به نام خدا
طرح توجیهی فنی، اقتصادی، مالی
تولید :
شانه تخم مرغ و میوه جات مقوایی
چکیده طرح:
مشخصات کلی طرح
عنوان
تولید شانه تخم مرغ و میوه جات مقوایی
ظرفیت طرح
825 تن
مواد اولیه
کاغذ و کارتن با طله
محل تامین ماده اولیه
داخلی
محل اجرای طرح
شهرک صنعتی شیروان
بررسی بازار
میزان مصرف سالانه داخلی استان
2500 تن
میزان واردات
0 تن در سال
میزان صادرات
0 تن در سال
پیش بینی میزان صادرات
0
تولیدات داخل استان
تولید ندارد
مباحث اقتصادی طرح
اشتغال (نفر)
13
تعداد روز کاری در سال
300
مساحت زمین (متر مربع)
3600
قیمت فروش محصول (تن)
4000 هزار ریال
فروش سالیانه
3.300.000 هزار ریال
سرمایه ثابت
4.387.171 هزار ریال
سرمایه در گردش
214.545 هزار ریال
نقطه سر به سر
43%
دوره برگشت سرمایه
5.25
بازده سرمایه
19%
تسهیلات بانکی سرمایه ثابت
3.194.000 هزار ریال
تسهیلات بانکی سرمایه در گردش
150.182 هزار ریال
فصل اول
* تعریف،ویژگیها ومشخصات فنی محصول
* بررسی بازار وقیمت فروش محصول
* بررسی کالاهای جایگزین
مقدمه
احداث و راه ا ندازی هر واحد صنعتی نیازمند شناخت مبانی تئوریک و دیدگا ههای عملی متناسب با شرایط اقتصادی موجود جامعه به منظور نیل به اهداف تولید می باشد . بررسی امکان احداث واحد (امکان سنجی) ایجاب می کند که پارامتر های مختلف و چند جانبه اقتصادی – صنعتی در یک طرح جامع توجیهی- تحقیقاتی مورد نظر قرار گیرند، که از آن جمله عبارتند از :
1- تعیین میزان سرمایه گذاری طرح، بررسی منابع سرمایه گذاری، امکان اخذ تسهیلاتو راههای جذب سرمایه .
2- نحوه تامین مواد اولیه، تحقیقات در زمینه ماهیت مواد، بررسی آلتر ناتیو های مختلف و مزیت های اقتصادی در انتخاب مواد .
3- شناخت فرایند های مختلف تولید، بررسی سیستم ها و تکنولوژی های موجود، انتخاب تجهیزات و ماشین آلات بر تر.
4- مطالعات در زمینه محل اجرای طرح از جهت مختصات جغرافیای اقتصادی، نحوه استقرار تاسیسات و ماشین آلات در زمینه کاربرد و استفاده بهینه از آنها.
شناخت صحیح از مشخصات و ما هیت محصول و انطباق آن با استاندارد های ملی و بین المللی به منظور ارتقاء کیفی محصول با نگاه به جایگاه و قابلیت صادراتی آن .
به منظور برآورد اجرائی طرح عوامل و فاکتورهای چندی می بایست مورد توجه قرار گیرد :
– تعین میزان و ابعاد مناسب زمین محل اجرای طرح با توجه به راه های ارتباطی و دسترسی آسان – تعین فضای مورد نیاز خط تولید ، محل استقرار تاسیسات، انبارهای ، فضای اداری و خدماتی.
– نحوه چیدمان ماشین آلات تولیدی و دستیابی به آنها و جلوگیری از ایجاد فضا های غیر مفید .
– ارتباط منطقی اجزای واحد های مختلف واحد متناسب با فرایند تولید .
– حداکثر صرفه جوئی لازم در هزینه های ساختمانی و گرایش به استفاده بهینه از فضاهای موجود.
صنعت ظریف کاغذ سازی در حدود 100 سال پس از میلاد در چین آغاز شد . بشر کشف کرد که با صاف کردن سوسپانسیونی از خمیر که از خیساندن پوست داخلی خیزران به دست آمده بود بر روی یک توری با منافذ ریز، میتوان نمدی از الیاف به دست آورد .این نمد، پس از فشرده شد ن و خشک شدن، برای نوشتن و رسامی به کار می رفت.
تا اوایل قرن نوزدهم، کاغذ همچنان به طور دستی ساخته میشد .لوئی را برت نخستین ماشین پیوسته کاغذ سازی را در سال 1799 به ثبت رساند . اولین ماشین پیوسته در سال 1803 در ا نگلستان شروع به کار کرد .اما این برادران فور در ینیر بودند که در سال 1804 نخستین ماشین کاغذ سازی تجارتی را با موفقیت ساختند ودر سال 1807 آن را به نام خود به ثبت رسا ند ند.
ماشین های نخستین شامل یک مخزن بود ند که از آن مواد کاغذ سازی بر روی یک توری متحرک قرار گرفته بین 2 استوانه ریخته میشد سپس، لایه تر حاصل پر س و جمع آوری میشد تا به شکل کاغذ خشک در آید.
کاغذ در طول تاریخ پیدایش خود تا کنون ما نوس ترین،پایدار ترین و قا بل اعتمادترین ا بزار ا نتقال اندیشه بشری بوده و بی تردید تا مدتهای مدید چنین خواهد بود .در واقع بخش عظیمی از دا نش بشر که مجموعه بزرگی از تجربیات و تفکرات او را در بر دارد به برکت کاغذ به دست ما رسیده است و از نسلی به نسل دیگر ا نتقال یا فته است بطورکلی از زمانی که بشر کوشش کرد تا دا نسته ها و تجربیات خود را به آسان ترین شیوه ضبط و ثبت نموده و پس از آن به دیگران نیز منتقل نماید . با توجه به احتیاجات و نیاز های مختلف انسان این پدیده همواره دارای کاربردهای وسیعی شده و سرانجام به کلی در هر شرایطی با نیازهای بشر تناسب یا فته است بطوریکه می توان گذشته از نقش اساسی فوق ، کاربرد بسیار زیاد کا غذ و مقوا را در صنایع بسته بندی ذکر نمود .بطورکلی ا فزایش مصرف سرانه کاغذ نشان دهنده غنای سیستم ارتباطی و تنوع تولیدات ناشی از سیستم های مختلف بسته بندی جامعه است که در کل بیانگر رشد و تحول تکنولوژی آن جامعه به شمار می رود.
* معرفی محصول
تعریف ،ویژه گیها و مشخصات محصول
تعریف : شا نه تخم مرغ کارتنی است قالب بندی شده جهت نگهداری ، حمل و جا بجائی مطمئن تخم مرغ. این محصول عمدتا از باز یا فت کاغذ و کارتن با طله تولید می شود.
ویژه گیها،…..
هر محصول ویژگی ها و مشخصات خاصی دارد که پیش از هر گونه بررسی فنی و مالی طرح ، لازم است این خصوصیات به درستی شناخته شوند . شناخت صحیح مشخصات و ا نواع مختلف محصول،بدون تردید را هنمای مناسبی جهت تصمیم گیریهای لازم در ا نتخاب روش و عملیات تولید و محاسبات بعدی مورد نیاز خوا هد بود . در این ارتباط یکی از موثرترین روشهای قابل استفاده به کارگیری استاندارد های مدون ملی و جهانی هر یک از محصولات می باشد .علاوه بر این جهت بررسی بازار لازم است که شماره تعرفه گمرکی محصولات نیز مشخص میگردد تا درباره روند واردات و صادرات محصول و مقررات آن شناخت لازم حاصل شود.
در این بخش به معرفی محصول و کاربرد آن، ،مشخصات فنی، شماره تعرفه گمرکی و استاندارد های محصول مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
– کاغذ فلوتینگ کاغذی ضخیم ومحکم میباشد که به عنوا ن کالای واسطه ای برای تولید کارتن به کار می رود در واقع کاغذ فلوتینگ همان مقوای کنگره ای می باشد که از خشک کردن خمیر قهوه ای تولید شده از ضایعات کشاورزی در شرایط خاصی به دست می آید . طبق استاندارد بین المللی کاغذ فلوتینگ به آن نوع کاغذ گفته می شود که وزن یک متر مربع آن 170 گرم می باشدوبه دلیل استحکام و انعطاف پذیری آن در صنعت بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرد
اکثر مردم از هدر دادن کاغذ هایی که روی آن می نویسند اجتناب می کنند، چرا که این باور از گذشته در ذهن همه ما شکل گرفته است که کاغذ ها محصولی سلولزی از تنه ارزشمند درختان هستند. جالب اینجاست که امروزه دیگر ا ستفاده از درختان در صنایعی چون کاغذسازی مقرون به صرفه نیست ، بلکه این ضایعات سلولزی هستند که در این صنعت به کار گرفته می شوند. جالب است بدانید از نظر کیفیت ، بهترین کاغذ ها از الیاف کتان و پنبه سپس کاج و نیشکر به دست می آیند. اکنون یکی از دا نش آموختگان دانشگاه صنعتی ا میرکبیر، موفق شده است از البسه مستعمل در تولید خمیر کاغذ استفاده کند. در طرح وی منظور از منسوجات مستعمل سلولزی ، پنبه ، لایوسل و ویسکوز هستند.
از اوایل قرن 19 میلادی بود که با ا فزایش جمعیت و مصرف سرانه کشورها بر میزان ضایعات و مواد ضایعاتی افزوده شد. با توجه به روند رشد موجود، کشورها تمهیداتی درخصوص از بین بردن زباله ها و ضایعات اتخاذ کردند. از جمله این تصمیمات می توان به مدفون کردن زباله ها در نقاط خارج شهر، سوزا ندن زباله ها و ضایعات ، خرد و ذوب کردن ضایعات پلاستیکی و… اشاره کرد. یکی از روشهای نوین از بین بردن زباله و ایجاد قا بلیت استفاده دوباره از مواد ضایعاتی ، عملیات بازیافت است. از عملیات بازیافت می توان به روش شیمیایی (به واسطه حلال های شیمیایی مانند حلال اسیدی و بازی) و روشهای بیوشیمیایی به وسیله مواد آنزیمی اشاره کرد.
به طور معمول برای تهیه خمیرکاغذ از چوب یا ضایعات سلولزی از روشهای شیمیایی مانند روش "بازی" (باسود NaOH) و روش "کرافت" (باسولفیت Nelsthesl) استفاده می شود که به علت ارزش بالای درختان و تاثیر درختان در پاکیزگی هوا استفاده از درختان برای کاغذسازی مقرون به صرفه و ا قتصادی نیست. امروزه می توان از ضایعات سلولزی مانند پنبه ، ویسکوز، جوت ، کنف و… برای تهیه خمیر کاغذ استفاده کرد.
در روشهای رایج تولید خمیرکاغذ محیط زیست ما مورد تهدید واقع می شوددر عملیات تولید خمیرکاغذ به روش شیمیایی از نظر زیست محیطی با مشکلات ویژه ای در خصوص پاک کردن حلال ها، پس از عملیات بازیافت روبه رو هستیم.
به علت شیمیایی بودن این حلال ها، مواد یاد شده از نظر محیطزیستی خطرناک هستند، اما اگر جایگزینی عملیات شیمیایی با روشهای بیوشیمیایی اتفاق بیفتد می توان امید وار بود که مشکلات زیست محیطی کاسته شود. آنزیم ها برخلاف حلال های شیمیایی به راحتی با تغییر شرایط محیطی غیرفعال می شوند.
پروژه استفاده از ا لیاف مستعمل سلولزی برای تهیه مواد اولیه خمیر کاغذ از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است، از مواد حاصله به عنوان مواد اولیه (PULP) در کاغذسازی استفاده می شود. مواد به دست آمده به عنوان جایگزینی مناسب برای چوب و منابع سلولزی موجود قابل استفاده است که با توجه به گرانی منابع چوبی و ارزش بالای این منابع ، ارائه پروژه مذکور گامی مهم در جهت کا هش قطع درختان و آسیب های زیست محیطی است. همچنین ا نجام این کار می توا ند به جلوگیری از واردات مواد اولیه کاغذسازی از برزیل و کشورهای اسکا ندیناوی ما نند نروژ منجر می شود.
با ا فزایش روزا فزون جمعیت جهان یکی از مشکلات عمده بشر دفع زباله و مواد ضایعاتی است. با توجه به بروز مشکلات عدیده در زمینه دفع مواد ضایعاتی و زباله ، بشر به فکر دفع مواد ضایعاتی از طریق سوزاندن و یا دفع زباله ، ذوب و خرد کردن مواد ضایعاتی ا فتاد.
امروزه از جمله ملاک های اصلی صنعتی شدن ممالک پیشرفته چگونگی بازیا فت مواد است. با توجه به پیشرفت های صورت گرفته از روشهای مختلفی چون روشهای شیمیایی (استفاده از حلال های شیمیایی) و فیزیکی همچون روشهای حرارتی (ذوب و استفاده دوباره) استفاده می شود.
به طور نمونه در کشورهای پیشرفته از بطری های ضایعاتی الیاف جدید ریسیده شده و از قوطی های نوشا به چیپس و یا گرانول PP تهیه می شود. از جمله روشهای نوین دیگر بازیا بی مواد، روشهای بازیا فت بیوشیمیایی است از جمله خواص این روش سازگار بودن مواد به کار رفته و راحتی در دفع مواد می باشد.
مهمترین مزیت این روش را باید در ارتباط با محیطزیست بررسی کرد. زیست سازگاری مواد مورد استفاده در روش بیوشیمیایی در مقایسه با روشهای شیمیایی پارامتر بسیار مهمی است.
البته ، از این مواد می توا ن در صنایع کاغذسازی ، تولید فیلتر (ماسک)، پرکننده های مبلمان ، صنایع دستمال کاغذی و بهداشتی و کارتن سازی استفاده کرد.
کیفیت خمیر تولید شده با این روش :
ا ندازه الیاف به کار رفته برای کاغذسازی باید حدود یک تا 4 میلی متر و با ضخامت 20 تا 80 میکرون باشد. به واسطه عملیات آندی براحتی می توان الیافی در محدوده طولی الیاف کاغذ تهیه کرد. PULP الیاف کوتاه طولی حدود یک تا 2 میلی متر و PULP الیاف بلند طولی برا بر 2 تا 4 میلی متر دارد. در همین حال بر اثر عملیات بیوشیمیایی نمونه های سلولزی (مانند پنبه ، لایوسل و ویسکوز و…) میزان جذب رطوبت ، کاهش می یابد که این نیز ناشی از افزایش بلورینگی الیافت مذکور است و می توا ند در کیفیت کاغذ نقش داشته باشد.
روش مذکور به عنوان روش نوینی در دنیا مطرح ا ست. در هند و بنگلادش موسسات تحقیقاتی در این زمینه به تحقیق پرداخته اند، اما هنوز به تولید صنعتی نرسیده ا ند.
بررسی قیمت فروش و بازار مصرف:
بررسی قیمت های داخلی محصولات مشابه
قیمت کارتن آماده براساس تعداد لایه های ورق آن، ابعاد و اندازه کارتن، چاپ روی آن و غیره تعیین می گردد ولی به طور متوسط قیمت هر کیلو کارتن بصورت متوسط معادل 13000 ریال در بازار معامله می گردد.
مروری بر قیمت های جهانی محصولات مشابه
با توجه به نبود ا طلاعات دقیق از قیمت جهانی کارتن، نمی توان رقم خاصی را برای آن عنوان کرد.
لیکن با استناد بر ارزش واردات این کالا در سال های گذشته، به صورت تقریبی می توان گفت که قیمت هر کیلو آن معادل 1,7 دلار می باشد.
در مورد عوامل مطرح در صادرات در ادامه توضیحات لازم ارا ئه خواهد شد.
موارد مصرف و کاربرد محصول
عموما کارتن ها برای بسته بندی کالاهای مختلف و همچنین بعضا در صنعت ساختمان برای عایق کاری، مورد استفاده قرار می گیرد. از اینرو کارتن ها به همین منظور تولید و عرضه می گرد ند. محصول تولیدی این طرح هما نطور که از نامش پیداست اختصاصی می باشد.
بررسی کالاهای جایگزین
بدلیل فراگیر شدن مصرف این محصولات کالای جایگزین جدی ندارد.
فصل دوم
مطالعات فنی
* تشریح فرایندهای تولید و فرایند تولید منتخب
* دستگاها وتجهیزات خط تولید
* نیروی انسانی مورد نیاز
* براورد میزان مصرف مواد اولیه
* تجهیزات وتاسیسات عمومی و
مصرف انرژی سالیانه
* تشریح فرایندهای تولید و فرایند تولید منتخب
فرایند تولید شانه تخم مرغ شامل دو مرحله می باشد که عبارتند از:
1- فرایند بازیافت کاغذ و کارتن های باطله
2- فرایند تولید کارتن مخصوص شانه تخم مرغ
ذیلا این دو فرایند که هر کدام خود دارای چندین مرحله می باشند به ترتیب توضیح داده می شوند.
*مرحله 1 (بازیا فت کاغذ و کارتن های با طله)
جداسازی
برای بازیافت موفق نیاز به بازیا بی تمیز کاغذ می باشد. پس شما باید کا غذ های خود را دور از آلودگی هایی مثل غذا، پلاستیک، فلزات و دیگر زباله ها، که بازیافت کاغذ را مشکل می کند نگهداری کنید. کاغذ های آلوده که قابل بازیافت نمی باشند باید به کود تبدیل شوند یا برای تولید انرژی سوزا نده شوند یا در زیر خاک د فن شوند. مرکز بازیافت معمولا از مصرف کنندگان تقاضا می کند که کاغذهای خود را بر حسب درجه یا نوع کاغذ جدا کنند. مرکز بازیا فت شهر می تواند به شما بگوید که چگونه این نوع و درجه در جامعه شما تعریف می شود.
جمع آوری و حمل کردن
شما ممکن است کاغذ های جداشده خود را به مرکز بازیافت محل خود تحویل دهید یا در Recycle bin (سطل های بزرگی که به منظور بازیافت در سطح شهرها تعبیه شده اند) بریزید. اغلب فروشندگان کاغذ یا مرکز بازیا فت کاغذ هایی که شما در منزل جداسازی کرده اید را جمع آوری می کنند. در مرکز بازیا فت،
کاغذهای جمع آوری شده در بسته های تنگی پیچیده می شوند و از آنجا به کارخا نه های کاغذسازی فرستاده می شوند که در آنجا به کاغذ های جدید تبدیل می شوند.
انبارداری و ذخیره سازی
کارگران کارخا نه کاغذسازی، کامیون حاوی کاغذ ها را تخلیه کرده و آن هارا به داخل ا نبار می فرستند و تا زمان لازم کا غذ ها در آنجا می ما نند و درجات مختلفی از کاغذ مثل روزنامه ها یا جعبه ها به طور جداگا نه نگهداری مشوند برای اینکه در کارخا نه کاغذسازی درجات مختلفی از کاغذ را برای تولید ا نواع مختلف محصولات استفاده می شود. هنگامی که کارخانه آماده استفاده از کاغذ شد، کاغذها توسط ماشین های باربری چنگک دار (Forklift) از ا نبار به نوار نقاله های بزرگی برده می شوند.
چه چیزی می توان از کاغذهای بازیابی شده به دست آورد؟
بیشتر کاغذهای جدا شده مجددا به کاغذ یا مقوا تبدیل می شود. با کمی استثنا قا ئل شدن کا غذ های به دست آمده با همان کیفیت کاغذ های قبلی می باشند. به طور مثال از جعبه ها برای بازیا فت جعبه ا ستفاده می شود. کاغذ های نوشته و چا پ شده هنگامی که بازیا فت می شو ند از آنها برای کا غذ های کپی استفاده می شود. کا غذ های جدا شده می توا نند برای تولید مواد دیگر نیز استفاده شوند. به طور مثال خمیر کاغذ بازیا فت شده برای کارتن های تخم مرغ یا جعبه های میوه استفاده شوند. از کاغذ های بازیا فت شده می توان به عنوان سوخت، عایق کردن دیوارها و سقف، پرکننده رنگ و یا پوشش استفاده کرد.
آیا می دانستید که اولین قطعه کاغذ از مواد بازیافت شده به دست آمده است؟
در حدود 200 سال قبل از میلاد مسیح، چینی ها از تور ماهیگیری برای ساخت اولین قطعه کاغذ استفاده کرد ند.
کاغذ های بازیافت به اندازه کاغذ های معمولی مهم هستند. کمپا نی ها کاغذسازی
همیشه سودهای اقتصادی و محیطی بازیافت را شنا سایی و در نظر می گیرند. در سال های اخیر بازیافت کاغذ برای همه به عنوان راهی برای کمک به حفظ محیط زیست و استفاده مجدد از منا بع و بقای منا طق دفن زباله می باشد.
امروزه، 520 کارخا نه کا غذ و مقوا سازی در امریکا (US) کاغذ های جدا شده را بازیافت می کنند. امروزه کاغذ های جدا شده، یک سوم فیبر کارخانه های US را تشکیل می دهد. شهروندان آمریکا 50% کا غذ های استفاده شده خود را جدا می کنند. در آمریکا بیشتر کاغذ ها بازیا فت می شوند تا اینکه دفن شوند. در امریکا کاغذ بالغ بر دو سوم مواد بسته بندی بیشتر از شیشه، فلز، پلاستیک و … برای بازیا فت جدا می شود.
دوباره خمیر کردن و غربال کردن
کا غذ ها از طریق نوار نقا له به یک ظرف بزرگ به نام pulper که حاوی مواد شیمیایی و آب است فرستاده می شوند. pulper کاغذ ها را به قطعات کوچک ریز می کند. با گرما دادن به این مخلوط قطعات ریز کاغذ سریعا به سلولز تجزیه می شوند که فیبر (مواد آلی گیاهی) خوا نده می شود. در نهایت، کاغذ به مخلوط غلیظ و نرمی که pulp نامیده می شود تبدیل می شود. pulp از داخل ظرفی که دارای سوراخ های گوناگونی می باشد عبور داده می شود. غربال کننده (Screen) ذرات ریز آلودگی و قطرات کوچک چسب را غربال می کند. به این فرآیند Screening گفته می شود.
پاک سازی
کارخا نجات همچنین pulp را توسط گردش دور سیلندر مخروطی شکل تمیز می کنند. آلودگی های سنگین به خارج از مخروط پرتاب می شوند و به انتهای سیلندر سقوط می کنند. آلودگی های سبکتر در مرکز مخروط جمع می شوند و از بین می روند. به این پروسه Cleaning می گویند.
Deinking
گا هی اوقات pulp باید دستخوش فرایند شستشوی Pulp ، (فرایند pulp laundering) قرار بگیرد. کار این مرحله پاک کردن جو هرهای نوشته شده، چسب های باقیما نده و مواد چسبناک می باشد. کارخا نه های کاغذسازی معمولا از دو مرحله deinking متصل به هم استفاده می کنند. ذرات کوچک جوهر طی مرحله ای که Washing نامیده می شود از pulp شسته میشود. ذرات بزرگتر و چسب ها توسط حباب های هوا طی فرآیندی که Flotation نامیده می شود از pulp جدا می شوند. د ر طی این فرآیند pulp به عنوان خوراک به ظرف بزرگی که Flotation Cell نامیده می شود وارد شده و در این ظرف هوا و موادشیمیایی صا بونی شکل که Surfactants نامیده می شوند به pulp تزریق می شوند. Surfactant باعث می شود که جوهر و چسب از pulp جدا شود و به حباب های هوا بچسبند و در سطح شناور شوند. حباب های هوا آغشته به جوهر در سطح مخلوط تولید کف می کنند و از سطح مخلوط پاک می شوند.
پالایش کردن و رنگبری
در طی پالایش به pulp ضربه های متعددی وارد می شود تا فیبرهای بازیافت شده پف کند و آن ها برای تولید کاغذ ایده آل شوند. اگر pulp شامل تکه های بزرگ فیبر باشد، فرآیند پالایش آن ها را از هم جدا می کند. اگر کاغذ به دست آمده دارای رنگ باشد، مواد شیمیایی رنگ بر، رنگ آن را از بین می برد. سپس اگر نیاز به تولید کاغذ سفید باشد برای روشن تر کردن و سفید کردن کاغذ به آن ها آب اکسیژنه (hydrogen peroxide)، دی اکسید کلرین (chlorine dioxide) و یا اکسیژن داده می شود؛ به این فرآیند Bleaching گفته می شود. اگر نیاز به کاغذ قهوه ای مثل دستمال کاغذی باشد نیاز به این برآیند نخواهد بود.
* مرحله 2 (تولید کارتن مخصوص شا نه تخم مرغ)
بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور و مقایسه آن با دیگرکشورها
در این جا به توضیحات مختصری راجع به روند تولید و ورود مواد به ماشین کاغذ می پردازیم.
ورود مواد به ماشین کاغذ به حلقه پمپ اصلی اشارت دارد که در آن، عملیات تنظیم و اندازه گیری ، رقیق سازی ،اختلاط با هر نوع ا فزود نی ضروری و سر انجام غربال وپاکیزه سازی دوغاب کاغذ سازی انجام می شود .سیستم ورود مواد از مخزن ماشین شروع می شود و تا دریچه هد باکس ادامه می یابد گا هی ،بعضی مخازن مواد وپالاینده ها را هم جزئی از این حلقه به شمار می رود . قلب سیستم ورود مواد،پمپ اصلی است که کار مخلوط کردن خمیر با آب سفید وانتقال مواد حاصل به هد باکس را بر عهده دارد.
در ذیل به مراحل تولید بعد از ورود مواد به ماشین اشاره شده است.
-1 پخش کننده خمیر روان:
هدف این سیستم ،توزیع یکنواخت جریان مواد در تمام طول ماشین است.
-2 هد باکس تحت فشار:
این جعبه دارای فشار داخلی است و الیاف را روی توری متحرک شکل دهنده الیاف وتشکیل دهنده کاغذ توزیع میکند .در واقع کار اصلی هد باکس این است که خمیر را که به وسیله پمپ جا بجا شده است بگیرد و آن را به شکل یکنواخت و هم اندازه با عرض ماشین کاغذ سازی در آورد وبا سرعت مناسب به روی توری میز کاغذ سازی بریزد.
-3 توری فوردرینیر
توری متحرک وبی ا نتهایی است که الیاف را به لایه نمدی تبدیل می کند واین
امکان را به وجود می آورد که آ ب موجود در خمیر بر اثر مکش از آن خارج
شود .توری بین دو استوا نه بزرگ امتداد یافته است ،استوا نه اول در نزدیکی هد باکس و استوانه دوم در ا نتهای میز قرار دارد استوا نه اول جامد و تو پر است و صرفا به عنوان نگهدارنده توری در سیستم فوردرینید عمل می کند .استوانه دو م تو خالی و مشبک بوده و مجهز به پمپ های مکنده است واز ورقه آبگیری می کند
-4 بخش پرس :
لایه با عبور از چند پرس متوالی آب بیشتری از دست می دهد و نمد حاصل متراکمتر می شود (یعنی بین الیاف تماس نزدیک ایجاد می شود) هدف اصلی عملیات پرس خارج ساختن آب و ایجاد استحکام در کاغذ است. می توان عملیات پرس را د نباله فرآیند آبزدایی از ورقه دا نست که قبلا روی توری آغاز شده است.
-5 بخش خشک کن
پس از مرحله پرس،کاغذ وارد بخش خشک کن می شود تا آب باقیمانده در آن تبخیر شود.
درماشینهای کاغذ ،انرژی گرمایی مورد نیاز برای خشک کردن ، با پیچا ندن کاغذ بر روی یکسری استوا نه های بزرگ چرخان پر از بخار به کاغذ منتقل می شود با تماس کاغذ تر حاصل باچند استوا نه خشک کن بخاری ،آب باقیمانده حذف و تماس بین الیاف بیشتر می شود.
-6 بخش اتو زنی
اتو زنی یک اصطلاح کلی است که معنی آن پرس کردن با استفاد ه از استوانه ها(غلتکها )است بر اثر عملیات اتو زنی،کاغذ فشرده تر می شود.
عموما،اتو زنی روی کاغذ خشک ا نجام می شود اما در مواردی،ممکن است عمل اتو زنی روی کاغذ نسبتا تر ا نجام شود . هدف مهم دیگر اتو زنی بهبود یکنواختی کاغذ و ضخامت آن در جهت عرض ماشین است که از نظر جمع آوری کاغذ به صورت حلقه(رول)دارای ا همیت است.
کاغذ از میان غلتکهای فلزی عبور می کند و اتو می خورد تا ضخامت آن کم و به صورت کنگره ای از غلتک خارج می شود.
** نمودار فرآیند تولید**
پخش کننده خمیر
↓
هد باکس تحت فشار
↓
توری فوردرینیر
↓
پرس
↓
خشک کن
↓
اتو زنی
↓
بخش جمع آوری
ارائه لیست تجهیزات و ماشین آلات اصلی فرآیند:
ردیف
نام ماشین آلات و تجهیزات
محل تامین
تعداد
1
نوار نقاله
داخلی
1
2
میکسر ( ظرف خمیر ساز یا پالپر(pulper))
داخلی
1
3
سیلندر سانتریفیوژ یا پاک کننده
داخلی
1
4
دستگاه پخش کننده خمیر
داخلی
1
5
توری فوردینر
داخلی
1
6
دستگاه پرس آسکارید
داخلی
1
7
سیستم خشک کن
داخلی
1
8
قالب ها
داخلی
8
تعیین نیروی انسانی مورد نیاز:
جدول زیر تعداد نیروی ا نسانی مورد نیاز برای این طرح را نشان می دهد.
ردیف
نیروی انسانی مورد نیاز
تخصص و میزان تحصیلات
تعداد
1
مدیر طرح،کارشناس فنی تولید و کنترل کیفیت
لیسانس
1
2
کارمند اداری و پشتیبانی و حسابدار
دیپلم -تکنسین
1
3
کارگرفنی ما هر تولیدی و تعمیراتی
دیپلم – تکنسین
2
4
کارگرفنی نیمه ما هر و ساده
زیر دیپلم
3
5
راننده
زیر دیپلم
1
6
نگهبان و سرایدار و آبدارچی
زیر دیپلم
2
جمع
10
برآورد مواد اولیه مصرفی
میزان مصرف مواد اولیه طرح به طور کامل تابع میزان ظرفیت آن می باشد . از طرف دیگر بخشی از ماده اولیه به صورت پرت از آن جدا خواهد شد که لازم است این پرت به ظرفیت تولید ا ضا فه شده و حاصل جمع به عنوان میزان مصرف سالیانه مواد اولیه مورد توجه قرار گیرد .
ردیف
نام مواد
میزان مصرف
واحد
محل تامین
1
کاغذ و کارتن با طله
1000
تن
داخلی
2
جوهر نمک
950
لیتر
داخلی
برآورد زیر بنای ساختمانهای صنعتی و غیر صنعتی:
محاسبه زیر بنا ومساحت مورد نیاز
اختصاص فضای مناسب و کا فی جهت امور تولیدی و تجهیزات کارخانه وسهولت تردد و جابجایی کارکنان ومواد حا ئز ا همیت میباشد.لذا مساحت مربوط به هر یک از قسمتهای واحد تولیدی شامل سالن تولید،ا نبارها،تاسیسات،آزمایشگاه،ساختما نهای اداری وغیر تولیدی وزمین ومحوطه در این قسمت زیر برآورد می گردد.
محاسبه سالن تولید:
برای محاسبه سالن تولید ، ا بتدا فضای استا ندارد دستگاهها با مراجعه به کاتالوگها استخراج، سپس با توجه به خصوصیات کاری هر تجهیز ،فضای مورد نیاز جهت مواد اولیه و محصول خروجی آن محاسبه شده و به مساحت اولیه اضا فه می گردد.
محاسبه ا نبار ها
با در نظر گرفتن ،مصرف سالیانه مواد اولیه،تولید سالیانه ، زاویه قرار هر یک و وزن آنها مساحت هر انبار برای ذخیره یک ماه تعیین می گردد.
ردیف
شرح
مقدار
واحد
1
سالن تولید
700
مترمربع
2
انبار مواد اولیه
100
متر مربع
3
انبار محصول
200
متر مربع
4
ساختمان اداری و سرویس ها
80
مترمربع
5
ساختمان نگهبانی و سرایداری
70
مترمربع
6
سایر (آزمایشگاه، رختکن ، غذاخوری و ….
50
مترمربع
تجهیزات و تاسیسات عمومی وانرژی مصرفی سالیانه
عنوان
شرح
برق رسانی
شبکه داخلی، سه فاز kw 100به همراه تا بلو برق و کا بل کشی
آب رسانی
شبکه داخلی، حق ا نشعاب آب 2/1 اینچ ، لوله کشی
سوخت رسانی
حق انشعاب ، لوله کشی گاز
وسایل گرمایش وسرمایش وایمنی
بخاری،کولر، کپسول اکسیژن ،کمکهای اولیه
ارتبا طی
تلفن ثابت 3 خط،همراه 2 خط
ا طفاء حریق
کپسول و شیلنگ آتش نشانی
برآورد مصرف انرژی سالیانه
آب :
انواع آب مورد نیاز در این واحد عبارتند از :
آب مورد نیاز برای تولید: جهت سیرکولاسیون و خنک کاری دستگاه ها و تهیه خمیر کاغذ : 6500 متر مکعب .
آب مورد نیاز جهت شستشو و آبیاری فضای سبز :
برای آبیاری فضای سبز کارخانه به ازای هر متر مربع فضای سبز 5/1 لیتر در روز آب در نظر گرفته می شود و جهت شستشوی کارخانه نیز سالیانه 3m 200 آب تخمین زده شده است .
آب مورد نیاز جهت آشامیدن ، حمام و آشپزخا نه :
موارد فوق به ازای هر نفر 150 لیتر در روز در نظر گرفته می شود . بدین ترتیب چون تعداد پرسنل در سه شیفت برای کارخانه ، 10 نفر پیش بینی شد ه مقدار آب مورد نیاز این واحد جهت مصارف فوق حدود 450 متر مکعب در سال تخمین زده می شود.
شرح
مقدار مصرف (متر مکعب)
آب جهت تولید
6500
آب مورد نیاز برای آشامیدن و نیاز آفراد
450
آب مورد نیاز برای آبیاری
200
مجموع
7000
برق:
الکتریسیته مورد نیاز در خط تولید:
برای این خط تولید برق سه فاز با ولتاژ 380 ولت، با توان kw 100 مورد نیاز است.
ا نرژی الکتریکی مورد نیاز در بخش تولید برای ماشین آلات kw 40 می باشد .
الکتریسیته مورد نیاز جهت روشنایی:
توان لازم برای روشنایی سوله خط تولید ، سوله انبار مواد اولیه ، سوله انبار محصول، سوله تاسیسات برقی و سوله سیستم خنک کننده ، هوای فشرده و سیستم اطفاء حریق بطورمتوسط w20 به ازاء هر متر مربع در نظر گرفته می شود . همچنین برای ساختمانهای اداری و رفاهی نیز توان مورد نیاز برای روشنایی معادل w 35 به ازای هر متر مربع در نظر گرفته شده است .
ردیف
شرح
متراژ
مقدار مصرف
مقدارمصرفKW
1
سالن تولید
700
20
14
2
انبار مواد اولیه
100
15
5/1
3
انبار محصول
200
15
3
4
ساختمان اداری و سرویس ها
80
35
8/2
5
ساختمان نگهبانی و سرایداری
70
35
4/2
6
روشنایی محوطه
3600
5
18
جمع
32
مجموع مصرف برق به شرخ ذیل می باشد.
شرح
توان کل kw
ماشین آلات خط تولید
55
روشنایی
32
سرمایش، گرمایش و تهویه
5
سرویس های جا نبی
5
مقدار لازم جهت ضریب اطمینان
8
مجموع
100
سوخت
فرایند : جهت خشک کن مقدار3000 متر مکعب .
گرمایش : در این واحد گاز طبیعی برای گرمایش بکار برده می شود .جهت گرمایش ساختمانها میزان سوخت مورد نیاز برای هر 100 متر مربع ازساختمانها ، 20 متر مکعب گاز طبیعی در روز است که با توجه به استفاده 150 روز از سال ، میزان گاز مورد نیاز سالانه حدودا m3 36000 می باشد .
جمعا 39000 متر مکعب گاز نیاز می باشد.
سوخت خودروها و وسایل حمل و نقل نیز در جدول زیر آمده است :
شرح
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالانه
آب مصرفی
M3
3/23
7000
برق مصرفی
kwh
800
240.000
سوخت
مصرفی
گازوئیل
lit
0
0
گاز
M3
130
39000
بنزین
lit
20
6.000
فصل سوم
بررسی اقتصادی
و بازار
* برآوردوضعیت تولید کنونی ، در کشورو استان:
با توجه به آمار ارا ئه شده و بررسیهای لازم در حال حاضر واحد تولیدی در زمینه شا نه تخم مرغ در استان خراسان شمالی وجود ندارد و مرغداری های استان شانه مورد نیاز خود را از استان های مجاور، خراسان رضوی و گلستان و با هزینه حمل قابل توجه تامین می نمایند و نکته قابل توجه دیگر اینکه هزینه دیگری نیز جهت حمل ماده اولیه،کاغذ با طله، به استان های مذکور می پردازند . به طوریکه کاغذ های باطله از مرکز استان به شهر شیروان به واسطه ها جهت تامین ماده اولیه کارخانه تولید شانه "سیمرغ قوچان" حمل می گردد.
نکته مهم دیگر اینکه مجری محترم طرح خود در زمینه تولید شانه تخم مرغ، اطلاعات و مهارت کافی داشته و آموزش ها و بازدید های لازم را بعمل آورده است و با تولید کنندگان کنونی استان های مجاور ارتباط نزدیک و حسنه ای داردو در صورت مساعدت و همیاری بانک توانایی لازم جهت احداث واحد تولیدی را دارد.
جهت برآورد تولید سالانه استان و کشور به آمار واحدهای فعال به تفکیک به شرح زیر رجوع می شود :
1- واحد های فعال تولید "شا نه تخم مرغ" در استان:
هیچ واحد فعالی در استان وجود ندارد.
2- تعداد واحدهای فعال تولید "شانه تخم مرغ" کشوربا کد آیسیک: 21091311
استان
ظرفیت
واحد سنجش
تعداد
آذربایجان شرقی
4040
تن
11
آذربایجان غربی
768
تن
1
اردبیل
150
تن
1
اصفهان
650
تن
2
ایلام
405
تن
1
تهران
568
تن
4
خراسان جنوبی
375
تن
1
خراسان رضوی
3500
تن
4
زنجان
480
تن
1
سمنان
500
تن
2
فارس
2050
تن
3
قزوین
8735
تن
8
قم
310
تن
1
کردستان
400
تن
1
کرمانشاه
1270
تن
3
گلستان
1775
تن
4
گیلان
1305
تن
1
لرستان
750
تن
1
مرکزی
1500
تن
2
همدان
2820
تن
3
جمع واحد سنجش
32351
تن
55
3-تعداد واحدهای فعال کشور در زمینه تولید"شانه تخم مرغ و میوه جات مقوائی" با کد آیسیک :21091310
استان
ظرفیت
واحد سنجش
تعداد
آذربایجان شرقی
450
تن
1
خراسان رضوی
1720
تن
5
سمنان
11600
تن
2
قزوین
6335
تن
2
کرمان
450
تن
1
مازندران
1235
تن
2
جمع واحد سنجش
160885
تن
13
پیش بینی ظرفیت تولید محصولات درآینده درکشور و ا ستان:
جهت برآورد وضعیت تولید در آینده نیز به آمار و ا طلاعات وزارت صنایع و معادن مراجعه می کنیم :
الف- تعداد جواز های صادره "تولید شا نه تخم مرغ " در استان و کشور:
استان
ظرفیت
واحد سنجش
تعداد
آذربایجان شرقی
35450
تن
38
آذربایجان غربی
757870
تن
7
اردبیل
3320
تن
5
اصفهان
4100
تن
7
تهران
7550
تن
15
خراسان جنوبی
4100
تن
5
خراسان رضوی
5000
تن
8
خراسان شمالی
1290
تن
1
سمنان
3250
تن
5
فارس
2503270
تن
6
قزوین
8500
تن
9
قم
600
تن
3
سیستان
3000
تن
1
کرمانشاه
2600
تن
3
گلستان
2350
تن
3
مازندران
5550
تن
7
مرکزی
10830
تن
26
همدان
8230
تن
8
جمع واحد سنجش
3366860
تن
157
سمنان
4400000
عدد
1
قزوین
1000
عدد
1
مازندران
7920000
عدد
1
آذربایجان شرقی
9000000
عدد
1
جمع واحد سنجش
21321000
عدد
4
ب- تعداد جواز های صادره تولید"شانه تخم مرغ و میوه جات مقوایی " در استان و کشور:
استان
ظرفیت
واحد سنجش
تعداد
اردبیل
500
تن
1
اصفهان
800
تن
2
تهران
9750
تن
9
خراسان جنوبی
6900
تن
5
خراسان رضوی
7400
تن
5
زنجان
8000
تن
2
سمنان
4500
تن
4
فارس
125
تن
1
قزوین
6900
تن
4
قم
1500
تن
1
کرمان
1000
تن
1
گلستان
1000
تن
1
گیلان
2300
تن
2
مازندران
2712
تن
5
مرکزی
130
تن
1
جمع واحد سنجش
53517
تن
44
محاسبات
مالی واقتصاد
پرسشنامه ایجاد واحدهای صنعتی کوچک
1- محل اجرای طرح
2- مشخصات متقاضی
نام ونام خانوادگی
نام پدر
ش. ش
تحصیلات
تجربه
0
0
0
0
3- نوع و میزان و قیمت فروش محصولات تولیدی ( فروش کل )
ردیف
نام محصول
میزان تولید سالیانه
قیمت واحد (ریال)
قیمت فروش(هزار ریال)
1
شانه تخم مرغ
825 تن
4.000.000
3.300.000
**توجه: وزن تقریبی هر شا نه تخم مرغ 100 گرم و قیمت فروش تحویل درکارخا نه حدودا400 ریال می باشد.
4- زمین
مساحت(متر مربع)
قیمت واحد(ریال)
قیمت کل (هزار ریال)
3600
90.000
324.000
5- محوطه سازی
ردیف
شرح کار
مقدار کار
قیمت واحد
کل هزینه (هزار.ر)
1
تسطیح و خاک برداری
3000متر مربع
10,000
30.000
2
حصارکشی (دیوار با ارتفاع 5/2 متر)
250متر
170.000
43.000
3
جدول گذاری
50 متر
70.000
3500
4
خیا بان کشی و آسفالت
100 متر مربع
50.000
5.000
5
پارکینگ
0
0
0
6
فضای سبز
100مترمربع
50.000
5.000
7
روشنایی
100
50,000
5.000
8
سایر
0
0
0
جمع
91.500
6 – ساختمان و ابنیه صنعتی و غیر صنعتی
ردیف
شرح
مقدار
واحد
قیمت واحد(ریال)
کل هزینه (هزار ریال)
1
سالن تولید
700
مترمربع
1.600.000
1120.000
2
انبار مواد اولیه
100
متر مربع
1.400.000
140.000
3
انبار محصول
200
متر مربع
1.400.000
280.000
4
ساختمان اداری و سرویس ها
80
مترمربع
1.600.000
128.000
5
نگهبانی و سرایداری
70
متر مربع
1.400.000
98.000
6
سایر
50
مترمربع
1.600.000
80.000
جمع
1846.000
7- وسایل وتجهیزات اداری ودفتری
ردیف
شرح
تعداد
قیمت واحد(ریال)
قیمت کل(هزار ریال)
1
کامپیوتر و متعلقات
2
6.000.000
12.000
2
میز اداری و متعلقات
3
800.000
2.400
3
کمد و بوفه
1
900
900
4
اثاثیه و ملزومات اداری
–
–
700
5
سایر موارد(فکس و..)
–
–
4.000
جمع کل
20.000
8- ماشین آلات و تجهیزات خط تولید
ردیف
نام ماشین آلات
تعداد
قیمت واحد (ریال)
قیمت کل(هزار ریال)
1
نوار نقاله
1
35.000.000
35.000
2
میکسر ( ظرف خمیر ساز یا پالپر(pulper))
1
180.000.000
180.000
3
سیلندر سانتریفیوژ یا پاک کننده
1
80.000.000
80.000
4
دستگاه پخش کننده خمیر
1
25.000.000
25.000
5
توری فوردینر
1
58.000.000
58.000
6
دستگاه پرس آسکارید
1
250.000.000
250.000
7
سیستم خشک کن
1
220.000.000
220.000
8
قالب ها
8
25.000.000
200.000
هزینه نصب و راه اندازی ما شین آلات (3 تا 5%) ماشین آلات
52.000
جمع
1.100.000
9- تاسیسات عمومی و تجهیزات
عنوان
شرح و توضیحات
قیمت (هزار ریال)
برق رسانی
شبکه داخلی و حق انشعاب kw 100
90.000
آب رسانی
شبکه داخلی و حق انشعاب آب
35.000
سوخت رسانی
حق انشعاب ، شبکه داخلی
25.000
وسایل گرمایش و سرمایش و ایمنی
بخاری-کولر-کپسول اکسیژن-کمکهای اولیه
15.000
ارتبا طی
تلفن ثابت 3 خط و همراه2 خط
13.000
ا طفا حریق
کپسول و شیلنگ آتش نشانی
10.000
سایر
متفرقه ( لوازم آزمایشگاه، جرثقیل ثقفی،و….
60.000
جمع
248.000
10- وسایل حمل و نقل
ردیف
شرح وسایل
وضعیت دارایی
مشخصات فنی
تعداد
قیمت واحد (هزارریال)
قیمت کل (هزار ریال)
1
وانت بار
مورد نیاز
نیسان
1
100.000
100.000
جمع
100.000
11- برآورد مواد اولیه مصرفی سالیا نه
میزان مصرف مواد اولیه طرح به طور کامل تابع میزان ظرفیت آن می باشد . از طرف دیگر بخشی از ماده اولیه به صورت پرت از آن جدا خواهد شد که لازم است این پرت به ظرفیت تولید ا ضا فه شده و حاصل جمع به عنوان میزان مصرف سالیانه مواد اولیه مورد توجه قرار گیرد .(معمولا 10 تا 20% )
ردیف
نام مواد
میزان مصرف
واحد
قیمت واحد (ریال)
قیمت کل (هزار ریال)
1
کاغذ و کارتن با طله
1000
تن
1.350.000
1.350.000
2
جوهر نمک
950
لیتر
2500
2.375
جمع
1.352.375
شرح
ارزش دارایی (هزار ریال)
درصد
هزینه سالیانه (هزار ریال)
محوطه سازی
91.500
5%
4575
ساختمان
1.848.000
5%
92.400
ماشین آلات و تجهیزات
1.100.000
10%
110.000
تاسیسات
248.000
10%
31.300
وسایل حمل و نقل
100.000
10%
10.000
وسایل دفتری وآزمایشگاهی
20.000
10%
2.000
پیش بینی نشده( 5% بالا )
170.375
10%
17.037
جمع کل
175.004
12- برآورد هزینه استهلاک
13- برآورد هزینه انرژی (آب، برق و سوخت مصرفی)
شرح
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالانه
هزینه واحد(ریال)
هزینه کل(هزار ریال)
آب مصرفی
مترمکعب
3/23
7.000
700
4900
برق مصرفی
کیلووات ساعت
800
240.000
600
144.000
سوخت مصرفی
گازوئیل
لیتر
0
0
0
0
گاز
مترمکعب
130
39.000
300
11.700
بنزین
لیتر
20
6000
1.000
6000
جمع
166.600
14- بر آورد هزینه تعمیرات و نگهداری
شرح
ارزش دارائی(هزار ریال)
درصد
هزینه تعمیرات سالیانه (هزار ریال)
ساختمان
1.846.000
2%
36.920
محوطه سازی
91.500
2%
1830
ماشین آلات و تجهیزات
1.100.000
5%
55.000
تاسیسات
248.000
5%
15.650
وسایل دفتری و آزمایشگاهی
20.000
2%
400
وسایل حمل و نقل
100.000
10%
10.000
جمع
119.800
15- بر آورد حقوق و دستمزد و نیروی انسانی
ردیف
نیروی انسانی مورد نیاز
تخصص و میزان تحصیلات
تعداد
متوسط حقوق ماهیانه (ریال)
جمع حقوق سالیانه(هزار ریال)
1
مدیر طرح و کارشناس فنی تولید و کنترل کیفیت
لیسانس
1
4.500.000
54.000
2
کارمند اداری و پشتیبانی و حسابدار
دیپلم – تکنسین
1
2.500.000
30.000
3
کارگرفنی ماهر تولیدی و تعمیراتی
دیپلم – تکنسین
3
2.500.000
90.000
4
کارگر فنی نیمه ماهر و ساده
زیر دیپلم
5
2.000.000
120.000
5
راننده
زیر دیپلم
1
2.000.000
24.000
6
نگهبان و سرایدار و آبدارچی
زیر دیپلم
2
2.000.000
48.000
جمع
13
366.000
مزایا و حق بیمه کارفرما در سال به میزان 28%کل حقوق سالیانه پرسنل
102.480
جمع کل
468.480
جمع نیروی انسانی مورد نیاز 13 در 1 شیفت و با 300 روز کاری در سال می باشد.
16- بر آورد سرمایه ثابت:
الف – هزینه های سرمایه ای
شرح
مبلغ (هزار ریال)
زمین
324.000
محوطه سازی
91.500
ساختمان
1.846.000
ماشین آلات و تجهیزات
1.100.000
وسایل دفتری و آزمایشگاهی
20.000
تاسیسات
248.000
وسایل حمل و نقل
100.000
پیش بینی نشده
186.475
جمع کل
3.915.975
ب- هزینه های قبل از بهره برداری
شرح
مبلغ (هزار ریال)
هزینه های تهیه طرح، مشاوره، اخذ مجوز، حق ثبت قراراداد بانکی (1% هزینه سرمایه ای)
391.510
هزینه آموزس پرسنل (1% کل حقوق سالانه)
4685
هزینه های راه اندازی و تولید آزمایشی
75.000
جمع
471.196
سرمایه ثابت = مجموع مقادیر فوق = 4.387.171 هزار ریال
17- برآورد سرمایه در گردش
عنوان
شرح
مبلغ (هزار ریال)
مواد اولیه و بسته بندی
مدت 1 ماه مواد اولیه
101.847
حقوق و دستمزد
2 ماه حقوق و مزایا
78.080
تنخواه گردان
2 ماه هزینه انرژی و تعمیرات و نگهداری
47.733
جمع
214.545
18- نحوه سرمایه گذاری
شرح
سهم متقاضی
تسهیلات بانکی
جمع(هزار ریال)
مبلغ
درصد
مبلغ
درصد
سرمایه ثابت
1.193.171
27%
3.194.000
73%
4.387.171
سرمایه در گردش
64.364
30%
150.181
70%
214.545
جمع کل سرمایه گذاری
1.257.534
27%
3.344.182
73%
4.601.716
19- هزینه های تولید سالیانه
شرح
مبلغ(هزار ریال)
هزینه مواد اولیه و بسته بندی
1.352.375
هزینه حقوق و دستمزد
468.480
هزینه انرژی (آب ، برق، سوخت)
166.600
هزینه نگهداری و تعمیرات
119.800
هزینه پیش بینی نشده تولید (5 درصد اقلام بالا)
97.866
هزینه اداری فروش(1% اقلام بالا)
20.552
هزینه تسهیلات مالی (2% مقدار وام سرمایه ثابت)
70.195
هزینه بیمه کارخانه (دو هزارم سرمایه ثابت)
8774
هزینه استهلاک
175.004
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری (20% هزینه های قبل از بهره برداری)
94.239
جمع کل
2.423.945
20- قیمت تمام شده = تولید سالیانه / هزینه تولید سالیانه
قیمت تمام شده هر تن کارتن شا نه تخم مرغ برا بر است با :2938 هزار ریال
21- قیمت فروش = قیمت فروش در جدول شماره 3 آمده است.
شرح هزینه
هزینه متغیر
هزینه ثابت
هزینه کل(هزلر ریال)
مقدار
درصد
مقدار
درصد
مواد اولیه و بسته بندی
1.352.375
100%
0
0%
1.352.375
حقوق و دستمزد
117.130
25%
351.360
75%
468.480
هزینه انرژی
133.280
80%
33.320
20%
166.600
تعمیرات
89.850
75%
29.950
25%
119.800
پیش بینی نشده
78.293
80%
19.573
20%
97.866
اداری و فروش
0
0%
20.552
100%
20.552
هزینه تسهیلات مالی
0
0%
70.195
100%
70.195
بیمه کارخانه
0
0%
8774
100%
8774
هزینه استهلاک
0
0%
175.004
100%
175.004
استهلاک قبل از بهره برداری
0
0%
94.239
100%
94.239
جمع هزینه های تولیدی
1.529.072
653.017
2.423.945
22-محاسبه نقطه سر به سر
–
نقطه سر به سر = 43%
هزینه های تولید و مقدار تولید بر اساس 100% ظرفیت محاسبه گر دیده است. در صورتیکه پیش بینی می شود در سال اول معادل 70% ظرفیت،سال دوم به ظرفیت اسمی برسد.
23- سرمایه: (هزار ریال)
ثابت: 4.387.171
در گردش: 214.545
24- سود وزیان ویژه
سود و زیان ویژه = 876.055
ارزش ا فزوده ناخالص 1.661.225
ارزش ا فزوده خالص 1.015.025
نسبت ا فزوده ناخالص به فروش 50
نسبت ا فزوده خالص به فروش 31
نسبت ا فزوده خالص به سرمایه گذاری کل 22
26- سرمایه ثابت سرا نه: 337.475
27- کل سرمایه گذاری سرا نه: 353.978
28- نرخ بازدهی سرمایه: 19%
29- دوره برگشت سرمایه: 5.25
برآورد هزینه های سرمایه گذاری طرح
ردیف
شرح هزینه های سرمایه گذاری
انجام شده
هزینه های باقی مانده
جمع کل(هزار ریال)
شرکت(هزار ریال)
بانک(هزار ریال)
شرکت(هزار ریال)
بانک(هزار ریال)
1
زمین
0
0
324.000
0
324.000
2
محوطه سازی
0
0
91.500
0
91.500
3
ساختمان
0
0
0
1.846.000
1.846.000
4
ماشین آلات و تجهیزات
0
0
0
1.100.000
1.100.000
5
تاسیسات
0
0
0
248.000
248.000
6
ابزار و تجهیزات دفتری و آزمایشگاهی
0
0
20.000
0
20.000
9
وسائط نقلیه
0
0
100.000
0
100.000
11
هزینه های قبل از بهره برداری
0
0
471.196
0
471.196
12
هزینه های پیش بینی نشده
0
0
186.475
0
186.475
جمع هزینه های ثابت
0
1.193.171
3.194.000
4.387.171
سرمایه در گردش
0
0
64.363
150.182
214.545
جمع کل هزینه های سرمایه گذاری
0
0
1.257.534
3.344.182
4.601.716
46