تارا فایل

پاورپوینت معماری خانه های سنتی ایران



معماری خانه های سنتی ایران
از جمله معماری خانه های سنتی ایران خانه طباطبایی ها در شهر کاشان محصول معماری سنتی کویر در روزگار گذشته است، معماران کاشانی با توجه به پای بندی مردم کاشان به اعتقادات دینی و وضعیت جغرافیایی و آب و هوایی منطقه کویری چنین دریافته بودند که خانه ها را گود بسازند تا از خاک آن برای ساخت مصالح سنتی استفاده کنند و بنا عایق حرارت و صدا باشد و آب قنات هم راحت تر به سطح خانه برسد و جریان داشته باشد.( معماری گودال باغچه)

معماری خانه های سنتی ایران

معماری خانه های سنتی ایران

معماری خانه مدرن آن چه معماری طراحی خانه مدرن از سایر خانه ها با سبک های اصیل معماری متمایز می کند مکان خانه و سلیقه مالک است.

مقیاس و وسعت فضا نیز در معماری خانه مدرن با اهمیت است. نمونه ای دیگر از خانه مدرن، خانه موسمن در سیدنی در استرالیاست خانه ای با طرح جسورانه و مدرن بر روی دامنه های موسمن، سیدنی، چشم اندازهای زیبایی به منظر پیرامون دارد و هوای مطبوع و سبک زندگی جذابی در فضای بیرونی و درونی ایجاد کرده است.

معماری خانه مدرن

قدیمی ترین ساختمان های مسکونی جهان ‏
کنداوان ، روستایی که در شمال غربی ایران قرار گرفته است قدیمی ترین خانه های صخره ای را در خود نگه داشته است. این روستا امروزه به دلیل شکل خانه های آن که شبیه به کندوی عسل در دل کوه کنده شده اند از شهرت بالایی برخوردار است. کندوان یکی از سه روستای صخره ای جهان است که امروزه همچنان مسکونی است. قدمت این خانه ها به هشتصد سال پیش می رسد.

قدیمی ترین خانه در روستای آویرون فرانسه که ساخت آن به قرن 13 باز می گردد. این ساختمان فضای کمی را روی زمین اشغال کرده است و در دو طبقه روی هم ساخته شده ،چرا که در آن زمان مالیات هر خانه بابت فضایی که اشغال می کند گرفته می شد و به همین دلیل برای کاهش هزینه این خانه به شکل دو طبقه روی هم ساخته شد.

شهر صنعا در یمن به تنهایی از قدیمی ترین شهرهای مسکونی جهان است و طبیعیست که خانه هایی که در این شهر مورد استفاده قرار می گیرند نیز از قدیمی ترین خانه ها به شمار بروند.

صومعه ارتودوکس سن جرج صومعه ای است که در قرن ششم تاسیس شده است. این صومعه در میان صخره ها و در اورشلیم ساخته شده است که امروزه همچنان توسط راهبان ارتودوکس این منطقه مورد استفاده قرار می گیرد و بازدیدکنندگان نیز می توانند با استفاده از پلی که در کنار این صومعه ساخته شده وارد آن شده و از یکی از قدیمی ترین ساختمان های جهان دیدن کنند.

ماترا شهری قدیمی و باستانی در ایتالیا است که خانه های آن نیز در میان صخره ها ساخته شده است. گفته می شود بیشتر ساکنین این خانه ها در همان خانه ای زندگی می کنند که نیاکانشان 9000 سال پیش زندگی می کردند.

آکوما پوبلو روستاییست که بالای صخره هایی در مکزیکو واقع شده است. خانه های این روستا از قدیمی ترین سکونتگاهها در آمریکای شمالی به شمار می روند که امروزه همچنان توسط محلی ها مورد استفاده قرار می گیرد. این روستا از سال 1150 میلادی یک روستای مسکونی بوده است و اگرچه امروزه فقط 50 ساکن دارد که هیچ آب و برقی در نزدیکیشان ندارند اما همچنان به یک روستای متروکه تبدیل نشده است.

کلیسای سن پیتر در نزدیکی شهر آنتالیا در ترکیه قرار دارد که یکی از قدیمی ترین کلیساهای مسحیت به شمار می رود که در دل سنگ ها ساخته شده است و قدمت آن به قرن 4 یا 5 باز می گردد. این کلیسا در سال 2015 بازسازی شد و امروزه دوباره فعال است.

این خانه های چوبی در جزیره فارو قرار دارند که از جمله قدیمی ترین خانه های چوبی مسکونی در جهان به شمار می روند که قدمت آنها به قرن 11 باز می گردد. امروزه این خانه های چوبی همچنان توسط نسل های جدید خانواده ای که در سال 1550 در آن زندگی می کردند مورد استفاده قرار می گیرد.

خانه سنگی سالفورد مانور در روستای بریتانیایی سامرست قدیمی ترین خانه مسکونی خصوصی در انگلستان است که در سال 1150 ساخته شده است. آخرین خریدار این خانه در سال 2010 بابت این خانه قدیمی 1.2 میلیون پوند هزینه کرد.

تابش بند
تابش بند یا تاووش بند یا آفتاب شکن تیغه هایی به عرض ۶ الی ۱۸ سانتی متر است که گاهی ارتفاعی تا حدود ۵ متر دارد و با کمک گچ و نی آنها را می ساختند. معمولاً در بالای در و پنجره کلافی می کشیدند که در واقع تابش بند افقی بوده و اصطلاحاً به آن سرسایه می گفتند و توسط آن ورود آفتاب به درون فضا را کنترل می کردند.

تابش بند

خانه حسینیان
این مجموعه شامل مدرسه حسینیان، گنبد هشت، خانه حسینیان و حسینیه است، خانه حسینیان در کهن ترین بخش محله فهادان در درون محدوده داخل حصار شهر قدیم یزد در حاشیه گذر یوزداران واقع است. و مربوط به سده ۸ ه. ق. است به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. پوشش آن گنبدی چهار بخشی است در حیاط نیز راه پله هایی به زیرزمین و پایاب دیده می شود.

خانه حسینیان

شکوه معماری در خانه پیرنیا
خانه مشیرالدوله پیرنیا، خانه ای است که تاریخ ایران باستان در آن نگاشته شده، عمارت خانه مشیرالدوله (پیرنیا) با یک شیوه تلفیقى دلپذیر از معمارى ایرانى و فرنگى در دو طبقه و یک زیرزمین بنا شده است، زیرزمین تقریبا یک متر و بیست سانتی متر از سطح زمین پایین تر است.

کاخ گلستان
کاخ گلستان، نام مجموعه ای از بناهای تاریخی است که در میدان ارگ تهران قرار دارد. این مجموعه ، از نظر معماری، جذب گردشگر و ارزش آثار هنری و تاریخی که در آن قرار دارد، یکی از مهم ترین بناهای تاریخی کشور بوده که در تمام طول سال شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی پرشماری است. کار ساخت این بنا از زمان شاه عباس صفوی آغاز و در زمان کریمخان زند با اضافه شدن دیوان خانه به آن به طور کامل تغییر یافت. در تیرماه ۱۳۹۲ شمسی، سازمان یونسکو این کاخ را در فهرست میراث جهانی این سازمان به ثبت رساند.

این کاخ را با وجود کاخ های متعدد در آن می توان به دو بخش اندرونی و بیرونی تقسیم کرد که البته اکنون فقط بخش بیرونی آن باقی مانده است.

عمارت بادگیر هم یکی دیگر از دیدنی های کاخ گلستان می باشد که در ضلع جنوبی این مجموعه و در زمان فتحعلی شاه احداث گردید. تالار این عمارت دارای نقاشی و آیینه کاری های جذابی بوده و دلیل نامگذاری این عمارت به بادگیر، وجود چهار بادگیر بلندی است که با کاشی های آبی، سیاه، زرد، معرق و قبه های زرین تزیین شده اند.

رون معماری
رون معماری به جهت قرارگرفتن خانه یا هر بنایی اشاره دارد. در ایران سه نوع رون وجود دارد: رون راسته، رون اصفهانی و رون کرمانی. این سه نوع رون از یک شکل هندسی شش ضلعی بدست می آید. مستطیلی در داخل این شش ضلعی قرار گرفته که رئوس آن به سمت شمال و جنوب است.

رون راسته:
در رون راسته مستطیلی که در داخل شش ضلعی قرار گرفته، جهت شمال شرقی _ جنوب غربی را دارد. در شهر های مرکزی ایران مثل تهران، یزد، جهرم و شهر تبریز در شمال غربی ایران و برخی شهرهای دیگر از رون راسته استفاده می شده است. جهت این رون تقریباً در جهت قبله است.

رون اصفهانی:
جهت شمال غربی _ جنوب شرقی دارد و در اصفهان، استخر، تخت جمشید، و استان فارس این رون را داریم.

رون کرمانی:
جهتی غربی _ شرقی دارد و شهرهایی مثل کرمان، همدان، آبادی های آذربایجان غربی در مناطق اورارتوها، خوی و برخی شهرهای دیگر با این رون ساخته شده اند.

میانسرا و صحن
از ویژگی های معماری اسلامی است. مسجدها، مدرسه ها، کاروان سراها و خانه ها اغلب حیاط مرکزی داشتند. میانسرا در دوره اسلامی دو کاربرد داشت:
در مسجدها و مدرسه ها، نیاز مسلمانان را به وضوخانه و محل تطهیر تامین می کرد و در کاروانسراها نیاز مسافران را به استراحت، بارگیری و باربندی در حیاط کاروانسرا تامین می کرد.

شکل میانسراها اغلب مربع و مستطیل بود، ولی گاهی از نقشه های چند ضلعی و دایره ای هم استفاده می شد. میانسرا راه دسترسی به شبستان و بناهای وابسته مانند راه پله ها و اتاق ها را مشخص می کرد و دارای ایوانی در یک یا دو یا چند طرف بود.

عایق حرارتی ساختمان
عایق حرارتی در ساختمان باعث می شود که در میزان مصرف انرژی در ساختمان 35 تا 55 درصد صرفه جویی شود.انتخاب روش مناسب برای عایق کاری کردن دیوارهای ساختمان به عوامل مختلفی مانند وضعیت دیوارها، نمای خارجی ساختمان، هزینه عایق کاری و … بستگی دارد.

انواع روش های عایق کاری دیوارها wall insulation
1- عایق کاری دیوار با استفاده از سازه
از این روش برای عایق های حرارتی معدنی (مانند پشم سنگ تخته ای انعطاف پذیر، پشم سنگ پتویی و پشم سنگ لحافی) که انعطاف پذیری بالایی دارند، استفاده می شود.

عایق کاری دیوار بدون سازه
از این روش عایق کاری حرارتی برای عایق های حرارتی صلب (مانند عایق پشم سنگ تخته ای صلب) استفاده می شود. چون این نوع عایق های حرارتی صلب هستند و منعطف نمی باشند در هنگام نصب آن ها نیازی به سازه نگهدارنده نمی باشد. از مهم ترین روش عایق کاری دیوار بدون سازه می توان به روش های قرار گرفتن عایق حرارتی بین دیوار دوجداره نام برد.

روش های عایق کاری دیوار در زمان ساخت:
عایق کاری دیوار با استفاده از ساندویچ پانل
عایق کاری با استفاده از بلوک های سیمانی عایق (ICF)
– قرار دادن عایق حرارتی بین دیوار دو جداره
عایق کاری دیوار ها از داخل ساختمان
عایق کاری دیوار ها از خارج ساختمان

پایان


تعداد صفحات : 36 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود