تارا فایل

پروژه میدان امام خمینی قم


میدان امام خمینی قم

فهرست عناوین
معرفی پروژه
مشخصات فنی پروژه
اهداف پروژه
منابع

معرفی پروژه
پروژه میدان بزرگ امام خمینی (ره)، در قالب بخشی از طرح توسعه اطراف حرم مطهر حضرت معصومه (س) میباشد که در امتداد جبهه شمالی حرم (بر روی نقشه شرق حرم قرار میگیرد) و خیابان آستانه (حد فاصل چهارراه بازار و حرم) قرار گرفته است .

معرفی پروژه
کارفرما: شهرداری قم
مجری : سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه
نظارت : مهندسین مشاور سازه پردازی ایران
پیمانکار : مجتمع عمرانی ایرانشهر

معرفی پروژه
موقعیت قرارگیری این میدان که از شمال به مسجد امام حسن عسگری (ع) ، از شرق مجتمع تجاری الغدیر ، از جنوب به هتل بین المللی قم و از غرب به رودخانه محدود میشود ،

معرفی پروژه
این پروژه که در 5 طبقه و تماماً داخل زمین میباشد با سازه بتونی مدفون در عمق 27 متری زیر سطح زمین ، تا سطح خیابان های اطراف بالا آمده و هیچ حجم ساختمانی در سطح میدان وجود ندارد

معرفی پروژه
بخش های مختلف پروژه در چهار بخش مجزا قابل توضیح می باشد:1- سطح میدان2- طبقات تجاری زیرزمین3- سرویس های عمومی4- پارکینگ های عمومی

بخش اول: سطح میدان
این بخش که سطح همکف میدان می باشد ، فضای باز شهری است که بطور هم تراز با سطح شهر ، پیوند دهنده حوزه های مختلف شهری پیرامون با یکدیگر می باشد و در عین حال ، عرصه و جلوخوانی برای مسجد ، بازار و حرم فراهم می آورد همچنین در مراسم و مناسبت های سیاسی-اجتماعی ، عزاداری ها ، راهپیمایی ها و نمازهای عید ، سطح میدان تامین کننده ی فضای تجمع مردمی خواهد بود.

بخش اول : سطح میدان
سطح میدان در بخش میانی خود ، فضای خالی دارد که تا تراز زیرزمین دوم که گودال باغچه و آب نمای ترازهای تجاری است ادامه پیدا میکند و با بهره گیری از پوشش گیاهی و آب نماهای پیشرفته ، چشم اندازی زیبا را برای حاضران در سطح میدان ، و فضایی مطبوع را برای مراجعه کنندگان به ترازهای تجاری فراهم میکند.

بخش دوم : طبقات تجاری (زیرزمینهای اول و دوم)
این بخش ،از مجموعه فضاهایی با عملکردهای مختلف و معماری داخلی متنوعی برخوردار است. فروشگاه های بزرگ، مغازه ها، غرفه های متعدد و دکه های فروش؛ فضاهای اصلی مجموعه تجاری را تشکیل می دهند. که از طریق فضای مرکزی گودال باغچه ، و چهار آب نما با یکدیگر ارتباط بصری دارند ، در عین حال، کاربری هایی نظیر بانک، بیمه، پست، فضای نگهداری و بازی کودکان، کافی شاپ، رستوران سنتی و مدرن، کاربری های اغذیه، مجموعه سرویسهای بهداشتی، نمازخانه و، فضاهای استراحت و تفریح و … پیش بینی شده است. مجموعه 16 آسانسور، 8 سرویس پله فرار و 24 دستگاه پله برقی، دسترسی میان تراز های تجاری را تامین می نمایند.

بخش سوم : پارکینگ های عمومی (زیر زمینهای سوم، چهارم و پنجم)
این بخش با ظرفیتی معادل 2020 خودرو سواری و 1180 موتور سیکلت، و با بهره گیری از سیستم هوشمند کنترل و هدایت مراجعان، طراحی شده است تا بتواند برای مراجعان به بخش تجاری و مرکز شهر، شهروندان و همچنین مسافران، خدمت رسانی نماید. مجموعه 8 سرویس پله و 16 آسانسور، تامین کننده دسترسی پارکینگ به ترازهای تجاری و سطح میدان خواهد بود.

بخش سوم : پارکینگ های عمومی (زیر زمینهای سوم، چهارم و پنجم)
دسترسی به پارکینگ ، در قالب دو رمپ ماشین رو در دو ضلع شرقی و غربی پروژه پیش بینی شده است.هر طبقه پارکینگ ، دارای دو ورودی از دو رمپ خود در دو ضلع غربی و شرقی پروژه میباشد ، که خیابان اصلی پارکینگ در هر طبقه ، ارتباط دهنده این دو ورودی به یکدیگر است.خودروها با سیستم هوشمندی ، به محدوده مجاز پارک و جای خالی هدایت میشوند.

بخش چهارم : مجموعه بهداشتی
این خدمات در قالب دو مجموعه پیش بینی شده است، که هر یک از این دو مجموعه، درسه تراز زیر زمین، طراحی شده است. تراز زیر زمین اول و دوم، مختص سرویس های بهداشتی می باشد که مجموعا با 412 چشمه سرویس و فضاهای تابعه، تسهیلات مورد نیاز مراجعان به مرکز شهر را برای برادران و خواهران تامین می کند.

بخش چهارم : مجموعه بهداشتی
تراز زیرزمین سوم نیزبا 196 واحد دوش بهمراه عملکردهای ملازم، مجموعه فضای دلپذیر و متنوعی را ارائه می دهد.دسترسی به ترازهای سرویس های بهداشتی هر دو مجموعه ، از طریق 12 رشته پله برقی و 6 رشته پله معمولی بطور مستقل از سطح میدان ، براحتی امکانپذیر است.

بخش چهارم : مجموعه بهداشتی
سرویس های عمومی که حدفاصل میدان و حرم مطهر قرار گرفته اند . برای سرویس های عمومی ، ورودی های مستقل از پروژه میدان درنظر گرفته شده که با بهره گیری از پله های برقی و معمولی ، دسترسی عموم به آنها تامین شده است

بخش چهارم : مجموعه بهداشتی
تهویه این مجموعه عظیم نیز ، در قالب 4 ورودی هوا در مرکز پروژه و چهار خروجی هوا در چهارگوشه ی آن درنظر گرفته شده است. ورودی های هوا ، هوای تازه را از سطح میدان به هسته تاسیساتی مجموعه می آورند که از آنجا به طبقات فرستاده میشود. خروجی های هوا نیز هوای آلوده را از پارکینگ و سایر طبقات ، از طریق کانال هایی به بیرون می فرستد

همانطور که پیش از این نیز ذکر شد ، مجموعه آسانسورها و پله های فرار ، ورودی های تجاری ، ورودی های سرویس های عمومی و کانالهای تهویه ، در سطح میدان هستند که بوسیله رواق چادری به یکدیگر متصل میشوند.

خیابان آستانه بعنوان مسیر سنتی دسترسی به حرم نه تنها حفظ شده است ، بلکه از نظر هویتی نیز بر آن تاکید خواهد شد.

اهداف پروژه :
1- ایجاد فضای باز شهری در محدوده مرکزی شهر
2-پیش ورودی پیاده رو حرم مطهر
3-ایجاد مجموعه خدمات رفاهی جهت زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت معصومه (س)
.

مشخصات پروژه :
زیربناء : حدود 135000مترمربع در 5 طبقه زیرزمین
فضای باز شهری : 000/40 متر مربع
طول پروژه : 170 متر
عرض : 135 متر

مشخصات پروژه :
امکانات جانبی :
دارای گنجایش 2000 واحد پارکینگ خودرو ، 1500 واحد پارکینگ موتور سیکلت و 600 چشمه سرویس بهداشتی و مجموعه خدماتی عمومی738 واحد تجاری، 3200 پارکینگ خودرو و موتورسیکلت
زمان بهره برداری :کل پروژه در سال 1391 به اتمام و بهره برداری خواهد شد
هزینه پروژه: 1400 میلیارد ریال

جلال محدثی/ مشاور معماری سازمان بهسازی Email:jalal.mohaddesi@gmail.com


تعداد صفحات : حجم فایل:25,657 کیلوبایت | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود