تارا فایل

پاورپوینت ماشین برداشت انگور


بسم الله الرحمن الرحیم

موضوع :
ماشین برداشت انگور

بیشتر انگورهایی که به منظور عمل آوری در کارخانه مورد استفاده قرار می گیرند با ماشین برداشت می شود.. طرز کار ماشین های برداشت انگور بدین صورت است که میوه از خوشه تکانده شده و در حال سقوط جمع آوری می شوند. نقاله هایی، این میوه ها را به قسمت جداکن ماشین منتقل می نمایند تا اضافات همراه میوه توسط باد جدا شده و محصول تمیز شده به مخزن رود تا از آنجا به انبار برده شود. این اصول کاری را سال هاست که مورد استفاده قرار داده اند ولی کوشش طراحان بر این است که کارکرد یا بازده این دستگاه را افزایش دهند.
برداشت انگور

خوب کار کردن ماشین برداشت به روش تکاندهنده به طور کلی، متاثر از وضعیت استقرار شاخه ها در مسیر حرکت ماشین می باشد. پخش شدن شاخه ها در بین ردیف های کشت در وضعیت قرارگیری میوه تاثیر می گذارد. یکی از روش های رفع این مشکل، نصب نی هایی به صورت مورب می باشد که شاخه ها را از سرراه بلند کرده تا از سر راه ضربه زن ها کنار روند. با این کار، نه تنها ضربه زن ها بهتر می توانند کار کنند بلکه اگر شاخه ها کنار زده نشوند به مرور در هم رفته و سپری را به وجود می آورند که سبب می شود انگورهای کنده شده به طور عمودی بر زمین سقوط کنند. به همین سبب، افت محصول در اطراف پایه های داربست زیادترمیشود

ایجاد یک سطح میوه گیر در زیر تکاننده ها معمولاً با تعدادی صفحات انجام می گیرد که همپوشانی دارند. با پیشروی ماشین برداشت، این صفحات که با تنه درخت یا پایه های داربست تماس داشته و تحت فشار فنر هستند باز و بسته شده و سطحی را برای گرفتن میوه فراهم می آورند. این سطح کاملاً یکپارچه نمی شود طوری که گاهی بعضی از دانه های انگور از لابلای آنها پایین می ریزد. این مشکل را با افزایش تعداد صفحات می توان برطرف نمود.
میوه گیرها

ارتباط ماشین و گیاه، اثرات بسیار مهمی را در پی دارد. تکاننده ها و ضربه زن هایی که برای فروریختن انگورها به کار می روند، تحت تاثیر نوسانات میله های تکاننده در معرض ارتعاش قرار دارند که اگر درست طراحی نشده باشند، خستگی این اندام ها را فراهم می آورند. مهمتر از آن، بافت های گیاهی نیز در معرض صدمات مکانیکی و تنش فیزیولوژیکی قرار می گیرند طوری که ممکن است در باردهی آتی آنها تاثیر بگذارد.
یکی از پیشرفت های جدید در دستگاه تکاننده، تعبیه وسایلی است که تعادل نیرویی در درون دستگاه به وجود می آورد و به این ترتیب صدمات ارتعاشی کمتری به اندام های ماشین وارد می شود.
تکاننده ها

شکل های 10-20 و 10-21 ، این وسیله جدید را نشان می دهند. در این دستگاه، جسم تکاننده در بالای سیم داربست قرارا می گیرد و فقط میله های لرزاننده (5،4) هستند که به پایه های داربست یا شاخه ها ضربه می زنند تا دانه ها بریزند. سطح میوه گیر و نقاله ها (3) درست زیر لرزاننده مستقر شده اند. بازوهای تکاننده (2) و وسیله تنظیم آن (6) با دو اتصال عمودی (1) همانند یک اتصال چهار نقطه ای به بدنه ماشین متصل می شوند.

تصویر سه بعدی (ش 10-21) به خوبی نمای جلو و عقب این اتصال چهار میله ای را نمایاند. تعادل نیرویی افقی توسط چهار ورزنه 8 و 8َ و 7 و 7ََََ صورت می گیرد. موقعی که وزنه های 8 و 8َ در یک جهت می گردند، وزنه های 7 و 7َ به جهت مخالف می چرخند. به این ترتیب، قسمت عمده تعادل نیروی عمودی نیز برقرار می شود.
تامین تعادل نیرویی به روش های مختلفی امکان پذیر است. طریق دیگر این کار در مثال بعدی گفته می شود که در شکل 10-22 نشان داده شده است. از نظر طرزکار، این وسیله نیز شبیه دستگاه قبلی با شاخه ها تماس دارد فقط تفاوت آنها در این است که بازوهای اتصال چهارمیله ای (1 و2) موازی نیستند. با این ترتیب که یک مرکز دوران فرضی بیرون از ماشین برای عمل تکاندن فراهم می آورد که سبب می شود که میله های تکاننده که با شاخه ها درگیرند ( 3 و4) فاصله جابجایی بیشتری بیابند.

روش ایجاد تعادل نیروی در این دستگاه را از شکل های 10-23 و 10-24 بهتر می توان فهمید. این دو شکل به ترتیب ، نمودارهایی از بالا و پهلوی دستگاه را نشان می دهند. دو جرم (5 و4) روی یک محور مشترک در جهت عکس عقربه های ساعت می گردند در حالی که در طرف دیگر، دو جرم دیگر (4 و5) هم روی یک محور مشترک، حرکتی دورانی در جهت یعنی ساعت وار دارند. جهت پیشروی ماشین در این شکل ها از چپ به راست است. نیروی ضربه در نتیجه ی حرکت این جر م ها توسط بازوهای 1 و 6 به گیاه وارد می شود.

تکاننده ها یا ضربه زن ها غالباً از یک ساختار میله ای برخوردارند که یک سر آنها به صورت لولایی درگیر است و توسط یک دستگاه لنگی (خارج از مرکز) به نوسان در می آید که نمونه ای از آن شکل های 10-16 و 10-17 دیده می شود. میله ها (1) با یک قوس نسبتاً کوچک نوسان می کنند که به گیاه ضربه وارد می کنند. این دستگاه، ضربه های شلاق مانندی در درون گیاه تولید می کنند که شدت ضربه آن نسبتاً زیاد است.

در ماشین دیگری از برداشت انگور، که هر دو سر میله های تکاننده به صورت لولایی درگیر هستند (ش10- 25)، شدت ضربه کمتری است. سر جلوی میله ها به یک بازوی مشترک (2) گیر داده شده اند و این بازو حول محوری (3) لولا شده است. محور توسط دستگاه لنگی (1) به حرکت نوسانی واداشته می شود. اتصال این دو به هم یک اتصال چهار میله ای است. میله ها به سبب درگیری در هر دو سر، فاصله جابجایی کمی دارند این ترکیب باعث کاهش شدت ضربه شده چون میله ها در جا می لرزندمیتوان سرعت پیشروی ماشین را نیز زیاد کرد.

نمای سه رخ یک تکاننده بوته ای در شکل 26-10 ، 27-10 ، 10-28 دیده می شوند. لنگی ها (2) با حرکت همساز خود با واسطه ی خرپاها، نگه دارنده های عمودی را درنقطه 3 به نوسان وامی دارند که آنها هم به نوبه خود، استوانه های انگشتی دار (1) را در وضعیت تعادل نیروی، به حرکت در می آورند. انگشتی ها با وضعیت استقرار خاص خود حرکت لرزشی یکنواخت افقی دارند. با پیشروی ماشین، هر یک از استوانه ها آزادند که در یک جهت بگردند و انگشتی ها وارد شاخه ها می شوند تا میوه ها کنده شوند.

ازتوجه شمامتشکرم


تعداد صفحات : 22 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود