیشنهاد شورای باشگاه و تایید هیات امناء بدون رعایت شرط سنی .
ماده 6 : تقاضای کتبی عضویت پس از وصول و طی مراحل لازم ، در شورای باشگاه مطرح ، و در صورت تصویب شورا و تایید رئیس باشگاه ، مورد پذیرش قرار گرفته ، برای متقاضی کارت عضویت به مدت 2 سال صادر خواهد شد .
ماده 7 : بروز هریک از موارد زیر منجر به لغو عضویت خواهد شد :
1-7 : از دست دادن یکی از شرایط ماده 1 یا سپری شدن مدت عضویت
2-7 : وقفه تحصیلی غیرموجه ، یکسال تحصیلی و بیشتر ، در مقطع دبیرستان یا دانشگاه .
3-7 : ارتکاب هر عملی که موجب تعلیق یا اخراج از دانشگاه و یا مدرسه ، براساس آیین نامه های انضباطی یا محکومیت در مراجع ذیصلاح قضایی ، گردد .
4-7 : عدم تبعیت از مقرارت باشگاه .
تبصره : شورای باشگاه ، مرجع صالح برای تشخیص بندهای چهارگانه فوق می باشد .
5-7 : دستور کتبی رییس دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر لغو عضویت .
این آیین نامه در 7 ماده . 29 بند و 5 تبصره ، در جلسات مورخ 15/4/78 و 19/5/78 هیات امناء باشگاه پژوهشگران جوان تصویب 7 و جایگزین آیین نامه قبلی مصوب جلسه 3/7/77 گردیده است .

دفتر باشگاه پژوهشگران جوان واحد ابهر
عملکرد دفتر باشگاه بشرح زیر خلاصه ذکر می شود :
1). ارسال اطلاعیه و فرمهای عضویت به کلیه مدارس منطقه و آموزش و پرورش شهرستانهای ابهر ، خرمدره ، سلطانیه جهت آشنایی هر چه سریعتر با باشگاه پژوهشگران جوان و درخواست لیست اسامی دانش آموزان ممتاز و واجد شرایط جهت عضویت . نصب اطلاعیه های باشگاه در تابلو اعلانات دانشگاه جهت اطلاع دانشجویان علاقمند .
2). تشکیل چند جلسه توجیهی برای دانش آموزان ممتاز و دانش آموزان مدارس سماء .
3). جمع آوری و تکمیل و تنظیم مدارک دریافتی از درخواست کنندگان واجد شرایط عضویت .
4). ارسال مدارک تنظیم شده به تهران جهت بررسی و انجام سایر اقدامات لازم .
5). رفع نواقص از پرونده هایی که از باشگاه در تهران عودت داده می شود و ارسال مجدد اینگونه پرونده ها به باشگاه پژوهشگران پس از اصلاح و تکمیل آنها و انجام مکاتبات و تماس تلفنی با باشگاه پژوهشگران در تهران .
6). تحویل کارت عضویت اعضاء پذیرفته شده و تکمیل فرمهای مربوطه و ارسال انها به باشگاه پژوهشگران در تهران .
7). تماس مکرر با کلیه اعضاء دانش اموز باشگاه پژوهشگران جوان و مطلع ساختن آنان از اردوهای دانش آموزی جوانه های ایمان نوشهر و گلواژه های پژوهش 80 و همایشهای امام علی (ع) و امام مهدی (عج) و توزیع برگه های فراخوان و ثبت نام و رهنمودهای مربوط به شرکت در این اردوها همایش ها با توجه به هماهنگیهای لازم با باشگاه پژوهشگران در تهران و دبیرخانه منطقه 2 .
8). اعزام 10 تن از دانش آموزان عضو باشگاه به اردوی جوانه های ایمان نوشهر و اعزام 9 تن از دانش آموزان عضو باشگاه به اردوی گلواژه های پژوهش 80 رامسر به سرپرستی دو نفر همراه با یک مینی بوس از طرف دانشگاه اعزام 5 نفر از دانش آموزان به همایش امام علی (ع) به سرپرستی یک نفر و اعزام 6 نفر از اعضاء به همایش امام مهدی (عج) به تبریز به سرپرستی یک نفر از طرف دانشگاه که شایان ذکر است که در این همایش 4 نفر از اعضاء باشگاه واحد ابهر مقاله ارائه داده بودند و مقام اول و سوم را نیز اعضاء باشگاه واحد ابهر کسب کردند .
9). برگزاری همایش دانش آموزی شیمی با شرکت 18 عضو باشگاه و ارائه 12 مقاله در تاریخ 2 آذر ماه 1378 .
10). تشکیل جلسات روش تحقیق برای اعضاء باشگاه در دانشگاه و اهداء کتاب به اعضاء در مناسبتهای مختلف از طرف ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر و معاونت محترم پژوهش دانشگاه واحد ابهر .
11). برگزاری شب شعر توسط اعضاء باشگاه پژوهشگران جوان و دانشجویان اهل ادب در موضوعات مختلف تحت عنوان امام علی (ع) و فلسطین .
12). برگزاری سخنرانیها و میزگردهایی تحت عنوان زیست شناسی ، نجوم شناسی توسط اعضاء باشگاه و اهداء جوایز به سخنرانان از طرف ریاست محترم واحد و معاونت محترم پژوهش .
ـ شایان ذکر است که اعضاء باشگاه پژوهشگران جوان با ارائه کارت عضویت خود می توانند همانند دانشجویان واحد دانشگاهی از امکانات موجود در دانشگاه از جمله امکانات کامپیوتری ، کتابخانه ، لابراتور زبان ( کتابهای آموزش زبان ) و مراجعه به دفتر مشاوره و اساتید واحد دانشگاهی استفاده نمایند .

بخش اول
آئین نامه اجرای طرح های پژوهشی اعضاء
" باشگاه پژوهشگران جوان "

مقدمه : براساس بند دو از ماده دوم اساسنامه باشگاه و با توجه به شرح وظایف مدیر امورعلمی ـ پژوهشی باشگاه پژوهشگران جوان ، برای توسعه تحقیقات و حمایت از محققین این باشگاه طبق ضوابط و مقررات زیر از طرح های پژوهشی اعضاء باشگاه با هماهنگی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی حمایت و پشتیبانی می شود .

ماده 1 : ارائه دهنده طرح تحقیقاتی خود را به صورت مکتوب در فرم های تعیین شده باشگاه که هماهنگ با فرمهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی است ، تنظیم و جهت بررسی به دفتر باشگاه واحد دانشگاهی مربوط ارائه تا توسط این دفتر به شورای پژوهشی واحد جهت ارزیابی و داوری ارسال گردد .
ماده 2 : اعضاء دانشجو در مقطع کارشناسی و همچنین اعضاء غیردانشجو باید یک نفر عضو هیئت علمی را به عنوان مجری طرح انتخاب نمایند .
تبصره 1 : مجری طرح به پیشنهاد عضو ، بایست از واحد دانشگاه ازاد اسلامی خود عضو انتخاب شود.
تبصره 2 : مجری طرح لازم است موافقت خود را جهت قبول مسئولیت بعنوان مجری طرح ، کتباً اعلام نماید .
تبصره 3 : اعضاء دانشجو در مقطع تحصیلی بالاتر از کارشناسی می توانند بعنوان مجری طرح باشند و می بایست یکی از اعضاء هیئت علمی نیز بعنوان استاد مشاور طرح با رضایت کتبی ایشان معرفی شود.
ماده 3 : دفاتر باشگاه موظف هستند نتیجه بررسی ( تائید یا رد ) شورای پژوهشی واحد را به همراه طرح پژوهشی عضو و فرمهای ارزیابی طرح به معاونت پژوهشی و فن آوری باشگاه در تهران ارسال نمایند .
تبصره 4 : برای طرحهای زیر پنج میلیون ریال حداقل نظر یک داور و برای طرحهای بالای پنج میلیون ریال حداقل نظر دو داور نیاز است .
ماده 4 : معاونت پژوهشی و فن آوری باشگاه پس از بررسی و تائید طرح های رسیده از دفاتر و نیز پس از اخذ مجوز لازم از شورای باشگاه و تعیین نحوه تامین اعتبار آن ، درخصوص اجرای طرح های اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
ماده 5 : اتخاذ تصمیم نهایی در مورد محل و نحوه انجام طرح های مشترک تائید شده شورای باشگاه به عهده معاونت پژوهشی و فن آوری باشگاه می باشد که با همکاری معاونت پژوهشی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و روسای دفاتر باشگاه صورت می گیرد .
ماده 6 : طرح تائید شده باشگاه ، پس از تعیین کلیه موارد مربوطه ، از طرف ریاست باشگاه به دفاتر مربوطه جهت اجرا ابلاغ می شود .
ماده 7 : واحدهای دانشگاه ازاد اسلامی ، موظف به عقد قرارداد و همکاری با مجریان طرح های تصویب شده باشگاه می باشند و بودجه طرح مصوب مانند سایر طرحهای پژوهشی طبق آئین نامه طرح های پژوهشی دانشگاه از محل بودجه پژوهشی واحد یا از محل اعتبارات ویژه استعدادهای درخشان که بنابر دستور ریاست دانشگاه در اختیار باشگاه گذاشته می شود ، تامین می گردد .
ماده 8 : اعتبارات مصوب ، با توجه به برنامه زمانبندی طرح و به نسبت پیشرفت کار ، پس تائید مدارک لازم توسط دفاتر باشگاه از طرف واحد دانشگاهی ( معاونت پژوهشی ) در اختیار مجری طرح قرار می گیرد .
ماده 9 : مجری طرح پس از دریافت ابلاغ تصویب نهایی از دفتر باشگاه در واحد دانشگاهی . موظف به اجرای طرح براساس تقویم زمانی می باشد . در هر مرحله گزارش پیشرفت کار و در خاتمه کار تحقیقاتی ، گزارش نهایی از کل طرح را به صورت مکتوب جهت بررسی ، تذئید و اقدام لازم به دفتر باشگاه واقع در واحد دانشگاهی مربوط تحویل می نماید .
ماده 10 : چنانچه مجری طرح ظرف مدت حداکثر سه ماه از تاریخ ابلاغ تصویب بدون عذرموجهی نسبت به شروع طرح پژوهشی اقدام نکند ، یا پیشرفت کار با تشخیص دفتر باشگاه براساس برنامه زمانبندی نباشد ، براساس بررسی و اعلام نظر دفاتر باشگاه در واحدهای دانشگاهی می باشند و ارزیابی گزارشهای مرحله ای طرح در شورای پژوهشی واحد انجام و نتیجه در هر مرحله به باشگاه در تهران ارسال می شود .
ماده 12 : شورای پژوهشی واحد گزارش نهایی طرح را پس از بررسی اولیه جهت تایید به معاونت پژوهشی و فن آوری باشگاه ارسال می نماید . پیگیری این امر بعهده دفتر باشگاه در آن واحد می باشد .
ماده 13 : گزارش عملکرد سالیانه واحدهای دانشگاهی درخصوص اجرای این آئین نامه در شورای معاونین پژوهشی کل واحدها و نیز اجلاس سراسری روسا واحدها ( شورای مرکزی ) مطرح و واحدهای برتر از امتیازات ویژه پژوهشی برخوردار می شوند .
این آئین نامه در 13 ماده و 4 تبصره در بیست و ششمین جلسه هیات امناء باشگاه پژوهشگران جوان در تاریخ 21/8/81 به تصویب رسیده است و قابل اجرا می باشد .

دکتر عبدا… جاسبی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی

نحوه برگزاری کارگاه های روش تحقیق
پژوهشهای کلاستیک و سیستماتیک در جهان امروز از قویترین ابزار ایجاد تکنولوژی برتر و پیشرفته می باشد . تکنولوژی محصول پژوهش کلاسیک و سیستماتیک است و اهمیت پژوهش بسیار واضح است . پژوهش می تواند به عنوان رکن جدائی ناپذیر نظام آموزشی مورد توجه قرار گیرد و با اتخاذ روشهای موثر می توان ترتیبی اتخاذ نمود که نوآموزان را از بدو ورود به نظام آموزشی به پژوهش و پژوهشگری آشنا ساخت و آنها را با روحیه کنجکاوی ، پژوهشگری ، خلاقیت ، جسارت و سماجت علمی تربیت نمود . در امر پژوهش نباید انتظار داشت که در کوتاهترین زمان ممکن نتایج سریع حاصل گردد و به مرحله اجرا گذاشته شود . برگزاری کارگاههای روش تحقیق به منظور آشنائی نوآموزان با امر پژوهش و روش های تهیه طرحهای تحقیقاتی می باشد که لازم است اعضاء باشگاه در دوره عضویت خود حداقل در یکی از این کارگاهها شرکت نمایند . بدین منظور امید است شعب و دفاتر نسبت به برگزاری کارگاهها روش تحقیق با توجه به موارد ذیل اقدام نمایند .

1ـ فرم فراخوان و ثبت نام :

2- تعیین گروه مدرسین و برنامه کارگاه :
دو برنامه پیشنهادی ارائه شده می توانند بعنوان نمونه برای ارائه موضوعات کارگاه روش تحقیق در نظر گرفته شود . این برنامه ها می توانند با توجه به نظر مدرسین قابل تغییر باشند . بهتر است براساس انواع گروههای آموزشی کارگاههای روش تحقیق تشکیل گردد . در این خصوص بهتر است از اعضای هیئت علمی واحدهای دانشگاه ازاد جهت تدریس براساس توانائی و علاقه آنها دعوت به همکاری شود .
الف ـ برنامه اول ( براساس سه روز کامل )

روز اول مدت زمان
1ـ کلیات روش تحقیق 45 دقیقه
2ـ انتخاب موضوع 45 دقیقه
3ـ عنوان 30 دقیقه
4ـ بیان مسئله 30 دقیقه
ـ کار گروهی 90 دقیقه
ـ گزارش کار گروهی 30 دقیقه
5ـ بررسی فنون و اطلاعات موجود 60 دقیقه
6ـ اهداف و فرضیات 60 دقیقه
اضافه می شود ساعات پذیرش ، پذیرائی ، نهار ، نماز و ………………………. به اوقات ذکر شده .
روز دوم مدت زمان
ـ کار گروهی 60 دقیقه
ـ گزارش کار گروهی 30 دقیقه
7ـ آزمون زمینه و حجم نمونه 45 دقیقه
8ـ خطاهای اندازه گیری 45 دقیقه
9ـ آمار توصیفی و احتمالات 60 دقیقه
ـ کارگروهی 90 دقیقه
ـ گزارش کارگروهی 60 دقیقه
10ـ حل تمرین و متدولوژی 60 دقیقه
11ـ مفهوم توزیع و برآورد 60 دقیقه
اضافه می شود ساعات پذیرش ، پذیرائی ، نهار ، نماز و ………………………. به اوقات ذکر شده .
روز سوم مدت زمان
12ـ اخلاق در پژوهش 45 دقیقه
13ـ مطالعه موردی 45 دقیقه
ـ کار گروهی 60 دقیقه
ـ گزارش کار گروهی 30 دقیقه
14ـ روش کار ، برنامه زمانبندی ، بودجه بندی و جدول کانت 60 دقیقه
15ـ مدیریت 45 دقیقه
16ـ گزارش نویسی و انتشار نتایج 60 دقیقه
ـ کار گروهی 60 دقیقه
ـ گزارش کار گروهی 60 دقیقه
اضافه می شود ساعات پذیرش ، پذیرائی ، نهار ، نماز و ………………………. به اوقات ذکر شده .
این برنامه کارگاه براساس سه روز کامل ( به طور مثال روزهای چهارشنبه ، پنج شنبه و جمعه ) می باشد که در کنار برنامه ارائه شده نیاز به برگزاری کلاس آشنائی با نحوه استفاده از اینترنت برای فعالیتهای پژوهشی می باشد .

ب ـ برنامه دوم ( براساس 4 نصفه روز در بعداز ظهرها )
روز اول مدت زمان
1ـ اهداف و کلیات محتوای دوره 30 دقیقه
2ـ ضوابط انتخاب موضوع 30 دقیقه
3ـ عنوان مورد تحقیق 30 دقیقه
4ـ بیان مسئله 30 دقیقه
5ـ بازنگری منابع و اطلاعات موجود 60 دقیقه
ـ کار گروهی و اعلام گزارش مربوطه 60 دقیقه
اضافه می شود ساعات پذیرش ، پذیرائی ، نهار ، نماز و ………………………. به اوقات ذکر شده
روز دوم مدت زمان
6ـ اهداف کلی و اختصاصی و فرضیات 30 دقیقه
ـ کار گروهی 45 دقیقه
7ـ متغیرهای تحقیق 30 دقیقه
8ـ وضعیت متغیرهای مقیاس سنجش 30 دقیقه
9ـ روش های پژوهش 30 دقیقه
ـ کار گروهی 75 دقیقه
اضافه می شود ساعات پذیرش ، پذیرائی ، نهار ، نماز و ………………………. به اوقات ذکر شده
روز سوم مدت زمان
10ـ نمونه گیری و روشهای انجام آن 30 دقیقه
11ـ آمار طبقه بندی اطلاعات و نمایش داده ها 30 دقیقه
12ـ شاخصهای پراکندگی 30 دقیقه
ـ کار گروهی و اعلام گزارش مربوطه 90 دقیقه
13ـ جمع آوری داده ها و اطلاعات مورد نیاز 30 دقیقه
14ـ قضاوتهای آماری آزمون فرضیه 30 دقیقه
اضافه می شود ساعات پذیرش ، پذیرائی ، نهار ، نماز و ………………………. به اوقات ذکر شده
روز چهارم مدت زمان
15ـ ارزیابی و اعتبارسنجی 45 دقیقه
ـ کار گروهی 45 دقیقه
16ـ بکارگیری و انتشار نتایج بودجه و مدیریت 30 دقیقه
17ـ گزارش نویسی 30 دقیقه
ـ کار گروهی و گزارش نهائی 60 دقیقه
اضافه می شود ساعات پذیرش ، پذیرائی ، نهار ، نماز و ………………………. به اوقات ذکر شده

3ـ ارائه گواهینامه شرکت در کارگاه :
حضور فعال شرکت کنندگان در کارگاه روش تحقیق و ارائه پروپزال درخصوص یک موضوع تحقیقاتی براساس دستاوردهای کارگاه پس از مدت تعیین شده توسط مدرسین برگزاری کارگاه ( حدود یک الی دو ماه ) و ارائه آن به شعبه یا دفتر باشگاه مربوطه و بررسی آن توسط مدرسین مذکور ، می تواند صدور گواهینامه شرکت در کارگاه را از طرف رئیس شعبه یا دفتر بلامانع سازد .

4ـ تعداد شرکت کنندگان در کارگاه :
براساس ظرفیت محل تشکیل کارگاه و تعداد مدرسین و نظر آنها تعداد شرکت کنندگان قابل تغییر بین 20 تا 60 نفر می باشد که پیشنهاد می شود با توجه به اهمیت موضوع کارگاه بصورت مشارکت بین شعب یا دفاتر باشگاه که از نظر جغرافیائی محل آنها به یکدیگر نزدیک می باشد ، تشکیل گردد . جلسات عمومی می تواند به کلیه شرکت کنندگان اختصاص داشته باشد و برای جلسات کار گروهی حداکثر ظرفیت پیشنهادی 20 نفر است .

5ـ همکاری اعضاء باشگاه در جهت برگزاری کارگاه :
برای جذب همکاری و بکارگیری اعضاء در برگزاری کارگاه روش تحقیق می توان در قسمتهای مختلف نظیر تشکیل جلسات عمومی ، تشکیل جلسات خصوصی ، فیلم برداری ، استفاده از وسایل کمک آموزشی و … از آنها به روش های مناسب استفاده نمود تا اعضاء نیز در برگزاری کارگاه نقش خود را ایفا نمایند و توانائیهای آنها مورد استفاده قرار گیرد .
6ـ جزوات کارگاه روش تحقیق :
گروه مدرسین موظف هستند که جزوات مناسب را برای کارگاه تهیه و حداقل 15 روز قبل از شروع کارگاه در اختیار مسئولین برگزاری کارگاه قرار دهند تا فرصت کافی برای تکثیر در اختیار آنها باشد . در زمان پذیرش ( در روز اول ) می بایست جزوات به همراه برنامه کارگاه در اختیار شرکت کنندگان قرار گیرد .
7ـ نتایج کارگاه :
همانطور که اشاره شد در پایان کارگاه مهلتی ( حداقل یک ماه و حداکثر دو ماه ) در اختیار شرکت کنندگان برای ارائه یک پروپزال مناسب درخصوص یک موضوع تحقیقاتی پیشنهادی داده می شود تا نتیجه کار به صورت یک کار عملی ارائه شود . لازم است پس از ارائه پروپزال و تصویب آن توسط گروه مدرسین گواهینامه شرکت در کارگاه روش تحقیق به شرکت کنندگان ارائه شود .
8ـ هزینه ها :
لازم است برآورد نسبت به هزینه های برگزاری کارگاه روش تحقیق شامل حق الزحمه مدرسین ، پذیرائی ، تبلیغات و … انجام شود . سپس بصورت تنخواه مبلغ دریافتی هزینه و بعد براساس ضوابط امور مالی از محل اعتبارات مربوطه تسویه حساب گردد .

" آئین نامه تشکیل گروه های پژوهش "
باشگاه پژوهشگران جوان
فصل اول : اهداف
با توجه به تنوع رشته های علمی ، گروههای علمی جهت ایجاد زمینه مساعد برای اعضای فعال ، مبتکر و پژوهشگر باشگاه برای انجام فعالیتهای پژوهشی زیر نظر مستقیم روسای دفاتر و شعب باشگاه تشکیل می شوند .

فصل دوم : سازمان و تشکیلات
ماده 1 : مسئولیت برنامه ریزی و سیاستگزاری علمی و نیز ایجاد خط مشی پژوهشی و تحقیقاتی گروههای علمی به عهده روسای دفاتر و شعب و معاونت پژوهشی و فن آوری باشگاه می باشد .
ماده 2 : مسئولیت برگزاری جلسات گروههای علمی و اجرای خط مشی های تعیین شده باشگاه به عهده روسای دفاتر و شعب می باشد .
ماده 3 : گروههای علمی زیر نظر دفاتر و شعب ( واحدهای دانشگاه آزاد ) براساس آئین نامه مصوب شورای باشگاه با توجه به توانائی امکانات و تسهیلات آنها تشکیل می شود .
ماده 4 : دفاتر و شعب موظف می باشند گزارشات مستمر ماهانه تهیه و در پایان هر سال گزارشی از فعالیتهای گروههای علمی را به معاونت پژوهشی و فن آوری باشگاه ارسال نمایند .
ماده 5 : با توجه به تنوع گرایش و رشته های مختلف در زمینه های ذیل گروههای علمی مجاز میباشد که تشکیل شوند .
تبصره : در سایر موارد ، دفاتر و شعب موظف به کسب مجوز لازم از معاونت پژوهشی و فن آوری باشگاه می باشند .
1ـ گروههای علمی در رشته های فنی و مهندسی عبارتند از :
مکانیک ، عمران ، برق ، مواد ، شیمی ، کامپیوتر ، صنایع ، معماری و معدن
2ـ گروههای علمی در رشته های علوم پزشکی عبارتند از :
پیراپزشکی ، دندانپزشکی ، دامپزشکی ، داروسازی ، پزشکی ، علوم تغذیه ، مهندسی پزشکی ، پرستاری و مامائی
3ـ گروههای علمی در رشته های علوم انسانی و هنر عبارتند از :
زبان انگلیسی ، ادبیات فارسی ، علوم تربیتی و روانشناسی ، علوم اجتماعی و جامعه شناسی ، فلسفه و الهیات و معارف ، مدیریت و هنر ، حسابداری ، حقوق
4ـ گروههای علمی در رشته های علوم پایه عبارتند از :
ریاضی ، شیمی ، فیزیک ، زیست شناسی و زمین شناسی
5ـ گروههای علمی در رشته های منابع طبیعی و کشاورزی عبارتند از :
خاک شناسی و ترویج و آموزش کشاورزی ، زراعت کشاورزی و باغبانی ، شیلات و محیط زیست، مرتع و آبخیزداری و آبیاری ، صنایع غذائی و علوم دامی ، ماشین آلات کشاورزی و اقتصاد ، صنایع چوب و کاغذ و جنگلداری ، بیماری های گیاهی و حشره شناسی ، زراعت کشاورزی و باغبانی
ماده 6 : پس از تائید درخواست تشکیل گروههای علمی توسط معاونت پژوهشی و فن آوری ، دفاتر و شعب موظف هستند نسبت به تشکیل و برگزاری جلسات گروههای علمی اقدام نمایند .

این آئین نامه در 8 ماده و 1 تبصره در شورای باشگاه پژوهشگران جوان در تاریخ 17/12/80 به تصویب رسیده است و قابل اجرا می باشد .

" نحوه برگزاری سخنرانی های علمی "

برگزاری سخنرانی های علمی یکی از طرق مهم برای آشنائی هر چه بیشتر پژوهشگران یا تازه های علمی می باشد . برای برگزاری سخنرانیها ، نیاز به تهیه برنامه های مدون و دوره ای در سطح شعب و دفاتر باشگاه است . جهت هر چه بهتر برگزار شدن جلسات سخنرانی لازم است به موارد ذیل توجه شود .

1ـ تعیین رشته آموزشی موضوع سخنرانی : با توجه به گروههای آموزشی واحد دانشگاهی محل برگزاری سخنرانی می توان در یکی از رشته های تحصیلی گروههای آموزشی فنی و مهندسی ، علوم پایه ، کشاورزی و منابع طبیعی ، علوم انسانی و هنر و نیز علوم پزشکی ، رشته مربوط به موضوع سخنرانی را انتخاب نمود .
برای ایجاد جذابیت و تنوع بهتر است برنامه ریزی سخنرانی ها به صورت سالیانه یا ترمهای تحصیلی در رشته های مختلف گروه آموزشی تنظیم گردد .

2ـ تعیین سخنران و موضوع سخنرانی : پس از تعیین رشته موردنظر برای سخنرانی ، می توان از مدیران گروههای آموزشی واحد دانشگاهی مربوطه ، جهت تعیین سخنرانان کمک گرفت . بهتر است به صورت پیشنهادی لیست تعدادی سخنران و موضوعات سخنرانی آنها از طرف مدیران گروههای آموزشی دریافت شود . سپس با توجه به وضعیت واحد دانشگاهی و نیز وضعیت علمی و پژوهشی سخنرانان نظیر ارائه مقالات علمی توسط آنها در مجلات علمی معتبر و نیز کنفرانسها و همچنین تالیف و ترجمه کتب علمی و با عنایت به جدید بودن موضوعات سخنرانی آنها ، این انتخاب صورت گیرد . برای جذابیت هر چه بیشتر سخنرانی ، بهتر است سخنرانان از وسایل کمک آموزشی نظیر دستگاههای ویدئو پروژکتور ، اورهد ، اسلاید و … استفاده نمایند .
3ـ برنامه سخنرانی :
برنامه پیشنهادی برای سخنرانی بشرح زیر می باشد .
تلاوت آیاتی از قرآن کریم 5 دقیقه
معرفی باشگاه و فعالیت آن توسط مسئول شعبه یا دفتر باشگاه 8 دقیقه
معرفی سخنران و نیز ارائه بیوگرافی فعالیتهای علمی و پژوهشی سخنران 2 دقیقه
سخنرانی و پاسخ سوالات توسط سخنران 70 دقیقه
جمع بندی و قدردانی از همکارانی که در برگزاری سخنرانی یاری نمودند 5 دقیقه
90 دقیقه
ساعات برگزاری جلسات سخنرانی با توجه به ساعات کلاسها تنظیم می گردد . پیشنهاد می شود در صورت امکان ساعت 10 صبح برای شروع سخنرانی انتخاب شود .

4ـ شرکت کنندگان در مراسم سخنرانی : از اعضاء باشگاه و همچنین سایر دانشجویان می توان برای شرکت در مراسم سخنرانی دعوت به عمل آید . تجربه نشان داده است که ثبت نام اولیه برای حضور در مراسم سخنرانی می تواند جذابیت بیشتری را ایجاد نماید .
5ـ تبلیغات : تبلیغات یکی امور مهم برای ایجاد جذابیت بیشتر برای شرکت کنندگان در مراسم سخنرانی می باشد . بهتر است بوسیله تهیه و نصب تراک ، پوستر و پلاکارد از شرکت کنندگان در مراسم سخنرانی دعوت بعمل آید . در این خصوص می توان از اعضاء باشگاه ، اساتید و سایر شخصیت ها با توجه به موضوع سخنرانی دعوت کتبی بعمل آید .

6ـ بکارگیری اعضاء باشگاه یا انجمن های علمی : برای ایجاد روحیه همکاری و همچنین بکارگیری نیروهای جوان و فعال در برگزاری مراسم سخنرانی ، تبلیغات و … بهتر است اعضاء باشگاه یا انجمن های علمی واحد دانشگاهی استفاده نمود . در این خصوص می توان از روش امتیازدهی برای اعضای باشگاه که در مراسم برگزاری سخنرانی همکاری یا شرکت می کنند ، برای ایجاد روحیه علاقه مندی آنها استفاده نمود و برای انجمن های علمی نیز با مطرح کردن نام آنها در برگزاری سخنرانی و سایر قسمت ها ایجاد انگیزه نمود .

7ـ ثبت مراسم سخنرانی : توصیه می شود از مراسم سخنرانی عکس ، فیلم و گزارش تهیه شود . در گزارش می بایست به وضعیت کیفی و کمی سخنرانی ، تعداد شرکت کنندگان ، فعالیتهای انجام شده برای برگزاری سخنرانی و … اشاره شود .

8ـ هزینه ها : لازم است برآورد نسبت به هزینه های مراسم سخنرانی شامل تبلیغات ، حق الزحمه سخنران ، پذیرائی و … انجام شود . سپس به صورت تنخواه مبلغ دریافتی ، هزینه و بعد براساس ضوابط امور مالی از محل اعتبارات مربوطه تسویه حساب گردد .

" فرم نظرسنجی سخنرانی علمی "
باشگاه پژوهشگران جوان

مقطع تحصیلی : رشته تحصیلی :
1ـ نظرتان درباره محتوی مطالب ارائه شده در سخنرانی چیست ؟
عالی خوب متوسط ضعیف
2ـ نظرتان درباره مدت سخنرانی چیست ؟
عالی خوب متوسط ضعیف
3ـ نظر شما درخصوص نحوه سخنرانی چیست ؟
عالی خوب متوسط ضعیف
4ـ این سخنرانی تا چه حدی در افزایش دانش شما موثر می باشد ؟
عالی خوب متوسط ضعیف
5ـ نحوه برخورد و همکاری مسئولان اجرایی را چگونه ارزیابی می کنید !
عالی خوب متوسط ضعیف
6ـ امکانات محل سخنرانی از نظر تجهیزات کمک آموزشی را در چه سطحی ارزیابی می کنید ؟
عالی خوب متوسط ضعیف
7ـ نظر خود را نسبت به ارائه چنین سخنرانی هایی بنویسید .
…………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………

بازدید از مراکز تحقیقاتی

بازدید اعضاء از مراکز تحقیقاتی می تواند آنها را با امکانات و تسهیلات تحقیقاتی آشنا سازد و زمینه مناسبی جهت تشویق آنها برای انجام پروژه های تحقیقاتی باشد . در این خصوص انجام مراحل ذیل توصیه می شود :
1ـ شناخت مراکز تحقیقاتی در حوزه واحد دانشگاهی
2ـ ارتباط با مسئولین مراکز و معرفی فعالیتهای باشگاه
3ـ بررسی و شناخت امکانات و تسهیلات مراکز
4ـ هماهنگی جهت بازدید اعضاء از مراکز
5ـ آشنائی اعضاء با زمینه های طرح های تحقیقاتی
6ـ آشنائی اعضاء با امکانات و تسهیلات مراکز تحقیقاتی
7ـ آشنائی اعضاء با اولویت های طرحهای تحقیقاتی
8ـ آشنائی اعضاء با محققین و تبادل نظر با آنها
9ـ جمع آوری ارائه نظرات اعضاء درخصوص بازدید و نتایج آن
10ـ ارائه جمع بندی گزارش مسئول بازدید و اعلام نظرات درخصوص بازدیدهای آینده
پرسشنامه مشخصات ارائه دهندگان مقاله در همایش های باشگاه
( مخصوص اعضاء )
نام و نام خانوادگی نویسنده یا نویسندگان مقاله :
شماره عضویت : مقطع تحصیلی : رشته تحصیلی :
دانشگاه محل تحصیل ( واحد دانشگاهی ) :
نام همایش :
محل همایش :
تاریخ همایش :

چکیده مقاله :

پرسشنامه مشخصات مقاله دهندگان در
مجلات علمی معتبر
( مخصوص اعضاء باشگاه )
نام و نام خانوادگی نویسنده یا نویسندگان مقاله :
شماره عضویت : مقطع تحصیلی : رشته تحصیلی :
دانشگاه محل تحصیل ( واحد دانشگاهی ) :
نام مجله : داخلی خارجی
تاریخ چاپ مقاله :
شماره مجله : محل انتشار مجله : نام کشور :

چکیده مقاله :

پرسشنامه مشخصات مربوط به ارائه مقالات در
کنفرانسهای علمی
( مخصوص اعضاء باشگاه )
نام و نام خانوادگی نویسنده یا نویسندگان مقاله :
مقطع تحصیلی : رشته تحصیلی :
شماره عضویت : دانشگاه محل تحصیل ( واحد دانشگاهی ) :
نام کنفرانس :
نام برگزارکننده کنفرانس : نام کشور :
نوع ارائه : شفاهی پوستر

چکیده مقاله ( به انگلیسی یا فارسی ) :

" فرم ارزشیابی مقالات "
باشگاه پژوهشگران جوان
خانم / آقای
با سلام و تشکر از همکاری شما ، خواهشمند است مقاله پیوست را ارزیابی نموده و حداکثر تا تاریخ …………………. عودت فرمائید .

الف )لطفاً نمره مناسب را انتخاب کرده یا حداقل علامت بزنید .

ردیف

محورهای ارزشیابی
خیلی خوب
خوب
متوسط
ضعیف
غیرقابل قبول

20ـ17
16ـ15
14ـ13
12ـ10
کمتر از 10
1
دارا بودن چکیده ، فهرست ، مقدمه ، آدرس منابع

2
نظم در نگارش و رعایت ترتیب منطقی مباحث (ساختار مقاله )

3
اصالت مقاله

4
برخورداری از تازه های علمی

5
استفاده از منابع و مراجع در متن

6
ویرایش و نگارش مقاله

7
کیفیت جداول و اشکال

8
کافی و مناسب بودن نتایج تحقیق

9
مفید بودن برای جامعه علمی و صنعتی کشور

10
رتبه کل مقاله

ب ـ لطفاً علامت بزنید

با تشکر از همکاری شما جهت برگزاری همایش سراسری علمی ـ پژوهشی باشگاه پژوهشگران جوان امید است درآینده بتوان هر چه بیشتر از مساعدت جنابعالی بهره برد .
با احترام ـ دبیر همایش

" فرم ارزیابی کتاب "
مخصوص اعضاء باشگاه پژوهشگران جوان
استاد محترم
لطفاً پس لز بررسی کتاب پیوست به سوالات عنوان شده پاسخ دهید .

نام کتاب :
1ـ ارزش علمی کتاب به نظر شما چگونه است ؟ خوب متوسط کم
2ـ به نظر شما ارزش و کیفیت کتاب از چه نوع می باشد ؟
پژوهش بنیادی پژوهش کاربردی گردآوری ( تحقیق کتابخانه ای ـ مروری )
گزارش ترجمه سایر موارد ( توضیح دهید )
3ـ آیا این کتاب ، کتاب درسی ست ؟ بلی خیر
4ـ در صورت پاسخ مثبت به سوال 1 :
الف ـ کتاب فوق در مورد استفاده دانشجویان چه دوره ای قرار می گیرد ؟
کاردانی کارشناسی ( دوره پایه و اصلی ) کارشناسی ( دروس تخصصی )
کارشناسی ارشد دکتری
ب ـ این کتاب برای چه مجموعه هایی مورد استفاده قرار می گیرد ؟
ج ـ تعداد تقریبی دانشجویانی که در زمینه علمی و در این سطح درس می گیرند ، چقدر است ؟
د ـ تعداد تقریبی دانشجویانی که در سال از این کتاب به عنوان یک کتاب درسی استفاده خواهند کرد ، چقدر است ؟
5ـ در صورتی که کتاب درسی نیست ، کدامیک از مطالب زیر در مورد آن صادق است :
کتاب جنبی یا مرجع و مفید کتاب عمومی و مفید در سطح جامعه
سایر موارد ( توضیح دهید ) :
6ـ سیستم آحاد به کار گرفته شده در کتاب چیست ؟
متریک غیرمتریک
7ـ طرح کلی و محتوای کتاب با توجه به هدف نگارش از آن چگونه است ؟
خوب متوسط نارسا
درصورت پاسخ متوسط و یا نارسا ، لطفاً مختصراً توضیح دهید که اشکال در چیست ؟

8ـ انسجام و نظم علمی و منطقی و پروراندن مطالب کتاب چگونه است ؟
خوب متوسط کم
9ـ میزان ابتکار ، پژوهش و عدم اقتباس از کتب و مراجع دیگر :
خوب متوسط کم
در صورتیکه به نظر شما این تالیف از کتب و مراجع دیگر اقتباس شده است ، لطفاً آن کتاب و منابع را در زیر معرفی فرمائید .

10ـ میزان روشن بودن لامات و قراردادها چگونه است ؟
مناسب متوسط کم
11ـ یکنواختی و درستی واژه های به کار برده شده در چه حد است ؟
مناسب متوسط کم
12ـ کتاب به لحاظ شیوایی نثر فارسی و سهولت درک مطالب چگونه است ؟
خوب متوسط کم
13ـ کتاب تا چه اندازه به ویرایش نیاز دارد ؟
زیاد نسبتاً کم کم نیاز ندارد
14ـ قبل از بررسی کامل و ویرایش ، چه پیشنهاد عمده ای به مولف می کنید .

15ـ آیا مشابه این کتاب به زبان فارسی موجود است ؟
آری خیر نمی دانم
اگر پاسخ به این سوال مثبت است ، لطفاً نمونه هایی از کتب موجود را نام ببرید . مولف یا مترجم ناشر


16ـ در صورتیکه پاسخ به سوال فوق مثبت است ، آیا باز هم نیازی به نشر این کتاب می باشد ؟
بلی خیر
در صورت پاسخ مثبت پاره ای از مزایای این تالیف را نسبت به کتب مشابه فارسی بیان فرمایید .

17ـ اگر به یک کتاب ایده آل و کمال مطلوب فرضی ، نمره 20 بدهیم برای کتاب پیوست تقریباً چه نمره ی تعیین خواهید کرد ؟
18ـ اگر کتاب در مجموع مورد قبول نیست علل آن را ذکر فرمائید ( مثال : عدم اولویت ، پایین بودن کیفیت تالیف پژوهش ، وجود کتاب مشابه و … )

* پژوهش بنیادی : به آن دسته از پژوهشهایی گفته می شود که انجام آن شروع تحقیقات دیگری را تسهیل نموده و به پرورش و توان علمی و یا به بالا بردن سطح دانش اجتماع کمک کند .
* پژوهش کاربردی : به آن دسته از پژوهش هایی گفته می شود که تحقیقات را در جهت تکنولوژی پیشرفته به منظور حل مسائل موجود و نیازهای صنعتی کشور رهبری کند .

از ابتدای سال 83 تاکنون 4285 پرونده جهت عضویت مورد رسیدگی قرار گرفته است و از این تعداد پس از کارشناسی پرونده ها در حوزه پذیرش باشگاه و طی 11 جلسه کمیته تعیین اولویت تعیین اولویت عضویت ، عضویت 2923 نفر به تصویب رسیده است ، یکی از پارامترهای مهم در تعیین اولویت هرم عضویت می باشد . همانگونه که در اولین نشست سراسری روسای دفاتر در تهران هرم عضویت باشگاه مورد بررسی قرار گرفت و همچنانچه که در آن نشست به اطلاع رسید تصحیح هرم باشگاه توسط هیات امنا باشگاه تصریح گردیده بود .
خوشبختانه با اتخاذ سیاست های مناسب این هرم عضویت هم اکنون تا حدودی تصحیح گردیده است و مدیریت پذیرش و تسهیلات مصمم است تا به اهداف پیش بینی شده هرم عضویت در سال 1384 دست یابد .
در سال 84 که تاسیس باشگاه پژوهشگران جوان وارد هشتمین سال خود می شود حوزه پذیرش و تسهیلات نیز روز به روز بر دامنه فعالیتهای خود افزوده به طوری که از ابتدای تاسیس تاکنون به صورت مقایسه با کل اعضاء در سال 83 در سالهای مختلف به شرح زیر عضو پذیرفته است :

در حال حاضر باشگاه عضویت 10816 نفر را به تصویب رسانده است توزیع آماری اعضاء باشگاه از ابتدا تاکنون به تفکیک هر دفتر در واحدهای دانشگاهی پس از مقدمه ارائه می گردد .
کل پرونده های رسیده به دفتر باشگاه در سال 83 تا دی ماه 4285 فقره می باشد که در حال حاضر ماهانه حدود 450 فقره با اتکال به خداوند متعال و با همکاری همه جانبه کلیه دفاتر باشگاه در سراسر کشور سال 84 را می توان نقطه عطفی از ابتدا تاسیس باشگاه تاکنون دانست و شاهد توسعه و ترقی شگرفی در این حوزه باشیم .

مراحل انجام کار در حوزه پذیرش و تسهیلات
الف ) حوزه پذیرش

( مقام معظم رهبری )

با توجه به تاکیدهای مکرر رهبر معظم انقلاب اسلامی ، رئیس محترم هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی ( آیت ا… هاشمی رفسنجانی ) و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ( جناب آقای دکتر جاسبی ) در راستای توجه و برنامه ریزی ویژه برای جوانان به منظور شکوفائی استعدادها و رفع نیازهای فکری و روحی آنان و در نهایت با هدف ایجاد بستر مناسب برای فعالیتهای آموزشی ، علمی ـ پژوهشی جوانان با استعدادهای درخشان و از بین بردن انگیزه های مهاجرت مغزها ، معاونت استعدادهای درخشان که بطور اختصار در این آئین نامه " ادب " نامیده می شود براساس مفاد ماده 2 اساسنامه باشگاه پژوهشگران جوان مصوب 22/1/78 هیات امناء دانشگاه تشکیل و در چارچوب اهداف باشگاه جهت تامین تسهیلات و امکانات لازم برای جذب و تشویق جوانان مسلمان با استعداد و علاقمند به دانش و پژوهش در ایران و سایر کشورهای جهان اسلام فعالیت خواهد نمود .

شرایطعضویت ادب ( کسب یکی از شرایط زیر جهت عضویت کافی می باشد )

تسهیلات اعضاء ادب
1ـ برگزیدگان مسابقات المپیادهای داخلی
2ـ دارندگان طرح های پژوهشی و حائزین رتبه های اول تا سوم در جشنواره های خوارزمی ، ابوریحان و …
3ـ طرح های پژوهشی اجرا شده که یکی از مشکلات صنعتی ، اجتماعی و … را رفع گردیده باشد .
4ـ دارندگان حداقل یک مقاله در دبیرستان ، دو مقاله در مقطع کارشناسی ، سه مقاله در کارشناسی ارشد ، چهار مقاله در دوره دکترا ( مقالات علمی ـ پژوهشی )
5ـ حائزین مقام اول در تفسیر قرآن کریم در مسابقات بین ـ المللی
6ـ دارندگان آثار تالیفی که جنبه آموزشی ، پژوهشی و فرهنگی داشته باشد .
7ـ اعضاء باشگاه که 80 % امتیاز عضویت فعال را دارا باشند .
1ـ ادامه تحصیل دردانشگاه آزاد اسلامی
2ـ تامین هزینه اجرای طرح های پژوهشی
3ـ هزینه مطالعات تحقیقات علمی
4ـ اولویت در کلیه برنامه های باشگاه از جمله اعزام به همایش های بین المللی و …
5ـ استفاده رایگان از کلیه برنامه های باشگاه
6ـ برخورداری از جایزه ویژه به ازای هر شرط اضافی
7ـ برخورداری از بورس تحصیلی شامل کل شهریه ، یا کمک هزینه تحصیلی برای تحصیل در کلیه مقاطع تحصیلی
8ـ اولویت استخدام در واحدهای دانشگاهی به منظور کادر هیات علمی و …

کمیته تعیین الویت استعدادهای درخشان
الف : اعضاء کمیته تعیین الویت عبارتند از :
کمیته تعیین اولویت شامل :
1. رییس کمیته = رییس باشگاه
2. دبیر کمیته = معاون پذیرش و استعدادهای درخشان باشگاه
و 3 نفر از اعضاء هیات امناء باشگاه :
3. جناب آقای دکتر صادقی شجاع ( معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی و نائب رییس هیات امنا باشگاه )
4. جناب آقای دکتر سرورالدین ( رییس منطقه 10 دانشگاه آزاد اسلامی و عضو هیات امنا باشگاه )
5. سرکار خانم دکتر پیشگاهی فر ( مشاور ریاست عالیه دانشگاه در امور زنان و عضو هیات امنا باشگاه )

تعداد جلسات کمیته : 5 جلسه

ب : اهم تصمیمات کمیته تعیین الویت در سال 83 عبارتند از :

ج : آمار اعضاء استعدادهای درخشان باشگاه :
اعضاء
مرد
زن
دیپلم
1
ـــــــ
کاردانی
2
ـــــــ
کارشناسی
24
6
کارشناسی ارشد
9
1
دکتری حرفه ای
1
ـــــــ
دکتری تخصصی
9
2
جمع کل
55

اعضاء
مرد
زن
ماده 1-2 آیین نامه
1
ـــــــ
ماده 2-2 آیین نامه
38
9
ماده 6-2 آیین نامه
7
ـــــــ
جمع کل
55

شورای هدایت دانشگاه آزاد اسلامی

با توجه به مصوبه جلسه 419 مورخ 22 / 2 / 77 شورای عالی انقلاب فرهنگی و " آیین نامه نحوه پذیرش برگزیدگان جشنواره ها و مسابقات علمی در دوره های آموزش عالی " مصوب وزرات علوم ، تحقیقات و فن آوری ( شماره 1918 / 21 مورخ 30 / 8 / 80 ) شورای هدایت دانشگاه ازاد اسلامی جهت اجرای متمم آیین نامه مذکور در دی ماه 1381 در دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل گردید .
از آنجایی که بر طبق ماده 5 متمم آیین نامه نحوه پذیرش برگزیدگان جشنواره ها و مسابقات علمی در دوره های آموزش عالی انجام کلیه امور اداری و پذیرش ( حتی ابلاغ پذیرش تحصیلی ) بر عهده باشگاه می باشد دبیرخانه شورای هدایت در حوزه استعدادهای درخشان باشگاه مستقر بوده و کلیه مکاتبات و امور اجرایی مربوط به شناسایی ، پذیرش ، تشکیل پرونده و … توسط این حوزه صورت می پذیرد .

جلسات شورای هدایت دانشگاه آزاد اسلامی با هدف تشخیص اعتباری علمی جشنواره ها و مسابقات بین المللی و همچنین صدور مجوز ورود بدون کنکور به برگزیدگان جشنواره ها و مسابقات معتبر بین المللی برگزار می گردد .

الف : اعضاء شورای هدایت دانشگاه آزاد اسلامی :
مطابق آیین نامه نحوه پذیرش برگزیدگان جشنواره ها ، مسابقات علمی و اعضاء " ادب " در دانشگاه آزاد اسلامی
1. رییس دانشگاه آزاد اسلامی ( رییس شورا )
2. معاون آموزشی دانشگاه ( نایب رییس شورا )
3. معاون پژوهشی دانشگاه ( عضو شورا )
4. معاون فرهنگی دانشگاه ( عضو شورا )
5. رییس باشگاه پژوهشگران جوان ( دبیر شورا )
6. رییس مرکز آزمون ( عضو شورا )
7. دبیر شورای برنامه ریزی ( عضو شورا )
8. دو نفر از اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات پژوهشی
9. به انتخاب رییس دانشگاه ( عضو شورا )

ب : اهم تصمیمات شورای هدایت عبارتند از :

حوزه فرهنگی :

جایگاه علم در هرجامعه ای نشانگر رشد فکری وفرهنگی مردم آن سرزمین است وتوجه به دانش از دیدگاه فرهنگی اسلامی چنان روشن است که نیازی به توضیح نمی باشد. انقلاب اسلامی نیز به فرموده امام ( ره ) انقلاب فرهنگی بودکه برای هدایت این جریان نهاد شورای عالی انقلاب فرهنگی به وجود آمده ، اما مشکلات عدیده ، درمسیر این حرکت موجب گردید آنچنان که انتظار می رفت ، وضعیت رضایت بخش حاصل نشود .
از طرف دیگر رهبری انقلاب که سکان دار حرکت کلی درجامعه اسلامی است این ضعف رادر جامعه ومحیطهای علمی لمس نمودند وبرای جهت دادن به کاروان علم وعالمان رهنمودهایی ارائه کردند .
چون موضوع خیلی اهمیت داشت وباید درهمه سطوح انجام می گرفت رهبر معظم درپاسخ نامه اهل قلم چنین فرمودند :
باید "تولید نظریه وفکر" تبدیل به یک ارزش عمومی درحوزه ودانشگاه شود ودرقلمروهای گوناگون عقل نظری وعلمی ، از نظریه سازان ، تقدیر به عمل آید وبه نوآوران ، جایزه داده شود وسخنانش شنیده شود تادیگران نیز به خلاقیت واجتهاد تشویق شوند . باید ایده هادرچارچوب منطق واخلاق ودرجهت رشد اسلامی بایکدیگر رقابت کنند ومصاف دهند تاجهان اسلام ، برای تحقق منویات رهبری دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از مراکز بزرگ ومهم ایران اسلامی درصدد بر آمد فضای نامناسبی ایجاد نماید . بدین منظور بلافاصله بعد از صدور پیام رهبری اقدام به اجرای آن نمود .
ابتداء با صدور بیانیه ای به ندای رهبری لبیک گفت وسپس مراکز پژوهشی وفرهنگی رامکلف به انجام آن نمود . باشگاه پژوهشگران جوان به عنوان کی از بازوهای پژوهشی دردانشگاه آزاد اسلامی با توجه به دراختیار داشتن نیروهای جوان ونخبه کشور فعالیتهای خود را شروع کرد .
لذا معاونت فرهنگی باشگاه پژوهشگران جوان مهمترین فعالیت خود راطرح مباحث مربوط به تولید فکر واندیشه وجنبش نرم افزاری قرار داد ، ضمنا برای همه جانبه نمودن این حرکت علمی وبه کارگیری همه نیروهای علمی درسطح کشور اقدام به برنامه ریزی وبرگزاری همایشهای منطقه ای نهضت تولید علم نمود که حاصل آنها دریک کنگره بین المللی به نمایش گذاشته خواهد شد وباتوجه به همت مسولین دانشگاه آزاد اسلامی ودیدگاههای آنها وریاست محترم باشگاه پژوهشگران جوان این حرکت تا زمان تحقق اهداف ، استمرار خواهد یافت واساتید واندیشمندان شرکت کننده وعلاقمند دریک ستادی به فعالیتهای خود رادر قالب میز گردها وکارگاههای آموزشی وهمایشها وکنگره های و . . . . ادامه خواهند داد .
برنامه سالانه فرهنگی باشگاه پژوهشگران جوان که برای سال 1384 نوشته شده است بیشتر به موضوع نهضت تولید علم توجه دارد ویک برنامه پیشنهادی است که به کلیه واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ می گردد و واحدها به هر میزانی که می توانند آن رااجرا خواهند کرد . این برنامه باتوجه به موارد زیر تهیه وتدوین شده است :
نقش ستادی باشگاه مرکز ، بدین معنی که باشگاه مرکز ، نقش بسیار کم درامور اجرائی وبیشتر نقش برنامه ریزی وهماهنگ کنندگی راایفا خواهد کرد .
دفاتر وشعب باشگاه درواحدهای دانشگاهی در چارچوب این برنامه استقلال وآزادی عمل دارند . بنا براین باتوجه به امکانات وتوانائیهای واحد وخواست اعضاء باشگاه درانتخاب واجرای هر مقداری از این برنامه سالانه آزادی عمل وجود دارد .
ایجاد وحدت رویه درکلیه دفاتر وشعب باشگاه که درچارچوب این برنامه فعالیتهای فرهنگی ـ سیاسی ـ اجتماعی ـ اسلامی خود راشکل خواهند داد .
سعی درجابجا نشدن اعضاء ومسولین دفاتر یک واحد دانشگاهی ( به خاطر فعال نبودن دفتر باشگاه درآن واحد ) به شهر دیگر که مستلزم صرف وقت وانرژی وهزینه می باشد .
5ـ برنامه تنظیم شده درحوزه معاونت فرهنگی باشگاه بسیار ساده ومختصر می باشد تامجریان واعضاء باشگاه برای اجرای آن رغبت بیشتری نشان بدهند .
6ـ اصولا در برنامه های فرهنگی دانشجویان همیشه به عنوان مستمع منظور می شوند در حالیکه در برنامه معاونت فرهنگی باشگاه سخنرانان وتهیه کنندگان مقالات وارائه دهندگان ومجریان خود اعضاء باشگاه
می باشند ودراین امر باعث ایجاد حرکت وتلاش برای مطالعه ، پژوهش ، مقاله نویسی ، مدیریت ، ایجاد انگیزه واحساس مسولیت درشرکت کننده می شود .
7ـ برنامه فرهنگی باشگاه برای جوانانی که از نظر استعداد ، فهم ودرک وضریب هوشی ، مشابه هستند ، نوشته شده ومی تواند بین جوانان ایجاد رقابت نماید .
اهداف فعالیتهای فرهنگی باشگاه
جوانان به طور اعم وتیزهوشان به طور اخص تشنه یاد گیری وکسب اطلاعات علمی ـ فرهنگی ـ هنری وسیاسی هستند . به منظور ایجاد یک پایگاه مطمئن فرهنگی ودینی برای جوانان ، حوزه معاونت فرهنگی باشگاه پژوهشگران جوان فعالیتها ی خود را به شرح زیر سازماندهی وبرنامه ریزی خواهد کرد .
1ـ آشنائی اعضاء بامفاهیم کلی " نهضت تولید علم " ، " جنبش نرم افزاری " و " آزاد اندیشی "
2ـ آشنائی اعضاء با محورهای استخراج شده در متن پیام رهبری درمورد نهضت تولید علم وهدایت فکری آنان به طرف تحقیق وپژوهش درمورد این محورها
3ـ آشنائی اعضاء باشگاه با مسائل دینی ، اعتقادی ، اخلاقی ، احکام
4ـ آشنائی اعضاء با منابع وکتب منتشره درموضوعات اسلامی
5ـ آشنائی اعضاء با راه وکار پژوهش درمسائل دینی واعتقادی
6ـ شناسائی مشکلات فکری جوانان ، پاسخ به سوالات وشبهه های موجود آنان ، در حد توان باشگاه که درنهایت به آرامش فکری جوان منجر می شود .
7ـ ارتقاء سطح فکری اعضاء نسبت به مسائل علمی وآشنا نمودن آنها به آخرین پیشرفتهای دانش بشری
8ـ پر کردن اوقات فراغت اعضاء یا اجرای برنامه های صحیح وسالم از قبیل برگزاری اردوها وفعالیتهای سمعی وبصری

شورای فرهنگی باشگاه
1ـ اعضای ثابت : معاون فرهنگی ومشاورین باشگاه
2ـ اعضای مدعو : 2 یا 3 نفر به صلاحدید شورای باشگاه دعوت خواهند شد

وظایف شورای فرهنگی :
1ـ سیاستگزاری وبرنامه ریزی درجهت رسیدن به اهداف فوق
2ـ بررسی وتصویب پیشنهادهائی که در رابطه با فعالیتهای فرهنگی به حوزه معاونت فرهنگی می رسد

اهم فعالیتهای فرهنگی :
1ـ برگزاری نشستهای علمی در مورد نهضت تولید علم به شکل جلسات پرسش و پاسخ وبر گزاری میز گردهایی در خصوص اندیشمندان
2ـ نظر خواهی از اعضاء باشگاه پژوهشگران جوان در مورد مفاهیم نهضت تولید علم وانتشار به شکل کتاب نظرات اندیشمندان
3ـ برگزاری مسابقات کتابخوانی با تعیین کتب سودمند مذهبی ، سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و . . . .
4 ـ حفظ ارتباط مستمر با اعضاء از طریق تهیه وارسال متونی در معرفی مناسبتهای مذهبی ـ ملی به اعضاء .
5ـ برگزاری همایش به مناسبتهای مختلف مذهبی و ملی همراه با فراخوان مقاله از اعضاء
6ـ اهدای جوایز به نفرات برتر مسابقات وهمایشهای مختلف از قبیل سفرهای زیارتی ، بورس تحصیلی ، تخفیف در شهریه و . . . .
7ـ تشکیل جلسات ماهانه برای اعضاء باشگاه در دفاتر باشگاه واقع در واحدهای دانشگاهی که درآن اعضاء بتوانند سوالات خود را در زمینه های مختلف مذهبی ، سیاسی ، اجتماعی و . . . مطرح وتوسط صاحبنظران پاسخ لازم داده شود .
8 ـ بر گزاری اردوهای فرهنگی ـ سیاحتی ـ زیارتی
9ـ برگزاری اردوهای علمی ـ آموزشی ـ پژوهشی
10ـ تجهیز دفاتر باشگاه در واحدهای دانشگاهی به امکانات پژوهشی روز مانند کامپیوتر و نرم افزارهای مفید .
11ـ برگزاری نمایشگاه عکس ، کتاب ، مقاله و نقاشی از آثار اعضای باشگاه .
12ـ انتشار نشریه حاوی فعالیتهای باشگاه وهمچنین فعالیتهای علمی ـ فرهنگی ـ هنری ـ سیاسی ـ خلاقیتها وموفقیتهای اعضاء باشگاه .

برنامه های معاونت فرهنگی در سال 1384
معاونت فرهنگی به موازات معاونت پژوهشی جهت ارتقاء سطح علمی وارتقاء آگاهی در زمینه فرهنگ اسلامی حرکت می کند بدین لحاظ برای محتوا بخشیدن به برنامه های فرهنگی وغنی سازی آن برای سال 84 برنامه پیشنهادی زیر را تهیه وبه تمام دفاتر باشگاه درسراسر کشور ارسال می نماید.
1ـ برگزاری نشستهای علمی در مورد نهضت تولید علم به شکل جلسات پرسش و پاسخ وبرگزاری میز گردهایی در خصوص اندیشمندان
برای استمرار مباحث علمی در موضوعات نهضت تولید علم ، جنبش نرم افزاری جهت استفاده از آخرین تحقیقات علمی در این مورد مناسب است از این تحقیقات مطلع شد بدین منظور ترتیب دادن وبرگزاری سخنرانی ها ومیز گردها اهمیت خود را نشان می دهد . ( ضمیمه شماره 4 راهنمای برگزاری نشست علمی )
برخی از عناوین ضروری برای طرح در مراکز دانشگاهی جهت دعوت از اساتید برای سخنرانی پیشنهاد می شود :
تعریف واژه علم
چگونگی تولید علم
مقصود از جنبش نرم افزاری
آزاد اندیشی چیست وچگونه می توان آن را تبیین کرد ؟
علت پایین بودن میزان تولید علم وموانع اصلی تولید علم در ایران چیست ؟
چگونگی بومی شدن علم وتاثیر آن بر روند تولید علم
2 ـ نظر خواهی از اعضاء باشگاه پژوهشگران جوان در مورد مفاهیم نهضت تولید علم و انتشار به شکل کتاب نظرات اندیشمندان
" نهضت تولید علم " ، " جنبش نرم افزاری " و " آزاد اندیشی " مفاهیمی هستند که از بهمن ماه سال 1381 طی سخنرانی رهبر انقلاب در جمع اعضای انجمن قلم ایران وارد عرصه علمی کشور شده است . دانشگاه آزاد اسلامی هم از ابتدا آمادگی خود را برای حضور در این نهضت با انجام فعالیت هایی اعلام نموده است . یکی از این فعالیت ها برگزاری نخستین کنگره بین المللی نهضت تولید علم ، جنبش نرم افزاری و آزاد اندیشی می باشد که درفروردین ماه 1384 برگزار خواهد شد . کمیته علمی این همایش بر عهده ی باشگاه جوان می باشد .
با توجه به نیاز اساسی کشور در شرایط منونی به تبیین راهکارهای توسعه ای ، روشمند نمودن نظریه های علمی ـ فرهنگی ـ اقتصادی ـ اجتماعی و . . . ، تلاش برای تعیین شاخص های عملیاتی وتولید علم وفکر از طریق استفاده از ظرفیت های مراکز علمی و پژوهشی ، باشگاه پژوهشگران جوان اقدام به برگزاره ده همایش منطقه ای تحت عنوان " نهضت تولید علم ، جنبش نرم افزاری و آزاد اندیشی " در مناطق ده گانه دانشگاهی کشور نموده است که امید است جنبش فکری عظیمی را درسطح مملکت به راه اندازد .
در چنین نهضت عظیمی آنچه بسیار مهم است استفاده از نظرات محققان واندیشمندان جوان میباشد که وارث جامعه علمی آینده ایران اسلامی هستند وباشگاه پژوهشگران جوان محل تجمع چنین جوانانی است که باید از ابتدای نهضت مشعل دار و روشنگر مسیر باشند .
دراین راستا باشگاه پژوهشگران جوان به عنوان کمیته علمی کنگره برآن شد تا مجموعه ای حاوی نظرات ودیدگاه های دانشمندان وصاحب نظران داخلی را پیرامون این نهضت گرد آوری ، تدوین وسپس منتشر نماید . انتشار این مجموعه مرجعی ارزشمند برای جهت یابی فعالیت های آتی مورد نیاز همگان خواهد بود .
به همین منظور کمیته علمی کنگره ابتدا جمع آوری نظرات از روسا ، دبیران مناطق دهگانه وروسای محترم واحدهای دانشگاه رساند وحال منتظر دریافت نظرات اندیشمندان جوان می باشد تا مجموعه دیگری به چاپ رسد .
فرم مورد نظر برای دریافت نظرات اعضاء در برنامه حاضر می آید .

3 ـ برنامه های ماه مبارک رمضان
معاونت فرهنگی باشگاه برای ایام ماه مبارک رمضان پیشنهاد اجرای برنامه هایی خاص را برای دفاتر پیش بینی می کند به طوریکه اعضاء به روشنی دریابند که این ماه با دیگر ماههای سال تفاوت دارد . برنامه های پیشنهادی در جدول زیر آمده است در صورت تمایل به برگزاری هر یک از آنها در جدول درخواست برنامه آنها را وارد و به باشگاه مرکز ارسال نمایید .

ردیف
نام برنامه / فعالیت
1
برگزاری جلسات سخنرانی بعد از اقامه نماز جماعت
2
برگزاری سلسله مباحث دینی و جلسات پرسش و پاسخ
3
اجرای تئاتر مجلس ضربت خوردن توسط گروههای هنری
4
برگزاری محفل انس با قرآن و شب شعر
5
پخش و نقد فیلمهای مناسب ماه مبارک رمضان
6
برگزاری مسابقه قرآنی
7
برگزاری مراسم افطاری به مناسبت ولادت امام حسن (ع)
8
برگزاری مسابقات ورزشی بین اعضاء بانام جام رمضان
9
برگزاری مراسم عزاداری در ایام شهادت مولی الموحدین
10
برگزاری دعای مناجات امیر مومنان و زیارت عاشورا
11
نصب دعاهای ماه رمضان و احادیث و آیات قرآنی در محلهای مناسب
12
برگزاری ختم قرآن بعد از نماز ظهر و عصر
13
برگزاری اردوی زیارتی قم ـ جمکران
14
برگزاری نمایشگاه عکس ، کاریکاتور و کتاب

4 ـ برگزاری مسابقات فرهنگی ـ پژوهشی
1ـ برگزاری مسابقات کتابخوانی با تعیین کتب سودمند مذهبی ، سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی
2ـ قرآن
3ـ کامپیوتر
4ـ بزرگداشت شخصیت های بزرگ علمی و فرهنگی و . . .

5 ـ کارگاه پژوهش های فرهنگی و روش های تحقیق آن
هر محققی نیاز به استفاده از روشهای تجربه شده دارد . برای آشنائی اعضاء جهت تحقیق در موضوعات علوم اسلامی نیاز به استفاده از روشهای تجربه شده تحت عنوان کارگاه پژوهش های فرهنگی در نظر گرفته می شود .
( ضمیمه شماره 3 راهنمای برگزاری کارگاه پژوهش های فرهنگی وروش های تحقیق )
کارگاه با هدف :
الف ـ ایجاد زمینه برای تحقیق ومطالعه در علوم اسلامی
ب ـ آشنائی با منابع مطالعه وتحقیق
ج ـ سیر مطالعاتی وتحقیق در اعتقادات و موضوعات دینی
د ـ هدایت یک عضو جهت به دست آوردن پاسخ مورد نیاز خود با مراجعه به منابع

6 ـ همکاری اعضاء در پروژه های فرهنگی باشگاه
1 ـ پروژه فرهنگی " جلوه های نور " زندگینامه ائمه اطهار ( ع )
2 ـ پروژه نظر خواهی از اعضاء باشگاه پژوهشگران جوان
3 ـ تهیه CD قرآن با همکاری اعضاء جهت استفاده در برنامه های مختلف باشگاه
4 ـ تهیه جزوات تحقیقی در موضوعات اعتقادی ، اخلاقی ، تاریخی و احکامی

7 ـ برگزاری اردوهای فرهنگی ـ پژوهشی

8 ـ برگزاری مناسبتهای مهم در هر ماه
1 ـ میلاد چهارده معصوم ( ع )
2 ـ شهادت ائمه ( ع )
3 ـ روز جوان و دانش آموز و دانشجو
4 ـ اعیاد و . . .

9 ـ همایش تحقیق در علوم اسلامی
برای فراهم آوردن زمینه ارائه تحقیقات ومطالعات اعضاء ، همایشهایی برگزار می شود تا حاصل زحمات اعضاء در عرصه همایش به نمایش گذاشته شود .
هدف : بررسی راهکارهای سیر مطالعاتی جوانان در موضوعات اعتقادی ، دینی و اخلاقی
الف ـ تعمین اندیشه های دینی ، با استفاده از تکنیک ها و روشهای علمی توام با تحقیقات علمی و تجربی روز
ب ـ توجه به شبهات ومشگلات فکری جوانان در موضوعات اعتقادی ، دینی و اخلاقی
ج ـ پژوهش در به روز کردن اطلاعات دینی مطابق علوم روز ( قرآن ، نهج البلاغه ، صحیفه سجادیه و . . . ) به تفکیک رشته های انسانی ، فنی مهندسی ، علوم پزشکی ، کشاورزی ، علوم پایه مثل نکته های پزشکی در قرآن و نهج البلاغه در قرآن و هدفهای تربیتی در قرآن و نهج البلاغه و . . .
د ـ پژوهش در معارف دینی شامل اصول دین ، فروع دین ، عرفان و اخلاق اسلامی ، سیری در قرآن و نهج البلاغه ، سیری در زندگی و آثار محققان و . . . .

موضوعات و عناوین پیشنهادی
1 ـ صاحبان اندیشه و خرد ( آیات پایانی سوره آل عمران و آیاتی از سوره رعد )
2 ـ انسانهای نمونه و خوب ( آیات پایانی سوره فرقان ) "الگو سازی "
3 ـ حدود روابط دختر و پسر ( بخشی از آیات سوره قصص به صورت داستان )
4 ـ مصداق یک انسان نمونه ( سوره یوسف )
5 ـ حد اعلای ارتباط زن با خدا ( سوره آل عمران )
6 ـ تربیت و هدایت انسان ( سوره کهف )
7 ـ اوصاف بهشتیان ( سوره قلم )
8 ـ رفتار معتدل ( سوره نمل )
9 ـ تربیت و وظیفه والدین ( سوره لقمان )
10 ـ معیار و الگوهای رفتاری در سیره نبوی به عنوان طرح مطالعاتی ( هماند تحقیقات مرحوم شهید مطهری ـ سیره نبوی )
11 ـ نگرشی بر سیره ائمه اطهار ( استفاده از منابعی که در سیره ائمه اطهار ( ع ) نوشته شده است به عنوان طرح مطالعاتی
12 ـ پیام حضرت علی ( ع ) برای قرآن 21 با توجه به موضوعات مختلف نهج البلاغه
13 ـ اخلاق و زندگی مدرن ( اخلاق ، درمان مشکلات روحی )
14 ـ نقش توحید در زندگی و ابعاد مختلف آن
15 ـ دین و تمدن ( نیاز انسان به دین )
16 ـ بهترین روش زندگی ( اسلام دین برتر )
17 ـ اطمینان و درستی قرآن
18 ـ رابطه ایمان و اعمال انسان
19 ـ انسان و تاریخ مذهب
20 ـ آیا راه حل مشکلات در فقه و احکام اسلامی وجود دارد ؟
21 ـ دلیل حق بودن مذهب چیست ؟ ( نیاز انسان به دین در عرصه های مختلف )

توضیح :
مطالب راجع به موضوعات مذکور با توجه به دیدگاههای قرآنی و استفاده از داستان و حکایات موجود در قرآن وباتکیه بر نظریه های مختلف در عصر ما قابل توضیح هستند . فرم ارزشیابی مقالات و پوستر ها در ضمیمه شماره 1 و 2 آمده است .

ضمیمه شماره 3

پژوهش و فرهنگ دوبازوی نیرومند در جهان پیشرفته امروز است که یکی بدون دیگری معنایی ندارد و تکنولوژیها و پیشرفتهای بشری در زیر سایه این دو معنا می گیرند و سیر صعودی پیدا می کنند بنابراین برای بالا بردن سطح علمی ـ فرهنگی اعضاء باشگاه در بدو ورود به دانشگاه نیاز به برگزاری کارگاههای روش تحقیق می باشد . برگزاری این کارگاهها دربالا بردن روحیه پژوهشگری ، خلاقیت و ابتکار بسیار موثر است . برگزاری کارگاههای روش تحقیق در زمینه های فرهنگی و طرحها و تحقیقات فرهنگی می باشد که لازم است اعضاء باشگاه در دوره عضویت خود حداقل در یکی از این کارگاهها شرکت نمایند .

اقدامات اجرایی واحدها برای تشکیل کارگاه روش تحقیق :
1 ـ تهیه فرم فراخوان کارگاه روش تحقیق در علوم اسلامی
2 ـ ثبت نام از اعضاء
3 ـ دعوت از مدرسین کارگاه
4 ـ تعیین ریز برنامه کارگاه :
دریک ، دو یا سه روز به صلاحدید دفاتر باشگاه البته برای جذابیت و استقبال نیز می توان از اعضاء و اساتید واحدهای دیگر منطقه را برای شرکت در کارگاه دعوت نمود .

5 ـ ارائه گواهینامه شرکت در کارگاه :
برای ایجاد انگیزه در اعضاء و پیشبرد اهداف کارگاه در صورت داشتن یک طرح پژوهشی ـ فرهنگی

6 ـ تعداد شرکت کنندگان در کارگاه :
بر اساس ظرفیت محل تشکیل کارگاه و تعداد مدرسین و نظر آنها تعداد شرکت کنندگان قابل تغییر بین 20 تا 60 نفر می باشد که پیشنهاد می شود به توجه به اهمیت موضوع کارگاه به صورت مشارکت بین شعب و دفاتر باشگاه که از نظر جغرافیایی محل آنها به یکدیگر نزدیک می باشد ، تشکیل شود .

7 ـ همکاری اعضاء باشگاه در جهت بر گزاری کارگاه :
برای جذب همکاری وبکارگیری اعضاء در برگزاری کارگاه روش تحقیق علوم اسلامی می توان در قسمتهای مختلف نظیر تشکیل جلسات عمومی ، تشکیل جلسات خصوصی ، بحث و گفتگو و مناظره ، فیلم برداری ، استفاده از وسایل کمک آموزشی ، تهیه Power Point و . . . . . . از آنها به روش های مناسب استفاده نمود تا اعضاء نیز در برگزاری کارگاه نقش خود را ایفا نمایند و توانائیهای آنها مورد استفاده قرار گیرد .

8 ـ جزوات کارگاه روش تحقیق :
اساتید کارگاه بایستی یک سری جزوات مناسب برای کارگاه تهیه و حد اقل 15 روز قبل از شروع کارگاه در اختیار مسولین کارگاه قرار دهند تا فرصت کافی برای تکثیر در اختیار آنها باشد . در زمان پذیرش ( در روز اول ) می بایست جزوات به همراه برنامه کارگاه در اختیار شرکت کنندگان قرار گیرد .

9 ـ نتایج کارگاه :
همانطور که اشاره شد در پایان کارگاه مهلتی ( حداقل یک ماه و حد اکثر دو ماه ) در اختیار شرکت کنندگان برای ارائه یک پروپزال مناسب در خصوص یک موضوع تحقیقاتی پیشنهاد داده می شود تا نتیجه کار به صورت یک کار علمی ارائه شود . لازم است پس از ارائه پروپزال و تصویب آن توسط گروه مدرسین گواهینامه شرکت در کارگاه روش تحقیق به شرکت کنندگان ارائه شود .

10 ـ هزینه ها :
هزینه های برگزاری کارگاه روش تحقیق علوم اسلامی شامل حق الزحمه اساتید ، پذیرائی ، تبلیغات و . . . بر اساس ضوابط امور مالی از محل بودجه باشگاه تامین خواهد شد .

نحوه برگزاری نشستهای علمی در مورد نهضت تولید علم

برگزاری نشستها و سخنرانی های علمی یکی از راههای مهم برای آشنائی هر چه بیشتر پژوهشگران با تازه ها و رخداد های علمی ـ اجتماعی ـ فرهنگی و مسائل روز است . برای برگزاری سخنرانیها ، نیاز به تهیه برنامه ای مدون و دوره ای در سطح دفاتر باشگاه است . جهت هر چه بهتر برگزار شدن جلسات سخنرانی لازم است به موارد ذیل توجه شود .

1 ـ تعیین سخنران موضوع سخنرانی :
پس از تعیین موضوع سخنرانی ، می توان از اساتید واحد ، مسولان دفاتر نهاد رهبری و دفتر فرهنگی و . . . کمک گرفت بهتر است به صورت پیشنهادی لیست تعدادی سخنران و موضوعات سخنرانی دریافت شود و یا از سخنرانیهای پیشنهادی باشگاه مرکز استفاده گردد برای جذابیت هر چه بیشتر سخنرانی ، بهتر است سخنرانان از وسایل کمک آموزشی نظیر دستگاههای ویدئو پروژکتور ، اسلاید ، پاور پوینت و . . . استفاده نمایند .
توجه 1 : ارسال گزارش به معاونت فرهنگی باشگاه مرکز ( حد اکثر پس از یک ماه ) از برگزاری برنامه فراموش نشود .
توجه 2 : مجری برنامه ترجیحاً یکی از اعضاء باشد .
توجه 3 : ساعت برگزاری جلسات سخنرانی با توجه به ساعات کلاسها و اوقات فراغت اعضاء تنظیم شود .

2 ـ شرکت کنندگان در نشستهای علمی :
از اعضاء باشگاه و همچنین سایر دانشجویان می توان برای شرکت در مراسم سخنرانی دعوت بعمل آید . تجربه نشان داده است که ثبت نام اولیه برای حضور در مراسم سخنرانی می تواند جذابیت بیشتری را ایجاد نماید .

3 ـ تبلیغات :
تبلیغات یکی از امور مهم بری ایجاد جذابیت بیشتر برای شرکت کنندگان در مراسم سخنرانی می باشد . بهتر است به وسیله تهیه و نصب تراک ، پوستر و پلاکارد از شرکت کنندگان در مراسم سخنرامی دعوت بعمل آید . در این خصوص می توان از اعضاء باشگاه ، اساتید و سایر شخصیت ها به توجه به موضوع سخنرانی دعوت کتبی به عمل آورد .

4 ـ بکارگیری اعضاء باشگاه :
برای ایجاد روحیه همکاری و همچنین بکارگیری نیروهای جوان و فعال در برگزاری مراسم سخنرانی ، تبلیغات و . . . بهتر است از اعضاء باشگاه واحد دانشگاهی استفاده نمود . برای ایجاد روحیه علاقه مندی و ترغیب اعضاء برای همکاری و شرکت در سخنرانی می توانیم به آنان امتیازاتی برای استفاد از تسهیلات به عنوان عضو فعال بدهیم .

5 ـ ثبت مراسم سخنرانی :
توصیه می شود از مراسم سخنرانی عکس ، فیلم و گزارش تهیه شود . در گزارش می بایست به وضعیت کیفی و کمی سخنرانی ، تعداد شرکت کنندگان ، فعالیتهای انجام شده برای برگزاری سخنرانی و . . . اشاره شود .

6 ـ هزینه ها :
لازم است برآورد نسبت به هزینه های مراسم سخنرانی شامل تبلیغات ، حق الزحمه سخنران ، پذیرائی و . . . انجام شود . تا بر اساس ضوابط امور مالی از محل اعتبارات بودجه باشگاه تسویه حساب گردد .

مدیریت فردا
مولف : حمزه عسکرپور / رشته حقوق / واحد اهواز
هر نقشی در جامعه ، حقوق وتکالیفی را اقتضا می کند ، قشر دانشجو به عنوان قشر روشنفکر جامعه وظایفی بر عهده دارد که آنها را از دیگر نقش ها جدا و متمایز ساخته است . در هر جامعه برای دانشجویان وظایف متعددی را بر شمرده اند اما به راستی وظیفه های اصلی یک دانشجو چیست ؟
* علم اندوزی را می توان به عنوان یکی از مهم ترین وظایف نقش دانشجویی بر شمرد . دانشگاه به عنوان بستری آرام وخلاق زمینه ساز بروز استعدادهای علمی، پژوهشی ودر نهایت ساختن نیروی متخصص است که بتواند چرخ مدیرت علمی یک جامعه را به حرکت در آورد . بدون شک اگر در برهه ای از تاریخ ، پول واقتصاد در محور پیشرفت وتوسعه کشورها به حساب می رفت اکنون تولید علم ونیروی متخصص است که در توسعه کشورها مبنا قرار می گیرد .
آینده ازآن دانشجویانی است که بتوانند در بستر آرامش خلاق دانشگاه ، بار علمی خود را ببندند وباخیالی آسوده فارغ از دانشگاه وارد جامعه شوند .
یک دانشجو یک نیروی متخصص است ویک نیروی متخصص وقتی موفق است که بتواند در رشته ی تحصیلی خود به نوآوری دست بزند واین مهم ممکن نیست مگر با مطالعه وپژوهشی فراتر از کتاب درسی .
* یکی از بزرگان می گفت ، عرصه ی سیاست مانند کوه یخ است که تنها یک دهم آن از آب بیرون است واگر کسی در این دریای زندگی با قسمت پنهان این کوه آشنا نباشد طبعاً غرق میشود .
* یکی دیگر از وظایفی که برای دانشجو بر شمرده می شود سیاسی بودن است .سیاسی بودن یعنی چه ؟ واسا ساً سیاست به چه معناست ؟ سیاست یعنی داشدن تدبیر برای اداره ی امور واین تدبیر به دست نمی آید مگر با شناخت از محیط پیرامون .
* مدیریت از آن دانشجویان است ومدیران آگاه وبا تدبیر در راس امور قرار میگیرند . علم اندوزی درکنار تدبیر است که میتواند بستر ساز آینده ای روشن و امیدوار کننده برای یک دانشجو باشد .
آگاهی ، حساسیت ودنبال کردن رویدادها ،اتفاقات وجریاناتی که در حوزه های فرهنگی ،اجتماعی وسیاسی رخ می دهد از وظایف اصلی یک دانشجوست.
ظرقیت بالای حساسیت وتاثیر گذاری قشر دانشجو است که میتواند زمینه ساز بسیاری از تحولات و جهت دهی های سیاسی ،اجتماعی وفرهنگی باشد .داشتن نگاهی آرمانی ،زمینه ساز نگاه انتقادی سازنده ای است که به وسیله آن قشر دانشجو را همواره به عنوان قشری هدفمند معرفی کرده است .
برای شما که اکنون پا به این عرصه گذاشته اید آرزو می کنیم بتوانید این بار سنگین را با سلامت وبدون اشتباه به مقصد برسانید .
بدانید این راه به پایان نمی رسد مگر با تلاش وکوشش خودتان و توکل بر خدای منان .انشاءا…

پژوهش ؛زیر بنای رشد وتوسعه
مولف : مهدس رقیه سکوتی فر / عضو هیا ت علمی دانشگاه آزاد اسلامی -واحد ورامین
رشد اقتصادی یک کشور با فرایندپیشرفتهای تکنولوژیکی آن یکی است .درامر توسعه اقتصادی،عوامل اقتصادی وغیر اقتصادی را میتوان بر شمرد .امروزه اهمیت عوامل غیر اقتصادی وبه طوراخص تمامی تلاش ها در جهت توسعه علمی وتکنولوژیکی ایجاد ارزش های افزوده و میزان کارآیی عوامل اقتصادی نقشی تعیین کننده دارد. ارتباط بین علوم وتکنولوژی ، توسعه صنعتی ورشد اقتصادی بدین صورت است که علوم وتکنولوژی زیر بنای اقتصاد و صنعت اهرم بالا برنده آن محسوب می گردد. توسعه علوم وتکنولوژی ، موجب تولید فرآورده های جدید گشته وآنها سب ایجاد صنایع جدید ، دستاوردهای جدید اقتصادی ودر نهایت هدایت اقتصاد به افق های تازه تر می باشد . نوآوری های تکنولوژیکی ، حاصل تحقیقات وتوسعه هستند . پیدایش واختراع محصولات صنعتی که حاصل نبوغ واستعداد پژوهشگران ، زمان کاری ، هدف سرمایه ( سرمایه گذاری ) است ، ارزش بیشتری از پول ، نیروی انسانی وزمان صرف شده دارند . استفاده از امتیاز ، سود حاصله به تنهایی ممکن است هزینه های مربوط به تحقیقات وتوسعه را جبران کند . همچنین تولید ماده اولیه ، نیروی محرکه ای است برای پیشرفت فرآورده ها وتکنولوژی های جدیدتر ، تحقیقات وتوسعه هم دارای پی آمدهای ملموس و مادی هستند و هم شامل سرمایه های غیر مادی ونامحسوس به شمار می روند . عصر حاضر به عنوان عصر نوآوری های تکنولوژیکی ، حاصل فعالیت های مربوط به تحقیقات وتوسعه می باشد که هسته تکنولوژی ، ریشه ایده های جدید وفرآورده های جدید صنعتی هستند . پژوهش و تحقیقات به عنوان یک فعالیت علمی برای مطالعات اثرات عوامل مورد نظر بر جریان یک ماده ویا محصول به اشکال گوناگون طرح وبرنامه ریزی می شود . کشورهای توسعه یافته ویا در حال رشد برای استقلال اقتصادی ، به پژوهش ، موسسه پژوهشی وتوسعه صنعتی نیاز دارند . پژوهش با مسایل مهم و مختلفی بایستی مواجه شده وپاسخ برایشان بیابد . بر اساس بررسی های انجام شده ، پایه واصول برنامه ریزی پژوهش برخود گردانی ، ثبات ومحیط استوار است . در مدیریت پژوهش ، کمک وتشویق موثر است تا کنترل وفرماندهی ، ایجاد محیط مناسب وقابل قبول برای پژوهشگران وکارشناسان از عوامل قاطع موفقیت در این زمینه به شمار می رود .
نگاهی به وضعیت پژوهش وتولید در ایران : جایگاه پژوهش در کشور ، وضعیت تولید علم کشور در بین 16 کشور جهان در با سهم 14 صدم در صدی در مرتبه سیزدهم قرار می گیرد ، بعد از ایران ، کشورهای پاکستان ، کویت وعراق قرار دارند .
طی سالهای 75-72 ، شاخص تعداد محققین دانشگاهی 27% افزایش داشته است .
تعداد محققان کشور در یک میلیون نفر جمعیت 416 نفر اعلام شده است .
بیش از 94 % از دانشمندان و محققان علوم و فنون در کشورهای پیشرفته صنعتی زندگی می کنند، در هر یک میلیون نفر ، 2600 محقق وجود دارد ، به عنوان مثال : در کانادا : 2322 نفر ، اسرائیل : 4826 ، ژاپن : 5677 نفر ، فرانسه : 2537 نفر ، استرالیا : 2477 نفر و در ایران به 100 نفر نیز نمی رسد ، براساس آمار منتشر شده یونسکو در سال 1996 ، حدود 70 نفر است .
استفاده از نیروی محقق ، در کشورهای پیشرفته ، حدود 12 % از کل محققان در زمینه تحقیقات فعالند ، این نسبت در کشورهای توسعه نیافته فقط 4 % است .
در سال 1990 ، 96 % از بودجه تحقیقاتی جهان به کشورهای توسعه یافته و تنها 4 % آن به کشورهای در حال توسعه و عقب مانده اختصاص داشته است ، در کشورهای اسلامی ، یک درصد است .
سهم بودجه تحقیقاتی در تولید ناخالص داخلی : در بیشتر کشورهای در حال توسعه ، سهم اعتبارات تحقیقاتی بین 0/5 ـ 1 درصد تولید ناخالص داخلی است ، در کشور ما به 0/5 نیز نرسیده است .
سال 1380 : 45/0 % ، 1381 ، 14/0 % و هرگز به 35/0 % نرسیده است . تعداد مراکز تحقیقاتی در مجموع 216 با 12363 نفر می باشد .
شاخص متوسط تعداد مقالات منتشره توسط مرکز تحقیقاتی در گروه کشاورزی پایین ترین رقم ( 2/0 ) است .
با مقایسه این آمار ، ضرورت توجه بیشتر به مقوله پژوهش به عنوان عامل اصلی و زیربنای رشد و توسعه بیش از پیش نمایان می شود .

متن مصاحبه با جناب آقای دکتر رجائی ریاست محترم دانشگاه آزاد ابهر
گذری کوتاه بر زندگی ایشان ومراحل تحصیلی
اینجانب درسال 1337 درشهرستان میانه بدنیا آمدم تحصیلات ابتدائی راهنمائی ودبیرستان رادر میانه به پایان رساندم وبامدرک علوم تجربی در سال 1354 برای ادامه تحصیل به کشور ترکیه رفتم کارشناس اقتصاد باگرایش برنامه ریزی وامار رابه پایان رساندم وکارشناسی ارشد آمارهای اقتصاد محض رااز دانشگاه استانبول درسال 1367 اخذ نمودم .
صاحب دو فرزندهستم پسرم که دوره دبیرستان رادررشته ریاضی به پایان می رساند ودخترم درکلاس دوم راهنمائی تحصیل می نماید .
ازچه زمانی فعالیت خود رادر دانشگاه آزاد شروع کردید در سال 1368 همکاری خود رابادانشگاه آزاد زنجان شروع کردم تاسال 1376
( آذر ماه ) به عنوان هییت علمی ومدیر گروه رشته های حسابداری ومدیریت بازرگانی درواحدزنجان مشغول به کار بودند ازهمان تاریخ به بعد به ریاست دانشگاه آزاد واحد میانه انتصاب شدم وتا تاریخ 1381 در میانه فعالیت داشتم وشهریور 1381 به عنوان ریاست واحد ابهر مشغول به خدمت هستم .

مختصری راجع به دانشگاه آزاد واحد ابهر :
نخستین گام های تاسیس این دانشگاه در 4 اسفند ماه سال 1368 بایک رشته زبان وادبیات فارسی شروع به کارکرد باپی گیری های مستمر مسوول وقت ابهر درمهر ماه سال 69 باجذب 85 دانشجودرمقطع کارشناسی ادبیات فارسی آغاز به کار کرد درهمان آغازین روزهای فعالیت بادراختیار گرفتن 30 هکتار زمین احداث مجتمع آموزشی وفرهنگی دانشگاه شروع شد درطول 15 سال باگذراندن فراز ونشیب های فراوانی موفق شدکه به درجه یک دانشگاه جامع ارتقا یابد .
پیشرفت واحد از نظر پژوهشی :
* مرکز فن آوری اطلاعات
* ارتقا پهنای باند خط دیتا اینترنت از 64 به 128 کیلو بایت افتتاح دو سایت آموزش کامپیوتر امام علی وامام خمینی
* تجهیز سخت افزاری واحد درحدتوان
* ارائه 6 مقاله اعضا وهیئت علمی واحد ابهر به کنفرانس های بین المللی که ارائه دهندگان باحمایت مالی از طرف واحد در این همایش ها شرکت کرده اند .
* پیشرفت واحد از نظر عمرانی :
* احداث سوله های سوم وچهارم وپنجم وششم کارگاهی
* احداث تاسیسات وسیستم گرمایش سوله های 1ـ2ـ3
* احداث سردخانه واحد به ظرفیت 40 تن
* طراحی واحداث سالن ورزشی واستخر واحد به زیر بنای 3300 متر مربع
* احداث خوابگاه شماره 2 خواهران به مساحت 3500 متر مربع
* احداث مجتمع تجاری ورفاهی به مساحت 1370 متر مربع
* احداث دبیرستان سما به زیر بنای 2000 متر مربع
* احداث خوابگاه برادران به مساحت 3500 متر مربع
* احداث زمین فوتبال
* پیگیری واخذ مجوز حفر چاه عمیق دانشکده کشاورزی ودامپروری واحد
* عملیات ساختمانی حصار کشی ودیوار کشی مجتمع دانشکده کشاورزی ودامپروری
* عملیات محوطه سازی سایت اصلی واحد به متراژ17000 متر مربع
* احداث 3 باب گل خانه
* خرید زمین برای دانشکده کشاورزی ودامپروری واقع درجاده ابهر ازناب به مساحت 30 هکتار

* آیااز عملکرد حوزه پژوهشی رضایت دارید ؟
* رضایت دارم ولی به وضعیت فعلی قانع نیستم وامیدوارم که روز به روز با برنامه ریزی های انجام شده شاهد شکوفایی وپیشرفت وتوسعه واحد ابهر از هر نظر باشم .

* درمورد ارتقا سطح دانشگاه به درجه جامع علمی توضیحاتی را بفرمائید :
با امتیاز کسب شده ( 46،706) شرایط تبدیل به دانشگاه بادرجه جامع راداریم منتها از نظر اعضای هیئت علمی هنوز نتوانسته ایم حد نصاب لازم راکسب کنیم اگر اعضای هیئت علمی جذب شده فعلی بتوانند تماما مراحل گزینش علمی وصلاحیت عمومی راطی کنند به زودی شاهد کسب این افتخار بزرگ خواهیم بود .
توصیه ای که بتوان در چند جمله اعضای باشگـاه
را به موفقیت چشمگیر رساند عنوان نمایید .
اعضای محترم باشگاه پژوهشگران جوان در واقـع
سرمایه های عظیم انسـانی و مایه امید مردمـان این
مـرز و بوم اسلامی می باشنـد که باید با گام هـای
موثری تلاش خود را جهت فتح قله های پرافتخار
علمی و پژوهشی مضاعف نمایند باید این عزیزان همواره سعی نمایند که با استفاده از امکانات دانشگاه و مراکز پژوهشی به پژوهش و تحقیقات خود در زمینه هایی که علاقمند هستند ادامه دهند و بدیهی است که برنامه ریزی مدون برای پرورش استعداد این عزیزان از جانب مدیریت تراز اول موسسات آموزشی و پژوهشی بسیار حائز اهمیت و ضروری است باید از نظر مادی و معنوی حمایت لازم از این افراد صورت گیرد .

شرایط عضویت در باشگاه پژوهشگران جوان :
1- نفرات اول تا سوم مسابقات علمی کشوری در رشته های مختلف .
2- برگزیدگان المپیادها جهت اعزام به مسابقات بین المللی در هر رشته .
3- برگزیدگان اول آثار هنری جهت شرکت در نمایشگاه های معتبر بین المللی در هر رشته .
4- سالانه حدود 2500 نفر دانشجو که مصداق یکی از بندهای زیر باشند :
– تا 1000 نفر دارندگان رتبه های بالا در آزمون سراسری دانشگاه آزاد اسلامی در 5 گروه آزمایشی ،
تا 800 نفر دارندگان رتبه های بالا در آزمون سراسری سازمان سنجش و آموزش کشور در 4 گروه آزمایش ،
برای ورود به مقاطع کارشناسی و دکترای حرفه ای به نسبت تعداد شرکت کننده در آزمون در هر گروه آزمایشی ،
– داشتن معدل 18 و بالاتر در دو نیمسال تحصیلی ( با حداقل 36 واحد گذرانده در دو نیمسال ) در مقطع کارشناسی برای کلیه رشته های علوم انسانی و هنر .
– داشتن معدل 17 و بالاتر در دو نیمسال تحصیلی ( با حداقل 36 واحد گذرانده شده در دو نیمسال ) و داشتن اثر پژوهشی قابل قبول شورای باشگاه برای کلیه رشته های گروه علوم انسانی وهنر .
– داشتن معدل 17 و بالاتر در دو نیمسال تحصیلی ( با حداقل 36 واحد گذرانده شده در دو نیمسال ) در مقطع کارشناسی برای کلیه رشته های علوم تجربی .
– داشتن معدل 16 و بالاتر در دو نیمسال ( باحداقل 36 واحد گذرانده شده در دو نیمسال ) در مقطع کارشناسی برای کلیه رشته های گروه فنی و مهندسی ، ریاضی فیزیک .

1


تعداد صفحات : 95 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود