تارا فایل

پروژه کارآفرینی کارگاه تولید قطعات بتن سبک پیش ساخته




موضوع
کارآفرینی کارگاه تولید قطعات بتن سبک پیش ساخته
Entrepreneurship Project production of prefabricated concrete style

نام استاد :

نام محقق :

فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
خلاصه طرح : 4
فصل اول 5
کلیات 5
مقدمه : 6
نام کامل طرح و محل اجرای آن : 6
محل اجرا : 6
مشخصات متقاضیان : 7
دلایل انتخاب طرح : 7
وضعیت و میزان اشتغالزایی : 7
تاریخچه و سابقه مختصر طرح : 7
نام و کد آیسیک محصول 7
شماره تعرفه گمرکی : 8
شماره تعرفه گمرکی اشیاء ساخته شده از سیمان یا از بتن یا از سنگ مصنوعی، حتی مسلح شده 6810 می باشد که به موارد زیر تقسیم می شوند: 8
شرایط واردات 8
که شرایط ورود الاهای مذکور به شرح زیر می باشد: 8
بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول 9
بررسی و ارائه استاندارد ملی 10
توضیح موارد مصرف و کاربرد 10
بررسی کالای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول 10
کشورهای عمده تولید و مصرف کننده حصول 11
وضعیت عرضه و تقاضا 11
پراکندگی واحدهای فعال به تفکیک استان 12
بررسی وضعیت طرح های جدید و طر حهای در دست اجرا 14
بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 1384 16
بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم 1384 16
بررسی روند مصرف از آغاز برنامه سوم 19
قطعات بتنی سبک پیش ساخته از ابتدای برنامه سوم توسعه تا پایان سال 1384 20
بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات 20
کلیات روش تولید : 21
بتن سبک ناسازه ای 22
بتن سبک متوسط 23
بتن های سبک سازه ای 23
دسترسی به مواد اولیه 24
طرح اختلاط و روش اختلاط بتن سبک سازه ای 24
آزمایش و کنترل کیفیت بتن دانه سبک سازه ای 26
خط تولید : 27
قالب بندی : 27
بتن ریزی 28
عمل آوری 28
جابجایی و حمل قطعات 29
مجوز های قانونی : 29
مراحل صدور جواز تاسیس : 30
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس 30
1- اشخاص حقیقی 30
2- اشخاص حقوقی 30
مدارک مورد نیاز: 31
اصلاحیه جواز تاسیس : 31
تعریف: 32
صدور پروانه بهره برداری : 32
مراحل صدور توسعه طرح : 33
فصل دوم 34
روش انجام کار 34
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : 35
پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح 35
تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی و تاثیر دادن قیمت زمین در منطقه پیشنهادی 36
فصل سوم 37
امور مالی طرح 37
سرمایه گذاری ثابت طرح : 38
خرید دفتر کار : 38
هزینه زمین : 38
هزینه محوطه سازی : 39
هزینه ساختمان سازی : 39
هزینه ماشین آلات و تجهیزات : 40
هزینه تاسیسات و تجهیزات عمومی : 41
وسایل اداری و خدماتی : 41
وسایل نقلیه : 41
هزینه های قبل از بهره برداری 42
هزینه سرمایه گذاری ثابت : 42
هزینه نیروی انسانی : 43
پرسنل تولیدی 43
پرسنل غیر تولیدی 43
هزینه مواد اولیه : 44
فصل چهارم 45
جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات 45
نتایج حاصله از اجرای طرح : 46

خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی کارگاه تولید قطعات بتن سبک پیش ساخته پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و … پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و … از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و … از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

فصل اول
کلیات

مقدمه :
بتن سبک طبق تعریف موسسه بتن آمریکا (ACI 116R-87) عبارت است از بتنی که وزن مخصوص " : آن به طور محسوسی کمتر از وزن مخصوص بتنی است که با سنگدانه های طبیعی یا شکسته ساخته می شود بتن دانه سبک در سه نوع طبقه بندی می شود که عبارتند از: بتن سبک ناسازه ای، بتن سبک سازه ای و بتن سبک متوسط.
بتن سبک سازه ای که معمولاً به عنوان جداسازهای سبک مورد استفاده قرار می گیرد، دارای جرم مخصوص کمتر از 800 کیلوگرم بر مترمکعب می باشد(وزن مخصوص بتن معمولی حدود 2400 کیلوگرم بر 0 تا 7 نیوتن بر میلی متر مربع / مترمکعب می باشد ). با وجود جرم مخصوص کم، مقاومت فشاری آن حدود 35 است. دو نوع از معمول ترین سنگدانه های مورد مصرف در این نوع بتن پرلیت ( نوعی سنگ آذرین ) و ورمیکولیت (ماده ای با ساختار ورقه ای شبیه میکا ) هستند.

نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید قطعات بتنی سبک پیش ساخته

محل اجرا :

مشخصات متقاضیان :
نام
نام خانوادگی
مدرک تحصیلی
تلفن

دلایل انتخاب طرح :
با توجه به تمایل روز افزون بشر به شهرنشینی به خصوص در کشورهای در حال توسعه و به تبع آن نیاز ساختمان های با استحکام و عمر بیشتر و هزینه کمتر، نیاز به مصالح ساختمانی که در عین سبک و ارزان بودن از مقاومت و دوام کافی برخوردار باشند، روز به روز در حال افزایش است، اما با توجه به وجود جایگزین هایی برای این محصول، می توان گفت که اهمیت استراتژیک ندارد.

وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 32 نفر میباشد .

تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
نام و کد آیسیک محصول
کد آیسیک قطعات پیش ساخته بتنی و سیمانی و سبک 26951110 می باشد.

شماره تعرفه گمرکی :
شماره تعرفه گمرکی اشیاء ساخته شده از سیمان یا از بتن یا از سنگ مصنوعی، حتی مسلح شده 6810 می باشد که به موارد زیر تقسیم می شوند:
به شکل چهارگوش،به شکل لوح (Flagstone) آجر و اشیاء همانند
بلوک و آجر برای ساختمان 681011
نتب کبس ( بر پایه پوکه خرد شده،سرباره یا گدازه، دانه بندی شده 68101110)

شرایط واردات
که شرایط ورود الاهای مذکور به شرح زیر می باشد:

بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول
قیمت داخلی کالاهای ساخته شده از بتن سبک در جداول 1-4 و 1-5 ارائه شد هاست. همچنین با داشتن مقدار واردات در هر سال و ارزش ریالی و دلاری آن و همچنین میزان تعرفه گمرکی می توان با استفاده از رابطه ( 1)، برآوردی از قیمت جهانی این محصولات بدست آورد که در جدول 1-6 نشان داده شده است.
اگر قیمت جهانی را متغیر X میزان واردات سالیانه را متغیر Y و حقوق گمرکی را متغیر A در نظر بگیریم رابطه ( 1) بین میزان واردات و قیمت برقرار است:
Ax+x=y

بررسی و ارائه استاندارد ملی
استاندارد ملی ایران در مورد ویژگی های بلوک های ساخته شده با بتن سبک با شماره 6045 و 6049 توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه شده است.

توضیح موارد مصرف و کاربرد
بلوک های سبک بتنی در انواع مختلف دیواری، سقفی و تیغه ای تولید می شوند و دارای کاربردهای گسترده ای در انواع دیوارهای پوشش خارجی جداکننده نما، دوجداره عایق ضد آتش، باربر ونیز سقف های سبک بتنی (تیرچه و بلوک ) می باشند.

بررسی کالای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول
کالاهای جایگزین و یا رقیب بلوک های بتنی سبک در سقف های تیرچه وبلوک، بلوک های سفالی و پنل های ساخته شده از موادی مانند پلی استایرن می باشند بخصوص پنل های پلی استایرن که به علت وزن بسیار کم رقیبی جدی برای بلوک های بتنی سقف می باشند. رقبای بلوک های سیمانی که در ساخت دیوار بکار می روند نیز آجرهای سفالی، پن لهای پلی استایرن و قطعات و دیوارهای گچی می باشند.
کشورهای عمده تولید و مصرف کننده حصول
امروزه بتن و قطعات بتنی بخصوص بتن سبک به خاطر داشتن ویژگی های منحصر به فرد خود تقریباً در تمامی کشورها جزء لاینفک ساختمان سازی می باشد، و از آنجائیکه هزینه حمل و نقل قطعات بتنی حتی انواع سبک آن بالاست و ضمناً ساخت آن نیاز به تکنولوژی بالایی ندارد، اکثر کشورها خودشان بتن و قطعات بتنی مورد نیاز خود را تولید می کنند و در نتیجه میزان تولید هر کشور تابعی از میزان ساخت و ساز در آن کشور است.

وضعیت عرضه و تقاضا
بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون بتنی میزان قطعات سبک پیش ساخته و میزان رشد ظرفیت تولید در هر سال نسبت به سال قبل از آن، از 1 آورده شده است.

پراکندگی واحدهای فعال به تفکیک استان
میزان سهم تولید هر استان در ابتدا و انتهای برنامه سوم توسعه (سال های 1379 و) 1384 نشان داده شده است.

بررسی وضعیت طرح های جدید و طر حهای در دست اجرا
هم اکنون در کشور 2469 واحد تولید قطعات بتنی سبک پیش ساخته با ظرفیت 421245620 مترمکعب در حال ساخت می باشند که با بهره برداری از همه این طرح ها، در پایان سال 1390 ظرفیت تولید قطعات بتنی سبک پیش ساخته در کشور به 423074554 مترمکعب در سال خواهد رسید.

بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 1384
واردات قطعات بتنی سبک پیش ساخته تنها در سا لهای 1380 و 1384 و بصورت موردی و خاص صورت گرفته است. میزان واردات از کشورهای مختلف در مدت برنامه سوم در جداول 2شده است.

بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم 1384
میزان و روند صادرات قطعات بتنی سبک پیش ساخته از سال 1379 تا سال 1384 ، در جدول آورده شده است. سهم صادرات به کشورهای مختلف در مدت برنامه سوم توسعه در شکل های زیر نشان داده شده است بتنی سبک 49,3 درصد ، صادرات قطعات پیش ساخته از ابتدای برنامه سوم توسعه تا پایان سال 1384کاهش داشته است.

بررسی روند مصرف از آغاز برنامه سوم
میزان مصرف قطعات بتنی سبک پیش ساخته از رابطه (2) محاسبه گردیده است
(2) میزان صادرات – میزان واردات + میزان تولید = میزان مصرف
روند مصرف از آغاز برنامه سوم تا پایان سال 1384 درنمودار 2 برابر است.

قطعات بتنی سبک پیش ساخته از ابتدای برنامه سوم توسعه تا پایان سال 1384

بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات
صادرات قطعات بتنی سبک طی برنامه سوم توسعه روند کاهشی داشته با توجه به بالا رفتن کیفیت تولیدات داخلی در سال های اخیر، که یکی از علل آن استفاده از دانش روز دنیا و استفاده از مواد اولیه و افزودنی جدید و با کیفیت بالا می باشد، و همچنین نیاز کشورهای همسایه ایران که همگی در حال توسعه بوده و به شدت نیازمند مصالح مرغوب و با قیمت مناسب می باشند، در صورت توجه دولت به این بخش و همچنین سرمایه گذاری بخش خصوصی می توان چشم انداز روشنی را برای این بخش از صنعت متصور بود.

کلیات روش تولید :
بتن های سبک سازه ای دارای مقاومت و وزن مخصوص کافی می باشند، به گونه ای که کاربرد آن ها را در اعضای سازه ای مجاز می سازد. این بتن ها عموماً دارای جرم مخصوصی بین 1400 الی 1900 کیلوگرم بر مترمکعب بوده و حداقل مقاومت فشاری تعریف شده برای آن ها معادل 17 نیوتن بر میلیمترمربع است. در بعضی حالات امکان افزایش مقاومت تا 60 نیو تن بر میلیمترمربع نیز وجود دارد . در مناطق زلزل ه خیز ، طبق نتب اه ی سبک متوسط، از لحاظ وزن مخصوص و مقاومت فشاری در محدود های بین بتن های سبک ناسازه ای و سازه ای قرار دارند به گونه ای که مقاومت فشاری آن ها بین 7 الی 17 نیوتن بر میلیمترمربع و جرم مخصوص آن ها 800 الی 1400 کیلوگرم بر مترمربع می باشد.
به بتن سبک اغلب به عنوان جایگزینی مناسب و مکمل برای بتن معمولی و به منظور کاهش وزن سازه کار می رود، هر چند مقاومت فشاری نهایی آن در مقایسه با بتن های معمولی کمتر است، اما این ضعف معمولاً با کاهش بار مرده و افزایش مقاومت بتن در مقابل آتش سوزی جبران می شود. کاهش بار مرده در سازه موجب کاهش ابعاد پی ساختمان، کاهش ابعاد پی های منفرد و کاهش عرض پی های زیر دیوار، ابعاد ستون ها، تیرها و همچنین کاهش ضخامت سقف می گردد. این کاهش در جرم بتن مصرفی (کاهش در وزن مخصوص و جرم یکسان است ) موجب صرفه جویی در هزینه ساخت اعضای فوق الذکر و جبران اضافه هزینه ناشی از ساخت بتن سبک خواهد شد. علاوه بر این میزان عایق سازی صوتی و حرارتی آن به گونه ای است که در اکثر موارد استفاده از لایه های اضافی جهت عایق بندی جزیی و یا کلی را منتفی می سازد که خود از لحاظ اقتصادی به صرفه خواهد بود.

بتن سبک ناسازه ای
این نوع بتن ها با جرم مخصوصی معادل 800 کیلوگرم بر متر مکعب و کمتر، به عنوان تیغه های جداساز و عایق های صوتی در کف بسیار موثر هستند. این نوع بتن می تواند در ترکیب با مواد دیگر در دیوار، کف و سیستم های مختلف سقف مورد استفاده قرار گیرد. مزیت عمده آن در کاهش هزینه لازم برای تهویه گرمایی یا سرمایی فضاها و کاهش انتقال صوت بین طبقات و فضاهای ساختمان است. بتن های سبک ناسازه ای بر اساس ترکیب ساختمان، خود می توانند به دو گروه جداگانه تقسیم بندی شوند.
سختی بتن های اسفنجی که در آن ها با استفاده از ایجاد کف، حبا ب های هوا در خمیر سیمان یا در ملات سیمان سنگدانه ایجاد می گردد. کف مورد نظر یا از طریق مواد ک فزا در حین اختلاط تولید شده و با بتن سنگدانه های سبک یا به اختصار بتن های دانه سبک با استفاده از پرلیت یا ورمیکولیت منبسط شده و یا الیاف منبسط شده پلی استر ساخته می شوند. جرم مخصوص خشک این مخلوط بین 240 تا 960 کیلوگرم برمترمکعب می باشد.

بتن سبک متوسط
بتن ها دارای مقاومت متوسط با سنگدانه های تولید شده از روش های تکلیس (آهکی شدن) سنگدانه کلینکر، محصولات منبسط شده ای نظیر سرباره های منبسط شده، خاکستر بادی، شیل و اسلیت یا سنگدانه های تولیدی از مصالح طبیعی مانند پوکه سنگ آذرین و سنگ های آذرین متخلخل یا توف، ساخته می شوند. جرم مخصوص بتن تولید شده با سنگدانه های فوق، بین 800 الی 1400 کیلوگرم بر مترمکعب می باشد.
با تجدید نظر و اصلاح ترکیبات تشکیل دهنده بتن های سبک، می توان ساخت بتن های با مقاومت متوسط را با سنگدانه هایی نظیر پرلیت، الیافت پلی استایرن و کف های اسفنجی نیز انجام داد. مقاومت بتن به طور معمول تابعی است از وزن مخصوص آن. کاربرد مواد افزودنی نظیر تسریع کننده ها و روان کننده ها (مواد کاهش دهنده آب) می تواند در تغییر مقاومت بتن های ساخته شده با سنگدانه های مذکور موثر باشد.

بتن های سبک سازه ای
در بتن های سبک سازه ای از سنگدانه هایی استفاده می شود که حصول مقاومتی بیش از 17 نیوتن بر میلی متر مربع و جرم مخصوصی کمتر از 1900 کیلوگرم بر متر مکعب را امکان پذیر سازند. سنگدانه هایی که این شرایط را عموماً برآورده می کنند و سنگدانه هایی که طبق استاندارد ASTM-C330 برای ساخت بتن های سبک سازه ای قابل استفاده هستند، عبارتند از:

تامین مقاومت فشاری معادل 27 نیوتن بر میلی متر مربع و بیشتر با بعضی از این سنگدانه ها امکان پذیر است. بیشترین مقاومت برای بتن با استفاده از شیل، رس و اسلیت منبسط شده در فرایند کوره دوار بدست می آید.

دسترسی به مواد اولیه
مناطق در جهان، فقط در حدودی معادن کافی برای سنگدانه های سبک طبیعی که برای ساخت بتن سبک مناسب باشند وجود دارد. حال آنکه، دسترسی به رس، شیل و اسلیت با کیفیت مناسب برای مقاصد بتن سازی در مکان های مختلف، امکان پذیر است. سنگدانه های سبک طبیعی علاوه بر کمبود منابع قابل دسترسی، در بعضی از خصوصیات نظیر دانه بندی، میزان خالص بودن، عاری بودن از مواد آلی و مقاومت در مقابل یخ زدگی، دارای نواقص و کمبودهایی می باشند که سنگدانه های مصنوعی تا حد زیادی عاری از این مشکلات هستند.

طرح اختلاط و روش اختلاط بتن سبک سازه ای
بتن ارائه طرح اختلاط مناسب و نحوه صحیح اختلاط دانه سبک می تواند مشابه روش های اتخاذ شده در مورد بتن با سنگدانه های معمولی باشد. به علت سبکی، میزان اسلامپ در تولید بتن سبک، برای تامین کارایی در حدود بتن معمولی، باید در حدود تا اسلامپ بتن با سنگدانه های معمولی باشد.
اگر میزان مصرف مواد حباب زا برای حصول کارایی مناسب در بتن معمولی 4 درصد باشد، در بتن با سنگدانه های سبک بسته به وضعیت ظاهری و تخلخل سنگدانه ها، در حدود 6 الی 8 درصد خواهد بود.
افزایش زبری سطح سنگدانه ها موجب افزایش میزان حباب هوای مورد نیاز در بتن هوازا خواهد شد. در این موارد استفاده از افزودنی هایی نظیر روان کننده ها یا کاربرد توام روان کننده ها و کندگیرکننده ها توصیه می شود. این کار باعث جبران اثر کمبود آب مصرفی، افزایش حالت خمیری بتن با یک اسلامپ مشخص و افزایش کارایی و سهولت پرداخت سطح بتن می شود.
به دلیل جذب آب زیاد، سنگدانه های سبک قبل از اختلاط باید مرطوب شوند. راه حل دیگر این است که در ابتدا مقدار مشخصی از آب لازم برای طرح اختلاط در داخل مخلو ط کن ریخته شود و قبل از اضافه کردن سیمان، سنگدانه ها با این آب مخلوط شوند. این عمل تا حدودی مشکل جذب آب سنگدانه های متخلخل را قبل از ریختن سیمان به داخل مخلوط کن حل می کند.
تعریف معمولی بتن نسبت وزنی در بتن سبک در مقایسه با آنچه که برای می شود، غیر متعارف است. وزن ریزدانه ها در یک پیمانه 50 درصد بیش از وزن درشت دانه ها می باشد.
جا دادن و آوری بتن دانه سبک سازه ای با بتن طبق توضیحات قسمت قبل اسلامپ بتن سبک باید حدود نصف اسلامپ توصیه شده برای سنگدانه های معمولی باشد. استفاده از موادحباب زا و حداقل مقدار آب بهینه برای تامین کارایی لازم جهت جادادن صحیح و مناسب بتن و پرداخت آن، به خصوص در مورد سنگدانه های شکسته، غیر منظم و با ساختمان بسیار متخلخل، لازم و ضروری است. آب انداختگی سطح بتن، جدایی دانه ها و وجود حفر ه های هوای ناخواسته در سطح بتن، با افزایش اندازه سنگدانه های مصرفی، به یک مقدار حداقل، کاهش می یابد.
در لرزش بتن های سبک باید دقت ویژه ای انجام گیرد تا از جدایی سنگدانه ها و جدا شدن مصالح دانه ای در لایه های مختلف اجتناب شود. در هنگام پرداخت سطح بتن دانه سبک از ماله خاصی که شامل یک شبکه سیمی درشت می باشد، استفاده می شود. بااستفاده از این شبکه، سنگدانه های درشت به زیر سطح مورد پرداخت فشار داده می شود تا سطح مورد نظر به راحتی قابل پرداخت گردد و سنگدانه های درشت مزاحمتی ایجاد نکنند. انجام عم لآوری بتن سبک از لحاظ زمان و روش، مشابه روش اتخاذ شده برای بتن معمولی می باشد. به علت خاصیت جذب آب زیاد سنگدانه ها، بتن سبک به طور ذاتی توانایی عمل آوری حجمی بزرگتری را داراست و زمان قابل توجهی برای تبخیر آب موجود در حجم بتن مورد نیاز است که طی همین زمان واکنش هیدراتاسیون کامل می شود. اما در عمل آوری سطحی عکس موضوع فوق صادق است و توانایی تبخیر آب سطحی در بتن سبک بیشتر است و نیاز به عمل آوری شدیدتری احساس می شود. بنابراین در عمل آوری سطوح، مثل بتن کف، غشاء مراقبت باید بلافاصله بعداز پرداخت زده شود.

آزمایش و کنترل کیفیت بتن دانه سبک سازه ای
یکنواختی جرم مخصوص بتن با حداکثر تغییرات 30 کیلوگرم بر مترمکعب و محدود بودن اسلامپ و مقدار حباب هوا در داخل بتن، سبب اطمینان بیشتری از تراکم و کیفیت مناسب سنگدانه مصرفی و بتن ساخته شده خواهد شد.

خط تولید :
بستر ساخت و یا خط تولید قطعات ساخته، یک کف کاملاً صاف و صیقلی می باشد که کف اکثر قطعات را تشکیل می دهد. بر حسب نوع کار طول آن می تواند از چند متر تا چند صد متر باشد. مزیت استفاده از بسترهای طویل، امکان تولید همزمان چندین قطعه در یک امتداد است. در یک کارگاه تیپ، معمولاً 4 بستر به طول های 6 تا 140 متر وجود دارد. بستر شامل یک قالب کف صاف و مرتفع نسبت به زمین است که شکل می باشد که بر روی پایه بتنی قرار می گیرند. فضای خالی در زیر I متکی بر تیرهای فولادی با نیمرخ قالب کف امکان دسترسی به سطح زیرین قالب را فراهم می سازد. پشت بندهای قالب کف تیرهای فولادی با کوتاه در فواصل 750 میلی متر هستند که این تیرها به صورت عمود بر محور طولی بستر I نیمرخ قرارمی گیرند.
می تواند از جنس بتن نیز باشد. به هر حال باید تمهیدات کافی برای نصب قالب های بدنه و همچنین دو مهار و گیره در دو انتها وجود داشته باشد. مهار انتهایی ممکن است به صورت سازه فولادی یا بتن مسلح ساخته شود که در هر دو حالت، باید پی های مناسب و یکپارچه با بتن بستر وجود داشته باشد. کابل ها از میان بازشوهای موجود در مهار انتهایی به سمت یکدیگر عبور می کنند. در بستر طویل، برای جداکردن قطعات پیش ساخته از یکدیگر، تیغه های عرضی در قالب جاگذاری می شود.

قالب بندی :
قالب های بدنه معمولاً فولادی هستند و قالب کف ممکن است فولادی . قالب ها باید طوری طراحی و ساخته شوند که دارای مقاومت، صلبیت، وادارها و مهارهای کافی و مناسب باشند تا در مقابل ارتعاشات ناشی از تراکم بتن بدون تغییر شکل و اعوجاج های خارج از رواداری مقاومت نمایند.
تمیز کردن قالب ها باید آسان بوده و باید بعد از هر بار استفاده تمیز شوند. اتصالات و درزهای قالب باید محکم و آب بندی باشند تا مانع از پس و پیش شدن پانل ها و فرار شیره بتن و یا دیگر نقص های بتن شوند. به منظور جلوگیری از لب پر شدن بتن، کلیه گوش هها باید دارای پخی باشند. پخی را می توان با خم کردن ورق فولادی، سه گوش چوبی و یا سه گوش های لاستیکی به وجود آورد.

بتن ریزی
پس از استقرار قفس آرماتور و تثبیت و لب، بتن ریزی مطابق رو ش های مرسوم و بر اساس تجربیات کنترل و اجرای خوب انجام می شود.

عمل آوری
در بسیاری از قالب ها لوله هایی برای عبور بخار، آب داغ یا روغن داغ تعبیه م یشود. وسایل برای حفظ رطوبت قطعه در حین زمان عمل آوری باید مهیا شوند. بسترها را م یتوان با برزنت یا گونی برای جلوگیری از افت رطوبت و گرما پوشاند. در صورتی که گرمای مورد نیاز به وسیله بخار مرطوب تامین شود، معمولاً رطوبت کافی نیز به دست م یآید. اگر گرما به وسیله عبور آب داغ یا روغن داغ از داخل لوله ها تامین شود، رطوبت مورد نیاز باید از سطوح خارجی بتن به وسیله لوله کشی و یا شیلنگ، گونی مرطوب، افشانک یا وسایل دیگر تامین شود. آب مورد استفاده باید کاملاً داغ باشد. معمولاً بهترین عمل آوری استفاده از بخار مرطوب در زیر چادر برزنتی در تمام نقاط بستر به جز در انتهای آن می باشد.
شروع عمل آوری در دمای زیاد باید با 2 تا 4 ساعت تاخیر نسبت به آخرین بتن ریزی انجام شود و همچنین دما نباید از 70 درجه سانتیگراد تجاوز کند. افزایش دما نباید با نرخی بیش از 22 درجه سانتیگراد بر ساعت انجام شود. پس از خاتمه زمان عمل آوری(که با آزمایش مقاومت نمونه آگاهی مشخص می شود ) به بتن اجازه سردشدن تا رسیدن به دمای محیط داده می شود. وقتی دمای هوا کمتر از 10 درجه سانتیگراد باشد، بتن باید با سرعتی کمتر از 10 درجه سانتیگراد بر ساعت خنک شود.

جابجایی و حمل قطعات
انواع وسایل بلندکردن قطعات پیش ساخته بتنی، شامل جرثقیل ها، لیفتراک و انواع مختلف جرثقی لهای دروازه ای می باشد. گاهی اوقات از جرثقیل های متحرک چرخ لاستیکی یا ریلی استفاده می شود. در کارگاه های مسقف استفاده از جرثقیل های سقفی بسیار مناسب است.

مجوز های قانونی :
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان و تاسیسات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه تولید بخش سازمان صنایع صادر میگردد.

مراحل صدور جواز تاسیس :
1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تاسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان .
2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت سازمان صنایع .
3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی .
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت .
5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تاسیس .

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس
1- اشخاص حقیقی
– تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
– حداقل سن 18 سال تمام
– دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم

2- اشخاص حقوقی
– اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )
– ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور
مدارک مورد نیاز:
1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان.
2- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن
3- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی
4- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست
5- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء
6- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی
7- پوشه فنردار
8- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست

اصلاحیه جواز تاسیس :
1- ارسال درخواست متقاضی توسط سازمان سازمان صنایع شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.
2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.
3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.
4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.
5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

تعریف:
پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات جهت فعالیت بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش سازمان صنایع صادر می گردد.

صدور پروانه بهره برداری :
1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط سازمان صنایع شهرستان به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.
4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.
5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.
6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.

مراحل صدور توسعه طرح :
1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی ) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.
4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.
5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.
6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.

فصل دوم
روش انجام کار

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش تولید محصولات فرفورژه نیز که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، متد های نوین تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .

پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح
اگر اولویت یک طرح تولیدی تامین نیاز داخل باشد مکان مناسب برای ایجاد آن نزدیک کلان با در نظر گرفتن فاصله آن با محل تولید مواد اولیه می باشد و در این میان شهرهای بزرگی که هم اکنون واحدهای تولیدی در اطراف آن ها کم است در اولویت قرار دارند. مراکز استان های اردبیل، مازندران وخراسان از جمله این شهرها می باشند.
اگر اولویت با صادرات باشد علاوه بر نزدیکی به محل تولید مواد او ، نزدیکی به بنادر، راه ها و فرودگاه ها از عوامل اصلی تعیین محل می باشند.

تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی و تاثیر دادن قیمت زمین در منطقه پیشنهادی
ظرفیت تولید یک واحد تولیدی با مشخصات 60000 مترمکعب در سال می باشد که اگر قیمت فروش هر واحد را 400000 ریال در نظر بگیریم، فروش کل 24000 میلیون ریال خواهد بود و قیمت تمام شده هر واحد تولید با در نظر گرفتن هزینه های ثابت و متغیر تولید، 192000 ریال خواهد بود. در نتیجه سود ناویژه 12500 میلیون ریال می شود. هزینه های عملیاتی شامل حقوق و دستمزد پرسنل اداری و هزینه اداری فروش 780 میلیون ریال برآورد گردیده که با کسر آن از سود ناویژه، سود ویژه 11500 میلیون ریال خواهد شد.

فصل سوم
امور مالی طرح

سرمایه گذاری ثابت طرح :
خرید دفتر کار :
در نظرات آپارتمانی به مساحت 60 متر مربع به عنوان دفتر شرکت خریداری شود که در این دفتر قسنت های بازاریابی طراحی تور و سایت دانستنی نیست و امور مالی و بایگانی و آرشیو مستقر شود که هزینه خرید هر متر مربع به مبلغ 15000000 ریال پیش بینی می شود. بنابراین قسمت خرید آن به شرح ذیل خواهخد بود.

جهت تغییرات داخل و بیرون نما از قرار هر متر مربع 300000 ریال پیش بینی می شود که هزینه نمایند بنابراین هزینه آن عبارت خواهد بود .

هزینه زمین :
هزینه زمین در نظر گرفته نشده است.

هزینه محوطه سازی :

هزینه ساختمان سازی :

هزینه ماشین آلات و تجهیزات :

هزینه تاسیسات و تجهیزات عمومی :

وسایل اداری و خدماتی :

وسایل نقلیه :

هزینه های قبل از بهره برداری

هزینه سرمایه گذاری ثابت :

هزینه نیروی انسانی :
پرسنل تولیدی

پرسنل غیر تولیدی

هزینه مواد اولیه :
به ازای هر مکعب قطعه بتنی سبک حدوداً 250 کیلوگرم سیمان و 350 کیلوگرم سنگدانه نیاز می باشد که هر دو مورد در کشور تولید می شوند و فقط در موارد خاص واردات صورت می گیرد. قیمت آزاد هر تن سیمان در بازار حدوداً 800000 ریال و بصورت یارانه حدوداً 350000 ریال و هر تن مصالح د انه ای سبک حدود اً 60000 ریال می باشد. شایان ذکر است که در محاسبه هزینه های تولید قیمت یارانه ای سیمان در نظر گرفته شده است.

فصل چهارم
جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات

نتایج حاصله از اجرای طرح :
بر اساس برآورد های مالی انجام شده و تحلیل های اقتصادی صورت گرفته و با در نظر گرفتن گرایش روز افزون سازه ها به استفاده از مصالح نوین و شرایط بازار داخلی و میزان نیاز بازار داخلی به این محصوا می توان اینگونه نتیجه گرفت که این طرح در طورت بهره مندی از سرمایه اقتصادی مناسب و تهیه ماشین آلات به روز و نیروی انسانی مجرب می تواند به یک طرح زودبازده و سود آور تبدیل گردد و با استفاده از نوآوری و ایده های خلاقانه می توان به بازدهی بسیار مناسبی دست یابد .

5


تعداد صفحات : 47 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود