بنام خالق توانا
تخم مرغ
سرانه مصرف تخم مرغ
ایران
شهرستان زرندیه
رتبه اول
دراستان مرکزی
درتولید تخم مرغ رابه خود اختصاص داده است.
93/7%
ارزش بیولوژیکی
تخم مرغ یکی از کاملترین، ارزانترین و فراوان ترین غذاهای پروتئینی است که بعد از شیر جایگاه دوم را در تغذیه اقشار جامعه می تواند داشته باشد. ولی به دلیل غیر علمی و باورهای اشتباه از مصرف مناسب این فرآورده مغذی خودداری می شود
یک عدد تخم مرغ متوسط 76 کیلوکالری انرژی دارد و مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ، 3 درصد نیاز انرژی یک مرد بالغ و 4 درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تامین می کند.
مصرف تخم مرغ در دو گروه از افراد که نیاز به پروتئین بیشتری در برنامه غذایی روزانه دارند، بیشتر لازم است: 1-در ورزشکاران که نیاز به افزایش عضلات دارند . 2-در کودکان و نوجوانان که در سن رشد هستند. برای کودکان از 9 ماهگی تا 1 سالگی: یک زرده کامل تخم مرغ یک روز در میان و از 2 سالگی به بعد براساس میل کودک 6-5 تخم مرغ در هفته مجاز است. افراد بالغ نیز مجاز به مصرف 4-3 عدد تخم مرغ در هفته هستند. حتی در افرادی که کلسترول خونشان بالاست نبایستی مصرف تخم مرغ را قطع کرد .
اجزای غذایی تقریبی یک تخم مرغ بزرگ 60گرمی
اجزای غذایی تقریبی یک تخم مرغ بزرگ 60گرمی
اجزای غذایی تقریبی یک تخم مرغ بزرگ 60گرمی
سهم برخی از مواد مغذی تخم مرغ از کل رژیم غذایی روزانه
رشته Ropey از سفیده تخم مرغ که لنگر زرده در مرکز سفید ضخیم در محل آنها نه عیوب و نه جنین آغاز بیشتر برجسته chalazae تخم مرغ تازه
چگونه تخم مرغ سالم را تشخیص دهیم ؟
ابتدا قدری محلول12% آب و نمک درست کنید.. سپس تخم مرغها را در این محلول قرار دهید. تخم مرغ خیلی تازه و سالم در ته ظرف بصورت عمودی می ایستد، اما تخم مرغ سالم ولی کمی کهنه در قسمتهای میانی آب معلق می ماند و تخم مرغهایی که در سطح آب بصورت افقی قرار می گیرند فاسد هستند.
آویدین
سفیده تخم مرغ دارای آویدین می باشد که آنتا گونیست بیوتین می باشد ودسترسی به آن را کاهش می دهد. پختن تخم مرغ باعث دناتوره شدن آویدین واز بین رفتن اثرات ان می شود.
Egg Protein
Nutrient Dense
Lifestyle
Egg Protein
Vit-Min
Lutein
A Lifetime of Health Benefits
Egg Protein
Choline
Egg Protein
Vit-Min
Egg Protein
Choline
Satiety
Low-Cal
Nutrition
Convenience
Affordable
پرهیز از خوردن تخم مرغ درسالمندان
از آن جائیکه به سالمندانی که دارای چربی خون یا فشار خون بالا می باشند توصیه می گردد.مصرف تخم مرغ را کاهش دهند،سالمندان سالم نیز اغلب ازخوردن تخم مرغ به خصوص زرده آن پرهیز می کنند وآن را یک غذای سنگین ونامناسب می دانند.درحالی که تخم مرغ یک منبع بسیار خوب پروتئین است به خصوص درمواقعی که سالمندان به مشکلات دندانی ویا مشکلال تهیه وپخت گوشت وحبوبات ،از این منبع پروتئینی کمتر استفاده می نمایند.اهمیت ویژه ای دارد.
سالمندان سالم باید هفته ای 3تخم مرغ بخورند.
توجه نمایند که هضم تخم مرغ آب پز راحت تر از نیمرو می باشد که دارای روغن است.
Age-Related Macular Degeneration
AMD
Lutein & Atherosclerosis
مشخصات تخم مرغ سالم
1. پوسته باید بدون ترک ،تمیز وعاری از هر گونه آلودگی باشد.
2.محتویات تخم مرغ باید فاقد بوی تعفن وعلائم فساد باشد.
3.دربسته دارای مشخصات تولید کننده وتاریخ تولید ودر داخل یخچال با برودت صفر تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری وعرضه شود.
شخصات تخم مرغ تازه
*
اتاقک هوایی کوچک می باشد.
سفیده غلیظ ورقیق کاملا از یکدیگر قابل تفکیک می باشد.
زرده کاملا گرد،کروی ودرمرکز تخم مرغ قرار دارد.
سفیده دارای ظاهری ابری وغیر شفاف
مشخصات تخم مرغ کهنه
نسبت سفیده غلیظ به سفیده رقیق کاهش می یابد.
ضخامت غشای زرده کم وزرده خاصیت محکم وایستادگی خود را از دست داده اوپهن می شود.
اتاقک هوایی بزرگ می شود.(وجود اتاقک هوایی بزرگ ،علامت از دست دادن رطوبت داخلی ونگهداری طولانی مدت است)
سفیده شفاف نشانه کهنگی تخم مرغ می باشد.
پوسته خارجی تخم مرغ های کهنه ،کدر وبد رنگ می باشد.
مشخصات تخم مرغ فاسد
نسبت سفیده غلیظ به سفیده رقیق کاهش می یابد.
ضخامت غشای زرده کم وزرده خاصیت محکم وایستادگی خود را از دست داده اوپهن می شود.
اتاقک هوایی بزرگ می شود.(وجود اتاقک هوایی بزرگ ،علامت از دست دادن رطوبت داخلی ونگهداری طولانی مدت است)
سفیده شفاف نشانه کهنگی تخم مرغ می باشد.
پوسته خارجی تخم مرغ های کهنه ،کدر وبد رنگ می باشد.
در کشور ما متاسفانه قانون مناسبی برای عرضه تخم مرغ وجود ندارد که لازم است سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت این قانون را به اجرا بگذارند تا تخم مرغ غیر از یخچال عرضه نشود.
تخم مرغها را در ظروف در بسته در یخچال نگهداری کنند و از شستن تخم مرغ تا هنگام مصرف خودداری کنند. زیرا پوسته تخم مرغ دارای 11 هزار منفذ است که با شستن، آلودگیها به داخل وارد می شود
خشک نمودن پوست تخم مرغ اهمیت زیادی در نگهداری آن دارد زیرا رطوبت زیاد موجب فساد این ماده غذایی می گردد. هیچ وقت تخم مرغ را درکنار سبزیها و میوه ها قرار ندهید زیرا رطوبت موجود در سبزیها ،موجب فساد تخم مرغ می گردد.
لوتئین" یک رنگدانه زرد است که به طور طبیعی در زرده تخم مرغ ، هویج و ذرت یافت می شود و از بروز بیماری" استحاله لکه زرد"چشم پیشگیری می کند .این بیماری دومین علت مهم نا بینایی در جهان به شمار می رود در انسان ماده آنتی اکسیدان " لوتئین " در لکه زرد یافت می شود . لکه زرد مرکز بسیار حساسی در شبکیه چشم است که چشم به کمک آن جزئیات تصاویر را می بیند . در انسان ماده آنتی اکسیدان " لوتئین " در لکه زرد یافت می شود . لکه زرد مرکز بسیار حساسی در شبکیه چشم است که چشم به کمک آن جزئیات تصاویر را می بیند . " لوتئین " پرتو های
برتری تخم مرغ بر اساس رنگ پوسته آن : نژادهای مختلف مرغ، تخم مرغ هایی به رنگ های سفید، کرم، زرد تا قهوه ای تولید می کنند. لازم به ذکر است رنگ پوسته تخم مرغ هیچ تفاوتی در مواد مغذی آن ایجاد نمی کند. ولی در هر فرهنگی یک رنگ خاص از پوسته نسبت به رنگ های دیگر طرفداران بیشتری دارد. در آمریکا، معمولاً رنگ پوسته سفید برتری دارد، به دلیل این تصور غلط که تخم مرغهای سفید از تخم مرغ های قهوه ای خالص ترند. در انگلستان، این تصور دقیقا برعکس است. چون مردم تصور می کنند که تخم مرغ قهوه ای روشن، کامل تر و حاوی مواد مغذی بیشتری نسبت به تخم مرغ سفید می باشد
+
تخم مرغ+ماهی
تخم مرغ+پیاز
تخم مرغ+خرما
Dویتامین
18
Ca
سفیده:2
زرده22
کل تخم مرغ26
ایران