تارا فایل

طرح توجیهی تولید قطعات پیش ساخته پرلیتی بتن سبک



به نام خدا

طرح توجیهی فنی، اقتصادی ، مالی

تولید :

قطعات پیش ساخته

پرلیتی (بتن سبک)

چکیده طرح:
مشخصات کلی طرح
عنوان طرح
تولید قطعات پیش ساخته پرلیتی
ظرفیت طرح
10.000 تن
مواد اولیه
سیمان،پرلیت(نوعی سیلیکون آتشفشانی)
محل تامین ماده اولیه
سیمان بجنورد – معدن پرلیت زنجان
محل اجرای طرح
شهرستان بجنورد- شهرک صنعتی ش2
بررسی بازار
میزان مصرف سالانه داخلی استان
متناسب با وضعیت ساخت و ساز
میزان واردات
0
میزان صادرات
0
پیش بینی میزان صادرات
0
تولیدات داخل استان
0
مباحث اقتصادی طرح
اشتغال (نفر)
12
تعداد روز کاری در سال
300
مساحت زمین (متر مربع)
7000
قیمت فروش محصول (تن)
957 هزار ریال
فروش سالیانه
9.150.000 هزار ریال
سرمایه ثابت
4.856.702 هزار ریال
سرمایه در گردش
551.815 هزار ریال
نقطه سر به سر
28 %
دوره برگشت سرمایه
2.43
بازده سرمایه
51 %
تسهیلات بانکی سرمایه ثابت
3.434.000 هزار ریال
تسهیلات بانکی سرمایه در گردش
297.980 هزار ریال

فصل اول

* مقدمه

* تعریف،ویژگیها ومشخصات فنی

* بررسی بازار وقیمت فروش محصول

* استاندارد محصول

* کالای جایگزین

مقدمه، تاریخچه ساخت و کاربرد بتن سبک

اولین گزارشهای تاریخی در مورد کاربرد بتن سبک و مصالح سبک وزن به روم باستان بر می گردد. رومیان در احداث معبد پا نتئون و ورزشگاه کلوزیوم از پومیس که نوعی مصالح سبک است استفاده کرده ا ند. کاربرد بتن سبکدا نه پس از تولید سبکدا نه های مصنوعی و فراوری شده در اوایل قرن بیستم وارد مرحله جدیدی شد.
در سال 1918، S. J. Hayde با استفاده از کوره دوار اقدام به منبسط کردن رس و شیل کرد و بدینوسلیه سبکدا نه ای مصنوعی تولید کرد که از آنها در ساخت بتن استفاده شد. تولید تجاری روباره
های منبسطشده نیز از سال 1928 آغاز گردید.
این سبکدانه مصنوعی در هنگام جنگ جهانی اول به دلیل محدودیت دسترسی به ورق فولادی برای ساخت کشتی بکار رفت.
کشتی Atlantus به وزن 3000 تن که با بتن سبک هایدیتی ساخته شد، در اواخر سال 1918 به آب ا فتاد. در سال 1919 کشتی Selma به وزن 7500 تن و طول 132 متر با همین نوع بتن ساخته و به آب ا نداخته شد.
تا آخر جنگ جها نی اول و سپس تا سال 1922 کشتی ها و مخازن شناور متعددی ساخته شد که یکی از آن ها Peralta تا سال های اخیر شناور بود.
برنامه ساخت کشتی ها در اواسط جنگ جها نی دوم متوقف شد و دوباره به دلیل محدودیت تولید ورق فولادی مورد توجه قرار گرفت.
تا پایان جنگ جهانی دوم 24 کشتی اقیا نوس پیما و 80 بارج دریایی ساخته شد که ساخت آن ها در دوران صلح، اقتصادی محسوب نمی گشت. ظرفیت این کشتی ها 3 تا 140000 تن بود.
در سال 1948 اولین ساختمان با استفاده از شیل منبسط شده در پنسیلوا نیای شرقی احداث گردید. در ادامه، از سال 1950 ساخت بتن سبک گازی اتوکلاو شد ه در ا نگلستان متداول شد.
اولین ساختمان بتن سبکدا نه مسلح در این کشور که یک ساختمان سه طبقه بود در سال 1958 و در شهر برنت فورد احداث گردید.
ساختمان هتل پارک پلازا در سنت لوئیز، ساختمان 14 طبقه اداره تلفن بل جنوب غربی در کا نزاس سیتی در سال 1929 از جمله ساختمان های دهه 20 و 30 میلادی ساخته شده در آمریکای شمالی با استفاده از بتن سبک هستند.

ساختمان 42 طبقه در شیکاگو، ترمینال TWA در فرودگاه نیویورک در سال 1960، فرودگاه Dulles در واشنگتن در سال 1962، کلیسایی در نروژ در سال 1965، پلی در وایسبادن آلمان در سال 1966 و پل آب بر در روتردام هلند در سال 68 از جمله ساختمان هایی هستند که با بتن سبکدانه ساخته شده اند.

در هلند، انگلستان، ایتالیا و اسکاتلند نیز در دهه 70 و 80 پل هایی با دهانه های مختلف ساخته و با موفقیت بهره برداری شده اند. در سال های 1970 ساخت بتن سبکدانه پرمقاومت آغاز شد و در دهه
80 به دلیل نیاز برخی شرکت های نفتی در امریکا و نروژ برای ساخت سازه ها و مخازن ساحلی و فراساحلی مانند سکوهای نفتی یک رشته تحقیقات وسیع برای ساخت بتن سبکدانه پرمقاومت در این دو کشور با هدایت واحد آغاز شد که نتایج آن در اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 منتشر گشت.

در سالیان اخیر نیز استفاده بتن سبک در دال سقف ساختمانهای بلند مرتبه، عرشه پلها و دیگر موارد مشابه و همچنین کاربردهای خاص مانند عرشه و پایه دکلهای استخراج نفت کاربرد فراوانی یافته است.

تعریف ،ویژه گیها و مشخصات محصول

تعریف :
پرلیت نوعی سنگ آتشفشانی با ترکیب اسیدی تا حد واسط است که در محیط آب و یا مرطوب تشکیل می شود. پرلیت دارای بافت شیشه ای است و به سبب همراه دا شتن آب ، اشکال کروی در آن ایجاد شده است. میزان آب همراه با پرلیت در حدود ۲ تا ۵ درصد است.

ویژه گیها و مشخصات محصول

بعضی از دانشمندان معتقدند پرلیت از هیدراسیون ا سبیدین عامل گردیده است و آب موجود در آن به صورت مولکولی و هیدروکسیل است. نسبت مقدار این دو نوع آب در پرلیت به میزان فراوانی اکسید کلسیم و منیزیم بستگی دارد.

پرلیتها ناپایدارند و با گذشت زمان شروع به تبلور می کنند و سپس خاصیت اصلی خود را از دست می دهند. بیشتر پرلیتهای مرغوب به دوران سوم و چهارم زمین شناسی تعلق دارند. چنانچه پرلیت آلتره گردد، به مونتموریلونیت ، اوپال و کلسدونی تبدیل می گردد.

امروزه پرلیت در صنایع ختمان،نفت،پتروشیمی، نساجی، فیلتراسیون، نظامی، کشاورزی و… کاربردهای فراوانی دارد.

خواص فیزیکی پرلیت
رنگ
رطوبت آزاد
سفید

5/0
PH

5/6-8
ضریب انکسار
105
جرم مخصوص
4/2- 2 /2
دانسیته توده
Kg/m 400 – 32
نقطه نرمی
c1100 – 870
نقطه ذوب
c 1350 – 1280
گرمای ویژه
0/2 Btu/Ib F
مساحت سطح ویژه
m/g 5/3
آهن محلول
Ppm 3/8
نفوذ پذیری
darci 4-3
جذب آب
Gr 1100 m 600
حلالیت
در بازهای غلیظ داغ و HF محلول در محلول 1 نرمال سود: نسبتا محلول (10% > )در اسیدهای معدنی 1 نرمال: کمی محلول (3% >) در آب یا اسیدهای ضعیف : بسیار کم محلول(1% >)

وزن مخصوص فضایی
وزن مخصوص فضایی بتن سبک بستگی به روش ساخت، مقدار و انواع اجزای متشکله آن دارد.تمام بتن های سبک، وزن مخصوص کم خود را مدیون وجود هوا در ساختمان داخلیشان هستند. بتن سبک، با وزن مخصوص ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم در متر مکعب را برای سیستمهای عایق بندی و همچنین به عنوان پرکننده و همچنین برای تحمل بارها می توان مورد استفاده قرار داد.

طرز تهیه و کاربرد پرلیت منبسط شده

سنگ پرلیت را نخست خرد و سپس دانه بندی می نمایند. پرلیت دانه بندی شده ابتدا به بخش پیش گرم و از آنجا به داخل کوره هدایت می گردد. دمای داخل کوره میان ۷۰۰ تا ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد و بر پایه ترکیب شیمیایی و میزان آب موجود در پرلیت تنظیم می شود. پرلیت در داخل کوره منبسط و به کمک جریان هوا به طرف بالا رسانده می شود. مواد زاید به طرف پایین کوره سقوط می کنند.

کاربرد پرلیت منبسط شده
مصارف مهم پرلیت منبسط شده عبارت است از تهیه بتن سبک وزن ، پرکنندگی ، عایق حرارتی و صوتی ، کشاورزی و به عنوان صافی و ساینده است. پرلیت را می توان به نسبتهای مختلف با سیمان مخلوط کرد و از آن قطعه های سبک وزن تهیه کرد. ملات پرلیت از ملات سیمان سبکتر ، هدایت گرمایی آن کم جذب صدای آن بیشتر است.

در رنگ سازی ، پلاستیک ، لاستیک و عایق بندی فضای خالی دیوارهای دو جداره بکار می رود.

صفحات پرلیتی را به کمک پرلیت و یک ماده چسباننده نظیر گچ می توان تهیه نمود. این صفحات وزن کم دارند و به عنوان عایقهای خوب حرارتی و صوتی بکار می روند. صفحات جذب صدا ، از مخلوط پرلیت و آزبست پرس شده تهیه می گردند.

عایق حرارتی : مخلوط پرلیت ، آزبست و یک ماده چسباننده نظیر گچ به صورت عایق حرارتی بسیار خوبی به مصرف می رسد که از آن به منظور عایق بندی مخازن و لوله ها تا دمای ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد استفاده می شود.

مصارف باغبانی : اضافه کردن پرلیت به خاک مزایای مهمی دارد، از جمله میزان جذب و نگهداری آب آن زیاد است که این موضوع سبب می گردد تا از تبخیر آب ، جلوگیری شود و آب به مدت طولانی در خاک باقی بماند. مرطوب بودن خاک ، موجب می شود تا نیاز خاک به آب کمتر باشد و بدین ترتیب از شسته شدن مواد غذایی خاک جلوگیری می شود. وجود خلل و فرج در پرلیت همراه با خاک ، تبادل مواد و خاک را فزونی می بخشد و ریشه گیاهان به سهولت در خاک رشد می نمایند.

کاربرد پرلیت خام
پرلیت خام در صنایعی همچون سرامیک ، سانیره ها ، ساخت الکترود ، تهیه سیمان ، مواد منفجره ، متالوژی ، تولید زیولیت مصنوعی ، فیلتر و صافی و ساخت فیبر شیشه ای کاربرد دارد.

سرامیک : برای تهیه عناصر سیلیس ، آلکانی و آلومینیوم مورد نیاز برای سرامیکها می توان ترکیب همگن و یکسان پرلیت خام را جایگزین کوارتز و فلدسپارت در تهیه چینی نمود. در تهیه لعابهای رنگی از پرلیت می توان استفاده نمود.

در کاشی کف و سرویسهای بهداشتی ، پرلیت به میزان ۱۲ تا ۳۵ درصد جایگزین فلدسپارت می شود. سرامیکهای الکتریکی و فیبر شیشه ای پرلیتها مناسب تشخیص داده شده اند.
سیمان : برای تهیه سیمان پوزولان و بتن بکار می رود.

زیولیت ها : ماده اولیه مناسب برای تهیه انواع زیولیتها با استفاده از محلولهای گرمایی.
ساینده ها : پرلیت با داشتن سختی ۵ الی ۶ به عنوان ماده ساینده استفاه می شود.

متالوژی : پرلیت خام اگر به صورت لایه روی مواد مذاب قرار گیرد مانع اکسیده شدن ماده مذاب ، کاهش لفت دما و جمع آوری سرباره می شود.

پرلیت با بیش از 300 نوع کاربری نقش به سزایی در صنایع مختلف دارد که تعداد دیگری از آنها به شرح زیر می باشد:

1- صنعت ساختمان

نوع ملات
قابلت انتقال حرارت(w/mc )
دانسیته(kg/m )
پلاستر سیمان، آهک، شن، و ماسه
467/0
1440
ملات پلاستر گچ، شن و ماسه
649/0
1410
ملات پلاستر گچ
461/0
1280
پلاستر گچ، پرلیت با روکش نشاسته ای
205/0
710
پلاستر گچ، پرلیت با روکش قهوه ای رنگ
162/0
627

1-1- ساخت قطعات بتنی سبک و قطعات پیش ساخته

1-2- کرونبندی سقف

** ادامه این قسمت در جزوه خود آقای حامد موجود می باشد.

میزان تولید پرلیت
میزان پرلیت مصرفی جهان در سال ۱۹۹۷ ۱.۸ تا ۱.۹ میلیون تن گزارش شده است. کشورهای مهم تولید کننده پرلیت عبارتند از : آمریکا ، روسیه ، یونان ، ایتالیا ، ژاپن و … .

منابع پرلیت ایران
ذخایر بزرگی از پرلیت در شرق جاده میانه – تبریز در ناحیه سفید خانه (۴۶ کیلومتری شمال شرقی میانه) ، اطراف آبادی طارم (در غرب میانه) کشف گردیده است. میزان ذخیره معدن سفید خانه در حدود ۵۰ میلیون تن گزارش گردیده است. با اکتشافات انجام شده توسط اداره کل معادن و فلزات خراسان ، ذخایر با ارزشی در اطراف بیرجند ، فردوس و طبس کشف گردیده است. در دیگر نقاط ایران و از جمله در استان سیستان و بلوچستان و شهرهای نایین و کاشان نیز ذخایر پرلیت کشف شده است.

ویژه گیها و خصوصیات بتن سبک
بتن سبک ماده ای است با ترکیبات جدید و فوق العاده سبک و مقاوم .
مواد تشکیل دهنده بتن سبک عبارت است از ورموکولیت، پرلیت، سنگ بازالت و سیمان تیپ 2 و …
در این بتن همانند بتنهای عادی ، از ماسه استفاده نمی شود.
عدم وجود ماسه باعث سبک و همگن شدن ساختار بتن گردیده و باعث می شود که مواد تشکیل دهنده که تقریبا" از یک خانواده می باشند و بهتر همدیگر را جذب کنند .
ساختمان این بتن متخلخل بوده و این مسئله پارامتر بسیار موثری است. چون تخلخل موجود در بتن باعث مقاوم شدن در برابر زلزله و عایق شدن در برابر صدا ، گرما و سرما می گردد .
ترکیبات این بتن به گونه ای عمل می کند که حالت ضد رطوبت به خود گرفته و به مانند بتن معمولی که جذب آب دارد عمل نکرده و آب را از خود دفع می کند .

این بتن تحت فشار مستقیم (پرس) ساخته می شود .
بدلیل شکل گیری بتن در فشار، ساختار آن دارا ی یکپارچگی قابل قبولی است .
بتن سبک در قالبهای طراحی شده توسط متخصصین ، بصورت یکپارچه ریخته می شود .
بدلیل یکپارچگی در نوع ساختمان بتن ، قطعه تولیدی از استحکام بالایی برخوردار شده و مقاومت بالایی نیز در برابر زلزله از خود نشان خواهد داد .
برای تقویت این بتن از یک یا چند لایه شبکه فلزی در داخل بتن استفاده شده که این حالت همانند مسلح کردن بتن معمولی بوسیله میلگرد می باشد .
هزینه تولید این نوع بتن از دیگر مواد ساختمانی به نسبت ویژگی آن پایینتر است.
زمان بسیار کمتری جهت تولید دیوار های بتنی سبک یا قطعات دیگر لازم است .
پرت مواد اولیه جهت تولید بتن سبک بسیار کمتر از بتن معمولی است. چون تمام مراحل تولید در محل مشخصی صورت گرفته و جهت تولید پروسه ای طراحی گردیده است .
بدلیل طراحی کلیه مراحل تولید و وجود نظارت بر تمامی این مراحل ماده تولیدی دارای استاندارد خاصی تعریف شده است . (مهندسی ساز)
خرید مصالح بطور عمده صورت می گیرد و هزینه کمتری برای سازنده در بر خواهد داشت و در نهایت خانه پیش ساخته با قیمت پائین تری عرضه می گردد .
قطعات تولیدی در کارخانه از آزمایشات کنترل کیفیت گذر کرده و در صورت تائید به بازار مصرف عرضه می گردد .
بتن سبک مسطح بوده که می توان با یک ماستیک کاری ساده بر روی آن رنگ آمیزی کرد.
طبقه بندی بتن سبک بر مبنای مقاومت
بتن های سبک از دیدگاه مقاومتی در سه دسته طبقه بندی می شوند که عبارتند از بتن سبک غیرسازه ای، بتن سبک سازه ای و بتن سبک با مقاومت متوسط که در ادامه به آن پرداخته می

شود.بتن سبک غیرسازه ای که معمولاً به عنوان جداسازهای سبک مورد استفاده قرار می گیرد، دارای جرم مخصوص کمتر از 800 کیلوگرم بر مترمکعب است. با وجود جرم مخصوص کم،
مقاومت فشاری آن حدود 35/0 تا 7 نیوتن بر میلیمترمربع می باشد. از معمولیترین سنگدانه های مورد مصرف در این نوع بتن می توان به پرلیت (نوعی سنگ آذرین) و ورمیکولیت
بتن های سبک سازه ای دارای مقاومت و وزن مخصوص کافی می باشند، به گونه ای که می توان از آن ها در اعضای سازه ای استفاده کرد. این بتن ها عموماً دارای جرم مخصوصی بین 1400 تا 1900 کیلوگرم بر مترمکعب بوده و حداقل مقاومت فشاری تعریف شده برای آنها 17 نیوتن بر میلیمتر مربع (مگاپاسکال) می باشد. در بعضی حالات امکان افزایش مقاومت تا 60 نیوتن بر میلیمتر مربع نیز وجود دارد. در مناطق زلزله خیز، آیین نامه ها حداقل مقاومت فشاری بتن سبک را به 20 نیوتن بر میلیمتر مربع محدود می کنند.
بتن های سبک با مقاومت متوسط، از لحاظ وزن مخصوص و مقاومت فشاری در محدوده ای بین بتن های سبک غیرسازه ا ی و سازه ای قراردارند، به گونه ای که مقاومت فشاری آنها بین 7 تا 17 نیوتن بر میلیمترمربع و جرم مخصوص آن ها بین 800 تا 1400 کیلوگرم بر مترمکعب می باشد.
1- بتن سبک غیرسازه ای
این نوع بتن ها با جرم مخصوصی معادل 800 کیلوگرم بر مترمکعب و کمتر، به عنوان تیغه های جداساز و عایق های صوتی در کف بسیار موثر هستند. این نوع بتن می تواند در ترکیب با مواد
1 دیگر در دیوار، کف و سیستم های مختلف سقف مورد استفاده قرار گیرد. مزیت عمده آن، کاهش هزینه های لازم برای تهویه ی گرمایی یا سرمایی فضاهای داخلی ساختمان و کاهش انتقال صوت بین طبقات و فضاهای ساختمان می باشد. بتن های سبک غیرسازه ای بر اساس ساختارداخلی می توانند به دو گروه جداگانه تقسیم بندی شوند.
دسته اول بتن های اسفنجی که در حین ساخت آن ها با ایجاد کف، حباب های هوا در خمیر سیمان یا در ملات سیمان – سنگدانه ایجاد می گردد. کف مورد نظر یا از طریق مواد کف زا در حین اختلاط تولید شده و یا به صورت کف آماده به مخلوط اضافه می شود. بتن اسفنجی می تواند جرم مخصوصی تا حدود 240 کیلوگرم بر مترمکعب داشته باشد.

دسته دوم بتن با سنگدانه سبک یا به اختصار بتن سبکدانه است که با استفاده از پرلیت، ورمیکولیت منبسط شده و یا دیگر سبکدانه های طبیعی و مصنوعی ساخته می شوند. جرم مخصوص خشک این مخلوط بین 240 تا 960 کیلوگرم بر مترمکعب می باشد.
امروزه اضافه کردن ریزدانه هایی با وزن معمولی، موجب افزایش وزن بتن و مقاومت آن می شود، لیکن به منظورحصول خواص عایق بندی حرارتی (ضریب انتقال حرارت پایین)، حداکثر جرم مخصوص به 800 کیلوگرم در مترمکعب محدود می گردد.
هنگام ساخت و استفاده از بتن سبک غیرسازه ای، سعی بر این است که با کاهش وزن بتوان خصوصیات عایق حرارتی را افزایش داد، اما ذکر این مطلب ضروری است که باکاهش وزن مخصوص بتن، مقاومت آن نیز کاهش می یابد. مقاومت فشاری و وزن مخصوص بتن، ارتباط نزدیکی با هم دارند و با افزایش وزن مخصوص، بالطبع باید مقاومت بالاتری را انتظار داشت. با توجه به مقاومت به دست آمده از این نوع بتن، محل کاربرد آن تعیین می گردد.
به عنوان مثال بتن هایی با مقاومت فشاری حدود 7/0 نیوتن بر میلیمترمربع و کمتر برای عایق سازی لوله های بخار زیرزمینی مناسب هستند و از بتن های با مقاومت بالاتر تا حدود 5/3 نیوتن بر میلیمتر مربع در پیاده روها استفاده می شود. باید توجه داشت که انقباض بتن های سبک در هنگام خشک شدن در اکثر موارد و به خصوص در موارد حذف سنگدانه های درشت از مخلوط، همواره مشکل ساز است.
2- بتن سبک با مقاومت متوسط
بتنهای سبک موجود در این طبقه عمدتا از نوع بتنهای سبکدانه و بتنهای با ساختار باز می باشند. به عبارت دیگر برای کاهش چگالی بتن از سنگدانه های سبک طبیعی یا مصنوعی استفاده شده است.
سبکدانه های مورد استفاده در بتنهای سبک با مقاومت متوسط معمولا از یکی از روشهای آهکی شدن (تکلیس)، سنگدانه ی کلینگر، محصولات منبسط شده ای نظیر روباره های منبسط شده، خاکستر بادی، شیل و اسلیت یا سنگدانه های تولیدی از مصالح طبیعی مانند پوکه سنگ های آذرین و سنگ های آذرین متخلخل (توف) تولید می شوند.

جرم مخصوص بتن ساخته شده با سنگدانه های فوق بین 800 تا 1400 کیلوگرم بر مترمکعب است. کاربرد مواد افزودنی نظیر تسریع کننده ها و روان کننده ها می تواند در تغییر مقاومت بتن های ساخته شده با سنگدانه های تولید شده از روش های مذکور موثر باشد. کاربرد این بتنها معمولا در بلوکهای مجوف بتنی، کف سازیها و موارد مشابه است.
3- بتن سبک سازه ای
بتنهای سبک سازه ای بتنهایی هستند که علی رغم دارا بودن چگالی کمتر از 2000 کیلوگرم بر مترمکعب، مقاومت فشاری بیش از 17 مگاپاسکال دارند. ساخت این بتنها صرفا با استفاده
از سنگدانه های سبک و مقاوم امکان پذیر است. تمام بتنهای سبک سازه ای از خانواده بتن های سبکدانه می باشند که در آن برای کاهش وزن مخصوص بتن از سنگدانه های سبک استفاده شده است. به این دلیل بعضا از عبارات بتن سبکدانه و بتن سبک سازه ای برای بیان یک مفهوم استفاده می شود. در بتن های سبکدانه سازه ای از سنگدانه هایی استفاده می شود که بتن ساخته شده مقاومتی بیش از 17 مگاپاسکال و جرم مخصوصی کمتر از 2000 کیلوگرم بر مترمکعب را دارا باشد. سنگدانه هایی که این شرایط را عموماً برآورد می کنند و طبق استاندارد ASTM-C330 برای ساخت بتن سبک سازه ای مورد استفاده قرار می گیرند، عمدتا عبارتند از:
الف) شیل، رس و اسلیت منبسط شده در کوره ی دوار
ب)سنگدانه هایی که از فرآیند های کلوخه ای شدن به دست می آیند
ج) سرباره های منبسط شده
د) پوکه های معدنی
هـ) پوکه های صنعتی
و) خاکستر بادی ته نشین شده
تامین مقاومت فشاری معادل 20 نیوتن بر میلیمترمربع و بیشتر با بعضی از این سنگدانه ها امکان پذیر است.

شرایط سایر سنگدانه ها نیزطوری است که قادر به حصول حداقل مقاومت فشاری مقرر شده برای بتن سبک سازه ای می باشند. همانطور که پیش از این ذکر شد، مقاومت بتن سبک تابعی از جرم مخصوص آن است. باید توجه داشت که جرم مخصوص بتن عمدتاً متاثر از جرم مخصوص سنگدانه های مصرفی است، به گونه ای که استفاده از مصالح سبکتر موجب کاهش وزن مخصوص بتن می شود. ولی استفاده از مصالح سنگین تر از سبکدانه ها، لزوماً باعث افزایش مقاومت بتن ساخته شده نخواهد شد. بیشترین مقاومت بتن سبکدانه معمولا وقتی حاصل می شود که از سبکدانه های ساخته شده از شیل، رس و اسلیت منبسط شده در فرآیند کوره دوار برای سبک سازی چگالی بتن استفاده گردد.

بتن سبک و اثر میکروسیلیس ها در افزایش مقاومت آن
تولید سیمان که ماده اصلی چسبندگی در بتن است در سال 1756 میلادی در کشور انگلستان توسط "John smeaton " که مسئولیت ساخت پایه برج دریایی "Eddystone " را بر عهده داشت آغاز شد و درنهایت سیمان پرتلند در سال 1824 میلادی در جزیره ای به همین نام در انگلستان توسط "Joseph Aspdin " به ثبت رسید .

مردم کشور ما نیز از سال 1312 با احداث کارخانه سیمان ری با مصرف سیمان آشنا شدند و با پیشرفت صنایع کشور ، امروزه در حدود 26 الی 30 میلیون تن سیمان در سال تولید می گردد . با آگاهی مهندسان از نحوه استفاده سیمان در کارهای عمرانی ، این ماده جایگاه خودش را در کشورمان پیدا کرد .
یکی از روشهای ساختمان سازی که امروزه در جهان به سرعت توسعه می یابد ساختمانهای بتنی است . بعد از انقلاب اسلامی به علت کمبود تیر آهن در نتیجه تحریمها و نیز گسترش ساخت و سازهای عمرانی در کشور ، کاربرد بتن بسیار رشد نمود .

علاوه بر این موضوع ساختمانهای بتنی نسبت به ساختمانهای فولادی دارای مزایایی از قبیل مقاومت بیشتر در مقابل آتش سوزی و عوامل جوی ( خورندگی ) آسان بودن امکان تهیه بتن به علت فراوانی مواد متشکله بتون و عایق بودن در مقابل حرارت و صوت می باشند که توسعه روز افزون این نوع ساختمانها را فراهم می سازد.

.
یکی از معایب مهم ساختمانهای بتنی وزن بسیار زیاد ساختمان می باشد که با میزان تخریب ساختمان در اثر زلزله نسبت مستقیم دارد . اگر بتوانیم تیغه های جدا کننده و پانل ها را از بتن سبک بسازیم وزن ساختمان و در نتیجه آن تخریب ساختمان توسط زلزله مقدار زیادی کاهش می یابد . ولی کم بودن مقاومت بتن سبک عامل مهمی در محدود نمودن دامنه کاربرد این نوع بتن و بهره گیری از امتیازات آن بوده است .

استفاده از میکروسیلیس در ساخت بتن سبک سبب شده است که مقاومت بتن سبک بالا رود و این محدودیت کاهش یابد . در این تحقیق ضمن توضیحاتی در مورد بتن و تاثیر آب بر روی مقاومت بتن ، بیشتر در باره بتن سبک و روشهای افزایش مقاومت آن با استفاده از میکروسیلس ، خواص مکانیکی و همچنین موارد کاربرد آن بحث می شود.

1- سیمان
– سیمان تولید شده در کشور ما با سیمان تولید شده در کشورهای صنعتی متفاوت است که لازم است تفاوت آن تا حد ممکن بررسی شود.
.
– طبقه بندی سیمانها شناسایی شود .
– عدم تنوع در کیفیت سیمان نشانه ضعفهایی از سیستم ساخت و ساز می باشد .
– عدم استفاده از سیمان با کیفیت بالا از عوامل اولیه عمر کوتاه ساختمان در بحث مصالح می باشد – شن و ماسه
– معیارها و آئین نامه های تولید کلان شن و ماسه بررسی شود .
– تولید کلان شن و ماسه در کشور ما از نظر معیار و رعایت آئین نامه های تولید بررسی شود .
– معایب شن و ماسه تولیدی در کشور در حد کلان بدلائل زیر آنرا در درجه دوم و یا سوم کیفیت قرار می دهد .
الف : وجود گرد و غبار
ب : عدم شستشو
ج : دانه بندی نا صحیح
د : استفاده از شن و ماسه رودخانه ای بجای شن و ماسه شکسته .
– استفاده از شن و ماسه درجه 2 و یا 3 از عوامل ثانوی عمر کوتاه ساختمان در بحث مصالح می باشد
افزایش مقاومت بتن مد نظر تمام دست اندرکاران صنعت تولید بتن می باشد .

ساختار بتن :

– بتن دارای چهار رکن اصلی می باشد که به صورت مناسبی مخلوط شده اند ، این چهار رکن عبارتند از :
الف : شن
ب : ماسه
ج : سیمان
د : آب
– در برخی شرایط برای رسیدن به هدفی خاص مواد مضاف به آن اضافه می شود که جزﺀ ارکان اصلی بتن به شمار نمی آید .
– توده اصلی بتن مصالح سنگی درشت و ریز ( شن و ماسه ) می باشد .
– فعل و انفعال شیمیایی بین سیمان و آب موجب می شود شیرابه ای بوجود آید و اطراف مصالح سنگی را بپوشاند و مصالح سنگی را بصورت یکپارچه بهم بچسباند .
– استفاده از آب برای ایجاد واکنش شیمیایی است .
– برای ایجاد کار پذیری لازم بتن مقداری آب اضافی استفاده می شود تا بتن با پر کردن کامل زوایای قالب بتواند دور کلیه میلگرد های مسلح کننده را بگیرد .
– جایگاه استفاده آب در بتن به لحاظ انجام عمل هیدراتاسیون دارای حساسیت بسیار زیادی است .

ویژگیهای آب مصرفی بتن :

– آب های مناسب برای ساختن بتن
1 – آب باران
2- آب چاه
3- آب برکه
4- آب رودخانه در صورتی که به پسابهای شیمیایی کارخانجات آلوده نباشد و غیره …
بطور کلی آبی که برای نوشیدن مناسب باشد برای بتن نیز مناسب است باستثناﺀ مواردی که متعاقبا توضیح داده خواهد شد.

– آبهای نا مناسب برای ساختن بتن
1- آبهای دارای کلر ( موجب زنگ زدگی آرماتور می شود )

2- آبهایی که بیش از حد به روغن و چربی آلوده می باشند .
3- وجود باقیمانده نباتات در آب .
4- آب گل آلود ( موجب پایین آوردن مقاومت بتن می شود )
5- آب باتلاقها و مردابها
6- آبهای دارای رنگ تیره و بدبو
7- آبهای گازدار مانند2 co و…
8- آبهای دارای گچ و سولفات و یا کلرید موجب اثر گذاری نا مطلوب روی بتن می شوند .
نکته : 1- آبی که مثلا شکر در آن حل شده است برای نوشیدن مناسب است ولی برای ساخت بتن مناسب نیست .
نکته : 2- مزه بو و یا منبع تهیه آب نباید به تنهایی دلیل رد استفاده از آب باشد .
نکته : 3- ناخالصیهای موجود در آب چنانچه از حد معین بیشتر گردد ممکن است بشدت روی زمان گرفتن بتن ، مقاومت بتن ، پایداری حجمی آن ، اثر بگذارد و موجب زنگ زدگی فولاد شود .
نکته : 4- استفاده از آب مغناطیسی بعنوان یکی از چهار رکن اصلی مخلوط بتن می تواند بعنوان تاثیرگذار بر روی یارامترهای مقاومت بتن انتخاب گردد .

تمایز بتن از نظر چگالی :

الف : بتن معمولی : چگالی بتن معمولی در دامنه باریک 2200 تا 2600 kg/m3 قرار دارد زیرا اکثر سنگها در وزن مخصوص تفاوت اندکی دارند ( ادامه این مبحث از بحث ما خارج است )
ب : بتن سنگین : از این بتنها در ساختمان محافظهای بیولوژیکی بیشتر استفاده می شود مانند ساختار ، آکتورهای هسته ای و پناهگاههای ضد هسته ای که مورد بحث ما نمی باشد که چگالی آن معمولا بیشتر از 2200 تا 2600 کیلوگرم بر متر مکعب می باشد .

ج : بتن سبک : مصرف بتن سبک اصولا تابعی از ملاحظات اقتصادی است ضمن اینکه استفاده از این بتن بعنوان مصالح ساختمانی دارای اهمیت بسیار زیادی است این بتن دارای چگالی کمتر از 2200 تا 2600 کیلوگرم در متر مکعب می باشد .

بدلیل اینکه دارای چگالی کمتر از بتن سنگین است دارای امتیاز قابل توجهی از نظر ایجاد بار وارده بر سازه می باشد چگالی بتن سبک تقریبا بین 300 و 1850 کیلوگرم بر متر مکعب می باشد یکی از امتیازات مهم امکان استفاده از مقاطع کوچکتر و کاهش مربوطه در اندازه پی ها می باشد ضمن اینکه قالبها فشار کمتری را از حالت بتن معمولی تحمل می کنند و همچنین در کاهش جابجایی کل وزن مصالح بدلیل افزایش تولید جایگاه ویژه ای دارد .

*بررسی قیمت فروش و بازار مصرف
با توجه به اینکه عمده ترین بازارمصرف محصولات تولیدی این طرح بخش مسکن و ساخت و ساز می با شد لذا وضعیت مصرف مستقیما به وضعیت ساخت و ساز مربوط می باشد و از آنجا که وضع ساخت و ساز بدلیل کمبود شدید مسکن ،اعم از دولتی، صنعتی و شخصی از رونق مطلوبی برخوردار می باشد لذا احداث این واحد صنعتی ، بخصوص در استان خراسان شمالی اقتصادی می باشد .
قیمت فروش محصولات تولیدی همانند قیمت کالاهای مشابه در بازار می باشد .

*بررسی کالاهای جایگزین
در واقع این محصول خود نسل جدید و جایگزین بلوک های سیمانی و بتنی سنگین و خطر آفرین و غیر استاندارد می باشد. ولی از لحاظ رعایت اصول و چارچوب مطالعات توجیه پذیری ( FS ) ناگذیر هستیم که اینبار به صورت معکوس عمل کرده و بگوییم :
مهمترین کالاهای جایگزین محصول مورد نظر، همان بلوک های سنگین سیمانی و بلوک ها و آجرهای سفالی می باشند.

استاندارد محصول
*توجه استانداردهای ارائه شده در این بخش مستقیما از سایت موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران فراخوانی می شوند.
تاریخ تصویب در کمیته ملی
شماره استاندارد ملی
عنوان استانداردهای بتن سبک
ردیف
20/12/84
8597
روش آ زمون – بتن سبک-تعیین نفوذ پذیری بخار آب
1
20/12/84
8596
روش آ زمون- بتن سبک-تعیین مقاومت فشاری بتن هوا دار اتو کلاو دار
2
20/12/84
8594
روش آ زمون- بتن سبک-تعیین جرم حجمی خشک بتن هوادار اتو کلاو شده
3

23/12/84
8591
روش آ زمون- بتن سبک-تعیین مدل ارتجاعی استاتیکی فشاری بتن هوادار اتو کلاو شده و ی یا بتن سبک دانه با ساختار باز
4

23/12/84
8593
روش آ زمون- بتن سبک-قطعات بنایی هوادار اتو کلاو شده
5
20/12/84
8592
روش آ زمون – بتن سبک- تعیین جمع شدگی ناشی از خشک شدگی بتن هوادار اتوکلاو شده
6
20/12/84
8595
بتنن سبک- تعیین ابعاد قطعات بنایی
7
20/12/84
8598
روش آ زمون- بتن سبک – تعیین مقاومت خمشی بتن هوادار اتوکلاو شده
8

فصل دوم
*مطالعات فنی

* تشریح فرایندهای مختلف تولید تولید

* دستگاها وتجهیزات خط تولید

* نیروی انسانی مورد نیاز

* براورد میزان مصرف مواد اولیه

* تجهیزات وتاسیسات عمومی و
انرژی سالیانه

تشریح فرایندهای تولید

روش های کلی تولید بتن سبک

– روش اول : از مصالح متخلخل سبک با وزن مخصوص ظاهری کم بجای سنگدانه معمولی که تقریبا دارای چگالی 6/2 می باشد استفاده می کنند .

– روش دوم : بتن سبک تولید شده در این روش بر اساس ایجاد منافذ متعدد در داخل بتن یا ملات می باشد که این منافذ باید به وضوح از منافذ بسیار ریز بتن با حباب هوا متمایز باشد که بنام بتن اسفنجی ، بتن منفذ دار و یا بتن گازی یا بتن هوادار می شناسند .

– روش سوم : در این روش تولید ، سنگدانه ها ی ریز از مخلوط بتن حذف می شوند . بطوریکه منافذ متعددی بین ذرات بوجود می آید و عموما از سنگدانه های درشت با وزن معمولی استفاده می شود . این نوع بتن را بتن بدون سنگدانه ریز می نامند .

نکته : کاهش در وزن مخصوص در هر حالت به واسطه و جود منافذ یا در مصالح یا در ملات و یا در فضای بین ذرات درشت موجب کاهش مقاومت بتن می شود .

طبقه بندی بتن های سبک بر حسب نوع کاربرد آنها :
– بتن سبک بار بر ساختمان
– بتن مصرفی در دیوارهای غیر بار بر
– بتن عایق حرارتی

نکته 1- طبقه بندی بتن سبک بار بر طبق حداقل مقاومت فشاری انجام می گیرد .

مثال : طبق استاندارد 77 – 330 ASTM C در بتن سبک مقاومت فشاری بر مبنای نمونه های استوانه ای استاندارد از شده پس از 28 روز نباید کمتر از Mpa 17 باشد . و وزن مخصوص آن نباید از 1850 کیلوگرم بر متر مکعب تجاوز نماید که معمولا بین 1400 او 1800 کیلوگرم بر متر مکعب است .

نکته : 2- بتن مخصوص عایق کاری معمولا دارای وزن مخصوص کمتر از 800 کیلوگرم بر متر مکعب و مقاومت بین 7/0 و Mpa 7 می باشد .

انواع سبک دانه هایی که به عنوان مصالح در ساختار بتن سبک استفاده می شود :

الف – سبک دانه های طبیعی : مانند دیاتومه ها ، سنگ پا ، پوکه سنگ ، خاکستر ، توف که بجز دیاتومه ها بقیه آنها منشاﺀ آتشفشانی دارند .

نکته :1- این نوع سبک دانه ها معمولا بدلیل اینکه فقط در بعضی از جاها یافت می شوند به میزان زیاد مصرف نمی شوند ، معمولا از ایتالیا و آلمان اینگونه مصالح صادر می شود .

نکته : 2- از انواعی پوکه معدنی سنگی که ساختمان داخلی آن ضعیف نباشد بتن رضایت بخشی با وزن مخصوص 700 تا 1400 کیلو گرم بر متر مکعب تولید می شود که خاصیت عایق بودن آن خوب می باشد اما جذب آب و جمع شدگی آن زیاد است . سنگ پا نیز دارای خاصیت مشابه است .

ب – سبک دانه های مصنوعی : این سبک دانه ها به چهار گروه تقسیم می شوند .
– گروه اول : که با حرارت دادن و منبسط شدن خاک رس ، سنگ رسی ، سنگ لوح ، سنگ رسی دیاتومه ای ، پرلیت ، اسیدین، ورمیکولیت بدست می آیند .
– گروه دوم : از سرد نمودن و منبسط شدن دوباره کوره آهن گدازی به طریقی مخصوص بدست می آید .
– گروه سوم : جوشهای صنعتی ( سبکدانه های کلینکری) می باشند .
– گروه چهارم : مخلوطی از خاک رس با زباله خانگی و لجن فاضلاب پردازش شده را می توان به صورت گندوله در آورد تا با پختن در کوره تبدیل به سبک دانه شود ولی این روش هنوز به صورت تولید منظم در نیامده است .
الزامات سبکدانه ها بتن سازه ای :
الزامات سبکدانه ها در آیین نامه های ASTM C330-89 ( مشخصات سبکدانه ها برای بتن سازه ای در آمریکا ) و BS 3797:1990 ( مشخصات سبکدانه ها برای قطعات بنایی و بتن سازه ای در بریتانیا ) داده شده اند . در استاندارد بریتانیایی مشخصات واحدهای بنایی نیز مورد بحث قرار گرفته است . این آیین نامه ها محدودیتهایی برای افت حرارتی ( 5% در ASTM و4% در BS)و همچنین در BS برای مقدار سولفات 1% 3 so (به صورت جرمی ) را مشخص نموده اند .

1- آیین نامه BS 1047:7983 مشخصات دوباره در هوای سرد شده ، که منبسط نشده است را در بر می گیرد .
2 – سبکدانه های به کار رفته در بتن سازه ای ، صرفنظر از منشا آنها تولیداتی مصنوعی می باشند و در نتیجه معمولا یکنواخت تر از سبکدانه طبیعی می باشند . بنابراین سبکدانه را می توان برای تولید بتن سازه ای با کیفیت ثابت مورد استفاده قرار داد .
نکته : سبکدانه ها دارای خصوصیت ویژه ای هستند که سنگدانه های معمولی فاقد آن می باشند و در رابطه با انتخاب نسبتهای مخلوط و خواص مربوط به بتن حاصل دارای اهمیت ویژه ای می باشند .این ویژگی عبارتست از توانایی سبکدانه ها در جذب مقادیر زیاد آب و همچنین امکان نفوذ مقداری از خمیر تازه سیمان به درون منافذ باز ( سطحی ) ذرات سبکدانه (مخصوصا ذرات درشت تر در نتیجه این جذب آب توسط سبکدانه ، وزن مخصوص آنها زیادتر از وزن مخصوص ذراتی می شود که در گرمچال خشک شده اند .

روشهای افزایش مقاومت بتن سبک :
کم بودن مقاومت بتن سبک عامل مهمی در محدود نمودن دامنه کاربرد این نوع بتن و بهره گیری از امتیازات آن بوده است برای بدست آوردن بتن سبک با مقاومت زیاد روشهای زیادی مورد توجه قرار گرفته است .
نکته : عامل موثر و مشترک در کلیه این پژوهشها مصرف میکروسیلیس در بتن می باشد . در اینجا اجمالا به چند روش اشاره می گردد :
1- تحقیقات مشترک V.Novokshchenov و W.Whitcomb جهت افزایش مقاومت بتن سبک و بهبود دیگر خواص آن با استفاده از سبکدانه های سیلیسی منبسط شده ، به اعتقاد آنان مقاومت بتن سبک تابعی از مقاومت سبکدانه ها و ملات است که این رابطه به صورت ذیل ارائه گردید .
fc = fm (vm)+fa (1-vm)
fc = مقاومت بتن fa = مقاومت سبکدانه
fm = مقاومت ملات vm = حجم نسبی ملات

بدین ترتیب مشاهده می شود که می توان با افزایش مقاومت سبکدانه و مقاومت و حجم ملات مقاومت بتن سبک را افزایش داد .

Block Diagram Of Production

ترکیب با آب → توزین یا نسبت → مواد اولیه

تولید بتن ← قالبگیری در دستگاه در دو سایز 20 و 25 سانتی متری

* بسته بندی محصول → خشک کردن توسط دستگاه خشک کن سریع

ارائه لیست تجهیزات و ماشین آلات اصلی فرآیند:

ردیف
نام ماشین آلات و تجهیزات
محل تامین
تعداد
1
دستگاه بلوک زن سقفی 20 سانتی
داخلی
2
2
دستگاه بلوک زن سقفی 25 سانتی
داخلی
2
3
میکسر
داخلی
2
4
دستگاه تیغه ای (دیواری) تخم گذار
داخلی
2
5
دستگاه کیورینگ یا خشک کن سریع
داخلی
1
6
جرثقیل سقفی 5 تنی
داخلی
1
7
واشر یا قالب 400 بیست سانتی
داخلی
2000
8
واشر 25 سانتی
داخلی
2000
9
لوازم و تجهیزات آزمایشگاه
داخلی
سری کامل

تعیین نیروی انسانی مورد نیاز:

ردیف
نیروی انسانی مورد نیاز
تخصص و میزان تحصیلات
تعداد
1
مدیر طرح و مدیر فنی تولید
لیسانس
1
2
کارمند اداری و پشتیبانی و حسابدار
دیپلم -تکنسین
2
3
کارگرفنی ما هر تولیدی و تعمیراتی
دیپلم – تکنسین
3
6
کارگرفنی نیمه ما هر و ساده
زیر دیپلم
4
7
راننده
زیر دیپلم
1
8
نگهبان و سرایدار و آبدارچی
زیر دیپلم
1
جمع
12

برآورد مواد اولیه مصرفی:

میزان مصرف مواد اولیه طرح به طور کامل تابع میزان ظرفیت آن می باشد . از طرف دیگر بخشی از ماده اولیه به صورت پرت از آن جدا خواهد شد که لازم است این پرت به ظرفیت تولید ا ضا فه شده و حاصل جمع به عنوان میزان مصرف سالیانه مواد اولیه مورد توجه قرار گیرد . مقدار پرت عمدتا10% در نظر گرفته می شود.

ردیف
نام مواد
میزان مصرف
واحد
محل تامین
1
سیمان خاکستری
4500
تن
بجنورد
2
پرلیت (نوعی سیلیکون سبک اتشفشانی)
7000
تن
زنجان
3

پلاستیک بسته بندی
25
تن
بجنورد
4
سایر(موادآزمایشگاه، ومواد متفرقه )
به مقدار مورد نیاز

داخلی

برآورد زیر بنای ساختمانهای صنعتی و غیر صنعتی:

محاسبه زیر بنا ومساحت مورد نیاز
اختصاص فضای مناسب و کا فی جهت امور تولیدی و تجهیزات کارخا نه وسهولت تردد و جا بجایی کارکنان ومواد حا ئز ا همیت میباشد.لذا مساحت مربوط به هر یک از قسمتهای واحد تولیدی شامل سالن تولید،ا نبارها،تاسیسات،آزمایشگاه،ساختمانهای اداری وغیر تولیدی وزمین ومحوطه در این قسمت برآورد می گردد.

محاسبه سالن تولید:
برای محاسبه سالن تولید ، ا بتدا فضای استا ندارد دستگاهها با مراجعه به کاتالوگها استخراج، سپس با توجه به خصوصیات کاری هر تجهیز ،فضای مورد نیاز جهت مواد اولیه و محصول خروجی آن محاسبه شده و به مساحت اولیه اضا فه می گردد.
محاسبه ا نبار ها
با در نظر گرفتن ،مصرف سالیانه مواد اولیه،تولید سالیانه ، زاویه قرار هر یک و وزن آنها مساحت هر انبار برای ذخیره یک ماه تعیین می گردد.

ردیف
شرح
مقدار
واحد
1
سالن تولید
1400
مترمربع
2
ا نبار مواد اولیه
100
متر مربع
3
انبار محصول
400
متر مربع
4
ساختمان اداری و سرویس ها
100
مترمربع
5
ساختمان نگهبانی و سرایداری
80
مترمربع
6
سایر (آزمایشگاه، رختکن ، غذاخوری و ….
120
مترمربع

تجهیزات و تاسیسات عمومی وانرژی مصرفی سالیانه

عنوان
شرح
برق رسانی
شبکه داخلی، سه فاز kw 100، به همراه تا بلو برق و کا بل کشی
آب رسانی
شبکه داخلی، حق ا نشعاب آب 2/1 اینچ ، لوله کشی
سوخت رسانی
حق انشعاب ، لوله کشی گاز
وسایل گرمایش وسرمایش وایمنی
بخاری،کولر، کپسول اکسیژن ،کمکهای اولیه
ارتبا طی
تلفن ثابت 3 خط،همراه 2 خط
اطفاء حریق
کپسول و شیلنگ آتش نشانی

برآورد مصرف انرژی سالیانه
آب :
انواع آب مورد نیاز در این واحد عبارتند از :
آب مورد نیاز برای تولید: جهت ساخت بتن سبک به ازاء هر تن حدودا250 لیتر جمعا 2500 متر مکعب
آب مورد نیاز جهت شستشو و آبیاری فضای سبز :
برای آبیاری فضای سبز کارخانه به ازای هر متر مربع فضای سبز 5/1 لیتر در روز آب در نظر گرفته می شود و جهت شستشوی کارخانه نیز سالیانه 3m 600 آب تخمین زده شده است .
آب مورد نیاز جهت آشامیدن ، حمام و آشپزخانه :
موارد فوق به ازای هر نفر 150 لیتر در روز در نظر گرفته می شود . بدین ترتیب چون تعداد پرسنل در سه شیفت برای کارخانه ، 12 نفر پیش بینی شد ه مقدار آب مورد نیاز این واحد جهت مصارف فوق حدود 500 متر مکعب در سال تخمین زده می شود.

شرح
مقدار مصرف (متر مکعب)
آب جهت تولید
2500
آب مورد نیاز برای آشامیدن و نیاز آفراد
500
آب مورد نیاز برای آبیاری و شستشوی کارخانه
800
مجموع
3800

برق:
الکتریسیته مورد نیاز در خط تولید:
برای این خط تولید برق سه فاز با ولتاژ 380 ولت، با توان kw 100 مورد نیاز است.
ا نرژی الکتریکی مورد نیاز در بخش تولید برای ماشین آلات kw 45 می باشد .
الکتریسیته مورد نیاز جهت روشنایی:
توان لازم برای روشنایی سوله خط تولید ، سوله انبار مواد اولیه ، سوله انبار محصول، سوله تاسیسات برقی و سوله سیستم خنک کننده ، هوای فشرده و سیستم اطفاء حریق بطورمتوسط w20 به ازاء هر متر مربع در نظر گرفته می شود . همچنین برای ساختمانهای اداری و رفاهی نیز توان مورد نیاز برای روشنایی معادل w 35 به ازای هر متر مربع در نظر گرفته شده است .
ردیف
شرح
متراژ
مقدار مصرف
مقدارمصرفKW
1
سالن تولید
1400

16
2
انبار مواد اولیه
100

25/2
3
انبار محصول
400

5
4
ساختمان اداری و سرویس ها
220

5/3
5
ساختمان نگهبانی و سرایداری
80

6/1
6
روشنایی محوطه


5/16

جمع
45

مجموع مصرف برق به شرخ ذیل می باشد:

شرح
توان کل kw
ماشین آلات خط تولید
45
روشنایی
45
سرمایش، گرمایش و تهویه
5
سرویس های جا نبی
5
مجموع
100

سوخت:
فرایند : جهت خشک کن سریع به مقدار تقریبی 37.000 متر مکعب گاز نیاز می باشد.
گرمایش : در این واحد گاز طبیعی برای گرمایش بکار برده می شود .جهت گرمایش ساختمانها میزان سوخت مورد نیاز برای هر 100 متر مربع ازساختمانها ، 25 متر مکعب گاز طبیعی در روز است که با توجه به استفاده 150 روز از سال ، میزان گاز مورد نیاز سالانه حدودا m3 83.000 می باشد .

سوخت خودروها و وسایل حمل و نقل نیز در جدول زیر آمده است :

شرح
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالانه
آب مصرفی
M3
6/12
3800
برق مصرفی
kwh
800
240.000
سوخت
مصرفی
گازوئیل
lit
0
0

گاز
M3
400
120.000

بنزین
lit
25
7.000

فصل چهارم

بررسی اقتصادی

( بازار )

– برآوردوضعیت تولید کنونی ، در کشورو استان:

جهت برآورد تولید سالانه استان و کشور به آمار واحدهای فعال به تفکیک به شرح زیر رجوع می شود :

الف- واحد های فعال تولید" قطعات پیش ساخته پرلیت" استان:
*واحد فعال وجود ندارد.

ب- واحدهای فعال تولید " قطعات پیش ساخته پرلیت " در کشور:

5 واحد فعال در کشور وجود دارد که عبارتند از:

– واحد تولیدی " گوهر کاوش ارومیه" واقع در استان آذر بایجان غربی به ضرفیت 200.000 متر مربع در سال

– شرکت تولیدی " آتش پویا سپاهان " واقع در استان اصفهان به ظرفیت سالیانه 100 تن

– واحد تولیدی "قطعات پیش ساخته سخت بتن جنوب " به ظرفیت سالیانه 187500 متر مربع

– استان تهران به ظرفیت سالیانه 10.000 تن

– خراسان رضوی واقع در شهر مشهد به ظرفیت سالانه 8000 تن

– پیش بینی ظرفیت تولید محصولات درآینده درکشور و ا ستان:

جهت برآورد وضعیت تولید در آینده نیز به آمار و ا طلاعات وزارت صنایع و معادن مراجعه می کنیم :

تعداد جواز های صادره " قطعات پیش ساخته پرلیت " در استان و کشور :

استان
ظرفیت
واحد سنجش
تعداد
آذربایجان شرقی
599300
تن
8
آذربایجان غربی
109000
تن
3
اردبیل
25000
تن
2
اصفهان
2500
تن
1
بوشهر
30.000
تن
1
تهران
50100
تن
2
چهار محال بختیاری
1500
تن
1
خوزستان
17000
تن
1
زنجان
100.000
تن
1
قم
1500
تن
1
لرستان
31000
تن
2
مازندران
2915
تن
1
جمع واحد سنجش
969815
تن
24
خراسان رضوی
73.000.000
عدد
2
سمنان
100.000
عدد
1
قزوین
100.000
عدد
1
مرکزی
100.000
عدد
1
همدان
120.000
عدد
1
جمع واحد سنجش
73.420.000
عدد
6
مرکزی
27000
متر
1
جمع واحد سنجش
27000
متر
1
آذربایجان غربی
50.000
متر مربع
1
کرمان
550.000
متر مربع
3
جمع واحد سنجش
600.000
متر مربع
4
آذربایجان شرقی
9000
متر مکعب
1
آذربایجان غربی
8000
متر مکعب
1
کرمان
20.000
متر مکعب
1
جمع واحد سنجش
37000
متر مکعب
3

**نکته مهم : با توجه به یک برآورد آماری منطقی مشخص شده ا ست که از جوازهای صادره تنها بین 10- 5 درصد اجرایی میگردند و مابقی پس از گذ شت مدت زمانی مشخص توسط سازمان های صنایع ا ستان های مربوطه ، بدلیل غیر فعال بودن و عدم پیشرفت فیزیکی، ابطال می گرد ند . لذا با توجه به این واقعیت می توان ظرفیت تولید در آینده را برآورد نمود .

* مستنداتی در باره افزایش کاربرد بتن سبک و قطعات پیش ساخته پرلیتی

.: استفاده از بتن در ساخت و سازها مورد توجه انبوه سازان قرار گرفته است

رییس هیئت مدیره انجمن بتن گفت: استفاده از بتن در ساخت و سازها توسط انبوه سازان نسبت به سال های گذشته رشد قابل ملاحظه ای داشته است.

محسن تدین، رییس هیئت مدیره انجمن بتن گفت: استفاده از بتن در ساخت واحدهای مسکونی تا 20 سال گذشته خیلی کم بود اما امروزه بتن جایگاه خوبی میان بخش انبوه سازی و انبوه سازان به دست آورده است.

وی با اشاره به اینکه استفاده از بتن در ساخت و ساز می تواند باعث کاهش هزینه های ساخت شود، گفت: اگر سازندگان واحدهای مسکونی از افراد متخصص و مصالح مناسب در ساخت و ساز استفاده کنند، می تواند باعث کاهش هزینه های ساخت و ساز و هدر رفتن مصالح ساختمانی شود.

.: صدور تاییدیه 15 فناوری نوین ساختمان سازی

رییس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن گفت: از زمان تصویب تبصره شش قانون بودجه سال 86 تاکنون 15 فناوری نوین در صنعت ساختمان سازی ازمرکز تحقیقات ساختمان و مسکن مورد تایید قرار گرفته است.

سید محمود فاطمی اقدی با اعلام این خبر گفت : با توجه اینکه به کار گرفتن فناوری های نوین در ساخت و ساز کشور از محورهای اصلی تبصره شش قانون بودجه سال 86 کشور است، طی سال گذشته 101 نوع فناوری از مرکز، درخواست صدور تائیدیه داشتند که از این تعداد 15 فناوری نوین مورد تایید قرار گرفته که سایر فناوری ها را نیز به نوعی پوشش می دهند.

.: توسعه پایدار شهری با ساخت بتن مناسب محقق می شود

رییس انجمن بتن ایران گفت: مصرف بتن سبک در سازه ساختمان سازی هنوز در کشور مهندسی و فرهنگ سازی نشده است.

دکتر محسن تدین در همایش آموزشی فناوری نوین صنعت ساختمان در تالار پردیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت : بتن سبک کاربرد در ساخت دیوارهای نیمه سبک، زهکشی فیلتر در ساخت و ساز و در مسلح کردن سازه بکار می رود.
به گفته او بتن معمولی به عنوان یک ماده ساختمانی مهم در ساخت و سازهای بتنی در احداث پل ها، تونل ها ، راهها ، اسگله ها، برج ها و سازه های خاص کاربرد دارد ، اما از بتن سبک و یا اسفنجی نمی توان در ساخت این پروژه ها استفاده کرد.

عضو کمیته تدوین تفسیر جدید آیین نامه بتن ایران (آبا) گفت : بتن از خانواده مصالح ساختمانی محصولی با دوام و مقاوم در برابر آتش و ماده ای در برابر نیروهای فشار مقاوم است.

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا افزود: پائین بودن نسبت مقاومت به وزن بتن در مقایسه با فولاد برای ساخت سازه های بزرگ و کوچک به عنوان یک مشکل اقتصادی مطرح می شود.

مطالعه بازار

مطالعه بازار عبارت است از استفاده از یک مجموعه تکنیک ها برای جمع آوری اطلاعات در باره محیطی که موسسه در آن وجود دارد و پیش بینی روند های اینده به نحوی که موسسه بتواند با موثرترین وضع خود را با تغییرات آینده تطبیق دهد .
آگاهی از بازار ، مستلزم پاسخ دادن به سئولات زیر است :
– حجم بازار ونرخ رشد آن
– عکس العمل رقبای موجود و رقبای احتمالی اینده چگونه است (
– وضع هزینه ها و قیمت ها و روند گذشته و آینده آن و تاثیر این عوامل در فروش آینده به چه صورت است (
– موسسه در کدام بازار می تواند رقابت کند (
مسلما برای تمام سئولات فوق پیدا کردن جوابهای قطعی و ریاضی ، امری مشکل است . ولی در بعضی از موارد جوابهای تقریبی نیز برای تصمیم گیری های حیاتی می تواند مفید باشد .

ضرورت مطالعه بازار

به بیان کلی مطالعه بازار ، فرایندی است به منظور درک موارد زیر :
– دور نمای فروش محصول یا گروهی از محصولات مشخص .
– چگونگی کسب موفقیت در زمینه فروش آن محصول یا محصولات .

بندرت اتفاق می ا فتد که مطالعه بازار از جمع اوری ا نبوهی از آمار و ا طلاعات راجع به بازار ، فراتر نرود چرا که واقعیات بایستی از تفسیر و تجزیه و تحلیل این آمار و ا طلاعات اخذ شود.
این موضوعات باید برای مدیریت به ا ندازه کافی واضح و روشن باشد تا ایشان قادر به اخذ تصمیماتی در رابطه با متعهد شدن به بازار گردد. به عبارت دیگر مطالعه بازار باید یک اقد ام عملی و قابل اجرا باشد که به تصمیمات و طرح های مشخص منجر گردد .
مطالعه بازار می تواند قبل یا بعد از تلاش جهت نفوذ در بازار صورت گیرد . این مطالعه توسط یک یا گروهی از موسسات و یا برای آنها انجام شده و از لحاظ موضوعی در ارتباط با محصولات فیزیکی و یا خدمات معینی می باشد .

کاربرد مطالعه بازار و اهمیت آن

در بازارهای مختلف بروز قضاوت های اشتباه برای یک موسسه که هزینه بالایی را هم به بار می آورد، دور از ذهن نیست . موسسه ممکن است تصمیم به تولید یک محصول بگیرد و یا محصولی را تولید نماید در حالیکه فروش آن با موفقیت همراه نباشد ، چرا که این موسسه در بازار یابی ، شیوه اشتباهی را در پیش گرفته است . بدین معنی که محصول را از طریق توزیع کنندگان نامناسب به بازار رسانیده ، قیمت غیر واقعی برای آن تعیین نموده ، در تبلیغات از کانالهای درستی استفاده نکرده و یا اشتباهات دیگری در این مورد مرتکب شده است . مطالعه بازار می تواند ا طلاعاتی را فراهم نماید که از بروز چنین اشتبا هاتی جلوگیری کند .
اگر مطالعه بازار ، برای بازار داخلی مهم باشد در مورد بازارهای خارجی حیاتی ا ست . بندرت افرادی یافت می شوند که حتی با واقعیات ساده در مورد جغرافیا ، فرهنگ و اقتصاد کشورهایی به غیر کشور خود آشنایی داشته باشند . لذا مطالعات دقیق بازارهای صادراتی قبل از تصمیم به حضور در آنها لازم ا ست .باید درک کنیم که بازارهای خارجی متفاوت از بازارهای داخلی هستند و ما می- توانیم از مطالعه بازار جهت شناخت این تفاوتها و ارزیابی درجهاهمییت آنها ، استفاده نماییم .
در مواردی می توان از مطا لعه بازار صرف نظر کرد و مستقیما بازار را آزمایش نمود و این در مواقعی معقول ا ست که هزینه این آزمایش کمتر از هزینه مطا لعه بازار باشد .

مطا لعه بازار می تواند در پاسخ به سوالاتی از قبیل سوالات زیر کمک نماید :

– چه کشورهایی بهترین بازار را برای محصولات ما دارا هستند ؟
– انتظار می رود چه میزان از محصولات ما در بازار خاص بفروش برسد ؟
– محصول چگونه باشد تا فروش افزایش یابد ؟
– تا چه حد برای محصولات خود باید هزینه کنیم و درآمد فروش در سطوح مختلف قیمت ، چه میزان می تواند با شد ؟
– چگونه باید برای محصولات خود بازار پیدا کنیم ؟
– مخارج دستیابی به فروش مشخص چه میزان ا ست ؟

جمع بندی بازار:

با توجه به اینکه عمده ترین بازارمصرف محصولات تولیدی این طرح بخش مسکن و ساخت و ساز می با شد لذا وضعیت مصرف مستقیما به وضعیت ساخت و ساز مربوط می باشد و از آنجا که وضع ساخت و ساز بدلیل کمبود شدید مسکن ،اعم از دولتی، صنعتی و شخصی از رونق مطلوبی برخوردار می باشد. از طرفی با توجه به وضعیت مطلوب بازار ساخت و ساز در کشورهای همسایه، مانند افغانستان، عراق و… که بدلیل جنگ خسارات زیادی به آنها وارد گردیده و اینکه در حال حاضر شروع به بازسازی خرابیها نموده اند و رابطه خوبی نیز با ایران دارند، چشم انداز صادرات مطلوبی را پیش روی دارند . لذا احداث این واحد صنعتی ، بخصوص دراستان خراسان شمالی اقتصادی می باشد .
قیمت فروش محصولات تولیدی همانند قیمت کالاهای مشابه در بازار می باشد.

محاسبات

مالی واقتصادی

پرسشنامه ایجاد واحدهای صنعتی کوچک

1- محل اجرای طرح

2- مشخصات متقاضی

نام ونام خانوادگی
نام پدر
ش. ش
تحصیلات
تجربه

0
0

ماهر

3- نوع و میزان و قیمت فروش محصولات تولیدی ( فروش کل )

ردیف
نام محصول
میزان تولید سالیانه
قیمت واحد (ریال)
قیمت فروش(هزار ریال)
1
قطعات پیش ساخته پرلیت
10.000 تن
957.000
9.150.000
جمع
9.150.000

4- زمین
مساحت(متر مربع)
قیمت واحد(ریال)
قیمت کل (هزار ریال)
7000
100.000
700.000

ردیف
شرح کار
مقدار کار
قیمت واحد (ریال)
کل هزینه (هزار ریال)
1
تسطیح و خاک برداری
5000 مترمربع
15.000
75.000
2
حصارکشی (با ارتفاع 5/2)
340 متر
350.000
119.000
3
جدول گذاری
0
150.000
.
4
خیابان کشی و آسفالت
100
50.000
5.000
5
پارکینگ
0
0
0
6
فضای سبز
200 مترمربع
80.000
16.000
7
روشنایی
50
90.000
4.500
8
سایر
0
0
0
جمع
219.500
5- محوطه سازی

6- ساختمان و ابنیه صنعتی و غیر صنعتی

ردیف
شرح
مقدار
واحد
قیمت واحد(ریال)
کل هزینه (هزار ریال)
1
سالن تولید
1400
مترمربع
1.200.000
1.680.000
2
انبار مواد اولیه
100
متر مربع
1.000.000
100.000
3
انبار محصول
400
متر مربع
1000.000
400.000
4
ساختمان اداری و سرویس ها
100
مترمربع
1.300.000
130.000
5
نگهبانی و سرایداری
80
متر مربع
1.000.000
80.000
6
سایر
120
مترمربع
1.200.000
144.000
جمع
2.534.000

7- وسایل وتجهیزات اداری وآزمایشگاهی

ردیف
شرح
تعداد
قیمت واحد(ریال)
قیمت کل(هزار ریال)
1
کامپیوتر و متعلقات
2
5.000.000
12.000
2
میز اداری و متعلقات
3
800.000
2.400
3
کمد و بوفه
3
650.000
1950
4
اثاثیه و ملزومات اداری


700
5
سایر موارد(فکس و..)


4.000
جمع کل
21.000

8- ماشین آلات و تجهیزات خط تولید

ردیف
نام ماشین آلات و تجهیزات
تعداد
قیمت واحد(هزار ریال)
قیمت کل (هزار ریال)
1
دستگاه بلوک زن سقفی 20 سانتی
2
80.000
160.000
2
دستگاه بلوک زن سقفی 25 سانتی
2
80.000
160.000
3
میکسر
2
25.000
50.000
4
دستگاه تیغه ای (دیواری) تخم گذار
2
35.000
70.000
5
دستگاه کیورینگ یا خشک کن سریع
1
35.000
35.000
6
جرثقیل سقفی 5 تنی
1
70.000
70.000
7
واشر یا قالب 400 بیست سانتی
2000

60.000
8
واشر 25 سانتی
2000

60.000
9
لوازم و تجهیزات آزمایشگاه
سری کامل

50.000
هزینه حمل و نقل و نصب و راه اندازی (3 تا 5 درصد ) ارزش کل ماشین آلات
33
جمع
685.000

9- تاسیسات عمومی و تجهیزات

عنوان
شرح و توضیحات
قیمت (هزار ریال)
برق رسانی
شبکه داخلی و حق انشعاب kw 100
100.000
آب رسانی
شبکه داخلی و حق انشعاب آب
30.000
سوخت رسانی
حق انشعاب ، شبکه داخلی
25.000
وسایل گرمایش و سرمایش و ایمنی
بخاری-کولر-کپسول اکسیژن-کمکهای اولیه
20.000
ارتباطی
تلفن ثابت 2 خط و همراه2 خط
9.000
ا طفا حریق
کپسول و شیلنگ آتش نشانی

20.000
سایر
متفرقه ( لوازم و تجهیزات آزمایشگاه،و….
20.000
جمع
215.000

10- وسایل حمل و نقل

ردیف
شرح وسایل
وضعیت دارایی
مشخصات فنی
تعداد
قیمت واحد (هزارریال)
قیمت کل (هزار ریال)
1
وانت بار
مورد نیاز
نیسان
1
100.000
100.000
2
سه چرخ انبار
مورد نیاز

2
15.000
30.000
جمع
130.000

1- برآورد مواد اولیه مصرفی سالیا نه

ردیف
نام مواد
میزان مصرف
واحد
قیمت واحد (هزار ریال)
قیمت کل (هزار ریال)
1
سیمان خاکستری
5500
تن
500
.2750.000
2
پرلیت (نوعی سیلیکون سبک اتشفشانی)
8000
تن
300
2.400.000
3

پلاستیک بسته بندی
25
تن
12.000
300.000
4
سایر(موادآزمایشگاه، ومواد متفرقه )
به مقدار مورد نیاز

5.450.000

12- برآورد هزینه استهلاک
شرح
ارزش دارایی (هزار ریال)
درصد
هزینه سالیانه (هزار ریال)
محوطه سازی
219.500
5%
10.975
ساختمان
2.534.000
3%
78.200
ماشین آلات و تجهیزات
685.000
10%
68.500
تاسیسات
215.000
10%
21.500
وسایل حمل و نقل
130.000
10%
13.000
وسایل دفتری وآزمایشگاهی
21.000
10%
2.100
پیش بینی نشده
141725
10%
14.172
جمع کل
207.447

13- برآورد هزینه انرژی (آب، برق و سوخت مصرفی)

شرح
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالانه
هزینه واحد(ریال)
هزینه کل(هزار ریال)
آب مصرفی
مترمکعب
6/12
3800
1000
3800
برق مصرفی
کیلووات ساعت
800
240.000
800
192.000
سوخت مصرفی
گازوئیل
لیتر
0
0
0
0

گاز
مترمکعب
400
120.000
300
36.000

بنزین
لیتر
25
7000
1.000
7000
جمع
238.800

14- بر آورد هزینه تعمیرات و نگهداری

شرح
ارزش دارائی(هزار ریال)
درصد
هزینه تعمیرات سالیانه (هزار ریال)
ساختمان
2.534.000
2%
31.280
محوطه سازی
219.500
2%
4390
ماشین آلات و تجهیزات
685.000
5%
34.250
تاسیسات
215.000
5%
10.750
وسایل دفتری و آزمایشگا هی
21.000
2%
420
وسایل حمل و نقل
130.000
10%
13.000
جمع
94.090

15- بر آورد حقوق و دستمزد و نیروی انسانی
ردیف
نیروی انسانی مورد نیاز
تخصص و میزان تحصیلات
تعداد
متوسط حقوق ماهیانه (ریال)
جمع حقوق سالیانه(هزار ریال)
1
مدیر طرح
لیسانس مهندسی عمران
1
4.500.000
54.000
2
کارشناس فنی یا مدیر تولید
مهندسی شیمی
1
3.500.000
42.000
2
کارمند اداری و پشتیبانی و حسابدار
دیپلم – تکنسین
2
2.500.000
60.000
3
کارگرفنی ماهر تولیدی و تعمیراتی
دیپلم – تکنسین فنی
3
2.500.000
90.000
4
کارگر فنی نیمه ماهر و ساده
دیپلم
2
2.000.000
48.000
5
راننده
زیر دیپلم
1
2.000.000
24.000
6
نگهبان و سرایدار و آبدارچی
زیر دیپلم
2
2.000.000
48.000
جمع
10

366.000
مزایا و حق بیمه کارفرما در سال به میزان 28%کل حقوق سالیانه پرسنل

102.000
جمع کل

468.000

جمع نیروی انسانی مورد نیاز 12 نفردر یک شیفت و یا 300 روز کاری در سال می باشد.

16- بر آورد سرمایه ثابت:

الف – هزینه های سرمایه ای
شرح
مبلغ (هزار ریال)
زمین
700.000
محوطه سازی
219.500
ساختمان
2.534.000
ماشین آلات و تجهیزات
685.000
وسایل دفتری و آزمایشگاهی
21.000
تاسیسات
215.000
وسایل حمل و نقل
130.000
پیش بینی نشده
225.225
جمع کل
4.729.725

ب- هزینه های قبل از بهره برداری

شرح
مبلغ (هزار ریال)
هزینه های تهیه طرح، مشاوره، اخذ مجوز، حق ثبت قراراداد بانکی (1% هزینه سرمایه ای)
47.297
هزینه آموزس پرسنل (1% کل حقوق سالانه)
4680
هزینه های راه اندازی و تولید آزمایشی
75.000
جمع
126.977

سرمایه ثابت = مجموع مقادیر فوق = 4.856.702 هزار ریال

17- برآورد سرمایه در گردش

عنوان
شرح
مبلغ (هزار ریال)
مواد اولیه و بسته بندی
مدت 1 ماه مواد اولیه
454.167
حقوق و دستمزد
2 ماه حقوق و مزایا
78.000
تنخواه گردان
2 ماه هزینه انرژی و تعمیرات و نگهداری
19.648
جمع
551.815

18- نحوه سرمایه گذاری

شرح
سهم متقاضی
تسهیلات بانکی
جمع(هزار ریال)

مبلغ
درصد
مبلغ
درصد

سرمایه ثابت
1.422.702
29%
3.434.000
71%
4.856.702
سرمایه در گردش
253.835
46%
297.980
54%
551.815
جمع کل سرمایه گذاری
1.676.537
29%
3731980
69%
5.408.517

19- هزینه های تولید سالیانه

شرح
مبلغ(هزار ریال)
هزینه مواد اولیه و بسته بندی
5.450.000
هزینه حقوق و دستمزد
468.000
هزینه انرژی (آب ، برق، سوخت)
238.800
هزینه نگهداری و تعمیرات
94.090
هزینه پیش بینی نشده تولید (5 درصد اقلام بالا)
312.544
هزینه اداری فروش(1% اقلام بالا)
65.634
هزینه تسهیلات مالی (2% مقدار وام سرمایه ثابت)
60.683
هزینه بیمه کارخانه (دو هزارم سرمایه ثابت)
7585
هزینه استهلاک
208.447
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری (20% هزینه های قبل از بهره برداری)
23.288
جمع کل
6.929.071

20- قیمت تمام شده = تولید سالیانه / هزینه تولید سالیانه
6.929.071 برا بر است با 693 هزار ریال جهت هر تن بلوک پیش ساخته
10.000 پرلیت.
**لازم به ذکر است، با توجه به اینکه وزن هر قطعه بلوک پیش ساخته پرلیتی A 5/3 کیلو گرم می باشد لذا قیمت تمام شده هر قطعه یا بلوک پیش ساخته پرلیتی 5/2425 ریال می باشد.
21- قیمت فروش = قیمت فروش هر تن بلوک پرلیتی برابر با 957 هزار ریال (قیمت هر قطعه بلوک 3350 ریال) می باشد.
شرح هزینه
هزینه متغیر
هزینه ثابت
هزینه کل(هزلر ریال)

مقدار
درصد
مقدار
درصد

مواد اولیه و بسته بندی
5.450.000
100%
0
0%
5.450.000
حقوق و دستمزد
117.000
25%
351.000
75%
468.000
هزینه انرژی
191.040
80%
47.760
20%
238.800
تعمیرات
70.568
75%
23.522
25%
94.090
پیش بینی نشده
250.035
80%
62.509
20%
312.544
اداری و فروش
0
0%
65.634
100%
65.634
هزینه تسهیلات مالی
0
0%
60.683
100%
60.683
بیمه کارخانه
0
0%
7585
100%
7585
هزینه استهلاک
0
0%
207.447
100%
207.447
استهلاک قبل از بهره برداری
0
0%
23.447
100%
23.447
جمع هزینه های تولیدی
6.078.643

850.428

6.929.071
– محاسبه نقطه سر به سر

نقطه سر به سر = 28%

هزینه های تولید و مقدار تولید بر اساس 100% ظرفیت محاسبه گر دیده است. درصورتیکه پیش بینی می شود در سال اول معادل 70% ظرفیت،سال دوم به ظرفیت اسمی برسد.

23- سرمایه: (هزار ریال)
ثابت: 4.856.702
در گردش: 551.815
24- سود وزیان ویژه
سود و زیان ویژه = 2.220.930

ارزش ا فزوده ناخالص 3.367.110

ارزش ا فزوده خالص 3.043.221

نسبت افزوده ناخالص به فروش 36

نسبت ا فزوده خالص به فروش 33

نسبت ا فزوده خالص به سرمایه گذاری کل 70

26- سرمایه ثابت سرا نه: 404.725

27- کل سرمایه گذاری سرا نه: 450.709

28- نرخ بازدهی سرمایه: 42 %

29- دوره برگشت سرمایه: 2.43

برآورد هزینه های سرمایه گذاری طرح

ردیف
شرح هزینه های سرمایه گذاری
انجام شده
هزینه های باقی مانده
جمع کل(هزار ریال)

شرکت(هزار ریال)
بانک(هزار ریال)
شرکت(هزار ریال)
بانک(هزار ریال)

1
زمین
0
0
700.000
0
700.000
2
محوطه سازی
0
0
219.500
0
219.500
3
ساختمان
0
0
0
2.534.000
2.534.000
4
ماشین آلات و تجهیزات
0
0
0
685.000
685.000
5
تاسیسات
0
0
0
215.000
215.000
6
ابزار و تجهیزات دفتری و آزمایشگاهی
0
0
21.000
0
21.000
9
وسائط نقلیه
0
0
130.000
0
130.000
11
هزینه های قبل از بهره برداری
0
0
116.442
0
116.442
12
هزینه های پیش بینی نشده
0
0
141.725
0
141.725
جمع هزینه های ثابت
0

1.422.702
3.434.000
4.856.702
سرمایه در گردش
0
0
253.835
297.980
551.815
جمع کل هزینه های سرمایه گذاری
0
0
1.676.537
3.731.980
5.408.517

55


تعداد صفحات : 55 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود