سیستم آموزشی در تایلند
آشنایی با تایلند
کشور تایلند با نام رسمی پادشاهی تایلند و نام سابق سیام ، کشوری در شبه جزیره هند و چین است و همچنین نام این کشور در میان خود مردم محلی برگرفته از دو لغت Land و Thi که به معنای سرزمین حوری یا تایی می باشد که عموما در میان گردشگران با این نام شناخته شده است ، این کشور از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی آسیا قرار گرفته است که از شمال و غرب با برمه و دریای آنداما از شمال شرقی و شرق با لائوس و از جنوب با مالزی و خلیج تایلند همسایه است ، کشور تایلند به وسعت ۵۱۳،۱۱۵ کیلومتر مربع با جمعیت ۶۳٫۴۳۰٫۰۰۰ نفر میباشد و همچنین پایتخت کشور تایلند شهر بانکوک است که پرجمعیت ترین شهر این کشور نیز محسوب می شود و زبان مردم آن تایلندی و مذهب آن ها بودایی است و از شهر های بزرگ کشور تایلند می توان بانکوک ، ناخون راتچاسیما ، ساموت پراکان ، چیانگ مای را نام برد . اگر قصد دارید با این کشور زیبا و شگفت انگیز بیشتر آشنا شوید تور تایلند نوروز فرصت بسیار مناسبی خواهد بود.
آشنایی با آموزش تایلند
شاید کمتر به این موضوع توجه کرده باشید که تایلند در کنار همه زیبایی و جذابیت هایی که برای توریست ها داره، می تونه مقصدی برای تحصیل و درس خوندن هم به حساب بیاد…در قدیم همچین فکری عملی نبود چون درس خوندن در این کشور فقطط مختص پسر ها و بر اساس دین بودا صورت می گرفت اما امروزه این امکان فراهم شده تا افراد از کشور های دیگه هم بتونند توی مدارس و دانشگاه های مختلف تایلند درس بخونند و برای این منظور اقامت تحصیلی به این شهر بگیرند
تاریخچه آموزش تایلند
از نظر تاریخی، آموزش رسمی مزیت برای مردان تایلندی بوده است. در طول دوره قبل از مدرنیزه کردن این کشور دو نوع آموزش وجود داشت :
. آموزش موسسه ای سلطنتی برای شاهزادگان و فرزندان اشراف
. آموزش مذهبی و خانوادگی در معابد و خانواده ها
اهداف آموزش و پرورش تایلند
دولت تایلند، فرآیند ها و اهدافی را برای عملی کردن طرح آموزش همگانی به شرح ذیل تعیین کرده است:
الف) توسعه خدمات آموزشی برای سوادآموزی کلیه افراد بین 14 تا 50 ساله اعم از مرد و زن، تا سال 2001
ب) توسعه سرویس های آموزشی قبل از سال 2001 برای دادن امکان ورود به دوره های راهنمایی پس از تکمیل دبستان به کلیه دانش آموزان
ج) افزایش تمامی سرویس های آموزشی مربوط به اقشار محروم، معلول، کودکان خانواده های فقیر، کودکان ساکن در نواحی روستایی خانواده های محروم از نظر فرهنگی، کودکان شاغل و از این دست افراد
د) توسعه ارائه خدمات آموزشی برای کودکان در سنین پیش دبستانی به نحوی که آنان تا حداقل یک سال قبل از ورود به دبستان، برای آن کسب آمادگی کنند
دولت تایلند، فرآیند ها و اهدافی را برای عملی کردن طرح آموزش همگانی به شرح ذیل تعیین کرده است:
ه) توسعه موثر سرویس های آموزشی مربوط به خانواده ها با تاکید بر تربیت مناسب کودکان، نیازهای طبیعی دوران کودکی و رشد نرمال روانی
ز) توسعه اجرای فعالیت هایی برای تضمین رشد فیزیکی کودکان که به آن ها امکان دهد که به استانداردهای مربوط به گروه سنی خود، تا سال 2000 برسند
ح) توسعه توانائی های یادگیری دانش آموزان در زمینه های: خودآموزی، تفکر خلاق و یادگیری آکادمیک پایه. مثلا زبان تایلندی و ریاضیات
و) اقدامی جهت بهبود اخلاقیات و خصایص نیکو در مردم و توسعه پایدار انجام فعالیت هایی به منظور پرورش چنین خصائلی در بین جوانان
ط) تاسیس یک شبکه ارتباطی یادگیری با راه های ارتباطی برای عموم، بخش خصوصی و جوامع محلی که به عنوان یک منبع و کمک برای بهبود کیفیت یادگیری مورد استفاده قرار گیرد
ساختار نظام آموزشی تایلند
سطح آموزش ابتدایی: دروس گروه شغل و کار با هدف کار است.مهارت درکار به کودکان یاد می دهد که چگونه در یک تیم کار کنند.دروس به کار های خانه و کار های کشاورزی تقسیم می شوند.
سطح آموزش مقدماتی متوسطه :دروس به گروه کار و عمل تقسیم میشوند.درسطح تکمیلی متوسطه دانش پایه در کار وحرفه تدریس می شود. تا کید بیشتر بر شغلها و میل و علاقه به کار است .
سطح آموزش حرفه ای :به دانش آموزان استراتژیهای مدیریت یک کارتدریس می شود.
افراد کاری موفق در محل ، دعوت می شوند تا برای دانش آموزان صحبت کنند .
آموزش غیر رسمی : برای آنهایی که در آموزش رسمی دولتی و خصوصی شرکت ندارند، آموزش شغلهای مختلف را برعهده دارد.فعالیتها بر طبق ملزومات شغلی است.
دوره های کوتاه مدت آموزشی شغلی،225ساعت آموزش، برای ایجاد در آمد هستند.شهریه ها کم است و کلاسها در آخر هفته برگزار می شود.
. آموزش حرفه ای سیار ویزه مهاجرین:هیچ شهریه ای نداشته ودرهمکاری با جامعه و دولت ارائه می گردد.
آموزش پیش دبستانی تایلند
پیش دبستانی:
سطح پیش دبستانی در فرم مهدکودک ها و کودکستان ها و مراکز نگهداری کودکان ارائه می شوند. این سطح آموزش اجباری نیست اما هدف آن آماده سازی کودکان برای مدارس ابتدایی است محدوه سنی کودکان برای ورود به این دوره بین سه تا پنج سال می باشد.
دوره آموزش پیش دبستانی مدت زمان 3 سال طی رده های سنی 5-3 سال به طول می انجامد. این مقطع آموزشی، اجباری نبوده و با پرداخت شهریه تحصیلی به کودکان ارائه می گردد.
طی سال1990- 1998آموزش پیش دبستانی توانست 3/2میلیون کودک 3 تا 5 ساله را پوشش دهد.اگرچه بازهم نتیجه اجرای این کارها مطابق با طرحی که بیان می کرد که تمام کودکان حداقل باید1سال قبل ازمدرسه ابتدایی، آموزش ببینند،نبود و8/0میلیون کودک سه ساله بدون آموزش بودند.
آشنایی با آموزش ابتدایی
ابتدایی:
آموزش های دوره ابتدایی طبق قانون آموزش ابتدایی سال 1980 اجباری می باشند. کودکان بین 6 تا 8 ساله به این دوره وارد می شوند و 6 سال تحصیلی را در این دوره می گذرانند.
آموزش مقطع ابتدایی در آن سالی که کودک به سن هفت سالگی میرسد، آغاز میشود. تمام کودکانی که بطور ثابت در فنلاند سکونت دارند موظف به شرکت در آموزش مقطع ابتدایی می باشند. تحصیلات مقطع ابتدایی شامل 9 کلاس است. آموزش اجباری زمانی به پایان میرسد که کودک تمامی دروس مقطع ابتدایی را گذرانده و یا زمانیکه از آغاز آموزش اجباری ده سال گذشته باشد.کلیه آموزگاران مقطع ابتدایی فنلاند دارای مدرک کارشناسی ارشد می باشند. آموزگاران کلاسهای 6 – 1 مقطع ابتدایی در زمینه علوم تربیتی تخصص دارند.
ارزیابی تحصیلی تایلند
نحوه ارزیابی دانش آموزان در مدارس تایلند
نحوه ارزیابی دانش آموزان در مدارس تایلند برحسب ارائه کارنامه از 10 نمره می باشد؛ به گونه ای که تنها افرادی که حداقل نمره 5 را در هر درس کسب کرده باشند قادر به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر خواهند بود. تحصیل در مدارس تایلند طبق قوانین مصوب این کشور در سال 1990 به مدت 12 سال اجباری بوده و دانش آموزان مدارس دولتی علاوه بر عدم نیاز به پرداخت شهریه، ملزم به پرداخت هزینه جهت دریافت کتب درسی مربوطه هر سال نیز نمی باشند. مدارس تایلند در سه طبقه دولتی، خصوصی و بین المللی به ارائه آموزش می پردازند که تنها در مدارس بین المللی این کشور نظام آموزشی غرب الگوی کار قرار گرفته و بسیاری از دروس به زبان انگلیسی ارائه می شوند. شایان ذکر است که امکان تحصیل از راه دور نیز طی یک دهه اخیر در مدارس دولتی از سوی کشور فراهم شده است.
آموزش معلمین
آموزش معلمین در تایلند
معلمین، نقشی حیاتی را در عملی شدن طرح آموزش و پرورش همگانی ایفا می کنند.تنوع در روش های مدیریتی و قابل دسترس بودن اهداف، نمی توانند مشکلی حل ناشدنی پدید آورند.معلمین همیشه به عنوان مشعل داران، در ارائه اطلاعات و دانش به اجتماع انجام وظیفه خواهند کرد. آن ها مانند والدین با دانش آموزان برخورد خواهند کرد. تخصص های زیادی در زمینه تدریس وجود دارد اما نقش همه این معلمین، همانند نقش یک معلم عمومی زبان تایلندی است.درسال تحصیلی 1990، تایلند 301.811 موسسه آموزشی درانواع مختلف داشت که حدود 12 میلیون دانش آموز مقاطع مختلف تحصیلی و 386.908 کلاس درس در آن ها موجود بودند. نسبت دانش آموز به کلاس برابر32 به1بود.تعدادکل مدرسین برابر577.272 نفربودکه باعث می شد نسبت معلم به دانش آموز برابر1به21 باشد.حدود 5/89 درصد کل معلمین، معلمین عمومی بودند.
مدرک مورد نیاز برای تدریس در سطوح مختلف آموزشی
پیش دبستانی : گذراندن دوره تربیت مربی پیش دبستان در موسسات تربیت معلم
سطح اول : گذراندن دوره تربیت معلم ابتدایی در موسسات تربیت معلم
سطح دوم : گذراندن دوره تربیت دبیر در موسسات تربیت معلم یا در دانشگاه
سطح سوم : گذراندن دوره تربیت دبیر در موسسات تربیت معلم یا در دانشگاه
آموزش معلمین مقدماتی و تکمیلی متوسطه
این معلمین در کالج های تربیت مدرس آموزش می بینند. یک دوره دو ساله منتهی به مدرک کاردانی و یک دوره چهار ساله منتهی به مدرک لیسانس دبیری می شود.
مقایسه درآمد سرانه سالیانه معلمین مدارس ابتدایی تایلند با سایرکشورها
طبق گزارش وضعیت آموزش و پرورش تایلند1997، با این درصد بالای هزینه های حقوق و دستمزد، دولت، پول کافی برای برطرف کردن بقیه نیازمندی های توسعه آموزش و پرورش مثلا بهبود کیفیت تدریس و یادگیری در اختیار ندارد.به علاوه مبالغی که برای عملکرد و سرمایه گذاری دراختیار موسسات آموزشی قرار می گیرد، دولت بودجه خاصی را به موسسات آموزشی دولتی اختصاص می دهد. این گروه، به شکل زیر تقسیم بندی می شود:
هزینه های پایه: دستمزدها و تجهیزات آموزشی.
هزینه های ویژه: کتب درسی، یونیفرم، غذای اضافی(شیر)، نهار و ایاب و ذهاب.
در حال حاضر، دولت، به مدارس ابتدایی دولتی و مدارس راهنمایی طرح فرصت دولتی، در زمینه هزینه های پایه، سوبسید می دهد.دولت همچنین بودجه خاصی را به تجهیزات آموزشی برای تمامی سطوح موسسات آموزشی اختصاص داده است. درزمینه هزینه های ویژه نیز دولت بودجه ای را بسته به جمعیت هدف ونیازهای آن ها اختصاص داده است. اینکه این تسهیلات چقدر باشند، به سطح آموزش ها بستگی دارد.به علاوه، دولت به گونه های دیگری نیز از EFA حمایت می کند.مثلا : اعطای وام تحصیلی به دانش آموزان کم بضاعات که ازسال آکادمیک 1996 آغاز می شود. وام هایی از بانک توسعه آسیا (ADB) برای دولت تایلند.بخشی از این وام ها برای کمک به دانش آموزانی استفاده می شود که مشکلات اقتصادی دارند تا آن ها بتوانند در دوران بحران اقتصادی به تحصیلاتشان ادامه دهند.به هرحال، هنوز درتخصیص بودجه به امر آموزش و پرورش مشکلاتی وجود دارد، بویژه وزارت آموزش و پرورش که هسته مرکزی آموزش است.مشکلات اصلی تمرکز عبارتند از تاخیر، دوباره کاری و پیچیدگی توزیع بودجه به نواحی مختلف. بخش عمده بودجه در بخش مرکزی مصرف می شود و باعث توزیع ناعادلانه و غیر موثر منابع می شود.
تربیت معلم ازسال 1892تغییرات زیادی رامتحمل شده است دردهه 1960بودکه تعداد زیادی ازمراکز تربیت معلم تاسیس گردیدند تا نیاز فوری به معلم را برطرف کنند.این گسترش از فاکتورهای ذیل سرچشمه می گیرد :
. گسترش آموزش اجباری
سطح سواد افراد تایلندی
نرخ با سوادی: ۹۶ درصد باسواد
هزینه های آموزشی
هزینه تحصیل در تایلند
تحصیل در دانشگاه های تایلند یکی از بهترین فرصت ها برای درس خواندن در خارج از کشور با هزینه هایی نه چندان زیاد است. معمولا هزینه دانشگاه با توجه به رشته تحصیلی و دانشگاهی که انتخاب می کنید متفاوته ولی به طور کلی هزینه ها برای هر ترم حدود ۱۵۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ بات در دانشگاه های دولتی در نظر گرفته میشه. هزینه تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی تایلند در حدود بین ۶۵۵۰۰ – ۸۶۵۰۰ باته که البته با توجه به شهری که برای تحصیل انتخاب می کنید هم متفاوته و کلا هزینه ها در بانکوک کمی بیشتره. در مورد هزینه ها این نکته رو هم فراموش نکنید که هزینه شهریه خیلی از دانشگاه ها با خرج و مخارج کتاب و جزوه های آموزشی محاسبه میشه و در خیلی از دانشگاه ها هم برای اون ها باید هزینه های جداگانه ای پرداخت کنید.
دوره مقدماتی و تکمیلی
این سطح به سه سال دوره راهنمایی (برای سنین 12 تا 14 سال) و سه سال دبیرستان(برای سنین 15 تا 17 سال) تقسیم بندی شده است. این دوره، آمادگی خوبی را در دانش آموزان برای ورود به سطح آموزش عالی ایجاد می کند.
دانشگاه های تایلند
کشور تایلند حدود ۸۰ دانشگاه دولتی و ۷۱ موسسه آموزش عالی خصوصی داره که معمولا موسسه های آموزش عالی پذیرای دانشجویان بین المللی هستند. خیلی از دانشگاه های تایلند در شمار بهترین دانشگاه های آسیا به حساب میان و در مورد بعضی رشته ها هم در رتبه های برتر جهانی قرار دارند. سه تا از بهترین داشنگاه های این کشور دانشگاه چولالانگکورن، ماهیدول و چیانگ مای هستند. زبان رسمی آموزش در دانشگاه های تایلند، زبان تایلندیه ولی زبان انگلیسی هم به عنوان زبان دوم در دانشگاه ها به کار میره. سالانه تقریبا ۲۰۰۰۰ دانشجوی بین المللی برای تحصیل در دانشگاه های تایلند به این کشور میان
چرا تایلند گزینه خوبی برای ادامه تحصیل است
یکی از بهترین دلایلی که می تونید برای تحصیل تایلند رو انتخاب کنید، تحصیل با هزینه های نه ندان زیاد در زشته های پر طرفداری مثل مدیریت، پزشکی و دندانپزشکیه و در کنار اون آشنا شدن با نوع و طریقه زندگی مردمانی از سرزمینی کاملا متفاوت…جایی که می تونید در کنار درس خوندن با دنیای جدیدی از زیبایی ها و تاریخ و فرهنگی متفاوت آشنا بشید و با کشف و اکتشافات دنیای عجیب تایلندی ها، جهان رو با دید گسترده تری مشاهده کنید.
آموزش عالی در تایلند
آموزش های عالی: به رده های زیر کارشناسی، کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا تقسیم بندی می شوند.