تارا فایل

پاورپوینت درس سوم مطالعات اجتماعی هشتم نوجوانان و قانون


فصل سوم(نوجوانان و قانون)
شما نوجوانان، سرمایه ای بزرگ هم برای خانواده تان و هم برای کشور عزیز ما ایران هستید. تا چشم به هم بگذارید، نوجوانی تمام جوانی میشوید، خانواده میشود، وارد مرحله خود، باید فرزندانی تشکیل میدهید و به نوبه شایسته و نیکوکار، تربیت کنید. شما در آینده با انتخاب شغلی مناسب عالوه بر تامین معاش، بخشی از نیازهای جامعه را برآورده میسازید. مدیریت امور و تصمیمگیریها در پیشرفتهای علمی، مدیون و محصول تلاش شما خواهد بود؛ پس آینده ایران عزیز به دست شما سپرده میشود. اگرچه نوجوانی دوره ای ارزشمند و گرانبهاست اما خالی از تهدید نیست. در این فصل شما با برخی آسیبهای اجتماعی که نوجوانان را تهدید میکند آشنا میشوید و درباره قضائیه در محافظت از افراد در نقش قانون و قوه برابر آسیبهای اجتماعی و پشتیبانی از حقوق فردی و اجتماعی آنها مطالبی میآموزید.

درس پنجم(آسیب های اجتماعی و پیشگیری از آن)
دورۀ نوجوانی نوجوانان، گروه سنی دوازده تا هجده سال را تشکیل میدهند. شما یک نوجوان هستید. در این دوره، افراد از نظر جسمانی دچار تغییراتی میشوند که به این تغییرات »بلوغ« میگویند. نوجوانان عالوه بر تغییرات جسمانی از نظر ذهنی و اجتماعی نیز تغییر میکنند. آنها در حال پشت سر گذاشتن کودکی و رسیدن به جوانی و بزرگسالی هستند. تغییرات این دوره، اغلب باعث بروز مسائل مختلف عاطفی و احساسی در نوجوانان میشود.

برخی از خصوصیاتی که دردورۀبلوغ و نوجوانی،درافرادظهورمیکند: هویت جویی: نوجوان میخواهد خودش را بشناسد. بداند کیست؟ چه جایگاهی دارد؟ هدفش در زندگی چیست؟ و به کدام سمت باید حرکت کند؟ …
هیجان طلبی و میل به تجربه کردن: نوجوان سرشار از انرژی و هیجانات مختلف است و دوست دارد که با پدیدههای تازه، آشنا شود و آنها را تجربه کند …
استقلال طلبی: نوجوان دوست دارد وابستگیاش را به دیگران کم کند، میخواهد خودش تصمیمگیری، انتخاب و در مورد مسائل اظهارنظر کند …
حساس شدن نسبت به خود: نوجوان توجه و حساسیت بیشتری به ظاهر خود پیدا میکند. او دوست دارد که مورد قبول و تایید همسالانش قرار بگیرد …
شک وتردید: نوجوان گاه با شک و تردید نسبت به دانسته ها و آموخته های قبلی خود نگاه میکند. میخواهد تحقیق کند و خودش حقیقت را کشف کند.

آسیب های اجتماعی
آسیبهای اجتماعی نوجوانی، فرصتی برای کسب شایستگیها و مهارتهای زندگی است و این فرصت کوتاه را باید غنیمت شمرد، اما در این هیجانی و کنجکاوی دوره به دلیل برخی خصوصیاتی که در دوران بلوغ به وجود میآید، افراد حساس ترند و ممکن است روحیه آنها باعث شود که بیشتر در معرض آسیب های اجتماعی قرار بگیرند. از جمله آسیب های اجتماعی که مشکالت زیادی برای افراد یک جامعه به وجود می آورد، پرخاشگری و نزاع و اعتیاد است.

پرخاشگری و نزاع
پرخاشگری و نزاع کنترل )مهار(نکردن خشم است. سال گذشته در کتاب تفکر و سبک زندگی تا حدی با پرخاشگری و نزاع، نتیجه موضوع خشم آشنا شدید و به لزوم کنترل )مهار( خشم، پی بردید. خشم و عصبانیت، احساسی طبیعی است و هر کس در زندگی خود در مواقعی عصبانی میشود. اما مهم این است که در موقع خشم، رفتاری مناسب از خودمان بروز بدهیم. راه های مختلفی برای بیان عصبانیت وجود دارد. برخی از این راهها درست و مفید و برخی از آنها مضرند. افرادی که راههای درست ابراز خشم را یاد نگرفته و نمیتوانند به طور معمول خشم خود را کنترل )مهار(کنند، به افراد پرخاشگر تبدیل میشوند و ممکن است در بزرگسالی نیز به این رفتار ادامه دهند. رفتارهای پرخاشگرانه درجات گوناگون دارد و ممکن است به شکلهای مختلفی مانند آزار و اذیت، کتک زدن، مسخره کردن و تحقیر دیگران، بیادبی نمودن و ناسزا گفتن و شکستن و تخریب وسایل، بروز کنند. نوجوانان پرخاشگر، تحمل کمی دارند. پرخاشگری همچنین مشکالتی را در یادگیری و تحصیل به وجود میآورد و زمینه را برای سایر آسیبهای اجتماعی فراهم میکند. گاهی پرخاشگری ممکن است اثرات جبرانناپذیری در زندگی فرد به وجود بیاورد. ماجرای روبهرو را بخوانید.

مهار خشم
گاهی اوقات ما از یک موضوع یا رفتار دیگران، عصبانی میشویم. در اینجا باید یاد بگیریم که خشم خود را کنترل و از راه های صحیح، عصبانیت خود را ابراز کنیم. گاهی اوقات ما در معرض عصبانیت دیگران قرار میگیریم، یعنی با فردی مواجه میشویم که از دست ما خشمگین است. در اینجا نیز باید یاد بگیریم چگونه برخورد مناسب داشته باشیم.

وقتی ما ازدست کسی عصبانی هستیم
وقتی ما ازدست کسی عصبانی هستیم: به خدا پناه ببریم و با گفتن ذکر و نام و یاد خدا خود را آرام کنیم. نفسهای عمیق بکشیم و از یک تا ده بشماریم. با رعایت سه قاعدهای که در بالاگفته شد، علت عصبانیت خود را مودبانه و آرام بیان کنیم. اگر نمیتوانیم خود را آرام کنیم، محیط ناراحت کننده را ترک کنیم. برای آرام کردن خود از گفت وگو و مشورت با بزرگ ترها کمک بگیریم. خوبی های طرف مقابل را به یاد بیاوریم.

وقتی دیگری از دست ما عصبانی است
به آرامی از او سوال کنیم چرا از دست ما عصبانی است و علت چیست؟ به حرف های طرف مقابل، خوب گوش کنیم و حرف های او را قطع نکنیم. اگر اشتباهی مرتکب نشده ایم، با آرامش توضیح دهیم و اگر اشتباهی کرده ایم عذرخواهی کنیم و راهی برای جبران اشتباه، پیدا کنیم. اگر کسی از دست ما خیلی عصبانی است، به طوری که حاضر به شنیدن حرفهای ما نیست و ممکن است به ما ً صدمه بزند، فورا صحنه را ترک کنیم و از بزرگترها کمک بخواهیم.

امام علی :

خشم دشمن توست، پس آن را بر خود مسلط مگردان. »غررالحکم حدیث ١٣٣٧ »

امام صادق :

هر کسی مالک خشم خود نباشد، مالک عقل خود نخواهد بود. »الکافی جلد ٢ »

مواد مخدر(تجربه ای خطرناک)
شاید یکی دیگر از آسیبهایی که در هر کشوری افراد و بهویژه جوانان را تهدید میکند،مواد مخدر است شاید اعتیاد به مواد مخدر چیزهایی خوانده یا شنیده باشید. شما از طریق آشنایان و دوستان، روزنامهها و مجالت یا فیلمهای تلویزیون درباره مواد مخدر چه اطالعاتی دارید؟ مواد مخدر را شنیدهاید؟ درباره آیا تاکنون نام انواع مواد مخدر، موادی هستند که مصرف آنها تغییراتی روی دستگاه عصبی ایجاد میکند و باعث کم شدن هوشیاری و ّ ّ مواد بیحسی و بیحالی میشوند اما پس از تمام شدن اثر آن روی مغز، فرد حال بسیار بدی پیدا میکند و مجبور است دوباره به سمت آن ماده برود. به عبارت دیگر فرد به آن وابستگی پیدا میکند و حاضر است برای به دست آوردن آن ماده، هر کاری بکند. مخدر نوشته شده، بخوانید. بعد درباره آثار مواد اکنون مطالبی را که در کادر صفحه شاید شما از خود بپرسید چرا برخی افراد، گول میخورند و به سمت چنین موادی گرایش پیدا میکنند؟ بعضی از افراد ادعا میکنند برای فرار از مشکالت به این سمت کشیده شدهاند. برخی از نوجوانان و جوانان که جرات و مهارت »نه گفتن« را ندارند، تحتتاثیر دیگران قرار میگیرند و به خواستههای آنها پاسخ مثبت میدهند و فریب میخورند. بعضی دیگر از افراد از روی کنجکاوی یا خودنمایی و اینکه نشان دهند، دیگر بچه ّ نیستند، سیگار و مواد ّ مخدر را تجربه می ّ کنند. در حالی که تجربه مواد ّ مخدر، خطرناک است و حتی با ّ آنها خالص شود. یکبار استفاده، فرد به دام آنها می افتد و به سادگی نمیتواند از شرآن خلاص شد.

توصیه پلیس مبارزه با مواد مخدر
نوجوانان عزیز، مراقب باشند و بدانند: بر طبق قانون، نگهداری و مخفی نمودن، خرید و فروش و پخش، مصرف و واردات و صادرات است و افرادی که مواد ّ مخدر را در جامعه پخش یا خرید و فروش کنند با شدیدترین ّ مواد ّمخدر، جرم مجازاتها روبهرو میشوند. گاهی ممکن است قاچاقچیان مواد مخدر، کودکان و نوجوانان را فریب دهند و از آنها سوءاستفاده کنند و بخواهند در مقابل دریافت پولی، مقداری از این مواد را برایشان جابه جا کنند. اگر نوجوانی این کار خطا را بکند، حتی اگر فریب خورده و مجبور شده باشد، مجرم شناخته شده و به زندان منتقل میشود، چون عمل مجرمانه ای انجام داده است.

با تشکر
سازنده پاورپوینت: امیرحسین وره گلی.
Instagram:amirhosein-varehgoli-ppt
Instagram:film-serial-ir1


تعداد صفحات : 14 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود