تارا فایل

پاورپوینت دیتا سنتر DATA CENTER


DATA CENTER

خلاصه ی مطالب
Data center و Hosting چیست؟
فواید داشتن Data center داخلی
مزایای استفاده از Data center خارجی
درایران برای داشتن Data centerداخلی چه کرده ایم؟
موانع کار
چه باید کرد؟

Data center چیست؟
Data Center ، به مجموعه اى از سرویس دهنده ها، زیرساختارهاى ارتباطى و تجهیزات دسترسى که به منظور ارائه ، نگهدارى و پشتیبانى از میزبانى سرویس هاى اینترنتى بکارگرفته شده اند گفته می شود. سازمان ها،شرکت ها و اشخاص عادى می توانند با اجاره کردن فضا و تجهیزات در این مراکز صفحات وب،اطلاعات و سرویس هاى مبتنى بر وب خود را بر روى بستر اینترنت راه اندازى کنند.
A centralized storage facility used by an ASP(Association for Shareware Professionals) to retain database information related to the decision making processes of an organization

Pictures due to Datacenter.

چیست؟ Hosting
به فضایی گفته می شود که بر روی یک کامپیوتر(Server) جهت اطلاعات سایت شما در نظر گرفته می شود. دقیقاً همانند یک پوشه (Folder) بر روی کامپیوتر شما با این تفاوت که یک میزان مشخص فضا برای آن تعیین شود. موارد استفاده آن بارگذاری (Upload) صفحات وب سایت، استفاده از صندوق پست الکترونیک (Email) و … می باشد. این فضا با واحد مگابایت (Mb) اندازه گیری می شود.

A Hosting Services Provider (HSP) is an application service provider dedicated to providing hosting services. Typically operates a Web server farm, either at a datacenter or colocation facility.

دیتاسنتر داخلى ، چرا؟
-1 حذف ترافیک بى مورد و کاهش ارزبرى:
ده ها سرویس پیشتاز مبتنى بر وب مانند سرویس هاى وبلاگ نویسى،اتاق هاى گفتگو ، انجمن هاى تبادل نظر ، بانک هاى اطلاعاتى سازمان ها و ادارات و نهادهاى دولتى و خصوصى و بانک ها و ده ها وب سرویس پیشتاز دیگر ایرانى بعلت نبود دیتاسنتر و هاستینگ ایرانى در سرورهاى خارجى و اکثرا آمریکایى هاست شده اند که موجب پیدایش ترافیک داخلى و بى موردى در دروازه نقاط تماس بین المللى شده است. بیش از80درصد بازدید کنندگان و کاربران وب سایت ها و وب سرویس هاىایرانى مقیم داخل کشورند و با نصب و راه اندازى و هاست کردن این سایت ها در داخل کشور می توان به مقدار قابل توجهى از ترافیک کاست و به این ترتیب دروازه نقطه تماس بین الملل کشور را براى دیگر درخواست ها خالى کرد. ضمن اینکه با کاهش ترافیک، از نقاط تماس بین الملل ارز برى کمترى صورت خواهد گرفت.

ادامه …
2- بالا رفتن ضریب ایمنى :

با راه ا ندازى دیتاسنترهاى ایمن داخلى، بانک ها ، نهادها و موسسات دولتى که نیاز به امنیت بالایى در ارتباطات خود دارند می توانند با استفاده از سرورهاى داخلى با اطمینان بیشترى اقدام به نگهدارى ، تبادل و ارائه سرویس در بستر ICT بکنند.

ادامه …
3- تبدیل ایران به hub مخابراتى منطقه :
با توجه به موقعیت سیاسى و جغرافیایى ایران ا ز طرفى و وضعیت کشورهاى همسایه از طرف دیگر می تواند ایران را به هاب مخابراتى منطقه تبدیل کند و دیتاسنترایرانى مجموعه زیرساخت هاى مخابراتى لازم براى یک هاب منطقه اى را کامل می کند. 4- سود آ وری:
بازار هاستیگ در کشورهاى درحال توسعه بازار پراستعدادى است که در صورت هدایت و مدیریت درست می تواند سود کلانى را نصیب صاحبان مراکز داده بکند.

ادامه …
5- توسعه فناورى اطلاعات:
راه اندازى و استفاده از دیتا سنتر داخلى موجب افزایش توا ن و تخصص نیروهاى داخلى، جلوگیرى از فرار مغزها و استفاده از توانشان در داخل کشور و توسعه IT از جهت توسعه زیرساخت هاى آن می شود. 6-مسئله تحریم و مسدود شدن سایت ها:
با توجه به جریان مسدود شدن سرور وب سایت خبرگزارى دانشجویان ایران (ایسنا) در زمستان 83 توسط شرکت آمریکایى The Planet و یا توقیف صدها دامنه (Domain) اینترنتى متعلق به ایرانى ها توسط شرکت هاى آمریکایى مثل RegisterFlyو Register ،که با استناد به قوانین تحریم ایالات متحده انجام شده بود، باراه اندازى دیتاسنترایرانى دیگر اخبار ناراحت کننده اى از این دست منتشر نخواهد شد.

خارجیش بهتره!
چند مورد ازمزایای استفاده ازDatacenterهای خارجی:
پهنای باند زیاد و سرعت بالا
امنیت بالا
هزینه ها

تا کنون چه کرده ایم؟
طرح تصویب شده ایجاد IDC داخلی
دا د ن مجوزIDC به بخش خصوصی و…
راه ا ندازی پایلوت ”شارع 2“
ازجمله سرویس های قابل ارایه توسط"شارع 2" میزبانی وب، پروتکل اینترنت، محیط های گفتگو یا چت، موتور جست وجو و پست الکترونیکی را می توان نام برد.

موانع کار

-1 پهناى باند:
در حال حاضر پهناى باند موجود در کشور 3.7 گیگا بایت بر ثانیه است. امااین رقم بازهم براى دیتا سنترهایى که می خواهند به میزبانان هزاران وب سایت و وب سرویس (و هاب منطقه) تبدیل شوند بسیار ناچیز است! 2- زیرساخت :
براى راه اندازى سرورهاى استانى به یک بکبون مخابراتى و ارتباطى قوى و ایمن به همراه بکبون ذخیره (براى استفاده در مواقع خاص) نیاز هست. باید دید آیا شبکه زیرساخت مخابراتى کشور بخصوص در بخش فیبر نورى توان جوابگویى به این هاب هاى استانى و منطقه اى و برقرارى ارتباط بى دردسر بین سرورها را دارد یا خیر.

ادامه …
3- هزینه ها:
جز هزینه نصب و راه اندازى ، دیتاسنترها هزینه هایى از قبیل هزینه پهناى باند،هزینه نگهدارى سرور، هزینه نیروهاى متخصص و پشتیبانى شبانه روزى، هزینه نجومى برق و سوخت (براى تامین انرژیه الکتریکى در مواقع قطع شبکه سراسرى برق) و ده ها هزینه پنهان و آشکار دیگر را در بر دارند. باید دید آیا مدیران دیتاسنترهاى داخلی می توانند از پس این هزینه ها برآیند و به سودآورى برسند یا خیر.
4- موازى کارى :
مشکل دیگرى که شرکت ها پیش روى خود دارند رقابت با دولت است : طبق تصمیم وزارت ICT نصب و راه اندازى دیتا سنتر در ایران طبق مناقصه اى به سه شرکت خصوصى واگذار شد اما بخش دیگرى از حاکمیت یعنى سازمان تبلیغات اسلامى و سازمان ثبت احوال کشور بدون توجه به تصمیم وزارت ICT و مستقلا اقدام به برگزارى مناقصه راه اندازى IDC کرده اند که این پارادوکس و موازى کارى به هر صورت براى بخش خصوصى خطرناک است.

ادامه …
5- امنیت :
موضوع امنیت در IDCها از اهمیت و جایگاه ویژه اى برخوردار است اما متاسفانه در ایران بحث امنیت در حوزه فناورى اطلاعات به اندازه کا فی جدى گرفته نمی شود که در صورت ادامه این روند آسیب پذیرى امنیتى دیتاسنترهاى ایرانى می تواند مشکلاتی جدى برایشان به ارمغان بیاورد.

کم نیستند نفوذ گران ایرانى و خارجى اى که از حالا براى راه اندازى IDCهاى ایرانى لحظه شمارى می کنند تا با نفوذ و اخلال در آنها به شهرت یا اطلاعات برسند. مدیران دیتا سنترها باید براى جلوگیرى از بحران هاى امنیتى مخارج نسبتا هنگفت "مشاوران امنیت اطلاعات" و "مدیران امنیتى" را تامین کنند.

ادامه …
6 – جذب مشترى:
جذب مشترى و قانع کردنش به مهاجرت از سرورهاى فوق پرسرعت و ایمن خارجى به دیتاسنترهاى ایرانى بزرگترین مشکل مدیران سرورهاى داخلى بعد از فائق آمدن بر موانع قبلی است.

چه باید کرد؟
تقویت زیرساخت های مخابراتی پهنای بتند بیشتر سرعت بالاتر

با توجه به این که قیمت پهنای باند کشور بیشتر از 10 برابر قیمت جهانی است، در اختیار دادن پهنای باند با هزینه متفاوت احساس می شود.

سهیم کردن بیشتربخش خصوصی درراه اندازی IDC ها

تامین امنیت لازم و …

Resources:
Sites:
www.isna.ir
www.ghatreh.com
www.istna.com
www.iritn.com
www.salamnews.ir
Journals:
“Information Technology Era” magazine
“Jam-e-Jam” newspaper (click)

Thanks For Your Attention


تعداد صفحات : 18 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود