تارا فایل

پروژه طرح کارآفرینی تولید آب میوه به روش صنعتی




موضوع
طرح کارآفرینی تولید آب میوه به روش صنعتی
Entrepreneurial initiative to produce fruit juice industry

نام استاد :

نام محقق :

فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
خلاصه طرح : 4

فصل اول – کلیات 5
1- 1 مقدمه : 6
معرفی محصول 6
مشخصات کلی محصول 6
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : 7
محل اجرا : 7
1 – 3 – مشخصات متقاضیان : 7
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح : 8
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه : 8
1 – 6 – وضعیت و میزان اشتغالزایی : 8
مجوز های قانونی : 9
مراحل صدور جواز تاسیس : 9
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس 9
1- اشخاص حقیقی 9
2- اشخاص حقوقی 10
مدارک مورد نیاز: 10
اصلاحیه جواز تاسیس : 11
تعریف: 11
صدور پروانه بهره برداری : 11
مراحل صدور توسعه طرح : 12

فصل دوم – روش انجام کار 13
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : 14
بازدید از کارخانه افشره 14
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : 14
فهرست تاسیسات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها : 15
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار : 15
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت جذب مشتریان) 16

فصل سوم – امور مالی طرح 17
1- سرمایه گذاری ثابت طرح : 18
1-1- ماشین آلات : 18
مواد جانبی مورد نیاز 20
2-1- تاسیسات : 21
جدول شماره 1 ، قیمت فروش آب میوه سیب 21
جدول شماره 2 ، قیمت فروش آب میوه انگور 22
جدول شماره 3 ،واحدهای فعال در تولید آب میوه 22
جدول شماره 4 ،واحدهای در دست احداث تولید آب میوه 23
جدول شماره 5 ،واردات آب میوه در سال 84 23
جدول شماره 6 ، واردات سال 83 25
جدول شماره 7 ، واردات سال 82 27
جدول شماره 8، واردات سال 81 27
جدول شماره 10 ، روند واردات آب میوه از سال 80 تا 84 28
نمودار شماره 1 ، روند واردات آب میوه (حجم واردات ) طی سال های 80 تا 84 28
جدول شماره 11 ، صادرات در سال 84 29
جدول شماره 16 ، روند صادرات آب میوه از سال 80 تا 84 34
نمودار شماره 2 ، روند صادرات آب میوه (حجم واردات) طی سال های 80 تا 84 34
شکل شماره 1 ، مراحل مختلف تولید کنسانتره آب میوه 35
شکل شماره 2 ، مراحل تولید آب میوه و نکتار از کنسانتره 36
شکل شماره 3 ، نقشه جانمای ماشین آلات بخش تولید کنسانتره 37
شکل شماره 4 ، نقشه جانمای بخش تولید آب میوه 38
شکل شماره 5 ، نقشه جانمای کارخانه 39
جدول شماره 19 ، هزینه های محوطه سازی 39
جدول 20 ، هزینه های ساختمانی 40
جدول 23 ، هزینه های وسائل نقلیه 40
جدول 24 ، هزینه های تجهیزات و وسائل اداری و خدماتی 41
جدول 25 ، جمع بندی هزینه های ثابت احداث واحد 41
جدول 26 ، هزینه های قبل از بهره بردای 42
2- هزینه های جاری طرح : 43
1-2- حقوق و دستمزد : 43
جدول 28 ، هزینه های مربوط به خقوق و دستمزد پرسنل اداری 43
جدول 29 ، هزینه های مربوط به خقوق و دستمزد پرسنل تولید 44
برآورد آب ، برق ، سوخت و ارتباطات: 45
جدول 30 ، هزینه های آب ، برق ، سوخت و ارتباطات 45
2-2- هزینه تعمیرات و نگهداری و استهلاک : 46
جدول 31 ، هزینه های تعمیر ، نگهداری و استهلاک 46
جدول 33 ،هزینه های ثابت و متغیر تولید 46
5-2- هزینه مواد اولیه و مصرفی سالیانه : 47
جدول هزینه های مواد اولیه 47
کل هزینه سرمایه گذاری ثابت : 48
کل هزینه های تولید : 48
سرمایه در گردش : 48
با در نظر گرفتن قیمت متوسط محصول آب میوه برای هر پاکت 1200 ریال داریم : 48
5- سرمایه در گردش : 49
در زیر به برآورد سرمایه در گردش به تفکیک پرداخته شده است : 49

فصل چهارم – جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات 50
نتایج حاصله از اجرای طرح : 51

خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی تولید آب میوه پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و … پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و … از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و … از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

فصل اول
کلیات

1- 1 مقدمه :
معرفی محصول
مشخصات کلی محصول
آب میوه ها و نوشابه های گازدار حاصل از آن از نظر اجرا و عدم اجرای فرآیند شفاف سازی به دو نوع زلال (شفاف شده ) و کدر (پالپ شده) و از نظر میزان میوه طبیعی محتوی (آب میوه و یا پالپ ) به سه گروه ، آب میوه ، نکتار میوه ، و شربت میوه تقسیم می گردد . میزان میوه طبیعی محتوی در گروه آب میوه 100% ، در گروه نکتار بسته به نوع میوه بین 25 – 50 % و در گروه شربت میوه بین 6 – 30 % متغیر می باشد .
فاکتورهایی که برای طبقه بندی و تعریف بکار گرفته می شود متفاوت بوده و این تفاوت تا به امروز به وضوح مشخص نشده است . بدین سبب به نوشابه های شفاف ، آ ب میوه و به نوشابه های کدر ، نکتار گفته می شود .
معلوم است که بعضی از میوه ها (سیب ، انگور ، آلبالو) ، بسته به ویژگی طبیعی میوه و عادات مصرف به صورت شفاف و بعضی دیگر (هلو ، زردالو و پرتقال ) ، به صورت کدر مورد فرآیند قرار می گیرند . علی رغم کدر بودن ، از پرتقال آب میوه ، نکتار و شربت میوه نیز تهیه می شود . به صرف کدر بودن اطلاق کلمه نکتار در مورد تمامی آنها صحیح نبوده و سبب اشتباه می گردد همچنین با وجود شفاف بودن از آلبالو ، علاوه بر آب میوه ، نکتار و شربت میوه نیز تهیه می شود . بنابراین اطلاق کلمه آب میوه به صرف شفاف بودن آنها در مورد تامی شان درست نیست .
تفاوت بین آب میوه های شفاف و نوشابه های حاصل از آن با سایر نوشابه ها ، اجرای عمل پرس کردن و فرآیند شفاف سازی می باشد . پس از عمل شفاف سازی ، آب میوه معمولاٌ تغلیظ می شود . هنگام رقیق کردن کنسانتره با توجه به میزان آب اضافه شده ، آب میوه ، نکتار و یا شربت بدست می آید . در مورد نکتار و شربت میوه اکثراٌ شکر و اسید نیز اضافه می گردد .

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
طرح تولید آب میوه

محل اجرا :

1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
نام
نام خانوادگی
مدرک تحصیلی
تلفن

1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
توجه به خودکفایی این صنعت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که طرح تولید آب میوه می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعالیت های صنعتی و تولیدی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام.

1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .

1 – 6 – وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 33 نفر میباشد .

مجوز های قانونی :
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان و تاسیسات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه فعالیت های معدنی بخش سازمان صنایع و معادن صادر میگردد.

مراحل صدور جواز تاسیس :
1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تاسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت سازمان سازمان صنایع و معادن شهرستان .
2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت سازمان صنایع و معادن .
3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی .
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت .
5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تاسیس .

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس
1- اشخاص حقیقی
– تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
– حداقل سن 18 سال تمام
– دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم

2- اشخاص حقوقی
– اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )
– ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور

مدارک مورد نیاز:
1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت سازمان سازمان صنایع و معادن شهرستان.
2- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن
3- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی
4- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست
5- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء
6- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی
7- پوشه فنردار
8- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست

اصلاحیه جواز تاسیس :
1- ارسال درخواست متقاضی توسط سازمان سازمان صنایع و معادن شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.
2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.
3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.
4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.
5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

تعریف:
پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات جهت فعالیت بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش سازمان صنایع و معادن صادر می گردد.

صدور پروانه بهره برداری :
1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط سازمان صنایع و معادن شهرستان به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.
4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.
5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.
6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.

مراحل صدور توسعه طرح :
1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی ) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.
4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.
5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.
6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.

فصل دوم
روش انجام کار

گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از کارخانه افشره
بر اساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از مرکز تولید آب میوه به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در محل پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در معدن مورد ارزیابی قرار دادیم ،

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش تولید آب میوه نیز که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی و استفاده از شیوه های نوین معدنی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .

فهرست تاسیسات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :

مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :

روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت جذب مشتریان)
در زمینه جذب مشتراین می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی، تبلیغات اینترنتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر .

فصل سوم
امور مالی طرح

1- سرمایه گذاری ثابت طرح :
1-1- ماشین آلات :

مواد جانبی مورد نیاز

2-1- تاسیسات :

جدول شماره 1 ، قیمت فروش آب میوه سیب

جدول شماره 2 ، قیمت فروش آب میوه انگور

جدول شماره 3 ،واحدهای فعال در تولید آب میوه

جدول شماره 4 ،واحدهای در دست احداث تولید آب میوه

جدول شماره 5 ،واردات آب میوه در سال 84

جدول شماره 6 ، واردات سال 83

جدول شماره 7 ، واردات سال 82

جدول شماره 8، واردات سال 81

جدول شماره 10 ، روند واردات آب میوه از سال 80 تا 84

نمودار شماره 1 ، روند واردات آب میوه (حجم واردات ) طی سال های 80 تا 84

جدول شماره 11 ، صادرات در سال 84

جدول شماره 16 ، روند صادرات آب میوه از سال 80 تا 84

نمودار شماره 2 ، روند صادرات آب میوه (حجم واردات) طی سال های 80 تا 84

شکل شماره 1 ، مراحل مختلف تولید کنسانتره آب میوه

شکل شماره 2 ، مراحل تولید آب میوه و نکتار از کنسانتره

شکل شماره 3 ، نقشه جانمای ماشین آلات بخش تولید کنسانتره

شکل شماره 4 ، نقشه جانمای بخش تولید آب میوه

شکل شماره 5 ، نقشه جانمای کارخانه

جدول شماره 19 ، هزینه های محوطه سازی

جدول 20 ، هزینه های ساختمانی

جدول 23 ، هزینه های وسائل نقلیه

جدول 24 ، هزینه های تجهیزات و وسائل اداری و خدماتی

جدول 25 ، جمع بندی هزینه های ثابت احداث واحد

جدول 26 ، هزینه های قبل از بهره بردای

2- هزینه های جاری طرح :
1-2- حقوق و دستمزد :
جدول 28 ، هزینه های مربوط به خقوق و دستمزد پرسنل اداری

جدول 29 ، هزینه های مربوط به خقوق و دستمزد پرسنل تولید

برآورد آب ، برق ، سوخت و ارتباطات:
جدول 30 ، هزینه های آب ، برق ، سوخت و ارتباطات

2-2- هزینه تعمیرات و نگهداری و استهلاک :
جدول 31 ، هزینه های تعمیر ، نگهداری و استهلاک

جدول 33 ،هزینه های ثابت و متغیر تولید

5-2- هزینه مواد اولیه و مصرفی سالیانه :
جدول هزینه های مواد اولیه

کل هزینه سرمایه گذاری ثابت :
8700 میلیون ریال

کل هزینه های تولید :
11540 میلیون ریال

سرمایه در گردش :
2500 میلیون ریال

با در نظر گرفتن قیمت متوسط محصول آب میوه برای هر پاکت 1200 ریال داریم :
ریال 19200000000=1200*16000000
ریال 7660000000=11540000000-19200000000
1.46 =7660000000/11200000000
یعنی در حدود 1.5 سال سرمایه ثابت بر می گردد .
5- سرمایه در گردش :
در زیر به برآورد سرمایه در گردش به تفکیک پرداخته شده است :
* سرمایه در گردش مواد اولیه و بسته بندی
دوره تامین مواد اولیه یک ماه در نظر گرفته شده است و با توجه به آن میزان سرمایه در گردش مربوط به مواد اولیه و بسته بندی برابر است با 640 میلیون ریال
* کالای ساخته شده و در جریان ساخت :
میزان سرمایه در گردش مربوط به این مورد برابر است با 650 میلیون ریال
* مطالبات :
میزان سرمایه در گردش مربوط به این مورد برابر است با 960 میلیون ریال
* تنخواه گردان :
میزان سرمایه در گردش مربوط به این مورد برابر است با 240 میلیون ریال
* مجموع:
مجموع سرمایه در گردش مورد نیاز برای این واحد برابر است با 2.5 میلیارد ریال است .

فصل چهارم
جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات

نتایج حاصله از اجرای طرح :
با توجه به آمار و اطلاعات بدست آمده از محل تولید آب میوه و همچنین بر اساس مطالعات صورت گرفته می توان به این نتیجه رسید که این طرح جزء طرح های زود بازده و پربازده است و می تواند در لیست مشاغل مورد حمایت دولت قرار گیرد و در صورت اجرا می تواند از سوددهی مورد قبولی برخوردار باشد .

2


تعداد صفحات : 52 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود