تارا فایل

پاورپوینت سیستم سرمایش


به نام خدا

موضوع: سیستم سرمایش

تهویه فرایندی برای کنترل دما و یا زدودن رطوبت، بو، دود، گرما، گردوغبار و باکتری ها توسط تعویض و جابه جایی هوای یک محیط است. تهویه شامل تبادل هوا بین خارج و داخل ساختمان و ایجاد گردش هوا در آن و همچنین یکی از عوامل مهم در حفظ کیفیت هوای داخل ساختمان است. تهویه در ساختمان ها به دو صورت مکانیکی و طبیعی صورت می گیرد. از تهویه برای دفع بوهای نامطبوع و رطوبت بیش از حد استفاده می شود به این صورت که با ارسال هوا به خارج از ساختمان و گردش هوا در داخل آن از سکون هوا در محیط داخل ساختمان جلوگیری می شود.
:تهویه
سیستم های تهویه مطبوع و سردسازی برای رفع گرما ایجاد شده اند. سرما به معنای نبود گرماست و تمام سیستم های تهویه مطبوع برطبق این اصل مهم عمل می کنند. حذف گرما می تواند از طریق فرایندهای تابش، همرفت و یا چرخه تبرید صورت گیرد. یک سیستم تهویه مطبوع یا یک سیستم تهویه مطبوع مستقل برای یک .خانه یا ساختمان، ایجاد سرما، تهویه و کنترل رطوبت را فراهم می آورد

تهویه مطبوع یعنی: انجام عملیاتی روی هوا تا بتوان شرایط هوای محل مورد نظر را برای زیستن، کار کردن و یا عملیات صنعتی معین، راحت و بهداشتی کرد و به حد مطلوب برسانیم. تهویه مطبوع باعث می شود شرایط هوا .طبق روش خاصی بصورت اتوماتیک ثابت بماند و یا تغییر کند
تهویه مطبوع :

پایه و اساس صنعت گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع توسط اختراعات و اکتشافات افرادی مانند مایکل .فارادی، ویلیس کریر، روبن ترین، جیمز ژول، ویلیام رانکین و نیکولا سعدی کارنو گذاشته شده است

دستگاه های مرتبط با سیستم های اچ وی ای سی همزمان با شروع انقلاب صنعتی، بهره گیری از روش های جدید مدرن سازی، دستیابی به بهره وری بالاتر و ایجاد سیستم های کنترل توسط مخترعان و شرکت های مختلف در سراسر جهان بطور پیوسته آغاز شد. ارتباط سه عامل گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع باعث فراهم آوری آسایش حرارتی در ساختمان ها، کیفیت مناسب هوای داخل ساختمان ها و هزینه های مناسب مربوط به نصب، راه اندازی و تعمیر و نگهداری این سیستم ها گردید. این سیستم ها عمل تهویه را با کاهش نفوذ هوا و حفظ فشار میان محیط های مرتبط با هم انجام می دهند. چگونگی پخش و جمع آوری هوا در محیط ها، باعنوان سامانه «توزیع هوا در محیط» شناخته می شود.
هدف از ساخت اچ وی ای سی ها:
به مجموعه فن آوری های مربوط به «گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع» اطلاق می شود که در برگیرنده فناوری های مربوط به ایجاد آسایش از طریق تهویه و ایجاد شرایط دمایی مطبوع برای محیط های داخلی ساختمان است. طراحی سیستم های اچ وی ای سی یکی از زیرگروه های اصلی مهندسی مکانیک و بر اساس اصول ترمودینامیک، مکانیک شاره ها و انتقال گرما شکل گرفته است.
HVAC

:اجزا سیستم تهویه مطبوع

منابع حرارت معمولاً با مصرف سوخت یا الکتریسیته حرارت تولید می کنند که بر اساس نوع سیالی که گرم می شود با نام های دیگ (منابع حرارتی که سیال مایع را گرم می کنند) و کوره (منابع حرارتی که سیال گاز را گرم می کنند) شناخته .می شوند

منابع حرارت:
:منابع برودت
در همه سیستم های مکانیکی ایجاد سرمایش تنها از طریق برودت تبخیری امکانپذیر است و هرچه سرعت تبخیر یک ماده بیشتر باشد میزان سرمایش ایجاد شده توسط آن نیز بیشتر خواهد بود. منابع برودت در سیستمهای معمول گرمایش و سرمایش به نام چیلر شناخته می شوند و به دو نوع ضربه ای یا معمولی و چیلر جذبی تقسیم می شوند. در هر دو نوع سرمایش در اثر بخار شدن ماده ای به نام ماده مبرد که معمولاً گازی شکل است ایجاد می گردد

: مخزن انبساط
.منبع انبساط قطعه ای است که وظیفه کنترل تغییر حجم سیال را به عهده دارد. دو نمونه از منبع انبساط مدل پیستونی و دیاگرامی است.
:پمپ ها
این دستگاه ها وظیفه به حرکت درآوردن سیال را به عهده دارند. پمپ هایی که سیال مایع را به حرکت درمی آورند معمولاً از نوع پمپ های حلزونی هستند و پمپ هایی که سیال گاز را به حرکت درمی آورند، فن یا بادزن نامیده می شوند و در دو نوع جریان محوری و جریان عمودی بکار می روند. دستگاه های رطوبت زن دستگاه هایی هستند که برای افزایش رطوبت محیط از آنها استفاده می شود. این دستگاه با سیستمای مختلف و متفاوتی کار می کنند؛ که برخی از آنها تشتکی ، فراصوت ، دیسکی، بسترمتخلخل، بسترصلب، پاششی :عبارتند از

:دستگاه های رطوبت گیر
این دستگاه ها بصورت معمول با استفاده از پدیده فیزیکی تعرق رطوبت هوا را از بین می برد. بدین معنی که با سرد کردن .هوا دمای آن به پایین تر از نقطه شبنم می رسد و رطوبت هوا به صورت قطرات ریز آب از هوا خارج می شوند
کویل ها در واقع محلهای تبادل حرارت در سیستم های سرمایش گرمایش هستند. کویل ها را بر اساس عملکرد می توان به
:دو نوع سرمایشی گرمایشی تقسیم کرد. همین طور کویل ها را بر اساس سیال به سه دسته زیر تقسیم می کنند
هوا به هوا، آب به هوا یا بالعکس، آب به آب

هواکش ها نیز بعنوان یکی از اجزا دستگاه های تهویه مطبوع نقش مهمی در آنها داشته و به نوعی قلب تپنده این دستگاه ها به شمار می روند. اصولاً وظیفه جابجایی هوای گرم یا سرد عبوری از کویل های و یا هوای تمیز شده توسط فیلترها در دستگاه های تهویه مطبوع بعهده هواکش ها است. هواکش های بکار رفته در دستگاه های تهویه مطبوع از دو نوع هواکش های گریز از مرکز یا هواکش های جریان محوری است.
کویل ها:
فن و هواکش:

در سال ١٩٢٨مبرد های پایدار،غیر سمی وغیر قابل اشتعال که ا ز ترکیب اتم های کلر ،هیدروژن ،فلوئور و کربن توسط آقای توماس میلچی در شرکت جنرال موتور آمریکا تولید شد و تحولی بزرگ در صنعت سرمایش ایجاد گردید که این مبرد ها به نام تجاری فریون معروف هستند.
تا اواخر سال ١٩٣٠ از گازهای مانند آمونیاک ،دی اکسید کربن ودی اکسید سولفور به عنوان ماده سرما زا در صنعت سرمایش مورد استفاده قرار می گرفت .مزیت این مواد قدرت سرمایی بالا و عدم تخریب لایه اوزون می باشد ،اما سمی و قابل اشتعال و ناپایدار هستند.
خصوصیات مبرد:
1. دارای نقطه جوش پایین

2. دارای گرمای نهان نسبتا بالا

3.در صورت نشت به سهولت قابل تشخیص
4. اکسید کننده نباشد.

5. قابل اشتعال نباشد.

6.قابل انفجار نباشد.
7. دارای پایداری شیمیایی
ماده سرمازا :

سرمایش با گاز طبیعی:
یکی از روش های سرمایش در ساختمان های مسکونی و عمومی سرمایش بوسیله گاز طبیعی و یا گاز مایع است. تجهیزاتی که از طریق گاز طبیعی یا مایع کار میکنند ،چیلر نام دارند. چیلر ها در موتورخانه و یا در مدل هایی خاص (تناژهای پایین) در پشت بام و یا محیط باز نصب میشوند و با اتصال به یک سیستم تهویه مطبوع نظیر هواساز و یا فن کوئل که هوای تازه ساختمان را تامین میکنند با چند انشعاب فضای داخل ساختمان را خنک میکنند.
سرمایش با انرژی الکتریسیته:
معمولا با ادوات مختلفی صورت میگیرد. در حالت هایی که احتیاج به سرمایش فضای عمومی کوچک و یا فضای مسکونی و یا اداری کوچک داشته باشد و یا در مناطق معتدل و خشک از کولرهای آبی و در مناطق گرم و مرطوب از کولرهای گازی با اسپلیت یونیت ها استفاده میشود.
برخلاف اینکه استفاه از اسپلیت یونیت ها و کولرهای گازی مقرون به صرفه نیست ، اما سرمایش مناسبی دارند. چیلرهای تراکمی که دارای مصرف الکتریسیته هستند جهت سرمایش ساختمان های بزرگ استفاده میشوند.

انواع سرمایش:

یکی از بهترین سیستم هایی که شرکت بهینه سازی مصرف سوخت توصیه میکند، استفاده از چیلرهای جذبی 5 تن گازسوز است. هریک از سیستم ها جهت سرمایش فضای 200 متر مناسب هستند و قابلیت استفاده در ساختمان های بزرگ را دارا هستند. این دستگاه ساخت کشور آلمان بوده و دارای مشخصات زیر است:
ابعاد: 115 * 85* 20.1
وزن :350 کیلوگر م
قابلیت سرمایش بیش از 200 متر در مناطق گرم و مرطوب
قابلیت نصب ر پشت بام ، حیاط و بالکن با حذف موتورخانه
قابلیت تامین آب گرم و گرمایش
فاقد برج خنک کننده و کنداسور آبی
سرمایش بهینه:
چیلر جذبی

کولر گازی:
کولرهای آبی در مناطقی که رطوبت هوا بالاست مانند شمال و جنوب کشور از کارایی خوبی برخوردار نیستند، لذا در این مناطق از کولرهای گازی بطور گسترده استفاده میشود. در مناطقی که شرایط آب و هوایی برای استفاه از کولرآبی مساعد است، استفاده از کولر گازی اشتباه است. در مورد کولرهای آبی میتوان با رعایت مواردی مثل سایه بان مناسب، استفاده از دور کند بجای روشن و خاموش کردن های پی در پی و استفاده از دور تند میتوان مصرف برق این کولرهارا کاهش داد.
مقایسه کولر گازی و آبی :
کولر گازی برخلاف کولرآبی رطوبت محیط را افزایش نمیدهد پس در مناطق مرطوب کارایی دارد. از این جهت برای محیط های شرجی مناسب است. حدود 70 درصد از خانوارهای ایرانی در فصل گرما از کولرهای آبی یا گازی برای خنک کردن محیط زندگی استفاده میکنند. توان کولرهای آبی حدود 500 وات و کولرهای گازی بالغ بر 2000 وات است.

سیستم تبخیری در کولر

کمپرسور:
کمپرسور مهم ترین قسمت کولر است. در حال حاضر سه نوع تکنولوژی برای ساخت کمپرسور بکار
میرود: پیستونی ، اسکرول، روتاری ( موشکی)
کمپرسورهای پیستونی و اسکرول برای مناطق گرمسیری ، و کمپرسورهای روتاری ( موشکی) برای مناطق معتدل و مرطوب مناسب اند.

کمپرسور پیستونی
کمپرسور اسکرول
کمپرسور روتاری

عواملی که راندمان کولر گازی را افزایش میدهند:
1. محوطه پشت کولر دارای فضای مناسبی جهت گرش هوا باشد.
2. درزگیری مناسب اطراف کولر، قرار نداشتن در معرض آفتاب ، سرویس بموقع و تمیز نمودن فیلتر هوا و رادیاتور
3. در مناطق گرم و مرطوب ، کاشتن یک اصله درخت در نزدیکی کولرباعث کاهش حدود 10 تا 15 درصد مصرف انرژی میگردد. کاشتن درخت در مجاورت ساختمان ها باعث زیبایی و عایق سرما و گرمای ساختمان میشود.

سرماسازی در کولر گازی :
در کولر گازی همانند یخچال از فرآیند تبدیل گاز به مایع بوسیله افزایش فشار و در نتیجه تولید سرما که در
اثر تبدیل مایع به گاز ایجاد میشود.

اجزای کولر گازی:
این دستگاه از :1. موتور فن 2. کندانسور( موتور خنک کننده) 3. فیلتر 4. اواپراتور ( محفظه یخ ساز)
موتور کمپرسور ( افزایش دمای بخار ماده سرما زا) 6. لوله مویین ( کاپیلاری تیوپ) 7. ورودی اواپراتور 8. بخار کننده ( جذب گرما) 9. دمنده

انواع کولر گازی:
کولریک تکه ( پنجره ای) کولر ایستاده کولر چند شعبه یا مولتی
کولر دوتکه (اسپلیت) کولر سقفی یا کاستی
کولر پرتابل (قابل حمل) کولر داکتی یا کانالی

کولر یک تکه ( پنجره ای ) :
کولر دیواری یا پنجره ای بسیار متداول و مورد توجه می باشد وبه آسانی درداخل قاب و در پنجره یا دیوار
نصب می شود.انواع آن : تک فصلی ( تابستان) دو فصلی(تابستان و زمستان)
مزایا: جابجایی و حمل آسان معایب : مصرف برق بالا
قیمت پایین نسبت به اسپلیت بازده کمتر
عدم نیاز به انشعاب و لوله کشی تولید سروصدا
نصب سریع و آسان عدم استفاده در مکان های بدون درب و پنجره

کولرگازی پنجره ای

کولر دوتکه ( اسپلیت):

دارای دو واحد مجزا شامل : یونیت داخلی و یونیت خارجی میباشد. یونیت داخلی دارای کندانسور و کمپرسور است که در خارج ساختمان نصب میگردد. یونیت داخلی دارای اواپراتور است که در داخل ساختمان جا میگیرد. یونیت داخلی و خارجی توسط دو لوله مسی و آلومینیومی به هم مرتبط میشوند. این کولر دارای
دستگاه کنترل از راه دوراند. دارای دو مدل معمولی و اینورتر هستند.
مزایای اسپلیت:
کاهش انواع آلرژی ناشی از میکروب پالایش هوا از ذرات معلق گرد و غبار
تصفیه هوا از مواد شیمیایی و آلاینده ها تقسیم برودت در محیط بصورت یکنواخت
ظرفیت بالا برای گرمایش و سرمایش منازل

کولر پرتابل ( قابل حمل):
این مدل کولر برای فضاهای کوچک اجاره ای یا استفاده موقت حدود 20 الی 30 مترمربع کاربرد دارد و بدلیل چرخدار بودن قابل حمل اند . در مکان هایی که امکان استفاده از اسپلیت و و مدل پنجره ای نباشد، این کولر مناسب است.
چیلر:
چیلر ها از انواع دستگاه های تهویه مطبوع هستند و تفاوت آنها با کولرگازی این است که دارای توان و ظرفیت بسیار بالا بوده که با واحد (تن )بیان میشود. چیلرها در مکان های بزرگ مسکونی یا صنعتی
استفاده میشوند.
انواع چیلر: 1. چیلر تراکمی 2. چیلر جذبی

تفاوت چیلر جذبی و تراکمی:
در چیلر تراکمی از انرژی الکتریکی و چیلر جذبی از انژی حرارتی بعنوان منبع اصلی برای ایجاد سرمایش استفاده میشود.
چیلر تراکمی:
کولرهای گازی هستند که در مقیاس های بزرگتر و با ظرفیت بالاتر ساخته میشوند.در این نوع چیلر کندانسور با هوا یا آب و هوا خنک میشود. در چیلر ها از آب جهت انتقال سرما یا گرما که در داخل فن کویل هایی که در داخل محیط نصب میشوند استفاده شده. یعنی آب در یونیت خارجی چیلر گرم یا سرد شده و به فن کویل داخلی منتقل شده و باعث خنک شدن یا گرم شدن محیط میشود.
چیلر جذبی:
در این چیلر عملکرد سرما سازی متفاوت بوده و کمپرسور که دارای مصرف برق بالاست حذف شده و بجای آن از آب بعنوان مبرد ، از ژنراتور حرارتی کوره بعنوان تبدیل کننه بخار و از ماده ی شیمیایی بنام لیتیوم برماید بعنوان جذب کننده بخار آب استفاده میشود. در مناطق معتدل و خشک با دمای 35 درجه کارکرد دارند.

چیلرهای تک اثره سه دسته اند که نحوه کار هر سه دسته مشابه ست.دارای حداقل یک مولد حرارتی و ضریب عملکرد بین 6/0 الی 8/0 میباشد. دسته اول با تغذیه بخار و دسته دوم با آب داغ که دمای آن بالای 100 درجه سانتی گراد است. و دسته ی سوم با تغذیه آب گرم که دمای آن زیر 100 درجه است.
چیلرهای جذبی دو اثره دو دسته هستند. شامل: چیلر جذبی دواثره با تغذیه بخار و چیلر با شعله میباشند. ضریب عملکرد آنها یک است و نسل جدیدی از چیلرهای بازار است.
انواع چیلرهای جذبی:
چیلر جذبی تک اثره:
چیلر جذبی دو اثره:

چیلرهایی که در ابعاد کوچکتری هستند مینی چیلر نام دارند. مهم ترین دلیل استفاده از آنها این است که مشکلات مربوط به موتورخانه مرکزی را ندارد و بصورت مجزا عمل میکند. مینی چیلرها بصورت معمول هوا خنک بوده و با خنک نمودن آب در اواپراتور باعث ورود به ساختمان شده . آب موردنیاز با چرخش در فن کویل ها عمل خنک کردن را انجام میدهند و میتوان گفت مینی چیلرها به عنوان یک پمپ حرارتی در زمستان آب گرم موردنیاز را فراهم میکند. عمل گرم شدن آب توسط مشعل صورت میگیرد و وجود شعله باعث میشود تا آب گرم موردنیاز فن کویل ها تامین شود.
مینی چیلرها:

داکت اسپلیت یا همان اسپلیت کانالی به عنوان رایج ترین سیستم های تهویه مطبوع در کل جهان شناخته شده که همانند اسپلیت های دیواری دارای دو واحد داخلی و خارجی برای هواسازی و کندانسور میباشند که با لوله های مسی بهم وصل شده اند که سرمایش را بوسیله گاز فریون و کمپرسور که از نوع اسکرول است تامین میکند. و گرمایش را را کویل آب گرم ایجاد میکند . بطورکلی عمل سرمایش و گرمایش بوسیله هواساز با مکش داخلی انجام میگیرد. کانال داکت اسپلیت بصورت افقی بوده و مشابه کانال کولرهای معمولی میباشد و درنهایت هوای سرد و گرم از طریق این کانال و درابعاد کوچکتر وارد فضا میشود.
داکت اسپلیت

قبل از نصب داکت اسپلیت باید مواردی چون منبع آب گرم، موتورخانه و گاز در ساختمان لحاظ شود تا بتوان کار نصب این سیستم را انجام داد. تمام کانال های داکت اسپلیت در سقف کاذب ساختمان قرار میگیرد و به شکل عمودی تا پشت بام امتداد ندارد.
داکت اسپلیت به گونه ای طراحی شده که میتواند از هوای برگشت داده شده دوباره استفاده کند و راندمان کولر را افزایش دهد. این عملیات باعث میشود مصرف سوخت کولر کاهش یابد و هوای تازه در محیط ایجاد شود و اکسیژن لازم تامین شود. در مقایسه با کولرهای گازی ، داکت اسپلیت تا 50 درصد از مصرف برق را کاهش میدهد . با وجود گرمایش زیاد که توسط کویل آب گرم از پکیج یا موتورخانه ایجاد میشود در فصل زمستان 20 تا 30 درصد به کاهش مصرف گاز کمک میکند. در زمان نصب داکت اسپلیت میتوان کانال کشی های فلکسی عایق دار را بسرعت وصل کرد و دیگر نیازی به لوله کشی و وجود رادیاتور نیست.
نصب داکت اسپلیت:
مزایای داکت اسپلیت:

در سیستم های ترکیبی باید از چندین پنل دیواری در قسمت های مختلف یک واحد استفاده کرد و این درحالی است که در داکت اسپلیت ها تنها از یک هواساز مرکزی استفاده میشود که در پشت سقف کاذب قرار داده و با کمک کانال هایی به تمام قسمت های یک واحد مسکونی یا اداری کشیده شده و از طریق آنها تهویه انجام میگیرد.
تفاوت داکت اسپلیت با اسپلیت دیواری:

فن کویل :
دستگاهی است دارای کویل یا لوله هایی که تشکیل محفظه ای برای فن میدهد. براثر چرخش فن ، هوای محیط از میان کویل ها عبور کرده و به محیط برمیگردد، از این رو اگر کویل ها سرد باشند محیط خنک شده. و اگر کویل ها گرم باشند، محیط گرم میشود. ماده ای که داخل کویل ها حرکت میکند ، آب است . گرم یا سرد کردن آب داخل کویل های فن کویل ، توسط یک دستگاه چیلر صورت میپذیرد که میتواند از نوع جذبی یا تراکمی باشد. فن کویل ها در انواع : دیواری، زمینی، سقفی، کانالی قابل استفاده اند.
دیواری
زمینی
سقفی

دستگاهی که پرتاب باد در آن بوسیله فن سانتریفیوژ انجام میشود و با عبور از کویل آب گرم و یا آب سرد عملیات گرمایش و سرمایش انجام میشود را فن کویل میگویند. فن کویل دارای اجزایی شامل : فن ، کویل سرمایش و گرمایش ، فیلتر هوا ، شیرفلکه و شیر هواگیری میباشد.
فن کویل کانالی یا داکت فن کویل ظرفیتی معادل 600تا 2000 فوت مکعب در دقیقه دارد و به سه شکل : توکار، روکار و روکار دیواری ایستاده قابل نصب میباشد.
فن کویل ها:
انواع فن کویل:
فن کویل کانالی

فن کویل های زمینی دارای ظرفیت 200تا 1000 فوت مکعب در دقیقه هستند و هوا در آن ها به شکل بالا زن یا روبرو زن انتشار می یابد.
دارای ظرفیتی معادل 200تا 800 فوت مکعب در دقیقه میباشد و ر آنها هوا بصورت روبروزن در محل منتشر میشود.
فن کویل زمینی
فن کویل دیواری
فن کویل سقفی
این فن کویل ها کابین دار یا بدون کابین هستند و دارای ظرفیتی معادل 200تا 1000فوت مکعب در دقیقه میباشد.

نحوه کار فن کویل ها به دوصورت میباشد: در روش اول تنها حرارت و برودت فن کویل ها مورد استفاده قرار میگیرد . در این حالت هوای تازه از طریق هوارسان مرکزی تامین و با کمک کانال توزیع هوا در یک محیط منتشر و تهویه مناسب انجام میشود. بار سرمایش و گرمایش از طریق ترموستات تنظیم شده و میتوان با خاموش یا روشن کردن فن این عملیات را کنترل نمود. در حالت دوم علاوه براینکه حرارت وبرودت موردنیاز تامین میشود، هوای تازه را وارد محیط میکند . در این روش فن دستگاه از طریق دریچه ای که پشت دستگاه قرار دارد هوای تازه وارد محیط میشود .
نحوه کار فن کویل ها

هواساز یکی از اصلی ترین دستگاه های تهویه مطبوع میباشد که در مسیر چیلر و بویلر با کانال هوا قرار میگیرد . هواساز دستگاهی برای تامین هوای مطبوع و سالم با دستیابی به دما و رطوبت مناسب است.
هواساز

نوعی وسیله تبادل حرارت مرکزی دوفصلی است که میتواند عملیات تهویه مطبوع همچون رطوبت زنی ، رطوبت گیری ، تصفیه، گرمادهی و گرماگیری را بر روی هوا انجام دهد. قسمت سرمایش و گرمایش این دستگاه از طریق کویل میباشد.در حالت گرمایش سیال آن آب گرم و یا بخار است. در حالت سرمایش سیال آن آب سرد و یا انواع مبرد میباشد. انتقال گرما یا سرمای تولیدی در این دستگاه به طریقه اجباری و از طریق فن دستگاه انجام میگیرد. این سیستم برای مراکز بزرگ و آپارتمان ها، بیمارستان ها ،ادارات و… مناسب است و در مناطق مرطوب بهتر از فن کویل است. زیرا سیستم فن کویل دارای شبکه لوله کشی بوده و رطوبت محیط و زمین سبب پوسیدگی آن میشود. درحایکه کانال کشی در سیستم تهویه مطبوع سال های زیادی دوام می یلبد.
دستگاه هواساز:

فیلتر: برای گرفتن گردوغبار و خاک و ارائه هوایی تمیز در ساختمان ها استفاده میشوند.فیلترها در ابتدای دستگاه نصب میشوند تا هرگونه آلودگی را در پایین دست جریان جذب کند. کویل های سرد و گرم:
هواساز برای تامین هوا و رطوبت نیاز به تولید گرما و سرما دارد که با استفاده از مبدل های حرارتی صورت میگیرد. جنس کویل ها مس یا آلومینیوم برای انتقال حرارت است. آب داغ کویل ها توسط بویلر و آب سرد توسط چیلر فراهم میشود.
اجزای هواساز:

در آب و هوای سرد که حرارت مداوم باعث خشکی هوا میشود کنترل رطوبت امری ضروری است. رطوبت زن ها انواع مختلفی دارند: تبخیری ، بخارساز، اسپری آب ، اولتراسونیک ، رطوبت رسانشی
دمنده:
در هواسازها فن هایی وجود دارد که با الکتروموتور القایی حرکت میکند تا هوارا جابجا کند. فن های چندتایی در واحدهای بزرگ معمولا در انتهای هواساز و ابتدای کانال هوا نصب میشود تا هوا را در کانال بدمد.
رطوبت زن:

کنترل سرعت جریان هوا، دمای هوا، درجه حرارت هوا، رطوبت و کیفیت هوا توسط تجهیزات کنترلی انجام میشود. کنترل از طریق یک ترموستات ساده خاموش/ روشن یا سیستم پیچیده کنترل هوشمند انجام میگیرد.
فن ها در هواساز لرزه های شدیدی ایجاد میکنند و سروصدای آن را به داخل ساختمان منتقل میکنند . برای جلوگیری از این امر، لرزه گیرهارا قبل و بعد از هواساز یا میان فن ها نصب میکنند.
تجهیزات کنترلی:
لرزه گیر:


تعداد صفحات : 30 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود