تارا فایل

پاورپوینت درس ششم مطالعات اجتماعی هشتم قوه قضائیه


در درس قبل با نمونه هایی از آسیبهای اجتماعی که افراد را تهدید میکند، آشنا شدید. این سوال پیش می آید که چه کسانی از نوجوانان در برابر آسیبها و تهدیدات، محافظت میکنند؟
درس ششم (قوه قضائیه)
خانواده
پدر و مادر، مسئولیت مراقبت از فرزندان و فراهم کردن امکانات زندگی برای آنها را دارند. پدر و مادر در تربیت و مراقبت فرزندان، حق قانونی دارند. آنها حق دارند تا زمانی که فرزندانشان مستقل نشده اند بر فعالیتهای آنها نظارت دقیق داشته باشند.
خود
نخست، هر نوجوانی باید خودش از خود مراقبت کند. سال گذشته خواندید که هر فرد نسبت به بدن و روح و روان خود مسئول است و باید از اعمال و رفتاری که به سالمتی بدنی و روانی او لطمه میزند، پرهیز کند. معصومین البته در این راه باید همیشه از خداوند متعال و ائم که بهترین وسیله و راه نجات هستند کمک بگیریم و از طریق نماز و دعا و نیایش از خدا و واسطههای فیض الهی بخواهیم تا ما را یاری کنند که در راه راست حرکت کنیم و در مقابل وسوسههای شیطانی تسلیم نشویم.

قانون
افراد از جمله نوجوانان حمایت میکند. قانون از حقوق همه نیروی انتظامی برای برقراری امنیت و حفاظت از مردم تالش و با کسانی که قوانین را نقض کنند، برخورد میکند. البته، پلیس قانون وضع نمیکند و قدرت نامحدود هم ندارد، بلکه پلیس نیز در چارچوب قوانین و تا جایی که قانون به او اجازه میدهد، باید با اقتدار عمل کند.
مدرسه
نوجوانان، بخش زیادی از زندگی خود را در مدرسه میگذرانند. معلمان و مسئوالن مدرسه نیز مانند پدر و مادر، مسئولیت مهم و قانونی مراقبت از نوجوانان را در برابر آسیبهای اجتماعی به عهده دارند. آنها نوجوانان را برای داشتن زندگی شایسته، تربیت میکنند.

قوه قضائیه
قوه قضائیه
در هر جامعه ای باید نهادی وجود داشته باشد که عدالت اجتماعی را برقرار سازد.بر اجرای قوانین نظارت کند با تخلفات برخورد کند و متخلفان را به مجازات برساند.
این نهاد قوه قضائیه است که پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی افراد است.

رسیدگی به شکایات مردم و حل اختلافات
رسیدگی به شکایت های مردم و حل اختالفات قضائیه، حل کردن اختالفات مردم است. البته در هر اختالفی بهتر است افراد سعی کننده یکی از مهمترین وظایف قول از راه مسالمت آمیز و با گفتوگو موضوع را حل کنند و در این راه از افراد باتجربهتر و ریش سفیدان فامیل و در درجه او شورای حل اختلاف محله کمک بگیرند و در صورتی که نتیجه ای حاصل نشد برای حل اختالف به دادگاه مراجعه نمایند. دادگاه ها انواع گوناگون دارند. همچنین، هیچگاه افراد نباید برای گرفتن حق خود، به طور خودسرانه یا از راه زد و خورد و نزاع، عمل کنند.

انواع دعاوی(اختلافات)
دعاوی که در دادگاه مطرح میشوند به به طور کلی به دو دسته تقسیم میشوند:

دعاوی (اختلافات) کیفری

دعاوی(اختلافات) حقوقی

دعاوی(اختلافات)کیفری
دعاوی (اختلافات)کیفری:مربوط به اعمالی است که دادگاه برای فردی که مرتکب جرمی شده است، مجازات تعیین میکند. موقعیتهای 1 و 2 ،نمونههایی از دعاوی کیفری است: در موقعیت یک به موجب قانون، فحاشی و افترا یا قدرتنمایی، جرم است و مجازات زندان دارد. در موقعیت 2نیز به موجب قانون، اگر کسی بدون داشتن مدرک، خود را پزشک، مهندس، وکیل و…، معرفی کند و بخواهد از راه فریب دیگران، منافعی را به دست آورد. »غصب عنوان« نموده و این کار، جرم است و مجازات زندان دارد.

دعاوی(اختلافات)حقوقی
دعاوی(اختلافات)حقوقی:مربوط به اعمالی است که دادگاه مجازاتی تعیین نمیکند بلکه افراد را ملزم میکند که تکالیفشان را انجام دهند یا حقوق قانونی دیگران را بدهند. موقعیتهای 3 و 4 ،نمونههایی از دعاوی حقوقی است: در موقعیت (3)دادگاه، میزان ضرر و زیان را تعیین میکند و فرد باید خسارات را بپردازد. در موقعیت (4)نیز پس از رای دادگاه، فردی که خطا کرده، باید حقوق دیگری را به او پس دهد.

موقعیت 1
در یک مغازه فردی به هنگام اختلاف بر سر موضوعی با یک مشتری دیگر شروع به توهین و فحاشی و افترا زدن به او نمود و او را با قدرت نمایی تهدید کرد.
موقعیت2
در محله آقای صادقی فردی در منزل خصی اش افراد بیمار را می پذیرد و از آنها حق ویزیت دریافت می کند این فرد مجوز نظام پزشکی ندارد.
موقعیت 3
یکی از همسایگان خانم شریفی درهنگام ساختمان سازی به طور ناخواسته قسمتی از خانه اورا باخاک بردار(لودر)خراب کرده است.
موقعیت4
آقای سعیدی ادعا می کند بخشی از زمین کشاورزی آقای محسنی را خریده و در آن درخت کاری کرده است.اما آقای محسنی می گوید مقدار زمین تصرف شده مطابق با سندی که تنظیم شده نیست.

در دادگاه، قاضی مدارک خواهان )شاکی(و خوانده را مطالعه میکند و از آنها میخواهد تا دلایل خود را بیان کنند. قاضی باید فردی عادل و آشنا با قوانین باشد. دادگاه ها، افراد حق دارند فردی را به عنوان »وکیل« انتخاب کنند تا از حقوق در همه آنها دفاع کند. حقوق درس خوانده و به قوانین آشناست و پروانه وکیل کسی است که در رشته (اجازه نامه )وکالت دارد. اگر کسی توانایی مالی نداشته باشد که وکیل بگیرد، میتواند از دادگاه درخواست وکیل کند. همچنین افراد میتوانند قبل از نوشتن شکایت در مجتمع های قضایی، با مشاور حقوقی در آن مجتمع مشورت کنند تا بدانند چگونه شکایت خود را مطرح کنند.

سازنده پاورپوینت:امیرحسین وره گلی
INSTAGRAM:AMIRHOSEIN-VAREHGOLI-PPT
INSTAGRAM:FILM-SERIAL-IR1


تعداد صفحات : 10 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود