تارا فایل

پاورپوینت حق مولف در محیط دیجیتال


حق مولف در محیط دیجیتال
ارزیابی نحوه سیاستگذاری مدیران اطلاعاتی در بخش حقوقِ مالکیت فکری در محیط دیجیتال

If it is not digital
it does not Exist

محیط دیجیتال و فرصتهایی که این محیط فراروی انسان گذارده است :
آموزش
تحقیق
سرگرمی
اقتصاد و تجارت
و ارتباطات

تاثیرات شبکه های اطلاعاتی و ارتباطی
همگرایی رسانه ها
دسترسی افراد به نتایج مطالعات
دسترسی به انواع فایلهای صوتی – تصویری
اجرای زنده

در دنیای پرتحرکی که تبادل اطلاعات هر روز از شکلهای سنتی انتشارات چاپی و رسانه های دید و شنودی بیشتر فاصله می گیرد به همان میزان دامنه قوانین حق مولف از محدوده نشر چاپی و رسانه های دید و شنودی فراتر رفته و نظامهای اطلاعاتی رایانه ای و شبکه هارا نیز شامل می شود. ناشران، نویسندگان و کتابداران در این میان جزء پیشگامان رسانه جدید هستند. با این وجود، آنها سعی می کنند تا تفسیر دقیقی از قوانین موجود حق مولف ارائه دهند.

در چنین جهانی دامنه حقوق مادی و معنوی مولف از مرزهای محدود کشورها فراتر رفته و ابعاد جهانی یافته است، در نتیجه حمایت از مالکیت فکری و حق مولف در سطح بین المللی ضروری می نماید.

حقوق مادی و معنوی مولف و جهانی شدن

1. سیاست های نحوه اشاعه اطلاعات دیجیتال

جذب اطلاعات علمی و فناوری و ایجاد همگونی در جامعه

تخصص مدیران اطلاعات در شناخت، انتقال و به کار گیری فنآوری های جدید اطلاعاتی با توجه به نیازهای راهبردی جامعه ایرانی

2. اشاعه اطلاعات در محیط دیجیتال با رعایت حریم مالکیت
2 -1. درک و دریافت از محیط دیجیتال
2-2. اینترنت و راه هایی که برای تبادل اطلاعات در اختیار ما می گذارد
2-3. کتابخانه های دیجیتال یعنی فراهم کننده های بسته های اطلاعاتی سازماندهی شده، مقاله، کتاب الکترونیکی، فایل های صوتی و تصویری و …
کتابخانه دیجیتال محیطی کنترل شده است که با رعایت چارچوبهای قانونی و تجاری مناسب و فارغ از محل نگهداری فیزیکی و حوزه تصدی گری آن، دسترسی یکپارچه به اطلاعات تمام متن به شکل دیجیتال ذخیره شده را از طریق شبکه فراهم می آورد. به لحاظ امنیت اطلاعات دارای سیستمهای حفاظتی پیشرفته است و برای استفاده از آن نیاز به احراز هویت کاربر و کلمه عبور است.

2-3-1. معماری کتابخانه دیجیتال
چارچوب فنی معماری یک کتابخانه دیجیتال درون یک چارچوب فنی و حقوقی است و وظیفه نظامهای حقوقی، به رمز درآوردن و به طور ضمنی بیان کردن این چارچوب اقتصادی و اجتماعی به سرعت در حال تغییر است. حوزه های حقوقی مرتبط شامل حق تکثیر، حق اجراء و دیگر حقوق مالکیت معنوی، حق [جلوگیری از] افترا، حقوق ارتباطات حریم خصوصی و حقوق بین الملل است.

2-3-2. منابع و پایگاه های اطلاعاتی کتابخانه دیجیتال
• منابع و پایگاه های اطلاعاتی واقعیت محور

• منابع و پایگاه های اطلاعاتی دارای حق مولف محتوا

• آثار صوتی – تصویری و اجرای زنده: سرگرمی ها

2-3-3. تکنولوژی هایی که کتابخانه دیجیتال باید به کار گیرد
الف. مدیریت دیجیتالی حقوق
ب. مدلهای تجاری جدید و تکنولوژی
ج. ملاحظات حق مولف
د. ارزش (قیمت) گذاری اثر الکترونیک
توقع این است که خدمات کتابخانه های دیجیتال درآمد بیشتری در آینده نزدیک ایجاد کند. هم اکنون تعداد زیادی از ناشران، کتابخانه ها و خالقان آثار، یک مدل تجاری تعریف شده دیجیتال ندارند. هنگام ارزش گذاری آثار الکترونیک، استفاده هایی که در آینده ممکن است از اثر بشود را باید مطالعه کرد و در یک مدل تجاری فراهم آورد. بنا براین باید:

3- قیمت گذاری آثار الکترونیک
• به مساله مجوز یا فروش کامل توجه داشت. یک مجوز زمانی است که شما این حق را به خریدار می دهید تا در راه های مشخص، البته برای یک دوره زمانی محدود و با شرایط ویژه از اثر استفاده کند.
• حق تالیف ها را به فروش یا قیمت مجوز ضمیمه کرد. صاحب حق مولف می تواند برای هر تعدادی که بخواهد مجوز دهد (مانند ارتباطات، پست الکترونیک و یا تکثیر).
• ارزش ارتباطات الکترونیک مثل پست الکترونیک، نشان دادن مواد کپی رایت شده پروژه ا ی یا میزبان روی یک شبکه یا اینترانت، را مطالعه و بررسی کرد.
• ارزش تکثیر الکترونیک را مشخص کرد، مثل اسکن یا عکاسی دیجیتالی، بارگذاری، کپی یا ذخیره مواد کپی رایت شده، چاپ یک کپی یا بیشتر.

سیاستهای حمایتی مدیران از حقوق مولفان در محیط دیجیتال: وضعیت کنونی ایران
توجه به ابعاد اقتصادی حق مولف

سیاست گذاری های نادرست از سوی نهادهای اجرایی دولت:
شورای عالی اطلاع رسانی
شورای عالی انفورماتیک
شورای عالی فن آوری اطلاعات
در زمینه هدایت تولیدات فکری در محیط دیجیتال

سیاست های حذف و فیلترینگ
مشترک گرامی
دسترسی به این سایت امکان پذیر نمیباشد

پدیده نوی اهمیت به کپی رایت در ایران علی الخصوص از طرف شرکت های تجاری، زاییده عواملی چند است:

نخست این که، علاقه به کپی رایت تا حدودی ما حصل افزایش نقش مالکیت فکری در جامعه است، و امروزه توجهی بس بیشتر به عوامل تولیدی غیرمادی مبذول می شود. مالکیت فکری و به ویژه کپی رایت در رشد و بهره وری صنایع مبتنی بر خلاقیت و اطلاعات مهم تلقی می شوند.

دوم این که، موضوع حمایت کپی رایت بسط یافته است- در چارچوب نظام حمایتی بسط یافته کپی رایت، محصولاتی جدید، مبتنی بر حقوق تازه کسب شده، شکل گرفته اند. مزایای اقتصادی نرم افزارها، چندرسانه ای ها و محصولات تکنولوژیک گوناگون به حد قابل ملاحظه ای رسیده است، چراکه بازار بسیار بزرگی در ایران برای آنها ایجاد شده است.

سوم این که، در نتیجه انقلاب دیجیتالی، آثار تحت حمایت کپی رایت امروزه موضوع اصلی تجارت الکترونیکی و معاملات دیجیتالی به شمار می آیند.

جمع بندی و نتیجه گیری:
نخستین گام در سیاست گذاری های توسعه، حفاظت از مالکیت فکریِ تولیدکنندگان اطلاعات است.
مدیریتِ اطلاعات با استفاده از حق مولف محدودتر برای کشور ما در شرایط حاضر کاملاً ضروری و حیاتی است.
بررسی مالکیت فکری یک شرکت یا موسسه یا دانشگاه یا کشور توسط مدیران اطلاعاتی و برنامه ریزان اقتصادی انجام می شود.
پس از بررسی مالکیت فکری، یک طرح راهبردی مکتوب مالکیت فکری می تواند در توسعه و مدیریت مالکیت فکری برای دوره زمانی خاصی بسیار موثر عمل نموده و راهبردها را مشخص کند.

کشورهایی که در اجرای برنامه های توسعه و مدیریت مالکیت فکری موفق باشند، دسته بندی ها یا زمینه هایی را انتخاب می کنند که با نیازها و ظرفیت های جوامع شان سازگار باشد. این دسته بندی زمینه ها نیز ممکن است به منزله راهبردی برای محققان و شرکت ها به کار آید و آنها را به سرمایه گذاری و انجام تحقیقات در زمینه های خاص ترغیب کند، این، موجب صرفه جویی در منابع پولی و مالی و نیروی انسانی و وقت آنها می شود و از ظرفیتهای بالقوه و بالفعل نیز استفاده بهینه تری می شود.

نتیجه استفاده از تکنولوژی های مدیریت دیجیتالی حقوق مولف در فضای سایبر، کسب درآمدهای سرشار و خودکفایی در هزینه های شرکت ها و کتابخانه های دیجیتال است.


تعداد صفحات : 20 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود