تارا فایل

پاورپوینت مقایسه میزان ید ادرار در مبتلایان به سرطان و افراد به ظاهر سالم


مقایسه میزان ید ادرار در مبتلایان به سرطان و افراد به ظاهر سالم

محتوای برنامه تحقیقاتی شامل:
1- مسئله تحقیق :
تحقیقات نشان داده اند که شیوه زندگب (Life style) در ایجاد سرطان نقش دارد هر چند هنوز همه علت های سرطان به خوبی شناخته نشده است اما شناخت صحیح ریسک فاکتور های ایجاد سرطان می تواند نقش بزرگی در کاهش میزان بروز سرطان و مرگ و میر ناشی از آن ایفا کند.(1)
2- هدف کلی طرح :
تعیین میزان ید ادرار مبتلایان به سرطان و مقایسه آن با افراد به ظاهر سالم

نوع و روش مطالعه، جامعه مورد بررسی و خلاصه روش اجرا:
نوع مطالعه بصورت Case-Control می باشد.
جامعه مورد مطالعه شامل کلیه بیماران سرطانی که طی 6 ماه در بخش جراحی بیمارستان شهید صدوقی بستری شده اند و به همان تعداد افراد سالم که صرفا جهت Check up به آزمایشگاه مرکزی مراجعه می کنند و در Hx گرفته شده سابقه بیماری خاصی ندارند.
برای کلیه بیماران یک نوبت ید ادرار به روش آمونیوم پر سولفات چک می شود و سپس نتایج 2 گروه با هم مقایسه می شوند.
4- چگونگی استفاده از نتایج :
در صورتی که در این مطالعه ثابت شود که میزان ید در بیماران سرطانی نسبت به افراد سالم کمتراست می توان با اضافه کردن ید به رژیم غذایی افراد سالم یک راهکار برای پیشگیری از سرطان ارائه داد.

عنوان طرح پژوهشی :
الف- عنوان به فارسی :
مقایسه میزان ید ادرار در مبتلایان به سرطان و افراد به ظاهر سالم

ب – عنوان به انگلیسی:
Comparison of urinary iodine in patients with cancer and apparently health individuals

مقدمه و معرفی طرح :
کمبود ید، 72 درصد از جمعیت جهان را به نحوی تحت تاثیر قرار داده است2. توسط غلظت ید ادرار در جمعیتی که ید کافی دریافت می کنند باید بیش از mg/dl10 باشد و نباید بیش از 20% از جمعیت ید ادرار کمتر از mg/dl5 داشته باشند3.
یافته های تجربی نشان می دهند که ید یا غذاهای دریایی غنی از ید می توانند پیشرفت تومور ها را مهار کنند.
رابطه میزان پایین سرطان سینه در بین خانم های ژاپنی که رژیم غذایی غنی از ید مصرف می کنند موید این مطلب است. هر چند گواه مستقیمی وجود ندارد که ید، ترکیبات ید دار یا ترکیب ید و سلنیوم اثر ضد کارسینوژنیک دارند. اما از آنجا که ید، خود می تواند به عنوان آنتی اکسیدان عمل کند و افزایش سطح سرمی آنتی اکسیدان ها با کاهش خطر سرطان ارتباط دارد، اینگونه به ذهن می رسد که درمان با ید می تواند بالقوه پیشگیری کننده باشد4.

در فرضیه ای که توسط Cann و همکارانش در سال 2008 مطرح شده، نقش ید و سلنیوم در سرطان پستان مورد بررسی قرار دادند از آنجایی که این سرطان در بین زنان ژاپنی به طور قابل ملاحظه ای کمتر از زنان آمریکایی و انگلیسی است به بررسی رژیم غذایی آن ها پرداختند و پی بردند مصرف غذاهای دریایی که منابع غنی ید و سلنیوم اند در ژاپن بسیار بالا است5.
لذا ما نیز بر آن شدیم تا با بررسی و مقایسه میزان ید ادرار بیماران سرطانی و افراد سالم ارتباط میزان ید و بروز سرطان را مورد مطالعه قرار داده و در صورت وجود ارتباط با اتخاذ تمهیداتی از جمله افزودن ید به رژیم غذایی مردم از میزان بروز سرطان بکاهیم.

بررسی متون (Literature review) :
– در اویل Feb سال 2010 دانشمندان چینی ( Liu XH و همکارانش) به مطالعه مکانیسم آپوپتوتیک ید در کاهش سرطان تیروئید پرداختند. ید یک عنصر کلیدی در عملکرد نرمال تیروئید بوده و نیز در پیشرفت سرطان تیروئید نقش داد اما مکانیسم مولکولی آن چندان شناخته شده نیست. در این مطالعه نقش آپ.پتوتیک ید را در سه نوع سرطان سلول های تیروئید بررسی کردند. درمان باید P53 موتاسیون یافته را که شامل موتاسیون R 273H است و شکل آنتی آپوپتیک دارد را کاهش داد. از این مطلب می توان برای معلوم کردن مولکول های هدف برای درمان سرطان تیوئید استفاده کرد6.
Hiroomi Funahashi – و همکارانش در سال 2001 در مقاله ای تحت عنوان جلبک دریایی و پیشگیری از سرطان سینه به مطالعه نقش ید موجود در جلبک دریایی در سرطان سینه پرداختند. این مطالعه طی 10 سال روی Rat انجام شد.
موش ها را به دو گروه Case که به آن ها محلول جلبک Mekabu (حاوی 5.9mg/100gr ید است) خورانده شد و گروه شاهد تقسیم کردند. بنا به نتایج گزارش شده تفاوت مشخصی در میزان بروز تومور پستانی بین گروه مورد و شاهد مشاهده شد. همچنین 2 گروه از نظر تعداد تومور ها در هر موش و اندازه تومور در هفته 32 نیز بطور مشخص متفاوت بودند(Pv<0.01) 7.

– در سال 2005 در کالیفرنیا مطالعه ای توسط Horn-Ross و همکارانش تحت عنوان ید و خطر سرطان تیروئید در بین زنان با نژاد های مختلف انجام شد که 608 نفر به عنوان گروه مورد و 558 نفر به عنوان گروه کنترل جدا کردند. گروه مورد از بین زنان آمریکایی و آسیایی مبتلا به سرطان تیروئید و گروه شاهد به صورت راندوم از جمعیت نرمال انتخاب شدند. در نهایت هیچ ارتباطی بین خطر های ملاحظه شده در هر گروه و بیومارکری که ارزیابی شده بود پیدا نشد و نویسندگان مقاله نتیجه گرفتند که بنظر می رسد تماس با ید حداکثر می تواند اثر ضعیفی بر خطر Papillary Thyroid Cancer داشته باشد8.
– در مطالعه ای که در اواخر سال 2009 توسط Gubareffو Suntzeff تحت عنوان گزارش مقدماتی از کاربرد ید در پیشگیری از انتشار سلول های بدخیم توسط جراحی انجام شد، 2 آزمایش مقدماتی برای تعیین اثر محلول ضعیف ید در پیشگیری از Studding و رشد تومور رابدومیوسارکوم قابل انتقال بدخیم در موش (C3H) بررسی شد. نتایج نشان داد که بخیه های یدی شده از Studding در 4/67 % از حیوانات پیشگیری کرد و باعث اختلال در رشد تومور 6/32% باقی مانده از موش ها شد. (9)

– در سال 2009 فرضیه ای توسط Venturi و همکارانش مطرح شده تحت عنوان ید و سرطان معده. این محققان فرضیه ای دارند که کمبود ید با پیشرفت سرطان معده رابطه دادرد که مختصری از کارشان را در 3 زمینه گزارش کرده اند.
1: اپیدمیولوژی که از نظر جغرافیایی و ارتباطات زمانی بین کمبود ید، گواتر اندمیک و میزان بالای مرگ ناشی از سرطان معده گزارش می شود.
2: ایمونولوژی که احتمال وجود ارتباط بین کمبود ید، نقص ایمنی و سرطان معده گزارش می شود.
3: امبریولوژی: که غده تیروئید و معده هر دو از منشا جنین شناسی اولیه پدید می آیند و قادر به تغلیظ ید هستند.
در این مطالعه افراد مبتلا به گواتر ناشی از کمبود ید مورد مطالعه قرار گرفتند که بیشتر از افراد نرمال دچار معده آتروفیک بودند. این داده ها محققان را برای اثبات این فرضیه که کمبود ید می تواند ریسک فاکتور جدیدی برای کانسر معده محسوب شود بر می انگیزد. (10)

اهداف و فرضیات :
الف- اهداف اصلی طرح :
1- تعیین میزان ید ادرار مبتلایان به سرطان در مقایسه با افراد به ضاهر سالم

ب – اهداف ویژه طرح :
1-تعیین و مقایسه میانگین ید ادرار در گروه مورد و شاهد

ج – اهداف کاربردی :
1- در صورت وجود تفاوت معنی دار در ید ادرار بیماران سرطانی و افراد سالم می توان با اضافه کردن ید به رژیم غذایی راهکاری برای پیشگیری از سرطان ارائه داد.

د – سوالات و فرضیات :
1- میانگین ید ادرار در دو گروه مورد و شاهد چقدر است؟
2- میانگین ید ادرار در دو گروه مورد و شاهد متفاوت است.

روش اجرای طرح بطور دقیق:
این مطالعه از نوع Case- Control بوده و از کلیه بیماران مبتلا به سرطان که طی 6 ماه به بخش جراحی بیمارستان شهید صدوقی یزد مراجعه می کنند یک نوبت ید ادرار گرفته می شود و با میانگین ید ادرار گرفته شده از افراد به ظاهر سالم که صرفا جهت انجام آزمایشات چکاپ به آزمایشگاه مرکزی مراجعه می کنند مقایسه می شود.
این دو گروه تا حد امکان از نظر سن و جنس Match می شوند. ید ادرار به روش امونیوم پرسولفات اندازه گیری می شود.
معیار ورود: هر فردی که بیماری سرطان وی از نظر پاتولوژی تایید شده و جهت درمان در بخش جراحی بیمارستان شهید صدوقی بستری شود وارد تحقیق می شود.

متغیرها (Variables):

2-2-3 نوع و روش مطالعه (Type & Methods of Study) :
مطالعه به صورت Case- Control انجام می شود.

3-2-3 روش نمونه گیری وتعیین حجم نمونه (Sampling Procedure) :
تعیین حجم نمونه بصورت سرشماری دوره ای از کلیه بیماران سرطانی مراجعه کننده به بخش جراحی بیمارستان شهید صدوقی یزد در یک دوره 6 ماهه می باشد.

4-2-3 روش جمع آوری داده ها بصورت دقیق (Data Collection Method) :
برای هر یک از افراد گروه مورد و شاهد میزان ید ادرار اندازه گیری شده ثبت می شود و سپس داده ها مقایسه می شود.

روش تجزیه و تحلیل داده ها (Data Analysis Method):
اطلاعات بدست آمده از بیماران پس از وارد کردن در کامپیوتر و استفاده از نرم افزار اماری Spss و به کارگیری آمار های توصیفی مانند میانگین، انحراف معیار، درصد، نسبت و جداول توزیع فراوانی و همچنین استفاده از آزمون های آماری کای دو، فیشر، … مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت.

جدول زمانی مراحل اجرای طرح (Gantt Chart) :

هزینه آزمایشات و خدمات تخصصی که توسط دیگر موسسات صورت می گیرد:

منابع و ماخذ (References) :
1. James Felton. Linking a dietary Carcinogen to breast cancer susceptibility. Lawrence Livermore National Laboratory, 2003; 39:635
2. Guy Abraham. Why Iodine:2004.
3. Joseph G., Hollowell Norman W., Staehling. Iodine Nutrition in the United States. Trends and public Health Impactions: Excretion Data from National health and Nutrition Examination Surveys I and III. 2001; vol. 83.NO.10.
4. Peter PA Smyth. The thyroid, iodine and breast cancer. Endocrine Laboratory. 2003;5:235-238.
5. Stephen A. Cann, Johannes P. Van Netten. Hypothesis: Iodine, selenium and the development of breast cancer. Cancer causes and control. 2000;11:121-127.
6. Liu XH, Chen GG, Vlantis AC. Iodine induces apoptosis via regulating MAPKs- related p53, and BCL-XL in thyroid cancer cell. Department of surgery, the Chinese university of Hong Kong. 2010.
7. Hiroomi Funahashi, Tsuneo Imai, Takahiro Mase. Seaweed Prevents Breast Cancer?. JPN.J.Cacer. 2001;92,483-487.
8. Ramela L. Horn- Ross, J. Steven Morris, Marion Lee. Iodine and thyroid cancer risk among women in multiethnic population: The bay Area thyroid cancer study. Cancer Epodemiology, Biomarkers& prevention. 2001;10:979-985.
9. Gubareff N, Suntzeff v. preliminary report on application of iodine in prevention of surgical dissemination of viable malignant cells. Journal of surgical research. 2009;2(2),145.
10. Venturi S, Venturi A, Cimini D, etal. A new hypothesis: iodine and gastric cancer. European journal of cancer prevention. 2009; 2 (1).

پایان


تعداد صفحات : 19 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود