تارا فایل

پاورپوینت کاربرد مواد فعال سطحی در سنتز نانوذرات


بسم الله الرحمن الرحیم

کاربرد مواد فعال سطحی در سنتز نانو ذرات ((بسته بندی مواد غذایی))

فهرست – مقدمه – بسته بندی ، کاربرد و فواید نانو در آن – موادهای استفاده شده در بسته بندی – ساخت و تولید بسته بندی – جایگزین های جدید برای پلاستیک در صنعت بسته بندی – فواید استفاده از بسته بندی های پایدار – نتیجه – منابع و مآخذ

مقدمه نانو ← یک میلیاردم ← در زبان یونانی به معنای کوتوله فناوری نانو ← کاربرد ذرات در ابعاد نانو تکنولوژی نانو ← مجموعه فناوری که به صورت انفرادی با هم در جهت بکارگیری بهتر علوم استفاده می شود

فناوری و تکنولوژی نانو در بسته بندی مواد غذایی : 1- یکی از عوامل موثر آن در حفظ کیفیت و ایمنی غذا 2- استفاده از کامپوزیت ها در ساختار پلیمرهای بسته بندی غذایی 3- کارایی نانوذرات و نانولوله ها در زمینه زیست تجزیه پذیر پلیمرها 4- کمبود منابع غذایی – افزایش جمعیت – شیوع گسترده بیماریهای غذایی

بسته بندی ، کاربرد و فواید نانو در آن : – تعریف بسته بندی – کاربرد نانو در بسته بندی – فواید نانو در بسته بندی

تعریف بسته بندی : بسته بندی در اصل چهره کالاست و در استاندارد بریتانیا واژه بسته بندی به عنوان هنر و عملیات می باشد . بسته بندی در واقع اولین ارتباط مشتری با محصول است . بهترین و کامل ترین تعریف برای بسته بندی در سال 1962 توسط آقای پین تعریف شد که عبارتند از : 1- یک سیستم زمان تهیه کالا ، جهت انتقال توزیع ، ذخیره و خرده فروشی و مصرف را کاهش می دهد. 2- یک مفهوم تضمین کننده برای تحویل مطمئن کالا به آخرین مصرف کننده در شرایط مطلوب و با حداقل هزینه

کاربرد نانو در صنعت غذایی مربوط به بسته بندی می باشد که عبارتند از : 1- بسته بندی ، محصول را از صدمات فیزیکی و آلودگی ها حفظ می کند 2- کیفیت ضد میکروبی و بهداشت بهتر و کنترل بیشتر 3- استحکام در مقابل حرارت 4- زمان ماندگاری محصولات در شرایط دمای محیط بیرون از یخچال 5- از نظر فنی و اقتصادی هزینه تحویل کالا به حداقل و سود آن به حداکثر می رسد

فواید نانو در بسته بندی: فواید فناوری نانو در بسته بندی مواد غذایی شامل پنج مورد می باشد: – نگهداری غذا – بهبود طعم و رنگ – سلامت غذا – تولید غذا – فرآیندهای غذایی

موادهای تشکیل دهنده بسته بندی: 1- فلزات سخت و فلزات انعطاف پذیر 2- پلاستیک های سخت و نیمه سخت 3- پاکت های انعطاف پذیر 4- بسته بندی های چوبی 5- کاغذهای انعطاف پذیر

بسته بندی مواد غذایی از نوع پلاستیک ها: 1- کالا ← از نظر هزینه کم و حجم زیاد 2- مهندسی ← از نظر هزینه زیاد ولی حجم کم

پلاستیک های کالایی شامل موارد زیر می باشد : – سلوفان – پلیمرهای ترموپلاستیک

سلوفان : 1 – مقاومت دربرابرکشیدگی وفشردن عالی است 2 – مقاومت ان در برابر پاره شدن ضعیف است 3 – در زمستان خاصیت شکنندگی پیدامی کند 4 – دارای خواص ویژه ای دربرابر نفوذپذیری نسبت رطوبت است 5 – غیرقابل نفوذ روغن بوده و به اسانی بسته بندی می شود کاربرد : برای بسته بندی پیراشکی – نان و70 % شکلات –کالباس-سوسیس –پنیر-بادام زمینی-مایونز

پلیمرهای ترموپلاستیک : – پلی اتیلن PE: – پلی وینیل کلرید: PO – پلی اولفین PO: – پلی استر:P.E.T – پلی کربنات:P.C – پلی امید:P.A – پلی پروپیلن:P.P – پلی استیرن:P.S

پلی اتیلن PE : یکی ازساده ترین وارزان ترین پلیمرها وپرمصرف ترین ماده پلاستیکی درجهان می باشد که دارای پیوند دوگانهC=C – پلی اتیلن خطی بادانسیته پایین وبا وزن مولکولی بالاراLDPE. – پلی اتیلن خطی بادانسیته بالا وبا وزن مولکولی پایین راHDPE. – معایب ان فقط به وسیله برخی ازهیدروکربن وتتراکلریدکربن متورم می شود کاربرد:دربسته بندی گوشت تازه –پنیر –مرغ منجمد

پلی وینیل کلرید: یکی ازمتنوع ترین پلاستیک جهان است ودارای تنوع بسیارزیادوارزان قیمت می باشد – ساختاری بی شکل داردومشابه اتیلن میباشد – این پلیمرسخت وواکنش ناپذیراست کاربرد:در بسته بندی شکلات – قهوه – ترشیجات – روغن نباتی جامد – بیسکویت

پلی اولفین : PO این پلیمر که حاوی یکسری هیدروکربن های غیراشباع که دارای یک پیونددوگانه است دوخت درظروف پلی اولفین باالمنت حرارتی است دربرابرنفوذ روغن مقاومت کمی دارند دربرابرنفوذ رطوبت وبخاراب مقاوم است کاربرد : برای مواد غذای مایع نیمه جامد و کیسه پلاستیک برای بسته بندی شیر

پلی استر:PET درحالت خالص یک ماده شیشه ای وباساختارمولکولیC5O2H8 می باشد.این پلاستیک به دلیل ضخامتش بسیار گران است – درمقابل موادشیمیایی مقاومت خوبی دارند – درمقابل بخاراب غیرقابل نفوذدرمقابل کشش وضربه محکم بوده – معایب ان عدم دوخت اسان باالمنت حرارتی کاربرد : ساخت بطری که درامریکا و انگلستان برای نوشابه های گازدار و در ژاپن برای سس سویا

پلی کربنات:PC این پلیمرهاکه باگروهO-C-O به هم متصل هستندوبه دلیل گران بودن این ماده دربسته بندی موادغذایی به ندرت استفاده می شود بسیار شفاف وازقابلیت دوخت بسیاربالابرخوردارند دربرابرشعله وضربه مقاوم وپایداری خوبی دارند درمقابل روغن غیرقابل نفوذ میباشد کاربرد:برای بطری های چندبارمصرف استفاده می شود مانند بطری مایع ظرفشویی

پلی امید:PA یکی دیگرازپلیمرهای ترموپلاستیک می باشدکه باساختارشیمیایی3(C3H5(OH می باشدوشکل ساختاری ان همانند گلیسیرین است یکی ازگرانترین پلیمرهاست که فقط درمواردخاص بسته بندی استفاده می شود دربرابرنفوذ روغن – موادمعطروگازها بسیارمقاوم هستند درمقابل کشش زیادمحکم وحرارت145-150 درجه سانتیگرادمقاوم است معایب ان دربرابرحرارت180-190 درجه سانتیگرادبه هم می چسبند کاربرد:برای بسته بندی کالباس- کیسه های برنج- پنیروگوشت تخمیرشده-بطری شیر- موادغذایی منجمد

پلی پروپیلن:PP یک پلیمردیگری که باساختارC3H6 میباشدویکی ازمهمترین موادپلاستیکی دربسته بندی به حساب می ایدوPP اصلاح شده راOPP می گویند درنفوذپذیری وبخاراب واکسیژن شبیه HDPE هستند غیرقابل نفوذ نسبت به روغن بوده درنمونه اصلاح شده انعطاف پذیرومقاوم دربرابرکشش وضربه معایب PP شکنندگی ان دردمای پایین است کاربرد:دربسته بندی نمودن ثانویه- شکلات- چیپس- ماکارونی

پلی استیرن:PS -استانداردان بسیارسخت ومحکم وشفاف بوده -این پلاستیک ازانعطاف پذیری خوبی برخوردارند – ترکیبی ازPS وپلیمریزات که مقاومت حرارتی بالایی دارد – PS به شکل چیپس که از ان برای موادحساس به ضربه کاربرد: برای تولید لیوان- بسته بندی مارگارین وتخم مرغ

تولید و ساخت ظروف پلاستیکی برای بسته بندی : امروزه تکنولوژی ساخت ظروف پلاستیکی ازتعدادی روش نظیر: قالب گیری بادی قالب گیری تزریقی قالب گیری تراکمی ترموفورمینگ الف) فرم دادن کششی ب) فرم دادن فشاری ج) فرم دادن به روش درهم رفتن

جایگزین های جدیدبرای پلاستیک درصنعت بسته بندی : انواع پلاستیک های پایدارودوست دار محیط زیست 1- یک نوع پلاستیک ازسبزی ریحان برای بسته بندی گوشت- پنیرودیگرموادغذایی 2- Bagasse ازفیبرهای که به رنگ طبیعی عاجی وازباقیمانده شیره نیشکر تولید می شود 3- Pla که نوعی پلاستیک شفاف که ازموادطبیعی نشاسته ذرت ساخته شده 4- Palm fiber ازموادباقیمانده روغن گیری خرما تولیدمی شود 5- Reed fiber فیبرهای برگرفته ازساقه های نی که رشدسریع دارند 6- Plas terra این نوع پلاستیک قابلیت تجزیه پذیری بالا وازنشاستهpla وسایرفیبرهاتشکیل شده است

فوایداستفاده ازبسته بندی های پایدار: استفاده ازمواد باقابلیت بازیافت بالا افزایش دفعات استفاده ازبسته بندی محصول کاهش موادشیمیایی مانندچسب ها درصنعت چاپ بسته بندی های جدیدباموادطبیعی مانندبرگ موز استفاده ازعناصرطبیعی مانند فلزات

نتیجه : باتوجه به مطالب ذکرشده می توان گفت که ازنانودرصنعت غذایی مانند کیفیت بسته بندی- تولیدوایمنی غذا و… استفاده کرد. وهمچنین می تواند به طرز چشمگیری درسلامت وحفظ محیط زیست به کاررود وامیدواریم که نانوبخشی ازاینده نباشد بلکه همه آینده رادربرگیرد.

www.nano.ir www.civilica.com www.nantechnology.gov.au http://nanotechlaw.blogspot.com http://cnxorg/content/m14504/latest مجله فناوری و توسعه صنعت بسته بندی شبکه خبری صنایع غذایی ایران

با سپاس فراوان


تعداد صفحات : 46 | فرمت فایل : pps

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود