به نام خدا
تاریخچه پیدایش دانشگاه
دانشگاه جندی شاپور به عنوان اولین دانشگاه تاریخ ایران و از نخستین دانشگاه های عملی جهان هنوز در گوشه ای از شمال خوزستان ناشناخته و در حال نابودی است. دانشگاه یا همان شهر دانشگاهی جندی شاپور که دربرخی منابع حتی از آن به عنوان قدیمی ترین دانشگاه جهان نام برده شده را شاهپوراول فرزند اردشیر ساسانی بنا نهاد. شهر جندی شاپور یکی از نواحی هفتگانه خوزستان به شمار می رفت که از ابتدا مرکز آن استان به شمار می رفته و در دوره شاهپور دوم، جندی شاپور پایتخت دولت ساسانی و مرکزخوزستان شد. در زمان شاهپور اول شهرهای گوناگونی تاسیس شد که نام یکی از این شهرهاجندی شاپور یا گندی شاپور بود. این شهر در جنوب غربی ایران در خوزستان و بین دزفول وشوشتر واقع شده بود. اکثر محققین،دوره تاریخی ساسانیان را مبتکر اصول شهرسازی و معماری می دانند چرا که شهرهای زیادی در این دوران ساخته شد. دانشگاه جندی شاپور که در نوع خود از مهمترین مراکز علمی دنیای کهن بود در این دوران ساخته شد. این مدرسه گر چه از زمان شاهپور اول پایه ریزی شده بود اما توسط این پادشاه تعمیر و گسترش یافت. در زمان انوشیروان عده ای از فلاسفه یونان، که بعد از تعطیلی آکادمی آتن به دلیل تعصب امپراطوری روم به ایران پناهنده شدند، مورد حمایت این پادشاه قرارگرفتند. آنان در دانشگاه جندی شاپور به تدریس مشغول شدند. دانشگاه جندی شاپور از مهمترین مراکز آموزشی و تحقیقی دنیای آن زمان بود که تعدادزیادی دانشمند و پزشک در آن مشغول به تدریس، تحصیل و طبابت بودند.
دانشگاه هنر تهران مرکز
در عصر دانش و فناوری های نوین و در عرصه تلاش ملتهابرای دستیابی به راز و رمز سرافرازی و ماندگاری ، بی شک دانشگاهها به عنوان کانونهای اصلی تولید علم و فراگیری معرفت همگانی نقشی سرنوشت ساز دارند و توسعه آنها زمینه ساز توسعه در همه ابعاد و جنبه هاست . درک این نیاز و ضرورت پاسخگویی به خیل عظیم جوانان مشتاق تحصیلات عالیه ، در سالهای آغازین دهه شصت ، به تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از پدیده های موفق و ره آوردهای با ارزش انقلاب اسلامی ایران انجامید و به مدد مدیریتی خلاق و توانمند و با رشدی تحسین برانگیز مسیر توسعه را پیمود .
واحد تهران مرکزی اولین و بزرگترین واحد از این مجموعه بزرگ دانشگاهی است که در مرداد ماه 1361 فعالیت آموزشی خود را با ایجاد 6 رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی و یک رشته در مقطع کاردانی و پذیرش 200 دانشجو آغاز کرد و به تناسب دستیابی به امکانات ، مسیر توسعه و رشد کمی و کیفی را پیمود به نحوی که امروز در مجموع 15 دانشکده مجری 595 رشته – گرایش تحصیلی در شاخه های علوم پایه ، فنی و مهندسی ، علوم انسانی ، هنر و معماری و تربیت بدنی در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری است با برخورداری از 157 هزار متر مربع فضای آموزشی از جمله 3 مجتمع بزرگ دانشگاهی با شرایطی در خور فضای مطلوب آموزشی ، تلاش در راستای تحقق اهداف مرتبط با ارتقاء کیفیت آموزش و پژوهش خود عاملی بوده است برای ایجاد و تجهیز 58 آزمایشگاه ، 56 کارگاه ، 3 لابراتوار زبان ، یک مجموعه ورزشی بزرگ و کم نظیر ، 14 کتابخانه ، مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه دیجیتالی با تجهیزات سخت افزاری و سیستم های نرم افزاری لازم .
این واحد دانشگاهی با 56 هزار متر مربع فضای آموزشی که در دست ساخت دارد و با امکاناتی که درحال حاضر از آن برخوردار است با حدود 60 هزار دانشجو ، هزار عضو هیات علمی و نهصدو پنجاه کارمند به عنوان بزرگترین مجموعه آموزش عالی کشور از اعتبار ملی و جایگاه ویژه ای برخوردار است .
تهران مرکز
قوانین و ضوابط
در مورد مصالح کلاس های درس باید توجه داشت که: در ساخت کف نباید از مصالح صیقلی استفاده کرد.دلیل ان این است که هنگام خروج از کلاس بخصوص درهنگام خروج های اضطراری،کف های سر و صیقلی ایجاد خطر میکنند.در ضمن کف باید درمقابل سایش مقاوم بوده و قابلیت تمیز کردن باشد و دلیل ان هم میزان زیاد رفت و امدمی باشد. مبحث اکوستیک بودن یکی از مباحث مهم در کلاس های درس میباشد.۲/۱ تا۳/۱ سقف باید از مصالح اکوستیک باشد.دیوار پشت سر دانشجویان نیز بایداز دیوارک های گچی ساخته شود تا بتواند در مقابل پژواک صدای مدرس که در جلوی کلاسقرار دارد مقاومت کند. یکی دیگر از نکات مهم در مورد صدا،پخش یکنواخت صدا در کلاسمی باشد.به این منظور باید از در مظر گرفتن فواصل طولانی در طراحی جلوگیریکرد.حداکثر فاصله بین گوینده و شنونده باید ۲۵ متر در نظر گرفته شود تا صدای مدرسبه خوبی به اخرین نفرات و ردیف ها هم برسد.اگر نصف کلاس خالی باشد،به علت انعکاسصدا،از وضعیت مطلوب صدا دهی کاسته می شود. در مورد رنگ باید توجه داشت که رنگ کف کلاس باید به صورت ماتدر نظر گرفته شود تا از بازتابش ناخواسته نور سقف و در نتیجه ایجاد مزاحمت جلوگیریبه عمل اید.برای رنگ دیوارها نیز بهتر است از رنگ های روشن و مات استفاده شود. در مورد فرم کلاس باید توجه داشت که مهمترین هدف،کم کردنفاصله بین استاد و دانشجو می باشد.این امر باعث صدای ارام و در نتیجه فشار کمتر برمدرس می شود،میتوان به سادگی بر صدا های مزاحم خارجی غلبه کرد،میتوان از وسایلسمعی و بصری کوچکتر و ارزان تری استفاده کرد…
سایت پلان
عکس هوایی
کروکی
اقلیم تهران
تهران در حدّ فاصل منطقه کوهستانی و دشت قرار دارد. سه عامل در اقلیم تهران نقش موثری دارد. رشته کوه البرز، بادهای مرطوب غربی و وسعت استان .
در واقع رشته کوه البرز آب و هوای تهران را معتدل کرده است . در شمال تهران، آب و هوا معتدل و کوهستانی و در نقاط کم ارتفاع نیمه خشک است . بارش معمولاً در زمستانها زیاد است . فصل سرد از ماه آذر شروع می شود، اما در نقاط کوهستانی کمی زودتر آغاز می گردد . فصول سرد سه یا چهار ماه طول می کشد . در اسفند ماه از سرمای هوا رفته رفته کاسته می شود و در اواخر فروردین هوا با سرعت بیشتری گرم می شود و در اوایل خرداد هوا نسبتاً گرم است .اقلیم استان تهران در نواحی کویری و جنوب گرم و خشک، در نواحی پایکوهی سرد و نیمه مرطوب و در نواحی مرتفع سرد همراه با زمستان های طولانی است. گرم ترین ماه های سال در مرداد و شهریور بادمای متوسط ۲۸ تا ۳۰ درجه و سردترین ماه سال دی ماه بادمای یک درجه سانتی گراد گزارش شده است. دمای شهر تهران در زمستان معتدل و در تابستان گرم است. بخش شمال تهران و شمیرانات در تابستان نیز معتدل است. بیشترین بارش سالانه در ماههای زمستان روی می دهد.
تحلیل سایت
رنگ آبی:جهت باد
رنگزرد:تابش خورشید
رنگ مشکی:آلودگی صوتی
پلان طبقات